BEVORDERINGSNORMEN. Vastgestelde versie in MR vergadering 25 september 2017

Vergelijkbare documenten
BEVORDERINGSNORMEN. September 2016

BEVORDERINGSNORMEN

Bevorderingsnormen Segbroek College

Rapportage en bevordering

Rapportage en bevordering onderbouw

Bevorderingsbeleid Rapportage Bevorderingsnorm Revisie Doubleren

Bevorderingsnormen

b. afwijzen: Bij afwijzen doet de docentenvergadering een uitspraak over het vervolgtraject.

Bevorderingsbeleid. In uitzonderlijke gevallen kan de directie een leerling bevorderen die volgens de bevorderingsnorm niet is bevorderd.

Rapportage en bevordering

BEVORDERINGSNORMEN 3 HAVO en 3 (T)VWO

BEVORDERINGSNORMEN.

BEVORDERINGSNORMEN 3 havo en 3 vwo

Overgangsregeling Huizermaat. schooljaar Goedgekeurd door MR Huizermaat op 19 september 2016

Overgangsregeling Huizermaat. schooljaar Goedgekeurd door MR Huizermaat op

Overgangsnormen ARHC per 1 oktober 2015

Bonaventuracollege. Bevorderingsnormen onderbouw. Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september Ingangsdatum 1 oktober 2018.

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

Overgangsregeling Huizermaat

Bevorderingsreglement MAVO DOORN. OSG Schoonoord

Opleidingsomschrijving Vakcode Vakomschrijving Keuzevak lesuren Brugklas Mavo sportklas ak aardrijkskunde Nee 2 Brugklas Mavo sportklas bi biologie

Bevorderingsnormen Segbroek College

Algemeen: bevorderingsrichtlijnen Kennemer College havo-atheneum-gymnasium

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar Instemming MR

Bevorderingsnormen Mencia de Mendoza. Voortschrijdend gemiddelde: Het gemiddelde (op één decimaal) van alle behaalde cijfers voor een vak.

Bevorderingsnormen Mencia de Mendoza. Voortschrijdend gemiddelde: Het gemiddelde (op één decimaal) van alle behaalde cijfers voor een vak.

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar

BEVORDERINGSNORMEN

OVERGANGSNORMEN HAVO VWO

rapport 1 R1, r1 * rapport 2 R1, R2, r2 * rapport 3 R1, R2, R3, r3 *

Cluster 1 Cluster 2 Cluster 3

Overgangsnormen derde klas

Bevorderingsnormen

Overgangsnormen (m.i.v. schooljaar ) Voor alle leerjaren geldt:

De eindverantwoordelijkheid voor de beslissing over de bevordering ligt in handen van de schoolleiding van de desbetreffende afdeling.

1 Rapporten, bevorderingen zak-slaagregeling 1. De rapportcijfers gedurende het jaar (rapport 1, 2 en 3) worden bepaald door het voortschrijdend

Overgangsregels vwo

Overgangsnormen per 1 oktober 2014

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

BEVORDERINGSNORMEN 2 HAVO en 2 (T)VWO

Cijfergeving in het brugjaar

Regels voor bevordering

Overgangsnormen. Bezwaarprocedure bij bevordering

Beroepsgerichte Unit onderbouw

Het Goois Lyceum. Bevorderingsprocedure & overgangsnormen

De teamleider is de eerst verantwoordelijke voor de overgangsprocedure.

BEVORDERINGSNORMEN 2 havo en 2 vwo

VWO 3. Profielkeuze. 5 januari 2016

Bevorderingsnormen

Bevorderingsnormen. Revius Lyceum Doorn. leerjaren 1, 2 en 3. Schooljaar

A. Roland Holst College. Overgangsnormen

Lessentabel CSW Bestevaêr

Cijfergeving en overgangsnormen

In verband met de vernieuwde exameneisen die gelden met ingang van schooljaar zijn de overgangsnormen in de onderbouw aangepast.

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

VWO 3. Profielkeuze. 10 januari 2017

Voorblad Overgangsprocedure

Lessentabel CSW Bestevaêr. Leerjaar 1 afdeling vrijeschool

Bijlage 3 Overgangsnormen

Bevorderingsnormen Mencia de Mendoza. Voortschrijdend gemiddelde: Het gemiddelde (op één decimaal) van alle behaalde cijfers voor een vak.

PROFIELKEUZE HAVO. Januari 2017

Bevorderingsnormen

Vrijstellingsregeling en Overgangsnormen

Bevorderingsrichtlijnen

Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo).

Overgangsnormen. Bezwaarprocedure bij bevordering

Rapport: Lessentabel opleiding

Bevorderingsreglement

1.3 Overgangsnormen vmbo

1. De tekorten worden geteld in alle in het betreffende leerjaar gegeven vakken. Er wordt alleen in hele getallen gecijferd.

LESSENTABELLEN schooljaar

Overgangsregelingen Sint Vituscollege

Bevorderingsnormen Oktober 2018

Overgangsnormen en uitslagregel

Profielkeuze voorlichting

Overgangsnormeringen VWO onderbouw

BEVORDERINGSNORMEN.

CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen

DALTON LYCEUM BARENDRECHT BEVORDERINGSNORMEN

Normen en Determinatie

VWO 3. Profielkeuze. 8 januari 2019

Overgangsnormeringen HAVO onderbouw

Bevorderingsnormen

Bevorderingsnormen leerjaren 1, 2 en 3

OVERGANGSNORMEN EN SLAAG-/ZAKREGELING LOCATIE VEENSEWEG

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO

Overgangsregelingen Sint Vituscollege

BEVORDERINGSREGLEMENT

Bevorderingsnormen Versie d.d. 12 september 2017

Bevorderingsbeleid Rapportage Bevorderingsnorm Revisie Doubleren

Bevorderingsnormen Jac. P. Thijsse College

Bevorderingsnormen

onderbouw beroepsgerichte unit

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsnormen onderbouw

VWO 3. Profielkeuze. 9 januari 2018

Overgangsregeling. Schooljaar onderbouw (leerjaren 1 t/m 3) bovenbouw (leerjaren 4 t/m 6)

Voor het schooljaar zijn de volgende overgangsregels vastgesteld.

Reglement bevordering Het Stedelijk Lyceum, locatie Kottenpark

Transcriptie:

BEVORDERINGSNORMEN 2017 2018 Vastgestelde versie in MR vergadering 25 september 2017 1

Bevorderingsnormen 2017-2018 Inhoud Inleiding... 4 Rapporten... 4 Rapport 1, 2, 3 en 4... 4 De weging per rapportperiode... 4 Het (afgeronde) cijfer per rapportperiode... 4 Het (afgekapte) eindcijfer op het eindrapport... 4 Aantal cijfers... 4 Herkansingen... 5 Bevorderingsnormen... 5 Doubleren... 6 Doubleren?... 6 Bijzondere bevorderingen... 6 Revisieprocedure... 6 Herziening overgangsbesluit: revisie... 6 Hoe vraagt u revisie aan?... 6 Wat gebeurt er met uw verzoek?... 6 UITWERKINGEN... 7 MAVO leerjaar 1... 7 Een leerling wordt bevorderd naar het tweede leerjaar als:... 7... 7 MAVO leerjaar 2... 8 Een leerling wordt bevorderd naar het derde leerjaar als:... 8... 8 MAVO leerjaar 3... 9 Voor leerlingen met het keuzevak aardrijkskunde... 9 Voor leerlingen met de keuzevakken natuurkunde en scheikunde... 9 HAVO leerjaar 1... 10 Een leerling wordt bevorderd naar het tweede leerjaar als:... 10... 10 HAVO leerjaar 2... 11 Een leerling wordt bevorderd naar het derde leerjaar als:... 11... 11 HAVO leerjaar 3... 12 Een leerling wordt bevorderd naar het vierde leerjaar als:... 12... 12 HAVO leerjaar 4... 13 Een leerling wordt bevorderd naar het vijfde leerjaar als:... 13 2

... 13 VWO leerjaar 1... 14 Een leerling wordt bevorderd naar het tweede leerjaar als:... 14... 14 VWO leerjaar 2... 15 Een leerling wordt bevorderd naar het derde leerjaar atheneum als:... 15... 15 Een leerling wordt bevorderd naar het derde leerjaar gymnasium als:... 15... 15 VWO leerjaar 3... 16 Een leerling wordt bevorderd naar het vierde leerjaar atheneum als:... 16... 16 Een leerling wordt bevorderd naar het vierde leerjaar gymnasium als:... 16... 16 VWO leerjaar 4... 17 Een leerling wordt bevorderd naar het vijfde leerjaar atheneum/gymnasium als:... 17... 17 VWO leerjaar 5... 18 Een leerling wordt bevorderd naar het zesde leerjaar atheneum/gymnasium als:... 18... 18 Einstein Lyceum Campusplein 18 3192 CD Hoogvliet Rt T: 010-2957212 www.einsteinlyceum.nl administratie@einsteinlyceum.nl Directeur mevrouw Berkhout: mberkhout@einsteinlyceum.nl 3

Inleiding Dit boekje is bedoeld voor ouders, verzorgers en leerlingen van het Einstein Lyceum. Het beschrijft de gang van zaken rond de bevordering voor de opleidingen mavo 1 t/m 3, havo 1 t/m 4 en vwo 1 t/m 5. Rapporten Rapport 1, 2, 3 en 4 Leerlingen van niet examenklassen ontvangen vier keer per schooljaar een rapport. Na periode 1, periode 2, periode 3 en in periode 4 het vierde en eindrapport. Na periode 2 ontvangt de leerling een prognosebrief. Op het eindrapport wordt de beslissing voor het volgende schooljaar vermeld. De weging per rapportperiode De weging van het rapportperiodecijfer in periode 1 en 2 is de weging 1. De weging van het rapportperiodecijfer in periode 3 en 4 is de weging 2. Het (afgeronde) cijfer per rapportperiode Het rapportcijfer per periode is de som van alle behaalde resultaten in de betreffende periode en wordt afgerond op één decimaal. Afgerond op één decimaal betekent dat er gekeken wordt naar de twee cijfers achter de komma. Een 5,45 wordt een 5,5. Het (afgekapte) eindcijfer op het eindrapport Het eindcijfer is het gemiddelde van de afgeronde rapportperiodecijfers en wordt afgekapt. Afgekapt op één decimaal betekent dat het eerste cijfer na de komma telt. Een 5,45 wordt een 5,4. Let op: Bij de bevordering wordt gerekend met het op één decimaal afgekapte eindrapportcijfer! Een voorbeeld van de berekening van het eindrapportcijfer Het eindrapport cijfer is het gemiddelde van: Het op één decimaal afgeronde rapportcijfer periode 1 (weging 1x) Het op één decimaal afgeronde rapportcijfer periode 2 (weging 1x) Het op één decimaal afgeronde rapportcijfer periode 3 (weging 2x) Het op één decimaal afgeronde rapportcijfer periode 4 (weging 2x) Rapport 1 Afgerond op 1 decimaal telt 1x Rapport 2 Afgerond op 1 decimaal Telt 1x Rapport 3 Afgerond op 1 decimaal telt 2x Rapport 4 Afgerond op 1 decimaal telt 2x Berekening Eindrapportcijfer Cijfer op het eindrapport Afgekapt op 1 decimaal 6,45 -> 6,5 6,5x1= 6,5 5,05 -> 5,1 5,1x1=5,1 7,95 -> 8,0 8,0x2=16 7,25 -> 7,3 7,3x2=14,6 Optellen: 6,5 + 5,1 + 16 + 14,6 = 42,2 De som 42,2 delen door de wegingen (1+1+2+2) 6 = 7,03 7,0 Aantal cijfers Voor alle niet examenklassen worden per periode voor elk vak minimaal twee cijfers en maximaal zes cijfers gegeven. Examenklassen volgen het programma van toetsing en afsluiting (het PTA). 4

Herkansingen Op het Einstein Lyceum zijn er geen herkansingen voor niet-examenleerlingen, met uitzondering van de afsluitende vakken in de bovenbouw (ma, ckv, kv1). Examenkandidaten hebben voor de schoolexamens drie herkansingsmogelijkheden. Voor de opleidingen mavo 4, havo 5 en vwo 6 geldt de zak- en slaagregeling zoals beschreven in het examenreglement. Bevorderingsnormen Bij de besluitvorming over bevordering wordt naar de eindresultaten van de clustervakken gekeken. De vakken zijn verdeeld in drie clusters. Aan het eind van het schooljaar wordt voor elke leerling de bevordering vastgesteld door de docentenvergadering. Het besluit van de docentenvergadering is bindend. Telt mee bij de bevordering Telt mee bij de bevordering Moet voldoende zijn afgesloten. Wordt niet gebruikt voor Nederlands Engels Wiskunde Duits, Frans Geschiedenis & aardrijkskunde Economie, management en organisatie, rekenen Biologie Natuurkunde en scheikunde Grieks en Latijn (Klassieke Talen) Tekenen Filosofie Maatschappijleer BSM & LO2 LO Kunstvakken (kv1, ckv) World Class Om te bepalen of een leerling bevorderd is, wordt er gekeken naar de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2. Een leerling is bevorderd als: 1. De som van de op één decimaal afgekapte eindcijfers uit cluster 1 en 2 overeenkomt met of hoger is dan de gestelde waarde (zie verder in dit boekje voor de uitwerking per opleiding) EN 2. als voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1 die betrekking hebben op de afgekapte eindcijfers. één vijf (4,5-5,4) en 5

Als de leerling niet aan de bevorderingsnormen voldoet, kan hij in de bespreekmarge vallen. Hierbij wordt er naast de som van de op één decimaal afgekapte eindcijfers en de voorwaarden van figuur 1 gelet op: het inzicht, de werkhouding en motivatie van de leerling, de scores van de Diatoetsen van leerjaar 1 tot en met 3. Doubleren Twee keer doubleren in hetzelfde leerjaar of doubleren in twee opeenvolgende leerjaren is niet toegestaan. Voor alle leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar geldt dat doubleren niet mogelijk is, behoudens bijzondere omstandigheden (welke door de docentenvergadering worden beoordeeld). Doubleren? Wanneer je doubleert, maak je alle toetsen opnieuw. Uitzondering: Afsluitende vakken in de bovenbouw Bij de afsluitende vakken in de bovenbouw mag het resultaat blijven staan, indien het afgekapte eindcijfer 6,5 of hoger is voor de vakken maatschappijleer en ckv of als het eindresultaat een G (van Goed) is voor het vak kv1. Bijzondere bevorderingen Ook bevorderingen die niet zijn beschreven in bovenstaande teksten, worden ter beoordeling voorgelegd aan de docentenvergadering. Revisieprocedure Herziening overgangsbesluit: revisie U kunt revisie van het besluit aanvragen, als u vindt dat er procedurefouten zijn gemaakt of als er bijzondere omstandigheden zijn, waarvan de school niet op de hoogte was. Hoe vraagt u revisie aan? De revisie moet schriftelijk (brief of e-mail) worden aangevraagd. Dit verzoek moet uiterlijk voor de aangegeven datum in de jaaragenda om 09.00 uur worden ingeleverd bij de directeur. Te laat ingeleverde verzoeken worden niet in behandeling genomen. Wat gebeurt er met uw verzoek? Naar aanleiding van uw brief wordt bekeken of er inderdaad sprake is van een procedurefout en of er sprake is van nieuwe informatie. De revisiecommissie beoordeelt de ingediende verzoeken tot revisie op bovengenoemde twee punten. Wanneer de commissie vaststelt dat daar geen sprake van is, wordt het verzoek tot revisie afgewezen. Als er wel sprake is van procedurefouten of nieuwe informatie zal de docentenvergadering opnieuw bij elkaar worden geroepen. Deze neemt onder leiding van de directie, alles overwegende, een nieuw besluit. De coördinator of mentor deelt dit besluit zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk de laatste dag van het schooljaar, aan u mee. U krijgt een schriftelijke bevestiging van dit besluit met motivering van de directeur. Mocht u bezwaar willen maken tegen dit laatste besluit, dan kunt u dit voor het einde van het schooljaar kenbaar maken bij de klachtencommissie van stichting BOOR (http://stichtingboor.nl). 6

UITWERKINGEN MAVO leerjaar 1 De berekening is over de eerste 10 vakken. 1. ne Nederlands 2. en Engels 3. wi wiskunde 4. du Duits 5. ak aardrijkskunde 6. gs geschiedenis 7. bi biologie 8. te tekenen 9. fi filosofie 10. re rekenen 11. lo lichamelijke opvoeding Een leerling wordt bevorderd naar het tweede leerjaar als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 60 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 57 en maximaal 59,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 7

MAVO leerjaar 2 De berekening is over de eerste 9 vakken. 1. ne Nederlands 2. en Engels 3. wi wiskunde 4. du Duits 5. ak aardrijkskunde 6. gs geschiedenis 7. nsk natuur- en scheikunde 8. bi biologie 9. te tekenen 10. lo lichamelijke opvoeding Een leerling wordt bevorderd naar het derde leerjaar als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 54 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 51,3 en maximaal 53,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 8

MAVO leerjaar 3 De berekening is over de kernvakken (cluster 1) & de verplichte (v) & de keuzevakken (k). Voor leerlingen met het keuzevak aardrijkskunde is de berekening over 9 vakken. Voor leerlingen met de keuzevakken natuurkunde en scheikunde is de berekening over 10 vakken. Telt mee bij de bevordering Telt mee bij de bevordering Moet voldoende zijn afgesloten. Wordt niet gebruikt voor Ne en wi Nederlands Engels wiskunde ec (v) gs (v) bi (v) te (v) economie geschiedenis biologie tekenen ak aardrijkskunde na/sk natuurkunde + scheikunde du Duits lo2 Lichamelijke opvoeding 2 lo Lichamelijke opvoeding kv1 Kunstvakken 1 Voor leerlingen met het keuzevak aardrijkskunde Een leerling wordt bevorderd naar het vierde leerjaar als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 54 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 51,3 en maximaal 53,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. Voor leerlingen met de keuzevakken natuurkunde en scheikunde Een leerling wordt bevorderd naar het vierde leerjaar als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 60 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 57 en maximaal 59,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 9

HAVO leerjaar 1 De berekening is over de eerste 11 vakken. 1. ne Nederlands 2. en Engels 3. wi wiskunde 4. fa Frans 5. du Duits 6. gs geschiedenis 7. ak aardrijkskunde 8. bi biologie 9. te tekenen 10. fi filosofie 11. re rekenen 12. lo lichamelijke opvoeding Een leerling wordt bevorderd naar het tweede leerjaar als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 66 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 62,7 en maximaal 65,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 10

HAVO leerjaar 2 De berekening is over de eerste 10 vakken 1. ne Nederlands 2. en Engels 3. wi wiskunde 4. fa Frans 5. du Duits 6. gs geschiedenis 7. ak aardrijkskunde 8. nsk natuur- en scheikunde 9. bi biologie 10. te tekenen 11. lo lichamelijke opvoeding Een leerling wordt bevorderd naar het derde leerjaar als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 60 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 57 en maximaal 59,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 11

HAVO leerjaar 3 De berekening is over de eerste 12 vakken. Wordt 1. ne Nederlands 2. en Engels 3. wi wiskunde 4. fa Frans 5. du Duits 6. gs geschiedenis 7. ak aardrijkskunde 8. na natuurkunde 9. sk scheikunde 10. bi biologie 11. ec economie 12. te tekenen niet gebruikt voor 13. lo lichamelijke opvoeding Een leerling wordt bevorderd naar het vierde leerjaar als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 72 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 68,4 en maximaal 71,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. Let op: Het profiel Natuur en Techniek kan worden gekozen voor het 4 e leerjaar onder de volgende voorwaarden: het op één decimaal afgekapte eindcijfer voor wiskunde is ten minste een 7,0. het op één decimaal afgekapte eindcijfer voor scheikunde is ten minste een 6,0. het op één decimaal afgekapte eindcijfer voor natuurkunde is ten minste een 6,0. één vijf (4,5-5,4) en 12

HAVO leerjaar 4 De berekening is over 8 vakken. De kernvakken (cluster 1) & maatschappijleer & de gekozen vakken. ne Nederlands en Engels wa/wb wiskunde A/B fa du gs ak na sk bi ec m&o te bsm ma Frans Duits geschiedenis aardrijkskunde natuurkunde scheikunde biologie economie management en organisatie tekenen bewegen sport & maatschappij maatschappijleer ckv culturele kunstzinnige vorming lo lichamelijke opvoeding Een leerling wordt bevorderd naar het vijfde leerjaar als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 48 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. Voor het vak maatschappijleer het eindcijfer 6,0 of hoger is behaald. Voor het vak CKV het eindcijfer 6,0 of hoger is behaald. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 45,6 en maximaal 47,9 punten is en, er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 13

VWO leerjaar 1 De berekening is over de eerste 11 vakken. 1. ne Nederlands 2. en Engels 3. wi wiskunde 4. kt Klassieke talen 5. fa Frans 6. gs geschiedenis 7. ak aardrijkskunde 8. bi biologie 9. te tekenen 10. fi filosofie 11. re rekenen 12. lo lichamelijke opvoeding Een leerling wordt bevorderd naar het tweede leerjaar als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 66 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 62,7 en maximaal 65,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 14

VWO leerjaar 2 Atheneum = De berekening is over 10 vakken. Gymnasium = De berekening is over 12 vakken. 1. ne Nederlands 2. en Engels 3. wi wiskunde 4. la Latijn (alleen bij gymnasium) 5. gr Grieks (alleen bij gymnasium) 6. fa Frans 7. du Duits 8. gs geschiedenis 9. ak aardrijkskunde 10. nsk natuur- en scheikunde 11. bi biologie 12. te tekenen 13. lo lichamelijke opvoeding Atheneum Een leerling wordt bevorderd naar het derde leerjaar atheneum als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 60 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 57 en maximaal 59,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. Gymnasium Een leerling wordt bevorderd naar het derde leerjaar gymnasium als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 72 is; en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 68,4 en maximaal 71,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 15

VWO leerjaar 3 Atheneum = De berekening is over 12 vakken. Gymnasium = De berekening is over 14 vakken. 1. ne Nederlands 2. en Engels 3. wi wiskunde 4. la Latijn (alleen bij gymnasium) 5. gr Grieks (alleen bij gymnasium) 6. fa Frans 7. du Duits 8. gs geschiedenis 9. ak aardrijkskunde 10. na natuurkunde 11. sk scheikunde 12. bi biologie 13. ec economie 14. te tekenen ) 15. lo lichamelijke opvoeding Atheneum Een leerling wordt bevorderd naar het vierde leerjaar atheneum als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 72 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 68,4 en maximaal 71,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. Gymnasium Een leerling wordt bevorderd naar het vierde leerjaar gymnasium als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 84 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 79,8 en maximaal 83,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. Let op: Het profiel Natuur en Techniek in leerjaar 4 kan worden gekozen onder de volgende voorwaarden: het op één decimaal afgekapte eindcijfer voor wiskunde is ten minste een 7,0. het op één decimaal afgekapte eindcijfer voor scheikunde is ten minste een 6,0. het op één decimaal afgekapte eindcijfer voor natuurkunde is ten minste een 6,0. één vijf (4,5-5,4) en 16

VWO leerjaar 4 Atheneum & Gymnasium De berekening is over 8 vakken: De kernvakken (cluster 1) & de gekozen vakken. ne Nederlands en Engels wa/wb wiskunde A/B la gr fa du gs ak na sk bi ec m&o te Latijn Grieks Frans Duits geschiedenis aardrijkskunde natuurkunde scheikunde biologie economie management & organisatie tekenen ckv culturele kunstzinnige vorming lo lichamelijke opvoeding Een leerling wordt bevorderd naar het vijfde leerjaar atheneum/gymnasium als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 48 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. Voor het vak CKV het cijfer 6,0 of hoger is behaald de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 45,6 en maximaal 47,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 17

VWO leerjaar 5 Atheneum & Gymnasium De berekening is over 9 vakken: De kernvakken (cluster 1) & maatschappijleer + de gekozen vakken. ne Nederlands en Engels wa/wb wiskunde A/B la gr fa du gs ak na sk bi ec m&o te ma Latijn Grieks Frans Duits geschiedenis aardrijkskunde natuurkunde scheikunde biologie economie management & organisatie tekenen maatschappijleer lo lichamelijke opvoeding Een leerling wordt bevorderd naar het zesde leerjaar atheneum/gymnasium als: de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 54 is en er voldaan is aan de voorwaarden zoals weergegeven in figuur 1. Voor het vak maatschappijleer het eindcijfer 6,0 of hoger is behaald. de som van de op één decimaal afgekapte eindrapportcijfers uit cluster 1 en 2 minimaal 51,3 en maximaal 53,9 punten is en er voldaan is aan de voorwaarden uit figuur 1. één vijf (4,5-5,4) en 18