Sabien LAHAYE-BATTHEU

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sabien LAHAYE-BATTHEU"

Transcriptie

1 Eerst denken, dan doen. Lijsttrekker Gemeenteraad Lijstduwer Provincieraad Sabien LAHAYE-BATTHEU

2

3 Beste groot-poperingenaar, Begin augustus ben ik 45 geworden, en op die leeftijd blikt een mens wel eens terug. Als rasechte Poperingenaar liep ik hier tot mijn 18de school, deed ik aan sport, leefde ik me uit in de Scouts, speelde ik toneel, ging ik uit,... Na mijn studies in Kortrijk en Leuven kwam ik in 1990 terug naar onze hoppestad om er advocaat te worden, te trouwen en mama te worden. Heel speciaal voor mij waren de jaren , toen ik dankzij jullie stem mijn eerste stappen in de politiek mocht zetten en OCMW-voorzitter werd. Van meet af laat ik mij in de politiek leiden door twee principes: openheid en betrouwbaarheid. Samen met de OCMW-raadsleden uit meerderheid en oppositie, konden we toen meer dan één steen in de rivier verleggen : we startten de succesvolle dorpsdienst Nestor op, asiel zoekers werden beter gecontroleerd, t Schellewerk werd geopend, we legden de eerste steen van het rusthuis Proventier, Nadat ik me van 2003 tot 2006 vooral toelegde op mijn werk in het federaal Parlement, voerde ik als fractieleider van Open Vld intussen 6 jaar oppositie. De goesting om voor u, Poperingenaar, opnieuw bestuursverantwoordelijkheid op te nemen, is er meer dan ooit. Ik vraag dan ook uw stem op 14 oktober, en beloof u van groot-poperinge opnieuw een parkeervriendelijke, bruisende en open stad te maken. Met Poperingse groeten, Sabien

4 Het Wekelijk Nieuws - 9 december 2009 Mobiliteit Positief aan het gevoerde mobiliteitsbeleid, is het feit dat er meer wordt gefietst, maar het blijft gevaarlijk. Samen met het Forum en uw handtekening, hebben we Poperinge het debacle van de ondergrondse parking bespaard, ook al werd ons in de gemeenteraad verweten enkel 'politieke spelletjes te spelen'. Open Vld was en blijft radicaal tegen het betalend parkeren, en wil terug naar het gratis parkeren. Dit in combinatie met een herziening van de blauwe zone, de aanleg van een extra centrumparking op de Vroonhofsite, en een randparking op de Rekhofsite. De huidige verkeerscirculatie en -situatie moet worden geëvalueerd en bijgestuurd. De keuze van het stadsbestuur om de voetgangerszones op de markt en in de aanpalende straten in kasseien aan te leggen, is een gemiste kans geweest. Mijn hart breekt als ik onze anders validen, jonge ouders en minder mobiele mensen zie sukkelen op de kasseivoetpaden. Een schande. Weg met die kasseien dus.

5 Gezond en voorzichtig financieel beleid Het Nieuwsblad - 9 januari 2008 De bouw van het nieuwe zwembad was voor het stadsbestuur o.a. de reden voor de voelbare verhoging van de gemeentebelastingen vanaf 2008, ook al had de toenmalige Ieperse premier zich sterk gemaakt dat zijn partij bij bestuursverantwoordelijkheid geen belastingen zou verhogen.u vraagt zich wellicht ook af waar dat geld naartoe is? In ieder geval staan de opbrengsten uit de belastingsverhoging nergens gereserveerd. Dat geld is weg. In 2006 zat er in de Poperingse schatkist 525 miljoen oude BEF, en dit zelfs na uitvoering van een aantal grote projecten zoals het hopmuseum, rusthuis Proventier, Rookop Reningelst, de Letterbeek, sport terrrein Proven, de Poperingse atletiekpiste, enz. Daarvan blijft anno 2012 nog slechts 141 miljoen oude BEF over! Bovendien werd er voor 485 miljoen oude BEF aan nieuwe leningen opgenomen. Wie zal die afbetalen? Open Vld engageert zich om de Poperingse financiën weer gezond te maken. Niet door de belastingen opnieuw te verhogen, maar door de tering naar de nering dan doen. te zetten. Er moeten, zoals in elk huishouden, keuzes worden gemaakt, prioriteiten worden gesteld. Als politieker werk je ten dienste van de bevolking, met het geld van de bevolking. Daarom moet je elke euro niet één, maar twee keer omdraaien vooraleer je die uitgeeft. Het CD&V-Samen bestuur heeft net het tegenovergestelde gedaan.

6 Maximale kansen voor ondernemerschap Het voorstel van Open Vld om de geboortepremie te vervangen door de geboortebon, uit te geven bij alle handelaars in groot-poperinge, werd gelanceerd om de Poperingse ondernemer een duw in de rug te geven. Met de werken in het centrum achter de rug, verdienden en verdienen de ondernemers een inhaalbeweging. Voor ons liberalen is de vrijheid van ondernemen cruciaal. Al te vaak hebben wij de voorbije 6 jaar ervaren dat de reflex naar de ondernemers niet werd gemaakt. Ondernemers werden gesanctioneerd in plaats van gestimuleerd. Dit moet veranderen! Het Wekelijk Nieuws - 7 oktober 2011 Open Vld zal actief inzetten op het aantrekken van nieuwe handels-of horecazaken. Via een online databank moeten starters inzicht krijgen in beschikbare handelspanden, zowel groot als klein. Open Vld wil de panden - en dat zijn er nu teveel - die leeg staan ook extra doen opvallen door het aanbrengen van opvallende raamaffiches, waardoor potentiële investeerders sneller worden aangetrokken.

7 Sport Nogal wat sporters in Poperinge blijven op hun honger zitten. Er moet meer en betere samenwerking komen tussen de sportdienst, de sportclubs en privé-initiatiefnemers. Een nieuw zwembad wordt al lang beloofd, maar is er nog steeds niet. Om een oplossing te bieden voor het tekort aan indoor-tennisvelden en andere binnensport - accommodatie stelt Open Vld de bouw van een nieuwe, multifunctionele sportzaal op de site voor. Voor onze lopers willen wij de atletiekpiste afschermen van de drukke ring. In het kader van gezondheid en veiligheid moet de gsm-mast zo vlug mogelijk worden verplaatst. dan doen.

8 Verhogen van de veiligheid Een correcte, doch strenge aanpak van de criminaliteit in Poperinge is nodig om het aantal inbraken in woningen en bedrijven terug te dringen. Er moet ook intens gewerkt worden rond preventie en aanpak van druggebruik. Niet gemakkelijk in een stad die grenst aan buurland Frankrijk, waar het fenomeen van de grenscriminaliteit niet ontkend kan worden. Open Vld heeft de plaatsing van camera's in het centrum altijd gesteund, en wil hierin verder gaan. Open Vld wil, zoals dit bijvoorbeeld in Koksijde het geval is, via camera's met nummerplaatherkenning weten wie ons grondgebied binnenkomt en buitengaat om zo de veiligheid te verhogen. Het Laatste Nieuws - 1 februari 2010 Als federaal volksvertegenwoordiger trek ik de Minister van Binnenlandse Zaken geregeld aan de mouw om de grenscriminaliteit efficiënt en gezamenlijk aan te pakken. De Minister beloofde mij intens overleg met haar Franse collega. Een noodzakelijke stap is ook de uitbreiding van bevoegdheden van politieagenten over de landsgrenzen heen.

9 Landbouw Het onderhoud en herstel van de landelijke wegen moet worden verdergezet. Een inventarisatie van de openbare verlichting op de landelijke wegen is wenselijk, en aanpassing op gevaarlijke punten noodzakelijk. Stapsgewijs moet het stadsbestuur in samenspraak met de landbouwers kijken om de overtollige kleine duikers te vervangen door een kleiner aantal grote duikers. Deze maatregel zal ertoe leiden dat het water beter doorstroomt en de grachten makkelijker te reinigen zullen zijn, dat meer uitwijkstroken kunnen worden aangelegd en dat de velden toegankelijker worden voor de landbouwmachines. We moeten ook al het mogelijke doen om onze landbouwers te ondersteunen en de administratieve rompslomp te verminderen. Het Laatste Nieuws - 6 februari 2008 dan doen.

10 Senioren Het Wekelijk Nieuws - 9 maart 2012 Senioren die nog thuis wonen, maar voor wie opvang overdag noodzakelijk is, kunnen in dagopvang terecht. In Poperinge moeten meer mensen hier gebruik van kunnen maken. Ook de 'korte opvang', voor mensen die slechts tijdelijk verblijven in een centrum, moet worden uitgebreid. Een groter aanbod aan serviceflats is ook nodig. In 2004 kocht het OCMW een voormalig confectiebedrijf in de Engelstraat om het als dienstencentrum in te richten. Op vandaag staat dit echter nog altijd leeg, zoals trouwens ook andere eigendommen van stad Poperinge. Open Vld wil op deze site meerdere serviceflats bouwen. Open Vld zal erover waken dat bij openbare werken maximaal aandacht wordt geschonken aan de toegankelijkheid voor senioren en andersvaliden. Kleine herstellingen aan voetpaden en wegen moeten in elk geval sneller kunnen gebeuren. Bijna wekelijks word je als politieker aangesproken door senioren of familie van senioren, die hopeloos op zoek zijn naar een rusthuiskamer of serviceflat. Een groter aanbod is dan ook broodnodig.

11 Toerisme Poperinge heeft heel wat toeristische troeven, die we moeten blijven uitspelen. In 2014 herdenken we 100 jaar Groote Oorlog. Onze lokale trots blijft uiteraard de hoppe. Het ontwikkelen van nieuwe en vernieuwende arrangementen voor stad en dorp moet een continu gebeuren zijn. Open Vld pleit voor beter overleg met de private spelers op het vlak van toerisme. Een nauwere samenwerking tussen de toeristische dienst en de stedelijke kunstacademie kan een verrassend resultaat opleveren. Zo kunnen bijvoorbeeld themagerichte vertelwandelingen worden aangeboden. dan doen.

12 Jeugd Het Laatste Nieuws - 4 maart 2008 Ouders die hun kindje aan een onthaalmoeder, dagverblijf of kribbe wensen toe te vertrouwen, nemen best tijdig hun voorzorgen. De nood aan kinderopvang laat zich ook voelen in ons Poperinge. Open Vld wil nieuwe private opvanginitiatieven, die worden opgestart, voor het eerste jaar een éénmalige starterspremie toekennen. Voor de volgende jaren kan een subsidie per capaciteitsplaats worden verleend. Essentieel is dat kinderopvang betaalbaar en flexibel is. Als mama van 3 kinderen, die heel wat naschoolse activiteiten hebben, stel ik samen met vele anderen vast dat het brengen en terughalen intensief en vaak stresserend is. Het organiseren van een pendelbus traject Grote Markt-sportzone-academie na school komt hieraan tegemoet. Dóen, als het van ons afhangt

13 Inspraak burger verhogen Open Vld draagt inspraak van de burger hoog in het vaandel, en wil het bestaande mandaat van "schepen van inspraak" invulling geven in de volgende legislatuur. Het invoeren van een vragenhalfuurtje in de ge meente raad en het oprichten van een kindergemeenteraad, voorstellen van Open Vld, werden eerder van tafel geveegd. Nochtans moet de stem van jong én oud in Poperinge weerklinken. Het kan ook niet langer dat de burgemeester de gemeenteraad voorzit. Met Open Vld in het bestuur komt er een voorzitter zonder uitvoerend mandaat, die het debat ten volle toelaat zonder telkens zelf het laatste woord te willen hebben. Nieuwe media bieden nieuwe kansen om nog beter met de burger te communiceren. Zo kunnen digitale infoborden in het centrum en in alle deelgemeenten heel nuttig zijn. Het Nieuwsblad - 4 februari 2009 Typerend voor de voorbije bestuursperiode waren de infovergaderingen over de Grote Markt. De regie van deze vergaderingen was zodanig dat de toehoorders moe werden gemaakt door een urenlange monoloog, waarna niemand nog 'pap' kon zeggen. Inspraak nul dus. dan doen.

14 Zes jaar geleden stond ik samen met Sabien op de provincieraadslijst. Wij hebben met een half woord genoeg om elkaar te begrijpen en houden van een kwinkslag in de politiek. Als burgemeester van Mesen, het kleinste stadje van België, zie ik ernaar uit om met Sabien samen te werken. Dus, beste groot- Poperingenaar, stem voor Sabien op 14 oktober! Sandy Evrard Niettegenstaande mijn drukke agenda, heb ik er in 2010 toch een punt van gemaakt om de Open Vld-Kamerlijst, met Vincent Van Quickenborne op 1 en Sabien op 2, te steunen. Als burgemeester van Vleteren, ervaar ik immers dag - dagelijks hoe belangrijk het is om een rechtstreekse lijn te hebben van boven naar onder en omgekeerd. Gezien Vleteren en Poperinge buren zijn, zijn nogal wat dossiers aan mekaar gelinkt. Ik doe dan ook een oproep om massaal te stemmen voor Sabien Stephan Mourisse

15 Ik heb Sabien leren kennen toen ik nog werkte voor meester Marc Mahieu. Wij werkten geregeld met haar samen als advocate, en ook in de Vld-vergaderingen was zij meer en meer aanwezig na haar huwelijk met Philip. Onze samenwerking werd intenser toen ik verhuisde van bij meester Marc naar Sabien en Philip om er zowel het advocatenkantoor als de dranken handel te ondersteunen. Samen met madame Arlette heb ik Sabien ook goeie raad gegeven toen zij OCMW-voorzitter werd in Poperinge, terwijl ik schepen van Bevolking was. Sinds begin 2007 vormen wij samen met onze collega's raadsleden de Open Vld fractie in de gemeenteraad. Ik ken Sabien als een zeer intelligente en gedreven politica, zowel op nationaal als op gemeentelijk vlak. Ik duw de kar en zij trekt. Zij is uw stem meer dan waard. Josianne Lesage Geboren en opgegroeid in Poperinge, ken ik Sabien eigenlijk al van kindsbeen af. Ik zag haar aan de schoolpoort, in de buurtwinkel, op en naast het sportterrein, in de krant... Nu ik zelf mijn eerste stappen in de politiek zet, zie ik Sabien als het grote voorbeeld. De combinatie advocaat, federaal volksvertegenwoordiger, gemeenteraadslid, echtgenote én mama krijgt zij allemaal voor mekaar. Mijn stem gaat naar deze sterke vrouw, voor een sterk Poperinge. Niké Maekelberg

16 Gemeenteraad 1 Lahaye-Battheu Sabien 2 Butaye Eric 3 Tylleman Marie-Claire 4 Lefebvre Danny 5 Costenoble Bert 6 Lefever Johan 7 Verdonck Christine 8 D'alleine Martial 9 Deman Ingrid 10 Maekelberg Niké 11 Muylle Guillaume 12 Lahaye Julie 13 Lapanne Pascal 14 Truant Rita 15 Deseyne Marc 16 Cockheyt Jackie 17 Ruyssen Jean-Pierre 18 Moerenhout-Maesen Marie-Thérèse 19 Devos Bart 20 D'amour Fleur 21 Vermeersch Franky 22 Sticker Isabel 23 Vandenbroucke Jan 24 Vanrenterghem-Vanacker John 25 Lesage Josianne Provincieraad 1 Verkinderen Gilbert (Langemark-Poelkapelle) 2 Talpe Emmily (Ieper) 3 Demuynck Francis (Passendale) 4 Debrabandere Hildegard (Beselare) 5 Clabau Marc (Boezinge) 6 Degroote Willy (Wervik/Geluwe) 7 Lahaye-Battheu Sabien (Poperinge) TIPS voor 14 oktober 2012 Lijstnummer Open Vld kreeg het lijstnummer 1 toegekend. U hoeft dus niet ver te zoeken op uw stembiljet! Hoe stemt u geldig? U kleurt op de Open Vld-lijst één of meer bolletjes rood, bij de namen van de mensen aan wie je een voorkeurstem wil geven. Je mag zelfs stemmen voor álle Open Vld-kandidaten, en dus álle bolletjes bij de namen kleuren. De kopstem hoeft u in dit geval niet in te kleuren, maar het mag. Volmacht U verblijft op 14 oktober in het buitenland? U bent ziek? Laat uw stem niet verloren gaan, en geef volmacht aan iemand anders (naar eigen keuze) die in uw plaats kan gaan stemmen. Wij helpen u graag de nodige formulieren in orde te brengen. Bel Sabien op , mail naar sabien.battheu@primusnet.be of loop tijdens de kantooruren binnen in de Casselstraat 252 te Poperinge. Andere vragen? Hebt u nog andere vragen in de aanloop naar 14 oktober? Aarzel niet, neem contact op met Sabien! Verkiezingsdrukwerk v.u. Sabien Lahaye-Battheu, Casselstraat 252, 8970 Poperinge

Eerst denken, dan doen

Eerst denken, dan doen Lokale Burgerkrant Nr 1-2012 - Uitgave van Open Vld PoperingePoperinge Eerst denken, dan doen 6 jaar geleden werd Open Vld naar de oppositiebanken verwezen. 6 jaar lang schikte de fractie zich waardig

Nadere informatie

Sabien Lahaye - Battheu Durver én doener.

Sabien Lahaye - Battheu Durver én doener. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1 2 3 4 5 6 7 8 9 KAMER WEST-VLAANDEREN Effectieven VAN QUICKENBORNE Vincent LAHAYE-BATTHEU Sabien STAELRAEVE Sofie CALLENS Pieter ANSEEUW Stéphanie MADDENS Wout

Nadere informatie

Eerst denken, dan doen.

Eerst denken, dan doen. Eerst denken, dan doen. Eerst denken, dan doen. Volksvertegenwoordiger Advocate Gemeenteraadslid Poperinge 45 jaar Met al 12 politieke jaren achter de rug, blijft Sabien gebeten door de politieke microbe.

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

SABIEN LAHAYE- BATTHEU 2 de plaats Kamer. Verder werken. Tip. Kamer lijst nr. 7

SABIEN LAHAYE- BATTHEU 2 de plaats Kamer. Verder werken. Tip. Kamer lijst nr. 7 Kamer lijst nr. 7 2 Tip Effectieven 1 VAN QUICKENBORNE Vincent Kortrijk LAHAYE-BATTHEU Sabien Poperinge 3 DE KLERCK Patrick Blankenberge 4 ROMMEL-OPSTAELE Janna Middelkerke 5 SYSSAUW Mieke Menen 6 PILLEN

Nadere informatie

In de politiek draaien de meesten rond de pot...

In de politiek draaien de meesten rond de pot... In de politiek draaien de meesten rond de pot... ... ik verkies een directe aanpak. Ter zake. PIERRE LANO 3de plaats Kamer PIERRE LANO De Man Pierre werd geboren te Waregem in 1944. Hij is gehuwd met Myriam

Nadere informatie

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Geraardsbergen lijsttrekker Onderwijs, welzijn, cultuur en ontspanning: dat zijn mijn prioriteiten. Ik zet mij in voor onderwijs: niet alleen

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Oudenaarde lijsttrekker Jean-Pierre Wonen is ook in het zuiden van onze provincie, m.a.w. in de Vlaamse Ardennen niet goedkoper geworden. Integendeel.

Nadere informatie

samen 4 Ed. Eeklo oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Eeklo oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Eeklo lijsttrekker Als Schepen in Assenede, bevoegd voor cultuur, onderwijs en welzijn, wil ik bijdragen aan een warme provincie, waar iedereen

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

De Panne-Adinkerke, elke dag opnieuw

De Panne-Adinkerke, elke dag opnieuw Rita Eric Sabine Regine Didik Vincent Johan Anita Frans Ronny Bram Eric Frans Miriam Annabel Dorine Micheline Pol Simonne Christiane Ronny De Panne-Adinkerke, elke dag opnieuw De Panne, elke dag opnieuw

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN!

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! 65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! Het is in Essen goed wonen, goed leven. Ook voor 60 ers, 70 ers, 80 ers, 90 ers en zelfs voor 100-jarigen! Dat goed gevoel willen we versterken. Waar

Nadere informatie

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST De wereld is constant in verandering. Alleen wanneer je voortdurend vernieuwt, kan je samen de toekomst maken. Daarom kiest CD&V Rotselaar bij het begin van 2016

Nadere informatie

Mobiliteit. Leefomgeving. Communicatie. Een nieuwe wind in Gistel

Mobiliteit. Leefomgeving. Communicatie. Een nieuwe wind in Gistel Mobiliteit Leefomgeving Wij kiezen voor beter groenonderhoud. Wij willen meer middelen voor onderhoud van fiets- en voetpaden en landelijk wegen. Voor ons is netheid een speerpunt voor onze stad. Wij willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Speciale editie verkiezingen Maart 2018 Van de redactie Hallo allemaal, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet! Zoals je misschien weet zijn er op woensdag 21 maart verkiezingen voor de gemeenteraad.

Nadere informatie

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Aalst lijsttrekker Binnen een paar dagen verkiest u een nieuw provinciaal bestuur. Gedurende meer dan 23 jaar maak ik hiervan deel uit. In die

Nadere informatie

PROGRAMMA HORECA BRUGGE

PROGRAMMA HORECA BRUGGE PROGRAMMA HORECA BRUGGE Mercedes Van Volcem - kandidaat burgemeester Medeschrijvers: Jan Vandenbogaerde, Alain Verhaeghe, Kevin Koekelbergh, Caroline Lescohier en Stephanie Croes Programma #vk18 #eennieuwemotorvoorbrugge

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO-afdelingen van Poperinge hebben zich gebogen over de vraag wat verwachten de ondernemers van

Nadere informatie

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag WAT DOET DE EUROPESE UNIE? Nederland is lid van de Europese Unie (EU). In de EU

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

verkiezingen 7 juni STEM NIET OP MIJ!

verkiezingen 7 juni STEM NIET OP MIJ! verkiezingen 7 juni STEM NIET OP MIJ! www.stemnietopmij.be Neem het van mij aan, want ik kan het weten : u stemt maar beter niet op mij. Ik lees elke dag in de krant dat mijn partij toch geen enkele kans

Nadere informatie

SCHOTEN WEER VAN ONS

SCHOTEN WEER VAN ONS SCHOTEN WEER VAN ONS LIJSTTREKKER TOM VAN GRIEKEN Beste Schotenaar, Samen met mijn vriendin heb ik een huis opgeknapt in Den Deuzeld. Schoten is een leuke plek om te wonen en inwoners zijn dan ook terecht

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit!

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! Inleiding Spirit Hageland, de overkoepelende spiritwerking in de driehoek Tienen Diest Aarschot, wil u vandaag een eerste stand van zaken meegeven

Nadere informatie

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Leidraad voor het formuleren van een kwalitatief en zorgvuldig advies bij aanvragen tot subsidies met ingang van

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook!

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook! Gemeenteraadsverkiezingen Woensdag 19 maart GEMEENTERAADSverkiezingen Stem ook! Op woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen. Bepaal mee wie er in de gemeenteraad

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

samen 4 Ed. Dendermonde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Dendermonde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Dendermonde lijsttrekker Dag Beste Kiezer, Mijn naam is Goedele De Cock. Ik ben uittredend provincieraadslid en woon in Lebbeke. Net zoals in

Nadere informatie

Aan de slag rond de sociale functie op het lokaal overleg kinderopvang Christine Faure Kind en Gezin Barbara Devos Vlaams Welzijnsverbond Ilse

Aan de slag rond de sociale functie op het lokaal overleg kinderopvang Christine Faure Kind en Gezin Barbara Devos Vlaams Welzijnsverbond Ilse Aan de slag rond de sociale functie op het lokaal overleg kinderopvang Christine Faure Kind en Gezin Barbara Devos Vlaams Welzijnsverbond Ilse Lambrechts VVSG Lien Libin - VVSG Verloop 1.Wie is Wie? 2.Voorstelling

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Beter een goede buurt dan een verre vriend... Eksaarde & Doorslaar. Lijst 7

Beter een goede buurt dan een verre vriend... Eksaarde & Doorslaar. Lijst 7 Beter een goede buurt dan een verre vriend... Eksaarde Doorslaar Lijst 7 Beste inwoners van Eksaarde Doorslaar, Voorwoord Zes jaar geleden verspreidde de Lokerse CDV een folder met actiepunten specifiek

Nadere informatie

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester.

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester. Beste Gentenaars, Beste liberale vrienden, WELKOM! Welkom in gent, Welkom op de stedendag van Open Vld. Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Vleteren heeft zich gebogen over de vraag; wat verwachten de ondernemers van onze gemeente van het

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 9 mei 2016

Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 9 mei 2016 Gemeenteraad Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 9 mei 2016 Dagorde OPENBARE ZITTING...2 Aanvullende punten...2 IR 3 - Interpellatie van raadslid Mattias Vandemaele: De opwaardering van het stedelijk patrimonium...2

Nadere informatie

VOORTVAREND DIEPENBEEK

VOORTVAREND DIEPENBEEK VOORTVAREND DIEPENBEEK VOORTVAREND DIEPENBEEK 2 1 JOS LEROI ONTMOETEN MOET Onderzoek heeft aangetoond dat Diepenbeek bekend staat als een groene en hartelijke woongemeente, en daar zijn we best fier op.

Nadere informatie

De voorzitter en secretaris van het Lokaal Overleg

De voorzitter en secretaris van het Lokaal Overleg 1 De voorzitter en secretaris van het Lokaal Overleg Een goede voorzitter voor het Lokaal Overleg Kinderopvang vinden is belangrijk en niet altijd vanzelfsprekend. Ook over zijn opdracht en taken en welke

Nadere informatie

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam»

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam» BEERNEM DE WEG VOORUIT Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam Beernem, waar iedereen graag thuiskomt. Wie weet er beter wat er leeft en nodig is in een buurt, dan de buurtbewoners zelf? Wij geloven sterk

Nadere informatie

De activiteit in het Brussels Parlement voorbereiden of verwerken in de klas? Niet verplicht, wel leuk!

De activiteit in het Brussels Parlement voorbereiden of verwerken in de klas? Niet verplicht, wel leuk! De activiteit in het Brussels Parlement voorbereiden of verwerken in de klas? Niet verplicht, wel leuk! Je vindt in dit document authentiek materiaal van het parlement waarmee je zelf aan de slag kan.

Nadere informatie

DE KRACHT VAN VERANDERING

DE KRACHT VAN VERANDERING STEM N-VA Beste inwoners van Kortemark, De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 staan voor de deur. N-VA Kortemark is een nieuwe partij die voor de eerste maal de handschoen opneemt. De voorbije

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

opdracht uitvoerende macht

opdracht uitvoerende macht Onze federale regering vertegenwoordigt de uitvoerende macht in ons land. Zij voeren de wetten uit. Deze regering bestaat uit maximaal 15 ministers. De eerste minister uitgezonderd, is deze regering samengesteld

Nadere informatie

In de angst wordt de mens zich bewust van zijn vrijheid. (Jean-Paul Sartre)

In de angst wordt de mens zich bewust van zijn vrijheid. (Jean-Paul Sartre) We zijn niet bang Het federaal parlement neemt maatregelen Beleidsnota Binnenlandse Zaken en Federale Politie Sint-Truiden geeft het voorbeeld De rekening klopt! Intussen op de werf van de Grote Markt......

Nadere informatie

Verkiezingen 2012 Het rapport van West-Vlaanderen

Verkiezingen 2012 Het rapport van West-Vlaanderen Verkiezingen 2012 Het rapport van West-Vlaanderen Prof. Steven Van Hecke www.kuleuven-kulak.be/verkiezingen steven.vanhecke@kuleuven-kulak.be 056 24 64 59 0491 253 657 Vooraf Analyse van de resultaten

Nadere informatie

Samenvatting Resolutie. Democratie van Nu. D66 krijgt het voor elkaar

Samenvatting Resolutie. Democratie van Nu. D66 krijgt het voor elkaar Samenvatting Resolutie Democratie van Nu D66 krijgt het voor elkaar 20190115162135_1090.adpro.indd 1 1/15/2019 4:21:51 PM Samenvatting Democratie van Nu 3 De oprichters van D66 maakten zich zorgen. Ze

Nadere informatie

STRATEGISCHE COÖRDINATIE OOSTENDE MAKEN WE SAMEN

STRATEGISCHE COÖRDINATIE OOSTENDE MAKEN WE SAMEN STRATEGISCHE COÖRDINATIE OOSTENDE MAKEN WE SAMEN EEN NIEUWE MISSIE VOOR OOSTENDE Oostende maken we samen. Elke burger en ondernemer is betrokken bij een open beleid. Dat maakt van Oostende een slimme,

Nadere informatie

depanne.cdenv.be CD&VPlus is een vriendengroep! daden inbegrepen We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat

depanne.cdenv.be CD&VPlus is een vriendengroep! daden inbegrepen We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat daden inbegrepen depanne.cdenv.be INFORMATIEBLAD CD&V - JAARGANG 11 - SEPTEMBER - OKTOBER 2012 CD&VPlus is een vriendengroep! We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat vrienden in een gezellig

Nadere informatie

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders,

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Nu vooruit! Speech lijsttrekker Berend de Vries 11 januari 2014 Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Ik wens u allen een mooi en succesvol

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 mei 2014

Nieuwsbrief 9 mei 2014 Katrien Schryvers Aan de bel voor Zorg, Wonen en Kinderen Nieuwsbrief 9 mei 2014 Beste lezer, Mijn nieuwsbrief kreeg een nieuw kleedje, om te onderstrepen dat ik aan de bel trek voor u! Voor wonen, zorg

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Ieper heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag Wat

Nadere informatie

Staakte Lammeken Oudenbos

Staakte Lammeken Oudenbos Staakte Lammeken Oudenbos Verbeter je buurt, versterk je stad! Lijst 3 LOKEREN VOORWOORD. Verbeter je buurt, versterk je stad! Lokeren is zo n mooie en sterke stad omdat het een stad is waarin wij Lokeraars

Nadere informatie

Gemeenteraad. Dagorde

Gemeenteraad. Dagorde Gemeenteraad Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 14 november 2016 Dagorde OPENBARE ZITTING...2 Aanvullende punten...2 IR 1 - Interpellatie van raadslid Stefaan De Clerck: Start voor het Station?...2 IR

Nadere informatie

N-VA WILT BESPAREN OP HET POLITIEK APPARAAT

N-VA WILT BESPAREN OP HET POLITIEK APPARAAT N-VA WILT BESPAREN OP HET POLITIEK APPARAAT 1,1 miljoen euro besparen na 2012 27 mei 2012 1 Persbericht (samenvatting) N-VA wilt meer dan 1 miljoen euro besparen op politiek apparaat na 2012 Om de hachelijke

Nadere informatie

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1 Gemeentelijke statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang Gemeente Brakel / Horebeke Hoofdstuk 1: oprichting Art.1 Er werd een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Vrienden, Kameraden, Socialisten, Laat mij beginnen met jullie allemaal een gelukkig en gezond 2017 te wensen. Vandaag zijn we hier niet toevallig in

Nadere informatie

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d.

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. 30 januari 2013 Goedenavond Burgemeester en leden van de politiek in de gemeente

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

vlaamse jeugdraad spreekt voor kinderen, jongeren & jeugdwerk

vlaamse jeugdraad spreekt voor kinderen, jongeren & jeugdwerk vlaamse jeugdraad spreekt voor kinderen, jongeren & jeugdwerk vlaamse jeugdraad in het kort De Vlaamse Jeugdraad is de plek waar ministers aankloppen wanneer ze beslissingen nemen die een invloed hebben

Nadere informatie

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos,

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos, Beste inwoner van Kontich-Waarloos, N-VA belooft u verandering. In dit boekje presenteren enkele van onze kandidaten u graag onze belangrijkste standpunten. Zo weet u hoe we de verandering concreet zullen

Nadere informatie

VERKIEZINGSKRANT Waarom stemmen op 21 maart? Waarover gaat de gemeente? Hoe bepaal ik op wie ik stem? Hoe kan ik stemmen?

VERKIEZINGSKRANT Waarom stemmen op 21 maart? Waarover gaat de gemeente? Hoe bepaal ik op wie ik stem? Hoe kan ik stemmen? VERKIEZINGSKRANT Waarom stemmen op 21 maart? Waarover gaat de gemeente? Hoe bepaal ik op wie ik stem? Hoe kan ik stemmen? Op woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Alle Nederlanders vanaf

Nadere informatie

Stad KORtRIJK HUWELIJKSBOEKJE

Stad KORtRIJK HUWELIJKSBOEKJE Stad KORtRIJK HUWELIJKSBOEKJE Koninkrijk België Stad Provincie Rechterlijk arrondissement Kortrijk KORtRIJK West-Vlaanderen 14 OKT. 2012 14 OKT 2012 60 TAKSZEGEL Fr. Akte : 125 Op 14 oktober 2012 zijn

Nadere informatie

Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren?

Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren? basis educatie Wie niet goed kan lezen, schrijven en rekenen, is geen uitzondering. In ons land heeft meer dan half miljoen mensen er moeite mee. In een centrum voor basiseducatie kan je die achterstand

Nadere informatie

PROGRAMMA SPORT

PROGRAMMA SPORT PROGRAMMA SPORT 2018-2024 Mercedes Van Volcem, kandidaat-burgemeester Medeschrijvers : Sandrine De Crom, Chris Marain, Beryl Otieno, Lut Wille, Nicky Herssens, Matthias Bil, Stefaan Loos, Peter Ballegeer,

Nadere informatie

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal»

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal» TREMELO-BAAL DE WEG VOORUIT Thuis in Tremelo-Baal Mensen verbinden Onze verenigingen, scholen, zorginstellingen, handelaars, buurtcomités... moeten we alle kansen geven en steunen waar kan en nodig (via

Nadere informatie

VRIJDAG 17 JULI 2015 TE UUR IN DE RAADZAAL VAN HET STADHUIS

VRIJDAG 17 JULI 2015 TE UUR IN DE RAADZAAL VAN HET STADHUIS STAD TIENEN NOTULEN ZITTING GEMEENTERAAD VRIJDAG 17 JULI 2015 TE 20.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET STADHUIS Agenda In uitvoering van art. 20 van het gemeentedecreet, roept de voorzitter van de gemeenteraad,

Nadere informatie

De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg

De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018 CD&V Huldenberg De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg - ZORG - ONDERWIJS - ONDERWEG / OMGEVING ZORG De weg vooruit voor alle

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

Onze Troevenop een rij

Onze Troevenop een rij Onze Troevenop een rij Beste inwoner, Vroeger waren verkiezingen in Londerzeel zeer voorspelbaar: CD&V won en bestuurde alleen. Maar deze tijden zijn voorbij. Door de afscheuring van N-VA en LWD, is de

Nadere informatie

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG BADSTAD GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG Blankenberge, 19 maart 2013 Aan de gouverneur van West-Vlaanderen De heer Carl Decaluwé Burg 3 8000 Brugge Betreft: Klacht wegens het niet correct

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD TIENEN Zitting van 19 december 2013 OPENBARE ZITTING

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD TIENEN Zitting van 19 december 2013 OPENBARE ZITTING UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD TIENEN Zitting van 19 december 2013 De zitting wordt geopend onder het voorzitterschap van de heer Marcel Logist. Zijn

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Bedankt voor uw aanwezigheid! LENNIK

Bedankt voor uw aanwezigheid!   LENNIK LENNIK Bedankt voor uw aanwezigheid! V.U. Open VLD Lennik, K Keymolenstraat 21, 1750 Lennik. NIET OP DE OPENBARE WEG GOOIEN. Burgemeester Willy De Waele ~ Lid worden ~ Ben je onze partij genegen? Wil je

Nadere informatie

SPORTDIENST: GEMEENTELIJK EILAND MET ALLE EXPERTISE? BART VAN DE WEGHE, DIRECTEUR BURGER & OMGEVING AALTER

SPORTDIENST: GEMEENTELIJK EILAND MET ALLE EXPERTISE? BART VAN DE WEGHE, DIRECTEUR BURGER & OMGEVING AALTER SPORTDIENST: GEMEENTELIJK EILAND MET ALLE EXPERTISE? BART VAN DE WEGHE, DIRECTEUR BURGER & OMGEVING AALTER GEMEENTE AALTER 20.250 inwoners 8.192 ha 6 woonkernen GEMEENTEBESTUUR Gemeente en OCMW 1 gebouw

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

De Panne-Adinkerke, elke dag opnieuw

De Panne-Adinkerke, elke dag opnieuw De Panne-Adinkerke, elke dag opnieuw Annabel Uyttenhove Miriam Velle WIj stemmen ook op de nieuwe VD-vrouwen Sabine Vanhove- Van der Maelen Regine Degrieck-Van Houtte Dorine Butstraen Rita Deprez Anita

Nadere informatie

Wat doet de provincie eigenlijk voor Kapelle-op-den-Bos?

Wat doet de provincie eigenlijk voor Kapelle-op-den-Bos? Wat doet de provincie eigenlijk voor Kapelle-op-den-Bos? Deze vraag krijg ik regelmatig. Telkens neem ik de tijd om uit te leggen dat de provincie als streekmotor verrassend veel doet voor Kapelle-op-den-

Nadere informatie

Heiende & Spoele Everslaar & Bokslaar

Heiende & Spoele Everslaar & Bokslaar Heiende & Spoele Everslaar & Bokslaar Verbeter je buurt, versterk je stad! Lijst 3 LOKEREN VOORWOORD. Verbeter je buurt, versterk je stad! Lokeren is zo n mooie en sterke stad omdat het een stad is waarin

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 12 mei 2014

Gemeenteraad Zitting van 12 mei 2014 Gemeenteraad Zitting van 12 mei 2014 Besluit GOEDGEKEURD Welzijn Samenstelling: Aanwezig: De heer Piet Lombaerts, voorzitter De heer Vincent Van Quickenborne, burgemeester; de heer Rudolf Scherpereel,

Nadere informatie

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout.

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout. in t kort In de Herenbossen is het heerlijk fietsen, maar in de woongebieden moet je goed uitkijken. Open Vld wil dat onze kinderen veilig op school geraken. Daarom gaan we investeren in verkeersveiligheid.

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

Tomaten in de puree. dag 1. Hallo,

Tomaten in de puree. dag 1. Hallo, Tomaten in de puree dag 1 Mijn naam is Valérie en ik woon in Togo, één van de kleinste landen in Afrika. Veel mensen in mijn land zijn arm. Vroeger teelden mijn mama en papa katoen. Maar toen zij het katoen

Nadere informatie

Van-A-3 Verkiezingen

Van-A-3 Verkiezingen Van-A-3 Verkiezingen Didactische suggesties Doelen Dit Actua-magazine verschijnt naar aanleiding van de Europese en Vlaamse verkiezingen op 07 juni 2009. De leerlingen kunnen individueel de Van-A-3 krant

Nadere informatie

10 tips over besluitvorming

10 tips over besluitvorming 10 tips over besluitvorming Meer weten? www.vergaderendoejezo.nl Bel of mail Carla: 06-20809676 of info@vergaderendoejezo.nl. 10 tips over besluitvorming Besluitvorming is noodzakelijk bij vergaderingen.

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

PERSMEDEDELING Persconferentie N-VA Lennik Kwadraat

PERSMEDEDELING Persconferentie N-VA Lennik Kwadraat PERSMEDEDELING Persconferentie N-VA Lennik Kwadraat 1. Voorstelling van enkele nieuwe kandidaten van N-VA Lennik Kwadraat (door Bé Fries voorzitter N-VA Lennik en Etienne Van Vaerenbergh voorzitter Lennik

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 13 oktober 2014

Gemeenteraad Zitting van 13 oktober 2014 Gemeenteraad Zitting van 13 oktober 2014 Ontwerpbesluitenbundel OPENBARE ZITTING Aanvullende punten 29 2014_VVB_00005 Voorstel tot beslissing van raadsleden Arne Vandendriessche, Stefaan De Clerck: om

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Jongeren meer bij de politiek te betrekken en hen mondiger te maken door middel van talrijke activiteiten die burgerschapsvormend zijn.

Jongeren meer bij de politiek te betrekken en hen mondiger te maken door middel van talrijke activiteiten die burgerschapsvormend zijn. Wie zijn we? Waar staan we voor? 1. Missie Als Vlaamse, onafhankelijke politieke jongerenorganisatie heeft de vereniging tot doel het consequent verdedigen en uitdragen van een liberale ideologie en een

Nadere informatie

PROGRAMMA GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN Een sterke visie op het beleid voor de komende jaren. iedereen mee in Menen MENEN, LAUWE & REKKEM

PROGRAMMA GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN Een sterke visie op het beleid voor de komende jaren. iedereen mee in Menen MENEN, LAUWE & REKKEM PROGRAMMA GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 Een sterke visie op het beleid voor de komende jaren iedereen mee in Menen Beste inwoner, Zes jaar geleden mocht ik jullie burgemeester worden. Samen met de ganse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. GO LEFT: Zekerheid. VOOR IEDEREEN. Sp.a gaat een nieuwe strijd aan om mensen opnieuw zekerheid te geven! #onzegemeentewerkt

NIEUWSBRIEF. GO LEFT: Zekerheid. VOOR IEDEREEN. Sp.a gaat een nieuwe strijd aan om mensen opnieuw zekerheid te geven! #onzegemeentewerkt NIEUWSBRIEF GO LEFT: Zekerheid. VOOR IEDEREEN Sp.a gaat een nieuwe strijd aan om mensen opnieuw zekerheid te geven! Daisy Hoste 10 opvolger Vlaams Parlement en Oona Wyns 3 plaats Europees Parlement GO

Nadere informatie

Kandidatenlijsten en Geldig Stemmen: een voorbeeld met 3 lijsten. Verkiezing van 8 vertegenwoordigers. 2 Sport & Spel Troef

Kandidatenlijsten en Geldig Stemmen: een voorbeeld met 3 lijsten. Verkiezing van 8 vertegenwoordigers. 2 Sport & Spel Troef Kandidatenlijsten en Geldig Stemmen: een voorbeeld met 3 lijsten Verkiezing van 8 vertegenwoordigers 1 De Cultuurlijst 2 Sport & Spel Troef 1 Waes Tom 1 De Bruyne Kevin 1 2 Thielemans Joy Anna 2 Van Acker

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be Februari 2012 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 INSCHRIJVING VAN NIET-BELGISCHE

Nadere informatie