Nieuwsbrief. Algemene informatie. Kerstwensactie. Afscheid Annelie. Hartverwarmend om te lezen wat mensen elkaar toewensen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Algemene informatie. Kerstwensactie. Afscheid Annelie. Hartverwarmend om te lezen wat mensen elkaar toewensen."

Transcriptie

1 NUMMER 2 Nieuwsbrief 26 maart 2018 In deze nieuwsbrief 1 Algemene informatie 2 Fysiotherapie de Dommel 2 Handencentrum de Dommel 2 Ergotherapie de Dommel 3 Senioren Behandelcentrum Hartverwarmend om te lezen wat mensen elkaar toewensen. Algemene informatie Kerstwensactie Met een positief gevoel kijken wij terug op onze kerstwensactie. Hartverwarmend om te lezen wat mensen elkaar toewensen. Helaas konden wij niet alle wensen realiseren maar hieronder een greep uit al die mooie gedachten! Een van de kerstwensen kwam uit één van onze oefengroepen. Zij wensten hun trainingsmaatje een mooie bos bloemen, omdat ze een vervelend jaar achter de rug heeft. De ontvanger van deze mooie bos bloemen wil haar vertrouwde oefengroep dan ook enorm bedanken! Janne wenste haar ouders een bloemetje omdat zij altijd voor haar klaar staan. Dit bloemetje zijn we samen met Janne persoonlijk gaan overhandigen. Een mooi moment! Een andere kerstwens kwam van Mark. Een goede vriend van hem heeft samen met zijn vrouw 24 uurs zorg voor hun gehandicapte zoon. Hij vond dat deze mensen het verdienden om zelf eens in het zonnetje gezet te worden! Dit gebaar werd erg dankbaar ontvangen! Er is een mooie voorstelling uitgekozen met een lekkere borrelhap na. Hopelijk wordt dit genieten! En na jarenlang trainen is het Rob dan eindelijk via de kerstwens gelukt: Bitterballen op de dinsdagavond. Iedereen heeft meegenoten en ze waren erg lekker! Komt er ook een Paaswens? ;) Afscheid Annelie In april nemen wij afscheid van onze collega Annelie (ergotherapeut). Zij kan elders fulltime aan de slag en kan deze baan niet combineren met haar parttime werkzaamheden hier. Wij wensen haar heel veel geluk toe in haar nieuwe werk!

2 NIEUWSBRIEF PAGINA 2 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 2 Fysiotherapie de Dommel Voorlichtingsavond Muziek Eind februari hebben wij met het handenteam een bijeenkomst georganiseerd voor muzikanten met handklachten. Het was een hele mooie avond! Dr. Forte heeft ons hierbij ondersteund, hij is muziekinstrumentmaker en kan bijna alles aanpassen aan instrumenten om het speelplezier te vergroten. Maakt u zelf muziek en heeft u regelmatig klachten hierbij, laat het ons weten. Wie weet kunnen wij iets voor u betekenen! Uitbreiding bezetting secretariaat Per februari is de bezetting van ons secretariaat uitgebreid vanwege toenemende drukte en veel telefoontjes door de dag heen. Hopelijk vergroot dit onze bereikbaarheid ook voor u! Heeft u tips of suggesties, laat het ons weten! Dobbelavond bij de Dommel Er is weer flink gedicht en in- en uitgepakt bij de Dommel! In februari hebben wij een zeer vertraagd Sinterklaasfeest gevierd met ons team waarbij we onze culinaire kant naar boven hebben laten komen! Dat was smullen! De frozen shoulder Zoals wellicht bij u bekend zijn Renate en Karin binnen onze praktijk toegespitst op schouderklachten. Karin neemt deel aan het schoudernetwerk. Onlangs heeft zij een bijeenkomst bijgewoond over de frozen shoulder, aangezien we dit vaak zien in onze praktijk. Wist u dat een frozen shoulder drie fases kent? Fase één FREEZING (bevriezende fase) pijn verergert bij bewegen en is 's nachts vaak erger. Er is een toenemend verlies van bewegingsvrijheid met toenemende pijn. Deze fase duurt ongeveer 2 tot 9 maanden. Fase twee FROZEN (bevroren) de pijn vermindert en het bewegen is minder pijnlijk. Echter, de bewegingsruimte is nu veel beperkter tot zelfs 50% minder dan in de andere (gezonde) arm. Deze fase duurt 4 tot 12 maanden. Fase drie THAWING (ontdooiende fase) het probleem begint zich op te lossen (vermindert). De meeste patiënten ervaren langzaamaan het terugkeren van beweging gedurende 12 tot 42 maanden. Bij sommige patiënten moet er een operatie aan te pas komen om de beweging helemaal te laten terugkeren. Wist u dat een frozen shoulder drie fases kent?

3 NIEUWSBRIEF PAGINA 3 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 3 Pilates zaal tochtvrij Met de koude winter in onze rug hebben we gemerkt dat het soms een beetje tochtte in de zaal waar wij pilates geven. Om dit probleem structureel op te lossen is er extra isolatie aangebracht. Het is er nu gelukkig weer tochtvrij! Medische Trainingstherapie (MTT) Wij zijn sinds 1995 gespecialiseerd in Medische Trainingstherapie. Dit is een vorm van training in ontspannen sfeer waarbij de begeleiding gedaan wordt door ervaren fysiotherapeuten/manueel therapeuten. Iedereen heeft een trainingsschema op maat. Doelstellingen zijn voor iedereen verschillend. Voor de één is dit een vervolg na een fysiotherapeutisch behandeltraject, voor de ander heeft de training als doel om verantwoord te sporten, zich voor te bereiden op een ski- of wandelvakantie en/of ter preventie of stabilisatie van klachten. Er wordt onder ander gebruik gemaakt van apparatuur en oefenmateriaal in de oefenzaal. Dit gaat buiten de ziektekosten verzekering om. Sommige werkgevers of zorgverzekeraars komen hierin wel deels tegemoet. Dag Tijd Bezetting Begeleiding Maandag Druk Rosanne Maandag Druk Paul Maandag Druk Pien Maandag Druk Pien Een vorm van training in ontspannen sfeer waarbij de begeleiding gedaan wordt door ervaren fysiotherapeuten/ manueel therapeuten. Dinsdag Rustig Pien Dinsdag Druk Pien Dinsdag Druk Pien Woensdag Normaal Donderdag Rustig Donderdag Rustig Donderdag Druk Kim Paul Rosanne Rosanne Vrijdag Druk Rosanne Zaterdag Normaal Paul Zaterdag Druk Paul

4 NIEUWSBRIEF PAGINA 4 VOOR Perfect Pilates (PP) Perfect Pilates is een training voor het hele lichaam die back to basic gaat. De kracht zit hem vooral in de eenvoud en combinaties van bewegingen. Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen aan bod. Er wordt getraind op een matje. Bent u onbekend met één van deze trainingsvormen en wilt u hier meer van weten? Vraag het uw begeleidend therapeut! Een proefles volgen is mogelijk (wel vooraf opgeven!). Dag Tijd Bezetting Begeleiding Maandag Druk Mieke Woensdag Druk Mieke Woensdag Druk Kim Vrijdag Druk Pien NIEUWSBRIEF PAGINA 4 Een proefles Medische trainingstherapie of Perfect Pilates volgen is altijd mogelijk (wel vooraf opgeven!). Panel gesprek MTT en PP Het panel gesprek wat wij gepland hadden op woensdagavond 28 maart is helaas niet door gegaan vanwege te weinig aanmeldingen (6). Omdat wij toch erg benieuwd zijn naar uw mening en ernaar streven om onze zorg continu te blijven ontwikkelen hebben we ervoor gekozen om als alternatief u een enquête te sturen over hoe u de trainingen ervaart. Wij stellen het zeer op prijs als u de enquête in zou willen vullen! U vindt deze in de bijlage van de /nieuwsbrief! Nieuwe materialen Perfect Pilates Om onze pilates lessen uitdagend en afwisselend te houden hebben wij een aantal nieuwe materialen aangeschaft waarmee zo nu en dan getraind zal worden. Blijft u altijd goed binnen uw eigen grenzen trainen. Alle oefeningen mét een attribuut kunnen ook altijd zónder attribuut. Tevens zijn er binnenkort nekkussentjes aanwezig voor een meer comfortabele positie van de nek tijdens het oefenen. Alle oefeningen mét een attribuut kunnen ook altijd zónder attribuut.. Inhalen lessen Perfect Pilates Regelmatig komt het voor dat de huidige pilates lessen te vol zitten waardoor inhalen een lastige opgave wordt. U mag altijd inhalen tijdens een medische training : de tijden van de lessen las u hier boven. In deze groepen is vaak meer ruimte om in te halen en er zijn meer trainingstijden. Geef bij het inhalen van een les wel even aan dat u normaal gesproken pilates volgt: wij zorgen dan voor een aangepast schema op maat wat u onder begeleiding uit kunt voeren en wat veel overeenkomsten kent met de oefeningen in de pilates les. Indien de drukte aanhoudt zal er waarschijnlijk na de zomer een nieuwe les pilates starten.

5 NIEUWSBRIEF PAGINA 5 VOOR Vanaf 1 januari 2018 worden behandelingen voor heup- en knie artrose vergoed vanuit het basis pakket. NIEUWSBRIEF PAGINA 5 Heup en knie artrose Let op! Vanaf 1 januari 2018 worden behandelingen voor heup- en knieartrose vergoed vanuit het basispakket. Wat betekent dit voor u? U krijgt 12 behandelingen vergoed uit de basisverzekering, maar dit gaat wel van uw eigen risico af. Voorheen kreeg u alleen fysiotherapie uit de aanvullende verzekering zonder dat uw eigen risico werd aangesproken. Dit geldt ook voor cliënten die al onder behandeling zijn! Pien op de operatie kamer Pien heeft een dagje mee mogen kijken met dr. Besselaar in het Maxima medisch centrum. Zij heeft mee mogen kijken met verschillende operaties zoals: nieuwe knieën, nieuwe heupen, een revisie van een heup en operaties van hamertenen. Bij Fysiotherapie de Dommel zien we veel revalidatie trajecten na deze operaties dus dit was extra interessant voor Pien. Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u altijd bij Pien terecht! Verlof Karin Vanaf 13 april is onze collega Karin met verlof, in blijde afwachting van haar tweede kindje. 1 September zien we haar weer terug in de praktijk. De pilatesles op maandag avond wordt tot die tijd waargenomen door Mieke, de vrijdag avond wordt door Pien overgenomen. De behandelingen manuele therapie die Karin normaal gesproken doet worden overgenomen door Renate. De reguliere fysiotherapie wordt opgevangen door het gehele team, waarbij sommige collega s tijdelijk iets meer zullen gaan werken. Leefstijl coaching Rosanne is gestart met een cursus Leefstijlcoaching. Leefstijl is natuurlijk iets waar wij als fysiotherapeuten proberen invloed op te hebben. In de meeste gevallen gaat het dan over bewegen. Echter om een gezonde leefstijl na te streven, komen daar natuurlijk veel meer factoren bij kijken. Denk hierbij aan voeding, roken, stress of spanning. Veelal heeft dit te maken met gedragsverandering! Deze cursus probeert meer handvaten te geven om hiermee aan de slag te gaan.

6 NIEUWSBRIEF PAGINA 6 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 6 Handencentrum de Dommel Men kan alleen met deze opleiding starten indien men al fysiotherapeut of ergotherapeut is. Stageadres Vanaf dit jaar zijn wij vanuit het handencentrum stage adres voor de Praktijk Opleiding Handtherapie aan het Erasmus in Rotterdam. Dit betekent dat we elke maand een stagiaire begeleiden die deze opleiding volgt. Men kan alleen met deze opleiding starten indien men al fysiotherapeut of ergotherapeut is. Het betreft een participerende actieve stage waarbij er naast meekijken ook zeker actief mee wordt behandeld. Het kan dus zomaar voorkomen dat u tijdens uw behandeling twee therapeuten treft. Wij vragen vooraf altijd toestemming aan u hiervoor. Geeft u het dan ook zeker aan als u dit liever niet heeft. Het overgrote aantal Nederlandse inwoners weet namelijk niet eens dat handchirurgie een onderdeel is van Plastische chirurgie. Handchirurgie = plastische chirurgie Vanuit ons handencentrum werken wij veel samen met plastisch chirurgen uit omliggende ziekenhuizen. Dit geeft nog wel eens verwarring bij mensen: bij plastische chirurgie denken mensen soms eerder aan een facelift of borstreconstructie. De afdeling handchirurgie is een kant die vaak onderbelicht wordt op de afdeling Plastische chirurgie. Het overgrote aantal Nederlandse inwoners weet namelijk niet eens dat handchirurgie een onderdeel is van Plastische chirurgie. Door de uiterst gecompliceerde anatomie in de menselijke hand is de hand een grote chirurgische uitdaging. Doordat de hand bestaat uit vele belangrijke structuren zoals zenuwen, bloedvaten, spieren en pezen op een zeer klein oppervlak is dit ook een zeer gecompliceerde specialisatie. De specialisatie handchirurgie bestaat uit een zeer gevarieerd zorgaanbod. De plastische chirurg verhelpt aandoeningen zoals onder andere een vinger of hand terug aanzetten na een bedrijfsongeluk, een ganglion, een doorgesneden pees of zenuw, carpale tunnel syndroom, de ziekte van dupuytren, een triggerfinger, de quervain etc.

7 NIEUWSBRIEF PAGINA 7 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 7 Ergotherapie de Dommel Belasting belastbaarheid In onze vorige nieuwsbrief vertelden wij dat onze ergotherapeut Annelie een cursus Activiteitenweger heeft gedaan. Inmiddels lopen de aanvragen binnen en zijn er al diverse patiënten die baat hebben bij deze methode. Bij deze methode analyseert de ergotherapeut samen met u uw dagindeling en wordt er gekeken of er (kleine) veranderingen kunnen plaatsvinden zodat u minder klachten heeft en meer energie overhoudt voor de leuke dingen. Merkt u dat u regelmatig over uw grenzen heen gaat en weet u niet hoe dit te veranderen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Merkt u dat u regelmatig over uw grenzen heen gaat en weet u niet hoe dit te veranderen?. De lente in aantocht! De klok is verzet, de vogels beginnen weer te fluiten, de eerste bloemetjes laten zich alweer zien. Reden genoeg om in de tuin aan de slag te gaan. Gaat dit lastig? Samen met de ergotherapeut kijkt u naar de mogelijkheden wat u nog wél in de tuin kan doen. Wat niet meer goed lukt kunnen we met diverse hulpmiddelen aanpassen zodat het tuinieren wat beter lukt. Handencursus In maart heeft onze ergotherapeut samen met Rosanne en Pien de basiscursus Handtherapie gevolgd. Het was een zeer leuke en leerzame cursus in Rotterdam. Dit betekent dat ook deze dames de handtherapeuten meer kunnen ondersteunen. Zij gaan zichzelf vooral toeleggen op handproblematiek bij de ouder wordende mens. Te denken valt dan vooral aan reuma en artrose. De opgedane kennis zal goed van pas komen binnen de ergotherapie en het senioren behandelcentrum, waar ook veel handproblematiek wordt gezien bij ouderen. We hebben onze handen ook zo hard nodig, en wat is het lastig als ze niet doen wat we willen! Zij gaan zich toeleggen op handproblematiek bij de ouder wordende mens.

8 NIEUWSBRIEF PAGINA 8 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 8 Senioren Behandelcentrum Weer een nieuwe Senioren Oefengroep! De Senioren Oefengroepen die worden gegeven in het Senioren Behandelcentrum zijn een succes! Onlangs is er weer een nieuwe groep gestart op dinsdag Gelukkig is er onder de ouderen een goed besef dat zij iets moeten doen om te werken aan hun fitheid! Dit is ook van belang, want gemiddeld verliezen ouderen 3% aan hun spiermassa per jaar. Wat is nou het verschil met de Medische Trainingstherapie? Naast het leeftijdsverschil, wordt er in de senioren oefengroep meer gewerkt aan balans en valpreventie. Denk hierbij aan het oefenen op ongelijke ondergronden, het oefenen van dubbeltaken en oefeningen gericht op het evenwicht. De gezamenlijke warming-up duurt langer (zo n 15 tot 20 minuten), waarna er met een oefenkaart geoefend wordt zowel met als zonder apparatuur. Afsluitend wordt er korte cooling-down gegeven. Om goed overzicht te houden en veiligheid te waarborgen bestaan deze groepen uit maximaal 6 tot 7 personen. Gelukkig is er onder de ouderen een goed besef dat zij iets moeten doen om te werken aan hun fitheid!. Collecteweek van het Reumafonds 19 t/m 24 maart was het de collecteweek van het Reumafonds. Wij willen hier graag even bij stil staan. In Nederland hebben bijna 2 miljoen mensen een reumatische aandoening. Een behoorlijk aantal dus! Er zijn steeds betere medicijnen op de markt en in ontwikkeling die de klachten beduidend kunnen verminderen. Echter is deze aandoening (nog) niet te genezen. Het fonds is dan ook nog steeds op zoek naar vrijwilligers die willen collecteren. Mocht u interesse hebben? Neem dan contact op met de collecteorganisatie. Telefoon of vrijwilligers@reumafonds.nl. Dank voor uw interesse. Een mooie lente gewenst!

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 2 2017 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Afscheid Nienke Goedemans Per 1 april zal Nienke Goedemans niet langer werkzaam zijn voor de Dommel. Zij gaat haarzelf voorlopig volledig richten op haar zwangerschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Algemene informatie. Voorstellen nieuwe collega ergotherapie. Dommeltheater. Parkeerschijf

Nieuwsbrief. Algemene informatie. Voorstellen nieuwe collega ergotherapie. Dommeltheater. Parkeerschijf NUMMER 4 Nieuwsbrief 1 oktober 2017 Algemene informatie In deze nieuwsbrief 1 Algemene informatie 2 Fysiotherapie de Dommel 2 Handencentrum de Dommel 2 Ergotherapie de Dommel 3 Senioren Behandelcentrum

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Algemene informatie

Nieuwsbrief. Algemene informatie NUMMER 4 Nieuwsbrief Oktober 2019 Algemene informatie In deze nieuwsbrief 1 Algemene informatie 2 Fysiotherapie de Dommel 3 Handencentrum de Dommel 4 Senioren Behandelcentrum Blij met elkaar! Soms is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Algemene informatie. Voorstellen Vivian. De Dommel per Solex!

Nieuwsbrief. Algemene informatie. Voorstellen Vivian. De Dommel per Solex! NUMMER 4 Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief 1 Algemene informatie 2 Fysiotherapie de Dommel 1 oktober 2018 Algemene informatie 3 PP en MTT 4 Handencentrum de Dommel 5 Ergotherapie de Dommel 6 Senioren Behandelcentrum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 1 2017 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team versterkt is door Renate Beersma en Chiara Hartman. Renate is bijna afgestudeerd als

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 4 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Nieuwe gezichten bij de Dommel! Mijn naam is Pien van Bommel, ik ben 22 jaar oud en kom uit Oirschot. Afgelopen jaar heb ik mijn opleiding fysiotherapie aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team binnenkort versterkt gaat worden door Anne.

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team binnenkort versterkt gaat worden door Anne. NIEUWSBRIEF 1 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team binnenkort versterkt gaat worden door Anne. Even voorstellen: Mijn naam is Anne Kraaijeveld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 2016 BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF 2 2016 BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 2 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team binnenkort versterkt gaat worden door Nienke Goedemans. Reden hiervan is de toenemende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Fysiotherapie de Dommel. Kerstwensen!

Nieuwsbrief. Fysiotherapie de Dommel. Kerstwensen! NUMMER 1 Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief 1 Fysiotherapie de Dommel 3 PP en MTT 4 Handencentrum de Dommel 5 Ergotherapie de Dommel 6 Senioren Behandelcentrum Wij lazen die prachtige wens van Henriette die

Nadere informatie

Fysiotherapie De Dommel

Fysiotherapie De Dommel Fysiotherapie De Dommel FysioDeDommel_Brochure.indd 1 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 2 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 3 23-02-2010 15:02:09 4. FysioDeDommel_Brochure.indd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 3 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: 10 jaar de Dommel! De Dommel bestaat in juli 10 jaar! Een bijzondere mijlpaal waar we met zijn alle graag stil bij staan en waar we ook trots op zijn. De afgelopen

Nadere informatie

Handtherapie Vergoedingen Contact: Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Handtherapie Vergoedingen Contact: Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Handtherapie De handtherapeut Jolanda Baars Wie is de handtherapeute? Jolanda Baars is hand- en fysiotherapeut in onze praktijk. Zij is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Nadere informatie

Handtherapie. Multidisciplinaire aanpak van problemen met hand, pols en arm

Handtherapie. Multidisciplinaire aanpak van problemen met hand, pols en arm Handtherapie Multidisciplinaire aanpak van problemen met hand, pols en arm 2 De hand is ons belangrijkste werktuig en volgens sommigen zelfs ook ons belangrijkste zintuig. De hand functioneert door een

Nadere informatie

Specialist voor hand- & polszorg

Specialist voor hand- & polszorg Specialist voor hand- & polszorg De juiste diagnose, de juiste ingreep en de juiste therapie: daarin schuilt het geheim voor een snel en goed herstel. Er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen

Nadere informatie

Revalidatie bij reumatische ziekten. Reumatoïde artritis, artritis psoriatica, artrose en Bechterew

Revalidatie bij reumatische ziekten. Reumatoïde artritis, artritis psoriatica, artrose en Bechterew Revalidatie bij reumatische ziekten Reumatoïde artritis, artritis psoriatica, artrose en Bechterew De reumatoloog heeft bij u een reumatische aandoening vastgesteld. Reumatische aandoeningen zijn chronische

Nadere informatie

Manuele therapie bij heupklachten

Manuele therapie bij heupklachten Manuele therapie bij heupklachten Informatie voor cliënten Manuele therapie bij heupklachten Pijn in de lies of opstartproblemen na een tijdje zitten. U kunt in uw dagelijks leven behoorlijk last hebben

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING Om in aanmerking te komen voor Oncologische Nazorg dient u het aanmeldingsformulier invullen en binnen drie weken retourneren

Nadere informatie

Naam:... man/vrouw. Geboortedatum:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:... Mobiel nummer:... adres:...

Naam:... man/vrouw. Geboortedatum:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:... Mobiel nummer:...  adres:... Aanmeldingsformulier Oncologische Revalidatie Jeroen Bosch Ziekenhuis Herstel & Balans of Fysieke training Om in aanmerking te komen voor Oncologische Revalidatie moet u het aanmeldingsformulier invullen

Nadere informatie

Gezondheids centrum. advies, therapie en behandeling door onze experts. Gezondheidscentrum Valkenhof

Gezondheids centrum. advies, therapie en behandeling door onze experts. Gezondheidscentrum Valkenhof Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts 1 Gezondheidscentrum Valkenhof Inhoud Verwijzing en vergoeding Fysiotherapie Diëtetiek Ergotherapie Logopedie Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen!

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! In nederland hebben hebben we ongeveer 1,2 miljoen mensen die hardlopen. Hiervan komen er ongeveer 720.000 per

Nadere informatie

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen?

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Altijd al willen beginnen met sporten, maar u weet niet hoe u dit op een verantwoorde wijze kunt doen? MEDISCHE

Nadere informatie

FYSIO-FLITS! Welkom in oktober! De nieuwe Fysio-Flits ligt in je mailbox. We hebben weer veel meegemaakt en te vertellen. Lees snel verder!

FYSIO-FLITS! Welkom in oktober! De nieuwe Fysio-Flits ligt in je mailbox. We hebben weer veel meegemaakt en te vertellen. Lees snel verder! FYSIO-FLITS! Welkom in oktober! De nieuwe Fysio-Flits ligt in je mailbox. We hebben weer veel meegemaakt en te vertellen. Lees snel verder! Zo langzaam aan komt de verhuizing steeds dichterbij. En weet

Nadere informatie

Patiënteninformatie Plastische Chirurgie. Carpaal tunnelsyndroom

Patiënteninformatie Plastische Chirurgie. Carpaal tunnelsyndroom Patiënteninformatie Plastische Chirurgie Carpaal tunnelsyndroom Wat is carpaal tunnel syndroom De neuroloog heeft de oorzaak voor de tintelingen en pijn in uw hand(en) gevonden. Deze klachten worden veroorzaakt

Nadere informatie

Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts

Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts Gezondheidscentrum Valkenhof Inhoud Verwijzing en vergoeding Fysiotherapie Diëtetiek Ergotherapie Logopedie Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

HANDTHERAPIE.

HANDTHERAPIE. HANDTHERAPIE info@derooyfysio.nl Overzicht van onze diensten Wij staan voor u klaar! Fysiotherapie Manuele therapie McKenzie concept Psychosomatische fysiotherapie Oncologiefysiotherapie Sportfysiotherapie

Nadere informatie

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. Fysiotherapie en Ergotherapie

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. Fysiotherapie en Ergotherapie Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is Fysiotherapie en Ergotherapie ZINN Gezondheidszorg staat voor u klaar Een expertiseteam van specialisten vormt samen ZINN Gezondheidszorg. We begeleiden u bij het

Nadere informatie

Haperende vinger (trigger finger) Behandeling door de plastisch chirurg

Haperende vinger (trigger finger) Behandeling door de plastisch chirurg Haperende vinger (trigger finger) Behandeling door de plastisch chirurg Inleiding De plastisch chirurg heeft met u besproken dat u behandeld wordt aan uw haperende vinger, ook wel trigger finger genoemd.

Nadere informatie

Deelnemers oefengroep frozen shoulder

Deelnemers oefengroep frozen shoulder Deelnemers oefengroep frozen shoulder Wat is een frozen shoulder of capsulitis adhaesiva? Dit is een aandoening van het gewrichtskapsel (capsulitis) waarbij dit kapsel gaat verdikken en schrompelen (adhaesiva)

Nadere informatie

Wat het beste bij je past, werkt het best. Pijnrevalidatie

Wat het beste bij je past, werkt het best. Pijnrevalidatie Pijnrevalidatie Wat het beste bij je past, werkt het best. Als pijn je leven dwarszit, dan is pijnrevalidatie het overwegen waard. Het maakt vloeibaar wat vast zit. Zo krijg je energie voor de dingen die

Nadere informatie

Wat het beste bij je past, werkt het best.

Wat het beste bij je past, werkt het best. Wat het beste bij je past, werkt het best. Als pijn je leven dwarszit, dan is pijnrevalidatie het overwegen waard. Het maakt vloeibaar wat vast zit. Zo krijg je energie voor de dingen die je wilt doen.

Nadere informatie

Arm uit de kom / schouderluxatie

Arm uit de kom / schouderluxatie Arm uit de kom / schouderluxatie Orthopedie Beter voor elkaar Arm uit de kom Schouderluxatie is het uit de kom gaan van de bovenarm. Dat betekent dat het bovenarmdeel van het schoudergewricht niet meer

Nadere informatie

Plastische Chirurgie Centrum voor Revalidatie Opheffen van de buigstand van de vingers

Plastische Chirurgie Centrum voor Revalidatie Opheffen van de buigstand van de vingers Plastische Chirurgie Centrum voor Revalidatie Opheffen van de buigstand van de vingers Ziekte van Dupuytren Plastische Chirurgie Centrum voor Revalidatie In overleg met uw arts heeft u besloten om een

Nadere informatie

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologiefysiotherapie is gericht op het behandelen, trainen en begeleiden van mensen met kanker. Het

Nadere informatie

Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie

Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie Centrum voor Revalidatie Thoraxcentrum Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie U ondergaat binnenkort een hartoperatie. U kunt ervoor kiezen

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord

Nadere informatie

Het chronischepijnprogramma. Beter omgaan met chronische pijn

Het chronischepijnprogramma. Beter omgaan met chronische pijn Het chronischepijnprogramma Beter omgaan met chronische pijn De revalidatiearts heeft u geadviseerd het revalidatieprogramma voor chronische pijn te volgen. In deze brochure stellen we het programma aan

Nadere informatie

De behandelaren van Archipel

De behandelaren van Archipel De behandelaren van Archipel Arts, psycholoog, fysio- en ergotherapeut, logopedist, diëtist, muziektherapeut, maatschappelijk werker het gevoel van samen 'Oók als u behandeling nodig heeft wilt u zelf

Nadere informatie

De stijve schouder. (frozen shoulder)

De stijve schouder. (frozen shoulder) De stijve schouder (frozen shoulder) De stijve schouder, frozen shoulder De stijve schouder of frozen shoulder (capsulitis adhaesiva) is een aandoening waarbij het gewrichtskapsel is verdikt en verschrompeld

Nadere informatie

De stijve schouder. (frozen shoulder)

De stijve schouder. (frozen shoulder) De stijve schouder (frozen shoulder) De stijve schouder, frozen shoulder De stijve schouder of frozen shoulder (capsulitis adhaesiva) is een aandoening waarbij het gewrichtskapsel is verdikt en verschrompeld

Nadere informatie

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding.

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding. Onze praktijk Fysiotherapie Manuele therapie Kinderfysiotherapie Sportfysiotherapie Sporten onder begeleiding Echografie Voeding (Orthomoleculaire geneeskunde) Dry Needling Moderne praktijk Paramedisch

Nadere informatie

Opheffen van de buigstand van de vingers Ziekte van Dupuytren

Opheffen van de buigstand van de vingers Ziekte van Dupuytren Plastische Chirurgie Opheffen van de buigstand van de vingers Ziekte van Dupuytren Inleiding In overleg met uw arts heeft u besloten om een ingreep te ondergaan, die als doel heeft de buigstand van uw

Nadere informatie

Plastische Chirurgie en Centrum voor Revalidatie De behandeling van een hokkende vinger

Plastische Chirurgie en Centrum voor Revalidatie De behandeling van een hokkende vinger Plastische Chirurgie en Centrum voor Revalidatie De behandeling van een hokkende vinger Triggerfinger Plastische Chirurgie en Centrum voor Revalidatie Inleiding Wanneer u last heeft van een hokkende vinger,

Nadere informatie

Longrevalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten

Longrevalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten Longrevalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten Poli Longziekten Uw behandelend longarts heeft u een voorstel gedaan voor een revalidatieperiode. Via deze folder willen wij u informeren over de

Nadere informatie

Fysio- en oefentherapie van Evean

Fysio- en oefentherapie van Evean Fysiotherapie Fysio- en oefentherapie van Evean Werken aan beweging en conditie Evean. Midden in het leven. Fysio- en oefentherapie afgestemd op uw situatie Is bewegen niet meer vanzelfsprekend voor u?

Nadere informatie

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling FYSIOTHERAPIE Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling BEHANDELING Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling Als u te maken krijgt met kanker is dit zeer ingrijpend. Tijdens en na

Nadere informatie

Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER

Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER Als gevolg van de medische behandeling van kanker (operatie, chemotherapie of/en radiotherapie) kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Reuma of artrose. En dan?

Reuma of artrose. En dan? Reuma of artrose Reuma of artrose. En dan? Evean helpt en wijst u de weg 447.013 Evean. Midden in het leven. EVNZW20170578-Correctie folder Reuma en Artrose_DEF.indd 1 19/09/17 12:12 Reuma of artrose?

Nadere informatie

Ziekenhuis Rivierenland Patiënteninformatie. orthopedie DE STIJVE SCHOUDER (FROZEN SHOULDER)

Ziekenhuis Rivierenland Patiënteninformatie. orthopedie DE STIJVE SCHOUDER (FROZEN SHOULDER) Ziekenhuis Rivierenland Patiënteninformatie orthopedie DE STIJVE SCHOUDER (FROZEN SHOULDER) www.zrt.nl GEWRICHTSKAPSEL (A) SLEUTELBEEN SCHOUDERBLAD BOVENARM A De stijve schouder of frozen shoulder (in

Nadere informatie

Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset. De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen

Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset. De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen Krullaards Perfect Body Reset Rug- en nekklachten belemmeren

Nadere informatie

Informatie. Ergotherapie bij artrose

Informatie. Ergotherapie bij artrose Informatie Ergotherapie bij artrose Inleiding In deze folder leest u meer informatie over leefstijladviezen bij artrose die u kunnen helpen om de gevolgen van de reumatische aandoening te beperken. Ergotherapie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan doen

Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan doen Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan doen U ervaart elke dag de gevolgen van de ziekte van Parkinson, voornamelijk door problemen in denkprocessen

Nadere informatie

Risicofactoren 1 Pijn 1 Behandeling 2 Pijnbestrijding 2 Fysiotherapie 2 Chirurgische ingreep 2 Oefeningen 2 Belangrijke telefoonnummers 5

Risicofactoren 1 Pijn 1 Behandeling 2 Pijnbestrijding 2 Fysiotherapie 2 Chirurgische ingreep 2 Oefeningen 2 Belangrijke telefoonnummers 5 Frozen shoulder Oefeningen Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Risicofactoren 1 Pijn 1 Behandeling 2 Pijnbestrijding 2 Fysiotherapie 2 Chirurgische ingreep 2 Oefeningen 2 Belangrijke

Nadere informatie

Handtherapie in de eerste lijn. Bob van Ravensberg Fysiotherapeut Handtherapeut Siilo:

Handtherapie in de eerste lijn. Bob van Ravensberg Fysiotherapeut Handtherapeut Siilo: Handtherapie in de eerste lijn Bob van Ravensberg Fysiotherapeut Handtherapeut Siilo: 06 54 963 733 Email: info@handtherapiesoest.nl Handtherapie in de eerste lijn Wat is handtherapie? Duimbasis (CMC1)

Nadere informatie

COPD revalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten

COPD revalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten COPD revalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten Poli Longziekten Uw behandelend longarts heeft u vandaag een voorstel gedaan voor een revalidatieperiode. Via deze folder willen wij u informeren

Nadere informatie

Patienten informatieavond artrose

Patienten informatieavond artrose Patienten informatieavond artrose Agenda 19.30 19.35 Algemeen welkom 19.35 19.50 Artrose 19.50 20.05 Fysiotherapie 20.05 20.20 Diëtetiek 20.20 20.40 Pauze 20.40 21.00 Totale knieprothese 21.00 21.20 Totale

Nadere informatie

KENT U PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE? Psychosomatische Fysiotherapie (PSF) is een 3-jarige specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie.

KENT U PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE? Psychosomatische Fysiotherapie (PSF) is een 3-jarige specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. KENT U PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE? Psychosomatische Fysiotherapie (PSF) is een 3-jarige specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. De Psychosomatisch Fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd

Nadere informatie

Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen

Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen Suzanne Ross Woerden, 4 oktober 2014 Agenda Even voorstellen Parkinson netwerk Wat is Fysiotherapie? Wat is Ergotherapie? Parkinsonismen Procedure en verzekering

Nadere informatie

Reuma of artrose. En dan?

Reuma of artrose. En dan? Reuma of artrose Reuma of artrose. En dan? Evean helpt en wijst u de weg Evean. Midden in het leven. Reuma of artrose? Evean helpt u met alle zorg en aandacht Is bij u de diagnose reuma of artrose gesteld?

Nadere informatie

Graded Activity. Zuyderland Revalidatie

Graded Activity. Zuyderland Revalidatie Graded Activity Zuyderland Revalidatie Inleiding In deze folder geven we u informatie over de behandeling van langdurige pijn door graded activity.deze therapie is niet gericht op het verminderen van uw

Nadere informatie

M A X I M A L E K R A C H T E N S P I E R G R O E I I N T W E E M A A N D E N M E T D E Z E B E G I N N E R S S C H E M A ' S

M A X I M A L E K R A C H T E N S P I E R G R O E I I N T W E E M A A N D E N M E T D E Z E B E G I N N E R S S C H E M A ' S JORELLAFIT M A X I M A L E K R A C H T E N S P I E R G R O E I I N T W E E M A A N D E N M E T D E Z E B E G I N N E R S S C H E M A ' S V O O R M A N N E N & V R O U W E N FULL-BODY Beginner trainingsprogramma

Nadere informatie

Succesvol herstel van langdurige klachten

Succesvol herstel van langdurige klachten Cliënten Succesvol herstel van langdurige klachten Behandelcentrum voor bewegen en functioneren Samen resultaten boeken met eigen verantwoordelijkheid De sleutel tot succesvol herstel Als u door lichamelijke

Nadere informatie

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel.

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel. Thuis in Behandelen Behandelcentrum Vrijthof, Tiel www.szr.nl/behandelcentrum THUIS IN BEHANDELEN Wanneer inschakelen U kunt het behandelteam inschakelen voor advies en behandeling bij ouderdomsklachten,

Nadere informatie

Complicaties Na de chirurgische behandeling

Complicaties Na de chirurgische behandeling Tenniselleboog 1 Uw behandelend arts heeft een tenniselleboog bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelingsmogelijkheden. Wat is een tenniselleboog Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief https://www.budosportarnhem.nl/ Contributie Lange tijd zijn de lesgelden voor onze sporters op hetzelfde niveau gebleven. We komen er echter niet onderuit om toch af en toe de prijzen aan te

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Fysio- manuele therapiepraktijk Korte Hoefstraat

Fysio- manuele therapiepraktijk Korte Hoefstraat Fysio- manuele therapiepraktijk Korte Hoefstraat Ruim 35 jaar ervaring gecombineerd met de nieuwste therapievormen en apparatuur in een praktijk waarin u als patiënt centraal staat! Samen werken aan uw

Nadere informatie

Poliklinische longrevalidatie

Poliklinische longrevalidatie Longgeneeskunde Poliklinische longrevalidatie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl LON013 / Poliklinische longrevalidatie / 27-08-2015 2 Poliklinische

Nadere informatie

wie zijn wij Resultaatgericht voorspelbaar betrouwbaar innovatief doelmatig gepassioneerd

wie zijn wij Resultaatgericht voorspelbaar betrouwbaar innovatief doelmatig gepassioneerd 1 Resultaatgericht voorspelbaar betrouwbaar innovatief doelmatig gepassioneerd wie zijn wij? is de nieuwe naam van een van de grootste fysiotherapiepraktijken in de regio Venlo. Al sinds 1974 lopen wij

Nadere informatie

Vitaal thuis. Zorgadvies, preventie en behandeling voor ouderen

Vitaal thuis. Zorgadvies, preventie en behandeling voor ouderen Vitaal thuis Zorgadvies, preventie en behandeling voor ouderen Acht disciplines onder één dak Warande biedt ouderen in Zeist, Houten, Bilthoven en op de Utrechtse Heuvelrug woon-, service- en zorgarrangementen

Nadere informatie

Carpale tunnelsyndroom

Carpale tunnelsyndroom RKZ Afdeling Handchirurgie Carpale tunnelsyndroom informatie voor patiënten T: 0251-265355 plstsec@rkz.nl www.afdelinghandchirurgie.nl Informatiefolder De informatie in deze folder is een aanvulling op

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3 Welkom De zomer loopt op zijn einde en de maand september brengt vaak goede voornemens met zich mee. In dit nummer is er aandacht voor twee 30- day challenges, oftewel beweegprogramma s van 30 dagen. Getest

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren direct na uw hartoperatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren direct na uw hartoperatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren direct na uw hartoperatie Optimaal herstel na uw operatie en regie over eigen leven UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord U ondergaat

Nadere informatie

Whitepaper aspecifieke lage rugpijn. Martijn Groot, orthopedisch manueel therapeut Daniel Righard, master manueel therapeut i.o.

Whitepaper aspecifieke lage rugpijn. Martijn Groot, orthopedisch manueel therapeut Daniel Righard, master manueel therapeut i.o. Whitepaper aspecifieke lage rugpijn Martijn Groot, orthopedisch manueel therapeut Daniel Righard, master manueel therapeut i.o. (co-writer) Inhoud Inleiding De praktijk Het trainingsprogramma De ervaringen

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Tenolyse. Expertisecentrum hand- en polschirurgie Maasstad Ziekenhuis

PATIËNTEN INFORMATIE. Tenolyse. Expertisecentrum hand- en polschirurgie Maasstad Ziekenhuis PATIËNTEN INFORMATIE Tenolyse Expertisecentrum hand- en polschirurgie Maasstad Ziekenhuis 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil het Expertisecentrum handen polschirurgie van het

Nadere informatie

Evaluatie FysiohuisTraining

Evaluatie FysiohuisTraining Evaluatie FysiohuisTraining 2014 INLEIDING Sinds 2013 is er binnen het Fysiohuis de mogelijkheid voor oud-patiënten en andere geïnteresseerden onder begeleiding van een fysiotherapeut te trainen. Het doel

Nadere informatie

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing www.fysiotherapiemaarn.nl praktijk@solcon.nl

Nadere informatie

Vertrouwd en dichtbij. Oncologische fysiotherapeutische revalidatie tijdens en na chemotherapie / radiotherapie na een operatie

Vertrouwd en dichtbij. Oncologische fysiotherapeutische revalidatie tijdens en na chemotherapie / radiotherapie na een operatie Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Oncologische fysiotherapeutische revalidatie tijdens en na chemotherapie / radiotherapie na een operatie z Als u vanwege kanker

Nadere informatie

Patiënteninformatie. De ziekte van Dupuytren. De ziekte van Dupuytren

Patiënteninformatie. De ziekte van Dupuytren. De ziekte van Dupuytren Patiënteninformatie De ziekte van Dupuytren De ziekte van Dupuytren 762539 Dupuytren.indd 1 1 31-08-18 13:42 De ziekte van Dupuytren Polikliniek Plastische Chirurgie, route 0.6 Telefoon (050) 524 5980

Nadere informatie

Hand- en pols spreekuur

Hand- en pols spreekuur Hand- en pols spreekuur Chirurgie Beter voor elkaar 2 Hand- en pols spreekuur Op het Hand- en pols spreekuur in het Ikazia Ziekenhuis worden patiënten gezien met klachten aan de handen, vingers en/of pols.

Nadere informatie

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht Voor een goede gezondheid is een snelle professionele interventie afgestemd op de persoon van groot belang Kwaliteit Bij Elshout Fysio ben

Nadere informatie

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW Behandeling Leven zoals jij dat wilt Rian leerde voor zichzelf opkomen Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Therapie pagina 9 Onderzoek en behandelplan

Nadere informatie

Bewegen tijdens de behandeling van kanker

Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bij de behandeling van kanker kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies. Dit wordt vaak erger tijdens de behandelperiode. Ook na de behandeling kunt

Nadere informatie

Hand- en pols spreekuur

Hand- en pols spreekuur Afdeling: Onderwerp: Chirurgie Op het in het Ikazia Ziekenhuis worden patiënten gezien met klachten aan de handen, vingers en/of pols. Zij worden verwezen door de huisarts, specialisten, fysiotherapeuten,

Nadere informatie

Hypno- Psychotherapie bij kanker:

Hypno- Psychotherapie bij kanker: Hypno- Psychotherapie bij kanker: Unieke oncologieweek in Alicante te Spanje Maandag 2 juni 2014 Dinsdag 3 juni 2014 Woensdag 4 juni 2014 Donderdag 5 juni 2014 Vrijdag 6 juni 2014 C/Berenguer de Marquina

Nadere informatie

Hartrevalidatie (poliklinisch)

Hartrevalidatie (poliklinisch) Hartrevalidatie (poliklinisch) Informatie over het hartrevalidatieprogramma in het ETZ voor patiënten en partners Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Wat is hartrevalidatie? 1 Voor

Nadere informatie

Poliklinische hartrevalidatie. Afdeling Cardiologie

Poliklinische hartrevalidatie. Afdeling Cardiologie Poliklinische hartrevalidatie Afdeling Cardiologie Waarom hartrevalidatie? Hartrevalidatie is een effectieve manier om te leren omgaan met uw hartklachten. Hartrevalidatie is bedoeld om u te ondersteunen

Nadere informatie

Revalidatie na amputatie door de knie of door het bovenbeen

Revalidatie na amputatie door de knie of door het bovenbeen Aanvulling Patiënten Informatie Map Beenamputatie Revalidatie na amputatie door de knie of door het bovenbeen Radboud Amputatie Team UMC St Radboud 4. Revalidatie na amputatie door de knie of door het

Nadere informatie

Revalidatie. Fibromyalgieprogramma

Revalidatie. Fibromyalgieprogramma Revalidatie Fibromyalgieprogramma Inleiding Sinds een aantal jaren kent Heliomare revalidatie het speciale programma Leren omgaan met fibromyalgie. Dit programma is in het leven geroepen om op maat gesneden

Nadere informatie

Chronisch ziek en Werk. Ton van Hout Projectcoördinator t.vanhout@reumabond.nl 06-53275486

Chronisch ziek en Werk. Ton van Hout Projectcoördinator t.vanhout@reumabond.nl 06-53275486 Chronisch ziek en Werk Ton van Hout Projectcoördinator t.vanhout@reumabond.nl 06-53275486 Introductie. Reumapatiëntenbond Reumafonds Reuma in Nederland 2 Omvang van groep mensen met een reumatische aandoening

Nadere informatie

Inleiding. Reumatische ziekten

Inleiding. Reumatische ziekten De reumatoloog Inleiding Ieder jaar bezoekt een groot aantal mensen de huisarts met klachten van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen en botten). Vaak is de huisarts in staat de diagnose

Nadere informatie

Inleiding Waarom bewegen tijdens chemotherapie?

Inleiding Waarom bewegen tijdens chemotherapie? BEWEGEN BIJ KANKER Inleiding De ziekte kanker, maar ook de behandeling, zoals chemotherapie, operatie, bestraling en hormonale therapie, kunnen aanleiding geven tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Waarom Running Therapie?

Waarom Running Therapie? Ben jij een vreugdevolle looptrainer of fysiotherapeut en zoek je naar verdieping om jouw lopers en patiënten meer te kunnen geven dan alleen een schema? Dan is deze unieke bijscholing absoluut iets voor

Nadere informatie

Gebroken bot (fractuur): Er kan een breuk ontstaan in de uiteinden van het boven- of onderbeen, of de knieschijf kan gebroken zijn.

Gebroken bot (fractuur): Er kan een breuk ontstaan in de uiteinden van het boven- of onderbeen, of de knieschijf kan gebroken zijn. Knie aandoeningen Deze folder geeft u een globaal overzicht van de klachten en oorzaken van de meest voorkomende knieaandoeningen en de meest gebruikelijke behandelingen. Uw persoonlijke situatie kan echter

Nadere informatie

OPC Klinieken Frozen shoulder

OPC Klinieken Frozen shoulder OPC Klinieken Frozen shoulder 1 Inhoud Wat is een frozen shoulder... 3 Stijf kapsel... 3 Wat merk je van een frozen shoulder... 3 De pijn straalt uit naar mijn nek, mijn arm en mijn vingers... 3 Hoe ontstaat

Nadere informatie

Patiënteninformatie. De ziekte van Dupuytren. De ziekte van Dupuytren

Patiënteninformatie. De ziekte van Dupuytren. De ziekte van Dupuytren Patiënteninformatie De ziekte van Dupuytren De ziekte van Dupuytren 762539 Dupuytren.indd 1 1 08-11-13 14:57 De ziekte van Dupuytren Polikliniek Plastische Chirurgie, route 0.6 Telefoon (050) 524 5980

Nadere informatie

Oefeningen voor de schouder na een okselkliertoilet

Oefeningen voor de schouder na een okselkliertoilet Oefeningen voor de schouder na een okselkliertoilet 1 Tijdens de operatie zijn bij u de lymfeklieren uit de oksel verwijderd. Door de operatie kan de beweeglijkheid van de schouder minder zijn, daarom

Nadere informatie

Mallet vinger operatie

Mallet vinger operatie PATIËNTEN INFORMATIE Mallet vinger operatie Expertisecentrum hand- en polschirurgie Maasstad Ziekenhuis 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil het Expertisecentrum handen polschirurgie

Nadere informatie