Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding."

Transcriptie

1 Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

2 De bewerkingen die je op en met een selectie uitvoert kunnen erg verschillend zijn. Een paar voorbeelden: Kopiëren naar klembord. Bewerken, Helderheid, Contrast en Verzadiging. Knippen, geselecteerd deel verwijderen. Plakken in een andere afbeelding. Plakken als een nieuwe afbeelding. Formaat aanpassen en spiegelen. Als masker gebruiken.

3 Goede selectie gereedschappen bepalen in sterke mate de bruikbaarheid van een beeld bewerkingsprogramma vooral in combinatie met lagen. Paint.net heeft vier verschillende selectie modes. Elk van deze gereedschappen heeft een aantal opties.

4 Rechthoek selectie, met Shift vierkant. Ellips selectie, met Shift cirkel. Lasso, selectie voor onregelmatige vormen. Toverstaf, selectie op basis van kleur.

5 Rechthoek selectie Normaal Normaal. Verhouding van de zijden van de rechthoek en afmeting vrij in te stellen. Afmeting vierkant vrij in te stellen.

6 Vaste afmetingen. Rechthoek selectie Vaste afmetingen.

7 Rechthoek selectie Vaste Vasteverhoudingen verhoudingen De verhouding tussen breedte en hoogte blijft gelijk aan de ingestelde waarden ongeacht de afmeting van de rechthoek.

8 Rechthoek selectie Vaste Vasteverhoudingen verhoudingen De verhouding tussen breedte en hoogte blijft gelijk aan de ingestelde waarden ongeacht de afmeting van de rechthoek.

9 Opties Selectie Rechthoek, Cirkel en Toverstaf. Selectie toevoegen. Selectie samengesteld uit twee rechthoeken en een ellips. Vooral bij het gebruik van de Toverstaf is deze optie nuttig door steeds nieuwe samples te nemen.

10 Optie selecties van elkaar aftrekken. A Selectie A, 2 rechthoeken samengevoegd verminderd met een cirkel. Eerste selectie in Normaal mode. Klik op het verschil symbool. Maak een tweede en eventueel meerdere selecties. B Selectie A gevuld met groen. Gebruik het resultaat om een bewerking uit te voeren.

11 Lasso selectie door klikken en slepen langs de contouren. Hier is een deel van de vlindervleugel geselecteerd Selecties kun je ook goed maken door verschillende selectie methoden te combineren. Door het geschiedenis venster te gebruiken kun je steeds een stap terug als je een foutje maakt.

12 Toverstaf. Het gereedschap Toverstaf selecteert op basis van kleur. Je kunt de tolerantie van de maximale kleurafwijking instellen. Met de Grensmodus stel je in of de selectie globaal of aaneengesloten moet zijn. Verder kun je nog een keuze maken tussen bemonstering op de actieve laag of op de hele afbeelding.

13 Voorbeeld van een toverstaf selectie. In deze foto is één monster genomen. Om de hele bloem te selecteren neem je steeds nieuwe monsters in de nog niet geselecteerde delen totdat de alles van de bloem is geselecteerd. Je kunt ook de tolerantie groter maken dat spaart werk, maar de kans bestaat dat er ook delen buiten de bloem worden geselecteerd.

14 Selectie inhoud verplaatsen. Selectie verplaatsen/ Aanpassen. Met deze gereedschappen kunnen we selecties manipuleren.

15 Bewerkingen met selecties. In het menu Bewerken vinden we een aantal mogelijkheden om met selecties om te gaan. Daarvan zijn Selectie omkeren en Niets selecteren er handig.

16 Wat gaan we doen met deze kennis? Een narcisbloem selecteren en kopiëren. Het formaat van de bloem aanpassen. De aangepaste bloem selecteren en naar het klembord kopiëren. Een nieuwe foto openen en de bloem hier als een nieuwe laag in plakken.

17 Stappenplan Narcis in andere achtergrond. Open foto Wieden. Open foto Narcis. Selecteer de narcisbloem met de toverstaf in de mode selecties toevoegen. Kopieer de selectie naar het klembord. Plak de selectie als een Nieuwe afbeelding. Wijzig het formaat naar 150 pixels. Kopieer de gereduceerde narcis naar het klembord. Open foto Wieden. Plak de narcis als een nieuwe laag in foto Wieden. Positioneer de narcis in het narcis loof. Voeg de lagen samen en sla het resultaat op.

18 Stap 1:Selecteer de Narcis met het Rechthoek selectie gereedschap en kopieer de selectie naar het Klembord met Cntrl + C. Stap 2: Plak de narcis als een nieuwe afbeelding. Menu Bewerken > Plakken als nieuwe afbeelding.

19 Selecteer de bloem met de Toverstaf in de mode Selecties Samenvoegen. Tolerantie: 30 %. kopieer de selectie naar het klembord met Cntrl + C. Plak de selectie als een nieuwe Afbeelding. Menu Bewerken > Plakken als nieuwe afbeelding.

20 Wijzig de afmeting van de narcis in het menu Afbeelding > Formaat wijzigen. Kies voor de Breedte 150 pixels en en zorg dat Verhoudingen behouden aangevinkt staat. Klik OK. Selecteer het geheel en kopieer naar klembord.

21 Open foto Wieden en plak hierin de verkleinde narcis als een nieuwe laag. Menu Bewerken > Plakken als nieuwe laag.

22 Sleep de narcis naar de gewenste plaats en hef de selectie op. En dit is het resultaat.

23 Het resultaat met extra grote narcisbloemen.

24 Stappenplan lucht verbeteren. Open foto Veenscheiding. Dupliceer de achtergrondlaag Maak een grove selectie van de lucht met de Lasso. Verfijn de selectie met de Toverstaf in de Toevoegen modus tot alle lucht geselecteerd is. Zoom in op details indien nodig en speel met de Tolerantie. Klik op menu Aanpassen en breng meer contrast in de lucht met Helderheid en Contrast. Voeg de lagen samen en sla het resultaat op.

25 Lucht geselecteerd met Lasso en Toverstaf.

26 Geselecteerde lucht aanpassen met Helderheid en Contrast.

27 Na opheffen van selectie, Bewerken > Niets selecteren is dit het resultaat.

28 Stappenplan portret randen vervagen. Selecteer met het rechthoek selectie gereedschap een portret en snijd het uit. Pas een ellips selectie op het portret toe. Keer de selectie om en knip de selectie uit. Pas weer een ellips selectie toe op het portret maar maak deze iets kleiner dan het portret. Positioneren en aanpassen met het open pijltje. Keer selectie om. Pas Effect > Vervagen > Gaussiaans vervagen toe, experimenteer met de instelling.

29 Portret uitgesneden met rechthoek selectie Ellips selectie toegepast op het portret Selectie omgekeerd

30 Selectie geknipt met het Schaartje in de iconenbalk Nieuwe kleinere ellips selectie aanbrengen. Selectie omkeren.

31 Selectie vervagen, Effecten > Vervagen > Gaussiaans vervagen. Achtergrond toevoegen en rechts het resultaat.

Workshop foto bewerken met Paint.NET.

Workshop foto bewerken met Paint.NET. Workshop foto bewerken met Paint.NET. Wat gaan we doen in deze workshop? Het contrast en helderheid van een foto aanpassen met het gereedschap Niveau. Het contrast en helderheid van een foto aanpassen

Nadere informatie

Beeldbewerking. met Paint.net. HCC Fryslân 2010 Ab Schuurhuis

Beeldbewerking. met Paint.net. HCC Fryslân 2010 Ab Schuurhuis Beeldbewerking met Paint.net HCC Fryslân 2010 Ab Schuurhuis Wat is Paint.NET? Paint.NET is een freeware beeldbewerkings programma. Paint.NET is ontwikkeld aan de Washington State University door Rick Brewster

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop 1. Maken van selecties Door het maken van selecties kunnen we bewerkingen uitvoeren op een gedeelte van de foto. Zoals in de meeste computertoepassingen kan je ook in Photoshop selecties kopiëren (Ctrl+C)

Nadere informatie

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3)

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) 1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) De Engelse benamingen van de opdrachten staan tussen ( ) Voor deze tutorial ga ik gebruik maken van de volgende 2 foto s Foto 1, de foto waar

Nadere informatie

Les56. Wat hebben we nodig:

Les56. Wat hebben we nodig: Les56 Wat hebben we nodig: Plaatjes: Blonde dame -bicharita_y_toalla_por_barullo.pspimage achtergrond - June Series Lighthouses 1-1.pspimage takje - longstemroses_19.pspimage oog - oog-003.pspimage donkere

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ Schetsen Nodig: afbeelding met vlinder ; notebookpaper ; stukje afgescheurd papier ; hand Gebruik je andere afbeeldingen dan

Nadere informatie

1. Bestand-> open nieuw transparant 900 pixels breed en 600 pixels hoog 2. Materialen, voorgrondkleur #89a5a8 en achtergrond kleur #183d53

1. Bestand-> open nieuw transparant 900 pixels breed en 600 pixels hoog 2. Materialen, voorgrondkleur #89a5a8 en achtergrond kleur #183d53 Les 46 Wat hebben we nodig: Plaatjes: bloemen - PHF_St_Yellowclusters1.pspimage vrouw - plaatje.pspimage Patroon: Corel_08_035.jpg Insteekfilter: graphics plus - cross shadow Zet je patroon, in mijn documenten-my

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Week 2 Cursus Photoshop

Week 2 Cursus Photoshop Week 2 Cursus Photoshop Werken met lagen Maak kennis met de werking van lagen en de toepassingen. 1 Week 2 Cursus Photoshop Inleiding Waarom werken met lagen Leer werken met lagen Oefeningen werken met

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret.

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret. https://photoshopstar.com/fashion-mixed-media-portrait-in-photoshop/ Mixed Media portret Nodig : model; bloemen; abstracte vormen; sterren; cirkels; splashes Mixed Media Portret blz. 1 Stap 1 Open een

Nadere informatie

Selectietechnieken / Affiche

Selectietechnieken / Affiche Selectietechnieken / Affiche Maak een affiche van personen die bij elkaar horen. Maak de personen vrijstaand met een van de selectietechnieken. Verwerk eventueel een foto van jezelf in het affiche. Affiche

Nadere informatie

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie.

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie. Inhoud selecteren... 2 gereedschap; toverstaf ... 3 gereedschap; magnetische lasso ... 6 gereedschap quick selection < w>... 8 Een selectie hergebruiken... 9 meerdere selecties selecteren... 9 selecteren

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-mixed-style-collage-free-psd-premium-tutorial--psd-11581 Mixed collage Mixed collage blz. 1 Nodig: grunge structuur; model1; model2; vogel; bergen; asteroïde;

Nadere informatie

BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN

BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN Vertaling van Editing high-bit images, geschreven door Ian Lyons op zijn website Computer-Darkroom (www.computer-darkroom.com) Wellicht ken je de aanbevelingen die

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-02-01 Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. Intro: Na het inkleuren van een lijntekening, gaan we nu delen van foto s bewerken. Je kunt met verschillende selectiegereedschappen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Afbeeldingen invoegen en verwijderen Je kunt een illustratie invoegen via het tabblad Invoegen, groep Afbeeldingen, knop Illustratie. Het taakvenster Illustraties komt in beeld.

Nadere informatie

01-07-2014 PSP LESSEN CASTORKE'S. Veel Psp plezier. De lessen staan geregistreed bij TWI

01-07-2014 PSP LESSEN CASTORKE'S. Veel Psp plezier. De lessen staan geregistreed bij TWI 01-07-2014 CASTORKE'S PSP LESSEN Veel Psp plezier. De lessen staan geregistreed bij TWI Psp Diverse les78 Castorke PSP - Les78 Doreen Is door mezelf gemaakt met Corel X5 kan best met een ander PSP programma

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Foto manipulatie en Morphen

Foto manipulatie en Morphen http://psdfan.com/tutorials/photo-effects/a-beginners-guide-to-photo-manipulation-and-animorphing/ Foto manipulatie en Morphen Deze afbeelding willen we maken Dit zijn de gebruikte afbeeldingen: Morphen

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/create-surreal-photo-manipulation-photoshop-tutorial/ Man en hoed Benodigdheden: volgende afbeeldingen nodig: Watertoren ; Achtergrond ; Victorian Gustov ; hoed;

Nadere informatie

Photoshop handleiding.

Photoshop handleiding. Photoshop handleiding. Bestand Nieuw Open een nieuw leeg document Openen Opslaan als Open een eerder opgeslagen document Sla je werk op in een aangewezen map Bewerken Stap vooruit Ongedaan maken van een

Nadere informatie

Workshop Digitale fotobewerking.

Workshop Digitale fotobewerking. Workshop Digitale fotobewerking. Doel van deze workshop: het aanleren van de beginselen van Photoshoppen, zodat men daarna zelf thuis eenvoudiger met dit, of een soortgelijk programma, aan het werk kan.

Nadere informatie

PSE- Cirkel in foto. Cirkel in foto

PSE- Cirkel in foto. Cirkel in foto Cirkel in foto Benodigdheden: Foto naar keuze. 1. Open een nieuw bestand van 15 cm op 10 cm 300 ppi witte achtergrond. 2. Open je afbeelding en snij deze bij op 15 op 10 cm 300 ppi 3. Kopieer je afbeelding

Nadere informatie

PSP LESSEN CASTORKE'S. Veel Psp plezier. De lessen staan geregistreed bij TWI

PSP LESSEN CASTORKE'S. Veel Psp plezier. De lessen staan geregistreed bij TWI 16-02-2018 CASTORKE'S PSP LESSEN Veel Psp plezier. De lessen staan geregistreed bij TWI Psp Div_2 les135 Castorke PSP - Les 135 Is door mezelf gemaakt met psp9 kan best met een ander PSP programma gemaakt

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap.

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. http://www.freepsd.com/2009/02/25/a-letter-from-florence/#more-536 Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. Vooraleer je begint, bekijk de video s bij bovenstaande link, daar kan

Nadere informatie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken: Compositie Snelle selectie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken:  Compositie Snelle selectie FilmPoster Opdracht, Filmposter Maak een Affiche voor een film... Maak de verschillende personen vrijstaand met snelle selectie en magnetische lasso en plaats ze in een compositie met tekst. Poster Zoek

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

WERKGROEP BEELDBEWERKING

WERKGROEP BEELDBEWERKING Maak je eigen kerstkaart in Paint Shop Pro X2 Kerstkaart 1 Voor deze oefening gebruiken we een fotolijst en textuur uit Paint Shop Pro, mocht u deze niet standaard in uw versie hebben dan staan deze tussen

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN]

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] PHOTOSHOP: basisoefening TBKilustratie > OSTYN G BENODIGDHEDEN 1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] Inklappen tot laagsymbool Het lagen tabblad De mixing

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ Fantasie foto Stap 1 De eerste Stap bestaat erin om de juiste foto s te kiezen. Hier werden drie foto s

Nadere informatie

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren. Workshop 24 MicDigital Het verloopgereedschap & spelen met licht Een van de fijne dingen die je met Photoshop kan doen, vooral met digitale foto s, is het licht van een foto kan bewerken, verhogen of toevoegen.

Nadere informatie

3D puzzel in bolvorm in CS5

3D puzzel in bolvorm in CS5 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/create-a-spherical-3d-puzzle-with-photoshop/ 3D puzzel in bolvorm in CS5 Gebruikt: foto met wolken en water, handen, puzzelstructuur Stap 1 Nieuw Document Nieuw wit

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/halftone-pattern-photo-border/ Mooie rand rond foto In deze oefening leer je een leuke, eenvoudige rand toe te voegen aan je foto s. We gebruiken daarvoor

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-a-magicians-hat-in-photoshop/ Toverhoed Tutorial Details : Photoshop CS of Nieuwer Voor beginners 30 tot 50 minuten. Stap 1 Nieuw document :

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. De Organizer 11 1.1 Adobe Photoshop Elements 12 1.2 De Organizer 12 1.3 Het taakvenster verbergen of tonen 13 1.4 Formaat miniaturen wijzigen 13 1.5 Foto s binnenhalen in de

Nadere informatie

Black Smoka. Dit Gaan we maken. Benodigdheden. *** 3 Plaatjes. *** Voorgemaakte achtergrond. *** Eye candy 3.01. *** Filter /Simple

Black Smoka. Dit Gaan we maken. Benodigdheden. *** 3 Plaatjes. *** Voorgemaakte achtergrond. *** Eye candy 3.01. *** Filter /Simple pagina 1 van 17 Black Smoka Dit Gaan we maken. Benodigdheden. *** 3 Plaatjes *** Voorgemaakte achtergrond *** Eye candy 3.01 *** Filter /Simple *** Filters unlimited 2/ Distortion filters *** Font ***

Nadere informatie

1. Klik in de menubalk op Bestand/Nieuw. In het nieuwe venster kies je voor: Klik op OK en een nieuw plaatje verschijnt.

1. Klik in de menubalk op Bestand/Nieuw. In het nieuwe venster kies je voor: Klik op OK en een nieuw plaatje verschijnt. Basisvormen in PSP7 Je kunt het gereedschap Basisvormen gebruiken om allerlei vormen en symbolen te tekenen. Dat kan zijn op een raster- of op een vectorlaag. Een vectorvorm kan worden vervormd en bewerkt

Nadere informatie

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop Meisje en schil Hieronder de eindoplossing. De oefening kan met om het even welke versie van Adobe Photoshop gemaakt worden. Stap

Nadere informatie

http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/shape-cluster-photo-display-with-photoshop-cc/ Foto effect in Photoshop CC Stap 1: Nieuw Document Bestand Nieuw : een vierkant document werkt het best.

Nadere informatie

Onderwater teksteffect

Onderwater teksteffect http://psd.fanextra.com/tutorials/text-effects/create-an-underwater-typography-scene/ Onderwater teksteffect Nodig : lettertype Code ; rook penselen ; ruimtepenselen ; ruimte structuur ; vissen ; onderwater

Nadere informatie

3. Selecteren. Selecteren op kleur

3. Selecteren. Selecteren op kleur 3. Selecteren Net zoals u in een tekstverwerker een bepaald deel van een tekst kan selecteren, kan u in Photoshop bepaalde delen van een afbeelding of een afbeeldinglaag selecteren. Dit gaat niet zo eenvoudig

Nadere informatie

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-apply-textures-to-uneven-surfaces/ Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt Stap 1 Foto s zoeken die we kunnen gebruiken.

Nadere informatie

Les 22 Wat hebben we nodig: aed_hp_shetalkstobutterflies-sm_2004.pspimage Daemmerung.pspimage mask 67 fanned retangle graphics plus en xero bj_large

Les 22 Wat hebben we nodig: aed_hp_shetalkstobutterflies-sm_2004.pspimage Daemmerung.pspimage mask 67 fanned retangle graphics plus en xero bj_large Les 22 Wat hebben we nodig: vrouw - aed_hp_shetalkstobutterflies-sm_2004.pspimage achtergrond - Daemmerung.pspimage masker - mask 67 masker - fanned retangle filters - graphics plus en xero patroon bj_large

Nadere informatie

Wintertime - Sissy's PSP-Paleis

Wintertime - Sissy's PSP-Paleis Deze les is gemaakt met Paintshop X2 Benodigde Materialen: Winterplaatje Tube: vrouw in winterjas Corner: Corner Wintertime (vrij te gebruiken afbeelding van Photoexpress) zelf getubed van een vrije afbeelding

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Digitale fotobewerking.

Digitale fotobewerking. Let op: Deze beschrijving is gemaakt voor Adobe Photoshop CS2. Er zijn verschillen met CS3, CS4 en CS5, maar vele van hieronder beschreven functies vind u ook in die versies. Digitale fotobewerking. De

Nadere informatie

Griekse mythologie - blz 1

Griekse mythologie - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-greek-mythology-inspiredphoto-manipulation/ Griekse mythologie Nodig: afbeelding met man, planeet, ketting1, ketting2, texture,

Nadere informatie

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster Les02 Uitselecteren van een bloem Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer een nieuwe

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop Beeldbewerking 1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. Het is een grafisch programma voor het bewerken van foto's evenals het creëren

Nadere informatie

Zelfstudiedetails. Stap 1

Zelfstudiedetails. Stap 1 Om te beginnen leer je hoe je basisgereedschappen en effecten kunt gebruiken, basale vectorvormtechnieken. Met enkele zeer eenvoudige lineaire gradiënten en enkele basismixtechnieken proberen we een indrukwekkend

Nadere informatie

Week 3 Cursus Photoshop

Week 3 Cursus Photoshop Week 3 Cursus Photoshop Blenden / Mengen Lagen met elkaar mengen. 1 Week 3 Cursus Photoshop Inleiding Wat is het effect van mengen Hoe is het toe te passen? Oefening met mengen en effecten Blenden = Mengen

Nadere informatie

1. Bestand-> open nieuw transparant 500 pixels breed en 700 pixels hoog

1. Bestand-> open nieuw transparant 500 pixels breed en 700 pixels hoog Les 40 Wat hebben we nodig: Plaatjes: vrouw - Alies 659-oriental lady-21102011.pspimage blad - calguisfeuil15128.pspimage boom - KaraT1969.pspimage giraf - lizztish_mother-n-calf.pspimage tijger - tijger.pspimage

Nadere informatie

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart.

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. In deze workshop gaan we een ansichtkaart maken. We gebruiken één foto als achtergrond en plaatsen hierop andere foto s. Open

Nadere informatie

Een compositie of collage maken.

Een compositie of collage maken. Workshop 4 MicDigital Een compositie of collage maken. We nemen een sportwagen, een mooie meid, een sprookjesachtig landschap en Photoshop 7, mixen dit tezamen om een kleurrijke reclame affiche te creëren.

Nadere informatie

Oefening Sheherazade(indien deze oefening niet lukt met de korte beschrijving, gad an naar pagina 4 voor nadere uitleg.

Oefening Sheherazade(indien deze oefening niet lukt met de korte beschrijving, gad an naar pagina 4 voor nadere uitleg. Oefening Sheherazade(indien deze oefening niet lukt met de korte beschrijving, gad an naar pagina 4 voor nadere uitleg. Document : 1) Bestand nieuw: 800x800 ; 72px/inch ; wit Woestijn 2) Open woestijn

Nadere informatie

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties:

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: SAMENVATTING HOOFDSTUK 13 Afbeelding invoegen Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: In het venster Afbeelding invoegen selecteer je (de juiste map en) het juiste

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix Dwars door basalt Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU: Bestand > Nieuw (Ctrl+N) Gereedschap Emmertje (G) en vul

Nadere informatie

Zachte zeelucht.

Zachte zeelucht. http://www.psdtop.com/blog/photo-effects/the-soft-sea-light/ Zachte zeelucht In deze les wordt met drie afbeeldingen een zachte zeelucht gecreëerd. Volgende afbeeldingen van het internet gebruikt: Planeet:

Nadere informatie

Lesje 02: Uitselecteren van bloem

Lesje 02: Uitselecteren van bloem Lesje 02: Uitselecteren van bloem 1. Inleiding Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer

Nadere informatie

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips RECHTE HORIZON Het is een simpel kunstje om foto met een scheve horizon recht te zetten. Selecteer het gereedschap RECHTTREKKEN links in de gereedschapsbalk.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.) Workshop 8 MicDigital Oude foto s Soms willen we een oude foto herstellen, maar het is perfect mogelijk om een hedendaagse foto er oud te laten uitzien. Wat we in het ene herstellen willen we in een andere

Nadere informatie

Puzzelhartje - PowerPoint 2010 & 2013

Puzzelhartje - PowerPoint 2010 & 2013 Puzzelhartje - PowerPoint 2010 & 2013 Sneltoetsen: Ctrl+A = Alles selecteren (Ctrl toets ingedrukt houden en 1x klikken op toets met A) Ctrl+C = kopiëren Ctrl+V = plakken Ctrl+X = knippen Ctrl+D = dupliceren

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.simplypsd.com/image-manipulation/create-an-urban-tiger-photo-manipulation Tijger op de dool Hieronder het beoogde resultaat. Download de rar met benodigdheden voor deze les van onderstaande

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix UITGELIJND Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande afmetingen.

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren.

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren. PhotoShop Les 2 Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen

Herhalingsoefeningen Herhalingsoefeningen bij Handboek Paint Shop Pro 9 ISBN 90 5905 074 6 2 Oefeningen hoofdstuk 2 2.1 Inzoomen en formaat wijzigen Open de foto woonhuis Santorini Zoom in op de foto Zoom weer uit Zet het

Nadere informatie

Fashion. Dit gaan we maken. Benodigdheden. *** 2 Tubes. *** 2 Plaatjes. *** Filter Simple. *** Filter Penta -Dot and Cross. *** Selecties.

Fashion. Dit gaan we maken. Benodigdheden. *** 2 Tubes. *** 2 Plaatjes. *** Filter Simple. *** Filter Penta -Dot and Cross. *** Selecties. Fashion Dit gaan we maken Benodigdheden *** 2 Tubes *** 2 Plaatjes *** Filter Simple *** Filter Penta -Dot and Cross *** Selecties *** Masker ***Outlook express script gemaakt door Annemarie zit in de

Nadere informatie

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid)

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) 1 Banner De inhoud Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) op internet. Meestal een combinatie van afbeeldingen en teksten. De banner kun je gebruiken om te adverteren voor bijvoorbeeld

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, PNG, Zoekhulpmiddelen

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, PNG, Zoekhulpmiddelen 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een foto van jouw gezicht, spiegeling, officiële logo smartphone, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. In Photoshop

Nadere informatie

http://www.psd-dude.com/tutorials/photoshop.aspx?t=create-a-surreal-beach-photo-manipulationin-photoshop#sf

http://www.psd-dude.com/tutorials/photoshop.aspx?t=create-a-surreal-beach-photo-manipulationin-photoshop#sf http://www.psd-dude.com/tutorials/photoshop.aspx?t=create-a-surreal-beach-photo-manipulationin-photoshop#sf Hoofd in de bloemen Nodig: afbeelding met strand; hoofd ; mond met piercing ; bloemen ; ladder

Nadere informatie

Twee afbeeldingen samenvoegen

Twee afbeeldingen samenvoegen Photoshop Klassiekers 343 Twee afbeeldingen samenvoegen Jarenlang is het samenvoegen van twee afbeeldingen een van de populairste Photoshop-technieken geweest. Tijdens het volgende project ga je niet alleen

Nadere informatie

Figuurtje tekenen - blz 1

Figuurtje tekenen - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-fun-red-haired-boy-character/ Figuurtje tekenen Tutorial Details : Photoshop CS3 - Beginner - 40 minuten Stap 1 Nieuw document : 2000 x 2000

Nadere informatie

Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011)

Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011) Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011) 1. FilmAffiche met Verloop Zoek een foto van een film waarvoor je een affiche gaat maken. FilmAffiche met Staande Foto Zoek een staande foto waarvan

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

werken met selecties (expert modus)

werken met selecties (expert modus) les 5 werken met selecties (expert modus) Werken met selecties U kunt onderdelen uit foto's selecteren om daar bijvoorbeeld correcties op toe te passen. Daarnaast kunt u selecties kopiëren en plakken,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial. Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.php Stap 1 Kies een afbeelding en zet die om in een lijntekening. De meeste afbeeldingen zijn omzetbaar

Nadere informatie

Creatieve Kerstkaart. Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood

Creatieve Kerstkaart.  Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood http://alfoart.com/christmas_card_1.html Creatieve Kerstkaart Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood 1) Nieuw document: 900 x 675 px ; vul de achtergrond met een gespiegeld

Nadere informatie

Rode ogen verwijderen CS2

Rode ogen verwijderen CS2 Rode ogen verwijderen CS2 Gebruikte technieken: Duplicaat foto, gereedschap rode ogen verwijderen, Penseel en de penseel overvloeimode, Optie Vervagen, Opslaan als => Jpeg formaat. Met het gereedschap

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie. Dit is het eindresultaat

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie.   Dit is het eindresultaat Fotomanupilatie https://www.youtube.com/watch?v=lx3q-l8ch_c Dit is het eindresultaat Open het bestand Varadero strand. De mensen en hun schaduwen aan de strandlijn, en de mensen in het water moeten weggeretoucheerd

Nadere informatie