- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! -

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl -"

Transcriptie

1 - Het Grote SinterKerst Dobbelspel Het Grote SinterKerst Dobbelspel bestaat uit verschillende ronden waarin steeds met een dobbelsteen wordt gegooid. Iedereen gooit om de beurt met de dobbelsteen en de gevolgen van het gegooide getal verschillen per ronde. Het doel is om het cadeau van je dromen te bemachtigen! In deze uitleg is uitgegaan van een budget van in totaal 20 per persoon. Een ander budget is natuurlijk ook mogelijk. Voorbereiding: Voorafgaand aan het spel is het de bedoeling dat iedereen zijn ingepakte cadeaus voorziet van een getal: een, twee of drie. Dit kan bijvoorbeeld met een stift of een sticker. Dit is om de cadeaus in te delen in drie verschillende categorieën. Deze drie categorieën komen ongeveer overeen met wat het cadeau waard is. In onderstaande tabel is een richtlijn te zien voor de drie verschillende categorieën. De categorieën van de cadeaus zijn: Categorie 1 1 Punt Rond de 4 euro Categorie 2 Categorie 3 2 Punten Rond de 10 euro 3 Punten Rond de 16 euro Zoals te zien is in de tabel, is bijvoorbeeld een cadeau uit categorie twee dus twee punten waard. Indien er gebruik wordt gemaakt van een ander budget, zal de richtlijn voor de verschillende categorieën ook afwijken. Echter, is wel af te lijden dat als het budget bijvoorbeeld 10 is, de indeling op respectievelijk twee, vijf en acht euro zal liggen. Algemene spelregels: Tijdens de eerste ronde worden de nog ingepakte cadeaus verdeeld middels het gooien van de dobbelsteen. Na de eerste ronde zal de algemene puntenregel gaan gelden. Deze hangt af van het totaal aantal punten van een speler, ofwel: de waarde van alle cadeaus die een speler heeft verzameld. Als de beurt van een speler is afgelopen, heeft deze als het goed is een paar cadeaus voor zich liggen. Deze zijn allemaal een aantal punten waard. Afhankelijk van het totaal aantal punten gelden de volgende regels: Puntenregels: Elk cadeau is een aantal punten waard. Heb je nadat je beurt is afgelopen: Weinig of geen (1 of 0) punten? Dan mag je een cadeau uit categorie twee naar keuze afpakken van een speler naar keuze. Veel (5 of 6) punten? Dan mag je er voor kiezen om een cadeau af te staan aan een willekeurige speler. Hiermee kan je voorkomen dat je misschien teveel punten krijgt. Te veel (8 of meer) punten? Dan mag de speler met de minste punten een cadeau van je afpakken. Veel plezier met het spelen van dit spel!

2 - Ronde 1 Deze ronde is om in te komen. Alle cadeaus worden in het midden van de tafel gelegd. Iedereen gooit om de beurt met een dobbelsteen. De jongste speler begint met gooien. Het spel gaat dan verder met de klok mee naar de volgende speler. Wat betekent elke worp: 1: Geef de beurt door aan de volgende speler. 2: Geef de beurt door aan de volgende speler. 3: Geef de beurt door aan een speler naar keuze. 4: Pak een cadeau uit het midden en geef die weg aan een speler naar keuze. 5: Pak een cadeau naar keuze uit het midden. 6: Pak twee cadeautjes naar keuze uit het midden. Deze ronde is afgelopen als alle cadeaus op zijn. Na afloop van deze ronde zal de puntenregel gaan gelden. Om te kunnen zien hoeveel punten een speler verzameld heeft, is het handig dat de uitgepakte cadeaus door elk speler geordend op tafel worden gelegd. Bijvoorbeeld rechts van je de cadeaus uit categorie een, in het midden de cadeaus uit categorie twee, en links de cadeaus uit categorie drie.

3 - Ronde 2 In deze ronde wordt er weer gebruik gemaakt van een dobbelsteen. Bij elk aantal gegooide ogen hoort een van de onderstaande uitdagingen. De ronde begint bij de oudste speler. De ronde duurt 40 minuten en stopt bij de speler die op dat moment aan de beurt is. Het is daarom aan te raden om een wekker te zetten. Wat betekent elke worp: 1: Geef de beurt door aan de volgende speler. 2: Pak een cadeau naar keuze af bij een medespeler. 3: Wissel al je cadeaus om met een medespeler naar keuze. 4: Spelletje spelen: "Noem de meeste.. met de letter.." 5: Verzin een opdracht voor als er weer 5 wordt gegooid. 6: Pak een van je cadeaus uit! Korte uitleg van de worpen Worpen één, twee, drie en zes hebben geen verdere uitleg nodig. Worp vier: Als er vier wordt gegooid, kiest de werper een thema en een beginletter. Vervolgens noemt iedereen om de beurt een woord binnen dit thema wat begint met deze letter. Bijvoorbeeld: Noem plaatsnamen die beginnen met een S of Noem een diersoort dat begint met de letter P. Als je niets meer kan noemen, ben je af en mag je niet meer mee doen. Degene die als laatste over blijft wint en mag een cadeau afpakken van degene die 4 gooide. De werper speelde dus mee om zijn cadeau te behouden. Worp vijf: Bij deze worp mag de werper een opdracht verzinnen die alle spelers, de volgende keer dat er vijf wordt gegooid, zo snel mogelijk moeten uitvoeren. Degene die hier het traagst in is, moet een cadeau naar eigen keuze afstaan aan degene die deze regel verzon. De oude regel maakt vervolgens plaats voor een nieuwe. Voorbeeld: er wordt vijf gegooid en de werper verzint de regel dat bij de volgende vijf iedereen zijn rechterhand op tafel moet leggen. Een aantal beurten later wordt er weer vijf gegooid en de speler die dan als laatste zijn rechterhand op tafel legt, moet een cadeau naar keuze afstaan aan de speler die deze regel verzon. De speler die nu vijf gooide, mag een nieuwe regel verzinnen, de oude vervalt. Let er op dat je de puntentelling in de gaten houdt!

4 - -Tussenronde- Deze ronde is bedoeld voor het geval dat er nog niet opengemaakte cadeaus zijn. Van de ingepakte cadeaus die nog voor je liggen, mag je er ééntje zelf uitpakken en voor je laten liggen. De overige nog ingepakte cadeaus worden nu allemaal doorgeschoven naar de speler rechts van je. Welk ingepakt cadeau je wilt houden, mag je zelf bepalen. Na het verschuiven van de cadeaus worden ze uitgepakt en is deze ronde afgelopen.

5 - De Laatste Ronde In deze ronde wordt weer gedobbeld met de onderstaande gevolgen bij elk geworpen getal. Wie het hoogste gooit, mag beginnen. De ronde is afgelopen als de wekker afgaat en stopt bij de speler die op dat moment aan de beurt is. De wekker wordt aan het begin van de ronde op een onderling afgesproken tijd gezet. Een minuut of 40 is een mooie tijd. 1: Geef de beurt door aan de volgende speler. 2: Pak een cadeau naar keuze af bij een medespeler. 3: Ruil een cadeau om met een speler die meer cadeaus heeft dan jijzelf. 4: Geef een cadeau weg aan een speler naar keuze. 5: Wijs twee spelers aan die al hun cadeaus moeten ruilen. 6: Deze worp bestaat uit twee onderdelen: Leg een cadeau van jezelf in het midden van de tafel. Afhankelijk van wie er gooit: schuif alle cadeaus door. Korte uitleg van de worpen Worpen één, twee, vier en vijf hebben geen verdere uitleg nodig. Worp drie: Kies een speler uit die meer cadeaus heeft dan jijzelf. Het gaat hierbij om de hoeveelheid cadeaus; niet de hoeveelheid punten. Geef deze speler een cadeau van je eigen stapel en kies een cadeautje uit zijn stapel om aan je eigen stapel toe te voegen. Als je zelf de meeste cadeaus in je bezit hebt, heb je pech en mag je niet ruilen. Worp zes: Deze worp bestaat uit twee onderdelen: I. Leg een cadeau uit je eigen stapel in het midden van de tafel. De volgende die zes gooit mag deze pakken en hoeft geen cadeau terug in het midden te leggen. De speler die daarna weer zes gooit, moet vervolgens weer een cadeau in het midden leggen. II. Is deze zes gegooid door de jongste of oudste aan de tafel, dan moeten alle cadeaus met de klok mee geschoven worden. Je mag er één bij je houden, die schuift niet mee. Dit geldt echter niet als je maar één cadeau in je bezit hebt: dit cadeau moet dan toch doorgeschoven worden.

6 - De Aller Laatste Ronde Deze ronde is voor de spelers die weinig cadeaus hebben weten te verzamelen tijdens de vorige ronden. Weinig betekent in dit geval: Je cadeaus zijn minder dan 2 punten waard. of Je hebt twee keer een cadeau die maar 1 punt waard zijn. In deze ronde doen naast de spelers met weinig cadeaus, evenveel spelers mee met veel cadeaus. Zijn er bijvoorbeeld twee spelers met weinig punten, dan zullen dus de twee spelers met de meeste punten ook mee moeten doen. Als er drie spelers zijn met de meeste punten, dan moeten deze dobbelen. Wie het hoogst gooit, wint en hoeft niet mee te doen aan deze ronde. De bedoeling van deze ronde is dat de minder bedeelde spelers een cadeau mogen uitkiezen van de wat beter bedeelde spelers. De spelers met de meeste punten die mee moeten doen aan deze ronde, mogen wel eerst hun favoriete cadeau uitzoeken en deze houden, voor altijd! Bij elke speler met veel cadeaus mag maar één cadeau worden afgenomen. Als de spelers met weinig punten van dezelfde speler een cadeau willen hebben, dan zullen zij hiervoor nog één keertje moeten strijden: de speler die het hoogste gooit, mag als eerst kiezen.

Sinterklaas Dobbelspel

Sinterklaas Dobbelspel Sinterklaas Dobbelspel Spelregels: Iedereen koopt van te voren 3 of 4 cadeautjes voor een vooraf bepaald bedrag. Tijdens het spel houdt iedereen altijd minimaal 1 cadeautje voor zich. Dus een opdracht

Nadere informatie

spelrichting verandert

spelrichting verandert Een cadeautje uitpakken Gooi nog een keer geef gastheer een cadeautje Linkerbuur kiest cadeautje van jou Rechterbuur kiest cadeautje van jou geef gastvrouw een cadeautje Een cadeautje uitpakken Een cadeautje

Nadere informatie

Het Sinterklaasdobbelspel

Het Sinterklaasdobbelspel Het Sinterklaasdobbelspel Benodigdheden: 1 dobbelsteen klok of stopwatch cadeautjes Het spel Iedereen die meedoet met het dobbelen, koopt van tevoren twee of drie cadeautjes van een paar euro. Spreek dit

Nadere informatie

RONDE 1 dobbelsteen met ogen

RONDE 1 dobbelsteen met ogen RONDE 1 dobbelsteen met ogen ronde ronde 1 1 1 ronde 1 ronde RONDE 1 dobbelsteen met opdrachten pak één opdracht geef één cadeau van tafel aan dobbelsteen 2 x plaatsen verder met de spelrichting mee geef

Nadere informatie

het grote kerstdobbelspel

het grote kerstdobbelspel het grote kerstdobbelspel leuk dat je dit leest Het grote kerstdobbelspel Een avondvullend programma vol actie, spanning en vooral plezier Dit spel is tot stand gekomen in samenwerking met dobbelspel.nl

Nadere informatie

het grote sinterklaasdobbelspel

het grote sinterklaasdobbelspel sinterklaasdobbelspel.nl het grote sinterklaasdobbelspel leuk dat je dit leest Het grote sinterklaasdobbelspel Een avondvullend programma vol actie, spanning en vooral plezier Dit spel is tot stand gekomen

Nadere informatie

Sinterklaasspel / Kerstspel

Sinterklaasspel / Kerstspel Sinterklaasspel / Kerstspel Originele uitvoering: www.pubquizamsterdam.nl Aangepast en opgemaakt door Gerwin 11-05: http://home.quicknet.nl/qn/prive/lm.broers Dit spel draait om kleine algemene cadeaus,

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

Nee hè, de feestdagen staan weer voor de deur en we worden weer opgeroepen om lootjes te trekken.

Nee hè, de feestdagen staan weer voor de deur en we worden weer opgeroepen om lootjes te trekken. Dobbelspel - PDF Tijd voor iets anders! Nee hè, de feestdagen staan weer voor de deur en we worden weer opgeroepen om lootjes te trekken. Zoals altijd krijgen we te horen dat het niet om het cadeautje

Nadere informatie

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort.

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort. Een kaartspel voor 4 personen Hoi boer De speelkaarten worden gelijkelijk verdeeld, zodanig dat iedere speler een gelijk aantal kaarten heeft. Deze kaarten liggen omgekeerd voor de speler op tafel. De

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten NL 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten TUK TUK TAXI Inhoud: Speelbord, 1 speciale dobbelsteen, 4 plastic taxi s, 8 klantenkaartjes, 80 kaartjes met verkeersborden en gebeurtenissen en verklarende uitleg daarover.

Nadere informatie

Spelmateriaal voor het dobbelspel

Spelmateriaal voor het dobbelspel Dit spel biedt twee speelmogelijkheden: het dobbelspel en de Alcazaba-variant. Het dobbelspel is een zelfstandig spel in de Alhambra-familie. De spelregels voor het basisspel worden hierna beschreven.

Nadere informatie

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 32 beeldkaartjes; 3x 3x 3x 3x 12x 12 speelstenen (telkens 3 in elke kleur); 1 dobbelsteen; 1 handleiding. Inleiding

Nadere informatie

Corso Cannelloni. Spel voor kinderen vanaf 3 jaar: Het verhaal

Corso Cannelloni. Spel voor kinderen vanaf 3 jaar: Het verhaal Corso Cannelloni Hier gaat het in het rond! Twee pijlsnelle dobbelspelen voor kleine koeriers vanaf 3 en vanaf 4 jaar. Soort spel: Gezinsspel Een verzameling van 2 spellen voor kinderen vanaf 3 en 4 jaar.

Nadere informatie

SinterKerst & Nieuw Dobbelspel Actiekaarten

SinterKerst & Nieuw Dobbelspel Actiekaarten SinterKerst & Nieuw Dobbelspel Actiekaarten Hieronder vind je de actiekaarten die je kunt uitprinten en uitknippen. Vergeet niet om bij een paar kaarten nog een naam op te schrijven op de plaats van de

Nadere informatie

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers SPELREGELS Voor je ligt misschien wel het meest confronterende spel dat je ooit gespeeld hebt. Maar let wel: het is en blijft een spelletje. Dus neem de confrontaties met een flinke korrel zout! SPELMATERIAAL

Nadere informatie

spelregels Paul de Leeuw

spelregels Paul de Leeuw spelregels Paul de Leeuw In onvoorspelbaar strijd je alleen of in teams tegen elkaar. Het spel draait om het verzamelen van bitterballen en bamihapjes. Heb jij aan het eind van het spel de meeste bitterballen

Nadere informatie

dieren-geldspel de rekenhoek Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro

dieren-geldspel de rekenhoek   Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro Uitleg dieren-geldspel dieren-geldspel Benodigdheden: - Speelkaart 1, 2 of 3 - Geldkaartjes. Bij elke speelkaart horen andere geldkaartjes. - Geld: 10 munten van 2 euro en 10 munten van 1 euro. Bij drie

Nadere informatie

Dier op dier. Het grote avontuur

Dier op dier. Het grote avontuur Dier op dier Het grote avontuur Een spannend stapelspel voor 2 4 spelers van 5 99 jaar. Spelidee: Illustraties: Speelduur: Klaus Miltenberger Michael Bayer ca. 20 minuten Verbaasd en een beetje angstig

Nadere informatie

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel Spelers: 2-5 Leeftijd: vanaf 6 jaar Duur: ong. 20 minuten Inhoud: 25 kaartjes 1 vissensteen 1 kleurensteen 1 spelregelfolder NL Petri van Jürgen Heel ACHTERGROND Frits Visser organiseert met zijn vrienden

Nadere informatie

Uitleg bij de spellingskaartjes.

Uitleg bij de spellingskaartjes. Uitleg bij de spellingskaartjes. 1. De BLAUWE kaartjes zijn bedoeld om alleen te oefen met de spellingskaartjes 2. Met de Paarse kaartjes mag je met zijn tweeën oefenen met de spellingskaartjes 3. De Groene

Nadere informatie

Gokautomaten (voor iedereen)

Gokautomaten (voor iedereen) Gokautomaten (voor iedereen) In een fruitautomaat draaien de schijven I, II en III onafhankelijk van elkaar. Door een hendel kan elke schijf tot stilstand worden gebracht. In de tabel zie je wat op elke

Nadere informatie

DONOR IN HART EN NIEREN

DONOR IN HART EN NIEREN DONOR IN HART EN NIEREN havo/vwo MODULE: blz Inleiding Dit boekje gaat over orgaandonatie Het maakt deel uit van de lessenserie Donor in hart en nieren De lessenserie is uitgegeven door NIGZ-Donorvoorlichting

Nadere informatie

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint.

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint. Doel: Als projectopdracht moet er een game ontworpen worden door verschillende studenten en hiervoor is een team nodig wat bestaat uit minimaal 1x Game Designer, 1x Programmeur en 1x Artist. Twee spelers

Nadere informatie

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL Pagina 1 van 7 1.! Artikelen behorende bij het spel... 1! 2.! Doel... 1! 3.! Spel klaar zetten... 1! 4.! Aantal deelnemers... 2! 5.! Meer informatie... 2! 6.! Speluitleg...

Nadere informatie

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen.

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen. BASARI Auteur: Reinhard Staupe Uitgegeven door FX Schmid, 1998 Handelen, ruilen... afdingen,bedriegen! De spelers kruipen in de huid van handelaars in een Oosterse basaar, de zogenaamde Basari. De vraag

Nadere informatie

Kopen van kussens Einde van het spel

Kopen van kussens Einde van het spel Beschrijf in één zin: Beschrijf het begrip op dit kaartje in één zin. Je mag het woord zelf of een deel ervan niet gebruiken in je beschrijving. Nu krijgt eerst de speler links van je een kans kans om

Nadere informatie

DiceRun. Doel. Inhoud. Voorbereiding

DiceRun. Doel. Inhoud. Voorbereiding DiceRun Auteur: Spartaco Albertarelli Uitgegeven door Kidult Game, 2002 Een bijzonder renspel waarin dobbelstenen tegen elkaar lopen... Doel In dit vreemde racespel lopen 30 dobbelstenen tegen elkaar.

Nadere informatie

Wolfje, wolfje, hoe laat is het?

Wolfje, wolfje, hoe laat is het? Wolfje, wolfje, hoe laat is het? Het spel is verdeeld in 4 niveaus. Elk niveau heeft een andere leerinhoud maar combineert steeds met de onderliggende niveaus. Zo krijg je een groter spel met steeds meer

Nadere informatie

15 min. 1-4. NL Spelregels 1. 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10

15 min. 1-4. NL Spelregels 1. 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10 4-5 15 min. 1-4 NL Spelregels 1 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10 18 Leerzame spellen in 1 doos! Het alfabet leren & samenstellen van woorden 4 kruiswoordplaten, 90 letters en 1 alfabetbord

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

Die Zwergen-Stadt. Inhoud. De bouwkaarten

Die Zwergen-Stadt. Inhoud. De bouwkaarten Die Zwergen-Stadt Auteur: Tanja Engel en Barbara Schyns Uitgegeven door Klee, 2002 Een coöperatief dobbel- en bouwspel voor 2 tot 6 kinderen vanaf 4 jaar. Vrij vertaald in het Nederlands door Piet Notebaert

Nadere informatie

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels Phil Orbanes De snelle NIEUWE spelvariant Spelregels Phil Orbanes MONOPOLY Het Kaartspel De snelle NIEUWE spelvariant Voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar. Inhoud 28 Eigendomsbewijzen 14 Huis- en 2 Hotel-kaarten

Nadere informatie

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda. Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.nl Breukenpizza! 1. Knijpkaart 2. Decimalen 3. Domino 4.

Nadere informatie

Doel van het spel. Spelmateriaal

Doel van het spel. Spelmateriaal Doel van het spel Ab die Post! Iedereen verdeelt postzendingen. Wie is de snelste postbode? Ravensburger, 1987 STALDER Guido en HUNZIKER Peter 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten In het kleine stadje

Nadere informatie

Balance Me. Arschoot Elien. Herhaling boekhouden. 3 de jaar ASO. D hauwers Fien. Leerlingenhandleiding. (Afbeelding: persoon met vergrootglas, sd)

Balance Me. Arschoot Elien. Herhaling boekhouden. 3 de jaar ASO. D hauwers Fien. Leerlingenhandleiding. (Afbeelding: persoon met vergrootglas, sd) Balance Me Arschoot Elien Herhaling boekhouden 3 de jaar ASO D hauwers Fien Leerlingenhandleiding (Afbeelding: persoon met vergrootglas, sd) Lootens Jolien 1 Inhoud BENODIGDHEDEN 3 HET SPEL UITLEG 3 DE

Nadere informatie

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar.

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar. Voor: Speeltijd: Spelauteur: Vormgeving: 1-4 spelers 5-55 minuten Sabine Opstelten 2DSign NL Over Katoiz Katoiz is een ontwikkelingsspel. Het is een spel dat aangepast kan worden aan de ontwikkelingsfase

Nadere informatie

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969 Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen Misha Heesakkers 2037969 Inhoud Gamedesign 3 Laatste Prototype 4 Procesverslag 5 Protoype 1 6 Protoype 2 7 Protoype 3 8 Protoype 4 9

Nadere informatie

DONOR IN HART EN NIEREN

DONOR IN HART EN NIEREN DONOR IN HART EN NIEREN vmbo MODULE: blz blz donor in hart en nieren Module 2 DONOR IN HART EN NIEREN vmbo MODULE: blz Lessen over orgaandonatie Dit boekje gaat over orgaandonatie Donororganen en donorweefsels

Nadere informatie

FLUSSPIRATEN. Walter Müller Spiele

FLUSSPIRATEN. Walter Müller Spiele FLUSSPIRATEN Walter Müller Spiele - 1990 Een handleiding bij het spelen Samengevat en vrij vertaald Pascal Taillaert - Spellenclub Piek-uur en Incognito Voorbereiding - elke speler kiest een kleur en krijgt

Nadere informatie

SPELVARIANTEN. Heb je vragen, feedback of wil je op weg geholpen worden, neem contact met ons op. info@talentengenerator.nl.

SPELVARIANTEN. Heb je vragen, feedback of wil je op weg geholpen worden, neem contact met ons op. info@talentengenerator.nl. SPELVARIANTEN Je ontdekt meer in een uur spelen dan in een jaar converseren Plato Het klinkt zo simpel we gaan bouwen aan het vertrouwen maar is het wel zo simpel? Zomaar vanuit het niets het thema vertrouwen

Nadere informatie

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis!

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! Flitsen voor de allerkleintjes. (kind met ouder) de getalkaartjes 1 t/m 10 worden samen uit het doosje gezocht het kind legt de getalkaartjes zelf voor zich

Nadere informatie

Spelmateriaal basisspel

Spelmateriaal basisspel Een spel van Kristian Amundsen Østby voor 1-5 spelers Jullie zijn een team avonturiers dat is opgesloten in een vervloekte tempel. Gezamenlijk moeten jullie de magische stenen in de kamers van de tempel

Nadere informatie

Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar.

Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. Africa Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. Spelmateriaal Afrika, het zwarte continent, in de 19de eeuw: bestudeer

Nadere informatie

Heckmeck am Bratwurmeck Zoch, 2005 KNIZIA Reiner 2-7 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Heckmeck am Bratwurmeck Zoch, 2005 KNIZIA Reiner 2-7 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Heckmeck am Bratwurmeck Zoch, 2005 KNIZIA Reiner 2-7 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Drukdoenerij aan het braadwormstalletje om de hoek Een leuk en luchtig dobbelsteenspel voor 2-7 gepluimde vogels die

Nadere informatie

Speel met spel ROOD!

Speel met spel ROOD! Speel met spel ROOD! Nabouwen Pak een kaart met een rode rand en bouw het voorbeeld op de kaart na. Patronen klikken Bedenk een patroon en maak dit met de klikkubussen. twee rode twee blauwe of: één rode

Nadere informatie

marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be

marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be Spelwijzer Marathon 1 De zes spelen uit de marathon kunnen afzonderlijk

Nadere informatie

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar SPELREGELS een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Je bent in de outback van Australië, in het binnenland waar weinig mensen wonen. Help de rangers de dieren daar te verzorgen! Jullie

Nadere informatie

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 5! inhoud: - 24 grote letterkwartet-kaarten - alfabetpuzzel met 24 stukken - verjaardagsspel-speelbord - 4 Bobo-poppen - grote

Nadere informatie

bijlagen groep 7 en 8

bijlagen groep 7 en 8 bijlagen groep 7 en 8 bijlage 1 roosterloopdiagram tips met 5 eindpunten Is ook beschikbaar als PowerPoint-slide. Zet bij elke splitsing twee kleine pijltjes die de looprichting aangeven om te voorkomen

Nadere informatie

De laatste 37 minuten (voor 3 of 4 spelers)

De laatste 37 minuten (voor 3 of 4 spelers) De laatste 37 minuten (voor 3 of 4 spelers) Inleiding Dit spel stelt de laatste 37 minuten van de stad Pompeii voor, die op 24 augustus van het jaar 79 na Christus door de Vesuvius verwoest werd. Red je

Nadere informatie

Vegas Alea, 2012 Rüdiger DORN 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Vegas Alea, 2012 Rüdiger DORN 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten GOKKEN TOT DE LAATSTE DOBBELSTEEN! Vegas Alea, 2012 Rüdiger DORN 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Rüdiger DORN Spelidee Gokken tot de laatste dobbelsteen! De spelers kruipen in de rol van overmoedige

Nadere informatie

Sushizock im Gockelwok Een spannende gokwedstrijd om de koude delicatessen! Zoch, 2008 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Sushizock im Gockelwok Een spannende gokwedstrijd om de koude delicatessen! Zoch, 2008 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Sushizock im Gockelwok Een spannende gokwedstrijd om de koude delicatessen! Zoch, 2008 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding Uiteraard hoeft het niet altijd over een barbecue met

Nadere informatie

De val van Rome: Speelmateriaal: Speelbord: Voorbereiding:

De val van Rome: Speelmateriaal: Speelbord: Voorbereiding: De val van Rome: Speelmateriaal: 1 speelbord Per speler (max. 4) één kleur speelfiguren te weten: 10 troswagens 9 krijgers 9 rijders 1 Romeinse legionair 40 plunderingfiches in 5 verschillende kleuren

Nadere informatie

spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels z SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! Spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 4! inhoud: - 30 getallen memokaarten - grote zachte dobbelsteen - 4 Bobolino-puzzels

Nadere informatie

Isidore School der Magie

Isidore School der Magie Isidore School der Magie Inhoud 1 Speelbord 4 Dubbelzijdige verzamelkaarten 8 Speelfiguren (4 tovenaars en 4 heksen; karton in een voetje) 18 Spreukkaarten (6 Steen-, 6 Water- en 6 Vuurkaarten) 3 Duelkaarten

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

De wereld in getallen 3 Lessuggestie groep 8 Werkbladen

De wereld in getallen 3 Lessuggestie groep 8 Werkbladen De wereld in getallen Lessuggestie groep Werkbladen Rekenspelletjes Maak samen sommen Prik om de beurt een getal in het vak. Schrijf dat getal bij een som. Maak zo sommen. Reken om de beurt een som uit.

Nadere informatie

Ideeën om spelenderwijs thuis de rekenvaardigheid te stimuleren

Ideeën om spelenderwijs thuis de rekenvaardigheid te stimuleren Ideeën om spelenderwijs thuis de rekenvaardigheid te stimuleren voor groep 3-4-5 Opgesteld door Marjolein Berkhout rekencoördinator obs Letterland November 2009 Tel en getalrij spelletjes Van klein naar

Nadere informatie

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich De spelers kruipen in de rol van chefs van het handelshuis Edel, Stein & Reich. Zij zijn allen actief

Nadere informatie

Spelenderwijs rijmen. Linda Willemsen. www.klasvanjuflinda.nl. www.klasvanjuflinda.nl

Spelenderwijs rijmen. Linda Willemsen. www.klasvanjuflinda.nl. www.klasvanjuflinda.nl Spelenderwijs rijmen Linda Willemsen www.klasvanjuflinda.nl www.klasvanjuflinda.nl Spelenderwijs rijmen Spelenderwijs rijmen Tekst & vormgeving: Linda Willemsen 2014 www.klasvanjuflinda.nl Linda Willemsen

Nadere informatie

gereedschap verzameld, en ben je op weg naar de plaats van de brand. Doel van het spel Jullie winnen het spel als er 7 slachtoffers gered zijn Jullie verliezen het spel als: Het huis instort = als alle

Nadere informatie

De Grootste RoyaltyKenner van Nederland

De Grootste RoyaltyKenner van Nederland De Grootste RoyaltyKenner van Nederland Ben jij de grootste Royaltykenner van Nederland? Bewijs het dan maar! Zorg dat je zo snel mogelijk met je koets naar het paleis rijdt. Het juist beantwoorden van

Nadere informatie

Wolfje, wolfje, hoe laat is het?

Wolfje, wolfje, hoe laat is het? Wolfje, wolfje, hoe laat is het? Het spel is verdeeld in 4 niveaus. Elk niveau heeft een andere leerinhoud maar combineert steeds met de onderliggende niveaus. Zo krijg je een groter spel met steeds meer

Nadere informatie

Wolfje, wolfje, hoe laat is het?

Wolfje, wolfje, hoe laat is het? Wolfje, wolfje, hoe laat is het? Het spel is verdeeld in 4 niveaus. Elk niveau heeft een andere leerinhoud maar combineert steeds met de onderliggende niveaus. Zo krijg je een groter spel met steeds meer

Nadere informatie

Wolfje, wolfje, hoe laat is het?

Wolfje, wolfje, hoe laat is het? Wolfje, wolfje, hoe laat is het? Het spel is verdeeld in 4 niveaus. Elk niveau heeft een andere leerinhoud maar combineert steeds met de onderliggende niveaus. Zo krijg je een groter spel met steeds meer

Nadere informatie

Overzichtskaart Kennismaken met Cool moves Volley

Overzichtskaart Kennismaken met Cool moves Volley Overzichtskaart Kennismaken met Cool moves Volley Lesplan Er wordt gewerkt in drie vakken. De drie vakken kunnen gerealiseerd worden door in de lengte van de zaal een net op te hangen (lengtenet of toversnoer).

Nadere informatie

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg.

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Zwijsen jaargroep naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs! jij rekentrainer Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Groep blad 1 Hoe komt de hond bij het bot? Teken. Kleur de tegels. Kleur

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8 Voorbereiding post 1 De kringloop van het water Groep 6-7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: De kringloop van het water, voor groep 6, 7 en 8. Inhoud: Algemeen

Nadere informatie

Project Skyline Amigo, 2006 Jung Je HO 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Project Skyline Amigo, 2006 Jung Je HO 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Project Skyline Amigo, 2006 Jung Je HO 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 28 torenflats (telkens 7 in vier verschillende kleuren) geldbiljetten (met de volgende waardes) 500-duizend (12x)

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B1 havo 2007-I

Eindexamen wiskunde B1 havo 2007-I De wet van Moore Eén van de belangrijkste onderdelen van de computer is de chip. Een chip is een elektronische schakeling die uit vele duizenden transistors bestaat. Toch is een chip niet groter dan een

Nadere informatie

Lees hieronder de spelregels, het is ongetwijfeld een feest der herkenning. Alleen nu spelen jullie de hoofdrollen. Maak er wat moois van!

Lees hieronder de spelregels, het is ongetwijfeld een feest der herkenning. Alleen nu spelen jullie de hoofdrollen. Maak er wat moois van! Natuurlijk ga je nu het diepe in. Natuurlijk twijfel je eraan of je nou echt wel zo grappig bent. Het hoort bij de Lama s. Kun jij je lach inhouden als het moet? Weet jij wie de moord heeft gepleegd als

Nadere informatie

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken.

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. spelregels Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. Sorteer de kaarten in drie stapeltjes: Drakenkaarten Wapenkaarten Avonturenkaarten

Nadere informatie

Racen maar!

Racen maar! Racen maar! Pak de dobbelsteen en gooi om de beurt voor de rode en de paarse racewagen. Tel het aantal gegooide ogen en kleur dit aantal cirkels behorend bij de racewagen die aan de beurt is. Wie komt

Nadere informatie

Käse Wurfeln Amigo, 2013 Michael FELDKÖTTER 2 5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Käse Wurfeln Amigo, 2013 Michael FELDKÖTTER 2 5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Käse Wurfeln Amigo, 2013 Michael FELDKÖTTER 2 5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 38 kaaskaarten met de cijfers van 2 tot 6 16 kaaskaarten met het cijfer 1 5 geschenkkaarten 1 dobbelbeker

Nadere informatie

1. Basari. Woensdag 13 april 2011

1. Basari. Woensdag 13 april 2011 Woensdag 13 april 2011 Wie was er?: Seppe Stijn, Jacoeber, Marc en Bolle wat later Knabbelkes en spelomgeving waren bij: Jacoeber Waffer spel?: That s life + Robo Rally Spelen volgende maand: Bolle 28/04

Nadere informatie

Nils Nilsson A /18. Een pittig dobbelspel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar

Nils Nilsson A /18. Een pittig dobbelspel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar Nils Nilsson A 11518 1/18 Dobbelkoning Een pittig dobbelspel voor - 5 spelers vanaf 8 jaar E indelijk koning! Al je wensen zijn vervuld. Tevreden zit je in je kasteel en kijk je uit over je prachtige land.

Nadere informatie

SPELVARIANTEN. Bonus: Ondertussen oefen je met het geven en ontvangen van feedback en bouw je aan het vertrouwen in jouw team.

SPELVARIANTEN. Bonus: Ondertussen oefen je met het geven en ontvangen van feedback en bouw je aan het vertrouwen in jouw team. SPELVARIANTEN Wil jij weten waar je in jouw huidige werk goed in bent? Hoe jij communiceert en je gedraagt en vooral hoe de ander dat ziet? En wil jij dit graag uitwisselen met je teamgenoten zodat jullie

Nadere informatie

Hogere Orde Denken in de klas! De BloomBox. Handleiding Leerkrachten. De materialen in de BloomBox -

Hogere Orde Denken in de klas! De BloomBox. Handleiding Leerkrachten. De materialen in de BloomBox - Hogere Orde Denken in de klas! De BloomBox Handleiding Leerkrachten De materialen in de BloomBox - Maken leerlingen vaardig in het stellen van hogere orde denkvragen Zijn speels van opzet en nodigen uit

Nadere informatie

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten.

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. SPELREGELS Phil Orbanes Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. INHOUD 21 Alibikaarten: 6 verdachten 6 voertuigen 9 vluchtbestemmingen 39 Speurkaarten: 19 verdenkingskaarten 8 spiekkaarten

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl Sorteren kun je leren Leerinhoud: rubriceren, klanken onderscheiden. Materiaal: allerlei voorwerpen en bordjes. Locatie: klaslokaal (eventueel speelplaats). Groepsindeling: individueel. Tijdsduur: 10 minuten.

Nadere informatie

Scan de QR-Code voor de online speluitleg video Patmat HET BORDSPEL. Spelregels. Speelduur: Spelers: Leeftijd:

Scan de QR-Code voor de online speluitleg video  Patmat HET BORDSPEL. Spelregels. Speelduur: Spelers: Leeftijd: Scan de QR-Code voor de online speluitleg video www.justgames.nl Patmat HET BORDSPEL Spelregels Leeftijd: Spelers: Speelduur: 6+ - 4 0 Spelregels Voorbereiding: Iedere speler krijgt een setje dobbelstenen

Nadere informatie

Voorbereiding post 5. Bochten in beken Groep 4-5-6

Voorbereiding post 5. Bochten in beken Groep 4-5-6 Voorbereiding post 5 Bochten in beken Groep 4-5-6 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 5: Bochten in beken, voor groep 4, 5 en 6. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkbladen

Nadere informatie

WEES OP JE HOEDE. De beurt van de speler is voorbij wanneer hij;

WEES OP JE HOEDE. De beurt van de speler is voorbij wanneer hij; WEES OP JE HOEDE De spelers (6 tot 8) zitten om de tafel. Op de tafel licht een stuk papier van 50 x 50 cm bijvoorbeeld een dubbelgevouwen krant) waarop alle spelers één hand plat neerleggen. Een andere

Nadere informatie

Het kaartspel "Wippen"

Het kaartspel Wippen Het kaartspel "Wippen" blz. 1 Het spel wordt gespeeld met een normaal kaartspel (52 kaarten) zonder joker. De kaarten worden geschud en verdeeld. Iedere speler wordt om de beurt "gever". De gever legt

Nadere informatie

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog De letters i - m - r - v - s aa - p e zijn bekende letters geworden. De letters

Nadere informatie

Probeer alle gebieden in DiceLand te veroveren door alle tegenstanders uit te schakelen of probeer met de hoogste score te winnen.

Probeer alle gebieden in DiceLand te veroveren door alle tegenstanders uit te schakelen of probeer met de hoogste score te winnen. DiceLand Auteur: Spartaco Albertarelli Uitgegeven door Kidult Game, 2002 Een tactische veroveringsspel voor twee spelers met dobbelstenen in de hoofdrol. Doel Probeer alle gebieden in DiceLand te veroveren

Nadere informatie

MONOPOLY Kampioenschap spelregels:

MONOPOLY Kampioenschap spelregels: MONOPOLY Kampioenschap spelregels: DOEL is als enige speler over te blijven als alle anderen failliet zijn. Dit doe je door bezittingen te kopen en ander spelers die er eindigen huur te laten betalen.

Nadere informatie

20 Ideeën met speelkaarten

20 Ideeën met speelkaarten Kinderboekenweek 2016 Voor altijd jong! Opa en oma spelen graag een kaartspelletje. Met hun speelkaarten kun je nog veel meer doen! Zorg voor één of twee stokken kaarten en ga aan de slag. Deze download

Nadere informatie

In de schaduw van de zonnekoning

In de schaduw van de zonnekoning In de schaduw van de zonnekoning Auteur: Alan R. Moon & Aaron Wiessblum Uitgegeven door Amigo 2002 Een verzamel kaartspel voor 2-6 personen vanaf 10 jaar dat ongeveer 45 minuten duurt. Vrij vertaald in

Nadere informatie

Spellen met één dobbelsteen

Spellen met één dobbelsteen Inhoud Spellen met één dobbelsteen... 2 Spellen met twee dobbelstenen... 3 Spellen met drie dobbelstenen... 4 Spellen met 5 dobbelstenen... 5 Spellen met 6 dobbelstenen... 6 Spellen met Pokerstenen...

Nadere informatie

Stoere stokoude spelers

Stoere stokoude spelers Kinderfeestje - Stoere stokoude spelers (1/6) Stoere stokoude spelers Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering De stokoude boom. Activiteiten > Eierkoeken versieren Buiten of binnen

Nadere informatie

Kleuren. Meten en wegen. Tellen en getalbegrip. Vormen. Doel: Bouw een kasteel voor Ridder Ruighart. Doel: Kleuren herkennen op het ridderschild

Kleuren. Meten en wegen. Tellen en getalbegrip. Vormen. Doel: Bouw een kasteel voor Ridder Ruighart. Doel: Kleuren herkennen op het ridderschild Opdrachten rekenkastje Thema: Ridders en kastelen Meten en wegen Doel: Bouw een kasteel voor Ridder Ruighart Kleuren Doel: Kleuren herkennen op het ridderschild Bob de bouwer en Wendy: Ridder Ruighart

Nadere informatie

Doel van het spel Speloverzicht Voorbereiding Discokoe

Doel van het spel Speloverzicht Voorbereiding Discokoe Doel van het spel Verleid rijke stieren en gebruik hun creditcards, zodat je aan het einde van het spel de hoogste waarde (gemeten in euro s) aan accessoires hebt verzameld. Speloverzicht De spelers kruipen

Nadere informatie

Pokémon 1. Inleiding De basis Pokémons 2. Evolutiekaarten 3. Energiekaarten 4. Trainerkaarten

Pokémon 1. Inleiding De basis Pokémons 2. Evolutiekaarten 3. Energiekaarten 4. Trainerkaarten Pokémon 1. Inleiding Pokémons zijn geheimzinnige wezens die andere Pokémons kunnen betoveren of aanvallen. In het Pokémon kaartspel ben jij de Pokémon trainer. Je laat je Pokémon de strijd aan gaan met

Nadere informatie

Muziekslim. Muziekslim

Muziekslim. Muziekslim Muziekslim Opdracht Maak je eigen rap! Maak een lied of rap met de woorden uit het woordpakket. Verzin ook een leuk ritme voor de tekst. Muziekslim Opdracht Geheimen verborgen in muziek Maak een geheimtaal

Nadere informatie

Speluitleg: Gebruik bij de speluitleg het bestand Hoe wordt het spel gespeeld op www.groenewiel.nl/biodiversiteit.

Speluitleg: Gebruik bij de speluitleg het bestand Hoe wordt het spel gespeeld op www.groenewiel.nl/biodiversiteit. 1 IN HET KORT Doel van de les: De kinderen worden zich bewust van de verbanden tussen soorten. Dit gebeurt doordat ze beseffen dat de roofvogel niet alleen een boom en een merel of lijster nodig heeft,

Nadere informatie

SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB

SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB Klaverjassen wordt gespeeld door 4 personen, de personen die tegenover elkaar zitten aan een tafel vormen een team en zijn maten van elkaar. Men speelt met 32 kaarten (7 t/m

Nadere informatie

aal- en rekenpelletjes voor thuis!

aal- en rekenpelletjes voor thuis! Groep 1 en 2: taal t aal- en rekenpelletjes voor thuis! Wilt u thuis met uw kind leuke spelletjes doen, die ook leerzaam zijn? Dan zijn onderstaande spelletjes op het gebied van taal en rekenen wel iets

Nadere informatie