Volkstuinpark De Bretten Afdeling van de Bond van Volkstuinders, Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Volkstuinpark De Bretten Afdeling van de Bond van Volkstuinders, Amsterdam"

Transcriptie

1 Volkstuinpark De Bretten Afdeling van de Bond van Volkstuinders, Amsterdam

2 Tel.: Mw. J.H. Roosendaal, Tuin 34 Tel/fax: Mob hanna.roosendaal@online.nl J.L. Wolters, Tuin 146 Tel.: Vacant J.A. van den Hengel, Tuin 145 Tel.: S. Fronczek, Tuin 7 Tel,: Vacant Dhr. M. Agterhof, Tuin 24 Linda Kelder, Tuin 152 Els van der Hengst, Tuin 103 Dhr. C.N. Bijl Tel.: Gerard tuin 120 telef of als Gerard niet kan dan Amando tuin 160 telef Mw. Schulte Tuin 21 Mw. Kaya-Karacaoglan, Tuin 89 Dhr. Bezuijen, Tuin 111 Dhr. T.W.A. van t Schip Tuin 160 Dhr. Van Balen, Tuin 185 Dhr. Gest, Tuin 192 Mw. Y. Slinger / Dhr. M. Hage, Tuin 79 Dhr. G. Bezuijen, Tuin 111 Dhr. C.J.Mönch, Tuin 91 Dhr. V.Flink, Tuin 148 Tel Mw. S. Hoff, Tuin 29 Tel.; Mw. J. Wolters, Tuin 146 Mw. I.P. van Haaren, Tuin 22 Info en meldingen; Dhr. J.Vriend, Tuin 56 Tel j.vriend8@upcmail.nl Beheerder: Michel van Leijen, Tuin 40 Tel.: Carel Zwaneveld, Tuin 196 /Tel.: Ria Boogaard, Tuin 08 / Tel.: Ria Schoenmaker, Tuin 95 / Mijn excuses voor eventuele fouten in deze Brettenbode want dit is ook mijn eerste ervaring met het maken van dit vernieuwde blad. Redactie / Hanna Roosendaal Dhr. C. Holthuizen, Tuin 181 Dhr. H. Schmidt, Tuin 177 Dhr. M. Rekvelt, tuin 175 Dhr. A. Achmadian, Tuin 180 Mw. J. Mönch-van Sluis, Tuin 135

3 Volkstuinpark De Bretten Aangesloten bij de Bond van Volkstuinders, Amsterdam Seineweg 16, 1043 BH Amsterdam Telefoon In dit nummer Betalingen: IBAN no. NL30 INGB t.n.v..tuinpark De Bretten te Amsterdam Van de voorzitter Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag 2013 Machtiging vergadering Verslag Kascommissie en verslag bestuur Verslag secretaris Ja hoor, het is weer 1 april geweest, dus is het tuinseizoen weer voor geopend verklaard. En zijn we ook weer verwend met een aantal mooie zonnige dagen en een lekkere temperatuur, mijn gevoel zegt dat er nog veel meer mooie dagen volgen! In het vorige stukje van de voorzitter had ik het over 2 nieuwe aspirant bestuursleden dat worden er 3, maar voor de laatste aspirant mag u pas kiezen aan het eind van dit jaar, we zitten dan helemaal op volle sterkte. Menig tuinpark is jaloers op ons, maar het is wel belangrijk dat u als tuinder ook tevreden bent over het bestuur, want dan doen we het goed. De jaarbetalingen stromen binnen, en enkele tuinders hebben een regeling met de penningmeester getroffen, want ook wij weten dat het voor sommige tuinders een moeilijke tijd is om zo maar even een hoop geld neer te leggen. U zult wel vreemd opgekeken hebben bij een nieuw en groter clubblad (de Bretten bode), het bestuur houdt ook van vernieuwingen, vandaar. Ook de penningmeester Loek heeft een eigen column in het nieuwe clubblad en dat heet Onder de loep van Loek Denkt u ook nog even aan de reünie van/met oud tuinders op 31 mei 2014 in het clubgebouw? In het clubblad van februari, het vorige clubblad, staat beschreven over het hoe en wat, en anders even bellen naar Marja Lageman op nummer Even ter informatie, deelname aan de reünie kost 10,- per persoon, en ik weet dat het gezellig druk gaat worden want een heleboel inschrijvingen zijn al binnen, wacht dus niet te lang met inschrijven. Tot een volgende keer. Jacques M. Roosendaal vz.

4 op de dinsdagavonden in het clubhuis BODYFLOW/BALANCE is de Yoga, Tai Chi, Pilates workout waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Series van stretches, bewegingen en houdingen op muziek zorgen voor een complete workout. Voordelen * Verbetert de flexibiliteit van de gewrichten en je krijgt een groter bewegingsbereik *Verbetert je uithoudingsvermogen *Helpt je calorieën te verbranden *Vermindert je stressniveau *Zorgt voor een blijvend gevoel van welzijn en kalmte *Goed voor je concentratie Wat moet ik meenemen? *Comfortabele sportkleding * ver je schoeisel hoef je je geen zorgen te maken, want de les wordt op blote voeten gedaan *Je eigen yogamatje, handdoek en een flesje water Voor wie bedoeld? De lessen zijn voor iedereen bedoeld, voor elk niveau, VROUWEN EN MANNEN! Waar en wanneer? In de kantine op de Bretten en vanaf 6 mei 2014 elke dinsdag van uur tot uur. Je kan je aanmelden door mij een te sturen: attingerm@gmail.com Door wie worden de lessen gegeven? Mariza Attinger (tuintje 101) heeft de Dansakademie gedaan en daarna de opleiding sportinstructeur met succes afgerond. GO WITH THE FLOW!!! De lessen zijn gratis!!

5 UITNODIGING Algemene Ledenvergadering Zaterdagmiddag 10 mei 2014 Aanvang 13:00 uur in ons clubhuis Zaal open vanaf 12:30 uur AGENDA 01 Opening door de voorzitter 02. Ingekomen Stukken De ingekomen stukken worden uitsluitend behandeld indien ze minimaal vóór 4 mei zijn ingediend bij het bestuur en betrekking hebben op de agenda van deze vergadering 03. Bestuursmededelingen 04. Notulen Algemene Ledenvergadering 1 mei 2013 (zie clubblad juni 2013) Vragen en/of opmerkingen aangaande de notulen schriftelijk indienen vóór 4 mei bij de secretaris: Postbus 57206,1040 BC Amsterdam 05. Verslag van de Secretaris over 2013 (zie dit blad Vragen en/of opmerkingen aangaande het verslag schriftelijk indienen vóór 4 mei bij de secretaris, Postbus 57206, 1040 BC Amsterdam 06. Verslag van de Penningmeester over 2013 (zie dit blad) Om verzekerd te zijn van een antwoord op eventuele vragen tijdens de vergadering dienen deze vragen minimaal vóór 4 mei schriftelijk te worden ingediend bij onze penningmeester dhr. L Wolters: Postbus 57206, 1040 BC Amsterdam 07. Verslag van de Kascommissie over 2013 (zie dit blad) 08. Beleid Bestuur 09. Verkiezing bestuursleden Aftredend en herkiesbaar zijn; Simon Fronczek (tuin 7) Hanna Roosendaal (tuin 34) Verkiesbaar zijn: Johan Vriend (tuin 56) Robert van Dijk (tuin 119) 10. Benoeming Kascommissie 11. Inbreng van de Bond van Volkstuinders 12. Agenda van de Bondsvergaderering (nog niet bekend) 13. Goedkeuring mandaat bestuur inz. aantrekken nieuwe bestuursleden Aangezien er meer dan voldoende werkzaamheden binnen het bestuur zijn is versterking van het bestuur van harte welkom. Eventuele kandidaten kunnen zich aanmelden vóór 4 mei bij het secretariaat: Postbus 57206, 1040 C Amsterdam 14. Rondvraag Vragen eventueel schriftelijk indienen vóór de vergadering. Uiteraard staat het u vrij om ook op de ledenvergadering zelf vragen te stellen, maar vast staat niet of u dan een uitgebreid antwoord zult krijgen. 15. Sluiting Tijdens de vergadering verzoeken wij u niet te roken en de mobiele telefoon uit te zetten!

6

7 In memoriam In memoriam Nicky van der Hengst Er ging een schok door De Bretten heen toen het vreselijke bericht kwam dat de zoon van Ronald en Els (tuin 103) Nicky van der Hengst (26 jr) op woensdagavond 12 maart bij het oversteken van de Transformatorweg, ter hoogte van de ingang van het sportterrein daar, dodelijk is verongelukt. Dat Nicky geliefd was bij iedereen bleek wel aan de ± 700 mensen die bij zijn uitvaart aanwezig waren zoals, collega s, voetbalvrienden, tuinders, schoolvrienden enz.enz. Het bestuur leeft mee met familie en vrienden van Nicky en wenst hen veel sterkte dit enorme verlies te dragen. Bestuur De Bretten. Abel van Weerd De volgende schok was het overlijden van Abel van Weerd, onze vorige penning- meester. Het ging al een tijdje niet goed met hem maar hijzelf (en wij) dachten dat hij nog jaren te gaan had. Helaas ging het vlug slechter na zijn laatste ziekenhuisopname en is hij toch nog plotseling overleden. Abel was een bijzonder en getalenteerd mens. Kolonel bij de Luchtmacht, afgestu- deerde econoom, goed in talen (zoals Turks), organist, pianist ( geen dag zonder Bach was zijn leuze) en ook nog oprichter van het eerste platform voor homoseksuelen in het leger. Daarbij was hij ook nog goed in Astronomie en publiceerde daar ook over. Het bestuur leeft mee met zijn familie en vrienden en wenst hun veel sterkte toe om dit verlies te dragen. Wij zullen hem missen!! Bestuur De Bretten.

8

9 . MACHTIGINGSFORMULIER Voor de Algemene Ledenvergadering van 10 mei 2014 Alleen met dit formulier kunt u een andere tuinder machtigen. Zie art. 10 (Besluitvorming) 4B van de statuten en reglementen van de Bond van Volks tuinders Ieder lid kan een ander lid schriftelijk machtigen namens hem/haar in de afdelingsvergade ring zijn/haar stem uit te brengen, met dien verstande dat ieder lid slechts door één ander lid kan worden gemachtigd. en dit uiterlijk een halfuur voor aanvang van de vergadering aan de secretaris te overhandigen. Ondergetekende: Dhr. / Mw. Tuin no Machtigt: Dhr. / Mw. Tuin no Om namens hem,haar een stem uit te brengen op de Algemene Ledenvergadering Van 10 mei 2014 Plaatsnaam en datum: Handtekening:

10

11 Verslag Penningmeester 1. Voor u liggen de jaarcijfers over 2013 Het jaarverslag is gecontroleerd door de kascommissie en is in orde bevonden, ook de bestuursleden verklaren met de jaarrekening 2013 akkoord te gaan. (zie de getekende verklaringen elders in dit blad) 2. Op dit moment (30 maart 2014) hebben 160 tuinders hun jaarlasten geheel of gedeeltelijk betaald. Wilt u er rekening mee houden dat u voor 1 juni uw jaarlasten betaald moet hebben, tenzij u een betalingsregeling getroffen heeft. 3. Onze financiële situatie is van dien aard dat we staat waren ons een nieuwe tractor en grasmaaier aan te schaffen. Diverse bomen zijn weer gekandelaberd en bij de duikers is weer gebaggerd. De duikers zullen ook nog worden doorgespoten. Onze bedoeling is de paden van nieuw grind te voorzien 4. Toelichting Balans; Machines Begroting ,00 Reservering was ,00 Sub totaal = ,00 Uitgaven ,54 Naar reservering 2.938,00 Voorstel machines aan tepassen en te verhogen met 5.000,00 Het bestuur stelt voor om de begroting 2014 onderhoud Dit bedrag wordt gefinancierd vanuit het hoofdka[otaal waardoor de totale reservering van de machines op 8.000,00 komt te staan. Heeft u vragen over de jaarcijfers? Graag zou ik die dan 1 week voor de ledenvergadering willen ontvangen. Met vriendelijke groet, Loek Wolters, penningmeester Tel Ü

12

13

14

15

16

17 TER ATTENTIE VAN TUINDERS MET Houtkachels en open haarden op de Bretten Bronnen: RIVM, 2011, gezondheidseffecten van houtrook Daarnaast kan houtverbranding leiden tot gezondheidsrisico s door neerslag van roet in tuinen met fruit en andere eetbare gewassen. Juiste brandstof: In een houtkachel (allesbrander) of open haard mag enkel onbehandeld hout als brandstof worden gebruikt, zoals houtbriketten en hakhout. Geschikte houtbriketten zijn gemaakt van geperste houtkrullen en houtvezels zonder extra toevoegingen. Ook kan goed gedroogd hakhout worden gebruikt. Goed gedroogd hout bevat ongeveer 20% vocht. Vers gekapt hakhout bevat ongeveer 50% vocht. Door dit vocht blijft de verbrandingstemperatuur lager en brandt het vuur minder efficiënt. Daardoor ontstaan meer schadelijke verbrandingsgassen. Afhankelijk van de houtsoort en drogingscondities kan het drogen van hout één tot twee jaar duren. Hoe kunnen we de risico s en overlast voor onszelf, onze kinderen en onze buren zoveel mogelijk beperken en toch genieten van onze houtkachels? 1. Voorkom dat de buren in de rook zitten. Op ons tuinpark zijn houtkachels in toenemende mate populair. Het is dan ook heel prettig om bij een lekker knapperend vuurtje (binnen of buiten) te zitten. Veel mensen zijn zich echter niet bewust dat vooral onvolledige verbranding van (bewerkt) hout een belangrijke bron van luchtvervuiling is en gezondheidsrisico s met zich meebrengt. Luchtvervuiling: Bij verbranding van hout in houtkachels, open haarden, vuurkorven etc. komen veel verschillende stoffen vrij. Het gaat naast CO 2 en water om een complexe mix van gassen en deeltjes, zoals fijnstof, roet, koolmonoxide, vluchtige organische stoffen en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK s). De luchtvervuiling neemt toe bij verkeerd gebruik van de houtkachel of open haard. Let er daarom op hoe u stookt. Zit er vervuild hout in de kachel, dan komen zware metalen vrij. Bij te weinig luchtaanvoer en te lage temperaturen (door vocht in het hout) komen PAK's, koolmonoxide en andere schadelijke stoffen vrij. Een deel van de houtrook komt direct in het tuinhuis van de stoker terecht. Het grootste deel wordt echter via de schoorsteen in de omgeving uitgestoten en komt ook in de omliggende huisjes en tuinen terecht. Gezondheidsrisico s: Fijnstof en de overige vrijkomende stoffen kunnen leiden tot diverse luchtwegklachten zoals piepende ademhaling, verminderde longfunctie, chronische luchtwegaandoeningen(bijv. astma en COPD), ontstekingen in de longen en ook tot longkanker. Mensen met bestaande luchtwegaandoeningen of met hart- en vaatziekten behoren tot de gevoeligste groepen. 2. Stook alléén houtbriketten of schoon, droog, hakhout dat minstens een jaar gedroogd is. 3. Stook GEEN schuttinghout, sloophout, geimpregneerd, verduurzaamd of gebeitst hout, multiplex of spaanplaat, oud papier of hout met verf. Daarbij komen veel gevaarlijke en giftige gassen vrij en dit is ook wettelijk verboden. 4. Stook niet bij mist en weinig wind. 5. Zorg voor voldoende luchttoevoer in de kachel (niet "smoren"). 6. Stook niet overdag, zodat uw buren kunnen ventileren. 7. Brand uw houtkachel of open haard alleen buiten het tuinseizoen. 8. Gebruik houtskool voor uw barbecue en geen hout. 9. Koop een houtkachel die voldoet aan het CE-keurmerk (wettelijk verplicht) 10. Beter nog: koop een houtkachel met het DINplus-keurmerk (duitse keuringsnorm). Deze kachels hebben een lage uitstoot en een hoog rendement 11. Plaats eventueel een stuw- of keerschot bovenin de kachel. Dan verbranden schadelijke rookgassen zo volledig mogelijk.

18

19 Van Loek Karren vervoer op het tuinpark U bent op ons tuinpark in de gelukkige omstandigheid uw spullen te laten vervoeren van en naar uw tuinhuisje / parkeerplaats. De karren zijn van vóór de oorlog maar voldoen nog uitstekend! Alleen bij het vervoeren van zand, grind of stenen mogen de karren niet zwaarder worden belast dan met 1000 kg. Houdt u er dus rekening mee bij het bestellen dat er per kar geen last zwaarder mag zijn dan 1000 kg. Dan blijft de boel heel en het scheelt een hele boel werk aan het banden plakken. Afkoop Werkuren Op 23 november, tijdens de begrotingsvergadering, is met algemene stemmen aangenomen om de afkoop werkuren te verhogen van 25,00 naar 35,00 per werkbeurt. Dit houdt dus in dat het afkopen van 7 werkbeurten nu dus 245,00 kost. Dit nog even voor de mensen die nooit op een vergadering komen (en ons clubblad niet lezen??) Dus 7 werkbeurten afkopen kost 245,00 of per werkbeurt 35,00. Opzeggen tuin Tijdens ons bestuursrondje over ons tuinpark is het ons opgevallen dat er diverse tuinen en huisjes in een toestand van verval verkeren. Die tuinen zijn slecht onderhouden en de huisjes lekken en staan op instorten. Het is onbegrijpelijk dat mensen het zover laten komen en zich niet doodschamen over de bende die ze maken. We hebben een wachtlijst van 130 man die staan te trappelen om een tuin te huren. Als u geen zin heeft, doe uzelf en ons een plezier en verkoop uw tuin, dat scheelt een hoop ergernis. Een paar van deze mensen komen zelf niet meer op hun tuin maar laten anderen op hun tuin bivakkeren, wat verboden is zonder toestemming van het bestuur!! Eerdaags gaan we deze tuinen inventariseren en gaan er boetes de deur uit. Dus, verkoop uw tuin als u er geen trek meer in hebt en doe ons en anderen een plezier!! Loek Wolters

20 Wie kunt u bellen bij een Elektriciteitsstoring? Is er bij u ingebroken? J Ja, dat is dan héél vervelend! En wat nu te doen? NaamTelefoonnummer Karel Zwaneveld Bertus van Vliet D. van der Leeden Jacques Roosendaal Alléén in de zomerperiode Wie kan ik waarschuwen/bellen voor E.H.B.O.? Naam Tuin Telefoonno. Mevrouw Schulte Mevrouw Kaya Dhr. Bezuijen Dhr. van Balen Dhr. Gest Doe in elk geval aangifte! In de Vroegop no - zomer stond op bladzijde 9 het artikel U heeft schade en dan? Het lijkt hier dat de procedure helemaal veranderd is maar grotendeels blijft alles zoals u gewend bent. Echter ingeval van glasschade is er wel iets nieuws want u kunt daarvoor bellen naar Service Glasherstel telefoon no en als het glasherstelbedrijf de schade heeft gerepareerd ontvangt u hiervoor géén nota. Wanneer u de glasschade zelf hersteld dan zal het schadebedrag aan de hand van de reparatienota door de verzekering worden overgemaakt na indiening van een schadeformulier. De volgende punten zijn dus nog steeds van kracht. 1. Laat proces-verbaal opmaken op het politiebureau Lodewijck van Deysselstraat. Meestal moet u daarvoor vooraf een afspraak maken, maar soms wordt u wel eens meteen geholpen. 2. Haal een schadeformulierop bij het bestuur. 3. Vul het formulier volledig in, doe het met het proces-verbaal plus kwitanties en rekeningen in een envelop, richt het aan het bestuur en deponeer alles in de rode brievenbus tegen het clubhuis. Het bestuur zorgt dan voor doorzending naar de verzekeraar.

21 Verslag Secretaris Het jaar 2013 begon niet goed met veel vorst en sneeuw al was de warmste dag ooit in maart op de 5 e maart. Daarna werd het steeds kouder en kouder en eind maart waren de Pasen de koudste sinds 1964 en zaten we in april nog in de sneeuw en de regen. Door al dat slechte weer konden tuinders pas laat starten met het in orde brengen van hun tuin en huisje. Inmiddels zijn er verleden jaar weer tuinen in andere handen overgegaan aan enthousiaste aspiranten, deze aspiranten staan bij elke vrijgekomen tuin letterlijk in de rij om die tuin te bemachtigen en er worden vele telefoontjes over en weer gepleegd om van het bestuur te horen of ze al aan de beurt zijn en of er meer tuinen vrijkomen eventueel enz. enz. En zoals ik verleden jaar al schreef: de lijst van aspiranten groeit maar steeds verder aan en het kan soms lang duren voordat men aan de beurt is. Gelukkig was er na die lange winter nu toch eindelijk een mooie zomer die weer veel vergoede wat er in de lente was gemist. Op een paar flinke stormen na, waarbij aardig wat bomen omgingen en er schade aan daken enz. ontstond hadden we niet veel te klagen over de herfst en de winter. Inmiddels is het alweer lente 2014 en zijn er al heel wat mooie dagen gepasseerd, hopelijk blijft dit zo doorzetten en kan er lekker in de tuin gewerkt worden. En.. als u er al over aan het nadenken was om iets in een van de commissies te gaan doen twijfel dan niet langer en geef u op! Het bestuur en de commissies zullen u dankbaar zijn!

22 GROTE SCHOONMAAKDAG 2014

23

24 Indien onbestelbaar: Tuinpark De Bretten, Postbus 57206, 1040 BC Amsterdam Redactie Hanna Roosendaal Kopij sturen naar: Redactie De Bretten Postbus 57206, 1040 BC Amsterdam Of per naar:

HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID

HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID GGD IJsselland en GGD Twente Team Milieu en Gezondheid Schadelijke stoffen in de lucht Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Nadeel is dat een houtkachel

Nadere informatie

Amando van t Schip, Tuin 160 Telef. 06 43227647

Amando van t Schip, Tuin 160 Telef. 06 43227647 Jaargang 38 no. 4 Tel.: 06 40 76 08 80 Mw. J.H. Roosendaal, Tuin 34 Tel.:020-624 7302 Mob. 06 51 28 4 4 11 e-mail hanna.roosendaal@online.nl J.L. Wolters, Tuin 146 Tel.: 020-616 9190 R. Van Dijk, tuin

Nadere informatie

Optimaal genieten. De kachel

Optimaal genieten. De kachel VERANTWOORD STOKEN Optimaal genieten Niets is zo gezellig als de warmte van een houtkachel. Het stoken van hout zorgt naast warmte ook voor een gezellige sfeer. Daarnaast zijn haarden en kachels ook nog

Nadere informatie

Toolkit voor de stoker

Toolkit voor de stoker Toolkit voor de stoker . Helaas kiest of heeft u er voor gekozen om hout te stoken. We vinden het belangrijk u goed te informeren over de wijze waarop u zoveel mogelijk hinder kunt voorkomen bij uw buren

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Stoken is een keuze, ademen niet

Stoken is een keuze, ademen niet Stoken is een keuze, ademen niet Burgers en politiek overtuigen, een lastige klus De noodzaak van de Stichting Netwerk Houtrook 2014 03 14_Leefmilieu_VincentvdHeiden 1 Voorstellen Vincent van der Heiden

Nadere informatie

VOLKSTUINVERENIGING DE EENDRACHT

VOLKSTUINVERENIGING DE EENDRACHT VOLKSTUINVERENIGING DE EENDRACHT Opgericht 1-10-1928 Goedgekeurd bij Kon. Besluit 28-03-1936 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 4 0102315 67 ste jaargang nummer 1 INHOUDSOPGAVE PAGINA Waar

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Houtrook en Gezondheid

Houtrook en Gezondheid Houtrookoverlast, wat kun je doen? Houtrook en Gezondheid 21 september 2018 Longfonds Missie: Samen strijden om longziekten de wereld uit te krijgen en van belang zijn voor de patiënt van vandaag. Ambities:

Nadere informatie

Houtrook en gezondheid. Sjoerd van den Berg, arts Medische milieukunde GGD FLEVOLAND

Houtrook en gezondheid. Sjoerd van den Berg, arts Medische milieukunde GGD FLEVOLAND Sjoerd van den Berg, arts Medische milieukunde GGD FLEVOLAND Inhoud - Houtkachelgebruik in Nederland - Houtrook - Gezondheidseffecten - Onderzoek GGD-en Noord NL - Oplossingen Nederland aardgasland. Toename

Nadere informatie

Jaargang 38 - juni 2014 Volkstuinpark De Bretten Afdeling van de Bond van Volkstuinders, Amsterdam

Jaargang 38 - juni 2014 Volkstuinpark De Bretten Afdeling van de Bond van Volkstuinders, Amsterdam De Brettenbode Jaargang 38 - juni 2014 Volkstuinpark De Bretten Afdeling van de Bond van Volkstuinders, Amsterdam Tel.: 06 40 76 08 80 Mw. J.H. Roosendaal, Tuin 34 Tel.:020-624 7302 Mob. 06 51 28 4 4 11

Nadere informatie

Aan alle Nederlandse gemeenten t.a.v. de gemeentesecretaris. Betreft: Standpunt Longfonds over houtrook ten behoeve van de VNG- enquête

Aan alle Nederlandse gemeenten t.a.v. de gemeentesecretaris. Betreft: Standpunt Longfonds over houtrook ten behoeve van de VNG- enquête Longfonds (voorheen Astma Fonds) Postbus 627 3800 AP Amersfoort t (033) 434 12 12 info@longfonds.nl www.longfonds.nl ING 55055 K.v.K. Gooi en Eemland nr. 40506839 Aan alle Nederlandse gemeenten t.a.v.

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

Postbus AA Zevenbergen. F. Wozniak / CDA

Postbus AA Zevenbergen. F. Wozniak / CDA Moerdijk Aan het college van B en W gemeente Postbus 4 4760 AA Zevenbergen Onderw erp: kenmerk: Datum: Gewone vragen over Houtstook/APV Geacht College, F. Wozniak / CDA 17 januari 2017 Milieu is een belangrijk

Nadere informatie

2. Op welke punten schieten de huidige normen tekort? Hoe zouden ze moeten veranderen om effectief te kunnen handhaven?

2. Op welke punten schieten de huidige normen tekort? Hoe zouden ze moeten veranderen om effectief te kunnen handhaven? Hasic, Emira Van: namens Postbus Onderwerp: FW: Houtrook en gezondheid GGD Bijlagen: presentatie-stookinstallaties-houtrook-en-gezondheid-1.pdf; Longfonds Verklaring Houtrook met logo.pdf Longfonds Verklaring

Nadere informatie

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB 0001673018 (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van Volkstuinderverenigingen in Nederland van de 61 e Algemene

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni 2019 no.12

Nieuwsbrief. Juni 2019 no.12 Nieuwsbrief Juni 2019 no.12 1 Inhoudsopgave: Voorblad Inhoudsopgave Bestuurssamenstelling Bestuursmededelingen Werkuren Nieuwe tuinders CVV / info zomeractiviteiten De Tuinwinkel Food en Music Marathonbingo

Nadere informatie

Memo Houtrook GGD Fryslân, team Medische Milieukunde. Auteur: Tim Nonner

Memo Houtrook GGD Fryslân, team Medische Milieukunde. Auteur: Tim Nonner Memo Houtrook GGD Fryslân, team Medische Milieukunde. Auteur: Tim Nonner Juli 2018 Vraag: Hoe kunnen gemeenten omgaan met hinder van houtrook? Aanleiding: De aandacht voor houtrook en gezondheid neemt

Nadere informatie

Nieuwsbrief VTV Helpt Elkander

Nieuwsbrief VTV Helpt Elkander Nieuwsbrief VTV Helpt Elkander April 2014 Dit is een van de laatste nieuwsbrieven van mijn hand. Op de ledenvergadering van 09 mei kiest u een nieuwe secretaris. Ik heb de werkzaamheden de afgelopen drie

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R TUINPARK NIEUW VREDELUST Buitensingel 4-1114 BE Duivendrecht BANKNUMMER : NL34 INGB 0004873173 info@tuinparknieuwvredelust.nl www.tuinparknieuwvredelust.nl N I E U W S B R I E F V O O R J A A R 2 0 1 4

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

Panelonderzoek Houtrook

Panelonderzoek Houtrook Panelonderzoek Houtrook Gemeente Amersfoort Dorien de Bruijn, Marlies Visser 30 januari 207 Foto s: FreeImages.com / Chris Chidsey, Kim W, Lozba Paul, Francisco Chaves, Rene Cerney Eén op de vijf panelleden

Nadere informatie

Info- en intervisiemoment

Info- en intervisiemoment Info- en intervisiemoment Agenda onthaal stook je gezondheid niet op handhaving bij stoken pauze intervisie lunch Stook je gezondheid niet op Inhoud Inleiding Een onschuldig vuurtje? Lokale aanpak: sensibilisering

Nadere informatie

Muldersnijs ISSN

Muldersnijs ISSN Muldersnijs 2017 3 ISSN 1872-6739 Colofon Muldersnijs is het blad voor leden en donateurs van de vereniging Molenwerkgroep Oost-Groningen. KvK no. 40037981. Het blad verschijnt 4x per jaar en wordt mede

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING

ALGEMENE LEDENVERGADERING ALGEMENE LEDENVERGADERING Zaterdag 29 maart 2014 AANVANG 10:00UUR LOKATIE VTV GROENAKKER Van de Voorzitter Is de Groenakker toekomst bestendig? Zo aan het begin van een nieuw tuinseizoen denk ik wel is

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Ledenvergadering Volkstuinvereniging De Voorkoop te Culemborg in Plaats: Vergaderzaal Bartjes kringloopcentrum Meerlaan 25 Culemborg

Ledenvergadering Volkstuinvereniging De Voorkoop te Culemborg in Plaats: Vergaderzaal Bartjes kringloopcentrum Meerlaan 25 Culemborg Ledenvergadering Volkstuinvereniging De Voorkoop te Culemborg in 2017 DATUM: Zaterdag, 29 april 2017 om 10.30 uur Plaats: Vergaderzaal Bartjes kringloopcentrum Meerlaan 25 Culemborg Agenda: 1. Opening

Nadere informatie

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers,

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers, Beste LTVL-ers, Alweer de eerste nieuwtjes voor het tennisseizoen 2014 in de vorm van deze nieuwsbrief. De redactiecommissie gaat weer proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Maar

Nadere informatie

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden 1 van 7 06/04/2011 18:46 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuws Bijgewerkt op: 6-04-2011 18:38 Link naar de printversies van

Nadere informatie

Voor het einde van het jaar moet je je werkurenbriefje <link aanmaken. download> inleveren bij de commissie voor de werkuren (zie op het

Voor het einde van het jaar moet je je werkurenbriefje <link aanmaken. download> inleveren bij de commissie voor de werkuren (zie op het Het jaar op de tuin Voor 1 Januari: Werkurenbriefje inleveren Voor het einde van het jaar moet je je werkurenbriefje inleveren bij de commissie voor de werkuren (zie op het werkurenbriefje

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. Ontwikkeling ledenbestand en wachtlijst...2 3. 2014: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 4. Verantwoording bestuur...7 1 1. Voorwoord

Nadere informatie

Extra Vertrouwd Dichtbij

Extra Vertrouwd Dichtbij Extra s voor een goed leven Extra Fijn die extra s. Ze maken mijn leven een stuk prettiger en makkelijker. Extra informatie, voordeel en gemak ZuidZorg ondersteunt u op alle mogelijke manieren. En als

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

Slimmerstoken. Tips voor een goed gebruik van uwkachel, open haard of terrashaard

Slimmerstoken. Tips voor een goed gebruik van uwkachel, open haard of terrashaard Slimmerstoken Tips voor een goed gebruik van uwkachel, open haard of terrashaard 2 Kleine moeite, van groot belang p. 2 Wat u moet weten vóór u een toestel kiest p. 4 Handige tips voor uw haard of kachel

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Voorbeeldbrief A: Bevestiging geen deelname meer aan zorgprogramma

Voorbeeldbrief A: Bevestiging geen deelname meer aan zorgprogramma Voorbeeldbrief A: Bevestiging geen deelname meer aan zorgprogramma Onderwerp: Bevestiging dat u niet meer wilt meedoen aan het zorgprogramma hart- en vaatziekten Geachte heer/ mevrouw , Uw

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

Onderlingen de krachten gebundeld en biedt u ONS magazine aan.

Onderlingen de krachten gebundeld en biedt u ONS magazine aan. In de keuken van de Florijn De bergbeklimmer Ons advies ONDERLINGE NIEUWS Ledenvergadering 11 april ONS magazine De Onderlinge bemiddelt als tussenpersoon voor verzekeringen. We werken anders dan commerciële

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Notulen - 7245_vvem_not_15-04-2014_214864 (nog niet vastgesteld)... 2. Verenigde Administratiekantoren voor VVE Beheer B.V.

Inhoudsopgave. Notulen - 7245_vvem_not_15-04-2014_214864 (nog niet vastgesteld)... 2. Verenigde Administratiekantoren voor VVE Beheer B.V. Inhoudsopgave Notulen - 7245_vvem_not_15-04-2014_214864 (nog niet vastgesteld)........................... 2 Bezoekadres: Ampèrelaan 4 T 070 399 31 42 www.vve-beheer.nl Postadres: Postbus 1192 F 070 398

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Volkstuindersvereniging De Amateurtuinder Opgericht 17 oktober 1962. Koninklijk goedgekeurd op 24 april 1975 te Amsterdam. Bezoekadres/verenigingsgebouw: Postadres: Oude Stationsweg

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

UW OPEN HAARD: OORZAAK VAN LUCHTVERONTREINIGING

UW OPEN HAARD: OORZAAK VAN LUCHTVERONTREINIGING LUCHT/nummer 4 10-08-2006 14:11 Pagina 19 LUCHT IN UITVOERING 19 Rook van het stoken van hout geeft in de wijk veel overlast. UW OPEN HAARD: OORZAAK VAN LUCHTVERONTREINIGING Luchtverontreiniging is slecht

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE Sluitingsdatum nieuwe kopij: 15 juli 2015 Jaargang 3 nr. 5 Juni 2015 redactie@ltcdeschelde.nl MINI/MAX toernooi 2015 Op 21 juni gaan jong en oud het z.g. MINI/MAXI toernooi spelen.

Nadere informatie

Bezint eer gij begint..

Bezint eer gij begint.. Bezint eer gij begint.. Wij vragen u onderstaande tekst goed door te lezen voordat u beslist een tuinhuisje te kopen. Want vele nieuwe tuinleden blijken zich onvoldoende te realiseren wat het betekent

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Alle ins and outs over Lucette & Nazorg Borstkanker

Alle ins and outs over Lucette & Nazorg Borstkanker Alle ins and outs over Lucette & Nazorg Borstkanker Alle ins and outs over Lucette & Nazorg Borstkanker Naam: Lucette Vermeijden Leeftijd: 28 jaar Mobiel nummer: E-mail: lucette@nazorgborstkanker.nl Blog:

Nadere informatie

Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III. Dordrecht, 08 mei 2013

Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III. Dordrecht, 08 mei 2013 Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III Dordrecht, 08 mei 2013 Onderwerp : uitnodiging algemene ledenvergadering Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER VERWARMEN MET SFEER 01 Inhoud 1/2 Kachelbouw varianten Warme lucht kachel Warme lucht met massa op de kachel Warme lucht met massa naast de kachel Warme lucht kachel hypocaust Massa kachel, systeemkachel,

Nadere informatie

Hierbij nodigen wij u uit voor de ALV van de VvE Selde Rust 25-1 t/m te Amstelveen.

Hierbij nodigen wij u uit voor de ALV van de VvE Selde Rust 25-1 t/m te Amstelveen. VvE SeldeRust 25-1 t/m 27-34 Amstelveen Datum: Amstelveen, 3 april 2017 Onderwerp: Uitnodiging Algemene Ledenvergadering SeldeRust Behandeld door: administratie Geachte mevrouw, meneer, Hierbij nodigen

Nadere informatie

bladzijde =========================================================

bladzijde ========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Voor de afhandeling van de overlijdensclaim vragen wij u de volgende documenten aan te tonen:

Voor de afhandeling van de overlijdensclaim vragen wij u de volgende documenten aan te tonen: Credit Life AG, Burgemeester Stramanweg 101, 1101 AA Amsterdam Behandelingstraject Callas Group Postbus 75916 1070 AX Amsterdam Onderwerp: aangifte overlijden Kredietbeschermer Geachte heer, mevrouw, U

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Houtstook door huishoudens. Gemeente Den Haag (DSB)

Houtstook door huishoudens. Gemeente Den Haag (DSB) Begrijpen Beleven Bouwen www.steda.nl Houtstook door huishoudens Verschijning rapportage: 11 april 2016 Gemeente Den Haag (DSB) Inleiding Houtstook door huishoudens is een thema binnen het Actieplan Luchtkwaliteit

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw,

Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw, Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw, Met deze brief willen we u uitnodigen om deel te nemen aan het SCORE-onderzoek. Dit onderzoek gaat over de inhoud van revalidatie na een beroerte,

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter AEGON UitvaartZorg Zorg voor uw nabestaanden Het runnen van een huishouding is een dankbare taak. En dus zorgt u graag voor uw gezin en gaat geen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

De Brettenbode. no. 4 - augustus Volkstuinpark De Bretten

De Brettenbode. no. 4 - augustus Volkstuinpark De Bretten De Brettenbode no. 4 - augustus 2015 Volkstuinpark De Bretten Volkstuinpark De Bretten Besttuurr::: Voorzitter Aangesloten bij de Bond van Volkstuinders, Amsterdam Gelegen aan: Seineweg 16, 1043 BH Amsterdam

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. 2012: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 3. Verantwoording bestuur...6 1 1. Voorwoord In april 2011 zijn we van start gegaan met

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 4 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 7 5 6 Welkom

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

IK DANS. Penningmeester

IK DANS. Penningmeester Wadenoijen 10-09-2015 Jaargang 24 Waayer Nieuws 2 www.waayer-wadenoijen.nl IK DANS Aanstaande donderdag starten we met de eerste danslessen van het project IK DANS! Alle kinderen moeten op gymschoenen

Nadere informatie

14 JUNI GROENMOETJEDOEN (Bestuur)

14 JUNI GROENMOETJEDOEN (Bestuur) De fotouitsneden op deze pagina zijn inzendingen voor de fotowedstrijd. Foto boven en onder: Marian Tang HOE ZIT HET OOK ALWEER MET HET AFSLUITEN VAN DE HEKKEN? (Bestuur) Wie is er verantwoordelijk voor?

Nadere informatie

Ervaringen uit Groningen

Ervaringen uit Groningen Ervaringen uit Groningen Trinette Janssen trinettejanssen@zonnet.nl Nijmegen, 14 maart 2014 Bijeenkomst Leefmilieu: Overlast houtstook: hoe nu verder? Inhoud presentatie Wat is het probleem Mijn ervaringen

Nadere informatie

Proteq Woonverzekering. Een zeer lage premie Nooit meer onderverzekerd Laag eigen risico 15% combinatiekorting

Proteq Woonverzekering. Een zeer lage premie Nooit meer onderverzekerd Laag eigen risico 15% combinatiekorting Woonverzekering Proteq Woonverzekering Een zeer lage premie Nooit meer onderverzekerd Laag eigen risico 15% combinatiekorting Zelf opdraaien voor de kosten van schade aan uw huis of inboedel? U moet er

Nadere informatie

Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering Sweikhuizen, 6 maart 2017. Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering Het bestuur van de Vereniging van DSM gepensioneerden (VDP) nodigt u van harte uit voor de 6 e Algemene Ledenvergadering op

Nadere informatie

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d.

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d. Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12, 4461 NB Goes Telefoon 0113-232735 Gironummer 5859466 KvK 22029749 Website: http://site.zeelandnet.nl/goesoost/ BESTUUR Voorzitter Dhr. J. E. Mieras Tulpstraat 74, 4461

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie