Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken."

Transcriptie

1 spelregels

2 Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. Sorteer de kaarten in drie stapeltjes: Drakenkaarten Wapenkaarten Avonturenkaarten Zoek eerst het kasteel en de drakengrot uit de stapel met tegeltjes. Leg 28 van de overige tegeltjes met de achterkant naar boven in een figuur van 7 x 4. Plaats het kasteel met de kasteelkant boven aan het begin, zo dat het aan twee van de vier tegeltjes grenst. Leg de 3 laatste tegeltjes en de drakengrot met de achterkant naar boven en hussel ze goed door elkaar, plaats de tegels aan het eind (er zijn nu 8 rijen van 4 plus het kasteel). De draak wordt pas op tafel geplaatst als de drakengrot gevonden is. De 6 bruggetjes worden met de onbeschadigde kant naar boven naast het bord geplaatst. Alle spelers kiezen een ridder uit en plaatsen die bij het kasteel.

3 Het avontuur kan beginnen! Joris en de Draak bestaat uit drie onderdelen. Eerst gaan de ridders op zoek naar de drakengrot en proberen daarbij zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Als de drakengrot eenmaal gevonden, is moet de draak nog verslagen worden. Op de terugweg proberen de ridders als eerste met de kroon in het paleis aan te komen. Spelers gooien om beurten met de dobbelsteen. Verplaats je ridder zoveel velden als het aantal ogen dat je gooit, in horizontale of vertikale richting (nooit diagonaal). Je mag ook via onontdekte velden lopen en je mag iedere route volgen die je wilt en die is toegestaan, maar je mag nooit op je vertrekvakje landen.. Voor je op de laatste tegel van je beurt landt, moet je die eerst omdraaien (als dat nog niet gebeurd is). Je voert de opdracht uit die bij dat tegeltje hoort. Iedere keer dat je met jouw ridder bij een andere ridder op het veld je beurt eindigt, moet je hem uitdagen voor een tweegevecht op het toernooiveld. Je voert dan de opdracht die hoort bij het veld waarop beide ridders staan niet uit. Als aanvaller kies je of je met de witte of de zwarte toernooiridder wilt spelen (je gekleurde ridder blijft op het bord staan). Plaats je toernooiridder op het toernooiveld. Beide spelers zetten een goudstuk in (leg dit naast het toernooiveld.). De spelers gooien om beurten met de dobbelsteen. Je zet je ridder steeds zoveel plaatsen naar voren als het aantal ogen dat je hebt gegooid. Zo komen de ridders steeds dichter bij elkaar.

4 De ridder die als eerste de ridder van de tegenstander tegenkomt (door er voorbij te gaan of er naast te komen staan), wint het toernooi. De winnaar van het toernooi wint ook de goudstukken die werden ingezet. Je mag een andere ridder niet uitdagen voor een toernooi als je zelf geen geld hebt. Als je tegenstander geen geld heeft, mag je hem wel uitdagen. De tegeltjes: 1 DE BOSRAND De bosrand is ondoordringbaar en je mag deze nooit passeren. Je mag dit tegeltje zo neerleggen als je dat zelf wilt, het blijft de rest van het spel zo liggen. Je moet er alleen voor zorgen dat je hem zo neerlegt dat er nog een doorgang naar het kasteel en naar het eind van het veld mogelijk blijft. DUISTERE WOUD 2 Als je hier landt, pak je een kaartje van de avonturenstapel. Op deze kaartjes staat steeds een bedrag aan geld dat je hier wint of verliest. Als je niet genoeg geld bezit om aan je verplichtingen te voldoen, betaal je alleen wat je hebt. Leg het kaartje weer onderop de stapel. 3 RIVIER Verzwakte bruggetjes Over een verzwakt bruggetje mag nog één keer iemand lopen voordat het helemaal instort. Als er een geldstuk staat afgebeeld bij een half ingestort bruggetje, mag degene die het bruggetje oversteekt voor het instort, één goudstuk uit de bank nemen. Nu wordt het bruggetje verwijderd. Een nieuwe brug kopen Een nieuwe brug kopen Voor twee goudstukken mag een ridder, die voor een rivier zonder brug staat, een nieuw bruggetje kopen. Hij plaatst een bruggetje over de rivier en draait die ook om nadat hij is overgestoken.

5 4 VIND EEN GOUDSTUK Wat een geluk, er ligt een goudstuk op je pad. Deze tegel moet je weer omdraaien nadat je een goudstuk uit de bank hebt genomen en voordat je je ridder erop plaatst.. VERLIES EEN GOUDSTUK 5 Dat is pech, er zit een groot gat in je beurs. Je moet dit tegeltje meteen weer omdraaien nadat je een goudstuk uit je voorraad in de bank hebt gelegd. 6 DRAKENGROT Dit is het doel van je reis. Als je dit tegeltje omdraait zet je de draak bij zijn grot neer. Hier huist de draak die je zult moeten verslaan om de kroon van de koning terug te krijgen. Als dit tegeltje al is omgedraaid zul je er precies op uit moeten komen. Ga nu de strijd aan met de draak! Eerst gaan we wapens kopen Bij de ingang van de drakengrot staat altijd een marskramer die wapens verkoopt waarmee je de draak te lijf kunt gaan. Je besluit of je 1, 2 of 3 wapens wilt kopen. Er zijn 2 amuletten, 1 goedendag (dit is een middeleeuwse knots) en 1 zwaard. Een wapen kost één goudstuk. Neem voor ieder wapen dat je gekocht hebt een kaart van de stapel en leg ze, zonder ze te bekijken, voor je neer. De draak: De verschrikkelijke draak heeft 2 koppen. Soms slaapt één van die twee koppen, vaak zijn ze beiden wakker. Zoek uit de 4 drakenkaarten één draak met een slapende kop. Doe deze terug in de doos. De overige kaarten worden geschud en op een stapeltje gelegd. Trek van het stapeltje 2 kaartjes en leg ze zonder ze te bekijken voor je neer. Tip Voor een korter spel waarin de draak makkelijker te verslaan is gebuik je allebei de slapende koppen.

6 Het gevecht: 1 DRAAI EERST ÉÉN VAN JE WAPENKAARTJES OM. 2 DRAAI DAN ALLEBEI DE DRAKENKAARTJES OM. 3 DRAAI DAN ÉÉN VOOR ÉÉN DE OVERIGE WAPENKAARTJES OM. Als allebei de koppen slapen, heb je de draak verslagen. Als je evenveel wapens als koppen hebt, is de draak verslagen. VOORBEELD: Je hebt juist 3 wapenkaartjes gekocht voor 3 goudstukken en staat klaar om de draak te bestrijden. Je draait je eerste wapenkaartje om. Het is een amulet. (Dit is niet zo gunstig, met amuletten win je het alleen van de draak als zijn koppen allebei slapen). Nu draai je de eerste drakenkaart om. De kop is wakker (Oei, dat wordt lastig)! Dan draai je de tweede kop om. Die is ook wakker! (Dat wordt helemaal niks) Draai nu je tweede wapen om. Dit is de goedendag. (Het wordt weer spannend Nog één wapen ) Draai je derde wapen om. Hoera, het zwaard! De draak is verslagen! Je hebt de kroon veroverd! 4 NEEM NU DE KROON EN LEG DIE VOOR JE NEER. Je houdt de kroon net zo lang tot je hem weer aan een andere speler kwijtraakt of totdat je hem terug geeft aan de koning. Als je minder wapens hebt omgedraaid dan dat de draak wakkere koppen heeft, heb je verloren Zet je ridder meteen terug naar het veld waar je vandaan gekomen bent.

7 De terugweg. het Kasteel Als je de kroon bij je hebt mag je terug naar het kasteel. Je hoeft niet precies op het kasteel uit te komen, als je te hoog gooit, stop je met lopen zodra je op het kasteel landt. Zodra je terug bent in het kasteel met de kroon, heb je gewonnen.

8 De auteur wil graag de volgende personen bedanken: Koning Piet en Koningin Els voor inspiratie en een spelletjesrijke jeugd, Jonkvrouwe Stefka en de test-prinsessen en prinsjes van het MIK, Prinses Ine-Marijke, Ridder op het witte paard Patrick voor o.a de fantastische illustraties en mijn cavia Ridder Gerard die dit sprookje tot een goed einde bracht. INHOUD: 33 KARTONNEN TEGELTJES 14 KARTONNEN KAARTEN 6 BRUGGETJES 6 OPZETTERS MET VOETJES 20 GOUDSTUKKEN 1 TOERNOOIVELD 1 TWEEKOPPIGE DRAAK 1 DOBBELSTEEN 1 KROON 2003 JUMBO INTERNATIONAL, AMSTERDAM. ILLUSTRATIONS BY PATRICK VAN DER STERREN CREATED BY LIESBETH BOS LEEFTIJD 5+ Opgelet: Wegens de kleine onderdelen is dit spel niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

VOLGENDE PATIËNT. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Spelregels

VOLGENDE PATIËNT. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Spelregels VOLGENDE PATIËNT Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar Spelregels 00226 Inleiding: De arme Lucas is in het ziekenhuis beland en wacht op de spelers die hem beter moeten maken. Dit kan als zij de strijd aanbinden

Nadere informatie

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint.

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint. Doel: Als projectopdracht moet er een game ontworpen worden door verschillende studenten en hiervoor is een team nodig wat bestaat uit minimaal 1x Game Designer, 1x Programmeur en 1x Artist. Twee spelers

Nadere informatie

Stefanie Rohner + Christian Wolf. Spelregels

Stefanie Rohner + Christian Wolf. Spelregels Stefanie Rohner + Christian Wolf Spelregels 00174 hld nl 00174.indd 6 28-11-2006 11::25 ZAKGELDSPEL Een spel van Stefanie Rohner en Christian Wolf. Inhoud: speelbord in de doos, winkelcentrum, 4 pionnen,

Nadere informatie

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda. Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.nl Breukenpizza! 1. Knijpkaart 2. Decimalen 3. Domino 4.

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. Hoe ik paddenstoel word Groep 5-6-7-8

Voorbereiding post 1. Hoe ik paddenstoel word Groep 5-6-7-8 Voorbereiding post 1 Hoe ik paddenstoel word Groep 5-6-7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 1: Hoe ik paddenstoel word, voor groep 5, 6, 7 en 8. Inhoud:

Nadere informatie

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers SPELREGELS Voor je ligt misschien wel het meest confronterende spel dat je ooit gespeeld hebt. Maar let wel: het is en blijft een spelletje. Dus neem de confrontaties met een flinke korrel zout! SPELMATERIAAL

Nadere informatie

Habermaaß-spel Nr. 4219. Slot Sidderstein. Een griezelige spellenverzameling voor 1-6 kleine spookjes van 5-999 jaar. Kai Haferkamp & Markus Nikisch

Habermaaß-spel Nr. 4219. Slot Sidderstein. Een griezelige spellenverzameling voor 1-6 kleine spookjes van 5-999 jaar. Kai Haferkamp & Markus Nikisch Habermaaß-spel Nr. 4219 Slot Sidderstein Een griezelige spellenverzameling voor 1-6 kleine spookjes van 5-999 jaar. Spelidee: Illustraties: Speelduur: Kai Haferkamp & Markus Nikisch Sabine Krausshaar ca.

Nadere informatie

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten NL 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten TUK TUK TAXI Inhoud: Speelbord, 1 speciale dobbelsteen, 4 plastic taxi s, 8 klantenkaartjes, 80 kaartjes met verkeersborden en gebeurtenissen en verklarende uitleg daarover.

Nadere informatie

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar.

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar. Voor: Speeltijd: Spelauteur: Vormgeving: 1-4 spelers 5-55 minuten Sabine Opstelten 2DSign NL Over Katoiz Katoiz is een ontwikkelingsspel. Het is een spel dat aangepast kan worden aan de ontwikkelingsfase

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers vanaf 8 jaar. Duurtijd: afhankelijk van het verloop van het spel. 64 houten pennetjes (alle houten pennetjes zijn gekleurd aan beide zijden) De winnaar is de speler

Nadere informatie

15 min. 1-4. NL Spelregels 1. 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10

15 min. 1-4. NL Spelregels 1. 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10 4-5 15 min. 1-4 NL Spelregels 1 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10 18 Leerzame spellen in 1 doos! Het alfabet leren & samenstellen van woorden 4 kruiswoordplaten, 90 letters en 1 alfabetbord

Nadere informatie

AJAX THE GAME. De spelerskaarten

AJAX THE GAME. De spelerskaarten Spelregels 00429 AJAX THE GAME Inleiding: Welkom in de Arena. In dit stadion zul je als coach vele wedstrijden spelen. Voor jongere spelers is het raadzaam hulp in te roepen bij het lezen van de spelregels.

Nadere informatie

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 32 beeldkaartjes; 3x 3x 3x 3x 12x 12 speelstenen (telkens 3 in elke kleur); 1 dobbelsteen; 1 handleiding. Inleiding

Nadere informatie

Aan de tafel! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de tafels te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.

Aan de tafel! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de tafels te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda. Aan de tafel! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de tafels te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.nl Aan de tafel 1. Zeeslag 2. Snelle Jelle 3. Vier op een

Nadere informatie

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis!

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! Flitsen voor de allerkleintjes. (kind met ouder) de getalkaartjes 1 t/m 10 worden samen uit het doosje gezocht het kind legt de getalkaartjes zelf voor zich

Nadere informatie

Balance Me. Arschoot Elien. Herhaling boekhouden. 3 de jaar ASO. D hauwers Fien. Leerlingenhandleiding. (Afbeelding: persoon met vergrootglas, sd)

Balance Me. Arschoot Elien. Herhaling boekhouden. 3 de jaar ASO. D hauwers Fien. Leerlingenhandleiding. (Afbeelding: persoon met vergrootglas, sd) Balance Me Arschoot Elien Herhaling boekhouden 3 de jaar ASO D hauwers Fien Leerlingenhandleiding (Afbeelding: persoon met vergrootglas, sd) Lootens Jolien 1 Inhoud BENODIGDHEDEN 3 HET SPEL UITLEG 3 DE

Nadere informatie

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert.

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert. SPELREGELS DRAKON Voor 2-6 spelers, vanaf 10 jaar. De oude draak Drakon heeft een dappere groep helden gevangen, die in zijn nest was gedrongen om zijn goud te stelen. Maar in plaats van ze direct op te

Nadere informatie

Wolfgang Kramer & Michael Kiesling

Wolfgang Kramer & Michael Kiesling Wolfgang Kramer & Michael Kiesling KONING EN PRINSES UITBREIDING TL 90022 Drie spannende avonturen voor 2-4 moedige strijders vanaf 10 jaar INHOUD VAN HET SPEL 1 koning 6 superkameraden 20 sleutels 1 prinses

Nadere informatie

Spelregels: Als de kaartjes wel bij elkaar horen, neemt de speler deze uit het spel en mag hij nog een keer proberen.

Spelregels: Als de kaartjes wel bij elkaar horen, neemt de speler deze uit het spel en mag hij nog een keer proberen. - 40 kaartjes Voorbereiding: Leg alle kaartjes met het symbool of de naam naar onder op de tafel. De jongste speler mag beginnen. Vervolgens speel je verder in wijzerzin. Spel: De bedoeling van het spel

Nadere informatie

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel Spelers: 2-5 Leeftijd: vanaf 6 jaar Duur: ong. 20 minuten Inhoud: 25 kaartjes 1 vissensteen 1 kleurensteen 1 spelregelfolder NL Petri van Jürgen Heel ACHTERGROND Frits Visser organiseert met zijn vrienden

Nadere informatie

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog De letters i - m - r - v - s aa - p e zijn bekende letters geworden. De letters

Nadere informatie

Vingertwister. Spelvariant met drie vingers

Vingertwister. Spelvariant met drie vingers Vingertwister Spelvariant met drie vingers Materiaal Speelbord Twaalf - en opdrachtkaartjes Twaalf fiches (u kunt hiervoor ook pasta, bonen of blokjes gebruiken ) Video Vingertwister met drie vingers-

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels backgammon. Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels backgammon. Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels backgammon Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels backgammon...1 Het bord...1 Doel van het spel...1 Bewegen van de stenen...1 Regels van het bewegen

Nadere informatie

Dier op dier. Het grote avontuur

Dier op dier. Het grote avontuur Dier op dier Het grote avontuur Een spannend stapelspel voor 2 4 spelers van 5 99 jaar. Spelidee: Illustraties: Speelduur: Klaus Miltenberger Michael Bayer ca. 20 minuten Verbaasd en een beetje angstig

Nadere informatie

Engelse woordjes. Het is ook een leermiddel dat docenten op school en ouders thuis kunnen gebruiken.

Engelse woordjes. Het is ook een leermiddel dat docenten op school en ouders thuis kunnen gebruiken. Inleiding Tam Tam is niet zomaar een spel. Het is ook een leermiddel dat docenten op school en ouders thuis kunnen gebruiken. Alle spellen zijn in nauw overleg met specialisten ontworpen, met speciale

Nadere informatie

Isidore School der Magie

Isidore School der Magie Isidore School der Magie Inhoud 1 Speelbord 4 Dubbelzijdige verzamelkaarten 8 Speelfiguren (4 tovenaars en 4 heksen; karton in een voetje) 18 Spreukkaarten (6 Steen-, 6 Water- en 6 Vuurkaarten) 3 Duelkaarten

Nadere informatie

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL Pagina 1 van 7 1.! Artikelen behorende bij het spel... 1! 2.! Doel... 1! 3.! Spel klaar zetten... 1! 4.! Aantal deelnemers... 2! 5.! Meer informatie... 2! 6.! Speluitleg...

Nadere informatie

Mauritius Mokka Bombay Ceylon Batavia. Kaap de Goede Hoop (de veilige haven)

Mauritius Mokka Bombay Ceylon Batavia. Kaap de Goede Hoop (de veilige haven) Bij de start van het spel is iedere speler schipper van een VOC-schip. Het uiteindelijk doel is om dit VOC-schip in te ruilen voor een Batavia-schip en daarmee als eerste de haven van de stad Batavia te

Nadere informatie

Kopen van kussens Einde van het spel

Kopen van kussens Einde van het spel Beschrijf in één zin: Beschrijf het begrip op dit kaartje in één zin. Je mag het woord zelf of een deel ervan niet gebruiken in je beschrijving. Nu krijgt eerst de speler links van je een kans kans om

Nadere informatie

Het spelbord Het spelbord bestaat uit een kaart van een deel van de wereld met daarop de handelshavens van Oost-Indiё en hun lokale goederen:

Het spelbord Het spelbord bestaat uit een kaart van een deel van de wereld met daarop de handelshavens van Oost-Indiё en hun lokale goederen: Bij de start van het spel is iedere speler schipper van een VOC-schip. Het uiteindelijk doel is om dit VOC-schip in te ruilen voor een Batavia-schip en daarmee als eerste de haven van de stad Batavia te

Nadere informatie

Taalspellen Prinsen en Prinsessen.

Taalspellen Prinsen en Prinsessen. Taalspellen Prinsen en Prinsessen www.klasvanjuflinda.nl Taalspellen Prinsen en Prinsessen Tekst & vormgeving: Linda Willemsen 2019 www.klasvanjuflinda.nl Linda Willemsen Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

2 schatkamerdobbelstenen Met deze dobbelstenen kun je de schatkamer verkennen. Hiermee kun je kostbare goudklompjes vinden.

2 schatkamerdobbelstenen Met deze dobbelstenen kun je de schatkamer verkennen. Hiermee kun je kostbare goudklompjes vinden. In een land hier ver vandaan regeert koning Diamor, die dol is op schatten. Volgens de vertellingen uit dit land is er een ruimte vol goudklompjes die bewaakt wordt door een draak. Maar om deze schatkamer

Nadere informatie

Winnaar wordt die speler die zijn bes chaving zo gebalanceerd mogelijk uitbouwt (zonder ergens een beetje zwak te worden).

Winnaar wordt die speler die zijn bes chaving zo gebalanceerd mogelijk uitbouwt (zonder ergens een beetje zwak te worden). Euphrat &Tigris Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Hans im Glück, 1997 2 tot 4 spelers vanaf 12 jaar. Spelmateriaal 153 civilizatie-plaatjes (bevolking, religie, landbouw en markt) 8 catastrofe-kaarten

Nadere informatie

blok 11 groep 4 Malmberg s-hertogenbosch

blok 11 groep 4 Malmberg s-hertogenbosch blok 11 groep 4 naam:... Malmberg s-hertogenbosch blok 11 les 6 0 Kleur de antwoorden van de tafel van 2 geel en de tafel van 5 rood. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Nadere informatie

Opmerking: De uiteindelijke spelregels zal afbeeldingen, extra (optionele) geavanceerde regels en karakter biografieën bevatten.

Opmerking: De uiteindelijke spelregels zal afbeeldingen, extra (optionele) geavanceerde regels en karakter biografieën bevatten. Opmerking: De uiteindelijke spelregels zal afbeeldingen, extra (optionele) geavanceerde regels en karakter biografieën bevatten. Deadwood 1876 2-9 Spelers 20-40 Minuten In de Black Hills in South Dakota

Nadere informatie

BOOMTOWN. Spelmateriaal. Face 2 Face Games, 2005 Bruno CATHALA & Bruno FAIDUTTI 3 5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

BOOMTOWN. Spelmateriaal. Face 2 Face Games, 2005 Bruno CATHALA & Bruno FAIDUTTI 3 5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal BOOMTOWN Face 2 Face Games, 2005 Bruno CATHALA & Bruno FAIDUTTI 3 5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten 60 speelkaarten (45 mijnconcessies en 15 gebeurteniskaarten) 2 dobbelstenen 5 burgemeesterpionnen

Nadere informatie

Sinterklaas Dobbelspel

Sinterklaas Dobbelspel Sinterklaas Dobbelspel Spelregels: Iedereen koopt van te voren 3 of 4 cadeautjes voor een vooraf bepaald bedrag. Tijdens het spel houdt iedereen altijd minimaal 1 cadeautje voor zich. Dus een opdracht

Nadere informatie

Lees hieronder de spelregels, het is ongetwijfeld een feest der herkenning. Alleen nu spelen jullie de hoofdrollen. Maak er wat moois van!

Lees hieronder de spelregels, het is ongetwijfeld een feest der herkenning. Alleen nu spelen jullie de hoofdrollen. Maak er wat moois van! Natuurlijk ga je nu het diepe in. Natuurlijk twijfel je eraan of je nou echt wel zo grappig bent. Het hoort bij de Lama s. Kun jij je lach inhouden als het moet? Weet jij wie de moord heeft gepleegd als

Nadere informatie

Inhoud. Voor wie is dit spel. Spelduur. Spelvoorbereiding

Inhoud. Voor wie is dit spel. Spelduur. Spelvoorbereiding Inhoud 1 spelregelboekje 2 score tabellen 1 circusdirectrice (met applaussymbool) 4 superartiesten (1 met applaussymbool) 8 tijgers (4 met voetstuk) 15 olifanten (7 met voetstuk) 16 trapeze (8 hangende

Nadere informatie

Voorbereiding post 5. Bochten in beken Groep 4-5-6

Voorbereiding post 5. Bochten in beken Groep 4-5-6 Voorbereiding post 5 Bochten in beken Groep 4-5-6 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 5: Bochten in beken, voor groep 4, 5 en 6. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkbladen

Nadere informatie

Credits. : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant. Uitgever Red Eyed Rabbit. Voor meer informatie, bezoek

Credits. : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant. Uitgever Red Eyed Rabbit. Voor meer informatie, bezoek Credits Spelontwerp Spelontwikkeling Illustraties Grafische Vormgeving Eindredactie : Johan Beyens : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant : Joris Weyen : Erlend Van der haegen : Tom Pattyn Uitgever

Nadere informatie

TAFELTASJE. Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa

TAFELTASJE. Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa TAFELTASJE Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa 0 INHOUD MAALTAFELBOEKJE... 2 SNELLE JELLE... 12 VIER OP EEN RIJ... 14 KRUISWOORDPUZZEL...

Nadere informatie

SPELREGELS VOOR 2-5 SPELERS LEEFTIJD 10+

SPELREGELS VOOR 2-5 SPELERS LEEFTIJD 10+ SPELREGELS VOOR 2-5 SPELERS LEEFTIJD 10+ W e r e l d v e r o v e r e n d 2010 Hasbro. Alle rechten voorbehouden. Vervaardigd door: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor.

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. Een spel van Rüdiger Dorn voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar Spelidee en doel van het spel Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. De avonturiers

Nadere informatie

spelregels Paul de Leeuw

spelregels Paul de Leeuw spelregels Paul de Leeuw In onvoorspelbaar strijd je alleen of in teams tegen elkaar. Het spel draait om het verzamelen van bitterballen en bamihapjes. Heb jij aan het eind van het spel de meeste bitterballen

Nadere informatie

SPELREGELS. Benodigdheden: Het speelbord, de dobbelsteen, de zandloper, pionnen, vragenkaarten, kwartetkaarten en Match-it! kaarten.

SPELREGELS. Benodigdheden: Het speelbord, de dobbelsteen, de zandloper, pionnen, vragenkaarten, kwartetkaarten en Match-it! kaarten. SPELREGELS SPELREGELS Dirty Seconds is de leukste manier van seksuele voorlichting voor jongeren (en hun ouders) vanaf 13 jaar. Het spel is eenvoudig te spelen en de verschillende kleuren op het speelbord

Nadere informatie

IN DE BAN VAN DE RING De reisgenoten

IN DE BAN VAN DE RING De reisgenoten IN DE BAN VAN DE RING De reisgenoten het spel bij de film voor 3 4 spelers vanaf 10 jaar - vrij vertaald door Veerle Vandenbosh - Vier hobbits, Frodo, Sam, Merijn en Pepijn maken zich klaar om de ene Ring,

Nadere informatie

spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels z SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! Spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 4! inhoud: - 30 getallen memokaarten - grote zachte dobbelsteen - 4 Bobolino-puzzels

Nadere informatie

Spelmateriaal basisspel

Spelmateriaal basisspel Een spel van Kristian Amundsen Østby voor 1-5 spelers Jullie zijn een team avonturiers dat is opgesloten in een vervloekte tempel. Gezamenlijk moeten jullie de magische stenen in de kamers van de tempel

Nadere informatie

OPZET EN DOEL VAN HET SPEL

OPZET EN DOEL VAN HET SPEL Tycoon Een spel van Wolfgang Kramer en Horst-Rainer Rösner Wie bouwt de machtigste onderneming op? Voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar. Speelduur ca. 75 minuten. INHOUD 1 speelbord 4 privé-vliegtuigen (in 4

Nadere informatie

Speel met spel ROOD!

Speel met spel ROOD! Speel met spel ROOD! Nabouwen Pak een kaart met een rode rand en bouw het voorbeeld op de kaart na. Patronen klikken Bedenk een patroon en maak dit met de klikkubussen. twee rode twee blauwe of: één rode

Nadere informatie

Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar.

Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. Africa Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. Spelmateriaal Afrika, het zwarte continent, in de 19de eeuw: bestudeer

Nadere informatie

Inhoud: Aan de slag! Florissant met Sleutelkaarten. In elkaar zetten van Florissant.

Inhoud: Aan de slag! Florissant met Sleutelkaarten. In elkaar zetten van Florissant. Op avontuur met Geronimo Stilton het spel Uitgebreide spelregels Inhoud: Speelfiguren Geronimo Stilton en Prulletje Prulschrijver 6 Rijken Bouwplaat Rijk Florissant 38 Sleutelkaarten 120 Opdrachtkaarten

Nadere informatie

DE VEILINGMEESTERS VAN AMSTERDAM

DE VEILINGMEESTERS VAN AMSTERDAM DE VEILINGMEESTERS VAN AMSTERDAM Een spel van Verplaats je naar het Amsterdam van de 17e eeuw, toen de stad welvarender en machtiger dan ooit was. Haar schepen bevoeren alle zeeën en brachten goederen

Nadere informatie

Corso Cannelloni. Spel voor kinderen vanaf 3 jaar: Het verhaal

Corso Cannelloni. Spel voor kinderen vanaf 3 jaar: Het verhaal Corso Cannelloni Hier gaat het in het rond! Twee pijlsnelle dobbelspelen voor kleine koeriers vanaf 3 en vanaf 4 jaar. Soort spel: Gezinsspel Een verzameling van 2 spellen voor kinderen vanaf 3 en 4 jaar.

Nadere informatie

Spellen bij kern 2 Spel 1: Stickers plakken Spel 2: Wie maakt de meeste woorden? Spel 3: Woorden maken Spel 4: Zelf typen Spel 5: Letterboek maken

Spellen bij kern 2 Spel 1: Stickers plakken Spel 2: Wie maakt de meeste woorden? Spel 3: Woorden maken Spel 4: Zelf typen Spel 5: Letterboek maken Spellen bij kern 2 Spel 1: Stickers plakken Schrijf op een velletje met zelfklevende stickers een aantal keren de volgende woorden: oog - neus - buik - teen. Zet alle knuffels van uw kind bij elkaar. Laat

Nadere informatie

De Grootste RoyaltyKenner van Nederland

De Grootste RoyaltyKenner van Nederland De Grootste RoyaltyKenner van Nederland Ben jij de grootste Royaltykenner van Nederland? Bewijs het dan maar! Zorg dat je zo snel mogelijk met je koets naar het paleis rijdt. Het juist beantwoorden van

Nadere informatie

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar.

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar & Cleopatra Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar en Cleopatra liggen in ruzie. Het gaat om de onafhankelijkheid van Egypte. Door het gepast inzetten

Nadere informatie

Gokautomaten (voor iedereen)

Gokautomaten (voor iedereen) Gokautomaten (voor iedereen) In een fruitautomaat draaien de schijven I, II en III onafhankelijk van elkaar. Door een hendel kan elke schijf tot stilstand worden gebracht. In de tabel zie je wat op elke

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel. 4 Score-stenen. 4 Huizen 1 Einde spel -kaart. 62 Geveltegels (dubbelzijdig) elk 10 x blauw, geel, rood, groen

Spelmateriaal. Doel van het spel. 4 Score-stenen. 4 Huizen 1 Einde spel -kaart. 62 Geveltegels (dubbelzijdig) elk 10 x blauw, geel, rood, groen Een spel van Daniel Skjold Pedersen & Asger Harding Granerud voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar. Spelmateriaal 1 Scorebord 1 Haven 4 Score-stenen 1 per spelerskleur (donkerrood, -blauw, -geel, -groen) 70 Gevelkaarten

Nadere informatie

Drachen - Land. Drachen - Land. Inhoud

Drachen - Land. Drachen - Land. Inhoud Drachen - Land Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Ravensburger, 2002 Een familiespel voor 2 tot 4 spelers vanaf 9 jaar waarbij men probeert zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Inhoud Drachen - Land

Nadere informatie

15 min. 1-4. NL Spelregels. 17998_ikleer_naar groep1_guide.indd 1 25-09-15 08:39

15 min. 1-4. NL Spelregels. 17998_ikleer_naar groep1_guide.indd 1 25-09-15 08:39 15 min. 1-4 NL Spelregels 17998_ikleer_naar groep1_guide.indd 1 25-09-15 08:39 Voor de ouders Ik leer Op weg naar groep 1 is een compleet spel met duidelijke doelen: 1 Kleuren en vormen leren 2 Letters

Nadere informatie

Uitwerkingen Sum of Us

Uitwerkingen Sum of Us Instant Insanity Uitwerkingen Sum of Us Opgave A: - Opgave B: Voor elk van de vier kubussen kun je een graaf maken die correspondeert met de desbetreffende kubus. Elk van deze grafen bevat drie lijnen.

Nadere informatie

De Brug aan de Rio d Oro

De Brug aan de Rio d Oro De Brug aan de Rio d Oro Van Frederic Moyersoen Spelers : 2-4 Lee ijd: vanaf 8 jaar Duur: ca. 30 minuten Spelmateriaal 1 1 Brug uit 4 onderdelen 9 Planken 25 Scha en 4 Spelfiguren 1 Grot met scha en 4

Nadere informatie

De tijd: 1855. De plaats: Het Amerikaanse Westen

De tijd: 1855. De plaats: Het Amerikaanse Westen [pg 1] Claim It! Het goudclaim-spel Voor 2-5 spelers, vanaf 8 jaar De tijd: 1855. De plaats: Het Amerikaanse Westen Je bent een gouddelver die zijn proefterrein afbakent en verdedigt tegen rivalen en tegenstanders.

Nadere informatie

dieren-geldspel de rekenhoek Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro

dieren-geldspel de rekenhoek   Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro Uitleg dieren-geldspel dieren-geldspel Benodigdheden: - Speelkaart 1, 2 of 3 - Geldkaartjes. Bij elke speelkaart horen andere geldkaartjes. - Geld: 10 munten van 2 euro en 10 munten van 1 euro. Bij drie

Nadere informatie

Racen maar!

Racen maar! Racen maar! Pak de dobbelsteen en gooi om de beurt voor de rode en de paarse racewagen. Tel het aantal gegooide ogen en kleur dit aantal cirkels behorend bij de racewagen die aan de beurt is. Wie komt

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers - vanaf 8 jaar. Duurtijd: ca. 30 minuten. 1 houten spelbord (dit spel maakt geen gebruik van de rode stippen op het spelbord) 14 lichte pionnen 14 donkere pionnen De

Nadere informatie

Wolfgang Kramer & Michael Kiesling SPELREGELS RÈGLES DU JEU SPIELANLEITUNG RULES OF THE GAME

Wolfgang Kramer & Michael Kiesling SPELREGELS RÈGLES DU JEU SPIELANLEITUNG RULES OF THE GAME Wolfgang Kramer & Michael Kiesling SPELREGELS RÈGLES DU JEU SPIELANLEITUNG RULES OF THE GAME De strijd om het drinkwater De Okavango-rivier staat bijna droog en de dieren op de Afrikaanse savanne dreigen

Nadere informatie

Het spel verloopt over drie episodes, die de bewogen geschiedenis van het oude Egypte weerspiegelen:

Het spel verloopt over drie episodes, die de bewogen geschiedenis van het oude Egypte weerspiegelen: Ra Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea (Ravensburger), 1999 3 tot 5 spelers vanaf 12 jaar Doel van het spel Het spel verloopt over drie episodes, die de bewogen geschiedenis van het oude Egypte

Nadere informatie

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl -

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl - - Het Grote SinterKerst Dobbelspel Het Grote SinterKerst Dobbelspel bestaat uit verschillende ronden waarin steeds met een dobbelsteen wordt gegooid. Iedereen gooit om de beurt met de dobbelsteen en de

Nadere informatie

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten.

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. INLEIDING De spelers zijn directeuren van natuurmusea en concurreren door de meest aantrekkelijke

Nadere informatie

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969 Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen Misha Heesakkers 2037969 Inhoud Gamedesign 3 Laatste Prototype 4 Procesverslag 5 Protoype 1 6 Protoype 2 7 Protoype 3 8 Protoype 4 9

Nadere informatie

DONOR IN HART EN NIEREN

DONOR IN HART EN NIEREN DONOR IN HART EN NIEREN havo/vwo MODULE: blz Inleiding Dit boekje gaat over orgaandonatie Het maakt deel uit van de lessenserie Donor in hart en nieren De lessenserie is uitgegeven door NIGZ-Donorvoorlichting

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels go-moku. Sjoerd Hemminga (sjoerdje) Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels go-moku. Sjoerd Hemminga (sjoerdje) Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels go-moku Sjoerd Hemminga (sjoerdje) Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels go-moku...1 Doel van het spel...1 Winstkansen...1 Strategie...3 i Spelregels go-moku Doel van het spel

Nadere informatie

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen.

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen. Spelen met Kansen Bij wiskunde A, havo en vwo In een heleboel gezelschapsspellen speelt het toeval een grote rol, bijvoorbeeld Patience, Ganzenbord, Thodi, Black Jack, Risk, Poker, Bridge. Deze spellen

Nadere informatie

Levend Warcraft Introductie van concepten

Levend Warcraft Introductie van concepten Levend Warcraft Introductie van concepten In het spel zijn vier kampen, De Mensen, De Elfen, De Orcs en De Ondoden. Verder zijn er vier posten: De mijn, De hoogoven, De smid en De winkel. In het spel zijn

Nadere informatie

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich De spelers kruipen in de rol van chefs van het handelshuis Edel, Stein & Reich. Zij zijn allen actief

Nadere informatie

Praktische opdracht Wiskunde A Patience

Praktische opdracht Wiskunde A Patience Praktische opdracht Wiskunde A Patience Praktische-opdracht door een scholier 1365 woorden 23 januari 2005 5,2 8 keer beoordeeld Vak Wiskunde A Patience Inleiding Dit is een spel voor één speler. Hij heeft

Nadere informatie

Bugs Bunny heeft een dobbelsteen bij zich. Hij zal zijn aanvalspunten bepalen door wat er op de kaart staat.

Bugs Bunny heeft een dobbelsteen bij zich. Hij zal zijn aanvalspunten bepalen door wat er op de kaart staat. Looney Tunes Verdeel de kinderen in twee groepen van 10 tot 15 kinderen. Iedere groep krijgt zijn eigen stad in het bos. Iedere stad is 75 punten waard. Maar omdat er maar 1 echte looneytunescity is zullen

Nadere informatie

Pokémon 1. Inleiding De basis Pokémons 2. Evolutiekaarten 3. Energiekaarten 4. Trainerkaarten

Pokémon 1. Inleiding De basis Pokémons 2. Evolutiekaarten 3. Energiekaarten 4. Trainerkaarten Pokémon 1. Inleiding Pokémons zijn geheimzinnige wezens die andere Pokémons kunnen betoveren of aanvallen. In het Pokémon kaartspel ben jij de Pokémon trainer. Je laat je Pokémon de strijd aan gaan met

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Voorbereiding post 4 Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Welkom bij IVN Valkenswaard Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 4: Nachtbrakers, voor groep 1, 2, 3 en 4. Inhoud: Algemeen Verhaal over de

Nadere informatie

Die Gärten der Alhambra Queen Games, 2004 HENN Dirk 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Die Gärten der Alhambra Queen Games, 2004 HENN Dirk 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Die Gärten der Alhambra Queen Games, 2004 HENN Dirk 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Inleiding De opdracht bestaat erin om de tuin van het Alhambra aan te planten met sinaasappelbomen, citroenbomen,

Nadere informatie

Het spel wordt met drie of vier spelers gespeeld. Een taktische variante voor twee spelers komt op het einde van de spelregels voor.

Het spel wordt met drie of vier spelers gespeeld. Een taktische variante voor twee spelers komt op het einde van de spelregels voor. Halunken & Spelunken Auteur: Alex Randolph Uitgegeven door Kosmos, 1997 3 tot 4 kapiteins verzamelen de beste schurkenbende (vanaf 10 jaar). Spelmateriaal 4 kapiteins in de kleuren groen, geel, blauw en

Nadere informatie

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke Spinners Een nieuwe rage: spinners! Heb jij ze al gespot in jouw klas? Vervelend, al dat speelgoed op school, of handig! spinners in de klas, daar kun je leuke, leerzame activiteiten mee doen! Wij bedachten

Nadere informatie

Vermenigvuldigen 1. Het is ook een leermiddel dat docenten op school en ouders thuis kunnen gebruiken.

Vermenigvuldigen 1. Het is ook een leermiddel dat docenten op school en ouders thuis kunnen gebruiken. Inleiding Tam Tam is niet zomaar een spel. Het is ook een leermiddel dat docenten op school en ouders thuis kunnen gebruiken. Alle spellen zijn in nauw overleg met specialisten ontworpen, met speciale

Nadere informatie

SPELREGELS 1-4. 25 min. leeftijd. speelduur. spelers

SPELREGELS 1-4. 25 min. leeftijd. speelduur. spelers SPELREGELS spelers 1-4 leeftijd 8+ speelduur 25 min. et klassieke patiencespel, waarbij een speler rijen speelkaarten legt met afwisselende kleuren en aflopende nummers, bestaat al honderden jaren en in

Nadere informatie

Een spel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

Een spel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Een spel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Kijk op blz. 8 voor een aanbevolen startopstelling en tips voor het eerste spel. Doel van het spel Een spel van Donald X. Vaccarino voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

Nadere informatie

De 25 karakterkaarten in het basisspel

De 25 karakterkaarten in het basisspel De 25 karakterkaarten in het basisspel Koning (1x / 2x / 1x): De speler ontvangt 3/4/5 overwinningspunten met het spelen van deze kaart. Rover (2x): De speler rooft bij elke medespeler 1 zilver. Als een

Nadere informatie

Nils Nilsson A /18. Een pittig dobbelspel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar

Nils Nilsson A /18. Een pittig dobbelspel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar Nils Nilsson A 11518 1/18 Dobbelkoning Een pittig dobbelspel voor - 5 spelers vanaf 8 jaar E indelijk koning! Al je wensen zijn vervuld. Tevreden zit je in je kasteel en kijk je uit over je prachtige land.

Nadere informatie

1 e druk. Uitgever: vzw Schaakschool. Tekeningen: Jo Goigne. Website: Copyright 2014: Peter D hondt

1 e druk. Uitgever: vzw Schaakschool. Tekeningen: Jo Goigne. Website:    Copyright 2014: Peter D hondt Handboek om te leren schaken via Schaakschool.be 1 e druk Uitgever: vzw Schaakschool Tekeningen: Jo Goigne Website: www.schaakschool.be E-mail: info@schaakschool.be Copyright 2014: Peter D hondt Niets

Nadere informatie

Kleuren. Meten en wegen. Tellen en getalbegrip. Vormen. Doel: Bouw een kasteel voor Ridder Ruighart. Doel: Kleuren herkennen op het ridderschild

Kleuren. Meten en wegen. Tellen en getalbegrip. Vormen. Doel: Bouw een kasteel voor Ridder Ruighart. Doel: Kleuren herkennen op het ridderschild Opdrachten rekenkastje Thema: Ridders en kastelen Meten en wegen Doel: Bouw een kasteel voor Ridder Ruighart Kleuren Doel: Kleuren herkennen op het ridderschild Bob de bouwer en Wendy: Ridder Ruighart

Nadere informatie

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort.

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort. Een kaartspel voor 4 personen Hoi boer De speelkaarten worden gelijkelijk verdeeld, zodanig dat iedere speler een gelijk aantal kaarten heeft. Deze kaarten liggen omgekeerd voor de speler op tafel. De

Nadere informatie

Lezen niveau 1. Het is ook een leermiddel dat docenten op school en ouders thuis kunnen gebruiken.

Lezen niveau 1. Het is ook een leermiddel dat docenten op school en ouders thuis kunnen gebruiken. Inleiding Tam Tam is niet zomaar een spel. Het is ook een leermiddel dat docenten op school en ouders thuis kunnen gebruiken. Alle spellen zijn in nauw overleg met specialisten ontworpen, met speciale

Nadere informatie

Middernacht, vampieren jacht.

Middernacht, vampieren jacht. Middernacht, vampieren jacht. Auteur: Norbert Proena Uitgegeven door Zoch Verlag, 2004 Vertaling: Kyra van Wingerden, spellenspeciaalzaak De Koperen Pion. Den Haag. Vóór de zon op komt kan je maar ondergronds

Nadere informatie

Aankleding: speelgoed zwaarden, kroontjes, prinsen- en prinsessenkleding

Aankleding: speelgoed zwaarden, kroontjes, prinsen- en prinsessenkleding Event Prinsen en Prinsessen Het event vindt plaats tijdens het lesuur. Ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken en mogen ook assisteren op de baan. Van te voren wordt kort aan de kids uitgelegd dat er

Nadere informatie

Doel van het spel. Spelmateriaal. Spielablauf

Doel van het spel. Spelmateriaal. Spielablauf Doel van het spel Iedere speler ontwikkelt, door het op slimme plaatsen bouwen van nederzettingen, een eigen koninkrijk om daar aan het einde van het spel het meeste goud mee te verdienen. De 3 Kingdom

Nadere informatie

Mago Magino. Het verhaal. Voorbereiding

Mago Magino. Het verhaal. Voorbereiding Selecta Mago Magino Wat een schrik, het toverkristal is weg! Fantastisch magisch dobbelspel met één spelvariant voor 2-5 kleine tovenaars van 5 tot en met 99 jaar. Soort spel: Gezinsspel Spelers: 2 tot

Nadere informatie

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar SPELREGELS een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Je bent in de outback van Australië, in het binnenland waar weinig mensen wonen. Help de rangers de dieren daar te verzorgen! Jullie

Nadere informatie