PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/"

Transcriptie

1 PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ directie@vkspagadder.be Schooljaar februari 2018 Beste ouders en lezers van Pagadderke Sinds het einde van de kerstvakantie hebben we al 8 nieuwe kleuters aan onze school mogen verwelkomen. Het is fijn om te zien hoe zij zich al thuis voelen in de klas en op de speelplaats. In ons Pagadderke kan je vanaf nu ook enkele nieuwe rubrieken terugvinden; taaltips om thuis toe te passen en uit de kindermond waar je misschien wel een grappige uitspraak van jouw kapoen kan terugvinden! Nog veel leesplezier! Samen met Alice en haar vriendjes, hebben onze kleuters gekke kleren en hoeden bestudeerd, gepast en zelf gemaakt. Het resultaat hiervan kan je bewonderen op onze website bij de foto s van jouw kleuters klas. Die gekke kleding zal ook te bewonderen zijn op onze jaarlijkse carnavalstoet! We willen nogmaals iedereen uitnodigen om mee te stappen en achteraf iets te komen eten of drinken aan ons kraampje. De kleuterleidsters en juf Ann

2 Brief van het Koningshuis In november leerden we met de oudste kleuters over de koning en de koningin. We hebben toen ook mooie tekeningen en een brief naar het Paleis in Brussel opgestuurd. 1 maand later kregen we een mooie foto van de Koninklijke familie terug gestuurd. We waren blij verrast! Koninklijke groeten van de groen- oranje klas. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand Op een ochtend was onze klas een spiegelpaleis geworden. Die dag deden we heel wat ontdekkingen met een spiegel. Ook gingen we op zoek naar voorwerpen waar we onszelf in konden zien, zoals een lepel, raam, computerscherm, cd. Later die week tekenden we op de spiegels met zand, verf en scheerschuim. We keken goed naar onszelf en probeerden dit te tekenen. We knutselden zelf een spiegel. We leerden spiegelen en spiegelbeelden maken. Let op als je zelf een spiegel ziet, loop niet voorbij maar doe er iets mee!

3 Sneeuwwitje Sneeuwwitje en de zeven dwergen is een sprookje dat in de 19 de eeuw meermaals is opgetekend door de gebroeders Grimm. Maar in de week van 29 januari tot 2 februari is dit sprookje terug tot leven gebracht in de blauwe klas. De kleuters konden met kaboutertjes spelen, kleuren en plakken. Ze konden zich ook echt inleven in de personages van het verhaal. Met kaboutermuts aan en een hamertje in de hand konden ze ijverig diamanten hakken uit stukjes rots. Wat waren onze kabouters enthousiast en de oogst was dan ook talrijk. Met kaboutergroetjes De blauwe klas Buitenschoolse kinderopvang t Klimopke Vanaf maandag 19/02: Terug instap mogelijk voor kinderen schoolgaand maar niet wonend in Heusden- Zolder. Geldig voor de voor- en naschoolse opvang en opvang op schoolvrije dagen. (NIET voor vakantieopvang!) Zoekertje Uit de kindermond Op een keer in de paarse klas Waar zit Alice? Ergens in dit Pagadderke zit Alice verstopt. Vind haar, geef het ingevulde wedstrijdformulier aan de juf en win een leuk voorleesboekje! Veel succes! Juf, hoe oud ben jij? 27 jaar. En jij zit nog altijd in de kleuterklas?! Eiersla proeven en meertaligheid in de blauwe klas Is het lekker? Vraagt de juf. Zegt een kleuter: Yes, delicious!

4 Licht en donker in de paarse klas Plots was het donker in de klas. Dat waren de kleuters niet gewoon. Juf, het licht moet nog aan! Maar het licht bleef uit. We experimenteerden met zaklampen en speelden een schimmenspel achter een laken. Ook maakten we een tekening met wasco krijt over licht en donker en gingen we over deze tekening met verf. Vol verwondering merkten de kleuters op dat de tekening terug tevoorschijn kwam. Dit alles was leuk maar het leukste was het experimenteren met de projector. Eerst maakten we verhalen door speelgoed of tekeningen op de projector te leggen. Hierna konden we zelfs tekenen in zand. Dit alles werd geprojecteerd tegen de muur. Spelen in het donker was leuk maar we laten nu toch graag het licht terug branden in onze klas. Vele groetjes van de uiltjes uit de uilenklas Babynieuws Hazal Saglam uit de rode klas is op 15 januari grote zus geworden. Haar nieuwe broertje luistert naar de naam Yigit. Proficiat aan de hele familie!

5 Jules komt graag bij iedereen logeren! Jules heeft een grote betekenis voor de kindjes. Hij is een echt maatje voor hen. Ze kunnen voor hem (leren) zorgen, geheimen aan hem vertellen, verdriet met hem delen (Jules kan immers heel goed troosten), helpen bepaalde problemen te overwinnen en nog veel meer. Hij speelt in ons klasje dan ook een belangrijke rol. Jules gaat elk weekend bij iemand logeren. De kleuters kunnen leuke dingen doen met Jules zoals knuffelen, spelen, liedjes zingen, maar maandag komt Jules echter altijd weer naar school! Geschreven en afgebeelde ervaringen van het afgelopen weekend worden in de kring voorgelezen en bekeken. De kinderen komen op die manier persoonlijk in beeld en er is even aandacht voor de wereld van thuis, die voor kinderen o zo belangrijk is! Alle kindjes van de klas luisteren aandachtig, want Jules is een beetje van hen allemaal. En als het weer weekend is, dan wordt er opnieuw een ander kindje erg blij gemaakt! Alvast bedankt voor jullie gastvrijheid, want Jules komt graag bij iedereen logeren! Hopelijk beleven jullie een fijne tijd samen! Hier enkele verslagen van onze Jules op weekend: Jules op bezoek bij Batin. Vrijdag na school heb ik me superleuk geamuseerd met Jules. We hebben met de autootjes gespeeld, met de puzzels, en heel flink gekleurd. We hebben zoveel gespeeld dat we moe werden en naar bed gingen. Samen met Jules in bed was zeer leuk. De volgende dag zijn we samen op bezoek geweest bij oma en opa. Daar hebben we lekkere köfte gegeten, hmmm!nu is het tijd om afscheid te nemen van Jules. Bedankt om langs te komen! Ik ga je missen! Kusjes xxx Kerstvakantie bij Kais. Wat was Kais toch fier toen ik hem de vrijdag voor de kerstvakantie kwam ophalen! Zo n blij gezichtje! Jules mocht de hele vakantie komen logeren. Wij hebben niet enkel samen gegeten, gespeeld, tv- gekeken, gelezen,. Maar ook samen gefeest, Kerst en Nieuwjaar gevierd, gewinkeld, kadootjes verpakt, gekookt, gewandeld, bezoekjes gebracht Jules heeft 2 erg drukken weken achter de rug, maar wel super leuke weken! Kais heeft enorm genoten. Benieuwd hoe hij nu met het afscheid nemen zal omgaan. Wij gaan Kais vriendje alvast missen aan tafel, en kijken nu al uit naar de volgende keer! Kais, zus, mama en papa.

6 Verkeersveiligheid rond de school: Dankjewel om je auto niet meer te parkeren op de stoep tegenover de grote poort! Zo is het veilig voor iedereen die de stoep wil gebruiken! Allemaal taal Taal is belangrijk: om de opdrachten van de juf te begrijpen, om te kunnen communiceren met de klasgenootjes, voor de toekomst, In de school krijgt jullie kapoen de hele dag taal aangeboden. Maar het is ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind om dit thuis verder te doen! Is je thuistaal niet het Nederlands? Geen probleem! Misschien kan je wel afwisselen! Wist je dat elke dag 15 minuten voorlezen goed is voor de taal- ontwikkeling van je kind? Taal verwerven is belangrijk en vraagt wat inspanning: (voor)lezen, naar Ketnet kijken, naar de bieb gaan, liedjes zingen, Speel eens mee met je kleuter; een gezelschapsspel, met auto s, met de poppen, Speel eens het spelletje Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Kleuters aan wie regelmatig voorgelezen wordt, scoren later beter op taal én wiskunde!

7 Lieve Puk wat is er nou, je zit te bibberen van de kou. Je zit te niezen, je zit te proesten. En dan moet je ook nog eens hoesten! De kleuters van de gele klas veranderden in echte dokters. Ze hadden een dokterspraktijk in de klas. Puk moest in de wachtzaal wachten met de andere patiënten tot de dokter hen één voor één binnenriep. Dan volgde het onderzoek: meten, wegen, oortjes kijken, hartje beluisteren, Jawel, ze konden het allemaal. Nog een drankje voorschrijven en dan rusten maar. Al snel was iedereen terug genezen. Nadien gingen de oudste kleuters ook naar een echte dokter voor het medisch onderzoek. Alleen de wandeling tot daar was al een hele belevenis. Ze speelden leuke spelletjes terwijl ze wachtten in de wachtzaal en dan moesten ze om de beurt bij de verpleegster en de dokter komen. Niemand had bang, ze waren allemaal heel flink. Terug in de klas hadden ze veel te vertellen aan de andere kleuters en konden ze de dokter goed naspelen. Nieuws uit de parochie! We willen jullie nu al uitnodigen voor de Kinderzegening, samen met de pas gedoopten. Deze gaat door op zondag, 4 maart 2018, om 11u, in de parochiekerk van Berkenbos. Alle kleuters, samen met hun broers, zussen en familie zijn van harte welkom in deze viering. We zullen er samen met de kleuters dansen en liedjes zingen. Wedstrijdformulier. uit de klas van juf.. Alice zat verstopt in het artikel..

8 DATA OM TE ONTHOUDEN!!! Datum Uur Activiteit 19/02/ Praatcafé 21/02/ Speluurtjes paarse klas 22/02/ Instapje + 23/02/ Speluurtjes paarse klas 26/02/ Muze voor 4-j kleuters 27/02/ Speluurtjes paarse klas Oudercomité 01/03/ Speluurtjes paarse klas 04/03/ Kinderzegening 09/03/2018 Nationale pyjama-dag Bednet 14/03/2018 Lokale verlofdag! Geen school! 20/03/ Muze voor 2.5-jarige kleuters 21/03/ Speluurtjes rode klas 22/03/ Instapje + 23/03/ Speluurtjes rode klas 27/03/ Speluurtjes rode klas Samenspeeldag 5-j kleuters/ 1 ste leerjaar 29/03/ Speluurtjes rode klas Inschrijvingen in Heusden-Zolder Eerste inschrijfperiode: Voorrang broers en zussen van leerlingen K.S. en L.S. Van maandag 19 februari 2018 t/m vrijdag 2 maart (Kom je niet tijdens deze periode, dan verlies je je voorrang!) Niet vergeten: ID van je kleuter. Zie ook:

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2017-2018 december 2017 Beste ouders

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2018-2019 Juni 2019 Beste ouders en

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2018-2019 December 2018 Beste ouders

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.pagadder.info directie@vkspagadder.be Schooljaar 2016-2017 Maart 2017 Beste ouders en lezers van

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Elmer de kleurenolifant:

Elmer de kleurenolifant: Elmer de kleurenolifant: Week 1: Maandag: de gele dag: De week van 13 t.e.m 17 maart leerden we in onze eerste week Elmer kennen, de kleurenolifant met al zijn mooie kleuren. Enkel wist hij niet meer welke

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Schooljaar SEPTEMBER - OKTOBER

Schooljaar SEPTEMBER - OKTOBER Schooljaar 2016-2017 SEPTEMBER - OKTOBER Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag,voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder mama en papa. Een dag tussen andere kindjes, Een dag met

Nadere informatie

De eerste schooldag voor uw kapoen!

De eerste schooldag voor uw kapoen! De eerste schooldag voor uw kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter en voor u. Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: Zal mijn kindje wenen?

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.pagadder.info directie@vkspagadder.be Schooljaar 2016-2017 Februari 2017 Beste ouders en lezers

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.pagadder.info directie@vkspagadder.be Schooljaar 2016-2017 December 2016 Wij wensen jullie een

Nadere informatie

Welkom op onze school!

Welkom op onze school! Basisschool DE BRUG Statiestraat 35A 1740 Ternat 02 582 93 29 myriam.cobbaert@debrugternat.be pascal.blijkers@debrugternat.be Welkom op onze school! or Voor het eerst naar school is een grote stap! Met

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! 1kka bij Juf Demelza 1kkb bij Juf Flore 1kkc bij Juf Rosanna Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag, voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder

Nadere informatie

Week van 4 januari tot 8 januari 2016

Week van 4 januari tot 8 januari 2016 Week van 4 januari tot 8 januari 2016 Project: Maandag: Het was weer even wennen na twee weken vakantie, maar iedereen kwam enthousiast terug naar de klas! Tijdens het forum hoorden we dat Winter grote

Nadere informatie

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Pit Groeihuis Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Aangeboden door 7.30-8.30 uur Brengen van de kindjes Ik maak je nog even mooi,

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2018-2019 Oktober 2018 Beste ouders

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2018-2019 April 2019 Beste ouders en

Nadere informatie

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat.

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat. Kapoenen Hellooaa liefste Kapoentjes, Het eerste Kimmeke en het kapoenenweekend zitten er weeral op. Maar niet getreurd, het volgende Kimmeke staat al klaar voor jullie. Om het jaar in goede banen te kunnen

Nadere informatie

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van Dit boek is van Dit ben ik Zo zie ik eruit (mijn foto of tekening) Hoe gebruik ik dit boekje? Dit is mijn dagboek. Ik schrijf of teken erin wat ik wil. Uiteraard mag mijn mama, mijn papa of mijn opvanggezin

Nadere informatie

Week 4-8 november: thema herfst

Week 4-8 november: thema herfst Week 4-8 november: thema herfst We leerden deze week over de herfst. We deden een natuurwandeling in het domein van de school en verzamelden veel herfstmateriaal. Daarmee konden we onze experimenteerbak

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2017

Kleuterkrant november-december 2017 Kleuterkrant november-december 2017 KERSTMIS Kerstmis met zijn groene kerstbomen en de twinkelende lichtjes brengt veel gezelligheid onder de mensen. Misschien dromen we wel van een witte Kerst. Er worden

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 3 17 september We kunnen er niet om heen, ons project blijft levendig! Thias had vandaag een dokterstasje mee met heel veel leuke spulletjes in. Sommigen hadden we al gezien,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Kanjertekening van groep 1/2a

Kanjertekening van groep 1/2a Kanjertekening van groep 1/2a Dit schooljaar hebben we elke donderdag les gehad in de kanjertraining. Naast het voorlezen van de kanjerverhalen hebben we ook veel leuke spelletjes gedaan, zodat we goed

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera!

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera! KLASNIEUWS 31 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Onze driedaagse schoolweek stond in het teken van Moederdag. De kinderen knutselden erop los, en oefenden een versje

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

11-15 september 2017 / 30 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

11-15 september 2017 / 30 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 3 / 11-15 september 2017 / 30 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 iemand de Koorddanser

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2016

BROEDERLIJK DELEN 2016 Kleuterkrant maart 2015 BROEDERLIJK DELEN 2016 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Eilin uit Colombia. Onze kleuters knutselden allemaal een baston. Dit is een stok met twee linten die symbool

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

Schooljaar JUNI

Schooljaar JUNI Schooljaar 2014-2015 JUNI Beste ouders, Nu is het echt wel aftellen geblazen Nog wat laatste werkjes en binnen enkele dagen sluiten de kleuters de deur achter hun berenavontuur. Het schooljaar is opnieuw

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen nieuwsbrief - Woensdag 25/10 grootouderdag - Donderdag 26/10 oudercontact lager - Vrijdag 27/10 Halloweenfuif - Herfstvakantie 30/10 tot 3/11 (betaalde opvang voorzien op ma 30/10, di 31/10 en vrij 3/11)

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Agenda. NB. De kinderopvang voor nog niet schoolgaande kinderen is open tijdens het zaalprogramma bij juf Myrthe.

Agenda. NB. De kinderopvang voor nog niet schoolgaande kinderen is open tijdens het zaalprogramma bij juf Myrthe. Agenda Di 16 jul Oudste kleuteruitje tot 14:30 Wo 17 juli Toneelstuk klas 5-6 Afscheidsavond Vr 19 jul Laatste schooldag tot 12:00 Za 20 jul t/m zo 1 sep Zomervakantie Fonteintje wk 27 Directie aanwezig:

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2018

maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2018 maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Hallo, een fijne zonnige en uitgeruste vakantie achter de rug?! Dan is iedereen

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 september tot en met 3 september 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Hallo iedereen, Zijn jullie er klaar voor? De hartjes van onze kapoenen zullen

Nadere informatie

DIERENBOS WELKOMSTFEEST

DIERENBOS WELKOMSTFEEST MAANDAG 24 APRIL 10:00 uur 11:00 uur KNUTSELEN naar de knutselclub van vandaag. Wat we gaan maken is een verrassing. Kom jij ook? 11:30 uur 12:00 uur HOCKEY Hoe goed kan jij hockeyen? Kom het testen en

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken.

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Visie kleuterschool Beste ouders, Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Daarom geven we graag wat meer informatie over hoe we werken in onze klas/school.

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 17-2018 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets of te voet naar school gebracht. Voor de veiligheid

Nadere informatie

19 23 december 2016 / 34 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

19 23 december 2016 / 34 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 16 / 19 23 december 2016 / 34 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 som ik graag

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP!

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP! O K T O B E R 2 0 1 5 Het Klaverblad Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd Wist je dat: We iets kunnen verdienen met afvalmateriaal. Ook dit jaar gaan we recycleren! Welkom

Nadere informatie

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF Sintviering De gangen (waarvoor nog dank aan de hulpouders!) en lokalen zijn in de Sintsfeer dus de Sint en zijn Pieten kunnen 5 december komen! Groep 1/2/3/4/5

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.pagadder.info directie@vkspagadder.be Schooljaar 2016-2017 Oktober 2016 Beste ouders en lezers

Nadere informatie

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust contact op om een kijkje te komen nemen in de klas.

Nadere informatie

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!!

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!! Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.asg-almere.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 5 Nummer 13 13 juli 2016 Belangrijke

Nadere informatie

Activiteitenplanning Maart 2018

Activiteitenplanning Maart 2018 Activiteitenplanning Maart 2018 Do 1 Jeugdboekenmaand (thema: Eureka, wetenschap en techniek ) Complimentendag Genk- Zuid, Bijlkestraat 18) Vrij 2 Besteldag soep Za 3 Zo 4 Ma 5 Voorleesweek VM: Bibliotruck

Nadere informatie

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op )

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) (Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 28-01-2019) GOED GEDAAN! In les 8 van Goed gedaan staat het onderwerp Wat voel ik? centraal. De kinderen leren hun eigen emoties herkennen en benoemen. Er wordt

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief:

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Donderdag 7 januari studiedag, alle leerlingen vrij. - Nationale Voorleesdagen - Vanuit de kerstcommissie - Vanuit Little Jungle - Boekenselfie juf Nicolette -Schoolzwemkampioenschappen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 november 12

Nieuwsbrief 23 november 12 Nummer 6 Schooljaar 2012 2013 Nieuwsbrief 23 november 12 In dit nummer: 1. Woensdag GEEN school 2. Uit de pen van het 6de leerjaar 3. Uit de pen van het 2de leerjaar 4. uit de pen van het 4de leerjaar

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week: Maandag 23 februari tot vrijdag 27 februari 2015 Jullie kunnen nog tot vrijdag bestellingen voor de koeken afgeven. Alvast bedankt voor jullie steun! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Nieuw. Personeel BSO. Boards, stepjes. Open dagen

Nieuw. Personeel BSO. Boards, stepjes. Open dagen Nieuwsbrief basisschool t Palet nummer 5 12 januari 2017 schooljaar 2016-2017 In deze Paletter: Nieuw Personeel BSO Boards, stepjes Open dagen Informatie van BVL werkgroep Dodehoekproject Nationaal voorleesontbijt

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer:

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer: N R 1 5 Weeknieuws S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 D E C E M B E R In dit nummer: 1. Iedereen sociaal 2. Onze kinderverzorgsters 3. Rommel in K1A 4. Verrassing voor KS 5. Verloren voorwerpen 6. E-mailadressen

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Jip en Janneke

Peuterspeelzaal Jip en Janneke Peuterspeelzaal Jip en Janneke Haarlemmerliede, 12-5-2012 Beste ouders, Deze maand zijn wij begonnen met het werkprogramma Puk en Ko. Wij willen aan het eind van ieder thema een verslagje maken zodat ook

Nadere informatie

OP REIS DOOR HET PALEIS WORKSHOP PROGRAMMA BUITENSCHOOLSE OPVANG. Thema 2 maart & april

OP REIS DOOR HET PALEIS WORKSHOP PROGRAMMA BUITENSCHOOLSE OPVANG. Thema 2 maart & april OP REIS DOOR HET PALEIS WORKSHOP PROGRAMMA BUITENSCHOOLSE OPVANG Den Haag Thema 2 maart & april WIST U DAT? en Op 16 maart is het Nationale Pannenkoekendag. Dit gaan we natuurlijk vieren met het eten van

Nadere informatie

Welkom in de Juleskes klas

Welkom in de Juleskes klas Welkom in de Juleskes klas De eerste schooldag voor uw kapoen! Uw kapoen komt voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u! Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: zal

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 0-03 WAT DOEN WE IN DE HERFST? Jammer hè, dat de zomervakantie alweer voorbij is? Maar het is ook wel weer leuk om naar school te gaan en je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. En om naar

Nadere informatie

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte!

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 begint meer en meer op een echte te lijken! Lange grijze haren worden eraan toegevoegd doordat we de eerder gescheurde

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag allerliefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft weer een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

INFOBOEKJE nieuwe kleuters

INFOBOEKJE nieuwe kleuters INFOBOEKJE nieuwe kleuters (Beknopte versie. De uitgebreide versie is te verkrijgen op school.) Beste ouders en kinderen, Met kleuters dag in dag uit samen leven, werken en spelen, vereist zoals jullie

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2017-2018 maart 2018 Beste ouders en

Nadere informatie