1 systeem, 1 plan, 1 overeenkomst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 systeem, 1 plan, 1 overeenkomst"

Transcriptie

1 1 systeem, 1 plan, 1 overeenkomst (RAAM) OVEREENKOMST Blok A: Aanhef A1 DE ONDERGETEKENDEN: De gemeente X, zetelende te... ingevolge het bepaalde in artikel 171 Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester..(naam).., en namens hem zijn gemachtigde(n) ( naam+ wethouder (portefeuille) handelend ter uitvoering van het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente X van (datum collegebesluit), hierna te noemen Gemeente. En de aanbieder of gecertificeerde instelling (naam)..., zetelende te...rechtsgeldig vertegenwoordigd door... en hierna te noemen Aanbieder. De Gemeenten afzonderlijk aan te duiden als: De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht, Weesp, Wijdemeren en Woerden en in deze overeenkomst als Gemeente en indien van toepassing gezamenlijk aan te duiden als Gemeenten en/of Regio Utrecht West. Gemeente en Aanbieder gezamenlijk te noemen Partijen en in die hoedanigheid afzonderlijk als Partij.

2 A2 OVERWEGENDE DAT: met de invoering van de Jeugdwet (Staatsblad 2014, 105) en De Wmo 2015 (Staatsblad 2014, 281) per 1 januari 2015 de afzonderlijke Gemeenten van regio Utrecht West, individueel bestuurlijk en budgettair verantwoordelijk zijn voor zorg voor jeugdigen en de extramurale begeleiding voor volwassenen (functies Begeleiding Individueel, Begeleiding Groep en Kortdurend Verblijf); de Gemeenten, ter uitvoering van de hierboven bedoelde taak, afspraken maken met aanbieders ten behoeve van de hulp aan Jeugdigen en volwassenen; de Gemeenten van regio Utrecht-West, te weten: De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Woerden, Montfoort, Oudewater, Wijdemeren en Weesp de intentie hebben de hulp individueel te subsidiëren dan wel in te kopen; de individueel ingekochte zorg t.b.v. overzichtelijkheid is samengevoegd in deze overeenkomst; de algemeen geldende bepalingen worden beschreven in: Blok B; het onderscheid tussen subsidie dan wel ingekochte zorg wordt aangegeven per domein, onderverdeeld in de onderstaande blokken: Blok C Jeugd en opvoedhulp (opgenomen in het RTA 1 van Utrecht West); Blok D JeugdzorgPlus (opgenomen in het RTA van Utrecht West); Blok E Jeugd en opvoedhulp (niet opgenomen in het RTA van Utrecht West); Blok F Jeugd-GGZ (opgenomen in het RTA van Utrecht West); Blok G Jeugd-GGZ (niet opgenomen in het RTA van Utrecht West); Blok H Jeugd-GGZ (AWBZ) (vrijgevestigden); Blok I Kmb (opgenomen in het RTA van Utrecht West); Blok J Kmb (niet opgenomen in het RTA van Utrecht West) Blok K Extramurale begeleiding volwassenen; de voor u als partij van toepassing geldende blokken is blok H en na blok B bijgevoegd. 1 Regionaal Transitiearrangement (RTA)

3 Blok B: Inhoudelijke bepalingen: DE PARTIJEN KOMEN OVEREEN ALS VOLGT: Artikel 1 Begrippen 1.1 De begripsbepalingen zoals vastgelegd in artikel 1.1 van de Jeugdwet en in artikel van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 zijn onverkort van toepassing op deze Overeenkomst. 1.2 Aanvullend op het eerste lid hebben de volgende begrippen de volgende betekenis: Behandelplan Gemeente Inwoner Overeenkomst Prestaties Prestatie Consultatie Onderdeel van de Overeenkomst tussen Jeugdige en Aanbieder. Het behandelplan beschrijft het doel en de wijze (inhoud en aanpak) waarop de doelstelling wordt bereikt, de diagnose op inzichtelijke wijze weergegeven in termen van somatische, psychiatrische en sociale aspecten van de stoornis, de periodieke evaluatie en bijstelling van het behandelplan en de wensen, behoeften en de keuzen van de Jeugdige. Dit is gelijk aan het hulpverleningsplan zoals het in de Jeugdwet wordt genoemd. De in Nederland (Caraïbisch deel uitgezonderd) gelegen gemeente op welke het Woonplaatsbeginsel van toepassing is. Ingezetene van de Gemeente. Deze Overeenkomst. De levering van hulp en/of zorg door de Aanbieder of de Gecertificeerde Instelling. Overleg tussen de Gemeente en een andere hulpaanbieder, Verwijzer, Gecertificeerde instelling of Jeugdreclassering waarbij de vragende partij (niet zijnde Opdrachtnemer) of Verwijzer in het kader van toegang tot hulp, doorverwijzing of diagnostiek van een onder zijn of haar verantwoordelijkheid in behandeling zijnde Jeugdige en/of volwassene, gerichte vragen stelt aan de Aanbieder ter verbetering van de toegang tot de best passende hulp en/of zorg, doorverwijzing of diagnostiek voor de inwoner. Regeling Zorgverzekering Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 1 september 2005, nr. Z/VV , houdende regels ter zake van de uitvoering van de Zorgverzekeringswet. Systeem Toezichthouder Ouders, gezinsleden, familieleden, partners, jeugdige of andere betrokkenen die van invloed zijn op het functioneren van de ouders, gezinsleven, familieleden, partners of jeugdige. De met toezicht op de hulp, zorg, Kinderbeschermingsmaatregelen en Jeugdreclasseringsmaatregelen belaste ambtenaren van de betrokken Inspecties, als bedoeld in artikel 9.2 Jeugdwet (inspectie Jeugdzorg, Inspectie Veiligheid en Justitie, Inspectie Gezondheidszorg) en artikel Wet maatschappelijke ondersteuning 2015.

4 Verwijzer Huisarts, medisch specialist, jeugdarts of andere, door het College van Burgemeester en Wethouders aangewezen verwijzer. 1.3 Verwijzingen in deze Overeenkomst zijn verwijzingen naar de artikelen en overwegingen van en bijlagen bij deze Overeenkomst, tenzij iets anders is bepaald. Verwijzingen naar artikelleden zijn steeds verwijzingen naar leden in hetzelfde artikel, tenzij iets anders is bepaald. Artikel 2 OPDRACHT 2.1 De opdracht van de Gemeente aan Aanbieder houdt in: het leveren van hulp en/of zorg conform de bepalingen in deze Overeenkomst en de bijbehorende bijlagen. 2.2 Deze Overeenkomst is uitdrukkelijk niet van toepassing op hulp en/of zorg waarvoor een tegemoetkoming op grond van een andere wet dan de Jeugdwet en de Wmo 2015 bestaat of zou moeten bestaan (onder meer de Wet langdurige zorg). Indien hiervan sprake is heeft Aanbieder geen aanspraak op vergoeding van kosten door de Gemeente. 2.3 Op deze Overeenkomst zijn, voor zover daarvan hierna niet uitdrukkelijk wordt afgeweken in deze Overeenkomst en voor zover niet in strijd met de aard van de verstrekking (subsidie), de Algemene Inkoopvoorwaarden van de VNG conform Bijlage E van toepassing. Aanbieder heeft deze voorwaarden in zijn bezit, is ermee bekend en heeft de toepasselijkheid ervan geaccepteerd. 2.4 Voor zover een bepaling in de bijlage bij deze Overeenkomst in tegenspraak is met een bepaling in de Overeenkomst, prevaleert de bepaling in de Overeenkomst. Vervolgens zijn in de navolgende rangorde van toepassing: o het inkoopdocument AWBZ van 14 juli 2014 en het inkoopdocument Jeugd & opvoedhulp (J&O), Jeugd GGZ en Kind met Beperking (KmB, AWBZ 18-) van 2 juli 2014 inclusief de Nota s van inlichtingen en het inkoopdocument Vrijgevestigden samenwerkende gemeenten regio Utrecht west: Generalistische Basis en gespecialiseerde jeugd-ggz en Dyslexie-zorg o de VNG model Algemene Inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten 2.5 Het werkingsgebied waarvoor de Overeenkomst is gesloten omvat het grondgebied van de Regio Utrecht West gemeenten. 2.6 Eventuele (algemene) voorwaarden van Aanbieder zijn uitdrukkelijk niet van toepassing tussen partijen bij deze Overeenkomst. Artikel 3 DUUR EN EINDE VAN DE OVEREENKOMST 3.1 De Overeenkomst wordt gesloten voor de duur van één jaar, ingaande op 1 januari Zij eindigt op 1 januari 2016 of zoveel later of eerder als in de volgende leden van dit artikel bepaald. 3.2 Een Gemeente mag, de in lid 1 genoemde periode eenmaal verlengen met een periode van één jaar, zodat de verlengde periode uiterlijk op 1 januari 2017 zal eindigen. Indien een Gemeente van deze verlenging gebruik wenst te maken, bericht de Gemeente dat uiterlijk op 1 oktober 2015 schriftelijk aan de Aanbieder. Bij verlenging van de periode gelden dezelfde voorwaarden zoals beschreven in deze Overeenkomst.

5 3.3 De Aanbieder bericht de Gemeente binnen één (1) maand na de in het vorige lid genoemde bericht van verlenging, als de Aanbieder niet instemt met verlenging van de Overeenkomst. In dat geval eindigt de Overeenkomst bij het verstrijken van de alsdan geldende periode. 3.4 De Gemeente organiseert minimaal eenmaal per jaar, en verder zo vaak als de Gemeente noodzakelijk acht, een overleg met de Aanbieder om de bepalingen van de Overeenkomst te evalueren. 3.5 Gemeente kan pas overgaan tot verlenging van de Overeenkomst na positieve evaluatie door Gemeente van de voorgaande contractperiode. Evaluatie vindt uiterlijk 1 september 2015 plaats. 3.6 Partijen bepalen in nader onderling overleg de frequentie van het overleg over de uitvoering en monitoring van de contractafspraken. Artikel 4 KWALITEIT DIENSTVERLENING 4.1 Binnen de kaders van de Overeenkomst neemt Aanbieder ten opzichte van de Inwoner bij de uitvoering van zijn werkzaamheden de zorg en/of de jeugdbescherming van een goed hulpverlener in acht en handelt daarbij in overeenstemming met de op hem rustende verantwoordelijkheid, voortvloeiende uit de voor hem of haar geldende professionele standaard. 4.2 Aanbieder garandeert dat hij voldoet aan alle (kwaliteits)eisen zoals deze zijn beschreven in Bijlage D. 4.3 Aanbieder garandeert dat hij voldoet aan de voor hem van toepassing zijnde heersende wet- en regelgeving, in het bijzonder: a) Boek 7, titel 7, afdeling 5 van het Burgerlijk Wetboek (WGBO); b) Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG), voor zover sprake is van zorg op grond van de Jeugdwet. 4.4 Indien Aanbieder gesloten Jeugdhulp levert, dient Aanbieder ook te voldoen aan de extra eisen die de Jeugdwet hier in hoofdstuk 6 aan stelt en bovendien aan het Kwaliteitskader Gesloten Jeugdzorg. Artikel 5 TOELEIDING HULP EN ZORG Onderliggende artikelen zijn separaat opgenomen in de blokken. Artikel 6 SROI (Social Return On Investment) 6.1 De Aanbieder spant zich in om 5% van de opdrachtsom aan te wenden voor Social Return activiteiten. 6.2 De in lid 1 genoemde activiteiten mogen in de opdracht worden uitgevoerd, maar ook in de bedrijfsvoering van de Aanbieder, of bij een onderaannemer of toeleverancier. 6.3 De Gemeente gaat in overleg met de Aanbieder nader invulling geven aan de in lid 1 genoemde Social Return.

6 Artikel 7 BEKOSTIGING VAN AANBIEDER Onderliggende artikelen zijn separaat opgenomen in de blokken. Artikel 8 ADMINISTRATIEVE VERPLICHTINGEN Onderliggende artikelen zijn separaat opgenomen in de blokken. Artikel 9 MATERIELE CONTROLE 9.1 De Gemeente is gerechtigd tot materiële controle en tot fraudeonderzoek, te verrichten op de wijze zoals aangeduid in artikel 7.4 Regeling Zorgverzekering. De bepalingen van hoofdstuk 7 van de Regeling Zorgverzekering zijn zoveel mogelijk van overeenkomstige toepassing, met dien verstande dat in plaats van zorgverzekeraar in voorkomend geval Gemeente moet worden gelezen. 9.2 Ten aanzien van materiële controle en fraudeonderzoek gelden in elk geval de volgende uitgangspunten: a) de Gemeente is gehouden eerst de lichtste instrumenten ter controle van gedeclareerde hulp in te zetten statistische analyse, AO/IC-of bestuurdersverklaring, verbandcontrole alvorens zwaardere controleinstrumenten als detailcontrole toe te passen; b) inzage in het behandeldossier van de inwoner is een uiterste middel; c) detailcontrole mag uitsluitend worden uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van een terzake deskundige beroepsgeheimhouder in opdracht van de Gemeente; d) de Gemeente mag in elk geval niet meer gegevens (doen) verzamelen dan, gelet op het onderzoeksdoel en de omstandigheden van het geval, noodzakelijk is. 9.3 De Aanbieder is gehouden medewerking te verlenen aan (materiële) controle welke met inachtneming van de in artikel 9 aangewezen zorgvuldigheidseisen wordt uitgevoerd. Artikel 10 TOEZICHT (niet voor Extramurale Begeleiding) Onderliggende artikelen zijn separaat opgenomen in de blokken. Artikel 11 MONITORING EN VERANTWOORDING Onderliggende artikelen zijn separaat opgenomen in de blokken. Artikel 12 COMMUNICATIE 12.1 De Aanbieder laat alle contacten met de Gemeente verlopen via een vaste contactpersoon of diens vervanger, die volledig beslissingsbevoegd en gemachtigd is om namens de Aanbieder op te treden. De naam, telefoonnummer en adres van de contactpersoon en diens vervanger zijn opgenomen in Bijlage A Mededelingen, aanzeggingen en andere verklaringen, in verband met de Overeenkomst, worden gedaan in de Nederlandse taal, met gebruikmaking van een communicatiemiddel dat een verzendbewijs oplevert, aan de geadresseerde, overeenkomstig de onderstaande gegevens. Mededelingen en/of verklaringen die niet aan deze vereisten voldoen, hebben geen werking.

7 De Gemeente: Ter attentie van: Post: De Aanbieder: Ter attentie van: Post: 12.3 De Gemeente en de Aanbieder kunnen andere dan de bovenstaande gegevens kiezen door aan de andere Partij de gewijzigde gegevens mee te delen. De andere Partij bevestigt de ontvangst daarvan onverwijld. Artikel 13 TEKORTKOMING IN DE NAKOMING 13.1 Indien één van beide Partijen tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen uit deze overeenkomst, kan de andere Partij hem deswege in gebreke stellen, tenzij nakoming van de betreffende verplichtingen, anders dan door overmacht ontstaan, binnen de overeengekomen termijn reeds blijvend onmogelijk is of als uit een mededeling van de nalatige Partij kan worden afgeleid dat hij in de nakoming zal tekortschieten, in welke gevallen de nalatige Partij onmiddellijk in gebreke is. De ingebrekestelling zal schriftelijk geschieden, waarbij aan de nalatige Partij een redelijke termijn zal worden gegund om alsnog haar verplichtingen na te komen. Indien nakoming binnen deze termijn uitblijft, is de nalatige Partij in verzuim De Partij die toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen ten gevolge van deze overeenkomst, is tegenover de andere Partij aansprakelijk voor de door de andere Partij geleden, respectievelijk te lijden schade. De tekortschietende Partij vrijwaart de andere Partij voor eventuele aanspraken van derden met betrekking tot schade in relatie tot dit tekortschieten Onder overmacht als bedoeld in het eerste lid wordt in ieder geval niet verstaan: onvoldoende beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel, ziekte van personeel, stakingen, ongeschiktheid van materieel of programmatuur, het tekortschieten van door de wederpartij ingeschakelde derden en liquiditeits- of solvabiliteitsproblemen van de wederpartij of van door haar ingeschakelde derden De Aanbieder meldt onverwijld en in ieder geval binnen vijf werkdagen een mogelijke situatie van overmacht en de oorzaak daarvan schriftelijk, onder overlegging van de nodige bewijsstukken bij de Gemeente. Artikel 14 AANSPRAKELIJKHEID, VRIJWARING & VERZEKERING 14.1 De Aanbieder vrijwaart de Gemeente tegen aanspraken van inwoners en andere derden ter zake van de door of namens de Aanbieder verleende hulp, die is verleend in het kader van deze Overeenkomst, met inachtneming van het bepaalde in artikel De Aanbieder draagt zorg voor een adequate verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid van Aanbieder jegens Inwoner gedurende de gehele looptijd van deze Overeenkomst en de duur van de hulp. Deze verzekering dient een dekking te hebben van minimaal 1 miljoen Euro per gebeurtenis voor materiële schade en 2 miljoen Euro voor dood of letsel van personen.

8 14.3 Als de Aanbieder de dienst(en) niet kan leveren door omstandigheden die de cliënt zijn toe te rekenen, dan treedt de Aanbieder hierover in overleg met de Gemeente. De Gemeente bepaalt of sprake is van omstandigheden die kunnen worden gerekend tot overmacht. Artikel 13.4 is van overeenkomstige toepassing. Artikel 15 ONTBINDING 15.1 Gemeente is gerechtigd, zonder enige aanmaning of ingebrekestelling, met onmiddellijke ingang buiten rechte deze overeenkomst door middel van een aangetekend schrijven geheel of gedeeltelijk te ontbinden, onverminderd haar verdere rechten, indien: a) Aanbieder (voorlopige) surséance van betaling aanvraagt of hem (voorlopige) surséance van betaling wordt verleend; b) Aanbieder zijn faillissement aanvraagt of in staat van faillissement wordt verklaard; c) De onderneming van Aanbieder wordt geliquideerd; d) Aanbieder zijn huidige onderneming staakt; e) Op een aanmerkelijk deel van het vermogen van Aanbieder beslag wordt gelegd; f) Aanbieder anderszins redelijkerwijs niet langer in staat moet worden geacht de verplichtingen uit deze Overeenkomst na te kunnen komen; g) Aanbieder in verzuim is om aan zijn verplichtingen op grond van deze Overeenkomst te voldoen. h) Fraude is gepleegd door Aanbieder; i) Aanbieder in strijd handelt dan wel heeft gehandeld met de Mededingingswet; j) Aanbieder aan (een werknemer c.q. medewerker van) Gemeente enig persoonlijk voordeel heeft toegezegd, aangeboden of verschaft. k) Aanbieder bij een onherroepelijk rechterlijke uitspraak veroordeeld is voor een delict dat zijn beroepsmoraliteit in het gedrang brengt; l) Aanbieder zich schuldig heeft gemaakt aan valse verklaringen bij het verstrekken van inlichtingen in het kader van de inkoopprocedure, die hebben geleid tot het aangaan van deze Overeenkomst; 15.2 Indien de Gemeente gerechtigd is en besluit, overeenkomstig het bepaalde in dit artikel tot ontbinding over te gaan, kan hij zonder nadere ingebrekestelling en zonder voorafgaande rechterlijke tussenkomst, geheel of gedeeltelijk, de verdere uitvoering van de Prestatie aan een andere Aanbieder overdragen. Indien de Gemeente dientengevolge schade lijdt, is de Aanbieder verplicht tot directe schadevergoeding. De Gemeente deelt de Aanbieder het desbetreffende besluit zo spoedig mogelijk per aangetekende brief mede. Artikel 16 WIJZIGING OVEREENKOMST 16.1 Partijen kunnen elkaar een voorstel doen tot wijziging van deze Overeenkomst (inclusief bijlagen). Een wijzigingsvoorstel wordt schriftelijk gedaan en behelst in ieder geval een heldere gedetailleerde beschrijving van de voorgestelde wijziging en de gevolgen van die voorgestelde wijziging voor de cliënt, de Aanbieder en de Gemeente Een wijziging van de Overeenkomst wordt niet van kracht dan nadat een schriftelijke vastlegging van de wijziging door beide Partijen met handtekeningen is geaccordeerd.

9 Artikel 17 WIJZIGINGEN WET- OF REGELGEVING EN OVERIG In geval van veranderingen in wet- en regelgeving en/of de ontwikkeling en uitvoering van overheidsbeleid (op nationaal, supranationaal en internationaal niveau) die de ongewijzigde uitvoering van deze Overeenkomst voor tenminste één partij onredelijk bezwarend maken, neemt de Gemeente binnen een maand na wijziging contact op met de Aanbieder voor een spoedoverleg. In dat geval streven zij gezamenlijk en in redelijkheid naar een oplossing, waarbij het beschikbare macrobudget en het welzijn van de client een leidende factor is. Artikel 18 GARANTIE AANBIEDER Aanbieder verklaart hierbij dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan (prijs)afspraken ten nadele van de Gemeente om onderliggende Overeenkomst te verkrijgen, dan wel andere afspraken en/of handelingen heeft verricht die de mededinging kunnen beperken, verhinderen of vervalsen. Artikel 19 PRIVACY 19.1 Verwerking van persoonsgegevens bij de uitvoering van deze Overeenkomst geschiedt met inachtneming van de bij of krachtens de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Wet bescherming persoonsgegevens en overige toepasselijke privacy wet- en regelgeving gestelde voorschriften, onverminderd het overige in de Overeenkomst bepaalde. Partijen dienen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens in het kader van deze Overeenkomst voor zover mogelijk allebei te worden beschouwd als verantwoordelijke in de zin van voornoemde wet Partijen treffen passende organisatorische en technische maatregelen voor het veilig en op de wijze zoals bepaald in lid 1 kunnen uitwisselen van persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie. Artikel 20 GESCHILLENREGELING EN TOEPASSELIJK RECHT 20.1 Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing Geschillen tussen Partijen zullen zoveel mogelijk in goed overleg tussen Partijen ofwel door middel van Mediation tot een oplossing worden gebracht Geschillen tussen Partijen in verband met deze Overeenkomst zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Utrecht. Artikel 21 SLOTBEPALINGEN 21.1 Aanbieder is niet gerechtigd de rechten en verplichtingen uit deze Overeenkomst zonder schriftelijke toestemming van de Gemeente aan een derde over te dragen, noch de rechten te bezwaren, te verpanden, te belasten met een beperkt recht. Deze toestemming zal niet zonder redelijke grond worden geweigerd. De Gemeente is gerechtigd aan het verlenen van deze toestemming voorwaarden te verbinden In geval van fusie of overname van de Aanbieder, behoudt de Gemeente zich het recht voor om de Overeenkomst met inachtneming van drie maanden te beëindigen Verplichtingen die naar hun aard bestemd zijn om ook na ontbinding van de overeenkomst voort te duren, blijven na ontbinding van deze Overeenkomst bestaan. Tot de verplichtingen behoren onder meer geschillenbeslechting, forumkeuze en

10 toepasselijk recht De Aanbieder verplicht zich tot volledige medewerking bij ontbinding. Aanbieder verplicht zich met een andere Partij zorg te dragen voor de benodigde overname van verplichtingen zoals dossieroverdracht Indien een of meer bepalingen van de Overeenkomst onverbindend zijn of worden, blijven de overige bepalingen van kracht. Niet-verbindende bepalingen worden in overleg door Partijen vervangen door bepalingen die wel verbindend zijn en die zo goed mogelijk de oorspronkelijke intentie van Partijen benadrukken Aanbieder is verplicht om eenmaal per jaar aan de Gemeente een nieuw uittreksel van de inschrijving bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel toe te sturen. Daarnaast wordt bij een wijziging in de beslissingbevoegde personen (bestuurder) binnen twee maanden een nieuwe uittreksel aan Gemeente toegestuurd De Gemeente zal de Overeenkomst en al hetgeen waarvan hij in verband met de uitvoering van deze Overeenkomst kennis krijgt en waarvan hij het vertrouwelijk karakter kent of redelijkerwijs kan vermoeden, op generlei wijze bekend maken, behalve voor zover dat voor de uitvoering van de Overeenkomst noodzakelijk is of enig wettelijk voorschrift hem tot bekendmaking verplicht Van deze Overeenkomst Jeugd maken de bijlagen zoals genoemd in dit artikel en de subsidieaanvraag van Aanbieder (Subsidieontvanger) en/of de offerte van de Aanbieder integraal onderdeel uit. Voor zover genoemde documenten met elkaar in tegenspraak zijn, geldt de volgende rangorde: - Het subsidiebesluit (indien aanwezig); - Deze Overeenkomst; - De Bijlagen: a. Bijlage A: Aangeboden zorgvormen, prestatie-, risico- en kansendossier, contactgegevens Aanbieder ; b. Bijlage B: Tarieven; c. Bijlage C: FTE wijkteam (alleen Jeugd en Opvoedhulp); d. Bijlage D: Het inkoopdocument Jeugd & opvoedhulp (J&O), Jeugd GGZ en Kind met Beperking (KmB, AWBZ 18-) van 2 juli 2014 inclusief de Nota s van Inlichtingen; e. Bijlage E: Het VNG model Algemene Inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten. - De Subsidieaanvraag van Aanbieder (Subsidieontvanger) en/of de offerte/inschrijving van Aanbieder Van deze Raamovereenkomst AWBZ Extramurale Begeleiding maken de bijlagen zoals genoemd in dit artikel en de offerte van de Aanbieder integraal onderdeel uit. Voor zover genoemde documenten met elkaar in tegenspraak zijn, geldt de volgende rangorde: - Deze Overeenkomst; - De Bijlagen: a. Bijlage A: Aangeboden producten, prestatie-, risico- en kansendossier en contactgegevens Aanbieder; b. Bijlage B: Niet van toepassing c. Bijlage C: Niet van toepassing d. Bijlage D: Het inkoopdocument AWBZ van 14 juli 2014 inclusief de concept overeenkomst en de Nota s van Inlichtingen (21 juli: Presentatie Best Value Procurement, 25 juli: eerste Nota van Inlichtingen, 1 augustus: tweede Nota

11 van Inlichtingen en productbeschrijvingen inclusief tarieven, 11 augustus: derde Nota van Inlichtingen, Bijlage 5 uitvraag AWBZ en eerste en tweede Nota van Inlichtingen in pdf-format, 14 augustus: definitieve productbeschrijvingen inclusief tarieven) e. Bijlage E: Het VNG model Algemene Inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten. - De offerte van De Aanbieder Van deze Raamovereenkomst Vrijgevestigden maken de bijlagen zoals genoemd in dit artikel en de Inschrijving van de Aanbieder integraal onderdeel uit. Voor zover genoemde documenten met elkaar in tegenspraak zijn, geldt de volgende rangorde: - Deze Overeenkomst; - De Bijlagen: a. Bijlage A: Aangeleverde producten, prognose hoeveelheid patiënten en contactgegevens Aanbieder; b. Bijlage B: Niet van toepassing; c. Bijlage C: Niet van toepassing; d. Bijlage D: Het inkoopdocument Vrijgevestigden samenwerkende gemeenten regio Utrecht west: Generalistische Basis en gespecialiseerde jeugd-ggz en Dyslexie-zorg e. Bijlage E: Het VNG model Algemene Inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten. - de Inschrijving van Aanbieder.

12 Blok H : Jeugd-GGZ (Vrijgevestigden) Aanvulling op: Blok A2: OVERWEGENDE DAT de Gemeenten voor het jaar 2015 Jeugdhulp wensen in te kopen bij de zorgaanbieders die overkomen vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) en AWBZ. Aanvulling op: Blok B: Artikel 1 BEGRIPPEN Gemeente Opdrachtgever Aanbieder Dyslexie-zorg Generalistische Basis en Gespecialiseerde GGZ Direct Cliëntgebonden Activiteit: Opdrachtnemer Behandeling van de ernstige enkelvoudige dyslexie volgens het landelijke protocol Dyslexie, Diagnose en Behandeling De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) zoals door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) in een beleidsregel Omschreven. Een activiteit die een behandelaar van de opdrachtnemer uitvoert waarbij, in het kader van de diagnostiek of behandeling, contact is met de Jeugdige of met familieleden, gezinsleden, ouders, partner of andere betrokkenen in de systemen rond de Jeugdige. Hier valt face-to-face, telefonisch, schriftelijk en elektronisch contact via of internet onder (chatten, Skype et cetera). Aanvulling op: Blok B: Artikel 2 OPDRACHT 2.7 Deze overeenkomst wordt niet geacht een exclusieve overeenkomst te zijn. De Gemeente is vrij om met andere bedrijven overeenkomsten te sluiten voor dezelfde producten of diensten. 2.8 Voor de prestaties op het gebied van de GGZ geldt dat alleen vormen van GGZ-zorg die vallen binnen de reikwijdte van de Zvw, zoals beschreven door het Zorginstituut Nederland (ZIN), binnen de reikwijdte van deze overeenkomst vallen ( Aanvulling op: Blok B: Artikel 3 DUUR EN EINDE VAN DE OVEREENKOMST 3.5 De Jeugdhulp wordt door Opdrachtnemer geleverd aan de Jeugdige of ten behoeve van de Jeugdige aan daarvoor in aanmerking komende betrokkenen in het Systeem van de Jeugdige. a) indien in de Beschikking een maximale looptijd of uiterste datum van de Jeugdhulp is opgenomen: tot aan het einde van die looptijd of tot aan die datum; b) indien er in de Beschikking geen maximale looptijd of uiterste datum is opgenomen: tot uiterlijk de dag voor de achttiende verjaardag van de Jeugdige; c) in alle gevallen waarin de Overeenkomst eindigt tijdens de levering van de Jeugdhulp: tot twaalf maanden na het einde van de Overeenkomst. Voor aldus voortgezette Jeugdhulp gelden dezelfde voorwaarden als opgenomen in de Overeenkomst.

13 Aanvulling op: Blok B: Artikel 4 KWALITEIT DIENSTVERLENING 4.5 Alle medewerkers van Aanbieder dienen te beschikken over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit geldt eveneens voor ieder ander die namens Aanbieder betaald of onbetaald, cliëntgebonden activiteiten uitvoert. 4.6 Aanbieder dient te beschikken over een kwaliteitsbeleid, HKZ-certificering of gelijkwaardige certificering, zodanig dat op systematische wijze de uitvoering van de zorg getoetst kan worden. 4.7 Al het personeel van Aanbieder belast met de uitvoering van de opdracht, beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en communiceert en correspondeert daarin met de opdrachtgever. 4.8 Aanbieder draagt zorg voor cliënt/ ouderparticipatie. 4.9 Aanbieder draagt zorg voor een klachtenbehandeling zoals is bepaald in de Jeugdwet onder t/m Aanbieder beschikt over voldoende ervaren, gekwalificeerd personeel om jeugdigen en/of de (pleeg)ouders te begeleiden en te ondersteunen, gelet op de vaak specifieke complexe en diverse problematiek. Aanvulling op: Blok B: Artikel 5 TOELEIDING HULP EN ZORG 5.1 De toeleiding van de Jeugdige naar Aanbieder geschiedt middels een verwijzing van een Verwijzer en/of een Beschikking van de Gemeente, conform het door de Gemeente vastgestelde beleid. 5.2 De Aanbieder meldt voorafgaand aan de eerste Direct Cliëntgebonden Activiteit schriftelijk aan de Gemeente dat er een Direct Cliëntgebonden Activiteit plaatsvindt. De Direct Cliëntgebonden Activiteit vindt conform de voorwaarden in de Overeenkomst plaats. 5.3 De in het vorige lid genoemde melding bevat ten minste de volgende gegevens: a) naam van de Jeugdige; b) BSN van de Jeugdige c) de Prestatie of voorziening die in rekening wordt gebracht; d) de ingangsdatum en verwachte behandelduur; e) het tarief, behorend bij de Prestatie, wat in rekening wordt gebracht; f) de NAW gegevens van de Aanbieder. 5.4 Indien de Aanbieder geen Behandelplan opstelt, en de Jeugdige uitstroomt, stuurt de Aanbieder een factuur naar de Gemeente. Deze factuur voldoet aan hetgeen is gesteld in artikel 5.3 van deze Overeenkomst en bedraagt in geen geval meer dan , Indien en zodra de Opdrachtnemer het Behandelplan voor de Jeugdige heeft vastgesteld, doet hij daarvan melding bij de Opdrachtgever. Deze melding bevat de in artikel 5.3 genoemde informatie en bovendien ten minste de volgende gegevens: a) de Prestatie die in rekening wordt gebracht; b) de gemiddelde en verwachte behandelduur behorende bij de Prestatie; c) het tarief, behorend bij de Prestatie, wat in rekening wordt gebracht; d) een omschrijving van het leefgebied(en) waarvoor de jeugdige wordt behandeld; e) het beoogde resultaat van de inzet van de behandeling t.a.v. de aangegeven leefgebieden; f) de andere in de behandeling opgenomen voorzieningen die worden ingezet of

14 ingezet kunnen worden om het resultaat te bereiken. 5.6 Voor de Prestatie Consultatie geldt geen aanmeldingsprocedure en is onderdeel van de werkzaamheden in het wijkteam. 5.7 Indien de Jeugdhulp voor de Jeugdige niet kan wachten (er moet direct gestart worden met het leveren van de Jeugdhulp conform de beschrijving van een crisissituatie in het programma van eisen), informeert de Aanbieder de Gemeente uiterlijk binnen vijf werkdagen nadat de eerste Direct Cliëntgebonden Activiteit heeft plaatsgevonden. Aanvulling op: Blok B: Artikel 6 SROI (Social Return On Investment) 6.4 Artikel 6.1 t/m 6.3 zijn niet van toepassing binnen de raamovereenkomst voor Vrijgevestigden. Aanvulling op: Blok B: Artikel 7 BEKOSTIGING VAN AANBIEDER 7.1 De geldende tarieven staan genoemd in bijlage D. Het prijspeil van de in Bijlage D genoemde tarieven is het jaar De tarieven worden niet geïndexeerd. Ook bij toepassing van de in artikel 3.2 genoemde verlenging worden de prijzen niet geïndexeerd. 7.2 Aanbieder heeft tegenover de Gemeente geen recht op voldoening van een declaratie voor Jeugdhulp die niet in overeenstemming met de Overeenkomst en de in Bijlage D genoemde tarieven is verleend. 7.3 De Aanbieder declareert maandelijks de Jeugdhulp bij de Gemeente de tarieven zoals vermeld in Bijlage D. 7.4 Voor de prestaties op het gebied van de gespecialiseerde GGZ neemt Aanbieder de informatieverplichtingen, zoals vastgelegd in de Nadere regeling Gespecialiseerde GGZ (NR/CU-538) of de opvolger daarvan, in acht met daarbij de aanpassingen welke nodig zijn om uitwisseling met Gemeente mogelijk te maken. 7.5 Voor de prestaties op het gebied van de basis GGZ levert Aanbieder de factuurinformatie, zoals vastgelegd in artikel 7 van de Nadere regeling Generalistische basis GGZ (NR/CU-543) of de opvolger daarvan, in acht met daarbij de aanpassingen welke nodig zijn om uitwisseling met Gemeente mogelijk te maken. Aanvulling op: Blok B: Artikel 8 ADMINISTRATIEVE VERPLICHTINGEN 8.1 Informatie-uitwisseling: Gemeente wil informatie zo veel mogelijk geautomatiseerd distribueren en verwerken (toestemming tot zorgverlening, digitaal inlezen van leveringen/facturen tegen indicaties, statusupdates). De Gemeente wil zich daarbij zoveel mogelijk conformeren aan landelijke oplossingen en/of communicatiestandaarden zoals geadviseerd door KING en/of het Forum voor Standaardisatie,Vecozo. Gemeente verwacht van de Aanbieder dat deze hieraan meewerkt. 8.2 Vernietiging, ontoegankelijk maken, vervanging, vervreemding en overdracht van dossiers door de Aanbieder geschiedt in samenspraak met de Gemeente. 8.3 Bij beëindiging van de Overeenkomst draagt de Aanbieder zorg voor de overdracht van lopende dossiers, in goede, geordende en toegankelijke staat, aan de organisatie die door de Gemeente wordt aangewezen.

15 8.4 Toezicht op de naleving van deze afspraken wordt uitgevoerd door de gemeentearchivaris van de Gemeente. 8.5 Aanbieder is verplicht de spelregels rondom de registratie van DBC s te volgen. De spelregels zijn opgenomen in het document Spelregels DBC registratie GGZ Dit document is te downloaden van de website van DBC-Onderhoud ( 8.6 De administratieve organisatie van Aanbieder is zodanig ingericht dat een audit trail mogelijk is. De Opdrachtgever moet te allen tijde de mogelijkheid hebben om de DBC-registratie op juistheid te controleren; 8.7 De Aanbieder neemt ten behoeve van de DBC-registratie en declaratie van DBC s in hun registratie- en declaratiesoftware een validatiemodule op. Het document Validatieregels GGZ 2015 Jeugd bevat de specificaties waaraan de validatiemodule moet voldoen. Dit document is te downloaden van de website van DBCOnderhoud ( De validatiemodule dient zodanig te zijn ingericht dat uitsluitend DBC s in rekening kunnen worden gebracht die niet strijdig zijn met de inhoud van de DBC-spelregels; 8.8 De Aanbieder hanteert de validatiemodule als instrument om de betrouwbaarheid van DBC s te toetsen en de juistheid van de registratie te verifiëren. Verificatie geschiedt op basis van gegevens in bronbestanden. 8.9 DBC s dienen door de Aanbieder op 31 december allemaal afgesloten te worden en indien nodig dienen door de Aanbieder nieuwe DBC s op 1 januari geopend te worden. De volgende artikelen zijn alleen van toepassing op de prestaties binnen de generalistische basis GGZ De hoofdbehandelaar is verantwoordelijk voor de juiste registratie De registratie van het behandeltraject start op het moment dat een patiënt zich met een zorgvraag bij de zorgaanbieder in de basis GGZ meldt voor de intake en diagnostiek. In geval van een vervolgprestatie chronisch wordt ook een nieuw behandeltraject gestart De registratie van het behandeltraject eindigt nadat het behandeltraject is afgerond De daadwerkelijke verleende behandelcomponenten per prestatie worden geregistreerd Een hoofd- of medebehandelaar registreert apart de patiëntgebonden en nietpatiëntgebonden tijd die hij daadwerkelijk heeft besteed Wanneer een patiënt groepstherapie krijgt waarbij meerdere mensen tegelijkertijd behandeld worden, deelt de behandelaar zijn bestede tijd door het aantal deelnemers Indien meerdere behandelaars bijdragen aan het uitvoeren van een behandelcomponent, wordt deze component slechts eenmaal per prestatie geregistreerd.

16 8.17 Er kunnen niet meerdere prestaties tegelijkertijd worden geregistreerd bij dezelfde patiënt De administratieve organisatie van Opdrachtnemer dient zodanig ingericht te zijn dat een audit trail mogelijk is. De gemeente moet te allen tijde de mogelijkheid hebben om vastlegging van de uitgevoerde behandeltrajecten op juistheid te controleren. De volgende artikelen zijn alleen van toepassing op de prestaties betreffende dyslexie-zorg 8.19 De DBC mag pas geopend worden wanneer het schooldossier is goedgekeurd. De tijd die besteed is aan het beoordelen van het schooldossier mag niet op de DBC geschreven worden De behandeling beslaat maximaal 60 behandelsessies, verlenging is niet mogelijk tenzij er sprake is van zeer uitzonderlijke omstandigheden. De Gemeente dient hiervoor vooraf schriftelijke goedkeuring te geven Van de totale bestede tijd zoals vermeld op de factuur mag maximaal 25% indirecte tijd bedragen De zorg wordt verleend conform het Protocol Dyslexie Diagnose en Behandeling. Vanwege de systematiek zoals voorgeschreven in het Protocol Dyslexie Diagnose en Behandeling is het niet toegestaan met betrekking tot de behandeling van dyslexie initiële DBC s te factureren voor een behandeltijd van meer dan 2999 minuten of andere DBC s dan GGZ DBC s Diagnostiek en Overige stoornissen in de kindertijd. Een vervolg-dbc mag niet groter zijn dan 2999 minuten. Aanvulling op: Blok B: Artikel 10 TOEZICHT 10.1 Aanbieder is, op grond van artikel Jeugdwet, gehouden om onmiddellijk melding te doen bij de Toezichthouder van iedere Calamiteit of geweldstoepassing bij de verlening van Jeugdhulp, de uitvoering van een kinderbeschermingsmaatregel of van jeugdreclassering. Aanbieder verstrekt bij en naar aanleiding van die melding aan de Toezichthouder de gegevens, daaronder begrepen persoonsgegevens, gegevens betreffende de gezondheid en andere bijzondere persoonsgegevens, die voor het onderzoeken van de melding noodzakelijk zijn Als zich problemen voordoen, dan volgt Aanbieder het calamiteitenprotocol dat in onderlinge overeenstemming nader wordt uitgewerkt Indien Aanbieder bij de Toezichthouder een Calamiteit meldt, informeert hij daarna de Gemeente over de aard en omvang van de Calamiteit zonder tot individuele personen herleidbare gegevens te gebruiken Gedurende het onderzoek door de Toezichthouder houdt Aanbieder de Gemeente op de hoogte van de voortgang van het onderzoek Indien de Toezichthouder besluit tot (tijdelijke) sluiting van een (locatie) van de Aanbieder, verleent Aanbieder volledige medewerking aan een goede en vlotte overgang van de Jeugdigen naar de door de Gemeente daartoe aangewezen Jeugdhulpaanbieder en bevordert ononderbroken voorzetting, aldaar, van de Jeugdhulp Gemeente en Aanbieder maken in geval van Calamiteiten en/of onverwachte gebeurtenissen afspraken over het informeren van direct betrokkenen, van andere

17 overheidsdiensten en/of andere professionals, alsmede over informatieverstrekking aan media en aan politiek verantwoordelijken Aanbieder informeert Gemeente zo spoedig mogelijk over de conclusies in de rapportage van de Toezichthouder De Aanbieder stelt de Gemeente zo spoedig mogelijk op de hoogte van: a) Dreigende financiële problemen; b) Inspectierapporten die door een met toezicht belaste ambtenaar zijn uitgebracht. Desgevraagd stelt de Aanbieder dit inspectierapport ter beschikking aan Gemeente. Aanvulling op: Blok B: Artikel 11 MONITORING EN VERANTWOORDING 11.1 In overeenstemming met de systematiek van Beleidsinformatie zoals opgenomen in artikel 6.5 Uitvoeringsbesluit Jeugdwet, levert Aanbieder twee maal per jaar (op 1 januari en op 1 juli) informatie aan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Per unieke Jeugdige wordt aangeleverd (voor zover van toepassing): a) BSN, versleuteld; b) geboortejaar; c) geslacht; d) postcode; e) culturele achtergrond; f) type ingezette jeugdhulp; g) startdatum Jeugdhulp; h) einddatum Jeugdhulp i) verwijzer Jeugdhulp; j) wijze afsluiten Jeugdhulp Aanbieder levert reguliere verantwoording in het Jaardocument Jeugd aan via het CIBG (Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg) en overeenkomstig de formulering in artikel 4.3 van de Jeugdwet Vertegenwoordigers van de Gemeente en van de Aanbieder voeren minimaal eenmaal per jaar een evaluatiegesprek. Het gebruikte budget, aantal cliënten, prestaties, risico s en kansen zijn o.a. onderwerp van gesprek..

18 Blok L : Ondertekening Deze (raam)overeenkomst wordt ondertekend door de betreffende gemeente voor de vorm van hulp zoals deze is opgenomen in Bijlage A. ONDERTEKENING: Aldus overeengekomen op de laatste van de hierna genoemde data en in tweevoud ondertekend. [plaatsnaam] op [datum] Namens de Gemeente [naam] Naam: Functie: [plaatsnaam] op [datum] Namens de Aanbieder [naam] Naam: Functie:

19 Bijlage A a. Bijlage A: Aangeboden producten, prestatie-, risico- en kansendossier en contactgegevens Aanbieder b. Bijlage A: Aanmeldformulier en de uitvraag Bijlage B (Blok Jeugd) g. Bijlage B: Tarieven Bijlage C (Blok Jeugd) h. Bijlage C: FTE wijkteam (alleen Jeugd en Opvoedhulp) Bijlage D i. Het inkoopdocument Jeugd & opvoedhulp (J&O), Jeugd GGZ en Kind met Beperking (KmB, AWBZ 18-) van 2 juli 2014 inclusief de Nota s van Inlichtingen; j. Het inkoopdocument AWBZ van 14 juli 2014 inclusief de concept overeenkomst en de Nota s van Inlichtingen (21 juli: Presentatie Best Value Procurement, 25 juli: eerste Nota van Inlichtingen, 1 augustus: tweede Nota van Inlichtingen en productbeschrijvingen inclusief tarieven, 11 augustus: derde Nota van Inlichtingen, Bijlage 5 uitvraag AWBZ en eerste en tweede Nota van Inlichtingen in pdf-format, 14 augustus: definitieve productbeschrijvingen inclusief tarieven) k. Het inkoopdocument Vrijgevestigden samenwerkende gemeenten regio Utrecht west: Generalistische Basis en gespecialiseerde jeugd-ggz en Dyslexie-zorg. Bijlage E k. Het VNG model Algemene Inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten.

Raamovereenkomst. Zorgaanbieder naam statutair gevestigd te plaatsnaam hierna te noemen: Opdrachtnemer ;

Raamovereenkomst. Zorgaanbieder naam statutair gevestigd te plaatsnaam hierna te noemen: Opdrachtnemer ; Raamovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN I II Gemeente Wageningen, hierna te noemen: Opdrachtgever ; Zorgaanbieder @@ naam @@ statutair gevestigd te @@ plaatsnaam @@, hierna te noemen: Opdrachtnemer ; de ondergetekenden

Nadere informatie

Bijlage 6A. Concept raamovereenkomst Jeugdwet en Wmo (Perceel 1) en Dyslexie (Perceel 2)

Bijlage 6A. Concept raamovereenkomst Jeugdwet en Wmo (Perceel 1) en Dyslexie (Perceel 2) Bijlage 6A. Concept raamovereenkomst Jeugdwet en Wmo (Perceel 1) en Dyslexie (Perceel 2) DE ONDERGETEKENDEN I. Gemeente, hierna te noemen: Opdrachtgever ; II., hierna te noemen: Opdrachtnemer ; de ondergetekenden

Nadere informatie

Wmo 2016 Hoorn. Concept Raamovereenkomst. hoorn.nl. Offerte aanvraag Wmo 2016 Gemeente Hoorn 1 van 15

Wmo 2016 Hoorn. Concept Raamovereenkomst. hoorn.nl. Offerte aanvraag Wmo 2016 Gemeente Hoorn 1 van 15 Wmo 2016 Hoorn Concept Raamovereenkomst Offerte aanvraag Wmo 2016 Gemeente Hoorn 1 van 15 hoorn.nl Inhoud Wmo 2016 Hoorn... 1 Concept Raamovereenkomst... 1 0. Overeenkomst... 3 1. Uitleg... 3 2. Inhoud

Nadere informatie

AWBZ-Wmo West-Friese Concept Raamovereenkomst

AWBZ-Wmo West-Friese Concept Raamovereenkomst AWBZ-Wmo West-Friese 7 2015 Concept Raamovereenkomst Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec. AWBZ-Wmo West-Friese 7 2015 Concept Raamovereenkomst 1 van 12 hoorn.nl Inhoud

Nadere informatie

NEE. Van: B. Weda Tel nr: 8756 Nummer: 14A.00793. Datum: 21 oktober 2014. Team: Juridische en facilitaire zaken. Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1

NEE. Van: B. Weda Tel nr: 8756 Nummer: 14A.00793. Datum: 21 oktober 2014. Team: Juridische en facilitaire zaken. Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS en AAN DE BURGEMEESTER Van: B. Weda Tel nr: 8756 Nummer: 14A.00793 Datum: 21 oktober 2014 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Team: Juridische en facilitaire zaken Afschrift

Nadere informatie

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten De ondergetekenden: Het College voor zorgverzekeringen, gevestigd te Diemen, aan de Eekholt 4, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.G.P.

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP tussen Koraal Groep Valkstraat 14 Postbus 5109, 6130 PC SITTARD vertegenwoordigd door de heer mr. drs. R.W.M. Quik

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

Raamovereenkomst hulp voor jeugdigen met een (licht) verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek in de regio IJsselland (ex AWBZ zorg)

Raamovereenkomst hulp voor jeugdigen met een (licht) verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek in de regio IJsselland (ex AWBZ zorg) Raamovereenkomst hulp voor jeugdigen met een (licht) verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek in de regio IJsselland (ex AWBZ zorg) DE ONDERGETEKENDEN 1. Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE 2008 2010 Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen, te dezen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst

Concept Raamovereenkomst Concept Raamovereenkomst Jeugdzorg 2015 Concept Raamovereenkomst 1.1 1 van 16 hoorn.nl Inhoud 0. Overeenkomst... 3 1. Uitleg... 4 2. Inhoud opdracht... 4 3. Gebied... 4 4. Duur en einde van de Overeenkomst...

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Raamovereenkomst Basiseducatie 2011-2014 Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen,

Nadere informatie

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Stenden Hogeschool - Vertrouwelijk Contractnummer/kenmerk: De ondergetekenden: Stichting Stenden Hogeschool,

Nadere informatie

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties De ondergetekenden: A. Nova College statutair gevestigd te Haarlem en kantoorhoudende te Haarlem aan de Buitenrustlaan 9 te Haarlem, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx>

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx> Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk 1100152515 Gemeente Utrecht en Contractnummer: Gemeente Utrecht Interne Bedrijven Inkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

OVEREENKOMST <naam project>

OVEREENKOMST <naam project> Model CONCEPTOVEREENKOMST Bijlage , bij Offerteaanvraag , kenmerk OVEREENKOMST tussen Gemeente Amstelveen en Kenmerk Datum < > Gemeente Amstelveen Pagina 1

Nadere informatie

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer Ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente . Ten deze ingevolge artikel 171 Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Modelovereenkomst Stichting SCOOR - te certificeren opleidingsinstituut

Modelovereenkomst Stichting SCOOR - te certificeren opleidingsinstituut Modelovereenkomst Stichting SCOOR - te certificeren opleidingsinstituut Overeenkomst met betrekking tot de samenwerking tussen de Stichting Certificering Opleiding Ondernemingsraden (Stichting SCOOR) en

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Dienstverlener: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage gevestigd op de Kooilaan 1A, 2665 KR Bleiswijk. Dienstverlening:

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam. Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities Dienstverlener Dienst dienst kan zijn: Gezondheidsmanager Klant Werknemer Opdracht Contract Bots BodyWorks, gevestigd te Amsterdam die dienst die vermeld wordt

Nadere informatie

2.4 Alle werkzaamheden worden door 2directIT uitgevoerd op basis van nacalculatie.

2.4 Alle werkzaamheden worden door 2directIT uitgevoerd op basis van nacalculatie. ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij 2directIT partij

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

SCHOONMAAKOVEREENKOMST

SCHOONMAAKOVEREENKOMST SCHOONMAAKOVEREENKOMST met toepassing van de AVSN 2008 deel A en B Partijen: A. Omroep Brabant Mediafaciliteiten CV gevestigd en kantoor houdende te Son, aan Science Park Eindhoven 5550 (5692 EL) rechtsgeldig

Nadere informatie

MANDAAT- VOLMACHT- EN MACHTIGINGSBESLUIT inzake het Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Gooi en Vechtstreek

MANDAAT- VOLMACHT- EN MACHTIGINGSBESLUIT inzake het Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Gooi en Vechtstreek Nr.14.0008493 MANDAAT- VOLMACHT- EN MACHTIGINGSBESLUIT inzake het Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Gooi en Vechtstreek Het dagelijks bestuur van het openbaar lichaam Regio Gooi

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever,

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever, VERWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1...hierna opdrachtgever, 1. Romein Broeksteeg, kantoorhoudende te Houten aan De Molen 83, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5094

BELEIDSREGEL BR/CU-5094 BELEIDSREGEL Dyslexiezorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer Overeenkomst inzake receptiedienstverlening tussen Stichting Nuffic en Opdrachtnemer Contractnummer Datum : contractnummer : datum Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST Ondergetekenden: Stichting Nuffic, gevestigd

Nadere informatie

Mantelovereenkomst inzake de inhuur van een zelfstandige zonder personeel

Mantelovereenkomst inzake de inhuur van een zelfstandige zonder personeel Mantelovereenkomst inzake de inhuur van een zelfstandige zonder personeel Partijen: Nazca, gevestigd te 1718 PA Hoogwoud, Dokter Poolstraat 9, hierna te noemen Nazca en , gevestigd te

Nadere informatie

Mantelovereenkomst inzake de inhuur van een externe werknemer. Nazca, gevestigd te 1718 PA Hoogwoud, Dokter Poolstraat 9, hierna te noemen Nazca

Mantelovereenkomst inzake de inhuur van een externe werknemer. Nazca, gevestigd te 1718 PA Hoogwoud, Dokter Poolstraat 9, hierna te noemen Nazca Mantelovereenkomst inzake de inhuur van een externe werknemer Partijen: Nazca, gevestigd te 1718 PA Hoogwoud, Dokter Poolstraat 9, hierna te noemen Nazca en , gevestigd te

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders die dyslexiezorg 1 als omschreven bij of krachtens de Zorgverzekeringswet (Zvw) leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders die dyslexiezorg 1 als omschreven bij of krachtens de Zorgverzekeringswet (Zvw) leveren. REGELING Tijdelijke regeling dyslexiezorg Gelet op: de artikelen 37, 38, 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg); de beleidsregel Dyslexiezorg, kenmerk BR/CU-5076; de regeling Declaratiebepalingen

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN:

RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN: RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN: 1. [Naam opdrachtgever], gevestigd te [plaats], [adres] [postcode], rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam opdrachtgever], hierna te noemen: Opdrachtgever, en

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Payroll Resources B.V. handelend onder de naam WePayroll, gevestigd te Eindhoven, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Concept (Dienstverlenings) Overeenkomst

Concept (Dienstverlenings) Overeenkomst Concept (Dienstverlenings) Overeenkomst Europese aanbesteding Administratieve diensten HRM/PSA Datum :19 april 2013 Versie : Concept Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Bijlage 1 Inhoudelijke voorwaarden jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering H -10

Bijlage 1 Inhoudelijke voorwaarden jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering H -10 Bijlage 1 Inhoudelijke voorwaarden jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering H -10 1. VOORWAARDEN VOOR ALLE OPDRACHTNEMERS 1.1 Zorgbrede governancecode Opdrachtnemer zal zich houden aan de bepalingen

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS. Bij de verordening jeugdhulp SWW. Programma Jeugd SWW. Uitvoeringsregels bij de verordening jeugdhulp SWW. Datum 01 december 2014

UITVOERINGSREGELS. Bij de verordening jeugdhulp SWW. Programma Jeugd SWW. Uitvoeringsregels bij de verordening jeugdhulp SWW. Datum 01 december 2014 UITVOERINGSREGELS Bij de verordening jeugdhulp SWW Programma Jeugd SWW Uitvoeringsregels bij de verordening jeugdhulp SWW Naam M. Brouwer Datum 01 december 2014 Versie V 3.1 1 collegevoorstel Bijlagen

Nadere informatie

eduscrum Algemene voorwaarden inzake levering van diensten

eduscrum Algemene voorwaarden inzake levering van diensten eduscrum Algemene voorwaarden inzake levering van diensten In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven of

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST. tussen. Gemeente Leiden @@@@@@@

RAAMOVEREENKOMST. tussen. Gemeente Leiden @@@@@@@ Concept-Raamovereenkomst Bijlage Ga RAAMOVEREENKOMST tussen Gemeente Leiden en @@@@@@@ INHOUDSOPGAVE 1 Begrippen 2 Voorwerp van de raamovereenkomst 3 Samenwerking 4 Prijzen, tarieven, facturering en betalingen

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 Partijen: Perceel 1 / 2 / 3 / 4 / 5 Productgroep: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon Academisch Ziekenhuis Leiden (Leids Universitair Medisch Centrum), gevestigd

Nadere informatie

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de [rechsvorm invullen] NAAM RECHTSPERSOON, statutair gevestigd te [plaats] (uitsluitend bij BV/stichting/vereniging), kantoorhoudende (of bij eenmanszaak:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Dienst: de door Grondengoed aangeboden of geleverde

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bedrijven

Algemene Voorwaarden Bedrijven Algemene Voorwaarden Bedrijven Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Studio Zaanstreek : Studio Zaanstreek gevestigd te Koog aan de Zaan dienstverlening: stoelmassages

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zorg & Zo Buro - Dienstverleners

Algemene voorwaarden Zorg & Zo Buro - Dienstverleners Algemene voorwaarden Zorg & Zo Buro - Dienstverleners 1. Algemeen! 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst van de eenmanszaak Zorg & Zo Buro gevestigd

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij De ondergetekenden: 1. De Onderzoeksraad voor Veiligheid, gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mw. mr. C.A.J.F. Verheij, Secretaris Directeur, hierna te noemen 'Opdrachtgever',

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING KLACHTENREGELING.NL

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING KLACHTENREGELING.NL ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING KLACHTENREGELING.NL Algemene bepalingen Artikel 1. Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: - Stichting: Stichting Klachtenregeling.nl gevestigd te Oss, ingeschreven

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht LS Advies & Online Media

Overeenkomst van opdracht LS Advies & Online Media Overeenkomst van opdracht LS Advies & Online Media De partijen: 1. [ ] ( opdrachtgever ), statutair gevestigd te [ ] en kantoorhoudende aan [ ], rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ ] en 2. LS Advies &

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKERSOVEREENKOMST Partijen: 1. Basis bedrijfskleding VOF. Gevestigd te Mollerusweg 96, 2031 BZ HAARLEM KvK-nummer: 34220214 hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door J W H D van der Meij, hierna

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

Behoort bij raadsbesluit vanlo-iü'hi nr.glsotc Verordening jeugdhulp Heemstede 2015 D e g r Heemstede

Behoort bij raadsbesluit vanlo-iü'hi nr.glsotc Verordening jeugdhulp Heemstede 2015 D e g r Heemstede Behoort bij raadsbesluit vanlo-iü'hi nr.glsotc Verordening jeugdhulp Heemstede 2015 D e g r Heemstede De raad van de gemeente Heemstede: gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp)

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) Ondergetekenden: De gemeente Hilversum, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de , de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden overeenkomst inzake opdrachten tot het verrichten van diensten Gebiedscoöperatie O-gen UA

Algemene voorwaarden overeenkomst inzake opdrachten tot het verrichten van diensten Gebiedscoöperatie O-gen UA Algemene voorwaarden overeenkomst inzake opdrachten tot het verrichten van diensten Gebiedscoöperatie O-gen UA Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanbieding: iedere vorm van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN GGZ Oost Brabant/Opdrachtgever. 1. Algemeen

ALGEMENE VOORWAARDEN GGZ Oost Brabant/Opdrachtgever. 1. Algemeen ALGEMENE VOORWAARDEN GGZ Oost Brabant/Opdrachtgever 1. Algemeen Artikel 1. Definities/Begripsbepalingen Voor de toepassing van het bij deze algemene voorwaarden bepaalde wordt verstaan onder: a. GGZ Oost

Nadere informatie

Concept Bewerkersovereenkomst uitvoering

Concept Bewerkersovereenkomst uitvoering Concept Bewerkersovereenkomst uitvoering in het kader van het verwerken van Persoonsgegevens als bedoeld in artikel 14 Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Ondergetekenden: De gemeente gemeentenaam,

Nadere informatie

DEELOVEREENKOMST Jeugd Begeleiding, Persoonlijke verzorging en/of (Kortdurend) Verblijf

DEELOVEREENKOMST Jeugd Begeleiding, Persoonlijke verzorging en/of (Kortdurend) Verblijf DEELOVEREENKOMST Jeugd Begeleiding, Persoonlijke verzorging en/of (Kortdurend) Verblijf Partijen: 1. De gemeente als vermeld op het tekenblad gemeente hiervoor, hierna te noemen: Opdrachtgever', te dezen

Nadere informatie

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten 1 RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente...betreffende het verrichten van loketdiensten door de gemeente...in het

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER>

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER> Concept Raamovereenkomst inzake Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST en Kenmerk: EG.I2014_20 : Inhoudsopgave ARTIKEL 1: AARD VAN DE RAAMOVEREENKOMST...

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN BEWERKERSOVEREENKOMST De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie, gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.J. van Miltenburg, hierna te

Nadere informatie

All-Insure. Algemene Voorwaarden. Algemene Voorwaarden

All-Insure. Algemene Voorwaarden. Algemene Voorwaarden All-Insure Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden INHOUDSOPGAVE ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Definities 2 2. Toepasselijkheid 2 3. Inhoud en uitvoering van de werkzaamheden 2 4. Vergoedingen en betaling

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg

Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg Artikel 1: toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen de Stichting Jade Zorg (hierna: de Zorgaanbieder

Nadere informatie

OVEREENKOMST NZa en DBC-Onderhoud inzake DIS (uitwerking artikel 7.9 convenant NZa, CVZ en DBC-Onderhoud)

OVEREENKOMST NZa en DBC-Onderhoud inzake DIS (uitwerking artikel 7.9 convenant NZa, CVZ en DBC-Onderhoud) OVEREENKOMST NZa en DBC-Onderhoud inzake DIS (uitwerking artikel 7.9 convenant NZa, CVZ en DBC-Onderhoud) Partijen: de rechtspersoon naar publiekrecht Nederlandse Zorgautoriteit, gevestigd te Utrecht,

Nadere informatie

WesternToday Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Algemeen

WesternToday Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Algemeen WesternToday Beginweg 35 8222 AJ Lelystad Tel: 06-16950551 Bank: 1042.41.152 KvK nr: 32147542 BTW:NL1391.96.511B01 Email:info@westerntoday.nl www.westerntoday.nl Voor het plaatsen van banners gelden de

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst 1/7 Partijen: nummer en, statutair gevestigd te en geregistreerd bij de KvK onder het, hierna te noemen Verwerkingsverantwoordelijke ; Extin, h.o.d.n.v. Extin Media, Extin Hosting

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT

Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Onder nummer : 20140827.01 Datum : 24-09-2014 Raamovereenkomst voor het leveren van een

Nadere informatie

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V.

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V. ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V. Voor het uitvoeren van Werving & Selectie opdrachten door Flexurance B.V., verder te noemen Flexurance in het kader van een overeenkomst

Nadere informatie

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 (Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 tussen Gemeente Waterland en naam Opdrachtnemer De ondergetekenden, De gemeente Waterland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Lucia Martha Brigitta Catharina Wagenaar-Kroon,

Nadere informatie

Raamovereenkomst Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Partijen:

Raamovereenkomst Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Partijen: Partijen: De Rijksuniversiteit Groningen, gevestigd aan de Broerstraat 5, 9712 CP te Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter van het College van Bestuur, prof. dr. S. Poppema,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden B.R. Consultancy, gevestigd en kantoorhoudend te Rotterdam, 16Hoven Business Park,, 3045PC Rotterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder KVK-nummer 61549592. Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Artikel 1 Algemeen 1.1 In de Algemene Voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden/huisregels Voor bedrijven en organisaties

Algemene voorwaarden/huisregels Voor bedrijven en organisaties Adres: Telefoon: Mobiel: KvK: Btw: Bank: Grasgors 24 3271 XN Mijnsheerenland 0186-849173 06-22921754 62835696 39727087B02 NL 04 INGB 0006 7997 45 Algemene voorwaarden/huisregels Voor bedrijven en organisaties

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND Vastgesteld d.d. 1 juli 2016 Auteur mr A.I.B. van West Artikel 1: Definities Diensten: Leveringen: Opdrachtnemer: Overeenkomst: Partijen/Partij:

Nadere informatie

NADERE REGEL NR/CU-531

NADERE REGEL NR/CU-531 NADERE REGEL Tijdelijke regeling dyslexiezorg Gelet op de artikelen 37, 38, 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende regeling vastgesteld:

Nadere informatie

Documentnummer Verkorte inhoud document

Documentnummer Verkorte inhoud document *Z03571510C6* Documentnummer : INT-16-31378 Verkorte inhoud document: De bewerkersovereenkomst regelt de informatieverstrekking die zal plaatsvinden ter uitvoering van de GR. Bewerkersovereenkomst GR schoolverzuim

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Wmo Westerkwartier versie 01-06-2019 1 INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 DEFINITIES... 5 ARTIKEL 2 VOORWERP VAN DE DEELOVEREENKOMST...

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Deelneming Stichting Adiona AV2018

Algemene Voorwaarden Deelneming Stichting Adiona AV2018 Algemene Voorwaarden Deelneming Stichting Adiona AV2018 De Algemene Voorwaarden zijn op 17 september 2018 vastgesteld door het bestuur van Stichting Adiona en van toepassing op de Deelneming. Artikel 1.

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST. inzake. de Uitvoering van inburgeringstrajecten. ten behoeve van de. Gemeente Venray

RAAMOVEREENKOMST. inzake. de Uitvoering van inburgeringstrajecten. ten behoeve van de. Gemeente Venray RAAMOVEREENKOMST inzake de Uitvoering van inburgeringstrajecten ten behoeve van de Gemeente Venray 1 De ondergetekenden A. Gemeente Venray, gevestigd en kantoorhoudende te Venray aan de Raadhuisstraat

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst van de gemeente Enschede met de (nader in te vullen) verwerker

Verwerkersovereenkomst van de gemeente Enschede met de (nader in te vullen) verwerker Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst van de gemeente Enschede met de (nader in te vullen) verwerker Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enschede, verder te noemen de verwerkingsverantwoordelijke,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie gedeponeerd Kamer van Koophandel Regio Haaglanden onder nr

Algemene Voorwaarden Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie gedeponeerd Kamer van Koophandel Regio Haaglanden onder nr Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie gevestigd Steurendaal 60 te Den Haag, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw M.B. Kessing,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Richards Webdesign

Algemene voorwaarden Richards Webdesign Algemene voorwaarden Richards Webdesign Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

DOCUMENT BESTUURSVERKLARING

DOCUMENT BESTUURSVERKLARING DOCUMENT BESTUURSVERKLARING Algemene gegevens, Geschiktheidseisen & Uitsluitingsgronden t.b.v. de inkoop 2016: GGZ Instellingen Grote vrijgevestigde groepspraktijken Pagina 1 van 5 Algemene gegevens Naam

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Hendriks Project Support

Algemene voorwaarden Hendriks Project Support Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Hendriks Project Support: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. Gemeente Amersfoort, gevestigd te Amersfoort aan het Stadhuisplein 1, hierbij op grond van het Bevoegdhedenbesluit gemeente Amersfoort 2018, rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie