Eerst denken, dan doen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eerst denken, dan doen."

Transcriptie

1 Eerst denken, dan doen.

2 Eerst denken, dan doen. Volksvertegenwoordiger Advocate Gemeenteraadslid Poperinge 45 jaar Met al 12 politieke jaren achter de rug, blijft Sabien gebeten door de politieke microbe. Als federaal volks - vertegenwoordiger is zij een doener op het vlak van infrastructuur, justitie, grensarbeid en sociale zaken. Zij wordt door collega's omschreven als een politica met inhoud. En met een hart. Op lokaal vlak gaat haar hart uit naar haar thuisbasis Poperinge en de Poperingenaars, om wie het haar tenslotte te doen is. In de komende 6 jaar wil Sabien het voor de Poperingenaar nog beter maken. Achter haar staan 24 enthousiaste medekandidaten die fier zijn met deze vrouw op kop. 1 Sabien is ook lijstduwer voor de Provincieraadsverkiezingen. Sabien LAHAYE-BATTHEU

3 2 Eric Butaye Voor een open en ondernemend Poperinge. Account Manager BNP Paribas Leasing Solutions Gemeenteraadslid Poperinge 47 jaar Via vader Willy, die een kwarteeuw Poperings gemeenteraadslid was, rolde Eric in de politiek. Als voorzitter van Open Vld Poperinge was hij ettelijke jaren het boegbeeld van de lokale liberalen. Een rol die hij met glans vervulde. Toen hij in 2006 door u in de gemeenteraad werd gestemd, ging hij zich profileren als een ware financie - specialist. De jaarlijkse budgetten en jaarrekeningen kennen voor hem intussen geen geheimen meer. Zijn tussenkomsten in de gemeenteraad getuigen daarvan. Samen met echtgenote Goedele en zonen Emile en Guillaume neemt hij graag deel aan het sociale en sportieve leven in Poperinge. Eric staat voor een gezond financieel beleid en een ondernemingsgezind Poperinge, met volle respect voor elke Poperingse burger. 3 Kies fair, stem Claire. Zelfstandig kinesitherapeute Gemeenteraadslid Poperinge 51 jaar Als zelfstandig kinesitherapeute komt Marie-Claire dagelijks in contact met de kleine en grote problemen van veel mensen, op persoonlijk maar ook op gemeentelijk vlak. Marie-Claire Tylleman Aanvankelijk als ocmw-raadslid, en later als gemeenteraadslid, heeft zij met de nodige gedrevenheid, wilskracht en soms ook koppigheid mensen over de schreef weten te trekken om tot een oplossing voor die kleine en grote gemeentelijke problemen te komen. De komende jaren wil Claire graag deze lijn doortrekken. Ze houdt zich beschikbaar om aan de kar van Groot-Poperinge te helpen duwen. Immers, elke Poperingenaar moet fier kunnen zijn op haar of zijn stad of deelgemeente.

4 4 Sterke tandem voor een open bestuur. Landbouwer Gemeenteraadslid Reningelst 53 jaar Danny LEFEBVRE Aanvankelijk als ocmw-raadslid, later als gemeenteraadslid en tevens als lid van tal van verenigingen, staat Danny er intussen om bekend dat hij geen enkele vraag vanuit de Poperingse leef - gemeenschap uit de weg gaat. Samen met echtgenote Lieve baat Danny een landbouwbedrijf uit in Reningelst. Vandaar ook zijn engagement om vooral de noden van de landbouw ter harte te nemen. In Christine Verdonck heeft Danny een sterke medekandidaat gevonden in thuisbasis Reningelst. Samen streven zij ernaar om voor hun dorp een stem in de gemeenteraad te behouden. 5 Met passie, voor Poperinge. Student Bestuurskunde en Publiek Management Poperinge 21 jaar Als prille twintiger wil Bert in de gemeenteraad een verjongingskuur teweegbrengen, en vooral een spreekbuis zijn voor de Poperingse jeugd. Bert Costenoble Zijn geloof in de jongeren en het engagement van die jongeren sterkt hem in de overtuiging dat de nood op dit vlak groot is. Bert wil de komende uitdagingen voor Poperinge, vooral op financieel gebied, het hoofd bieden. Hij maakt zich zorgen over de erfenis voor de volgende generatie(s), en beseft dat er duidelijke keuzes zullen moeten worden gemaakt. Samen met en voor de keikoppen wil hij bouwen aan een liberaal Poperinge. Als student Bestuurskunde en Publiek Management wil hij met zijn opgedane kennis aan de slag gaan, met passie, voor Poperinge.

5 6 Verbaal sterk. Leraar Coördinatie Eglantier Voorzitter Open Vld Poperinge Poperinge 50 jaar Johan, 50 jaar, is een rasechte keikop. Als leraar Frans en geschiedenis staat hij dagelijks voor de klas in Roeselare. Daarnaast leeft hij tussen en temidden de Poperingenaars. Samen met echtge- Johan LEFEVER note Lieve coördineert hij Eglantier, een educatief centrum voor leercompetentie en studiebegeleiding. Daarnaast is hij feestarchitect ceremoniaris voor huwelijken en officiële plechtigheden. In 2006 werd Johan kandidaat voor Open Vld en trad hij toe tot het lokale bestuur. In 2008 werd hij voorzitter van de afdeling in opvolging van Eric Butaye. Na vier jaar hard werk, stelt Johan zich kandidaat op de zesde plaats. Als voorzitter is hij bijzonder tevreden over de lijst, en niet in het minst over de sterke aanwezigheid van Jong Vld, de jongerenbeweging die hij een flinke duw gaf en geeft. Johans enthousiasme en ge drevenheid werken aanstekelijk. 7 Sterke tandem voor een open bestuur. Landbouwster Reningelst 38 jaar Op de boerderij van Christine en echtgenoot Bart bruist het uiteraard ook mede door de aanwezigheid van de kinderen Thomas, Arne en Anouk - van de activiteit. Christine VERDONCK Dat zij ook de tijd vindt om als bestuursid te zetelen in landbouwverenigingen voor vrouwen én de land bouwraad, getuigt van een enorm organi - satie talent. Of hoe nauw de landbouw en het landbouwleven haar aan het hart liggen. De veilig heid van haar 3 schoolgaande kinderen, en die van alle andere jonge fietsertjes in Poperinge, houdt haar bezig. Zij ijvert voor veilige fietspaden en een verkeersveilige schoolomgeving. Speciaal voor haar dorp wil zij samen met Danny een sterke tandem vormen om een stem in de gemeenteraad te behouden.

6 8 Blijven werken voor een veilig Poperinge. Gepensioneerd rijkswachterpolitie-inspecteur Poperinge 57 jaar Als jong gepensioneerd rijkswachter / politieinspecteur, kandideert Martial bij Open Vld, de partij met een open beleid. Want ook Martial be - kommert zich om de huidige financiële toestand Martial D'ALLEINE van zijn stad: In plaats van te zwemmen in een nieuw zwembad, zwemmen we nu in de schulden.... Nochtans was de bouw van dat nieuwe zwembad voor het huidig bestuur de reden voor de (voelbare) verhoging van de gemeentebelastingen. Met Open Vld moeten we de Poperingse financiën weer in evenwicht brengen. Dat is de overtuiging van Martial. Ook de opmaak van een beter mobiliteitsplan en een verbetering van de wegeninfrastructuur rond de scholen staan op zijn to do-lijstje. Verder heeft Martial uit zijn beroepsleven onthouden dat een correcte, doch strenge aanpak van de criminaliteit nodig is om het aantal inbraken in woningen en bedrijven terug te dringen. 9 Denken, durven, doen. Pedagogisch medewerker internaat Poperinge 51 jaar Als mama van twee jongvolwassen zonen vindt Ingrid dat Poperinge aantrekkelijk moet blijven voor jongeren om er ook na hun studies te werken én te wonen. Ingrid DEMAN De combinatie van een goed jobaanbod en een betaalbare woningmarkt is in dit verhaal onontbeerlijk. Ingrid is een zeer sociaal voelend persoon, een eigenschap die ze al dan niet vanuit haar beroepservaring als pedagogisch medewerker heeft meegekregen. Zo kan ze er niet mee om dat bij de heraanleg van straten of pleinen weinig of geen rekening wordt gehouden met de toegankelijkheid voor minder mobiele mensen. Ingrid wil ook de integratie van andersvaliden binnen het verenigingsleven onder de aandacht brengen, en ze kijkt al uit naar de verdere uitbouw van het sociaal huis, dat nog laagdrempeliger moet worden.

7 10 Waarom morgen veranderen als je het vandaag kan doen? Sales manager Poperinge 24 jaar Volgens deze 24-jarige inwoonster van Poperinge zijn de uitdagingen van Groot-Poperinge voor de komende jaren vooral te vinden in de sectoren werkgelegenheid, lokale economie en toerisme. Niké MAEKELBERG Jong ondernemerschap, bedrijvigheid en werkgelegenheid moeten wat Niké betreft bijzonder gestimuleerd worden, en dit om de braindrain te vermijden. Niké wil zoveel mogelijk jonge mensen in onze contreien houden. De lokale economie moet gesteund worden door een doorgedreven city marketing. Het optimaal promoten van de eigen opportuniteiten is volgens deze sales manager cruciaal. Niké onderschat ook zeker de tak toerisme niet. De troeven van onze landelijke streek - o.m. de link met WO I - moeten ten volle worden uitgespeeld. 11 Eendracht maakt macht. Student Rechten KULAK Poperinge 21 jaar Als centrumbewoner pleit Guillaume voor de inwoners van de deelgemeenten van Poperinge. Zij werden in de afgelopen zes jaar wat vergeten door het bestuur, en hij wil daarin graag verandering zien. Guillaume MUYLLE Dat er meer jongeren in de gemeenteraad moeten zetelen, is voor Guillaume als Jong-Vld'er een evidentie. De stem van de jeugd moet luider klinken, en er moet ook écht worden geluisterd naar wat de jeugd te zeggen heeft. Misschien kan de samenstelling van de huidige jeugdraad herbekeken worden? U merkt het, deze 21-jarige student Rechten bruist van de ideeën en voorstellen, en met de kansen die hij binnen Open Vld krijgt, wil hij zijn woorden in daden omzetten. Dit in alle openheid, en in samenspraak met anderen. Want eendracht maakt macht.

8 12 Tot uw dienst. Bediende Poperinge 22 jaar Julie LAHAYE Dat Julie, als nichtje van lijsttrekker Sabien, zich vroeg of laat in de politiek zou wagen, zal weinigen verbazen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als 22-jarige heeft ze toch al een aardig stukje van de wereld gezien, maar haar geliefde Poperinge blijft haar enige echte thuis. Ook daar zet Julie, sociaal als ze is, graag een stapje in de wereld met haar vrienden. Een veilige uitgaansbuurt is voor haar dan ook prioritair. Ouders mogen hun slaap niet laten omdat ze zich zorgen maken over de omgeving waarin hun kinderen uitgaan. Als bachelor toerisme ziet ze mogelijkheden om de troeven van onze hoppestad nog meer te 'verkopen' bij bezoekers, wat ook de lokale handelaar ten goede moet komen. Kortom, Julie trekt de kaart van de jonge dynamiek! 13 We doen het op wieltjes lopen. Andersvalide / voorheen CWGC Poperinge 47 jaar Voorheen werkzaam bij de Commonwealth War Graves Commission, maar sinds een ongeval andersvalide. Pascal LAPANNE Pascal beseft nu aan den lijve welke inspanningen een gemeente moet doen om het voor andersvaliden en ook voor senioren zo toegankelijk mogelijk te maken. Openbare werken kunnen volgens Pascal nog beter op elkaar afgestemd worden. Kleine herstellingen aan voetpaden en wegen moeten sneller gebeuren. Pascal voelt aan dat het stimuleren en uitbreiden van het aanbod op sociaal en cultureel gebied sociaal isolement kan tegengaan. Intussen blijft Pascal, met kennis van zaken, ook oog hebben voor het groenbeheer in Poperinge.

9 14 Respect. Bedrijfsleider Poperinge 55 jaar Rita TRUANT Met respect koos Rita een korte doch krachtige persoonlijke slogan. Of hoe we met slechts één woord heel veel kunnen zeggen. Deze zelfstandig bedrijfsleider van de transportfirma Fury windt er geen doekjes om en leeft naar deze basisregel. Respect voor de medeburger, respect voor gevestigde waarden en normen zoals onderwijzers en politiemensen, respect voor regels en gewoonten, respect voor gemaakte afspraken. Ontspanning zoekt Rita bij haar gezin en al fietsend. Van onze bovenburen kunnen we op dit vlak volgens Rita nog veel leren. Met uw steun, uw stem, zoekt ze het graag verder voor u uit. Met respect. 15 Verandering in stad of dorp moet goed zijn. Gepensioneerd postbode Roesbrugge 63 jaar Roesbrugge zou Roesbrugge niet zijn zonder Marc. Marc zou Marc niet zijn zonder zijn Roesbrugge. Hij heeft als geen ander voeling met zijn dorp en de mensen die er leven. Zijn politiek wil hij Marc DESEYNE dan ook grotendeels bedrijven ten dienste van de deelgemeenten. Ook in Proven komt hij veel en is hij een graag geziene figuur. Op zondagmiddag kan je hem daar steevast vinden op het voetbalterrein, waar hij trouw supportert voor zijn favoriete ploeg TSC Proven. Als oud-wielrenner wordt hij ook vaak gesignaleerd als seingever bij wielerwedstrijden in de deelgemeenten van Poperinge. Dat Marc een speciale liefde heeft voor dieren, is publiek geheim. Samen met zijn dochter, die die liefde van hem erfde, trekt hij zich vooral het lot aan van de Poperingse zwerfkatten. Ja, Marc ziet hier en daar toch wel de nood aan verandering in Poperinge. Maar verandering moet voor hem in de eerste plaats goed zijn voor iedereen.

10 16 Met Jackie in het zadel, gerechtigheid hoog in het vaandel. Uitbater B&B Brouwershuis Haringe 54 jaar Jackie COCKHEYT Jackies grote hart gaat uit naar de alleenstaanden, die het vaak niet makkelijk hebben om het met één salaris te rooien. Zelf alleenstaande en werkende mama, weet ze waarover ze spreekt. Ook de senioren hebben een plaatsje in Jackies hart. Voor hen wil ze meer aangepaste woningen met zorgvoorziening zien, zodat ze vrijer kunnen genieten van hun welverdiend pensioen. Als uitbater van een drukbezochte B&B kent Jackie ook de noden van een kleine 'handelaar' in een gemeente. Inspraak en vrijheid in keuze zijn voor haar op dit vlak prioritair. 17 Niet de schone schijn, maar de werkelijkheid telt. agent Euromut militair op rust Poperinge 60 jaar Opgevoed in weeshuizen weet Jean-Pierre heel goed hoe het is om in deze harde wereld een plaats te vinden in de maatschappij. Jean-Pierre RUYSSEN Hieruit spruit wellicht Jean-Pierres sociale bewogenheid. En waar een wil is, is een weg. Als basketbaltrainer en ex-militair weet Jean-Pierre als geen ander dat hij zijn spelers moet betrekken in de bespreking van de wedstrijdtaktiek. Zo ook ziet hij goed bestuur in een gemeente: de bevolking nauw betrekken in de besluitvorming. Met lede ogen ziet Jean-Pierre de groeiende leegstand in onze hoppestad aan. Aan dit probleem moet niet morgen, maar vandaag worden gewerkt, zodat de stad een stuk gezelliger en leefbaarder wordt voor iedereen. Als sportman zou hij dan weer graag zien dat de bevoegde beleidsmensen meer doen voor de Poperingse sportclubs en de sportende senioren.

11 18 Betrouwbaarheid verantwoordelijkheid. Lerares kunstonderwijs klassieke zang Poperinge 65 jaar Als mama van drie volwassen kinderen én als oma, is Marie-Thérèse zeer begaan met de opleiding en ontplooiing van onze jongeren. Specifieke talenten moeten voldoende kansen krijgen. Als gewezen lerares in het kunstonderwijs, en gehuwd met klarinettist, dirigent en gewezen directeur van de Stedelijke Muziekacademie van Poperinge José, zag ze soms hoe talent verloren kan gaan door een gemiste kans. Daar wil Marie-Thérèse onze jongeren voor behoeden. En samen met u wil ze ook werken aan een veilige, geborgen stad waar het aangenaam wonen en vertoeven is. Andere thema's die Marie-Thérèse niet loslaten zijn zuurstof voor onze economie, ademruimte voor jonge gezinnen, aandacht voor ouderen en ziekenzorg en immigratie mits integratie. Een hele mondvol, maar Marie-Thérèse deinst dan ook voor geen enkele uitdaging terug! Marie-Thérèse MOERENHOUT-MAESEN 19 Altijd op post. Bart DEVOS Postbode Poperinge 38 jaar Deze sympathieke jongeman moet u kennen. Is het niet als postbode, dan kent u hem misschien als trouwe supporter van voetbalploeg KFC Poperinge. Bart is erom gekend dat hij dicht bij de mensen staat, en altijd een luisterend oor biedt aan de mensen om hem heen. Hij blijft niet bij de pakken zitten en staat voor een politiek tot nut van iedereen, waarbij persoonlijke ambities ondergeschikt zijn aan het algemeen belang. Als zijn mening gevraagd wordt, neemt hij geen blad voor zijn mond, en zegt hij ongezouten zijn gedacht. Rechttoe, rechtaan. Zijn gezond verstand zegt hem dat wie hard werkt, beloond moet worden.

12 20 Wuk moei nog meer èn? Commercieel bediende Poperinge 38 jaar Deze op zijn minst poëtische naam hebt u wellicht al eerder horen vallen in Poperinge. De drager van deze naam komt uit een, al van generaties ver, donkerblauwe liberale familie. Fleur D AMOUR De appel valt niet ver van de boom, want ook moeder Jocelyne, sinds jaren voorzitter van het Willemfonds Poperinge, kandideerde in Fleur treedt nu in de voetsporen van haar moeder, en ze doet dat met flair. Niettegenstaande ze 10 jaar in Engeland (Kent) werkte na afloop van haar studies daar, bleef ze Poperinge in haar hart dragen. En de lokroep bleek 6 jaar geleden te sterk. Fleur kwam terug naar haar roots. Als commercieel bediende en vervangend kantoorhouder bij de Bank van de Post staat zij sindsdien tussen de mensen. In hart en ziel een Poperingenaar, en daarvoor wil ze zich ook inzetten. Wuk moei nog meer èn? 21 U en ik voor een leefbaar Poperinge. Meubelmaker Poperinge 41 jaar Waar je ook gaat langs Poperingse wegen, vaak kom je Franky tegen. Goedlachse, enthousiaste Franky, altijd in voor een praatje, een vriendelijk woord, een helpende hand. Franky VERMEERSCH Zijn onaflatende inzet als bestuurslid van Open Vld Poperinge werd vanaf dag één opgemerkt. Diezelfde inzet is er voor de vogelpikclub in de Legen Doorn en de kaartersclub in de Snoek. De Oldtimerrit van Abele op pinkstermaandag zou zonder Franky nooit meer dezelfde zijn. Deze meubelmaker heeft een enorme voorliefde voor de wielersport, zij het dan liever naast dan op de fiets. Bovenaan zijn prioriteitenlijstje voor Poperinge staat de evaluatie van de parkeerproblematiek en de verkeerscirculatie.

13 22 Blijven werken, voor U. Parlementair medewerkster Sint-Jan-ter-Biezen 37 jaar Intussen mag Isabel zich al 9 jaar parlementair medewerkster van Sabien noemen. Een poly - valente job, dat is zeker, maar vooral ook een job dicht bij de mensen. ISABEL STICKER Want wie met kleine of grote problemen een beroep doet op het luisterend oor van Sabien als volksvertegenwoordiger of gemeenteraadslid, zal Isabel ook vroeg of laat leren kennen. Helpen zoeken naar een passend antwoord op een concrete vraag. Een rechtstreekse lijn tussen de beleidsmaker en u. Blijven werken, voor u. In een uitgesproken landbouwgemeente als Poperinge verdient de sector volgens deze landbouwersdochter meer aandacht. We moeten blijven werk maken van herstel en onderhoud van onze landelijke wegen. 23 Ik ga ervoor. Leraar ocmw-raadslid Poperinge 38 jaar Al voor de vierde keer op rij staat deze leraar landen tuinbouw op onze lijst. Jan VANDENBROUCKE Op zijn politiek curriculum vitae prijken intussen de mandaten van gemeenteraadslid en ocmwraadslid. Jan gooit zich nu opnieuw in de strijd, en zal zich 100 procent geven. Als uittredend ocmw-raadslid heeft hij geleerd dat kansarmoede verholpen kan worden door een gepaste opvoeding en vorming. Voor de gemeente is hier een belangrijke taak weggelegd. Ook de zorg voor onze senioren wordt in de komende jaren een hele uitdaging. Bijkomende plaatsen in dagopvang, korte opvang en serviceflats moeten worden gerealiseerd. Jan gaat hiervoor!

14 24 Een vaste waarde voor sociale rechtvaardigheid. Gepensioneerd postbode Ocmw-raadslid Watou 68 jaar Intussen kan John bogen op maar liefst 21 jaar ervaring in de ocmw raad. Het ocmw is dan ook als het ware zijn tweede thuis geworden. Op vrijdagvoormiddag vind je hem steevast in het Sociaal Huis van Poperinge. Zo houdt hij de vinger aan de pols van wat er leeft bij personeel, bezoekers en bewoners van het rusthuis Proventier. Een praatje hier, een schouderklopje daar, John staat altijd klaar. Als Watounaar in hart en nieren bekommert John zich ook over de kleine en grote problemen die zich in een dorp kunnen voordoen. Hij zet zijn taak als spreekbuis voor de deelgemeenten graag verder. Dat kan met uw steun, uw stem. John VANRENTERGHEM-VANACKER 25 Aandacht voor iedereen. Gepensioneerd Gewezen schepen - gemeenteraadslid Abele 65 jaar Fier stelt Open Vld haar lijstduwer voor. Dit kon maar één persoon worden. Eerlijk, sociaal, solidair, rechtvaardig, onbaatzuchtig, het hart op de juiste plaats. Allemaal eigenschappen van Josianne. Ideologie, sociale stand of politieke strekking tel- Josianne LESAGE len voor Josianne niet. Mensen zijn mensen, en alle mensen zijn gelijk. Als gewezen parlementair medewerkster van wijlen volksvertegenwoordiger en burgemeester Marc Mahieu, en als gewezen schepen is dit altijd haar motto geweest. Ze werkt nog altijd op deze manier verder. Voor Josianne een politiek op mensenmaat, dicht bij de bevolking. Josianne wil enkel het beste voor zowel het centrum als voor de deelgemeenten van Poperinge. In Abele hebben ze dat geweten. Josianne lag als toenmalig schepen mee aan de basis van de bouw van het OC d'hoge Schole in Abele, en ze is er samen met echtgenoot Ghislain één van de drijvende krachten achter de hechte ploeg van het feestcomité.

15 1. Mobiliteit: afschaffen van het betalend parkeren evalueren verkeers beleid, -circulatie en -situatie, ook in de deelgemeenten wegwerken kasseien in de voetgangerszone op en rond het marktplein. 2. Gezond en voorzichtig financieel beleid: geen belastingsverhogingen of bijkomende bedrijfsbelastingen personeelskosten bedwingen keuzes maken m.b.t. uitvoeren van grote projecten o.a. vroonhof afschaffen pestbelastingen. 3. Maximale kansen bieden aan het ondernemerschap: informeren, samenwerken en inspraak zijn sleutelwoorden aanpakken van de leegstand online databank moet inzicht geven in beschikbare handelspanden, zowel groot als klein. 4. Inspraak van de burger verhogen (o.a. invoeren vragenhalfuurtje in de gemeenteraad, kindergemeenteraad) communicatie nieuwe media om nog beter te informeren digitale infoborden in centrum en deelgemeenten creatie van unieke loketten vb. jeugd, landbouw vereenvoudiging en duidelijkheid in de administraties van ocmw en stad. 5. Verhogen van de veiligheid: maximum inzetbaarheid van politie en politiediensten uitbreiding GAS eventuele geluidsoverlast, vandalisme in fuifbuurt aan banden leggen terugdringen van aantal inbraken en intens werken rond preventie en aanpak van druggebruik 6. Landbouw: onderhoud en herstel landelijke wegen opdrijven premiesysteem in landbouw bekender maken 7. Aandacht voor senioren: dagopvang, korte opvang en meer serviceflats ondersteuning voor aanpassingen in eigen woning zodat senioren langer thuis kunnen wonen toegankelijkheid (ook voor andersvaliden) sociaal isolement tegengaan door allerhande initiatieven 8. Toerisme: aanbod blijvend versterken nieuwe arrangementen te ontwikkelen voor stad en dorp, in samenwerking met de kunstacademie (wandel- en fietstoerisme) thema - gerichte theaterwandelingen 9. Jeugd: maximale ondersteuning van het georganiseerde jeugdwerk meer inspraak voor jongeren betaalbare en flexibelere kinderopvang door subsidiëring nieuwe initiatieven 10. Sport: meer samenwerking tussen sportdienst en Bloso of privé (promotie) max.toegankelijkheid afschermen van ateletiekpiste van de ring organiseren van gemeenschappelijk vervoer naschoolse activiteiten realisatie nieuw zwembad. Voor het volledig programma van Open Vld - Poperinge verwijzen we u graag noor de website of naar de verkiezingseditie van de Burgerkrant die binnenkort in uw bus valt. 10-puntenplan

16

Sabien LAHAYE-BATTHEU

Sabien LAHAYE-BATTHEU Eerst denken, dan doen. Lijsttrekker Gemeenteraad Lijstduwer Provincieraad Sabien LAHAYE-BATTHEU Beste groot-poperingenaar, Begin augustus ben ik 45 geworden, en op die leeftijd blikt een mens wel eens

Nadere informatie

Eerst denken, dan doen

Eerst denken, dan doen Lokale Burgerkrant Nr 1-2012 - Uitgave van Open Vld PoperingePoperinge Eerst denken, dan doen 6 jaar geleden werd Open Vld naar de oppositiebanken verwezen. 6 jaar lang schikte de fractie zich waardig

Nadere informatie

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Geraardsbergen lijsttrekker Onderwijs, welzijn, cultuur en ontspanning: dat zijn mijn prioriteiten. Ik zet mij in voor onderwijs: niet alleen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.»

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.» BUGGENHOUT DE WEG VOORUIT De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is. De weg vooruit naar auto s en fietsers die elkaar (graag) zien Niets is zo belangrijk als een veilige schoolomgeving.

Nadere informatie

Kandidatenlijst Groen Schelle 2018

Kandidatenlijst Groen Schelle 2018 Kandidatenlijst Groen Schelle 2018 STAN SCHOLIERS Lijsttrekker 64 jaar, coördinator drukkerij De eerste naam op onze lijst is die van Stan. Je komt hem zeker wel eens al joggend of fietsend tegen. Hij

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam»

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam» BEERNEM DE WEG VOORUIT Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam Beernem, waar iedereen graag thuiskomt. Wie weet er beter wat er leeft en nodig is in een buurt, dan de buurtbewoners zelf? Wij geloven sterk

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit!

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! Inleiding Spirit Hageland, de overkoepelende spiritwerking in de driehoek Tienen Diest Aarschot, wil u vandaag een eerste stand van zaken meegeven

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Oudenaarde lijsttrekker Jean-Pierre Wonen is ook in het zuiden van onze provincie, m.a.w. in de Vlaamse Ardennen niet goedkoper geworden. Integendeel.

Nadere informatie

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN Een klare kijk op de toekomst! Gewoon doen! geboren en getogen Wachtebekenaar! 45 jaar, gehuwd en papa van drie kinderen zelfstandig verzekeringsmakelaar & syndicus Politiek:

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

De échte vernieuwing voor Gingelom

De échte vernieuwing voor Gingelom 4 4 De échte vernieuwing voor Gingelom 4 4 Het is bijzonder inspirerend om nieuwe mensen hun visie te horen geven op de uitdagingen van onze gemeente. Zij zijn stuk voor stuk geëngageerd in het sociaal

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Bedankt voor uw aanwezigheid! LENNIK

Bedankt voor uw aanwezigheid!   LENNIK LENNIK Bedankt voor uw aanwezigheid! V.U. Open VLD Lennik, K Keymolenstraat 21, 1750 Lennik. NIET OP DE OPENBARE WEG GOOIEN. Burgemeester Willy De Waele ~ Lid worden ~ Ben je onze partij genegen? Wil je

Nadere informatie

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout.

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout. in t kort In de Herenbossen is het heerlijk fietsen, maar in de woongebieden moet je goed uitkijken. Open Vld wil dat onze kinderen veilig op school geraken. Daarom gaan we investeren in verkeersveiligheid.

Nadere informatie

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal»

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal» TREMELO-BAAL DE WEG VOORUIT Thuis in Tremelo-Baal Mensen verbinden Onze verenigingen, scholen, zorginstellingen, handelaars, buurtcomités... moeten we alle kansen geven en steunen waar kan en nodig (via

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST De wereld is constant in verandering. Alleen wanneer je voortdurend vernieuwt, kan je samen de toekomst maken. Daarom kiest CD&V Rotselaar bij het begin van 2016

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester.

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester. Beste Gentenaars, Beste liberale vrienden, WELKOM! Welkom in gent, Welkom op de stedendag van Open Vld. Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen

Nadere informatie

Ik ben Ingrid Slaa. Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij de ChristenUnie.

Ik ben Ingrid Slaa. Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij de ChristenUnie. Ik ben Ingrid Slaa. Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij de ChristenUnie. In deze folder leg ik op een eenvoudige manier uit wat de gemeenteraad is. En wat kiezen is. En hoe stemmen gaat.

Nadere informatie

N-VA Maarkedal met Project M en ijzersterke lijst naar de verkiezingen

N-VA Maarkedal met Project M en ijzersterke lijst naar de verkiezingen N-VA Maarkedal met Project M en ijzersterke lijst naar de verkiezingen Visie en Ambitie voor Maarkedal Maarkedal, 1 september Iedere verkiezing heeft zijn verrassing en in Maarkedal is het zonder enige

Nadere informatie

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme een aantrekkelijker een veiliger een Vlaamser Hamme Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme 1. Het imago van Hamme als sterk verouderde gemeente moet omgezet worden naar een landelijke gemeente met leefbare

Nadere informatie

Kandidaten met een warm hart voor Linter

Kandidaten met een warm hart voor Linter sp.a Kandidaten met een warm hart voor Linter Bettina Sandermans 1 André Vanherwegen 2 Kim Happaerts 3 4 5 6 Emile Winnen Christine Allard Kari Vanherwegen 7 8 9 10 Elien Pot Rik Vandenbosch Marleen Mellaerts

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGS- Een dynamisch en open beleid met visie! Ga naar onze website:

PROGRAMMA VERKIEZINGS- Een dynamisch en open beleid met visie! Ga naar onze website: VERKIEZINGS- PROGRAMMA Een dynamisch en open beleid met visie! Kent u OPEN VOOR DE MENS al? Een nieuwe politieke beweging die een ander beleid wil voor Bever. Een doordacht en duurzaam beleid met respect

Nadere informatie

Seniorenbeleidsplan

Seniorenbeleidsplan Seniorenbeleidsplan 2018-2023 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Pensioenen 2. Armoede 3. Participatie,betrokkenheid en inspraak 4. Veiligheid 5. Mobiliteit 6. Zorg op maat 2 Inhoudsopgave 7. Bouwen, wonen en

Nadere informatie

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Aalst lijsttrekker Binnen een paar dagen verkiest u een nieuw provinciaal bestuur. Gedurende meer dan 23 jaar maak ik hiervan deel uit. In die

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE De sp.a fractie staat klaar voor Jabbeke. Op een positieve manier en met concrete voorstellen willen we de leefbaarheid voor elke inwoner verhogen.

Nadere informatie

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.»

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.» BOORTMEERBEEK DE WEG VOORUIT Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek. Een open bestuur ten dienste van de inwoners. Communicatie en dialoog zijn enorm belangrijk in de moderne maatschappij. Wij vinden

Nadere informatie

De kandidatenlijst voor de provincieraadsverkiezingen District Oudenaarde is volledig.

De kandidatenlijst voor de provincieraadsverkiezingen District Oudenaarde is volledig. De kandidatenlijst voor de provincieraadsverkiezingen District Oudenaarde is volledig. Een mooi evenwicht van nieuwe kandidaten ondersteund door ervaren kandidaten:. De Reycke - Van De Populiere Marleen

Nadere informatie

SCHOTEN WEER VAN ONS

SCHOTEN WEER VAN ONS SCHOTEN WEER VAN ONS LIJSTTREKKER TOM VAN GRIEKEN Beste Schotenaar, Samen met mijn vriendin heb ik een huis opgeknapt in Den Deuzeld. Schoten is een leuke plek om te wonen en inwoners zijn dan ook terecht

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best Profielschets Burgemeester van Best 1 Voor Best. Met Best. Met Best gaat het goed. We zijn een gemeenschap met grote maatschappelijke betrokkenheid. Als gemeente met 30.000 inwoners maken we deel uit van

Nadere informatie

Sabien Lahaye - Battheu Durver én doener.

Sabien Lahaye - Battheu Durver én doener. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1 2 3 4 5 6 7 8 9 KAMER WEST-VLAANDEREN Effectieven VAN QUICKENBORNE Vincent LAHAYE-BATTHEU Sabien STAELRAEVE Sofie CALLENS Pieter ANSEEUW Stéphanie MADDENS Wout

Nadere informatie

DE KRACHT VAN VERANDERING

DE KRACHT VAN VERANDERING STEM N-VA Beste inwoners van Kortemark, De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 staan voor de deur. N-VA Kortemark is een nieuwe partij die voor de eerste maal de handschoen opneemt. De voorbije

Nadere informatie

1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN

1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN 1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN VISIE Een goede organisatie moet een basisfilosofie hebben. Die zal dan ook aan de basis liggen van wat er, en hoe, dat precies georganiseerd moet worden. Onze club heeft

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Hallo Ik ben Lukas Scheijgrond Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij ChristenUnie. In deze folder leg ik op een

Nadere informatie

Het beleid t.a.v. mensen met een handicap

Het beleid t.a.v. mensen met een handicap Iedereen telt mee in de stad of gemeente 1 De gemeenteraadsverkiezingen 2012 Het memorandum van VFG Het beleid t.a.v. mensen met een handicap In het algemeen vraagt VFG dat gelijke kansen en toegankelijkheid

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

depanne.cdenv.be CD&VPlus is een vriendengroep! daden inbegrepen We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat

depanne.cdenv.be CD&VPlus is een vriendengroep! daden inbegrepen We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat daden inbegrepen depanne.cdenv.be INFORMATIEBLAD CD&V - JAARGANG 11 - SEPTEMBER - OKTOBER 2012 CD&VPlus is een vriendengroep! We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat vrienden in een gezellig

Nadere informatie

Partij van de Arbeid Utrecht Provinciale Statenverkiezingen 2019

Partij van de Arbeid Utrecht Provinciale Statenverkiezingen 2019 Rob van Muilekom (Amersfoort) #1 Lijsttrekker Provinciale Staten Als volksvertegenwoordiger zoek ik contact met de inwoners van Utrecht. Met de senioren die strijden voor het behoud van de bushalte en

Nadere informatie

bestuur goed stassen 1 jos

bestuur goed stassen 1 jos SamenvoorKruibeke goed bestuur *ontbreken op de foto: Kristof Van de Vyver, Iris Sinnaeve en Jeannine Cap Een echt bestuur voor een financieel gezond Kruibeke doe je niet alleen, niet als individu, ook

Nadere informatie

De Panne-Adinkerke, elke dag opnieuw

De Panne-Adinkerke, elke dag opnieuw Rita Eric Sabine Regine Didik Vincent Johan Anita Frans Ronny Bram Eric Frans Miriam Annabel Dorine Micheline Pol Simonne Christiane Ronny De Panne-Adinkerke, elke dag opnieuw De Panne, elke dag opnieuw

Nadere informatie

opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK

opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK Bij het begin van de jaren 70 zoeken enkele ouders een dagcentrum voor hun volwassen gehandicapt kind. Voordien was het bijna evident

Nadere informatie

Programma Bestuur en communicatie

Programma Bestuur en communicatie Programma 2013 2018 Bestuur en communicatie Goede communicatie loopt in twee richtingen. Momenteel gebeurt dit bijna uitsluitend van gemeentebestuur naar inwoners. De andere richting willen we de volgende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 mei 2014

Nieuwsbrief 9 mei 2014 Katrien Schryvers Aan de bel voor Zorg, Wonen en Kinderen Nieuwsbrief 9 mei 2014 Beste lezer, Mijn nieuwsbrief kreeg een nieuw kleedje, om te onderstrepen dat ik aan de bel trek voor u! Voor wonen, zorg

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Vandaag, 20 februari, is een dag waar wij als nieuw bestuur naar hebben uitgekeken.

Vandaag, 20 februari, is een dag waar wij als nieuw bestuur naar hebben uitgekeken. Beste vrienden, Vandaag, 20 februari, is een dag waar wij als nieuw bestuur naar hebben uitgekeken. Sinds afgelopen zomer hebben we achter de schermen heel wat werk verricht om terug een volwaardig Open

Nadere informatie

Jongeren ten opzichte van hun eerste job 15-09-2008

Jongeren ten opzichte van hun eerste job 15-09-2008 Jongeren ten opzichte van hun eerste job Samenvatting 15-09-2008 van de resultaten a Market Probe division Doelstelling van het onderzoek 2 3 Kennis over de jongeren ten aanzien van het einde van hun studies

Nadere informatie

mobi4u OUD vs. NIEUW Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer

mobi4u OUD vs. NIEUW Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer mobi4u OUD vs. NIEUW Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer Introductie Het leidt geen twijfel dat het stimuleren van duurzame ontwikkeling en duurzame mobiliteit één van de grootste uitdagingen

Nadere informatie

BELEIDSNOTA S NAAR AANLEIDING VAN DE GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN

BELEIDSNOTA S NAAR AANLEIDING VAN DE GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN OOSTROZEBEKE OPEN KRISTELIJK RESPECTVOL ACTIEF BELEIDSNOTA S NAAR AANLEIDING VAN DE GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN IN 2012 1 DOET DE ZILVERPROEF OKRA 55+ is in onze gemeente de grootste socio culturele beweging

Nadere informatie

Kindcentraal van 0 tot 12.

Kindcentraal van 0 tot 12. Gedachtegoed Kindcentraal van 0 tot 12. Kindcentraal van 0 tot 12 Dit is een boekje dat in essentie gaat over wie wij willen zijn als PCBO Meppel. Nu en in de toekomst. Een toekomst met een maatschappij

Nadere informatie

De werking van de Beleids-en beheerscyclus

De werking van de Beleids-en beheerscyclus Achter de schermen De werking van de Beleids-en beheerscyclus Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn en het stof weer is gaan liggen, ontwaken de nieuwe gemeenteburen. In sommige steden en

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

basisschool Hellestraat 15/ Speldenstraat 72

basisschool Hellestraat 15/ Speldenstraat 72 basisschool Hellestraat 15/ Speldenstraat 72 Een nieuwe naam, een nieuw verhaal Op 5 februari 2019 gingen 9 GO!-scholen voor basis- en secundair onderwijs uit de regio Menen - Wervik - Geluwe een nieuwe

Nadere informatie

Sport is belangrij r k

Sport is belangrij r k Sport is belangrijk Voor de gezondheid Voor de sociale cohesie Voor de integratie Voor de economische effecten Voor de uitstraling als gemeente daarom is SPORT ERG BELANGRIJK Sport is niet alleen goed

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. Werkgroep dienstverlening 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. 1) Algemeen: burgerzaken en communicatie Onthaaldag voor nieuwe inwoners Koppeling

Nadere informatie

CD&V+ kiest voor de weg vooruit!

CD&V+ kiest voor de weg vooruit! CD&V+ kiest voor de weg vooruit!» CD&V gelooft in de troeven van Kluisbergen en haar inwoners. We verruimen onze lijst en stellen daarbij één voorwaarde: wij willen kandidaten met een hart voor Kluisbergen.

Nadere informatie

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind.

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind. 1. VERWELKOMING. NAAR DE OUDERS TOE Van harte welkom in onze school. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Het verheugt ons dat u voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind een

Nadere informatie

DOELSTELLINGENNOTA 2014 Gemeentebestuur De Haan Leopoldlaan 24

DOELSTELLINGENNOTA 2014 Gemeentebestuur De Haan Leopoldlaan 24 DOELSTELLINGENNOTA 2014 Gemeentebestuur De Haan Leopoldlaan 24 Gemeentesecretaris: Franky Museeuw Financieel beheerder: Bart Dewulf Prioritair beleid Strategische doelstelling: Professionele organisatie

Nadere informatie

VOORTVAREND DIEPENBEEK

VOORTVAREND DIEPENBEEK VOORTVAREND DIEPENBEEK VOORTVAREND DIEPENBEEK 2 1 JOS LEROI ONTMOETEN MOET Onderzoek heeft aangetoond dat Diepenbeek bekend staat als een groene en hartelijke woongemeente, en daar zijn we best fier op.

Nadere informatie

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG 2018-2022 INHOUD VOORWOORD ANNE VAN DEN HOEK 3 GELIJKE KANSEN 4 ONZE LEEFOMGEVING 5 KRACHT VAN DE INWONERS 6 ONZE LIJST 7 SLOTWOORD

Nadere informatie

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper.

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper. Algemene missie, visie en doelstellingen KFC Gavere Asper 1) Algemene Missie KFC Gavere Asper wil meer zijn dan een voetbalclub alleen. De club wil via het voetbal de sociale verbondenheid van zijn leden

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

LOKALE POLITIE & STAD LIER

LOKALE POLITIE & STAD LIER LOKALE POLITIE & STAD LIER 20 september 2010 PERSTEKST Resultaten van de tussentijdse leefbaarheids- en veiligheidsenquête juni 2010 Perstekst Resultaten van de tussentijdse veiligheids- en leefbaarheidsenquête

Nadere informatie

Dirk Laleman. 9 DE PLAATS. 7lijst. Provincie 22 STE PLAATS. Gemeenteraadsverkiezingen. "met een hart voor iedereen"

Dirk Laleman.  9 DE PLAATS. 7lijst. Provincie 22 STE PLAATS. Gemeenteraadsverkiezingen. met een hart voor iedereen V.U. Dirk Laleman. Verkiezingsdrukwerken: verkiezingen gemeente- en provincieraadsverkiezingen 8 oktober 2006, vrij van zegel volgens artikel 198 van het W.Z.G.T. www.laleman.be Dirk Laleman 9 DE PLAATS

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 8 september 2014

Gemeenteraad Zitting van 8 september 2014 Gemeenteraad Zitting van 8 september 2014 Ontwerpbesluitenbundel OPENBARE ZITTING Aanvullende punten 31 2014_VVB_00002 Voorstel tot beslissing van raadslid Carol Leleu: Betreft De fiets aanmoedigen bij

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal

Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal Over een paar weken kiezen alle Brabanders een nieuw bestuur voor de provincie. Op 7 maart. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als

Nadere informatie

Samen Sterk Voor Uw Belang

Samen Sterk Voor Uw Belang Samen Sterk Voor Uw Belang Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen 2014 2018 Speerpunten www.gemeentebelangen-aalten.nl Samen sterk voor uw belang Verkiezingsprogramma 2014 2018 GemeenteBelangen werkt actief

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas 10 puntenplan Inleiding. Sint-Gillis-Waas is een goede gemeente om in te wonen. De typische elementen die onze gemeente kenmerken, namelijk de rust, de goede

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep wonen.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep wonen. Werkgroep wonen 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep wonen. VOORMIDDAG Vragen betreffende sterkten: - Welke positieve kenmerken zie je in Schilde? - Welke

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg? Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit

Nadere informatie

Programma. Omgaan met culturele diversiteit voor bibliotheekmedewerkers. Jannie Limburg

Programma. Omgaan met culturele diversiteit voor bibliotheekmedewerkers.   Jannie Limburg Programma Omgaan met culturele diversiteit voor bibliotheekmedewerkers! In de sfeer komen! Cultuur, wat is het (niet)! Leervragen! Kom je uit Gezin of Familie?! Praktijk voor bibliotheek www.peervis,net

Nadere informatie

samen 4 Ed. Dendermonde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Dendermonde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Dendermonde lijsttrekker Dag Beste Kiezer, Mijn naam is Goedele De Cock. Ik ben uittredend provincieraadslid en woon in Lebbeke. Net zoals in

Nadere informatie

MEER ZEVENBERGEN LIER-KONINGSHOOIKT

MEER ZEVENBERGEN LIER-KONINGSHOOIKT MEER ZEVENBERGEN LIER-KONINGSHOOIKT ONZE LIJSTTREKKER OVER ZEVENBERGEN Beste Zevenbergenaar, beste stadsgenoot, Een stad leeft maar omdat er mensen leven. Mensen leven en bewegen in hun buurt, in hun wijk.

Nadere informatie

6 op 10 Limburgse bedrijven willen voluit investeren

6 op 10 Limburgse bedrijven willen voluit investeren PERSBERICHT Hasselt, 16 april 2015 Bevraging UNIZO-Limburg en VKW Limburg: 6 op 10 Limburgse bedrijven willen voluit investeren Groeiambitie voor 7 op 10 hoofdreden voor investeringen Investeringen hefboom

Nadere informatie

stevige stam is de boom waardeloos.

stevige stam is de boom waardeloos. Visuele voorstelling Boom: Onze school ligt in een groen, bosrijke omgeving. Het logo van de school staat centraal in de tekening. Jongen en meisje: De kinderen staan centraal in onze school. Ben je jongen

Nadere informatie

www.liberaalhardenberg.com Verkiezingsprogramma "Naar een transparante en eerlijke toekomst"

www.liberaalhardenberg.com Verkiezingsprogramma Naar een transparante en eerlijke toekomst Verkiezingsprogramma 2014 2018 "Naar een transparante en eerlijke toekomst" Inleiding De afgelopen vier jaar heeft Liberaal Hardenberg als eenmansfractie steeds de strijd aangebonden met gevestigde opvattingen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

Gemeente Delft Cluster GBO / Kennisveld Informatie Onderzoek & Statistiek november DIP-leden over de nieuwe burgemeester

Gemeente Delft Cluster GBO / Kennisveld Informatie Onderzoek & Statistiek november DIP-leden over de nieuwe burgemeester Gemeente Delft Cluster GBO / Kennisveld Informatie Onderzoek & Statistiek november 2015 DIP-leden over de nieuwe burgemeester Resultaten onderzoek onder Delft Internet Panel Burgemeester Verkerk neemt

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Liberaal

Verkiezingsprogramma. Liberaal Verkiezingsprogramma Liberaal053 2014 2018 - Liberaal053 is nieuw, fris en oprecht betrokken bij de maatschappij. Met deze uitspraak gaat Liberaal053 de gemeenteraadverkiezingen van 2014-2018 in. Liberaal053

Nadere informatie

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem.

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Initiatief: Aanleiding: Gericht aan: Datum: 9 mei 2010 Adviesnummer: 2010/1 Jeugdraad Aalst in samenwerking

Nadere informatie

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Tweede Kamer 2017-2021 Verkiezingsprogramma 2017-2021 Eenvoudige taal Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering.

Nadere informatie

Meer omzet in minder tijd

Meer omzet in minder tijd Voor verswinkeliers die willen floreren Meer omzet in minder tijd Vijf bouwstenen voor succesvolle ondernemers Ir. Jo Spiertz Bedrijfskundige, ondernemerscoach Meer omzet in minder tijd En 5 waardevolle

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

SABIEN LAHAYE- BATTHEU 2 de plaats Kamer. Verder werken. Tip. Kamer lijst nr. 7

SABIEN LAHAYE- BATTHEU 2 de plaats Kamer. Verder werken. Tip. Kamer lijst nr. 7 Kamer lijst nr. 7 2 Tip Effectieven 1 VAN QUICKENBORNE Vincent Kortrijk LAHAYE-BATTHEU Sabien Poperinge 3 DE KLERCK Patrick Blankenberge 4 ROMMEL-OPSTAELE Janna Middelkerke 5 SYSSAUW Mieke Menen 6 PILLEN

Nadere informatie

Een gemeente besturen wil zeggen : - een toekomstvisie uitwerken - Zele verder doen groeien - Zele vooruit

Een gemeente besturen wil zeggen : - een toekomstvisie uitwerken - Zele verder doen groeien - Zele vooruit Samen Vooruit! Open Vld Zele gaat samen met de Zelenaars Zele verder vooruit duwen. Het is goed wonen, werken en leven in Zele. Dit moet zo blijven. Open Vld wil hier de komende jaren verder aan werken.

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Zelf aan de slag met het schrijf-uw-levensverhaalboek van Zorgbedrijf Antwerpen

Zelf aan de slag met het schrijf-uw-levensverhaalboek van Zorgbedrijf Antwerpen Een uniek verhaal om te koesteren Zelf aan de slag met het schrijf-uw-levensverhaalboek van Zorgbedrijf Antwerpen Vertellen over vroeger en over je leven: dat heeft een positieve impact op vandaag en zelfs

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL 2018-2022 SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM COLOFON Programmacommissie Isabelle van Woerkom (voorzitter) Arjen de Groot (secretaris) Judith

Nadere informatie