groep 1 voorfase-wu 1.1 T/M 1.4 / oefenvorm 1.1 t/m 1.13 / partijvorm 1A t/m 1c llen

OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN WREEF)

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN)

WEEK 2 - (AANV) POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

Wandelkampioen. Organisatie leeftijd 60 plus Regels:

Trainingscyclus. verwijzing van alle tekens: - te coachen spelers. - tegenstander. - kaatser. - pion, petje. - bal. - keeper. - balbaan.

groep 2 voorfase-wu 2.1 t/m 2.3 / oefenvorm 2.1 t/m 2.8 / partijvorm 2A t/m 2b llen aanva

W10-TR2 L UITSPELEN 1:1

HOE GEBRUIK IK DIT SCHEMA? L 1X IN DE WEEK TRAINEN

poortschietspel vaste afstand

DRIBBELEN IN VAK CARS

groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN

WEEK 1 - (AANV) UITSPELEN VAN 1:1 (DRIBBELEN)

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN)

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

doelschietspel met keeper

groep 1 WU 1.1 en 1.2 / oefenvorm 1.1 t/m 1.7 / partijvorm 1 llen aanva

Praktijktraining. René Meulensteen Academy

G. Het verbeteren van het verdedigen

Praktijktraining NTK 2014

E-pupillen WREEFTRAP. Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Circuittraining voetbal:

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal

Trainingsplan seizoen

D-pupillen OPBOUWEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW

TEST TRAINING. Teamfunctie Aanvallen. Teamtaak Opbouwen. Speelveldgedeelte Eigen helft. Rol tegenpartij Hoog druk geven op verdediging en middenveld.

W13-TR2 L HET SCOREN

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011

D-pupillen 1 TEGEN 1. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

E-pupillen DRIBBELEN. Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Oefening 1. Druk zetten

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 1:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Voetbalschool Sportlust

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

Allemaal Uitblinkers. mini- : pupillllen. de oefenvormen voor de jongste voetballers. voetb. Legenda.

SAMENSPELEN/POSITIESPEL

D-pupillen AANVALLEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Allemaal Uitblinkers. mini- : pupillllen. spelvormen. voetb. Legenda. Welpenv etbal

PASSEN BINNENKANT VOET

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten):

Training 1. 1) Warming-up

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen

D-pupillen VERDEDIGEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

STARTVORM MET 2,3 OF 4 TIKKERS

Trainingsplan E pupillen

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen

WEEK 1 - (AANV) POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

1 e Periode: Herhalen van dribbelen en passen van de Mini s. 2 e Periode: Passen en aannemen. 3 e Periode: Ruimteverkenning (op het veld)

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen

Ieder onderdeel duurt ± 13 minuten. Na die 13 minuten wisselen de groepen van oefening.

W1-TR 1 L POSITIESPEL OPBOUW

Ieder onderdeel duurt ± 13 minuten. Na die 13 minuten wisselen de groepen van oefening. Halve draaien individueel oefenen. Slalommen en afronden.

Vormen voor Warming up

Warming-up: Jagerbal. Partij: 6 : 6 op 2 grote doelen + keepers

Transcriptie:

Datum : 10-01-2016 Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch : Meenemen van de bal en passing over de grond Doelstelling inzichtelijk : Fase 1, 2 en 3 Bewegingsscholing : Snelheid 1 Passen en meenemen (90 graden) Duur: 16 minuten (4 x 4 minuten) Aantal organisaties afhankelijk van aantal spelers. 2 x 4 minuten linksom - Rechts meenemen en Rechts passen - Rechts meenemen en Links passen 2 x 4 minuten rechtsom - Links meenemen en Links passen - Links meenemen en Rechts passen Afmetingen 10 tot 15 meter tussen pylonen - Dribbel ertussenuit halen - 2 ballen in de organisatie gebruiken - Extra dribbelmoment toevoegen i.p.v. pass

Oefening 2 2 Bewegingsscholing Snelheid Duur: 5 minuten Afstand tussen de pionnen in de breedte: 3m Lengte van het veld: 20 meter Uitleg: De speler sprint rechtuit over 20m, vanuit verschillende startposities: Schredestand Voorwaarts op de knieën Achterwaarts op de knieën Liggend op de buik met hoofd Uitvoering: Snelheid van verplaatsen zodanig kiezen dat de technische uitvoering van de oefeningen optimaal is Aanwijzingen algemeen: Lichaamshouding: - Borst vooruit, als een BEER - Rechte rug, GEEN OPA S - Gestrekt lichaam, als een PLANK - Hoofd en romp is stabiel, NIET SCHUDDEN Grondcontact: - Kort contact, STUITEREN, NIET PLAKKEN - Op de voorvoeten bewegen, PUNAISE IN DE HAK Aanwijzingen specifiek voor snelheid: - Grote passen maken, GROTE PASSEN SNEL THUIS

Oefening 3 3 Passen en meenemen +1 tegen 1 Duur: 16 minuten (4 x 4 minuten) Aantal organisaties afhankelijk van aantal spelers. 2 x 4 minuten linksom - Rechts meenemen en Rechts passen - Rechts meenemen en Links passen 2 x 4 minuten rechtsom - Links meenemen en Links passen - Links meenemen en Rechts passen Als je als aanvaller scoort = 1 punt Als je als verdediger scoort = 2 punten Afmetingen 15 meter tussen pylonen - Aanvaller scoort door over de achterste lijn te dribbelen. - Verdediger scoort in één van de twee kleine doeltjes - Aanvaller wordt verdediger. De verdediger pakt de bal en sluit aan.

Oefening 4 Coachaanwijzingen Tekening 4 Systeemvorm 2 tegen 1 Duur: 20 minuten (5 x 4 minuten) Breedte van het veld: 10 meter Lengte van het veld: 20 meter Formaties: 2 1 - Tweetal dribbelt naar de overkant en probeert de verdediger te passeren door een dribbel of een pass. - Aanvallers scoren door over de achterste lijn te dribbelen. - Verdedigers scoren in het kleine doeltje - Speelveld breder maken - Speelveld smaller maken - Verdediger coachen Zonder bal: Positie kiezen om de bal te kunnen krijgen d.m.v. pass.

Oefening 5 5 Partijvorm 2 tegen 2 + keeper Duur: 20 minuten (4 x 5 minuten) Breedte van het veld: 15 meter Lengte van het veld: 30 meter Formaties: K:2 K:2 - Bij spelhervattingen start een van de keepers met de bal. - Uitbal indribbelen of inpassen - Speelveld groter maken - Speelveld kleiner maken Zonder bal: Positie kiezen om de bal te kunnen krijgen d.m.v. pass.