Jaarverslag Stichting Tusemekids 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Stichting Tusemekids 2013"

Transcriptie

1 Jaarverslag Stichting Tusemekids 2013 Inleiding Dit is het Jaarverslag 2013 van Stichting Tusemekids, opgericht in oktober Stichting Tusemekids ondersteunt de Tanzaniaanse partnerorganisatie / projecteigenaar Tuseme Children Empowerment (TUCET) sinds TusemeKids heeft een kleine maar trouwe groep donateurs, familie, vrienden, en ondernemers vooral uit de grafische industrie. In 2009 werkte oprichter Nina Schoolenberg als vrijwilliger een halfjaar bij Tuseme Children Empowerment, daarna is ze jaarlijks teruggekeerd en het project blijven steunen. Tuseme Children Empowerment bestaat uit twee opvangtehuizen in het Noorden van Tanzania: - een permanent opvangtehuis in Kisongo, Arusha voor ca 25 straatjongens tussen 4 en 16 jaar. - een kinderdagverblijf in Moshi voor ca 60 kansarme kinderen tussen 4 en 7 jaar. Doel Stichting Tusemekids, gevestigd in Amsterdam, Nederland, heeft als doel het genereren van fondsen ter ondersteuning van Tuseme Children Foundation (TUCET) in Kisongo en Moshi, in het noorden van Tanzania. Al het geld dat we binnen krijgen wordt geoormerkt overgemaakt naar Tucet in Tanzania, met daaraan een direct doel gekoppeld. Tuseme Children Empowerment (afgekort TUCET) is de officiële naam van onze partner / project- eigenaar in Tanzania. Deze organisatie wordt gerund door Dominic Balama, opgeleid in streetcornerwork en kinderrechten. Tuseme betekent wij hebben een stem in het Swahili. Tuseme Children Foundation is opgericht in 2004 en heeft ten doel het in materiële en immateriële zin ondersteunen van kansarme kinderen in de omgeving van Moshi en Arusha. De vaste projecten van Tuseme Children Empowerment zijn: 1. De opvang van ca. 60 kansarme kinderen in het kinderdagverblijf in Mabogini, Moshi rural: - samen spelen en leren, iedere dag een beker voedzame pap - het bieden van elementaire medische zorg (regelmatige dokterscheck, medicijnen voor HIV- positieve kinderen, het beheren van een kleine basis apotheek) - het aanleggen van goede infrastructurele voorzieningen (water, klaslokalen, speelplaats, meubilair) 2. De opvang van ca 25 straatkinderen in Kisongo, Arusha, en hen een thuis bieden: - iedere dag een warme maaltijd en een veilig dak boven hun hoofd - kleding, schoenen, schoolmateriaal - het aanleggen van goede infrastructurele voorzieningen (water en zonne- energie, nieuw tehuis, groentetuin, meubilair) - het bieden van goede scholing en opleiding op primary of secomdary school - vocational training als bijvoorbeeld fietsenmaker of automonteur. Relatie & communicatie Er is geen formele relatie tussen Stichting Tuseme en Tuseme Children Empowerment. Stichting Tuseme verschaft TUCET volgens een ingediende en onderbouwde begroting naar behoefte geld voor de shelter in Kisongo, voor het kinderdagverblijf in Moshi, en voor specifieke projecten. De financiële rapportage van TUCET valt buiten de financiële verantwoording van Stichting Tusemekids.

2 Onkosten van Stichting Tusemekids zijn alleen het sturen van het geld via Western Union en de bankkosten. Alle andere onkosten en reizen worden door de leden van de stichting uit eigen zak betaald. We onderhouden e- mail contact met Tanzania over de activiteiten en besteding van de gelden. Verder onderhoudt TusemeKids de website Tusemekids en geeft updates door via Twitter en Facebook. Incidenteel via het eigen YouTube kanaal. Het contact tussen Stichting Tusemekids en TUCET: van Dominic Balama ontvangen we regelmatig e- mailverslagen van de activiteiten en de budgettering en financiële verantwoording van de besteding van de gelden. Dit kan nog worden verbeterd en is een agendapunt tijdens het geplande bezoek in januari 2014 van Wilma van Engeldorp. Fondsenwerving De maandelijkse kosten van levensonderhoud bij TUCET worden naast Tusemekids incidenteel meegefinancierd door andere fondsenwervende organisaties zoals Go Campaign in USA, Friends of Tanzania en lokale kerken en gemeenschappen in Moshi en Arusha. Voor TUCET is het moeilijk om nieuwe partners te vinden. We organiseren regelmatig e- mailacties, af en toe een kaartenactie. Het aantal donateurs dat maandelijks bijdraagt is toegenomen met een tiental personen. Leden van Stichting Tusemekids zijn: - Nina Schoolenberg, voorzitter - Wilma van Engeldorp Gastelaars, secretaris - Hans Schoolenberg, algemeen lid /e- mail fundraiser Eenmalige projecten Voor de eenmalige grotere projecten de afbouw van het huis, het aanleggen van water en elektriciteit heeft TusemeKids de steun hard nodig van bedrijven en ondernemers die het project voor een bepaald onderdeel willen adopteren. TusemeKids vindt het belangrijk om zoveel mogelijk de lokale bevolking uit Tanzania het werk te laten doen de timmerman, metselaar, elektricien, meubelmaker daar heeft het werk hard nodig! Al het werk wordt dus gedaan door lokale ondernemers, die goed opgeleid zijn en weten hoe in Tanzania de voorschriften voor bouwen en uitvoeren zijn. Ter controle van de opgegeven prijzen checkt TusemeKids incidenteel kosten bij andere projecten in Tanzania waar Nederlanders bij betrokken zijn.

3 Activiteiten (Stichting) Tusemekids Kinderdagverblijf TusemeKids Mabogini, Moshi rural : TusemeKids in Moshi rural is een kinderdagverblijf voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. De kinderen hebben hun moeder, vader of beide verloren, en wonen bij familie. Bij Tuseme kunnen de kinderen overdag spelen en leren met leeftijdsgenootjes. De kinderen krijgen eenvoudige lesjes in lezen, schrijven en rekenen, zodat ze zonder achterstand aan primary school beginnen. Elke ochtend krijgen ze een beker voedzame pap met maïs, rijst en noten, zodat zeker is dat ze in ieder geval één goede maaltijd per dag krijgen. Vanuit een kleine apotheek achter de school krijgen de kinderen de nodige medicijnen; deze fungeert ook als buurtapotheek waaruit de school een kleine inkomstenbron heeft. Voor het schooltje in Moshi is het donatiegeld besteed aan het bouwen van een tweede klaslokaal, nieuwe schoolbankjes, tinga- tinga tekeningen op de speelplaats, aan schoolmaterialen, schooluniformen en de dagelijkse beker pap. Ook een groot kerstfeest met maaltijd is een jaarlijkse traditie. De waterleiding is aangelegd en de speelplaats is geëgaliseerd. Een derde klaslokaal is in de maak. Het apotheekje is gevuld met medicijnen. Tusemekids levert een bijdrage aan de salarissen voor de leerkracht en een assistent leerkracht die ook helpt bij de lunch. Shelter vulnarable children TusemeKids Kisongo, Arusha Vanaf mei 2011 heeft Dominic Balama met een lokale aannemer en veel steun vanuit Stichting Tusemekids tien kilometer buiten Arusha in de heuvels van Kisongo een nieuw tehuis gebouwd. Het voorste deel was eind oktober 2011 klaar met 5 slaapkamers, een kantoortje, een leefveranda, stroom van één zonnepaneel en goed sanitair inclusief septic tank. Er is water uit een watertank van 5000 liter dat 2 x per week werd aangevoerd, zolang de vaste waterleiding er nog niet was. De jongens wonen er sinds oktober Medesponsors waren Go Campaign en lokale donoren (kerk, vrienden, ondernemers, familie van Balama). De kids gaan in de buurt op school. Alleen de oudere jongens zijn op secondary school en vocational training in Arusha. Activiteiten Stichting Tusemekids 2013 en toelichting op Jaarrekening 2013 Voortgang TusemeKids Moshi 2013 In 2013 zijn fondsen besteed aan leermaterialen, dagelijkse pap, schooluniformen, salarissen van de leerkrachten, de waterrekening en onderhoud van schoolbankjes en materialen. Ook is de kleine apotheek aangevuld met medicijnen voor de kinderen (sommigen zijn hiv- positief) en tegen kleine vergoeding voor verkoop in de wijk. Een derde klaslokaal is deels gebouwd (maar nog altijd niet voltooid) om de kinderen in verschillende leeftijdsgroepen te kunnen zetten.

4 Gerealiseerd: Salarissen Sinds najaar 2012 is er een nieuwe goed opgeleide jongere lerares (Fatouma, 28) met afwisselend als assistent Rachel of Naima. Vanaf zomer 2013 tot zomer 2014 kan Stichting Tusemekids de salarissen maandelijks betalen vanuit een gift van euro van de Peter van Vliet Foundation. Schoolterrein In 2013 is het schoolterrein ommuurd en de toegangspoort verlegd naar de dorpszijde in verband met de toeloop van de nieuwe moskee naast de school. Ook is de muur van de speelplaats aan de spoorlijn kant 2 meter verplaatst in verband met overstromingen. De speelplaats is aan die kant kleiner geworden, maar aan de dorpskant is er ruimte bij gekomen. Er is stromend water en maandelijks wordt de water rekening getaald. De lopende kosten van pap, schooluniformen en schoolmaterialen werden deels betaald uit de fondsen van Tusemekids. Begrafenis Helaas is een van de kinderen die vorig jaar het schooltje bezocht, Mazina, in Mawenzi hospital overleden aan de gevolgen van Aids. Tusemekids heeft de kosten voor de begrafeniskist - 75 euro betaald. De maandelijkse kosten van TusemeKids Moshi bedroegen in totaal 465 euro (deels ook gesponsord door Go Campaign) - papproject, iedere dag een maaltijd voor 90 kids 50 euro /mnd - schooluniformen, onderhoud, lesmateriaal, waterrekening 250 euro /mnd - salarissen van 1 onderwijzer en 1 assistent 80 euro /mnd - aanvulling apotheekje (basis medicijnen, pleisters e.d.) 30 euro /mnd Voortgang TusemeKids Kisongo 2013 De maandelijkse kosten van Tuseme Kids Kisongo bedroegen in totaal 1350 euro. (ook deels gesponsord door Go Campaign) - Water en onderhoud euro /mnd - Maaltijden voor 25 kinderen en vader/moeder euro /mnd - Kleding en schoenen euro /mnd - Primary school 20 jongens incl. eten en materiaal euro /mnd - Secondary school 5 jongens - 50 euro /mnd - Salaris vader en moeder euro /mnd Gerealiseerde eenmalige projecten Kisongo 2013 Maandelijkse kosten Periodiek is vooral geld gestuurd voor het eerste levensonderhoud: voedsel en kleding. Kosten voor school, uniformen en examengelden. Medische check, incidenteel waren een paar jongens ziek. Malaria? Agendapunt voor januari 2014: zijn de klamboes nog goed genoeg.

5 Water: Nadat in december 2012 de vaste waterleiding een feit was, is in juli 2013 is eindelijk het definitieve watercontract met het leger (die de waterleiding beheert in het gebied) voor de vaste waterleiding gesloten. Kosten contract 750 euro. Omdat water in de regio Arusha problematisch is, blijft het hopen dat het water elke dag uit de kraan komt. Agendapunt bij bezoek in Januari Kippen: In februari 2013 hebben we 675 euro gefundraised voor 100 kippen (1 kip= 5 euro), kippenvoer en start van de bouw van het kippenhok. Een keer per week hebben de jongens een ei op het menu als afwisseling. NB Ook van Friends of Tanzania (FOT) ontving Tucet $ dollar voor het kippenproject: deels voor eigen voorziening, deels voor Maasai vrouwen in de buurt, die van elk legsel van een kip het eerste kuiken terug zal geven aan Tucet. Bron: Newsletter FOT najaar Moestuin: In 2013 is 240 euro donatiegeld besteed aan het bouwklaar maken van een stuk grond bij het huis, schoffels, spaden e.d., groentenzaden, twee lorries mest. Diverse groenten zijn de jongens gaan verbouwen. Hiermee kunnen ze beter in hun eigen onderhoud voorzien, en hebben ze een bezigheid bij de shelter die toch enigszins afgelegen ligt. Melkgeitje en melkkoetje In mei 2013 hebben we 150 euro gestuurd voor de eerste melkgeit. Idee is om vier melkgeiten te houden waardoor de jongens dagelijks melk hebben. Ook hebben we in september 400 euro gestuurd voor een melkkoetje. Eerst moest de stal worden afgebouwd. Agendapunt bezoek januari Solarpanel In november 2013 is 100 euro gestuurd voor een nieuwe batterij voor het solarpanel. Uitstel van plannen De afbouw van het achterhuis, en de aanschaf van extra zonnepanelen schuift door naar Door de tuin is het project meer selfsupporting en duurzaam geworden. Langzamerhand verschuift de focus van Tuseme Kisongo in de richting van een zelfvoorzienend huis. De afbouw van het achterhuis heeft grote prioriteit. Dat geeft meer kansen op extra activiteiten voor mensen uit de buurt, en meer sociale betrokkenheid en een prettiger leefomgeving voor de jongens. Geplande activiteiten Stichting Tusemekids 2014 (gedetailleerde budgetten beschikbaar) Geplande eenmalige projecten kinderdagverblijf Moshi afbouwen van het derde klaslokaal 800 euro - een extra watervat voor reservewater incl. aanleg 500 euro - bijscholing van onderwijzeres voor creatievere lesmethoden 300 euro Geplande eenmalige projecten Kisongo Urgent: het afbouwen van de leer- en leefruimte in achterhuis euro - Afbouwen hek om groentetuin en ruimte kippen en geiten ivm safety - Bouw van extern keukengebouwtje euro - Aanleg van opvang regenwater / rainwaterharvesting voor irrigatie grond euro - Drie melkgeitjes a 150 euro 450 euro - Twee melkkoetjes 800 euro - Aanschaf en installatie van extra zonnepanelen euro

6 Asante sana sana! Namens alle Tuseme kinderen in Tanzania bedanken we al onze trouwe en nieuwe donateurs van het afgelopen jaar heel hartelijke voor jullie trouwe en enthousiaste steun! En we hopen natuurlijk dat jullie het komende jaar weer zo gul willen zijn. Nina Schoolenberg, voorzitter Stichting TusemeKids Dominic Balama, manager Tuseme Children Foundation Tanzania PO Box 959, 1000AZ Amsterdam

7 Jaarrekening 2013 Financieel verslag Stichting Tusemekids 2013 ANBI status sinds jan 2012 rek.nr. Rabobank KvK tuseme INKOMSTEN Banksaldo Inkomsten Giften in natura geen PM 1 PM PM PM Totaal UITGAVEN naar TusemeKids, Tanzania Bankkosten & Western Union Banksaldo Totaal Specificaties inkomsten Banksaldo Schenkingen particulieren Schenking Peter van Vliet Foundation Schenkingen bedrijven Totaal Specificaties uitgaven Tanzania Moshi school- materialen, pap, kleding Bijdrage lonen teachers school & househelp Kisongo Kisongo house-ondersteuning dagelijkse kosten Moestuin, melkgeit, koetje 890 Bouwkosten*2e*klaslokaal*Moshi* Opknappen schoolterrein Moshi Bouwkosten huis Kisongo Waterleiding Kisongo en solar Totaal Specificaties uitgaven in NL Kosten Western Union Kosten Rabobank Kosten vergunningen Totaal Kosten in % van opbrengsten* in percentages 4% 5% 3 5% 6% 1% * Leden van de NL stichting betalen zelf hun tickets, onkosten en verblijfskosten 1. giften als vijf laptops, speelgoed, schoolmateriaal, kleding 2. twee verblijfsvergunningen stagiaires 2009/2010 a 175 euro 3. de norm is gemiddeld 15,%%, en norm CBF is onder 25% 4. Voor de waterleiding is door de donateurs geschonken (inclusief 720 1%Club), door Tuseme Tanzania is direct aan waterleiding gespendeerd, 345 is uitgegeven aan urgente aan drinkwater gerelateerde dagelijkse kosten.

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011 Lunga Lunga, Kenia, December 2011 CHICA Een verhaal over Chica en de thuiszorg voor weeskinderen in Kenia. Om redenen van privacy zijn foto s, namen en werkelijke gebeurtenissen niet aan elkaar gekoppeld.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania

Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania Tjarda van Starkenborghweg 16 9954 TS Tinallinge 0595-441744/+31 55 750 6094 Rekeningnr.:

Nadere informatie

Bouw van een huis voor minmaal 12 ouderloze kinderen en hun verzorgers.

Bouw van een huis voor minmaal 12 ouderloze kinderen en hun verzorgers. Bouw van een huis voor minmaal 12 ouderloze kinderen en hun verzorgers. Op Java zijn 12 kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar die onze hulp nodig hebben. Wij willen minimaal deze 12 kinderen

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

Financieel verslag 2012

Financieel verslag 2012 Financieel verslag 2012 Inhoud Algemeen 3 Financiële onderbouwing 3 Verwachte ontwikkelingen 4 Financieel verslag 2012 5/6 Financiële onderbouwing en beleidsplan 2012 Sinds februari 2007, de oprichtingsdatum

Nadere informatie

REDEMPTION CHILDREN S HOME

REDEMPTION CHILDREN S HOME REDEMPTION CHILDREN S HOME JAARVERSLAG 2015 P.O. Box DM 4, Damongo, Tel: (+233) 024 4726 732 Email: abrahamsaaka@gmail.com, redemptionchildren@gmail.com 1 Jaarverslag 2015 Redemption Children s Home 2015

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Werving Pagina

Nadere informatie

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen.

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen. Nummer 6 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Secteur10 Jaarverslag 2016

Secteur10 Jaarverslag 2016 Delden, maart 2017 Secteur10 Jaarverslag 2016 Via dit jaarverslag legt de Stichting Secteur10 verantwoording af over de door haar uitgevoerde activiteiten in Burkina Faso en Kenia in het jaar 2016. Verder

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR UP4S te Deventer Jaarverslag 2016 1 KIM Deventer B.V. KvK 08206548. BTW nr. NL8212.70.928.B01. IBAN NL26 Rabo 0151 5445 30 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 1. Algemeen... 3 2. Koor... 3 3. Opdracht...

Nadere informatie

De cirkel van armoede doorbreken doe je samen

De cirkel van armoede doorbreken doe je samen De cirkel van armoede doorbreken doe je samen Financieel Jaarverslag 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Visie 3. Missie 4. Financiële rapportage baten 5. Financiële rapportage lasten Inleiding Hierbij bieden

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn

Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn Jaarverslag 2011 Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea te Apeldoorn INHOUD Voorwoord Pagina 1 Algemeen 3 2 Verslag van de projecten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019 Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Kenya Kinderen. Stichting Kenya Kinderen is opgericht op 07 mei 2009 door Erwin van Andel, Jan Brinkman en

Nadere informatie

Projecten Inhoudsopgave

Projecten Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Projecten 2017 Voorwoord 3 Missie 3 Het Jaar 2017 3 Projecten 2017 4 Eenmalige schenkingen 10 Balans 11 Baten en lasten 12 Uitgaven per project 13 Stichting Child s Dream,

Nadere informatie

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR UP4S te Deventer Jaarverslag 2015 1 KIM Deventer B.V. KvK 08206548. BTW nr. NL8212.70.928.B01. IBAN NL26 Rabo 0151 5445 30 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 1. Algemeen... 3 2. Koor... 3 3. Opdracht...

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 3. ORGANISATIE 5 4. FINANCIËN 6 VISIE 3 MISSIE 3

Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 3. ORGANISATIE 5 4. FINANCIËN 6 VISIE 3 MISSIE 3 Beleidsplan Stichting Little Superheroes 2017-2018 1 Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 VISIE 3 MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 SAMENWERKING MET LOKALE PARTNER(S) 3 PROJECTEN KORTE TERMIJN 4 PROJECTEN LANGE

Nadere informatie

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR UP4S te Deventer Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 1. Algemeen... 3 2. Koor... 3 3. Opdracht... 3 2. Jaarverslag... 4 2.1 Balans per 31 december 2017... 4 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet!

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! 0 NUMMER 37 Nieuwsbrief UP TO DATE In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Belangrijke data Pagina 2: Waar we vandaan komen Pagina 3: Waar we vandaan komen Pagina 4: Waar we vandaan komen Pagina 5: Waar we

Nadere informatie

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF)

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF) Stichting Labali O Aids F (LOAF) Stichting LOAF is opgericht in 2003 Fiscaalnummer 8129.39.451 KVK 140.76 464 Correspondentieadres: Beekstraat 38, 6231 LG Meerssen Bankrekeningnummer: NL51 INGB 000 95

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders JAARREKENING 2012 Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 en begroting 2017

Financieel verslag 2016 en begroting 2017 Financieel verslag 2016 en begroting 2017 Stichting Shide Children Home Dharan werd opgericht te Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister onder nummer: 34 10 83 66. De Stichting heeft ANBI-status.

Nadere informatie

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR UP4S te Deventer Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 1. Algemeen... 3 2. Koor... 3 3. Opdracht... 3 2. Jaarverslag... 4 2.1 Balans per 31 december 2014... 4 2.2 STAAT VAN BATEN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN

NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN (nr.30) (21-10-2016) Zoals inmiddels bekend zal zijn bij onze trouwe lezers schrijven wij twee maal per jaar een nieuwsbrief betreffende het Cornel Ngaleku Children Center

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bankrekeningnummer: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het idee...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2021 Naam Stichting Meraih Bintang RSIN Nummer 850320471 KvK 52152383 Referentie beleidsplan-2019-2021 Datum Januari 2019 Status Definitief Auteur(s) Anita Tax, voorzitter 1. Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Kids2School voor de jaren 2014-2016. Het plan omvat een overzicht van de doelstelling(en) en activiteiten

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag van. Stichting Kalyani

Financieel jaarverslag van. Stichting Kalyani Financieel jaarverslag van Stichting Kalyani 2016 Inhoud opgave Pagina 1-2 Algemene Financiën 2016 Pagina 3-4 Toelichting Financieel verslag Pagina 5 Toekomstverwachting Financieel verslag van de Penningmeester

Nadere informatie

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane In dit plan wordt het beleid voor de komende jaren vastgelegd. Het geeft inzicht in de manier waarop de Stichting Masibambisane haar doelstellingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2008. Stichting Chimding

Jaarverslag 2008. Stichting Chimding Stichting Chimding 2008 in vogelvlucht Februari - jong en oud spelen met het aangeschafte speelgoed Maart - school is af Leerlingen en leraren krijgen een uniform Maart de huizen hebben stomend water April

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2014

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2014 Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Kenya Kinderen. Stichting Kenya Kinderen is opgericht op 07 mei 2009 door Erwin van Andel, Jan Brinkman en

Nadere informatie

Jaarverslag 2008. Stichting All for Children. opgericht op 8 november 2007

Jaarverslag 2008. Stichting All for Children. opgericht op 8 november 2007 Jaarverslag 2008 Stichting All for Children opgericht op 8 november 2007 De stichting is gevestigd in Amsterdam en daar ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nr. 34286726 Postadres: 2e C. Huygensstraat

Nadere informatie

Stichting Oloonkolin Kenya Jaarverslag 2018

Stichting Oloonkolin Kenya Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 Amersfoort, 26 Januari 2019 Geachte bestuur, Hierbij presenteer ik u het jaarverslag 2018 van, samengesteld aan de hand van de op dit moment bekende gegevens. Hoogachtend, Vivian Mutindi

Nadere informatie

Stichting Destino rek.nr Rabobank te Brielle. Jaarverslag 2011

Stichting Destino  rek.nr Rabobank te Brielle. Jaarverslag 2011 Stichting Destino www.stichtingdestino.com rek.nr. 12.88.98.682 Rabobank te Brielle Jaarverslag 2011 Voorwoord Met veel genoegen bieden wij hierbij het Jaarverslag 2011 aan. Dit verslag is een verantwoording

Nadere informatie

Beleidsplan Liberi Foundation

Beleidsplan Liberi Foundation Beleidsplan 2016 2021 Liberi Foundation Inhoudsopgave 1. Over Liberi Foundation 2. Beleid 3. Ideologische grondslag 4. Communicatie 5. Inkomsten / uitgaven en vermogensbeheer 6. Bestuur Met dit beleidsplan

Nadere informatie

Oosterweg 4 6602 HD Wijchen Jaarverslag 2013

Oosterweg 4 6602 HD Wijchen Jaarverslag 2013 Jaarverslag 2013 1. Oprichting en doelstelling De Stichting Wijchen Wereldwijd is in 2009 ontstaan uit een samenwerking tussen De Rooms Katholieke parochie De Twaalf Apostelen en de Protestantse gemeente

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 De vakanties zitten erop, de scholen zijn weer begonnen, het werk hervat. Tijd om weer eens terug te kijken op wat er dankzij uw hulp in Muona gebeurd is het afgelopen jaar. In

Nadere informatie

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer Stichting Maanda Deventer 1 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN...3 SAMENSTELLINGSVERKLARING...3 BESTUURSVERSLAG...4 VISIE STICHTING MAANDA:...4 MISSIE STICHTING MAANDA:...4 BELEID STICHTING MAANDA...4 INFORMATIE OVER

Nadere informatie

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST JAARVERSLAG 2014 Ondanks het feit dat 2014 een jaar was, waarin overal op bezuinigd moest worden en iedereen steeds somberder werd over de vooruitzichten, heeft onze Stichting toch vooruitgang geboekt.

Nadere informatie

Meerjaren begroting 2013-2018 voor de ontwikkeling van Zorgboerderij Kings and Queens in Offinso, Ghana

Meerjaren begroting 2013-2018 voor de ontwikkeling van Zorgboerderij Kings and Queens in Offinso, Ghana Meerjaren begroting 2013-2018 voor de ontwikkeling van Zorgboerderij Kings and Queens in Offinso, Ghana Begroting Kosten Begroting Inkomsten Zorgkosten care centre En 2 extramurale cliënten Kosten ontwikkeling

Nadere informatie

Opgesteld voor de Gemeente Bussum

Opgesteld voor de Gemeente Bussum Stichting Water voor Masaï Rapport over de nieuwe waterpomp in Puna, Tanzania Opgesteld voor de Gemeente Bussum December 2014 Project achtergrond Voor de bouw van de derde waterpomp heeft Water voor Masai

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2015 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014.

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014. Financiële verantwoording 2015 Stichting Dutch Down Support Foundation Jaarverslag De stichting heeft in 2015 8.064 ontvangen aan donaties. Dat is 3.186 meer dan in 2014. De stichting heeft inmiddels een

Nadere informatie

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM Deventer B.V. KvK BTW nr. NL B01. IBAN NL26 Rabo EUR UP4S te Deventer Jaarverslag 2013 1 KIM Deventer B.V. KvK 08206548. BTW nr. NL8212.70.928.B01. IBAN NL26 Rabo 0151 5445 30 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 1. Algemeen... 3 2. Koor... 3 3. Capaciteitsopbouw

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Geactualiseerd juli 2016 Geactualiseerd maart 2017 Stichting Vrienden van Buro Lima, Raadhuisplein 22, 5473 GC Heeswijk-Dinther. tel.:

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru

Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru Boslaan 25, Lunteren Correspondentieadres: Spikhorst 49, 3927 DC Renswoude KvK 09115100 info@bethesdavoorperu.nl 1. Doelstelling In de statuten is de

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 van de Stichting Faridpur

Beleidsplan 2018 van de Stichting Faridpur Beleidsplan 2018 van de Stichting Faridpur Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Faridpur voor het kalenderjaar 2018. In dit plan vindt u informatie over de samenstelling van het bestuur

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gambia School Children 2011-2015

Beleidsplan Stichting Gambia School Children 2011-2015 Beleidsplan 2011-2015 Beleidsplan 2011-2015 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Gambia School Children. Ook informeren wij u over onze plannen

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Basis Beleid KaliTaman

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat RN Nijmegen tel

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat RN Nijmegen tel Jaarverslag 2017 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2017 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Stichting CHILD jaarverslag 2014

Stichting CHILD jaarverslag 2014 Stichting CHILD jaarverslag 2014 Stichting CHILD Adres: Benedendorpsweg 26, 6862 WJ Oosterbeek. Tel.: 0263336448 Bank: NL 43 RABO 0308423003 Website: www.stichtingchild.nl Email:jc.mulder@freeler.nl De

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn

Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn Jaarverslag 2012 Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea te Apeldoorn INHOUD Pagina Voorwoord 2 1 Algemeen 3 2 Verslag van de projecten

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting dak Beleidsplan 2019-2022 Inhoudsopgave Introductie...2 Beleidsplan..3 Missie en Visie 6 Strategische doelstellingen...7 Fondswerving..8 Financieel beleid.9 Introductie Albanië is een land met

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening Stichting Get On Hilversum

Rapport inzake de jaarrekening Stichting Get On Hilversum Rapport inzake de jaarrekening 2018 Stichting Get On Hilversum Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 6 Staat van baten en lasten over 2018 7 Algemene toelichting

Nadere informatie

A 99 KVK VA

A 99 KVK VA T.E.S.S. Unlimited ABN Amro NL ABNA 061.97.17.688 Tel: 0575-565874 Patrijsstraat 99 KVK 81814 6971 VA Brummen ANBI-Status 819906268 www.tessunlimited.com Jaarverslag 2016 De stichting heeft ten doel: Het

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2012

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2012 INHOUDSOPGAVE 1. Verslag bestuur 2. Balans per 31 december 2012 3. Staat van baten en lasten over 2012 4. Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 5. Controleverklaring 1 STICHTING VRIENDEN

Nadere informatie

Voorwoord... 3 1 Projecten in Brunapeg... 4

Voorwoord... 3 1 Projecten in Brunapeg... 4 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1 Projecten in Brunapeg... 4 1.1 Schoolmaaltijd... 4 1.2 Ondersteuning van weeskinderen... 4 1.3 Elektriciteitsproject Sangulube Secundary School... 5 1.4

Nadere informatie

Healthy Water 4 A Healthy Life

Healthy Water 4 A Healthy Life JAARVERSLAG 2012 Healthy Water 4 A Healthy Life Inhoudsopgave Voorwoord...2 Visie, Missie en Doelstelling...3 Visie...3 Missie...3 Doelstellingen...3 Nigeria...4 Toelichting...4 Malawi...4 Toelichting...4

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 mei 2017 te Naarden

Jaarverslag 2016 Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 mei 2017 te Naarden Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 16 mei 2017 te Naarden Voorwoord Hierbij presenteren wij met enige trots het Jaarverslag van Izingane Happy Foundation 2016. Met veel plezier kijken wij terug

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Grace4Needy wil een verschil maken in het leven van

Jaarverslag Stichting Grace4Needy wil een verschil maken in het leven van Jaarverslag 2016 Stichting Grace4Needy wil een verschil maken in het leven van (wees)kinderen in Kitale, Kenia. Zij doet dit door te helpen met 'eten', 'onderdak' en 'onderwijs'. Grace4Needy www.grace4needy.nl

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019 Beleidsplan Stichting A voor Afrika Juni 2019 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene gegevens... 3 3. Missie en visie... 4 4. Doelstelling... 4 3.1. Mayoka Primary School Tanzania... 4 3.2. Noodhulp

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer, Jaarverslag 2011 Haarlem Voorwoord Geachte Lezer, Dit is het jaarverslag van Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2011. Dit jaarverslag biedt een overzicht van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stichting Faja Lobi Friends For Future. Jaarrekening 2013. Jaarrekening. Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2013 2

Inhoudsopgave. Stichting Faja Lobi Friends For Future. Jaarrekening 2013. Jaarrekening. Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2013 2 Jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Bijlagen: pagina Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2013 2 Staat van Baten en Lasten 2013 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting de Derde Wereld Hulp (SDWH)

Beleidsplan Stichting de Derde Wereld Hulp (SDWH) Beleidsplan Stichting de Derde Wereld Hulp (SDWH) 2014 2016 Oprichting Stichting de Derde Wereld Hulp (SDWH), statutair gevestigd te Raalte, is opgericht op 5 juli 1982. Adres secretariaat : Keerweer 23,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016 2021 www.dierenweidemarnixplantsoen.nl Heemtuinpad 2 (bezoekadres) Marnixlaan 441 3132 PM Vlaardingen bestuur@dierenweidemarnixplantsoen.nl 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Jeevan Jyot Nederland SJJN

Jaarverslag. Stichting Jeevan Jyot Nederland SJJN Jaarverslag 2016 Stichting Jeevan Jyot Nederland SJJN Stichting Jeevan Jyot Nederland Dressselhuijsweg 22 4105 DB Culemborg tel. 0345 752373 SJJN@hotmail.com www.sjjn.nl KvK Utrecht 41187474 1 Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2017

Beleidsplan 2016-2017 Beleidsplan 2016-2017 En Classe beleidsplan 2016-2017 Inleiding In dit rapport staan de toekomstplannen van En Classe beschreven voor de jaren 2016 en 2017, inclusief bijbehorend benodigd budget per project.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 7 december 2011. Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome,

Nieuwsbrief nr. 7 december 2011. Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome, Nieuwsbrief nr. 7 december 2011 Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome, Aan het einde van het jaar brengen we u ook nu weer graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het St. Kizito Babies

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Beleidsplan 2014-2017 Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Februari 2014 Inhoudsopgave 1 Onze stichting 3 1.1 Visie, missie, strategie, kernwaarden 3 1.1.1 Missie 1.1.2 Strategie 1.1.3 Kernwaarden

Nadere informatie

1. Algemeen Doelstelling Balans per 31 december Staat van baten en lasten Toelichting op de balans 8

1. Algemeen Doelstelling Balans per 31 december Staat van baten en lasten Toelichting op de balans 8 Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2017 1. Algemeen 3 2. Doelstelling 4 Jaarrekening 2017 3. Balans per 31 december 5 4. Staat van baten en lasten 6 5. Algemene toelichting.. 7 6. Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Gambia-Kids 2014

Jaarverslag Stichting Gambia-Kids 2014 Jaarverslag Stichting Gambia-Kids 2014 Weer een jaar voorbij! Een jaar vol geweldige gerealiseerde projecten! In januari 2014 zijn we verder gegaan met de lopende projecten van 2013 of projecten die helaas

Nadere informatie

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM accounting & finance B.V. te Deventer. KvK BTW nr. NL B01. Bankrekening

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM accounting & finance B.V. te Deventer. KvK BTW nr. NL B01. Bankrekening UP4S te Deventer Jaarverslag 2011 1 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 1. Algemeen... 3 2. Koor... 3 3. Bijscholingsproject... 3 4. Opdracht... 4 2. Jaarverslag... 5 2.1 Balans per 31 december 2011...

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

Jaarverslag JAARVERSLAG Jule Stynestraat DR Utrecht of

Jaarverslag JAARVERSLAG Jule Stynestraat DR Utrecht of Jaarverslag JAARVERSLAG 2016 Jule Stynestraat 20 3543 DR Utrecht info@stichtingbroca.nl 06-45700750 of 06-48079720 Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1. Verslag van het bestuur... 4 1.2 Activiteiten...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING COLOURFUL CHILDREN DEN BOSCH 2014-2018

BELEIDSPLAN STICHTING COLOURFUL CHILDREN DEN BOSCH 2014-2018 BELEIDSPLAN STICHTING COLOURFUL CHILDREN DEN BOSCH 2014-2018 1. Inleiding De Stichting Colourful Children geeft scholing en onderdak aan verstandelijk en meervoudig beperkte kinderen in Zuid India De kinderen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA. Beleidsplan

Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA. Beleidsplan 2015 Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA Beleidsplan 2 Beleidsplan Stichting Vrienden van Rwanda Inhoudsopgave De stichting... 4 Doel van de Stichting... 4 Activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One Jaarverslag 2017 en Jaarrekening Stichting Step One 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2.Verslag door de penningmeester over het boekjaar 2017 3. Resultatenrekening 6 3. Balans 7 2 1.Voorwoord In het volgende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Geactualiseerd juli 2016; maart 2017; april 2019 Stichting Vrienden van Buro Lima, Raadhuisplein 22, 5473 GC Heeswijk-Dinther. tel.:

Nadere informatie

Stichting CHILD Jaarverslag & Jaarrekening 2016

Stichting CHILD Jaarverslag & Jaarrekening 2016 Stichting CHILD Jaarverslag & Jaarrekening 2016 Stichting CHILD Adres: Benedendorpsweg 26, 6862 WJ Oosterbeek. Tel.: 0263336448 Bank: NL 43 RABO 0308423003 Website: www.stichtingchild.nl Email:jc.mulder@freeler.nl

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2 Nummer 5 februari 2007 Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania Afgelopen najaar is Lars (bestuurslid van Sharing Worlds) weer naar Tanzania geweest en heeft een inspirerend bezoek gebracht

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2015

Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Hospice Wageningen-Renkum Melkweg 1 6707 CZ Wageningen tel: 0317-450047 email: vrienden@hospicewageningenrenkum.nl bankrekening nr.: IBAN NL30 RABO 0155 6526 99 ANBI nr: 8214.91.647

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids JAARVERSLAG 2011 Stichting Upendo4Kids Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Pagina 0. Inhoudsopgave 1 1. Voorwoord 2 2. Activiteiten 3 3. Publiciteit 4 4. Externe contacten 5 5. Interne organisatie 6 6. Financiën

Nadere informatie

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM accounting & finance B.V. te Deventer. KvK BTW nr. NL B01. Bankrekening

UP4S te Deventer. Jaarverslag KIM accounting & finance B.V. te Deventer. KvK BTW nr. NL B01. Bankrekening UP4S te Deventer Jaarverslag 2005 1 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 1. Algemeen... 3 2. Opdracht... 3 3. Jaarverslag... 4 3.1 Balans per 31 december 2005... 4 3.2 STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fursa 2016

Jaarverslag Stichting Fursa 2016 Jaarverslag 2016 1824 TE Alkmaar 072-5616979 info@fursa.nl Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Algemene gegevens 4 Missie en doelen 5 Acties en donaties 6 Fursa Centre Kenya 7 Toekomst 8 Jaarrekening

Nadere informatie