WALK ON JEUGDLEIDERSPROGRAMMA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WALK ON JEUGDLEIDERSPROGRAMMA"

Transcriptie

1 WALK ON JEUGDLEIDERSPROGRAMMA EO-JONGERENDAG 2018

2

3 WALK ON Te gek dat jij vandaag samen met je jongeren op de EO-jongerendag was. We hopen dat jullie hebben genoten en God mochten ontmoeten. Deze dag gaat voorbij, maar jij als jeugdleider mag verder oplopen met je jongeren. Daarom ontving je een waterfles die je kunt blijven vullen, waarmee je door kunt gaan. Walk on! In dit boekje vind je een programma waarin we je graag op weg helpen om nog een keer met je jongeren door te praten over wat ze vandaag beleefd hebben. Op de achterkant een aantal vragen om tijdens de terugweg al mee aan de slag te gaan. We wensen je een mooie tocht vol zegen, God gaat met je mee. Walk On! Youth for Christ, JOP Jong Protestant, HGJB

4 WALK ON WATER DOEL Jongeren blikken terug op de EO-Jongerendag en stappen zelf letterlijk uit hun boot. PROGRAMMA Onderdeel Online Titel Benodigdheden Energizer Raad de plaat Teiltje, water, handdoeken, internet, tablets, dweil Starter Badeendjesrace Opblaasboot, water, badeendjes, stiften, rietjes Speak Up Wow Laptop, beamer, geluidsversterking, foto s, tape Biblebite Stap uit die boot Bijbel, opblaasboot, muziek, schaar, werkblad Re:flect Vasthouden Flesjes water, tape, stiften Kick Out Spetterend Slot Houten planken, touw, kleding Chill Out Hapje en drankje

5 INTRODUCTIE Dit programma helpt je om met je jongeren terug te blikken op de EO-Jongerendag. De jongeren verwoorden wanneer zij het zelf spannend vinden om uit de boot te stappen. Je daagt hen uit zelf letterlijk uit de boot te stappen en vast te houden wat ze hebben ontdekt. Uiteraard is dit programma helemaal in het water thema. De jongeren springen in een teiltje water, ze racen met badeendjes en ze springen over water heen. Dit helpt hen om stil te staan bij dit thema. ONLINE Nodig je jongeren uit voor deze activiteit. Maak een WhatsApp-groep aan. Stuur via de groep een aantal linken van liedjes van de EO-Jongerendag, deze kun je vinden op Youtube.

6 ENERGIZER RAAD DE PLAAT 10 MINUTEN Voorbereiding Zorg voor een teiltje water, handdoeken en een internetverbinding. Zorg ook voor tablets voor jongeren die geen (opgeladen) smartphone bij zich hebben. Zet het teiltje water in het midden van de ruimte. Houd een dweil bij de hand. Doel Jongeren raden nummers van de EO-Jongerendag. Activiteit Laat de jongeren hun smartphone erbij pakken. Ze zoeken hun mooiste nummer van de EO-Jongerendag op. Laat iedereen hun schoenen uitdoen. De jongeren zetten om de beurt hun favoriete nummer op. Als iemand weet hoe het nummer heet en wie het zingt, rent hij naar het teiltje. Hij gaat zo snel mogelijk in het teiltje staan. Degene die het eerste in het teiltje staat, mag antwoord geven. Elk goed antwoord is een punt waard. De jongere met de meeste punten wint.

7 STARTER BADEENDJESRACE 10 MINUTEN Voorbereiding Zorg voor een opblaasbaar bootje, water, badeendjes, watervaste stiften en rietjes. Blaas het bootje op. Vul het met water. Zet het bootje buiten neer. Doel Jongeren blazen badeendjes over het water. Activiteit Geef iedereen een badeendje en een stift. Laat iedereen hun badeendje pimpen zodat het duidelijk is van wie welk badeendje is. Ga met elkaar naar buiten. Deel de rietjes uit. Iedereen zet zijn badeendje aan één kant in het bootje. Geef het startsein. De jongeren blazen hun eendje zo snel mogelijk naar de overkant. De snelste jongere wint. Leiderstip: Heb je een grote groep jongeren? Laat de jongeren dan om de beurt in groepjes met hun badeendje racen.

8 SPEAK UP WOW 15 MINUTEN Voorbereiding Zorg voor een laptop, beamer en geluidsversterking. Zoek de drie getuigenissen van de EO-Jongerendag op. Print een foto van Mariëtte, Marcel en Femke uit. Hang deze op drie verschillende plekken in de ruimte op. Doel Jongeren verwoorden wanneer zij het spannend vinden om uit de boot te stappen. Activiteit Kijk met elkaar de drie getuigenissen terug. Wijs op de drie foto s. Laat iedereen bij de foto gaan staan van de getuigenis die hen het meeste raakt. Praat met de ontstane groepjes verder: Wat raakt je? Heb je iets soortgelijks in je eigen leven meegemaakt? Op welk moment in je leven ben jij uit de boot gestapt? Hoe heb je dat gedaan? Leiderstip: Zorg dat er bij elk groepje een jeugdleider zit. Bereid een voorbeeld uit je eigen leven voor. Stel jezelf als eerste kwetsbaar op.

9 BIBLEBITE STAP UIT DIE BOOT 15 MINUTEN Voorbereiding Zorg voor een Bijbel in Gewone Taal, een opblaasbaar bootje, een favoriet lied van de jongeren van de EO- Jongerendag en een schaar. Kopieer het werkblad. Knip de Bijbelverzen uit. Zorg dat je voor alle jongeren een vers hebt. Zet het bootje in het midden van de ruimte. Doel Jongeren stappen uit hun bootje. Activiteit Speel met elkaar Matteüs 14:22-33 uit. Vertel Je bent vol geloof uit de boot gestapt. Je staat op het water en kijkt om je heen. Opeens heb je het gevoel dat je zinkt. Er zijn stormen in je leven. Schoolvrienden stellen bijvoorbeeld kritische vragen. Bestaat God wel echt? Waarom is er zoveel lijden in de wereld? Je vraagt je opeens af of ze misschien gelijk hebben. Een zieke buurvrouw waar je al een poos voor bid, overlijdt. Je wordt gepest. Je ouders hebben constant ruzie. Je was zo vol geloof en vertrouwen uit die boot gestapt, maar je hebt nu het gevoel alsof God is er niet is.

10 Zo voelde Petrus zich ook. Vol overgave stapte hij uit de boot. Tot hij de grote stormen zag en begon te zinken. Maar juist toen, op dat moment, was Jezus daar! Hij pakte de hand van Petrus en Hij trekt hem omhoog. Zo wil Jezus er ook voor ons zijn. Juist op de momenten van twijfel, stormen, onbegrijpelijke gebeurtenissen Juist op die momenten wil Jezus je handen pakken! Activiteit Zet de muziek aan. Laat de jongeren nadenken wat de storm in hun leven is. Ze vormen een rij voor de boot. Moedig hen aan één voor één in en vervolgens uit de boot te stappen. Geef hen een hand als ze uit de boot stappen. Geef de jongere een bemoedigende Bijbeltekst van het werkblad. Leiderstip: Maak een heilig moment van het uitstapen uit de boot. Zorg bijvoorbeeld voor passende muziek. Laat de Biblebite overgaan in de Re:flect.

11 RE:FLECT VASTHOUDEN 10 MINUTEN Voorbereiding Zorg voor flesjes water, tape en stiften. Leg dit buiten klaar. Doel Jongeren staan stil bij wat ze vast willen houden. Activiteit De jongeren die uit de boot zijn gestapt, lopen door naar buiten. Geef hen een flesje water, tape en een stift. Ze plakken de Bijbeltekst op het flesje water. Ze schrijven erbij wat ze willen onthouden van dit moment.

12 KICK OUT SPETTEREND SLOT 5 MINUTEN Voorbereiding Zorg voor houten planken, touw en voor extra kleding. Doel Jongeren sluiten de clubavond spetterend af. Vertel We hebben het steeds over lopen over water. Tijd om dat eens letterlijk te proberen! Wie durft? Activiteit Ga met elkaar naar een sloot in de buurt. Geef de jongeren de uitdaging naar de overkant te komen zonder nat te worden. Doe zelf ook mee! CHILL OUT MINIMAAL 30 MINUTEN Sluit de avond verfrissend af met waterijsjes, stukjes watermeloen en bruisend water met een smaakje.

13 WERKBLAD BIBLEBITE Jozua 1:9 Daarom zeg ik nog een keer: Je moet sterk en dapper zijn. Je hoeft nergens bang voor te zijn. Want ik ben je God. Ik ben altijd bij je, waar je ook heen gaat. Nehemia 8:10b Droog je tranen, en wees blij met wat de Heer voor jullie doet. Hij geeft jullie steeds nieuwe kracht! Jesaja 40:31 Maar mensen die op de Heer vertrouwen, krijgen nieuwe kracht. Zij lopen zonder moe te worden. Zij rennen zonder te struikelen. Ze zijn zo sterk als een adelaar, die vertrouwt op zijn krachtige vleugels Jesaja 41:10 Je hoeft niet bang te zijn, want ik ben bij je. Je hoeft geen angst te hebben, want ik ben jouw God. Ik zal je helpen, ik zal je sterk maken. Met mijn hulp zul je de vijanden overwinnen. Psalm 32:8 Want dit hebt u gezegd: Ik zal je de weg wijzen die je moet gaan. Ik zal je raad geven, ik zal voor je zorgen.

14 Matteüs 19:26 Jezus keek hen aan en zei: Als het van mensen afhangt, kan niemand gered worden. Maar het hangt van God af, en dan kan alles. Matteüs 28:20 Leer de mensen om zich te houden aan alles wat ik jullie verteld heb. En vergeet nooit: ik ben altijd bij jullie, totdat de nieuwe wereld komt. Johannes 14:27 Ik geef jullie mijn vrede. De vrede die deze wereld jullie kan geven, duurt maar kort. Maar mijn vrede blijft altijd bij jullie. Romeinen 8:38-39 Dit weet ik zeker: door de dood en opstanding van Jezus Christus, onze Heer, liet God zien hoeveel hij van ons houdt. En niets kan dat veranderen: geen engel, geen geest, geen machthebber, geen mens of macht op aarde of in de hemel. Want wat er ook gebeurt, vandaag of in de toekomst, of we nu leven of sterven: God houdt van ons! 1 Petrus 5:7 Vertrouw op hem als het leven zwaar is, want hij zal voor je zorgen.

15 Wij lopen graag nog verder met jou mee in je jeugdwerk. Dat doen we, ieder op onze eigen manier, met een aanbod van trainingen en materialen. Meer info kun je vinden op: JOP Jong Protestant HGJB Youth for Christ COLOFON Eindredactie: Corine Zonnenberg- de Beer (Youth for Christ) Redactie: Mirjam Oosterhoff-de Bruijn (Youth for Christ) Christine Corstanje (Youth for Christ) Uitgave: Juni 2018 Bijbel in Gewone Taal

16 WALK ON Op weg naar huis Vraag maar raak Wat was voor jou een kippenvelmoment? Wat is na deze dag jouw eerste reactie op het thema: Walk On Water? Welke vraag heb je na deze dag in je hoofd? Wie zou je een volgende keer zeker meevragen? Wat heb jij van God gezien vandaag? Welk gevoel hou je aan deze dag over? Vertel je maandag op school dat je hier bent geweest? Waarom wel/niet? Wat wil je vertellen? Waar heb jij je aan geïrriteerd vandaag? Wat wil je vasthouden na deze dag? Hoe kunnen we elkaar daarbij helpen? Wie is het? Neem één iemand die vandaag op het podium was in je hoofd. Anderen stellen vragen die je met ja/nee kunt beantwoorden. Wie weet welke persoon jij in je hoofd hebt? Bedankt! Bij aankomst op jullie bestemming kun je de dag afsluiten met een rondje bedankt. Laat iedereen kort nadenken waar je het meest dankbaar voor bent en bedank God en elkaar hiervoor.

DOEL. Jongeren reflecteren op de EO-Jongerendag en komen in actie.

DOEL. Jongeren reflecteren op de EO-Jongerendag en komen in actie. Jongeren reflecteren op de EO-Jongerendag en komen in actie. PROGRAMMA 50 MINUTEN ONDERDEEL TITEL BENODIGDHEDEN TIJD Online Inloop Welkom! Lichtjes Starter Lichtgesprek Breaklights, stopwatch 5 m. Biblebite

Nadere informatie

De storm op het meer

De storm op het meer In de kerkdienst 6. MOMENT MET DE KINDEREN IN DE DIENST Vouw van tevoren een bootje van papier, maar stop halverwege, als het nog de vorm van een hoedje heeft. Vraag dan aan de kinderen of ze een idee

Nadere informatie

PROGRAMMA CHECK THE FACTS DEEL EN WIN! Clubprogramma op basis van Rock Solid. stichting. Sirkelslag Young Programma Check the facts - Deel en win!

PROGRAMMA CHECK THE FACTS DEEL EN WIN! Clubprogramma op basis van Rock Solid. stichting. Sirkelslag Young Programma Check the facts - Deel en win! PROGRAMMA CHECK THE FACTS DEEL EN WIN! Clubprogramma op basis van Rock Solid stichting Sirkelslag Young Programma Check the facts - Deel en win! 1 Programma check the facts Deel en Win! Clubprogramma op

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Op reis met anderen. Jongeren zetten het Labyrint uit in de wijk en nodigen leeftijdgenoten uit om stil te staan bij God, hun geloof en de Bijbel.

Op reis met anderen. Jongeren zetten het Labyrint uit in de wijk en nodigen leeftijdgenoten uit om stil te staan bij God, hun geloof en de Bijbel. THEMA Advent LEERDOEL Jongeren zetten het Labyrint uit in de wijk en nodigen leeftijdgenoten uit om stil te staan bij God, hun geloof en de Bijbel. GROEPSDOEL Jongeren uitdagen om in de Adventtijd uit

Nadere informatie

Inleiding aantal gedichten (deze werden door bamboefluit en gitaar begeleid.) =======

Inleiding aantal gedichten (deze werden door bamboefluit en gitaar begeleid.) ======= Landelijke Ontmoetingsdag 1 april 2017 door: Rita Renema-Mentink Inleiding aantal gedichten (deze werden door bamboefluit en gitaar begeleid.) Het leven is anders geworden Het dagelijks leven is zo vertrouwd,

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min.

Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min. Vrucht van de Geest Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de uitwerking van de Geest in mensen. Doelen van deze

Nadere informatie

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 is de Levend Evangelie Gemeente gemeentebreed bezig met het onderwerp GEBED. Op verzoek

Nadere informatie

onderdeel TITEL benodigdheden TIJd

onderdeel TITEL benodigdheden TIJd GETUIGEN WITNESS Jongeren ontdekken de waarde van getuigenissen binnen de samenkomsten en worden aangemoedigd om zelf te getuigen. PRoGRAMMA 82 MINUTEN onderdeel TITEL benodigdheden TIJd Online Energizer

Nadere informatie

Startbijeenkomst met leidinggevenden

Startbijeenkomst met leidinggevenden Startbijeenkomst met leidinggevenden Handleiding Landelijk Centrum HGJB Pr. Bernardlaan 1 3722 AE Bilthoven Tel: 0302285402 info@hgjb.nl Benodigdheden Voor iedereen een hand-out Pennen Mogelijkheid om

Nadere informatie

Deze bijeenkomst gaat over Jezus en over de verschillende namen die er voor Jezus zijn.

Deze bijeenkomst gaat over Jezus en over de verschillende namen die er voor Jezus zijn. Wie is Jezus? Leeftijd: 9-12 Thema: Jezus Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Jezus en over de verschillende namen die er voor Jezus zijn. Doelen van deze bijeenkomst: De kinderen leren dat

Nadere informatie

Bekende bijbelse verhalen

Bekende bijbelse verhalen Categorie Bijbel Aantal deelnemers 6-20 personen Leeftijd 12-16 jaar Duur / aantal bijeenkomsten Een bijeenkomst van 1,5 uur Auteur Hanna Oosterlee KORTE BESCHRIJVING De Bijbel staat vol met verhalen.

Nadere informatie

Deze bijeenkomst gaat over de dubbele betekenis van de doop: je hoort bij God en je hoort bij Zijn gemeente.

Deze bijeenkomst gaat over de dubbele betekenis van de doop: je hoort bij God en je hoort bij Zijn gemeente. Doop: Je bent nooit alleen Leeftijd: 9-12 Thema: dopen, erbij horen, Kerk, rituelen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de dubbele betekenis van de doop: je hoort bij God en je hoort bij Zijn

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie

Wie is Jezus voor jou? Zaterdag 13 januari 2018

Wie is Jezus voor jou? Zaterdag 13 januari 2018 Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Wie is Jezus voor jou? Zaterdag 13 januari 2018 Jezus als het Lam van God. Navertelling

Nadere informatie

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela)

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela) Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela) Welkom Opwekking 771 Wij zijn gekomen voor een ontmoeting met U en wij verlangen met heel ons hart naar meer van U. Wat geweldig dat U hier bent! Heer,

Nadere informatie

Tieners ontdekken dat grenzen er zijn om duidelijkheid te geven en bescherming te bieden.

Tieners ontdekken dat grenzen er zijn om duidelijkheid te geven en bescherming te bieden. THEMA Grenzen DOEL Tieners ontdekken dat grenzen er zijn om duidelijkheid te geven en bescherming te bieden. GROEPSDOEL Tieners verwoorden welke grenzen ze lastig vinden. SLEUTELBIJBELTEKSTEN Genesis 2:15-17,

Nadere informatie

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter!

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Hieronder worden vijf gebedshoeken beschreven met elk een eigen thema die verschillend gebruikt kunnen worden. Misschien is het te gebruiken tijdens een

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: Hemelvaart Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Hemelvaart.

Leeftijd: 9-12 Thema: Hemelvaart Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Hemelvaart. Hemelvaart: Tot Ziens! Leeftijd: 9-12 Thema: Hemelvaart Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Hemelvaart. Doelen van de bijeenkomst: De kinderen leren meer over Hemelvaart: het verhaal van het

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

Jongeren verwoorden waar zij aan vast zitten en wat een hindernis kan zijn in hun relatie met God.

Jongeren verwoorden waar zij aan vast zitten en wat een hindernis kan zijn in hun relatie met God. THEMA Vrijheid LEERDOEL Jongeren ontdekken dat Jezus hen vrijheid geeft. GROEPSDOEL Jongeren verwoorden waar zij aan vast zitten en wat een hindernis kan zijn in hun relatie met God. SLEUTELBIJBELTEKSTEN

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Lucas 9 11b -17 Geven jullie hen maar te eten Omdat Jezus zulke mooie verhalen over

Nadere informatie

met wat Hij zegt", dacht hij. "Ik wil dat jullie zo veel dingen leren", zei Jezus. "Als je echt

met wat Hij zegt, dacht hij. Ik wil dat jullie zo veel dingen leren, zei Jezus. Als je echt Meer geheimen van het Koninkrijk Heb je ooit zo een radicale dienst gehoord dat jij meteen wilde veranderen, maar dat het anderen juist boos maakte? Velen die in het publiek van Jezus zaten, hadden die

Nadere informatie

Zondag 15 juli Opstandingskerk Houten overweging door Jeanette Verwoert, seniorenpastor Lezing OT; Psalm 67 Lezing NT: Marcus 6: 6b-13

Zondag 15 juli Opstandingskerk Houten overweging door Jeanette Verwoert, seniorenpastor Lezing OT; Psalm 67 Lezing NT: Marcus 6: 6b-13 Zondag 15 juli Opstandingskerk Houten overweging door Jeanette Verwoert, seniorenpastor Lezing OT; Psalm 67 Lezing NT: Marcus 6: 6b-13 Geliefde mensen van God, Het was in het eerste jaar van de opleiding

Nadere informatie

proefprogramma 2015-2016 stay steady samen je geloof verdiepen

proefprogramma 2015-2016 stay steady samen je geloof verdiepen 2015-2016 stay steady samen je geloof verdiepen Stay Steady is een van de clubconcepten uit de verdiepende jaarlijn van Youth for Christ. Samen met Rock Steady (voor de leeftijd van 11-13) en Live Steady

Nadere informatie

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b 1 Verkondiging Enkele kinderen vragen in de kerk: waarom vieren we kerst? En wat betekent het voor u? Reactie op de antwoorden Ja, waarom vieren we kerst? En wat betekent

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf.

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf. stippenboekje Toen de Heere Jezus op de aarde was, kwam er op een dag een man naar Hem toe. Die man vond zichzelf heel goed. Dat wilde hij bewijzen en tegelijk Jezus iets verkeerds laten zeggen. Daarom

Nadere informatie

Niet bang zijn! God maakt je sterk!

Niet bang zijn! God maakt je sterk! Niet bang zijn! God maakt je sterk! Aangepaste dienst Zondag 22 november 2015 Br. Peter Zuidema Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen:E & R 230 - Jezus is de goede Herder 1. Jezus is de goede herder

Nadere informatie

LES 11. Het onzichtbare koninkrijk. Sabbat

LES 11. Het onzichtbare koninkrijk. Sabbat Het onzichtbare koninkrijk Heeft iemand ooit iets tegen je gezegd waardoor je anders gaat nadenken dan je daarvoor deed? Hoe heeft dat je leven veranderd? Denk aan een een jongen van jouw leeftijd die

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Openingsgebed Met mijn handen samen en mijn ogen dicht, kom ik met U praten, Vader

Nadere informatie

Petrus en water. Ik dacht, laten we eens kijken naar een verhaal van Petrus en water. Waar hij loopt over het water

Petrus en water. Ik dacht, laten we eens kijken naar een verhaal van Petrus en water. Waar hij loopt over het water Petrus en water Ik wil vandaag spreken over Petrus. Een visser, een mens, met fouten, met ongeloof, met verbazing, met geloof. Vertrouwend op eigen kunnen, als er iemand iets over vissen en water weet,

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: Opstanding, Pasen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de Stille Week en Pasen.

Leeftijd: 9-12 Thema: Opstanding, Pasen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de Stille Week en Pasen. Paasfeest: Opstaan! Leeftijd: 9-12 Thema: Opstanding, Pasen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de Stille Week en Pasen. Doelen van de bijeenkomst: De kinderen kunnen de belangrijke gebeurtenissen

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: bijbel, bijbelse personages, dood, Jezus, Opstanding, Pasen

Leeftijd: 9-12 Thema: bijbel, bijbelse personages, dood, Jezus, Opstanding, Pasen Het laatste woord... Leeftijd: 9-12 Thema: bijbel, bijbelse personages, dood, Jezus, Opstanding, Pasen In deze bijeenkomst staan de laatste kruiswoorden van Jezus centraal. Doelen van deze bijeenkomst:

Nadere informatie

Programma als voorbereiding op de EO-Jongerendag 2013

Programma als voorbereiding op de EO-Jongerendag 2013 Programma als voorbereiding op de EO-Jongerendag 2013 TITEL CAN YOU HEAR ME? THEMA Gehoord worden DOEL Jongeren ervaren dat er verschillende manieren van luisteren zijn en dat we vanuit de Bijbel mogen

Nadere informatie

Leeftijd: Thema: bijbel, bijbelse personages, delen, identiteit Tijdsduur: Meerdere bijeenkomsten

Leeftijd: Thema: bijbel, bijbelse personages, delen, identiteit Tijdsduur: Meerdere bijeenkomsten Wie inspireert jou? Leeftijd: 13-16 Thema: bijbel, bijbelse personages, delen, identiteit Tijdsduur: Meerdere bijeenkomsten Over inspirerende (Bijbelse) personen. En hoe kunnen wij een inspiratie zijn?

Nadere informatie

Zondag 12 maart 2017, 40-II Ontmoetingskerk Zevenhuizen-Moerkapelle

Zondag 12 maart 2017, 40-II Ontmoetingskerk Zevenhuizen-Moerkapelle Zondag 12 maart 2017, 40-II Ontmoetingskerk Zevenhuizen-Moerkapelle Voorbereiding. Inleidend orgelspel. Stilte in de kerk tijdens het gebed in de consistorie. Welkom. Intochts-psalm 25: 1, 2 (Heer, ik

Nadere informatie

Een boekje over God. voor jou!

Een boekje over God. voor jou! Een boekje over God voor jou! Dit boekje is voor jou. Het gaat over God. Weet jij Wie God is? Wat zie je buiten? Buiten zijn allemaal mooie dingen. Kijk maar omhoog. Je ziet kleine en grote wolken. Soms

Nadere informatie

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden?

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Als je de volgende lessen maakt, neem dan de tijd om elk bijbelvers

Nadere informatie

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk Inleiding Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen, moet iedereen geteld worden in de plaats waar zijn familie vandaan komt. Daarom moet Jozef, uit de stam van David,

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen. Zingen: Op Toonhoogte God wijst mij een weg. Christian zingt

Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen. Zingen: Op Toonhoogte God wijst mij een weg. Christian zingt Welkom Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen Votum en groet Zingen: Op Toonhoogte 148 - God wijst mij een weg Gebed Schriftlezing: Mattheüs 14: 22-33 Zingen: Op Toonhoogte 193 - 'k ben een schip

Nadere informatie

LeeR. boekje. uit je CATECHESE. bovenbouw VAN:

LeeR. boekje. uit je CATECHESE. bovenbouw VAN: LeeR & uit je CATECHESE bovenbouw boekje VAN: LEER & LEEF? Dit boekje wil je helpen om goed en echt te leven. Echt leven is het leven dat je krijgt door geloof in de Heere Jezus. Hij geeft zelfs eeuwig

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Op weg naar The Passion

Op weg naar The Passion Op weg naar The Passion Leeftijd: 16-25 jaar Soort bijeenkomst/werkvorm: programma en vesper Thema: Weg, waarheid en leven Tijdsduur: drie keer een uur Auteur: Dorien Keus, JOP The Passion is inmiddels

Nadere informatie

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron MAAR TOEN HIJ VOELDE HOE HARD HET WAAIDE, WERD HIJ BANG EN BEGON TE ZINKEN. HEER, RED MIJ! Ds. Nelleke Beimers, voorganger Gerrit

Nadere informatie

Jongeren bereiden zich voor op het thema van de EO-Jongerendag 2019 BEAM THE LIGHT.

Jongeren bereiden zich voor op het thema van de EO-Jongerendag 2019 BEAM THE LIGHT. Jongeren bereiden zich voor op het thema van de EO-Jongerendag 2019 BEAM THE LIGHT. PROGRAMMA 70 MINUTEN ONDERDEEL TITEL BENODIGDHEDEN TIJD Online Inloop Welkom! Zwartwitjes Energizer Neonletters UV-pennen,

Nadere informatie

Handelingen 13:42-49 (Follow-dienst met als thema: mensen uitnodigen in het geloof)

Handelingen 13:42-49 (Follow-dienst met als thema: mensen uitnodigen in het geloof) Handelingen 13:42-49 (Follow-dienst met als thema: mensen uitnodigen in het geloof) Stel, je bent gaan stappen met een groep. En één van je vrienden is zo dronken als een tor. Als jullie besluiten naar

Nadere informatie

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t SOAKEN Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft Soms ben je zo druk met rennen en vliegen voor Hem. En natuurlijk weet je dat het zijn veel belangrijker

Nadere informatie

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen!

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Op weg naar Pasen Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Eerste lezing:

Nadere informatie

Verdiepingsbijeenkomst over hoe we in het Avondmaal verbonden zijn met Christus en met elkaar als één lichaam.

Verdiepingsbijeenkomst over hoe we in het Avondmaal verbonden zijn met Christus en met elkaar als één lichaam. Je ziet het niet, toch gebeurt het Leeftijd: 9-12 Thema: avondmaal, Jezus, kerk, lichaam Verdiepingsbijeenkomst over hoe we in het Avondmaal verbonden zijn met Christus en met elkaar als één lichaam. Doelen

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

marie c hapian bijbels dagboek ik luister

marie c hapian bijbels dagboek ik luister marie c hapian bijbels dagboek ik luister s Morgens hoort U mijn stem, heere; s morgens leg ik mijn gebed voor U neer en zie ik naar U uit. Psalm 5:4, HSV inleiding Het boekje dat je in handen hebt, bevat

Nadere informatie

Les 1: het kruis, bekering en geloof

Les 1: het kruis, bekering en geloof Les 1: het kruis, bekering en geloof Deel 1: Terugkijken 1. Omzien naar elkaar Iedereen vat kort samen hoe de afgelopen week is geweest. 2. Aanbidding Dank en prijs God met gebed en zang. 3. Visie Ontwikkel

Nadere informatie

Mirjam Ngoy-Verhage. om het vol te houden

Mirjam Ngoy-Verhage. om het vol te houden Mirjam Ngoy-Verhage 10 PEPPERS om het vol te houden Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie op www.jesvoorjou.nl. Naast deze 10 peppers

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal -lezen formulier, 2e deel -brood en wijn door de rijen -zingen GK 125 'Alles in allen'

Viering Heilig Avondmaal -lezen formulier, 2e deel -brood en wijn door de rijen -zingen GK 125 'Alles in allen' Liturgie preek ochtenddienst over Psalm 46,1-3 -GKv Loppersum-Westeremden, 08-12-2013, viering HA -2e advent Welkom en mededelingen door ouderling Komen tot de Here Oproep om de Here te aanbidden, Stil

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

IN GESPREK MET Nieuwe Testament

IN GESPREK MET Nieuwe Testament IN GESPREK MET Nieuwe Testament Ontdekkingsreis 11: Jezus, Gods Zoon Goed nieuws! Keziah en haar moeder en vader (Alison en Peter) lezen samen dit bijbelverhaal. De 7 jaar oude Keziah heeft allerlei vragen

Nadere informatie

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Lezen : Johannes 14: 1-9 Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Kumba Ya my Lord Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom

Nadere informatie

PROGRAMMA SOCIAL MEDIA DEEL EN WIN! Clubprogramma op basis van Rock Solid. Sirkelslag Young Programma social media - Deel en win!

PROGRAMMA SOCIAL MEDIA DEEL EN WIN! Clubprogramma op basis van Rock Solid. Sirkelslag Young Programma social media - Deel en win! PROGRAMMA SOCIAL MEDIA DEEL EN WIN! Clubprogramma op basis van Rock Solid Sirkelslag Young Programma social media - Deel en win! 1 Programma SOCIAL MEDIA Deel en Win! Clubprogramma op basis van Rock Solid

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Lees : Mattheüs 25:14-30

Lees : Mattheüs 25:14-30 De gelijkenis van de talenten Lees : Mattheüs 25:14-30 Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

Kinderbijbelstudies - juli 2008

Kinderbijbelstudies - juli 2008 Kinderbijbelstudies - juli 2008 Tekst: Beryl Voorhoeve Opmaak: Judith Maarsen Gebruikte Bijbelvertaling Het Boek Aangevuld in juni 2013 voor de GO KIDS zendingsreis van 2013. Studie is geschreven voor

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 3 blz. 1 Hieronder zie je een lammetje dat op zoek

Nadere informatie

Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy

Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy Voorzang: Abba Vader Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe. U alleen

Nadere informatie

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ SAMEN TIJD VOOR ELKAAR Willem en Marian de Vink Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Romantiek in een liefdesbrief ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Orde van dienst gez. Jeugddienst 1 juli in de Gereformeerde kerk te Lunteren

Orde van dienst gez. Jeugddienst 1 juli in de Gereformeerde kerk te Lunteren Orde van dienst gez. Jeugddienst 1 juli in de Gereformeerde kerk te Lunteren Thema: Op adem komen M.m.v. band Message Voorganger: ds. Ria Scheltens-Ritzema - Voor de dienst zingt Message: Met open armen

Nadere informatie

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Jezus en jij Tekst: Willem de Vink Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Vooraf Jezus en jij Minidagboek Vink, Willem de ISBN 978-90-8601-101-8 NUR 248, 707 Boekverzorging: Marian

Nadere informatie

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Liturgie gebedsbijeenkomst t.b.v. 3D- Day 2017 1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Degene die voorgaat leest de tekst, de vetgedrukte tekst lezen we hardop met elkaar lezen:

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting:

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: 1 Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden : God is onze Vader en wij bidden als geliefde dochters en zonen Laat

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6 I. WAT GELOOF IK? 1a God Titel Bijbelgedeelte Clik Jaar God is trouw Exodus 3:1-15 1 2010/2011 1 God bevrijdt Exodus 14:4-31 1 2010/2011 1 God

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

Voorbereiding. Deze presentatie kan ook gedaan worden in aanwezigheid van alleen de kinderen (dus zonder ouders en genodigden).

Voorbereiding. Deze presentatie kan ook gedaan worden in aanwezigheid van alleen de kinderen (dus zonder ouders en genodigden). TITEL Het lab dagproject (presentatie) handleiding Leerjaar Groep 1 t/m 8 Type les Gezamenlijk groepen doorbrekende presentatie van het dagproject Het lab Lesduur +/- 60 tot 90 minuten Let op! Dit is inclusief

Nadere informatie

Les 15 / Jezus Christus eerst

Les 15 / Jezus Christus eerst Les 15 / Jezus Christus eerst De opdracht Lees Filippenzen 2:5-8 Hoe kun je Jezus de eerste plaats geven in je leven? Er zijn zoveel dingen belangrijk in je leven: vrienden, school, een (sport)club, de

Nadere informatie

Preek zondag 1523, voor 23 juni 2019mi, nr 599, JWB.

Preek zondag 1523, voor 23 juni 2019mi, nr 599, JWB. Preek zondag 1523, voor 23 juni 2019mi, nr 599, JWB. Votum en zegengroet Zingen Ps 33: 1,4,5,8 Gebed Lezen Romeinen 3:21-30; 4:5-8; 5:1,9 Zingen Gk 185:1,2,3,4 (Heer, wij loven en aanbidden) Tekst Zondag

Nadere informatie

Blijf in de Waarheid

Blijf in de Waarheid Blijf in de Als je iets te zeggen hebt, zeg dat dan. En zwijg daarna. Adriaan Stringer 1 Koningen 19:11-13a 11 De Heer zei: "Ga naar buiten en kom bij Mij op de berg staan." Vlak voordat de Heer voorbij

Nadere informatie

SINT JACOBSKERK VLISSINGEN

SINT JACOBSKERK VLISSINGEN E V E N S O N G zondag 3 september 2017 17.00 uur Verlangen naar Geloof SINT JACOBSKERK VLISSINGEN Voorganger / liturg : the Rev. Ank Muller Organist Koor : Jos Vogel : de Evensingers Liederen die door

Nadere informatie

10. Het laatste woord

10. Het laatste woord 10. Het laatste woord DOELSTELLINGEN De kinderen maken kennis met de zeven kruiswoorden: Jezus laatste woorden vóór Zijn kruisdood. De kinderen leren dat de kruiswoorden een soort samenvatting van Jezus

Nadere informatie

De Heilige Geest in het Oude Testament

De Heilige Geest in het Oude Testament Aanwijzingen voor de docent Les 1 - De Heilige Geest in het Oude Testament - Pag. 1 De Heilige Geest in het Oude Testament Doel Het doel van dit blok is dat je vertrouwd raakt met wat de Bijbel leert over

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

MIJN PREKEN. Nieske Selles - ten Brinke

MIJN PREKEN. Nieske Selles - ten Brinke 7 MIJN PREKEN Nieske Selles - ten Brinke Dit boek is van Plak hier je pasfoto Uitgeverij Jes! - Utrecht Van Nieske Selles-ten Brinke verschenen eerder bij Boekencentrum Uitgevers: Mijn eigen prekenschrijfboek

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander.

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. HHKalender DEF_2 ct.indd 1 Romantiek in een liefdesbrief 01-06-15 21:37 ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf een liefdesbrief aan je geliefde. Verwerk

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Waarom worden de mensen uit vers 10 en 11 zalig gesproken? Wie ondersteunt hen in hun vervolging? Wat is hun loon?

Waarom worden de mensen uit vers 10 en 11 zalig gesproken? Wie ondersteunt hen in hun vervolging? Wat is hun loon? 3440 AB Christenvervolging Samenstelling: Mw. H.J. de Jongste en Mw. M. Quist Een over christenvervolging? Is dat nodig? Het antwoord geeft een vervolgde christen zelf vanuit de gevangenis. De betekenis

Nadere informatie

Voorbereiden op The Passion

Voorbereiden op The Passion Voorbereiden op The Passion Programma in vespervorm Thema: de weg, de waarheid en het leven Tijd: drie keer een uur The Passion is sinds de eerste uitvoering in 2011 een begrip geworden in Nederland. De

Nadere informatie

Week van de opvoeding

Week van de opvoeding In gesprek Voor ouders en hun kinderen vanaf ca. 12 jaar Het is heerlijk om een goed gesprek te voeren met iemand waar je veel van houdt. Maar soms lukt dat niet goed. Laat je daarom uitdagen tot een eerlijk

Nadere informatie

Ze zoeken troost bij elkaar door te vertellen wat ze beleefd hebben.

Ze zoeken troost bij elkaar door te vertellen wat ze beleefd hebben. Lezingen: Genesis 28 Jacob te Betel Lucas 24: 13-35 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wij zijn mensen na Pasen. Niet alleen sinds een week, maar ons hele leven al. Hoe gaat het met u, nu het Pasen

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 4-7 jarigen. Mei 2005 Deze lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Judith Maarsen De lessen zijn geschreven om te gebruiken in kleine Bijbelstudie groepen

Nadere informatie

Alles is mogelijk! M i r A n d A T o l l e n A A r

Alles is mogelijk! M i r A n d A T o l l e n A A r Alles is mogelijk! Miranda Tollenaar Alles is mogelijk! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-659-6 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk De bijbelteksten in deze uitgave zijn, tenzij anders vermeld, ontleend

Nadere informatie