Brinkstraat 2 VRIES. Vraagprijs: 207.000,-- K.K.



Vergelijkbare documenten
Dilletuin 8 Assen ,-- k.k. Numan Hof ERA Makelaardij Vries

sprikkenveen 8 Vries ,-- k.k. Numan Hof ERA Makelaardij Vries Tussenwoning met vrijstaande stenen schuur.

Scheepswerfkade 20, Stadskanaal STADSKANAAL

Sluiskade 101, Musselkanaal MUSSELKANAAL k.k.

Stuurboord 16, Stadskanaal STADSKANAAL k.k.

Kleine Bree 31, Sellingen SELLINGEN k.k.

H B Hulsmanstraat I 26, Nieuwe Pekela NIEUWE PEKELA

Badstraat 7, Stadskanaal STADSKANAAL k.k.

Meidoornstraat 11-A, Stadskanaal STADSKANAAL

Esdoornstraat 34, Stadskanaal STADSKANAAL k.k.

Marijkelaan 15, Stadskanaal STADSKANAAL k.k.

Tros 28, Stadskanaal STADSKANAAL v.o.n.

Sneeuwbesstraat 3, Musselkanaal MUSSELKANAAL

Am Altarm 58 Rhede (Duitsland) 0, Bellingwolde BELLINGWOLDE k.k.

Flevolaan 4, Stadskanaal STADSKANAAL k.k.

Marktkade 23, Musselkanaal MUSSELKANAAL k.k.

Laan van de Marel 314, Emmen EMMEN k.k.

Navolaan 15-38, Stadskanaal STADSKANAAL k.k.

Sloep 219 te Groningen

Meerpaal 316 GRONINGEN

Noorderstationsstraat 6 a te Groningen

Patrijspoort 3, Stadskanaal STADSKANAAL k.k.

G. Sterringastraat 20 te Groningen

Raadhuisplein 16, Stadskanaal STADSKANAAL k.k.

Sont 6-BIEDEN, Gasselternijveen GASSELTERNIJVEEN

Gieterweg Gasselte

Aabeekstraat 21 GOIRLE

Woonzinnig in Tilburg

Weenderstraat 79, Vlagtwedde VLAGTWEDDE k.k.

Grevenbichtstraat 20 TILBURG

Stationslaan 44, Stadskanaal STADSKANAAL k.k.

Spoorsingel 16-A, Musselkanaal MUSSELKANAAL k.k.

Groeseindstraat 71 D Tilburg

Hortensiaweg 34 PATERSWOLDE

DIEPSWAL 20. Vraagprijs: ,-- k.k. Aan de informatie in deze brochure kunnen geen rechten ontleend worden

NIJENSTEINHEERD 65 te GRONINGEN

IJzerstraat 6 TILBURG

Sanstjer 10 Gorredijk

RODERWEG 19 te NIEUW RODEN

Schout Backstraat 18 TILBURG

Pannenschuurplein 9 Oisterwijk

ELZENLAAN 15 te MARUM

Taxusstraat 50 TILBURG

Lijnsheike 1-3 TILBURG

TE KOOP BURGWERD. Trekpad 8

Puccinihof 618 TILBURG

Dongenseweg 128 TILBURG

Marterpad 17 TILBURG

Geul 13 TILBURG. Vraagprijs ,00 kosten koper

Clarissenhof 255 TILBURG

Westinghousestraat 27-8 te Groningen

Brochure Middenstreek 24 a 9166 LN SCHIERMONNIKOOG

Molendwarsstraat TR ZWOLLE

Peebos 11 - Opende. Vraagprijs: ,-- k.k.

EPE 13 ASSEN. Vraagprijs ,- k.k.

DOTTERBLOEM 7 te MARUM

RECREATIEWONING. Koaidyk Earnewald. Vraagprijs: ,-- k.k.

Korenmolen 61 - Drachten

Drostweg 44 EELDE. Vraagprijs ,00 kosten koper

Leharstraat 137 TILBURG

Brochure Reddingsweg PD SCHIERMONNIKOOG

Purcelldreef 43 TILBURG

Brochure Molenweg RH YDE

Abdijlaan 6 BERKEL-ENSCHOT

Koningsplein 324 TILBURG

Nieuwe Krim 38 - Coevorden

Vraagprijs ,-- k.k.

OUDEMOLENSEWEG 2 GASTEREN. Vraagprijs ,- k.k.

Vraagprijs ,-- k.k.

Den Herd 22 BERKEL-ENSCHOT

Vraagprijs ,-- k.k.

De Lind 34 OISTERWIJK

Brochure Langestreek LE SCHIERMONNIKOOG

KRUISSTRAAT 4 ASSEN ,- k.k.

Brochure Badweg NE SCHIERMONNIKOOG

Vraagprijs ,-- k.k.

STRAMPROY Klutjesstraat 17

Oude Rielsebaan 185 TILBURG

Koningin Julianalaan 13

Vraagprijs ,-- k.k.

Brochure Noorderstreek NR SCHIERMONNIKOOG

Burgemeester Vissersstraat 8 TILBURG

makelaardij ZIJL Lottinglaan 2 Zuidlaren

Martin Luther Kinglaan 19 GOIRLE

Vraagprijs ,-- k.k.

Brochure Veendijk HH ZUIDBROEK

VELDSTREEK 2 te ZEVENHUIZEN

Vraagprijs ,-- k.k.

Brochure Lutsborgsweg 60 60a 9752 VX HAREN GN

Landmeerse Loop 1 TILBURG

Brochure Badweg NG SCHIERMONNIKOOG

Brochure Badweg NE SCHIERMONNIKOOG

Brochure Zandpad NM SCHIERMONNIKOOG

Gasthuisstraat 11 OISTERWIJK

Schoolstraat Drachten

Vraagprijs ,-- k.k.

SMEDINGE 8 ZUIDLAREN ,- k.k.

Hoofdpoortstraat 44 ZIERIKZEE. Vraagprijs ,00 kosten koper

Vraagprijs ,-- k.k.

ITTERVOORT Concordiastraat 11

Transcriptie:

Brinkstraat 2 VRIES Vraagprijs: 207.000,-- K.K. In het centum van het dorp Vries ligt deze goed onderhouden vrijstaande woning met ruime garage. Perceelsoppervlakte 300 m2 eigen grond. De woning is vanaf 2000 gerenoveerd en verbouwd. Slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op het pand rust een woon/- winkel bestemming. Indeling: entree/ hal, trapopgang, toilet, woonkamer van ca. 27 m2, slaap-/studeerkamer, badkamer, dichte keuken, bijkeuken en een grote garage van ca. 40 m2. 1e verdieping: overloop, 2e, 3e en 4e slaapkamer. Het geheel is c.v.-verwarmd, goed onderhouden en gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing. Het geheel is gestoffeerd en desgewenst deels gemeubileerd. In het dorp zijn voldoende winkels, kerken en scholen. Het dorp Vries is zeer centraal gelegen ten opzichte van de A28.

Adres gegevens Brinkstraat 2 9481 BJ VRIES Nederland Provincie Drenthe Object gegevens Soortwoning: Eengezinswoning Typewoning: Vrijstaande woning Bouwjaar: 1945-1959 Bouwvorm: Bestaande bouw Bewoning: Permanent Huidig gebruik: Woonruimte Huidige bestemming: Woonruimte Maten object Aantal kamers: 3 Aantal Slaapkamers: 2 Volume m3: 320 Perceeloppervlakte m2: 300 Woonoppervlakte m2: 105 Woonkamer m2: Detail Ligging object: Verwarming: Warmwater: Kabel: Alarm: Zonwering: C.V. ketel C.V. ketel Nee Nee Nee Tuin gegevens Tuin: Achtertuin, Voortuin, Zonneterras Tuin diepte: Tuin breedte: Achtertuin m2: 32 Ligging: Noord Kwaliteit tuin:

Kadastrale kaart Makelaar: De heer R. Hof

Aanvullende foto s Makelaar: De heer R. Hof

Geschiedenis Na de ijstijd ontstonden op de hoog en droog gelegen gebieden, die hier waren achtergelaten door uitlopers van de gletsjers (o. a. de Hondsrug) en die door riviertjes werden doorsneden (Hunze/Drentse Aa), verschillende dorpjes. Na de komst van het christendom behoorde Drenthe tot het bezit van de bisschop van Utrecht, die de rechten en plichten van de inwoners van Drenthe voor het eerst bij het landrecht van 1412 erkende. De provincie werd toen verdeeld in zes dingspillen. Het woord dingspil is samengesteld uit ding (= gerecht) en spil (of spel) (= gebied) en betekent dus rechtsgebied. Het centraal en op een kruispunt van wegen gelegen Vries werd centrum van het dingspil Noordenveld en zo het middelpunt van de omgeving. Ook Eelde behoorde tot dit dingspil. Zuidlaren hoorde bij het dingspil Oostermoer, met Anloo als hoofdplaats. De dingspillen werden weer onderverdeeld in kerspelen (kerkgebieden): Eelde, Vries en Zuidlaren werden afzonderlijke kerspelen. Bij de invoering van de burgerlijke gemeenten, rond 1815, werd besloten voor de grenzen daarvan de kerspel-grenzen aan te houden: de gemeenten Eelde, Vries en Zuidlaren waren ontstaan. Op 1 januari 1998 zijn deze drie gemeenten samengevoegd tot één nieuwe gemeente: Tynaarlo. De naam Tynaarlo Toen Eelde, Vries en Zuidlaren op 1 januari 1998 werden samengevoegd, was er nog geen nieuwe naam beschikbaar. Daarom kreeg de gemeente de voorlopige naam Zuidlaren, naar de grootste van de drie voormalige gemeenten. In de loop van 1998 werd besloten om de nieuwe gemeente niet één van de drie oude namen te geven, maar Tynaarlo te noemen. Tynaarlo is een dorp dat centraal in de nieuwe gemeente ligt. Over de betekenis van de naam zijn de geleerden het niet eens. Volgens sommigen is hij ontstaan uit Ten Arlo, wat betekent: te (in) Arlo. A(a) betekent water (de Drentse Aa stroomt vlak langs Tynaarlo) en lo(o) staat voor bos. Er staat dan dus: in water en bos, wat heel toepasselijk is voor onze gemeente. Anderen menen dat "aar" staat voor arend. Samen met lo (bos) betekent het dan dus: in arendsbos. Hoe het ook zij: de natuur is vertegenwoordigd in de gemeentenaam Tynaarlo! Dorpen Achttien dorpen en streken horen bij de gemeente Tynaarlo. Bunne, De Groeve, De Punt, Donderen, Eelde, Eelderwolde, Midlaren, Oudemolen, Paterswolde, Taarlo, Tynaarlo, Vries, Winde, Yde, Zeegse, Zeijen, Zuidlaarderveen, Zuidlaren.

Gemeente Tynaarlo Algemeen Binnen de gemeentegrenzen zijn sportieve, toeristische en recreatieve voorzieningen in overvloed. Liefhebbers van surfen, varen, vissen, zeilen en (in de meeste winters) schaatsen komen ruimschoots aan hun trekken op het Zuidlaardermeer en het Paterswoldsemeer. Dat wandelaars en fietsers alle ruimte hebben behoeft geen betoog: er zijn veel rustige natuurgebieden en bijna ieder dorp (waarvan een aantal met "beschermd dorpsgezicht") heeft z'n eigen café, waar men weer op adem kan komen. Attractiepark Het Sprookjeshof in Zuidlaren trekt veel bezoekers uit een wijde omgeving. De gemeente beschikt over twee openluchtzwembaden en een subtropisch bad en is rijk aan sportverenigingen en complexen. "Sport is één van de pijlers van een gezonde en flexibele samenleving". U kunt de precieze beweegredenen en doelen nalezen in het project De diverse dorpen kennen een bloeiend verenigingsleven: zangkoren, toneelverenigingen, etc. Voor theater- en bioscoopbezoek is de centrale ligging tussen Groningen, Assen en Stadskanaal ideaal De gemeente biedt volop keus uit basisscholen: in totaal zijn er ca. 20 basisscholen met verschillende achtergrond en onderwijsfilosofie. Er is een school voor atheneum/ havo/mavo/vbo (het Zernike-college in Zuidlaren) en een opleidingscentrum voor agrarisch onderwijs (het Terra-College in Eelde). Ook voor speciaal onderwijs kan men in de gemeente terecht (de prof. Bladergroenschool in Eelde). Verder zijn er instellingen voor volwasseneneducatie/-onderwijs. Voor alle overige vormen van onderwijs biedt de centrale ligging tussen diverse grotere plaatsen voordelen. En tenslotte ligt de universiteitsstad Groningen dichtbij.

Belangrijke informatie Makelaar: De heer R. Hof Documentatie Deze documentatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid van de verstrekte informatie zijn wij in de regel in grote mate afhankelijk van derden. Numan-Hof Makelaardij, noch de verkoper, aanvaarden dienaangaande enige aansprakelijkheid. Koopakte Tenzij anders vermeld zal de koopakte worden opgemaakt door Numan-Hof Makelaardij BV conform de modelkoopakte, opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen (NVM), de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Ontbindende voorwaarde hypotheek Wij beschouwen het als vanzelfsprekend dat een aspirant koper, alvorens in onderhandeling te treden dan wel tot aankoop over te gaan, zich heeft laten informeren omtrent zijn financieringsmogelijkheden. Een uitgebracht en door de verkoper geaccepteerd bod is namelijk bindend en in principe is de koop dan gesloten. Bij een verzoek tot het opnemen van een ontbindende voorwaarde ter zake het verkrijgen van een hypotheek zullen wij dan ook zeer zorgvuldig te werk gaan. Wij verwijzen u in deze graag naar de hypotheek- en verzekeringsadviseurs van Numan-Hof. Maakt u gerust een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos hypotheekadvies. Waarborgsom Tot zekerheid van de nakoming van de verplichtingen van de koper wordt standaard in de koopakte een artikel opgenomen waarbij de koper zich verplicht binnen een afgesproken tijd een waarborgsom (of bankgarantie) te storten op de rekening van de notaris. Deze waarborgsom bedraagt in de regel 10% van de koopsom en strekt ten tijde van de eigendomsoverdracht in mindering op de koopsom. Asbestclausule Asbest is in het verleden veel toegepast in de bouw vanwege de goede eigenschappen die het materiaal bezit. Sedert 01 juli 1993 is de verkoop van asbesthoudende materialen in Nederland echter verboden. Woningen die voor die datum zijn gebouwd kunnen dus nog asbesthoudende materialen bevatten. In de koopakte zal dan ook bij die woningen een clausule worden opgenomen waarin de koper verklaart bekend te zijn met de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende materialen en deze te aanvaarden. Onderzoeksplicht Een koper koopt de onroerende zaak in de staat waarin het zich bevindt ten tijde van het aangaan van de koopovereenkomst. In het algemeen stat de verkoper niet in voor de afwezigheid van (verborgen) gebreken. Een koper wordt desgewenst in de gelegenheid gesteld om voorafgaande aan de aankoop het nodige onderzoek te doen. Ten aanzien van feitelijke gebreken wordt er in de praktijk van uitgegaan, dat door of namens de koper zelf tevoren is nagegaan of de zaak aan de door hem te stellen eisen voldoet. Erfdienstbaarheden De in het Kadaster ingeschreven rechten en plichten zijn van toepassing. Een kopie van de laatste eigendomstitel (eigendomsbewijs) is bij de makelaar ter inzage. In de notariële akte van levering worden bepalingen opgenomen waardoor de huidige toestand gehandhaafd blijft. Lijst van (on)roerende zaken Bij aankoop wordt de staat van oplevering in de regel vastgesteld middels een lijst van (on)roerende zaken behorende bij de koopakte. Voor zover aan deze documentatie een lijst van zaken is toegevoegd, is deze onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Belangrijke informatie DAN NOG EVEN DIT. Een huis kopen doet u niet elk jaar Wij gaan ervan uit dat u, voordat u een bod uitbrengt op de woning, onderzoek heeft verricht naar alle aspecten die in het algemeen en voor u in het bijzonder van belang zijn bij het nemen van uw aankoopbeslissing. Daartoe behoort uiteraard het bestuderen van deze informatie, het inwinnen van informatie bij de gemeente en een onderzoek naar uw financiële mogelijkheden. Verzekert u zich ervan dat alle voor u belangrijke zaken ter sprake komen. Schroomt u niet om onze medewerkers om tekst en uitleg te vragen over de woning en de te volgen procedure. Het uitbrengen van een bod Bij het uitbrengen van een bod is niet alleen het bedrag van belang maar dient u zich ook duidelijk uit te spreken over onder andere de volgende zaken: - datum van aanvaarding - eventuele overname roerende zaken - eventuele ontbindende voorwaarde(n) N.B.: als bieder krijgt u niet automatisch een ontbindende voorwaarde voor de financiering. U dient dit expliciet bij uw bod te vermelden. Over ontbindende voorwaarden moeten partijen het eens zijn voor de (mondelinge) koop. Een verkoop komt alleen tot stand indien volledige overeenstemming is bereikt o genoemde zaken. een mondelinge overeenkomst is bindend. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een koopakte.