code versie 03 ingangsdatum pag. 1 van 10

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "code versie 03 ingangsdatum 01-10-2014 pag. 1 van 10"

Transcriptie

1 code versie 03 ingangsdatum pag. 1 van 10 versie datum toelichting Nieuw document Gewijzigde wetgeving 1152/2009 en 91/2013 worden vervangen door de 884/2014 en 885/2014, vervallen 1151/ Aanvulling i.v.m. formulier voor API (884/2014) 1. Voorschrift officiële inspectie locatie Dit voorschrift geeft informatie met betrekking tot officiële inspectie locaties. Locaties aan de buitengrens of in het binnenland waar wettelijk verplichte controles op zendingen aangewezen niet veterinaire levensmiddelen, diervoeder of producten plaats mogen vinden. Welke eisen er aan die locaties gesteld worden. 2. Wettelijke basis Verordening (EG) nr. 178/2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor de voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden. Verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake officiële controles op de naleving van de wetgeving inzake diervoeders en levensmiddelen en de voorschriften inzake diergezondheid en dierenwelzijn Zie IVO voor een uitgebreider overzicht van relevante wetgeving op productbasis. 3. Begrippen Een uitgebreide lijst met definities en afkortingen is opgenomen in het Werkhandboek Import Niet veterinair (WHB-INV). Het handboek staat op de NVWA website. Onder 9 van dit voorschrift zijn de verschillende benamingen voor officiële inspectie locaties opgenomen: die naamgeving kan per wetgeving verschillen. 4. Benodigdheden Zie INV PR 03 en INV PR 04, INV F 13 voor een APB en INV F 14 voor een API, en de bijlagen van dit voorschrift. 5. Werkwijze Indien een belanghebbende zijn/ haar locatie als een officiële inspectie locatie wil laten registreren kan in INV PR 04 de werkwijze opzoeken.

2 code versie 03 ingangsdatum pag. 2 van Algemeen Een inspectie locatie kan geschikt zijn voor één of meerdere zendingen en voor één of meerdere verschillende producten. Op een inspectie locatie kunnen inspecties voor verschillende producten toegestaan zijn: gekoelde of bevroren producten, producten op omgevingstemperatuur bulk- stukgoed of grootverpakkingen vloeibare of vaste producten etc. De minimumeisen voor een inspectie locatie zijnde een APB staan in EU Vo 882/2004 en EU Vo 178/2002. Aanvullingen op deze verordeningen komen uit de relevante specifieke wetgeving die per product kan verschillen. De minimumeisen voor een API staan in EU Vo 884/2014. Raadpleeg de online database IVO via de NVWA website om op te zoeken welke wetgeving voor uw product van toepassing is Eisen aan een officiële inspectie locatie aan de buitengrens (APB) De officiële inspectie locatie dient aan algemene en specifieke eisen te voldoen. Deze eisen worden hierna uitgewerkt en hebben betrekking op: de geografische ligging van de inspectie locatie hygiëne omstandigheden op de inspectie locatie de geschiktheid van de locatie voor inspecties Alle eisen staan gedetailleerd in bijlage 2 opgesomd, een korte uitleg volgt hierna De geografische ligging van de inspectie locatie (APB) De EU wetgeving stelt geografische eisen aan de inspectie locaties. Zoals bijvoorbeeld in geval van EU Vo 669/2009. In Nederland zijn geografisch gezien een aantal gebieden aangewezen, op last van artikel 17, eerste lid, van verordening (EG) 882/2004. In Warenwetregeling invoer levensmiddelen van niet-dierlijke oorsprong worden deze locaties aangewezen: haven van Rotterdam (locatie met havennummer) haven van Amsterdam haven van Vlissingen luchthaven van Amsterdam; Schiphol (de 2 e linie 1 ) luchthaven van Maastricht Hygiëne omstandigheden op de inspectie locatie (APB) Ten aanzien van de hygiëne op inspectie locaties is EU Vo 882/2004, met name artikel 10 van toepassing. 1 2 e linie: zie de toelichting in bijlage 2

3 code versie 03 ingangsdatum pag. 3 van 10 Een voorbeeld: de locatie moet qua hygiëne voldoen. Er is een hygiënecode of goedgekeurd werkdocument voor alle activiteiten binnen het bedrijf? De geschiktheid van de locatie voor inspecties (APB) Voordat de NVWA toestaat dat een locatie aan de buitengrens als een inspectie locatie ingezet wordt, is de vraag of de locatie wel geschikt is voor officiële controles? In EU Vo 882/2004 en 669/2009 staan specifieke eisen om te toetsen of de locatie geschikt is Eisen aan een officiële inspectie locatie in het binnenland (API) De officiële inspectie locatie dient te voldoen aan artikel 8 van EU Vo 884/2014. Die eisen zijn als bijlage 3 in dit document opgenomen. Bovendien dient de locatie een douaneentrepot te zijn: zendingen mogen pas na het afronden van de officiële controles ten invoer aangegeven worden. Tot die tijd dienen ze onder douane toezicht/ in een douane entrepot te staan Voorwaarden voor het behouden van een officiële inspectie locatie (APB/ API) Een toestemming voor een locatie om te fungeren als officiële inspectie locatie wordt afgegeven op een bepaald moment op basis van een momentopname. Als een bedrijf verhuist of aangeeft dat de locatie niet langer voor officiële inspecties gebruikt zal worden, leidt dat tot beëindiging van de toestemming. Andere redenen om een toestemming mondeling of schriftelijk te beëindigen zijn - het niet voldoen aan gestelde eisen - het niet naleven van geldende voorschriften - een betalingsachterstand van 4 weken of meer Alle eisen staan meer gedetailleerd in bijlage 2 of 3 opgesomd Het niet voldoen aan de gestelde eisen (APB/ API) Indien geconstateerd wordt dat er bijvoorbeeld gerookt wordt op de werkplek, wordt er niet voldaan aan de gestelde eisen Het niet naleven van de geldende voorschriften (APB/ API) Als de NVWA vast stelt dat de geldende voorschriften niet gerespecteerd worden, kan dat aanleiding zijn om de toestemming te beëindigen. Bijvoorbeeld omdat de locatie niet langer aan de hygiëne voorschriften voldoet. In dat geval zal de hoofdinspecteur verzocht worden de toestemming in te trekken Een betalingsachterstand van 4 weken of meer (APB/ API) Inspectie locaties ontvangen de factuur voor verrichte officiële inspecties en de controle van de locatie op basis waarvan over de toestemming wordt geoordeeld. Indien bij het betalen daarvan de achterstand 4 weken of meer bedraagt, kan de NVWA besluiten de toestemming te beëindigen.

4 code versie 03 ingangsdatum pag. 4 van Registratie en archivering Bevindingen worden vast gelegd in de relevante systemen zoals b.v. Formdesk, MOS, VGC en eventueel in TRACES. De lijst van de officiële inspectie locaties waaraan toestemming is verleend, is openbaar en te raadplegen via de NVWA website. Officiële inspectie locaties worden bovendien aan de Europese Commissie kenbaar gemaakt. 7. Interventie Het interventiebeleid is van toepassing. 8. Arbo, milieu en veiligheid Niet van toepassing 9. Arbo, milieu en veiligheid Bijlage 1: Lijst van soorten inspectie locaties Bijlage 2: Eisen aan de inspectie locatie aan de buitengrens (APB) Bijlage 3: Eisen aan de inspectie locatie in het binnenland (API)

5 code versie 03 ingangsdatum pag. 5 van 10 Bijlage 1 Lijst van soorten inspectie locaties Controle locaties kunnen verschillende officiële namen/ afkortingen hebben, afhankelijk van hun wettelijke basis. Hierna volgen de verschillende gebruikte begrippen. Voor dit document is slechts de indeling naar geografische ligging aan de orde: of een punt aan de buitengrens of bij het punt van invoer ligt. EU Vo 669/2009: aangewezen punt van binnenkomst (APB) : het punt van binnenkomst, als bedoeld in artikel 17, lid 1, eerste streepje, van Verordening (EG) nr. 882/2004, op een van de in bijlage I daarbij vermelde grondgebieden. Indien over zee aankomende zendingen worden gelost om in een ander schip te worden geladen voor verder vervoer naar een haven in een andere lidstaat, is de laatstgenoemde haven het aangewezen punt van binnenkomst. EU Vo 884/2014 en 885/2014: aangewezen punt van binnenkomst (APB), het punt van binnenkomst, als gedefinieerd in artikel 3, onder b), van Verordening (EG) nr. 669/2009. EU Vo 884/2014 aangewezen punten van invoer (API), de door de bevoegde autoriteit aangewezen punten via welke de in artikel 1 bedoelde levensmiddelen in de Gemeenschap mogen worden ingevoerd EU Vo 284/2011: eerste punt van binnenkomst (EPB): het punt waar een zending in de Unie wordt binnengebracht. EU Vo 996/2012 en wijzigingen daarop: aangewezen punt van binnenkomst (APB)

6 code versie 03 ingangsdatum pag. 6 van 10 Bijlage 2 - Eisen aan een officiële inspectie locatie - APB Deel 1: Algemene gegevens Welke bedrijfscategorie betreft het? o Logistieke dienstverlener of opslagbedrijf o Importeur of productiebedrijf o Overig, nl. Kantoor adressen zijn niet toegestaan Staat het bedrijf al bekend bij de NVWA? o Nee o Ja, namelijk als... Mogelijk zijn voor het bedrijf al klantgegevens vastgelegd in NVWA systemen Deel 2: De geografische ligging van de inspectie locatie Ligt de inspectie locatie op Nederlands grondgebied? o Ja Is de inspectie locatie een Douane entrepot? o Ja Omdat zendingen pas na het afronden van de officiële controles ten invoer voor het vrije verkeer aangegeven mogen worden, dient de locatie waar de zending tot dat moment staat, een douane entrepot te zijn. Ligt de inspectie locatie in het aangewezen gebied? o Havengebied Rotterdam (bedrijf heeft een havennummer) o Havengebied Amsterdam o Havengebied Vlissingen o Luchthaven Schiphol (bedrijf ligt in de 2 e linie 2 ) o Luchthaven Maastricht Inspectie locaties in overige gebieden zijn niet toegestaan. Deel 3: hygiëne omstandigheden op de inspectie locatie Bouwkundige staat en inrichting van het bedrijf is zodanig dat o er de mogelijkheid is om, waar nodig, in een overdekte ruimte te lossen en te bemonsteren? goede hygiënische praktijken mogelijk zijn, onder andere door bescherming tegen verontreiniging, en met name bestrijding van schadelijke organismen? 2 2 e linie: gebied rondom Schiphol, zie toelichting aan het einde van deze bijlage

7 code versie 03 ingangsdatum pag. 7 van 10 Hygiëne in het bedrijf Hoe is de algemene hygiëne in het bedrijf, zijn de bedrijfsruimten schoon en goed onderhouden? o Is er geen ophoping van vuil, condens of schimmel? o Staan er géén reinigings- of ontsmettingsmiddel in de ruimte waar de levensmiddelen staan, bereid, behandeld of verwerkt worden? Adequate maatregelen worden getroffen om schadelijke organismen te bestrijden. Wordt er gerookt op de werkplek? Deel 4: de geschiktheid van de locatie voor inspecties Intern en extern vervoer, uitrusting o Zijn er voldoende loshulpmiddelen beschikbaar (voor lossen en laden)? o Is de ruimte geschikt voor het uitvoering van de monsterneming conform de gestelde eisen? o Is er voldoende personeel met de geschikte kwalificatie en ervaring om controles op zendingen mogelijk te maken? o Zijn er geschikte voorzieningen voor het uitvoeren van de vereiste controles? o Zijn er voldoende geschikte loshulpmiddelen en geschikte apparatuur beschikbaar? Deel 5: Financiën Heeft de (verantwoordelijke voor de) inspectie locatie in de aanvraag verklaard de kosten voor officiële controles te zullen betalen aan de NVWA? Heeft de inspectie locatie geen betalingsachterstand bij de NVWA of andere financiële problemen die het verlenen/ verlengen van toestemming voor officiële controles in de weg staan?

8 code versie 03 ingangsdatum pag. 8 van 10 Toelichting: 2 e linie op Schiphol Op Schiphol staan goederen onder douanecontrole in een bepaalde zone. Die zone is opgesplitst in de zogenaamde 1e en 2e linie. De 1e linie is het gebied vanaf het vliegtuig op het platform tot aan de loodsen die daaraan grenzen, de zogenaamde eerste-linieloodsen. Het zijn de airsides waar afhandelaren de goederen uit vliegtuigen lossen die naar de loodsen gebracht worden grenzend aan het luchthaven terrein. De 2e linie is het gebied daaromheen, de achterliggende douane entrepots van de afhandelaars en expediteurs. De loodsen waarin zendingen logistieke dienstverleners zendingen afbreken en van waaruit het vervoer naar het achterland geregeld wordt. Geografisch is dat gebied als volgt beschreven: Aan de westzijde is de grens van de 2 e linie de A4/ E19 vanaf de splitsing A4/A5. Aan de noordzijde naar de oostzijde is de A9 de grens. Aan de oostzijde is de N232 de grens tot aan de kruising met de N201. Vanaf die kruising is de Fokkerweg de begrenzing, totdat de Fokkerweg de N196/ de Kruisweg kruist. Van de zuid- naar de westzijde is de N196/ de Kruisweg de grens, tot aan het spoor. Verkeersknooppunt/ industrieterrein de Hoek valt in het gebied. Het spoor is de grens in noordelijke richting tot aan de A5. Zie de kaart op de volgende pagina.

9 code versie 03 ingangsdatum pag. 9 van 10

10 code versie 03 ingangsdatum pag. 10 van 10 Bijlage 3 - Eisen aan een officiële inspectie locatie - API Zie artikel 8 van EU Vo 884/2014 a) er is goed opgeleid personeel voor de uitvoering van de officiële controles op zendingen diervoeders en levensmiddelen aanwezig; b) er zijn gedetailleerde instructies beschikbaar voor de bemonstering en de verzending van de monsters naar het laboratorium overeenkomstig bijlage I bij Verordening (EG) nr. 152/2009 voor diervoeders en bijlage I bij Verordening (EG) nr. 401/2006 voor levensmiddelen; c) het is mogelijk om op het aangewezen punt van invoer in een overdekte ruimte te lossen en te bemonsteren; indien de zending met instemming van de bevoegde autoriteit moet worden vervoerd naar een plaats in de onmiddellijke nabijheid van het aangewezen punt van invoer om daar te worden bemonsterd, is het mogelijk om de zending van diervoeders of levensmiddelen vanaf het aangewezen punt van invoer onder officiële controle van de bevoegde autoriteit te plaatsen; d) er zijn opslagruimten en entrepots beschikbaar om de tegengehouden zendingen diervoeders en levensmiddelen in goede omstandigheden op te slaan in afwachting van de resultaten van de analyse; e) er zijn loshulpmiddelen en adequate bemonsteringsapparatuur beschikbaar; f) er is een officieel laboratorium voor de analyse van aflatoxinen beschikbaar dat zodanig gelegen is dat de monsters er binnen korte tijd heen kunnen worden gebracht en dat in staat is de analyse binnen een redelijke termijn uit te voeren. De exploitanten van diervoeder- en levensmiddelenbedrijven dragen er zorg voor dat de zending diervoeders en levensmiddelen wordt gelost wanneer dat nodig is voor een representatieve bemonstering. In het geval van een bijzonder transport of bijzondere vormen van verpakking moeten zij de officiële inspecteur geschikte bemonsteringsapparatuur ter beschikking stellen indien het niet mogelijk is om met de gebruikelijke bemonsteringsapparatuur representatieve monsters te nemen. De locatie dient een douane-entrepot te zijn: zendingen mogen pas ten invoer aangegeven worden als de officiële controles doorlopen zijn en er geen sprake is van afwijkende bevindingen.

code INV VS 07 versie 01 Ingangsdatum 22-04-2014 pag. 1 van 5

code INV VS 07 versie 01 Ingangsdatum 22-04-2014 pag. 1 van 5 code INV VS 07 versie 01 Ingangsdatum 22-04-2014 pag. 1 van 5 versie datum toelichting 0.1 01-10-2013 Nieuw document 1. Voorschrift Verder vervoer Dit voorschrift beschrijft hoe verder vervoer werkt. Een

Nadere informatie

code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum 23-09-2014 pag. 1 van 5

code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum 23-09-2014 pag. 1 van 5 code INV PR 03 versie 02 ingangsdatum 23-09-2014 pag. 1 van 5 versie datum toelichting 0.1 19-09-2013 Eerste versie, concept voor nieuw document ter vervanging van INV PR 03 en 05. Met ingang van dit document

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 29/24 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/186 VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor het binnenbrengen in de Unie van zendingen uit bepaalde derde landen wegens

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2012R0028 NL 25.06.2012 001.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 14.1.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 12/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van 11 januari 2012 tot vaststelling van voorschriften voor

Nadere informatie

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 VERORDENING (EU) Nr. 284/2011 VAN DE COMMISSIE van 22 maart 2011 tot vaststelling van specifieke voorwaarden en gedetailleerde procedures voor de invoer

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 13.1.2016 L 8/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2016/24 VAN DE COMMISSIE van 8 januari 2016 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van grondnoten

Nadere informatie

code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5

code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5 code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5 Versie Datum De Staatssecretaris van Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Vaststelling Economische Zaken 02 05-09-2017 De

Nadere informatie

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst)

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst) L 156/2 VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/949 VAN DE COMMISSIE van 19 juni 2015 tot goedkeuring van de door bepaalde derde landen verrichte, aan de uitvoer voorafgaande controles op bepaalde

Nadere informatie

code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum pag. 1 van 7

code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum pag. 1 van 7 code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum 3.1 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 242/20 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 885/2014 VAN DE COMMISSIE van 13 augustus 2014 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van okra's en kerrieblad uit India en houdende wijziging

Nadere informatie

De Inspecteur-Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit,

De Inspecteur-Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, code IB02-SPEC37 versie 05 Inwerkingtreding: 15 februari 2017 pag. 1 van 6 De Minister van Versie Datum vaststelling Volksgezondheid, Welzijn en Sport/ De Nederlandse Voedsel en Wijzigingen ten opzichte

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) 8.11.2018 L 278/7 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2018/1660 VAN DE COMMISSIE van 7 november 2018 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van bepaalde levensmiddelen van nietdierlijke oorsprong

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De onderdelen d tot en met h worden geletterd e tot en met i.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De onderdelen d tot en met h worden geletterd e tot en met i. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17924 4 juli 2013 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 1 juli 2013, nr. WJZ/13101068, houdende wijziging

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID Brussel, 27 februari 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET VERENIGD KONINKRIJK EN EU-REGELS OP HET GEBIED VAN

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 30/10 6.2.2015 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/175 VAN DE COMMISSIE van 5 februari 2015 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van guarpitmeel van oorsprong of verzonden uit India

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 22 december 2010 (OR. en) 18255/10 COMER 241

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 22 december 2010 (OR. en) 18255/10 COMER 241 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 22 december 2010 (OR. en) 18255/10 COMER 241 INGEKOMEN DOCUMENT van: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie ingekomen:

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen code OVQV-01 versie 02 ingangsdatum 08-01-2014 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 02 December 2013 Aanpassing aan NVWA sjabloon en enkele correcties 1 Onderwerp Vogels, die ingevoerd worden uit 3e-landen,

Nadere informatie

L 313/40 Publicatieblad van de Europese Unie 28.11.2009

L 313/40 Publicatieblad van de Europese Unie 28.11.2009 L 313/40 Publicatieblad van de Europese Unie 28.11.2009 VERORDENING (EG) Nr. 1152/2009 VAN DE COMMISSIE van 27 november 2009 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van bepaalde levensmiddelen

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 171/100 26.6.2019 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1084 VAN DE COMMISSIE van 25 juni 2019 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 wat betreft de harmonisatie van de lijst van erkende of geregistreerde

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2016/715 VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2016/715 VAN DE COMMISSIE L 125/16 13.5.2016 UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2016/715 VAN DE COMMISSIE van 11 mei 2016 inzake maatregelen met betrekking tot bepaalde vruchten van oorsprong uit bepaalde derde landen om het binnenbrengen

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 8 ingangsdatum 04-06-2013 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 9 ingangsdatum 13-09-2018 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 13 oktober 2009 (15.10) (OR. en) 14299/09 ADD 1 AGRILEG 182 DENLEG 93

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 13 oktober 2009 (15.10) (OR. en) 14299/09 ADD 1 AGRILEG 182 DENLEG 93 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 3 oktober 2009 (5.0) (OR. en) 4299/09 ADD AGRILEG 82 DEEG 93 NOTA I/A-PUNT - ADDENDUM van: de Groep veterinaire deskundigen (volksgezondheid) aan: het Coreper/de Raad

Nadere informatie

Opstellen, beheren, wijzigen, verspreiden en actueel houden van BIP kwaliteitsdocumenten. BPR 15 versie 12 ingangsdatum 01-03-2013 pag.

Opstellen, beheren, wijzigen, verspreiden en actueel houden van BIP kwaliteitsdocumenten. BPR 15 versie 12 ingangsdatum 01-03-2013 pag. BPR 15 versie 12 ingangsdatum 01-03-2013 pag. 1 van 8 versie datum toelichting 10 21-03-2011 In deze versie is de lay-out aangepast aan de XML opmaak met een verandering van indeling van hoofdstukken,

Nadere informatie

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 8 juni 2016 Versie: 1.1.1

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 8 juni 2016 Versie: 1.1.1 1. DOEL Deze instructie beschrijft de werkwijze voor het verlenen en onderhouden van een erkenning van een Buitengrens Inspectie Post (BIP) of een Sub Inspectiepost (SIP) 2. TOEPASSINGSGEBIED Levende dieren

Nadere informatie

VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordening

VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordening VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004, (EG) nr. 854/2004 en (EG) nr. 882/2004 van het

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie 7.2.2017 L 32/35 UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2017/204 VAN DE COMMISSIE van 3 februari 2017 tot machtiging van de lidstaten om tijdelijk af te wijken van een aantal bepalingen van Richtlijn 2000/29/EG van de

Nadere informatie

Controle op 30 dagentermijn op Nederlandse VVE s en Scheepsleveranciers. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum pag.

Controle op 30 dagentermijn op Nederlandse VVE s en Scheepsleveranciers. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum pag. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 9 Versie Goedkeuring datum 1.4 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

(3) Het verslag bevat feedback over de ervaringen met de overgangsmaatregelen van Verordening (EG) nr. 2076/2005 van de Commissie (4). In het verslag

(3) Het verslag bevat feedback over de ervaringen met de overgangsmaatregelen van Verordening (EG) nr. 2076/2005 van de Commissie (4). In het verslag VERORDENING (EU) VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de toepassing van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004 en (EG) nr. 854/2004 van het Europees Parlement

Nadere informatie

Titel: BIPVS_11 Doorgereden veterinaire partijen

Titel: BIPVS_11 Doorgereden veterinaire partijen Titel: BIPVS_11 Doorgereden veterinaire partijen Opgesteld door: TO Import/Export Inhoudelijk beoordeeld door: Teamleideroverleg TUI Goedgekeurd door documenteigenaar: Teamleider TO Import/Export d.d.:

Nadere informatie

INTERVENTIEBELEID IMPORT LEVENSMIDDELEN, PLANTAARDIGE DIERVOEDERS EN NON-FOOD PRODUCTEN. MT VWA d.d. 13 januari 2009

INTERVENTIEBELEID IMPORT LEVENSMIDDELEN, PLANTAARDIGE DIERVOEDERS EN NON-FOOD PRODUCTEN. MT VWA d.d. 13 januari 2009 Titel: INTERVENTIEBELEID IMPORT LEVENSMIDDELEN, PLANTAARDIGE DIERVOEDERS EN NON-FOOD PRODUCTEN Opgesteld door: Werkgroep specifiek interventiebeleid import levensmiddelen, plantaardige diervoeders en non-food

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 327/44 2.12.2016 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2016/2106 VAN DE COMMISSIE van 1 december 2016 tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 884/2014 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor

Nadere informatie

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Economische Zaken. Rinus Gerlofsma Senior veterinair inspecteur import

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Economische Zaken. Rinus Gerlofsma Senior veterinair inspecteur import Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Economische Zaken Rinus Gerlofsma Senior veterinair inspecteur import ZIT ER EEN PLANK BIJ? Mag het erin en zo ja, keuren we het bij import. Veterinaire

Nadere informatie

code NVWA_WIEP_004 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 8 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_WIEP_004 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 8 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_WIEP_004 versie 01 ingangsdatum 04-08-2014 pag. 1 van 8 Goedkeuring Versie datum 01 20-05-2014 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Deze instructie is de omzetting van de IB-SPEC-22 door

Nadere informatie

Algemene Informatie (ALIM08) Bestemmingscontrole kanalisatieprocedure volgens art. 8, 15 en 17 van Richtlijn 97/78/EG Versie 1.1.

Algemene Informatie (ALIM08) Bestemmingscontrole kanalisatieprocedure volgens art. 8, 15 en 17 van Richtlijn 97/78/EG Versie 1.1. 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de uitvoering van de bestemmingscontrole in TRACES door de NVWA in geval van kanalisatie van een partij goederen naar het bedrijf van bestemming in

Nadere informatie

3328 PRI-TRA-DIS Food - VERVOER [3328] v1

3328 PRI-TRA-DIS Food - VERVOER [3328] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : 28 PRI-TRA-DIS Food - VERVOER [28] v1 C: conform NC: Niet-conform NA: niet van toepassing H: hoofdstuk B:

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA 's-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA 's-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA 's-gravenhage Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC

Nadere informatie

L 252/10 Publicatieblad van de Europese Unie

L 252/10 Publicatieblad van de Europese Unie L 252/10 Publicatieblad van de Europese Unie 28.9.2011 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 961/2011 VAN DE COMMISSIE van 27 september 2011 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van levensmiddelen

Nadere informatie

Besluit van 4 juni 2003, houdende vaststelling van retributies krachtens de Warenwet (Warenwetbesluit retributies veterinaire controles)

Besluit van 4 juni 2003, houdende vaststelling van retributies krachtens de Warenwet (Warenwetbesluit retributies veterinaire controles) (Tekst geldend op: 12-04-2011) Besluit van 4 juni 2003, houdende vaststelling van retributies krachtens de Warenwet (Warenwetbesluit retributies veterinaire controles) Wij Beatrix, bij de gratie Gods,

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) 24.10.2015 L 280/31 UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2015/1918 VAN DE COMMISSIE van 22 oktober 2015 tot vaststelling van het systeem voor administratieve bijstand en samenwerking (AAC-systeem) krachtens Verordening

Nadere informatie

Geachte collegae, ARBO Werknemersbescherming

Geachte collegae, ARBO Werknemersbescherming Buitengrensinspectieposten, Aangewezen Punten van Binnenkomst, Inspecteur Dierenartsen, Controleurs, Administratief medewerkers, Douane (TVE) Westelijke Parallelweg 4 3331 EW Zwijndrecht Postbus 3000 3330

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 242/4 14.8.2014 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 884/2014 VAN DE COMMISSIE van 13 augustus 2014 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van bepaalde diervoeders en levensmiddelen uit

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de invoer van producten bestemd voor het voederen van dieren, niet onderworpen aan de veterinaire controle

Omzendbrief met betrekking tot de invoer van producten bestemd voor het voederen van dieren, niet onderworpen aan de veterinaire controle Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de invoer van producten bestemd voor het voederen van dieren, niet onderworpen aan de veterinaire controle Referentie

Nadere informatie

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 3 januari 2018 Versie: 1.1.2

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 3 januari 2018 Versie: 1.1.2 1. DOEL Deze instructie beschrijft de werkwijze voor het verlenen en onderhouden van een erkenning van een Buitengrens Inspectie Post (BIP) of een Sub Inspectiepost (SIP) 2. TOEPASSINGSGEBIED Levende dieren

Nadere informatie

BIPVS-16 Voorleggen van veterinaire partijen aan de douaneautoriteiten. code BIPVS-16 versie 04 ingangsdatum Pagina 1 van 5

BIPVS-16 Voorleggen van veterinaire partijen aan de douaneautoriteiten. code BIPVS-16 versie 04 ingangsdatum Pagina 1 van 5 code BIPVS-16 versie 04 ingangsdatum 01-10-2017 Pagina 1 van 5 versie datum toelichting 04 1-10-2017 aanpassen voorschrift volgens nieuwe sjabloon 03 02 1 Onderwerp 1.1 Doel Deze procedure beschrijft de

Nadere informatie

Bijlage 9 behorende bij het Convenant tussen het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Financien van 23 februari 2015.

Bijlage 9 behorende bij het Convenant tussen het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Financien van 23 februari 2015. Bijlage 9 behorende bij het Convenant tussen het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Financien van 23 februari 2015. Inzake de handhavingstaken door de Douane voor niet-veterinaire diervoeders,

Nadere informatie

code NVWA_WIEP_007 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 5 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code NVWA_WIEP_007 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 5 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code NVWA_WIEP_007 versie 3 ingangsdatum 29-06-2018 pag. 1 van 5 Goedkeuring Versie datum 03 29-06-2018 02 03-08-2017 01 18-11-2016 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie n.a.v. terugtrekking douane,

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie 4.2.2017 NL L 31/29 UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2017/198 VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 betreffende maatregelen ter voorkoming van de insleep en verspreiding in de Unie van Pseudomonas syringae pv. actinidiae

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 29.11.2007 COM(2007) 761 definitief 2007/0266 (ACC) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD over het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité EG-Faeröer

Nadere informatie

Inhoudsopgave I. BASISREGELS. A. Substantiële regels

Inhoudsopgave I. BASISREGELS. A. Substantiële regels Inhoudsopgave I. BASISREGELS A. Substantiële regels Verord. (EG) nr. 178/2002 E.P. en de Raad 28 JANUARI 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving,

Nadere informatie

code BIPVS-11 versie 05 ingangsdatum pag. 1 van 21

code BIPVS-11 versie 05 ingangsdatum pag. 1 van 21 code BIPVS-11 versie 05 ingangsdatum 08-08-2016 pag. 1 van 21 Versie Goedkeuring datum 05 08-08-2016 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Tekstwijzigingen anders dan correctie van leestekens en spelfouten

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 165/10 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1014 VAN DE COMMISSIE van 12 juni 2019 tot vaststelling van nadere regels betreffende minimumvoorschriften voor grenscontroleposten, met inbegrip van inspectiecentra,

Nadere informatie

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 2 ingangsdatum pag. 1 van 9

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 2 ingangsdatum pag. 1 van 9 code NVWA_WIEP_005 versie 2 ingangsdatum 01-08-2017 pag. 1 van 9 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 01 22-08-2016 02 01-08-2017 Toevoegen wijziging en verwijderen bijlage

Nadere informatie

code BPR-17 versie 08 ingangsdatum 02-04-2015 pag. 1 van 7

code BPR-17 versie 08 ingangsdatum 02-04-2015 pag. 1 van 7 code BPR-17 versie 08 ingangsdatum 02-04-2015 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum 08 02-04-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie In deze versie is de lay-out aangepast met een verandering van

Nadere informatie

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat. 26.7.2013 Publicatieblad van de Europese Unie L 201/31 VERORDENING (EU) Nr. 717/2013 VAN DE COMMISSIE van 25 juli 2013 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 wat betreft de vermeldingen inzake

Nadere informatie

code BPR 30 versie 07 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR 30 versie 07 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR 30 versie 07 ingangsdatum 01-09-2016 pag. 1 van 7 Versie 07 Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanpassing van de layout. Wijzigingen in de tekst zijn aangegeven d.m.v.

Nadere informatie

Stroomschema documentcontrole fytorichtlijn

Stroomschema documentcontrole fytorichtlijn Plantenziektenkundige Dienst Stroomschema documentcontrole fytorichtlijn 1. De documentcontrole (document = fyto-certificaat) wordt gebaseerd op de elektronische vooraanmelding. Indien de vooraanmelding

Nadere informatie

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1.

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1. Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... IEC 2507 GIP voor de invoer van levende dieren of dierlijke producten of aan een dergelijke

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 19.3.2018 C(2018) 1558 final UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 19.3.2018 betreffende de procedurele stappen van de raadplegingsprocedure om vast te stellen

Nadere informatie

1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3

1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3 SCHEEPSBEVOORRADER 1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3 5. VOORWAARDEN VOOR INSLAG, OPSLAG EN UITSLAG 4 5.1. INSLAGVOORWAARDEN

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 142/48 29.5.2019 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/890 VAN DE COMMISSIE van 27 mei 2019 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van grondnoten uit Gambia en Sudan en tot wijziging van

Nadere informatie

Europese Gemeenschap. Derde landen. Land van Land van Binnenkomst Inspectie Douanebestemming na inspectie

Europese Gemeenschap. Derde landen. Land van Land van Binnenkomst Inspectie Douanebestemming na inspectie Land van Land van Binnenkomst Inspectie Douanebestemming na inspectie NL Europese Gemeenschap Derde landen Elektronisch aanmelden (CLIENT) NL NL Invoer in NL NL NL Entrepot in NL NL lidstaat Invoer / Entrepot

Nadere informatie

titel BIPVS_09 Contra-expertise code BIPVS_09 versie 11 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

titel BIPVS_09 Contra-expertise code BIPVS_09 versie 11 ingangsdatum pag. 1 van 7 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BIPVS_09 versie 11 ingangsdatum 11-03-2016 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 11 11-03-2016 Omzetten van lay-out, aanpassingen in de tekst zijn d.m.v.

Nadere informatie

MEDEDELING VAN HET FAVV. VERORDENING (EG) nr. 669/2009

MEDEDELING VAN HET FAVV. VERORDENING (EG) nr. 669/2009 MEDEDELING VAN HET FAVV VERORDENING (EG) nr. 669/2009 ter uitvoering van Verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft meer uitgebreide officiële controles op de invoer

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE 2004D0292 NL 19.07.2005 002.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 30 maart 2004 betreffende

Nadere informatie

United States Food Safety and Washington, DC Department of Inspection Service 20250 Agriculture

United States Food Safety and Washington, DC Department of Inspection Service 20250 Agriculture Modelscertificaat voor doorvoer door of opslag in de Europese Unie van voor menselijke consumptie bestemde samengestelde producten : Veterinair certificaat voor invoer in de EU I.1. Verzender I.2. Referentienummer

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van verzonden vanuit Japan Kenmerk PCCB/S3/EM/678219 Datum 15/12/2017 Huidige

Nadere informatie

Verificatielijst specifieke eisen voor slachthuis pluimvee en lagomorfen

Verificatielijst specifieke eisen voor slachthuis pluimvee en lagomorfen Verificatielijst specifieke eisen voor slachthuis pluimvee en lagomorfen Divisie Veterinair & import Catharijnesingel 59 3511 GG Utrecht Postbus 43006 3540 AA Utrecht www.nvwa.nl Versie 1.0 Vraag Voldoet

Nadere informatie

SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5

SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5 SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5 Invulvoorbeeld Traces certificaat mestschapen/mestgeiten II. Informatie over de gezondheid Ondergetekende, officieel dierenarts, verklaart dat de in dit certificaat beschreven

Nadere informatie

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst)

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst) L 125/10 VERORDENINGEN VERORDENING (EU) 2015/786 VAN DE COMMISSIE van 19 mei 2015 tot vaststelling van criteria voor de aanvaardbaarheid van zuiveringsprocedés die worden toegepast op producten die bedoeld

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst) (2011/874/EU)

(Voor de EER relevante tekst) (2011/874/EU) 23.12.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 343/65 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 15 december 2011 tot vaststelling van de lijst van derde landen en gebieden waaraan een machtiging is verleend

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID Ref. Ares(2017)4260556-31/08/2017 EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID Audits en analyse inzake gezondheid en voedsel DG(SANTE) 2017-6054 EINDVERSLAG VAN EEN AUDIT UITGEVOERD

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/07/2012

Gearchiveerd op 01/07/2012 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... IEC 2473 CHECKLIST VOOR OPERATOREN DIE PRODUCTEN VOOR HUMANE CONSUMPTIE ONDERWORPEN AAN

Nadere informatie

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 7

titel Voorschrift Destructieadministratie code NVWA_WIEP_005 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 7 code NVWA_WIEP_005 versie 3 ingangsdatum 29-06-2018 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie 03 29-06-2018 terugtrekking douane verwerkt, melden formulieren, dossiervorming

Nadere informatie

Algemene Informatie T5-Instructie (ALIM08) 04 maart 2014 Versie 1.0.8

Algemene Informatie T5-Instructie (ALIM08) 04 maart 2014 Versie 1.0.8 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de uitvoering van de T5-procedure door de NVWA in geval van kanalisatie naar het bedrijf van bestemming van dierlijke producten bij invoer of wederinvoer

Nadere informatie

code BPR 22 versie 16 ingangsdatum pag. 1 van 9 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR 22 versie 16 ingangsdatum pag. 1 van 9 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR 22 versie 16 ingangsdatum 01-03-2018 pag. 1 van 9 Goedkeuring Versie datum 16 15 14-03-2016 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Voor de bestemmingscontroles is de werkwijze aangepast in

Nadere informatie

Deze instructie beschrijft de algemene voorwaarden voor de invoer van producten van dierlijke oorsprong voor persoonlijke consumptie.

Deze instructie beschrijft de algemene voorwaarden voor de invoer van producten van dierlijke oorsprong voor persoonlijke consumptie. 1. DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de algemene voorwaarden voor de invoer van producten van dierlijke oorsprong voor persoonlijke consumptie. 2. WETTELIJKE BASIS 2.1 Europese regelgeving:

Nadere informatie

RICHTLIJN 97/78/EG VAN DE RAAD. van 18 december 1997

RICHTLIJN 97/78/EG VAN DE RAAD. van 18 december 1997 30.1.98 NL Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen L 24/9 RICHTLIJN 97/78/EG VAN DE RAAD van 18 december 1997 tot vaststelling van de beginselen voor de organisatie van de veterinaire controles voor

Nadere informatie

code BPR 21 versie 08 ingangsdatum 24-02-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie

code BPR 21 versie 08 ingangsdatum 24-02-2015 pag. 1 van 6 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie code BPR 21 versie 08 ingangsdatum 24-02-2015 pag. 1 van 6 Goedkeuring Versie datum 08 24-02-2015 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanvulling tekst bij Herstellen van geconstateerde omissies

Nadere informatie

Beoordeeld hebbende de aanvraag van <datum> van <naam en adres bedrijf>;

Beoordeeld hebbende de aanvraag van <datum> van <naam en adres bedrijf>; > Retouradres Postbus 9102 6700 HC Wageningen XXX XXX Sapderogatieweg 2106 11 XX 2016 Plaats Geertjesweg 15 6706 EA Wageningen Postbus 9102 6700 HC Wageningen www.nvwa.nl Contactpersoon T 0317 496911 planningfytogwb@nvwa.nl

Nadere informatie

AANBEVELING VAN DE COMMISSIE

AANBEVELING VAN DE COMMISSIE L 48/28 Publicatieblad van de Europese Unie 21.2.2013 AANBEVELINGEN AANBEVELING VAN DE COMMISSIE van 19 februari 2013 betreffende een gecoördineerd controleplan ter opsporing van frauduleuze praktijken

Nadere informatie

Versie Datum goedkeuring Wijzigingen ten opzichte van vorige versie. 1 Onderwerp Wet- en regelgeving Begrippen en definities...

Versie Datum goedkeuring Wijzigingen ten opzichte van vorige versie. 1 Onderwerp Wet- en regelgeving Begrippen en definities... Code BPR-15 Versie 16 Ingangsdatum 12-07-2019 pag. 1 van 7 Versie Datum goedkeuring Wijzigingen ten opzichte van vorige versie 16 12-07-2019 Aangepast naar huidige werkwijze, SIV benoemd en structuur opnieuw

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER Brussel, 23 oktober 2018 Vervangt de kennisgeving aan belanghebbenden van 5 juli 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET

Nadere informatie

(VGC) Documentencontrole van producten en controle van bijbehorend GDB. code BPR-18 versie 13 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 8

(VGC) Documentencontrole van producten en controle van bijbehorend GDB. code BPR-18 versie 13 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 8 code BPR-18 versie 13 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 8 Goedkeuring Versie datum 13 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 14.11.2017 COM(2017) 643 final 2017/0297 (COD) Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Beschikking 2003/17/EG van de Raad wat betreft

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 28.02.2006 COM(2006) 89 definitief Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren (door de Commissie ingediend)

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 35285 18 december 2013 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 11 december 2013, 179952-114751-VGP

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 277/23

Publicatieblad van de Europese Unie L 277/23 18.10.2008 Publicatieblad van de Europese Unie L 277/23 VERORDENING (EG) Nr. 1024/2008 VAN DE COMMISSIE van 17 oktober 2008 tot vaststelling van gedetailleerde maatregelen ter uitvoering van Verordening

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 326/3

Publicatieblad van de Europese Unie L 326/3 24.11.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 326/3 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 1097/2012 VAN DE COMMISSIE van 23 november 2012 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 tot uitvoering van

Nadere informatie

Geconsolideerde TEKST

Geconsolideerde TEKST NL Geconsolideerde TEKST samengesteld door het CONSLEG-systeem van het Bureau voor officiële publicaties der Europese Gemeenschappen CONSLEG: 2002D0994 03/02/2003 Aantal bladzijden: 5 < Bureau voor officiële

Nadere informatie

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II Code K-LV-RNDIU-01b1 Versie 1 Ingangsdatum 03-09-2018 pag. 1 van 5 Voorbeeld invullen Traces deel II runderen II. Informatie over de gezondheid hetzij (2)hetzij II.1. hetzij [Ondergetekende, officieel

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de fytosanitaire invoercontroles

Omzendbrief met betrekking tot de fytosanitaire invoercontroles Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de fytosanitaire invoercontroles Referentie PCCB/S1-4/1173544 Datum 01/08/2017 Huidige versie 2.0 Van toepassing

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 16.3.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 225/2012 VAN DE COMMISSIE van 15 maart 2012 tot wijziging van bijlage II bij Verordening

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende de controle op de radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders van oorsprong uit of verzonden vanuit Japan

Nadere informatie