Handleiding Japanse puzzels

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Japanse puzzels"

Transcriptie

1 Handleiding Japanse puzzels versie : 1.0 wijziging :

2 Inhoud 1.Japanse puzzel Speler Kleur Groep Favoriet Puzzel Prima Spel Stap in spel Start Aanmelden Speler start Info Over Speler Nieuwe speler Afmelden speler Info speler Wijzig speler Wijzig wachtwoord Kleur Wijzig kleur Nieuwe kleur Groep Top groep Selectie groep Verplaats groep Favoriet Wijzig groep Verwijder groep Nieuwe groep Puzzel Puzzel Export puzzel Controle puzzel Bewerk puzzel Toon puzzel Spel van puzzel Verplaats puzzel Kleur puzzel Wijzig puzzel Verwijder puzzel Nieuwe puzzel Import puzzel Groep Top groep Selectie groep Favoriet Acties voor puzzel Export puzzel...15

3 8.3.2.Bewerk oplossing puzzel Selectie kleur Kleur van cel Schuif omhoog Schuif omlaag Schuif links Schuif rechts Bewerk opgave puzzel Nieuw cijfer Wijzig cijfer Verwijder cijfer Cijfer plus Cijfer minus Toon puzzel Toon oplossing Toon opgave Toon oplossing met opgave Toon compact Kleur van puzzel Extra kleur Verwijder kleur Nieuwe puzzel Naam en slot Aantal vakken Puzzel opgave Kleur van puzzel Import puzzel Spel Oplos spel Extra stap Verwijder stap Spel oplossen Selectie kleur Kleur in cel Cijfer klaar Beheer Beheer speler Zoek speler Kies speler Toon speler Wijzig speler Verwijder speler Beheer puzzel Spel puzzel Prima puzzel Toon puzzel Top groep Selectie groep Favoriet groep...34

4 1. Japanse puzzel De webapplicatie Japanse puzzel is voor het beheer, ontwerp en spelen van Japanse puzzels. Voor een goed begrip van deze applicatie is de definitie van een aantal termen nodig Speler Een speler is een ontwerper en/of speler van Japanse puzzels. Elke speler bevat enkele gegevens: Naam Wachtwoord Omschrijving Beheerrechten 1.2. Kleur Een Japanse puzzel bestaat uit vakken met een kleur. Elke speler heeft een eigen keuze van de kleuren in een puzzel. Elke kleur heeft een naam voor referentie en een RGB-waarde Groep Om de puzzels van een speler te beheren zijn deze verdeeld in groepen. Een groep is alleen voor de speler van de groep, andere spelers kunnen de groep en de puzzels in de groep niet zien. Om een puzzel te delen met andere spelers is er een publieke groep, dit is een groep die beschikbaar is voor alle spelers. Een publieke groep is een groep met de status publiek. Elke groep bevat een naam en een publieke status Favoriet Een favoriet is een groep van een speler met leuke puzzels. De favoriet is alleen beschikbaar voor de speler van de groep Puzzel Een puzzel is de definitie van een Japanse puzzel. De definitie bevat één of meer kleuren, de omvang van de puzzel en een oplossing of opgave van de puzzel. De oplossing van een puzzel is een afbeelding verdeelt in cellen, elke cel heeft een puzzel-kleur of is wit. De oplossing van de puzzel is het doel van het oplossen van de puzzel. De opgave van een puzzel is een reeks cijfers per kolom en rij van de puzzel. Het doel van de puzzel is met behulp van de opgave de oplossing van de puzzel te achterhalen. Voor het spelen van een puzzel is een opgave nodig, deze is af te leiden uit de oplossing als de oplossing beschikbaar is. Indien er geen oplossing beschikbaar is dan is invoer van de opgave mogelijk. Het slot op een puzzel maakt het bewerken van de oplossing of opgave van een puzzel niet meer mogelijk. Het slot legt de definitie van een puzzel vast.

5 Elke puzzel bevat enkele gegevens: Naam Groep van puzzel Kleuren van puzzel Aantal vakken Slot 1.6. Prima Een prima puzzel is een tip aan alle spelers van een leuke puzzel Spel Het oplossen van de opgave van een puzzel is een spel. Voor een spel is de definitie van een puzzel nodig, maar voor het oplossen van een puzzel is alleen de opgave van de puzzel beschikbaar Stap in spel Een stap in een spel is de status van het spel. Met een extra stap is het mogelijk om terug te gaan naar een eerdere status van het spel. 2. Start De Japanse puzzels starten in een webbrowser met de URL van de webapplicatie. Afhankelijk van de configuratie van de webserver kan deze URL verschillen. In de browser verschijnt de startpagina van de Japanse puzzels.

6 3. Aanmelden Het ontwerpen en spelen van Japanse puzzel is persoonlijk, zodat aanmelden nodig om gebruik te maken van de webapplicatie. Na de selectie van de keuze Aanmelden linksboven in het menu verschijnt een aanmeld-venster. Vul de naam en wachtwoord van de speler in en kies Aanmelden. Als de naam en wachtwoord niet geldig zijn, blijft het aanmeld-venster staan met een foutmelding, voor een nieuwe poging voor aanmelden bij de applicatie. Indien een speler geen wachtwoord heeft, dan moet het wachtwoordveld leeg zijn. Als het aanmelden gelukt is dan start de speler met de puzzels. 4. Speler start De speler-start is een centraal punt in de puzzel-applicatie na het aanmelden. Hier zijn de opties voor de speler te zien in het linkermenu Info Informatie van de puzzel-applicatie Over De over-pagina bevat achtergrondinformatie van de puzzel-applicatie.

7 5. Speler Een speler heeft enkele opties voor het beheer van zijn eigen gegevens of het aanmelden als nieuwe speler Nieuwe speler Iedereen kan zich zelf aanmelden als nieuwe speler. De enige eis is een unieke naam. De naam van een speler is de referentie van de nieuwe speler in de puzzel-applicatie. De naam is verplicht, maar het wachtwoord en omschrijving mogen leeg zijn. Een leeg wachtwoord is geen wachtwoord, de naam van de speler is voldoende voor het aanmelden van de speler. Indien de speler wel een wachtwoord heeft, dan is een bevestiging van het wachtwoord nodig als controle op een juist wachtwoord. De omschrijving van een speler is alleen bedoeld om een speler verder te beschrijven Afmelden speler Na het afmelden van een speler keert de puzzel-applicatie terug naar de begin-situatie. Alle gegevens van een speler blijven na het afmelden bewaard, zodat ze weer beschikbaar zijn na

8 het aanmelden van een speler Info speler Een speler kan zijn/haar eigen gegevens bekijken en eventueel aanpassen Wijzig speler Het middelste deel van de speler-info wijzigt de naam en omschrijving van een speler. De nieuwe naam en omschrijving staan in de invoervelden. Bij het wijzigen van een speler gebeurt er niets met het wachtwoord van de speler Wijzig wachtwoord Het onderste deel van de speler-info wijzigt het wachtwoord van een speler. Als extra controle is de invoer van het oude wachtwoord en een bevestiging van het nieuwe wachtwoord nodig. Bij het wijzigen van het wachtwoord gebeurt er niets met de gegevens van de speler. 6. Kleur Elke speler heeft een eigen kleurpalet voor gebruik in de puzzels van de speler.

9 De linkerkolom in het kleuroverzicht bevat het aantal puzzels dat gebruik maakt van een kleur. Indien er minstens één puzzel van een kleur gebruik maakt, is verwijderen van deze kleur niet meer mogelijk. Een nieuwe speler krijgt een standaard kleurpalet (zie hierboven) om mee te beginnen. Een speler kan de kleuren in dit standaard palet aanpassen of verwijderen Wijzig kleur De naam en de RGB-waarden van een kleur zijn eenvoudig aan te passen, de wijzigingen zijn pas geldig na de selectie van de wijzig-knop van een kleur. Na het aanpassen van een enkele RGB-waarde van een kleur is de nieuwe kleur zichtbaar in het kleurvierkant. Om meer dan één kleur aan te passen is het nodig om de aanpassingen per kleur door te voeren Nieuwe kleur Een nieuwe kleur bestaat uit een unieke naam voor een kleur van de speler en een RGB-waarde van de kleur. De naam van de kleur is uniek voor elke speler, het is geen probleem als meerdere spelers een kleur met dezelfde naam hebben. De RGB-waarde van een nieuwe kleur is in te voeren als drie cijfers of met een schuifbalk. Na het wijzigen van een enkele RGB-waarde is de nieuwe kleur zichtbaar in het kleurvierkant. Selecteer de nieuw-knop om de kleur toe te voegen aan het kleurpalet van de speler.

10 7. Groep Iedere speler heeft groepen voor het organiseren van de eigen puzzels. De groepen zijn opgedeeld in een boom: een groep bevat nul of meer groepen en puzzels. Het groepoverzicht toont de favorieten, de huidige groep en de groepen boven en onder de huidige groep. De huidige groep is van belang, omdat de puzzels in het puzzeloverzicht van de huidige groep zijn. De puzzel-applicatie bewaart de huidige groep voor elke speler tussen aanmeldingen. De velden in het groep-overzicht zijn: Selectie Verplaats Favoriet Speler Naam Publiek Groep Puzzel Wijzig Verwijder knop voor selectie huidige groep verplaatslijst voor verplaatsen groep selectie van groep als favoriet of niet naam speler van groep naam van groep publieke status groep aantal groepen in groep aantal puzzels in groep knop voor wijzigen puzzel knop voor verwijderen puzzel 7.1. Top groep Met de knoppen in de top groep toont het groepoverzicht de eigen of de publieke groepen van de speler. De publieke groepen van andere spelers komen alleen voor in de lijst favorieten. Kies de knop Speler voor de groepen van de speler, kies de knop Publiek voor de publieke groepen van alle spelers Selectie groep De selectie van een groep is de selectie van een nieuwe huidige groep.

11 Kies de Selectie-knop van een groep voor een nieuwe huidige groep Verplaats groep De groepen zijn verdeeld in een boom, zodat elke groep (behalve de top groep) deel is van een andere groep die in groepboom boven de groep is. Het verplaatsen van een groep is de selectie van een nieuwe boven-groep in de groepboom. Na het verplaatsen van een groep is de verplaatste groep onderdeel van de geselecteerde boven-groep. Het verplaatsen van een groep naar een andere groep in het overzicht gaat in twee stappen. De eerste stap is de selectie van de boven-groep in een verplaatslijst. De groepen in de verplaatslijst is afhankelijk van de positie van te verplaatsen groep ten opzichte van de huidige groep: groepen boven de huidige groep huidige groep groepen onder de huidige groep de top groep en alle groepen boven de huidige groep behalve de groep zelf de top groep en alle groepen boven de huidige groep de top groep, alle groepen boven en onder de huidige groep behalve de groep zelf Een extra optie in de verplaatslijst is 'Geen', deze optie verplaatst geen groep. Na een selectie van een groep in de verplaatslijst is de selectie van de Ok-knop naast de verplaatslijst de tweede stap om de groep te verplaatsen Favoriet Bij elke groep staat een aanduiding of de groep wel (ja) of niet (nee) een favoriet van de speler is. De omgekeerde aanduiding die van toepassing is, heeft een knop voor de selectie. Als de groep geen favoriet is, dan is de groep een favoriet na selectie van de knop. Als de groep wel een favoriet is, dan is de groep geen favoriet na selectie van de knop Wijzig groep De naam, publieke status en slot van elke groep is te wijzigen in het overzicht. De wijziging zijn pas definitief na selectie van Wijzig-knop. Het is niet mogelijk de top groep te wijzigen Verwijder groep Verwijderen van een groep is alleen mogelijk indien de groep leeg is, de groep bevat geen groepen en puzzels. Het aantal groepen en puzzels is in het overzicht per groep vermeld. Na selectie van de Verwijder-knop is de groep verwijderd Nieuwe groep Onderin het overzicht staan velden om een nieuwe groep toe te voegen in de huidige groep. De velden van een nieuwe groep zijn de naam, de publieke status en het slot van de groep.

12 Na selectie van de Nieuw-knop verschijnt de nieuwe groep in het overzicht onder de huidige groep. 8. Puzzel De puzzels van de speler in de huidige groep staan in het puzzel-overzicht. Boven het puzzeloverzicht staan de favoriete groepen voor een snelle selectie en de huidige groep. De velden in het puzzeloverzicht: Export Moeilijk Bewerk Toon Spel Verplaats Oplossing Opgave Naam Kleur Vak Slot Wijzig Verwijder knop voor export puzzel knop voor controle puzzel knop voor bewerken puzzel knop voor tonen puzzel selectie spel van puzzel verplaatslijst voor verplaatsen puzzel status oplossing puzzel status opgave puzzel naam van puzzel overzicht kleur van puzzel aantal vakken van puzzel status slot van puzzel knop voor wijzigen puzzel knop voor verwijderen puzzel Onderin het puzzeloverzicht is een beknopt groepoverzicht voor de selectie van een huidige groep.

13 De velden in het favoriet- en groepoverzicht: Selectie knop voor selectie huidige groep Favoriet Speler Naam Publiek Groep Puzzel 8.1. Puzzel selectie van groep als favoriet of niet naam van speler van groep naam van groep publieke status van groep aantal groepen in groep aantal puzzels in groep De opties voor het beheer van puzzels in het puzzeloverzicht Export puzzel Maak een export-bestand met de puzzel-gegevens na de selectie van de Export-knop. Na de selectie verschijnt het export-scherm, zie export puzzel voor meer details Controle puzzel Controleer de oplossing van de puzzel en bepaal de moeilijkheidsgraad van de puzzel na de selectie van Controle-knop. De controle is alleen beschikbaar als de puzzel een oplossing is. Op dit moment is de controle-functionaliteit niet aanwezig, de controle maakt alleen de puzzelopgave van de oplossing vna de puzzel. Voor het spelen van een puzzel is de opgave nodig Bewerk puzzel Bewerk de oplossing of opgave van de puzzel na selectie van de Bewerk-knop. Na de selectie verschijnt het bewerk oplossing of opgave scherm, zie Bewerk oplossing en Bewerk opgave voor meer details. De keuze van bewerken is afhankelijk van de definitie van de puzzel. Als de definitie van de puzzel een oplossing bevat dan verschijnt het bewerk oplossing scherm. Indien de definitie van de puzzel alleen een opgave bevat verschijnt het bewerk opgave scherm.

14 Toon puzzel Toon de definitie van de puzzel na de selectie van de Toon-knop. Na de selectie verschijnt het toonscherm, zie Toon puzzel voor meer details Spel van puzzel Bij elke puzzel staat een aanduiding of de puzzel wel (ja) of niet (nee) een spel heeft. De omgekeerde aanduiding die van toepassing is, heeft een knop voor de selectie. Als de puzzel geen spel heeft, dan heeft de puzzel een spel na selectie van de knop. Als de puzzel wel een spel heeft, dan heeft de puzzel geen spel na selectie van de knop Verplaats puzzel De puzzels zijn onderdeel van een groep. Het verplaatsen van een puzzel is de selectie van een nieuwe groep voor de puzzel. Na het verplaatsen van een puzzel is de verplaatste puzzel onderdeel van de geselecteerde groep. Het verplaatsen van een puzzel naar een andere groep in het overzicht gaat in twee stappen. De eerste stap is de selectie van de groep in een verplaatslijst. De groepen in de verplaatslijst zijn de top groep en alle groepen boven en onder de huidige groep. Een extra optie in de verplaatslijst is 'Geen', deze optie verplaatst geen puzzel. Na een selectie van een puzzel in de verplaatslijst is de selectie van de Ok-knop naast de verplaatslijst de tweede stap om de puzzel te verplaatsen Kleur puzzel In een witte rechthoek staan de kleuren van de puzzel. Selectie van de Kleur-knop wijzigt de kleuren van de puzzel. Na de selectie verschijnt het puzzelkleur-scherm, zie Kleur van puzzel voor meer details Wijzig puzzel Wijzig de naam en slot van de puzzel, de wijziging is pas definitief na de selectie van de Wijzigknop. Het aanpassen van het aantal vakken van de puzzel is wel mogelijk, maar heeft geen effect op de definitie van de puzzel Verwijder puzzel Verwijder een puzzel met de selectie van de Verwijder-knop. Het verwijderen van een puzzel met een spel is niet mogelijk Nieuwe puzzel Maak een nieuwe puzzel na de selectie van de Nieuw-knop. Na de selectie verschijnt het nieuwe puzzel scherm, zie Nieuwe puzzel voor meer details.

15 Import puzzel Import de definitie van een puzzel na de selectie van de Import-knop. Na de selectie verschijnt het import-scherm, zie Import puzzel voor meer details Groep De opties voor de selectie van een huidige groep in het favoriet- en groepoverzicht Top groep Met de knoppen in de top groep toont het groepoverzicht de eigen of de publieke groepen van de speler. De publieke groepen van andere spelers komen alleen voor in de lijst favorieten. Kies de knop Speler voor de groepen van de speler, kies de knop Publiek voor de publieke groepen van alle spelers Selectie groep De selectie van een groep is de selectie van een nieuwe huidige groep. Kies de Selectie-knop van een groep voor een nieuwe huidige groep Favoriet Bij elke groep staat een aanduiding of de groep wel (ja) of niet (nee) een favoriet van de speler is. De omgekeerde aanduiding die van toepassing is, heeft een knop voor de selectie. Als de groep geen favoriet is, dan is de groep een favoriet na selectie van de knop. Als de groep wel een favoriet is, dan is de groep geen favoriet na selectie van de knop Acties voor puzzel Een aantal acties voor een puzzel hebben een eigen scherm waarvoor meer details nodig zijn Export puzzel Na de keuze voor de export van een puzzel in het puzzeloverzicht, verschijnt het export-scherm. Onderin het export-scherm staan één of twee verwijzingen voor de export van de oplossing en/of opgave van de puzzel. Welke verwijzing aanwezig is afhankelijk van de aanwezigheid van de oplossing of opgave in de definitie van de puzzel.

16 De export-verwijzingen zijn een verwijzing naar een tekst-bestand, dit bestand bevat de oplossing of definitie van de puzzel. Het opnemen van de puzzel-definitie in de tekst-bestanden in de puzzelapplicatie gat via import puzzel Bewerk oplossing puzzel Na de keuze voor het bewerken van een puzzel met een oplossing in het puzzeloverzicht, verschijnt het bewerk oplossing-scherm. De oplossing van een puzzel is een kleur voor elke cel van de puzzel, tezamen vormen de kleuren een afbeelding. De standaard kleur van elke cel is wit, de andere kleuren in de puzzel zijn de puzzelkleuren in de definitie van de puzzel. Het maken van de oplossing is het inkleuren van de cellen van de puzzel, dit zijn twee stappen Selectie kleur De eerste stap van het inkleuren van de puzzel is de selectie van de kleur. De huidige kleur is het vierkant met 'Cel', de puzzelkleuren en de kleur wit zijn de vierkanten met 'Kleur'. Een klik op een kleurvierkant selecteert deze kleur als de huidige kleur. De selectie van de huidige kleur kan met de kleurvierkanten boven en onder de oplossing Kleur van cel De tweede stap van het inkleuren van de puzzel is het inkleuren van een cel. Na een klik op een cel krijgt deze cel de huidige kleur. Voor het inkleuren van de volgende cel is het

17 niet nodig om een kleur te selecteren, zolang de huidige kleur maar de gewenste kleur is Schuif omhoog Het verschuiven van de oplossing zonder alle cellen opnieuw in te kleuren is mogelijk met de schuif-knoppen. Na selectie van de Omhoog-knop verdwijnt de bovenste rij en schuiven alle rijen één rij omhoog, de onderste rij krijgt een witte kleur Schuif omlaag Na selectie van de Omlaag-knop verdwijnt de onderste rij en schuiven alle rijen één rij omlaag, de bovenste rij krijgt een witte kleur Schuif links Na selectie van de Links-knop verdwijnt de linker kolom en schuiven alle kolommen één kolom naar links, de rechter kolom krijgt een witte kleur Schuif rechts Na selectie van de Rechts-knop verdwijnt de rechter kolom en schuiven alle kolommen één kolom naar rechts, de linker kolom krijgt een witte kleur Bewerk opgave puzzel Na de keuze voor het bewerken van een puzzel zonder oplossing in het puzzeloverzicht, verschijnt het bewerk opgave-scherm. De opgave van een puzzel is reeks cijfers per rij en kolom en een kleur voor elk cijfer, tezamen vormen de cijfers een opgave voor een puzzel. De standaard kleur van een puzzel is wit, deze is niet opgenomen in de cijfers, De andere kleuren in de puzzel zijn de puzzelkleuren in de definitie van de

18 puzzel, de cijfers geven aan hoeveel aaneengesloten cellen van een kleur een rij of kolom van de puzzel heeft. Het maken van de opgave is het invoeren van de cijfers en hun kleur Nieuw cijfer Het invullen van een nieuw cijfer begint met de selectie van de cijfercel in een kolom of rij waarin het cijfer thuis hoort. Voor een nieuw cijfer moet de cijfercel de waarde 0 bevatten. Na de selectie van de cijfercel verandert de achtergrond van de cijfercel in oranje en zijn de invoervelden van de kolom of rij actief. De selectielijst van 'Kleur' bevat de puzzelkleuren, een selectie uit deze lijst is nodig voor een nieuw cijfer. Het aantal van het cijfer is standaard 0, voor een nieuw cijfer moet het aantal groter dan 0 zijn. Standaard is er een gat tussen het nieuwe cijfer en het volgende cijfer. Selecteer de Wijzig-knop om het nieuwe cijfer toe te voegen aan de kolom of rij. Dit wijzigt de waarde van de cijfercel van 0 naar de opgegeven kleur, aantal en gat-status. Een cijfer met een gat heeft een witte achtergrond, een cijfer zonder een gat heeft een donkergrijze achtergrond Wijzig cijfer Het wijzigen van een cijfer begint met de selectie van de cijfercel in een kolom of rij met het te wijzigen cijfer. Om een cijfer te wijzigen moet de cijfercel een waarde anders dan 0 bevatten. Na de selectie van de cijfercel verandert de achtergrond van de cijfercel in oranje en zijn de invoervelden van de kolom of rij actief. De kleur, aantal en gat van de geselecteerde cijfercel staan in de invoervelden.

19 De selectielijst van 'Kleur' bevat de puzzelkleuren. Wijzig de kleur, aantal en eventueel de gat-status van het cijfer. Voor een cijfer is een selectie uit de kleurlijst nodig en het aantal van het cijfer moet groter dan 0 zijn. Selecteer de Wijzig-knop om het cijfer te wijzigen in de kolom of rij. Een cijfer met een gat heeft een witte achtergrond, een cijfer zonder een gat heeft een donkergrijze achtergrond Verwijder cijfer Het verwijderen van een cijfer begint met de selectie van de cijfercel in een kolom of rij met het te verwijderen cijfer. Om een cijfer te verwijderen moet de cijfercel een waarde anders dan 0 bevatten. Na de selectie van de cijfercel verandert de achtergrond van de cijfercel in oranje en zijn de invoervelden van de kolom of rij actief. De kleur, aantal en gat van de geselecteerde cijfercel staan in de invoervelden. Na selectie van de Verwijder-knop is het cijfer weg uit de kolom of rij Cijfer plus De selectie van de Plus-knop voegt een extra cijfer voor alle kolommen of rijen toe. Het extra cijfer staat bovenaan de kolom en links in de rij Cijfer minus De selectie van de Minus-knop haalt een cijfer weg bij alle kolommen of rijen. De bovenste cijfercellen van de kolom en de linker cijfercellen van de rij zijn na selectie van de knop verdwenen. Dit is alleen mogelijk indien de bovenste cijfercellen van de kolom of de linker cijfers van de rij geen waarde of de waarde 0 zijn Toon puzzel Na de keuze voor het tonen van een puzzel in het puzzeloverzicht, verschijnt het toon-scherm. Dit scherm toont de oplossing, de opgave of beide van een puzzel.

20 Toon oplossing Het toon-scherm toont de oplossing van een puzzel als de definitie van de puzzel alleen een oplossing bevat. Boven de oplossing staan een drietal verwijzingen voor het puzzel-overzicht, het bewerk oplossingscherm en het toon compact-scherm, zie Toon compact voor meer details Toon opgave Het toon-scherm toont de opgave van een puzzel als de definitie van de puzzel alleen een opgave bevat. Boven de opgave staan een tweetal verwijzingen voor het puzzel-overzicht en het bewerk opgavescherm Toon oplossing met opgave Het toon-scherm toont de oplossing en de opgave van een puzzel als de definitie van de puzzel beide bevat.

21 Boven de oplossing staan een viertal verwijzingen voor het puzzel-overzicht, het bewerk oplossingen opgave-scherm en het toon compact-scherm, zie Toon compact voor meer details Toon compact Het toon compact-scherm toont de oplossing van een puzzel in een compact formaat. Vooral bij grote puzzels geeft het compacte formaat een beter overzicht. Boven de oplossing staan een drietal verwijzingen voor het puzzel-overzicht, het bewerk oplossingscherm en het toon-scherm Kleur van puzzel Na de keuze voor kleuren van een puzzel in het puzzeloverzicht, verschijnt het puzzelkleur-scherm.

22 In het scherm staan twee witte rechthoeken met kleurcellen. De bovenste rechthoek bevat de kleurcellen met de puzzel-kleuren. De onderste rechthoek bevat de kleurcellen met de kleuren van de speler, maar niet de puzzelkleuren Extra kleur Om een extra kleur aan de puzzel-kleuren toe te voegen, klik op de gewenste kleurcel in de onderste rechthoek. De kleurcel verdwijnt in de onderste rechthoek en verschijnt in de bovenste rechthoek. De positie van de kleurcel binnen de rechthoek blijft hetzelfde Verwijder kleur Om een kleur te verwijderen uit de puzzel-kleuren, klik op de te verwijderen kleurcel in de bovenste rechthoek. De kleurcel verdwijnt in de bovenste rechthoek en verschijnt in de onderste rechthoek. De positie van de kleurcel binnen de rechthoek blijft hetzelfde Nieuwe puzzel Na de keuze voor een nieuwe puzzel in het puzzeloverzicht, verschijnt het nieuwe puzzel-scherm.

23 Het scherm toont de invoervelden voor de start van de puzzel-definitie Naam en slot De naam van de puzzel is een referentie die uniek moet zijn binnen de groep van de puzzel, de huidige groep. Er is geen omschrijving van de puzzel, dus de naam is de enige beschrijving. Het slot geeft aan of de definitie van de puzzel te bewerken is. Een slot op een nieuwe puzzel is niet echt zinvol Aantal vakken Het aantal vakken bepaalt de omvang van de puzzel, elk vak bestaat uit 5 bij 5 cellen. Het aantal vakken is verdeeld in horizontaal en verticaal Puzzel opgave De puzzel-definitie bevat een oplossing en, afgeleid van de oplossing, een opgave. Het is echter niet nodig een oplossing op te nemen in de definitie van een puzzel. Om een puzzel te spelen is de opgave voldoende. Als de puzzel-opgave uit is, dan bevat de puzzel-definitie een oplossing en eventueel een opgave. Als de puzzel-opgave aan is, dan bevat de puzzel-definitie alleen een opgave Kleur van puzzel De kleur van de puzzel is een keuze uit de kleuren van de speler Import puzzel Na de keuze voor de import van een puzzel in het puzzeloverzicht, verschijnt het import-scherm. De export van een puzzel is een tekst met de puzzel-definitie. De import van een puzzel is het verwerken van de tekst met de puzzel-definitie. Voor de import van de tekst met de puzzel-definitie is een keuze tussen een bestand met puzzeldefinitie en de puzzel-definitie in een tekst-veld. Start de import van een puzzel met de Import-knop. Als de import klaar is verschijnt het scherm met het resultaat van de import.

24 Na de import van de puzzel-definitie is de puzzel opgenomen in het puzzel-overzicht. 9. Spel Elke speler heeft zijn eigen spellen, samengevat is het spel-overzicht. De velden in het spel-overzicht: Oplos knop voor start spel of verder met spel Speler Puzzel Stap Totaal Aantal Klaar Extra Verwijder naam speler van spel naam puzzel van spel stap van spel 9.1. Oplos spel totaal aantal cellen in puzzel van spel aantal ingevulde cellen in spel percentage ingevulde cellen van totaal cellen knop voor extra stap in spel knop voor verwijder stap in spel Voor het oplossen van een puzzel start de speler een nieuw spel of gaat verder met een spel. Een nieuw spel is een spel waarin geen enkele cel is ingevuld. Na de selectie van de Start- of Verder-knop veschijnt het spel oplossen-scherm, zie Spel oplossen voor meer details Extra stap Een extra stap is een kopie van de huidige stap van het spel, dit legt de status van het spel vast. Maak een extra stap in van het spel door selectie van de Extra-knop.

25 9.3. Verwijder stap Verwijder een stap van het spel door selectie van de Verwijder-knop. Na het verwijderen van de enige stap van een spel is ook het spel weg. 10. Spel oplossen Op het scherm oplossen scherm staat de opgave van de puzzel en een puzzel met lege cellen. Net als bij bewerken oplossing krijgt elke cel een kleur: wit of een puzzelkleur. Een spel is klaar als alle cellen een kleur hebben. Een cel zonder kleur heeft een witte achtergrond met een '+'- teken. Het oplossen van het spel is het inkleuren van de cellen van de puzzel, dit zijn twee stappen Selectie kleur De eerste stap van het inkleuren van de puzzel is de selectie van de kleur. De huidige kleur is het vierkant met 'Cel', de puzzelkleuren en de kleur wit zijn de vierkanten met 'Kleur'. Een klik op een kleurvierkant selecteert deze kleur als de huidige kleur. De selectie van de huidige kleur kan met de kleurvierkanten boven en onder het spel Kleur in cel De tweede stap van het inkleuren van de puzzel is het inkleuren van een cel.

26 Na een klik op een cel krijgt deze cel de huidige kleur. Voor het inkleuren van de volgende cel is het niet nodig om een kleur te selecteren, zolang de huidige kleur maar de gewenste kleur is Cijfer klaar De voortgang van het spel is te bepalen uit het aantal ingevulde cellen en percentage van dit aantal van het totaal aantal cellen. Als hulp bij het invullen van de puzzel is het mogelijk om aan te geven welke cijfers ingevuld zijn. Om aan te geven dat een cijfer klaar is, klik op het cijfer. Een cijfercel die klaar is heeft een zwarte achtergrond met een streep door het cijfer. Indien de kleur van het cijfer in de puzzel zwart is, dan is de kleur van een cijfer dat klaar is wit. Is er sprake van een vergissing en is het cijfer toch niet klaar, dan is dit eenvoudig aan te passen. Klik op een cijfer dat klaar is en de kleuren van cijfercel gaan terug naar de oorspronkelijke toestand. 11. Beheer Een speler met beheerrechten heeft toegang tot het beheer-gedeelte van de puzzel-applicatie voor het beheer van de spelers en de prima puzzels Beheer speler In beheer speler is iedere speler op te zoeken met (een deel van) de naam van de speler.

27 Bovenaan staat een invoerveld met de zoek-naam voor spelers. In het overzicht met spelers staan per speler-regel een speler met een naam die begint met de zoek-naam. Velden in de speler-regel: Kies knop voor keuze speler-naam Naam Tekst naam van speler of naam voor zoeken tekst van speler of aantal spelers met zoek-naam Zoek speler Zoek spelers met een naam die begint met een zoek-naam, de zoek-naam is de eerste letters van de speler-naam. Om een speler te zoeken, vul de zoek-naam in het invoerveld en selecteer de Zoekknop. Als het invoerveld leeg is, zijn alle spelers geselecteerd. Als slechts één speler geselecteerd is met de zoek-naam, dan toon deze speler in het toon spelerscherm, zie Toon speler voor meer details. Als de selectie met de zoek-naam meer dan één speler oplevert, dan verdeel de spelers op basis van een kies-naam, dit is de zoek-naam plus 1 letter. Tel per kies-naam het aantal spelers met een naam die begint met de kies-naam. Als er slechts één speler met de kies-naam is, dan toon de naam en tekst van de speler in de spelerregel. Als er meerdere spelers met de kies-naam zijn, dan toon de kies-naam en het aantal spelers met de kies-naam in de speler-regel Kies speler Kies een speler door selectie van de Kies-knop van een speler-regel. Als de gekozen speler-regel de naam van een enkele speler bevat, dan toon het toon speler-scherm met deze speler, zie Toon speler voor meer details. Als de gekozen speler-regel meerdere spelers bevat, dan de kies-naam in de speler-regel is de nieuwe zoek-naam en toon een nieuw speler-overzicht met de nieuwe zoek-naam Toon speler Na de keuze van een speler verschijnt het toon speler-scherm.

28 In het speler-scherm staan de naam en tekst van de speler met de beheerrechten van de speler. Bovenaan staat de zoek-naam met de naam van de speler. Zoeken naar andere spelers kan door de zoek-naam aan te passen Wijzig speler De naam, wachtwoord, tekst en beheerrechten van de speler zijn te wijzigen door deze gegevens aan te passen en de selectie van de Wijzig-knop. De naam en tekst van de speler staan in invoervelden. Het wachtwoord is alleen te wijzigen na het actief maken van het wachtwoord. Het oude wachtwoord van de speler is niet nodig voor het wijzigen van het wachtwoord. De speler krijgt een leeg wachtwoord door het actief maken van het wachtwoord en een leeg invoerveld van het wachtwoord. De status van de beheerrechten van de speler zijn aan te passen door het actief of inactief maken van een beheerrecht Verwijder speler Het verwijderen van een speler betekent ook het verwijderen van de kleuren, groepen, favorieten, puzzels, puzzel-kleuren, spellen en stappen van de speler. Terugdraaien van het verwijderen van een speler is niet mogelijk. De speler en alle aanverwante zaken van de speler zijn verdwenen na selectie van de Verwijderknop Beheer puzzel Met beheer puzzel kan een speler met beheerrechten de prima-puzzels samenstellen. De primapuzzels zijn een tip van leuke puzzels voor alle spelers. Het beheer-overzicht voor puzzels toont de prima-puzzels, de favoriet en huidige groepen van de speler en de puzzels in de huidige groep.

29 Onder het overzicht met de puzzels staat een groep-overzicht voor de selectie van een nieuwe huidige groep Spel puzzel Na selectie van de Spel-knop bij een prima-puzzel heeft de speler een spel van de prima-puzzel.

30 Prima puzzel Bij elke puzzel staat een aanduiding of de puzzel wel (ja) of niet (nee) een prima-puzzel is. De omgekeerde aanduiding die van toepassing is, heeft een knop voor de selectie. Als de puzzel geen prima-puzzel is, dan is de puzzel een prima-puzzel na selectie van de knop. Als de puzzel wel een prima-puzzel is, dan is de puzzel geen prima-puzzel meer na selectie van de knop Toon puzzel Toon de definitie van de puzzel na de selectie van de Toon-knop. Na de selectie verschijnt het toonscherm, zie Toon puzzel voor meer details Top groep Met de knoppen in de top groep toont het groepoverzicht de eigen of de publieke groepen van de speler. De publieke groepen van andere spelers komen alleen voor in de lijst favorieten. Kies de knop Speler voor de groepen van de speler, kies de knop Publiek voor de publieke groepen van alle spelers Selectie groep De selectie van een groep is de selectie van een nieuwe huidige groep. Kies de Selectie-knop van een groep voor een nieuwe huidige groep Favoriet groep Bij elke groep staat een aanduiding of de groep wel (ja) of niet (nee) een favoriet van de speler is. De omgekeerde aanduiding die van toepassing is, heeft een knop voor de selectie. Als de groep geen favoriet is, dan is de groep een favoriet na selectie van de knop. Als de groep wel een favoriet is, dan is de groep geen favoriet na selectie van de knop.

Handleiding BudgetBoek

Handleiding BudgetBoek Handleiding BudgetBoek versie : 1.0 wijziging : 4-1-2010 Inhoud 1. BudgetBoek...4 1.1. Persoon...4 1.2. Registrant...4 1.3. Budgethouder...4 1.4. Budgetpost...4 1.5. Budgetgroep...5 1.6. Rekening...5 1.7.

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Het is af en toe niet om aan te zien hoe sommige

Het is af en toe niet om aan te zien hoe sommige Tabellen in Word 2010 Otto Slijkhuis Het is af en toe niet om aan te zien hoe sommige Word-gebruikers met teksten omgaan. In plaats van het invoegen van een tabel om gegevens keurig in een overzicht te

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie Gebruikershandleiding MND-applicatie Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 5-3-2014 Initiële versie J. van Luijk 0.2 7-3-2014 Feedback EZ verwerkt J. van Luijk 0.3 11-3-2014 Feedback

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen 6. Reeksen Excel kan datums automatisch uitbreiden tot een reeks. Dit betekent dat u na het typen van een maand Excel de opdracht kan geven om de volgende maanden aan te vullen. Deze voorziening bespaart

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

ACCEPETEREN RESERVERING

ACCEPETEREN RESERVERING E-mail Templates In i-reserve is het mogelijk gestandaardiseerde e-mails te verzenden. Het verzenden van dergelijke mails kan volledig worden geautomatiseerd: u maakt dan gebruik van zogenaamde automatische

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders - Aanmelden: Het aanmelden gebeurt door als eerste het adres in te vullen op uw microsoft internet explorer pagina. De naam van het adres is: http://www.smulders-bv.nl/

Nadere informatie

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010 PunchCMS Handleiding Versie 2.0 Oktober 2010 Inhoud Inhoud...2 1 Inloggen...3 2 De gebruikersinterface...4 2.1 Overzicht...4 2.2 Workflow...5 3 Elementen...6 3.1 Aanmaken...6 3.2 Element vullen of aanpassen...7

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 1.0 Introductie Excel helpt om data beter te begrijpen door het in cellen (die rijen en kolommen vormen) in te delen en formules te gebruiken om relevante berekeningen

Nadere informatie

Basisvaardigheden Microsoft Excel

Basisvaardigheden Microsoft Excel Basisvaardigheden Microsoft Excel Met behulp van deze handleiding kun je de basisvaardigheden leren die nodig zijn om meetresultaten van een practicum te verwerken. Je kunt dan het verband tussen twee

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding TWYSK Risicotool Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding Twysk risicotool De Twysk risicotool is in opdracht van Twynstra Gudde ontwikkeld als

Nadere informatie

Quick Reference Card. Activiteiten

Quick Reference Card. Activiteiten Quick Reference Card Activiteiten 1) Een bestaande pagina bewerken 2) Voeg een vertaling toe 3) Het toevoegen van een afbeelding 4) Het hergebruiken van content 5) Het maken van een nieuws- of agenda-item

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Utwente, [Publish Date] Versie: 0.1, Statusdocument: Concept, Auteur: Laurens Smit ii Revisie Datum Versie Status Omschrijving Auteur Reviews Datum Versie Problemen

Nadere informatie

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE Inhoudsopgave 1. Registreren... 3 2. Menubalk geregistreerde gebruikers... 5 2.1. MIJN PROFIEL... 5 2.2. MIJN ZOEKERTJES...

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie, onderdeel PharmaPartners College 28 augustus 2013 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

1 De werkmap beschermen

1 De werkmap beschermen 1 De werkmap beschermen Er zijn veel redenen om een werkmap, of delen ervan, te willen afschermen of beschermen. Het kan zijn dat delen van een werkblad gegevens bevatten die nodig zijn bij een berekening,

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Formulieren maken. U kent ze waarschijnlijk wel, die notitieblokjes voor het noteren van een telefoongesprek.

Formulieren maken. U kent ze waarschijnlijk wel, die notitieblokjes voor het noteren van een telefoongesprek. Les 14 Formulieren maken In deze les leert u een hoe u met velden een invulformulier voor een telefoonnotitie maakt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van velden, secties en beveiliging. Daarvoor moet wel een

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Onderwijstools 2.0, Kennisnet

Onderwijstools 2.0, Kennisnet Onderwijstools 2.0, Kennisnet Gebruikershandleiding Kennisnet. Leren vernieuwen. Stichting Kennisnet Paletsingel 32 T 0800 321 22 33 2718 NT Zoetermeer M info@kennisnet.nl Postbus 778 I kennisnet.nl 2700

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Swing Quickstep - Help

Swing Quickstep - Help Swing Quickstep - Help Algemeen Wat is Swing Quickstep? Onderwerpen en thema's Wat zijn onderwerpen? Wat zijn pre-selecties? Wat zijn thema's? Hoe kan ik een onderwerp (de)selecteren? Hoe kan ik een bepaald

Nadere informatie

SIS Portal (deel 1) - Afronden inschrijvingsverzoek Hogeschool VHL

SIS Portal (deel 1) - Afronden inschrijvingsverzoek Hogeschool VHL Hogeschool VHL OASIS/AANMELDEN OPLEIDING SIS Portal (deel 1) - Afronden inschrijvingsverzoek Hogeschool VHL Document identificatie: Versie: 0.5 Status: Concept Datum: 28/05/2014 Copyright: Van Hall Larenstein

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders Handleiding Internet bestel Horesca Smulders 1 Inloggen: Om in te kunnen loggen hebt u een inlogcode nodig. Deze kunt u aanvragen/wordt verstrekt door Horesca Smulders. Toets in de adresbalk van uw internetbrowser

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0 Handleiding registratiesysteem Kleuterplein versie 1.0 september 2012 1 Inhoudhoudsopgave 1. Het belang van registreren Pagina 3 2. Systeeminstellingen Pagina 4 3. De leerdoelenregistratie Pagina 5 4.

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

Een planning maken in Excel (handmatige opmaak)

Een planning maken in Excel (handmatige opmaak) Een planning maken in Excel (handmatige opmaak) Deze handleiding is gebaseerd op Excel 2007 en Excel 2010. Bij nieuwere versies van Excel werkt het op dezelfde manier, maar ziet het beeld er soms net even

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen Handleiding Klasblog Scholengemeenschap InterEssen Wat is een klasblog? Een klasblog is een weblog of afgekort een blog. Je kan het best vergelijken met een digitaal dagboek of fotokrant van je klas. De

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Van website naar e-zine Composer template

Van website naar e-zine Composer template Van website naar e-zine Composer template Inleiding In dit document wordt beschreven hoe u te werk zou kunnen gaan om van een bestaande website een template te maken voor een digitale nieuwsbrief. Bij

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Welkom op de website van Hulshoff Voorraadbeheer. Onderliggende gebruikershandleiding is van toepassing op het bestellen van gebruikt meubilair, via de webapplicatie, uit de centrale

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online)

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) Inleiding SelinEvo is het nieuwe dynamische systeem van Lyfra nv voor het online plaatsen van bestellingen. Met deze geüpdatete versie willen wij onze klanten een performante

Nadere informatie

Handleiding IVN Ledenadministratie

Handleiding IVN Ledenadministratie Handleiding IVN Ledenadministratie Versie 2.0, d.d. 28-02-2013 Inhoudsopgave 1. Accountrechten aanvragen p. 3 2. Inloggen p. 4 3. Ledenadministratie afdeling p. 6 4. Lid gegevens bewerken p. 8 5. Nieuw

Nadere informatie

Ordina VSM Customer Portal

Ordina VSM Customer Portal Ordina VSM Customer Portal Waarom gebruik maken van een Customer Portal U wilt de voortgang van uw meldingen (verstoringen / vragen) voor uw beheercontract(en) via een internetportaal kunnen inzien. Eventueel

Nadere informatie

Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator

Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator Pivot stickfigure animator is een animatieprogramma om eenvoudige animaties met stokmannetjes te maken. Het voordeel van Pivot is dat je niet moet

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Digitaal planbord Handleiding beheer

Digitaal planbord Handleiding beheer Digitaal planbord Handleiding beheer Inhoudsopgave Rollen en hun mogelijkheden...3 Medewerker...3 Beheerder...3 Uitleg van de mogelijkheden... 5 Activiteiten inzien... 5 Activiteit aanmaken...6 verwijderen

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1 1 Inleiding Om de Webshop goed te kunnen beheren is het noodzakelijk dat u kennis heeft van een aantal componenten. Door alle handelingen die nodig zijn te beschrijven wordt u in staat gesteld het beheer

Nadere informatie

2.6 Spreadsheets met Excel

2.6 Spreadsheets met Excel 2.6 Spreadsheets met Excel LEERDOEL Het beheersen van de basisprincipes van werken met spreadsheets. Werken met spreadsheets leer je alleen maar door daadwerkelijk achter een computer te gaan zitten. Deze

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Kampen

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Kampen voor HIT Kampen Inleiding Dit document beschrijft heel kort de kampregistratie taken voor een HIT Kamp. Er zijn twee hoofdtaken: het wijzigen van de gegevens van je kampen; akkoord geven. Om dit te doen

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding: Gebruikersomgeving

Handleiding: Gebruikersomgeving Handleiding: Gebruikersomgeving Editie April 2012 Copyright Renson 2011 N.V. RENSON Ventilation S.A N.V. RENSON Sunprotection-Screens S.A N.V. RENSON Sunprotection-Projects S.A N.V. ARGENT ALU S.A www.renson-ereps.com

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop MEATING YOUR DEMANDS Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop Leegaardsdijk 2, 8400 Oostende - Tel: 059 70 91 95 - Fax: 059 70 97 20 - orders@meconv.be Inhoud 1. Website / Inloggen... 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20

Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20 Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20 Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl juni 2013 1 Inhoud Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20... 1 Vooraf.... 3 1. Archiveerfuncties...

Nadere informatie

Bestek nr. 16EN/2003/8. Het ontwerpen, ontwikkelen en instandhouden van een webstek Schelderadarketen: www.schelderadar.net.

Bestek nr. 16EN/2003/8. Het ontwerpen, ontwikkelen en instandhouden van een webstek Schelderadarketen: www.schelderadar.net. Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Leefmilieu en Infrastructuur Administratie Waterwegen en Zeewezen afdeling Scheepvaartbegeleiding en Ministerie van Verkeer en Waterstaat afdeling Verkeer

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie