PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/"

Transcriptie

1 PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ directie@vkspagadder.be Schooljaar December 2018 Beste ouders en lezers van Pagadderke Het zijn weer drukke maar ook leuke weken geweest: velen van jullie zijn in de klas van zoon of dochter komen voorlezen. De Sint is op bezoek geweest. We hebben een flitswandeling georganiseerd waarop we heel wat grootouders mochten verwelkomen. De oudste kleuters zijn met de bus naar het autocircuit van Terlaemen geweest! Kortom, de tijd is omgevlogen! Over een week sluiten we 2018 af. Het was een jaar van vreugde, maar ook van verdriet, van werken maar ook van genieten. Een jaar weer op weg met de kleuters in hun ontdekking van de wereld Het was weer een goed jaar! Mag 2019 voor iedereen een jaar worden vol nieuwe kansen en dromen! De kleuterleidsters en juf Ann Een goed jaar bouw je samen 12 maanden gezondheid 52 weken van stil geluk 365 kommerloze dagen Dit zijn onze wensen voor 2019!

2 Kerstmis: De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Dus zetten we naar goede gewoonte de kerstboom in de klas. Samen met de kleuters gingen we kijken wat we allemaal in de kerstboom kunnen hangen. De juf had een zak meegebracht met allemaal leuke spulletjes om onze boom te versieren. Voordat we de boom gingen versieren, keken we wat er allemaal in de zak zat. We hadden lange en korte slingers, kleine en grote ballen, verschillende kleuren ballen! Tijdens het versieren van onze boom stootten we op een probleem: aan de onderkant was onze boom mooi, maar vanboven daar was hij nog zo kaal. Hoe konden we aan de top van de kerstboom geraken? Ah, maar natuurlijk juf, we nemen een stoeltje, dan zijn we groter en kunnen we er wel aan! Wat een goed idee! Nadien genoten we van onze mooie versierde boom, en van de gezelligheid in onze klas! De vriendjes van de blauwe klas Nieuws uit de parochie! We willen jullie nu al uitnodigen voor de Kinderzegening, samen met de pasgedoopten. Deze gaat door op zondag, 17 maart 2019, om 11u, in de parochiekerk van Berkenbos. Alle kleuters, samen met hun broers, zussen en familie, zijn van harte welkom in deze viering. We zullen er samen met de kleuters dansen en liedjes zingen. Voorlezen De voorleesweek (van 19 t/m 23 november) was weer een groot succes! Dank aan alle ouders en grootouders die kwamen voorlezen in de klas van hun oogappel! De kleuters hebben er van genoten! Met onze actie hebben we ook nog een prijs gewonnen: een boekenpakket om nog meer en leuke voorleesmomenten te organiseren! Zo stond het in de mail: Jullie konden ons helemaal overtuigen van het feit dat jullie school een boekenpakket verdient! De jury koos VKS Pagadder als één van de beste inzendingen uit de provincie Limburg. Mopje Tom komt bij de dokter en zegt: Dokter, mijn neus is verstopt. Dan ga je hem toch zoeken!, antwoordt de dokter.

3 Juf Lotte heeft rond de Sint gewerkt in de gele klas. Op maandagmorgen hoorden we gesnurk in de klas, dus we gingen al snel op zoek. Wie lag er daar te slapen in het bedje in de huishoek? Zwarte Piet! En in onze lichttunnel lag er nog een Zwarte Piet. Wat waren die in onze klas aan het doen? De Zwarte Pieten waren op zoek naar een boot, maar ze vonden hem niet. Zouden de kleuters misschien een boot kunnen maken voor de Zwarte Pieten? Heel enthousiast begonnen ze te bouwen en, jawel hoor, er kwam een prachtige boot in de klas. Elke dag lag er wel een nieuwe brief in onze klas verstopt met een vraag van de Zwarte Pieten. Zo hebben ze pietenmutsen en mijters gemaakt, pepernoten gebakken, buiten schoorstenen gaan zoeken en een echt vuurtje gaan maken in de kachel bij juffrouw Lotte thuis. Uiteindelijk was de grote dag daar dat de Sint op school kwam en de kleuters al hun werk aan de Sint konden laten zien. Ze werden echt mooi beloond met koekjes. Op 5 december hebben we ons bord in de klas gezet. Wanneer de Sint jarig was stonden we allemaal vol spanning te wachten in de gang. Toen we naar binnen gingen, was er overal wat lekkers te vinden en wat een cadeautjes! Een hele dag zonder ruzie te maken in de klas gespeeld, dat wil zeggen dat we het TOP cadeautjes vonden! Winnaar vorige wedstrijd Jasper Camps uit de paarse klas wist het juiste antwoord te vinden: het ontbrekende stukje stond op pagina 4. Proficiat en veel plezier met je prijs! Wedstrijd Zoek de kerstman! Tel hoeveel keer je de kerstman (deze niet meegeteld!) in dit Pagadderke kan vinden. Leuke prijzen te winnen! Taal op school Dank je wel aan iedereen die zijn best doet om op de speelplaats enkel Nederlands te spreken!

4 Racen met de oudste kleuters Gedurende enkele weken hebben we verschillende dingen geleerd over auto s. We hebben heel veel waargenomen, verkend, zijn naar de garage geweest, hebben automerken geleerd. Maar als afsluiter, de kers op de taart, zouden we een bezoek brengen aan het Circuit van Zolder. Met de Lijnbus gingen we op stap en toen we uit de bus stapten, hoorden we al meteen de racewagens passeren! Zo wisten we ook welke kant we op moesten wandelen. Door het bos, net naast het circuit, hebben we gewandeld tot aan de tribune. Ondertussen zagen we heel wat auto s racen, heel cool om te zien! Het was een fantastische uitstap om ons thema mee af te sluiten! Wist je dat er weer een heleboel kleuters vier weken lekkere zelfgemaakte soep hebben gegeten? Dankzij jullie steun kunnen we 240 overmaken aan de mensen van Welzijnszorg! er op maandag 7 januari weer 5 nieuwe kleutertjes starten bij juf Ria? we met de appels van Pommelientje bijna 400 extra kunnen besteden aan leuk kleutermateriaal? Dank aan iedereen voor de steun! de lessen gezinsleren voor de ouders van de oudste kleuters er weer op zitten? Een reactie Fijn om mijn kind eens op een andere manier in de klas aan het werk te zien!.

5 Juf Yana in de klas Wanneer komt juf Yana nog eens? vragen de kleuters me soms. Juf Yana is een eerstejaarsstudent aan de UCLL die dit schooljaar af en toe naar onze klas komt. Zo is ze pas een hele week in onze klas allerlei leuke dingen komen doen. De kleuters hebben mogen snoezelen in een leuke en grote snoezeldoos. Ze mochten een iglo bouwen met suikerklontjes (hmmm wat was dat lekker) en hebben sneeuw gemaakt met scheerschuim en bloem. Een mooie zelfgemaakte slinger zorgde voor een mooie en gezellige onthaalhoek terwijl de kleuters mochten genieten van een lekkere berenkoek om de week goed af te sluiten! Ik, juf Jolien, mocht gelukkig ook nog iets doen. De kleuters en ik hebben samen de kerstboom versierd, een kerstboom geschilderd met een vork en we hebben een knutselwerkje gemaakt voor nieuwjaar. Wat dat is... dat blijft natuurlijk nog eventjes een verrassing! :) Groetjes uit de paarse klas Babynieuws Op 13 november werd Arya Yade Yamak geboren. Arya is het zusje van Aras uit de rode klas en van Eliz uit de gele klas. Proficiat aan mama, papa, broer en zus! Maandag 7 januari vanaf 8.40 Praatcafé Met een kopje koffie bijbabbelen over de voorbije vakantie en kennismaken met de ouders van de nieuwe kleuters. Iedereen van harte welkom!!!

6 Kindertheater: 'Later als ik groot zal worden. "Jo de Rijck. Als ik groot ben, wil ik brandweerman worden! zei.. En ik wil later een prinses zijn, met mooie kleren en van die hakkenschoentjes aan zei Ikke... ben groot zei.. 5 november 2018 stappen voor het eerst naar school : 7 kleine peuters naar de grote kleuterklas. Wat een grote stap! Op het einde van de week mochten deze kleine baasjes al mee naar het schooltheater van Jo De Rijck in de sporthal. Wat waren ze flink! Hand in hand schuifelden ze de sporthal binnen en keken verwonderd naar de vele vriendjes rondom hen (want heel de kleuterschool was aanwezig) en het mooie decor. Opeens stond Jo daar! Jo vertelde aan de kinderen dat hij vroeger droomde om de beste voetballer van de hele wereld te worden! Tot hij op de zolder van zijn opa een oude koffer ontdekte met oude spulletjes van zijn opa. Onderzoek van de koffer en zijn grote fantasie brachten hem aan het dromen. Hij zag zijn dromen uitkomen! De kleuters genoten van het theaterspel zeker toen Jo een schattig wit konijntje te voorschijn toverde. Ze waren verwonderd toen een gekleurde doek onder de mouwen van een kleuter stak en vervolgens onder de mouw van juf Leentje stak. En eventjes werden ze bang toen juf Leentje in een kast moest gaan staan en Jo een zaag haalde om de doos doormidden te zagen. Dit lukte hem niet want enkele kleutertjes begonnen te huilen. Zo stapte Jo zelf in de doos en werd hijzelf doormidden gezaagd. Grote ogen werden opgezet. Hoe kan dat nu? Op het einde van het stuk gooide Jo droomblaadjes over de kleuters met als boodschap Blijf dromen want wie weet wordt je droom ooit werkelijkheid!. Glimlachend stapten de kindjes terug naar hun klas. Zij hadden ervan genoten!

7 FLITS, WE WORDEN GEZIEN! en 565 integraal naar actie Rode Neuzen Dag Op donderdag 22/11/2018, al om 8u s morgens, stonden we allemaal paraat voor onze eerste Flits-wandeling! Met heldere en fluo kledij trokken de kleuters samen met hun grootouders en/of ouders door enkele straten van Berkenbos, om zich zichtbaar te tonen in het verkeer. De politie begeleiding liet ons nog extra opvallen door hun zwaailichten aan te zetten! Bij aankomst werd er een warm drankje aangeboden. Met de hulp van collega s, familie en vrienden konden we die dag ook wafels en cup cakes verkopen, waar we een vrije bijdrage voor vroegen. De opbrengst hiervan ging integraal naar de actie Rode Neuzen Dag Deze actie ligt mezelf ook wel nauw aan het hart omdat we in april 2017 onze oudste zoon Jeroen hebben verloren hij is toen, na enkele maanden opname in een psychiatrische instelling, uiteindelijk voor een trein gesprongen. En dan staat je wereld even stil Ik ben dan in september 2017 toch terug kunnen beginnen werken in onze school, wat zeker niet evident was/is, maar met de steun en hulp van collega s en directie lukt het me. Ik ben hun daar heel dankbaar voor! Het idee om iets te doen voor de actie Rode Neuzen Dag 2018 kwam eigenlijk ook van hen. Ook Qmusic had van onze actie gehoord en zij stuurden Maureen (van Helden) om polshoogte te komen nemen! Uiteindelijk heeft onze actie 565 opgebracht! Fijn dat dit mogelijk gemaakt kon worden op onze school. Persoonlijk betekent dit dan ook heel veel voor mij, waarvoor dank! We mogen ons ondertussen ook een Rode Neuzen School noemen, waar we extra aandacht willen geven aan het mentaal welzijn op onze school. Juf. Hilde Wedstrijdformulier: (Naam).. uit de klas. Ik tel de kerstman.. keer in Pagadderke december.

8 DATA OM TE ONTHOUDEN!!! Datum Uur Activiteit 25/12/ Kerstviering 07/01/ Praatcafé 08/01/ Zitdag CLB 10/01/ Speluurtjes paarse klas 14/01/ Oudercomité 16/01/ Speluurtjes paarse klas 17/01/ Oudercontacten 18/01/ Speluurtjes paarse klas 21/01/ Oudercontacten 22/01/ Speluurtjes paarse klas Zitdag CLB Oudercontacten 28/01/2019 Pedagogische studiedag. Geen school! 30/01/ Instapje + 01/02/ Berkenbos in Vuur en Vlam 05/02/ Muze voor 4- en 5-jarigen Zitdag CLB 12/02/ Speluurtjes blauwe klas Dikketruiendag 14/02/ Speluurtjes blauwe klas 18/02/ Rollebolle 4-jarigen 19/02/ Zitdag CLB Speluurtjes blauwe klas 22/02/ Speluurtjes blauwe klas 27/02/ Instapje + 01/03/ Carnavalstoet Inschrijvingen voor schooljaar Voorrangsperiode voor broers en zussen: van 01/02/2019 t/m 22/02/2019

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2017-2018 december 2017 Beste ouders

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2017-2018 februari 2018 Beste ouders

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2018-2019 Juni 2019 Beste ouders en

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.pagadder.info directie@vkspagadder.be Schooljaar 2016-2017 Maart 2017 Beste ouders en lezers van

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.pagadder.info directie@vkspagadder.be Schooljaar 2016-2017 December 2016 Wij wensen jullie een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 december nr. 5

Nieuwsbrief 19 december nr. 5 Nieuwsbrief 19 december nr. 5 Bijna Kerstmis Bijna Kerstmis en we steken binnen kaarsen aan om licht te brengen in de duisternis. Wij willen met u even stil staan bij het feest van het licht. Tijdens de

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2017

Kleuterkrant november-december 2017 Kleuterkrant november-december 2017 KERSTMIS Kerstmis met zijn groene kerstbomen en de twinkelende lichtjes brengt veel gezelligheid onder de mensen. Misschien dromen we wel van een witte Kerst. Er worden

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2018-2019 Oktober 2018 Beste ouders

Nadere informatie

VRIJE BASISSCHOOL VLIJTINGEN

VRIJE BASISSCHOOL VLIJTINGEN VRIJE BASISSCHOOL VLIJTINGEN Een voorzichtige vooruitblik 25 december Kerstmis 26 december Begin van de kerstvakantie 01 januari Nieuwjaar 08 januari Einde van de kerstvakantie 09 januari Instap kleuters

Nadere informatie

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6 Rots & water groep 1-2B Terugblik Sinterklaasviering Actie Serious request Kerstviering Dit thema kwamen de kinderen van groep 6 een viertal keer in het kookatelier.

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.pagadder.info directie@vkspagadder.be Schooljaar 2016-2017 Februari 2017 Beste ouders en lezers

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Kleuterkrant november december 2018

Kleuterkrant november december 2018 Kleuterkrant november december 2018 In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis doet ons

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14 Woensdag 9 december 2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 14 Schaatsen op de Ieperse Grote Markt... met het 3de t.e.m. het 6de leerjaar. Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw! Tijdens de eindejaarsperiode gaan we schaatsen

Nadere informatie

Weeknieuws week 50. Peutercollege weetjes:

Weeknieuws week 50. Peutercollege weetjes: Weeknieuws week 50 Peutercollege weetjes: - We hebben een nieuwe collega in onze invalpool. Haar naam is Albertina dos Santos en we zijn erg blij dat ze ons team komt versterken. - Heeft u al aan de leidster

Nadere informatie

RONDEEL- INFO KERSTVIERING

RONDEEL- INFO KERSTVIERING KERSTVIERING Op donderdagavond was de Kerstviering. In de kerk dit keer, zodat we de ouders ook konden uitnodigen om bij de viering te zijn. De basis voor de viering was deze keer het verhaal van de wijzen.

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Met vriendelijke groet, Eline van Ee

Nadere informatie

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/

PAGADDERKE. Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan Heusden-Zolder 011/ PAGADDERKE Tijdschrift van Kleuterschool Pagadder Sint-Maartenlaan 6 3550 Heusden-Zolder 011/57 26 30 www.kleuterschoolpagadder.be directie@vkspagadder.be Schooljaar 2017-2018 maart 2018 Beste ouders en

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Activiteitenplanning DECEMBER 2017

Activiteitenplanning DECEMBER 2017 Activiteitenplanning DECEMBER 2017 Vrij 1 Za 2 Kleuterschool Besteldag soep Speelplaats opruimen: K5LIE Lagere school Besteldag soep + Zo 3 Eerste zondag van de Advent Internationale dag van de andersvaliden

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Vrijdag 21 oktober 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Opening nieuw schooljaar. Op de eerste dag van het splinternieuwe schooljaar had juffrouw Hilde heel veel verdriet. Ze voelde zich niet goed in haar vel

Nadere informatie

Activiteitenplanning December 2016

Activiteitenplanning December 2016 Activiteitenplanning December 2016 Do 1 10.30-11.30 u.: Voor het eerst naar de bibliotheek Leesmicroben bij Pieter Gaudesaboos Uiltjesklas (met schoolbus, ouders ook welkom in de bib van Genk!) 15.00 u.-16.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv,

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv, Bijlagen Feest 1 Post 2 Taart 3 Spelletjes 4 Slingers 5 Cadeautjes 6 Feestjurk 7 8 9 10 11 Knipkaart 1 Voorbereidende opdracht museum 12 Binnenkort is nijntje jarig. Dat vindt zij erg leuk. Zij gaat dit

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas - we onze brief voor sinterklaas afwerkten? - we nog heel wat van onze knutselwerkjes afwerkten? - we konden dansen op sinterklaasliedjes?

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Gildenstraat 24 3660 Oudsbergen Vrijdag 21 december 2018 Op school sloten we dit trimester af met enkele leuke, sfeervolle kerstactiviteiten:

Nadere informatie

Schooljaar NOVEMBER & DECEMBER

Schooljaar NOVEMBER & DECEMBER Schooljaar 2014-2015 NOVEMBER & DECEMBER Beste ouders, November en december zijn naar traditie drukke maanden op school. We leefden toe naar de komst van Sint en zijn Pieten. We moeten natuurlijk leuke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Saskia en Tineke kennen elkaar van redactiewerk voor de Pyramide, Van beide auteurs is met regelmaat een bijdrage te vinden in de Pyramide.

Saskia en Tineke kennen elkaar van redactiewerk voor de Pyramide, Van beide auteurs is met regelmaat een bijdrage te vinden in de Pyramide. 1 Hoe Piet oranje werd Een prentenverhaal met liedjes ( pag. 18 en 19) voor peuters en kleuters. tekst: Saskia Beverloo. Illustraties: Tineke Vlaming. Het muziekspel bij dit verhaal staat in de Pyramide,

Nadere informatie

Abe is deze week ons Koorddansertje!

Abe is deze week ons Koorddansertje! Annelies vertelde het verhaal van De hond in de spiegelkamer. Het verhaal liet ons zien dat een vriendelijk woord ook vaak voor een vriendelijk woord bij de ander zorgt. Abe is deze week ons Koorddansertje!

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

December 2015 December is één van de leuke maanden in een schooljaar.

December 2015 December is één van de leuke maanden in een schooljaar. TWIJGJE BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS December 2015 December is één van de leuke maanden in een schooljaar. December 2015 -Op donderdag 3 december komt Sinterklaas en zijn beste

Nadere informatie

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi Sint in de stad Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi H et is bijna Sinterklaas in Blauwwaterland. Nog zeven nachtjes slapen en het is zover! De tv mag even aan in de klas. Voor deze bijzondere

Nadere informatie

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg Fladderkrant februari 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Kwaliteitszorg ongetwijfeld gaan jullie ook wel eens naar de markt. Wat zorgt ervoor dat je precies bij dat ene kraampje je groenten koopt

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Schoolreis De Putten Fietsdag

Activiteitenkalender. Schoolreis De Putten Fietsdag Weetjes Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Juni 2015 Activiteitenkalender

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 G.B.S.-DE VLIEGER Mgr. Heylenstraat 22 2460 KASTERLEE Tel.014/85.00.67 Tel/Fax secretariaat 014/84.26.34 E-mail: devlieger@skynet.be Website: www.gbsdevlieger.be Schooljaar 2016-2017 NIEUWSBRIEF JANUARI

Nadere informatie

Schoolkrant november 16

Schoolkrant november 16 Agenda: Schoolkrant november 16 Jarigen van de maand november: 4: Ylenia (LO2) 5: Remy (KO1) 13: Kaan (LO1) 17: Nelke (KO2) / Jaiden ( KO3) 20: Iliano (KO1) 23: Elisa (KO2) 24: Julie (LO5) 26: Aurelio

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Het eerste trimester zit erop! Wat gaat de tijd snel! Na een drukke maand met Sint en Piet, kerstknutselen, leerstof afronden en toetsen,

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Vasten: Mooi kwetsbaar!

Vasten: Mooi kwetsbaar! www.sintvic.be Vasten: Mooi kwetsbaar! Als je kan huilen om het verdriet van een medemens en verrast kan worden door het geschater van een kind; als je kan dromen van een wereld zonder oorlog en de verrimpelde

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Samen sterk in goed onderwijs! Beste ouders/ verzorgers, Nieuws vanuit de directie Het jaar zit er weer bijna op. De tijd vliegt voorbij en langs deze weg wil ik alle betrokkenen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WINTER. Taalinitiatie Frans in het 1e en 2e leerjaar. Boeiende momenten in het 3e leerjaar!

NIEUWSBRIEF WINTER. Taalinitiatie Frans in het 1e en 2e leerjaar. Boeiende momenten in het 3e leerjaar! NIEUWSBRIEF WINTER Taalinitiatie Frans in het 1e en 2e leerjaar Coucou Bonjour, tout va bien? Dit is de wekelijkse begroeting die de kinderen uit de 2 e en 3 e kleuterklas en de leerlingen uit het 1 e,

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 november 12

Nieuwsbrief 23 november 12 Nummer 6 Schooljaar 2012 2013 Nieuwsbrief 23 november 12 In dit nummer: 1. Woensdag GEEN school 2. Uit de pen van het 6de leerjaar 3. Uit de pen van het 2de leerjaar 4. uit de pen van het 4de leerjaar

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2016

Nieuwsbrief. december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Beste ouders Na het afhalen van het rapport, na de kerstfeestjes in de klas en het afwerken van de knutselwerkjes staat een welverdiende vakantie voor de deur. Wij maken als Bieske-team

Nadere informatie

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer /

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer / KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda 076-5650828 kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl www.burchtgaarde.nl Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer 8 2016/2017 09-12-2016 Algemeen Sint op school

Nadere informatie

Activiteitenplanning december 2014

Activiteitenplanning december 2014 Activiteitenplanning december 2014 Kleuterschool Ma 1 Voedselinzameling Sint- Vincentius (t.e.m. 19/12) Di 2 VM: gezinsleren Basiseducatie (Leeuwtjes + Olifantjesklas) VM + NM: Medisch onderzoek op het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 28-09-2016 nummer 4 Agenda di 4 oktober Schoolreis groep 3 t/m 7 woe 5 oktober Start Kinderboekweek Voor altijd jong do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

Maandplanning december 2018

Maandplanning december 2018 Maandplanning december 2018 Jaarthema: Hallo wereld! Maandpunt: Een hart vol warmte! Extra maandpunt: Activiteitenkalender kleuters - Maandag 3 december: - Juf Krista: Hij komt, Hij komt, die lieve, goede

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

december 16 En wist je dat Leander ( LO5) ook jarig was in november? Namelijk de 15 e. Belangrijke data januari 17:

december 16 En wist je dat Leander ( LO5) ook jarig was in november? Namelijk de 15 e. Belangrijke data januari 17: Schoolkrant Agenda: december 16 Jarigen van de maand december: 2: Ismaïl 7: Mattia( KO3) 11: Ghislaine 14: Thieme en Ynse ( LO2) 15: Aulii ( KO2) 18: Thijs ( LO5) 22: Yana ( LO2) 23: Janneke ( LO3) 25:

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 14 Maandag 5 vrijdag 9 december Voor de ouders, Woensdag 23 november is juf Margien geopereerd aan haar ogen. Het herstelproces verloopt wat minder voorspoedig dan verwacht, daarom zal zij

Nadere informatie

Activiteitenplanning Maart 2018

Activiteitenplanning Maart 2018 Activiteitenplanning Maart 2018 Do 1 Jeugdboekenmaand (thema: Eureka, wetenschap en techniek ) Complimentendag Genk- Zuid, Bijlkestraat 18) Vrij 2 Besteldag soep Za 3 Zo 4 Ma 5 Voorleesweek VM: Bibliotruck

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

SINTE-WATTE? SINTE-METTE! Voorleestekst

SINTE-WATTE? SINTE-METTE! Voorleestekst SINTE-WATTE? SINTE-METTE! Voorleestekst 1 2 SINTE-WATTE? SINTE-METTE! Voorleestekst Simon en Anne zijn pas verhuisd. Ze wonen nu in Mechelen. De stad ziet er heel leuk uit en hun nieuwe huis is super.

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2019 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Zuid-Amerikaanse land Guatemala. Ook onze school

Nadere informatie

Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be

Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Nieuwsbrief December 2015 Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Advent...kerstmis...welzijnszorg. Advent betekent komst. De komst van Jezus.

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2016 HORIZONTAAL. Goochelen in de kleuterklas

KERSTMIS DECEMBER 2016 HORIZONTAAL.  Goochelen in de kleuterklas KERSTMIS DECEMBER 2016 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! ------------------------------------ INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WAT BRENG IK MEE NAAR DE KLAS? EEN BOEKENTAS Zelfredzaamheid is heel belangrijk

Nadere informatie

Sinte-watte?! Sinte-Mette! Voorleestekst

Sinte-watte?! Sinte-Mette! Voorleestekst Sinte-watte?! Sinte-Mette! Voorleestekst Sinte-Mette Sinte-watte?! Sinte-Mette! 1 2 1 2 Simon en Anne zijn pas verhuisd. Ze wonen nu in Mechelen. De stad ziet er heel leuk uit en hun nieuwe huis is super.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Doet u thuis mee? Datum: Nummer:

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Doet u thuis mee? Datum: Nummer: Nieuwsbrief Nummer: 2017-2018-08 Datum: 8-2-2018 Agenda Voorjaarsvakantie Schoonmaakavond voor de ouders van de kinderen van de dinsdagmiddag-vrijdagmorgen groepen en dinsdagmorgen-donderdagmorgen groepen

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief vierde kwartaal Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent

Nieuwsbrief vierde kwartaal Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent Nieuwsbrief vierde kwartaal 2018 Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent 'Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Het wonder komt heel zachtjes aan, kerstkind wil naar binnen gaan.

Nadere informatie

MARIMBAZUIN December 2016

MARIMBAZUIN December 2016 MARIMBAZUIN December 2016 De van Willemien, directeur Wat gaat de tijd snel! Kerstvakantie voor de deur. We kijken terug op een leuke vijf decemberdag en een sfeervolle kerstviering. Wat is er hard gewerkt

Nadere informatie

Kleurenpalet JAARGANG 1 OKTOBER 2017 MAGAZINE KALENDER

Kleurenpalet JAARGANG 1 OKTOBER 2017 MAGAZINE KALENDER Kleurenpalet MAGAZINE JAARGANG 1 NUMMER 1 OKTOBER 2017 INTERVIEWS WIN! KALENDER SPELLETJES H E T S T A A T N U A L V A S T kalender 18-26 november: voorleesweek: Komen jullie voorlezen op school? 21 december:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 4/017-018 Helm op, fluo top! Maand oktober Branta: kracht In dit nummer: Helm op, fluo top! 1 Rapporten 1 Personeelsnieuws 1 Huiswerkklasje Nieuws vanuit de OR Een kijkje verder

Nadere informatie

De Sint op bezoek! De voorbereiding...

De Sint op bezoek! De voorbereiding... De voorbereiding... De Sint op bezoek! Twee weken voor het 6 december was, hebben we een lied geleerd van meester Hans en juf Ann. Dat lied ging over Sinterklaas. Er kwam in dat hij geen cadeautjes krijgt

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 21-12-2018 Van de directie Van de MR Sintviering Kerstviering Kerstvakantie Agenda CJG - Grenzen stellen CJG - Voldoende slapen Van de directie De kerstvakantie 2018 en het nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie