Maak in 3 stappen je innerlijke kritische stem milder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maak in 3 stappen je innerlijke kritische stem milder"

Transcriptie

1 Maak in 3 stappen je innerlijke kritische stem milder Tekentherapie Als woorden tekortschieten

2 Inhoudsopgave Een woord vooraf 3 Herken je je eigen kritische stem? 4 De negatieve gedachten cyclus 5 Van kritische stem naar milde stem 7 Oefening 1 Ontdek wat jouw kritische stem tegen jou zegt 8 Oefening 2 Je milde stem laten spreken 9 Oefening 3 Brief aan jezelf 11 Valkuilen 12 Aan de slag 13 Wie is Marie-Chantal Hoppenbrouwers? 14 Tekentherapie Als woorden tekortschieten

3 Een woord vooraf Ben jij af en toe onzeker, weet je dan even niet meer wat je wilt en wat je voelt? Of word je dan passief? Dat is heel menselijk en normaal. Toch zijn er veel mensen die hiermee worstelen en zich hierdoor ongelukkig voelen. Ze leven met een kritische stem in hun hoofd. Ze laten zich weerhouden om dingen te ondernemen omdat de kritische stem ze vertelt dat ze dat niet kunnen, of dat ze door de mand zullen vallen. Als kind heb je dromen en fantasieën over hoe je leven zal zijn als je later groot bent. Als je dan eenmaal volwassen bent, laat je je wellicht weerhouden van het realiseren van die plannen omdat je bang bent dat je faalt, of omdat je angst hebt dat je door de mand zal vallen en het helemaal niet in je hebt. Ook ik heb die worsteling gekend. Als kind was ik ondernemend en nieuwsgierig. Ik wilde graag de dingen uitproberen, en ik had daar zo mijn eigen manier voor. Mijn moeder had ook haar eigen ideeën en dat botste regelmatig. Eigenlijk kwam het erop neer dat zij bepaalde hoe ik het moest doen. Zo had ik ooit samen met haar een mooi potje gekleid en dat stond te drogen terwijl zij even boodschappen ging doen. Het leek me leuk om het te beschilderen zodat als zij thuiskwam ik mijn kleurrijke kunstwerk vol trots aan haar kon laten zien. Bij thuiskomst reageerde ze niet zoals ik verwacht had met trots en bewondering. Ze schoot uit haar slof en verweet me dat ik zonder haar verder was gegaan. Zij had hele andere ideeën bij hoe het beschilderd had moeten worden. Ik voelde me vernederd en boos. Eigenlijk snapte ik haar reactie niet. Ik interpreteerde dit als: je doet het niet goed. Deze overtuiging werd zo vaak gevoed in mijn jeugd dat het mij uiteindelijk omvormde van een ondernemend, creatief kind tot een onzekere volwassene die altijd bij zichzelf en anderen checkte of het 'wel goed genoeg' was. Mijn kritische stemmetje 'ik ben niet goed genoeg' was heel lang mijn blokkade. Deze stem was zo onderdeel van mij geworden dat ik hem niet eens meer bewust hoorde.

4 Herken je je eigen kritische stem? Misschien herken je dit niet meteen, want veel dingen die heel vaak gezegd zijn, nemen we niet meer bewust waar. Maar om te weten of je je vaak laat leiden door je kritische stem kun je de oefeningen doen en ontdekken wat er met jou gebeurt als je tegenslag ervaart. Of je je dan laat weerhouden door iets wat je jezelf wijsmaakt. Dit eboek helpt je te ontdekken vanuit welk perspectief en met welke toon je tegen jezelf praat. Je moet er even voor gaan zitten. Neem als uitgangspunt dat jij het waard bent om hier tijd en energie in te steken. De belangrijkste relatie in je leven is tenslotte de relatie met jezelf. Als je die mild en liefdevol tegemoet treedt kom je krachtiger in het leven te staan. Veel inspiratie toegewenst! Marie-Chantal Hoppenbrouwers "GEDACHTEN ZIJN GEEN FEITEN"

5 De negatieve gedachtencyclus De negatieve gedachten cyclus. Door de vele gesprekken die ik heb gevoerd met cliënten, maar ook met mannen en vrouwen in mijn omgeving, heb ik iets belangrijks ontdekt. Ik zag namelijk bij veel mensen een patroon dat zich keer op keer herhaalt. Dat patroon noem ik de negatieve gedachten cyclus. Misschien herken je de volgende situatie: Je hebt het idee dat je een stap wilt maken, aan iets nieuws wilt beginnen. Een nieuwe opleiding of een nieuwe baan zoeken. Je gaat je oriënteren en vacatures bekijken. Je bent enigszins geïntimideerd door alle eisen die gesteld worden aan de kandidaat. Je denkt dat je te weinig bagage in huis hebt en denkt dat andere kandidaten waarschijnlijk veel beter zullen voldoen. Je bent jezelf eigenlijk aan het vergelijken met mensen die je helemaal niet kent. Je twijfelt of je wel zal solliciteren. Misschien toch beter nog een opleiding doen zodat je beter beslagen ten ijs komt. En zo wik je en weeg je en kom je niet tot een beslissing. Je hebt in het verleden wel eens een andere baan aangenomen vanuit de gedachte dat je iets heel anders wilde gaan doen, maar dat liep op niks uit. Je voelde dat je er niet op je plaats zat. Maar je voelde ook dat je gefaald had. Vanuit dit gevoel van mislukking gaat er nu in de nieuwe zoektocht een mechanisme in werking waarvan je je niet direct bewust bent. Je brengt allerlei redenen aan om niet in actie te komen. Je twijfelt en vermijdt het moment waarop je een beslissing moet nemen. Maar is het niet zo dat je eigenlijk diep van binnen bang bent dat je de verkeerde beslissing neemt en dat je daardoor weer faalt? Je bekijkt het vanuit een negatief perspectief en daardoor ontstaan er negatieve verwachtingen. Die maken dat je twijfelt en uiteindelijk je beslissing uitstelt of helemaal niet neemt. Ook dat ervaar je als een mislukking. En zo wordt, voor je gevoel je beperkende overtuiging weer bevestigd.

6 De negatieve gedachtencyclus Herken je jezelf in deze negatieve gedachten cyclus? Mensen die het heel goed willen doen, zijn zich vaak niet bewust dat ze gevangen zitten in dit patroon. Ze zijn geneigd te denken dat als het niet een perfect idee is, het dan maar niet te doen. Is deze negatieve gedachten cyclus een eye-opener voor jou? Dan heb je net een de waardevolle ontdekking gedaan. Want de eerste stap naar positieve verandering is de erkenning dat je in een ongewenste situatie zit. Als je weet wat je in ieder geval niet meer wilt, dan is het veel makkelijker om te gaan bereiken wat je wel wilt.

7 Van kritische stem naar milde stem Van pijn naar perspectief We gaan nu aan de slag met jouw kritische stem, die stem die je lastig valt met vervelende en kritische opmerkingen. Heb jij een droom, maar zit je vast in een patroon van negatieve gedachten en verwachtingen, zodat je je dromen ver weg stopt? En vraag jij je af hoe je dit patroon kunt doorbreken en weer kunt gaan luisteren naar jezelf met compassie? Of je nou succesvol bent, een goede ouder bent of andere belangrijke dingen goed doet voor de buitenwereld. Belangrijk is van binnen ook te voelen dat het okey is wat je doet en wat je voelt. Een goede manier kan zijn dat je het uitspreekt en dat opneemt met je telefoon zodat je het later kunt terug luisteren. Hoe klink je als je tegen jezelf praat? Wat voor woorden gebruik je tegen jezelf? Alles mag, zolang jij het gevoel hebt dat het je helpt. De oefening bestaat uit verschillende stappen. Lees gauw verder en ontdek wat de drie oefeningen voor jou kunnen doen. Hopelijk leiden ze jou uit het labyrint van kritische gedachten. We gaan kijken of we jouw kritische stem iets kunnen dempen en kunnen vervangen door een iets vriendelijkere stem. Dit is ontzettend lastig, maar door dit veel te oefenen, zal het uiteindelijk een gewoonte worden. Probeer er dus niet alleen de komende week mee aan de slag te gaan, maar het daarna ook door te zetten. Sommigen vinden het prettig om het uit te spreken, dit kan in je hoofd of zelfs hardop als je alleen bent.

8 Oefening 1 Ontdek wat je kritische stem tegen jou zegt Bedenk een moment dat je kritisch bent tegen jezelf. Wat zegt jouw kritische stem dan tegen jou? Als je weet wat hij zegt, kan je hem in de toekomst ook eerder herkennen. Gebruikt jouw kritische stem bepaalde woorden of zinnen? Zoals 'ik kan ook niks' of 'ik ben waardeloos'? En op welke toon spreekt jouw stem? Doet hij je misschien aan iemand denken? Denk er even goed over na! En schrijf hieronder op wat jouw kritische stem zegt.

9 Oefening 2 Je milde stem laten spreken Nu je weet en gevoeld hebt hoe jouw kritische stem klinkt en hoe deze stem je kleineert, nodig ik je uit om terug te praten tegen deze stem. Je kunt vragen of het ook wat aardiger kan. Vraag het wel vriendelijk, want je wil geen ruzie met jezelf. Je kunt bijvoorbeeld zeggen Ik begrijp dat je je zorgen maakt over wat ik heb gedaan, maar als je zo boos op mij wordt, word ik daar verdrietig van. Kan je het misschien ook op een andere, vriendelijkere, manier zeggen?. Als je dat kunt gaat de volgende oefening je beter af. Want in de volgende oefening gaan we op zoek naar een vriendelijkere manier om jezelf toe te spreken. Dus hetgene wat jij eigenlijk zou willen zeggen, maar dan op een aardige, compassievolle manier. Het kan helpen om je te bedenken hoe je het tegen een vriend of vriendin zou zeggen. Je kan hier ook een vriendelijk gebaar bij gebruiken, zoals je zou doen als je met een vriend praat en hem of haar lichamelijk een bemoediging wil geven. Even een hand op je knie, of je armen om jezelf heen slaan Als je jezelf fysiek bemoediging en compassie laat voelen wordt deze oefening makkelijker. Hoe kan jouw kritische stem het vriendelijker zeggen? Wat zegt deze dan? Wat kun je tegen jezelf zeggen als er iets misgaat? Zijn er dingen die je misschien niet zo nodig hoeft van jezelf, of juist mág? Wat zou je tegen een vriend zeggen als die iets niet helemaal perfect deed? Gebruik bijvoorbeeld formuleringen die beginnen met: Ik mag.. Of Ik hoef niet...

10 Oefening 2 Je milde stem laten spreken Beschrijf hieronder wat je nu tegen jezelf zou kunnen zeggen, als je zou spreken met een aardige stem, met liefdevolle woorden die begrip tonen.

11 Oefening 3 - Brief aan jezelf Ga rustig zitten en lees nog eens door je wat je geschreven hebt. Met je kritische stem en wat je geschreven hebt met je milde stem. Wat zijn de belangrijkste dingen die je hebt geleerd? Welke adviezen wil je jezelf meegeven? Schrijf een brief aan jezelf waarin je jezelf, alsof je een heel goede vriend bent, van wijze raad voorziet. Hoe krijg je meer rust en balans in je leven? Wat moet je niet vergeten als het tegenzit of als je gestresst raakt? Waar wil je jezelf aan helpen herinneren? Maak er een mooie brief van, schrijf de brief met zorg. Geef de brief, geadresseerd en gefrankeerd, aan een vriend en vraag hem/haar deze minimaal een maand na vandaag naar je op te sturen.

12 Valkuil bij het ontwikkelen van je eigen milde stem Jouw uitdaging om van je kritische stem jouw eigen milde stem te maken kent ook valkuilen. Belangrijk is om Focus te houden: focus op positieve gedachten en probeer uit je negatieve gedachten cyclus te blijven. Als je je daar steeds van bewust probeert te zijn zal het Impact hebben op je leven. Alleen luisteren naar je milde stem overstemt je kritische gedachten. En als er kritische gedachten opkomen, reageer dan niet heel afkeurend. Het gaat niet meteen perfect. Ook daar mag je mild naar kijken. De impact die het gaat hebben is vaak al snel merkbaar. Je zult merken dat situaties die eerst lastig leken en voelden, je nu makkelijker afgaan. Je zult minder snel geneigd zijn bepaalde situaties (of bepaalde mensen) te ontwijken of te uit te stellen of ervoor te vluchten. Als een situatie toch nog lastig lijkt probeer dan te voelen dat fouten maken menselijk is. Ook daar mag je minder kritisch naar kijken. En bedenk, van fouten kun je leren. De focus op mildheid gaat je uiteindelijk heel veel Voldoening opleveren in je leven. Dus hou steeds voor ogen dat die beperkende overtuiging, je kritische woorden, een oud patroon is. Je gaat er niet meer naar luisteren. Je ziet, om echt te gaan opereren vanuit mildheid naar jezelf is het van belang een fundament te bouwen. Investeer in jezelf, focus op je milde stem, dan krijg je impact en voldoening.

13 Aan de slag Wil je nog meer leren over hoe je met mildheid en compassie naar jezelf kan kijken? Maar vooral hoe je gaat voelen dat je wél goed genoeg bent. Dat je het kritische stemmetje in je hoofd laat voor wat het is en gaat handelen vanuit acceptatie van jezelf en vanuit zelfcompassie. En daardoor krachtiger in het leven komt te staan? Voor moedige, leergierige mensen zoals jij heb ik een waardevol aanbod ontwikkeld. want Ben jij op zoek naar een creatieve uitlaadklep? Kun je niet altijd woorden vinden voor wat je voelt en je dwars zit? Wil jij die kritische stem in je hoofd stil krijgen? Wil jij grip op je eigen leven krijgen? Wil je leven zonder angst en onzekerheden? Wil je orde in de chaos in je hoofd? Wil je rust ervaren? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ben je benieuwd wat ik nog meer voor je kan betekenen, kijk dan op Kreeg je dit ebook van iemand anders en ontvang je zelf nog niet de nieuwsbrief met waardevolle tips voor een compassievol leven? Meld je dan via de website aan voor de gratis nieuwsbrief. Ik wens je veel inspiratie toe om vanuit mildheid met jezelf te gaan leven en zo meer voldoening te halen uit je relaties, je vrije tijd en je werk. Marie-Chantal Hoppenbrouwers

14 Wie is Marie-Chantal Hoppenbrouwers? Marie-Chantal begeleidt mensen die emotioneel vastgelopen zijn. Vanuit haar eigen levenservaring, door haar opleiding tot analytisch teken therapeut en als kunstdocent en kunstenaar heeft Marie-Chantal veel bagage vergaard waarmee ze jou kan helpen. En ze doet niets liever. Het is zo waardevol om iemand in je leven te hebben die een tijdje met je meeleeft en je spiegelt met een professionele, empathische blik. En dat doet ze met liefde. Wat haar uniek maakt is dat ze de moeilijke ervaringen die ze heeft opgedaan in haar eigen leven inzet bij het begeleiden van haar cliënten. Wat haar onderscheidt is het gebruik van een unieke vorm van therapie. Je krijgt als cliënt letterlijk zicht op het hoe en waarom van je onzekerheden en je blokkades. Door middel van concrete tekenopdrachten worden de onbewuste, beperkende overtuigingen snel duidelijk. De tekeningen maken visueel wat moeilijk in woorden uit te drukken is. Ook ik had een kritische stem in mijn hoofd. Als dat stemmetje me in zijn greep had, werd ik passief en angstig. Door deze inzichten kon ik mijn valkuilen veel beter zien en begrijpen. Met vallen en opstaan heb ik geleerd dat je zelf verantwoordelijk bent voor je voelen en denken en dat je van daaruit in vrijheid kan handelen. Vaak is de kritiek van een ander je eigen kritische stem. Marie-Chantal heeft in haar eigen praktijk een plek gecreëerd waar sensitieve mensen die emotioneel blokkeren, kunnen worden geholpen. Zodat ze worden bevrijd van hun beperkende overtuigingen. Ze komen hierdoor weer krachtiger in het leven te staan en voelen zich vrij om te gaan handelen vanuit hun eigen gevoel.

15 Tekentherapie Als woorden tekortschieten

Werkboek voor de. Veerkracht Versterkende meditatiecursus.

Werkboek voor de. Veerkracht Versterkende meditatiecursus. Werkboek voor de Veerkracht Versterkende meditatiecursus www.veerkrachtmanagement.nl Toelichting Les 6 Vriendelijk en compassievol zijn voor jezelf in moeilijke tijden. In deze meditatie leer je hoe je

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen?

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Familie of naaste zijn van iemand die zichzelf beschadigt kan erg moeilijk zijn. Iemand van wie je houdt doet zichzelf pijn en het lijkt alsof je niks kunt

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Emoties

Worksheet EFT bij Emoties Worksheet EFT bij Emoties Inleiding Ik wil af van mijn angst, dit verdriet, deze onzekerheid, die twijfel.! Zo n bekende en begrijpelijke wens, sommige gevoelens en negatieve gedachten lijken soms al zo

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

OEFENINGEN: NEEM UW GEDACHTEN ONDER DE LOEP

OEFENINGEN: NEEM UW GEDACHTEN ONDER DE LOEP OEFENINGEN: NEEM UW GEDACHTEN ONDER DE LOEP Denken, voelen en doen staan sterk met elkaar in verband. Via uw gedachten kunt u invloed uitoefenen op hoe u zich voelt. Op deze manier kunt u ongewenste gevoelens

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping)

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Geluk is een gevoel! Jij bent de enige persoon op de wereld die jou gelukkig kan maken! Het is erg belangrijk dat je alle

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

15 KEER JE INNERLIJKE CRITICUS TEGENSPREKEN

15 KEER JE INNERLIJKE CRITICUS TEGENSPREKEN 15 KEER JE INNERLIJKE CRITICUS TEGENSPREKEN Spreek jij wel eens met jezelf? En zijn dat dan vriendelijke gesprekjes die je voert met jezelf, of ben je misschien juist behoorlijk streng en kritisch? Misschien

Nadere informatie

Ga lekker zitten, maak het jezelf gemakkelijk Zet muziek op waar je rustig van wordt en neem de tijd om een paar keer diep in en uit te ademen.

Ga lekker zitten, maak het jezelf gemakkelijk Zet muziek op waar je rustig van wordt en neem de tijd om een paar keer diep in en uit te ademen. ME, MYSELF & I Om te beginnen... Ga lekker zitten, maak het jezelf gemakkelijk Zet muziek op waar je rustig van wordt en neem de tijd om een paar keer diep in en uit te ademen. Pak je opschrijfboekje en

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 2 Samenwerken Deze les gaat over helpen, geholpen worden en samenwerken.

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 2 Samenwerken Deze les gaat over helpen, geholpen worden en samenwerken. Thema 1 De groep? Dat zijn wij! overzicht van de lessen De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 1 Hier zijn we weer! In deze eerste les na de zomervakantie

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Les1, Beperkende overtuigingen

Les1, Beperkende overtuigingen Les1, Beperkende overtuigingen Welkom! Bedankt voor het aanvragen van deze mini-cursus. Blijkbaar ben jij op zoek naar een manier om goed voor jezelf te zorgen, om het roer om te gooien. Deze cursus heb

Nadere informatie

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN Bladzijde 5 Waarom dit boekje? Lees de tekst goed. Beantwoord dan de onderstaande vragen. 1 Waar gaat het boekje over?... 2 Door wie kun je op het

Nadere informatie

Bedankt dat ik je dit mag toesturen...

Bedankt dat ik je dit mag toesturen... Bedankt dat ik je dit mag toesturen... Deze tips heb ik met zorg voor jou samengesteld. Veel leesplezier! Karin den Oudsten In mijn eigen leven heb ik nogal wat ervaringen meegemaakt die een behoorlijke

Nadere informatie

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens!

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens! Introductie Hoi dapper mens! Hoe tof dat je de gratis tips hebt gedownload! In dit document geef ik een aantal tips die mij persoonlijk veel geholpen hebben. Ik ben af gaat over jezelf accepteren en dat

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

Assertiviteit. e-book

Assertiviteit. e-book Assertiviteit e-book Opkomen voor jezelf Welkom in dit E-book. We willen je informeren over het onderwerp: opkomen voor jezelf. Hierin komt naar voren hoe je dat makkelijker kunt maken voor jezelf. Hoe

Nadere informatie

Neem echt de tijd om de onderstaande vragen in te vullen!

Neem echt de tijd om de onderstaande vragen in te vullen! Intake formulier Voornaam: Achternaam: Adres: Postcode & Plaats: Mobiel : Geboortedatum: Email: Huisarts + telefoonnr: Evt andere behandelende artsen: Neem echt de tijd om de onderstaande vragen in te

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Samen leven met ziekte een praatpakket voor partners

Samen leven met ziekte een praatpakket voor partners Samen leven met ziekte een praatpakket voor partners Verdiepende opdrachten Jij en je partner ervaren de ziekte op jullie eigen manier. Met deze opdrachten neem je echter de tijd om zelf na te denken over

Nadere informatie

WERKBOEK. compassiechallenge. 10 dagen / minder perfectie meer mildheid. Stephanie van Workum ACT COACH. Naam: Datum:

WERKBOEK. compassiechallenge. 10 dagen / minder perfectie meer mildheid. Stephanie van Workum ACT COACH. Naam: Datum: WERKBOEK compassiechallenge 10 dagen / minder perfectie meer mildheid Stephanie van Workum ACT COACH Naam: Datum: compassiechallenge 10 dagen / minder perfectie meer mildheid Wat fijn dat je meedoet met

Nadere informatie

Ik ben waardevol challenge

Ik ben waardevol challenge 26 t/m 30 juni 2017 Ik ben waardevol challenge Commit Happiness In deze pdf vind je alle opdrachten bij elkaar. Dag 1 Waarom wil je je waardevol voelen? Ik wil je vandaag laten stilstaan bij de redenen

Nadere informatie

3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT

3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT 3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT Thea van Bodegraven-Boonstra Maart 2016 Voorwoord Wat kun je verwachten in dit e-book? Als er iemand in jouw gezin last

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson Ik ben BANG oefenboekje om te leren omgaan met angst Steef Oskarsson Bang Bang is een emotie. Net als blij, bedroefd en boos. Iedereen is wel eens bang. Sommige mensen zijn vaak bang, sommigen niet. Iedereen

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

http://www.nietbangvoorangst.nl Stress en Overmatige Stress wat kun je er aan doen? Stress alleen is niet slecht en kan je helpen goed te presteren. Zolang stress wordt afgewisseld door voldoende perioden

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Lekker In Je Vel Plan

Lekker In Je Vel Plan Lekker In Je Vel Plan Meer mensen gezond Ken je iemand die ook plezier zou kunnen hebben van deze tijdelijk gratis cursus? Dan is het een goed idee om het te delen met anderen. Doe het meteen, het kost

Nadere informatie

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN GEBED OM VERGEVING De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus van elke viering een belangrijke betekenis en functie. De afstand die in het dagelijkse leven tussen God en mens

Nadere informatie

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent!

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent! Ik ben Anke en ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen die weten dat ze meer in hun mars hebben en zich afvragen: is dit het nou te helpen weten wat ze willen en gaan doen wat ze willen.

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Vijf irrationele gedachtenpatronen die u dagelijks in de weg zitten, en hoe u ze kan veranderen!

Vijf irrationele gedachtenpatronen die u dagelijks in de weg zitten, en hoe u ze kan veranderen! Vijf irrationele gedachtenpatronen die u dagelijks in de weg zitten, en hoe u ze kan veranderen Inleiding Wat stuurt uw gedrag? Waardoor doet u dingen wel of niet? Vaak lijkt het of wij gedreven worden

Nadere informatie

3 Vragen Ter Inspiratie

3 Vragen Ter Inspiratie 3 Vragen 3 Ter Inspiratie Ter Inspiratie Bert Tamboer www.berttamboer.com 1 Beste lezer, 3 Vragen Ter Inspiratie Dank je wel dat je mijn cadeautje voor 2017 hebt gedownload. In dit ebook lees je 3 vragen

Nadere informatie

Inspiratie & Meer. Oefeningen

Inspiratie & Meer. Oefeningen Inspiratie & Meer Oefeningen Inspiratie & Meer www.inspiratieenmeer.nl info@inspiratieenmeer.nl Oefeningen voor het het 2e chakra Oefening 1 Vraag hulp En vergeet niet dat je altijd de Engelen, het Universum

Nadere informatie

Werkboek. je meest Gelukkige, Liefdevolle en Ware Zelf

Werkboek. je meest Gelukkige, Liefdevolle en Ware Zelf Werkboek Vind de weg naar voor je groei je meest Gelukkige, Liefdevolle en Ware Zelf Inleiding Hoe werkt dit werkboek? Waar vind ik mijn filmpje? Omdat de titels van mijn filmpjes op Youtube nog wel eens

Nadere informatie

H A P P I L Y E V E R A F T E R..

H A P P I L Y E V E R A F T E R.. H A P P I L Y E V E R A F T E R.. I N 5 S T A P P E N M E E R G E L U K I N J E R E L A T I E A A N D A C H T V E R T R O U W E N Y V O N N E T H U I J S W W W. B R E I N - P O W E R. C O M A C C E P T

Nadere informatie

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk!

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! E-Book wordt aangeboden door CatharinaSmeding.com! In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! Catharina Smeding Tip: print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Let op! Je mag niets aan dit

Nadere informatie

Persoonlijkheidsprofiel. Anoniem

Persoonlijkheidsprofiel. Anoniem Anoniem 2012 1. Inleiding Dit is jouw persoonlijkheidsprofiel. Het profiel is gebaseerd op de antwoorden die jij hebt gegeven in de vragenlijst. Jouw antwoorden zijn vergeleken met die van een grote groep

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Overzicht Groepsaanbod. Mindfulness Chronische pijn Instapgroep Kerngroep SOVA Weerbaarheid Angst en depressie

Overzicht Groepsaanbod. Mindfulness Chronische pijn Instapgroep Kerngroep SOVA Weerbaarheid Angst en depressie Overzicht Groepsaanbod Mindfulness Chronische pijn Instapgroep Kerngroep SOVA Weerbaarheid Angst en depressie Waarom een groep of cursus? Waarom in een groep? Het kan zijn dat je het zelf prettiger vindt

Nadere informatie

Je bent waardevol. Leven vanuit een positief zelfbeeld

Je bent waardevol. Leven vanuit een positief zelfbeeld Je bent waardevol Leven vanuit een positief zelfbeeld Voorwoord 8 Test: Heb jij last van een negatief zelfbeeld? 14 1. Zelfbeeld 16 2. Gebroken dromen 34 3. Gevangen in je gedachten 51 4. Het juk van verslavingen

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Gedachten, gevoelens en wat je doet

Gedachten, gevoelens en wat je doet hoofdstuk 4 Gedachten, gevoelens en wat je doet Problemen en gedoe horen bij het dagelijks leven. Ouders, vrienden en vriendinnen, verkering, school, werk eigenlijk bijna alles geeft wel eens een keer

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

Rapportage Eigenschappen. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Eigenschappen. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Eigenschappen Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 01.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 01.04.2016 / Eigenschappen (QPN) 2 Inleiding Wat zijn jouw meest kenmerkende eigenschappen?

Nadere informatie

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013 Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren Voor technische professionals Donderdag 20 juni 2013 Programma We behandelen achtereenvolgens de volgende thema's: 0. Kwaliteiten en presenteren 1. Omgaan

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave 5

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave 5 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 7 WAT IS ACCEPTATIE? 15 WAT MAAKT ACCEPTEREN ZO LASTIG? 29 ACCEPTEREN, HOE DOE JE DAT? 45 1. GEDACHTEN 52 2. LICHAMELIJKE ERVARINGEN 55 3. GEVOELENS 58 4. HERINNERINGEN 61 WAT BRENGT

Nadere informatie

Compassie leven. 52 wekelijkse inspiraties vanuit Geweldloze Communicatie. PuddleDancer Press Samengesteld door Monie Doodeman

Compassie leven. 52 wekelijkse inspiraties vanuit Geweldloze Communicatie. PuddleDancer Press Samengesteld door Monie Doodeman Compassie leven 52 wekelijkse inspiraties vanuit Geweldloze Communicatie PuddleDancer Press Samengesteld door Monie Doodeman Inhoudsopgave Voorwoord Wekelijkse inspiraties 01 Geweld in de taal? Wie, ik?

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT 2011 Ann Weiser Cornell 1 Deel één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er op dit moment

Nadere informatie

5 waardevolle vragen voor je kind.

5 waardevolle vragen voor je kind. 5 waardevolle vragen voor je kind. Schipperswijk 10 9665PM Oude Pekela 0610318833 info@moniquecoachtkids.nl www.moniquecoachtkids.nl Hallo mijn naam is Monique Postema. Al jaren werk ik met kinderen en

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Loslaten in 9 stappen en flowen vanuit hart & ziel

Loslaten in 9 stappen en flowen vanuit hart & ziel Tri of Light Loslaten in 9 stappen en flowen vanuit hart & ziel Loslaten is geen kwestie van wilskracht, maar kan je leren! Loslaten in 9 stappen Loslaten van woede, haat, verdriet, verwachtingen, schaamte,

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1

2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1 2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1 Ben je tevreden met je huidige leven? Met je baan, je relaties en je gezondheid? Ben je vol zelfvertrouwen, relaxed en tevreden? Of zijn er dingen die

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

Doe deze oefening voor elke persoon waarbij je een problematische, verslavende dynamiek hebt ervaren.

Doe deze oefening voor elke persoon waarbij je een problematische, verslavende dynamiek hebt ervaren. De symptomen van relatieverslaving Beschrijf hoe je de 4 onderstaande belangrijkste symptomen van jouw relatieverslaving hebt beleeft, beschrijf de negatieve consequenties en denk na over mogelijke e acties.

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Module 21: Gevoelsvermijding. Gevoelsvermijding. Beperkende gedragspatronen 1/5. Leer omgaan met afwijzing Module 21

Module 21: Gevoelsvermijding. Gevoelsvermijding. Beperkende gedragspatronen 1/5. Leer omgaan met afwijzing Module 21 Module 21: Gevoelsvermijding Gevoelsvermijding Een van de belangrijkste basisemoties is verdriet. De emotie verdriet ontstaat bij een nare gebeurtenis. Verdriet is een golf van onbegrip en heeft als doel

Nadere informatie

Figuur 2.1 Registratieformulier Emoties

Figuur 2.1 Registratieformulier Emoties Figuur 2.1 Registratieformulier Emoties Instructies Geef elk uur aan met welke intensiteit je je het afgelopen uur gelukkig hebt gevoeld en hoe sterk je je het afgelopen uur somber hebt gevoeld. Gebruik

Nadere informatie

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen Schrijf en vervul jouw hartsverlangen 3 Meditaties en intuïtief schrijfoefeningen Cindy's Coaching Corner www.cindyscoachingcorner.com Be magical, just by being you! Intuïtie is kijken met je ziel Mijn

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens Inleiding Omgangskunde draait om contact maken. Met deze oefeningen hoop ik dat u echt contact kan maken met leerlingen. We willen allemaal gezien en gehoord worden. We zijn allemaal mensen en iedereen

Nadere informatie

LEEFREGELS EN IK-BEN OPVATTINGEN HERKENNEN

LEEFREGELS EN IK-BEN OPVATTINGEN HERKENNEN In deze huiswerkopdracht wordt uitgelegd wat leefregels en ik-ben-opvattingen zijn en het belang ervan bij het doorbreken van gewoontepatronen. Een voorbeeld van Marjolijn illustreert hoe leefregels en

Nadere informatie

Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar

Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar Succes verhaal - Stoppen met haren uittrekken Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar knokken tegen Trichotillomanie eindelijk bevrijd van gewoonte tot haren uittrekken!!!! Al ruim 20 jaar lang had ik last van

Nadere informatie

Step up, Sparkle & Shine

Step up, Sparkle & Shine Step up, Sparkle & Shine Module 5 Overtuigingen Vorige week zijn we aan de slag geweest met het innerlijk kind. Wat heeft zij jou laten zien en wat mocht er geheeld worden? Welke oude pijn zit er nog en

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

De basiselementen om het werken met je kind leuk en succesvol te maken. mei 2019

De basiselementen om het werken met je kind leuk en succesvol te maken. mei 2019 De basiselementen om het werken met je kind leuk en succesvol te maken mei 2019 Inleiding Als jij het volgende leest en denkt: "Hmmm, dat herken ik", dan ben je hier op de juiste plek. Mijn kind heeft

Nadere informatie

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme!

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Wennen en je begrepen voelen op je nieuwe school. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor iedereen even wennen. Zeker als je

Nadere informatie

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten...

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 1 Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 2 Colofon Creatief Succes Evertsenstraat 5-03 4461 XN Goes www.creatiefsucces.nl info@creatiefsucces.nl @ Creatief

Nadere informatie

HOE WERKT FAALANGST? WAT IS FAALANGST?

HOE WERKT FAALANGST? WAT IS FAALANGST? HOE WERKT FAALANGST? WAT IS FAALANGST? Faalangst kan omschreven worden als de angst om te mislukken in situaties waarin men beoordeeld wordt (of denkt beoordeeld te worden) en de behoefte om mislukkingen

Nadere informatie

Zetje 2 - Zweven: Laat je gevoel toe: Wat wil je echt? Zetje 3 - Zoeken: Laat je verstand spreken: Wil je dit echt?

Zetje 2 - Zweven: Laat je gevoel toe: Wat wil je echt? Zetje 3 - Zoeken: Laat je verstand spreken: Wil je dit echt? INLEIDING Zeven Zetjes Zetje 1 - Zeuren: In herhaling vallen zonder dat er iets in je leven verandert. Zetje 2 - Zweven: Laat je gevoel toe: Wat wil je echt? Zetje 3 - Zoeken: Laat je verstand spreken:

Nadere informatie

OPGELUCHT STAAT NETJES

OPGELUCHT STAAT NETJES OPGELUCHT STAAT NETJES Krop de boel niet op, praat het van je af! Een dobbelspel voor wie durft... OPGELUCHT STAAT NETJES Je hart luchten is fijn: je voelt je minder alleen en samen kun je op een rijtje

Nadere informatie

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 1.1. VOORWOORD. 3 1.2. WIE BEN IK?... 4 2. INLEIDING 4 2.1. INLEIDING... 4 2.2. WAAROM EN VOOR WIE?... 5 3. 3 GOUDEN TIPS.. 6 3.1. WEES AARDIG VOOR JE SPIEGELBEELD 6 3.2. VERZAMEL

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

VELON CONGRES 19 MAART 2019 WORKSHOP KENNISMAKEN MET ACT MONIQUE BEKKER

VELON CONGRES 19 MAART 2019 WORKSHOP KENNISMAKEN MET ACT MONIQUE BEKKER VELON CONGRES 19 MAART 2019 WORKSHOP KENNISMAKEN MET ACT MONIQUE BEKKER M.BEKKER@BOPADVIES.NL WIE IS LOES?? ACCEPTANCE AND COMMITMENT THERAPY (ACT) 6 zuilen: Past binnen agogisch bekaam (er wordt binnen

Nadere informatie

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Het is belangrijk om te weten waar je nu staat, zodat je weet van waar je straks vertrekt. Als jij weet wat voor verhaal hebt, welk verhaal jij jezelf verteld

Nadere informatie

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt..

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt.. WERKBOEK Durf te doen wat je raakt.. Dag 1 what makes you happy Wat is jouw happy list? Waar word je blij van? Waardoor vergeet je de tijd? Wanneer voel je de sprankel in je buik? Wat is je droom, je wens

Nadere informatie