Schoonmaakhandleiding



Vergelijkbare documenten
Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding. Cremona XL

Schoonmaakhandleiding. Cremona

CoEx Koffie automaat

NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System. Gebruikershandleiding

FilterFresh Koffie automaat

Beknopte instructies Gallery 210 ES

INHOUD. 1. Waarschuwing Technische specificatie Benaming componenten Uitleg display-symbolen Gebruik per kopje of glas 5

Virtu 20 serie. Koffie automaat

Virtu 10 en 38 serie. Koffie automaat

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100

Virtu 60 en 80 serie. Koffie automaat

Compact One. Gebruikershandleiding

Beknopte handleiding 9200

Schoonmaakhandleiding. ST Tropez

GEBRUIKERS HANDLEIDING

Schoonmaakhandleiding

Fortune:

INHOUD. 1. Waarschuwing Technische specificatie Benaming componenten Uitleg display-symbolen Gebruik per kopje of glas 5

Instant Koffie automaat

6/30 Beverage System. Gebruikers & In-Cup Kwaliteit Handleiding

Gebruikershandleiding Virtu 2 Freshbrew CoEx / B2C

Schoonmaakhandleiding. Vancouver

GEBRUIKSAANWIJZING. Cafitesse

Beknopte instructies Cafitesse 110

Snelle handleiding ES FB 9100

Schoonmaakhandleiding

Beknopte instructies Espresso 310

Beknopte instructies Cafitesse 400

Handleiding Sencotel machine

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

Gebruikershandleiding. Maart 2010 Artikelnummer 19789

Schoonmaakhandleiding

Handleiding Hogedrukpan Field Koch

Beknopte instructies Gallery 210 FB

Schoonmaakhandleiding

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT

Spoelen - Reinigen. Navigatieknoppen. Navigatieknoppen

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH /99

PHILIPS HD7686/90. Gebruiksaanwijzing

Handleiding frisdrankautomaat. Vendo 100/217/254

Beknopte gebruiksaanwijzing Gallery 410. Instant

Onderhoud. Onderhoud

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels

GEBRUIKSAANWIJZING ARMONIA

Fortune:

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin

Beknopte instructies Gallery 310 IN

BAKKEN BEschrijViNg G EEN snelle BErEidiNg Vóór het eerste gebruik fig.1. fig.2. fig.3. fig.4. fig.14. fig.6 fig.5.

Gebruiksaanwijzing Isomac Giada

Beknopte instructies Gallery 210 B2C

Gebruiksaanwijzing Nova Espresso ETNA Coffee Equipment b.v.

Installatie, gebruik en onderhoud handleiding

NESCAFÉ Fusion. NESCAFÉ Fusion Compact. Dranksystemen. Handleiding. Versie:

PHILIPS HD7546/20. Gebruiksaanwijzing

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels

Gebruiksaanwijzing CALLISTO

Beknopte instructies Cafitesse 4000

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Aroma Perfection System.

Koffieautomaat Siro Touch 800 serie

GEBRUIK. Verwijder alle verpakkingen, stickers en diverse accessoires zowel aan de binnenals buitenkant van de waterkoker.

Voedsel bereiden BAKKEN

Onderhoud RR Trading CV Compact

Koffie automaat Siro Touch 1600 serie

Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano

DROOGPLATEAU. Handleiding

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Coffee Machine Siro Touch 800 series

Byzoo Sous Vide Hippo

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing

Bravilor Bonamat RLX HEETWATER MODULE

Gebruikershandleiding

Koffie automaat Zia serie

Gebruiksaanwijzing NL WARME DRANKEN APPARAAT. Bolero 10/11F

Onderhoud 92% pelletkachels

Beknopte instructies Gallery 310

Gids bij de installatie (verkort)

INSTRUCTIES/ HANDLEIDING BL400S SERIES BLENDER. Eat well, drink well and live well with Omega

Beknopte instructies Gallery 210 IN

De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter de buitenste panelen wilt schoonmaken, dient u als volgt te werk te gaan:

Koffie automaat Siro Touch 300 serie

T8 Art Gebruiksaanwijzing

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

Koffie automaat Zia serie

GEBRUIKSAANWIJZING QUICKMILL 820

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing

AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE

Algemene informatie. Tips: Voor uw veiligheid:

RLX HEETWATER/STOOM MODULE

7.000 Freshbrew serie Bean2cup serie met CoEx Brewer

Inleiding. In deze gebruikershandleiding ontvangt u meer informatie over het instellen, gebruik en onderhoud van uw Cup-a-Soup Mini.

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20

IMPRESSA F50 / F5 / F505 Beknopte gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing Mini Salt

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt.

Transcriptie:

Schoonmaakhandleiding Business Line 200 Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl

Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor de gebruiker geeft u zeer belangrijke informatie en aanwijzingen voor het gebruik en normale onderhoud van deze automaat. U wordt verzocht om deze handleiding aandachtig te lezen, pas dan kunt u in alle veiligheid de beste resultaten verkrijgen. Dit boekje moet zorgvuldig worden bewaard in de nabijheid van de automaat, zodat elke gebruiker de gebruiksaanwijzing kan lezen. De handleiding moet bij elke verandering van plaats of van eigenaar bij de automaat blijven. Veiligheidsvoorschriften De aansluiting op het elektriciteitsnet en alle niet in deze handleiding beschreven werkzaamheden van onderhoud of reparatie, moeten noodzakelijkerwijze worden toevertrouwd aan vakkundig en bevoegd personeel, bekend met de specifieke risico's verbonden aan het gebruik van elektrische apparaten en tevens geïnstrueerd betreffende inachtneming van de hygiënische voorschriften. Installatie en servicedienst De aansluiting op het elektriciteitsnet en de eventuele onderhoudswerkzaamheden moeten verricht worden door gespecialiseerd personeel, geschoold voor het gebruik van het apparaat en bekend met de specifieke risico's die het gebruik van elektrische apparaten meebrengt. Hygiëne. 1. Was de handen voordat u de automaat gaat vullen of reinigen. 2. Vul de gootsteen of een emmer met warm water. Voeg het schoonmaakmiddel pas als laatste toe om te veel schuim te voorkomen. 3. Gebruik de middelen die in de handleiding vermeldt staan. 4. Spuit nooit waterstralen in de richting van de automaat. 5. Spoel schoongemaakte onderdelen goed na met schoonwater. 6. Kijk ook naar de omgeving, wees er zeker van dat het werkblad schoon is.

Schoonmaak instructie Schoonmaak instructie voor de BLFB. Dit document is een korte beschrijving van de basis methode om bovengenoemde automaat een schoonmaak (hygiëne) beurt te geven. Kijk ook in het document Handleiding schoonmaak methode JD producten. Hygiëne Was je handen Vul de gootsteen of een emmer met warm water. Voeg het schoonmaakmiddel pas als laatste toe om te veel schuim te voorkomen. Spoel schoongemaakte onderdelen goed na met schoonwater. Wees er zeker van dat het werkblad schoon is. Denk eraan dat de sleutel van de automaat niet onbeheerd blijft zodat deze niet door iemand anders meegenomen kan worden. Voorbereiding 1. Open de deur, draai de pijpjes van de uitgiftetrechters horizontaal (zie fig. 2). Til de ingrediëntcontainers (zie fig. 1.) een beetje op en neem ze uit de automaat. Demonteer 2. Mengkommen a. Verwijder de complete mengkommen en de mixers met de O-ringen (zie fig. 10.) b. Haal de mengkommen uit elkaar. c. Haal de slangetjes uit de uitgiftekop (zie fig. 12.) d. Doe alle plastic onderdelen in het afwaswater. 3. Deur a. Verwijder de lekbak b. Haal het rooster eruit. c. Demonteer de bekerhouder Schoonmaken 4. Binnenkant automaat a. Met een brede of grote borstel i. Borstel de bovenkant van de ruimte waar de ingrediëntcontainers staan, de overige onderdelen van boven naar beneden schoon. ii. Gebruik de sprayflacon voor de binnenkant om de onderdelen, wanden, binnenkant van de deur en vloer schoon te maken. b. Droog de automaat met een schone papieren doek. Werk van boven naar beneden. Vergeet ook de binnenkant van de deur niet. 5. De buitenkant van de deur a. Gebruik de sprayflacon voor buitenkant van de deur, de zijkanten en de bovenkant. Droog de automaat met een schone papieren doek. Werk van boven naar beneden. b. Maak alle gedemonteerde onderdelen goed schoon met het voorgeschreven schoonmaakmiddel en spoel ze goed na met schoonwater. c. Droog alle onderdelen zorgvuldig. 6. Maak de diverse onderdelen van de automaat goed schoon. Gebruik eventueel een borstel en een pijpenrager 7. Maak de onderdelen van de deur schoon.

Het vullen of bijvullen van de warme drankenautomaat BLFB. Was de handen en wees er zeker van dat het werkblad schoon is. Denk er aan dat de sleutel van de automaat niet onbeheerd blijft zodat deze niet door iemand anders meegenomen kan worden. Vullen 1. De ingrediëntcontainers kunnen in de automaat bijgevuld worden (zie fig.1.) De Ingrediëntcontainers kunnen ook aan de rand van de bekerruimte worden opgehangen. 2. De ingrediëntcontainer met de koffiebonen altijd in de automaat laten staan, dit voorkomt storingen. Kom niet aan de afstelknop voor de maling 3. Vul de ingrediënten bij. Schud de container zodat er geen klonten ontstaan in de container. Plaats de containers terug op hun plaats. 4. Zorg dat de uitgiftetrechters van de ingrediëntcontainers in de juiste posities zijn naar de mengkommen toe. Aanvullen bekers Let op: 5. Alvorens de bekers bijgevuld kunnen worden moet eerst de aandrukpanelen opzijgeschoven worden (zie fig.19.) 6. De hoogte van de bekers moet binnen het minimale en het maximale niveau blijven (zie sticker in de deur). 7. De kolom in het midden kan eventueel opengedraaid worden met de Toets PCC, zorg ervoor dat eerst de aandrukpanelen opzij zijn geduwd. Schoonmaken van de binnenkant 8. Neem de lekemmer uit (zie fig.8). 9. Plaats de lekemmer terug. 10. Hang vlotter erin terug met overloopslangen. 11. Maak alle oppervlaktes schoon. Schoonmaken van de binnenkant van de deur. 12. Maak de binnenkant van de deur schoon Schoonmaken van de buitenkant 13. Neem bekerhouder (zie fig.9) aan de binnenkant eruit, maak hem schoon en plaats deze terug 14. Verwijder rooster (zie fig. 10 en 11) en maak deze schoon. 15. Maak de lekbak schoon. Spoelen van de automaat 16. Maak deurcontact en druk op toets PL. 17. Spoelen staat nu in de display, gebruik de keuzetoetsen van 1 t/m 6 voor het spoelen. Controle 18. Controleer na het spoelen of er geen lekkage is binnenin de automaat Schoonmaken van de buitenkant 19. Sluit de deur en maak de gehele buitenkant schoon. Administratie 20. Scan de gebruikte ingrediënten op de juiste manier. 21. Vul het HACCP boekje correct in. Check of de machine werkt 22. Test consumpties a) Selecteer een koffie met suiker en melk, en controleer of er uit alle drie de mengkommen ingrediënten komen. b) Selecteer heet water c) Test een kop koffie op smaak, geur, sterkte en temperatuur d) Check of er geen lekkages zijn. Maak de ruimte waar gewerkt is schoon en laat geen rommel achter. Doe een stap naar achteren en zorg dat je trots op je automaat kunt zijn.

De voorzijde van de automaat Met behulp van het bedieningspaneel op de deur, kan de automaat worden bediend. Door op één van de toetsen te drukken, kan de gewenste keuze worden gemaakt. Alleen de verlichte toetsen zijn beschikbaar om een keuze uit te maken. Voordat u een keuze maakt moet eerst een beker of kopje op de bekerplateau gezet worden. Indien u dit niet doet dan zal de automaat in display Plaats Beker aangeven. Zie fig. 1.

Overzicht van het onderdelen in machine: 1. Afdekkap (deksel) 2. Bonencontainer 3. Koffiemolen(indien aanwezig) 4. Uitlooptrechter van verse koffie 5. Zet systeem -brewer (CoEx) 6. Uitgiftearm 7. Lekbak 8. Producthouders (Containers) 9. Trechters 10. Mixer systeem 11. Bajonetsluiting mixer 12. Residusensor 13. Residubak 14. Filterkop met filterhouder

Servicepaneel: Het servicepaneel is geplaatst aan de binnenzijde van de deur. Dit paneel wordt gebruikt om de instellingen van de automaat te wijzigen. Bovendien wordt het servicepaneel gebruikt om de automaat bepaalde handelingen uit te laten voeren voor het onderhoud. Toets * Toets 7 Toets 8 Toets 4,5 en 6 Toets 9 = programmeer toets = spoelen brewer = draaien brewer = spoelen mixer (ligt aan het aantal mixers). = programma (voor spoelprogramma met pil en uitlezen tellerstanden.

Onderhoud Dagelijks onderhoud (of elk bezoek) Het niet uitvoeren van de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden heeft een nadelige invloed op de kwaliteit van de producten en kan storing van de automaat tot gevolg hebben. Werk volgens de Quick cleaning methode - Maak de buitenzijde van de automaat schoon met een zachte vochtige doek. Maak de uitlooptuitjes schoon: 1. Open de deur van de automaat. 2. Verwijder de uitlooptuitjes van de producthouders. 3. Maak de uitlooptuitjes van de producthouders schoon met een droog kwastje. Zorg ervoor dat ze droog teruggeplaatst worden. 4. Monteer de onderdelen terug op de producthouder Spoel het mixer(s) systeem: 1. Open de deur van de automaat. 2. Schakel de automaat in. 3. Plaats een kan onder de uitlooparm voor koffie (zie fig.1.) om het hete water op te vangen. 4. Druk op spoel toets voor de mixer van het servicepaneel. Heet water uit de boiler wordt, zolang deze toets wordt ingedrukt, in de mengkom van het mixersysteem gedoseerd. 5. Herhaal stap 4 totdat er schoon water uit de afgifte komt. 6. Herhaal stap 4 en 5 voor de andere mixer systemen. 7. Sluit de deur en neem een testconsumptie om de automaat te testen. Legen van de interne lekbak: 1. Legen van de lekbak, binnenin de automaat. 2. Open de deur van de automaat 3. Neem de lekbak eruit en maak deze leeg. 4. Maak de bodem van de automaat schoon met een droge kwast of, indien nodig, met een vochtige doek. 5. Plaats de lekbak terug. Legen van de lekbak en schoonmaken bekerplateau: 1. Open de deur van de automaat. 2. Neem de lekbak en het rooster uit. 3. Spoel het rooster en de lekbak om in warm water. 4. Plaats de lekbak en het rooster terug. 5. Schoonmaken van de bekerplateau: Maak de bekerplateau schoon, neem eventueel het binnenwerk eruit.

Wekelijkse reiniging: Deep cleaning Voer dagelijkse reiniging uit. Uitnemen van het mixer systeem Voer de volgende procedure uit voor het uitnemen van het mixer systeem of de mixer systemen: 1. Open de deur van de automaat. 2. Overtuigt u zelf ervan dat de automaat is uitgeschakeld en niet onbedoeld ingeschakeld kan worden. 3. Klap het deksel van de automaat omhoog. 4. Neem de producthouders uit de automaat 5. Draai de bajonetsluiting tegen de klokrichting in open (ongeveer 10º) en trek de mixerkom naar u toe. 6. Neem het metalen afzuigbakje naar voren uit. 7. Terugplaatsen van het mixer systeem: Het monteren van de mixersystemen gaat in de omgekeerde volgorde van het demonteren.

Schoonmaken producthouder en plateau 1. Neem de producthouders uit de automaat. 2. Maak de producthouders leeg. 3. Maak de producthouders aan de binnenzijde schoon met een droge kwast. 4. Neem het plateau, waarop de producthouders staan, af met een vochtige doek. 5. Vul de producthouders en plaats ze terug. 6. Sluit de deur. Display In het display kunnen de instellingen, foutmeldingen en tellerstanden getoond worden.

1. HACCP-sticker Algemene instructie QUICK & DEEP CLEANING Warme Drankenautomaten - Uitgevoerde werkzaamheden in het Witte HACCP-boekje aftekenen. - Voor aanvang werkzaamheden eerst handen en onderarmen wassen. - Verboden te roken. - Grondstoffen en producten gescheiden van schoonmaakmiddelen etc. vervoeren. - Geen ingrediënten, onderdelen of schoonmaakart. opslaan in de automaat. Werkzaamheden Quick Deep Visuele inspectie op schade, verlichting, ongedierte en lekkage Q 1 D 1 Deur openen Q 2 D 2 Sprayen in de mengkommen en verwijderen losse vervuiling Q 3 Alle onderdelen verwijderen D 3 Onderdelen inweken D 4 Bijvullen containers Q 4 D 5 Bijvullen bekers Q 5 D 6 Bekeruitgifte schoonmaken Q 6 Onderkant uitgiftekop schoonmaken Q 7 Bekermechanisme schoonmaken Q 8 D 7 Terugplaatsen van schone onderdelen D 8 Spoelen van de machine Q 9 D 9 Bodem schoonmaken Q 10 Binnenkant schoonmaken D 10 Legen en schoonmaken van de emmer of lekbak Q 11 D 11 Muntwisselaar controleren en schoonmaken Q 12 D 12 Controleren niveau munten Q 13 D 13 Buitenkant en omgeving automaat schoonmaken Q 14 D 14 Invullen HACCP-boekje Q 15 D 15 Testverkoop Q 16 D 16 Eventueel doorgeven van storingen Q 17 D 17

FAQ Vraag: Automaat doet niets Antwoord. Is de stekker er in de wandcontactdoos. Is de hoofdschakelaar aangezet (binnenkant automaat) Vraag: ik krijg alleen heetwater, wel koffie maar zonder melk. Antwoord. Ingrediëntcontainers bijvullen(indien leeg), Ingrediëntencontainers correct terugplaatsen. Schuif van uitgiftetrechter naar beneden schuiven Vraag: er komt niets uit de automaat. Antwoord. Staat de waterkraan open.

Bestellen Schoon maak middelen Quick Deep Toepas sing Suma D2.4 Suma D2.4 Onderdelen Reiniging in Emmer 4 liter water, maximaal15 min. Foto kwastje Ingrediënten Art.nr. Art.nr. Art.nr. Foto Selectadoekjes Art.nr. Art.nr. Art.nr.

Persoonlijke aantekeningen: