De besteltijden en levertijden blijven hetzelfde, ook factureren wij het biologische assortiment gewoon.

Vergelijkbare documenten
Wat de boer niet kent, dat eet hij niet.

We hopen op een mooie zomerseizoen en we wensen u veel plezier. Met leuk extra werk, of, een fijne vakantie!

Wie gaat er mee, Olé..? Op de beurs hebben we het al aangekondigd: we gaan weer een gezellige studiereis organiseren!

WEEKBERICHT Week

Profiteer daarom deze week extra van onze weekaanbieding, want dat is een druiven ras dat nog wel zoet en goed van smaak is.

Niet vergeten! Nieuw-Zeeland

Wij feliciteren nogmaals de Westlandse Tuin en de Lange s Versplein met het winnen van de watermeloenboxen!

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

De lagere temperaturen komen er aan Dit betekent dat we langzamerhand een verschuiving krijgen naar de producten die kenmerkend zijn voor het najaar.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Hoe, wat, waar en wanneer? Maandag 30 november 2015 Vertrek vanaf Schiphol, verzamelen om uur.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week 52/

Supermarkt prijsinformatie vanaf heden elke week in ons weekbericht

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Kasgroenten! WEEKBERICHT Week AGENDA. Groente op maat!

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Waar blijft de tijd Plannen maar Wat wil de consument betalen? . geef ze waar voor hun geld

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Directie en medewerkers van Postuma wensen u een gezond

Commercieel succes Berlijn

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Nieuwe oogst! Nieuwe teelt, nieuw ras Kasbonen

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Pasen 2015 De Echte Hollander! Oud en nieuw Mandarijnen

Berlijn. WEEKBERICHT Week AGENDA.

WEEKBERICHT Week

Dinsdag 5 mei 2015 wel

WEEKBERICHT Week

Gezondheid & Voeding

Vraag en aanbod: Te koop: verrijdbare buitenstelling in diverse maten Bij belangstelling even bellen met Sandra, tel

Oranjekoorts Vakantietijd

Let op! In veel bladen, recepten websites e.d. wordt veel aandacht besteedt aan dit product, waardoor het enorm wint aan populariteit.

WEEKBERICHT Week

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

Marktmonitor Groenten en Fruit Nederland 2012 Consument en supermarktverkoop

De lente is begonnen! WEEKBERICHT Week AGENDA.

WEEKBERICHT Week

PIET EN JANNY HAAKMEESTER

Salades uit eigen keuken

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen.

Houdt u met bestellen a.u.b. rekening met de schema s die u vorige week ontvangen heeft, dan komt alles gewoon goed!

WEEKBERICHT Week

aardbeien-115, bosbessen-95, frambozen-85, grapefruit-85, nectarine-90, netmeloen-115, perzik-75, papaja-85, watermeloen-75.

Rol van de groentespeciaalzaak

Aankoop en consumptie van groenten en fruit door Nederlandse consumenten

Koekoek 2 Postuma in samenwerking met SVO, 3 december 2014 aanstaande maandagmiddag 1 december

Hieronder een greep uit de buitenpresentaties van diverse AGF specialisten

FoodBook 2012 Salades / Fruitsalades

Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders

Groothandel in aardappelen, groenten en fruit

Assortiment AGF de Groot Eindhoven: Panklare groente en fruit

Al sinds 1954 Uw Groenteman op Maat!!!

assortiment bewerkt salades, mixgroenten, slamixen, rauwkosten

Kerst 2014 Bestelformulier

Beste juffen en meesters, In week 12 ontvangen jullie navelsinaasappels, meloenen en komkommers. De verdeling is als volgt:

In januari. winterpeen Elstar Cox Rubens Doyenne du Comice druiven, pruimen en abrikozen Boerenkool

Onze heerlijke CHILI CON CARNE. onze topper. tweede bak. Gratis

De zuur-base tabel van Dr. Alex Guerrero De volgende tabel komt uit het boek In Balance for Life van Dr. Alex Guerrero.

Lente. Nog lang niet! Nog meer leerzaamheden. Interactieve workshop vol inspiratie!

Belgen eten thuis jaarlijks 82 kg vers fruit en 62 kg verse groenten.

TIPS OM EEN GEZOND WEEKMENU OP TE STELLEN

De aspergespecialist is de AGF specialist. Bekijk de asperges van o.a. de HEMA (LET OP LAND VAN HERKOMST!)

Meteorologische lente Power to the Pieper

Transcriptie:

Never a dull moment.. Vorig jaar schreven we in week 30 over het einde van een kort maar krachtig Opal seizoen waarin we in week 30 de laatste veiling verwachten. Dit jaar zijn we eigenlijk pas net begonnen met de Opal pruimen en zijn de prijzen nog best stevig. Ook in kersen zagen we een latere start en schreven we vorige week al dat de maatsortering vanwege het weer voornamelijk wat kleiner is. Zo ziet en weet u dat ieder jaar anders is in onze handel. Geen enkel seizoen verloopt precies zo als die van het jaar ervoor. Aanbod, kwaliteit en als gevolg daarvan prijsniveaus zijn verschillend. Dit maakt onze handel interessant en uitdagend, en biedt u als specialist de kans om u ook echt als specialist te profileren. U kunt namelijk vertellen over het weer en de invloed daarvan op uw producten. U weet ook als geen ander wat dit betekent voor de consument en kunt ze daardoor op maat adviseren. Allemaal zaken die een consument niet vindt bij een supermarkt. Zo kunt u ze vertellen dat we, ondanks de warme temperaturen van afgelopen weken, toch een wat kouder voorjaar achter de rug hebben. Het gevolg hiervan is dat er wat minder aanbod en vooral latere oogsten zijn. Zo verwachten wij de Frieslanders uit de Flevopolder pas over twee weken en zullen de eerste Bildstar nog twee weken langer op zich laten wachten. Uw klant reist zich interessant?! Deze week liepen wij tegen een goedkope en goede partij rode bananen aan. Dit heeft u ongetwijfeld gezien en gehoord van uw verkoper. De prijs was superscherp en u heeft, als het goed is, hiermee uw klanten even een moment van verbazing/verrassing kunnen geven. Een onderzoekende blik naar de plek waar deze bijzondere vruchten liggen, en de vraag; Wat is dit?. Nu verwachten wij niet dat dit een vast onderdeel in uw en ons assortiment wordt. Maar wij hopen dat uw klanten positief verrast waren en in hun omgeving hun nieuw opgedane kennis delen. Een reisbureau adverteert met de slogan Reis jezelf interessant, wellicht hebben een aantal van uw klanten dat gevoel gekregen na het bezoek aan uw winkel of kraam.

Intensievere samenwerking Zoals u weet betrekken wij onze biologische producten van de Zaai-ster. Wij hebben besloten om intensiever samen te gaan werken met de Zaai-ster. Doel hiervan is om de afhandeling minder arbeidsintensief te maken voor iedereen en daarmee ook de foutgevoeligheid te verlagen. Mooie bonus daarop voor u is dat u kunt kiezen uit het gehele assortiment van de Zaai-ster. Voor u verandert er slechts één ding en dat is dat wij u willen vragen om rechtstreeks bij de Zaai-ster te bestellen. Een aantal van u hebben al een inlog ontvangen voor de webshop, mocht u dit ook willen ontvangen dan kunt u dat aangeven bij uw vaste verkoper. De besteltijden en levertijden blijven hetzelfde, ook factureren wij het biologische assortiment gewoon. De AGF-specialist aanstaande zondag weer te zien op SBS6! Aanstaande zondag zal al weer de 3 e van de in totaal 4 afleveringen van Alles over Wonen uitgezonden worden, waarin Postuma AGF, onze telers en verschillende AGF specialisten aan bod komen. Vorige week zagen we Aartsenfruit uit Den Bosch en Wijnstra s AGF op de markt in Drachten. Heeft u deze aflevering gemist? Dan kunt u die nog terugkijken via onze Facebook pagina, website of op SBS6 met de herhaling op zaterdag 8 juli. Deze wordt uitgezonden vanaf 5.30 uur. Aanstaande zondag nemen we een kijkje bij Etienne Ruigewaard B.V., MTS Bakker en Boerderijwinkel Verhage in Luttelgeest. In deze aflevering komen onder andere de White Pearl bloemkolen voorbij en de Green en SunGold kiwi s van Zespri. Deze aflevering wordt uitgezonden op zondag 9 juli vanaf 6.00 uur. Natuurlijk hopen we dat u ook deze keer weer kijkt! Jarno Kwakkel en presentator Jeroen Smits bij Postuma AGF.

Deze week (ook wegens de vakantiebezetting) een keer een gouwe ouwe column van onze vaste columnist Sjors Reeder van weleer, aan wie wij en vele groentemannen en -vrouwen een schat aan wijsheid dankbaar mogen zijn. Hoewel deze al in de zomer van 3 jaar geleden geschreven is, is deze nog altijd even actueel en bruikbaar voor iedere AGF specialist. ONDERSCHEIDINGEN Binnen de marketing noemen we dat U.S.P. Het is een bekend begrip dat staat voor "Unique Selling Propositions Point". In het Nederlands ook wel genoemd als zijnde eenmalige of unieke verkoopargumenten, maar dat staat gewoon niet in de marketingtaal. Daarom noemen wij het U.S.P's. Deze USP's zijn essentieel voor het slagen van iedere onderneming, dus ook zeker voor de AGF-speciaal bedrijven. Juist het onderscheiden van de massa is nog het enige bestaansrecht geworden. De vraag maar hoe? is dan ook begrijpelijk, vooral als je ziet dat de supers het op gebied van bewerkte producten steeds beter doen. Dan lees je in een vakblad een column waarin men weergeeft dat het bewerkte AGF-gebied bij de supers steeds nadrukkelijker onder de aandacht staat. Daar halen ze de omzetverhoging op AGF vandaan. Dit gebied was traditioneel het gebied van de specialist. Die wist hoe het moest en die was verreweg de beste op dat gebied. Troost je, dat is nog steeds zo, maar de specialisten vertellen er zo weinig over! Ze zijn goed, maar zeggen het niet. Als je praat over U.S.P's is het eigenlijk niet belangrijk hoe sterk de concurrentie is. Je bepaalt zelf de kracht van de onderscheidingen. VOL SMAAK is een goed voorbeeld van onderscheiden. Neem bijvoorbeeld Miele. Die vertelt continu dat er geen betere is, dus alle anderen moeten maar bewijzen dat dat niet zo is. Zo werkt het met U.S.P's. Je moet de sterke punten van het bedrijf steeds sterk onder de aandacht brengen en je niet schamen om dit zeer breeduit te doen. Gewoon zeggen dat het bij jou in de zaak het beste is, verser, een betere kwaliteit, ambachtelijk, enz. Dat zijn de U.S.P's. Denk bij bewerkte producten ook aan maaltijden/traiteur, rauwkosten, fruitsalades, verse fruitsappen, barbecue koolsalades per pond verpakt én natuurlijk de VOL SMAAK producten! Een veelheid aan voorbeelden en mogelijkheden om de klant te helpen kiezen. Een bedrijf beoordeelt men op de punten die voor de klant interessant zijn. Iedere klant kan specifieke wensen hebben en diegene die deze wensen kan invullen, zal uiteindelijk de winnaar zijn. Verzin ook steeds weer nieuwe U.S.P's. De oude die je al had moet je ook steeds weer blijven noemen, maar de nieuwe zijn voor veel klanten een extra reden om te komen onderzoeken of het waar is.

Pak steeds een paar producten die je regelmatig even sterk onder de aandacht brengt en wissel dat ook weer na een paar weken. Maak er een beleid van, breng de klanten in vervoering, laat ze genieten van jullie actieve en creatieve opstelling! Juist de zomer is hier uiterst geschikt voor. De klanten hebben zin in wat anders, wat nieuws en dat kun jij bieden. Veel succes! Team Postuma OMZETINDEX. We zetten in op 95 tot 05 punten, afhankelijk van uw locatie. OVERDENKERTJE. De toekomst wordt nooit vormgegeven door mensen die er niet in geloven.

Deze prijsvergelijking is bedoeld om inzicht te geven in de prijzen van de supermarkt. Prijsvergelijk Albert Heijn Supermarkt Prijsvergelijk Jumbo Supermarkt Datum 6-jul Datum 6-jul ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS Bloemkool Per stuk,49 Bloemkool Per stuk 0,89 Avocado Per stuk 0,99 Avocado Per stuk 0,99 Broccoli Bonus 500 gram 0,49 Broccoli 500 gram 0,75 Komkommer Per stuk 0,49 Komkommer Per stuk 0,49 Courgette Per stuk 0,49 Courgette Per stuk 0,55 Champignons Doosje 250 gr 0,79 Champignons Doosje 250 gr 0,75 Sperziebonen 500 gram,69 Sperziebonen 500 gram,69 Sla Krop 0,75 Sla Krop 0,69 IJsbergsla Per stuk 0,69 IJsbergsla Per stuk 0,49 Bospeen Per bos,9 Bospeen Per bos,9 Witlof 500 gram 0,89 Witlof 500 gram 0,79 Perzik 500 gram,69 perzik 500gram,49 Jonagold Kilo,49 Elstar Kilo,39 Conference Kilo,69 Conference Kilo,65 Nectarines 500 gram,69 Nectarines 500 gram,49 Chiquita bananen Kilo,89 Dole bananen Kilo 0,99 Kiwi groen 500 gram,99 Kiwi groen 500 gram,79 Aardbeien 500 gram 2,29 Aardbeien 500 gram,99 Druiven wit Doosje 500 gr 2,59 Druiven wit Doosje 500 gr 2,39 Druiven blauw Doosje 500 gr 2,99 Druiven blauw Doosje 500 gr 2,99 Galia meloen Per stuk,89 Galia meloen Per stuk,69

Vers en vertrouwd! Zoals u weet rijden we dagelijks ons rondje door de Koekoek. Klaas en Jacob van den Belt telen vele mooie tomatensoorten, maar de klassieke toppers zijn toch wel hun trostomaten van Gezamenlijk vinden wij het tijd voor een mooie actie! De hele week, voor een zeer aantrekkelijke prijs: Hollandse TROSTOMATEN van Trofee, 5kg voor maar Vol gas verkopen! Ondanks de vakantiestemming is volgende week het moment om volop te knallen met een aantal vertrouwde merken uit ons assortiment. Het wordt een meloenenfestijn! Zowel Gregal als Capparos doen een duit in het zakje. We krijgen maandag 3 volle auto s uit Spanje en ze blijven komen. Daarom deze hele week: Galia meloen Gregal mt 5 ca. 5kg voor per doos Gregal mt 6 ca. 5kg voor per doos Let op! De maat 6 is vanaf zaterdag 8/7 leverbaar! Watermeloenen Caparros zwarte doos mt 5/6 ca. 20kg voor per kilo

Zomerse Mango salade 2500 cc 250 cc (per 6 bakjes in fust) 375 cc (per 6 bakjes in fust) Penne pasta met kip in stroganoff 2500 gr 500 gr (per 4 bakjes in fust) 700 gr (per 4 bakjes in fust) Groentesoep met balletjes 500 cc (per 6 bekers in fust) 000 cc (per 6 bekers in fust) Vers gekookte Zomerse schijfjes 400 gr. Consumentenprijs: Diverse soorten roerbakgroenten! NU EXTRA LEKKER! Nieuwe oogst, ZEEUWSE geschrapte kriel! Snijboontjes, lekker mals! Diverse gewassen SLA-SOORTEN Diverse Slaschotels