Aanvraagformulier zorginstellingen. (her)erkenningsaanvraag. opleiding tot. medisch technicus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvraagformulier zorginstellingen. (her)erkenningsaanvraag. opleiding tot. medisch technicus"

Transcriptie

1 1 van 12 Aanvraagformulier zorginstellingen (her)erkenningsaanvraag opleiding tot medisch technicus

2 2 van 12 Algemene gegevens van de zorginstelling U vult dit deel voor alle opleidingen eenmalig per zorginstelling in Naam instelling: Postadres instelling: Naam contactpersoon 1 uit de aanvragende instelling: adres contactpersoon: Telefoonnummer contactpersoon: Ondertekening door de Raad van Bestuur Ondergetekende verklaart de onderstaande vragen naar waarheid te hebben beantwoord. Plaats: Datum: Naam: Functie: Handtekening: 1 De contactpersoon is bij voorkeur de persoon die verantwoordelijk is voor het opleidingsbeleid in de zorginstelling.

3 3 van 12 Deel 1: Algemene eisen met betrekking tot de opleidingssituatie op instellingsniveau 2 Het CZO heeft ten aanzien van de opleidingssituatie binnen de zorginstelling eisen geformuleerd om de kwaliteit van opleiden in de zorginstelling te garanderen. Categorie vraagnr. Wat willen we graag van u weten? Uw antwoord Upload hier uw document(en) of stuur een geanonimiseerd voorbeeld mee om uw antwoord aan te tonen Op welke pagina( s) kunnen we het vinden? 1 Het opleidingsbeleid van uw zorginstelling is beschreven. 2 Het opleidings- en examenreglement (OER) is beschreven en voldoet minimaal aan de opgestelde criteria van het CZO. 3 Er is beschreven hoe uw zorginstelling samenwerkt met het opleidingsinstituut op instellingsniveau. 4 Er is beschreven welke niet opleidingsspecifieke overlegvormen er zijn tussen uw zorginstelling en het opleidingsinstituut en hoe de uitkomsten hiervan worden geïmplementeerd. 2 Dit onderdeel van de aanvraag hoeft slechts eenmaal te worden ingediend.

4 4 van 12 5 Er is beschreven hoe uw zorginstelling zorg draagt voor en voortdurend investeert in een positief leerklimaat. 6 Er is beschreven over welke leerfaciliteiten uw zorginstelling beschikt, waar de student gebruik van kan maken

5 5 van 12 Betreft de opleiding tot: Medisch technicus Naam instelling: Postadres instelling: Naam contactpersoon 3 uit de aanvragende instelling: adres contactpersoon: Telefoonnummer contactpersoon: Ondertekening door de Raad van Bestuur Ondergetekende verklaart de onderstaande vragen naar waarheid te hebben beantwoord. Plaats: Datum: Naam: Functie: Handtekening: Dossiernummer huidige erkenning: 3 De contactpersoon is bij voorkeur de persoon die de opleiding begeleidt.

6 6 van 12 Deel 2A: Specifieke eisen met betrekking tot de opleiding tot medisch technicus Het CZO heeft per opleiding eisen geformuleerd waaraan de opleiding dient te voldoen om de kwaliteit van de opleiding te garanderen. De vragen in dit deel zijn gedeeltelijk een specificatie van de vragen in deel 1. Categorie vraagnr. Wat willen we graag van u weten? Uw antwoord Upload hier uw document(en) of stuur een geanonimiseerd voorbeeld mee om uw antwoord aan te tonen Op welke pagina( s) kunnen we het vinden? 1 Er is beschreven hoe uw zorginstelling de student toetst op het behalen van de CZO eindtermen op het juiste niveau van Miller 4. 2 Het opleidings- en examenreglement (OER) wordt toegepast op de individuele student. 3 De opleiding voldoet aan de specifieke bepalingen die het CZO aan de opleiding stelt. Samenwerking en integratie 4 Er is beschreven hoe er integratie plaatsvindt tussen de theorie en de praktijk. 4 Miller beschrijft de beroepsbekwaamheid in vier niveaus: Weet, Weet hoe, Laat zien en Doet. Het uitgangspunt van het deskundigheidsgebied en eindtermen van het CZO is dat alle eindtermen op het niveau doet dienen te worden bereikt. In uitzonderlijke gevallen is dit niet het geval. Dit is te vinden in het Deskundigheidsgebied en Eindtermen van de opleiding.

7 7 van 12 5 Er is beschreven hoe de zorginstelling en het opleidingsinstituut samenwerken met betrekking tot de opleiding. 6 Er is beschreven welke opleidingsspecifieke overlegvormen er tussen de zorginstelling en het opleidingsinstituut zijn en hoe de uitkomsten hiervan worden geïmplementeerd. 7 Er is beschreven hoe de kwaliteit van de opleiding op de praktijkleerplaats wordt geborgd. 8 Er is beschreven hoe de kwaliteit van de werk- en / of praktijkbegeleiding wordt bewaakt. 9 Er is op leerplaats niveau een specifiek leerplan voor de opleiding. 10 Er is beschreven hoe de begeleiding van de student met betrekking tot de opleiding is vormgegeven. NB: Indien de opleiding op meerdere afdelingen c.q. leerplaatsen plaatsvindt, dient de begeleiding per leerplaats te worden verantwoord.

8 8 van Er is beschreven of er een boventalligheidsregeling is en hoe deze wordt toegepast op de student. 12 Er is beschreven welk deel van de opleiding de student op welke leerplaats doorbrengt door in ieder geval: - Een beschrijving van de leerdoelen die per leerplaats behaald kunnen worden; - De duur van de opleiding per leerplaats. 13 Er wordt door de student gebruik gemaakt van een opleidingsplan 5 dat individueel wordt gebruikt (bijv. portfolio 6 ). 5 In het opleidingsleerplan wordt de onderwijskundige inrichting van het curriculum beschreven. Het bevat structuurbepalende elementen zoals de opleidingsdoelstelling, eindtermen, toetsing, contacturen, begeleiding en stages. 6 Een persoonlijk (digitaal) dossier, waarin de student bewijsmateriaal verzamelt voor zijn inspanningen, vooruitgang en prestaties in een bepaald domein. Een portfolio kan worden gebruikt om het leerproces en persoonlijk ontwikkelplan van de student in kaart te brengen en te begeleiden (formatief) en als evaluatie-instrument (summatief).

9 9 van 12 Deel 2B: Specifieke eisen die aan de leerplaats(en) worden gesteld met betrekking tot de opleiding medisch technicus Het CZO stelt het behalen van het deskundigheidsgebied en de eindtermen voor de zorgopleiding centraal. Per opleiding zijn specifieke eisen geformuleerd die gelden voor iedere student. Deze eisen dienen op de praktijkleerplaats, dan wel binnen de zorginstelling aanwezig te zijn. Het doel is om op zowel kwalitatief niveau als kwantitatief niveau, uitgaande van de kennistransfer vanuit de theorie in de praktijk en van de ene naar de andere situatie, het deskundigheidsgebied en de eindtermen te kunnen behalen. Onderdeel Vraagnr. Specificatie Uw antwoord Upload hier uw document(en) of stuur een geanonimiseerd voorbeeld mee Op welke pagina( s) kunnen we het vinden? De zorginstelling garandeert dat de medisch technicus in opleiding onder supervisie lerende werkervaring kan opdoen tijdens de levenscyclus van laag-, middenen hoogrisico geclassificeerde medische hulpmiddelen Invoeringsfase 1 Assisteert tenminste 5 keer bij het opstellen van een PvE tijdens verwerving van 5 verschillende medische hulpmiddelen. 2 Doet tenminste 5x een risicoanalyse tijdens verwervingstraject. 3 Maakt tenminste 5x een onderhoudsprotocol. Gebruikersfase 4 Doet tenminste 5x een vrijgave en acceptatie aan gebruikers. 5 Voert zelfstandig tenminste 25x preventief onderhoud uit. 6 Voert zelfstandig tenminste 25x correctief onderhoud uit.

10 10 van 12 7 Doet tenminste 25 dagen zelfstandig storingsdienst, handelt alle voorkomende apparatuur storingen in het gehele huis af, inclusief hoogrisico apparatuur en apparatuur in netwerken. 8 Voert tenminste 10x de regie bij uitbesteed onderhoud, naar de gebruikers en de leveranciers. 9 Verzorgt tenminste 5 gebruikersinstructies. Afstotingsfase 10 Neemt tenminste 5x zelfstandig apparatuur uit gebruik. Veiligheidsbeleid 11 Voert tenminste 25x een storingsoorzaken-analyse behorend bij correctief onderhoud uit. 12 Participeert tenminste 5x een in een onderzoek naar een incident/veiligheidsmelding De zorginstelling garandeert dat de medisch technicus in opleiding de volgende ervaring in de keten van zorg opdoet. 13 Stage van tenminste 32 uur op een OK verdeeld over anesthesie, chirurgie en CSA. 14 Stage van tenminste 16 uur op een IC. 15 Stage van tenminste 16 uur op een SEH. 16 Stage van tenminste 32 uur op een ICT/Informatievoorziening afdeling 17 Participeert tenminste in 5 (ver)bouw-, verhuis- of onderzoeksprojecten.

11 11 van 12

12 12 van 12 INSTROOMEISEN MT De minimale instroomeisen zijn: MBO-4 diploma middenkader engineering met in het vakkenpakket wiskunde, natuurkunde, informatietechnologie en elektrotechniek; de student heeft gedurende de opleiding een dienstverband met een CZO-erkende zorginstelling Indien niet voldaan wordt aan de instroomeisen kan -als er sprake is van een vergelijkbaar niveau- een ontheffing van de vooropleidingseis worden aangevraagd bij de opleidingscommissie. Bij de toekenning van de ontheffing wordt de motivatie vanuit de student en de werkgever meegewogen in de besluitvorming. Omvang van de opleiding in klokuren Minimum aantal praktijkuren: 1100 Minimum aantal theorie-uren: 120 Minimumaanstelling per week in klokuren: 32 uur Bij een parttime dienstverband dient gegarandeerd te zijn dat er 1100 uur in de praktijk wordt gewerkt.

Aanvraagformulier Zorginstellingen (her)erkenningsaanvraag Opleiding tot Endoscopieverpleegkundige CONCEPT

Aanvraagformulier Zorginstellingen (her)erkenningsaanvraag Opleiding tot Endoscopieverpleegkundige CONCEPT Aanvraagformulier Zorginstellingen (her)erkenningsaanvraag Opleiding tot Endoscopieverpleegkundige CONCEPT Algemene gegevens van de zorginstelling U vult dit deel voor alle opleidingen eenmalig per zorginstelling

Nadere informatie

Aanvraagformulier Zorginstellingen (her)erkenningsaanvraag Opleiding tot verpleegkundig endoscopist CONCEPT

Aanvraagformulier Zorginstellingen (her)erkenningsaanvraag Opleiding tot verpleegkundig endoscopist CONCEPT Aanvraagformulier Zorginstellingen (her)erkenningsaanvraag Opleiding tot verpleegkundig endoscopist CONCEPT Algemene gegevens van de zorginstelling U vult dit deel voor alle opleidingen eenmalig per zorginstelling

Nadere informatie

Aanvraagformulier Zorginstellingen. (her)erkenningsaanvraag. Opleiding tot. spoedeisendehulpverpleegkundige

Aanvraagformulier Zorginstellingen. (her)erkenningsaanvraag. Opleiding tot. spoedeisendehulpverpleegkundige Aanvraagformulier Zorginstellingen (her)erkenningsaanvraag Opleiding tot spoedeisendehulpverpleegkundige Algemene gegevens van de zorginstelling U vult dit deel voor alle opleidingen eenmalig per zorginstelling

Nadere informatie

Deskundigheidsgebied en Eindtermen

Deskundigheidsgebied en Eindtermen Deskundigheidsgebied en Eindtermen opleidingseisen van de opleiding tot medisch technicus Datum 11 juni 2018 Versie 1 Auteur Opleidingscommissie med tech Beheerder document Secretaris opleidingscommissie

Nadere informatie

Aanvullend aan dit systeem wordt de instelling periodiek bezocht door een auditpanel van het CZO.

Aanvullend aan dit systeem wordt de instelling periodiek bezocht door een auditpanel van het CZO. Procedure OC audit Inleiding en reikwijdte Deze procedure is van toepassing op de audits die door de opleidingscommissies worden uitgevoerd. Tijdens deze audit wordt slechts één tot twee (indien verwant)

Nadere informatie

STANDAARDFORMULIER ERKENNINGSAANVRAAG VERPLEEGKUNDIGE VERVOLGOPLEIDING

STANDAARDFORMULIER ERKENNINGSAANVRAAG VERPLEEGKUNDIGE VERVOLGOPLEIDING STANDAARDFORMULIER ERKENNINGSAANVRAAG VERPLEEGKUNDIGE VERVOLGOPLEIDING Toelichting bij het gebruik van het standaardformulier: Het College Verpleegkundige Vervolgopleidingen Ziekenhuizen erkent enkel die

Nadere informatie

PROCES van AANVRAAG tot ERKENNING en studentenregistratie

PROCES van AANVRAAG tot ERKENNING en studentenregistratie PROCES van AANVRAAG tot ERKENNING en studentenregistratie 17-4-2013 Informatie www.czo.nl Algemene informatie CZO Informatie opleidingen Informatie erkenningen Informatie studenten 1 Algemene informatie

Nadere informatie

Auditprocedure erkenningssystematiek 2015

Auditprocedure erkenningssystematiek 2015 Auditprocedure erkenningssystematiek 2015 Inleiding en reikwijdte De erkenningssystematiek is gebaseerd op het principe van high trust, high penalty en bestaat uit een inzichtelijke schriftelijke aanvraagprocedure

Nadere informatie

Er ligt een visie/onderwijsmethodiek ten grondslag aan de uitwerking van de opleiding

Er ligt een visie/onderwijsmethodiek ten grondslag aan de uitwerking van de opleiding VERSLAG WORKSHOP CZO ERKENNINGSAANVRAAG OPLEIDERS RAV S INFORMATIEBIJEENKOMST CZO-TRAJECT Tijd Plaats Inleider Verslag : Donderdag 14 juni 2012, 13.00 15.00 uur : Academie voor Ambulancezorg, Harderwijk

Nadere informatie

BEOORDELINGSKADER ERKENNINGSAANVRAAG VERPLEEGKUNDIGE VERVOLGOPLEIDING

BEOORDELINGSKADER ERKENNINGSAANVRAAG VERPLEEGKUNDIGE VERVOLGOPLEIDING BEOORDELINGSKADER ERKENNINGSAANVRAAG VERPLEEGKUNDIGE VERVOLGOPLEIDING Toelichting bij het gebruik van het beoordelingskader: Het beoordelingskader is een werkdocument voor opleidingscommissies om zo op

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING TEAMCOACHOPLEIDING

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING TEAMCOACHOPLEIDING AANVRAAGFORMULIER ERKENNING TEAMCOACHOPLEIDING CONFORM OVERGANGSREGELGEVING OPLEIDINGEN LVSC (2019-2024) Opleidingsinstituut: Naam:... Adres:... Postcode: Plaats:... Telefoonnummer:. E-mailadres:. Wilt

Nadere informatie

Inbedding duale MBRT opleiding in CZO erkenningssystematiek

Inbedding duale MBRT opleiding in CZO erkenningssystematiek Inbedding duale MBRT opleiding in CZO erkenningssystematiek College Zorg Opleidingen Utrecht, oktober 2012 Inhoudsopgave Pagina 1 Inleiding 4 1.1 Doel 1.2 Voorwaarden 1.3 Erkenningsaanvraag 1.4 Adresgegevens

Nadere informatie

Examenreglement. Opleidingen tot Radiodiagnostisch en Radiotherapeutisch Laborant Inservice

Examenreglement. Opleidingen tot Radiodiagnostisch en Radiotherapeutisch Laborant Inservice Examenreglement Opleidingen tot Radiodiagnostisch en Radiotherapeutisch Laborant Inservice Datum vastgesteld Utrecht 15 mei 2017 Versie 1.1 Vastgesteld door K. Boonstra Aantal pagina s 4 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Regeling Opleiding tot Klinisch Perfusionist

Regeling Opleiding tot Klinisch Perfusionist Regeling Opleiding tot Klinisch Perfusionist Inleiding In 2003 hebben de NVZ vereniging van ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) het College Zorg Opleidingen,

Nadere informatie

Opleidingseisen van de opleiding tot endoscopieverpleegkundige

Opleidingseisen van de opleiding tot endoscopieverpleegkundige Versie IB Deskundigheidsgebied en Eindtermen Opleidingseisen van de opleiding tot endoscopieverpleegkundige Datum 1 dec. 2018 Versie 1.5 Auteur Opleidingscommissie Endoscopieverpleegkundige/ Verpleegkundig

Nadere informatie

Certificering pabo-studenten voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs Door: Bestuur OGO-Academie september 2014

Certificering pabo-studenten voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs Door: Bestuur OGO-Academie september 2014 Certificering pabo-studenten voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs Door: Bestuur OGO-Academie september 2014 Inleiding De certificering wordt door de OGO-Academie uitgevoerd. De pabo s zijn verantwoordelijk

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING Lees voor het invullen van het formulier eerst de toelichting en de procedurebeschrijving. Deze zijn te vinden aan de onderzijde van het document. Het onjuist invullen van

Nadere informatie

Aanvraag tot vrijstelling

Aanvraag tot vrijstelling Aanvraag tot vrijstelling Randvoorwaarden aanvraag Werkwijze In principe wordt alleen een vrijstelling verleend op grond van reeds behaalde studieonderdelen op hbo/wo-niveau. Werkervaring valt hier niet

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent Dispensatie- en herintrederregeling

Kwaliteitsregister Doktersassistent Dispensatie- en herintrederregeling Kwaliteitsregister Doktersassistent Dispensatie- en herintrederregeling Inleiding Zorgverzekeraars zijn verplicht kwalitatief goede zorg in te kopen en werkgevers zijn verplicht er zorg voor te dragen

Nadere informatie

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25175 Kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij Instroom crebo 23083 Domein Horeca en bakkerij Domein crebo 79120 Versiejaar

Nadere informatie

Toelichting aanvragen vrijstelling. Opleidingen Educatie Zorgsector

Toelichting aanvragen vrijstelling. Opleidingen Educatie Zorgsector Toelichting aanvragen vrijstelling Opleidingen Educatie Zorgsector Directoraat Onderwijs en Opleidingen LUMC September 2014 Inhoud Algemene informatie vrijstellingen 2 Inleiding 2 Wat is een vrijstelling

Nadere informatie

Reglement Erkenning Opleidingen College Zorg Opleidingen (2015)

Reglement Erkenning Opleidingen College Zorg Opleidingen (2015) Reglement Erkenning Opleidingen College Zorg Opleidingen (2015) Delen Artikelen Pagina Deel A: Algemeen A1: Inleiding 3 A2: Algemene bepalingen 4 A3: Reikwijdte 7 A4: Vertrouwelijkheid en objectiviteit

Nadere informatie

Instructie inschrijven student

Instructie inschrijven student Instructie inschrijven student Wij willen u vragen de instructie goed door te nemen, omdat het van belang is dat de juiste gegevens op de aanmelding worden vermeld. Wanneer het aanmeldformulier niet correct

Nadere informatie

WELKOM BIJ MENS & TECHNIEK DIFFERENTIATIE GEZONDHEIDSZORG TECHNOLOGIE Instituut voor Engineering en Applied Science

WELKOM BIJ MENS & TECHNIEK DIFFERENTIATIE GEZONDHEIDSZORG TECHNOLOGIE Instituut voor Engineering en Applied Science WELKOM BIJ MENS & TECHNIEK DIFFERENTIATIE GEZONDHEIDSZORG TECHNOLOGIE 2017-2018 Instituut voor Engineering en Applied Science EAS instituut voor Engineering en Applied Science MENS & TECHNIEK Gezondheidszorg

Nadere informatie

Toelichting aanvragen vrijstelling. Opleidingen Educatie Zorgsector

Toelichting aanvragen vrijstelling. Opleidingen Educatie Zorgsector Toelichting aanvragen vrijstelling Opleidingen Educatie Zorgsector Directoraat Onderwijs en Opleidingen LUMC Juli 2017 2017 Alle rechten voorbehouden LUMC Behoudens de in of krachtens de Auteurswet van

Nadere informatie

KAA: Dispensatie- en herintrederregeling

KAA: Dispensatie- en herintrederregeling KAA: Dispensatie- en herintrederregeling Inleiding Zorgverzekeraars zijn verplicht kwalitatief goede zorg in te kopen en werkgevers zijn verplicht er zorg voor te dragen dat vanuit hun organisatie kwalitatief

Nadere informatie

Handboek Examinering Praktijkonderwijs Versie: februari 2019

Handboek Examinering Praktijkonderwijs Versie: februari 2019 Handboek Examinering Praktijkonderwijs Versie: februari 2019 Inhoud 1. Inleiding blz. 2 2. Algemeen blz. 2 3. Eisen blz. 3 4. Het eindgesprek blz. 3 5. Examenkosten blz. 3 Bijlage Het examenreglement blz.

Nadere informatie

Verzoek toelating tot de premasterclass Pedagogische wetenschappen

Verzoek toelating tot de premasterclass Pedagogische wetenschappen Verzoek toelating tot de premasterclass Pedagogische wetenschappen 2017-2018 Voor HB afgestudeerden met een aan de Pedagogiek verwant diploma Let op: Deadline aanmelding in Studielink en vervolgens indienen

Nadere informatie

Delen Artikelen Pagina Deel A: Algemeen A1: Inleiding 3 A2: Algemene bepalingen 4 A3: Reikwijdte 7 A4: Vertrouwelijkheid en objectiviteit 8

Delen Artikelen Pagina Deel A: Algemeen A1: Inleiding 3 A2: Algemene bepalingen 4 A3: Reikwijdte 7 A4: Vertrouwelijkheid en objectiviteit 8 Reglement (her)erkenningen College Zorg Opleidingen 2015 Delen Artikelen Pagina Deel A: Algemeen A1: Inleiding 3 A2: Algemene bepalingen 4 A3: Reikwijdte 7 A4: Vertrouwelijkheid en objectiviteit 8 Deel

Nadere informatie

Deskundigheidsgebied en Eindtermen

Deskundigheidsgebied en Eindtermen Deskundigheidsgebied en Eindtermen Opleidingseisen opleiding tot medewerker operatieve zorg Datum 1 september 2017 Versie 1.1 Auteur Opleidingscommissie operatieassistent/medewerker operatieve zorg Beheerder

Nadere informatie

Achteraf. Elektronisch aanvraagformulier PRAKTIJKLEREN. 01.01.2014 t/m 31.12.2018

Achteraf. Elektronisch aanvraagformulier PRAKTIJKLEREN. 01.01.2014 t/m 31.12.2018 Subsidieregeling praktijkleren Het doel van de Subsidieregeling praktijkleren (PRAKTIJKLEREN) is het stimuleren van werkgevers tot het bieden van praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen. Algemene informatie

Nadere informatie

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Leerlingbegeleider VCW reg.

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Leerlingbegeleider VCW reg. aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Leerlingbegeleider VCW reg. Uw aanvraag kan alleen in behandeling worden genomen wanneer u dit formulier volledig invult en in 6-voud opstuurt

Nadere informatie

Dispensatie- en herintrederregeling. Kwaliteitsregister Doktersassistenten

Dispensatie- en herintrederregeling. Kwaliteitsregister Doktersassistenten Dispensatie- en herintrederregeling Kwaliteitsregister Doktersassistenten Vastgesteld door de Ledenraad NVDA 6 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Procedure... 3 3. Dispensatieregeling... 5 3.1

Nadere informatie

BKO-vragenlijst Individueel traject

BKO-vragenlijst Individueel traject BKO-vragenlijst Individueel traject Naam : Faculteit : E-mailadres : Telefoonnummer : Datum : Deze vragenlijst is bedoeld om inzicht te krijgen in uw onderwijswerkzaamheden. De onderwerpen die aan bod

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling Hoofdstuk 3 Opleidingsdeel LVO

Onderwijs- en examenregeling Hoofdstuk 3 Opleidingsdeel LVO Onderwijs- en examenregeling Hoofdstuk 3 Opleidingsdeel LVO 2018-2019 Opleidingsdeel voor de bachelor lerarenopleidingen voortgezet onderwijs van Driestar hogeschool (onderdeel van Driestar educatief)

Nadere informatie

Belangenverklaring. H.M.C. van der Weijden. Organisatie: In overeenstemming met de regels van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ)

Belangenverklaring. H.M.C. van der Weijden. Organisatie: In overeenstemming met de regels van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) Belangenverklaring In overeenstemming met de regels van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) Naam: Organisatie: H.M.C. van der Weijden LUMC Ik heb geen 'potentiële' belangenverstrengeling Hematologiesymposium

Nadere informatie

Stagereglement Masteropleiding Theologie Tilburg School of Catholic Theology

Stagereglement Masteropleiding Theologie Tilburg School of Catholic Theology Stagereglement Masteropleiding Theologie Tilburg School of Catholic Theology Artikel 1 De stage 1. De stage is een onderdeel van de Masteropleiding Theologie dat in de stagehandleiding van de respectievelijke

Nadere informatie

De ideale stageplek voor de HBO en de MBO student

De ideale stageplek voor de HBO en de MBO student De ideale stageplek voor de HBO en de MBO student Aanleiding Het WOZ streeft naar kwalitatief en kwantitatief passend opleiden voor Zorg en Welzijn in West-Brabant 2020. Vanuit het werkoverleg zorg (WOZ)

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Inleiding Zorgverzekeraars zijn verplicht kwalitatief goede zorg in te kopen en werkgevers zijn verplicht er zorg voor te dragen dat vanuit

Nadere informatie

De klinisch chemisch analist legt de verkregen waarden vast in de daarvoor beschikbare informatiesystemen.

De klinisch chemisch analist legt de verkregen waarden vast in de daarvoor beschikbare informatiesystemen. De opleiding tot klinisch chemisch analist De beschrijving van het deskundigheidsgebied van de klinisch chemisch analist is ontleend aan het Beroepsprofiel analist klinische chemie van de stichting VAPRO,

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Inleiding Zorgverzekeraars zijn verplicht kwalitatief goede zorg in te kopen en werkgevers zijn verplicht er zorg voor te dragen dat vanuit

Nadere informatie

Faculteit der Geesteswetenschappen. Stagereglement masteropleidingen

Faculteit der Geesteswetenschappen. Stagereglement masteropleidingen Faculteit der Geesteswetenschappen Stagereglement masteropleidingen Inhoud Inleiding...3 Verantwoordelijkheid en taakverdeling...3 Aantal studiepunten...3 Plaats in de opleiding...3 Leerdoelen...3 Soort

Nadere informatie

REGLEMENT Erkenning leerbedrijven van Kenniscentrum PMLF januari Uitgave: PMLF Loire AK Den Haag E I

REGLEMENT Erkenning leerbedrijven van Kenniscentrum PMLF januari Uitgave: PMLF Loire AK Den Haag E I Uitgave: PMLF Loire 150 2491 AK Den Haag E info@pmlf.nl I www.pmlf.nl Tweede uitgave januari 2013 2 Reglement erkenning leerbedrijven van KC PMLF Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Regeling Opleidingen Operatieassistent en Anesthesiemedewerker

Regeling Opleidingen Operatieassistent en Anesthesiemedewerker Regeling Opleidingen Operatieassistent en Anesthesiemedewerker Goedgekeurd door de Staatssecretaris van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur d.d. 2 mei 1984, DG/VGZ/GBO/VVBO 72634 Colofon Uitgever College

Nadere informatie

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg.

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg. aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg. Uw aanvraag kan alleen in behandeling worden genomen wanneer u dit formulier volledig invult en in 6-voud opstuurt

Nadere informatie

Sportleider SeniorenSport (SSS)

Sportleider SeniorenSport (SSS) Sportleider SeniorenSport (SSS) Een leven lang bewegen We worden steeds ouder en genieten gelukkig steeds langer van een goede gezondheid. Sport en bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Steeds meer

Nadere informatie

Assessment voor verpleegkundig specialist

Assessment voor verpleegkundig specialist Assessment voor verpleegkundig specialist Verpleegkundig specialisten staan met één been in de verpleegkundige en met een ander been in de medische wereld. Naast de vier taken van een verpleegkundige (het

Nadere informatie

Deskundigheidsgebied en Eindtermen

Deskundigheidsgebied en Eindtermen Deskundigheidsgebied en Eindtermen Opleidingseisen van de opleiding verpleegkundig endoscopist Datum 1 juli 2018 Versie 1.1 Auteur Opleidingscommissie Endoscopieverpleegkundige/ Verpleegkundig Endoscopist

Nadere informatie

Normen en Opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH)

Normen en Opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH) Normen en Opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH) Kees van der Meulen Even voorstellen Kees van der Meulen 5 jaar MSMH (csa medewerker) in diverse ziekenhuizen 12 jaar teamleidinggevende

Nadere informatie

Opleiden op maat. derotterdamsezorg 11 oktober 2018

Opleiden op maat. derotterdamsezorg 11 oktober 2018 Opleiden op maat derotterdamsezorg 11 oktober 2018 1 Wie zijn wij? Marian de Groot adviseur onderwijs Thema Sophia (Erasmus MC) & projectleider derotterdamsezorg Marike Schoneveld projectleider derotterdamsezorg

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG TOT REGISTRATIE ALS ZORGKUNDIGE BIJ DE ERKENNINGSCOMMISSIE VOOR DE BEOEFENAARS VAN DE VERPLEEGKUNDE

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG TOT REGISTRATIE ALS ZORGKUNDIGE BIJ DE ERKENNINGSCOMMISSIE VOOR DE BEOEFENAARS VAN DE VERPLEEGKUNDE Bijlage bij koninklijk besluit tot wijziging van de bijlage bij het koninklijk besluit van 18 april 2013 betreffende de samenstelling, de organisatie en de werking van de Erkenningscommissie voor de beoefenaars

Nadere informatie

Herintredersregeling, aanvraag tijdelijke periodieke registratie

Herintredersregeling, aanvraag tijdelijke periodieke registratie Werkervaring U heeft het formulier werkervaring in het digitaal portfolio ingevuld met de hoeveelheid uren patiënt / cliënt gerichte werkzaamheden en in hoeveel maanden zoals bedoeld in de kwaliteitscriteria

Nadere informatie

VERGELIJKINGSINSTRUMENT: <<NAAM SOG-PETROCHEMIE KWALIFICATIE>> MET << NAAM NIET SOG KWALIFICATIE/OPLEIDING>>

VERGELIJKINGSINSTRUMENT: <<NAAM SOG-PETROCHEMIE KWALIFICATIE>> MET << NAAM NIET SOG KWALIFICATIE/OPLEIDING>> Instrument opleiding/diplomavergelijking SOG-petrochemie kwalificatie. met. Toelichting Dit instrument is bedoeld voor werkgevers in de petrochemie die personen in de petrochemie willen inzetten met een

Nadere informatie

Stagereglement Masteropleiding leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Godsdienst en Levensbeschouwing Tilburg School of Catholic Theology

Stagereglement Masteropleiding leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Godsdienst en Levensbeschouwing Tilburg School of Catholic Theology Stagereglement Masteropleiding leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Godsdienst en Levensbeschouwing Artikel 1 De stage 1. De stage is een onderdeel van de Masteropleiding leraar voortgezet

Nadere informatie

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Therapeut VCW reg.

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Therapeut VCW reg. aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Therapeut VCW reg. Uw aanvraag kan alleen in behandeling worden genomen wanneer u dit formulier volledig invult en in 6-voud opstuurt naar:

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

12-12-2012. College Zorg Opleidingen: een kijkje j in de keuken. Hier istie dan: de keuken van het CZO. De nieuwe etage van het CZO

12-12-2012. College Zorg Opleidingen: een kijkje j in de keuken. Hier istie dan: de keuken van het CZO. De nieuwe etage van het CZO College Zorg Opleidingen: een kijkje j in de keuken Marian Baardwijk MSM a.i. directeur Hier istie dan: de keuken van het CZO De nieuwe etage van het CZO 1 Daar waar: 13 CZO ers werken 6 beleidsadviseurs

Nadere informatie

Deskundigheidsgebied en Eindtermen van de opleiding tot Endoscopieverpleegkundige

Deskundigheidsgebied en Eindtermen van de opleiding tot Endoscopieverpleegkundige Deskundigheidsgebied en Eindtermen van de opleiding tot Endoscopieverpleegkundige Inleiding De inhoud van voorliggend Deskundigheidsgebied en Eindtermen (D&E) is tot stand gekomen in nauw overleg met vertegenwoordigers

Nadere informatie

School voor Spiritualiteit

School voor Spiritualiteit Aanmeldingsformulier Geestelijke Begeleiding Ondergetekende meldt zich aan als student voor de opleiding Geestelijke Begeleiding 2015-2017/18 Persoonlijke gegevens: Achternaam:.. Volledige voornamen:..

Nadere informatie

Deskundigheidsgebied en Eindtermen

Deskundigheidsgebied en Eindtermen Deskundigheidsgebied en Eindtermen Opleidingseisen van de opleiding tot deskundige infectiepreventie Datum 1 september 2016 Versie 1.1 Auteur Opleidingscommissie Deskundige infectiepreventie Beheerder

Nadere informatie

Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Psychologie

Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Psychologie Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Psychologie Een vrijstelling op basis van praktijkervaring is alleen mogelijk voor vier cursussen uit de bacheloropleiding, te weten

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25175 Kwalificatiedossier Facilitair leidinggeven Crebo 23083 Domein Horeca en bakkerij Crebo 79120 Versiejaar KD 1-8-2015 (sindsdien niet

Nadere informatie

Voordat u inlogt De volgende stukken zijn nodig bij het aanvragen van subsidie. Zorg er voor dat u deze bij de hand heeft.

Voordat u inlogt De volgende stukken zijn nodig bij het aanvragen van subsidie. Zorg er voor dat u deze bij de hand heeft. Handleiding Subsidieregeling praktijkleren 2018-2019 De Subsidieregeling Praktijkleren is sinds 2014 de vervanger van de Wet Vermindering Afdracht. Via de WVA kon u per jaar een bedrag in mindering brengen

Nadere informatie

Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Milieunatuurwetenschappen

Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Milieunatuurwetenschappen Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Milieunatuurwetenschappen Het doel van vrijstelling op grond van praktijkervaring is om vast te stellen welke cursussen uit de bacheloropleiding

Nadere informatie

Portfolio vrijstellingsverzoek op grond van praktijkervaring

Portfolio vrijstellingsverzoek op grond van praktijkervaring Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Door relevante praktijkervaring ontstaat voor u de mogelijkheid vrijstelling te krijgen voor maximaal 5 modulen

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele of budgetsubsidie

Aanvraagformulier structurele of budgetsubsidie Aanvraagformulier structurele of budgetsubsidie Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar: Burgemeester en wethouders van Weesp Nieuwstraat 70a Postbus 5099 1380 GB Weesp Tel. (0294) 491 391 1.

Nadere informatie

Certificering pabo-studenten voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs Door: Bestuur OGO-Academie januari 2016

Certificering pabo-studenten voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs Door: Bestuur OGO-Academie januari 2016 Certificering pabo-studenten voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs Door: Bestuur OGO-Academie januari 2016 Inleiding De certificering wordt door de OGO-Academie uitgevoerd. De pabo s zijn verantwoordelijk

Nadere informatie

Individualisering opleidingsduur

Individualisering opleidingsduur Individualisering opleidingsduur Vanaf 1 januari 2015 is er een vernieuwde vrijstellingsregeling voor de medische vervolgopleidingen. De gehele regeling is na te lezen op de websites van KNMG en RGS. Indien

Nadere informatie

Tel mee met Taal. Handleiding bij de aanvraagformulieren

Tel mee met Taal. Handleiding bij de aanvraagformulieren Tel mee met Taal Handleiding bij de aanvraagformulieren Voor elk van de vier aanvraagformulieren is een korte handleiding beschikbaar. Hierin staat wat er in het online formulier moet worden ingevuld.

Nadere informatie

Hoe begeleid ik een cursist van een KNSB Opleiding. Handvat voor praktijkbegeleiders

Hoe begeleid ik een cursist van een KNSB Opleiding. Handvat voor praktijkbegeleiders Hoe begeleid ik een cursist van een KNSB Opleiding Handvat voor praktijkbegeleiders Beste praktijkbegeleider, Binnen de opleidingen van de KNSB neemt het leren in de praktijk een belangrijke rol in. U

Nadere informatie

HBO Vrijstellingsprogramma. Methode EVC

HBO Vrijstellingsprogramma. Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma U heeft inmiddels veel ervaring in uw huidige functie, maar bezit nu nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt u in staat

Nadere informatie

HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC.

HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC. HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma U heeft inmiddels veel ervaring in uw huidige functie, maar bezit nu nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt u in staat

Nadere informatie

Leren en werken bij Laurentius. Operatieassistent & Anesthesiemedewerker

Leren en werken bij Laurentius. Operatieassistent & Anesthesiemedewerker Leren en werken bij Laurentius Operatieassistent & Anesthesiemedewerker Mensen opleiden vinden we belangrijk in het Laurentius Ziekenhuis. Daarom zorgen we voor een goede leeromgeving en investeren we

Nadere informatie

1. Leerwerkplekovereenkomst Master Educational Needs (Master EN) Seminarium voor Orthopedagogiek HU

1. Leerwerkplekovereenkomst Master Educational Needs (Master EN) Seminarium voor Orthopedagogiek HU 1. Leerwerkplekovereenkomst Master Educational Needs (Master EN) Seminarium voor Orthopedagogiek HU school Schooltype: PO, SO, VO, VSO, MBO Adres Telefoon werkplekbegeleider E-mail (Werkplekbegeleider)

Nadere informatie

Beroeps Praktijk Vormingsplan

Beroeps Praktijk Vormingsplan Beroeps Praktijk Vormingsplan Hoofdstuk en artikelindeling 1. Algemene informatie 1.1 Inleiding 1.2 Doelgroep 1.3 Profiel erkende gastouder als leerbedrijf 1.4 Profiel bemiddelingsmedewerker 1.5 Profiel

Nadere informatie

Twijfelt u of u tekenbevoegd bent? Ga dit dan na in het Handelsregister (KvK).

Twijfelt u of u tekenbevoegd bent? Ga dit dan na in het Handelsregister (KvK). Leidraad voor het aanvraagformulier Tel mee met Taal Werkgevers Algemene gegevens - NAW, KvK-nummer of Brinnummer van de penvoerder - Upload bankafschrift (let op: niet ouder dan drie maanden, naam en

Nadere informatie

PROTOCOL TOETSING EN BEOORDELING IN DE VERPLEEGHUISARTSOPLEIDING

PROTOCOL TOETSING EN BEOORDELING IN DE VERPLEEGHUISARTSOPLEIDING PROTOCOL TOETSING EN BEOORDELING IN DE VERPLEEGHUISARTSOPLEIDING Goedgekeurd door de HVRC 1 maart 2007 Voorwoord Conform artikel B3 lid 2 van het Kaderbesluit CHVG (hierna: Kaderbesluit), in werking getreden

Nadere informatie

Deskundigheidsgebied en Eindtermen

Deskundigheidsgebied en Eindtermen Deskundigheidsgebied en Eindtermen Opleidingseisen van de opleiding tot endoscopieverpleegkundige Datum 23 mei 2017 Versie 1.1 Auteur Opleidingscommissie Endoscopieverpleegkundige/ Verpleegkundig endoscopist

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT,

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT, Ministerieel besluit tot uitvoering van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 2018 tot uitvoering van afdeling 6 - toekenning van betaald educatief verlof in het kader

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst VO: Handreiking schrijven subsidieaanvraag toetredingsregeling nieuwe en niet-ocwbekostigde.

Voorlichtingsbijeenkomst VO: Handreiking schrijven subsidieaanvraag toetredingsregeling nieuwe en niet-ocwbekostigde. Voorlichtingsbijeenkomst VO: Handreiking schrijven subsidieaanvraag toetredingsregeling nieuwe en niet-ocwbekostigde opleidingsscholen September 2015 Programma 13.30 14.00 Inloop met koffie en thee 14.00

Nadere informatie

1 Gegevens student. 2 Gegevens bedrijf. Voor- en achternaam: Straat plus nummer: Postcode en woonplaats: Geboortedatum: -adres student:

1 Gegevens student. 2 Gegevens bedrijf. Voor- en achternaam: Straat plus nummer: Postcode en woonplaats: Geboortedatum:  -adres student: 1 Gegevens student Voor- en achternaam: Straat plus nummer: Postcode en woonplaats: Geboortedatum: Email-adres student: Telefoonnummer student: Studentennummer: Paraaf student: 2 Gegevens bedrijf Bedrijf:

Nadere informatie

Veel succes met het invullen van de Quickscan. Quickscan EVC Centrum Nederland Pagina 2/ 6

Veel succes met het invullen van de Quickscan. Quickscan EVC Centrum Nederland Pagina 2/ 6 Quickscan Inleiding EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties. Met kennis en ervaring die u op uw werkplek of mogelijk zelf in privé en/of vrijwilligerswerk heeft opgedaan, komt u mogelijk in aanmerking

Nadere informatie

HET LEERWERKPLAN. Bijlage C. Het leerwerkplan. Pagina 1 van 8 Versiedatum: 01 juli 2013

HET LEERWERKPLAN. Bijlage C. Het leerwerkplan. Pagina 1 van 8 Versiedatum: 01 juli 2013 Pagina 1 van 8 Bijlage C Het leerwerkplan Pagina 2 van 8 Inleiding In het kaderbesluit CHVG (1 januari 2013) wordt het begrip leerwerkplan omschreven en de plaats van dit plan binnen het opleidingsplan

Nadere informatie

Beoordeling en evaluatie

Beoordeling en evaluatie Beoordelingsformulier Beoordeling en evaluatie Student: Studentnummer: Opleiding en crebonr.: Niveau en leerweg: BPV bedrijf: Praktijkopleider: BPV-periode van/tot: SLBer Schoolperiode van/tot: Datum:

Nadere informatie

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Regeling studiefaciliteiten duurzame inzetbaarheid Vastgesteld bij besluit nr. 2015cb0168 van het College van Bestuur op 18 mei 2015 Deze regeling treedt in werking per 1 juni 2015 en vervangt de Regeling

Nadere informatie

NMI Reglement Permanente Educatie (PE) voor de NMI registermediator. 1 Januari 2013

NMI Reglement Permanente Educatie (PE) voor de NMI registermediator. 1 Januari 2013 NMI Reglement Permanente Educatie (PE) voor de NMI registermediator 1 Januari 2013 INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Art. 1 Begrippen pag. 2 Art. 2 Doelstellingen pag. 2 Art. 3 Datum van inwerkingtreding

Nadere informatie

Formulier Erkenningsaanvraag

Formulier Erkenningsaanvraag Formulier Erkenningsaanvraag Een erkenningsaanvraag voor de cursus Preventieassistent kan ingediend worden door het bijgaande Formulier naar waarheid in te vullen en gevraagde documentatie bij te voegen.

Nadere informatie

Deskundigheidsgebied en Eindtermen

Deskundigheidsgebied en Eindtermen Deskundigheidsgebied en Eindtermen Opleidingseisen van de opleiding tot SedatiepraktijkspecialistSedatiepraktijkspecialist Datum 1 september 2016 Versie 1.1 Auteur Beheerder document Datum vastgesteld

Nadere informatie

Rapportage kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens van de branche- Geboortezorg 2018

Rapportage kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens van de branche- Geboortezorg 2018 Rapportage kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens van de branche- Geboortezorg 2018 Datum mei 2019 Versie 1.2 Auteur S. Terheggen Beheerder document S. Terheggen Datum vastgesteld: mei 2019 Vastgesteld

Nadere informatie

Sociaal-Geneeskundigen Registratie Commissie

Sociaal-Geneeskundigen Registratie Commissie EISEN TE STELLEN AAN DE OPLEIDINGSINRICHTING (In te vullen door de directie) Toelichting: INVULLING De erkenningsaanvraag INRICHTING is bedoeld om na te gaan of de beoogde opleidingsinrichting voldoet

Nadere informatie

Stagebeleid. Elite Gastouderbureau

Stagebeleid. Elite Gastouderbureau Stagebeleid Elite Gastouderbureau versie: mei 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding. 3 Wat is BeroepsPraktijkVorming (BPV) 4 Stagetyperingen 4 Betrokkenen bij BPV (BeroepsPraktijkVorming). 4 Overzicht van rollen,

Nadere informatie

Deskundigheidsgebied en Eindtermen

Deskundigheidsgebied en Eindtermen Deskundigheidsgebied en Eindtermen Opleidingseisen van de opleiding tot gipsverbandmeester Datum 1 september 2016 Versie 1.1 Auteur Opleidingscommissie Gipsverbandmeester Beheerder document Secretaris

Nadere informatie

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Algemene informatie De directie van het centrum kan je vrijstellingen verlenen van opleidingsonderdelen (modules). Dat betekent dat je bepaalde modules

Nadere informatie

Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden

Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden Voor u ligt de handleiding voor loopbaanadviseurs van de Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden. Hierin vindt u alle relevante informatie met betrekking

Nadere informatie

Accreditatiereglement Stichting Raad van Eerste Hulp Diploma 2015

Accreditatiereglement Stichting Raad van Eerste Hulp Diploma 2015 1 Op basis van de ervaringen van de verschillende gebruikersgroepen kan deze systematiek gedurende 2015 worden aangepast. De actuele versie van deze systematiek is te vinden op de websites van het Stichting

Nadere informatie

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) HOGESCHOOL INHOLLAND Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER. Onderdeel A: Algemene informatie. (Lees vóór het invullen van dit formulier de Inschrijvingsbrochure nauwkeurig door)

AANVRAAGFORMULIER. Onderdeel A: Algemene informatie. (Lees vóór het invullen van dit formulier de Inschrijvingsbrochure nauwkeurig door) Pagina 1 van 21 AANVRAAGFORMULIER (Lees vóór het invullen van dit formulier de Inschrijvingsbrochure nauwkeurig door) Onderdeel A: Algemene informatie Ondergetekende: Naam Adres Postcode/Plaats Telefoon/Fax/Mobiel

Nadere informatie

Checklist Coachingscompetenties t.b.v. Sociaal Emotionele Accreditatie

Checklist Coachingscompetenties t.b.v. Sociaal Emotionele Accreditatie De BPV-Begeleider. Checklist Coachingscompetenties t.b.v. Sociaal Emotionele Accreditatie 1 is de directe coach van de deelnemer gedurende de gehele stage. 2 hanteert een oplossingsgerichte begeleidingssteil.

Nadere informatie

College Geneeskundige Specialismen

College Geneeskundige Specialismen College Geneeskundige Specialismen Besluit van 12 december 2018 houdende de wijziging van de volgende besluiten: Besluit profielen maatschappij en gezondheid van 11 november 2015; Besluit spoedeisende

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidieregeling Proeftuinen duurzame mobiliteit: Rijden op biogas en hogere blends biobrandstoffen

Aanvraagformulier Subsidieregeling Proeftuinen duurzame mobiliteit: Rijden op biogas en hogere blends biobrandstoffen Aanvraagformulier Subsidieregeling Proeftuinen duurzame mobiliteit: Rijden op biogas en hogere blends Stuur het ingevulde formulier met bijlagen naar: Agentschap NL NL Energie en Klimaat/ secretariaat

Nadere informatie