Activiteiten De OR zorgde in het schooljaar voor de ondersteuning bij verschillende schoolactiviteiten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activiteiten De OR zorgde in het schooljaar 2013 2014 voor de ondersteuning bij verschillende schoolactiviteiten."

Transcriptie

1 Jaarverslag Oud derraad Schooljaar

2 De ouderraad is geen wettelijk orgaan, toch hebben nagenoeg alle scholen een ouderraad in het leven geroepen. De ouderraad vertegenwoordigt de mening van alle ouders en helpt de school bij het organiseren van belangrijke en leuke zaken die normaal gesproken niet binnen het budget van de school vallen. Denk hierbij aan de schoolreis, Sinterklaasviering, Paasontbijt, versieren van de school etc. Het spreekt voor zich dat dit niet mogelijk is zonder de vrijwillige ouderbijdrage. Samenstelling Ouderraad De Ouderraad kende het hele schooljaar een bezetting van tien leden. De samenstelling was als volgt: Ilona Roelofs (voorzitter) Anneke Petri (secretaris) Angelique Slavenburg (penningmeester) Antoinette Rijntalder Dilek Saruhan-Yildiz Joke Florijn Dorinda Gommers Mark de Keizer Marie-Louise de Regt Betty Mauer/Tinie van Alphen woonden namens de directie en het team de vergaderingen bij. De ouderraad had dit schooljaar een stabiele bezetting. De samenwerking met de directie van de school verliep over het algemeen positief en constructief. Bijeenkomsten Ouderraad De Ouderraad vergaderde in het schooljaar zeven keer: Donderdag 17 oktober 2013 Woensdag 13 november 2013 Dinsdag 21 januari 2014 Dinsdag 11 maart 2014 Donderdag 15 mei 2014 (gezamenlijke vergadering met Ouderraad van obs De Kring) Maandag 2 juni 2014 Donderdag 3 juli 2014 De Ouderraad sprak tijdens deze vergaderingen onder meer over de volgende onderwerpen: Verkeersveiligheid bij de Anthonie Muysstraat Goede doelen Luizencontrole Fusie Annie M.G. Schmidtschool en obs De Kring Verzelfstandiging Montessorischool Activiteiten De OR zorgde in het schooljaar voor de ondersteuning bij verschillende schoolactiviteiten.

3 Hoofdluiscontrole Elke eerste woensdag na de schoolvakanties controleerde een aantal ouders de kinderen op hoofdluis. Dit gebeurde in de gebouwen aan de Anthonie Muysstraat en de Westfrankelandsestraat. Indien er hoofdluis werd geconstateerd nam de leerkracht contact op met de ouders van de betrokken kinderen. In de weken erna voerde de luizenbrigade extra controles uit. Er zijn dit jaar nieuwe kammen voor de controles gekocht. Kinderboekenweek Een aantal leden van de ouderraad hielp met de boekenverkoop tijdens de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar: Klaar voor de start. Sinterklaas Rond sinterklaas waren er verschillende activiteiten. De rommelpiet kwam langs en had voor alle kinderen een schoencadeau. Op de Montessorischool was er ook een pietenochtend. De intocht op school was dit schooljaar op het plein aan de Westfrankelandsestraat. Leden van de ouderraad brachten de Sint en zijn pieten naar de klassen, zorgden ervoor dat er strooigoed in de klassen was en zetten drinken klaar voor alle groepen. In de zakken zaten cadeautjes voor alle kinderen en natuurlijk had de sint ook een traktatie voor de leerkrachten en andere medewerkers van de brede school. De kinderen in de bovenbouw maakten surprises voor elkaar en kregen een groepscadeau. De ouderraad zorgde ervoor dat de pieten goed gekleed en geschminkt waren. Alle kleding is van te voren klaargelegd en indien nodig aangevuld. Verder zorgde de ouderraad ook voor de aankoop van al het drinken, strooigoed en verdere benodigdheden om de Sint en zijn pieten goed hun werk te laten doen. Verschillende ouders hielpen de pieten met het inpakken van de cadeaus. Kerst Elk jaar is er voor de kinderen een kerstdiner. Ook dit jaar namen alle kinderen een gerecht mee naar school om dit gezamenlijk op te eten. In de klassen werden eerst liedjes gezongen voor de ouders. Daarna gingen de kinderen eten. De kerstman verwelkomde de kinderen op beide gebouwen. Tijdens het eten kwam de kerstman in de klassen en had voor ieder kind een mandarijn. Voor de ouders was er tijdens het kerstdiner een borrel op het plein aan de Anthonie Muysstraat. Dit was voor de ouders van de Montessorischool en de Annie M.G. Schmidtschool. Leden van de ouderraad en andere ouders zorgden voor versiering van het gebouw aan de Anthonie Muysstraat en na afloop ook met het opruimen hiervan. De ouderraad deed de inkopen voor het kerstdiner en de kerstborrel. Pasen Dit jaar was er weer een paasontbijt voor de kinderen aan mooi gedekte tafels. Twee paashazen brachten paaseieren langs in de klassen. Er waren spelletjes en er werden liedjes gezongen. De ouderraad deed alle boodschappen voor het ontbijt en zorgde ervoor dat de paashazen goed geschminkt en gekleed waren.

4 Schoolreis Dit jaar was de laatste keer dat de Montessorischool en de Annie M.G. Schmidtschool samen op schoolreis gingen. De kinderen van de onderbouw gingen naar Plaswijckpark. De kinderen van de midden- en bovenbouw leefden zich uit in Drievliet. Een groot deel van de ouderbijdrage werd besteed aan de entree en de bushuur. Dank aan alle ouders en leerkrachten die de kinderen begeleidden! Musical Dit jaar hebben de schoolverlaters weer afscheid genomen met een musical in De Erker. Voor de Montessorischool, waar ook de leerlingen van groep 6 en 7 meededen aan de TVavond, verzorgden leden van de ouderraad een drukbezochte after borrel voor de ouders en kinderen. Voor de Annie M.G. Schmidtschool was er een musical waaraan ook groep 7 mee deed. Na de verrassingsdag voor groep 8 was er voor de kinderen een barbecue. Avondvierdaagse Voor de tweede keer liepen kinderen van beide scholen de Avondvierdaagse. Er deden dit jaar ongeveer veertig kinderen mee onder begeleiding van hun ouders. Iedere dag was er een pauzepunt waar de ouderraad fruit en wat te drinken serveerden. De ouderraad verzorgde de inschrijving en onderhield het contact met de ouders van kinderen die meeliepen. School beloonde de wandelaars met een mooie bloem. Schoolfotograaf Op woensdag 14 en donderdag 15 mei was de schoolfotograaf aanwezig op beide scholen. Alle individuele en groepsfoto s werden die dagen gemaakt. Ook was er de mogelijkheid om met broertjes en/of zusjes op de foto te gaan. Er was dit jaar weer gekozen voor een portretfoto met een blauwe achtergrond om een lijn te houden in de foto s van de afgelopen jaren. De ouderraad was aanwezig om te zorgen dat de kinderen en leerkrachten netjes op de foto konden. Verder onderhield de ouderraad het contact met de fotograaf en regelde de verkoop van de foto s. Sport De sportdag werd door school georganiseerd. De ouderraad zorgde voor een drankje en een koekje voor de kinderen. De sportdag kon alleen doorgaan met hulp van heel veel andere ouders. Dit jaar waren er twee schoolvoetbaltoernooien in Schiedam. Aan beide toernooien namen teams van de twee scholen deel. Ouders en leerkrachten begeleidden de kinderen. Leden van de ouderraad zetten de tassen met sportkleding klaar met daarbij een hapje en een drankje. Na afloop werd de kleding ook weer gewassen. Een middenbouwteam van de Montessorischool werd Schiedams kampioen! Oud papier Als vanouds werd elke tweede donderdag van de maand oud papier opgehaald. Twee of drie daartoe opgeleide ouders liepen mee met de wagen van Irado. Vooraf brachten de bovenbouwkinderen van de Annie M.G. Schmidtschool briefjes rond om buurtbewoners te informeren over de oud papier actie. De opbrengst is een belangrijke aanvulling op het budget van de ouderraad. Uit dit budget worden de activiteiten die in dit jaarverslag staan gefinancierd. Ondanks diverse oproepen lukte het helaas niet om meer ouders te vinden die mee wilden helpen.

5 Lief en leed Als er iets leuks of verdrietigs was met een kind of leerkracht verzorgde de ouderraad een attentie in de vorm van een kaartje of een bloemetje. Splitsing Annie M.G. Schmidtschool en Montessorischool Om de splitsing niet ongemerkt voorbij te laten gaan bood de ouderraad beide locaties een afscheidscadeau aan. 23 Jaar lang bestond de Annie M.G. Schmidtschool. De pleinen van beide locaties heten nu Annie M.G. Schmidtschoolplein zo valt op de straatnaamborden te lezen. Meester Herman schroefde ze op de gevel. Alle kinderen en leerkrachten zongen mee met het afscheidslied van Meester Rob. Na afloop kregen alle kinderen een ijsje.

6 Financiën Budget Aan het begin van het schooljaar is een budget afgesproken per leerling. Het totale budget is gebaseerd op het aantal leerlingen x 45 euro. De hoogte van het bedrag is aan het einde van voorgaand schooljaar vastgesteld. Hieronder volgt het overzicht van het budget per werkgroep met daarnaast de daadwerkelijke uitgaven. Te zien is dat we flinke meevaller hadden met de schoolreis. Dit komt voor een groot deel door de flinke korting die juf Betty nog geregeld heeft. Oosterhout is een afrekening van de twee voorgaande jaren. Dit verklaart het tekort. Kerst is ruim binnen budget gebleven zoals elk jaar. Ook Pasen is binnen budget gebleven. Een grote uitschieter is de post Onkosten. Hierin is een aantal onvoorziene uitgaven opgenomen, zoals de schoolpleinborden, de portokosten en de kosten voor het afscheid van de ouderraad van de Montessorischool en de Annie M.G. Schmidtschool.

7 Saldo Hieronder volgt een overzicht van de saldi van kas bank en spaarrekening per begin van het schooljaar (1 september 2013) tot het einde van het schooljaar (31 juli 2014). Er is hier een tweetal dingen te zien. A. Het gearceerde bedrag is het saldo van kas, bank en spaarrekening. Vanwege de verzelfstandiging van de Montessorischool en het samengaan van de Annie M.G. Schmidtschool met obs De Kring wordt dit bedrag in tweeën gesplitst ( 4297,30 / 2 = 2148,65). B. Er is een verschil van 200; bij een storting op de rekening is een verkeerd (wel bestaand) rekeningnummer opgegeven. De bank probeert dit nu terug te krijgen van die persoon, tot nu toe zonder succes. Ouderbijdrage Het percentage leerlingen waar geen ouderbijdrage voor is betaald is 15%. Het tekort voor het niet betalen van de ouderbijdrage is meer dan goed opgevangen door de opbrengst van het oud papier. Desalniettemin moet de trend doorbroken worden. Afgelopen jaren is dit percentage gestegen van 10% naar 15%.

8 Budget Afgelopen jaren is een budget gemaakt op basis van het aantal leerlingen x 45 euro. Voor dit jaar is afgesproken een budget per leerling te maken per werkgroep. Het nieuwe leerlingenaantal is nog 5 nieuwe instromers. Voor het budget gaan we uit van 125 leerlingen. Het totale budget zou in de oude situatie 125 x 45 zijn: 5625,00. Hieronder volgt een overzicht van het budget per werkgroep. Hiermee is de ouderbijdrage voor het schooljaar gelijk gebleven aan de ouderbijdrage van het schooljaar De verwachting is dat de ouderbijdrage voor het schooljaar wel zal stijgen.

Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015

Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015 Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015 Aanwezig: Antoinette (voorzitter), Marie-Louise (secretaris), Angelique S. (penningmeester), Angelique L., Dilek, Dorinda, Mark, Monique, Madelon, Tinie 1.

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018... 1 Budget 2017-2018... 2 Overzicht budget 2017-2018... 2 Opbouw budget 2017-2018...

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2016-2017... 1 Budget 2016-2017... 2 Overzicht budget 2016-2017... 2 Opbouw budget 2016-2017...

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 De OuderRaad De ouderraad houdt zich bezig met die werkzaamheden, die ertoe bijdragen dat het onderwijs op de school optimaal kan functioneren. Dit doet

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Inkomsten Uitgaven te kort/over ouderbijdrage 23.775,00 rente 195,35 andere inkomsten storting A4d 1.312,50 Joppedag 966,00 Joppedag 966,00 871,87 94,13 schoolreisje

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017 Algemeen Dit is het jaarverslag van de Ouderraad van PCB De Schakel in Leimuiden. Dit verslag betreft het schooljaar 2016 2017. In het afgelopen schooljaar heeft de Ouderraad (OR) 6 x vergaderd. De verslagen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Lisette van der Eerden-Mooij Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Realisatie schooljaar 2014-2015 4 2.1 Inkomsten 4 2.1.1 Ouderbijdrage 4 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

[Geef tekst op] Jaarverslag OR

[Geef tekst op] Jaarverslag OR [Geef tekst op] Jaarverslag OR 2016-2017 Jaarverslag Ouderraad KC BuitenRijck Schooljaar 2016/2017 1. Inleiding De Ouderraad ondersteunt het schoolteam bij de organisatie van vieringen en allerlei activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het jaarverslag en het financieel verslag van de ouderraad van O.B.S. De Twee Wieken. In dit jaarverslag brengen wij u op de hoogte van de activiteiten die de ouderraad

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013 2014 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de ouderraad van de Kardinaal de Jong School. De ouderraad bestaat uit 15 leden. Alle leden zijn ouders van

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50 Het Financieel Jaaroverzicht van de Activiteitencommissie 2014-2015 Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 INKOMSTEN UITGAVEN Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30 Jantje Beton * Carnaval 243,96

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2015-2016 Over de ouderraad 3 Samenstelling OR 3 Algemeen 3 Activiteiten 4 Kinderboekenweek 4 Sinterklaas 4 Kerst 4 Carnaval 5 Pasen 5 Verkeersexamen 5 Sport & spel 5 Koningsspelen

Nadere informatie

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013 Willibrord Ouderraad Stichting Jaarverslag Ouderbijdrage Willibrord Schooljaar 2012-2013 Geschreven door: Penningmeester Willibrord Ouderraad Financieel verslag gecontroleerd door de Kascommissie 2012-2013:

Nadere informatie

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd:

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd: JAARVERSLAG SCHOOLFONDS DE KLIPPER 2015-2016 Beste ouders, Het schooljaar 2015-2016 is goed afgesloten met een positief exploitatieresultaat van 77,53. De totale kosten (uitgezonderd enkele reserveringen)

Nadere informatie

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde.

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde. Inleiding Zodra een leerling op onze school komt, zijn de ouders/voogden/verzorgers lid van de Oudervereniging OBS De Boomgaard. Het bestuur van de Oudervereniging ligt bij de Ouderraad. Wat doet de Ouderraad?

Nadere informatie

Financieel verslag

Financieel verslag Financieel verslag 2016-2017 Voor u ligt het financieel jaarverslag 2016/2017 van de Ouderraad de Meander. De Ouderraad stelt zich ten doel het bevorderen van de samenwerking tussen ouders/verzorgers en

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

Jaarverslag 2017/2018 O.V. De triangel Gulpen

Jaarverslag 2017/2018 O.V. De triangel Gulpen Het schooljaar is voorbij en Oudervereniging De Triangel blikt terug op een prachtige reeks aan activiteiten: Direct na de zomer is de nieuwe ronde pingpongtafel in gebruik genomen en wat hebben de kinderen

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw Jaarverslag ouderraad OBS de Zilvermeeuw 2014-2015 Samenstelling ouderraad schooljaar 2013-2014: Voorzitter Penningmeester Secretaris Leden Simone van Esch Suzanne Paap Els Meijer Astrid Pletting Danielle

Nadere informatie

Voor u ligt het jaarverslag van de activiteiten van de oudercommissie van basisschool De Horizon in schooljaar 2015/2016.

Voor u ligt het jaarverslag van de activiteiten van de oudercommissie van basisschool De Horizon in schooljaar 2015/2016. Jaarverslag Oudervereniging De Horizon 2015/2016 Beste leden, Voor u ligt het jaarverslag van de activiteiten van de oudercommissie van basisschool De Horizon in schooljaar 2015/2016. De oudercommissie

Nadere informatie

W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5. Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016

W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5. Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016 W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5 Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016 Schoolvoetbal Elk voorjaar doen wij mee met het schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014 Geachte Ouders, Hierbij ontvangt u de uitnodiging en de stukken voor de Algemene Ledenvergadering van "Oudervereniging De Branding", welke zal plaatsvinden op woensdag 15 oktober om 20.00 uur, locatie

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING Overleg en samenstelling De oudervereniging bestaat uit een aantal leden, een voorzitter, penningmeester en secretaris. Er wordt ongeveer 7 maal per jaar vergaderd en eenmaal

Nadere informatie

Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel

Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel Algemeen Het schooljaar 2013-2014 is voor de oudervereniging financieel redelijk goed verlopen, ondanks een te zuinige berekening

Nadere informatie

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam.

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Wij hopen u op deze pagina s, alle duidelijkheid te geven over de ouderraad. Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan zien wij graag uw

Nadere informatie

Ouderraad. Jaarverslag ouderraad schooljaar

Ouderraad. Jaarverslag ouderraad schooljaar Jaarverslag ouderraad schooljaar 2017-2018 Met dit verslag willen wij u als ouder(s)/verzorger(s) laten weten wat de ouderraad heeft betekend voor uw kind(eren) op De Touwladder. Het afgelopen jaar heeft

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne Notulen OR vergadering 19 september 2017 Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, 1. opening Sophie opent de vergadering en neemt waar voor

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2014 2015 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de oudervereniging van de Kardinaal de Jong School. De oudervereniging bestaat uit 12 leden. Alle leden zijn

Nadere informatie

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Inhoudsopgave 1 Evenementen Commissie 3 2 Jaaroverzicht 4 3 Toetreding 6 4 Aftreding 6 5 VOMAR geld 6 6 Ouderbijdrage 6

Nadere informatie

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting Ouderraad Franciscus september 2018 Afsluiting schooljaar 2017 2018 Begroting 2018 2019 Inkomsten en uitgaven De inkomsten van het budget van de OR bestaat uit: Vrijwillige ouderbijdrage 10.795,50 in 2017-2018

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Het voorwoord Voor je ligt het inhoudelijke en financiële jaarverslag 2015/2016 van de Ouderraad van OBS de Tarthorst. Met behulp van vele ouders en teamleden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag Ouderraad RK De Marinx Schooljaar 20172018 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van het schooljaar 20172018 (182017 tot 182018). Hierin leggen wij (de ouderraad) verantwoording

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Jacinta-basisschool 2013-2014

Financieel jaarverslag Ouderraad Jacinta-basisschool 2013-2014 Financieel jaarverslag Ouderraad Jacinta-basisschool 2013-2014 De ouderraad beheert de ouderbijdrage die jaarlijks voor elke leerling gevraagd wordt voor uitgaven waarvoor de school geen vergoeding krijgt.

Nadere informatie

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting Ouderraad Franciscus september 2017 Afsluiting schooljaar 2016 2017 Begroting 2017-2018 Inkomsten en uitgaven De inkomsten van het budget van de OR bestaat uit: Vrijwillige ouderbijdrage 11.775 in 2016-2017

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2012 2013 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de ouderraad van de Kardinaal de Jong School. De ouderraad bestaat uit 12 leden. Alle leden zijn ouders van

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad OBS Sprengenpark 1 INHOUDSOPGAVE De Ouderraad 2 Financieel verslag ouderraad 2014 / 2015 3 Balans Ouderraad 4 Resultaat schooljaar 2014/2015 5 1 DE OUDERRAAD

Nadere informatie

De kascontrole is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma.

De kascontrole is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma. Kascontrole De kascontrole 2015-2016 is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma. De kascommissie is akkoord met de gepresenteerde cijfers van schooljaar 2015-2016 en stelt

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Verslag van het bestuur... 3 1.2 Kosten activiteiten OR... 3 1.3 Financiële ondersteuning school... 3 1.4 Overige

Nadere informatie

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2016-2017 Pagina 1 van 5 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste

Nadere informatie

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2015-2016 Veghel, 29 september 2015 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Jaarverslag Schooljaar 2017-2018 Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Inhoud 1 INLEIDING 1 2 DOEL VAN DE OUDERVERENIGING 1 3 SAMENSTELLING OUDERVERENIGING 1 3.1 SAMENSTELLING

Nadere informatie

STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012

STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012 STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012 Voorzitter: Tonnie Ligtermoet Penningmeester: Esther Roode-de Jong Datum: 5 oktober 2012 ALGEMEEN De Stichting OBS De Pionier Combi beheert

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting Jaarverslag Ouderraad 2016-2017 Jaarrekening 2016-2017 Begroting 2017-2018 1 Inhoud Jaarverslag ouderraad 2016-2017... 3 Jaarrekening 1 september 2016 t/m 1 september 2017 2017... 5 Balans per 15 November

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

T STARTBLOK 2011-2012

T STARTBLOK 2011-2012 T STARTBLOK 2011-2012 Voor u ligt het jaarverslag van de oudervereniging. Het verslag zal tijdens de jaarvergadering op maandag 29 oktober 2012 besproken worden. Onze oudervereniging bestond in 2011-2012

Nadere informatie

Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar

Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar 2016-2017 Samenstelling SR (vice voorzitter) (voorzitter) (penningmeester) (secretaris) Chantal Verkade (tweede penningmeester en tweede secretaris) Vanuit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012 * Basisschool Bitswijk 13 november 2012 klankbord * We zijn alweer op school Drinken inschenken Heel veel broodjes smeren Thee zetten Melk inschenken *Nationaal schoolontbijt Lopend buffet Gezellig samen

Nadere informatie

September week 36 t/m 39

September week 36 t/m 39 September week 36 t/m 39 Welkom (weer terug) op school! 3 1 e Schooldag 4 5 6 7 8 9 In de eerste schoolweek is er luizencontrole in alle groepen 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Prinsjesdag; 17:00-18:00 Klasinformatie

Nadere informatie

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!!

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!! Algemeen Beste ouders, Gedurende het hele jaar worden op school diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd. De organisatie en coördinatie liggen in eerste instantie bij het team van leerkrachten

Nadere informatie

Oecumenische basisschool

Oecumenische basisschool Jaarverslag 2014 / 2015 2015 / 2016 Ouderraad Oecumenische basisschool De Trimaran Ouderraad De Trimaran / Rekening 2013-2014 2014-2015 Omschrijving 2014-2015 Rekening Werkelijk 2014-2015 Verschil begroting/

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 Ouderhulp brochure Zoals elk jaar vragen wij de ouder om onze ouderhulp brochure in te vullen zodat we weten welke ouders we bij welke activiteit om hulp mogen

Nadere informatie

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort Schooljaar 2010-2011 1 Balans 1 aug 2010 1 aug 2011 1 aug 2011 1 aug 2012 Bezittingen Giro Stam 11.526

Nadere informatie

Jaarverslag 2017/2018. Ouderraad CBS De Rank

Jaarverslag 2017/2018. Ouderraad CBS De Rank Jaarverslag 2017/2018 Ouderraad CBS De Rank Algemeen Samenstelling ouderraad De ouderraad is in schooljaar 2017/2018 als volgt samengesteld: Pascal Kwakman Linda van Staveren Esther Bal Nicole Neall Barbara

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar

Jaarverslag schooljaar Vereniging Ouderraad de Boemerang 18 SEPTEMBER 2017 Opgesteld door: Manon Holtman Inhoudsopgave Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Vereniging Ouderraad de Boemerang 1. INLEIDING... 2 2. KAMP GROEP 8... 3

Nadere informatie

Sociaal en financieel jaarverslag Oudervereniging Montessorischool de Vleugel Schooljaar 2015/2016

Sociaal en financieel jaarverslag Oudervereniging Montessorischool de Vleugel Schooljaar 2015/2016 Sociaal en financieel jaarverslag Oudervereniging Montessorischool de Vleugel Schooljaar 2015/2016 Inleiding Voor u ligt het sociaal jaarverslag van het schooljaar 2105/2016 van de montessorischool de

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

De ouderraad heeft ten doel: Het bevorderen en onderhouden van een goed contact en een goede samenwerking tussen ouders en de school.

De ouderraad heeft ten doel: Het bevorderen en onderhouden van een goed contact en een goede samenwerking tussen ouders en de school. De ouderraad heeft ten doel: Het bevorderen en onderhouden van een goed contact en een goede samenwerking tussen ouders en de school. Op praktische wijze meehelpen met /en het organiseren van verschillende

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt 2011-2012 1 Inhoudsopgave Samenstelling bestuur... 3 Voorwoord... 3 Jaarvergadering... 4 Activiteiten Oudervereniging... 4 Communicatie en overleg... 4 Dag

Nadere informatie

Jaarverslag Tweco

Jaarverslag Tweco Jaarverslag Tweco 2016-2017 Inhoud 1. LEDEN VAN DE TWEEMASTER EVENEMENTENCOMMISSIE (TWECO) 3 2. COMMISSIES 4 3. FINANCIEEL JAARVERSLAG 12 4. DECHARGE 13 5. VOORUITBLIK 2017-2018 14 1. Leden van de Tweemaster

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School. Inleiding

Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School. Inleiding Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School Inleiding Dit verslag beschrijft het schooljaar 2011-2012 en de rol van de Ouderraad hierin. Ook de financiële verantwoording is in dit verslag opgenomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief November 2018 10-minutengesprekken Pietenochtend EU-Schoolfruit Kosten schoolreis & kamp Surprises Fietscontrole Oud papier Ouderenquête 10-minutengesprekken Op maandag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Jaarverslag 20176-2018 Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Algemeen Elk jaar wordt door de oudervereniging een financieel jaarverslag gepresenteerd.

Nadere informatie

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Stichting Beheer Oudergelden Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Aanwezig: Bestuursleden: Aafje ter Avest, Karin Hogervorst en Janke Verheij,

Nadere informatie

ZAKELIJKE OUDERAVOND. Datum: maandag 30 oktober 2017 Aanvang: 19:00 uur. Plaats: De Duinstee

ZAKELIJKE OUDERAVOND. Datum: maandag 30 oktober 2017 Aanvang: 19:00 uur. Plaats: De Duinstee ZAKELIJKE OUDERAVOND Datum: maandag 30 oktober 2017 Aanvang: 19:00 uur Plaats: De Duinstee Inhoud Agenda Notulen Zakelijke Ouderavond 31oktober 2016 Jaarverslag Oudervereniging / Medezeggenschapsraad Financieel

Nadere informatie

Marit Dries, Adjunct-directeur is aangeschoven en heeft zich voorgesteld

Marit Dries, Adjunct-directeur is aangeschoven en heeft zich voorgesteld Notulen OV-vergadering maandag 6 juni 017 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : (vz), Diana,,,, Desiree, Daniëlle Kramer, Daniëlle Paez Porraz, (scr),, Anna, Daniëlle Haverkort, Marcia,, Cindy, Carla,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014 Ouderraad obs De Violier

Jaarverslag 2013 2014 Ouderraad obs De Violier Jaarverslag 2013 2014 Ouderraad obs De Violier In dit jaarverslag komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Inleiding 2. Doel en taken van de Ouderraad van OBS De Violier 3. Activiteiten schooljaar

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015. Oudervereniging Openbare Daltonschool Het Valkhof

Jaarverslag 2014-2015. Oudervereniging Openbare Daltonschool Het Valkhof Jaarverslag 2014-2015 Oudervereniging Openbare Daltonschool Het Valkhof Oudervereniging Openbare Daltonschool Het Valkhof Jaarverslag 2014/2015 2/5 Voor u ligt het jaarverslag van de Oudervereniging Het

Nadere informatie

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2016-2017 Veghel, 13 september 2016 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar OUDERKALENDER Schooljaar 2018-2019 Augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 8 19 20 21 22 23 24 25 26 27 1 e schooldag 28 29 30 31 September 2018 1 2 3 Deze week: luizencontrole 4 Start

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014

NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014 NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014 Aanwezig: Suzanne,Tineke, Sjef, Margo, Wilma, Sandra H, Merel, Conny, Luciënne, Gwen, Ellen, Joost, Linda, Margo, Joyce Afwezig met melding: Sandra de W,

Nadere informatie

Financieel overzicht schooljaar 2014 2015

Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 Algemeen In verband met een storende fout in de berekening van het aantal leerlingen in 2014 2015 is in de begroting met verkeerde aantallen gerekend. Omdat dit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de ouderraad... 4 Taak van de ouderraadsleden... 5 Ouderbijdrage... 7 Organisatie van de ouderraad... 7 Vergaderdata ouderraad... 12 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

Onze school als Basis voor de toekomst..

Onze school als Basis voor de toekomst.. Onze school als Basis voor de toekomst.. OUDERRAAD: WAT IS DAT? Als u aan de ouderraad denkt dan zult u zich waarschijnlijk afvragen: Wat doet een ouderraad? De ouderraad is een groep ouders die door middel

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Maandag 17 oktober 2016 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad obs De Violier

Jaarverslag Ouderraad obs De Violier Jaarverslag 2017 2018 Ouderraad obs De Violier In dit jaarverslag komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Inleiding 2. Doel en taken van de Ouderraad van OBS De Violier 3. Activiteiten schooljaar

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 Beste Ouders en Verzorgers. Met enige trots presenteert de Stichting Ouderraad OBS Het Zand haar allereerste jaarverslag! Sinds 11 maart

Nadere informatie

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21Inleveren overblijfovereenkomst en foto/video toestemmingsformulier 28 100-jarig bestaan ZOMERVAKANTIE 22 23 24 25 Rapporten inleveren 29 100-jarig

Nadere informatie

Jaarverslag. Ouderraad

Jaarverslag. Ouderraad Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014-2015 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Pietengym groep 1 tot en met groep 4

Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Afgelopen donderdag hadden de groepen 1 tot en met 4 pietengym. Alle kinderen zagen er prachtig uit in hun mooie pietenpak. Er waren zelfs kinderen als piet geschminkt.

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging ICBS De windroos schooljaar

Jaarverslag Oudervereniging ICBS De windroos schooljaar Jaarverslag Oudervereniging ICBS De windroos schooljaar 2015-2016 Ouderraad ICBS De Windroos De Ouderraad (OR) is het bestuur van de Oudervereniging van ICBS De Windroos. Het bestuur heeft in het schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran Jaarverslag 2008 / 2009 Begroting 2009/ 2010 Ouderraad Oecumenische Basisschool De Trimaran Ouderraad De Trimaran Begroting / Rekening 2008-2009 Begroting 2009-2010 Omschrijving Begroting Rekening Verschil

Nadere informatie

Reguliere vergadering. Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 2017

Reguliere vergadering. Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 2017 Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 17 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : Angelique (vz), Wendy, Diana,, Necati(scr), Desiree, Cynthia, Rosaima, Marcia, Daniëlle Paez Porraz, Carla, Ineke

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 28 september 2018 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! 3 oktober 2018 start Kinderboekenweek 2018 8 oktober 2018 ouderavond voor

Nadere informatie

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Ouderraad Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Jaarverslag 2014-2015 OR CBS de Brandaris blz. 2 Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Bijlagen: - Balans 1 - Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad Basisschool Amby. 30 oktober 2018

Jaarvergadering Ouderraad Basisschool Amby. 30 oktober 2018 Jaarvergadering Ouderraad Basisschool Amby 30 oktober 2018 Inhoud Algemeen Samenstelling Werkgroepen en resultaten Financiën Verantwoording 2017-2018 Kascontrolecommissie Begroting 2018-2019 Afsluiting

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar 2014/2015 Jaarplan schooljaar 2015/2016

Jaarverslag schooljaar 2014/2015 Jaarplan schooljaar 2015/2016 Jaarverslag schooljaar 2014/2015 Jaarplan schooljaar 2015/2016 Stichting Ouderraad Protestant-Christelijke basisschool De Regenboog Page 1 of 11 Inhoudsopgave Jaarverslag: Inleiding 4 Activiteiten 5 1.

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Woensdag 30 september 2015 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie