Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen)

Vergelijkbare documenten
Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao

Gebruikershandleiding Geoweb 5.1. Handleiding voor gebruik Geowebviewer5.1

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan.

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0

Help. Snel op weg. Help Inhoud. Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie.

Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III

Instructie gebruik digitale kaart

WERKING TEKENPROGRAMMA

Beknopte gebruikershandleiding

Handleiding Bodemverkenner

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem

Stappenplan Presentatie maken - 2

Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017

Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer

HANDLEIDING I-GO VIEWER. I-GO Viewer

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet.

START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst!

B3Partners. Beheerhandleiding Gisviewer 4.2. Gewijzigd: 28 maart B3Partners BV Bedrijvenpark Lage Weide Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht

Gebruikershandleiding NAPinfo Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3

Basisinstructies WinMens

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Handleiding Topondernemers praatplaten

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan.

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

Gmax tutorial. Handleiding voor de objecten bouwer voor Trainz. Deel 1 De basis knoppen / functies, gmax instelling, object vorm veranderen.

1/3 Leer te bewegen. 2/3 De vorm op de juiste plaats neerzetten. 3/3 Gefeliciteerd! Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst!

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET

Tips en Trucs voor gebruik website

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode.

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r

Training CORA-raadpleegmodule

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

Handleiding FlatFix Fusion Calculator (BETA 1.3.1)

Handleiding. voor je nieuwe boek-e

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart

Het handboek van KDE Screen Ruler. Lauri Watts Vertaling van het handboek: Niels Reedijk Vertaler/Nalezer: Alexander S. Koning

Microsoft Word Weergave

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Printomgeving - kaartopmaak

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor?

Kunst kijken met Google Art Project

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

Handleiding EasyAccesWeb

HANDLEIDING GREENKEEPINGVIEWER GMP

Handleiding ZNO e-lab

Handleiding Online groepssessie.

Microsoft Word 365. Weergave AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

HANDLEIDING XTRA CONTROLLER PRO

Snel aan de slag met KaartViewer

My name is Tom. digibord applicatie. handleiding

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

Nieuwe functies van de GM EPC

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien...

Fotoʼs beheren met iphoto

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010

Titel: Workshop creatief met MS Word Auteur: Miriam Harreman / Jaar: 2009 Versie: Creative Commons Naamsvermelding & Gelijk

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop

Digitale dossiers: Inhoudsopgave:

Kennismaken met een database

Handleiding Webviewer Radiologie

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL)

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO

Handleiding voor Envelop - PP 2007

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

HydroNET handleiding

Gebruik van HemelsBrussel

Bestanden ordenen in Windows 10

Windows 7. Inleiding. Zoekvenster

6. Reeksen

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

GMP HANDLEIDING FOTOVIEWER. QUICKSTART 1. Open de Fotoviewer met de aangeleverde internetlink SCANLOCATIES FOTO OVERZICHT VIEWER SCHERM

Handleiding opgeven gewaspercelen

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Microsoft Word Kennismaken

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu.

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Handicom. Symbol for Windows Gold. Handicom, 2010, Nederland

Symbol for Windows BlissEditor

Handleiding Antenneregister

PAGINATITEL SNELTOETSEN

Werkinstructie Docenten Inlog

194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

Vergunningenbeleid in Vlaanderen

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen

Snel van start Docenten

Gebruikershandleiding GO app 1.8

TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS. Klik nu in de Menu balk op het menu item ELEMENT. Onder het woord Element gaat er nu vervolgens nu een sub menu open

Transcriptie:

Werkinstructie Geoweb Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Het volgende scherm verschijnt: Informatie vinden Er zijn verschillende manieren om informatie te vinden maar een van de meest concrete is te zoeken via het tabblad zoeken. Hier kun je zoeken op bv. adres of postcode. Naast de standaard zoekopdracht zijn er gespecialiseerde zoekopdrachten, bijvoorbeeld zoeken op lantaarnpalen. In de kaartlagen lijst staan een aantal operationele kaartlagen en basiskaarten. De basiskaarten zijn bedoeld als ondergrond waarop operationele kaartlagen afgebeeld worden. Operationele kaartlagen die je wilt zien zul je zelf moeten aan en uitzetten. Een van de basiskaarten is mede gebaseerd op de percelen, maar zijn niet als zodanig selecteerbaar. Daarvoor moet je kaartlaag kadaster BRK aanzetten. Als je die aanvinkt, worden de percelen nogmaals zichtbaar met o.a. een perceel nummer. Dan kun je een perceel selecteren. Om de percelen laag ook zichtbaar te maken en de andere uit kun je uit beschikbare thema s basis zoeken selecteren en dan wordt de BAG, BGT en Kadaster BRK zichtbaar en de basiskaart niet meer. Als je een perceel hebt geselecteerd, krijg je het volgende beeld:

Als je nu in de plattegrond op het betreffende perceel klikt, zie je aan de linkerzijde een aantal gevonden objecten waaronder het perceel. Als je op perceel klikt (niet op Open rapport ) krijg je het volgende beeld:

Het perceel licht op en er wordt informatie getoond. Ook de eigenaren. Klik je op een eigenaar dan krijg je het volgende beeld: Hiermee zie je informatie van de eigenaar. Sluit je de dialoog met het kruisje dan ga je weer terug naar het voorgaande beeld (tweede plaatje). Je kunt daarin ook klikken op de 4 streepjes bovenaan. Je krijgt dan een keuzemenu en selecteert daaruit Toon uitgebreid overzicht. Dit levert het volgende beeld op:

Als je daar het tabblad eigenaren selecteert zie je een lijst met eigenaren: Selectie opheffen De huidige selectie wordt opgeheven en de resultaatlijst is daarmee leeg.

Door de kaart navigeren De meeste navigatie maakt gebruik van de muis, maar soms zijn ook een combinatie van toetsaanslagen te gebruiken in combinatie met scrollen met het muiswiel of slepen over de kaart. Voor navigeren over de kaart kunt u de volgende functies gebruiken: Om Doe dit De kaart vrij te verschuiven Klik op de kaart en versleep in elke richting met ingedrukte muis. De kaart naar links of rechts te Verschuiven De kaart naar boven of beneden te verschuiven De kaartschaal te vergroten of te verkleinen (in- of uitzoomen) De kaart in of uit te zoomen op een specifieke regio van de kaart Druk op de links of rechts pijltjestoetsen van uw toetsenbord. Druk op de boven of beneden pijltjestoetsen van uw toetsenbord. Druk op de Plus+ toets voor inzoomen. Druk op de Minus- toets om uit te zoomen. Druk op SHIFT en sleep een rechthoek rondom het gebied waarop u wilt inzoomen. Druk op CTRL + SHIFT en sleep een rechthoek rondom het gebied om uit te zoomen. Hoe kleiner de rechthoek hoe verder u uitzoomt. Voor meer informatie gaat u naar: navigeren tabblad Oriëntatie Wanneer je in- en uitzoomt of de kaart verschuift, is het gemakkelijk om uit het oog te verliezen waar in het totale gebied je bent beland. Als dit gebeurt, kun je klikken op de kleine pijl in de rechterbenedenhoek van het kaartvenster. Een overzichtskaart zal verschijnen. Deze geeft het huidige kaartbeeld als een geel vierkant weer op de volledige kaart.

Kaartlagenlijst In de kaartlagenlijst kun je diverse kaartlagen aanvinken, zoals de globespots of de GKBplus (lantaarnpalen, gele stippen, bomen, ogi s enz.) Globespots Als je de globespots aanvinkt, verschijnen er paarse bolletjes op de kaart. Als je op een van deze bolletjes dubbelklikt verschijnt links in het scherm het volgende resultaat:

Als je nu op de link Open Globespotter klikt, kom je op die plek in een soort streetview uit. Je kunt zowel op de foto als ook in de grafische weergave aan de linkerkant op de blauwe bolletjes klikken om je te verplaatsen. De blauwe driehoek is als het ware de camera. Hiermee kun je draaien met behulp van de muis. Als je de globespotter niet meer nodig hebt, kun je het tabblad bovenin het scherm afsluiten. Je komt dan weer in het eerdere scherm. Uitzetten van de globespots (paarse bolletjes) doe je door nogmaals op het vinkje te klikken in de kaartlagenlijst. GBKplus Onder het kopje GBKplus vind je de gemeentelijke bomen, gele stippen, ogi s en ander straatmeubilair. Klik op het betreffende hokje om de gewenste categorie te openen.

Hoofdscherm In de volgende afbeelding worden alle onderdelen van GeoWeb verklaard. Niet alle onderdelen zijn bij starten van GeoWeb direct zichtbaar. 1 Titelbalk. 2 Functiebalk: De functiebalk bevat vele functies die zijn gegroepeerd in tabbladen. Ieder tabblad is weer onderverdeeld in secties. Iedere sectie bevat functies. 3 Functiebalk tabbladen: De functiebalk bestaat uit tabbladen die de functies categoriseren in groepen: Tools, Navigeren, Zoeken, Tekenen-Meten, Projecten, Help 4 Informatiepaneel: Dit paneel geeft verschillende informatie weer wanneer u met de kaart werkt. De verschillende verschijningsvormen, kunnen openblijven als tabbladen onderin dit paneel. 5 Zoom regelaar: Gebruik deze schuifregelaar om in- of uit te zoomen op de kaart door te klikken op de + of of door het op en neer slepen van de markering. 6 Kaart: Het kaartvenster waarin u met de kaart werkt door in te zoomen, de kaart te verschuiven, schetsen, of met de rechtermuisknop te klikken om meer informatie te krijgen. 7 Zoekvenster: U kunt door het intypen van een kenmerk (attribuut) van een kaartelement, zoeken naar een of meer kaartelementen die voldoen aan de door u ingevoerde zoekcriteria. 8 Functiebalk pictogram: Toont of verbergt de functiebalk wanneer erop wordt geklikt. 9 Informatie paneel: Het informatiepaneel is een paneel waarin vele soorten van gegevens worden weergegeven en dat in verschillende gevallen kan worden gebruikt. Het bevat pictogrammen en een filter dat u kunt gebruiken om de informatie in het informatiepaneel te beheren. Het informatiepaneel wordt geopend wanneer u klikt op de Toon kaartlagen knop of wanneer u een zoekopdracht uitvoert. Het bevat dan de Resultatenlijst. Om het handmatig te openen, klik op de pijl aan de linkerkant. Met de Toon kaartlagen / Toon Legenda knop kunt u schakelen tussen de legenda en de kaartlagen in het paneel. De legenda toont alleen symbolen voor lagen die actief zijn op de kaart. De legenda-items veranderen met de schaal van de kaart. 10 Basiskaart: Dit menu bevat de Basiskaarten. 11 Muis positie: De positie (coördinaten) van de cursor op de huidige kaart. Om de muispositie te verbergen klikt u op het kleine pijltje aan de rechterkant naast dit schermonderdeel. 12 Schaal: De huidige schaal van de kaart. 13 Overzichtskaart: toont een miniatuurweergave van de hele kaart en het huidige kaartbeeld wordt weergegeven als een klein vierkantje op de totale kaart. De overzichtskaart is een oriëntatie hulpmiddel om te bepalen op welk deel van de algemene kaart u zich op dit moment bevindt.