Juryrapport Fotowedstrijd PB Rheezerveen Heemserveen 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport Fotowedstrijd PB Rheezerveen Heemserveen 2010"

Transcriptie

1 Juryrapport Fotowedstrijd PB Rheezerveen Heemserveen 2010 Prijswinnaars fotowedstrijd Plaatselijk Belang Rheezerveen Heemserveen e.o. Winnende foto s & eervolle vermeldingen met argumentatie van de jury. 8 juni

2 Juryrapport Fotowedstrijd PB Rheezerveen / Heemserveen Er zijn in totaal 68 foto-inzendingen binnengekomen. Een jury bestaande uit een bestuurslid van Plaatselijk Belang (Ineke Reiling), een lid van PB (Sini Betting) en de webbeheerder (Inge Verkuijlen) heeft de (anonieme) foto s beoordeeld. Bij de beoordeling is gekeken naar de (herkenbare) relatie die de foto s hebben met Rheezerveen en/of Heemserveen, originaliteit, sfeer, kwaliteit van de foto s en bruikbaarheid voor de website Bij het bekijken van alle foto s voor de jurering bleek al gauw dat we eigenlijk maar moeilijk uit de voeten konden met de 3 prijzen die waren uitgeloofd. Er zitten vele juweeltjes bij, waardoor een keuze maken geen eenvoudige opgave was. Er is daarom besloten dat er naast de prijzen een aantal eervolle vermeldingen zullen worden toegekend (zonder geldprijs) die ook in het juryrapport worden opgenomen. Tevens zijn er een aantal deelnemers die luchtfoto s hebben ingezonden, van opnames uit een luchtballon of een vliegtuigje. Deze foto s zijn niet goed vergelijkbaar met de andere foto s, maar vinden we wel zeer de moeite waard, omdat vanuit de lucht een interessant beeld van Rheezerveen en Heemserveen wordt gegeven. Daarom heeft de jury besloten voor deze categorie een extra prijs toe te kennen van 15. In het juryrapport zijn alle winnende foto s en eervolle vermeldingen opgenomen met de beoordeling en argumenten van de jury. De uitslag van de jury is bindend en staat verder niet ter discussie. 1 e prijs: Wintergasten in Heemserveen. Fotograaf Jan Kuipers. Deze dynamische foto heeft de jury unaniem gekozen voor de eerste prijs. Bij het bekijken van de (digitale) foto op het beeldscherm lijken de Toendra-rietganzen van het scherm af te vliegen. Het contrast van de ganzen met de achtergrond (zowel de besneeuwde landbouwgrond als het nevelige bos) is goed gezien door de fotograaf, en door de scherpte van de bewegende vogels zijn ze gevangen in hun beweging. Ook het moment dat de (riet)ganzen door de lens gevangen zijn is goed gekozen, de helder rode poten hangen duidelijk zichtbaar naar beneden bij het opvliegen. Door het rood van de poten krijgt de foto, die verder gedekte winterkleuren heeft, iets sprookjesachtigs en vrolijks. Kortom: de juiste camera-instellingen op het juiste moment. Knap gedaan.

3 Ook de sfeer van het winterlandschap op de achtergrond is goed getroffen. Het landschap is heel kenmerkend voor onze buurtschappen, de stobben op de besneeuwde landbouwgrond tegen de achtergrond van het bos zijn een bekend winterbeeld voor ons. De Toendra-rietganzen die als wintergasten in Heemserveen verblijven zal lang niet iedereen waargenomen hebben. Deze foto heeft dat natuurgebeuren in ons gebied voor iedereen vastgelegd. 2 e prijs: De Witte Paal / herfst Rheezerveen. Fotograaf: Ronny Drayer. De Witte Paal op deze foto staat als een huis, al is het herfst. De fotograaf heeft van een simpele paal een interessant object gemaakt van iets wat een begrip is voor inwoners van Rheezerveen. Juiste belichting, de focus scherp op de paal in het midden, en mooi contrast met de herfstige ondergrond en achtergrond. Met deze foto is een lange historie vastgelegd. De Witte Paal is een begrip in heel Nederland als plaatsaanduiding. Van Rheezerveen of Heemserveen hebben mensen soms nog nooit gehoord, maar de Witte Paal is duidelijk. Ondanks dat weinig mensen de bewuste witte paal nog zien staan, is de naam bij veel automobilisten bekend. De N36 heeft als bijnaam de Weg naar de Witte Paal. De paal gaf vroeger een grens aan en stond langs een Hessenweg. De herfst op de foto lijkt symbool te staan voor de veranderingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden op de oude plek van de Witte Paal. Ter hoogte van de Witte Paal is een rotonde aangelegd. De N36 wordt doorgetrokken en doorsnijdt het Bovenveldbos in Rheezerveen. In verband met de werkzaamheden werd de Witte Paal tijdelijk verwijderd. Mooi dat hij op deze wijze nog vereeuwigd is op de oude plek. Kortgeleden werd De witte Paal midden op de nieuwe rotonde herplaatst. De op de foto vastgelegde situatie is geschiedenis geworden. 3 e prijs: Optocht versierde wagens / Polenweg. Fotograaf: Klaas Peter van Houten. Deze foto (genomen op de Polenweg) geeft een goed beeld van de sfeer waarin dit evenement plaats vindt. De landelijke sfeer is goed getroffen en geeft een mooi contrast met de kleurige wagens. De kleuren van de foto zijn helder, de scherpte van centraal onderwerp en omgeving goed.

4 Kortom: de foto geeft een goed beeld van een evenement dat van belang is voor de buurtbewoners. Al vele jaren worden er door de Vereniging Oranjebuurt in Rheezerveen / Heemserveen regelmatig optochten georganiseerd met versierde wagens. Een evenement waar groepen buurtbewoners maandenlang gezamenlijk aan werken. De optocht is de bekroning van al het werk en volgt een lange route door het uitgestrekte gebied van Rheezerveen en Heemserveen, zodat alle buurtbewoners kunnen meegenieten van de creaties van alle groepen. Juist door de keuze voor de foto van deze locatie met de smalle weg, en een soort boog gevormd door de bomen, bouwt de foto spanning op: hoeveel wagens zitten er nog achter? Het wekt de suggestie op van een hele lange rij. Extra prijs voor de categorie luchtfoto s: Bosgebied Rheezerveen / Fotograaf Arjen Oosterveld. Zoals hiervoor al vermeld werd, hebben een aantal deelnemers aan de fotowedstrijd luchtfoto s ingezonden, van opnames uit een luchtballon of een vliegtuigje. De jury heeft besloten voor deze categorie een extra prijs toe te kennen van 15. Een vergelijking met de andere inzendingen was lastig, deze foto s zijn van een andere orde. Het is verrassend hoe anders onze buurtschappen er vanuit de lucht uitzien. Het geeft een totaal andere indruk dan vanaf de weg. Bij de foto s zaten meerder mooie beelden die bij elkaar een leuk overzicht van Rheezerveen en Heemserveen geven vanuit een ander perspectief. De jury heeft gekozen voor de foto van Arjen Oosterveld van het bos tussen Rheezerveen en Heemserveen. Het laat zien hoe bosrijk ons gebied nog steeds is. Het doet je verbazen: is er hier zoveel bos? Hoewel het wat nevelig lijkt te zijn heeft de fotograaf een moment uitgekozen dat de zon het land goed belichtte en mooie schaduwen gaf, de juiste belichting laat dat goed tot zijn recht komen. De uitsnede van de foto geeft een heel mooi overzicht van een flinke bosvlakte, kenmerkend voor onze woonplaats. Details zijn goed scherp en je kunt zelfs de verschillende boomsoorten onderscheiden. Een evenwichtige maar tevens spannende foto van ons gebied. Eervolle vermeldingen: Kerkuilen nest in Rheezerveen. Fotograaf Ronny Drayer. Deze foto stal gelijk de show bij de jury. De jury vindt de foto ontwapend en hartveroverend, en op een goed moment geschoten. Ook technisch mooi gemaakt met een goede belichting, scherpte en heldere kleuren en een mooie uitsnede / compositie.

5 Toch hebben we de foto van de uilen laten afvallen. (Kerk)uilen in een schuur zijn geen alledaags verschijnsel, maar komt in Rheezerveen / Heemserveen af en toe wel voor. Herkenbaar dus voor sommige inwoners van onze buurtschappen. De jury is echter van mening dat deze foto geen specifiek beeld geeft van Rheezerveen, hij had ook op een willekeurige andere plaats genomen kunnen zijn. Er zijn geen herkenbare ijkpunten in onze buurtschap te zien. Daarom geen prijs. Een eervolle vermelding is zeker op zijn plaats. Bij het op naam stellen van de winnende foto s (die we zonder de namen van de makers te weten hebben beoordeeld) bleek dat de fotograaf toch al onder de winnaars zat, met de foto van De Witte Paal in de herfst. Complimenten voor de maker van beide foto s : Ronny Drayer. Koraalzwam / Gemeentebos. Fotograaf: Klaas Peter van Houten. Een andere briljante foto is de inzending van een koraalzwam. Je eerste reactie is dat het wel om een zeer exotische zwam moet gaan. De foto is echter gewoon in onze eigen omgeving genomen volgens de gegevens van de fotograaf. De opname is gemaakt in het gemeentebos in Heemserveen achter de padvinderij. De fotograaf heeft oog voor detail, en laat ons zien dat als je maar goed kijkt er heel veel moois is te zien in de buurt. Ook iets kleins kan de moeite waard zijn. Belichting, kleuren en dieptescherpte maken dit tot een plaatje. De vonken spatten er af. Toch heeft de jury besloten dat de foto af moest vallen om dezelfde reden als de foto van de uilen. Er is geen herkenbaarheid van de plaats, de foto had in principe ook heel ergens anders genomen kunnen zijn. Jammer dus, geen prijs, maar wel een eervolle vermelding. Heel toevallig (of niet) bleek ook de fotograaf van de Koraalzwam (Klaas Peter van Houten) in de prijzen gevallen te zijn met de andere foto die hij instuurde van de Jaarlijkse optocht. Een heel ander soort foto, maar hetzelfde vakmanschap. Peters vijvertje/ 4 e Wijkweg. Fotograaf Dianne Odink Een verstilde foto van een vijvertje in Rheezerveen dat lang niet iedereen zal kennen. Eén van de verrassende rijkdommen van onze buurtschappen. In koude winters wordt er geschaatst, maar hier doet het voorjaar zijn intree. Mooie weerspiegeling van de bomen in het water, en rimpelingen van het wateropvlak. Een mooie kijk op een bijzonder plekje, goed voor een eervolle vermelding.

6 Stofwolken bij ploegen / Heemserveen. Fotograaf Jan Kuipers. De ondergaande (of opkomende?) zon werpt een bijzonder licht op de stofwolken die veroorzaakt worden door landbouwwerkzaamheden. Ondanks het stof een scherpe foto, de contouren van de bomen steken scherp af tegen de achtergrond, ook op de achtergrond zijn veel details te zien Een mooi sfeerbeeld dat tevens heel herkenbaar is in onze agrarische omgeving. Opkomende zon Rheezerveenseweg. Fotograaf Aaltje Zweep Een subtiele foto van de opkomende zon in een winters landschap. De fotograaf heeft de weerkaatsing van de zon op het ijs, en de bijzondere kleuring van het zonlicht mooi gevangen. De nevels verraden maar weinig van de rest van de omgeving, waar slechts vaag de contouren van huizen te zien zijn. Jammer alleen van de tekst in de loodgrijze lucht boven de zon, die probeert door de wolken heen te komen. Plas van Tholen in de winter. Fotograaf Arjen Oosterveld. Ook dit wintertafereel is bijzonder sfeervol. Vaak gebeurt het niet meer dat er geschaatst kan worden op de plas van Tholen. Door de strakblauwe lucht en de rose gloed van de niet zichtbare zon op het ijs wordt de suggestie versterkt van winterse kou.

Juryrapport. Nr. 5 Eervolle vermelding Winterfotowedstrijd gemeente Leiden Naam fotograaf: Marianne Mieog

Juryrapport. Nr. 5 Eervolle vermelding Winterfotowedstrijd gemeente Leiden Naam fotograaf: Marianne Mieog Nr. 5 Eervolle vermelding Winterfotowedstrijd gemeente Leiden 2017 Naam fotograaf: Marianne Mieog Deze foto trok onmiddellijk de aandacht van de jury door zijn onderwerp en zijn kleurigheid. Heel belangrijk

Nadere informatie

Briefing wethouder & juryvoorzitter. Prijsuitreiking Winterfotowedstrijd en Leiden bij Nachtlicht

Briefing wethouder & juryvoorzitter. Prijsuitreiking Winterfotowedstrijd en Leiden bij Nachtlicht Briefing wethouder & juryvoorzitter Prijsuitreiking Winterfotowedstrijd en Leiden bij Nachtlicht Datum: maandag 21 november 2016 Locatie: B en W kamer stadhuis Tijd: 17.00 start - einde tot 18.00 u (loop

Nadere informatie

Vereniging Natuur fotografen Drenthe

Vereniging Natuur fotografen Drenthe Vereniging Natuur fotografen Drenthe n o v e m b e r 2 0 1 6 R e d a c t i e K l a a s d e B o e r Hans van Dijk Libel - mooie diagonale lijn, lijfje en kop met mooie kleuren, vleugels zijn wazig maar

Nadere informatie

Opdrachten FotoJam 2016

Opdrachten FotoJam 2016 Opdrachten FotoJam 2016 We hebben ons best gedaan om weer een 10-tal uitdagende opdrachten te bedenken. Deze keer mag je de opdrachten uitvoeren op elk tijdstip. Dat betekent van 10 september 0:00 tot

Nadere informatie

Thema 1: bezige vlinders. 1e prijs: Alex Huizinga / Drinkende vals heideblauwtjes

Thema 1: bezige vlinders. 1e prijs: Alex Huizinga / Drinkende vals heideblauwtjes 1e prijs: Alex Huizinga / Drinkende vals heideblauwtjes Er waren veel meer foto s van mud-puddling bij de inzenders, maar deze steeg ver boven de andere uit. Die ene vlinder die scherp is, maar ook alle

Nadere informatie

Win jij de prijs voor de beste Koers-foto 2017? Spelregels + Gratis tips en trics voor de beste foto s

Win jij de prijs voor de beste Koers-foto 2017? Spelregels + Gratis tips en trics voor de beste foto s Win jij de prijs voor de beste Koers-foto 2017? Spelregels + Gratis tips en trics voor de beste foto s Uitdaging Houd jij van foto s maken? Ga dan de uitdaging aan, maak die echte originele plaat en win

Nadere informatie

Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015

Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015 Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015 Het was heel, heel lastig kiezen. Bijna alle omslagen waren ontzettend goed gelukt! Ik was erg onder de indruk van het niveau en creativiteit, het is geweldig

Nadere informatie

Maandthema januari 2015: Donkere dagen voor en na kerstmis. Als het maar met sfeer licht te maken heeft.

Maandthema januari 2015: Donkere dagen voor en na kerstmis. Als het maar met sfeer licht te maken heeft. Maandthema januari 2015: Donkere dagen voor en na kerstmis. Als het maar met sfeer licht te maken heeft. Fotografie zou je bijna een materialisatie van licht kunnen noemen. Het speelt in ieder geval een

Nadere informatie

Bezoekers van de site kiezen de publiekswinnaar. Dit loopt nog tot donderdag 21 juni, de dag waarop de zomer begint.

Bezoekers van de site kiezen de publiekswinnaar. Dit loopt nog tot donderdag 21 juni, de dag waarop de zomer begint. Uitreiking fotowedstrijd Ontdek MooiFlevoland.nl: natuurlijk doen! De afgelopen weken organiseerde MooiFlevoland.nl een fotowedstrijd om deze slogan te verbeelden. Deelnemers aan de fotowedstrijd legden

Nadere informatie

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage HDR- FOTOGRAFIE Inleiding Wanneer je door de zoeker van je al dan niet spiegelreflex camera kijkt en een prachtige scène hebt waargenomen en vastgelegd, dan is er naderhand soms enige teleurstelling wanneer

Nadere informatie

Fotografie. Incentive

Fotografie. Incentive Fotografie Incentive Wat zegt fotografie? Fotografie is essentieel voor de communicatie van Kuoni/ Tenzing Travel. Het is hét ultieme instrument om te inspireren en tot de verbeelding te spreken. Daarom

Nadere informatie

Tips voor betere foto's

Tips voor betere foto's Tips voor betere foto's Henk Hoedemaekers December 2006 Wanneer je alles net zo fotografeert als je in het voorbijgaan ziet, krijg je zelden interessante foto's. Door met de volgende tips rekening te houden,

Nadere informatie

Cursus fotografie: Foto's in de sneeuw

Cursus fotografie: Foto's in de sneeuw Cursus fotografie: Foto's in de sneeuw Handleiding van Auteur: Luuk Januari 2011 In de rubriek fototips geeft simpele tips om met een eenvoudige camera tot goede resultaten te komen. Deze keer: hoe maak

Nadere informatie

Jurering optocht Teskesdurp

Jurering optocht Teskesdurp Jurering optocht Teskesdurp Carnavalswagens Veiligheidscommissie Een carnavalswagen moet er mooi uitzien maar hij moet ook veilig zijn. Daarom kijken we in Teskesdurp niet alleen maar naar het uiterlijk.

Nadere informatie

Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk

Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk 1) Foto s a. De foto dient een weergave te zijn van een locatie op het Eiland van Schalkwijk. De foto kan bijvoorbeeld een impressie zijn van

Nadere informatie

Lesbrief: Vriendschap in beeld. Opdracht: maak een foto waarop je laat zien wat vriendschap voor jou betekent.

Lesbrief: Vriendschap in beeld. Opdracht: maak een foto waarop je laat zien wat vriendschap voor jou betekent. Lesbrief: Vriendschap in beeld Opdracht: maak een foto waarop je laat zien wat vriendschap voor jou betekent. Fotograferen Kiekjes maken we allemaal, als verslag van een mooie vakantie, een familiefeest,

Nadere informatie

Fotografie tips voor betere landschapsfoto's

Fotografie tips voor betere landschapsfoto's Fotografie tips voor betere landschapsfoto's Dit artikel geeft je 10 praktische fotografie tips omtrent compositie, camera instellingen en belichting, die je zullen helpen betere landschapsfoto's te maken.

Nadere informatie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Workshop Fotografie Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Alles over perspectief, standpunt en compositie Belangrijk voor het maken van een goede foto is de keuze van je perspectief. Welk standpunt

Nadere informatie

Juryrapport Nationale Fotowedstrijd 2019 Jouw kerk in beeld

Juryrapport Nationale Fotowedstrijd 2019 Jouw kerk in beeld Juryrapport Nationale Fotowedstrijd 2019 Jouw kerk in beeld De eerste editie van de Nationale Fotowedstrijd Actie Kerkbalans in 2018 heeft veel prachtige foto s opgeleverd. Voor de campagne van 2019 organiseerde

Nadere informatie

Euregionale Fotowedstrijd 2015

Euregionale Fotowedstrijd 2015 Euregionale Fotowedstrijd In vindt een bijzondere editie van de Euregionale Fotowedstrijd plaats. De organisatoren van de tweejaarlijkse fotowedstrijd: de Fotobond afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse

Nadere informatie

Staatsbosbeheer Bouvignelaan 35 4836 AA Breda www.staatsbosbeheer.nl. Verrassende kunst. Boswachterij Dorst, een spannend bos voor iedereen

Staatsbosbeheer Bouvignelaan 35 4836 AA Breda www.staatsbosbeheer.nl. Verrassende kunst. Boswachterij Dorst, een spannend bos voor iedereen Staatsbosbeheer Bouvignelaan 35 4836 AA Breda www.staatsbosbeheer.nl Verrassende kunst Boswachterij Dorst, een spannend bos voor iedereen Verrassende kunst Lopend door de uitgestrekte boswachterij Dorst

Nadere informatie

Juryrapport verlichting Feestweek Hoornaar. Taferelen buurtverenigingen. 1 De kromme Giessen Elfstedentocht

Juryrapport verlichting Feestweek Hoornaar. Taferelen buurtverenigingen. 1 De kromme Giessen Elfstedentocht Juryrapport verlichting Feestweek Hoornaar Taferelen buurtverenigingen 1 De kromme Giessen Elfstedentocht Bijzonder origineel, humor en goed uitgewerkt zijn de belangrijkste redenen voor deze eerste plaats.

Nadere informatie

Breng diepte in je foto

Breng diepte in je foto Gewoon 10 tips Fotograferen is het vertalen van wat je ziet naar een afbeelding. Je kunt gewoon richten en klikken maar je kunt er ook net iets verder over nadenken. Foto's worden dan al een heel stuk

Nadere informatie

stop kinderarbeid award 2013 Juryrapport

stop kinderarbeid award 2013 Juryrapport stop kinderarbeid award 2013 Vooraf De Stop Kinderarbeid Award 2013 is een onderdeel van Made by Kids. Made by Kids van Hivos is een actielespakket en een website voor de groepen 5 t/m 8 van basisscholen.

Nadere informatie

Jurering optocht Teskesdurp

Jurering optocht Teskesdurp Jurering optocht Teskesdurp Carnavalswagens Veiligheidscommissie Een carnavalswagen moet er mooi uitzien maar hij moet ook veilig zijn. Daarom kijken we in Teskesdurp niet alleen maar naar het uiterlijk.

Nadere informatie

Jurering optocht Teskesdurp

Jurering optocht Teskesdurp Jurering optocht Teskesdurp Carnavalswagens Veiligheidscommissie Een carnavalswagen moet er mooi uitzien maar hij moet ook veilig zijn. Daarom kijken we in Teskesdurp niet alleen maar naar het uiterlijk.

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 3. Fotografische vormgeving AV-01-03-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De fotocamera afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 3. Fotografische vormgeving AV-01-03-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De fotocamera afgerond. OPDRACHTKAART AV-01-03-01 Fotografische vormgeving Voorkennis: Je hebt de opdracht De fotocamera afgerond. Intro: Er is een groot verschil tussen de manier waarop wij voorwerpen en mensen zien, en wat

Nadere informatie

Opdrachten. Druk dit document af en maak hierop aantekeningen tijdens uw fotosessies

Opdrachten. Druk dit document af en maak hierop aantekeningen tijdens uw fotosessies 1 Opdrachten In Hoofdstuk 1 De digitale camera en Hoofdstuk 2 Digitaal fotograferen van het Handboek Digitale fotografie en fotobewerking staan opdrachten die u zelf kunt uitvoeren. Als u alle opdrachten

Nadere informatie

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot / Leonie Muller Opdracht - Digitale fotografie Praktische oefeningen in de les

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot / Leonie Muller Opdracht - Digitale fotografie Praktische oefeningen in de les FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot / Leonie Muller Opdracht - Digitale fotografie Praktische oefeningen in de les We gaan in groepjes van twee de onderstaande opdrachten uitwerken. Noteer alle beslissingen

Nadere informatie

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen 1. Inleiding In het Uitvoeringsprogramma Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019 (UTW) zet de provincie Noord-Holland in op het verbeteren van de kwaliteit van werklocaties

Nadere informatie

2011 hebben negentien fotografen foto s. Smeets. Deze keer was een wat andere. manier van jureren uitgedacht. De 83. foto s waren in twaalfbundels op

2011 hebben negentien fotografen foto s. Smeets. Deze keer was een wat andere. manier van jureren uitgedacht. De 83. foto s waren in twaalfbundels op 57 Juryrapport Jaap Taapken Vogelfotoparade 2011 Wim Smeets Voor de Jaap Taapken Vogelfotoparade 2011 hebben negentien fotografen foto s ingestuurd. Onder hen waren enkele nieuwe inzenders, zoals Sigrid

Nadere informatie

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto ONK MACRO AQ15-ONK01-1 - 6,28 25,1 33 Een minder mooie compositie van de heremietkreeft Mist spanning AQ15-ONK02-1 - 7,75 31 10 Goede compositie net weer iets anders in beeld gebracht Iets te druk. AQ15-ONK03-1

Nadere informatie

FOTO- OPDRACHT 6. NatGeoFoto

FOTO- OPDRACHT 6. NatGeoFoto NatGeoFoto MACROFOTOGRAFIE FOTO- OPDRACHT 6 MACROFOTOGRAFIE Veel artikelen in National Geographic Magazine hebben de natuur als onderwerp. Soms gaat het over grote dieren en enorme bomen, soms ook over

Nadere informatie

Staphorster Nacht van de Nacht 25 okt 2015 Fotowedstrijd

Staphorster Nacht van de Nacht 25 okt 2015 Fotowedstrijd Staphorster Nacht van de Nacht 25 okt 2015 Fotowedstrijd Donker was het wel, daar bij de Veldschuur. En dat was nu net de bedoeling. Tijdens de nacht van de nacht gaat het om het donker. Zwart, geen hand

Nadere informatie

COMPOSITIE INHOUD A. ELEMENTEN VAN EEN STERK BEELD 1. HET FORMAAT. Horizontaal formaat Staand of verticaal formaat. Tip. Feiten over formaat

COMPOSITIE INHOUD A. ELEMENTEN VAN EEN STERK BEELD 1. HET FORMAAT. Horizontaal formaat Staand of verticaal formaat. Tip. Feiten over formaat COMPOSITIE INHOUD A. ELEMENTEN VAN EEN STERK BEELD 1. HET FORMAAT Horizontaal formaat Staand of verticaal formaat Tip Feiten over formaat Formaat voor portretten 2. HET ONDERWERP Centrale plaatsing van

Nadere informatie

Opmerking: de ingeburgerde uitdrukking zwart-wit is niet correct, want men bedoelt dan toch meestal foto s die een scala aan grijstinten bevatten.

Opmerking: de ingeburgerde uitdrukking zwart-wit is niet correct, want men bedoelt dan toch meestal foto s die een scala aan grijstinten bevatten. Zwart-wit in Picasa De veranderingen in Picasa 3.6 en 3.8 spelen voor dit onderwerp geen rol - hoogstens zijn er kleine verschillen in de schermafbeeldingen. Zie Intro Picasa 3.6NL en Intro Picasa 3.8NL.

Nadere informatie

2: AANSPRAKELIJKHEID EN VERZEKERING

2: AANSPRAKELIJKHEID EN VERZEKERING Optochtreglement Artikel 1: ALGEMEEN 1. Definities: A. Cv. De Heiknüüters: de carnavalsvereniging die de optocht organiseert. B. Optochtcommissie: Vrijwilligers van Cv. De Heiknüüters die betrokken zijn

Nadere informatie

REGLEMENT ZEEUWS KAMPIOENSCHAP ONDERWATERFOTOGRAFIE 2015

REGLEMENT ZEEUWS KAMPIOENSCHAP ONDERWATERFOTOGRAFIE 2015 I Inleiding Het Open Nederlands Kampioenschap, het Nederlands Kampioenschap en het Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie worden door Aquashot georganiseerd op zondag 17 mei en zondag 31 mei 2015. Het

Nadere informatie

Jaap Taapken Vogelfotoparade 2015

Jaap Taapken Vogelfotoparade 2015 Peter C. Meijer De juryleden voor de Jaap Taapken Vogelfotoparade doen hun werk altijd met grote precisie en met de kennis die zij in huis hebben. Er zijn leden met een grote staat van dienst als natuurfotograaf,

Nadere informatie

Compositie en standpunt

Compositie en standpunt Compositie en standpunt ISO 100 f/9 1/320s 15mm fisheye. Essentiële vaardigheden: Bewustzijn van compositie- regels. Versterken van dynamiek en diepte. Keuze van de juiste lens. Keuze brandpunt-standpunt.

Nadere informatie

Tips; betere foto's maken (bron: hema.nl)

Tips; betere foto's maken (bron: hema.nl) Tips; betere foto's maken (bron: hema.nl) Gulden snede als gouden basisregel Het werkt zo Verdeel het beeld dat je wilt fotograferen in gedachte in negen gelijke vlakken, door er twee horizontale en twee

Nadere informatie

Bijlagen. bovenbouw 2015-2016 / 1. Inhoud

Bijlagen. bovenbouw 2015-2016 / 1. Inhoud 21e jaargang Trefwoord, aflevering 1 Copyright Kwintessens, 2015. Het is aan scholen, die geabonneerd zijn op Trefwoord, toegestaan alleen voor intern gebruik gedeelten van dit materiaal te kopiëren en

Nadere informatie

Samenvatting CKV 19e eeuw: neoclassicisme

Samenvatting CKV 19e eeuw: neoclassicisme Samenvatting CKV 19e eeuw: neoclassicisme Samenvatting door H. 972 woorden 26 juni 2016 1 1 keer beoordeeld Vak CKV Er zijn in de 19e eeuw 5 stromingen ontwikkeld NEO- classicisme De Romantiek Realisme

Nadere informatie

Jury verslag Foto Online 2019 eerste editie, vrij onderwerp en genre Reisfotografie

Jury verslag Foto Online 2019 eerste editie, vrij onderwerp en genre Reisfotografie Jury verslag Foto Online 2019 eerste editie, vrij onderwerp en genre Reisfotografie Een van de voordelen als coördinator van een wedstrijd is dat je heel veel foto s ziet. Je ziet de struggle van de juryleden

Nadere informatie

Beoordeling 4e reeks foto s Regenboog Waregem : thema Avondfotografie

Beoordeling 4e reeks foto s Regenboog Waregem : thema Avondfotografie Beoordeling 4e reeks foto s Regenboog Waregem : thema Avondfotografie 1: foto 2 Schitterende zonsondergang met prachtige vlakverdeling, een compositie uit het boekje, de sterke horizontale lijnen op de

Nadere informatie

Het doel. is om een eerste inzicht te geven in de basis van de digitale fotografie.

Het doel. is om een eerste inzicht te geven in de basis van de digitale fotografie. De Basis 1 Het doel is om een eerste inzicht te geven in de basis van de digitale fotografie. Hoe je het juiste objectief moet kiezen, op welke wijze je de basisfuncties van je camera optimaal kan instellen.

Nadere informatie

BEWEGING. > Doel. > Vele soorten beweging en > hoe Techniek we die vastleggen en benadrukken. 14 april 2016

BEWEGING. > Doel. > Vele soorten beweging en > hoe Techniek we die vastleggen en benadrukken. 14 april 2016 BEWEGING 14 april 2016 > Doel > Vele soorten beweging en > hoe Techniek we die vastleggen en benadrukken > Vele soorten beweging en > hoe Techniek we die vastleggen en benadrukken doel BEWEGING 14 april

Nadere informatie

Reglementen Het Mooiste Paardenmoment

Reglementen Het Mooiste Paardenmoment Reglementen Het Mooiste Paardenmoment 1. Algemene voorwaarden voor deelname Om mee te doen aan de actie worden persoonlijke gegevens ingevuld. Gegevens van de deelnemers worden gebruikt om winnaars te

Nadere informatie

Hallo iedereen! 2D vs 3D vs diepte

Hallo iedereen! 2D vs 3D vs diepte Hallo iedereen! In deze blog zou ik graag een licht werpen op twee uitdagingen van landschapsfotografie, namelijk diepte en grootsheid. Landschapsfotografie lijkt wellicht een makkelijke bezigheid; het

Nadere informatie

WERKBOEK voor leerlingen in de brugklas Fotowedstrijd Jong in Brabant!

WERKBOEK voor leerlingen in de brugklas Fotowedstrijd Jong in Brabant! WERKBOEK voor leerlingen in de brugklas Fotowedstrijd Jong in Brabant! Dit is het werkboek van: School: Klas: Datum: 1 Hoi Brugklasser, Het is feest! Erfgoedvereniging Heemschut bestaat een eeuw. Al 100

Nadere informatie

Balans tussen orde en chaos ontsnappen aan de chaos. ordening = de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen

Balans tussen orde en chaos ontsnappen aan de chaos. ordening = de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen Balans tussen orde en chaos ontsnappen aan de chaos ordening = de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen Compositie (samenstelling) is het belangrijkste ordeningssysteem 1. Compositie,

Nadere informatie

FLASH BACK. Dit Les-ID staat helemaal in het teken van Open Monumentendag.

FLASH BACK. Dit Les-ID staat helemaal in het teken van Open Monumentendag. FLASH BACK Dit Les-ID staat helemaal in het teken van Open Monumentendag. Monumenten krijgen al snel het etiket opgeplakt dat ze oud, saai of niet interessant zijn zeker niet voor kinderen en jongeren.

Nadere informatie

Definities. Welke landschappen men kan onderscheiden. Hoe architectuur is gedefinieerd. Het verschil tussen een registrerende en creatieve benadering.

Definities. Welke landschappen men kan onderscheiden. Hoe architectuur is gedefinieerd. Het verschil tussen een registrerende en creatieve benadering. Definities Essentiële vaardigheden Welke landschappen men kan onderscheiden. Hoe architectuur is gedefinieerd. Het verschil tussen een registrerende en creatieve benadering. Focus op Fotografie: Landschap

Nadere informatie

WAPEN EN VLAG ORANJEWOUD nadere uitleg door Jelle Terluin, Beetsterzwaag

WAPEN EN VLAG ORANJEWOUD nadere uitleg door Jelle Terluin, Beetsterzwaag WAPEN EN VLAG ORANJEWOUD nadere uitleg door Jelle Terluin, Beetsterzwaag De voorzitter van Plaatselijk belang Oranjewoud heeft mij gevraagd om een artikeltje te schrijven over het ontwerp wapen en vlag

Nadere informatie

VOORWOORD. U ziet hoe de fotografen ieder op hun eigen manier het verhaal van de polder vertellen: hun foto s verwonderen, ontroeren en inspireren.

VOORWOORD. U ziet hoe de fotografen ieder op hun eigen manier het verhaal van de polder vertellen: hun foto s verwonderen, ontroeren en inspireren. FOTO wedstrijd 1 2 VOORWOORD De inwoners van Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg vieren dit jaar een bijzonder jubileum: de Zoetermeerse Meerpolder bestaat precies vierhonderd jaar. Op 15 maart 1614 verleenden

Nadere informatie

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf 1 Bekijk de foto s in de tentoonstelling. Lees de teksten nog niet. Kies een foto waar jij een verhaal bij kunt bedenken. Laat je fantasie

Nadere informatie

natuurboekje van lente 2018

natuurboekje van lente 2018 natuurboekje van lente 2018 HOI! OF JE NU IN DE STAD woonde, in een dorp of ergens tussen de koeien je zag vroeger bijna overal huiszwaluwen. En veel! Dat is nu niet meer. Hoe zit dat precies? En ook,

Nadere informatie

Maandthema Juni 2015 Reflecties / spiegelingen. Mail uiterlijk zondag 7 juni maximaal 2 foto s naar

Maandthema Juni 2015 Reflecties / spiegelingen. Mail uiterlijk zondag 7 juni maximaal 2 foto s naar Maandthema Juni 2015 Reflecties / spiegelingen Mail uiterlijk zondag 7 juni maximaal 2 foto s naar fotoclubdebetuwe@gmail.com Wat zegt De Van Dale hierover Over spiegelen : licht of beelden terugkaatsen

Nadere informatie

GIMP cursus Deel 5: Selecties

GIMP cursus Deel 5: Selecties GIMP cursus Deel 5: Selecties Handleiding van Auteur: erik98 Februari 2015 In deel 5 gaan we aan de gang met het maken en gebruiken van een selectie. Voor we beginnen: het hier gebruikte voorbeeld is prachtig,

Nadere informatie

38ste jaargang n u m m er 370 m aart 2018

38ste jaargang n u m m er 370 m aart 2018 . Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA foto: Filip 38ste jaargang n u m m er 370 m aart 2018 kalender licht en schaduw Woensdag 14 maart 2018-20u00-de Kerkewegel Projectie opdrachten

Nadere informatie

FIETSROUTE Dirksland

FIETSROUTE Dirksland FIETSROUTE Dirksland Verdrinkend Land Inundatie tijdens de Tweede Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee Fietsroute Dirksland In februari 1944 zette de Duitse bezetter het oostelijk deel van Goeree-Overflakkee

Nadere informatie

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018)

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) OMO-praktijkwerkstukprijs Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen we graag

Nadere informatie

Tips voor avondfotografie

Tips voor avondfotografie Tips voor avondfotografie digitalefotografietips.nl Veel fotografen bergen hun camera op na het vastleggen van een mooie zonsondergang. Maar eigenlijk begint het daarna pas, in ieder geval voor het onderwerp

Nadere informatie

Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Beste Foto 2017

Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Beste Foto 2017 Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Beste Foto 2017 1 Lia van Nieuwenhuizen Olympus E-PL1 Olympus M.9-18mm F4.0-5.6 9,00mm 1/100sec f/5,6 ISO160 Wel scherpe en goed belichte opname maar qua beleving een

Nadere informatie

Macro fotografie De eerste is de scherpstelafstand van de lens De tweede belangrijke waarde is de reproductiefactor

Macro fotografie De eerste is de scherpstelafstand van de lens De tweede belangrijke waarde is de reproductiefactor Macro fotografie is volgens velen één van de moeilijkst uit te voeren vormen van fotografie doordat je zo dicht op je onderwerp zit en dat je diafragma ver open is je slechts enkele millimeters hebt om

Nadere informatie

Het Zeeuws kampioenschap onderwaterfotografie wordt door Aquashot georganiseerd op zondag 22 mei en zondag 26 juni 2016.

Het Zeeuws kampioenschap onderwaterfotografie wordt door Aquashot georganiseerd op zondag 22 mei en zondag 26 juni 2016. I INLEIDING Het Zeeuws kampioenschap onderwaterfotografie wordt door Aquashot georganiseerd op zondag 22 mei en zondag 26 juni 2016. Het Zeeuws kampioenschap (ZK) staat open voor ALLE beginnende onderwaterfotografen

Nadere informatie

Samenvatting Aardrijkskunde Remote Sensing

Samenvatting Aardrijkskunde Remote Sensing Samenvatting Aardrijkskunde Remote Sensing Samenvatting door een scholier 1861 woorden 28 juni 2005 6,9 111 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Combinatiebeeld: door beelden met echte kleuren samen te voegen

Nadere informatie

P o o r t e n v a n h o o p

P o o r t e n v a n h o o p Poorten van hoop Ontwerp Ontwerp : Assistent : Studio Juul Rameau Juul Rameau Lotte Snijer Adres : Daalakkersweg 6-46 5641JA Eindhoven Email : info@juulrameau.com Mobiel : 06 2933 1511 Website : www.juulrameau.com

Nadere informatie

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie. Team

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie. Team Algemeen Reglement Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie Team I Inleiding Het Open Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie Team (ONKTEAM) wordt door de Nederlandse Onderwatersport Bond

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2012 tijdvak 2 dinsdag 19 juni 13.30-15.30 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 34 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 76 punten

Nadere informatie

5 Tips voor herfstfotografie 1. Kies het juiste licht

5 Tips voor herfstfotografie 1. Kies het juiste licht 5 Tips voor herfstfotografie 1. Kies het juiste licht Met zonsopkomst en zonsondergang heb je natuurlijk prachtig licht. Voordeel in de herfst is dat je niet meer zo extreem vroeg het bed uit moet om dit

Nadere informatie

Hoe doe je mee? Beoordelings factoren

Hoe doe je mee? Beoordelings factoren GeoCraft Wedstrijd GeoCraft is onderdeel van het Science Center GeoFort. GeoCraft is in samenwerking met: Geodan, de VU, het Kadaster, Rijkswaterstaat, het Jaar van de Ruimte, Ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Subscribe Past Issues Translate RSS Beter fotograferen - Een nieuwsbrief over betere foto's en de lol daarvan

Subscribe Past Issues Translate RSS Beter fotograferen - Een nieuwsbrief over betere foto's en de lol daarvan Subscribe Past Issues Translate RSS Foto Hans Heemskerk Nieuwsbrief Beter fotograferen - Een nieuwsbrief over betere foto's en de lol daarvan Een nieuwsbrief over foto's maken? Foto's zijn toch om naar

Nadere informatie

Inzendinstructie *236E-IP-2017* Tenzij anders vermeld, berust het auteursrecht van de in dit werk voorkomende afbeeldingen bij OGN.

Inzendinstructie *236E-IP-2017* Tenzij anders vermeld, berust het auteursrecht van de in dit werk voorkomende afbeeldingen bij OGN. Inzendinstructie Tenzij anders vermeld, berust het auteursrecht van de in dit werk voorkomende afbeeldingen bij OGN. LOI Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of

Nadere informatie

11 tips voor accenten in foto s

11 tips voor accenten in foto s 11 tips voor accenten in foto s Han Sieveking Whitepapers 2014 Fotoacademie MISSION STATEMENT De Fotoacademie leidt op inspirerende wijze een student op tot een bewuste, zelfstandige (beroeps)fotograaf

Nadere informatie

Euregionale Fotowedstrijd Uitingen van Religie in Limburg en in het Rijnland

Euregionale Fotowedstrijd Uitingen van Religie in Limburg en in het Rijnland In 2011 werd in de aanbouw van het Limburgs Museum te Venlo de mikwe geplaatst, het rituele badhuis uit de 13e eeuw dat tevens het oudste Joodse is in Nederland. Deze mikwe en bijbehorende inrichting krijgen

Nadere informatie

Diafragma, hoe werkt het

Diafragma, hoe werkt het Diafragma, hoe werkt het DOOR KENNETH VERBURG IN BASISCURSUS - 172 REACTIES Onderdeel van de serie 1. Basiskennis Starten met een spiegelreflexcamera Diafragma, hoe werkt het De beste sluitertijd kiezen

Nadere informatie

Voorwoord. Ik wens je weer veel plezier met dit boek.

Voorwoord. Ik wens je weer veel plezier met dit boek. Voorwoord Veel mensen hebben tegenwoordig een camera om foto s en video s te maken. Misschien heb je er zelf ook een of mag je die van je ouders gebruiken. Het is heel leuk om foto s en video s te maken.

Nadere informatie

Bijlage - Uitslag en toelichting ONK 2017 Groothoek met Duiker

Bijlage - Uitslag en toelichting ONK 2017 Groothoek met Duiker Bijlage - Uitslag en toelichting ONK 2017 Groothoek met Duiker 1 Kees Opstal Nikon D750 Tokina AT-X107 DX Fisheye 10-17mm F3.5-4.5 17,00mm 1/160sec f/10 ISO100 Prachtige foto, heel creatief omgegaan met

Nadere informatie

16 Tips voor betere vakantiefoto's

16 Tips voor betere vakantiefoto's 16 Tips voor betere vakantiefoto's Het lukt je niet om dat ene moment goed vast te leggen, je krijgt de sfeer niet te pakken. De foto's zijn niet scherp of flets, je kind staat steeds met de ogen dicht

Nadere informatie

Bijlage - Uitslag en toelichting ONK Team 2017

Bijlage - Uitslag en toelichting ONK Team 2017 Bijlage - Uitslag en toelichting ONK Team 2017 Groothoek met duiker 1 Team Germany Bernhardt Conrad Canon EOS 1D X MarkII EF8-15mm f/4l Fisheye USM 15,00mm 1/200sec f/18 ISO800 De houding van de duiker

Nadere informatie

De voordelen van de belichtingsregelingen onder creatief gebruik zijn in de meeste gevallen een juist belichte en creatievere foto.

De voordelen van de belichtingsregelingen onder creatief gebruik zijn in de meeste gevallen een juist belichte en creatievere foto. Belichtingsregelingen: Creatief gebruik Dit tweede deel, over het programmakeuzewiel, behandelt het creatief gebruik van belichtingsregelingen. Deze geavanceerde belichtingsregelingen zijn tegenwoordig

Nadere informatie

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap. Onderwaterfotografie. Zoet Water

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap. Onderwaterfotografie. Zoet Water Algemeen Reglement Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie Zoet Water I Inleiding Het Open Nederlands Kampioenschap Zoet Water wordt door de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) georganiseerd.

Nadere informatie

Verslag ledenvergadering 17 November 2016

Verslag ledenvergadering 17 November 2016 Verslag ledenvergadering 17 November 2016 Aanwezig 17 leden en een aspirant lid Noel Bonné Verontschuldigd Rob en Denise AGENDA Tentoonstelling Gemeentehuis Toekomst CvB en VLF Tips voor trips Achter de

Nadere informatie

Reglement fotowedstrijd VVV-Diest 2015

Reglement fotowedstrijd VVV-Diest 2015 DIEST De V.V.V.-Diest, stedelijke adviesraad voor toerisme, organiseert een fotowedstrijd over de zomer in Diest. De winnende foto s kunnen gebruikt worden door de Stad Diest voor promotionele toeristische

Nadere informatie

Met vogels op trektocht

Met vogels op trektocht Met vogels op trektocht Leerdagboek van:... Een (on)bekend geluid Wat voor geluid hoor je? Waar komt het geluid vandaan? Dit wil ik opschrijven over de vogel: Denk aan vragen als: Hoe ziet de vogel eruit?

Nadere informatie

Annelies Van Regenmortel 75 euro

Annelies Van Regenmortel 75 euro Zomerkiekjes 2016 Beeld is zo krachtig. Beelden kunnen ons ontroeren, verontwaardiging geven, angst bezorgen, blij maken. Beelden kunnen vertedering oproepen; beelden ràken. Onze perceptie van de wereld

Nadere informatie

Tips voor betere foto s. Tips voor betere foto s. Camera vasthouden. Camera vasthouden. Camera vasthouden. Autofocus

Tips voor betere foto s. Tips voor betere foto s. Camera vasthouden. Camera vasthouden. Camera vasthouden. Autofocus Tips voor betere foto s Tips voor betere foto s Koos Mast Irma Meijerman Oktober 2009 Camera vasthouden Auto-focus Licht en kleur Zwart-wit Compositie Symmetrie en ritme Formaat en uitsnede Standpunt Voorgrond/achtergrond

Nadere informatie

Handboek voor Juryleden van d n Opstoet v211113

Handboek voor Juryleden van d n Opstoet v211113 Pagina 1 Handboek voor Juryleden van d n Opstoet v211113 Carnavalsstichting Tilburg - Optochtcommissie Optochtcommissie Contact: Carnavalsstichting Tilburg Optochtcommissie Postbus 9204 5000 HE Tilburg

Nadere informatie

JURYRAPPORT NVP ESG AWARD 2017

JURYRAPPORT NVP ESG AWARD 2017 JURYRAPPORT NVP ESG AWARD 2017 JURYRAPPORT Het is met veel genoegen dat de jury van de ESG Award van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) een weloverwogen keuze heeft kunnen maken

Nadere informatie

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Gijs Witkamp HKU GAR1B V1.0 02-10-2014 De opdracht: Zoek 10 voorbeelden van grafische vormgeving die jullie niet goed vinden communiceren

Nadere informatie

Creatieve Kerstkaart. Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood

Creatieve Kerstkaart.  Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood http://alfoart.com/christmas_card_1.html Creatieve Kerstkaart Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood 1) Nieuw document: 900 x 675 px ; vul de achtergrond met een gespiegeld

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016 RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT September 2016 INHOUD Introductie 3 Gebruik en plaatsing Losse / enkele foto 4 Foto wolk 4 fotografiestijlen 5 Fotografiestijl 1: conceptueel en verhalend Uitleg en voorbeelden

Nadere informatie

Jury rapport versierde wagens

Jury rapport versierde wagens Jury rapport versierde wagens Algemene indruk Het was een prachtige, ontzettend goed verzorgde en bovenal vrolijke optocht! De prachtige bloemstukken op bijna elke wagen en zelfs de versierde muziekwagen

Nadere informatie

FABULEUZE FOTO S TIJDENS DE FEESTDAGEN ELSE KRAMER

FABULEUZE FOTO S TIJDENS DE FEESTDAGEN ELSE KRAMER FABULEUZE FOTO S TIJDENS DE FEESTDAGEN ELSE KRAMER HET IS WEER DE TIJDE VAN FEESTEN. Leuk! Genieten met fijne mensen. Lekker eten en drinken. Heerlijk. Maar foto s maken tijdens feesten is jammer genoeg

Nadere informatie

HANDMATIG FOTOGRAFEREN

HANDMATIG FOTOGRAFEREN W W W. K L E I N E D R O M E R S. N L 2 0 1 8 K L E I N E D R O M E R S EBOOK HANDMATIG FOTOGRAFEREN Ligt jouw camera ook meer stof te verzamelen dan foto s? Dan wordt het tijd voor verandering, want die

Nadere informatie

HDR: de digitale Ansel Adams

HDR: de digitale Ansel Adams HDR: de digitale Ansel Adams In bepaalde (vaak Duitse) fotokringen is een nieuwe trend gaande: HDR-fotografie. HDR staat voor High Dynamic Range: een groot dynamisch bereik. HDR is de digitale tegenhanger

Nadere informatie

Beeldwijzer Avans Hogeschool. Praktische Basisrichtlijnen Beeldstijl

Beeldwijzer Avans Hogeschool. Praktische Basisrichtlijnen Beeldstijl Beeldwijzer Avans Hogeschool Praktische Basisrichtlijnen Beeldstijl pagina 2 van 16 Inhoud 1 Beeldwijzer Avans Hogeschool 3 2 Kernwaarden 5 2.1 Ambitie 5 2.2 Persoonlijke aandacht 6 2.3 Midden in de maatschappij

Nadere informatie

Onderzoek. Portfolio opdracht klas 2

Onderzoek. Portfolio opdracht klas 2 Reflectieformulier beeldend werk Kies één grote opdracht van één kunstvak waar je meerdere lessen aan hebt gewerkt. De reflectie die je gaat maken gaat alleen over deze opdracht. De reflectie opdracht

Nadere informatie