Hoe, wat, waar en wanneer? Maandag 30 november 2015 Vertrek vanaf Schiphol, verzamelen om uur.

Vergelijkbare documenten
Wie gaat er mee, Olé..? Op de beurs hebben we het al aangekondigd: we gaan weer een gezellige studiereis organiseren!

Profiteer daarom deze week extra van onze weekaanbieding, want dat is een druiven ras dat nog wel zoet en goed van smaak is.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

We hopen op een mooie zomerseizoen en we wensen u veel plezier. Met leuk extra werk, of, een fijne vakantie!

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week 52/

Niet vergeten! Nieuw-Zeeland

WEEKBERICHT Week

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet.

Wij feliciteren nogmaals de Westlandse Tuin en de Lange s Versplein met het winnen van de watermeloenboxen!

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

De lagere temperaturen komen er aan Dit betekent dat we langzamerhand een verschuiving krijgen naar de producten die kenmerkend zijn voor het najaar.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

De besteltijden en levertijden blijven hetzelfde, ook factureren wij het biologische assortiment gewoon.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Supermarkt prijsinformatie vanaf heden elke week in ons weekbericht

Kasgroenten! WEEKBERICHT Week AGENDA. Groente op maat!

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Dinsdag 5 mei 2015 wel

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

In januari. winterpeen Elstar Cox Rubens Doyenne du Comice druiven, pruimen en abrikozen Boerenkool

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Pasen 2015 De Echte Hollander! Oud en nieuw Mandarijnen

WEEKBERICHT Week

Groothandel in aardappelen, groenten en fruit

WEEKBERICHT Week

Commercieel succes Berlijn

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Directie en medewerkers van Postuma wensen u een gezond

Waar blijft de tijd Plannen maar Wat wil de consument betalen? . geef ze waar voor hun geld

Berlijn. WEEKBERICHT Week AGENDA.

Hieronder een greep uit de buitenpresentaties van diverse AGF specialisten

Vraag en aanbod: Te koop: verrijdbare buitenstelling in diverse maten Bij belangstelling even bellen met Sandra, tel

Onze heerlijke CHILI CON CARNE. onze topper. tweede bak. Gratis

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen.

Koekoek 2 Postuma in samenwerking met SVO, 3 december 2014 aanstaande maandagmiddag 1 december

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

Voorlopig de laatste nieuwe raad de plaat : Het eerste goede antwoord dat binnen komt op krijgt weer een leuke verrassing!

WEEKBERICHT Week

Verdiepingsopdrachten challenge 3: Watermeloenspektakel

Thuis bij ZON! Beschikbaarheid. Volledig beschikbaar. Beperkt beschikbaar. bij productontwikkeling, categorie management, Niet beschikbaar

Smaakgeheimen Bestel nu Smaakgeheimen en heb het nog voor de feestdagen in huis. Uiterlijk dinsdag voor 7.30 uur besteld is vrijdag bij u in huis!

WEEKBERICHT Week

PIET EN JANNY HAAKMEESTER

TIPS OM EEN GEZOND WEEKMENU OP TE STELLEN

Salades uit eigen keuken

De lente is begonnen! WEEKBERICHT Week AGENDA.

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

Groothandel in aardappelen, groenten en fruit

WEEKBERICHT Week

workshop klimaat &energie elektrische boiler

Sinaasappel. Banaan. Passievrucht. Ananas

Let op! In veel bladen, recepten websites e.d. wordt veel aandacht besteedt aan dit product, waardoor het enorm wint aan populariteit.

Rol van de groentespeciaalzaak

WEEKBERICHT Week

Kerst 2014 Bestelformulier

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit

Groenten als gezond tussendoortje!

Groente en fruit beoordeeld Naar de groenteboer, markt of supermarkt?

maandag dinsdag woensdag Ontbijt (250 Kcal) 150 gr kwark 25 gr granola 1 appel Tussendoor (50 Kcal) 1 rijstwafel met jam

Houdt u met bestellen a.u.b. rekening met de schema s die u vorige week ontvangen heeft, dan komt alles gewoon goed!

Al sinds 1954 Uw Groenteman op Maat!!!

februari maart april mei

Presentatie versproducten

Groente- en fruitkalender

Alternatief weekmenu 45

Alternatief Weekmenu 31

Transcriptie:

Week 44/205 NAJAAR In het midden en noorden zijn de vakanties voorbij en gaan we een back-to-school week in. Hier zal de nadruk liggen op aardappelen, Citrus en hardfruit. Deze week hebben we een heel scherpe actie met Elstar, waarmee u uw klanten de winkel in of markt op kunt lokken. In het zuiden is het de komende week herfstvakantie, dus hier zal het nog relatief rustig zijn. Uw klant zal op zoek gaan naar bijzondere/lekkere producten die alleen bij de specialist verkrijgbaar zijn. We zien dat het groenteseizoen langzaam over begint te schakelen op Spaanse aanvoer, dit betekent veelal dat er met andere variëteiten gewerkt gaat worden. Dit is terug te zien in het uiterlijk en de eigenschappen van de producten, die veelal weer net anders zijn. We hebben afgelopen week ook de eerste nieuwe oogst Navelina s en Clementines uit Spanje mogen ontvangen. De kleur en smaak valt ons niet tegen, al zeggen we daar wel snel achteraan: voor de eersten. U als specialist weet dan precies wat dat betekent! HERFST De herfst heeft gevoelsmatig toch wel echt zijn intrede gedaan. Dus in ons en uw assortiment zal de nadruk meer verschuiven naar echte herfstproducten. Pompoenen, champignons, koolgroentes, Citrus en natuurlijk hardfruit, het hoort er allemaal bij. Bij 24kitchen verandert de reclame weer van frisse zomerkleuren naar warme herfstkleuren.

En daarmee appelleren ze aan het lekkere gezellige gevoel van thuis koken en bakken. Dit zal ongetwijfeld overslaan op menig consument en de recepten voor zwaardere maaltijden worden weer uit de kast gehaald. Dus zorg ervoor dat u voldoende gedroogde peulvruchten, champignons, pompoenen, etc. op voorraad heeft om de zoekende consument te kunnen bedienen. STUDIEREIS NAAR VALENCIA Postuma vindt het belangrijk dat u met veel kennis van zaken deze winter de Spaanse sinaasappelen gaat verkopen. Daarom organiseren wij i.s.m. onze leverancier een studiereis naar het Spaanse Valencia en zullen we daar een bezoek brengen aan een van de bekende TOP merken voor de Spaanse Navelina en Navellate, namelijk het merk Cordero, (Spaans voor Lammetje). Waarom dit merk, wat is de zorg en aandacht van onze Spaanse leverancier en wat is het verhaal achter het Citrus van dit merk? Daar kunt u de antwoorden op vinden, áls u natuurlijk met ons meegaat! Hoe, wat, waar en wanneer? Maandag 30 november 205 Vertrek vanaf Schiphol, verzamelen om 5.00 uur. Woensdag 2 december 205 Terugkomst op Schiphol, verwachte aankomsttijd is 23.5 uur. We verblijven in de stad Valencia, in een goed hotel in het centrum. In het centrum van Valencia is altijd wel iets te vinden om gezellig bij elkaar te zitten in de avond uren. De kosten Postuma hecht er waarde aan om deze reis betaalbaar en bereikbaar voor iedereen te houden en doet per bedrijf/klant een zeer interessant aanbod voor de e deelnemer, voor alle verdere deelnemers zullen we de kostprijs vragen. De e deelnemer per bedrijf betaalt slechts 200,00. Verder deelnemers binnen dat bedrijf betalen 335,00. Meer informatie vindt u in de uitnodiging die wij u vorige week hebben toegestuurd en die u ook nog in de bijlage van dit weekbericht vindt. Inschrijven Dat doet u door het inschrijfformulier (zie bijlage bij het weekbericht) in te vullen en te sturen naar dorien.dekker@postuma.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 29 oktober 205!

Prijsvergelijking tussen Albert Heijn en Jumbo Deze prijsvergelijking is bedoeld om inzicht te geven in de prijzen van de supermarkt. Prijzen Albert Heijn Prijzen Jumbo Datum 23 oktober 205 Datum 23 oktober 205 ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS Bloemkool Per stuk,49 Bloemkool Per stuk,49 Spruiten 500 gram 0,99 Spruiten 500 gram,9 Broccoli 500 gram 0,89 Broccoli 500 gram 0,89 Komkommer BONUS (t/m 25 okt) Per stuk 0,75 Komkommer Per stuk 0,69 2 stuks 0,99 Courgette Per stuk 0,59 Courgette Per stuk 0,49 Champignons 250 gram 0,79 Champignons 250 gram 0,75 Sperziebonen 500 gram,49 Sperziebonen 500 gram,79 Sla Per krop 0,79 Sla Per krop 0,75 IJsbergsla Per krop 0,89 IJsbergsla Per krop 0,79 Bospeen Per bos,09 Bospeen Per bos,09 Witlof Kilo,90 Witlof Kilo,78 Bleekselderij Per struik,39 Bleekselderij Per struik,29 Jonagold BONUS (va. 26 okt) Kilo 0,99 Jonagold Kilo,39 Elstar BONUS (t/m 25 okt) Kilo 0,99 Elstar Kilo,69 Conference BONUS (va. 26 okt) Kilo,2 Conference Kilo,49 Chiquita bananen Kilo,89 Dôle bananen Kilo 0,99 Kiwi groen Kilo 3,98 Kiwi groen Kilo 3,98 Druiven wit Druiven wit 500 gram 2,9 500 gram 2,39 Druiven blauw Druiven blauw BONUS (t/m 25 okt) 500 gram,99 500 gram 2,69

Buiten gebaande paden.. Deze week mocht ik op excursie met Zespri met een bus vol groothandelaren, importeurs en exporteurs uit Nederland, België en zelfs Luxemburg. Het was een leerzame reis, tot in de puntjes verzorgd, en het leverde veel gesprekjes op tussen de aanwezigen. Iedereen vertelde over zijn of haar bedrijf, functie en vooral wat er goed gaat natuurlijk. Mensen zijn trots op hun bedrijf en willen maar al te graag uitstralen dat het hun goed gaat. Wanneer je goed luisterde - tussen de regels door - varen veel AGF ers op ervaring uit het verleden en op een soort van vooroordelen. Aannames in de trant van Wij doen het altijd zo, bij ons werkt dit wel of niet, etc." Dit kom ik eigenlijk bij heel veel AGF ers tegen, ook bij onszelf. Toen besefte ik me dat dit eigenlijk heel jammer is! Deze grondhouding maakt beperkt namelijk in het vermogen om een goede strategie voor de toekomst uit te stippelen. Het kan beroven van vrijheid in denken en mondt uit in gebrek aan creativiteit en nieuwe ideeën en initiatieven. Wat mij in ieder geval is bijgebleven is dat er zoveel ondernemers op deze reis zaten met goede bedrijven. Ieder een verschillende visie en markt en allemaal een (goede) boterham. Dat geeft dus aan dat er veel mogelijkheden zijn om een bedrijf rendabel te maken. Dit daagt ons uit om weer eens buiten de gebaande paden te stappen en op zoek te gaan naar nieuwe strategieën en ideeën. Hierbij is zowel voor u als ons de vraag wat de consument nu eigenlijk zoekt bij een AGF specialist? De mogelijkheden zijn legio. Niet dat ieder idee ook altijd slaagt, maar een kenmerk van de echte ondernemer is dat hij doorgaat tot hij succes vindt, ongeacht hoe vaak hij het moest proberen. In deze wat rustige periode in het jaar kunt u er vast ook de tijd voor vinden, dat gaan wij in ieder geval wel proberen. Dus.. waar wachten we nog op? AGF heeft de toekomst en wij mogen het mede gaan vormgeven. Als dat geen uitdaging biedt.. Veel Succes! Team Postuma AGF OVERDENKERTJE Vele wegen leiden naar Rome. OMZETINDEX Week 44, we zetten in op 90 punten.

December feestmaand: dichterbij dan u denkt! Voor u liggen de feestdagen misschien nog ver weg, maar wij zijn al weer begonnen met de voorbereidingen! We zijn weer druk op zoek naar de mooiste producten, beste merken en lekkerste recepten om u ook in de winter weer een compleet en onderscheidend assortiment aan te bieden. U verwacht wellicht onze vertrouwde kerstshow in december, bij ons op locatie in IJsselmuiden. In verband met onze groei van het afgelopen jaar, beschikken wij momenteel echter niet over genoeg ruimte in ons pand. Daarom hebben we besloten om de kerstshow dit jaar aan ons voorbij te laten gaan. We vinden dit natuurlijk erg jammer, maar we hebben een mooi alternatief gevonden om u alsnog voldoende inspiratie te geven voor het komende seizoen! Zoals u al weet, vindt in december de studiereis naar Spanje plaats, waarover u zeer binnenkort meer informatie ontvangt. Daarnaast organiseren we, voor de mensen die de inspiratie dichter bij huis willen zoeken, een nieuwe workshop! Dit doen we in samenwerking met onze partner in de exoten: Nature s Pride. Tijdens deze workshop behandelen we uiteraard de bijzondere exotische producten, met het oog op de komende feestdagen. Het precieze programma van de avond houden wij voorlopig nog even geheim, maar u kunt een divers, smaakvol en informatief programma verwachten, exclusief voor u als AGF specialist. De workshop vindt plaats op de volgende data: Dinsdag 27 oktober 205 9.30 22.00 uur Chiquita Nederland, Franklinweg 35 te Gorinchem Dinsdag 0 november 205 9.30-22.00 uur Postuma AGF, Spoorstraat 47 te IJsselmuiden De twee workshops zijn op verschillende data en locaties gepland, rekening houdende met de reistijden. Geef u dus op voor de workshop bij u in de buurt. Chiquita Nederland beschikt over een ruimte voor ca. 25 personen, dus voor deze locatie geldt de regel vol = vol. Wees er dus snel bij! U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dorien Dekker: dorien.dekker@postuma.nl. Vermeld hierbij uw naam, bedrijfsnaam en met hoeveel personen u komt. Graag tot dan! Team Postuma AGF

LEKKER GOEDKOOP!! Het seizoen is volop bezig en op dit moment zijn ze op hun verst. Hollandse Elstar appelen, welbekend bij de consument en alom gewaardeerd. Wij hebben een aantal goede partijen gevonden waarmee we voor een hele scherpe prijs kunnen werken. U kunt uw klanten dus naar binnen lokken met deze prijsknaller!! DE HELE WEEK: ELSTAR APPELEN, maat 65/70 en 80/90 EINDELOOS VARIËREN Een zoektocht op internet levert duizenden recepten op waarin deze veelzijdige groente een rol speelt. De Hollandse aanvoer is goed van kwaliteit en leuk geprijsd. Daarom kunt u volop verkopen deze week, want er is altijd een recept die uw klant nog niet geprobeerd heeft!! De hele week: HOLLANDSE SPITSKOOL Waldorf salade met ananas en gerookte kip) Chili con carne met groenten, ananas en rundergehakt ACTIES VAN DE GROENTEMANNEN VOLGEN NOG Curry-Pompoensoep