Inhoud Non Duaal Zelfleiderschap... 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud Non Duaal Zelfleiderschap... 1"

Transcriptie

1 Non Duaal Zelfleiderschap. Inhoud Non Duaal Zelfleiderschap Vreugde in werk Non-dualiteit... 3 De training Data en kosten... 6 Zelf leiderschap: Veel trainingen staan in het perspectief van het verbeteren van het ego. Wanneer je het ego kunt gaan herkennen als een waarnemende instantie, waarin conflicterende subidentiteiten zijn die proberen te overleven, komt er meer ruimte om contact te maken met die delen. Deze identiteiten zijn historisch gevormd rondom sterke positieve en negatieve ervaringen in het leven. Ze proberen allemaal hun ideaal van waardering en erkenning na te streven en de ramp van vernedering en verstoting te vermijden. Deze identiteiten of jonge delen in jezelf proberen te overleven wanneer ze stress of bedreiging ervaren. Vanuit het perspectief van dit kindsdeel gaat het om leven of dood. De reacties op een trigger gaan met veel energie gepaard op een manier alsof je leven er van af hangt. Dan vernauwd je volwassen ervaring zich tot het drama uit het verleden en verlies je het zicht op de situatie in het heden uit het oog. De oude overtuiging die je voor waar aangenomen hebt, is dat je niet in orde bent en daarvoor wil je jezelf aanpassen of de beter gaan presteren. Om meer autonomie te kunnen ervaren en je eigen keuzes te kunnen maken en om meer in verbinding te komen met anderen is het juist nodig te gaan herkennen dat het ervaren gevaar een constructie is op basis van historische gebeurtenissen die er nu niet meer zijn. Wanneer je de idealen en het moeten of de rampen en het niet-willen van die delen kunt gaan herkennen, dan kun je door de illusie van het niet in orde zijn heen zakken.

2 Dan ontstaat er rust en veiligheid doordat je ziet dat het niet levensbedreigend is en verschijnt er openheid om te leren ontdekken. Dan is er sprake van autonomie en verbondenheid, met jezelf en de ander. Wanneer je kunt verdragen dat je in orde bent, kun je zijnsgrond ervaren die onverdeeld open, liefdevol en uniek en autonoom is, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Wanneer je jezelf op die wijze leert begeleiden ontstaat meer mildheid en verandert het contact met en de begeleiding van anderen (partner, kinderen, collega s teamleden). Zelfinzicht vanuit autonomie en verbondenheid. Er zijn verschillende leerfases om ergens meester in te worden. Het begint met het leren van de basisvaardigheden en vervolgens krijg je zicht op hoe je iets kunt doen en dat er verschillende stijlen zijn. Daarna ontstaat een dieper inzicht over wanneer je de verschillende stijlen in de uitvoering van de vaardigheid het beste toe kunt passen. Meesterschap verschijnt door ervaring over het wat, hoe en wanneer en dan sta je boven de stof. In dat proces verschuift je aandacht van de taak naar de mens met wie je het doet. Je autonomie in de uitvoering en de verbondenheid met de ander neemt toe. In elk van deze leerfases begeleid je jezelf vanuit een perspectief van zelfbeoordeling. Vaak is deze wijze van zelfbegeleiding zeer kritisch. Door zicht te krijgen op de wijze van zelfbegeleiding tijdens de leerfase zal een mildheid ontstaan in de wijze van zelfbegeleiding. De autonomie en verbondenheid wordt dan een innerlijke volwassenheid. Vreugde in werk. Je werk en rol dagen je uit om op een bepaalde manier in de wereld te staan. Jouw gewoontegedrag wordt gevormd door je historische achtergrond en subtiele onbewuste verwachtingen. Dit levert een positie op van de ik-rol ten opzichte van je omgeving/werk. In dit spanningsveld definieer je continue jezelf om waardering en verbondenheid te ervaren met als onbewust doel eenheid te bereiken. Deze eenheid in de relatie tussen ik en de wereld wordt niet herkend door het conflict tussen autonomie (doen wat ik wil) en verbondenheid (goede verstandhouding). Op je werk is er continue de spanning tussen ik en de ander. Het appèl om iemand te zijn, i.p.v. van

3 gewoon te Zijn. Wanneer we iemand zijn (zelfbeeld) pogen we om onze uniciteit te bewijzen, te verdedigen en zo te overleven. Of we passen ons aan om samen te zijn en niet afgewezen te worden. Door onze werkstress en overlevingstendens te herkennen en waar te laten zijn, reizen we tijdens de trainingsdagen door dit ongemak naar Zijn. Herkennen we onze essentiële kwaliteiten van kracht en liefde als een eenheid. Vanuit dit non-duale perspectief doorzien we de vervorming van kracht en liefde in onze overtuigingen en gedrag. Vanuit de essentiële identiteit, nl. niemand zijn, verschijnt rust, wijsheid, verbondenheid (Liefde) en uniciteit(kracht) op een spontane wijze. Non-dualiteit Het non-dualiteit zegt zoveel als dat je herkent dat er voorbij de verscheidenheid, Eenheid is. Non-duaal Door de zijnsgrond via de directe ervaring en het intellect te gaan verkennen, wordt het vertrouwen in wie we werkelijk zijn steeds dieper. We herkennen de eenheid in de verscheidenheid. Wanneer je vandaaruit begint te handelen, valt de intentie om jezelf of de ander anders te maken weg en verschijnt er meer openheid. In die openheid kun je tot bloei komen door de aanwezige zijnskwaliteiten als talenten tot vorm te brengen, ook in je praktische dagelijkse handelen. Tijdens de trainingsdagen gaan we eerst naar de ervaring van het Zelf. Vanuit dat perspectief begeleid je de gekwetste delen in jezelf opdat zij helen om vervolgens onze ervaren vrijheid en verbondenheid tot uiting te brengen in het dagelijkse leven van gezin en werk.

4 De training. Het is een training voor gevorderden waarin je innerlijke leefwereld meer door jou ontdekt en begrepen gaat worden om alles in jezelf en in je leven volledig te omarmen, waardoor het mogelijk wordt om intiem te worden met alles wat in jezelf leeft: Je gevoelens, je angsten, je kwetsingen, je reactief gedrag, je wensen en verlangens. Je leert de reeds opgedane kennis uit je voorgaande trainingen, over de nieuwe manier van hoe om te gaan met deze lichamelijk en emotionele pijn, nog meer te verankeren in je manier van doen/leven. Dit zal niet alleen meer rust en veel helderheid opleveren, maar ook zullen moeilijkere en complexe emoties beter te dragen zijn dan wel ophouden te bestaan. De (onbewuste) fixatie op de pijn uit het verleden verdwijnt. Negatieve beelden zullen toenemend plaatsmaken voor zelfwaardering. Er openen zich nieuwe mogelijkheden om te rusten in zijn en doen wat je écht wilt. Je groeit in je vermogen om jezelf authentiek aan de wereld te tonen. De praktische oefeningen geven inzicht in wie je dénkt te zijn met al je aannames uit het verleden en wie je wérkelijk bent als je al deze aannames loslaat. Door jezelf, met alles erop en eraan, te willen begrijpen en te omarmen, zonder jezelf erin te verliezen, zul je merken dat je uit de betovering van jouw verhaal raakt. Wanneer je geïnteresseerd raakt in je ongemak en niet bij voorbaat ertegen vecht, ontstaat een transformatie wanneer je door dit ongemak heen gaat. Dan verschijnt een diepe innerlijke rust en een wonderbaarlijke omkering: - Schoonheid wordt geboren uit wat jij als lelijk ervaart - Vrijheid wordt geboren uit doorvoelde onvrijheid - Vreugde uit droefheid - Vertrouwen uit onzekerheid - En kracht uit je zwakte, kwetsbaarheid en onvermogen. - intelligentie uit niet snappen Het bijzondere van deze training is de praktische toepasbaarheid van de oefeningen en ervaringen in je dagelijks leven. In de oefeningen ervaar je het gevoel van zelfbevrijding en word je bewustzijn verder verruimd. Dit toegenomen bewustzijn gaat voorbij de rationele mind. In die nieuwe ervaring van openheid en verbondenheid kun je jezelf (en de ander) vergeven en nieuw constructief gedrag verkennen. Je ervaart rijkdom in plaats van tekort.

5 Aanpak. Er wordt gewerkt met oefeningen uit verschillende tradities zoals meditatie, lichaamswerk, psychologie, neurologische inzichten, mindfullness, gewaarworden in het hier en nu en presentie, (zelfbegeleiding, psychodrama) en verschillende praktische managementtechnieken. De trainingsdagen starten met geleide meditatie naar je eigen ervaring van eenheid. Die ervaring wordt verdiept door zelfonderzoek. Daarna wordt een model aangeboden voor de mind als hulpmiddel om je dagelijkse ervaring te kunnen herkaderen. M.b.v. van dit model onderzoeken we de directe ervaring en overtuigingen. Door present te zijn tijdens het appel van medewerkers en collega's en je niet op de afweer of resultaat te focussen, verandert de relatie en kan de wijsheid zich tonen. Wanneer je de rode draad van stress volgt, brengt het je thuis bij jezelf. Dan transformeert de kramp of het ongemak tot vrije energie, waardoor je vrijheid en blijdschap ervaart ondanks de werkdruk. Voor wie is de training geschikt Zakelijk: - Inzicht wilt verwerven in leiderschap in omgaan met jezelf. - Voor als je meer uit je werk wilt halen door te gaan doen wat je écht wilt binnen je huidige functie of juist in een beter passende functie; - Voor als je (nog meer) wilt werken vanuit persoonlijke kracht; - Voor als je niet bang bent jezelf te ontmoeten; - Voor als je hoge eisen stelt aan jezelf en doelen met moeite bereikt; - Wanneer je op integere wijze conflicten op wilt lossen; - Wanneer je emotionele en zakelijke argumenten wilt leren scheiden; - Je recht wilt doen aan je autonomie en betrokkenheid in je rol en functie. - Je collega s en teamleden in een open communicatie wilt ontmoeten. Privé: - Voor als je wilt transformeren naar wie je wérkelijk bent vanuit wie je dénkt dat je werkelijk bent; - Thuis wilt komen in jezelf. - Jezelf op volwassen wijze wilt begeleiden door moeilijke processen. - Een diep verlangen voelt om jezelf te begrijpen. - In herhaalgedrag blijft steken (ondanks veel therapie).

6 - Rationeel kritisch bent en toch ervaringen wilt onderzoeken zonder je waarheid op te geven. - Door emoties gedreven wordt en vrij wilt zijn. - Voor diegene die weten dat er meer in het leven zit, maar nog niet goed weten hoe ze dat eruit halen. - Als je bij het begeleiden van je kinderen op moeilijkheden stuit. Wat leer je: - Inzicht in leerprocessen en stijlen van leidinggeven. - Anticiperend-leiding geven, theoretisch en ervarend. - Herkennen van externe en interne stressoren. - Ontmaskeren van destructieve super-ego overtuigingen. - Conflicten oplossen door zachte confrontatie - Begeleiden van innerlijke sub-identiteiten tot heelheid. - Positie van innerlijke volwassenheid. - Herkennen van het drama, de situatie, je eigen rol en keuzevrijheid. - Het doorzien van de illusie van de angst en groei van autonomie. - Verschuiven van je handelen vanuit normen naar handelen vanuit waarden. - Herkennen van heelheid in je Zelf. Kennismaken: Kennismaken met de trainer kan op de volgende data bij Djoj in Rotterdam: Workshop op Vrijdag 15 of 22 september van 13:00 tot 17:00 uur, Informatieavond op 22 september of 16 oktober van 19:30 tot 21:30 Kennismaken met een deel van de inhoud van de trainingen, de oefeningen en de trainer kan tijdens de tweedaagse over Non-dualiteit en Vreugde in je werk vrijdag 13 en 27 maand van 10:00 tot 17:00 Data en kosten Training 8 dagen, intake en 2 coachingsessies particuliere prijs 1050,- incl. BTW Zakelijk tarief 1450,- excl. btw Dag 1 Zaterdag 28 oktober Dag 2 Zaterdag 18 november 1e evaluatie Dinsdag 28 of 29 november Dag 3 Vrijdag 8 december Dag 4 Donderdag 4 januari 2018 Dag 5 Zaterdag 10 maart Dag 6 vrijdag 13 april Dag 7 Zaterdag 14 april 2e evaluatie Dinsdag 8 of 9 mei 2018 Dag 8 Zaterdag 2 juni

Themadagen en tweedaagse workshops Non/dualiteit

Themadagen en tweedaagse workshops Non/dualiteit Inhoud Themadagen en tweedaagse workshops Non/dualiteit... 1 Non-dualiteit avonden... 2 Rust in je hoofd en oplossen innerlijke strijd... 3 Non-dualiteit en vreugde in werk.... 4 Non-dualiteit Bevrijding

Nadere informatie

Brochure. Non-dualiteit. Themadagen. & Tweedaagse workshops & Trainingen

Brochure. Non-dualiteit. Themadagen. & Tweedaagse workshops & Trainingen Brochure Non-dualiteit Themadagen & Tweedaagse workshops & Trainingen 1 Inhoud Inleiding Themadagen en tweedaagse workshops Non-dualiteit... 3 Non-dualiteit avonden... 4 Rust in je hoofd en oplossen innerlijk

Nadere informatie

Het ontstaan van Breathfulness

Het ontstaan van Breathfulness Het ontstaan van Breathfulness Het is een intensieve reis om deze nieuwe weg in te slaan, alles mag er zijn om de weg van Breathfulness te realiseren: een weg naar een verruimd leven. Een weg om de harmonie

Nadere informatie

Heling in de nieuwe tijd

Heling in de nieuwe tijd Heling in de nieuwe tijd Op zoek naar jouw ware zelf Zoals we hier bij elkaar zijn, zijn we allemaal lichtwezens. We zijn in ons diepste wezen allemaal al heel. Door het proces van de dualiteit wat we

Nadere informatie

Het. Theatrum. - Informatiebrochure -

Het. Theatrum. - Informatiebrochure - Het Theatrum - Informatiebrochure - Het is niet de vraag hoe we ons verlangen opwekken, maar hoe we het ruimte durven geven. Welkom! Leuk dat je interesse hebt in het Theatrum! In deze brochure vind je

Nadere informatie

De I AM Training is een product van: Marbles Hoge Daalakker PT Bavel. I AM Training

De I AM Training is een product van: Marbles Hoge Daalakker PT Bavel. I AM Training I AM Training www.iamtrainingen.nl info@iamtraingen.nl Trainer: Margret Notté margret@iamtrainingen.nl 06-101 474 09 De I AM Training is een product van: Marbles Hoge Daalakker 36 4854 PT Bavel KvK Breda:

Nadere informatie

Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling. Nieuwsbrief 1 jaargang 2013

Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling. Nieuwsbrief 1 jaargang 2013 Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling Nieuwsbrief 1 jaargang 2013 Afwezigheid van oordeel, een mooi onderwerp om eens bij stil te staan of over te praten

Nadere informatie

Cursusgroep 2017/2018. De I AM Training is een product van: Marbles Hoge Daalakker PT Bavel

Cursusgroep 2017/2018. De I AM Training is een product van: Marbles Hoge Daalakker PT Bavel Cursusgroep 2017/2018 I AM Training www.iamtrainingen.nl info@iamtraingen.nl Trainer: Margret Notté margret@iamtrainingen.nl 06-101 474 09 De I AM Training is een product van: Marbles Hoge Daalakker 36

Nadere informatie

Mijn route naar een succesvol en gelukkig leven! WELKOM!!!

Mijn route naar een succesvol en gelukkig leven! WELKOM!!! Mijn route naar een succesvol en gelukkig leven! WELKOM!!! Programma Kennismaking Op zoek naar je verlangen. De invloed van onze conditionering op ons huidige succes en geluk! Verdieping: de PRI-methode!

Nadere informatie

Het Mirakel dat Jij Bent

Het Mirakel dat Jij Bent Het Mirakel dat Jij Bent Vervul jouw potentieel (Deel I van III) Struinend door het gras Kijkend naar de horizon Genietend van Alles dat IS Jouw weg... Schrijver: A.M.I. van der Kwast Coverontwerp: in

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Training Zijnsoriëntatie:

Training Zijnsoriëntatie: j e z e l f e n d e w e r e l d t o t b l o e i b r e n g e n Training Zijnsoriëntatie: Rusten in Zijn Doen wat je écht wilt In de natuur gebeurt het soms. Je ziet een vlinder, een bloem en even wordt

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Agenda. Waarom Coaching? Wanneer kies je voor Coaching? Werkafspraken Coaching. Kosten Coaching. wow

Agenda. Waarom Coaching? Wanneer kies je voor Coaching? Werkafspraken Coaching. Kosten Coaching. wow Coaching Agenda Waarom Coaching? Wanneer kies je voor Coaching? Werkafspraken Coaching Kosten Coaching Waarom Coaching? Waarom coaching? Wat we waarnemen aan de ander is het gedrag dat die persoon laat

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Emoties

Worksheet EFT bij Emoties Worksheet EFT bij Emoties Inleiding Ik wil af van mijn angst, dit verdriet, deze onzekerheid, die twijfel.! Zo n bekende en begrijpelijke wens, sommige gevoelens en negatieve gedachten lijken soms al zo

Nadere informatie

LIEFDE VERANDERT ALLES!

LIEFDE VERANDERT ALLES! LIEFDE VERANDERT ALLES! De 4 sleutels naar liefdevol leven en werken ROELIEN DEKKER Auteur: Roelien Dekker 2017 Ontwerp kaft en binnenwerk: Roelien Dekker Uitgeverij: Paris Books Website auteur: www.liefdevolorganiseren.nl

Nadere informatie

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!!

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!! NIEUWSBRIEF nr.3 maart 2018 Overzicht maand MAART Examenyoga jongeren Zwangerschapsyoga Partnerles The Essence of Life meditatie Divine Light cursus NIEUW! Volle maan meditatie maandag 26 maart dinsdag

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Les 4. Stap Drie van Innerlijke Verbinding

Les 4. Stap Drie van Innerlijke Verbinding Les 4 Stap Drie van Innerlijke Verbinding Ga op een meedogende manier de dialoog aan met uw Innerlijke Kind, om uw gedachten / valse overtuigingen te ontdekken en de gedragingen die daaruit voortvloeien,

Nadere informatie

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle De verbinding kwijt Een burn-out: het lijkt iets van deze tijd te zijn. Meestal wordt het geweten aan langdurige werkstress en overbelasting.

Nadere informatie

Step up, Sparkle & Shine

Step up, Sparkle & Shine Step up, Sparkle & Shine Module 5 Overtuigingen Vorige week zijn we aan de slag geweest met het innerlijk kind. Wat heeft zij jou laten zien en wat mocht er geheeld worden? Welke oude pijn zit er nog en

Nadere informatie

filosofie havo 2018-II

filosofie havo 2018-II Opgave 2 Gevoelswerk 9 maximumscore 2 een uitleg dat Tessa s twijfel toont dat ze zich kritisch tot zichzelf kan verhouden, waarin volgens Korsgaard de waarde van authenticiteit ligt 1 een weergave van

Nadere informatie

Het landschap van stress

Het landschap van stress Sessie 4 Het landschap van stress Omgaan met moeilijkheden Moeilijke dingen vormen een deel van het leven. Daar hebben we niets over te zeggen. Situaties die je als onaangenaam ervaart, kunnen zorgen voor

Nadere informatie

Module Overvloed en rijkdom omarmen

Module Overvloed en rijkdom omarmen Module Overvloed en rijkdom omarmen In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld en het ontvangen van overvloed. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen

Nadere informatie

Vivian Broughton. Stilstaan bij trauma. Een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert

Vivian Broughton. Stilstaan bij trauma. Een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert Vivian Broughton Stilstaan bij trauma Een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert Inhoud Voorwoord bij de herziene editie 7 Welkom! 9 Waarom

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

Inleiding Be the light!

Inleiding Be the light! Inleiding Be the light! Wat houdt jou tegen om te stralen? In wezen ben jij een diamant, jouw innerlijk licht is zuiver en helder. Jouw aanwezigheid is oneindig kostbaar, tijdloos en blijvend. Met ons

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

mindfulness workshop

mindfulness workshop mindfulness workshop 1 mindfulness workshop Deze workshop wordt gegeven om een indruk te krijgen wat mindfulness inhoudt. Ook kan worden gekeken in welke training de workshop als onderdeel kan worden ingezet,

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2015

NLP PRACTITIONER 2015 2015 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van the Sphere is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Inhoud. mindfulness. Opleidingen, cursussen, workshops

Inhoud. mindfulness. Opleidingen, cursussen, workshops Inhoud mindfulness Opleidingen, cursussen, workshops LES 1 WAT IS MINDFULNESS? Inleiding Uitleg bij de meegeleverde cd s Wat is mindfulness? Geschiedenis van mindfulness Segal, Williams en Teasdale Een

Nadere informatie

En wees vooral heel oprecht en eerlijk: dit is puur voor jezelf, niemand anders leest dit. Wat denk je dus écht?

En wees vooral heel oprecht en eerlijk: dit is puur voor jezelf, niemand anders leest dit. Wat denk je dus écht? Module 2 Volgende hoofdstukken uit het boek Dit ben je écht! staan hiermee in verbinding: - Deel II, de 40 sleutels! Sleutel 1, blz. 21: Je bént bewustzijn! (Lees de opdracht reeds in het begin van de

Nadere informatie

Compassie of professionele afstand?

Compassie of professionele afstand? Compassie of professionele afstand? Ziel en zakelijkheid in de zorg Monique Harskamp 30 november Compassie of professionele afstand? Compassie Compassiemoeheid en compassievoldoening. Oorzaken van compassiemoeheid.

Nadere informatie

Oefening: Innerlijke stemmen Tijd: 30 minuten

Oefening: Innerlijke stemmen Tijd: 30 minuten Oefening: Innerlijke stemmen Tijd: 30 minuten Intro Sta je wel eens stil bij al de innerlijke stemmen die je in je hoofd hoort? Vaak hoor je ze op een wat strenge, zeurderige of klagende toon. Ze zijn

Nadere informatie

Welkom bij de training LEF!

Welkom bij de training LEF! Welkom bij de training LEF! Gedicht.: Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn. Het is ons licht, niet onze duisternis, waar wij het aller

Nadere informatie

Hoofdstuk 9 Oefeningen

Hoofdstuk 9 Oefeningen Hodstuk 9 De eerste stap in werken aan jezelf is ook meteen de belangrijkste stap: Het durven onderkennen van je innerlijke conflicten en dat je daardoor je emoties nog niet voor je kan laten werken. De

Nadere informatie

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE Het Pad van Maria Magdalena bestaat uit twee 2-daagse Workshops in Nederland. In Spanje kun je onze verdiepende Retreats beleven.

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie?

Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie? Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie? door Nathan Wennegers Trefwoord: zelfkennis / meditatie 2015 Non2.nl Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze uitgave

Nadere informatie

WAAROM DEZE TRAINING?

WAAROM DEZE TRAINING? ONEDERFUL AWARENESS EEN BRUG NAAR JE ONBEWUSTE WAAROM DEZE TRAINING? Omdat ieder mens gelukkig en succesvol wil zijn en je dit bereikt door te groeien in bewustzijn. In dit vervolg op de Oneness Awakening

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

In 3 maanden regie op je leven

In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven? Ons leven verandert voortdurend. Soms door onszelf ingegeven, in andere gevallen door keuzes van anderen of door onvoorziene omstandigheden.

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Systemisch perspectief

Systemisch perspectief Systemisch perspectief Elk mens is deel van een systeem: gezin, familie, vrienden, werk, maatschappij. Ook de mensen die er niet meer zijn, hebben hierin hun plek. In ons thuisgezin vinden we de oorsprong

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Persoonlijke groei en ontwikkeling. Jaargroep Persoonlijk Leiderschap. veranderen is mensenwerk

Persoonlijke groei en ontwikkeling. Jaargroep Persoonlijk Leiderschap. veranderen is mensenwerk Jaargroep Persoonlijk Leiderschap Leer werken vanuit je authenticiteit. Ontwikkel jezelf door inzicht in jouw persoonlijkheid, talenten en mogelijkheden. Human Connection en Elenchis bieden met de Jaargroep

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Workshop Stressmanagement Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Stress op de werkvloer is onoverkomelijk. Wel kun je leren hiermee om te gaan. Tijdens de workshop Stressmanagement

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Zelfevaluatie aan de hand van gedragspatronen

Zelfevaluatie aan de hand van gedragspatronen Zelfevaluatie aan de hand van gedragspatronen Gedrag kun je onderscheiden in drie bewegingen, gedragspatronen ontwikkeld in de kindertijd. Ze gaven ooit houvast maar beperken nu onze groei en ontwikkeling.

Nadere informatie

Omgaan met weerstanden Gedreven mensen bevlogen scholen. 28 april 2017 Lieve Peeters

Omgaan met weerstanden Gedreven mensen bevlogen scholen. 28 april 2017 Lieve Peeters Omgaan met weerstanden Gedreven mensen bevlogen scholen 28 april 2017 Lieve Peeters Omgaan met weerstand Wie in huis de trekker is van veranderingen, weet dat je dan kunt rekenen op een hoeveelheid weerstand

Nadere informatie

Wil je méér innerlijke balans en krachtiger persoonlijk leiderschap?

Wil je méér innerlijke balans en krachtiger persoonlijk leiderschap? Wil je méér innerlijke balans en krachtiger persoonlijk leiderschap? Zoek je een veilige leeromgeving, met humor en diepgang, die toelaat om wérkelijk stappen te zetten in je leven en je werk? DAN IS IETS

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle DE HOGE LAT over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie 2018-2019 Klooster Nieuwkerk Goirle Wie legt die lat? Hoge lat? Overbelasting: het lijkt iets van deze tijd

Nadere informatie

W E R K B O E K E X T R A

W E R K B O E K E X T R A W E R K B O E K E X T R A Attunement Diary S C H I J N J E L I C H T M O O I E V R O U W, D E W E R E L D H E E F T J E N O D I G! Ik stem me af op het Universum zodat ik Eenheid en Harmonie ervaar 2016

Nadere informatie

Stap 6: Wat is de kernovertuiging?

Stap 6: Wat is de kernovertuiging? E-Learning: Hoe krijgen ze me zo gek als leidinggevende? Module 7/9 Stap 6: Wat is de kernovertuiging? De relevante vraag is hier: wat is het ergste wat er kan gebeuren als hij zijn controledrang loslaat?

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Coaching & Leadership Academy - Advanced level - Curriculum - Class 11/17

Coaching & Leadership Academy - Advanced level - Curriculum - Class 11/17 Coaching & Leadership Academy - Advanced level - Curriculum - Class 11/17 Programma en learning systems Module 1: Principes en wetten van een world class business Elke succesvolle business hanteert gezonde

Nadere informatie

Module 5 Heel je relatie met geld

Module 5 Heel je relatie met geld Module 5 Heel je relatie met geld Inleiding In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen erg weinig (te weinig!).

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Omgaan met obstakels

Omgaan met obstakels Sessie 2 Omgaan met obstakels Omgaan met obstakels Mindfulnessbeoefening confronteert je met jezelf en met al je eigenaardigheden. Dit klinkt misschien vervelend, maar het is waar. Zodra je toelaat wat

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden In ons leven hebben we verschillende relaties: zakelijk en privé, met een naaste collega en een leidinggevende. Het zijn

Nadere informatie

Retraite in Frankrijk

Retraite in Frankrijk Retraite in Frankrijk Naar een Liefdevolle Volwassen Relatie! Van strijd naar helen Waarom systemische Relatie Retraite? Van 03 t/m 10 juli 2015 Relaties lijken onze levens te beheersen. Als we "alleen"

Nadere informatie

De BN en Evolutie. Activiteiten op korte termijn (http://www.levensbewustzijn.nl/activiteiten/agenda-workshops-en-lezingen/)

De BN en Evolutie. Activiteiten op korte termijn (http://www.levensbewustzijn.nl/activiteiten/agenda-workshops-en-lezingen/) De BN en Evolutie Activiteiten op korte termijn (http://www.levensbewustzijn.nl/activiteiten/agenda-workshops-en-lezingen/) 5, 6, 20 en 21 januari: Workshop "Bio-Logica van Gedrag en Karakter" in Hoogstraten

Nadere informatie

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Introductie Soms zijn er vragen waar je geen antwoord op hebt. Soms zijn er zaken waar je tegenaan loopt, waarvan je niet begrijpt waarom ze jou overkomen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 4: De Beleving uit zich in Gedrag en Vaardigheden

Hoofdstuk 4: De Beleving uit zich in Gedrag en Vaardigheden Hodstuk 4: Voor een geestelijk welbevinden van de wereld is het noodzakelijk dat we leren herkennen op welke manier onze capaciteiten en vaardigheden zijn beïnvloed, waardoor we bepaalde gedragingen onderdrukken

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste managers en coaches, en bondscoaches. andere verbeterpunten.

VOORWOORD. Beste managers en coaches, en bondscoaches. andere verbeterpunten. VOORWOORD Beste managers en coaches, Dit Zakboek is voor iedere leider die nóg Deze inzichten zijn verrijkt met de kennis beter een team wil managen en coachen. en ervaringen die Jan Workamp heeft Het

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Er is een stem in je die WEET. Je hoeft alleen stil te staan en te luisteren. Makkelijk, en dat lukt ook

Er is een stem in je die WEET. Je hoeft alleen stil te staan en te luisteren. Makkelijk, en dat lukt ook Module 1. Bewustwording Dag 3. Van twijfel naar helderheid: luister naar de instructies van je ziel. Er is een stem in je die WEET. Je hoeft alleen stil te staan en te luisteren. Makkelijk, en dat lukt

Nadere informatie

Meer bereiken in projectteams

Meer bereiken in projectteams Meer bereiken in projectteams Teleseminar 1 Doel trainingsprogramma Na het volgen van dit programma heb je de tools om: krachtiger je rol in projectteams in te vullen in te grijpen wanneer het voor jou

Nadere informatie

Wat kies jij uit de schijf van 5?

Wat kies jij uit de schijf van 5? Goed bezig 2016 Wat kies jij uit de schijf van 5? Alsjeblieft! Dit is het Goed Bezig trainingsaanbod voor 2016. Doel is samen werken aan goede persoonlijke balans. De trainingen zijn bedoeld voor medewerkers

Nadere informatie

Anders leren omgaan met ziekte en pijn. Mindfulness-training voor patiënten

Anders leren omgaan met ziekte en pijn. Mindfulness-training voor patiënten Anders leren omgaan met ziekte en pijn Mindfulness-training voor patiënten Soms wordt iemands leven overheerst door problemen die een ernstige of chronische ziekte met zich mee kan brengen. U kunt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Universiteit van het leven

Universiteit van het leven Universiteit van het leven Eerste druk, april 2012 2012 Lucien M. Verkooijen Corrector: Elly van de Vlugt Fotografie: Fred van Welie Coverbeeld: schilderij De Parel, olieverf op paneel, door Lia Vonk isbn:

Nadere informatie

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping)

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Geluk is een gevoel! Jij bent de enige persoon op de wereld die jou gelukkig kan maken! Het is erg belangrijk dat je alle

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

TRAININGSSESSIE 2: Inleiding in Laten we Wel-Zijn

TRAININGSSESSIE 2: Inleiding in Laten we Wel-Zijn TRAININGSSESSIE 2: Inleiding in Laten we Wel-Zijn Hallo, welkom terug bij de online training Laten we Wel-Zijn! Ik ben blij dat je ervoor gekozen hebt om met volle overgave deze training te doen en ben

Nadere informatie

www.annamarievanderkwast.nl 2015 A.M.I. Van der Kwast

www.annamarievanderkwast.nl 2015 A.M.I. Van der Kwast www.annamarievanderkwast.nl 2015 A.M.I. Van der Kwast Inhoudsopgave 1. Intro: succesvol met heel je hart 5 2. Weg van gezondheid, vervulling en vreugde 7 2.1 Kracht van intentie 7 2.2 Leren en helen door

Nadere informatie

Vermoeidheid bij MPD

Vermoeidheid bij MPD Vermoeidheid bij MPD Landelijke contactmiddag MPD Stichting, 10-10-2009 -van Wijlen Psycho-oncologisch therapeut Centrum Amarant Toon Hermans Huis Amersfoort Welke verschijnselen? Gevoelens van totale

Nadere informatie

. "I am not what happened to me. I am what I choose to become."

. I am not what happened to me. I am what I choose to become. VERGEVING EN ZELFBEELD. "I am not what happened to me. I am what I choose to become." IS DEZE WORKSHOP IETS VOOR MIJ? Vaak denkt men bij vergeving aan mensen, die iets vreselijks is aangedaan of zelf een

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

Online Life Coaching Opleiding

Online Life Coaching Opleiding Online Life Coaching Opleiding De Life Coaching Opleiding laat je in 2 maanden ongelooflijk veel groeien en alle kennis verzamelen die je nodig hebt als Life Coach om jezelf en anderen succesvol te begeleiden

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

Het Mirakel dat Jij Bent

Het Mirakel dat Jij Bent Het Mirakel dat Jij Bent Vervul jouw potentieel (Deel I van III) Struinend door het gras Kijkend naar de horizon Genietend van Alles dat IS Jouw weg... Schrijver: A.M.I. van der Kwast Coverontwerp: in

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Jaartraining Inspirator

Jaartraining Inspirator Jaartraining Inspirator 1 LIEFDE VREUGDE VRIJHEID Laat de Inspirator in je verschijnen Wat leuk dat je meer wilt weten over onze Jaartraining Inspirator! Het wordt een mooi jaar, met bijzondere, boeiende

Nadere informatie

de plek van de leider

de plek van de leider Wat komt er kijken bij succesvol leiderschap? Deze en andere vragen stellen wij tijdens de Leergang Leiderschap. We gaan samen op zoek naar de essentie van leiderschap. Zo ontwikkel je een geoefend oog

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

1. Wat en waarom? We staan met z n allen voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd.

1. Wat en waarom? We staan met z n allen voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd. Embodied Learning In deze leergang train je de intelligentie van het lichaam. Op die manier versterk je je persoonlijk leiderschap. Je onderzoekt de rol van lichaamsbewustzijn, heelheid en gelijkwaardigheid

Nadere informatie

Lezing uit het boek van Brené Brown : De kracht van kwetsbaarheid

Lezing uit het boek van Brené Brown : De kracht van kwetsbaarheid de toelichting werd gehouden door Maria Polfliet. Lezing uit het boek van Brené Brown : De kracht van kwetsbaarheid Kwetsbaarheid vormt de kern van alle emoties en gevoelens. Als we voelen, zijn we kwetsbaar.

Nadere informatie

Herstel en Balans. Kanker zet je leven op zijn kop. De rol van de psycholoog. Maria Poppe GZ-psycholoog De Vruchtenburg maart 2010

Herstel en Balans. Kanker zet je leven op zijn kop. De rol van de psycholoog. Maria Poppe GZ-psycholoog De Vruchtenburg maart 2010 Herstel en Balans De rol van de psycholoog Maria Poppe GZ-psycholoog De Vruchtenburg maart 2010 Kanker zet je leven op zijn kop 1 Kanker, gevolgen voor de patiënt Heftige emoties. Verlies van controle

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Draaien naar de bron

Draaien naar de bron Draaien naar de bron Eerste druk: 2018 Copyright: 2018 Nicky Verbeek ISBN: 978-90-828322-0-4 Auteur: Nicky Verbeek Vormgeving: Wout van Klooster Fotografie: Wout van Klooster Uitgever: Nicky Verbeek (Muhja

Nadere informatie