De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management"

Transcriptie

1 De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

2 Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien in de behoeften van klanten moeten grenzen worden verlegd. En dat is precies wat wij hebben gedaan met AEOS; een revolutie in de beveiligingsindustrie.

3 Security Redefined Uniek in eenvoud. Eén volledig geïntegreerde applicatie voor alle beveiligingsbehoeften, ontwikkeld vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Klaar voor de toekomst. Aanpassingen zijn snel en eenvoudig te realiseren door het toevoegen van AEOS softwarecomponenten. De meest kosteneffectieve oplossing. AEOS verlaagt de onderhoudsuitgaven en garandeert lagere total cost of ownership in combinatie met een hoger beveiligingsniveau. Wij streven naar perfectie, om onze belofte van security redefined waar te maken.

4 Beveiliging kan zo eenvoudig zijn. Veel systemen bieden beveiligingsoplossingen, maar alleen AEOS biedt eenvoud op elk niveau. AEOS is één applicatie die alle taken vervult en die eenvoudig in elke bestaande infrastructuur te integreren is. Met AEOS kunt u snel reageren op elke behoefte die zich in de toekomst voordoet. Dit dankzij een uitgebreide bibliotheek met AEOSsoftwarecomponenten die direct beschikbaar zijn en die u op onze vrij configureerbare controllers kunt toepassen. De AEOS architectuur; uniek in eenvoud. Single Server Structuur Webclient Security Controller Camera Inbraaksensor Kaartlezer Intercom

5 Eén applicatie. Met conventionele systemen moeten meerdere applicaties samenwerken via speciaal hiervoor ontwikkelde interfaces. AEOS is één applicatie voor het beheer van IP-video, toegangscontrole en/of inbaakdetectie. Alle componenten werken naadloos met elkaar samen. AEOS maakt gebruik van open standaarden, waardoor het systeem compatibel is met vrijwel elk beveiligingsoplossing en elke IT-infrastructuur. De software kan een onbeperkt aantal gebruikers, carriers, voertuigen, kaarten, sensoren en gebeurtenissen verwerken die zich overal ter wereld kunnen bevinden. En omdat het systeem via een webbrowser werkt, kunt u AEOS overal beheren. Eén serveromgeving. Conventioneel geïntegreerde beveiligingsoplossingen zijn vooral gebaseerd op meerdere servers en controllers, die speciaal zijn ingericht voor elke specifieke functie. AEOS heeft een architectuur die veel simpeler is, waarbij één server samenwerkt met generieke, softwaregestuurde controllers en een reeks krachtige softwarecomponenten. Met deze benadering, die schaalbaarder is dan elk ander systeem, kunt u uw systeem moeiteloos uitbreiden naar meerdere locaties. Tegelijkertijd biedt AEOS uiterst geavanceerde end-to-end beveiliging die voldoet aan de strengste normen. Van de server tot elke afzonderlijke sensor: AEOS is veilig op elk niveau. Eén controller. De software bepaalt de functies van de controller. Daarom bent u altijd voorbereid op toekomstige wijzigingen. Met een breed scala aan beschikbare AEOS-softwarecomponenten kunt u het systeem exact conform uw behoeften configureren. U kunt in een handomdraai en zonder verlies van tijd functies toevoegen. Controllers communiceren peer-to-peer, waardoor het systeem sneller reageert en onafhankelijk van de centrale server functioneert.

6 AEOS softwarecomponenten De krachtigste toolbox ter wereld. Simpel, maar onvoorstelbaar krachtig; functionaliteit in AEOS is gebaseerd op softwarecomponenten waardoor het eenvoudig kan worden geconfigureerd, aangepast en uitgebreid. Met een ruim gesorteerde bibliotheek aan softwarecomponenten kunt u bovendien de perfecte oplossing geheel naar uw behoefte inzetten, zonder dat hiervoor extra ontwikkeling vereist is. Geen dure interfaces en buitensporige upgrades meer: u geeft eenvoudigweg aan wat onze generieke controllers moeten doen en u kunt direct aan de slag.

7 1 2 3 Inbraakdetectie Videomanagement Toegangscontrole Tourniquet Sluisfunctie Standaard deur Verificatie Vier ogen principe Integratie Monitoring Kies uit een uitgebreid scala softwarecomponenten. Sleep ze naar uw actieve systeem. Activeer de upgrade met één muisklik. Maximale flexibiliteit, minimale inspanning. De AEOS softwarecomponenten bepalen welke functies beschikbaar zijn. U kunt met één muisklik functies toevoegen en configureren, van antipassback tot inbraakdetectie. Door de mogelijkheid van remote configuratie en combineren van AEOS softwarecomponenten kunt u een zeer flexibel systeem creëren, dat precies doet wat u wilt. Wij bieden een breed scala aan softwarecomponenten waarmee een groot aantal verschillende configuraties mogelijk is, van zeer eenvoudig tot uiterst complex. Vervang niet uw hardware, maar update uw software. U kunt direct reageren op veranderende eisen. Als u een nieuwe kaartlezer wilt installeren of andere videocamera s wilt aansluiten, activeert u simpelweg een nieuw softwarecomponent, waardoor u niet te maken krijgt met uitvaltijd door het verwisselen van hardware. En dat is nog niet alles; we voegen constant nieuwe AEOS softwarecomponenten toe. Dat staat garant voor standaardisering van veelgevraagde functies en een vrijwel eindeloze levensduur van ons product.

8 AEOS gebruikersinterface De gebruiker centraal. AEOS is ontwikkeld met de frequente gebruiker in gedachten. Het heeft een aantrekkelijke en intuïtieve gebruikersinterface waarvoor vrijwel geen training vereist is. Doordat er meerdere taken tegelijk kunnen worden uitgevoerd, neemt de productiviteit toe en en kan men klantvriendelijker werken. Door widgets te gebruiken is elk type functie snel en efficiënt toegankelijk. Als een taak extra aandacht vereist, worden alle overige functies naar de achtergrond geplaatst. Uiteindelijk zorgt AEOS voor lagere kosten en een hogere veiligheid. Gemaakt voor u. De AEOS gebruikersinterface is absoluut onvergelijkbaar met elke andere beveiligingsapplicatie. Aan elke gebruiker kan een specifiek profiel worden toegewezen. Daardoor blijft het systeem overzichtelijk en wordt alleen relevante informatie getoond. Omdat AEOS security management zoveel eenvoudiger maakt, beschikt u eindelijk over de vrijheid om u volledig op uw werk te concentreren. Of u nu een receptionist, beheerder of bewaker bent. Bekroond ontwerp. AEOS-producten zijn even prettig om naar te kijken als te gebruiken. Door te streven naar een voortreffelijk productontwerp hebben we niet alleen diverse design-prijzen gewonnen, maar ook vele harten veroverd.

9

10 AEOS voor security consultants Niet adviseren, maar inspireren. AEOS heeft een revolutie ontketend - en u kunt daar deel van uitmaken. Als u AEOS kiest, laat u de oude wereld van complexiteit en incompatibiliteit achter en kiest u voor een toekomst waarin u en uw klanten zich van de rest onderscheiden. AEOS kan eenvoudig worden geconfigureerd conform de exacte behoeften van al uw klanten. Het benut eerdere investeringen en garandeert dat u kunt inspelen op toekomstige behoeften. U zult altijd gezien worden als een vakkundige partner.

11 Ik beveel AEOS graag aan, want als ik klaar ben, beseft iedereen hoeveel beter het is dan alle andere systemen. Milton Davis, security consultant Adviseer slimmere oplossingen. Met AEOS kunt u eindelijk vooruitdenken. U wordt niet gehinderd door integratieproblemen en verschillende normen. Daardoor kunt u zich volledig concentreren op wat echt belangrijk is: het ontwikkelen van de beste oplossingen voor uw klanten. Zodra zij kennis hebben gemaakt met deze revolutionaire benadering, zullen zij al snel de ongeëvenaarde mogelijkheden ervan waarderen. U speelt op zeker door AEOS te adviseren. Iedere functionaliteit kan later nog worden toegevoegd, of het nu gaat om een functie die aanvankelijk werd weggelaten vanuit kostenoverwegingen of om een nieuwe functie door veranderende beveiligingsbehoefte. Op onze generieke controllers worden eenvoudig de juiste softwarecomponenten geconfigureerd en uw klant kan vervolgens direct weer verder. Met deze flexibiliteit bewijst u zichzelf als een professionele en betrouwbare partner. Begin klein, denk groots. AEOS kan eenvoudig in elke omgeving worden geïmplementeerd en kan integreren met bestaande beveiligingsinfrastructuren. De migratie naar AEOS kan geleidelijk plaatsvinden. Of u nu klein of groot begint, met AEOS kunt u voorzien in de behoeften van uw klanten, nu en in de toekomst.

12 AEOS voor security managers Meer beveiliging, minder investering. Als u kiest voor AEOS, kiest u voor een buitengewoon betrouwbaar systeem dat voorziet in al uw beveiligingsbehoeften. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in elke IT-infrastructuur, snel worden aangepast aan elke toekomstige beveiligingsbehoefte en werkt met vrijwel elk type beveiligingsapparatuur op de markt. Bovendien zijn de total cost of ownership tot wel 30% lager dan bij andere systemen.

13 Omdat AEOS voornamelijk software gedreven is, stelt het mij in staat om gemakkelijk te reageren op elke verandering. Dat geeft me een goed gevoel en is uitstekend nieuws voor ons budget. Christian Klein, security manager Een veilige keuze. Kiest u voor AEOS, dan kiest u voor de excellente kwaliteit van een revolutionair en modern beveiligingssysteem. Omdat het gebaseerd is op software, kunt u snel inspelen op alle nieuwe eisen. Als u besluit de beveiliging van uw RFID-kaarten te verhogen, kunt u de passen en lezers onmiddellijk bijwerken via het systeem, zonder uitvaltijd. Een groot voordeel. De total cost of ownership van een AEOS-systeem zijn tot wel 30% lager. Dat komt doordat de architectuur het systeem op drie niveaus aantrekkelijker maakt: initiële kosten, onderhoudskosten en upgradekosten. U krijgt precies wat u nodig hebt en kunt later eenvoudig andere functies toevoegen. U betaalt dus alleen voor de functies die u ook daadwerkelijk gebruikt. Een briljante architectuur. Omdat AEOS altijd past in uw bestaande IT-infrastructuur, kunt u geld besparen door te werken met wat u al hebt. U investeert niet in een product, maar in een beveiligingsarchitectuur. Bovendien maakt de architectuur gebruik van open standaarden. Daardoor kunt u vrijwel elk type beveiligingsapparatuur aansluiten. Nu en in de toekomst.

14 AEOS voor beheerders Eén muisklik verwijderd van betere prestaties. Met slechts één applicatie voor uw volledige beveiligingssysteem biedt AEOS u prestaties die u voorheen niet voor mogelijk hield. U kunt kiezen uit een uitgebreide bibliotheek met AEOS softwarecomponenten om de functies van de generieke controller direct aan te passen, zonder dat u hardware hoeft te vervangen. Dankzij de kracht van AEOS zijn veranderingen geen probleem en is het plezierig werken met het - door software gestuurd- beveiligingssysteem.

15 Aandacht voor beveiligingsoplossingen in plaats van integratieproblemen. In plaats van achter de beschikbare tijd, het budget en veranderende management inzichten aan te lopen, biedt de eenvoudigde AEOSarchitectuur u de vrijheid verder te denken dan enkel de behoeften van uw organisatie. Met één muisklik kunt u koppelingen tot stand brengen. Ik hoef niet langer wanhopig om te gaan met alle veranderende beveiligingsvereisten, maar kan ons systeem eindelijk van dag tot dag verbeteren. Peter van Buyten, applicatiebeheerder No longer... Generieke controllers vergroten flexibiliteit en schaalbaarheid. Dankzij de generieke, software gestuurde controllers is AEOS uitermate flexibel. Als twee afdelingen binnen uw bedrijf van ruimte moeten wisselen, kan het een ware nachtmerrie zijn om de aanpassingen in het beveiligingssysteem te begeleiden. Met AEOS bent u binnen een paar muisklikken klaar. Dit geldt ook als u een nieuwe functie wilt toevoegen: u kiest gewoon uit een breed scala AEOS softwarecomponenten, die u vervolgens configureert en activeert. Persoonlijke interface voor al uw gebruikers. Heeft u de gezichten van uw collega s wel eens zien stralen, enkel doordat u hen een nieuwe applicatie liet zien? AEOS biedt (u) deze mogelijkheid. Het overzichtelijke, ontwerp van de AEOSgebruikersinterface lijkt in niets op andere saaie en complexe oplossingen. De front-end kan aan ieders persoonlijke voorkeuren worden aangepast. Zo worden alleen die items getoond die een gebruiker nodig heeft. Voor de belangrijkste rollen, zoals receptionisten en bewakers, bestaan er bovendien gebruiksvriendelijke dashboards en widgets.

16 AEOS voor receptionistes Uw glimlach is voortaan altijd oprecht. Met AEOS worden de taken van een receptionist zo eenvoudig dat u eindelijk tijd hebt om écht met mensen om te gaan. Het dashboard is volledig aangepast aan uw specifieke taken. Via een interface die zo eenvoudig is dat u niet eens een training hoeft te volgen, krijgt u snel toegang tot alle taken die u regelmatig moet uitvoeren. Door de mogelijkheid meerdere taken tegelijk uit te voeren, verbetert niet alleen uw efficiëntie, maar uiteindelijk ook de kwaliteit van uw service.

17 Aandacht voor de essentie. Aan elke receptionist kan een specifiek profiel worden toegewezen, waardoor het systeem overzichtelijk blijft en alleen informatie wordt getoond die relevant is. Het systeem kan hierdoor veel effectiever worden gebruikt. Hiermee verhoogt u de gastvrijheid van uw organisatie, want u heeft eindelijk de vrijheid om u te richten op het allerbelangrijkste aspect van uw werk: omgaan met mensen. Voor de meeste mensen ben ik het gezicht van ons bedrijf. Dankzij AEOS is dat nu een veel vrolijker gezicht. Ella Lindström, manager frontdesk Waar gebruiksgemak. We weten dat u elke dag met onze applicatie zult werken. Daarom hebben we de interface zodanig geoptimaliseerd dat het ook echt prettig is om mee te werken. Om u te helpen bij uw constant veranderende frontdesk-activiteiten, biedt AEOS bovendien een dashboard dat u in staat stelt meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren en waarin uw instellingen en invoer worden opgeslagen terwijl u wisselt tussen verschillende taken.

18 AEOS voor bewakers en supervisors Neem de control room overal mee naartoe. Als bewaker of supervisor weet u hoe belangrijk het is om altijd de controle te houden. Met AEOS heeft u een direct overzicht over alle sensoren. Als u een melding krijgt, weet u dat het geen vals alarm is en omdat AEOS een webapplicatie is, kunt u het systeem op vrijwel elk mobiele apparaat gebruiken. Zo kunt u onmiddellijk beginnen met de afhandeling van een incident, zelfs terwijl u door het gebouw loopt.

19 Reageer waar u ook bent. AEOS werkt op elk apparaat met een internetbrowser. Daarom heeft u toegang tot de applicatie via uw laptop, tablet of zelfs uw smartphone. U bent niet meer afhankelijk van een vaste of externe control room en kunt efficiënt reageren, waar u ook bent. Omdat u een direct overzicht heeft van al uw sensoren, kunt u de situatie bovendien al beoordelen nog voordat u ter plaatse bent en sneller reageren dan ooit. Ongeëvenaard vertrouwen in het systeem. Dankzij de gestroomlijnde architectuur van AEOS krijgt u veel sneller reactie van uw sensoren dan bij enig ander systeem. Alles wordt in één applicatie verwerkt zonder dat er overbodige controllers of servers bij komen kijken. Daarom kunt u echt vertrouwen op AEOS. Het aantal valse alarmmeldingen wordt tot een minimum beperkt en u heeft meer tijd om zich te concentreren op echte meldingen. Ik wil dat mensen zich veilig voelen op ons terrein. Met AEOS kan ik garanderen dat ze dat echt zijn. Barry Marsalis, hoofd beveiliging Dashboard voor bewakers en supervisors. Omdat u in het dashboard met widgets alleen ziet wat u moet zien, mist u nooit meer een belangrijke gebeurtenis. Met de grafische functie voor alarmmeldingen beschikt u bovendien over een krachtig hulpmiddel, waarmee u elk alarm naar behoren kunt afhandelen.

20 Identiteits- en autorisatiebeheer Hoe groot uw bedrijf ook is, AEOS kent iedereen. Van personenregistratie tot de uitgifte van kaarten, met AEOS heeft u slechts één applicatie nodig voor alles wat te maken heeft met identiteitsbeheer. Het systeem kan automatisch toegangsrechten verlenen op basis van een krachtige rule-engine en kan volledig tegemoet komen aan de behoeften van internationale bedrijven. Met AEOS kunt u eenvoudig identiteiten in verschillende landen en tijdzones beheren en het systeem waarborgt tegelijkertijd dat overal wordt voldaan aan het beveiligingsbeleid van uw bedrijf. Het is een intelligent systeem waarmee u tijd bespaart en fouten beperkt.

21 Meerdere identiteiten, één applicatie. Met AEOS kunt u alle aspecten van identiteits- en autorisatiebeheer in één applicatie beheren. Het maakt veilige en snelle registratie van uw bezoekers en medewerkers mogelijk. Daarbij is vrijwel elke identificatie- en verificatiemethode mogelijk, inclusief biometrie. Het systeem heeft zelfs een eigen beheerfunctie voor kaartuitgifte, waarbij meerdere kaarttechnologieën en het afdrukken van ontvangstbewijzen worden ondersteund. Met AEOS kunt u gegevens uitwisselen met bestaande databases binnen van uw bedrijf. Zo kunt u elke identiteit snel in het systeem invoeren, zonder elke naam handmatig op te hoeven geven. U kunt met het systeem niet alleen de rechten voor toegangscontrole beheren, maar ook voor inbraakdetectie en IP-videomanagement, waarbij u kunt definiëren wie opnames van de videocamera s mogen bekijken. Autorisatie zoals het hoort. In AEOS worden autorisaties niet toegewezen aan passen, maar aan personen of voertuigen. Dit is flexibeler, minder tijdrovend en veel minder foutgevoelig. De geautomatiseerde verlening van toegangsrechten kan worden aangestuurd door een geraffineerde, vrij configureerbare rule-engine. Hierdoor wordt autorisatiebeheer versneld en vereenvoudigd. Niet eerder was het zo gemakkelijk om toegangsautorisatie voor individuele personen of groepen snel te koppelen aan verschillende kenmerken, zoals leeftijd, afdeling of gebouw. Neem bijvoorbeeld medewerkers die van kantoorlocatie veranderen: hun toegangsrechten kunnen automatisch worden gewijzigd. Alle identiteiten en autorisaties kunnen worden gedistribueerd naar vestigingen van uw bedrijf over de hele wereld. Ze zijn onafhankelijk van tijdzones, wat betekent dat het systeem tijden automatisch aanpast. Ingebouwde compliance. AEOS zorgt dat het systeem voldoet aan uw interne beleid en alle externe voorschriften. Mensen die vooraf gedefinieerde beveiligingsregels schenden, kunnen automatisch op een zwarte lijst worden gezet. Ook kunt u opgeven dat mensen die niet in het gebouw aanwezig zijn, zich niet op uw bedrijfsnetwerk kunnen aanmelden. Een fraai voorbeeld van ingebouwde compliance in AEOS. Kenmerken Eén applicatie voor identiteits- en autorisatiebeheer. Autorisatie onafhankelijk van tijdzones en integratie van bestaande databases. Automatische aanpassing toegangsrechten (toegangscontrole op basis van regels). Ingebouwde compliance.

22 Toegangscontrole Toegang tot onbegrensde mogelijkheden. Toegangscontrole met AEOS biedt u de onovertroffen vrijheid om elke identificatie- en verificatiemethode, van pasjes tot biometrie, te combineren met een onbeperkt aantal medewerkers, contractors, bezoekers of voertuigen. U kunt hen toegang geven tot vrijwel alles wat u maar wilt, waaronder deuren, tourniquets, liften en lockers. Als u dan ook nog eens voorwaardelijke toegangsregels toepast, zijn de mogelijkheden letterlijk onbeperkt.

23 Vrijheid van identificatie. U kunt elke combinatie van identificatie en verificatie gebruiken om toegang te verlenen, zoals kaarten, pincodes, biometrische gegevens, kentekens en gewicht. Omdat AEOS open standaarden gebruikt, kunt u vrijwel elke lezer aansluiten. Met AEOS profiteert u van ongeëvenaarde end-to-end beveiliging doordat encryptiesleutels via het systeem in lezers en kaarten kunnen worden aangepast. Toegang tot alles. Passende regels voor elke situatie. U kunt gemakkelijk voorwaardelijke toegangsregels activeren, zoals globale anti-passback, telgroepen of het vierogenprincipe. Dit zijn belangrijke hulpmiddelen waarmee u uw systeem voor toegangscontrole zeer nauwkeurig kunt afstemmen op uw specifieke behoeften. Met AEOS werken deze regels op controllerniveau waardoor deze, zelfs indien de server niet beschikbaar is, gewaarborgd zijn. AEOS gaat uit van een holistische benadering. U kunt toegang verlenen tot alles wat u maar wilt, zoals deuren, luchtsluizen, tourniquets, liften, sleutelkasten en kopieerapparaten. Ook kunt u makkelijk nieuwe apparaten en functies toevoegen. Stel bijvoorbeeld dat u voortaan uw lockers, printers of parkeerplaatsen wilt gaan beheren. Dit kunt u eenvoudig implementeren met AEOS, welke meegroeit met de grootte en behoeften van uw bedrijf. Kenmerken Vrijheid om elke identificatie- en/of verificatiemethode toe te passen en te combineren. Betrouwbare kaartbeveiliging met technologie en encryptiesleutels die u altijd kunt upgraden. Toegang tot vrijwel elk beveiligd gebied of fysiek apparaat, van deuren tot kopieerapparaten. Toegangscontrole op basis van vastgelegde voorwaarden.

24 IP Video Management Het videosysteem dat meteen reageert. AEOS IP-videomanagement werkt met open standaarden en biedt u daarom de totale vrijheid om de allerbeste IP-camera s en opslagapparaten te kiezen die momenteel verkrijgbaar zijn. Alle gebeurtenissen en beelden kunnen via één gebruikersinterface worden bewaakt. Zo kunt u sneller reageren op incidenten, als ooit tevoren. Omdat bovendien alle cameragegevens binnen AEOS worden overgedragen, is het niet nodig eigen opslagmedia of externe software te gebruiken.

25 Beveiligingsplatform met unieke eenvoud. AEOS is ongekend efficiënt en combineert videomanagement met toegangscontrole en inbraakdetectie, via één controller en binnen één serveromgeving. Het enige wat u moet doen, is AEOS video softwarecomponenten toevoegen, daarmee kunt u direct aan de slag. Geen technologische compromissen. AEOS IP-videomanagement biedt ondersteuning voor alle camera s die compatibel zijn met MJPEG en H.264. Daardoor heeft u een maximale keuzevrijheid voor uw nieuwe en bestaande hardware. Het voldoet ook aan de ONVIF-specificatie voor camerabediening, waardoor u geen specifieke stuurprogramma s nodig heeft. In tegenstelling tot andere leveranciers, wiens beveiligingssystemen alleen hun eigen camerahardware ondersteunen, is AEOS een onafhankelijke oplossing. Gebruikers beschikken dus over een systeem dat klaar is voor de toekomst en altijd verbinding kan maken met nog te verschijnen camera s. Profiteer van wat u al hebt. Met AEOS IP-videomanagement beslissen beheerders zelf waar videobeelden worden opgeslagen. Dit kan centraal op de server zijn, lokaal op een harde schijf die via een USB-aansluiting is verbonden met een AEOScontroller, of op een ander apparaat voor netwerkopslag (NAS/SAN). Daarom maakt AEOS het aanschaffen van dure en gespecialiseerde opslagmedia, zoals een DVR of NVR, overbodig. Bovendien maakt AEOS gebruik van uw bestaande IPnetwerkinfrastructuur. Alles direct in beeld. Het beheer en de bediening van video beelden is direct beschikbaar via de web gebaseerde gebruikersinterface in AEOS. Bekijk live-beelden en opgeslagen video s van alle camera s in uw netwerk. Configureer de vensters in de videoviewer geheel naar eigen wens en selecteer opnamen door eenvoudigweg een specifieke gebeurtenis of een tijdstip te kiezen. Kenmerken Vrij keuze van camera s (MJPEG, H.264) zonder het gebruik van stuurprogramma s. ONVIF compliant. Gebruik van standaard opslagmedia, geen specifieke DVR s of NVR s meer nodig. Alle informatie over alarmmeldingen, gebeurtenissen en videobeelden in één gebruikersinterface. Onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden voor camera s, opslagapparaten en gebruikers. Toegang tot camera s en opnames vanaf elk werkstation met een webbrowser.

26 Inbraakdetectie Altijd scherp. Zelfs bij uitschakeling. Het dilemma bij twee afzonderlijke systemen is vaak dat de toegangscontrole selectieve toegankelijkheid moet toestaan, terwijl de inbraakdetectie het hele bedrijf moet afschermen tegen onbevoegde personen. In AEOS worden beide systemen geïntegreerd, met slimme functiecombinaties als resultaat. Dit leidt tot minder valse alarmmeldingen, omdat deuren gesloten blijven op het cruciale moment dat het systeem wordt in- of uitgeschakeld. AEOS-inbraakdetectie biedt de meeste uitbreidingsmogelijkheden van alle oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn, namelijk voor een onbeperkt aantal gebruikers, zones en gebieden.

27 Eén systeem voor alle taken. Inbraakdetectie wordt uitgevoerd op dezelfde controller die ook wordt gebruikt voor toegangscontrole en videomanagement met AEOS. Hierdoor zijn lokaal slimmere functiecombinaties mogelijk en worden exploitatiekosten maximaal gereduceerd. De gebruikersrechten en pincodes worden centraal beheerd en gedistribueerd, waardoor u tijd bespaart en het systeem altijd is bijgewerkt. Dit resulteert in lagere risico s. Blijf op uw hoede zonder slapeloze nachten. Intelligente alarmmeldingen. Alarmmeldingen worden sneller en grondiger afgehandeld dankzij de grafische weergave voor alarmmeldingen van AEOS. Zodra een pasje wordt geblokkeerd, kan AEOS ervoor zorgen dat de desbetreffende persoon niet langer het recht heeft om het systeem te bedienen. Wanneer het alarm op een bepaald tijdstip nog niet is ingeschakeld of als het op een ongebruikelijk tijdstip wordt uitgeschakeld, kan er bovendien een of sms worden verzonden. En wat misschien nog wel het belangrijkste is: het systeem kan u direct de relevante videobeelden tonen wanneer een alarm wordt geactiveerd. Maak een einde aan valse alarmmeldingen en beperk de gevolgen van verstoringen tijdens het in- of uitschakelen van de inbraakdetectie. Tijdens dit proces worden alle deuren geblokkeerd, zodat onbevoegde personen nooit het gebied kunnen betreden en een alarm kunnen veroorzaken. Daarnaast worden alle gebeurtenissen en gebruikers opgeslagen in één database. Hierdoor krijgt u betrouwbare informatie over wat echt is gebeurd en kan elk incident zeer snel worden geïnterpreteerd. Kenmerken Een wereldwijd toepasbare oplossing die voor meerdere gebouwen, landen en continenten kan worden gebruikt. Inbraakzones die rechtstreeks aan AEOS gekoppeld zijn. Gecertificeerd volgens EN , klasse 3. Onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden voor zones, gebieden en gebruikers. Centraal beheer van gebruikers, pincodes en autorisaties.

28 Monitoring en rapportage Altijd een live-verbinding met de werkelijkheid. Met AEOS weet u precies wat op een bepaald moment gebeurt. Via de gebruiksvriendelijke grafische alarm handler kunt u elke sensor en camera direct bekijken. Zo krijgt u onmiddellijk inzicht in de daadwerkelijke status van gebouwen en terreinen. De mensenstroom wordt automatisch beheerd en de beveiligingsvoorschriften worden constant nageleefd. Met de krachtige rapportagehulpmiddelen kunt u zelfs bedrijfsprocessen verbeteren en geld besparen.

29 Real-time toezicht en controle. AEOS is goed voor uw gemoedsrust. Terwijl andere systemen bestaan uit meerdere lagen, tussenliggende interfaces en extra servers, biedt AEOS u een rechtstreekse verbinding met uw sensoren. U weet dat wat u ziet, ook echt gebeurt op het moment dat u het ziet. Alle sensoren en controllers zijn zichtbaar, zelfs wanneer de server is uitgevallen. De grafische alarm handler helpt de bewakers in de meldkamer om de juiste actie te ondernemen. Indien nodig wordt de situatie automatisch geëscaleerd naar andere locaties of personen. Bovendien zorgt de unieke architectuur van AEOS ervoor dat wijzigingen en uitbreidingen van het systeem ongekend snel en tegen zeer lage kosten zichtbaar worden gemaakt in de grafisch alarm handler. Optimale doorstroming en toezicht op uw beleidsregels. Met AEOS is het mogelijk bezoekers, medewerkers, bewakers en zelfs voertuigen op uw locatie te tellen en te volgen. Hierdoor kunt u waarborgen dat bezoekers een parkeerplaats kunnen vinden en dat de bezetting van alle parkeervakken optimaal is. Ook kunt u met AEOS het aantal hulpverleners beheren, afhankelijk van het aantal mensen in een bepaald gebied, zodat u bij noodgevallen voldoet aan de lokale voorschriften. AEOS biedt de mogelijkheid om bewakers te begeleiden en te monitoren tijdens hun rondes. U kunt er dus altijd op vertrouwen dat de overeenkomst met uw beveiligingsbedrijf ook daadwerkelijk wordt nageleefd. Bovendien kunt u met AEOS toezicht houden op uw beveiligingsregels en -voorschriften. Bij een onregelmatigheid ontvangt u een melding in de vorm van een rapport, sms of . Beveiligingsinformatie omzetten in nuttige bedrijfsinformatie. Dankzij het gebruik van één database en geavanceerde zoekopties is elke gebruikersactie, elke gebeurtenis, elk alarm en elk videobeeld snel terug te vinden in AEOS. Krachtige geïntegreerde rapportagehulpmiddelen helpen onderliggende relaties aan het licht te brengen en bieden u waardevolle informatie op basis waarvan u bestaande bedrijfsprocessen kunt verbeteren. Op die manier wordt het beveiligingssysteem zoveel meer dan een onzichtbare kostenpost. Kenmerken Direct toezicht op sensoren en camera s zonder tussenkomst van een server. Betrouwbare grafische alarm handler die zelfs werkt wanneer de server is uitgevallen. Directe beschikbaarheid van systeemwijzigingen en -uitbreidingen in de grafische alarm handler. Altijd in control ; u ontvangt automatisch de alarmmeldingen of gebeurtenissen die u zelf hebt ingesteld. Alle informatie in één betrouwbare, krachtige database. Slimme optimalisatie van mensen- en voertuigstromen.

30 Services en contact Met Nedap bent u in veilige handen. Bij Nedap richten we ons vooral op de ontwikkeling van producten en oplossingen. Dat stelt ons in staat om het het wereldwijd beschikbare secuirty management systeem AEOS voortdurend te verbeteren. Voor de installatie en systeemintegratie hebben wij een netwerk van gekwalificeerde partners opgeleid en gecertificeerd. Met hun kwalificaties kunnen zij complete oplossingen aanbevelen, op basis van uw exacte behoeften.

31 Een globale oplossing die altijd up-to-date is. De beveiligingsindustrie is zeer gefragmenteerd, met veel lokale leveranciers die de wereldwijde markt niet van dienst kunnen zijn. Nedap biedt een oplossing die geschikt is voor de vereisten van internationale organisaties en die overal ter wereld beschikbaar is. We blijven AEOS continu verbeteren om aan die vereisten te kunnen voldoen. Eén aspect hiervan is dat wij de feedback van onze klanten verwerken in onze productontwikkeling. Ons upgrade assurance programma geeft u altijd toegang tot de allernieuwste functies. Een uitgebreid partnernetwerk. Nedap Security Management biedt klanten toegevoegde waarde doordat wij hun problemen en verwachtingen begrijpen, omdat wij hun problemen en verwachtingen al begrijpen. Deze kennis komt ook tot uiting in ons netwerk van capabele partners. Onze partners zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun expertise, toewijding en servicegerichtheid. Als partners zijn zij verantwoordelijk voor de integratie en installatie van AEOS-systemen tegen competitieve prijzen. Als lokale leverancier spreken zij bovendien de taal van onze klanten en begrijpen zij precies wat onze klanten nodig hebben. Alle partners hebben rechtstreeks toegang tot ons eigen support team. Hierdoor bent u altijd in veilige handen. International Security Management Institute. Het International Security Management Institute biedt cursussen aan voor iedereen die AEOS gebruikt, implementeert of verkoopt. Alle deelnemers profiteren van de ervaring van zeer bekwame professionals. Het instituut bevordert kennisuitwisseling met als doel het scheppen van een veiligere omgeving en het optimaliseren van beveiligingsprocessen. Trainingen worden op alle niveaus aangeboden, zoals strategie, implementatie, dagelijks gebruik en technische kwesties. Een overzicht van onze partners is te vinden op nedap-securitymanagement.com

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden 2 Bosch Recording Solutions Hoogwaardige oplossingen voor iedereen Kies uit onze uitgebreide reeks opnamesystemen de beste oplossing

Nadere informatie

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet,

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet, TELECOM TABLOID RENDEMENT IN DE LIFT herfst 2013 / winter 2014 >> Thema: Rendement in de lift >> Hosted IP Telefonie op maat... pag. 2 >> Special: bewaar-stappenplan... pag. 3 t/m 6 Slimmer werken, communiceren

Nadere informatie

#trendingtopics. De werkplek anno nu One size fits nobody. Data gets an attitude Zo blijft u tóch in de lead. De transformatie van de ICTafdeling

#trendingtopics. De werkplek anno nu One size fits nobody. Data gets an attitude Zo blijft u tóch in de lead. De transformatie van de ICTafdeling #trendingtopics Magazine inspire voor klanten van KPN Consulting Oktober 2014 De werkplek anno nu One size fits nobody Data gets an attitude Zo blijft u tóch in de lead De transformatie van de ICTafdeling

Nadere informatie

Kaba exos 9300. Doeltreffende toegangscontrole

Kaba exos 9300. Doeltreffende toegangscontrole Kaba exos 9300 Doeltreffende toegangscontrole Totaal oplossing Kaba legt de basis voor een organisatie-brede oplossing Kaba - uw betrouwbare partner U zoekt een betrouwbare partner op het gebied van toegangsmanagement,

Nadere informatie

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US.

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. U wilt natuurlijk een perfecte workflow in uw bedrijf. Dan heeft u printers en multifunctionals nodig die naadloos integreren in elke werkomgeving

Nadere informatie

Communiceren vanuit één applicatie

Communiceren vanuit één applicatie Communiceren vanuit één applicatie Unify Nieuwe naam, grote historie. U kunt OpenScape Business integreren in bestaande netwerksystemen als flexibele communicatie oplossing, als stand alone service implementeren

Nadere informatie

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing Cloud computing Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De term is afkomstig

Nadere informatie

Elementen van FORSS. De krachtige technologie achter het Perceptive Platform

Elementen van FORSS. De krachtige technologie achter het Perceptive Platform Elementen van FORSS De krachtige technologie achter het Perceptive Platform Elementen van FORSS De krachtige technologie achter het Perceptive Platform De combinatie van technologieën achter een enterprise

Nadere informatie

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER Whitepaper Workspace Manager Aug 2008 Gepubliceerd door BRAIN FORCE Vendelier 69 3905 PD Veenendaal Nederland www.brainforce.nl Auteursrecht De informatie in dit document,

Nadere informatie

Informatieset Uw ICT, altijd en overal

Informatieset Uw ICT, altijd en overal Informatieset Uw ICT, altijd en overal Tendenz ICT is aangesloten bij: Wie zijn wij? TendenZ ICT is uw ervaren ICT-partner die u adviseert, ondersteunt en volledig kan ontzorgen op het gebied van al uw

Nadere informatie

DETECTOR. Het magazine van Tyco Integrated Fire & Security. Next Generation Security

DETECTOR. Het magazine van Tyco Integrated Fire & Security. Next Generation Security DETECTOR Het magazine van Tyco Integrated Fire & Security Editie juni 2014 Omni-Channel Retailing // Gevolgen internetverkoop detailhandel Next Generation Security // Trends en ontwikkelingen in beveiliging

Nadere informatie

KENNISDOCUMENT Van traditioneel werkplekbeheer naar Managed Workspace

KENNISDOCUMENT Van traditioneel werkplekbeheer naar Managed Workspace KENNISDOCUMENT Van traditioneel werkplekbeheer naar Managed Workspace Hoe werkplekbeheer verandert door de komst van Desktop Virtualisatie KENNISDOCUMENT Introductie Inhoud Inhoud Kennisdocument Desktop

Nadere informatie

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos Blades voor groeiende bedrijven De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos 2 Wat weten s werelds beste IT-organisaties over blades? Waarom stappen bedrijven overal ter wereld momenteel sneller

Nadere informatie

HorecaConnect. Ontzorgt de horeca

HorecaConnect. Ontzorgt de horeca HorecaConnect Ontzorgt de horeca HorecaConnect voor uw horeca onderneming. Wat biedt u dat? HorecaConnect biedt u het gemak van pinnen met IP pinnen, snel telefoneren met IP telefonie, een goede beveiliging

Nadere informatie

Het pad naar de geoptimaliseerde werkplek. De vijf best practices voor het optimaliseren van de desktop infrastructuur

Het pad naar de geoptimaliseerde werkplek. De vijf best practices voor het optimaliseren van de desktop infrastructuur Het pad naar de geoptimaliseerde werkplek De vijf best practices voor het optimaliseren van de desktop infrastructuur Inleiding Stelt u zich eens voor dat... kenniswerkers vanaf elke locatie veiliger toegang

Nadere informatie

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een ontmoeting met de cloud Pagina 4 Trends in IT Pagina 6 Informatie achter slot en grendel Pagina 12 Glasvezel: hogesnelheidslijn voor

Nadere informatie

De zakelijke voordelen van rijke internetapplicaties

De zakelijke voordelen van rijke internetapplicaties White Paper De zakelijke voordelen van rijke internetapplicaties Samenvatting Adobe kan buigen op een jarenlange ervaring in het leveren van technologieën die de manier waarop mensen met ideeën en informatie

Nadere informatie

Remcoh MAGAZINE. Interview Paul Maas, Rode Kruis Eindhoven Remcoh is snel en flexibel. Innovatie & Trends Windows 8 & werken in de cloud

Remcoh MAGAZINE. Interview Paul Maas, Rode Kruis Eindhoven Remcoh is snel en flexibel. Innovatie & Trends Windows 8 & werken in de cloud magazine voor ondernemers Remcoh MAGAZINE 2 de editie 2013 www.remcoh.nl Proactief meedenken met Alphacan Interview Paul Maas, Rode Kruis Eindhoven Remcoh is snel en flexibel Innovatie & Trends Windows

Nadere informatie

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006 Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration 3 april 2006 René Jorissen rjorissen@os3.nl Mark Meijerink mark@os3.nl 1 Samenvatting Samenvatting Om tijd en geld

Nadere informatie

Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie

Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie Aastra verbindt u met de wereld Aastra levert wereldwijd communicatiesystemen die tegemoetkomen aan de behoeften van kleine,

Nadere informatie

De voordelen van cloudnetwerken

De voordelen van cloudnetwerken whitepaper De voordelen van cloudnetwerken Cloudnetwerken inschakelen om de IT-kosten te verlagen en de IT-productiviteit te verhogen Inleiding Er ligt een voortdurende druk op organisaties in zowel de

Nadere informatie

Informatiediensten en ICT-services speciaal voor gemeenten

Informatiediensten en ICT-services speciaal voor gemeenten Begrotingswijzer 2011 2012 Informatiediensten en ICT-services speciaal voor gemeenten Verbindt de overheid 1 Ontwikkelingen e-overheid 4 Basisregistraties Basisregistratie Gebouwen (BAG) 8 GBA als basisregistratie

Nadere informatie

ProCall Enterprise. Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software

ProCall Enterprise. Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software Nu met mobility en collaboration functionaliteiten vernieuwd design Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software // Unified Communications & classic

Nadere informatie

Business case. Online contact centers

Business case. Online contact centers Business case Online contact centers 1 Versie Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De verschillende alternatieven... 3 2.1 Optie 1: inhouse contactcenter... 3 2.2 Optie 2: facilitair contactcenter... 4 2.3 Online

Nadere informatie

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer je maar wilt Siemens OpenScape Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer u maar wilt Spin in uw eigen communicatieweb Het begrip het nieuwe werken is geaccepteerd

Nadere informatie

Moderne samenwerkingstechnologieën

Moderne samenwerkingstechnologieën PLANNINGSHANDLEIDING Moderne samenwerkingstechnologieën Hoe u een nieuwe manier van samenwerking mogelijk kunt maken in een veranderende werkomgeving WAAROM U DIT DOCUMENT ZOU MOETEN LEZEN Deze planningshandleiding

Nadere informatie

VastMobiel in 1 Commerciële Dienstbeschrijving (v1.5)

VastMobiel in 1 Commerciële Dienstbeschrijving (v1.5) VastMobiel in 1 Commerciële Dienstbeschrijving (v1.5) 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 5 1.1 Geschikt voor u?... 5 1.2 Telefooncentrales... 5 1.2.1 ISDN telefooncentrale... 5 1.2.2 IP telefooncentrale...

Nadere informatie

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering Oculus Suite Oog voor uw automatisering Inhoud Oculus De standaardoplossing van Pantheon 5 Oculus Suite 7 Oculus Portal 8 Oculus i Opener 9 Oculus ERP 11 Oculus CRM 17 Oculus WMS 18 Oculus DMS 19 Oculus

Nadere informatie