Een Minecraft-personage maken in Affinity Designer door Andrei Stefan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een Minecraft-personage maken in Affinity Designer door Andrei Stefan"

Transcriptie

1 Een Minecraft-personage maken in Affinity Designer door Andrei Stefan Wat je gaat creëren In de tutorial van vandaag gaan we op een creatieve reis naar het land van Minecraft en leren we hoe we een schattig klein personage kunnen maken met behulp van het handige Isometric Grid van Affinity Designer. Dus ga ervan uit dat je een fan bent van het spel, krijg snel een koffievulling en laten we er meteen in springen! Vergeet ook niet dat je het project altijd kunt uitbreiden door naar GraphicRiver te gaan, waar je een grote selectie van vectorpixelkunst vindt. 1. Hoe een nieuw projectbestand in te stellen

2 Ervan uitgaande dat Affiniteit al actief is, laten we een nieuw document opzetten door naar Bestand> Nieuw te gaan (of door de sneltoets Control-N te gebruiken) die we als volgt zullen aanpassen: Type: Web Documenteenheden: Pixels Maak tekengebied: aangevinkt Paginabreedte: 800 px Paginahoogte: 600 px DPI: Hoe een isometrisch raster in te stellen

3 Zodra we ons document hebben gemaakt, willen we een aangepast isometrisch raster opzetten, dat visuele begeleiding zal bieden als het gaat om het tekenen van de vormen van ons karakter. Stap 1 Ga hiervoor naar Beeld> Grids en Axis Manager, waar we eerst de optie Raster tonen inschakelen en schakel het selectievakje Automatisch raster een uitzetten uit, zodat we als volgt een aangepaste kunnen instellen: Roostertype: isometrisch Afstand: 16 px Divisies: 4 px

4 Stap 2 Zodra het raster helemaal is ingesteld, moeten we ervoor zorgen dat onze vormen er daadwerkelijk op klikken, dus ga naar Beeld> Snapping Manager (of gebruik het kleine magneetpictogram ), waar we zeker weten dat het is ingeschakeld en schakel alle vinkjes uit opties behalve de Snap to grid one. Normaal gesproken zou de optie Force pixel alignment ingeschakeld zijn, maar vanwege de hoeken van de rasterlijnen krijgen onze vormen uiteindelijk kommagescheiden waarden, die zoals u weet niet kunnen klikken op het Pixel-raster. Stap 3 Zoals je kunt zien, is het resulterende raster gemaakt van meerdere 16 px hoge rhombi, die 4 onderverdelingen langs elk van hun zijden hebben ( 16 in totaal), die duidelijk zichtbaar

5 worden zodra je erop inzoomt. We gaan erop vertrouwen in het proces van het definiëren van de grootte van elke vorm, waarbij we de buitenranden van de ruit gebruiken als een breedte- meeteenheid en de verticale binnenhoogte als een hoogte meten. Om het simpel te houden, gebruik ik een eenvoudige annotatie waarbij R = één rand / hoogte van de grotere ruit en een kleine r = één rand / hoogte van de kleinere divisie.

6 3. Hoe het onderste deel van het personage te maken Zodra we ons aangepaste isometrische raster hebben gemaakt, kunnen we gaan werken aan het eigenlijke personage, en we zullen dit doen door een blanco versie van het hele lichaam één sectie per keer te maken. Stap 1 Teken met behulp van het pengereedschap (P) het voorste gedeelte van de poten met een 6 x 4 R- vorm, die we zullen kleuren met gebruik #596C7B en dan positioneren zoals te zien in de referentie afbeelding. Stap 2 Voeg het zijgedeelte van de poten toe met een 2 x 6 R- vorm, die we zullen kleuren met gebruik #384C57 en dan op de rechterkant van de vorige plaatsen.

7 4. Hoe het bovenlichaam van het personage te maken Nu we de hoofdvormen van de benen hebben, kunnen we naar boven gaan en aan het bovenlichaam gaan werken, waarbij we één vorm tegelijk zullen maken. Stap 1 Begin met het maken van de romp met een kopie ( Control-C > Control-V ) van het voorste gedeelte van de benen, die we hierboven plaatsen en waarvan de kleur verandert in #E47145.

8 Stap 2 Met de romp op zijn plaats kunnen we nu aan de armen en schouders van het personage werken. Maak de hoofdvorm voor de linkerarm met behulp van een rechthoek van 2 x 6 R, die we zullen kleuren met gebruik #96693B en vervolgens naast de torso plaatsen zoals te zien in de referentieafbeelding.

9 Stap 3 Voeg het voorste gedeelte van de rechterhand toe met een kopie ( Control-C> Control-V ) van degene waaraan we zojuist hebben gewerkt, die we aan de andere kant van de romp zullen plaatsen.

10 Stap 4 Maak de zijsectie met een kopie ( Control-C> Control-V ) van de vorm die we zojuist hebben gemaakt, die we horizontaal zullen weergeven ( klik met de rechtermuisknop> Transformeren> Horizontaal spiegelen ) en positioneer vervolgens aan de rechterkant.

11 Stap 5 Voeg de schouders en het bovenste gedeelte van de romp toe met een enkele vorm, die we zullen kleuren met gebruik #E58047 en dan positioneren zoals te zien in de referentie afbeelding. Als je klaar bent, zorg er dan voor dat je alle samenstellende vormen van het bovenlichaam selecteert en groepeert ( Control-G ) voordat je verdergaat naar het volgende gedeelte.

12 5. Hoe het hoofd van het personage te maken Omdat we op dit punt vrijwel alle delen van het lichaam van het personage hebben, kunnen we naar boven gaan en ons richten op het creëren van de hoofdvormen voor het hoofd. Stap 1 Begin met het tekenen van het voorste gedeelte met een 4 x 4 R- vorm, die we zullen kleuren met gebruik #96693B en dan op het lichaam plaatsen zoals te zien in de referentie afbeelding.

13 Stap 2 Voeg het zijgedeelte toe met een kopie ( Control-C> Control-V ) van de vorm die we zojuist hebben gemaakt, die we zullen gebruiken met kleuren #3E2815 en dan aan de rechterkant plaatsen, en zorg ervoor dat deze horizontaal wordt weergegeven ( klik met de rechtermuisknop> Transformeren > Horizontaal spiegelen ).

14 Stap 3 Werk het hoofd af door een 4 x 4 R- vorm te tekenen, die we zullen kleuren met #6D4A2D en vervolgens op de twee rechthoeken plaatsen, zoals te zien is in de referentie-afbeelding. Zodra u klaar bent, selecteert en groepeert u alle drie de vormen samen met de Control-G- sneltoets.

15 Snelle tip: op dit moment is het een goed idee om ons project te organiseren door het deelvenster Lagen te openen en de verschillende secties die we hebben gegroepeerd, een naam te geven, zodat we gemakkelijker de lichaamsdelen van ons personage kunnen targeten en navigeren..

16 6. Details aan het hoofd van het personage toevoegen Nu we de lege versie van ons personage hebben, kunnen we er details aan toevoegen, en dat doen we vanaf het hoofd. Stap 1 Teken de mond met behulp van een 4 x 2 r- vorm, die we zullen gebruiken in kleur #BD9169 en dan naar de lagere rand van het voorste gedeelte van de kop plaatsen, zoals te zien in de referentie afbeelding.

17 Stap 2 Creëer het linkeroog met behulp van twee 2 x 4 r- vormen (één gekleurd #FFFFFF en één gebruikt #3E2815 ), die we zullen groeperen ( Control-G ) en dan positie op de linkerbovenhoek van de mond, op een afstand van slechts 1 r van zijn bovenrand.

18 Stap 3 Voeg het juiste oog toe met een kopie van degene die we zojuist hebben gegroepeerd, die we aan de andere kant van de mond plaatsen, en zorg ervoor dat ze hun kleuren omdraaien.

19 Stap 4 Met beide ogen op hun plaats kunnen we snel het haarsegment ( #4C341E ) tekenen met behulp van het referentiebeeld als onze hoofdgids. Neem de tijd en ga als je klaar bent naar de volgende stap.

20 Stap 5 Maak een gedetailleerde weergave van de huidige sectie door de kleine gouden oorbel toe te voegen met een 1 x 2 r vorm, die we zullen kleuren met #E19B4F en vervolgens op het zijgedeelte van de kop plaatsen, in lijn met de onderste ooglijn. Als u klaar bent, selecteert en groepeert u alle gegevens van de kop samen ( Control-G ) voordat u doorgaat naar de volgende sectie.

21 7. Details toevoegen aan het bovenlichaam van het personage Nu we klaar zijn met werken aan het hoofd, kunnen we onze focus verleggen naar het lichaam van het personage, waar we geleidelijk aan details gaan toevoegen. Stap 1 Maak het voorste gedeelte van de linkermouw met behulp van een kopie ( Control-C> Control-V ) van de hoofdvorm van de arm, die we vervolgens aanpassen door eerst de kleur ervan te wijzigen in #E47145 en vervolgens de hoogte in twee te snijden.

22 Stap 2 Voeg het voorste gedeelte van de rechtermouw toe met een kopie ( Control-C> Control-V ) van degene waar we net aan hebben gewerkt, die we aan de andere kant van de torso zullen plaatsen.

23 Stap 3 Teken het onderste deel van de hoes met behulp van het referentiebeeld als uw hoofdgids en zorg ervoor dat u de twee vormen samen selecteert en groepeert ( Control-G ) als u klaar bent.

24 Stap 4 Maak het onderste deel van de rechtermouw met hetzelfde proces als het linkergedeelte en zorg ervoor dat u de resulterende vorm en het voorste gedeelte samen selecteert en groepeert met de sneltoetscontrol-g.

25 Stap 5 Zorgen voor de juiste huls zijgedeelte gebruik van een kopie ( control-c> Controle-V ) van de arm, die we aanpassen door eerst de kleur #C0512A en verkorten de hoogte van 6R tot 4R.

26 Stap 6 Voeg de nekuitsnede toe met behulp van het referentiebeeld als uw hoofdgids, zorg ervoor dat u de resulterende vorm gebruikt met #96693B.

27 Stap 7 Scheid het voorste gedeelte van het hoofd van de nek met behulp van een blok van 8 x 2 r, die we zullen kleuren met gebruik van #784A27 en positioneren op de uitsparing.

28 Stap 8 Terwijl de vulkleur is ingesteld op #4C341E, tekent u de segmenten van het voorhoofd met behulp van het referentiebeeld als uw hoofdgids. Neem de tijd en ga als je klaar bent naar de volgende stap.

29 Stap 9 Voeg de schouderhaarsegmenten toe met behulp #4C341E van het voorste gedeelte en #3E2815 voor de bovenste sectie, zorg ervoor dat u de twee achter elkaar selecteert en groepeert met de sneltoets Control-G.

30 Stap 10 Teken de riem met een 16 x 2 r- vorm, die we inkleuren #343E4C en vervolgens op een afstand van 2 r van de onderkant van het voorste gedeelte van het shirt plaatsen.

31 Stap 11 Voeg de onderste voorkant van het shirt toe met een kopie ( Control-C> Control-V ) van de degene die we zojuist hebben gemaakt voor de sleeves, die we plaatsen zoals te zien is in de referentieafbeelding.

32 Stap 12 Werk het detailleringsproces van het huidige deel van de illustratie af door het zijgedeelte van de onderkant van het shirt toe te voegen, dat we zullen kleuren met gebruik van #C0512A. Maak als u klaar bent afzonderlijke groepen ( Control-G ) van de verschillende secties en positioneer ze in de hoofdvormen met behulp van het deelvenster Lagen.

33 8. Details toevoegen aan het onderlichaam van het personage Nu we klaar zijn met het toevoegen van de verschillende details aan het bovenlichaam, kunnen we onze focus op de benen verschuiven en daar geleidelijk ook details aan toevoegen. Stap 1 Begin met het maken van het zijgedeelte van de boot, met behulp van een kopie ( Control-C> Control-V ) van de onderliggende poot, die we zullen aanpassen door eerst de kleur in te stellen # en vervolgens de hoogte te verkorten tot slechts 14 r.

34 Stap 2 Met de kleur ingesteld op #343E4C, tekent u de hoofdvorm voor het voorste gedeelte van de schoen van de rechtervoet met behulp van het referentiebeeld als uw hoofdgids.

35 Stap 3 Maak de details van de benen, en daarmee de illustratie zelf, door de linkerlaars toe te voegen met een kopie ( Control-C> Control-V ) van degene waar we net aan hebben gewerkt, die we aan de linkerkant van de afbeelding zullen plaatsen de benen. Als u klaar bent, selecteert en groepeert u alle details samen met de Control-G- sneltoets, voordat u op die opslagknop drukt.

36 Advertentie 9. Een beetje bijblijven Op dit punt heb je misschien gemerkt dat sommige naburige vormen van ons personage uiteindelijk kleine witte gaten tussen hen hadden, wat te maken heeft met de manier waarop de software omgaat met aliasing, wat een probleem is waarvan de mensen bij Serif zich bewust zijn.

37 De officiële methode om dit vervelende probleem op te lossen, is door duplicaten van de vormen toe te voegen waar dit gebeurt, wat ik heb uitgetest en lijkt te werken. Het is geen perfecte methode, maar het is alles wat we hebben tot we een software-update krijgen.

38 Goed werk! Daar heb je het, mede Minecraft-minnaars, een schattig klein personage gemaakt met behulp van Affinity's krachtige isometrische raster. Zoals altijd hoop ik dat het je gelukt is om elke stap te volgen en bovenal heb je onderweg iets nieuws en nuttigs geleerd. Dat gezegd hebbende, als u vragen heeft, kunt u deze plaatsen in het opmerkingengedeelte en ik zal zo snel mogelijk contact met u opnemen!

39

Een set Office-pictogrammen maken in Affinity Designer

Een set Office-pictogrammen maken in Affinity Designer Een set Office-pictogrammen maken in Affinity Designer door Andrei Stefan Wat je gaat creëren Welkom terug bij een andere Affinity Designer-zelfstudie, waarin je leert hoe je een set kantoorpictogrammen

Nadere informatie

Hoe maak je een oudere man illustratie in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko

Hoe maak je een oudere man illustratie in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Hoe maak je een oudere man illustratie in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Wat je gaat creëren Vandaag zullen we een illustratie van een oudere man maken. We gaan dit doen door enkele geometrische

Nadere informatie

Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6

Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6 Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6 Wat je gaat creëren In deze tutorial gaan we een klassieke tram maken met behulp van eenvoudige vormen in Adobe Illustrator. Als

Nadere informatie

Hoe maak je een schattige regenlaars met madeliefjes in Adobe Illustrator maar kan ook in AD of draw plus door Nataliya Dolotko

Hoe maak je een schattige regenlaars met madeliefjes in Adobe Illustrator maar kan ook in AD of draw plus door Nataliya Dolotko Hoe maak je een schattige regenlaars met madeliefjes in Adobe Illustrator maar kan ook in AD of draw plus door Nataliya Dolotko Wat je zal creëren Heb je ooit het gezegde gehoord: "April-buien brengen

Nadere informatie

10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus

10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus 10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus In deze tutorial maken we een eenvoudige windmolen in een trendy vlakke stijl, in slechts 10 stappen, met behulp van eenvoudige

Nadere informatie

Hoe maak je een Dream Catcher in affiniteit Designer by Andrei Stefan3 days ago minuten

Hoe maak je een Dream Catcher in affiniteit Designer by Andrei Stefan3 days ago minuten Hoe maak je een Dream Catcher in affiniteit Designer by Andrei Stefan3 days ago 11-14 minuten Wat u maakt In de huidige tutorial, we gaan beginnen aan een mystieke reis en leren hoe te maken van onze zeer

Nadere informatie

Hoe maak je een Piggy-Bankillustratie

Hoe maak je een Piggy-Bankillustratie Hoe maak je een Piggy-Bankillustratie in Adobe Illustrator Ad en Draw door Andrei Marius Wat je gaat creëren In de volgende stappen leert u hoe u een gedetailleerde piggy-bank-illustratie kunt maken in

Nadere informatie

1. Hoe maak het hoofd. Stap 1. Maak een nieuw document (bestand > nieuw) met 850 px breedte en 850 px hoogte.

1. Hoe maak het hoofd. Stap 1. Maak een nieuw document (bestand > nieuw) met 850 px breedte en 850 px hoogte. Wij gebruiken basisvormen en verschillende effecten voor wijziging toepassen. Op het einde hebben we een zoete illustratie, die u naar je Valentijn verzenden kunt! Laten we beginnen! 1. Hoe maak het hoofd

Nadere informatie

Of AD en Draw. door Nataliya Dolotko. Wat je gaat creëren

Of AD en Draw. door Nataliya Dolotko. Wat je gaat creëren Hoe maak je een Llamaillustratie in Adobe Illustrator Of AD en Draw door Nataliya Dolotko Wat je gaat creëren Vandaag gaan we een lama maken in Adobe Illustrator. Eigenlijk was dit een verzoek van een

Nadere informatie

deze donkerder ellips om de schaduw op het bloemblad.

deze donkerder ellips om de schaduw op het bloemblad. Hoe een Vintage Doily Frame met bloemen maken in Adobe Illustrator wat u 'll worden maken als je in retro bloem illustraties, zal deze tutorial zeker uw aandacht vangen. Vandaag maken we een vintage frame

Nadere informatie

Hoe maak ik een isometrische kerstboom SVG in Affinity Designer

Hoe maak ik een isometrische kerstboom SVG in Affinity Designer Hoe maak ik een isometrische kerstboom SVG in Affinity Designer door Kezz Bracey Wat je gaat creëren In deze tutorial gaan we in op de cheer van het seizoen door een SVG-kerstboomillustratie te maken die

Nadere informatie

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader In deze zelfstudie laat ik u zien hoe u een vectorkroonkurk kunt maken in Illustrator CS4 met behulp van enkele basisvormen,

Nadere informatie

Akkerbouwer Kawaii maken voor het oogstseizoen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko4 Dec 2015

Akkerbouwer Kawaii maken voor het oogstseizoen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko4 Dec 2015 Akkerbouwer Kawaii maken voor het oogstseizoen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko4 Dec 2015 Wat u zult worden maken dit afgelopen augustus, mijn familie en ik verhuisde naar de VS. Wij hebben

Nadere informatie

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails Het enige wat je nodig hebt zijn ellipsen, rechthoeken en een aantal gradiënten. De vaardigheden die je leert, kunnen eenvoudig worden overgedragen naar het maken van verschillende basisobjecten, dus laten

Nadere informatie

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van Maak een Cool Vector Panda-personage it bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in 2010. D DE TIPS EN TECHNIEKEN DIE WORDEN UITGELEGD, KUNNEN VEROUDERD ZIJN. Adobe Illustrator is mijn favoriete hulpmiddel

Nadere informatie

Hoe maak je avatarkarakters met Adobe Illustrator aan? Of in Draw en AD

Hoe maak je avatarkarakters met Adobe Illustrator aan? Of in Draw en AD Hoe maak je avatarkarakters met Adobe Illustrator aan? Of in Draw en AD Het is altijd leuk om personageillustraties te maken, maar nog meer wanneer dat personage is gebaseerd op een echte persoon! Avatars

Nadere informatie

Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator

Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator TUTORIALS In de Adobe Illustrator-zelfstudie van vandaag maken we een levendig stuk vectorillustraties met driedimensionaal type vanuit isometrisch

Nadere informatie

Hoe maak je een vuurtoren in Adobe Illustrator AD door Aliaksei Kruhlenia

Hoe maak je een vuurtoren in Adobe Illustrator AD door Aliaksei Kruhlenia Hoe maak je een vuurtoren in Adobe Illustrator AD door Aliaksei Kruhlenia Wat je gaat creëren In de tutorial van vandaag leer je hoe je een vuurtoren maakt met behulp van de meest eenvoudige vormen en

Nadere informatie

bovenste werkbalk aan de shapes uitlijnen op de linkerkant.

bovenste werkbalk aan de shapes uitlijnen op de linkerkant. 1. Maak de ingang van het kasteel stap 1 laten we begin bouwen onze kasteel uit de voorste muur met de poorten. Neem van het gereedschap Rechthoek (M) en maak een 200 x 130 px rechthoek met een steen-grijs

Nadere informatie

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien...

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien... Inhoud werken met paden... 3 deel van een pad kopiëren... 3 pad aan beide kanten versmallen... 3 hoek van een ankerpunt aanpassen... 4 een gesloten pad maken... 5 inzoomen/uitzoomen... 6 groeperen... 7

Nadere informatie

Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken:

Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken: De tutorial bestaat uit twee hoofdonderdelen, waarbij de olieverftekst wordt gemaakt en de tubes worden gemaakt. U begint bij basisvormen, vult ze met een complex lineair verloop en past vervolgens het

Nadere informatie

Ik bezit de regenboog

Ik bezit de regenboog http://www.psd-dude.com/tutorials/photoshop.aspx?t=funny-cartoon-rainbow Ik bezit de regenboog Stap 1 - de Regenboog creëren Bestand Nieuw : 400 x 400 pixels. De regenboog bevat 6 kleuren. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Maak een Fancy Cartoon-gebouw in A Illustrator AD of Drawplus

Maak een Fancy Cartoon-gebouw in A Illustrator AD of Drawplus Maak een Fancy Cartoon-gebouw in A Illustrator AD of Drawplus Leer hoe je een gebouw in cartoonstijl kunt maken, met behulp van geometrische basisvormen en verschillende hulpmiddelen en functies van Adobe

Nadere informatie

Zelfstudiedetails. Stap 1

Zelfstudiedetails. Stap 1 Om te beginnen leer je hoe je basisgereedschappen en effecten kunt gebruiken, basale vectorvormtechnieken. Met enkele zeer eenvoudige lineaire gradiënten en enkele basismixtechnieken proberen we een indrukwekkend

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

Hoe maak je een Porg van Star Wars in Affinity Designer door Yulia Sokolova

Hoe maak je een Porg van Star Wars in Affinity Designer door Yulia Sokolova Hoe maak je een Porg van Star Wars in Affinity Designer door Yulia Sokolova je gaat creëren Wat De makers van Star Wars hebben geweldig werk geleverd door een aantrekkelijk wezen te maken dat je hart doet

Nadere informatie

Hoe teken je een watermeloen en een glas sap in Adobe Illustrator AD en Draw door Vladimir Galantsev

Hoe teken je een watermeloen en een glas sap in Adobe Illustrator AD en Draw door Vladimir Galantsev Hoe teken je een watermeloen en een glas sap in Adobe Illustrator AD en Draw door Vladimir Galantsev Wat je gaat creëren In deze zelfstudie leert u hoe u het Mesh-hulpmiddel in Adobe Illustrator gebruikt

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

Maak een tuinlandschap met basisvormen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko

Maak een tuinlandschap met basisvormen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Maak een tuinlandschap met basisvormen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Wat je gaat creëren Het is lente en het zou een goed moment zijn om een tuintafereel te maken. U gebruikt alleen

Nadere informatie

Figuurtje tekenen - blz 1

Figuurtje tekenen - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-fun-red-haired-boy-character/ Figuurtje tekenen Tutorial Details : Photoshop CS3 - Beginner - 40 minuten Stap 1 Nieuw document : 2000 x 2000

Nadere informatie

lagen en tekengebieden

lagen en tekengebieden Inhoud lagen en tekengebieden... 2 lagen... 2 tekengebieden... 4 linialen... 7 hulplijnen... 8 tekengebied verkleinen... 9 afmetingen tekengebied aanpassen... 10 natekenen van een kers... 12 het origineel

Nadere informatie

Wat je zal creëren. lijk uit lijkt. Laten we beginnen! 1. Maak de cabine van de wagen aan. Stap 1

Wat je zal creëren. lijk uit lijkt. Laten we beginnen! 1. Maak de cabine van de wagen aan. Stap 1 Wat je zal creëren Bent u klaar voor een sprookje magie? Vandaag zullen we proberen op de rol van goede Fairy Godmothers (en Godfathers) en zullen onze mooie Cinderella helpen om de bal te krijgen! Volg

Nadere informatie

Hoe maak je een harten speelkaart met Affinity Designer

Hoe maak je een harten speelkaart met Affinity Designer Hoe maak je een harten speelkaart met Affinity Designer door Miss ChatZ2 Wat je gaat creëren Vandaag gaan we een leeravontuur aan door enkele basishulpmiddelen en -functies van Affinity Designer te gebruiken

Nadere informatie

gele kleur en verplaatsen naar Back (Shift-Command-[).

gele kleur en verplaatsen naar Back (Shift-Command-[). 1. Maak de lagen van de taart stap 1 laten we beginnen met het opbouwen van onze taart van de bodem, vanaf een plaat en de grootste laag of koekje. Neem van het gereedschap Rechthoek (M) en maak een lange

Nadere informatie

Software: Serif Affinity Designer Author: Home Page: Title: Denim, Fabric or

Software: Serif Affinity Designer Author: Home Page: Title: Denim, Fabric or Software: Serif Affinity Designer Author: Sheryl Callard Home Page: www.sheryls-place.co.uk Title: Denim, Fabric orlederen portemonnee vaardigheidsniveau: Intermediate niveau foto formaat 180 x 130 approx

Nadere informatie

Inhoud gereedschap... 3 losmaken... 3 gereedschap naast elkaar en onder elkaar... 3 werkruimte... 4 opnieuw instellen... 4 gebruikersinterface...

Inhoud gereedschap... 3 losmaken... 3 gereedschap naast elkaar en onder elkaar... 3 werkruimte... 4 opnieuw instellen... 4 gebruikersinterface... Inhoud gereedschap... 3 losmaken... 3 gereedschap naast elkaar en onder elkaar... 3 werkruimte... 4 opnieuw instellen... 4 gebruikersinterface... 4 deelvenster... 5 openen/sluiten... 5 laten zweven...

Nadere informatie

Hoe maak je een heerlijke Oekraïense voedsel Buffet in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko15 Apr 2015

Hoe maak je een heerlijke Oekraïense voedsel Buffet in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko15 Apr 2015 Hoe maak je een heerlijke Oekraïense voedsel Buffet in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko15 Apr 2015 Wat u zult worden maken vandaag, wil ik delen een klein beetje over waar ik vandaan kom:

Nadere informatie

http://www.webdesign.org/web/photoshop/drawing-techniques/create-an-awesome-musicposter.16299.html

http://www.webdesign.org/web/photoshop/drawing-techniques/create-an-awesome-musicposter.16299.html http://www.webdesign.org/web/photoshop/drawing-techniques/create-an-awesome-musicposter.16299.html Muziek poster maken Stap 1 Nieuw document 600 X 900 px : vul achtergrond met de kleur = # 53157F. Stap

Nadere informatie

Hoe Shiny, Vector Dice in Illustrator te maken

Hoe Shiny, Vector Dice in Illustrator te maken Hoe Shiny, Vector Dice in Illustrator te maken door Joshua Bader In deze zelfstudie laat ik je zien hoe je een set vectordobbelstenen maakt met Adobe Illustrator en de Gradient Mesh Tool. De Gradient Mesh

Nadere informatie

transparanter en minder storend.

transparanter en minder storend. In deze tutorial gaan we door het proces van het creëren van een vuurtoren-icoon in een trendy vlakke stijl met affiniteit Designer. We zijn met behulp van eenvoudige shapes, zoals rechthoeken en ellipsen,

Nadere informatie

Mini muziek speler maken http://www.photoshopstar.com/drawing/mini-music-player-adobe-photoshop/ Stap 1 Open Photoshop en druk op Ctrl + N om een nieuw document te maken. Voer alle gegevens zoals de afbeelding

Nadere informatie

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails Je leert een heleboel nuttige illustratortricks om het tekenen van een wijzerplaat samen met sommige andere delen van de klok te versnellen. Ik hoop dat je deze tutorial leuk zult vinden en misschien zelfs

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Seamless pattern maken in Inkscape

Seamless pattern maken in Inkscape 1 Seamless pattern maken in Inkscape Op Youtube kwam ik een interessant filmpje tegen om op een eenvoudige manier seamless patterns of naadloze patronen te maken in Inkscape: Chris Hildenbrand - https://www.youtube.com/watch?v=mofll7b-fow

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 Deel 1 : basis voor de poster Poster deel1 blz. 1 Papier structuur nodig 1) Afbeelding Afbeeldingsgrootte : 6600 x 4200 px; 300 ppi. Op het

Nadere informatie

Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren.

Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren. ORIGINELE LES Link Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren. Materiaal voor het lesje De volgende items zijn

Nadere informatie

Hoe een overladen kompas creëren Rose in Illustrator

Hoe een overladen kompas creëren Rose in Illustrator Hoe een overladen kompas creëren Rose in Illustrator Ik heb onlangs een aantal tips gedeeld met een abonnee over hoe ik een nautische sterontwerp in Illustrator creëerde, waardoor ik de traditionele nautische

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. De bewerkingen die je op en met een selectie uitvoert kunnen erg

Nadere informatie

Basisvaardigheden Microsoft Excel

Basisvaardigheden Microsoft Excel Basisvaardigheden Microsoft Excel Met behulp van deze handleiding kun je de basisvaardigheden leren die nodig zijn om meetresultaten van een practicum te verwerken. Je kunt dan het verband tussen twee

Nadere informatie

Les 18 Slimme Objecten.

Les 18 Slimme Objecten. deel 2 lesje E18 slimme objecten Les 18 Slimme Objecten. In deze les gaan we werken naar dit voorbeeld. Slimme objecten in elements is heel wat anders dan in de cs reeks waarvoor dit lesje geschreven is.

Nadere informatie

MacBook Enkele resultaten:

MacBook Enkele resultaten: http://www.photoshoptalent.com/photoshop-tutorials/pst/417/macbook-air.html MacBook Enkele resultaten: MacBook blz 1 Stap1 Nieuw document (Ctrl+N): 1000 x730 px, witte achtergrond, noem de laag MacBook

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tetris effect

mailgroep photoshop Copyright Tetris effect http://www.photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/create-tetrix-tile-textphotoshop/ Tetris effect Nodig : lettertype Aldo the Apache Stap 1 Patroon klaarmaken; Open een nieuw document

Nadere informatie

http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/shape-cluster-photo-display-with-photoshop-cc/ Foto effect in Photoshop CC Stap 1: Nieuw Document Bestand Nieuw : een vierkant document werkt het best.

Nadere informatie

Affinity Designer-symbolen. 1. Open Affinity Designer 2. Bekijk menu 3. Studio 4. Symbolen

Affinity Designer-symbolen. 1. Open Affinity Designer 2. Bekijk menu 3. Studio 4. Symbolen Hoe symbolen in Affinity Designer-zelfstudie te gebruiken Hoe symbolen in Affinity Designer te gebruiken en toe te voegen en hoe ze te wijzigen en in te kleuren en meer. Symbolen in Affinity Designer zijn

Nadere informatie

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13.1. Inleiding...1 13.2. Icoonomschrijving...2 13.3. Menu Bestand...3 13.3.1. Nieuwe Bibliotheek maken... 3

Nadere informatie

Hoe een krans van tropische bloemen tekenen in Adobe Illustrator kan ook in AD door Vladimir Galantsev

Hoe een krans van tropische bloemen tekenen in Adobe Illustrator kan ook in AD door Vladimir Galantsev Hoe een krans van tropische bloemen tekenen in Adobe Illustrator kan ook in AD door Vladimir Galantsev Wat je gaat creëren In deze tutorial leert u hoe u het Mesh-hulpmiddel in Adobe Illustrator gebruikt

Nadere informatie

AN1034-NL Net2 kaarten bedrukken

AN1034-NL Net2 kaarten bedrukken n A kaarten bedrukken - Welke methode? 26/11/2007 Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en een

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Kordula

mailgroep photoshop Copyright Kordula Kordula Deze les is een vertaling van een psp-les van Michèle. Ik heb hiervoor toestemming gekregen De originele les is by Michèle Dank je wel Michèle De originele les vindt je hier: http://www.fairymist.fr/tagkordula/tagkordula.htm

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: Aan de slag

Hoofdstuk 2: Aan de slag Hoofdstuk 2: Aan de slag 2.0 Introductie Hoofdstuk 1: De PowerPoint interface, beschrijft de verschillende onderdelen van de PowerPoint interface. Dit hoofdstuk leert de basis toepassingen van het gebruik

Nadere informatie

Audio Sporen en Clips. Kanalen, Sporen en Clips. Een spoor in clips opdelen

Audio Sporen en Clips. Kanalen, Sporen en Clips. Een spoor in clips opdelen Audio Sporen en Clips Een Audacity project kan meerdere audio sporen bevatten. Een spoor is normaal gesproken een ononderbroken sectie, zoiets als een one-take video, echter Audacity kan een spoor, binnen

Nadere informatie

Hoe maak je een Paris Lifestyleillustratie

Hoe maak je een Paris Lifestyleillustratie Hoe maak je een Paris Lifestyleillustratie in Sketch Draw en AD en AI door Nikola Lazarevic Wat je gaat creëren Sketch is een geweldig softwarepakket waarmee we verschillende soorten vectorillustraties

Nadere informatie

23. Foto in rechthoek en ovaal zonder doorsnede

23. Foto in rechthoek en ovaal zonder doorsnede 23. Foto in rechthoek en ovaal zonder doorsnede 1. Open de afbeelding Praag 2. Zet raster aan: zorg dat er elke halve centimeter een lijn staat. Bewerken voorkeur Hulplijnen en rasters Rasterlijn na elke:

Nadere informatie

Selectietechnieken / Affiche

Selectietechnieken / Affiche Selectietechnieken / Affiche Maak een affiche van personen die bij elkaar horen. Maak de personen vrijstaand met een van de selectietechnieken. Verwerk eventueel een foto van jezelf in het affiche. Affiche

Nadere informatie

Basisvaardigheden Microsoft Excel

Basisvaardigheden Microsoft Excel Basisvaardigheden Microsoft Excel Met behulp van deze handleiding kun je de basisvaardigheden leren die nodig zijn om meetresultaten van een practicum te verwerken. Je kunt dan het verband tussen twee

Nadere informatie

Een animatie figuurtje tekenen

Een animatie figuurtje tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-slick-anime-character-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Een animatie figuurtje tekenen

Nadere informatie

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

Het maken van geavanceerde isometrische illustraties met behulp van de SSR methode Gitaar

Het maken van geavanceerde isometrische illustraties met behulp van de SSR methode Gitaar Het maken van geavanceerde isometrische illustraties met behulp van de SSR methode Gitaar Dit is het tweede deel van een serie tutorials die ik doe over het isometrische illustraties maken in Adobe Illustrator.

Nadere informatie

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails Deze tutorial is beginnersvriendelijk, want om deze iconen te maken, gebruik je basisvormen voor het grootste deel samen met platte kleuren. Aan het einde voeg je hoogtepunten en schaduwen toe en de set

Nadere informatie

Hoe maak ik een wijnglas met wijn ook in AD

Hoe maak ik een wijnglas met wijn ook in AD Hoe maak ik een wijnglas met wijn ook in AD Maken van een gestileerde Semi-Realistic wijn glas door Simona Pfreundner21 augustus 2008 In deze tutorial, zullen we kijken hoe een semi-realistische object

Nadere informatie

Hoe maak je een platte bruid & bruidegom tekens in Adobe Illustrator kan ook in AD door Yulia Sokolova

Hoe maak je een platte bruid & bruidegom tekens in Adobe Illustrator kan ook in AD door Yulia Sokolova Hoe maak je een platte bruid & bruidegom tekens in Adobe Illustrator kan ook in AD door Yulia Sokolova Wat je gaat creëren In deze tutorial ontwerpen we gestileerde platte karakters, die een gelukkig paar

Nadere informatie

Paden en punten bewerken

Paden en punten bewerken Als u verder klikt, ziet u dat welk punt u de laatste hebt geplaatst, blauw zal tonen, terwijl alle andere punten met een witte binnenkant zijn omschreven: Dit komt doordat u op elk moment terug kunt gaan

Nadere informatie

22. Verloop downloaden opslaan. Ontwerpen met gedownloade verloop: kaartje

22. Verloop downloaden opslaan. Ontwerpen met gedownloade verloop: kaartje 22. Verloop downloaden opslaan Ontwerpen met gedownloade verloop: kaartje Naast het zelf maken van een verloop kunnen we ook verlopen downloaden. De verlopen worden weergegeven als Gradient. 1. Ga naar

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie. Dit is het eindresultaat

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie.   Dit is het eindresultaat Fotomanupilatie https://www.youtube.com/watch?v=lx3q-l8ch_c Dit is het eindresultaat Open het bestand Varadero strand. De mensen en hun schaduwen aan de strandlijn, en de mensen in het water moeten weggeretoucheerd

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1600

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1600 1 Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1600 Albupad (Album Page Designer) is een computerprogramma waarmee u gemakkelijk en snel albumbladen voor bijvoorbeeld postzegels kunt maken. Met het

Nadere informatie

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken Ziet Google Agenda er bij u anders uit dan zoals hier weergegeven? U lost dit op door over te schakelen op de nieuwe stijl! Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken De agendaweergave

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Spring

mailgroep photoshop Copyright Spring Spring Deze les is gemaakt in CC2014, kan zeker ook met lagere versies gemaakt worden, maar sommige dingen zullen enigszins afwijken en/of dienen op een andere manier toegepast te worden volgens de gebruikte

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

Klikpuzzel - PP 2007 & 2010

Klikpuzzel - PP 2007 & 2010 Klikpuzzel - PP 2007 & 2010 Voor PP 2010 : Volg alle punten die in het zwart staan. Deze gelden zowel voor PP 2007 als voor 2010. Enkel als er iets verschillend is voor PP 2010 zet ik dit het blauw. 1.

Nadere informatie

Handleiding Japanse puzzels

Handleiding Japanse puzzels Handleiding Japanse puzzels versie : 1.0 wijziging : 26-4-2010 Inhoud 1.Japanse puzzel...4 1.1.Speler...4 1.2.Kleur...4 1.3.Groep...4 1.4.Favoriet...4 1.5.Puzzel...4 1.6.Prima...5 1.7.Spel...5 1.8.Stap

Nadere informatie

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren Een trigger- en actieregel maken Overzicht Trigger en Actie regels zijn een eenvoudige manier voor het creëren van aangepaste en unieke functionaliteiten in Paxton10. Specifieke regels kunnen worden gecreëerd

Nadere informatie

Hoe maak je een Cartoon Penguin Winter Illustration in Affinity Designer aanmaken

Hoe maak je een Cartoon Penguin Winter Illustration in Affinity Designer aanmaken Hoe maak je een Cartoon Penguin Winter Illustration in Affinity Designer aanmaken Wat u zult creëren In deze tutorial zullen we het tekenen van een mooie cartoon pinguïn, die ons zal helpen om warm en

Nadere informatie

Les11 Werken met vaste waarden

Les11 Werken met vaste waarden Les11 Werken met vaste waarden Heb je alle vorige lessen met succes doorlopen, dan heb je al heel veel bijgeleerd in zo n korte periode. Om alles bij te houden blijft oefenen en nog eens oefenen de werkwijze.

Nadere informatie

BRIS bv Postbus BV Rotterdam T (010) F (010) E I

BRIS bv Postbus BV Rotterdam T (010) F (010) E I 2 BRIS bv Postbus 89 000 BV Rotterdam T (00) 899 F (00) 2 090 E bris@bris.nl I www.bris.nl DEZE HANDLEIDING Dit is een verkorte versie van de handleiding die in BRANDO2 (versie 2.) is opgenomen. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Making A Map. QGIS Tutorials and Tips. Author. Ujaval Gandhi http://google.com/+ujavalgandhi. Translations by. Dick Groskamp

Making A Map. QGIS Tutorials and Tips. Author. Ujaval Gandhi http://google.com/+ujavalgandhi. Translations by. Dick Groskamp Making A Map QGIS Tutorials and Tips Author Ujaval Gandhi http://google.com/+ujavalgandhi Translations by Dick Groskamp This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Nadere informatie

Het handboek van SymbolEditor. Stephen P. Allewell

Het handboek van SymbolEditor. Stephen P. Allewell Stephen P. Allewell 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 De gebruikersinterface 6 2.1 Het hoofdvenster van SymbolEditor........................... 6 2.1.1 Het venster Bewerken...............................

Nadere informatie

Het handboek van SymbolEditor. Stephen P. Allewell Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf

Het handboek van SymbolEditor. Stephen P. Allewell Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf Stephen P. Allewell Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 De gebruikersinterface 6 2.1 Het hoofdvenster van SymbolEditor........................... 6 2.1.1 Het venster Bewerken...............................

Nadere informatie

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop.

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop. http://psdfan.com/tutorials/designing/design-a-professional-laptop-advert/ Professionele laptop Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document.

Nadere informatie

Microsoft Word Kolommen en tabellen

Microsoft Word Kolommen en tabellen Microsoft Word 2010 Kolommen en tabellen Inhoudsopgave 8. Kolommen en tabellen 8.1 Tabtoets en tabstops 8.2 Tabellen maken 8.3 Tabel selecteren en tekst opmaken 8.4 Kolommen en rijen invoegen en verwijderen

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Extra A Verkleinen van afbeeldingen

Extra A Verkleinen van afbeeldingen Extra A Verkleinen van afbeeldingen Voor websites bruikbare afbeeldingen variëren meestal van 10 kb tot 80 kb. Foto s gemaakt met een digitale camera zijn vaak 40x zo groot. Het is handig om deze eerst

Nadere informatie

Basisbegrippen 3D-tekenen.

Basisbegrippen 3D-tekenen. Basisbegrippen 3D-tekenen. Vroeger was het begrip 3D-tekenen onbestaande en tekende men gewoon in perspectief wanneer er een dieptezicht nodig was. Normaal werd er enkel in 2D getekend, dus enkel de aanzichten.

Nadere informatie

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1700

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1700 Handleiding Albupad 1 Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1700 Albupad (Album Page Designer) is een computerprogramma voor Windows waarmee u gemakkelijk en snel albumbladen voor bijvoorbeeld

Nadere informatie

Les56. Wat hebben we nodig:

Les56. Wat hebben we nodig: Les56 Wat hebben we nodig: Plaatjes: Blonde dame -bicharita_y_toalla_por_barullo.pspimage achtergrond - June Series Lighthouses 1-1.pspimage takje - longstemroses_19.pspimage oog - oog-003.pspimage donkere

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Hoe maak je ijslollys in Designer AD

Hoe maak je ijslollys in Designer AD Hoe maak je ijslollys in Designer AD In de huidige heerlijke tutorial we gonna leren affiniteit Designer's FX paneel gebruiken om u te helpen in uw illustratie-proces door te slaan tijd vermijden elk detail

Nadere informatie