Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/07/2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/07/2018"

Transcriptie

1 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/07/2018 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen; G. Verdonck, C. De Jonghe, L. Maesen, T. Dedecker, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys- Goemaere, J.M. Dedecker, C. Niville, N. Lejaeghere, D. De Poortere, D. Demarcke, D. Van Den Broucke, B. Ryckewaert, L. Feys-Peelman, K. Devos, S. Van den Bossche, A. Goethaels, W. Desender, raadsleden; D. Gilliaert, OCMW-voorzitter; J. Duchi, korpschef (voor agendapunt 1); Verontschuldigd: P. Ryckewaert, algemeen directeur De zitting wordt geopend om 19:00 uur. Openbare vergadering 1. Verslag gemeenteraadszitting dd. 14/06/ Aanstellen financieel directeur en adjunct-financieel directeur - diverse modaliteiten - Het Decreet Lokaal Bestuur voorziet in een integratie van gemeente en OCMW met behoud van afzonderlijke rechtspersonen. Het Decreet Lokaal Bestuur voorziet in artikel 162 dat er in elke gemeente één algemeen en één financieel directeur aanwezig is die zowel de gemeente als het OCMW bedient, waarbij beide ambten worden uitgeoefend door personeelsleden van de gemeente. Tijdens de gemeenteraadszitting van 08/03/2018 (01) heeft de raad kennis genomen van de aanstelling van de voormalige gemeente- en OCMW-secretaris als algemeen directeur. Het decreet lokaal bestuur bevat een bijzondere overgangsregeling om tijdig en uiterlijk tegen 1 augustus 2018 tot de invulling van het ambt van financieel directeur te komen. Het komt toe aan de gemeenteraad om overeenkomstig artikel 583 en 589 van het decreet lokaal bestuur om enerzijds de nieuwe financieel directeur aan te stellen en anderzijds de overblijvende functiehouder aan te stellen in een adjunct- of passende functie. De gemeenteraad heeft in zitting van 9 mei 2018 de zittende financieel beheerders van de gemeente en het OCMW opgeroepen om zich kandidaat te stellen voor de functie van financieel directeur en heeft de functiebeschrijving van de financieel directeur vastgesteld. De financieel beheerder van de gemeente en het OCMW hebben zich beiden tijdig kandidaat gesteld en dienden tevens een gezamenlijk een organisatievoorstel in.

2 Dit voorstel komt samengevat neer op het volgende: - aanstelling huidige financieel beheerder OCMW als adjunct-financieel directeur (met overeenstemmende salarisschaal; uitdovende functie); - aanstelling huidige financieel beheerder gemeente als financieel directeur (met overeenstemmende salarisschaal). Er wordt een werfreserve aangelegd, de functiebeschrijving voor adjunct-financieel directeur wordt vastgesteld en enkele andere modaliteiten verbonden aan het voorstel worden geregeld. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de modaliteiten nodig om het voorstel te kunnen realiseren goed te keuren. De eigenlijke aanstellingen komen aan bod tijdens de besloten zitting. 3. Gemeentelijk basisonderwijs - arbeidsreglement - hervaststelling Het arbeidsreglement voor de personeelsleden van het gemeentelijk basisonderwijs werd afgestemd op de nieuwe regelgeving, het model van O.V.S.G. en interne afspraken binnen de scholengemeenschap Strand en Polder. Aan de raad wordt gevraagd om het arbeidsreglement opnieuw vast te stellen. 4. Gemeentelijk basisonderwijs - aansluiting bij het ondersteuningsnetwerk West Vlaanderen - kennisname en bekrachtiging van beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 13/03/2018 (agendapunt 76) Openbare ondersteuningsnetwerken zijn bedoeld voor leerlingen die meer nodig hebben dan basiszorg of verhoogde zorg. Openbare ondersteuningsnetwerken staan in voor de ondersteuning en begeleiding van kinderen met specifieke onderwijsbehoeften. Deze nieuwe regeling vervangt de GON- (geïntegreerd onderwijs), ION- (inclusief onderwijs) en de waarborgregeling. De Vlaamse overheid stuurt aan dat de scholen gewoon basis- en secundair onderwijs moeten aansluiten bij een openbaar ondersteuningsnetwerk binnen een logisch regionaal gebied. Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 13/03/2018 (agendapunt 76) beslist om met haar scholen basisonderwijs aan te sluiten bij het openbaar ondersteuningsnetwerk West Vlaanderen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om kennis te nemen van de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 13/03/2018 (agendapunt 76). Tevens wordt gevraagd om deze beslissing te bekrachtigen. 5. Gemeentelijk basisonderwijs - kalender klas- en vakantiedagen - vaststelling De raad wordt gevraagd om de kalender van de klas- en vakantiedagen voor de gemeentescholen - schooljaar goed te keuren. 6. Gemeentelijk basisonderwijs - nascholingsbeleid gemeentescholen 1 en 2 - De onderwijsinspectie vraagt de leerkrachten om zich bij te scholen in hun beroepsbekwaamheid. De schoolbesturen krijgen hiervoor extra financiële middelen van de overheid.

3 Aan de Raad wordt gevraagd om het nascholingsbeleid schooljaar voor de gemeentescholen 1 en 2 goed te keuren. 7. Gemeentelijk basisonderwijs - aanwending gedeelte werkingsbudget voor 107 lestijden beleidsondersteuning - Sedert decennia is er het gebruik om extra leerkrachten aan te stellen en dit om een kwaliteitsvol gemeentelijk onderwijs te kunnen aanbieden. Om de betrokken leerkrachten een volwaardig statuut te geven en om de aanstellingen juridisch te regelen werd vorige schooljaren reeds gebruik gemaakt van de zogenaamde Tivoli-uren. Concreet wordt voorgesteld om 107 lestijden van het werkingsbudget aan te wenden voor het gemeentelijk onderwijs. Uiteraard voorziet de gemeente voldoende eigen middelen om de optimale werking blijvend te waarborgen. 8. Gemeentelijk basisonderwijs - aanwending lestijdenpakket voor het schooljaar De raad wordt gevraagd om het lestijdenpakket voor het schooljaar voor de gemeentescholen goed te keuren (ingevolge het protocol in het syndicaal overlegcomité op 08/05/2018). 9. Aanpassing dienstreglement openbare bibliotheek - 21 juni en 2 november zijn geen gemeentelijke verlofdagen meer. Als gevolg daarvan wordt gevraagd om de schrapping van deze data als sluitingsdagen in het dienstreglement openbare bibliotheek Middelkerke goed te keuren. 10. Diverse wijzigingen APV - Aan de raad wordt gevraagd enkele wijzigingen aan de gemeentelijke algemene politieverordening (APV) goed te keuren. Het betreffen: aanpassing maximale bezetting in tenten ter gelegenheid van evenementen (1 persoon per 0,6m² ipv 1 persoon per 1,4m²); aanpassing berekening bezetting in gebouwen en lokalen; herzien en uitbreiden verbod op vuurwerk door ook voorzien verbod gebruik van zogenaamd Bengaals vuur, knal- en rookbussen en soortgelijke. Afwijkingen op het verbod kunnen door de burgemeester toegestaan worden.

4 11. Politieverordening ivm gemeente- en provincieraadsverkiezingen op 14/10/ Op zondag 14/10/2018 zijn er gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. In het belang van de openbare orde, rust en veiligheid is het nodig om aanvullende maatregelen te treffen ter gelegenheid van deze verkiezingen, inzonderheid wat de regeling van de zgn. verkiezingspropaganda betreft. Ook n.a.v. de vorige verkiezingen werden gelijkaardige regelingen getroffen. Het betreffen maatregelen ivm de plaatsing van verkiezingsborden, het verbod op voertuigkaravanen, het verbod op het gebruik van geluidsinstallaties, de periode van plaatsing van borden en zo meer. Aan de raad wordt gevraagd de regeling goed te keuren. 12. AGB - budgetwijziging 1/ Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de budgetwijziging 1 van 2018 van het ABG Middelkerke vast te stellen volgens het voorliggend ontwerp, financieel in evenwicht als volgt: Resultaat op kasbasis BW 1/ AGB Middelkerke - verlenen van kwijting aan bestuurders AGB Middelkerke voor het boekjaar De jaarrekening 2017 van het Autonoom Gemeentebedrijf Middelkerke werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 14 juni Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kwijting te verlenen aan de bestuurders van het AGB Middelkerke voor het boekjaar OCMW - jaarrekening aktename De jaarrekening van het OCMW is vastgesteld door de OCMW-raad. De rekening dient aan de gemeenteraad te worden voorgelegd zodat deze eventueel opmerkingen kan formuleren binnen de daarvoor voorziene termijn. De rekening wordt ter voorgelegd aan de provinciegouverneur. Aan de raad wordt gevraagd akte te nemen van de OCMW-rekening 2017, met volgende basisgegevens: Balanstotaal : ,32 Resultaat op kasbasis : ,42 Autofinancieringsmarge : ,01

5 15. Meerjarenplanwijziging 1/ Budgetwijziging 1/ vaststelling Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de meerjarenplanwijziging 1 van 2018 goed te keuren en de budgetwijziging 1 van 2018 vast te stellen volgens het voorliggend ontwerp, financieel in evenwicht als volgt: Resultaat op kasbasis Autofinancieringsmarge Concessieovereenkomst Zeedijk & Strand, niet gedekt door de strandconcessie, Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de concessieovereenkomst Zeedijk & Strand, niet gedekt door de strandconcessie goed te keuren. De concessie wordt verleend aan de gemeente Middelkerke door de IVA Maritieme Dienstverlening en Kust. Deze concessie wordt verleend om andere installaties aan te brengen dan deze voor zee- en zonnebaden, sport en spelen die conform het besluit van de Vlaamse regering betreffende de strandconcessies dd. 26/04/1995 ressorteren onder de strandconcessie. Het betreft een herziene concessie omwille van het bijkomend potentieel gecreëerd op basis van het nieuwe PRUP Strand en Dijk van 2013 en de concessie wordt voor langere duur verleend teneinde de kustgemeenten toe te laten op hun beurt contracten af te sluiten met exploitanten waarbij voldoende rechtszekerheid kan worden geboden om te investeren. 17. Regularisatie en grondruil tussen gemeente Middelkerke - D.M./V.P. - goedkeuren ontwerpakte Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met de ontwerpakte voor de grondruil tussen de gemeente Middelkerke en DM VP, meer bepaald het eerste deel van de akte die betrekking heeft op deze grondruil. 18. Uitgaven verdeling nog door de gemeenteraad te bepalen - Gevraagd wordt te verlenen aan de toekenning van onderstaande toelage: Verdeling nog door de gemeenteraad te bepalen 2500 Columbus Noordzeevissers 300 De Zandfretters 1000 Resterend bedrag nog door de gemeenteraad te bepalen 1200

6 19. Wegentracé van de verkavelingswijziging, aangevraagd door New Village Park BVBA, gelegen Korte Zwepenstraat - New Village Park BVBA heeft een verkavelingsaanvraag ingediend voor het verkavelen van gronden (wijziging V aanpassing van 26 naar 36 loten met wegenis), gelegen Korte Zwepenstraat. De verkaveling is gelegen binnen de grenzen van het gewestplan Oostende-Middenkust (KB 26/01/1977) met als bestemming woonuitbreidingsgebied. Volgens artikel 47 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 februari 2015 tot aanwijzing van de Vlaamse en provinciale projecten in uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning dient de gemeenteraad een besluit te nemen over de wegen. De raad dient ook kennis te nemen van de ingediende bezwaren. (De behandeling ervan komt toe aan het college van burgemeester en schepenen.) 20. RUP nr. 2ter Zeedijk Mouchotteplein kennisname gemotiveerd advies GECORO + definitieve vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan De gemeenteraad heeft in vergadering van dd. 22/08/2013 beslist tot gedeeltelijke herziening van het BPA Zeedijk. De gemeenteraad heeft in vergadering van dd. 11/06/2015 beslist tot gedeeltelijke herziening van het BPA Kerkstraat. In de voorontwerpfase werden volgende adviesorganen gevraagd advies uit te brengen: deputatie van de provincie West-Vlaanderen, Departement Omgeving, Vlaamse Milieu Maatschappij, Agentschap Wegen en Verkeer, GECORO, De Lijn West-Vlaanderen, LEM Oostende Brugge, Belgocontrol, Agentschap voor Natuur en Bos. Er werd op 08/11/2017 een plenaire vergadering georganiseerd waarbij de bovenvermelde adviezen in detail werden besproken met de betrokken actoren. De adviezen uitgebracht in het kader van de adviesronde en plenaire vergadering werden door het college van burgemeester en schepenen behandeld dd. 12/12/2017. Het ruimtelijk uitvoeringsplan nr. 2ter Zeedijk - Mouchotteplein werd voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad dd. 08/03/2018. Het ruimtelijk uitvoeringsplan nr. 2ter Zeedijk - Mouchotteplein werd onderworpen aan een openbaar onderzoek van 26/03/2018 tot en met 24/05/2018. De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening bundelde alle adviezen, opmerkingen en bezwaren in vergadering van dd. 06/06/2018. Het advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening werd behandeld door het college van burgemeester en schepenen dd. 26/06/2018. De raad wordt gevraagd het ruimtelijk uitvoeringsplan nr. 2ter Zeedijk - Mouchotteplein definitief vast te stellen. 21. RUP nr. 41 Recreatie Zeelaan voorlopige vaststelling van het ontwerpplan De gemeenteraad heeft op 12/11/2015 het ontwerp en de raming voor de opdracht met als voorwerp opmaak RUP nr. 41 Recreatie Zeelaan goedgekeurd.

7 In de voorontwerpfase werden volgende adviesorganen gevraagd advies uit te brengen: deputatie van de provincie West-Vlaanderen, Departement Omgeving, Agentschap Wegen en Verkeer, GECORO, Stadsbestuur Nieuwpoort, Toerisme Vlaanderen, Sport Vlaanderen. Er werd op 06/06/2018 een plenaire vergadering georganiseerd waarbij de bovenvermelde adviezen in detail werden besproken met de betrokken actoren. De adviezen uitgebracht in het kader van de adviesronde en plenaire vergadering werden door het college van burgemeester en schepenen behandeld op 19/06/2018. De raad wordt gevraagd het ruimtelijk uitvoeringsplan nr. 41 Recratie Zeelaan voorlopig vast te stellen. Besloten vergadering 22. Aanwijzing K.B. als vaststellende ambtenaar gemeentelijke administratieve sancties Voorgesteld wordt om K.B. Dienst Preventie en samenleven, administratief medewerker, aan te wijzen als gas-vaststeller in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties. Hij voldoet aan alle gestelde voorwaarden. 23. Aanstelling adjunct-financieel directeur (Zie agendapunt 2.) 24. Opheffing besluit van de gemeenteraad dd. 09/05/2018 (23) houdende de aanstelling van een waarnemend financieel beheerder - Gezien de aanstelling van een adjunct-financieel directeur is het besluit van de gemeenteraad dd. 09/05/2018 (23) zonder voorwerp geworden. Bijgevolg wordt gevraagd om dit besluit op te heffen met ingang van 01/08/ Aanstelling financieel directeur (Zie agendapunten 2 en 23.) Zitting geheven om. uur voorzitter Michel Landuyt

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 08/06/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 08/06/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 08/06/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 30/08/2018

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 30/08/2018 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 30/08/2018 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 19/05/2016

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 19/05/2016 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 19/05/2016 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014 Sector secretariaat gemeenteraad uittreksel notulenboek Zitting Gemeenteraad 24/04/2014 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove,

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019 Aanwezig: (alfabetisch) F. Ampe-Duron, F. Annys, K. Claeys-Goemaere, De Lille Robin, D. De Poortere, M. Declerck, J.M. Dedecker, T. Dedecker,

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 20/12/2018

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 20/12/2018 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 20/12/2018 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Verslag gemeenteraadszitting op 25/02/2016

Verslag gemeenteraadszitting op 25/02/2016 Verslag gemeenteraadszitting op 25/02/2016 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, B. Vandekerckhove, schepenen; G. Soete, G. Verdonck, C. De Jonghe, L. Maesen,

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 08/03/2018

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 08/03/2018 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 08/03/2018 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 09/05/2018

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 09/05/2018 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 09/05/2018 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 09/11/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 09/11/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 09/11/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 21/12/2016

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 21/12/2016 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 21/12/2016 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/09/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/09/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/09/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 13/07/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 13/07/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 13/07/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen; Sector secretariaat gemeenteraad uittreksel notulenboek Zitting Gemeenteraad 16/06/2014 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove,

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/03/2019

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/03/2019 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/03/2019 Aanwezig: J.M. Dedecker, burgemeester; T. Dedecker, voorzitter; H. Dierendonck, N. Lejaeghere, E. Van Muysewinkel, schepenen; G. Galle,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 11/01/2017

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 11/01/2017 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 11/01/2017 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht;

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

8. Belastingreglement op de tweede verblijven - opheffing en goedkeuring

8. Belastingreglement op de tweede verblijven - opheffing en goedkeuring Zitting Gemeenteraad 11/05/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen; G. Soete, G. Verdonck, C. De

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 07/10/2016

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 07/10/2016 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 07/10/2016 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

2 planningsproces. 2.2 agenda RUP-procedure

2 planningsproces. 2.2 agenda RUP-procedure PROCESNOTA 1 opzet De voorliggende procesnota wordt opgemaakt in kader van de opmaak van het RUP recratie Dadizele. Deze procesnota moet worden samen gelezen met de andere onderdelen van dit RUP. In functie

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, L. Feys-Peelman, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 21/12/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 21/12/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 21/12/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 07/10/2016

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 07/10/2016 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 07/10/2016 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 11/05/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 11/05/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 11/05/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Notulen OCMW-raad dinsdag 3 juli 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem

Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem 06426 Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem mei 2019 procesnota - fase startnota plan.id. RUP_37011_214_00009_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Verslag gemeenteraadszitting op 19/05/2016

Verslag gemeenteraadszitting op 19/05/2016 Verslag gemeenteraadszitting op Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen; G. Soete, G. Verdonck, C. De

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

STAD MENEN RUP HAGEWINDE

STAD MENEN RUP HAGEWINDE 06432 STAD MENEN RUP HAGEWINDE MEI 2018 procesnota plan.id. RUP_34027_214_00107_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be datum aanpassing fase algemeen directeur

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 15/11/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 15/11/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 15/11/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Aanwezig: F. Annys, wnd. voorzitter; G. Soete, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 21/12/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 21/12/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 21/12/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

15. RUP nr. 40 Rauschenbergplein kennisname gemotiveerd advies GECORO + definitieve vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan

15. RUP nr. 40 Rauschenbergplein kennisname gemotiveerd advies GECORO + definitieve vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan Zitting Gemeenteraad 08/02/2018 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen; G. Verdonck, C. De Jonghe,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2/01/2010 Punt 1: secretariaat - Kennisneming van het ontslag van Willy Vanhooren als burgemeester Eddy Gryson, voorzitter gemeenteraad ; Jacques

Nadere informatie

PITTEM RUP DE POSTERIJ

PITTEM RUP DE POSTERIJ 06008 PITTEM RUP DE POSTERIJ DECEMBER 2018 procesnota plan.id. RUP_37011_2.14_00010_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E info@wvi.be datum aanpassing fase algemeen

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 01.06.2018 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001 Versie Datum Omschrijving

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

RUISELEDE RUP ZORGDORP

RUISELEDE RUP ZORGDORP 06492 RUISELEDE RUP ZORGDORP JUNI 2018 procesnota - fase startnota plan.id. RUP_37012_214_00005_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be datum aanpassing fase

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/02/2019

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/02/2019 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/02/2019 Aanwezig: J.M. Dedecker, burgemeester; T. Dedecker, schepen-voorzitter; H. Dierendonck, N. Lejaeghere, E. Van Muysewinkel, schepenen; G.

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 07.03.2013 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

2 planningsproces. ting van: DD-MM-JJJJ

2 planningsproces. ting van: DD-MM-JJJJ PROCESNOTA 1 inleiding 2 planningsproces geïntegreerd planningsproces maand De Vlaamse Regering bekrachtigde op 1 juli 2016 het decreet waardoor de planmilieueffectrapportage en andere effectbeoordelingen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Procesnota Gemeentebestuur Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Gaspar Bosteels Ruimtelijk

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/03/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/03/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/03/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 22/02/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 22/02/2016

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Zitting gemeenteraad 28/05/2014

Zitting gemeenteraad 28/05/2014 Zitting gemeenteraad 28/05/2014 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen; G. Soete, G. Verdonck, C. De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota Stad harelbeke RUP MOLENeiland juli 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56

Nadere informatie

Verslag gemeenteraadszitting op 12/11/2015

Verslag gemeenteraadszitting op 12/11/2015 Verslag gemeenteraadszitting op Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen; G. Soete, G. Verdonck, C. De

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel. De notulen van de zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2018 worden goedgekeurd. OVERHEIDSOPDRACHTEN

Besluit: Enig artikel. De notulen van de zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2018 worden goedgekeurd. OVERHEIDSOPDRACHTEN INTERNE ZAKEN ALGEMEEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 25 juni 2018 OPENBAAR SECRETARIAAT

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota Stad harelbeke RUP eiland maart 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - fax

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP eiland november 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

GEmeente Lendelede RUP Vandewalle - VENTILO NV. juni 2017, Procesnota, fase startnota

GEmeente Lendelede RUP Vandewalle - VENTILO NV. juni 2017, Procesnota, fase startnota GEmeente RUP Vandewalle - VENTILO NV juni 2017, Procesnota, fase startnota 1. Opzet De voorliggende procesnota wordt opgemaakt in kader van de opmaak van het RUP Vandewalle Ventilo NV Deze procesnota moet

Nadere informatie

gemeente Zwevegem RUP Omleidingsweg IMOG en Moen-Trekweg december 2017, startnota

gemeente Zwevegem RUP Omleidingsweg IMOG en Moen-Trekweg december 2017, startnota gemeente Zwevegem RUP Omleidingsweg IMOG en Moen-Trekweg december 2017, startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Dit ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) bestaat uit de volgende niet te scheiden

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL blz. 1 TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI 2019-19.30 U - RAADZAAL OPENBARE ZITTING 1. POLITIEVERORDENING TER BESTRIJDING VAN DE VERSTORING VAN RUST EN ORDE DOOR WERKEN.

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. december 2018, procesnota, voorlopig vastgesteld

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. december 2018, procesnota, voorlopig vastgesteld Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid december 2018, procesnota, voorlopig vastgesteld 1. Opzet De voorliggende procesnota wordt opgemaakt in kader van de opmaak van het RUP Natuurgebied Zuid. Deze procesnota

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 17/05/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 17/05/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 17/05/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie