Nieuwsbrief. Algemene informatie. Voorstellen nieuwe collega ergotherapie. Dommeltheater. Parkeerschijf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Algemene informatie. Voorstellen nieuwe collega ergotherapie. Dommeltheater. Parkeerschijf"

Transcriptie

1 NUMMER 4 Nieuwsbrief 1 oktober 2017 Algemene informatie In deze nieuwsbrief 1 Algemene informatie 2 Fysiotherapie de Dommel 2 Handencentrum de Dommel 2 Ergotherapie de Dommel 3 Senioren Behandelcentrum Annelie start per 1 oktober en komt het team bij de Dommel versterken! Voorstellen nieuwe collega ergotherapie Hallo, mijn naam is Annelie van den Berg en ik ben sinds 1 oktober 2017 werkzaam als ergotherapeut binnen fysiotherapiepraktijk de Dommel. Ik ben 25 jaar oud en woon in Gemert. Mijn hobby s zijn creatief bezig zijn, lekker koken en bijkletsen met vriendinnen. Ik ben sinds januari 2015 afgestudeerd en heb hiervoor elders ervaring opgedaan. Ik zal het stokje over gaan nemen van Marlou Schoenmakers. Ik heb er veel zin in en hoop u te mogen helpen met uw ergotherapeutische vragen. We nemen dus helaas afscheid van onze ergotherapeut Marlou. Zij kan haar werkzaamheden bij ons niet langer combineren bij haar baan bij de Sint Maartenskliniek. Wij wensen haar een mooie toekomst! Dommeltheater Op 24 september vond de derde editie van het Dommeltheater plaats op de Dommel in het centrum van Boxtel. Niets is wat het lijkt, zelfs niet als je goed kijkt! Het was een gezellige middag; wij hadden het geluk eerste rang te kunnen staan aangezien de Dommel natuurlijk achter de praktijk door loopt! Parkeerschijf Helaas hebben wij u foutief geïnformeerd in onze vorige nieuwsflits. In tegenstelling tot ons eerdere bericht wordt de parkeerhaven van het Molenpad (nog) géén blauwe zone! U kunt uw blauwe kaart dus nog even achterwege laten. Excuses voor de verwarring.

2 NIEUWSBRIEF PAGINA 2 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 2 Algemene informatie Workshop Mantelzorgers Er komen steeds meer mantelzorgers bij in Nederland nu ouderen langer zelfstandig thuis wonen. 1 op de 3 Nederlanders geeft mantelzorg. De zorg die geleverd wordt, wordt vaak als fysiek zwaar ervaren. 1 op de 10 Nederlanders voelt zich zelfs zwaarbelast. Maar hoe bied je een hulpbehoevende oudere op de beste manier hulp, zonder dat dit bij jezelf fysieke klachten oplevert? Denk hierbij aan activiteiten als het opstaan uit de stoel of het in- en uit bed komen. Door het aanleren van goede til-en transfertechnieken en het gebruik van hulpmiddelen kunnen mantelzorgers hun taak langer fysiek volhouden. Daarom organiseren wij op woensdagavond 18 oktober bij de Dommel een gratis workshop. Tijdens de workshop gaan we praktisch aan de slag met verschillende transfer- en tiltechnieken. Daarnaast komen diverse hulpmiddelen aan bod die het een mantelzorger makkelijker kunnen maken. We willen graag stilstaan bij de belangrijke rol als mantelzorger en tips meegeven om overbelasting te voorkomen. Deze avond is interessant en leerzaam voor mantelzorgers! U dient zich vooraf aan te melden.

3 NIEUWSBRIEF PAGINA 3 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 3 Fysiotherapie de Dommel Binnenkort bij de Dommel Vanaf 1 december beschikken wij over de zogenaamde BlazePod. Dit is een nieuw middel om te kunnen trainen en het maakt gebruik van visuele aanwijzingen. Snelheid en reactie vermogen worden op de proef gesteld! Wie weegt daagt uw begeleidend therapeut u binnenkort uit! Medische Trainingstherapie (MTT) Wij zijn sinds 1995 gespecialiseerd in Medische Trainingstherapie. Dit is een vorm van training in ontspannen sfeer waarbij de begeleiding gedaan wordt door ervaren fysiotherapeuten/manueel therapeuten. Iedereen heeft een trainingsschema op maat. Doelstellingen zijn voor iedereen verschillend. Voor de één is dit een vervolg na een fysiotherapeutisch behandeltraject, voor de ander heeft de training als doel om verantwoord te sporten, zich voor te bereiden op een ski- of wandelvakantie en/of ter preventie of stabilisatie van klachten. Er wordt onder ander gebruik gemaakt van apparatuur en oefenmateriaal in de oefenzaal. Dit gaat buiten de ziektekosten verzekering om. Sommige werkgevers of zorgverzekeraars komen hierin wel deels tegemoet. Een vorm van training in ontspannen sfeer waarbij de begeleiding gedaan wordt door ervaren fysiotherapeuten/ manueel therapeuten. Dag Tijd Bezetting Begeleiding Maandag Druk Rosanne Maandag Normaal Paul Maandag Druk Pien Maandag Druk Pien Dinsdag Normaal Paul Dinsdag Normaal Pien Dinsdag Druk Pien Woensdag Rustig Donderdag Rustig Donderdag Normaal Donderdag Normaal Kim Paul Rosanne Rosanne Vrijdag Druk Rosanne Zaterdag Druk Paul Zaterdag Druk Paul

4 NIEUWSBRIEF PAGINA 4 VOOR Perfect Pilates (PP) Perfect Pilates is een training voor het hele lichaam die back to basic gaat. De kracht zit hem vooral in de eenvoud en combinaties van bewegingen. Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen aan bod. Er wordt getraind op een matje. Bent u onbekend met één van deze trainingsvormen en wilt u hier meer van weten? Vraag het uw begeleidend therapeut! Een proefles volgen is altijd mogelijk (wel vooraf opgeven!). Dag Tijd Bezetting Begeleiding Maandag Normaal Karin Woensdag Normaal Mieke Woensdag Druk Kim Vrijdag Normaal Karin NIEUWSBRIEF PAGINA 4 Een proefles Medische trainingstherapie of Perfect Pilates volgen is altijd mogelijk (wel vooraf opgeven!). Master Manuele Therapie Renate zit in de afrondende fase van haar Master Manuele Therapie. Zij heeft onlangs al haar laatste examens positief afgerond en loopt momenteel stage. Hierna volgt nog haar afstudeeronderzoek. Paul is inmiddels begonnen met de 3-jarige opleiding tot Master Manuele Therapeut in Amersfoort. U kunt bij ons dus volop terecht voor Manuele Therapie, ook in de avonduren! Dry Needling Karin en Paul Karin in Paul volgen in oktober de cursus Dry Needling voor de wervelkolom. Dit is weer een uitbreiding op de cursus die zij eerder gevolgd hebben (Dry Needling Extremiteiten). Na deze cursus kunnen ook klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom behandeld worden. Mocht u nog vragen hebben dan kunt altijd terecht bij Karin of Paul! Wij zijn altijd erg blij met feedback. Evaluatie zomerrooster Het zomerrooster zit er weer op! Om onze service te optimaliseren zijn wij altijd erg blij met feedback. Heeft u tips voor ons? Voldeed het rooster aan uw verwachtingen? Graag horen wij dit van u! U kunt uw feedback mailen naar secretariaat@fysiotherapiededommel.nl, bellen naar of doorgeven aan uw begeleidend therapeut! Zo kunnen we er samen voor proberen te zorgen dat het zomerrooster beter bij uw wensen en verwachtingen aansluit zodat u met plezier traint, ook in de zomer.

5 NIEUWSBRIEF PAGINA 6 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 6 Handencentrum de Dommel Een optimale samenwerking verbetert de zorg waarbij de patiënt ten alle tijden centraal behoort te staan. De locatie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis We krijgen wel eens de vraag wat wij in het Jeroen Bosch Ziekenhuis precies doen. Nou, hetzelfde als in ons Handencentrum in Boxtel, maar dan in Den Bosch op de afdeling van de plastische chirurgie. De handchirurgie zit namelijk onder de plastische chirurgie. Voordeel is dat de lijntjes hier kort zijn met o.a. plastisch chirurgen, orthopeden, reumatologen en de gipskamer. Een optimale samenwerking verbetert de zorg waarbij de patiënt ten alle tijden centraal behoort te staan. Ook in Den Bosch zien we mensen met klachten zoals artrose, pols of vingerbreuken, reuma, overbelasting klachten, sporttrauma s etc., alsmede mensen die geopereerd zijn aan bijvoorbeeld M. Dupuytren of aan het Carpaal Tunnel Syndroom. Ook in Den Bosch maken we indien nodig spalken op maat. Meekijken met operaties Regelmatig kijken wij vanuit de handtherapie mee met hand- en pols operaties die uitgevoerd worden door de handchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit heeft voor ons grote meerwaarde om klachten nog beter te begrijpen en mensen na een operatie beter te kunnen begeleiden. Helemaal leuk wanneer we mensen die we vooraf hebben gezien in onze praktijk terugzien op de operatie kamer na het stellen van een juiste diagnose! De operatie duurde ruim elf uur en het jongetje heeft 1.5 jaar moeten revalideren. Eerste dubbele handtransplantatie bij jongetje officieel geslaagd! Binnen de handtherapie zien wij een breed scala aan handklachten voorbij komen. En de medische wereld staat niet stil! In 2015 was de Amerikaanse 10-jarige Zion het eerste kind dat een dubbele handtransplantatie onderging in Amerika. De operatie duurde ruim elf uur en het jongetje heeft 1,5 jaar moeten revalideren. Nu, 18 maanden later, is het evaluatie rapport van de transplantatie verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. Inmiddels kan Zion weer schrijven, eten, spelen en zichzelf aankleden! Een mijlpaal binnen de handgeneeskunde en ontzettend leuk voor ons om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen binnen de handtherapie!

6 NIEUWSBRIEF PAGINA 7 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 7 Ergotherapie de Dommel Mij Huis Op Maat In onze praktijk kunt u terecht voor valtraining. Middels oefeningen en parcours traint u uw balans en coördinatie en tevens kan vallen ook geoefend worden op een dikke mat. En hoe kunt u het beste overeind komen na een val als dit nog mogelijk is? Ook onze ergotherapeut krijgt regelmatig te maken met cliënten die ten gevolge van een val meer hulpbehoevend zijn geworden. Wist u dat 30% van de 65 plussers in Nederland ten minste 1 keer per jaar valt? Dat zijn ruim mensen per jaar! De oorzaak is vaak een struikelpartij in of om de woning. U woning aanpassen wanneer u fit bent, betekent dan ook direct genieten en later profiteren van extra comfort en veiligheid! Op de website: kunt u gratis de huistest doen en de verbeterpunten van uw huis ontdekken! Leuk en nuttig om voor uzelf eens te bekijken of bijvoorbeeld voor uw moeder waar u voor zorgt! De oorzaak van vallen is vaak een struikelpartij in of om de woning. Waar kunt u aan denken bij ergotherapie? Een ergotherapeut is breed inzetbaar. Wanneer u bijvoorbeeld tegen problemen aanloopt op uw werk met het werken achter de computer kan een ergotherapeut een werkplek onderzoek bij u uitvoeren om knelpunten in kaart te brengen en te bekijken wat verbeterd kan worden aan uw werkhouding en situatie. Ook wanneer u thuis tegen problemen aanloopt kan een ergotherapeut soms als geroepen komen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een scootmobiel of een hoog- laagbed, of het hanteren hiervan. Of het aanschaffen van een rollator. Maar ook simpele dingen als aan- en uitkleden kunnen soms voor veel problemen zorgen. Een ergotherapeut kan u leren hoe u uw steunkousen het beste aan en uit kan doen. Of denk bijvoorbeeld eens aan mantelzorgers! Begeleiding hierbij is vaak zeer wenselijk en kan zeker tot de taken van een ergotherapeut behoren. Stel u heeft een partner met dementie, hoe nu verder? Wist u dat ergotherapie voor iedereen 10 klokuren in de basis verzekering zit van onze zorgverzekering? Ergotherapie kan plaatsvinden op de praktijk, maar ook bijvoorbeeld op uw werk of in uw eigen huis.

7 NIEUWSBRIEF PAGINA 8 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 8 Senioren Behandelcentrum Senioren op pad In oktober bestaat het Senioren Behandelcentrum 1 jaar! Wij organiseren daarom op zaterdag 7 oktober een wandeling met senioren. Zo willen we iedereen een leuke en sportieve ochtend bezorgen. De route zal ongeveer 3,5 km zijn en is begaanbaar met rolstoel. Onderweg zal er een rustpost zijn om even bij te komen. Bij terugkomst sluiten we gezamenlijk af met een gezellige lunch. Opgeven kan bij de balie (inschrijfformulier) of via de mail of telefoon. Deelname is gratis. Graag willen wij u vragen om aan te geven of u een eigen rolstoel gebruikt of dat u in de mogelijkheid bent om een rolstoel te duwen.

8 NIEUWSBRIEF PAGINA 9 VOOR NIEUWSBRIEF PAGINA 9 Master Geriatrie Fysiotherapeut Zoals eerder vermeld is Rosanne een tijd geleden geslaagd voor haar Master Geriatrie! Heel erg trots zijn wij op haar! Pien is in september gestart met dezelfde Master. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit van grote toegevoegde waarde gaat zijn en wensen haar heel veel succes! Gemotiveerde gespreksvoering In september heeft Rosanne de cursus Motivational Interviewing afgerond. "Het uitgangspunt is dat de motivatie tot verandering vanuit de cliënt moet komen. Motiverende gespreksvoering is een gespreksstijl die verandering in gedrag bevordert. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij iemand die moeite heeft met het in beweging komen, of iemand die graag wilt stoppen met roken maar het nog niet gelukt is. Het uitgangspunt is dat de motivatie tot verandering vanuit de cliënt moet komen en niet van buitenaf kan worden opgelegd (cliënten proberen te overtuigen is geen effectieve strategie). Zeker binnen het werk met ouderen en chronisch zieken kan deze stijl worden ingezet! Dank voor uw interesse! Op naar de winter!

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 4 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Nieuwe gezichten bij de Dommel! Mijn naam is Pien van Bommel, ik ben 22 jaar oud en kom uit Oirschot. Afgelopen jaar heb ik mijn opleiding fysiotherapie aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 2 2017 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Afscheid Nienke Goedemans Per 1 april zal Nienke Goedemans niet langer werkzaam zijn voor de Dommel. Zij gaat haarzelf voorlopig volledig richten op haar zwangerschap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 1 2017 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team versterkt is door Renate Beersma en Chiara Hartman. Renate is bijna afgestudeerd als

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Algemene informatie. Voorstellen Vivian. De Dommel per Solex!

Nieuwsbrief. Algemene informatie. Voorstellen Vivian. De Dommel per Solex! NUMMER 4 Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief 1 Algemene informatie 2 Fysiotherapie de Dommel 1 oktober 2018 Algemene informatie 3 PP en MTT 4 Handencentrum de Dommel 5 Ergotherapie de Dommel 6 Senioren Behandelcentrum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 3 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: 10 jaar de Dommel! De Dommel bestaat in juli 10 jaar! Een bijzondere mijlpaal waar we met zijn alle graag stil bij staan en waar we ook trots op zijn. De afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Algemene informatie. Kerstwensactie. Afscheid Annelie. Hartverwarmend om te lezen wat mensen elkaar toewensen.

Nieuwsbrief. Algemene informatie. Kerstwensactie. Afscheid Annelie. Hartverwarmend om te lezen wat mensen elkaar toewensen. NUMMER 2 Nieuwsbrief 26 maart 2018 In deze nieuwsbrief 1 Algemene informatie 2 Fysiotherapie de Dommel 2 Handencentrum de Dommel 2 Ergotherapie de Dommel 3 Senioren Behandelcentrum Hartverwarmend om te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team binnenkort versterkt gaat worden door Anne.

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team binnenkort versterkt gaat worden door Anne. NIEUWSBRIEF 1 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team binnenkort versterkt gaat worden door Anne. Even voorstellen: Mijn naam is Anne Kraaijeveld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 2016 BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF 2 2016 BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 2 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team binnenkort versterkt gaat worden door Nienke Goedemans. Reden hiervan is de toenemende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Fysiotherapie de Dommel. Kerstwensen!

Nieuwsbrief. Fysiotherapie de Dommel. Kerstwensen! NUMMER 1 Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief 1 Fysiotherapie de Dommel 3 PP en MTT 4 Handencentrum de Dommel 5 Ergotherapie de Dommel 6 Senioren Behandelcentrum Wij lazen die prachtige wens van Henriette die

Nadere informatie

Fysiotherapie De Dommel

Fysiotherapie De Dommel Fysiotherapie De Dommel FysioDeDommel_Brochure.indd 1 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 2 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 3 23-02-2010 15:02:09 4. FysioDeDommel_Brochure.indd

Nadere informatie

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. Fysiotherapie en Ergotherapie

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. Fysiotherapie en Ergotherapie Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is Fysiotherapie en Ergotherapie ZINN Gezondheidszorg staat voor u klaar Een expertiseteam van specialisten vormt samen ZINN Gezondheidszorg. We begeleiden u bij het

Nadere informatie

Ergotherapie bij u thuis. Behandel Advies Centrum (BAC) De Rijnhoven

Ergotherapie bij u thuis. Behandel Advies Centrum (BAC) De Rijnhoven 0348-44 98 36 ergotherapie@rijnhoven.nl Ergotherapie bij u thuis Behandel Advies Centrum (BAC) De Rijnhoven De Rijnhoven - Wonen Ergotherapie met zorg bij u thuis De Rijnhoven - Dichtbij Thuis Wat is ergotherapie?

Nadere informatie

HANDTHERAPIE.

HANDTHERAPIE. HANDTHERAPIE info@derooyfysio.nl Overzicht van onze diensten Wij staan voor u klaar! Fysiotherapie Manuele therapie McKenzie concept Psychosomatische fysiotherapie Oncologiefysiotherapie Sportfysiotherapie

Nadere informatie

Handtherapie Vergoedingen Contact: Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Handtherapie Vergoedingen Contact: Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Handtherapie De handtherapeut Jolanda Baars Wie is de handtherapeute? Jolanda Baars is hand- en fysiotherapeut in onze praktijk. Zij is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Nadere informatie

Paramedische begeleiding bij de ziekte van Parkinson. Neurologie

Paramedische begeleiding bij de ziekte van Parkinson. Neurologie Paramedische begeleiding bij de ziekte van Parkinson Neurologie Inleiding U bent in behandeling bij de neuroloog en de Parkinsonverpleegkundige in het ziekenhuis in verband met de ziekte van Parkinson.

Nadere informatie

Manuele therapie bij heupklachten

Manuele therapie bij heupklachten Manuele therapie bij heupklachten Informatie voor cliënten Manuele therapie bij heupklachten Pijn in de lies of opstartproblemen na een tijdje zitten. U kunt in uw dagelijks leven behoorlijk last hebben

Nadere informatie

Ergotherapie en oncologische revalidatie

Ergotherapie en oncologische revalidatie 1620 november juni 20092011 Ergotherapie en oncologische revalidatie 16 november 2011 Ergotherapeute Margot van Melick 1620 november juni 20092011 Inleiding Inleiding casus Mevr. Janssen Ergotherapie:

Nadere informatie

Handtherapie in de eerste lijn. Bob van Ravensberg Fysiotherapeut Handtherapeut Siilo:

Handtherapie in de eerste lijn. Bob van Ravensberg Fysiotherapeut Handtherapeut Siilo: Handtherapie in de eerste lijn Bob van Ravensberg Fysiotherapeut Handtherapeut Siilo: 06 54 963 733 Email: info@handtherapiesoest.nl Handtherapie in de eerste lijn Wat is handtherapie? Duimbasis (CMC1)

Nadere informatie

Revalidatie bij reumatische ziekten. Reumatoïde artritis, artritis psoriatica, artrose en Bechterew

Revalidatie bij reumatische ziekten. Reumatoïde artritis, artritis psoriatica, artrose en Bechterew Revalidatie bij reumatische ziekten Reumatoïde artritis, artritis psoriatica, artrose en Bechterew De reumatoloog heeft bij u een reumatische aandoening vastgesteld. Reumatische aandoeningen zijn chronische

Nadere informatie

FYSIO-FLITS! Zomervakantie voorbij...

FYSIO-FLITS! Zomervakantie voorbij... FYSIO-FLITS! Zomervakantie voorbij... Team Fysio-Fit Borne is weer compleet en vol met nieuwe frisse energie! Na deze welkome onderbreking van de zomervakantie hebben we weer een leuke informatieve Fysio-Flits

Nadere informatie

H Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB)

H Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) H.71889.0815 Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) Inleiding De revalidatiearts heeft u aangemeld voor poliklinische revalidatie behandeling. Samen met u stelt de revalidatiearts een revalidatiebehandelplan

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! 2019 Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief, maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

De pols is één van de meest ingewikkelde

De pols is één van de meest ingewikkelde Wat zijn hand- en polsaandoeningen? De pols is één van de meest ingewikkelde gewrichten van het menselijk lichaam. Het is bijzonder beweeglijk, meer dan bijvoorbeeld een knie of enkel. In tegenstelling

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN ErgoThuis Maatwerk in zelfstandigheid ErgoThuis: maatwerk in zelfstandigheid In uw eigen omgeving doet u de dagelijkse dingen graag zelf. Toch komt het

Nadere informatie

Paramedische begeleiding bij de ziekte van Parkinson. Neurologie

Paramedische begeleiding bij de ziekte van Parkinson. Neurologie Paramedische begeleiding bij de ziekte van Parkinson Neurologie Inleiding U bent in behandeling bij de neuroloog en de Parkinsonverpleegkundige in het ziekenhuis in verband met de ziekte van Parkinson.

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING Om in aanmerking te komen voor Oncologische Nazorg dient u het aanmeldingsformulier invullen en binnen drie weken retourneren

Nadere informatie

Specialist voor hand- & polszorg

Specialist voor hand- & polszorg Specialist voor hand- & polszorg De juiste diagnose, de juiste ingreep en de juiste therapie: daarin schuilt het geheim voor een snel en goed herstel. Er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen

Nadere informatie

Poliklinische Revalidatie Behandeling

Poliklinische Revalidatie Behandeling Poliklinische Revalidatie Behandeling Binnenkort komt u naar het Maasziekenhuis Pantein voor een Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB). In deze folder krijgt u informatie over deze behandeling, over

Nadere informatie

Zo werken onze fysiotherapeuten

Zo werken onze fysiotherapeuten Zo werken onze fysiotherapeuten In de particuliere praktijk Mensen met aandacht Zo werken onze fysiotherapeuten Locaties De fysiotherapeuten van Meander zijn op de drie locaties in de wijk werkzaam namelijk:

Nadere informatie

Naam:... man/vrouw. Geboortedatum:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:... Mobiel nummer:... adres:...

Naam:... man/vrouw. Geboortedatum:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:... Mobiel nummer:...  adres:... Aanmeldingsformulier Oncologische Revalidatie Jeroen Bosch Ziekenhuis Herstel & Balans of Fysieke training Om in aanmerking te komen voor Oncologische Revalidatie moet u het aanmeldingsformulier invullen

Nadere informatie

Ergotherapie. Ergotherapie Thuis. Als alledaagse activiteiten niet meer vanzelf gaan. Evean. Midden in het leven.

Ergotherapie. Ergotherapie Thuis. Als alledaagse activiteiten niet meer vanzelf gaan. Evean. Midden in het leven. Ergotherapie Ergotherapie Thuis Als alledaagse activiteiten niet meer vanzelf gaan Evean. Midden in het leven. Ergotherapie afgestemd op uw wensen en mogelijkheden Moeite met opstaan of aankleden, minder

Nadere informatie

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht Voor een goede gezondheid is een snelle professionele interventie afgestemd op de persoon van groot belang Kwaliteit Bij Elshout Fysio ben

Nadere informatie

Overdag bij ons. Dagactiviteiten om een zinvolle dag te beleven

Overdag bij ons. Dagactiviteiten om een zinvolle dag te beleven Dagactiviteiten om een zinvolle dag te beleven Beschut thuis Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nie Meer structuur in uw dagelijks leven Zelfredzaamheid vergroten Met begeleiding

Nadere informatie

Patiënteninformatie Plastische Chirurgie. Carpaal tunnelsyndroom

Patiënteninformatie Plastische Chirurgie. Carpaal tunnelsyndroom Patiënteninformatie Plastische Chirurgie Carpaal tunnelsyndroom Wat is carpaal tunnel syndroom De neuroloog heeft de oorzaak voor de tintelingen en pijn in uw hand(en) gevonden. Deze klachten worden veroorzaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3 Welkom De zomer loopt op zijn einde en de maand september brengt vaak goede voornemens met zich mee. In dit nummer is er aandacht voor twee 30- day challenges, oftewel beweegprogramma s van 30 dagen. Getest

Nadere informatie

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding.

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding. Onze praktijk Fysiotherapie Manuele therapie Kinderfysiotherapie Sportfysiotherapie Sporten onder begeleiding Echografie Voeding (Orthomoleculaire geneeskunde) Dry Needling Moderne praktijk Paramedisch

Nadere informatie

Welkom bij Corpus Activum. Wij danken u voor het vertrouwen in ons!

Welkom bij Corpus Activum. Wij danken u voor het vertrouwen in ons! Welkom bij Corpus Activum Wij danken u voor het vertrouwen in ons! Wij zijn een enthousiast, ervaren en bevlogen team van fysiotherapeuten, waarvan een groot deel al meer dan 10 jaar met elkaar samenwerkt.

Nadere informatie

Kalkdijk. fysio en manuele therapie. algemene informatie

Kalkdijk. fysio en manuele therapie. algemene informatie Kalkdijk fysio en manuele therapie algemene informatie Welkom bij Kalkdijk Fysio en Manuele Therapie U kunt bij ons terecht voor fysiotherapeutische en manueel therapeutische behandelingen en andere gespecialiseerde

Nadere informatie

KIES VOOR FYSIOTRAINING!

KIES VOOR FYSIOTRAINING! VOLG EEN GRATIS PROEFLES! VEILIG EN VERANTWOORD BEWEGEN? KIES VOOR FYSIOTRAINING! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid en welbevinden. Het verbetert uw conditie, geeft u zelfvertrouwen

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid Advies- en behandelcentrum Ergotherapie Maatwerk in zelfstandigheid Wat is ergotherapie? De ergotherapeut behandelt en ondersteunt cliënten die in het dagelijks handelen gehinderd worden door de gevolgen

Nadere informatie

HAN SENECA nieuwsbrief

HAN SENECA nieuwsbrief HAN SENECA nieuwsbrief J U N I Bijna zomer. I N D I T N U M M E R : Bijna zomer... 1 HAN SENECA 2 open dag 3 Trainen in de 4 zomer Even voorstellen 5 Openingstijden 6 en contact We gaan weer richting de

Nadere informatie

Behandeling & Therapie. Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal

Behandeling & Therapie. Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal EXP PERT Behandeling & Therapie Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal RSZK Behandeling & Therapie Bent u nog thuiswonend en doet u graag zoveel mogelijk zelf? Maar merkt u dat uw gezondheid u beperkt

Nadere informatie

Paramedische begeleiding bij Multiple Sclerose. Neurologie

Paramedische begeleiding bij Multiple Sclerose. Neurologie Paramedische begeleiding bij Multiple Sclerose Neurologie Inleiding U bent in behandeling bij de neuroloog en de MS-verpleegkundige in het MSbehandelcentrum. De ziekte MS is een chronische ziekte waarbij

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Reuma-handenspreekuur. Reuma-handenspreekuur

Patiënteninformatie. Reuma-handenspreekuur. Reuma-handenspreekuur Patiënteninformatie Reuma-handenspreekuur Reuma-handenspreekuur 1 Reuma-handenspreekuur Polikliniek Revalidatiegeneeskunde, route 0.6 Telefoon (050) 524 5885 Algemeen Neemt u bij ieder bezoek aan het

Nadere informatie

Whitepaper Bewegen bij ziekte van Parkinson

Whitepaper Bewegen bij ziekte van Parkinson Whitepaper Bewegen bij ziekte van Parkinson Hanneke Jansen van den Berg, Parkinson therapeut bij Fysiotherapie Jansen van den Berg Inhoud Inleiding Fysiotherapie tijdens de ziekte van Parkinson Wat kan

Nadere informatie

Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen

Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen Suzanne Ross Woerden, 4 oktober 2014 Agenda Even voorstellen Parkinson netwerk Wat is Fysiotherapie? Wat is Ergotherapie? Parkinsonismen Procedure en verzekering

Nadere informatie

Behandeling voor uw zelfstandigheid

Behandeling voor uw zelfstandigheid Behandeling voor uw zelfstandigheid Fysiotherapie Ergotherapie Diëtetiek Logopedie Behandeling of advies is vaak de oplossing Iedereen wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Misschien geldt dit

Nadere informatie

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW Behandeling Leven zoals jij dat wilt Rian leerde voor zichzelf opkomen Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Therapie pagina 9 Onderzoek en behandelplan

Nadere informatie

Orthopedie Fysiotherapie bij voorste kruisband (VKB) reconstructie (Bone-Patellar-Bone operatie)

Orthopedie Fysiotherapie bij voorste kruisband (VKB) reconstructie (Bone-Patellar-Bone operatie) Orthopedie Fysiotherapie bij voorste kruisband (VKB) reconstructie (Bone-Patellar-Bone operatie) Fysiotherapie voorafgaand aan de operatie Het is wenselijk 6 weken voor een geplande VKB operatie met fysiotherapie

Nadere informatie

Trainingsprogramma COPD

Trainingsprogramma COPD Trainingsprogramma COPD Informatie voor patiënten F0947-3064 januari 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070

Nadere informatie

Beenoperatie bij kinderen met intensieve revalidatie. Verbeteren van zitten, staan en/of lopen door Single Level Surgery (SiLS) en revalidatie

Beenoperatie bij kinderen met intensieve revalidatie. Verbeteren van zitten, staan en/of lopen door Single Level Surgery (SiLS) en revalidatie Beenoperatie bij kinderen met intensieve revalidatie Verbeteren van zitten, staan en/of lopen door Single Level Surgery (SiLS) en revalidatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Voor wie? 3 Het besluit tot SiLS

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Hypermobiliteit

PATIËNTEN INFORMATIE. Hypermobiliteit PATIËNTEN INFORMATIE Hypermobiliteit 2 PATIËNTENINFORMATIE In deze folder willen wij de behandeling van klachten ten gevolge van hypermobiliteit in ons revalidatiecentrum toelichten. Inleiding Ten gevolge

Nadere informatie

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Diafit Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Inleiding Met u is besproken dat u zich kunt aanmelden voor het test- en trainingsprogramma van het Albert Schweitzer ziekenhuis voor

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie over de poliklinische revalidatie behandeling. Wij adviseren u deze informatie zorgvuldig

Nadere informatie

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten In goede handen Specialismen Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten Oedeemtherapie > gespecialiseerde

Nadere informatie

FYSIO-FLITS! Welkom in oktober! De nieuwe Fysio-Flits ligt in je mailbox. We hebben weer veel meegemaakt en te vertellen. Lees snel verder!

FYSIO-FLITS! Welkom in oktober! De nieuwe Fysio-Flits ligt in je mailbox. We hebben weer veel meegemaakt en te vertellen. Lees snel verder! FYSIO-FLITS! Welkom in oktober! De nieuwe Fysio-Flits ligt in je mailbox. We hebben weer veel meegemaakt en te vertellen. Lees snel verder! Zo langzaam aan komt de verhuizing steeds dichterbij. En weet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Het is weer zomer?! In de thuiszorg altijd een drukke periode. We gaan ons uiterste best doen om de zorg voor u zo goed mogelijk te laten verzorgen. In deze brief

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie Pijn beïnvloedt uw dagelijks leven minder UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Als u vanwege uw pijnklachten naar de revalidatiearts

Nadere informatie

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten In goede handen Specialismen Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten Oedeemtherapie > gespecialiseerde

Nadere informatie

Wilt u meer weten? Voor algemene informatie en vragen kunt u contact opnemen met:

Wilt u meer weten? Voor algemene informatie en vragen kunt u contact opnemen met: Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen, dan kunt uiteraard contact opnemen met een van onze medewerkers van het Informatiepunt Zorggroep Groningen. Zij helpen u graag verder.

Nadere informatie

Inleiding. 1. Waarom is bewegen goed voor de gezondheid? 3. Doel. 2. Trainingsvormen

Inleiding. 1. Waarom is bewegen goed voor de gezondheid? 3. Doel. 2. Trainingsvormen Inleiding U bent opgenomen of onder behandeling in het Leids Universitair Medisch Centrum. Wanneer u door uw opname minder aan lichaamsbeweging doet, kan uw conditie achteruit gaan. Door actief te blijven,

Nadere informatie

De ergotherapeut. Radboud MS Centrum

De ergotherapeut. Radboud MS Centrum De ergotherapeut Radboud MS Centrum Het Radboud MS Centrum is hét kennis- en behandelcentrum voor mensen met de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Het centrum brengt de kennis en jarenlange ervaring

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen Poliklinische revalidatie Locatie Heerlen Inleiding U bent aangemeld voor een poliklinische revalidatie-behandeling in Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen. Wij willen u met deze brochure informeren

Nadere informatie

Group Fitness rooster

Group Fitness rooster Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en we zijn er zelf verantwoordelijk voor. Maar geven we het ook de aandacht die het verdient? Een paar uurtjes sporten per week maakt al een wereld van verschil.

Nadere informatie

Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie

Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie Centrum voor Revalidatie Thoraxcentrum Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie U ondergaat binnenkort een hartoperatie. U kunt ervoor kiezen

Nadere informatie

Cursus Preventieassistent

Cursus Preventieassistent In deze uitgave: In onze nieuwsbrief DentalFlash een korte terugblik op de eerste lesdag van onze nieuwe cursus Praktijkmanagement en op de afgeronde Basiscursus Tandartsassistent. Verder een viertal praktische

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF DE OTIP STUDIE EFFECTIVITEIT VAN ERGOTHERAPIE BIJ DE ZIEKTE VAN PARKINSON

INFORMATIEBRIEF DE OTIP STUDIE EFFECTIVITEIT VAN ERGOTHERAPIE BIJ DE ZIEKTE VAN PARKINSON INFORMATIEBRIEF DE OTIP STUDIE EFFECTIVITEIT VAN ERGOTHERAPIE BIJ DE ZIEKTE VAN PARKINSON 1. Wat is het doel van het onderzoek? Het doel van het onderzoek is na te gaan of ergotherapie het functioneren

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Mantelzorgers. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis

Mantelzorgers. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis Mantelzorgers Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij ons Behandeling en expertise Bij u thuis Nieuw thuis Praktische hulp en voorlichting Advies en begeleiding Emotionele steun Mantelzorg

Nadere informatie

Welkom bij de kinderrevalidatie. Revalidatiegeneeskunde

Welkom bij de kinderrevalidatie. Revalidatiegeneeskunde Welkom bij de kinderrevalidatie Revalidatiegeneeskunde mca.nl Welkom bij de kinderrevalidatie Uw kind is doorverwezen naar de Revalidatiegeneeskunde. Op deze afdeling werkt een team dat gespecialiseerd

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord

Nadere informatie

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie over de poliklinische revalidatie behandeling. Wij adviseren u deze informatie zorgvuldig

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie is één van de vakgroepen van het Advies- en behandelcentrum, dat deel uitmaakt van

Nadere informatie

Praktisch aan de slag met. Ergotherapie. thuis in de buurt op het werk

Praktisch aan de slag met. Ergotherapie. thuis in de buurt op het werk Praktisch aan de slag met Ergotherapie thuis in de buurt op het werk Wanneer ergotherapie? Heeft u een lichamelijke of psychische beperking? Dan kunnen sommige dagelijkse handelingen behoorlijk lastig

Nadere informatie

Longrevalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten

Longrevalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten Longrevalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten Poli Longziekten Uw behandelend longarts heeft u een voorstel gedaan voor een revalidatieperiode. Via deze folder willen wij u informeren over de

Nadere informatie

BEWEGEN BIJ KANKER VOOR PATIËNTEN DIE BEHANDELD WORDEN MET CHEMOTHERAPIE

BEWEGEN BIJ KANKER VOOR PATIËNTEN DIE BEHANDELD WORDEN MET CHEMOTHERAPIE BEWEGEN BIJ KANKER VOOR PATIËNTEN DIE BEHANDELD WORDEN MET CHEMOTHERAPIE Inleiding De behandeling van kanker, in het bijzonder chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Behandelpraktijk voor ergotherapie

Oog voor wat telt. Behandelpraktijk voor ergotherapie Oog voor wat telt Behandelpraktijk voor ergotherapie Heeft u moeite met dagelijkse handelingen? Vraag de ergotherapeut van Saffier om advies! Gedurende de dag loop je, doe je boodschappen, sta je op, ga

Nadere informatie

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel.

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel. Thuis in Behandelen Behandelcentrum Vrijthof, Tiel www.szr.nl/behandelcentrum THUIS IN BEHANDELEN Wanneer inschakelen U kunt het behandelteam inschakelen voor advies en behandeling bij ouderdomsklachten,

Nadere informatie

Fysiotherapie 55+ Dordrecht.

Fysiotherapie 55+ Dordrecht. Fysiotherapie 55+ Dordrecht www.vitaliz.info Fysiotherapie 55+ Binnen Vitaliz werken uitsluitend fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van de ouder wordende mens. In

Nadere informatie

Haperende vinger (trigger finger) Behandeling door de plastisch chirurg

Haperende vinger (trigger finger) Behandeling door de plastisch chirurg Haperende vinger (trigger finger) Behandeling door de plastisch chirurg Inleiding De plastisch chirurg heeft met u besproken dat u behandeld wordt aan uw haperende vinger, ook wel trigger finger genoemd.

Nadere informatie

Nieuws uit de praktijk

Nieuws uit de praktijk De Samenwerkingseditie Welkom terug na de zomervakantie! In augustus hebben we geen Fysio Flits uitgegeven. Dat houdt niet in dat we stil hebben gezeten, wat een zomer is dit geweest! Op veel vlakken zijn

Nadere informatie

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing ook bij u thuis! Viattence Vitaal Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing Inhoudsopgave Viattence Vitaal Viattence Vitaal 3 Fysiotherapeut 4 Ergotherapeut 5 Logopedist 6 Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Klinische Geriatrie in Tjongerschans

Klinische Geriatrie in Tjongerschans Klinische Geriatrie in Tjongerschans Opname op de verpleegafdeling Informatie voor patiënten en familie Inhoudsopgave Inleiding... 1 Algemeen... 1 Meenemen... 2 Contactpersoon... 3 Opname en ontslag...

Nadere informatie

Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan doen

Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan doen Verder lopen Een klacht over met etalagebenen uw fysiotherapeut Wat kunt u doen als u een klacht heeft over uw fysiotherapeut? Waar kunt u terecht met uw klacht? Hoe kunt u een klacht indienen? Tips om

Nadere informatie

NEEM KLACHTEN SERIEUS. Wij helpen u daar graag bij! stac.nl

NEEM KLACHTEN SERIEUS. Wij helpen u daar graag bij! stac.nl NEEM KLACHTEN SERIEUS Wij helpen u daar graag bij! Waarom naar STAC Beter functioneren? IK HEB LICHAMELIJKE KLACHTEN We hebben specialisten in het complete (para) medische spectrum. IK BEN WERKGEVER STAC

Nadere informatie

Revalidatie na amputatie door de knie of door het bovenbeen

Revalidatie na amputatie door de knie of door het bovenbeen Aanvulling Patiënten Informatie Map Beenamputatie Revalidatie na amputatie door de knie of door het bovenbeen Radboud Amputatie Team UMC St Radboud 4. Revalidatie na amputatie door de knie of door het

Nadere informatie

Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Polikliniek Vivium Naarderheem. Vivium helpt u verder

Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Polikliniek Vivium Naarderheem. Vivium helpt u verder Polikliniek Vivium Naarderheem Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 iek Poliklin Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Vivium helpt u verder Welkom op de polikliniek Naarderheem U bent tijdelijk

Nadere informatie

Welkom bij de kinderrevalidatie

Welkom bij de kinderrevalidatie Welkom bij de kinderrevalidatie Revalidatiegeneeskunde mca.nl Inhoudsopgave Kinderrevalidatie, hoe gaat dat? 3 Wie werken er op de afdeling revalidatie? 4 Uw vragen 6 Niet tevreden? 6 Colofon Redactie:

Nadere informatie

De ziekte van Parkinson Wat kan Amaris Theodotion u bieden?

De ziekte van Parkinson Wat kan Amaris Theodotion u bieden? De ziekte van Parkinson Wat kan Amaris Theodotion u bieden? Informatie voor cliënten, patiënten, familieleden en mantelzorgers WAT KAN DE PARKINSON PROJECTGROEP (PPG) VOOR U ALS PARKINSON-PATIËNTEN BETEKENEN?

Nadere informatie

Peuterrevalidatie. Bijzondere aandacht voor uw peuter

Peuterrevalidatie. Bijzondere aandacht voor uw peuter Peuterrevalidatie Bijzondere aandacht voor uw peuter Bijzondere aandacht voor uw peuter Op eigen benen staan, de eerste stapjes zetten, de eerste woordjes zeggen. Deze spontane stappen in de ontwikkeling

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Welkom in Mechropa

Oog voor wat telt. Welkom in Mechropa Oog voor wat telt Welkom in Mechropa Welkom in Mechropa Mechropa is een kleinschalig revalidatie- en verpleegcentrum in een groene omgeving aan de Scheveningseweg in Den Haag. U kunt er kortdurend revalideren

Nadere informatie

Privacy beleid Fysiotherapie de Dommel

Privacy beleid Fysiotherapie de Dommel Privacy beleid Fysiotherapie de Dommel Fysiotherapie de Dommel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In ons privacy beleid willen we heldere en transparante informatie geven over

Nadere informatie

behandelaars Deze behandelaars helpen u vooruit Zorg met aandacht, aandacht met zorg!

behandelaars Deze behandelaars helpen u vooruit Zorg met aandacht, aandacht met zorg! behandelaars Deze behandelaars helpen u vooruit Zorg met aandacht, aandacht met zorg! Behandelaars voor de hele wijk Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, dat willen we allemaal. Daarom biedt Het Spectrum

Nadere informatie

NIEUWSFLITS 04 Schooljaar

NIEUWSFLITS 04 Schooljaar De Rossenberg 23 NOVEMBER 2017 NIEUWSFLITS 04 Schooljaar 2017-2018 Welkom Silvijn van Ramselaar, Lima de Graaf en Froyenne Thielman zijn in november vier jaar geworden en bij ons op school gestart. Wij

Nadere informatie

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Revalidatie Informatie voor patiënten F1017-3135 september 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44

Nadere informatie

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Uitgave: Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, Amersfoort Met de fysiotherapeut

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05 Nieuwsbrief 6 2014 2014-2015 nr. 05 Beste ouders/ verzorgers, De herfstvakantie is weer achter de rug. De komende periode wordt een drukke, maar gezellige tijd. Binnenkort komen de eerste rapporten en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie