titel BPR 29 (VGC) Afhandeling GDB in VGC en vorming van dossier van levende dieren code BPR 29 versie 7 ingangsdatum pag.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "titel BPR 29 (VGC) Afhandeling GDB in VGC en vorming van dossier van levende dieren code BPR 29 versie 7 ingangsdatum pag."

Transcriptie

1 code BPR 29 versie 7 ingangsdatum pag. 1 van 5 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 07 Omzetten procedure in nieuw format 1 Onderwerp Deze procedure beschrijft de afhandeling van het GDB in VGC bij elk onderdeel van de controle van veterinair keuringsplichtige partijen levende die aangeboden worden op een Nederlandse Buitengrens Inspectie Post (BIP) inclusief verzenden van TRACESberichten, factuurbon en vorming van een dossier. 2 Begrippen Zie definitielijst in werkhandboek. 2.1 Elektronisch formulier: formulier dat opgenomen is in het VGC systeem 2.2 Veterinair GrensControle Systeem (VGC): computersysteem dat gebruikt wordt bij de Veterinaire grenscontrole. 3 Werkwijze 3.1 Algemeen Voor alle onderdelen geldt aangeven in het VGC wat van toepassing is. Na het uitprinten van het GDB (bestemd voor de aanbieder) alle vakken die niet van toepassing zijn doorhalen. Indien de partij na de veterinaire controle opnieuw wordt verzegeld door de NVWA, of in opdracht van de NVWA, wordt het zegelnummer in het daarvoor bestemde vak 40 op het GDB in VGC vermeld. De volgnummers van de inspectielabels van de betreffende BIP, gebruikt voor het identificeren van de door de NVWA geïnspecteerde verpakkingseenheden, worden vermeld op VWA/F-BIP-013. De officiële arts maakt een origineel (veterinair) certificaat of document ongeldig door het plaatsen van de stempel met de volgende tekst: EU ENTRY REFUSED of INVALID, alsmede het officiële stempel van de betreffende BIP en datum, NVWAnaamstempel en handtekening van de officiële arts. Volledige documenten die in het VGC aanwezig zijn worden niet uitgeprint om te archiveren. De originele (veterinair) certificaten of documenten worden na te zijn ingescand en gekoppeld in VGC (m.u.v.certificaten voor tijdelijke invoer van geregistreerde paarden en waarvoor geen veterinaire invoer eisen gelden) evenals, indien van toepassing, het door de aanbieder getekende uitgeprinte GDB exemplaar dagelijks opgeslagen in het archief. Het Registratieformulier D-, O- en M-controle (VWA/F-BIP-013) moet voor iedere partij gebruik worden. Achter dit formulier worden alle overige formulieren en documenten voortkomend uit de BIP procedures die tot de uiteindelijke beslissing hebben geleid gevoegd en opgeslagen in het archief. Op de teamlocatie wordt er één dossier gevormd van de twee bovenstaande punten. Indien de D-,O- en M controle op één punt wordt uitgevoerd is dit al één dossier. De NVWA-medewerkers vullen een Fatijdec factuurbon in, waarin in de kolom werktijd, het GDB-nummer behorend bij de betreffende partij extra wordt vermeld. Het nummer van de factuurbon wordt in het VGC genoteerd. De factuurbon wordt gelijktijdig met de documenten die betrekking hebben op de ingevulde factuurbon opgestuurd naar het Steunpunt Divisie V & I of de teamlocatie. De vervolgcontrole van de factuurbonnen wordt

2 code BPR 29 versie 7 ingangsdatum pag. 2 van 5 op het Steunpunt Divisie V & I of de teamlocatie uitgevoerd. De factuurbon wordt apart gearchiveerd. 3.2 Invoer, tijdelijke invoer en retour in de EU Documentencontrole Het resultaat van de documentencontrole wordt door de douanemedewerker of door de NVWA-medewerker die de documentencontrole heeft uitgevoerd aangegeven in het daarvoor bestemde vak (vak 26) op het GDB in VGC Overeenstemmingscontrole Het resultaat van de overeenstemmingscontrole wordt door de NVWA-medewerker ingevuld in het daarvoor bestemde vak (vak 28) op het GDB in VGC Fysieke controle Het resultaat van de fysieke controle wordt door de NVWA-medewerker volledig ingevuld in het daarvoor bestemde vakken (vakken 29, 30, 31 en 32) op het GDB in VGC. Het al dan niet uitvoeren van een Laboratoriumonderzoek wordt aangegeven in vak 30 Indien van toepassing tevens de aard van het onderzoek en het resultaat vermelden. Wanneer het een laboratoriumonderzoek betreft waarvan de uitslag bepalend is voor de partijbeslissing, wordt (na ontvangst van de uitslag) de uitslag vermeld op het GDB in VGC. Het uitslagenformulier wordt ingescand en gekoppeld in het VGC. Bij een steekproef wordt het vak in afwachting hiervan aangegeven. Het uitslagenformulier wordt t.z.t ingescand en gekoppeld in VGC Beslissing De keuringsbeslissing (toegelaten voor de interne markt) wordt door de officiële arts aangegeven in het daarvoor bestemde vak (vak 35) op het GDB in VGC. Het GDB, vanuit het VGC geprint en bestemd voor de begeleiding van de partij, wordt voorzien van de handtekening van de officiële arts en het officiële stempel van de betreffende BIP (vakken 41 en 42). Op het certificaat voor tijdelijke invoer van geregistreerde paarden worden door de officiële arts aangegeven datum en plaats van invoerkeuring en het certificaat wordt voorzien van de handtekening van de officiële arts. Tevens wordt op het GDB in vak 36 de uiterste datum ingevuld Afhandeling van documenten die de partij begeleiden De officiële arts waarmerkt, vanuit het VGC, één kopie van het origineel (veterinair) certificaat of document waarmee de partij aangeboden werd voor het uitvoeren van de controles bij invoer, door het plaatsen van een officiële kopie-waarmerkstempel, zijn of haar naam en handtekening en datum. Als de partij wordt toegelaten tot het grondgebied van de EU ontvangt de aanbieder de gewaarmerkte kopie van het origineel (veterinair) certificaat of document samen met het exemplaar van het GDB vanuit het VGC geprint bestemd voor begeleiding van de partij. Uitgezonderd tijdelijk invoer van geregistreerde paarden hierbij blijft het origineel bij het dier.

3 code BPR 29 versie 7 ingangsdatum pag. 3 van NVWA dossier - Origineel (veterinair) certificaat of document (uitzondering zie hierboven) - Alle BIP formulieren die gebruikt zijn voortkomend uit de BIP procedures en overige documenten die tot de uiteindelijke partijbeslissing hebben geleid. 3.3 Doorvoer naar een derde land Documentencontrole Het resultaat van de documentencontrole wordt door de douane of door de NVWAmedewerker die de documentencontrole heeft uitgevoerd aangegeven in het daarvoor bestemde vak (vak 26) op het GDB in VGC. Overeenstemmingscontrole: Het resultaat van de overeenstemmingscontrole wordt door de NVWA-medewerker ingevuld in het daarvoor bestemde vak (vak 28) op het GDB in VGC. Materiële controle: Het resultaat van de materiële controle wordt door de NVWAmedewerker volledig ingevuld in het daarvoor bestemde vak (vakken 29, 30, 31 en 32) op het GDB in VGC Beslissing De keuringsbeslissing toegelaten voor doorvoer wordt door de officiële arts aangegeven in het daarvoor bestemde vak (vak 34) op het GDB in VGC met vermelding van het derde land, de ISO-code, de BIP van uitgang inclusief TRACES-nummer Het GDB, vanuit het VGC geprint en bestemd voor begeleiding van de partij, wordt voorzien van de handtekening van de officiële arts en het officiële stempel van de betreffende BIP (vak 41 en 42) Afhandeling van documenten die de partij begeleiden De officiële arts waarmerkt, vanuit het VGC, één kopie van het origineel (veterinair) certificaat of document waarmee de partij aangeboden werd voor het uitvoeren van de controles bij invoer, door het plaatsen van een officiële kopie-waarmerkstempel, zijn of haar naam en handtekening en datum. Als de partij wordt toegelaten tot het grondgebied van de EU ontvangt de aanbieder de gewaarmerkte kopie van het origineel (veterinair) certificaat of document samen met het exemplaar van het GDB vanuit het VGC geprint bestemd voor begeleiding van de partij. Een uitzondering hierop zijn de waarvoor geen veterinaire invoer eisen gelden. Hierbij gaat het originele certificaat of document mee met de partij NVWA dossier - Origineel (veterinair) certificaat of document (uitzondering zie hierboven) - Alle BIP formulieren die gebruikt zijn voortkomend uit de BIP procedures en overige documenten die tot de uiteindelijke partijbeslissing hebben geleid. 3.4 Weigeren van partijen voor invoer/doorvoer Beslissing In geval van definitieve weigering vermeldt de officiële arts: - de reden van weigering aangeven in het betreffende vak (vak 37) - de nieuwe (gebruiks-)bestemming in het betreffende vak (vak 38) aangeven. - voor alle geweigerde partijen wordt een TRACES-melding gedaan conform 5.8 Het GDB, vanuit het VGC geprint en bestemd voor begeleiding van de partij wordt voorzien van de handtekening van de officiële arts en het officiële stempel van de betreffende BIP (vakken 41 en 42)

4 code BPR 29 versie 7 ingangsdatum pag. 4 van Afhandeling van documenten die de partij begeleiden - Als een zending wordt geweigerd, maakt de officiële arts het origineel (veterinair) certificaat of document ongeldig. - Indien de geweigerde partij de bestemming heeft euthanasie/destructie ontvangt de aanbieder een gewaarmerkte kopie van het ongeldig gemaakte origineel (veterinair) certificaat of document samen met het GDB. - Indien de geweigerde partij de bestemming heeft derde land (inclusief Retour derde land van her komst) wordt het ongeldig gemaakte origineel (veterinair) certificaat of document en het GDB te- ruggegeven aan de aanbieder van de partij NVWA dossier - Indien de geweigerde partij de bestemming heeft euthanasie/destructie blijft het officiële ongeldig gemaakte (veterinair) certificaat of document en een bewijs van euthanasie/destructie (terug koppeling Rendac), op de BIP, - Indien de geweigerde partij de bestemming heeft derde land (inclusief Retour derde land van herkomst) blijft een kopie van bewijs van vertrek uit Nederland (uitgaand manifest), op de BIP. - Alle BIP formulieren die gebruikt zijn voortkomend uit de BIP procedures en overige documenten die tot de uiteindelijke partijbeslissing hebben geleid. 3.5 VGC-systeem De douane medewerkers en de NVWA-medewerkers voeren alle informatie in het VGCsysteem zoals staat beschreven in de VGC gebruikershandleiding. 3.6 TRACES Iedere zending wordt ingevoerd in TRACES. Per GDB wordt een CVEDA geregistreerd. Het nummer van de TRACES-melding wordt geregistreerd op VWA/F-BIP Controle afhandelen GDB s en vorming van dossiers Per team wordt per week 10% van de afgehandelde documenten/gevormde dossiers (GDB vanuit het VGC en de bijbehorende documenten) met een maximum van 10 gecontroleerd. Deze controle wordt schriftelijk vastgelegd op het formulier checklist controle afhandeling GDB en vorming van dossier (VWA/F-BIP-006). 4 Arbo, milieu en veiligheid Niet van toepassing. 5 Divers 5.1 Eisen De procedure is opgesteld rekening houdend met: EG regelgeving Verordening (EG) 282/2004/EG 5.2 Hulpmiddelen Stempels VGC 5.3 Registratie Checklist controle afhandeling GDB en vorming van dossier VWA/F-BIP-006

5 code BPR 29 versie 7 ingangsdatum pag. 5 van Verantwoordelijkheden De NVWA-medewerker en de douane medewerker is verantwoordelijk voor het invoeren van de par tijgegevens in het VGC De NVWA-medewerker is verantwoordelijk voor het invoeren van de partijgegevens in het TRACES-systeem De douanemedewerker en de NVWA-medewerker zijn verantwoordelijk voor het vastleggen van alle gegevens De NVWA-medewerker is verantwoordelijk voor de correcte afhandeling van het GDB en de vorming van het dossier van de partij De teamleider is verantwoordelijk voor het organiseren van de steekproefsgewijze controle van de GDB s en dossiers binnen zijn team zoals beschreven in deze procedure.

titel BPR 19 (VGC) Overeenstemmingscontrole van producten code BPR_19 versie 09 ingangsdatum 01-12-2015 pag. 1 van 8

titel BPR 19 (VGC) Overeenstemmingscontrole van producten code BPR_19 versie 09 ingangsdatum 01-12-2015 pag. 1 van 8 code BPR_19 versie 09 ingangsdatum 01-12-2015 pag. 1 van 8 Goedkeuring Versie Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie datum 09 01-12-2015 Gewijzigde opmaak volgens sjabloon 1 Onderwerp Deze procedure

Nadere informatie

code BPR 21 versie 08 ingangsdatum 24-02-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR 21 versie 08 ingangsdatum 24-02-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR 21 versie 08 ingangsdatum 24-02-2015 pag. 1 van 6 Goedkeuring Versie datum 08 24-02-2015 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanvulling tekst bij Herstellen van geconstateerde omissies

Nadere informatie

(VGC) Documentencontrole van producten en controle van bijbehorend GDB. code BPR-18 versie 13 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 8

(VGC) Documentencontrole van producten en controle van bijbehorend GDB. code BPR-18 versie 13 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 8 code BPR-18 versie 13 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 8 Goedkeuring Versie datum 13 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

code BIPVS-03 versie 08 ingangsdatum pag. 1 van 5

code BIPVS-03 versie 08 ingangsdatum pag. 1 van 5 code BIPVS-03 versie 08 ingangsdatum 09-06-2015 pag. 1 van 5 Versie Goedkeuring datum 08 09-06-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

code BPR-17 versie 08 ingangsdatum 02-04-2015 pag. 1 van 7

code BPR-17 versie 08 ingangsdatum 02-04-2015 pag. 1 van 7 code BPR-17 versie 08 ingangsdatum 02-04-2015 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum 08 02-04-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie In deze versie is de lay-out aangepast met een verandering van

Nadere informatie

titel BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB code BPR-24 versie 9 ingangsdatum pag.

titel BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB code BPR-24 versie 9 ingangsdatum pag. code BPR-24 versie 9 ingangsdatum 01-10-2017 pag. 1 van 6 Goedkeuring Versie datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 09 1-10-2017 omzetten procedure in nieuw format 08 1 Onderwerp Deze procedure

Nadere informatie

Titel: BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB

Titel: BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB Titel: BPR 24 (VGC) Documentencontrole van levende dieren en controle van bijhorend GDB Opgesteld door: TO Import/Export Inhoudelijk beoordeeld door: Teamleideroverleg TUI Goedgekeurd door documenteigenaar:

Nadere informatie

code NVWA_WIEP_007 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 5 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_WIEP_007 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 5 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_WIEP_007 versie 3 ingangsdatum 29-06-2018 pag. 1 van 5 Goedkeuring Versie datum 03 29-06-2018 02 03-08-2017 01 18-11-2016 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie n.a.v. terugtrekking douane,

Nadere informatie

code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum pag. 1 van 7

code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum pag. 1 van 7 code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum 3.1 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

Algemene Informatie (ALIM08) Bestemmingscontrole kanalisatieprocedure volgens art. 8, 15 en 17 van Richtlijn 97/78/EG Versie 1.1.

Algemene Informatie (ALIM08) Bestemmingscontrole kanalisatieprocedure volgens art. 8, 15 en 17 van Richtlijn 97/78/EG Versie 1.1. 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de uitvoering van de bestemmingscontrole in TRACES door de NVWA in geval van kanalisatie van een partij goederen naar het bedrijf van bestemming in

Nadere informatie

code BPR 22 versie 16 ingangsdatum pag. 1 van 9 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR 22 versie 16 ingangsdatum pag. 1 van 9 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR 22 versie 16 ingangsdatum 01-03-2018 pag. 1 van 9 Goedkeuring Versie datum 16 15 14-03-2016 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Voor de bestemmingscontroles is de werkwijze aangepast in

Nadere informatie

code BPR-26 versie 09 ingangsdatum 17-06-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR-26 versie 09 ingangsdatum 17-06-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR-26 versie 09 ingangsdatum 17-06-2015 pag. 1 van 6 Goedkeuring Versie datum 09 17-06-2015 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanpassing van de tekst m.b.t. de monsterneming van geregistreerde

Nadere informatie

code BIPVS-17 versie 01 ingangsdatum 11-11-2013 pag. 1 van 5

code BIPVS-17 versie 01 ingangsdatum 11-11-2013 pag. 1 van 5 code BIPVS-17 versie 01 ingangsdatum 11-11-2013 pag. 1 van 5 versie datum toelichting 01 11-11-2013 Dit voorschrift vervangt de op Schiphol gehanteerde afgesproken werkwijze. 1 Onderwerp Deze noodprocedure

Nadere informatie

code BPR-18 versie 15 ingangsdatum 12 juli 2018 pag. 1 van 12

code BPR-18 versie 15 ingangsdatum 12 juli 2018 pag. 1 van 12 code BPR-18 versie 15 ingangsdatum 12 juli 2018 pag. 1 van 12 Versie Goedkeuringdatum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 15 12 juli 2018 14 30-08-2016 13 28-05-2015 Volledige herziening in overleg

Nadere informatie

Algemene Informatie T5-Instructie (ALIM08) 04 maart 2014 Versie 1.0.8

Algemene Informatie T5-Instructie (ALIM08) 04 maart 2014 Versie 1.0.8 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de uitvoering van de T5-procedure door de NVWA in geval van kanalisatie naar het bedrijf van bestemming van dierlijke producten bij invoer of wederinvoer

Nadere informatie

code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum 23-09-2014 pag. 1 van 5

code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum 23-09-2014 pag. 1 van 5 code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum 23-09-2014 pag. 1 van 5 versie datum toelichting 0.1 19-09-2013 Eerste versie, concept voor nieuw document ter vervanging van INV PR 03 en 05. Met ingang van dit document

Nadere informatie

code NVWA_WIEP_004 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 8 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_WIEP_004 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 8 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_WIEP_004 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 8 Goedkeuring Versie datum 01 20-05-2014 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Deze instructie is de omzetting van de IB-SPEC-22 door

Nadere informatie

Controle op 30 dagentermijn op Nederlandse VVE s en Scheepsleveranciers. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum pag.

Controle op 30 dagentermijn op Nederlandse VVE s en Scheepsleveranciers. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum pag. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 9 Versie Goedkeuring datum 1.4 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

Opstellen, beheren, wijzigen, verspreiden en actueel houden van BIP kwaliteitsdocumenten. BPR 15 versie 12 ingangsdatum 01-03-2013 pag.

Opstellen, beheren, wijzigen, verspreiden en actueel houden van BIP kwaliteitsdocumenten. BPR 15 versie 12 ingangsdatum 01-03-2013 pag. BPR 15 versie 12 ingangsdatum 01-03-2013 pag. 1 van 8 versie datum toelichting 10 21-03-2011 In deze versie is de lay-out aangepast aan de XML opmaak met een verandering van indeling van hoofdstukken,

Nadere informatie

code BPR 30 versie 07 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR 30 versie 07 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR 30 versie 07 ingangsdatum 01-09-2016 pag. 1 van 7 Versie 07 Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanpassing van de layout. Wijzigingen in de tekst zijn aangegeven d.m.v.

Nadere informatie

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 7

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 7 code NVWA_WIEP_005 versie 3 ingangsdatum 29-06-2018 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 03 29-06-2018 terugtrekking douane verwerkt, melden formulieren, dossiervorming

Nadere informatie

BIPVS-16 Voorleggen van veterinaire partijen aan de douaneautoriteiten. code BIPVS-16 versie 04 ingangsdatum Pagina 1 van 5

BIPVS-16 Voorleggen van veterinaire partijen aan de douaneautoriteiten. code BIPVS-16 versie 04 ingangsdatum Pagina 1 van 5 code BIPVS-16 versie 04 ingangsdatum 01-10-2017 Pagina 1 van 5 versie datum toelichting 04 1-10-2017 aanpassen voorschrift volgens nieuwe sjabloon 03 02 1 Onderwerp 1.1 Doel Deze procedure beschrijft de

Nadere informatie

titel BIPVS_09 Contra-expertise code BIPVS_09 versie 11 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

titel BIPVS_09 Contra-expertise code BIPVS_09 versie 11 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BIPVS_09 versie 11 ingangsdatum 11-03-2016 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 11 11-03-2016 Omzetten van lay-out, aanpassingen in de tekst zijn d.m.v.

Nadere informatie

Elektronisch vooraanmelden pag. 2 Bijlage 1 Handmatige procedure pag. 4 Bijlage 2 Noodprocedure pag. 5

Elektronisch vooraanmelden pag. 2 Bijlage 1 Handmatige procedure pag. 4 Bijlage 2 Noodprocedure pag. 5 INHOUDSOPGAVE Elektronisch vooraanmelden pag. 2 Bijlage 1 Handmatige procedure pag. 4 Bijlage 2 Noodprocedure pag. 5 Pagina 1 van 5 Elektronisch vooraanmelden In het kader van de Elektronische Overheid

Nadere informatie

code INV VS 07 versie 01 Ingangsdatum 22-04-2014 pag. 1 van 5

code INV VS 07 versie 01 Ingangsdatum 22-04-2014 pag. 1 van 5 code INV VS 07 versie 01 Ingangsdatum 22-04-2014 pag. 1 van 5 versie datum toelichting 0.1 01-10-2013 Nieuw document 1. Voorschrift Verder vervoer Dit voorschrift beschrijft hoe verder vervoer werkt. Een

Nadere informatie

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Economische Zaken. Rinus Gerlofsma Senior veterinair inspecteur import

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Economische Zaken. Rinus Gerlofsma Senior veterinair inspecteur import Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Economische Zaken Rinus Gerlofsma Senior veterinair inspecteur import ZIT ER EEN PLANK BIJ? Mag het erin en zo ja, keuren we het bij import. Veterinaire

Nadere informatie

titel Noodprocedure afdeling Importkeuring code BIPVS-20 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 11

titel Noodprocedure afdeling Importkeuring code BIPVS-20 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 11 code BIPVS-20 versie 02 ingangsdatum 01-05-2018 pag. 1 van 11 Versie Goedkeuringsdatum Toelichting 01 18 januari 2018 Samenvoeging van verschillende noodprocedures in de BIP 02 1 mei 2018 Naamswijziging

Nadere informatie

code BIPVS-11 versie 05 ingangsdatum pag. 1 van 21

code BIPVS-11 versie 05 ingangsdatum pag. 1 van 21 code BIPVS-11 versie 05 ingangsdatum 08-08-2016 pag. 1 van 21 Versie Goedkeuring datum 05 08-08-2016 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Tekstwijzigingen anders dan correctie van leestekens en spelfouten

Nadere informatie

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 2 ingangsdatum pag. 1 van 9

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 2 ingangsdatum pag. 1 van 9 code NVWA_WIEP_005 versie 2 ingangsdatum 01-08-2017 pag. 1 van 9 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 01 22-08-2016 02 01-08-2017 Toevoegen wijziging en verwijderen bijlage

Nadere informatie

Titel: BIPVS_11 Doorgereden veterinaire partijen

Titel: BIPVS_11 Doorgereden veterinaire partijen Titel: BIPVS_11 Doorgereden veterinaire partijen Opgesteld door: TO Import/Export Inhoudelijk beoordeeld door: Teamleideroverleg TUI Goedgekeurd door documenteigenaar: Teamleider TO Import/Export d.d.:

Nadere informatie

code NVWA_PEP_001 versie 01 ingangsdatum pag. 1 van 16 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_PEP_001 versie 01 ingangsdatum pag. 1 van 16 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_PEP_001 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 16 Goedkeuring Versie datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 01 20-05-2014 Deze procedure vervangt de procedures EPR-01 en EPR-02

Nadere informatie

Titel: BPR 20 (VGC) Materiële controle van producten

Titel: BPR 20 (VGC) Materiële controle van producten Titel: BPR 20 (VGC) Materiële controle van producten Opgesteld door: TO Import / Export Inhoudelijk beoordeeld door: Teamleideroverleg TU Import Goedgekeurd door documenteigenaar: Teamleider TO Import/Export

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen code OVQV-01 versie 02 ingangsdatum 08-01-2014 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 02 December 2013 Aanpassing aan NVWA sjabloon en enkele correcties 1 Onderwerp Vogels, die ingevoerd worden uit 3e-landen,

Nadere informatie

code NVWA_PEP_001 versie 04 Ingangsdatum pag. 1 van 16 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_PEP_001 versie 04 Ingangsdatum pag. 1 van 16 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_PEP_001 versie 04 Ingangsdatum 29-06-2018 pag. 1 van 16 Goedkeuring Versie datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 01 20-05-2014 Deze procedure vervangt de procedures EPR-01 en EPR-02

Nadere informatie

Geachte collegae, ARBO Werknemersbescherming

Geachte collegae, ARBO Werknemersbescherming Buitengrensinspectieposten, Aangewezen Punten van Binnenkomst, Inspecteur Dierenartsen, Controleurs, Administratief medewerkers, Douane (TVE) Westelijke Parallelweg 4 3331 EW Zwijndrecht Postbus 3000 3330

Nadere informatie

NOODPROCEDURE. Melding voedsel en waren (EDI en internet)

NOODPROCEDURE. Melding voedsel en waren (EDI en internet) September 2013 INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD... 3 2 NOODPROCEDURE MELDING VOEDSEL EN WAREN (EDI EN INTERNET)... 4 2.1 Situatie 1: Het Port Community System is niet beschikbaar... 4 2.2 Situatie 2: De berichtketen

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 9 ingangsdatum 13-09-2018 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID Brussel, 27 februari 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET VERENIGD KONINKRIJK EN EU-REGELS OP HET GEBIED VAN

Nadere informatie

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 VERORDENING (EU) Nr. 284/2011 VAN DE COMMISSIE van 22 maart 2011 tot vaststelling van specifieke voorwaarden en gedetailleerde procedures voor de invoer

Nadere informatie

Instructie export varkenssperma en embryo s naar EU-lidstaten. code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 7

Instructie export varkenssperma en embryo s naar EU-lidstaten. code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 7 code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum 19-10-2018 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van vorige versie 02 01-08-2018 Lay-out cf. voorgeschreven sjabloon en algemene/taalkundige

Nadere informatie

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 8 juni 2016 Versie: 1.1.1

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 8 juni 2016 Versie: 1.1.1 1. DOEL Deze instructie beschrijft de werkwijze voor het verlenen en onderhouden van een erkenning van een Buitengrens Inspectie Post (BIP) of een Sub Inspectiepost (SIP) 2. TOEPASSINGSGEBIED Levende dieren

Nadere informatie

Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/2014

Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/2014 code PRDEE-001 versie 1 ingangsdatum 20-01-2015 pag. 1 van 7 versie datum toelichting 01 20-01-2015 Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/2014 1 Onderwerp Deze

Nadere informatie

Varkenssperma naar lidstaten en derde landen, algemeen (VRKES-01) 14 augustus 2012 Versie: 1.0.3

Varkenssperma naar lidstaten en derde landen, algemeen (VRKES-01) 14 augustus 2012 Versie: 1.0.3 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Algemene instructie voor het keuren en certificeren van varkenssperma i.v.m. export naar lidstaten en derde landen. 2 WETTELIJKE BASIS 2.1 EU-regelgeving RL 90/429/EEG RL 92/65/EEG

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

DG CONTROLEBELEID. Directie Plantenbescherming en Veiligheid van de Plantaardige Productie

DG CONTROLEBELEID. Directie Plantenbescherming en Veiligheid van de Plantaardige Productie DG CONTROLEBELEID Directie Plantenbescherming en Veiligheid van de Plantaardige Productie NIEUWE PROCEDURE VOOR FYTOSANITAIRE INVOERCONTROLE Sinds 1 januari 2005 is de wetgeving over de fytosanitaire invoercontroles

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de fytosanitaire invoercontroles

Omzendbrief met betrekking tot de fytosanitaire invoercontroles Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de fytosanitaire invoercontroles Referentie PCCB/S1-4/1173544 Datum 01/08/2017 Huidige versie 2.0 Van toepassing

Nadere informatie

MARKT of ERKEND VERZAMELCENTRUM

MARKT of ERKEND VERZAMELCENTRUM code PRDALG-01 versie 03 ingangsdatum 31-12-2015 pag. 1 van 10 versie datum toelichting 01 06-07-2013 Eerste versie 02 01-10-2013 - Eerste versie omgezet naar juiste lay-out - Inhoudelijk niets gewijzigd.

Nadere informatie

Versie Datum goedkeuring Wijzigingen ten opzichte van vorige versie. 1 Onderwerp Wet- en regelgeving Begrippen en definities...

Versie Datum goedkeuring Wijzigingen ten opzichte van vorige versie. 1 Onderwerp Wet- en regelgeving Begrippen en definities... Code BPR-15 Versie 16 Ingangsdatum 12-07-2019 pag. 1 van 7 Versie Datum goedkeuring Wijzigingen ten opzichte van vorige versie 16 12-07-2019 Aangepast naar huidige werkwijze, SIV benoemd en structuur opnieuw

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE 2004D0292 NL 19.07.2005 002.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 30 maart 2004 betreffende

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. 3 Begrippen. 4 Benodigdheden

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. 3 Begrippen. 4 Benodigdheden code RNDIU-03 versie 14 ingangsdatum 29-08-2017 pag. 1 van 5 Versie datum toelichting 09 08-01-2016 Bremen, Hessen en Nedersaksen zijn art 10 geworden 10 26-02-2016 Toevoeging over IBR verklaring herkomstbedrijf

Nadere informatie

SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5

SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5 SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5 Invulvoorbeeld Traces certificaat mestschapen/mestgeiten II. Informatie over de gezondheid Ondergetekende, officieel dierenarts, verklaart dat de in dit certificaat beschreven

Nadere informatie

Excise Movement and Control System (EMCS)

Excise Movement and Control System (EMCS) 1234567 2010 3 Excise Movement and Control System (EMCS) 3 Verzendt of vervoert u goederen onder schorsing van accijns? Dan is deze brochure voor u bestemd. Op 1 januari 2011 start de volgende fase van

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 8 ingangsdatum 04-06-2013 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II Code K-LV-RNDIU-01b1 Versie 1 Ingangsdatum 03-09-2018 pag. 1 van 5 Voorbeeld invullen Traces deel II runderen II. Informatie over de gezondheid hetzij (2)hetzij II.1. hetzij [Ondergetekende, officieel

Nadere informatie

Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/ Instructie aangevuld voor eicellen

Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/ Instructie aangevuld voor eicellen code PRDEE-001 versie 2 ingangsdatum 05-05-2017 pag. 1 van 7 versie datum toelichting 01 20-01-2015 Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/2014 02 28-12-2016 Instructie

Nadere informatie

Exportinspectie Russische Federatie

Exportinspectie Russische Federatie code Tab 20 01 Zie tabel Ingangsdatum: zie tabel pag. 1 van 6 Versie Datum toelichting 1.98 24-1-2018 Aanpassing inspectieprotocol groenten en fruit 1.97 4-5-2016 Aangepaste instructie 1.96 10-8-2011 Basis

Nadere informatie

2. In afwijking van het eerste lid, onder a, bedraagt de retributie indien het de invoercontrole betreft van:

2. In afwijking van het eerste lid, onder a, bedraagt de retributie indien het de invoercontrole betreft van: (Tekst geldend op: 19-12-2013) Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 18 december 2007, nr. VGP/VV 2821211, houdende vaststelling van tarieven voor retributies in de levensmiddelensector

Nadere informatie

INTERVENTIEBELEID IMPORT LEVENSMIDDELEN, PLANTAARDIGE DIERVOEDERS EN NON-FOOD PRODUCTEN. MT VWA d.d. 13 januari 2009

INTERVENTIEBELEID IMPORT LEVENSMIDDELEN, PLANTAARDIGE DIERVOEDERS EN NON-FOOD PRODUCTEN. MT VWA d.d. 13 januari 2009 Titel: INTERVENTIEBELEID IMPORT LEVENSMIDDELEN, PLANTAARDIGE DIERVOEDERS EN NON-FOOD PRODUCTEN Opgesteld door: Werkgroep specifiek interventiebeleid import levensmiddelen, plantaardige diervoeders en non-food

Nadere informatie

code BIPVS-11 versie pag. 1 van 25

code BIPVS-11 versie pag. 1 van 25 code BIPVS-11 versie 07 6-4-2018 pag. 1 van 25 Versie Goedkeuring datum 07 6 april 2018 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Wijziging BIPVS_11 Bijlage 6 BW formulier_nvwa_fbip_039 versie 07 mrt

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

United States Food Safety and Washington, DC Department of Inspection Service 20250 Agriculture

United States Food Safety and Washington, DC Department of Inspection Service 20250 Agriculture Modelscertificaat voor doorvoer door of opslag in de Europese Unie van voor menselijke consumptie bestemde samengestelde producten : Veterinair certificaat voor invoer in de EU I.1. Verzender I.2. Referentienummer

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 29.11.2007 COM(2007) 761 definitief 2007/0266 (ACC) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD over het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité EG-Faeröer

Nadere informatie

Geleidebiljetten EXA december 2015 Versie: 1.0.0

Geleidebiljetten EXA december 2015 Versie: 1.0.0 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de procedure en de algemene principes voor de afgifte van geleidebiljetten. Deze instructie is een raamwerkinstructie die de algemene kaders schetst

Nadere informatie

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 3 januari 2018 Versie: 1.1.2

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 3 januari 2018 Versie: 1.1.2 1. DOEL Deze instructie beschrijft de werkwijze voor het verlenen en onderhouden van een erkenning van een Buitengrens Inspectie Post (BIP) of een Sub Inspectiepost (SIP) 2. TOEPASSINGSGEBIED Levende dieren

Nadere informatie

1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3

1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3 SCHEEPSBEVOORRADER 1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3 5. VOORWAARDEN VOOR INSLAG, OPSLAG EN UITSLAG 4 5.1. INSLAGVOORWAARDEN

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 -

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - Ministerieel besluit houdende de veterinairrechtelijke voorschriften voor het handelsverkeer en de invoer uit derde landen van honden en

Nadere informatie

BASISREGELING GATT-CONTINGENT VOOR DE INVOER VAN BEVROREN RUNDVLEES

BASISREGELING GATT-CONTINGENT VOOR DE INVOER VAN BEVROREN RUNDVLEES Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Afdeling Marktordening Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL Den Haag Postbus 93119 2509 AC Den Haag www.rvo.nl T 088-0424242 BASISREGELING

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 22 december 2010 (OR. en) 18255/10 COMER 241

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 22 december 2010 (OR. en) 18255/10 COMER 241 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 22 december 2010 (OR. en) 18255/10 COMER 241 INGEKOMEN DOCUMENT van: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie ingekomen:

Nadere informatie

Officieel vrijstellingsverzoek HBO Bacheloropleidingen. Instructies. In dit document vindt u het volgende:

Officieel vrijstellingsverzoek HBO Bacheloropleidingen. Instructies. In dit document vindt u het volgende: In dit document vindt u het volgende: Instructies Instructies voor het invullen van het aanvraagformulier; Het aanvraagformulier; Een voorbeeld van een ingevuld aanvraagformulier. Bijlage aanvragen gewaarmerkte

Nadere informatie

http://www.emis.vito.be Publicatieblad van de Europese Unie d.d. 19-06-2006 BIJLAGE I

http://www.emis.vito.be Publicatieblad van de Europese Unie d.d. 19-06-2006 BIJLAGE I BIJLAGE I Instructies en toelichtingen http://www.emis.vito.be Publicatieblad van de Europese Unie d.d. 19-06-2006 1. Volledige naam en adres van de feitelijke (weder)uitvoerder, niet van een agent. In

Nadere informatie

Officieel vrijstellingsverzoek MBO opleidingen

Officieel vrijstellingsverzoek MBO opleidingen In dit document vindt u het volgende: Officieel vrijstellingsverzoek MBO opleidingen Instructies Instructies voor het invullen van het aanvraagformulier; Het aanvraagformulier; Een voorbeeld van een ingevuld

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis code RNDIU-02 versie 15 ingangsdatum 22-03-2017 pag. 1 van 8 Versie datum toelichting 02 10-10-2013 Omzetting naar nieuwe sjabloon, 1 correctie tav de testmethode 03 28-10-2013 Correctie onder 5.1, deense

Nadere informatie

Titel: BPR 30 Retourpartijen

Titel: BPR 30 Retourpartijen Titel: BPR 30 Retourpartijen Opgesteld door: TO Import/Export Inhoudelijk beoordeeld door: Teamleideroverleg TUI TO Import/Export Goedgekeurd door documenteigenaar: Teamleider TO Import/Export d.d.: Vervallen

Nadere informatie

Voorwaarden voor het gebruik van het CLIENT- IMPORT systeem van de Plantenziektenkundige Dienst

Voorwaarden voor het gebruik van het CLIENT- IMPORT systeem van de Plantenziektenkundige Dienst Voorwaarden voor het gebruik van het CLIENT- IMPORT systeem van de Plantenziektenkundige Dienst Beleidsregel ter zake van het op elektronische wijze aanbieden van zendingen voor onderzoek als bedoeld in

Nadere informatie

Algemene Informatie Invullen GDB (ALIM03) 25 juli 2011 Versie: 1.0.3

Algemene Informatie Invullen GDB (ALIM03) 25 juli 2011 Versie: 1.0.3 GDB Producten Invullen Gemeenschappelijk Veterinair Document van Binnenkomst (GDB) deel 1: informatie betreffende de aangeboden partij. Dit certificaat moet worden ingevuld voor alle partijen die in een

Nadere informatie

code versie 03 ingangsdatum 01-10-2014 pag. 1 van 10

code versie 03 ingangsdatum 01-10-2014 pag. 1 van 10 code versie 03 ingangsdatum 01-10-2014 pag. 1 van 10 versie datum toelichting 0.1 04-02-2014 Nieuw document 0.2 15-08-2014 Gewijzigde wetgeving 1152/2009 en 91/2013 worden vervangen door de 884/2014 en

Nadere informatie

Algemene Informatie M-Controle Frequentie Reduced Checks (ALIM06) 29 December 2015 Versie: 1.1.1

Algemene Informatie M-Controle Frequentie Reduced Checks (ALIM06) 29 December 2015 Versie: 1.1.1 1. DOEL Deze instructie schrijft voor met welke frequentie de NVWA de materiële controle moet uitvoeren van partijen met oorsprong en herkomst een derde land, die worden aangeboden bij een Nederlandse

Nadere informatie

Instructie aanvragen Free Sale Certificaten voor diervoederbedrijven m.b.v. CLIENT Export

Instructie aanvragen Free Sale Certificaten voor diervoederbedrijven m.b.v. CLIENT Export Instructie aanvragen Free Sale Certificaten voor diervoederbedrijven m.b.v. CLIENT Export 1. ONDERWERP. Deze instructie beschrijft de werkwijze voor de deelsector Free Sale Certificaten (FSC) voor diervoeder

Nadere informatie

BUITENGRENS INSPECTIEPOSTEN

BUITENGRENS INSPECTIEPOSTEN code WHB-BIP Versie: 17 Ingangsdatum: 26-01-2015 pag. 1 van 52 BUITENGRENS INSPECTIEPOSTEN WERKHANDBOEK code WHB-BIP Versie: 17 Ingangsdatum: 26-01-2015 pag. 2 van 52 versie datum toelichting 15 30-01-2012

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

PRI 3050 Konijnenbedrijven - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3050] v1

PRI 3050 Konijnenbedrijven - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3050] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 050 Konijnenbedrijven - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [050] v C: conform NC: Niet-conform NA:

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 94/44 31.3.2004 VERORDENING (EG) Nr. 599/2004 VAN DE COMMISSIE van 30 maart 2004 tot vaststelling van een geharmoniseerd model voor een certificaat en inspectieverslag voor het intracommunautaire handelsverkeer

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis code RNDIU-03 versie 13 ingangsdatum 22-03-2017 pag. 1 van 5 Versie datum toelichting 02 10-10-2013 Aanpassing aan sjabloon en 1 correctie over testmogelijkheden 04 30-10-2013 Correctie onder 5.1, deense

Nadere informatie

Fytosanitaire wet- en regelgeving; import in EU

Fytosanitaire wet- en regelgeving; import in EU Fytosanitaire wet- en regelgeving; import in EU Huidig wettelijk kader Aanstaande veranderingen Thorwald Geuze Teamleider Toezichtontwikkeling Fytosanitair Divisie Landbouw en Natuur NVWA Wettelijk kader

Nadere informatie

Algemene Informatie (ALIM12) IJsland, Noorwegen, Faeröer, Groenland, Zwitserland, Liechtenstein 09 november 2015 Versie: 1.1.6

Algemene Informatie (ALIM12) IJsland, Noorwegen, Faeröer, Groenland, Zwitserland, Liechtenstein 09 november 2015 Versie: 1.1.6 1. DOEL Deze instructie beschrijft welke controles van toepassing zijn op producten van dierlijke oorsprong en levende dieren met herkomst IJsland, Noorwegen, de Faeröer en Groenland. Onder 4.7 is beschreven

Nadere informatie

Protocol elektronische berichten gemeente Druten

Protocol elektronische berichten gemeente Druten Protocol elektronische berichten gemeente Druten Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Druten Officiële naam van de regeling Protocol elektronische berichten gemeente Druten Citeertitel

Nadere informatie

1. ONDERWERP. Algemeen geldt dat het bedrijf dat is ingelogd in e-certnl de rekening van het aangevraagde document krijgt toegestuurd.

1. ONDERWERP. Algemeen geldt dat het bedrijf dat is ingelogd in e-certnl de rekening van het aangevraagde document krijgt toegestuurd. 1. ONDERWERP. Deze handleiding beschrijft de werkwijze voor de deelsector Free Sale Product om documenten aan te vragen m.b.v. het e-certnl systeem. De bedrijven kunnen de volgende documenten aanvragen:

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 30/10 6.2.2015 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/175 VAN DE COMMISSIE van 5 februari 2015 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van guarpitmeel van oorsprong of verzonden uit India

Nadere informatie

L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE

L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie 25.11.2006 II (Besluiten waarvan de publicatie niet voorwaarde is voor de toepassing) COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 17 november 2006 tot wijziging

Nadere informatie

Officieel vrijstellingsverzoek HBO Bacheloropleidingen

Officieel vrijstellingsverzoek HBO Bacheloropleidingen Officieel vrijstellingsverzoek HBO Bacheloropleidingen In dit document vindt u het volgende: Instructies voor het invullen van het aanvraagformulier; Het aanvraagformulier; Een voorbeeld van een ingevuld

Nadere informatie

BASISREGELING INVOER HENNEP(ZAAD) UIT DERDE LANDEN

BASISREGELING INVOER HENNEP(ZAAD) UIT DERDE LANDEN Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Afdeling IMM Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL Den Haag Postbus 93119 2509 AC Den Haag www.rvo.nl T 088 0424242 BASISREGELING INVOER

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 29/24 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/186 VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor het binnenbrengen in de Unie van zendingen uit bepaalde derde landen wegens

Nadere informatie

PRI 3045 Dierlijke producten (rauwe melk) - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3045] v1

PRI 3045 Dierlijke producten (rauwe melk) - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3045] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 045 Dierlijke producten (rauwe melk) - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [045] v C: conform NC:

Nadere informatie

Handboek archiefbeheer Faculteitsstembureau Universiteit Leiden

Handboek archiefbeheer Faculteitsstembureau Universiteit Leiden Handboek archiefbeheer Faculteitsstembureau Universiteit Leiden Centraal archief (afdeling DIA) Rapenburg 70 Voorwoord De basis om een organisatie efficiënt en verantwoord te kunnen besturen is het beschikken

Nadere informatie

titel BELEIDSREGEL AANLEVERINGSTERMIJN VOEDSELKETEN INFORMATIE code VKI-03 versie 5 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel BELEIDSREGEL AANLEVERINGSTERMIJN VOEDSELKETEN INFORMATIE code VKI-03 versie 5 ingangsdatum pag. 1 van 6 code VKI-03 versie 5 ingangsdatum 15-04-2016 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 4 15-01-2013 Enkele kleine wijzigingen 5 21-03-2016 Format gewijzigd. Opnemen beoordeling VKI op afstand bij pluimvee,

Nadere informatie

Versie 2.1 Aanpassingen en verbeteringen

Versie 2.1 Aanpassingen en verbeteringen Versie 2.1 Aanpassingen en verbeteringen I. Nieuwe modules I.1 Module: certificatie ter uitvoering naar de EU I.1.1 Doeleinden Deze module is zowel bestemd voor de Derde landen als voor de Lidstaten: om

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... TRA 2497 Hanteren en opslag van dierlijke bijproducten voor diervoeding - Dierlijke bijproducten

Nadere informatie

Verzoekcertificering (VCA-01) 14 februari 2018 Versie: DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED

Verzoekcertificering (VCA-01) 14 februari 2018 Versie: DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de procedure van de beoordeling van teksten in het kader van verzoekcertificering. Deze instructie is van toepassing op certificaatteksten die worden

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

BASISREGELING INVOER HENNEP(ZAAD) UIT DERDE LANDEN

BASISREGELING INVOER HENNEP(ZAAD) UIT DERDE LANDEN Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Afdeling Marktordening Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL Den Haag Postbus 93119 2509 AC Den Haag www.rvo.nl T regelgeving 088-6026850

Nadere informatie