code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum 23-09-2014 pag. 1 van 5"

Transcriptie

1 code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 5 versie datum toelichting Eerste versie, concept voor nieuw document ter vervanging van INV PR 03 en 05. Met ingang van dit document vervallen INV PR 03 en Aanpassing tekst onder 8 Arbo, milieu en veiligheid 1. Procedure WV import controles Deze procedure beschrijft de gang van zaken m.b.t. wettelijk verplichte controles op het moment van binnenbrengen en/ of vrijmaking van zendingen levensmiddelen (LM), diervoeders (DV) en op productveiligheid (PV). Doel van deze procedure is te beschrijven hoe de controle op documenten (D), op overeenstemming (O) en/of op materiële goederen (M) moet worden uitgevoerd als een zending is geselecteerd op basis van de wettelijke controleverplichting aan de buitengrens. 2. Wettelijke basis Verordening (EG) Nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden Verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake officiële controles op de naleving van de wetgeving inzake diervoeders en levensmiddelen en de voorschriften inzake diergezondheid en dierenwelzijn Zie IVO voor een uitgebreider overzicht van relevante wetgeving op productbasis. 3. Begrippen Een uitgebreide lijst met definities en afkortingen is opgenomen in het Werkhandboek Import Niet veterinair (WHB-INV). Het handboek staat op de NVWA website. Een aantal begrippen komen veelvuldig in deze procedure terug en worden daarom hierna omschreven. Documentencontrole Een onderzoek van documenten die overeenkomstig de (D-controle) wetgeving de zending moeten vergezellen. Eventueel aangevuld door de handelsdocumenten. Overeenstemming Verificatie door een visuele controle van de overeenstemming controle (O-controle) tussen de wettelijk verplichte documenten of andere bij wetgeving voorgeschreven documenten en de producten. Materiële controle Controle van de niet-veterinaire producten, die controles van de (M-controle) verpakking en de etikettering, alsmede bemonstering en laboratoriumonderzoek omvat.

2 code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum pag. 2 van 5 4. Benodigdheden D controle O & M controle Laboratorium onderzoek Afhandeling dossier Toegang tot VGC X X X Toegang tot ISI X X X Monstermaterialen Plastic zakken, Verzegeling labels Analyse materialen Fotocamera Als beschreven in de guidance voor deze analyse 5. Werkwijze 5.1. D-controle De Douane voert de eerste lijns controle uit op alle documenten waarvoor de wettelijke verplichting geldt deze te overleggen. Welke documenten het betreft en een leeg voorbeeld daarvan is per product/ land terug te vinden in IVO (Import Veterinair Online). Aan de te overleggen documenten gaat meestal een verplichte vooraanmelding vooraf. In Nederland loopt de vooraanmelding elektronisch via de applicatie VGC. Elk dossier heeft in de applicatie een uniek nummer waaronder alle relevante data opgeslagen worden. In alle gevallen geldt dat de wettelijk verplichte documenten onderling én aan het GDB te linken moeten zijn. Commerciële documenten moeten desgevraagd overlegd worden, als extra informatie. Als er een OM controle verplicht is (zending valt in de steekproef) werkt de Douane het GDB nog niet af. In de andere gevallen wordt het GDB afgewerkt en wordt de zending toegelaten. Zendingen kunnen een bestemming in een andere lidstaat hebben. Of zendingen na de documenten controle overgebracht mogen worden naar de plaats van bestemming is o.a. afhankelijk van de relevante specifieke wetgeving. In IVO is per product/ land te vinden of deze Overbrenging toegestaan is. Meer informatie over Overbrenging staat in voorschrift INV VS O-controle De selectie van zendingen, die voor een OM controle in aanmerking komen, voert VGC geautomatiseerd uit. Het VGC systeem selecteert volledig geautomatiseerd en ad random (willekeurig) conform het wettelijk verplichte percentage. De O-controle wordt altijd in overeenstemming met de wettelijk geldende voorschriften uitgevoerd.

3 code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum pag. 3 van 5 Bij een Overeenstemmingcontrole wordt een visuele inspectie uitgevoerd om na te gaan of de gegevens zoals vermeld op de wettelijk verplichte documenten overeenstemmen met de fysieke zending. Indien de zending niet aan de documenten gekoppeld worden kan stopt de officiële controle en wordt er niet over gegaan tot materiële controle M controle Aan een materiële controle gaat altijd een conforme documenten en overeenstemming controle vooraf. De M-controle, de bemonstering en analyse, wordt altijd in overeenstemming met de wettelijk geldende voorschriften uitgevoerd. De NVWA inspecteur neemt monsters mee en zorgt dat deze bij het monstertransport terecht komen. Of zendingen in afwachting van het analyse resultaat naar hun plaats van bestemming mogen worden vervoerd na monsterneming, is o.a. afhankelijk van de relevante specifieke wetgeving. In IVO is per product/ land te vinden of dit Verder vervoer toegestaan is. Meer informatie over Verder vervoer staat in voorschrift INV VS 07. De NVWA medewerker informeert de bevindingen aan de belanghebbende schriftelijk (per ) na het bekend worden van de analyse resultaten. Indien de bevindingen leiden tot een verzoek om tegenexpertise, wordt gehandeld conform INV VS 02. Zendingen mogen pas ten invoer worden aangegeven als de officiële controles zijn afgerond, er geen afwijkende bevingen zijn het verplichte document (meestal een GDB) door de NVWA is afgehandeld in VGC Controle niet conform D controle niet conform Indien de D controle niet conform is probeert de douane medewerker de eenvoudige omissies zelf op te lossen. In alle andere gevallen draagt de douane medewerker het dossier over aan de NVWA. De communicatie met de belanghebbende loopt via of OTP berichten. Indien de belanghebbende niet binnen drie werkdagen op de omissie bij de D controle reageert of de omissie niet hersteld wordt, volgt er mogelijk een RASFF melding toepassing van het maatregelenbeleid O of M controle niet conform Indien de zending niet aan de documenten gekoppeld worden kan stopt de O-controle en wordt er niet over gegaan tot materiële controle.

4 code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum pag. 4 van 5 Er kan een aanleiding zijn waardoor er bij de O- of M controle een risico vermoed wordt. Afhankelijk van de situatie wordt de O- of M controle gestaakt. In zo een geval wordt de zending direct officieel in bewaring genomen. Op basis van de analyse resultaten kan een zending bij de M controle niet conform bevonden worden. Een niet conforme of afwijkende zending wordt officieel in bewaring genomen. De officiële inbewaringneming wordt opgeheven indien de geconstateerde afwijking weggenomen is, omdat de goederen vernietigd zijn of nadat er (weder)export plaats gevonden heeft Opleiding TO import/export verzorgt de opleidingen die vereist zijn om deze controles juist en volledig uit te voeren. Zij verzorgt minimaal 4 x per jaar een bijeenkomst voor alle inspecteurs. De teamleider van TU Import zorgt ervoor dat de inspecteurs in de gelegenheid zijn aan deze bijeenkomsten deel te nemen. Voor het geval een inspecteur niet aanwezig kan zijn verzorgt de teamleider dat hij/zij achteraf alsnog geïnformeerd wordt over de inhoud van de bijeenkomst. 6. Registratie en archivering Bevindingen van de O en M-controle worden vast gelegd door de inspecteur in zijn boekje en in relevante systemen zoals bijv. ISI voor monsterneming. Het dossier wordt op de afdeling bewaard tot de officiële controle afgerond is en wordt daarna gearchiveerd. Indien er sprake is van een afwijkende zending wordt er, afhankelijk van de afwijking een RASFF of RAPEX notificatie opgemaakt. 7. Interventie Het maatregelbeleid is van toepassing. 8. Arbo, milieu en veiligheid Werknemersbescherming: Controles vinden op uiteenlopende locaties en onder verschillende omstandigheden plaats. De controlerende inspecteur moet zich bewust zijn van de eventuele risico's en alle voorzorgsmaatregelen nemen ter bescherming van zijn/ haar gezondheid. Indien de inspecteur twijfelt aan de omstandigheden ten aanzien van zijn/haar veiligheid of de uitvoerbaarheid van de werkzaamheden, worden de werkzaamheden gestaakt.

5 code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum pag. 5 van 5 Een specifiek risico bij import controles zijn gevaarlijke gassen in/van lading. Containers kunnen actief begast zijn maar schadelijke gassen kunnen ook afkomstig zijn uit verpakkingsmateriaal of lading zelf. Enkele voorbeelden hiervan staan onder de tekst. De primaire verantwoordelijkheid voor de afdekking van dit risico ligt bij het bedrijfsleven. In alle gevallen geldt dat de inspecteur géén container opent of betreedt. Bij het openen van een container blijft de inspecteur op veilige afstand, op minimaal 5 meter van de container. De inspectie is gericht op de lading, het lossen van lading dient de belanghebbende zelf te verzorgen. Als getwijfeld wordt of lading na lossen wel veilig aangeboden wordt, vraagt de inspecteur om de afwezigheid van schadelijk gas aan te tonen. Gasmeetrapporten ouder dan 2 uur bieden geen enkele garantie op de afwezigheid van schadelijke gassen. 9. Divers

code INV VS 07 versie 01 Ingangsdatum 22-04-2014 pag. 1 van 5

code INV VS 07 versie 01 Ingangsdatum 22-04-2014 pag. 1 van 5 code INV VS 07 versie 01 Ingangsdatum 22-04-2014 pag. 1 van 5 versie datum toelichting 0.1 01-10-2013 Nieuw document 1. Voorschrift Verder vervoer Dit voorschrift beschrijft hoe verder vervoer werkt. Een

Nadere informatie

code versie 03 ingangsdatum 01-10-2014 pag. 1 van 10

code versie 03 ingangsdatum 01-10-2014 pag. 1 van 10 code versie 03 ingangsdatum 01-10-2014 pag. 1 van 10 versie datum toelichting 0.1 04-02-2014 Nieuw document 0.2 15-08-2014 Gewijzigde wetgeving 1152/2009 en 91/2013 worden vervangen door de 884/2014 en

Nadere informatie

Titel: BIPVS_11 Doorgereden veterinaire partijen

Titel: BIPVS_11 Doorgereden veterinaire partijen Titel: BIPVS_11 Doorgereden veterinaire partijen Opgesteld door: TO Import/Export Inhoudelijk beoordeeld door: Teamleideroverleg TUI Goedgekeurd door documenteigenaar: Teamleider TO Import/Export d.d.:

Nadere informatie

code BPR 21 versie 08 ingangsdatum 24-02-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR 21 versie 08 ingangsdatum 24-02-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR 21 versie 08 ingangsdatum 24-02-2015 pag. 1 van 6 Goedkeuring Versie datum 08 24-02-2015 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanvulling tekst bij Herstellen van geconstateerde omissies

Nadere informatie

INTERVENTIEBELEID IMPORT LEVENSMIDDELEN, PLANTAARDIGE DIERVOEDERS EN NON-FOOD PRODUCTEN. MT VWA d.d. 13 januari 2009

INTERVENTIEBELEID IMPORT LEVENSMIDDELEN, PLANTAARDIGE DIERVOEDERS EN NON-FOOD PRODUCTEN. MT VWA d.d. 13 januari 2009 Titel: INTERVENTIEBELEID IMPORT LEVENSMIDDELEN, PLANTAARDIGE DIERVOEDERS EN NON-FOOD PRODUCTEN Opgesteld door: Werkgroep specifiek interventiebeleid import levensmiddelen, plantaardige diervoeders en non-food

Nadere informatie

code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum pag. 1 van 7

code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum pag. 1 van 7 code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum 3.1 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

titel BPR 29 (VGC) Afhandeling GDB in VGC en vorming van dossier van levende dieren code BPR 29 versie 7 ingangsdatum pag.

titel BPR 29 (VGC) Afhandeling GDB in VGC en vorming van dossier van levende dieren code BPR 29 versie 7 ingangsdatum pag. code BPR 29 versie 7 ingangsdatum 03-06-2016 pag. 1 van 5 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 07 Omzetten procedure in nieuw format 1 Onderwerp Deze procedure beschrijft

Nadere informatie

titel BPR 19 (VGC) Overeenstemmingscontrole van producten code BPR_19 versie 09 ingangsdatum 01-12-2015 pag. 1 van 8

titel BPR 19 (VGC) Overeenstemmingscontrole van producten code BPR_19 versie 09 ingangsdatum 01-12-2015 pag. 1 van 8 code BPR_19 versie 09 ingangsdatum 01-12-2015 pag. 1 van 8 Goedkeuring Versie Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie datum 09 01-12-2015 Gewijzigde opmaak volgens sjabloon 1 Onderwerp Deze procedure

Nadere informatie

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 VERORDENING (EU) Nr. 284/2011 VAN DE COMMISSIE van 22 maart 2011 tot vaststelling van specifieke voorwaarden en gedetailleerde procedures voor de invoer

Nadere informatie

Controle op 30 dagentermijn op Nederlandse VVE s en Scheepsleveranciers. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum pag.

Controle op 30 dagentermijn op Nederlandse VVE s en Scheepsleveranciers. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum pag. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 9 Versie Goedkeuring datum 1.4 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

code BIPVS-11 versie 05 ingangsdatum pag. 1 van 21

code BIPVS-11 versie 05 ingangsdatum pag. 1 van 21 code BIPVS-11 versie 05 ingangsdatum 08-08-2016 pag. 1 van 21 Versie Goedkeuring datum 05 08-08-2016 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Tekstwijzigingen anders dan correctie van leestekens en spelfouten

Nadere informatie

(VGC) Documentencontrole van producten en controle van bijbehorend GDB. code BPR-18 versie 13 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 8

(VGC) Documentencontrole van producten en controle van bijbehorend GDB. code BPR-18 versie 13 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 8 code BPR-18 versie 13 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 8 Goedkeuring Versie datum 13 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

code BIPVS-17 versie 01 ingangsdatum 11-11-2013 pag. 1 van 5

code BIPVS-17 versie 01 ingangsdatum 11-11-2013 pag. 1 van 5 code BIPVS-17 versie 01 ingangsdatum 11-11-2013 pag. 1 van 5 versie datum toelichting 01 11-11-2013 Dit voorschrift vervangt de op Schiphol gehanteerde afgesproken werkwijze. 1 Onderwerp Deze noodprocedure

Nadere informatie

Algemene Informatie (ALIM08) Bestemmingscontrole kanalisatieprocedure volgens art. 8, 15 en 17 van Richtlijn 97/78/EG Versie 1.1.

Algemene Informatie (ALIM08) Bestemmingscontrole kanalisatieprocedure volgens art. 8, 15 en 17 van Richtlijn 97/78/EG Versie 1.1. 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de uitvoering van de bestemmingscontrole in TRACES door de NVWA in geval van kanalisatie van een partij goederen naar het bedrijf van bestemming in

Nadere informatie

Geachte collegae, ARBO Werknemersbescherming

Geachte collegae, ARBO Werknemersbescherming Buitengrensinspectieposten, Aangewezen Punten van Binnenkomst, Inspecteur Dierenartsen, Controleurs, Administratief medewerkers, Douane (TVE) Westelijke Parallelweg 4 3331 EW Zwijndrecht Postbus 3000 3330

Nadere informatie

Opstellen, beheren, wijzigen, verspreiden en actueel houden van BIP kwaliteitsdocumenten. BPR 15 versie 12 ingangsdatum 01-03-2013 pag.

Opstellen, beheren, wijzigen, verspreiden en actueel houden van BIP kwaliteitsdocumenten. BPR 15 versie 12 ingangsdatum 01-03-2013 pag. BPR 15 versie 12 ingangsdatum 01-03-2013 pag. 1 van 8 versie datum toelichting 10 21-03-2011 In deze versie is de lay-out aangepast aan de XML opmaak met een verandering van indeling van hoofdstukken,

Nadere informatie

code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5

code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5 code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5 Versie Datum De Staatssecretaris van Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Vaststelling Economische Zaken 02 05-09-2017 De

Nadere informatie

code BIPVS-03 versie 08 ingangsdatum pag. 1 van 5

code BIPVS-03 versie 08 ingangsdatum pag. 1 van 5 code BIPVS-03 versie 08 ingangsdatum 09-06-2015 pag. 1 van 5 Versie Goedkeuring datum 08 09-06-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

titel BIPVS_09 Contra-expertise code BIPVS_09 versie 11 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

titel BIPVS_09 Contra-expertise code BIPVS_09 versie 11 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BIPVS_09 versie 11 ingangsdatum 11-03-2016 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 11 11-03-2016 Omzetten van lay-out, aanpassingen in de tekst zijn d.m.v.

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 22 december 2010 (OR. en) 18255/10 COMER 241

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 22 december 2010 (OR. en) 18255/10 COMER 241 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 22 december 2010 (OR. en) 18255/10 COMER 241 INGEKOMEN DOCUMENT van: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie ingekomen:

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 29/24 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/186 VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor het binnenbrengen in de Unie van zendingen uit bepaalde derde landen wegens

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen code OVQV-01 versie 02 ingangsdatum 08-01-2014 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 02 December 2013 Aanpassing aan NVWA sjabloon en enkele correcties 1 Onderwerp Vogels, die ingevoerd worden uit 3e-landen,

Nadere informatie

Algemene Informatie T5-Instructie (ALIM08) 04 maart 2014 Versie 1.0.8

Algemene Informatie T5-Instructie (ALIM08) 04 maart 2014 Versie 1.0.8 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de uitvoering van de T5-procedure door de NVWA in geval van kanalisatie naar het bedrijf van bestemming van dierlijke producten bij invoer of wederinvoer

Nadere informatie

Draaiboek incident / crisismanagement in MVO keten

Draaiboek incident / crisismanagement in MVO keten Draaiboek voor incident-/crisismanagement in MVO keten UITGANGSPUNT De primaire verantwoordelijkheid voor voedsel- en diervoederveiligheid ligt bij de individuele ondernemer, die moet voldoen aan alle

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 13.1.2016 L 8/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2016/24 VAN DE COMMISSIE van 8 januari 2016 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van grondnoten

Nadere informatie

code BPR 22 versie 16 ingangsdatum pag. 1 van 9 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR 22 versie 16 ingangsdatum pag. 1 van 9 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR 22 versie 16 ingangsdatum 01-03-2018 pag. 1 van 9 Goedkeuring Versie datum 16 15 14-03-2016 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Voor de bestemmingscontroles is de werkwijze aangepast in

Nadere informatie

De Inspecteur-Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit,

De Inspecteur-Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, code IB02-SPEC37 versie 05 Inwerkingtreding: 15 februari 2017 pag. 1 van 6 De Minister van Versie Datum vaststelling Volksgezondheid, Welzijn en Sport/ De Nederlandse Voedsel en Wijzigingen ten opzichte

Nadere informatie

BIPVS-16 Voorleggen van veterinaire partijen aan de douaneautoriteiten. code BIPVS-16 versie 04 ingangsdatum Pagina 1 van 5

BIPVS-16 Voorleggen van veterinaire partijen aan de douaneautoriteiten. code BIPVS-16 versie 04 ingangsdatum Pagina 1 van 5 code BIPVS-16 versie 04 ingangsdatum 01-10-2017 Pagina 1 van 5 versie datum toelichting 04 1-10-2017 aanpassen voorschrift volgens nieuwe sjabloon 03 02 1 Onderwerp 1.1 Doel Deze procedure beschrijft de

Nadere informatie

Bijlage 9 behorende bij het Convenant tussen het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Financien van 23 februari 2015.

Bijlage 9 behorende bij het Convenant tussen het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Financien van 23 februari 2015. Bijlage 9 behorende bij het Convenant tussen het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Financien van 23 februari 2015. Inzake de handhavingstaken door de Douane voor niet-veterinaire diervoeders,

Nadere informatie

code NVWA_WIEP_007 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 5 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_WIEP_007 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 5 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_WIEP_007 versie 3 ingangsdatum 29-06-2018 pag. 1 van 5 Goedkeuring Versie datum 03 29-06-2018 02 03-08-2017 01 18-11-2016 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie n.a.v. terugtrekking douane,

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 30/10 6.2.2015 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/175 VAN DE COMMISSIE van 5 februari 2015 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van guarpitmeel van oorsprong of verzonden uit India

Nadere informatie

Titel: BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB

Titel: BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB Titel: BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB Opgesteld door: TO Import/Export Inhoudelijk beoordeeld door: Teamleideroverleg TUI Goedgekeurd door documenteigenaar:

Nadere informatie

code BPR-17 versie 08 ingangsdatum 02-04-2015 pag. 1 van 7

code BPR-17 versie 08 ingangsdatum 02-04-2015 pag. 1 van 7 code BPR-17 versie 08 ingangsdatum 02-04-2015 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum 08 02-04-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie In deze versie is de lay-out aangepast met een verandering van

Nadere informatie

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 7

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 7 code NVWA_WIEP_005 versie 3 ingangsdatum 29-06-2018 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 03 29-06-2018 terugtrekking douane verwerkt, melden formulieren, dossiervorming

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA 's-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA 's-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA 's-gravenhage Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC

Nadere informatie

code BPR 30 versie 07 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR 30 versie 07 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR 30 versie 07 ingangsdatum 01-09-2016 pag. 1 van 7 Versie 07 Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanpassing van de layout. Wijzigingen in de tekst zijn aangegeven d.m.v.

Nadere informatie

Versie Datum goedkeuring Wijzigingen ten opzichte van vorige versie. 1 Onderwerp Wet- en regelgeving Begrippen en definities...

Versie Datum goedkeuring Wijzigingen ten opzichte van vorige versie. 1 Onderwerp Wet- en regelgeving Begrippen en definities... Code BPR-15 Versie 16 Ingangsdatum 12-07-2019 pag. 1 van 7 Versie Datum goedkeuring Wijzigingen ten opzichte van vorige versie 16 12-07-2019 Aangepast naar huidige werkwijze, SIV benoemd en structuur opnieuw

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 14.1.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 12/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van 11 januari 2012 tot vaststelling van voorschriften voor

Nadere informatie

Algemene Informatie M-Controle Frequentie Reduced Checks (ALIM06) 29 December 2015 Versie: 1.1.1

Algemene Informatie M-Controle Frequentie Reduced Checks (ALIM06) 29 December 2015 Versie: 1.1.1 1. DOEL Deze instructie schrijft voor met welke frequentie de NVWA de materiële controle moet uitvoeren van partijen met oorsprong en herkomst een derde land, die worden aangeboden bij een Nederlandse

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2012R0028 NL 25.06.2012 001.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van

Nadere informatie

Elektronisch vooraanmelden pag. 2 Bijlage 1 Handmatige procedure pag. 4 Bijlage 2 Noodprocedure pag. 5

Elektronisch vooraanmelden pag. 2 Bijlage 1 Handmatige procedure pag. 4 Bijlage 2 Noodprocedure pag. 5 INHOUDSOPGAVE Elektronisch vooraanmelden pag. 2 Bijlage 1 Handmatige procedure pag. 4 Bijlage 2 Noodprocedure pag. 5 Pagina 1 van 5 Elektronisch vooraanmelden In het kader van de Elektronische Overheid

Nadere informatie

1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3

1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3 SCHEEPSBEVOORRADER 1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3 5. VOORWAARDEN VOOR INSLAG, OPSLAG EN UITSLAG 4 5.1. INSLAGVOORWAARDEN

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 9 ingangsdatum 13-09-2018 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID Brussel, 27 februari 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET VERENIGD KONINKRIJK EN EU-REGELS OP HET GEBIED VAN

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 8 ingangsdatum 04-06-2013 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

2. In afwijking van het eerste lid, onder a, bedraagt de retributie indien het de invoercontrole betreft van:

2. In afwijking van het eerste lid, onder a, bedraagt de retributie indien het de invoercontrole betreft van: (Tekst geldend op: 19-12-2013) Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 18 december 2007, nr. VGP/VV 2821211, houdende vaststelling van tarieven voor retributies in de levensmiddelensector

Nadere informatie

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst)

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst) L 156/2 VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/949 VAN DE COMMISSIE van 19 juni 2015 tot goedkeuring van de door bepaalde derde landen verrichte, aan de uitvoer voorafgaande controles op bepaalde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Inleiding DE AANGIFTE PROCES. Stappen bij de schriftelijke aangifte. Aruba 21 februari 2014

NIEUWSBRIEF Inleiding DE AANGIFTE PROCES. Stappen bij de schriftelijke aangifte. Aruba 21 februari 2014 Aruba 21 februari 2014 NIEUWSBRIEF Inleiding Door het introduceren van Asycuda World bij de douane zal: De aangifte en bijbehorende stukken elektronisch aangeleverd kunnen worden. Een nieuw formaat aangifte

Nadere informatie

code BPR-18 versie 15 ingangsdatum 12 juli 2018 pag. 1 van 12

code BPR-18 versie 15 ingangsdatum 12 juli 2018 pag. 1 van 12 code BPR-18 versie 15 ingangsdatum 12 juli 2018 pag. 1 van 12 Versie Goedkeuringdatum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 15 12 juli 2018 14 30-08-2016 13 28-05-2015 Volledige herziening in overleg

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 327/44 2.12.2016 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2016/2106 VAN DE COMMISSIE van 1 december 2016 tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 884/2014 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor

Nadere informatie

Importinspecties verpakkingshout voor (natuur)steenproducten herkomst China

Importinspecties verpakkingshout voor (natuur)steenproducten herkomst China Het proces in stappen Importinspecties verpakkingshout voor (natuur)steenproducten herkomst China 1. Een zending van de betreffende goederen die uit China binnenkomt in de EU kan zonder fytosanitaire 1

Nadere informatie

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Economische Zaken. Rinus Gerlofsma Senior veterinair inspecteur import

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Economische Zaken. Rinus Gerlofsma Senior veterinair inspecteur import Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Economische Zaken Rinus Gerlofsma Senior veterinair inspecteur import ZIT ER EEN PLANK BIJ? Mag het erin en zo ja, keuren we het bij import. Veterinaire

Nadere informatie

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 2 ingangsdatum pag. 1 van 9

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 2 ingangsdatum pag. 1 van 9 code NVWA_WIEP_005 versie 2 ingangsdatum 01-08-2017 pag. 1 van 9 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 01 22-08-2016 02 01-08-2017 Toevoegen wijziging en verwijderen bijlage

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 13 oktober 2009 (15.10) (OR. en) 14299/09 ADD 1 AGRILEG 182 DENLEG 93

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 13 oktober 2009 (15.10) (OR. en) 14299/09 ADD 1 AGRILEG 182 DENLEG 93 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 3 oktober 2009 (5.0) (OR. en) 4299/09 ADD AGRILEG 82 DEEG 93 NOTA I/A-PUNT - ADDENDUM van: de Groep veterinaire deskundigen (volksgezondheid) aan: het Coreper/de Raad

Nadere informatie

code NVWA_PEP_001 versie 01 ingangsdatum pag. 1 van 16 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_PEP_001 versie 01 ingangsdatum pag. 1 van 16 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_PEP_001 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 16 Goedkeuring Versie datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 01 20-05-2014 Deze procedure vervangt de procedures EPR-01 en EPR-02

Nadere informatie

code NVWA_WIEP_004 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 8 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_WIEP_004 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 8 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_WIEP_004 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 8 Goedkeuring Versie datum 01 20-05-2014 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Deze instructie is de omzetting van de IB-SPEC-22 door

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN. In overeenstemming met de Minister van Financiën;

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN. In overeenstemming met de Minister van Financiën; MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van, nr. 149093, houdende wijziging van de Algemene douaneregeling

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de invoer van producten bestemd voor het voederen van dieren, niet onderworpen aan de veterinaire controle

Omzendbrief met betrekking tot de invoer van producten bestemd voor het voederen van dieren, niet onderworpen aan de veterinaire controle Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de invoer van producten bestemd voor het voederen van dieren, niet onderworpen aan de veterinaire controle Referentie

Nadere informatie

code BPR-26 versie 09 ingangsdatum 17-06-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR-26 versie 09 ingangsdatum 17-06-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR-26 versie 09 ingangsdatum 17-06-2015 pag. 1 van 6 Goedkeuring Versie datum 09 17-06-2015 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanpassing van de tekst m.b.t. de monsterneming van geregistreerde

Nadere informatie

titel BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB code BPR-24 versie 9 ingangsdatum pag.

titel BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB code BPR-24 versie 9 ingangsdatum pag. code BPR-24 versie 9 ingangsdatum 01-10-2017 pag. 1 van 6 Goedkeuring Versie datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 09 1-10-2017 omzetten procedure in nieuw format 08 1 Onderwerp Deze procedure

Nadere informatie

TRA 3047 Uitsnijden, uitbenen en (opnieuw) onmiddellijk verpakken van vers vlees - TRACEERBAARHEID [3047] v1

TRA 3047 Uitsnijden, uitbenen en (opnieuw) onmiddellijk verpakken van vers vlees - TRACEERBAARHEID [3047] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 047 Uitsnijden, uitbenen en (opnieuw) onmiddellijk verpakken van vers vlees - TRACEERBAARHEID [047]

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 242/20 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 885/2014 VAN DE COMMISSIE van 13 augustus 2014 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van okra's en kerrieblad uit India en houdende wijziging

Nadere informatie

code NVWA_PEP_001 versie 04 Ingangsdatum pag. 1 van 16 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_PEP_001 versie 04 Ingangsdatum pag. 1 van 16 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_PEP_001 versie 04 Ingangsdatum 29-06-2018 pag. 1 van 16 Goedkeuring Versie datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 01 20-05-2014 Deze procedure vervangt de procedures EPR-01 en EPR-02

Nadere informatie

Inhoudsopgave I. BASISREGELS. A. Substantiële regels

Inhoudsopgave I. BASISREGELS. A. Substantiële regels Inhoudsopgave I. BASISREGELS A. Substantiële regels Verord. (EG) nr. 178/2002 E.P. en de Raad 28 JANUARI 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving,

Nadere informatie

Importcontrole op melamine en polyamide keukengerei uit China en HongKong op basis van de Verordening (EU) nr. 284/2011

Importcontrole op melamine en polyamide keukengerei uit China en HongKong op basis van de Verordening (EU) nr. 284/2011 Importcontrole op melamine en polyamide keukengerei uit China en HongKong op basis van de Verordening (EU) nr. 284/2011 Mei 2014 Colofon Projectnaam IMP Productveiligheid EU derden Projectnummer IN NT

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 171/100 26.6.2019 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1084 VAN DE COMMISSIE van 25 juni 2019 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 wat betreft de harmonisatie van de lijst van erkende of geregistreerde

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 19151 12 april 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 9 april 2016, nr. WJZ/16042842, tot wijziging

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 29.11.2007 COM(2007) 761 definitief 2007/0266 (ACC) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD over het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité EG-Faeröer

Nadere informatie

NOODPROCEDURE. Melding voedsel en waren (EDI en internet)

NOODPROCEDURE. Melding voedsel en waren (EDI en internet) September 2013 INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD... 3 2 NOODPROCEDURE MELDING VOEDSEL EN WAREN (EDI EN INTERNET)... 4 2.1 Situatie 1: Het Port Community System is niet beschikbaar... 4 2.2 Situatie 2: De berichtketen

Nadere informatie

4. Definities en afkortingen

4. Definities en afkortingen Algemene informatie Afgifte van fytosanitaire uitvoercertificaten 1. Doel Dit document geeft algemene informatie over de afgifte van fytosanitaire certificaten (FC) en de voorwaarden waaraan de operator

Nadere informatie

Besluit van 4 juni 2003, houdende vaststelling van retributies krachtens de Warenwet (Warenwetbesluit retributies veterinaire controles)

Besluit van 4 juni 2003, houdende vaststelling van retributies krachtens de Warenwet (Warenwetbesluit retributies veterinaire controles) (Tekst geldend op: 12-04-2011) Besluit van 4 juni 2003, houdende vaststelling van retributies krachtens de Warenwet (Warenwetbesluit retributies veterinaire controles) Wij Beatrix, bij de gratie Gods,

Nadere informatie

L 252/10 Publicatieblad van de Europese Unie

L 252/10 Publicatieblad van de Europese Unie L 252/10 Publicatieblad van de Europese Unie 28.9.2011 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 961/2011 VAN DE COMMISSIE van 27 september 2011 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van levensmiddelen

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2016/715 VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2016/715 VAN DE COMMISSIE L 125/16 13.5.2016 UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2016/715 VAN DE COMMISSIE van 11 mei 2016 inzake maatregelen met betrekking tot bepaalde vruchten van oorsprong uit bepaalde derde landen om het binnenbrengen

Nadere informatie

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 8 juni 2016 Versie: 1.1.1

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 8 juni 2016 Versie: 1.1.1 1. DOEL Deze instructie beschrijft de werkwijze voor het verlenen en onderhouden van een erkenning van een Buitengrens Inspectie Post (BIP) of een Sub Inspectiepost (SIP) 2. TOEPASSINGSGEBIED Levende dieren

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) 8.11.2018 L 278/7 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2018/1660 VAN DE COMMISSIE van 7 november 2018 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van bepaalde levensmiddelen van nietdierlijke oorsprong

Nadere informatie

1 Onderwerp...2 2 BEGRIPPEN...3. Handhavingsverzoek...5. Melding van overtreding...6 3 WERKWIJZE...8. 4 Arbo, milieu en veiligheid...12. 5 Divers...

1 Onderwerp...2 2 BEGRIPPEN...3. Handhavingsverzoek...5. Melding van overtreding...6 3 WERKWIJZE...8. 4 Arbo, milieu en veiligheid...12. 5 Divers... code NVWA-IB02 versie 01 ingangsdatum 01-01-2014 pag. 1 van 14 Versie datum Toelichting 01 01-01-2014 De procedure Algemeen Interventiebeleid NVWA beschrijft het beleid dat de NVWA toepast om geconstateerde

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 35285 18 december 2013 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 11 december 2013, 179952-114751-VGP

Nadere informatie

code BIPVS-11 versie pag. 1 van 25

code BIPVS-11 versie pag. 1 van 25 code BIPVS-11 versie 07 6-4-2018 pag. 1 van 25 Versie Goedkeuring datum 07 6 april 2018 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Wijziging BIPVS_11 Bijlage 6 BW formulier_nvwa_fbip_039 versie 07 mrt

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst) (2013/287/EU) (5) Bovendien hebben sommige lidstaten tijdens het herbeoordelingsproces

(Voor de EER relevante tekst) (2013/287/EU) (5) Bovendien hebben sommige lidstaten tijdens het herbeoordelingsproces L 162/10 Publicatieblad van de Europese Unie 14.6.2013 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 13 juni 2013 tot wijziging van Uitvoeringsbesluit 2011/884/EU inzake noodmaatregelen met betrekking tot niettoegelaten

Nadere informatie

Voorwaarden voor het gebruik van het CLIENT- IMPORT systeem van de Plantenziektenkundige Dienst

Voorwaarden voor het gebruik van het CLIENT- IMPORT systeem van de Plantenziektenkundige Dienst Voorwaarden voor het gebruik van het CLIENT- IMPORT systeem van de Plantenziektenkundige Dienst Beleidsregel ter zake van het op elektronische wijze aanbieden van zendingen voor onderzoek als bedoeld in

Nadere informatie

(3) Het verslag bevat feedback over de ervaringen met de overgangsmaatregelen van Verordening (EG) nr. 2076/2005 van de Commissie (4). In het verslag

(3) Het verslag bevat feedback over de ervaringen met de overgangsmaatregelen van Verordening (EG) nr. 2076/2005 van de Commissie (4). In het verslag VERORDENING (EU) VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de toepassing van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004 en (EG) nr. 854/2004 van het Europees Parlement

Nadere informatie

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 19.3.2018 C(2018) 1558 final UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 19.3.2018 betreffende de procedurele stappen van de raadplegingsprocedure om vast te stellen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De onderdelen d tot en met h worden geletterd e tot en met i.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De onderdelen d tot en met h worden geletterd e tot en met i. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17924 4 juli 2013 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 1 juli 2013, nr. WJZ/13101068, houdende wijziging

Nadere informatie

Augustus Deze instructiebundel beschrijft de modaliteiten inzake pre-attestatie en precertificatie.

Augustus Deze instructiebundel beschrijft de modaliteiten inzake pre-attestatie en precertificatie. I. Toepassingsgebied Omschrijving van het product GN-code Land Broedeieren Levende dieren Sperma Embryo s Eicellen Producten van dierlijke oorsprong bestemd voor humane consumptie Diervoeders Levensmiddelen

Nadere informatie

L 313/40 Publicatieblad van de Europese Unie 28.11.2009

L 313/40 Publicatieblad van de Europese Unie 28.11.2009 L 313/40 Publicatieblad van de Europese Unie 28.11.2009 VERORDENING (EG) Nr. 1152/2009 VAN DE COMMISSIE van 27 november 2009 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van bepaalde levensmiddelen

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) 24.10.2015 L 280/31 UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2015/1918 VAN DE COMMISSIE van 22 oktober 2015 tot vaststelling van het systeem voor administratieve bijstand en samenwerking (AAC-systeem) krachtens Verordening

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 326/3

Publicatieblad van de Europese Unie L 326/3 24.11.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 326/3 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 1097/2012 VAN DE COMMISSIE van 23 november 2012 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 tot uitvoering van

Nadere informatie

Verzoekcertificering (VCA-01) 3 juli 2014 Versie: 1.0.8 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED

Verzoekcertificering (VCA-01) 3 juli 2014 Versie: 1.0.8 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de procedure van de beoordeling van teksten in het kader van verzoekcertificering. Deze instructie is van toepassing op certificaatteksten die worden

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 242/4 14.8.2014 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 884/2014 VAN DE COMMISSIE van 13 augustus 2014 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van bepaalde diervoeders en levensmiddelen uit

Nadere informatie

VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordening

VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordening VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004, (EG) nr. 854/2004 en (EG) nr. 882/2004 van het

Nadere informatie

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 3 januari 2018 Versie: 1.1.2

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 3 januari 2018 Versie: 1.1.2 1. DOEL Deze instructie beschrijft de werkwijze voor het verlenen en onderhouden van een erkenning van een Buitengrens Inspectie Post (BIP) of een Sub Inspectiepost (SIP) 2. TOEPASSINGSGEBIED Levende dieren

Nadere informatie

Instructie export varkenssperma en embryo s naar EU-lidstaten. code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 7

Instructie export varkenssperma en embryo s naar EU-lidstaten. code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 7 code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum 19-10-2018 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van vorige versie 02 01-08-2018 Lay-out cf. voorgeschreven sjabloon en algemene/taalkundige

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 142/48 29.5.2019 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/890 VAN DE COMMISSIE van 27 mei 2019 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van grondnoten uit Gambia en Sudan en tot wijziging van

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/07/2012

Gearchiveerd op 01/07/2012 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... IEC 2473 CHECKLIST VOOR OPERATOREN DIE PRODUCTEN VOOR HUMANE CONSUMPTIE ONDERWORPEN AAN

Nadere informatie

MARKT of ERKEND VERZAMELCENTRUM

MARKT of ERKEND VERZAMELCENTRUM code PRDALG-01 versie 03 ingangsdatum 31-12-2015 pag. 1 van 10 versie datum toelichting 01 06-07-2013 Eerste versie 02 01-10-2013 - Eerste versie omgezet naar juiste lay-out - Inhoudelijk niets gewijzigd.

Nadere informatie

Leidraad 1. De toepassing van de Verordening betreffende wederzijdse erkenning op meststoffen en groeimedia

Leidraad 1. De toepassing van de Verordening betreffende wederzijdse erkenning op meststoffen en groeimedia NL EN EN EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL ONDERNEMINGEN EN INDUSTRIE Leidraad 1 Brussel, 14.2.2011 - De toepassing van de Verordening betreffende wederzijdse erkenning op meststoffen en groeimedia

Nadere informatie

TRA 3028 Vlees en afgeleide producten - TRACEERBAARHEID [3028] v1

TRA 3028 Vlees en afgeleide producten - TRACEERBAARHEID [3028] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 028 Vlees en afgeleide producten - TRACEERBAARHEID [028] v C: conform NC: Niet-conform NA: niet van

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. 3 Begrippen. 4 Benodigdheden

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. 3 Begrippen. 4 Benodigdheden code RNDIU-03 versie 14 ingangsdatum 29-08-2017 pag. 1 van 5 Versie datum toelichting 09 08-01-2016 Bremen, Hessen en Nedersaksen zijn art 10 geworden 10 26-02-2016 Toevoeging over IBR verklaring herkomstbedrijf

Nadere informatie

betreffende met GGO's geproduceerde levensmiddelen

betreffende met GGO's geproduceerde levensmiddelen L 268/24 VERORDENING (EG) Nr. 1830/2003 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 22 september 2003 betreffende de traceerbaarheid en etikettering van genetisch gemodificeerde organismen en de traceerbaarheid

Nadere informatie