Diesellocomotief 101 van de Nederlandsche Tramweg-Maatschappij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Diesellocomotief 101 van de Nederlandsche Tramweg-Maatschappij"

Transcriptie

1 Diesellocomotief 101 van de Nederlandsche Tramweg-Maatschappij Verslag van de restauratie Station Drachten, 1936 Loc 101 in Hoorn, ruim 70 jaren later, voor de aanvang van de restauratie De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is in 2009 begonnen met de restauratie van diesellocomotief 101 van de Nederlandsche Tramweg Maatschappij. Op basis van een restauratieplan voor de locomotief hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSB Cultuurfonds en het SNS Reaalfonds subsidies toegekend om de restauratie uit te kunnen voeren. In combinatie met de bijdrage die het museum van de BankGiro Loterij ontvangt, kan de gehele restauratie worden uitgevoerd. Voor het 'rijdende stoomtrammuseum' is de historische diesel-loc van groot belang. Dankzij de locomotief kan de laatste ontwikkeling in de interlokale tramweggeschiedenis worden getoond. Met de loc wordt het bovendien eenvoudiger om vroegere ritten uit Medemblik te kunnen rijden en beschikt het museum voor rangeerdiensten en werktreinen over een betrouwbare motorlocomotief.

2 Werkzaamheden tot juli 2009 Bevriende relaties hebben de voor de diesellocomotief benodigde motor inmiddels gratis geleverd en gereviseerd. Deze is in het frame van de locomotief geplaatst. Dit frame kon door een sponsor worden gestraald en geschilderd. Dit geldt ook voor de wielstellen, die eveneens hun plaats in het frame hebben gekregen. De werkzaamheden aan de herbouw van het machinistenhuis zijn gestart en er worden nieuwe buffers en koppelingen vervaardigd. Werkzaamheden augustus 2009 De gereconstrueerde trambuffers en trekhaken zijn op de locomotief aangebracht. De beide koppelstangen zijn gericht en gepolijst. Op dit moment wordt verder gewerkt aan de bouw van diverse onderdelen voor de aandrijving. De luchtcompressor is inmiddels gereviseerd. Werkzaamheden september 2009 Eind augustus arriveerde de hydraustatische aandrijving in Hoorn, bestaande uit een hogedruk hydropomp en motor. De aansluiting met de dieselmotor wordt op dit moment gerealiseerd. Nu de luchtcompressor is gereviseerd, is een begin gemaakt met het maken van het leidingwerk voor de luchtremmen. Er wordt gewerkt aan de reconstructie van het hekwerk rond de wielen. De zandstrooiers zijn weer compleet en werkend gemaakt. Werkzaamheden oktober 2009 Delen van het machinistenhuis worden vervaardigd en een deel is inmiddels geklonken. Ten behoeve van de ronde vorm van de motorkap zijn houten mallen vervaardigd, waarop het plaatwerk in de juiste vorm zal worden bewerkt. Werkzaamheden november en december 2009 De omvangrijke werkzaamheden aan het bouwen van het machinistenhuis zijn voortgezet. De bijzondere, relatief moderne vormgeving van de locomotief betekent dat er vele extra hoeken, bochten en vormen in het plaatwerk moeten worden aangebracht ten opzichte van de minder gestroomlijnde stoomlocomotieven die wij zo gewend zijn!

3 Werkzaamheden januari 2010 De omvangrijke werkzaamheden aan het bouwen en klinken van het machinistenhuis, de motorkappen en de radiateur gaan voort. Voorts wordt verder gewerkt aan diverse kleinere onderdelen (met name lagers) voor de aandrijving. Werkzaamheden februari 2010 Het originele plaatwerk van de motorkap is gestraald en blijkt voor een groot deel nog bruikbaar te zijn. Het machinistenhuis is inmiddels wel geheel gereconstrueerd uit nieuw plaatwerk. Een deel van de opbouw van de locomotief is nu geklonken en geschilderd (grondverf). Ook aan de kleinere onderdelen voor de aandrijving wordt verder gewerkt. Werkzaamheden maart 2010 De motorkap wordt weer opgebouwd. Vele klinknagels zijn in de afgelopen dagen in het plaatwerk van de diesellocomotief verwerkt. Werkzaamheden april 2010 De grote motorkap van diesellocomotief 101 is geheel geklonken. Deze wordt nu samengesteld en geschilderd (nog niet in de uiteindelijke groene kleur). Het front is speciaal door een carrosseriebouwer vervaardigd en tot in de details afgewerkt aan de hand van historische foto s. Ook rond de aandrijving is nieuws te melden: de tandwielkast is geleverd en deze wordt nu passend gemaakt op de blinde as, die via een koppelstang de wielen aandrijft. Werkzaamheden mei 2010 De locomotief is teruggekeerd in de werkplaats te Hoorn. Inmiddels is de gereconstrueerde kleine kap aan de achterzijde geplaatst. Hier zal de stoomverwarmingsketel worden aangebracht.

4 Werkzaamheden juni 2010 Voor de koppelstangen en wielen wordt een hekwerk aangebracht. Het reconstrueren van de bolvormige verbindingspunten in het hekwerk is een omvangrijk proces, dat is uitgevoerd op de computergestuurde draaibanken van een lokale technische school, het Horizon College. Een stagiaire van deze school werkt aan dit project. Ook aan de aandrijving van de locomotief wordt op dit moment verder gewerkt. De blinde as is nog in bewerking. De hydraulische pomp wordt komende week ingebouwd, waarna de grote motorkap en radiateur kunnen worden geplaatst. De locomotief heeft dan haar min of meer definitieve vorm weer terug! Werkzaamheden juli 2010 Na inbouw van de diverse onderdelen heeft ook de grote motorkap met deuren zijn definitieve plaats gekregen. De volledig gereconstrueerde hekken voor bij de wielen worden nu geschilderd. Werkzaamheden augustus 2010 Zoals op de foto is te zien, zijn de gereviseerde blinde as met de tandwielkast en de hydromotor in de locomotief geplaatst. Voor de afwerking van het machinistenhuis is nog het nodige plaatwerk vervaardigd. Werkzaamheden september en oktober 2010 Er is een luchtcompressor in de locomotief geplaatst en de systemen voor de koeling van de motor zijn aangebracht. Voor de hydraulische aandrijving is een proefopstelling gemaakt. Er wordt inmiddels gewerkt aan het verkrijgen van een passende stoomketel voor de stoomverwarmingsinrichting die de locomotief oorspronkelijk had. Werkzaamheden november en december 2010 De gereconstrueerde machinistencabine is op dit moment geheel geklonken. Schuiframen en schuifconstructies zijn aan de hand van oude foto s gereconstrueerd. Op de centrale blinde as is een tandwielkast gemonteerd. De krukken op de blinde as zijn pas gemaakt en gemonteerd. De blinde as drijft via koppelstangen beide wielstellen aan. Ook deze koppelstangen zijn inmiddels gereviseerd. Na te zijn gepolijst zijn er nieuwe lagerbussen in geperst.

5 Werkzaamheden januari 2011 Al het plaatwerk (machinistenhuis en motorkappen) is tot en met de raamlijsten geklonken, vlakgeslepen en gereed om te worden gestraald en geschilderd. Het glas wordt op dit moment vervaardigd door onze sponsor, de firma HGV te Hilversum. De toevoer van de hydraulische aandrijving is gereed. De omloopventielen en retourleidingen worden thans vervaardigd, evenals het elektrische circuit. Ten behoeve van de koeling is de radiateur naar oorspronkelijk model en een windtunnel geplaatst. Ten behoeve van het luchtremsysteem worden op dit moment de leidingen gelegd. Een van de volgende klussen zal het plaatsen van de stoomverwarmingsketel zijn. Op de foto is Cees Pols bezig met vlakslijpen. Werkzaamheden februari en maart maart - projectleider Richard van den Brink schuurt de verflaag aan de binnenkant van het nieuwe machinistenhuis: De hydrostatisch e aandrijving is inmiddels geheel gemonteerd: Werkzaamheden april april - delen van het machinistenhuis en de motorkap zijn in de definitieve kleur geschilderd en op het frame geplaatst voor de foto: Werkzaamheden mei mei - de nieuwe (oliegestookte) verwarmingsketel voor de stoomverwarmingsinstallatie is gearriveerd; deze zal in de korte neus van de loc worden ingebouwd. 14 mei - in het (toekomstig) machinistenhuis is inmiddels de remkraan van de Westinghouse installatie aangebracht.

6 28 mei - de stoomverwarmingsketel is op het frame gehesen; na enige aanpassingen aan het leidingwerk zou alles onder de kap moeten passen... Werkzaamheden zomer juli - het machinistenhuis is geschilderd en Richard van den Brink is bezig met de bevestiging van de schijnwerper.. Werkzaamheden oktober okt - de ketel voor de stoomverwarming staat op z'n plek en zou nu onder de korte kap moeten passen... Werkzaamheden november nov - Richard van den Brink schildert de binnenzijde van het machinistenhuis. 30 nov - het belangrijkste onderdeel van elke locomotief is natuurlijk de trekhaak, maar minstens zo belangrijk is de fluit, of zoals hier bij loc 101, de typhoon! Werkzaamheden december nov - in het machinistenhuis zijn de bedieningshandels aangebracht; aan het kloeke formaat is te zien dat het ontwerp uit de stoomtijd stamt! 11 dec - Gerro Haan programmeert de electronica (jawel!) die de aandrijving van loc 101 aanstuurt ; en met succes: vandaag heeft de motor proefgedraaid en bleek dat de aandrijfas bereid is zowel vooruit als achteruit te draaien. De eerste echte proefrit komt in zicht! 15 dec - de opbouw wordt geschuurd ten behoeve van de laatste groene laklaag. 29 dec - het machinistenhuis heeft z'n definitieve vorm gekregen

7 Werkzaamheden Januari jan - de constructie waar het dashboard op komt te rusten wordt geschilderd. 27 jan - in het hart van loc NTM 101 bevindt zich moderne apparatuur voor de aansturing van de hydrostatische aandrijving. De draden worden natuurlijk nog netjes weggewerkt. Werkzaamheden februari febr - de hydrostatische aandrijving, gezien vanuit de werkput. 24 febr - het waterreservoir voor de stoomverwarming, in de ruimte van de korte huif. De ramen van het machinistenhuis zijn van glas voorzien. Werkzaamheden maart 2012 Close up van de verwarmingsketel en het waterreservoir. De aandrijfas is verbonden met de koppelstang, die de beide assen laat draaien. Werkzaamheden april 2012 De nieuw gegoten nummerplaten voor de loc worden gepoetst, waarna ze nog van een zwarte achtergrond voorzien zullen worden. Het nieuwe instrumenten-paneel (het "dashboard") van loc 101, klaar om in het machinistenhuis gemonteerd te worden.

8 De vele kabeltjes, snoeren en draadjes, die in het machinistenhuis samenkomen, worden door Aard Ketel nauwkeurig gesorteerd en gelabeld, alvorens op het instrumentenpaneel aangesloten te worden. Werkzaamheden mei mei - het instrumentenpaneel is in het machinistenhuis geïnstalleerd. werkzaamheden juni juni - inmiddels worden voorbereidingen getroffen voor een technische proefrit. werkzaamheden juli juli - zoals op onderstaande foto te zien is, ontbreekt nog de 'neus' waar de verwarmingsinstallatie onder zit. Welnu, daar wordt aan gewerkt: Jan Mulder is druk bezig met de laatste grondlaag, waarna het aflakken in fraai groen spoedig zal volgen. Ondanks de extreme buitentemperaturen van rond de 30 graden, werd op 27 juli met draaiende motor aan de luchtreminstallatie van loc NTM 101 gewerkt. De volgende dag, 28 juli, heeft de loc op eigen kracht enkele geslaagde proefritten gemaakt op het emplacement van Hoorn. werkzaamheden augustus / september 2012 De historische tram-dieselloc NTM 101 maakte op 7 september 2012 een proefrit van Hoorn naar Abbekerk en terug en legde haar eerste 22 kilometers op de lijn Hoorn- Medemblik na algehele restauratie probleemloos af. Hier rijdt de loc het station Wognum binnen; de 'Sik" reed mee voor de zekerheid...

9 werkzaamheden oktober 2012 Een blik in de motorruimte van de 101, waar de zojuist in een ruime bocht om de compressor gemonteerde leiding van de stoomverwarming zichtbaar is. Als alles klaar is, zal de leiding nog omwikkeld worden met isolerend materiaal. 9 okt - een beetje installatiemonteur is natuurlijk van alle markten thuis, en Harry Mienis is daarop geen uitzondering. Eigenlijk ingehuurd om de verwarmings-installatie in de werkplaats te vernieuwen, aarzelt hij niet als projectleider Richard van den Brink z'n hulp inroept: hier is hij bezig met de stoomverwarmingsleiding van loc okt - nu nog te zien in het machinisten-huis: de elektrische schakelkast, die straks wordt weggewerkt achter een historisch verantwoord ogend houten paneel. werkzaamheden november nov - de eerste bronzen nummerplaat is aangebracht! 2 nov - het hekwerk, dat argeloze voetgangers en paarden moet beschermen tegen het gevaar van draaiende wielen en koppelstangen, is aangebracht. 19 nov - ook de korte motorkap (waar de stoomverwarmingsinstallatie onder schuil zal gaan) staat gereed om gemonteerd te worden; de fabrieksplaten zijn aangebracht.

10 Werkzaamheden december 2012 De timmerman bezig met de aanleg van de houten vloer in het machinistenhuis, de fabrieksplaten worden geschilderd, en de finishing touches worden aangebracht. Werkzaamheden 2013 Na het afwerken van nog vele details is dan eindelijk de tijd gekomen voor een eerste proefrit met de loc in de definitieve vorm! Loc 101 verlaat begin maart 2013 de werkplaats in Hoorn; voor alle zekerheid gaat nog een tweede loc mee Op 26 maart 2013 volgt een tweede proefrit, waarbij ook de stoomverwarmingsinstallatie wordt getest en in orde bevonden.

11 Het eindresultaat: een volledig authentiek NTM tramstel! (Westerblokker, 10 augustus 2013) Tijdens het Historisch Transport Festival (28-29 sept. 2014) was de NTM motortram voor het eerst in de reguliere dienst te bewonderen.

12 Mei 2014: de finishing touch wordt uitgevoerd, in de vorm van het aanbrengen van opschriften bij de schakelaars en meters in het machinistenhuis. Op 10 oktober 2014 werd motorloc NTM 101 officieel in dienst gesteld bij de Museumstoomtram: Hier staat de loc op het zijspoor te Twisk gereed om met de feesttram vol genodigden terug te rijden naar Medemblik; de rijtuigen worden omgerangeerd met hulp van locomotor 271. Vanaf deze dag zal loc 101 regelmatig volgens dienstregeling bij de Museumstoomtram worden ingezet!

WERKPLAATSNIEUWS 2018

WERKPLAATSNIEUWS 2018 WERKPLAATSNIEUWS 2018 (De meest recente foto staat onderaan!) 5 januari 2018: in de voormalige kolenloods op het emplacement Hoorn staat deze partytent; niet om een gezellige BBQ voor het trampersoneel

Nadere informatie

Restauratie RTM 334. De originele bouwtekening uit 1898, volgens welke de restauratie wordt uitgevoerd.

Restauratie RTM 334. De originele bouwtekening uit 1898, volgens welke de restauratie wordt uitgevoerd. Restauratie RTM 334 De originele bouwtekening uit 1898, volgens welke de restauratie wordt uitgevoerd. Op 3 januari 2011 werd de bak naar de werkplaats gebracht, na het gereedkomen van rijtuig ZVTM 8.

Nadere informatie

W E R K P L A A T S N I E U W S 2019

W E R K P L A A T S N I E U W S 2019 W E R K P L A A T S N I E U W S 2019 7 januari 2019: van loc LTM 26 worden beide cilinderdeksels afgenomen teneinde de zuigers en zuigerveren te kunnen controleren. 7 januari 2019: lokaalspoorrijtuig 53

Nadere informatie

WERKPLAATSNIEUWS 2018

WERKPLAATSNIEUWS 2018 WERKPLAATSNIEUWS 2018 (De meest recente foto staat onderaan!) 5 januari 2018: in de voormalige kolenloods op het emplacement Hoorn staat deze partytent; niet om een gezellige BBQ voor het trampersoneel

Nadere informatie

De loc wordt bij de invasie in Normandië (1944) aan land gebracht, met het nummer WD33. Dit nummer zal later worden gewijzigd in 70033.

De loc wordt bij de invasie in Normandië (1944) aan land gebracht, met het nummer WD33. Dit nummer zal later worden gewijzigd in 70033. Diesellocomotief NS 162 (ex WD 70033). De loc wordt bij de invasie in Normandië (1944) aan land gebracht, met het nummer WD33. Dit nummer zal later worden gewijzigd in 70033. Loc 70045 in oktober 1947

Nadere informatie

Restauratieverslag NS-rijtuig C 290. (De oudste foto staat onderaan)

Restauratieverslag NS-rijtuig C 290. (De oudste foto staat onderaan) Restauratieverslag NS-rijtuig C 290 (De oudste foto staat onderaan) 15 september 2018: lokaalspoorrijtuig NS C290, nu uitgevoerd als SME (Staatsmijn Emma) 86, wordt de werkplaats uitgereden om dienst te

Nadere informatie

Werplaatsnieuws (de meest recente foto staat bovenaan):

Werplaatsnieuws (de meest recente foto staat bovenaan): Werplaatsnieuws 2016-2017 (de meest recente foto staat bovenaan): 11 januari 2017: ook aan het railbouwvoertuig wordt gestaag doorgewerkt door een kleine ploeg toegewijde vrijwilligers. Vergelijk deze

Nadere informatie

MUSEUMSTOOMTRAM HOORN-MEDEMBLIK IN 2013

MUSEUMSTOOMTRAM HOORN-MEDEMBLIK IN 2013 MUSEUMSTOOMTRAM HOORN-MEDEMBLIK IN 2013 Museumstoomtram Hoorn-Medemblik Postbus 137 1620 AC Hoorn Tel. 0229-214862 Fax: 0229-216653 Web: www.museumstoomtram.nl E-mail: info@museumstoomtram.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Werkplaatsnieuws 2014 2015: (de meest recente foto staat bovenaan)

Werkplaatsnieuws 2014 2015: (de meest recente foto staat bovenaan) Werkplaatsnieuws 2014 2015: (de meest recente foto staat bovenaan) 22 december 2015: vergelijk deze foto's van het baaninspectievoertuig met die van 3 november j.l.; dan blijkt dat al best vorderingen

Nadere informatie

23 december 2014: tussen Twisk en Opperdoes wordt een groot aantal dwarsliggers vernieuwd.

23 december 2014: tussen Twisk en Opperdoes wordt een groot aantal dwarsliggers vernieuwd. Langs de lijn 2013-2014 (meest recente bijdrage staat bovenaan) 23 december 2014: tussen Twisk en Opperdoes wordt een groot aantal dwarsliggers vernieuwd. 2 december 2014: het langverwachte liftje in het

Nadere informatie

(N.B.: eerdere foto's zijn bij het vernieuwen van de website verloren gegaan). De meest recente foto staat geheel onderaan!

(N.B.: eerdere foto's zijn bij het vernieuwen van de website verloren gegaan). De meest recente foto staat geheel onderaan! Verslag restauratie veewagen NTM F63 (N.B.: eerdere foto's zijn bij het vernieuwen van de website verloren gegaan). De meest recente foto staat geheel onderaan! 10 april 2011 (links) en 13 september 2011

Nadere informatie

De Tram voor bello. Uw steun is nodig! Een uniek project om een historisch ensemble van locomotief en rijtuigen weer rijdend op het spoor te krijgen.

De Tram voor bello. Uw steun is nodig! Een uniek project om een historisch ensemble van locomotief en rijtuigen weer rijdend op het spoor te krijgen. WWW.STOOMTRAM.NL De Tram voor bello Een uniek project om een historisch ensemble van locomotief en rijtuigen weer rijdend op het spoor te krijgen. Uw steun is nodig! www.tramvoorbello.nl fb.com/tramvoorbello

Nadere informatie

W E R K P L A A T S N I E U W S 2019

W E R K P L A A T S N I E U W S 2019 W E R K P L A A T S N I E U W S 2019 7 januari 2019: van loc LTM 26 worden beide cilinderdeksels afgenomen teneinde de zuigers en zuigerveren te kunnen controleren. 7 januari 2019: lokaalspoorrijtuig 53

Nadere informatie

De loc wordt bij de invasie in Normandië (1944) aan land gebracht, met het nummer WD33. Dit nummer zal later worden gewijzigd in

De loc wordt bij de invasie in Normandië (1944) aan land gebracht, met het nummer WD33. Dit nummer zal later worden gewijzigd in Diesellocomotief NS 162 (ex WD 70033). De loc wordt bij de invasie in Normandië (1944) aan land gebracht, met het nummer WD33. Dit nummer zal later worden gewijzigd in 70033. Loc 70045 in oktober 1947

Nadere informatie

opdat het hele gebied, van onder de kap tot halverwege de werkplaats, straks is bedekt door authentieke klinkertjes.

opdat het hele gebied, van onder de kap tot halverwege de werkplaats, straks is bedekt door authentieke klinkertjes. Verslag langs de lijn 2015 / 2016 (oudste foto's staan onderaan). 14 januari 2016: ook in de stromende regen gaat het werk aan de nieuwe bestrating van stationsplein Hoorn gewoon door opdat het hele gebied,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief april 2016 Nieuwsbrief april 2016 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief april 2016 Barendrecht, 20-04-2016 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2011

Nieuwsbrief november 2011 Nieuwsbrief november 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief november 2011 Barendrecht, 16-11-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de

Nadere informatie

22 november 2017: lokaalspoorrijtuig 54 krijgt onderhoud aan wielen, remwerk en onderstel.

22 november 2017: lokaalspoorrijtuig 54 krijgt onderhoud aan wielen, remwerk en onderstel. Werplaatsnieuws 2016-2017 (de meest recente foto staat bovenaan): 22 november 2017: aan lokaalspoorrijtuig 58 wordt verder gewerkt aan vernieuwing van beide zijwanden. 22 november 2017: lokaalspoorrijtuig

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Nieuwsbrief april 2010 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief april 2010 Barendrecht, 12-04-2010 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2013

Nieuwsbrief januari 2013 Nieuwsbrief januari 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief januari 2013 Barendrecht, 14-01-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Taxatierapport. Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever:

Taxatierapport. Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever: Taxatierapport Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever: Dhr. A.H. Maaskant Uitvoeringsdatum: 19-09-2014 Vervaldatum: 23-09-2017 Taxatie uitgevoerd door: Ir. A.C. Wisse InterClassic s Jupiterweg 14 3893 GD

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief december 2015 Barendrecht, 15-12-2015 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2010

Nieuwsbrief maart 2010 Nieuwsbrief maart 2010 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief maart 2010 Barendrecht, 13-03-2010 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

(Foto's van vóór april 2011 zijn helaas verloren gegaan bij de vernieuwing van de website). De meest recente foto staat geheel onderaan!

(Foto's van vóór april 2011 zijn helaas verloren gegaan bij de vernieuwing van de website). De meest recente foto staat geheel onderaan! Restauratieverslag locomotief NS 6513 (Foto's van vóór april 2011 zijn helaas verloren gegaan bij de vernieuwing van de website). De meest recente foto staat geheel onderaan! 10 april 2011: luchtvaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2013

Nieuwsbrief juli 2013 Nieuwsbrief juli 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief juli 2013 Barendrecht, 31-07-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2011

Nieuwsbrief april 2011 Nieuwsbrief april 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief april 2011 Barendrecht, 18-04-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Technische omschrijving opgesteld door KondorWessels Vastgoed 21-02-2013

Technische omschrijving opgesteld door KondorWessels Vastgoed 21-02-2013 Technische omschrijving kopers Deze technische omschrijving is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van de uitvoering.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2011

Nieuwsbrief maart 2011 Nieuwsbrief maart 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief maart 2011 Barendrecht, 15-03-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

ACCOMMODATIE EN OPSLAG

ACCOMMODATIE EN OPSLAG INDEX 1 SCHAFTWAGENS SCHAFTWAGEN PL................. 2 SCHAFTWAGEN W................ 3 SCHAFTWAGEN W MET TOILET........ 4 SCHAFTWAGEN W MET KEUKEN/TOILET. 4 TOILETWAGENS TOILETWAGEN W..................

Nadere informatie

Tussenrapport ADRA Share & Care in Huis ter Heide Adventist Development and Relief Agency - Netherlands

Tussenrapport ADRA Share & Care in Huis ter Heide Adventist Development and Relief Agency - Netherlands Verander een leven vandaag voor altijd! Tussenrapport ADRA Share & Care in Huis ter Heide Adventist Development and Relief Agency - Netherlands Datum: 20 september 2018 Situatie van het dak voor de sponsoring

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2012

Nieuwsbrief februari 2012 Nieuwsbrief februari 2012 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief februari 2012 Barendrecht, 11-02-2012 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2010. Modelbouwvereniging Hoekse Waard. Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht www.maasoeverspoorweg.nl

Nieuwsbrief mei 2010. Modelbouwvereniging Hoekse Waard. Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht www.maasoeverspoorweg.nl Nieuwsbrief mei 2010 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht www.maasoeverspoorweg.nl Nieuwsbrief mei 2010 Barendrecht, 16-05-2010 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief

Nadere informatie

en aan de andere kant van het talud gereed te leggen voor de versnipperaar.

en aan de andere kant van het talud gereed te leggen voor de versnipperaar. Verslag langs de lijn 2015 / 2016 / 2017 (de oudste foto's staan onderaan). 11 oktober 2017: ook in Medemblik viel een wilg ten prooi aan een storm; hier zijn de wakkere leden der snoeiploeg in de weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2013

Nieuwsbrief maart 2013 Nieuwsbrief maart 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief maart 2013 Barendrecht, 15-03-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

NIEUWE RIJN 39 LEIDEN

NIEUWE RIJN 39 LEIDEN NIEUWE RIJN 39 LEIDEN PLAN VAN AANPAK BETREFFENDE INTERIEUR VORMGEVING ONTWERP: UITVOERING: 30 MAART 2015 20 april 2015 aangepast. LEGENDA 1. Wand 2. Electra kast 3. Wand 4. Kast 5. Trap 6. Glas in lood

Nadere informatie

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + +

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + + ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN + + TOEKOMST OVER BRAND Brand interieurs is een innoverende, technische en dynamische inrichter voor o.a. realisaties van compleet op maat

Nadere informatie

Slizing geeft u alle ruimte!

Slizing geeft u alle ruimte! Slizing geeft u alle ruimte! Van klein tot groot Eindeloze mogelijkheden om te combineren naar eigen inzicht, dat is Slizing! Zoals dit getoonde dressoir: drie maal hetzelfde dressoir met een totaal andere

Nadere informatie

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken:

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken: 204.758 Tech Card - TechBot 2 De TechBot 2 is ontworpen om door het ruwste terrein te gaan. Kijk of hij over je hand kan rijden, maar pas op: hij kietelt! Stuklijst: 3 x U-strip 2 x wiel, ø 30 mm 2 x excentrisch

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2013

Nieuwsbrief november 2013 Nieuwsbrief november 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief november 2013 Barendrecht, 20-11-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Technische omschrijving woningen

Technische omschrijving woningen Technische omschrijving woningen Deze technische omschrijving woningen is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van

Nadere informatie

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Tegenwoordig worden vrachtwagens niet enkel gebruikt om van A naar B te rijden, maar ook om werkzaamheden op lage snelheid

Nadere informatie

INTELLISTART 4 INSTALLATIE

INTELLISTART 4 INSTALLATIE Standaard mogelijkheden van de IntelliStart 4. INTELLISTART 4 INSTALLATIE Op afstand starten voor automaten en handgeschakelde auto's tevens ook geschikt voor diesels Automatisch starten bij lage accu

Nadere informatie

CanDo Traprenovatie: je trap is weer als nieuw.

CanDo Traprenovatie: je trap is weer als nieuw. Traprenovatie CanDo Traprenovatie: je trap is weer als nieuw. Is je trap niet meer zoals hij geweest is? Of wil je je oude trap een compleet nieuwe uitstraling geven? Dit kan nu met het CanDo traprenovatie

Nadere informatie

Vervolg renovatie van onze Cirrus

Vervolg renovatie van onze Cirrus Vervolg renovatie van onze Cirrus Het heklicht is inmiddels ontdaan van de grijze verf, vindt het er nu veel beter uitzien, alhoewel het niet zo mooi blinkend zal blijven in weer en wind. Daarna de mastvoet

Nadere informatie

Design SSV. EE4- Building a SSV - Team PM1. 9 mei 2014

Design SSV. EE4- Building a SSV - Team PM1. 9 mei 2014 Design SSV EE4- Building a SSV - Team PM1 9 mei 2014 Inhoudsopgave I. DESIGN SSV 3 FRAME 3 WIELEN 5 ASSEN 6 LAGERS 6 MOTOR 7 ZONNEPANEEL 8 II. KOSTEN ANALYSE 9 2 In deze case word ieder onderdeel van de

Nadere informatie

Bank 4381 92 427 KvK 110 18629 BTW 0075 08 803 B01

Bank 4381 92 427 KvK 110 18629 BTW 0075 08 803 B01 Project: Project nr. Opdrachtgever: Betreft: Datum onderzoek: Inspecteur: Algemene informatie Beschikbare informatie Boekenwinkel P. van Hoeven Locatie Adres Locatienummer BVO VVO Soort gebouw Aantal bouwlagen

Nadere informatie

Torenuurwerk Lambertschaag Tekst en samenstelling Henk Bos

Torenuurwerk Lambertschaag Tekst en samenstelling Henk Bos Torenuurwerk Lambertschaag Tekst en samenstelling Henk Bos Foto s: Hans Heijst en Henk Bos Deel 02: Reparatie van het sluitrad (sluitschijf) Inhoud: van dit deeltje Waar zit het sluitrad Uitgangspunt van

Nadere informatie

VERSLAG LANGS DE LIJN (de meest recente foto staat onderaan!)

VERSLAG LANGS DE LIJN (de meest recente foto staat onderaan!) VERSLAG LANGS DE LIJN 2018 (de meest recente foto staat onderaan!) 5 februari 2018: met een gloednieuwe kraan, die zowel op de weg als op het spoor kan rijden, is aannemer Nico Koning uit Avenhorn bezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2013

Nieuwsbrief september 2013 Nieuwsbrief september 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief september 2013 Barendrecht, 11-09-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Regelen met het Central Station

Regelen met het Central Station Regelen met het Central Station Rijden in blokken 14 Schakelcontacten hebben op de modelbaan vele taken. Tot een van de interessantste behoort de regeling van een bloksectie. Met Märklin Systems kan dat

Nadere informatie

Copa Shutters Copa Woodblinds. Raamdecoratie, geïnspireerd door de natuur. Filtering light by design.

Copa Shutters Copa Woodblinds. Raamdecoratie, geïnspireerd door de natuur. Filtering light by design. Copa Shutters Copa Woodblinds Raamdecoratie, geïnspireerd door de natuur Filtering light by design. Copa Shutters Een nieuwe revolutie in raamdecoratie Houten shutters zijn in Amerika, maar ook in veel

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in het cilinderblok en

Nadere informatie

DSM No. 43 HENSCHEL FABIA / 21767 / 1930

DSM No. 43 HENSCHEL FABIA / 21767 / 1930 DSM No. 43 HENSCHEL FABIA / 21767 / 1930 Henschel & Sohn, KASSEL Georg Christian Carl Henschel stichtte in 1810 de Henschel nschel-werke in Kassel. Zijn zoon Carl Anton Henschel sticht in 1837 een tweede

Nadere informatie

Spoor op Vleugels. Nieuwsbulletin Nr 8

Spoor op Vleugels. Nieuwsbulletin Nr 8 Spoor op Vleugels Nieuwsbulletin Nr 8 Gestart! Na de goedkeuring van de plannen voor de modelbaan door Roland van Pelt op 14 juli is voortvarend begonnen aan de uitwerking van de plannen. Als belangrijkste

Nadere informatie

TE KOOP. Trompstraat TM Zwolle k.k.

TE KOOP. Trompstraat TM Zwolle k.k. TE KOOP Trompstraat 13 8023 TM Zwolle 237.500 k.k. KENMERKEN Prijs 237.500 k.k. Postcode 8023 TM Woningtype Tussenwoning Tuin Ja, Achtertuin, Noordoost, 5 15m Woonruimte 95m² Perceeloppervlakte 129m² Inhoud

Nadere informatie

Als achter de truck de dolly wordt geplaatst dan kunnen alle opleggers worden gebruikt. De achterzijde van de trekker is dan echter heel kaal.

Als achter de truck de dolly wordt geplaatst dan kunnen alle opleggers worden gebruikt. De achterzijde van de trekker is dan echter heel kaal. It's all Black In 2009 ben ik begonnen met het bouwen van een Knight Hauler van Tamiya. Het model is direct uitgebreid met de geluidmodule van Tamiya en een langzaam lopende motor van Carson vanwege de

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 10 1010240 Uitbouw begane grond achterzijde circa 1,2m Op de begane grond, aan de achterzijde van de woning, wordt een uitbouw gerealiseerd met een diepte van circa 1,2m. De uitbouw wordt

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Algemeen Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in

Nadere informatie

19 september 2017: een tijdens een herfststorm beschadigde boom bij Zwaagdijk wordt door de snoeiploeg opgeruimd.

19 september 2017: een tijdens een herfststorm beschadigde boom bij Zwaagdijk wordt door de snoeiploeg opgeruimd. Verslag langs de lijn 2015 / 2016 / 2017 (de oudste foto's staan onderaan). 26 september 2017: het nieuwe baanonderhoudsvoertuig blijkt erg handig voor kleinere hijsklussen! 19 september 2017: een tijdens

Nadere informatie

Te Koop. Appelstraat Den Haag k.k.

Te Koop. Appelstraat Den Haag k.k. Te Koop Appelstraat Den Haag 279.500 k.k. Kenmerken Prijs 279.500 k.k. Ligging In woonwijk Woningtype Bovenwoning Woonruimte 130m² Kamers 6 Stad Den Haag Adres Appelstraat Omschrijving Appelstraat 60 te

Nadere informatie

ANBI verklaring Naam van de stichting: ANBI RSIN/Fiscaal nummer: Contactgegevens:

ANBI verklaring Naam van de stichting: ANBI RSIN/Fiscaal nummer: Contactgegevens: Stichting 162 ANBI verklaring 2017 Goede doelen moeten voldoen aan bepaalde regelgeving om aangemerkt te worden als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Wanneer zij aangemerkt zijn als ANBI dan genieten

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 8 01 Gevelwijzigingen en volumeopties 1010230 Uitbouw begane grond achtergevel circa 1,2m Op de begane grond, aan de achterzijde van de woning, wordt een uitbouw gerealiseerd met een diepte

Nadere informatie

Juvo Maximaal onafhankelijk.

Juvo Maximaal onafhankelijk. Juvo Maximaal onafhankelijk www.revamed.com optimale stabiliteit en ongekend rijgedrag Juvo De compacte elektrische rolstoel van Ottobock met voor-, midden- en achterwielaandrijving biedt u maximaal zitcomfort,

Nadere informatie

HVN Motorsloten NEN179

HVN Motorsloten NEN179 HVN Motorsloten NEN179 a D V i E S M o N t a g E S E r V i c E o N D E r H o U D HVN MotorSLotEN, MEErVoUDig in VErgrENDELiNg, toepassing EN aansturing De HVN motorsloten zijn ontwikkeld voor een betrouwbaar

Nadere informatie

WORK_box modulair, plug & play workstation. Productinformatie juni 2015

WORK_box modulair, plug & play workstation. Productinformatie juni 2015 WORK_box modulair, plug & play workstation De zakelijke vastgoedmarkt verandert sterk, naast de vele vierkante vrijstaande meters, is ook de dynamische en roulerende invulling van kantoorgebouwen een belangrijke

Nadere informatie

Spreekbeurtinformatie Stoomtreinen (algemeen)

Spreekbeurtinformatie Stoomtreinen (algemeen) Spreekbeurtinformatie Stoomtreinen (algemeen) Stoomtram Documentatie Centrum/Museumstoomtram Hoorn-Medemblik Geschiedenis Zowel de toepassing van rails als het gebruik van stoommachines vindt zijn oorsprong

Nadere informatie

nr. 834 BOUWSET Mobiele Werkplaats VolkerRail

nr. 834 BOUWSET Mobiele Werkplaats VolkerRail Deze bouwset bevat: bestelnr. - 5563 hoofdframe mobiele werkplaats - 5564 zijwand mobiele werkplaats (2x) - 5572 montage balk zijwand (2x) - 5565 bordes A - 5570 bordes B - 5571 vacuüm gevormde ramen voor

Nadere informatie

Motor vermogen: 26 pk Eigen gewicht: 1599 kg KUBOTA WIELLADER

Motor vermogen: 26 pk Eigen gewicht: 1599 kg KUBOTA WIELLADER Motor vermogen: 26 pk Eigen gewicht: 1599 KUBOTA WIELLADER KRACHTIG, SOEPEL EN VEELZIJDIG Kubota heeft een nieuwe lijn wielladers in het assortiment van 1000 tot 2800. Deze nieuwe RT-serie is ontworpen

Nadere informatie

la Bombe Citroën citroën id/ds club nederland

la Bombe Citroën citroën id/ds club nederland la Bombe Citroën citroën id/ds club nederland 328 05/2013 14 Klussen aan een DS van 1957 hoe ouder, hoe beter 15 Oudere mensen die mij in mijn ID19 zien rijden hebben het er nog steeds over. Wat een sensatie

Nadere informatie

Aan de slag met diesellocomotief 37764

Aan de slag met diesellocomotief 37764 Aan de slag met diesellocomotief 37764 1 Wat heb ik nodig voor dieselloc 37764? Central Station 60213/60214/60215 vanaf versie 3.0.0 of hoger Update naar versie 3.0.1 is mogelijk door Central Station op

Nadere informatie

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij de producten van MKB Modelle uit Duitsland. Alle modellen zijn gemaakt van meerlaags papier en hebben hun

Nadere informatie

TE KOOP. Lindelaan GC Rijswijk k.k.

TE KOOP. Lindelaan GC Rijswijk k.k. TE KOOP Lindelaan 144 2282 GC Rijswijk 199.900 k.k. KENMERKEN Prijs 199.900 k.k. Postcode 2282 GC Ligging Aan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging Woningtype Benedenwoning Tuin Ja, Voortuin, 1000

Nadere informatie

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner TM 3215/3265 Uw professionele veelzijdige partner Krachtig & betrouwbaar Bij de tractoren van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: de ISEKI TM serie bestaat uit twee modellen met hydrostatische

Nadere informatie

RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN

RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN Datum : Kenmerk : 3 november 2017 1725-002 0. Vestestraat 146, Leiden monumentnummer 435 A. Globale omschrijving werkzaamheden Het plan bestaat uit een

Nadere informatie

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123 VII. ZentaSOL VII-1 120 VII-2 s 123 VII Voor aanvullende informatie over producten, diensten en organisatie zie ook onze website: nl.remeha.com VII-1 Boilervat Collector 175,5 113,5 1 3 1060 70 1 37 1960

Nadere informatie

In overleg mm In overleg In overleg mm

In overleg mm In overleg In overleg mm W 959 43.085 77.078 90.345 In overleg 58.950 103.200 116.435 In overleg 95 68.465 108.150 121.300 In overleg 105.600 118.900 In overleg W 10 MIJDRECHT 107 52.465 77.188 91.950 In overleg.250 105.850 120.571

Nadere informatie

SPOOR 1 DRAAISCHIJF. In Nederlands Model

SPOOR 1 DRAAISCHIJF. In Nederlands Model SPOOR 1 DRAAISCHIJF In Nederlands Model Dit document beschrijft de kronkels voor het ontwerpen en bouwen van een draaischijf voor een Spoor1 Draaischijf met een elektrische besturing. Het document bevat

Nadere informatie

AANVRAAG UNIEKE VERGUNNING

AANVRAAG UNIEKE VERGUNNING VOORMALIGE VEEARTSENIJSCHOOL ANDERLECHT - ADMINISTRATIEF GEBOUW FASE 3: RESTAURATIE GEVELS EN DAKEN AANVRAAG UNIEKE VERGUNNING Adres: Veeartsenstraat, 45-1070 Anderlecht : GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIE ANDERLECHT

Nadere informatie

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse 1. 2. 3. 100% recyclebaar bouwmateriaal uit duurzaam beheerde bossen. Grote maatnauwkeurigheid

Nadere informatie

De locomotor. II km/h; IV km/h. HOOFDSTUK IV.

De locomotor. II km/h; IV km/h. HOOFDSTUK IV. HOOFDSTUK IV. De locomotor. 9. De benaming. Een locomotor is een kleine, door een verbrandingsmotor voortbewogen locomotief, welke hoofdzakelijk voor rangeerdoeleinden gebruikt wordt en zoo noodig ook

Nadere informatie

Meet-Instructie ritsscreen In de dag. Bestel-zonwering.nl Meetinstructie Ritsscreen in de dag versie 2013.2 1

Meet-Instructie ritsscreen In de dag. Bestel-zonwering.nl Meetinstructie Ritsscreen in de dag versie 2013.2 1 Meet-Instructie ritsscreen In de dag Bestel-zonwering.nl Meetinstructie Ritsscreen in de dag versie 2013.2 1 Goed meten is bepalend voor een passend resultaat. Het is niet moeilijk maar verreist wel een

Nadere informatie

DICTATOR HOMELIFT DHM 300

DICTATOR HOMELIFT DHM 300 DICTATOR HOMELIFT DHM 300 De lift volgens machinerichtlijn De DICTATOR Homelift DHM 300 is de ideale oplossing wanneer er in een woning of bedrijf een lift moet worden in - of aangebouwd - om het dagelijkse

Nadere informatie

Plaatsingsinstructies DucoGrille NightVent 22/10/2018. INHOUD 1. Principe 2. Breedte en hoogte 3. Plaatsing

Plaatsingsinstructies DucoGrille NightVent 22/10/2018. INHOUD 1. Principe 2. Breedte en hoogte 3. Plaatsing sinstructies DucoGrille NightVent 22/10/2018 BUITENZIJDE BINNENZIJDE INHOUD 1. Principe 2. Breedte en hoogte 3. 1 Principe DucoGrille NightVent kan GLASVERVANGEND in elke raamprofiel (PVC/ALU/hout) of

Nadere informatie

persinformatie Persluchtmotor met inbouwhoogte van slechts 150 mm

persinformatie Persluchtmotor met inbouwhoogte van slechts 150 mm persinformatie Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen Atlas Copco Tools Nederland, Merwedeweg 7, NL -, Tel. 078-6230230, Fax 078-6104702, tools.nl@nl.atlascopco.com, www.atlascopco.nl

Nadere informatie

Installatie handleiding WRS voetgasset V

Installatie handleiding WRS voetgasset V Installatie handleiding WRS voetgasset V102.021 Pride Beaufort 13 / Lunetta victory sport Deze set is bedoeld om voetgas toe te voegen aan de bovengenoemde scooter. De modificatie mag alleen uitgevoerd

Nadere informatie

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Beoordeling van mogelijke uitbreidingen op het toepassingsgebied van de in rapport 2013-Efectis-R0409a

Nadere informatie

Skelter F-310. Onderdelenlijst: Benodigd gereedschap: N.B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs.

Skelter F-310. Onderdelenlijst: Benodigd gereedschap: N.B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 101.658 Skelter F-310 Onderdelenlijst: Omschrijving Aantal Materiaalsoort Afmetingen in mm Chassis 1 blik 0,5 x 220 x 300 Wielen 2 PVC ø 50 Wielen 2 PVC ø 41,5 Stuur 1 ø 37 Motor 1 Bevestigingsbeugel 1

Nadere informatie

Nu even doorbijten Straks gewoon doorlopen

Nu even doorbijten Straks gewoon doorlopen Nu even doorbijten Straks gewoon doorlopen Update 01 03 2017 Tijdelijke Vertrekhal Schiphol bouwt een tijdelijke vertrekhal. Hiermee spelen we in op de sterke groei van het aantal Schengen-passagiers.

Nadere informatie

Railkokersystemen geïntegreerd in installaties

Railkokersystemen geïntegreerd in installaties Railkokersystemen geïntegreerd in installaties Ruud Twiss / Paul Langbein 14 maart 2018 Inleiding Binnen onze maatschappij gaat steeds meer gebruik gemaakt worden van elektriciteit. De installaties daarvan

Nadere informatie

Screens. Screens. Projectscreens. Verduisteringsscreens. Windvaste screens 244-091223(6)

Screens. Screens. Projectscreens. Verduisteringsscreens. Windvaste screens 244-091223(6) Screens Screens Projectscreens Verduisteringsscreens Windvaste screens 244-091223(6) De Verano screens: Standaard screens (V565 t/m V508) leverbaar in diverse modellen. Doeklengte, doekhoogte, plaatsing

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. De deuren krijgen een slot met een meerpuntsluiting.

Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. De deuren krijgen een slot met een meerpuntsluiting. Technische omschrijving woningen Deze technische omschrijving woningen is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van

Nadere informatie

Riley onderdelen Nr. Afbeelding Omschrijving Prijs

Riley onderdelen Nr. Afbeelding Omschrijving Prijs Riley onderdelen Nr. Afbeelding Omschrijving Prijs 1. oed werkend klokje. E125.- 2. Sierstrips goede staat 57.cm lang E 20.- 3. 4. Old stock verdeler nieuw, per stuk 5. 4 Deur asbakjes, het open bakje

Nadere informatie

Plasma Tellerbladen inbouwen

Plasma Tellerbladen inbouwen Plasma Tellerbladen inbouwen Al een tijd terug heb ik in me t4 (2400 Diesel) een tellerunit van een t4 1.9TD ingebouwd. De reden hier voor is dat ik dan een tellerunit heb met een toeren teller. Toen ik

Nadere informatie

Koperskeuzelijst. Werknummer : : Type A. Woningtype

Koperskeuzelijst. Werknummer : : Type A. Woningtype 10 Bouwkundige wijzigingen 10.54A01 Aanbouw achtergevel +1200 mm de begane grond van circa 1200 mm. Inclusief installatie aanpassingen conform de verkoop optie tekening. Afwerking 16.800,00 / st. 10.54A02

Nadere informatie

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. 204.770 Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. Stuklijst: 1 x basis 3 x wiel, ø 50 mm 3 x wiel, ø 30 mm

Nadere informatie

Bemerkingen Ramen en Deuren

Bemerkingen Ramen en Deuren Bemerkingen Ramen en Deuren Geplaatst materiaal Raam voorzijde huis boven Het handvat van het raam staat verkeerd gemonteerd, het handvat staat onderaan het raam, op ongeveer 30 cm van de grond. De foto

Nadere informatie