Volg de stappen hieronder en begin direct met het uitdagen van wedstrijden. Je zult zien hoe gemakkelijk, leuk en spannend het is.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Volg de stappen hieronder en begin direct met het uitdagen van wedstrijden. Je zult zien hoe gemakkelijk, leuk en spannend het is."

Transcriptie

1 HOE KAN IK ONLINE UITDAGEN? Volg de stappen hieronder en begin direct met het uitdagen van wedstrijden. Je zult zien hoe gemakkelijk, leuk en spannend het is. 0. PAS JE EMBLEEM EN KLEUREN AAN JE PERSOONLIJKE WENSEN AAN Via het menu heb je overal toegang toe: virtueel album, kaartcodes activeren, een opstelling maken, de ranglijst, het speelveld, toernooien en het vorm geven van je embleem en kleuren. Je kunt dit laatste gedeelte aan je persoonlijke wensen aanpassen door de vorm, het figuur en het logo te kiezen. Kies verstandig zodat je tegenstanders voor iedere uitdaging al beven bij het zien van je indrukwekkende embleem! Bovendien, wanneer je ADRENALYN XL heel goed speelt (in de ranglijst omhoog schiet), ga je naar hogere levels (tot 5: Gemakkelijk, Gemiddeld, Moeilijk, Best, Super) en bij elk nieuw level krijg je de keuze van nog meer en betere embleemfiguren en vormen. 1. ACTIVEER DE KAART In dit gedeelte, te vinden bij winkelcentrum, kan je de code invoeren die op de achterkant van de echte kaarten staat om ze toe te voegen aan je online collectie. Het kan voorkomen dat je missies moet uitvoeren om bepaalde kaarten te kunnen activeren voor een bepaalde periode. Als de missie slaagt, krijg je extra ELO-punten. 2. EEN OPSTELLING MAKEN In dit onderdeel kun je met behulp van je kaarten het allersterkste team maken. Stem je team en je spelsysteem af op de strategie die jij bedacht hebt om te winnen van je rivalen. Daarnaast kan je ook nog kaarten bestellen zodat het makkelijker wordt om precies die speler te selecteren die je in je team wilt op basis van hun positie in het veld, de club waar ze bij horen en hun aanvals- of verdedigingsscores. Er is ook een knop Virtuele Trainer om je te helpen je opstelling te kiezen als je niet tot een besluit kunt komen. -Hoogte van scores: in sommige spelonderdelen kunnen de verschillende scores van aanvals-, middenvelden verdedigingskaarten, die samen je opstelling vormen, niet oneindig hoog worden. Hierdoor kan je bij het maken van je opstelling zien hoe hoog de score van al je spelers samen is en hoe hoog deze maximaal kan worden. In sommige onderdelen van het toernooi ( 1000, of -2000) kunnen jouw scores deze cijfers overlappen en in gewone wedstrijden kan elke speler zelf bepalen of ze willen spelen tegen tegenstanders met meer of minder punten dan zij zelf hebben.

2 3. SPEELVELD The Challenge Area is the meeting point for all online ADRENALYN XL players. You can play on-going challenges, create new challanges or directly challenge available opponents here. Available users can join any match you set up. Decide whether this is a Friendly or a Professional Match. Playing a Friendly means that you neither win nor lose points in the ranking, there are no limits for using the cards and the match is just for fun or for training. In this case you can choose a difficulty level and play against the computer or against a real opponent. On the other hand, if you wish to play a Professional Match, the winner will take the points from the loser's ranking. Het speelveld is het ontmoetingspunt voor alle online ADRENALYN XL verzamelaars. Je kunt bestaande wedstrijden spelen, nieuwe wedstrijden creëren of beschikbare tegenstanders hier rechtstreeks uitdagen. Beschikbare gebruikers kunnen meedoen aan de wedstrijd die jij organiseert. Beslis of dit een Vriendschappelijke wedstrijd of een Competitie-uitdaging is. Een Vriendschappelijke wedstrijd betekent dat je allebei geen punten in de ranglijst wint of verliest, er zijn geen beperkingen voor het gebruik van de kaarten. Als de wedstrijd alleen voor de lol is, kan je een moeilijkheidslevel kiezen en tegen de computer spelen of tegen een echte tegenstander spelen. Als je er echter voor kiest om een Competitie-uitdaging te spelen, zal de winnaar de punten krijgen uit de ranglijstpositie van de verliezer. Dit jaar zijn er drie speelvelden met een speciale speleigenschap: - ZONDER BEPERKINGEN, waar je met alle beschikbare kaarten mag spelen; - MODUS 8 WILLEKEURIGE KAARTEN, waar de computer acht kaarten uit jouw collectie kiest; - 2 vs 2, waarbij je twee tegen twee kunt spelen. Daarnaast kunnen spelers bij elk veld hun tegenstanders kiezen op basis van hun totale score van hun kaarten (in aanval, middenveld en verdediging), zodat ze de uitdaging aan kunnen gaan met echte rivalen op basis van hun scores. 4. RANGLIJST Online Adrenalyn XL heeft een algemene ranglijst die totaalscores laat zien. Alle spelers beginnen met 1000 punten en afhankelijk van hoe de spelers hun Competitie-uitdagingen spelen, kunnen ze hun eigen punten verliezen of punten winnen van hun tegenstanders. Daarnaast is het aantal punten dat gewonnen of verloren kan worden afhankelijk van de ranglijstpositie van je tegenstander.

3 If you play against rivals with fewer points than you, it might be easier to beat them but when you win, the points that you can take off them will always be less than points that they can take off you if you lose. Als je tegen tegenstanders speelt met een lagere score dan jij, lijkt het misschien gemakkelijker hen te verslaan, maar als je wint, zul je altijd minder punten winnen dan de punten die zij van jou kunnen afpakken als je verliest. Als je echter tegen tegenstanders speelt met meer punten in de ranglijst dan jij, is het misschien moeilijker hen te verslaan maar kun je wel meer punten afpakken dan je zou verliezen. Vergeet niet dat als je spelers met veel punten verslaat, je heel snel naar de hoogste plaatsen stijgt! Daarnaast is er nog de Verzamelaarsranglijst, die wordt bepaald door het activeren van echte kaarten door middel van de codes die op de kaarten staat. Als laatste is er ook nog de Toernooiranglijst, waarin plaats is voor de beste spelers van de verschillende toernooien van het online ADRENALYN XL -spel. In deze categorie worden de scores van alle deelnemers van het spel bijgehouden naar aanleiding van de individuele scores (ongeacht de categorie) 5. SPELREGELS 5.1. CREËER JOUW TEAM Voordat je een ADRENALYN XL wedstrijd begint, moet je jouw team creëren. Je hebt veertien spelers nodig: elf vaste spelers en drie op de reservebank. Elk team heeft een keeper nodig en maximaal vijf spelers voor elke positie KIES JE SPELSYSTEEM Na het selecteren van je spelers, moet je een spelsysteem kiezen (bijvoorbeeld 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2, etc.). Probeer het beste systeem voor jouw spelers te kiezen. Als je veel goede verdedigers hebt, kun je bijvoorbeeld een defensiever systeem kiezen, maar heb je een heleboel fantastische aanvallers, dan ben je met een aanvallende opstelling beter af.

4 5.3. KLAAR OM TE BEGINNEN Leg de kaarten in de daarvoor omlijnde ruimte op het speelbord. De verdedigers in de verdediging, de middenvelder op het middenveld en de aanvallers vooraan. Op de achterkant van elke kaart staat de positie van de speler gemarkeerd, om je te helpen bij het neerleggen SPELMOGELIJKHEDEN Wanneer je besluit een Competitiewedstrijd te spelen, heb je drie spelopties: a) SPEL ZONDER BEPERKINGEN: zoals de naam al zegt, hier zijn geen beperkingen in het gebruik van je kaarten bij het opstellen van je team. Je kan spelen met de beste speler die je hebt; b)modus 8 WILLEKEURIGE KAARTEN : Het kan al moeilijk zijn om zelfs met je beste kaarten te winnen, maar wat zou je ervan denken als 8 van de kaarten in de opstelling van je tegenstander willekeurig zouden worden geselecteerd? Op zulke momenten moet je pas echt laten zien uit welk hout je als manager gesneden bent en bewijzen dat je een van de beste ADRENALYN XL spelers bent. c) 2 VS 2: deze wedstrijden kan je samen met een maatje spelen tegen twee rivalen tegelijkertijd. De som van de kaarten van elk team bepaalt wie de scores zal krijgen elk toernooi. 5.5 VRIENDSCHAPPELIJK OF COMPETITIE-UITDAGING? Voor de uitdaging begint, moeten beide tegenstanders beslissen of ze spelen om de punten (Competitieuitdaging) of voor de aardigheid (Vriendschappelijke Wedstrijd). In het eerste geval, krijgt de winnaar van elke ronde punten afhankelijk van de ranglijstpositie van de tegenstander. Is het een Vriendschappelijke uitdaging, ofwel tegen de computer ofwel tegen een tegenstander, dan zijn er geen punten te winnen of te verliezen. 5.6 MET OF ZONDER BEPERKINGEN? Je kan de rivaal tegen wie je wilt strijden uitkiezen op basis van zijn of haar positie en sterkte. Je kan bijvoorbeeld zoeken naar rivalen op basis van hun ranglijstpunten en de hoogte van de scores van hun kaarten (in verdediging, middenveld en aanval). Door deze functie kan elke speler gericht andere spelers uitkiezen en minder sterk maken. 5.7 OEFEN TEGEN DE COMPUTER Als je zin om een tijdje te oefenen en een tegenstander nodig hebt voor een Vriendschappelijke uitdaging, hebben we de mogelijkheid toegevoegd om op vijf verschillende levels tegen de computer te spelen. Bedenk wel dat de laatste twee levels echt moeilijk zijn, dus àls je wint, dan heb je, naast de beloning die je daarvoor krijgt, ook een gigantische show neergezet en zal je niet snel verliezen tegen echte rivalen.

5 5.8 START HET SPEL De computer kiest de speler die mag beginnen. Diegene kiest een van zijn/haar kaarten en beslist of hij/zij wil aanvallen of verdedigen of kiest voor een middenveldkaart. Vervolgens kiest de tegenspeler een van zijn/haar kaarten en gebruikt deze als verdediging, middenveld of aanval. Als de eerste speler aanvalt, moet de tegenstander verdedigen en omgekeerd. Als je kiest voor een middenveldkaart, moet je tegenstander dat ook doen. Spelers moeten het aantal punten op de door hen geselecteerde kaarten vergelijken. De kaart met de hoogste waarde scoort een punt en begint met de volgende wedstrijd. Kaarten die geselecteerd zijn voor deze ronde, kunnen tijdens de uitdaging niet opnieuw gebruikt worden en worden buiten het speelveld gelegd. Als de punten van de twee kaarten gelijk zijn, wordt de gelijke stand beslist door de sterwaardering die te zien is op alle kaarten tussen de aanvals- middenvelds- en verdedigingswaarden. Als de sterwaardering ook gelijk is, moeten beide kaarten opzij gelegd worden en is er geen winnaar voor deze ronde. 5.9 WISSEL SPELERS Denk eraan, net zoals bij een echte wedstrijd, kunnen wissels in de laatste seconden nog de wedstrijd voor je winnen, maar gebruik ze verstandig! Je mag spelers wisselen bij het begin van een ronde, voordat een verdedigings-, aanvals- of middenveldkaart geselecteerd wordt. De kaart die je vervangen hebt, wordt opzij gelegd VALS SPELEN IS NIET TOEGESTAAN Dit jaar hebben we een optie toegevoegd waardoor het onmogelijk wordt meer dan drie keer in één week tegen dezelfde speler te spelen. Dit voorkomt dat iemand in de verleiding komt meerdere spelers met verschillende namen te creëren om daartegen te verliezen of enige andere vorm van oneerlijk spel te bedrijven. We controleren ook de wedstrijden van alle spelers en als we een speler verdenken van oneerlijk spel, verwijderen we hem automatisch uit het spel of zetten we zijn ranglijstpositie terug op 1000 punten MyPanini Adrenalyn XL Card Je kunt je eigen persoonlijke Adrenalyn XL cards maken op Na het maken en bestellen van je eigen MyPanini Adrenalyn XL card, ontvang je een speciale code die je kunt gebruiken in de online challenge-applicatie. Jouw persoonlijke card zal worden toegevoegd aan je eigen profiel die je kunt gebruiken als een soort trainer tijdens de online challenge-wedstrijden om de waarden van jouw cards te verhogen.

6 Met jouw MyPanini Adrenalyn XL card krijgen al jouw spelers extra waarden volgens het volgende schema: Als je 20% van de verdedigers verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +1 Als je 40% van de verdedigers verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +2 Als je 60% van de verdedigers verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +3 Als je 80% van de verdedigers verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +4 Als je 100% van de verdedigers verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +5 Als je 20% van de middenvelders verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +1 Als je 40% van de middenvelders verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +2 Als je 60% van de middenvelders verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +3 Als je 80% van de middenvelders verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +4 Als je 100% van de middenvelders verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +5 Als je 20% van de aanvallers verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +1 Als je 40% van de middenvelders verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +2 Als je 60% van de middenvelders verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +3 Als je 80% van de middenvelders verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +4 Als je 100% van de middenvelders verzameld hebt, verhogen deze waarden zich met +5

Algemeen. Uitdagen. Accepteren. Wedstrijduitslagen

Algemeen. Uitdagen. Accepteren. Wedstrijduitslagen TennisLadder Inhoud Algemeen... 2 Uitdagen... 2 Accepteren... 2 Wedstrijduitslagen... 2 Inloggen... 4 Tegenstander uitdagen... 5 Uitdaging aanvaarden / weigeren... 8 Score invullen... 8 Paswoord veranderen...

Nadere informatie

8+ 60 MIN Alleen te spelen in combinatie met het RIFUGIO basisspel. Only to be played in combination with the RIFUGIO basicgame.

8+ 60 MIN Alleen te spelen in combinatie met het RIFUGIO basisspel. Only to be played in combination with the RIFUGIO basicgame. 8+ 60 MIN. 2-5 Alleen te spelen in combinatie met het RIFUGIO basisspel. Only to be played in combination with the RIFUGIO basicgame. HELICOPTER SPEL VOORBEREIDING: Doe alles precies hetzelfde als bij

Nadere informatie

Probeer alle gebieden in DiceLand te veroveren door alle tegenstanders uit te schakelen of probeer met de hoogste score te winnen.

Probeer alle gebieden in DiceLand te veroveren door alle tegenstanders uit te schakelen of probeer met de hoogste score te winnen. DiceLand Auteur: Spartaco Albertarelli Uitgegeven door Kidult Game, 2002 Een tactische veroveringsspel voor twee spelers met dobbelstenen in de hoofdrol. Doel Probeer alle gebieden in DiceLand te veroveren

Nadere informatie

Tennisladder competitie

Tennisladder competitie Tennisladder competitie Voorafgaandelijke registratie 1. Eénmalige registratie 2. Toetreden tot de groep (Network) TC Ludoviek. 3. Eénmalig een competitieladder kiezen Gewoon gebruik 1. Inloggen en uitloggen.

Nadere informatie

AJAX THE GAME. De spelerskaarten

AJAX THE GAME. De spelerskaarten Spelregels 00429 AJAX THE GAME Inleiding: Welkom in de Arena. In dit stadion zul je als coach vele wedstrijden spelen. Voor jongere spelers is het raadzaam hulp in te roepen bij het lezen van de spelregels.

Nadere informatie

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? Het creëren van kansen en het scoren Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? i. Het creëren van kansen en het scoren Duel 1 tegen 1

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 HOCKEY.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 HOCKEY. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerling speelt als verdediger of als aanvaller. - De leerling kent de (veiligheids)regels van hockey en past deze ook toe. Groep 5/6 - De leerling kan een hockeybal

Nadere informatie

Spelregels WK Master 2014

Spelregels WK Master 2014 Spelregels WK Master 2014 In veel opzichten lijkt WK Master 2014 op Teammaster. Het principe is hetzelfde: als een speler scoort, scoor jij ook! De belangrijkste regels: Tijdens de groepswedstrijden mag

Nadere informatie

Stap 1: Willekeurige kleuren

Stap 1: Willekeurige kleuren Scratch 2 Memory All Code Clubs must be registered. By registering your club we can measure our impact, and we can continue to provide free resources that help children learn to code. You can register

Nadere informatie

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken.

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. spelregels Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. Sorteer de kaarten in drie stapeltjes: Drakenkaarten Wapenkaarten Avonturenkaarten

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN:

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN: LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerling gooit de bal niet op het moment dat er een verdediger in de afspeellijn staat. De leerling maakt soms de keuze om de bal over te spelen in

Nadere informatie

ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers

ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers English Instructions Windows 8 out-of-the-box supports the ICARUS Illumina (E653) e-reader. However, when users upgrade their Windows

Nadere informatie

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate Van Non-Corporate naar Corporate In MyDHL+ is het mogelijk om meerdere gebruikers aan uw set-up toe te voegen. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere collega s van dezelfde

Nadere informatie

SPELREGELS FRITZO BEGINNER

SPELREGELS FRITZO BEGINNER SPELREGELS Een nieuwe generatie Leer- en familie spel Vijf spelvarianten met veel afwisseling en spannende uitdagingen, om alleen of in een groep te spelen. Liefhebbers van moeilijke denkspellen kunnen

Nadere informatie

Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14

Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14 QUICK GUIDE C Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14 Version 0.9 (June 2014) Per May 2014 OB10 has changed its name to Tungsten Network

Nadere informatie

Verbeter Tactische Vaardigheden door Partijvormen

Verbeter Tactische Vaardigheden door Partijvormen Hockey : Versie maart 2006 Bron: KNHB / A.Cox / B.Bams Verbeter Tactische Vaardigheden door Partijvormen Het verbeteren van tactische vaardigheden van jeugdspelers d.m.v. partijvormen. Door Alexander Cox

Nadere informatie

Game Maker: Avonturier en skelet

Game Maker: Avonturier en skelet Wat is avonturier en skelet? is een eenvoudig kat en muis spelletje, waarbij de avonturier het skelet moet vinden. Het spel speelt zich af in een raster van 7 bij 7 waarin beide poppetjes staan: Iedere

Nadere informatie

Hockey, niet zo maar een sport "van zestalhockey naar achttalhockey''

Hockey, niet zo maar een sport van zestalhockey naar achttalhockey'' Hockey, niet zo maar een sport "van zestalhockey naar achttalhockey'' In het hockey sta je er niet alleen voor. Je speelt in een team. Eerst zestalhockey en daarna achttalhockey. Teamsport betekent je

Nadere informatie

Informatie voor scheidsrechters

Informatie voor scheidsrechters Informatie voor scheidsrechters De aftrap en toss Fijn, de wedstrijd kan beginnen! Wel op een correcte manier natuurlijk. De aftrap Een aftrap is de manier om een wedstrijd te beginnen of om het spel te

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

Als je je richt op resultaten, dan zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, dan zul je resultaten behalen.

Als je je richt op resultaten, dan zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, dan zul je resultaten behalen. Als je je richt op resultaten, dan zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, dan zul je resultaten behalen. Als alles tegenzit, bedenk dan dat een vliegtuig opstijgt bij tegenwind, niet met

Nadere informatie

1 e druk. Uitgever: vzw Schaakschool. Tekeningen: Jo Goigne. Website: Copyright 2014: Peter D hondt

1 e druk. Uitgever: vzw Schaakschool. Tekeningen: Jo Goigne. Website:    Copyright 2014: Peter D hondt Handboek om te leren schaken via Schaakschool.be 1 e druk Uitgever: vzw Schaakschool Tekeningen: Jo Goigne Website: www.schaakschool.be E-mail: info@schaakschool.be Copyright 2014: Peter D hondt Niets

Nadere informatie

DALISOFT. 33. Configuring DALI ballasts with the TDS20620V2 DALI Tool. Connect the TDS20620V2. Start DALISOFT

DALISOFT. 33. Configuring DALI ballasts with the TDS20620V2 DALI Tool. Connect the TDS20620V2. Start DALISOFT TELETASK Handbook Multiple DoIP Central units DALISOFT 33. Configuring DALI ballasts with the TDS20620V2 DALI Tool Connect the TDS20620V2 If there is a TDS13620 connected to the DALI-bus, remove it first.

Nadere informatie

Naam: Deel 2 Menuopties in het spel: Het Manager-menu 1. Startpunt: het startpunt is de plek waar je met het spel begint. Je ziet hier informatie over je huidige club en competitie, zoals: de competitie

Nadere informatie

Oefenvormen - Het Oversteekspel

Oefenvormen - Het Oversteekspel Oefenvormen - Het Oversteekspel Voorbeeld uit KNVB opleidingboek " Zo doen wij dat effies" blz. 51 Veldafmetingen Het totale speelveld bedraagt 15 x 10 meter, waarbij de straat (en de sloot) 8 x 5 meter

Nadere informatie

Seasondeals. p: +31 (0)20 894 6363 e: info@season.deals w: http://nl.season.deals. Seasondeals, Postbus 717 9400AS, Assen, Nederland

Seasondeals. p: +31 (0)20 894 6363 e: info@season.deals w: http://nl.season.deals. Seasondeals, Postbus 717 9400AS, Assen, Nederland Seasondeals, Postbus 717 9400AS, Assen, Nederland p: +31 (0)20 894 6363 e: info@season.deals w: http://nl.season.deals Seasondeals The Rich Media Ad Company 01 PROBEER HET - WIN UW PRIJS GA MOBILE FIRST

Nadere informatie

15 min. Stick Skills - Dominante hand hoog (3/4 de van de stick) - Andere hand helemaal bij het uiteinde van de stick

15 min. Stick Skills - Dominante hand hoog (3/4 de van de stick) - Andere hand helemaal bij het uiteinde van de stick Tijd Bewegingsactiviteiten Organisatie Aandachtspunten Stick Skills De leerlingen lopen kriskras door het veld met allemaal een eigen stick en eigen bal. Op teken van de docent (1 x fluiten) gooien de

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie HBSS Schoolvoetbalcompetitie Plezier, samenwerken en scoren Voetbal jij graag buiten op het pleintje, tijdens gym of vind je voetbal gewoon superleuk? Dan is de tofste zaalvoetbalcompetitie van Schiedam

Nadere informatie

Mijn project noemt Het Wari-spel. De doelgroep van mijn programma is iedereen die houdt van strategische spelen.

Mijn project noemt Het Wari-spel. De doelgroep van mijn programma is iedereen die houdt van strategische spelen. Voorstel project Mijn project noemt Het Wari-spel. De doelgroep van mijn programma is iedereen die houdt van strategische spelen. Het doel van mijn project is de spelers een ontspannende, plezierige en

Nadere informatie

Spelregels en uitleg TopCoach 2013 Scorito.com

Spelregels en uitleg TopCoach 2013 Scorito.com Spelregels en uitleg TopCoach 2013 Scorito.com 1. Vooraf In dit document staan de spelregels en een uitleg van het spel TopCoach van Scorito.com. Het is handig om dit document uit te printen en het erbij

Nadere informatie

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander 1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander naar balbezit eigen team. 3 e Periode: Completeren van

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Het speelveld. = Face-off cirkel (8+1x in het midden van de face-off cirkel) Middenstip. Face-off cirkel. Doellijn. Boarding.

Het speelveld. = Face-off cirkel (8+1x in het midden van de face-off cirkel) Middenstip. Face-off cirkel. Doellijn. Boarding. Spelregels Het speelveld Face-off cirkel Middenstip = Face-off cirkel (8+1x in het midden van de face-off cirkel) Doellijn Boarding Goalie gebied Aanval-/ Verdedigingszone Neutrale zone Aanval-/ Verdedigingszone

Nadere informatie

EM7680 Firmware Update by Micro SD card

EM7680 Firmware Update by Micro SD card EM7680 Firmware Update by Micro SD card 2 NEDERLANDS/ENGLISH EM7680 Firmware update by Micro SD card Table of contents 1.0 (NL) Introductie... 2 2.0 (NL) Firmware installeren... 2 3.0 (NL) Opmerking...

Nadere informatie

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 DIGEN VERDE WU 4.1 2 (+k) tegen 1 (+k) breed veld - grote doelen WU 4.2 2 tegen 1 (+k) groot doel - lijn 6 9 9 12 7 8 k beide teams

Nadere informatie

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. e periode: balbezit e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1 e Periode: Herhalen van taakgericht en teamgericht Training 1: Wat zijn de taken

Nadere informatie

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij F/E-TEAMS WK 14 TRAINING Teamfunctie Teamtaak Scoren Speelveldgedeelte Niet van toepassing Rol tegenpartij Doelstelling Passen/aannemen/positie/samenwerken POORTSCHIETSPEL MET KEEPERS F/E-TEAMS Organisatie

Nadere informatie

EM7680 Firmware Auto-Update for Kodi 17.2

EM7680 Firmware Auto-Update for Kodi 17.2 EM7680 Firmware Auto-Update for Kodi 17.2 2 NEDERLANDS/ENGLISH EM7680 Firmware Auto-update for Kodi 17.2 Table of contents 1.0 (NL) Introductie... 3 2.0 (NL) Firmware installeren... 3 3.0 (NL) Opmerking...

Nadere informatie

Trainingsprogramma B-junioren

Trainingsprogramma B-junioren Trainingsprogramma B-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

Onderzoeksvraag welke magische cirkels kunnen we zien in games. Analog game. Monopoly. Doel van het spel

Onderzoeksvraag welke magische cirkels kunnen we zien in games. Analog game. Monopoly. Doel van het spel Opdracht 3//Minor crosslab Dave Djoparto Onderzoek drie spelen, analoog, digitaal en AR Onderzoeksvraag welke magische cirkels kunnen we zien in games Analog game Monopoly Doel van het spel Het doel van

Nadere informatie

Battle of Elements. De strijd barst los! Wie beschikt over de juiste combinatie van kracht, tactiek en doorzettingsvermogen?

Battle of Elements. De strijd barst los! Wie beschikt over de juiste combinatie van kracht, tactiek en doorzettingsvermogen? Battle of Elements De strijd barst los! Wie beschikt over de juiste combinatie van kracht, tactiek en doorzettingsvermogen? De Battle of the Elements is een actief elementenspel, waarbij in teams van 4

Nadere informatie

Techniek Raak de bal in het hart Open staan Kaatsen met verste been Kleine pasjes op de bal maken als de bal onderweg is

Techniek Raak de bal in het hart Open staan Kaatsen met verste been Kleine pasjes op de bal maken als de bal onderweg is Datum : 03-03-2016 Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch : Kaatsen van van de bal, passing over de grond en afwerken op doel Doelstelling inzichtelijk : Fase 2, 3 en 4 Bewegingsscholing : Snelheid

Nadere informatie

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN.

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. 2 4 spelers (meer als je meerdere sets combineert) Speelduur: 30 minuten EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. In dit spel stuurt de speler een groep obers en keukenhulpjes aan, die zo

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers - vanaf 8 jaar. Duurtijd: ca. 30 minuten. 1 houten spelbord (dit spel maakt geen gebruik van de rode stippen op het spelbord) 14 lichte pionnen 14 donkere pionnen De

Nadere informatie

Van pupil E naar D...

Van pupil E naar D... Van pupil E naar D... Van 7 tal Naar 11 tal Pagina 1 Voorwoord Beste E speler maar toekomstig D speler, Om je alvast een klein beetje te helpen hebben we een boekje gemaakt. Door het lezen van dit boekje

Nadere informatie

Spelregels en uitleg TopCoach 2014 Scorito.com

Spelregels en uitleg TopCoach 2014 Scorito.com Spelregels en uitleg TopCoach 2014 Scorito.com 1. Vooraf In dit document staan de spelregels en een uitleg van het spel TopCoach van Scorito.com. Het is handig om dit document uit te printen en het erbij

Nadere informatie

Taco Schallenberg Acorel

Taco Schallenberg Acorel Taco Schallenberg Acorel Inhoudsopgave Introductie Kies een Platform Get to Know the Jargon Strategie Bedrijfsproces Concurrenten User Experience Marketing Over Acorel Introductie THE JARGON THE JARGON

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen 1 Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

NBB Scheidsrechtersstage 3 september Onsportieve fout Flop Interpretaties. Nieuwe regels en signalen. Flop/fake

NBB Scheidsrechtersstage 3 september Onsportieve fout Flop Interpretaties. Nieuwe regels en signalen. Flop/fake NBB Scheidsrechtersstage 3 september 2016 Onsportieve fout Flop Interpretaties 1 Nieuwe regels en signalen Flop/fake 1 GAME CLOCK / 2:00 or less Onsportieve fout 2 Onsportieve fouten Deze presentatie heeft

Nadere informatie

Handleiding. Spelregelbewijs in Sportlink Club

Handleiding. Spelregelbewijs in Sportlink Club Handleiding Spelregelbewijs in Sportlink Club Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1. Spelregelbewijs voor O-17 1.1.1. Kennen, begrijpen, accepteren en toepassen 1.1.2. Oefenen en Eindtoets 1.1.3. Proces en planning

Nadere informatie

Het handboek van Luitenant Skat

Het handboek van Luitenant Skat Martin Heni Eugene Trounev Nalezer: Mike McBride Vertaling van het handboek: Niels Reedijk Vertaler/Nalezer: Alexander S. Koning 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 Hoe te spelen 6 3 Spelregels, strategieën

Nadere informatie

Bugs Bunny heeft een dobbelsteen bij zich. Hij zal zijn aanvalspunten bepalen door wat er op de kaart staat.

Bugs Bunny heeft een dobbelsteen bij zich. Hij zal zijn aanvalspunten bepalen door wat er op de kaart staat. Looney Tunes Verdeel de kinderen in twee groepen van 10 tot 15 kinderen. Iedere groep krijgt zijn eigen stad in het bos. Iedere stad is 75 punten waard. Maar omdat er maar 1 echte looneytunescity is zullen

Nadere informatie

LISA app (ios) Inlogscherm

LISA app (ios) Inlogscherm Handleiding LISA app - ios - Android (pagina 8) LISA app (ios) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten

Nadere informatie

Fluiten(d) door de B-jeugd

Fluiten(d) door de B-jeugd Fluiten(d) door de B-jeugd Waarschijnlijk korfbal je al een tijdje en speel je regelmatig wedstrijden. Door het korfballen, zeker als je al wat langer speelt, ben je bekend met het korfbal zoals het gespeeld

Nadere informatie

blijf van de chocola blijf van de chocola

blijf van de chocola blijf van de chocola 1 Blijf van de chocola Ontwikkel oefeningen voor Tenniskids met een doel Tennis lesgeven aan kinderen kan een echte uitdaging zijn. Dit niet in de minste plaats doordat kinderen eigenlijk maar een of twee

Nadere informatie

dieren-geldspel de rekenhoek Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro

dieren-geldspel de rekenhoek   Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro Uitleg dieren-geldspel dieren-geldspel Benodigdheden: - Speelkaart 1, 2 of 3 - Geldkaartjes. Bij elke speelkaart horen andere geldkaartjes. - Geld: 10 munten van 2 euro en 10 munten van 1 euro. Bij drie

Nadere informatie

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen PROGRAMMA Schoolkorfbaltoernooi Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen Inhoudsopgave Dit programmaboekje bevat alle informatie over het

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Game Design Eindopdracht Priscilla van der Pluijm VCMD2A6 2050563

Game Design Eindopdracht Priscilla van der Pluijm VCMD2A6 2050563 Game Design Eindopdracht Priscilla van der Pluijm VCMD2A6 2050563 Inhoud van de opdracht - korte omschrijving opdracht - Interactieschema - core Mechanic - 5-lagen model korte omschrijving Onze game heeft

Nadere informatie

Les 1 Panna/Freestyle

Les 1 Panna/Freestyle Les 1 Panna/Freestyle Doelstelling: Deze eerste training dient als kennismaking voor wat Pannavoetbal inhoudt. 1 Intro: Jezelf voorstellen en uitleggen wat SSD is 2 Warming-up: Voorkomen van blessures

Nadere informatie

Leskaart les 5, ronde 3

Leskaart les 5, ronde 3 Leskaart les 5, ronde 3 (De tweede les na schooltijd) B. Ronde 3. Spelen in kleine groepen: Station 1: Spel 2 2 + keeper Station 2: Spel 3 2 + keeper Organisatie: Kinderen verdelen over 2 stations Station

Nadere informatie

Pokémon 1. Inleiding De basis Pokémons 2. Evolutiekaarten 3. Energiekaarten 4. Trainerkaarten

Pokémon 1. Inleiding De basis Pokémons 2. Evolutiekaarten 3. Energiekaarten 4. Trainerkaarten Pokémon 1. Inleiding Pokémons zijn geheimzinnige wezens die andere Pokémons kunnen betoveren of aanvallen. In het Pokémon kaartspel ben jij de Pokémon trainer. Je laat je Pokémon de strijd aan gaan met

Nadere informatie

Wegwijzer bij de cd-rom

Wegwijzer bij de cd-rom Wegwijzer bij de cd-rom 1 Inloggen De cd-rom houdt bij welke oefeningen je al gemaakt hebt en welke niet. Bij het opstarten vraagt de cd-rom of je een nieuwe gebruiker bent of een bestaande gebruiker.

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Concept document. Freek Timmers Game design & Development. Stephan Takken Interaction design. Bob Alberts Game Art

Concept document. Freek Timmers Game design & Development. Stephan Takken Interaction design. Bob Alberts Game Art Concept document Freek Timmers Game design & Development Stephan Takken Interaction design Bob Alberts Game Art Rik van Duijn Design for virtual theatre and games Inleiding Januari 2010 kregen we de opdracht

Nadere informatie

Water, Spons en Vuur!

Water, Spons en Vuur! Water, Spons en Vuur! Onderdeel : Spel Doelgroep : 8-11 jaar Locatie : Bos Sportveld Materialen checklist Fluitje EHBO-doos Pionnen Muziekinstallatie TOP Activiteiten CD Voldoende kaartjes in twee kleuren

Nadere informatie

Jeugdhandbal. D-Jeugd Nieuwe stijl. Afspraken D-jeugd:

Jeugdhandbal. D-Jeugd Nieuwe stijl. Afspraken D-jeugd: D-Jeugd Nieuwe stijl Kinderen tot en met 12 jaar spelen handbal op een andere manier dan het volwassen handbal. De regels zijn per categorie aangepast om het spel beter te laten aansluiten bij de belevingswereld

Nadere informatie

Speler Handleiding. Introductie. Knowingo + is de app die leren leuk maakt!

Speler Handleiding. Introductie. Knowingo + is de app die leren leuk maakt! Knowingo + Speler Handleiding Introductie Knowingo + is de app die leren leuk maakt! Met Knowingo + heb je precies de juiste informatie om geweldig te worden in jouw baan. Allemaal terwijl je een leuk

Nadere informatie

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) DRIBBEL PIONSCHIETSPEL MET VERDEDIGERS (2) Organisatie Regels: spelers kunnen scoren door langs de verdedigers te dribbelen en de bal vanuit de vrije

Nadere informatie

Door Floris van Heemst

Door Floris van Heemst -8-00 Door Floris van Heemst TEAMAANVAL Algemeen:. Alle posities in het water hebben vaste nummers. Vanuit de aanvallende ploeg gezien ligt de speler in de rechterhoek altijd op positie. Vanuit daar tel

Nadere informatie

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf!

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf! Martijn Hooning COLLEGE ANALYSE OPDRACHT 1 9 september 2009 Hierbij een paar vragen over twee stukken die we deze week en vorige week hebben besproken: Mondnacht van Schumann, en het eerste deel van het

Nadere informatie

Inlogscherm. Inloggen Inloggen als lid Linkermenu

Inlogscherm. Inloggen Inloggen als lid Linkermenu LISA app v3.1.0 (Android) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

Coaching Boekje 2014-2015. U7-U12 Dragons

Coaching Boekje 2014-2015. U7-U12 Dragons Coaching Boekje 2014-2015 U7-U12 Dragons INLEIDING Coachen is niet gemakkelijk, 6 vuistregels voor effectief coachen bij U7-U12: 1. Bespreek per wedstrijd maximaal 2 onderwerpen, herhaal deze in de rust.

Nadere informatie

LISA app v3.0 (ios) Inlogscherm

LISA app v3.0 (ios) Inlogscherm LISA app v3.0 (ios) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN)

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN) WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN) DOELSCHIETSPEL MET KEEPER Organisatie Regels: spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren lukt dit 2x achter elkaar dan gaan ze

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels En garde. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels En garde. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels En garde Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels En garde...1 Inleiding en doel van het spel...1 Het spelverloop...1 Het verplaatsen van een schermer op het

Nadere informatie

Veranderingen bij overgang van E naar D

Veranderingen bij overgang van E naar D Veranderingen bij overgang van E naar D Inhoudsopgave Voorwoord............................................................ 3 Het speelveld........................................................... 4

Nadere informatie

Level 1: Let The Games Begin! Vergeet niet de diavoorstelling te starten, anders werken de linkjes niet.

Level 1: Let The Games Begin! Vergeet niet de diavoorstelling te starten, anders werken de linkjes niet. Level 1: Let The Games Begin! Vergeet niet de diavoorstelling te starten, anders werken de linkjes niet. In dit level... Kom je meer te weten over de ontwikkeling van games door de tijd. Ga je enkele spellen

Nadere informatie

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn Groep 1 & 2 (oefening 1) De leerling kan de bal met de voet richting de pionnen schieten. Het spel wordt zelf opgang gehouden. A De leerling kan met de binnenkant van de voet gericht naar de pionnen schieten,

Nadere informatie

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018,

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Op zaterdag 16 juni organiseert korfbalvereniging Rood-Wit het 36 e Rabobank Schoolkorfbaltoernooi voor de basisscholen uit Wezep en Hattemerbroek.

Nadere informatie

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 2.1-2.8

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 2.1-2.8 2 Basisvorm: 4 tegen 4 lang smal veld Vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.8 DVD D-pupillen oefenvormen Oefenvorm 2.1 4 tegen 4 lang smal veld 2 kleine doeltjes Inhoud - Bedoeling van deze vorm: Karakteristiek:

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

Lists of words from the books, and feedback from the sessions, are on

Lists of words from the books, and feedback from the sessions, are on Vocabulairetrainer www.quizlet.com - handleiding 1. Woordenlijsten van de boeken en de feedback van de les staan op http://www.quizlet.com. Lists of words from the books, and feedback from the sessions,

Nadere informatie

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis!

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! Flitsen voor de allerkleintjes. (kind met ouder) de getalkaartjes 1 t/m 10 worden samen uit het doosje gezocht het kind legt de getalkaartjes zelf voor zich

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 2 Wat is voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voetballen... 2 2 Spelbedoeling... 2 3 Structuur van het voetballen...

Nadere informatie

Game Design Praktijk. ``Pirate Aboard`` Rachird Anthony 2051692 Luuk Leijtens 2049074 Kali Wever 2046927

Game Design Praktijk. ``Pirate Aboard`` Rachird Anthony 2051692 Luuk Leijtens 2049074 Kali Wever 2046927 Game Design Praktijk ``Pirate Aboard`` Rachird Anthony 2051692 Luuk Leijtens 2049074 Kali Wever 2046927 Inhoud 1 Design-document Handleiding voor ons spel blz. 3 2 Laatste versie prototype Foto van het

Nadere informatie

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl -

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl - - Het Grote SinterKerst Dobbelspel Het Grote SinterKerst Dobbelspel bestaat uit verschillende ronden waarin steeds met een dobbelsteen wordt gegooid. Iedereen gooit om de beurt met de dobbelsteen en de

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen?

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? De firewall van de Speedtouch 789 (wl) kan niet volledig uitgeschakeld worden via de Web interface: De firewall blijft namelijk op stateful staan

Nadere informatie

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen:

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen: Geel gearceerd de wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Wat is Super Elf? Super Elf is een voetbalcompetitie in spelvorm (soort van Coach van het Jaar, zoals dit gespeeld wordt bij het Noord-Hollands

Nadere informatie

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN TRAINING Teamfunctie Omschakelen Teamtaak Storen Speelveldgedeelte Helft tegenpartij Rol tegenpartij Opbouwen via de zijkanten! Doelstelling Leren druk zetten als team. WARMING-UP

Nadere informatie

Banners Broker Snelle Start Handleiding

Banners Broker Snelle Start Handleiding Banners Broker Snelle Start Handleiding Dit document is gemaakt u jou te helpen om te starten in Banners Broker op een snelle manier. Gebruik dit document samen met de video s op de website of de video

Nadere informatie

G. Het verbeteren van het verdedigen

G. Het verbeteren van het verdedigen G. Het verbeteren van het verdedigen Verdedigen over een heel veld is geen gemakkelijke opgave. De ruimte moet voor de tegenstander klein worden gehouden, maar hoe doe je dat? Ook wordt er in dit thema

Nadere informatie

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva 0 20 30 40 WU 3.1 1 tegen 1 lijnvoetbal 0 0 20 30 40 WU 3.4 dribbeltikspel 20 beide spelers kunnen scoren door over de doellijn van

Nadere informatie

SPECIFIEKE REGELGEVING

SPECIFIEKE REGELGEVING SPECIFIEKE REGELGEVING TrackMania Nations Titel: Auteur: Manager: Organisatie: : TrackMania Nations Leon Houtzager Jasper Schoo Nederlandse Electronic Sport Bond Datum: 12 Juni 2008 Versie: Versie 1.2.2

Nadere informatie