Voorwoord. Regiobijeenkomsten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord. Regiobijeenkomsten"

Transcriptie

1 28 maart 2013 Jaargang 5, nummer 1 Bijzondere artikelen Algemene Vergadering 29 mei 2013 Huurverhogingen per 1 juli 2013 Informatieboekje Wat treft u in deze nieuwsbrief: Algemene vergadering 2 Huurverhoging 2 Actie Huuralarm 3 Voortgang enquête 4 Informatieboekje 4 Klantenpanel 5 Vergoeding 5 Oproep 6 Vergaderschema Voorwoord Zoals u via krant, radio en televisie hebt kunnen volgen is er veel gaande in de wereld van wonen en huren. Kort geleden heeft de Eerste Kamer ingestemd met de door de regering voorgestelde huurverhoging. Het bestuur van het LHP heeft van Woonzorg Nederland de voorstellen voor de huurverhoging inmiddels ontvangen. In de loop van dit jaar zullen nog meer plannen van de regering omtrent wonen bekend worden. Vooruitlopend daarop heeft Woonzorg Nederland het Ondernemingsplan bijgesteld. Dit plan zal naar verwachting in mei worden vastgesteld. Over de betekenis en de gevolgen van de uitwerking van de plannen voor de huurders van Woonzorg zullen wij u via de website en deze nieuwsbrief informeren. De beperkte omvang van het LHP-bestuur en de uitbreiding van werkzaamheden als gevolg van de voortdurende veranderingen op het gebied van wonen en zorg hebben geen invloed op de kwaliteit van de belangenbehartiging. Integendeel: de ontwikkelingen leiden tot directe stellingname en reacties, gericht op de belangen van de huurders. Daarnaast volgen we de ontwikkelingen binnen de complexen om richting Woonzorg Nederland te signaleren wat in de dienstverlening verbeterd kan worden en zo mogelijk te kunnen adviseren. Uw meldingen zijn hierbij van groot belang. Zo zijn wij in het afgelopen jaar onder meer regelmatig geïnformeerd over de samenwerking van de bewoners- met de activiteitencommissie. Deze samenwerking verliep niet in alle gevallen even vlekkeloos. Dit jaar zullen wij bekijken welke mogelijkheden er zijn om in voorkomende gevallen onderling tot een goede samenwerking te komen. Uw inbreng en informatie stellen wij zeer op prijs! Wij hopen dan ook dat u deelneemt aan de Algemene Vergadering in Amersfoort en, later dit jaar, aan een van de regiobijeenkomsten. Regiobijeenkomsten Via onze regiobijeenkomsten informeren wij u over uw rechten en plichten, lopende zaken en actuele ontwikkelingen. Daarnaast is het mogelijk om ons te laten weten waar u tegenaan loopt als lid van een bewonerscommissie. Dit jaar gaan we ook de begroting en het werkplan voor het volgend jaar (2014) in de regiobijeenkomsten met u bespreken. Dit gebeurt omdat besloten is om de najaarsvergadering te laten vervallen. De bijeenkomsten zullen in de maanden september en oktober worden gehouden in de regio s Groningen, Amsterdam, Den Haag, Arnhem en Midden-Brabant. De uitnodigingen met nadere informatie zullen uiterlijk begin mei naar u worden verzonden.

2 maart 2013 Pagina 2 van 6 Algemene Vergadering In Regardzcenter de Eenhoorn te Amersfoort vindt op 29 mei 2013 de Algemene vergadering plaats. Let op!: de aanvangstijd van de bijeenkomst is naar het middaguur verschoven (zie hieronder bij de dagindeling). De Algemene vergadering staat in het teken van de actuele ontwikkelingen op het gebied van wonen en huren. Onze algemene en financiële jaarverslagen zullen wij deze dag toelichten. Inmiddels hebben wij een redelijk aantal aanmeldingen ontvangen. Indien uw vertegenwoordiging nog niet is aangemeld, dan kunt u dit alsnog via het antwoordformulier doen. Uiterlijk twee weken voor de vergadering zullen wij u de stukken toezenden. Onze vergaderstukken zijn ook opvraagbaar als u niet aanwezig kunt zijn bij de vergadering. Op 29 mei 2013 organiseren wij onze Algemene Vergadering bij de Regardzcenter te Amersfoort De dagindeling is als volgt: 12:00 13:00 Ontvangst met lunch :30 1e deel vergadering 14:30 15:00 pauze 15:00 16:30 2e deel vergadering 16:30 17:30 Afsluiting met drankje en hapje. Wij waarderen uw aanwezigheid tijdens deze dag. Huurverhoging per 1 juli 2013 Het kabinet heeft met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een akkoord bereikt over veranderingen op de woningmarkt. Huurders met een inkomen tot euro krijgen per 1 juli een huurverhoging van 1,5% bovenop de inflatie van 2,5%. Om deze, laagste, inkomensgroep te ontzien, wordt het budget voor de huurtoeslag tot 2017 verhoogd. Huurders met een inkomen boven de euro maar lager dan euro gaan 4,5% meer huur betalen inclusief inflatie. inflatie verhoogd. Lees verder op pagina 3.

3 Pagina 3 van 6 maart 2013 Vervolg huurverhoging per 1 juli 2013 Voor huurders met een inkomen boven de euro wordt de huur met 6,5% inclusief inflatie verhoogd. Mensen van wie het inkomen na de huurverhoging daalt, hebben recht op huurverlaging. Dit bedrag kan maximaal dalen tot het niveau dat zij aan huur hadden betaald, indien zij geen huurverhoging zouden hebben gekregen. De verlaging heeft een terugwerkende kracht van maximaal twee jaar. Een huurder hoeft geen inkomensgegevens aan de verhuurder te verstrekken. Verhuurders krijgen van de belastingdienst te horen in welke inkomenscategorie de huurder valt. Voor gehandicapten en chronisch zieken met een nader te bepalen indicatie kan voor de huurverhoging via een hardheidsclausule een uitzondering worden gemaakt. Voor 2015 zal minister Blok met een voorstel voor de huursombenadering komen en wordt de huurverhoging afgeschaft. Met de huurverhogingen moeten de corporaties de verhuurdersheffing die door de rijksoverheid wordt opgelegd, betalen. Voor 2013 bedraagt de verhuurdersheffing 50 miljoen. De heffing loopt op tot 1,7 miljard euro in Door deze maatregelen kunnen de corporaties niet meer investeren in nieuwbouw, renovatie, woningaanpassingen, wijkaanpak en energiebesparing. Dit leidt tot achterstallig onderhoud en langere wachtlijsten. Woonzorg Nederland heeft in verband met de inmiddels vastgestelde en de nog te verwachten maatregelen het ondernemingsplan aangepast om de gevolgen voor de huidige en toekomstige huurders te beperken. Actie Huuralarm De Nederlandse Woonbond protesteert onder de titel HUURALARM!! tegen de plannen van de regering. U heeft over de actie kunnen lezen in Woonbondig, in e- mails en de website van de Woonbond. Het LHP heeft in een brief aan de minister zijn bezwaren tegen de plannen kenbaar gemaakt. Daarnaast heeft het bestuur de petitie mee ondertekend. De voorzitter en een bestuurslid van het LHP namen deel aan de demonstratie op 5 maart in Den Haag in het kader van de actie Huuralarm georganiseerd door de Woonbond. Twee koffers met meer dan handtekeningen voor de petitie Actie Huuralarm werden aan de leden van de Eerste Kamer aangeboden. De discussie en stemming over de huurverhoging werden een week uitgesteld en kwamen op 12 maart aan de orde. De leden van de Eerste Kamer wilden nog aanvullende informatie van de minister krijgen, maar hebben uiteindelijk ingestemd met het Woonakkoord. Het LHP-bestuur heeft gemerkt dat de meeste huurders zich niet bezighouden met de regeringsplannen en de gevolgen ervan. Het regeringsbeleid is desastreus voor de huurders en de woningcorporaties en onevenwichtig. Wij achten het in ieders belang om onze mening bij de politici te laten horen. Uw ondersteuning maakt onze stem krachtiger. De discussie werd een week uitgesteld

4 maart 2013 Pagina 4 van 6 Het LHP is in afwachting van de respons.. Voortgang enquête In de vorige algemene vergadering hebben wij u een eerste overzicht gegeven van de voorlopige uitkomst van de enquête. Die was niet compleet omdat een aantal bewonerscommissies (nog) niet hadden gereageerd. Inmiddels zijn de correcte gegevens van deze commissies binnen en zijn die commissies opnieuw benaderd met de vraag de enquête alsnog in te vullen en te retourneren vóór 10 maart. Het LHP is in afwachting van de respons. Wij hopen dat de aangeschreven bewonerscommissies alsnog gehoor geven aan ons verzoek. Het LHP zal in de algemene vergadering, eind mei, de definitieve uitkomsten presenteren. Tevens zal dit informatieboekje dienen als cursusmateriaal. Informatieboekje Het Informatieboekje voor bewonerscommissies is in concept af. Het LHP zal het informatieboekje presenteren op de komende algemene vergadering. Bewonerscommissies die daar niet aanwezig ( kunnen) zijn krijgen het boekje toegestuurd. Ook de bewonersconsulenten en de clustermanagers krijgen een exemplaar. Dit om de communicatie tussen u en Woonzorg te verbeteren. Allerlei onderwerpen waar bewonerscommissies mee te maken hebben passeren in dit informatieboekje de revue. Het LHP geeft hiermee inzicht in zaken die van belang zijn bij de uitvoering van uw taak als (lid van een) bewonerscommissie. Tevens zal dit informatieboekje dienen als cursusmateriaal. In de regiovergaderingen, die in het najaar van dit jaar plaatsvinden, gaan we de onderwerpen in dit informatieboekje verder bespreken en hopen we op al uw vragen antwoord te kunnen geven.

5 Pagina 5 van 6 maart 2013 Om de mening van de huurders te peilen over specifieke onderwerpen, zoals (mogelijk) nieuwe dienstverlening of nieuw beleid, heeft Woonzorg Nederland het klantenpanel in het leven geroepen. Woonzorg Nederland heeft dit in handen gegeven van USP Marketing Consultancy, een onderzoeksbureau uit Rotterdam. De bedoeling is om een panel samen te stellen van ongeveer 1500 deelnemers/bewoners uit uiteenlopende projecten/woonformules van Woonzorg Nederland. Als eerste wordt gericht op leden welke digitaal bereikbaar zijn. De deelnemende huurders worden van tijd tot tijd ( 6 tot 8 keer per jaar) benaderd om enquêtevragen te beantwoorden betreffende de zaken die dan spelen. Ook het Landelijk Huurders Platform is uitgenodigd om, als er onderwerpen zijn die zij graag onderzocht zien, contact op te nemen met het klantenpanel. De uitkomsten van de onderzoeken worden gedeeld met belanghebbenden binnen Woonzorg, het Landelijk Huurders Platform en de deelnemers van het klantenpanel. Daarnaast zal op de klantenpanelwebsite en indien interessant voor alle huurders, ook in Woonzorg Thuis, geregeld onderzoeksresultaten kenbaar gemaakt worden. Vergoeding bewonerscommissies 2013 De bewonerscommissies hebben bericht gekregen van de hoogte van de vergoeding voor Het basisbedrag per complex wordt 180,71. De variabele bijdrage per woning wordt verhoogd tot 2,20. Er wordt naar gestreefd de bedragen in maart 2013 uit te betalen.

6 Stichting Landelijk Huurders Platform Bezoekadres Prof. E.M. Meijerslaan AV Amstelveen Postadres Postbus AB Amstelveen Telefoon: (020) info@lhp-wzn.nl Oproep nieuwe kandidaat bestuurleden Het bestuur van het LHP zoekt kandidaten voor de uitbreiding van het bestuur. Huurders van Woonzorg Nederland, op wie onderstaande kwalificaties van toepassing zijn, kunnen worden voorgedragen door hun bewonerscommissie. Bij de voordracht dient een schriftelijke motivatie en het curriculum vitae van de kandidaat gevoegd te worden. Brieven kunt u richten aan de heer H. Groenland; voorzitter. Functieprofiel: Bestuurlijke ervaring Sterk in complex overstijgende belangenbehartiging Enige kennis van het functioneren van een woningcorporatie ; de bereidheid om zich snel in te werken in de gang van zaken huurder/verhuurder Politieke interesse met name in de politieke ontwikkelingen in het woningbeleid. Kan zich uitdrukken in woord en geschrift. Een pro actieve houding. Een persoon met een betrokken, transparante houding, gericht op samenwerking: kortom een team-player Het LHP is met name op zoek naar leden met deskundigheid op het gebied van financiën, organisatie of communicatie. Bezoek onze website! Ga naar: Vergaderschema 2013 Januari 16 januari Februari 13 februari Maart 20 maart April 17 april Mei 15 mei 29 mei Algemene Vergadering Juni 19 juni Juli 17 juli Augustus 21 augustus September 25 september Oktober 30 oktober November 20 november December 11 december Bestuursvergadering

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen.

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Jaargang 8, nummer 1 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Twee leden van het bestuur van het LHP zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Voorwoord. Een werkgroep uit het bestuur heeft inmiddels de statuten aangepast aan dit moment en die statuten zijn bij een notaris verleden.

Voorwoord. Een werkgroep uit het bestuur heeft inmiddels de statuten aangepast aan dit moment en die statuten zijn bij een notaris verleden. Jaargang 8, nummer 2 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat ook nu weer voor alle lezers een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk speelden, maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Wat treft

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2015 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2015 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

Voorwoord. Ongetwijfeld zullen deze onderwerpen deel uitmaken van de besprekingen met u tijdens de Algemene Vergadering op 3 juni.

Voorwoord. Ongetwijfeld zullen deze onderwerpen deel uitmaken van de besprekingen met u tijdens de Algemene Vergadering op 3 juni. 10 april 2014 Jaargang 6, nummer 1 Voorwoord In de voorbije 3 maanden heeft het bestuur van het Landelijk Huurders Platform (hierna: het LHP) zich hoofdzakelijk met 4 zaken bezig gehouden, waarover wij

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2015

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2015 Algemeen Hierna zijn veel gestelde vragen gerubriceerd in de volgende vijf categorieën: a. Huurverhoging b.

Nadere informatie

====================================================== Hoe hoog mag dit jaar de huurverhoging zijn van een sociale huurwoning?

====================================================== Hoe hoog mag dit jaar de huurverhoging zijn van een sociale huurwoning? INHOUD Vragen over huurverhoging 1 Vragen over inkomensverklaringen 3 Vragen over bezwaarmogelijkheden 4 Vragen over huurverlaging 5 ====================================================== VRAGEN OVER HUURVERHOGING

Nadere informatie

CASADIVERS. Het antwoord op uw vragen over huurverhoging. Special HOE WERKT BEZWAAR INDIENEN? WAAROM DEZE VERHOGING?

CASADIVERS. Het antwoord op uw vragen over huurverhoging. Special HOE WERKT BEZWAAR INDIENEN? WAAROM DEZE VERHOGING? Inkomensafhankelijke HUURVERHOGING CASADIVERS Special Het antwoord op uw vragen over huurverhoging WAAROM DEZE VERHOGING? We leggen het u uit VRAAG EN ANTWOORD HOE WERKT BEZWAAR INDIENEN? > PAG. 2 / 3

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2016

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2016 Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2016 Wat is de 'inkomensafhankelijke huurverhoging'? De regering wil graag dat de woningmarkt beter doorstroomt en dat er minder mensen scheefwonen (mensen met

Nadere informatie

Voorwoord. Wat treft u aan in deze nieuwsbrief:

Voorwoord. Wat treft u aan in deze nieuwsbrief: Jaargang 9, nummer 1 Voorwoord Het voorjaar lonkt, en daarmee ook het verlangen naar de zomerzon. En het liefst zien wij de zomerzon vergezeld gaan met rozengeur en maneschijn. Wat treft u aan in deze

Nadere informatie

Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Reglement van Orde van de Raad 2011 Docs.nr 4402318

Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Reglement van Orde van de Raad 2011 Docs.nr 4402318 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Reglement van Orde van de Raad 2011 Docs.nr 4402318 Nr. 2013-99 Vragen van raadslid Frits Schoenmaker (SP), over Huurverhogingen n.a.v. WSW-rapport,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huurverhoging 2016

Veelgestelde vragen huurverhoging 2016 Veelgestelde vragen huurverhoging 2016 1. Wat is de door Plavei vastgestelde huurverhoging voor sociale huurwoningen? 2. Wat is wettelijk gezien de maximale huurverhoging? 3. De huurverhoging is voor een

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2015

Nieuwsbrief najaar 2015 Nieuwsbrief najaar 2015 Velen van u zullen gemerkt hebben dat de woningen aan de Purmerlaan een metamorfose hebben ondergaan. In de vorige nieuwsbrief hebben we hier bij stilgestaan. Ondertussen zijn de

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing.

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. 1 Huuraanpassing 2017 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. Huuraanpassing 2017 Deze brochure hoort bij de brief met het voorstel voor aanpassing van de huur voor uw woning. Inhoud

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak.

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2016 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

Huurverhoging 2016. Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging.

Huurverhoging 2016. Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging. 1 Huurverhoging 2016 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging. Huurverhoging 2016 Met behulp van deze informatie, kunt u nagaan hoe het huurverhogingspercentage voor uw woning is bepaald.

Nadere informatie

Hoofdvraag. A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders.

Hoofdvraag. A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders. Hoofdvraag A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders Deelvragen B.1 Huren laag houden. Dan de komende jaren maar minder investeren.

Nadere informatie

meestgestelde vragen huurverhoging

meestgestelde vragen huurverhoging HOE HOOG MAG DE HUURVERHOGING ZIJN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING VAN MERCATUS AFHANKELIJK VAN HET INKOMEN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING NIET VOOR IEDEREEN GELIJK? HOE KAN HET DAT DE HUURPRIJS VOOR DEZELFDE

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

Huurverhoging 2015. Over het hoe en waarom van de huurverhoging

Huurverhoging 2015. Over het hoe en waarom van de huurverhoging Huurverhoging 2015 Over het hoe en waarom van de huurverhoging 2 3 Inhoud 1 Spelregels 4 2 Wat doet Rochdale met de huuropbrengst? 8 3 Bezwaar tegen de huurverhoging 10 4 Huurtoeslag en inkomensdaling

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014 Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014 Wat is de 'inkomensafhankelijke huurverhoging'? De regering wil graag dat de woningmarkt beter doorstroomt en dat er minder mensen scheefwonen (mensen met

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2014

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2014 Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2014 HUURVERHOGING Mag u deze huurverhoging wel doorvoeren? Den Haag heeft afspraken gemaakt over de inkomensafhankelijke huurverhoging

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Aedes en SSW )

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Aedes en SSW ) Inkomensafhankelijke huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Aedes en SSW ) Hoe hoog mag de huurverhoging zijn voor huurders van een zelfstandige woning? Voor zelfstandige woningen

Nadere informatie

In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken;

In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken; Werkplan STOK 2017 De prioriteiten van STOK STOK is de stedelijke organisatie van huurders bij de Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex. Bewonerscommissies, actief op de wooncomplexen vormen de leden van vereniging.

Nadere informatie

vraag- en antwoordlijst HUURVERHOGING 2016

vraag- en antwoordlijst HUURVERHOGING 2016 vraag- en antwoordlijst HUURVERHOGING 2016 1. Waarom verhoogt Zayaz de huren? Met de inkomsten uit de huurverhoging kunnen we blijven investeren in onze woningen en wijken. Zo houden we ze veilig en leefbaar.

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 32 847 Integrale visie op de woningmarkt Nr. 42 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN EN RIJKSDIENST Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2016 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW )

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2016 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Inkomensafhankelijke huurverhoging 2016 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Hoe hoog mag de huurverhoging zijn voor huurders van een zelfstandige woning? Voor zelfstandige

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS

INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS Huurdersorganisatie Vulcanus www.ho-vulcanus.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING...1 2. BEWONERSPARTICIPATIE...2 3. ROL BEWONERSCOMMISSIE...2 4. BEWONERSCOMMISSIE...3 Verkiezingsprocedure

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie 1 februari 2014

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie 1 februari 2014 Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie 1 februari 2014 VRAGEN OVER HUURVERHOGING Geldt de inkomensafhankelijke huurverhoging ook voor huurders van onzelfstandige

Nadere informatie

Vraag- en antwoordlijst huurverhoging 2018

Vraag- en antwoordlijst huurverhoging 2018 Vraag- en antwoordlijst huurverhoging 2018 1. Waarom verhoogt Zayaz de huren? Net als bij andere corporaties is de huur onze belangrijkste bron van inkomsten. De inkomsten uit de huurverhoging investeren

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de huurverhoging per 1 juli 2016

Veel gestelde vragen en antwoorden over de huurverhoging per 1 juli 2016 Veel gestelde vragen en antwoorden over de huurverhoging per 1 juli 2016 INHOUD VRAGEN OVER HUURVERHOGING 2016 1. Hoe hoog mag de maximale huurverhoging per 1 juli 2016 zijn voor huurders van een zelfstandige

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Mijn huishoudinkomen was in 2015 lager dan in 2014, kan ik bezwaar maken? U kunt bezwaar maken als uw huishoudinkomen in 2015

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 25OO EA DEN HAAG D rectoraat-generaal

Nadere informatie

Vraag en antwoord huurverhoging 2015

Vraag en antwoord huurverhoging 2015 Vraag en antwoord huurverhoging 2015 1. Hoe hoog is de huurverhoging voor de sociale huurwoningen per 1 juli 2015? Basishuurverhoging is 1,5% Huurverhoging voor inkomens tussen 34.229 en 43.786 is 2% Huurverhoging

Nadere informatie

Overlegwet en bewonerscommissies

Overlegwet en bewonerscommissies Overlegwet en bewonerscommissies Op 1 januari 2009 is de vernieuwde overlegwet ingegaan. Deze gaat gelden voor alle corporaties ongeacht het aantal woningen. Voor de particuliere verhuurders geldt dit

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2013 22 april 2013 HUURVERHOGING Na jaren van inflatievolgend huurbeleid wordt de huurverhoging dit jaar op een andere manier vastgesteld.

Nadere informatie

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Huurders Organisatie Patrizia VAN HUURDERS VOOR HUURDERS We werken voor de belangen van alle huurders Ons streven: U BENT TEVREDEN MET HOE U WOONT

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2 Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland 1 Overzicht bezit Woonzorg Nederland 2017 Bezit 's Hertogenbosch % Landelijk % Aantal huurwoningen (eenheden) - Huurprijs < 592,55

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2013 22 april 2013 HUURVERHOGING Na jaren van inflatievolgend huurbeleid wordt de huurverhoging dit jaar op een andere manier vastgesteld.

Nadere informatie

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2014

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2014 Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2014 Deze bijlage Huurinformatie is een uitgave van Dunavie. In deze bijlage staat informatie over de huurverhoging, huurtoeslag en servicekosten. Meer

Nadere informatie

Meer huur voor minder huis. Gereguleerde huren in de commerciële sector

Meer huur voor minder huis. Gereguleerde huren in de commerciële sector Meer huur voor minder huis Gereguleerde huren in de commerciële sector Gereguleerde huren in de commerciële sector Meer huur voor minder huis AANLEIDING Corporaties en commerciële verhuurders bieden beiden

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017 Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017 INHOUD Vragen over huurverhoging: 1 t/m12 Vragen over huishoudverklaringen: 13 t/m 18 Vragen over bezwaarmogelijkheden:

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2013 22 april 2013 Sociale huur HUURVERHOGING Na jaren van inflatievolgend huurbeleid wordt de huurverhoging dit jaar op een andere manier

Nadere informatie

Het woningmarktakkoord: oplossing of doormodderen

Het woningmarktakkoord: oplossing of doormodderen Het woningmarktakkoord: oplossing of doormodderen Live-webinar van Unger Hielkema advocaten en de Academie voor de Rechtspraktijk Woningmarktakkoord Moeizaam tot stand gekomen Met hulp van D 66, SGP en

Nadere informatie

Huurbeleid. Verandert mijn huurprijs in 2016? Uitleg over ons huurbeleid

Huurbeleid. Verandert mijn huurprijs in 2016? Uitleg over ons huurbeleid Huurbeleid Verandert mijn huurprijs in 2016? Uitleg over ons huurbeleid Voor een groot deel van de huurders van Wonen Zuid verandert de huurprijs per 1 juli 2016. Hierover willen wij u goed informeren.

Nadere informatie

DIR/SdB/ Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2015

DIR/SdB/ Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2015 Huurdersplatform KleurrijkWonen Secretariaat Kon.Wilhelminalaan 39 4247 EM KEDICHEM Kenmerk Onderwerp DIR/SdB/ Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2015 Datum Bijlage: Wettelijk kader Huurprijsbeleid

Nadere informatie

Voorwoord. Wat treft u in deze nieuwsbrief: Algemene vergadering LHP 2015 2 Nieuwe bestuursleden en samenstellingbestuur

Voorwoord. Wat treft u in deze nieuwsbrief: Algemene vergadering LHP 2015 2 Nieuwe bestuursleden en samenstellingbestuur Jaargang 7, nummer 3 Voorwoord Wat treft u in deze nieuwsbrief: Algemene vergadering LHP 2015 2 Nieuwe bestuursleden en samenstellingbestuur 2 Brandveiligheid in de woningen 3 Brandbrief 3 Overleg met

Nadere informatie

Huishoudinkomen Overheid Woongoed GO. Tot en met ,5 % 1,5% Meer dan en minder dan % 2% Meer dan 43.

Huishoudinkomen Overheid Woongoed GO. Tot en met ,5 % 1,5% Meer dan en minder dan % 2% Meer dan 43. Huurverhoging in het algemeen De huurverhoging wordt altijd berekend over de netto huur. Dit is de huur die u voor de woning betaalt zonder de servicekosten. Deze huur mag Woongoed GO elk jaar met een

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW )

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Inkomensafhankelijke huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Hoe hoog mag de huurverhoging zijn voor huurders van een zelfstandige woning? Voor zelfstandige

Nadere informatie

Uitslagen enquêtes onder HVB leden

Uitslagen enquêtes onder HVB leden Uitslagen enquêtes onder HVB leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

Huurdersorganisatie WijWonen Delft Papenstraat 20w 2611 JC Delft www.wijwonendelft.nl

Huurdersorganisatie WijWonen Delft Papenstraat 20w 2611 JC Delft www.wijwonendelft.nl Huurdersorganisatie WijWonen Delft Papenstraat 20w 2611 JC Delft www.wijwonendelft.nl Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Wegwijzer voor klachten en geschillen.

Wegwijzer voor klachten en geschillen. Wegwijzer voor klachten en geschillen www.devooruitgang.com Hoe dien ik een klacht in? Wat is een geschil en waar kan ik een geschil melden? Kan ik bezwaar maken tegen huurverhoging? In deze brochure leest

Nadere informatie

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2013

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2013 Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2013 Deze bijlage Huurinformatie is een uitgave van Dunavie. In deze bijlage staat informatie over de huurverhoging, huurtoeslag en servicekosten. Meer

Nadere informatie

DIR/SdB/ALG Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2018

DIR/SdB/ALG Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2018 Huurdersplatform KleurrijkWonen Secretariaat Kon.Wilhelminalaan 39 4247 EM KEDICHEM Kenmerk Onderwerp DIR/SdB/ALG056953 Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2018 Datum Bijlage: Wettelijk kader Huurprijsbeleid

Nadere informatie

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 1. De vereniging 1.1 Algemeen De HuurdersBelangenvereniging (HBV) Van Alckmaer komt op voor de belangen van de mensen die een huis huren bij de

Nadere informatie

Wij verzoeken u ons uw advies te geven binnen de termijn van zes weken, dat wil zeggen uiterlijk op maandag 16 maart2015.

Wij verzoeken u ons uw advies te geven binnen de termijn van zes weken, dat wil zeggen uiterlijk op maandag 16 maart2015. Aan het bestuur van de Bewonersraad Rochdale Postbus 56659 1040AR Amsterdam Amsterdam, 2 februari 2015 Ons kenmerk: RvB/HvB/mdv/15.005 Onderwerp: Huurverhoging 2015 Geachte Bestuur, Hierbij ontvangt u

Nadere informatie

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2019?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

FAQ jaarlijkse huurverhoging 2013

FAQ jaarlijkse huurverhoging 2013 Algemeen V Welke regels gelden er bij de huurverhoging? A De huur mag maar 1 keer per jaar worden verhoogd en daarbij niet boven de maximale huurprijs uitkomen. Ook moet de verhuurder u minstens 2 maanden

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2018 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag 2018 Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Themabijeenkomst gemengde complexen. 10 oktober 2017

Themabijeenkomst gemengde complexen. 10 oktober 2017 Themabijeenkomst gemengde complexen 10 oktober 2017 Wat gaan we doen vanavond: 19.30-20.00 u.: Algemene informatie en ontwikkelingen gemengde complexen 20.00-20.45 u.: Aanpassing Modelreglement en commentaar

Nadere informatie

HUURBELEID 2015 Maart 2015

HUURBELEID 2015 Maart 2015 HUURBELEID 2015 Maart 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Politieke gebeurtenissen 3. Betaalbaarheid 4. Uitgangspunten voor het 5. Huurbeleid Brederode Wonen 2015 2 1. Inleiding Voor u ligt het. Op 12 maart 2013

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk in een andere plaats of heeft

Nadere informatie

Toelichting op de huurverhoging 2014

Toelichting op de huurverhoging 2014 Toelichting op de huurverhoging 2014 Onlangs hebt u als huurder de aanzeggingsbrief voor de huurverhoging ontvangen. Bij veel huurders leven er vragen over deze huurverhoging. Hieronder geven wij u enige

Nadere informatie

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen Meest gestelde vragen Inkomensafhankelijke huurverhoging 2016 Wat houdt de huurverhoging in? Huurders met een gezamenlijk bruto jaar inkomen tot de 34.678,- krijgen op 1 juli 2016 een huurverhoging van

Nadere informatie

Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 12 april 2012, aanvang 19.30 uur

Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 12 april 2012, aanvang 19.30 uur Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 12 april 2012, aanvang 19.30 uur Dick Penning (voorzitter), Arnold

Nadere informatie

Beste leden van de Huurderskoepels,

Beste leden van de Huurderskoepels, Beste leden van de Huurderskoepels, Op maandag 16 maart heb ik u het definitieve huurverhogingsvoorstel voor 2015 gedaan. Dit naar aanleiding van onze discussie op 9 maart jl. waarin wij een concept-voorstel

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 27 926 Huurbeleid Nr. 247 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN EN RIJKSDIENST Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 3

Nadere informatie

Concernparticipatieraad Woonbron Jaarverslag 2013

Concernparticipatieraad Woonbron Jaarverslag 2013 Concernparticipatieraad Woonbron Jaarverslag 2013 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave 1. Samenstelling Concernparticipatieraad Woonbron 3 2. Kader Bewonersparticipatie 4 3. Vergaderingen CPRW 4 4. Activiteiten/

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Voorwoord. Wat treft u in deze nieuwsbrief:

Voorwoord. Wat treft u in deze nieuwsbrief: December 2014 Jaargang 6, nummer 4 Voorwoord Wat treft u in deze nieuwsbrief: Regiobijeenkomsten 2 Werkplan 2 Adviesaanvraag nieuwe reorganisatie Woonzorg Nederland 2 Reorganisatie 6 Fusieplannen 6 Website

Nadere informatie

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6 Huuraanpassing 2018 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2018?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

Politieke peiling t o e k o m s t huurbeleid

Politieke peiling t o e k o m s t huurbeleid Politieke peiling t o e k o m s t huurbeleid Maart 2015 Inleiding De Woonbond wil weten hoe de verschillende politieke partijen denken over de huurverhogingen. Door het huidige huurbeleid kunnen huren

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2016Z22662

Nadere informatie

Adviesrapport Bewoners adviesgroep HUURAANPASSING 2014 April 2014

Adviesrapport Bewoners adviesgroep HUURAANPASSING 2014 April 2014 HUURAANPASSING 2014 April 2014 1 Advies in hoofdlijn De BAG is positief over de keuzes die Nijestee heeft gemaakt ten aanzien van: 1.1 Huuraanpassing 2014, 2,5% inflatie + 1,5% = 4% 1.2 Geen inkomensafhankelijke

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurverhoging 2015. 1. Huurverhoging algemeen

Veel gestelde vragen huurverhoging 2015. 1. Huurverhoging algemeen Naar aanleiding van de huurverhoging per 1 juli 2015 en vragen daaromtrent hebben wij de veel gestelde vragen onderstaand weergegeven en voorzien van een beantwoording. Hierbij hebben we de volgende indeling

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing 1 Huuraanpassing 2018 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing Huuraanpassing 2018 Deze brochure hoort bij de brief met het voorstel voor aanpassing van de huur voor uw woning Inhoud

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV)

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte Flatgebouwen Vogelwijk, complex Koolmeesstraat 1-70, Leiderdorp Verzoeker Naam: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nadere informatie

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN Gewoon goed wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN 2014-2018 2 WONINGSTICHTING BUITENLUST Hierbij presenteren wij met veel plezier ons ondernemingsplan 2014-2018 met als titel: GEWOON GOED WONEN

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverlaging na inkomensdaling

Inkomensafhankelijke huurverlaging na inkomensdaling safhankelijke huurverlaging na inkomensdaling In deze folder leest u een toelichting met enkele voorbeelden voor huurverlaging nadat eerder een inkomensafhankelijke huurverhoging heeft plaatsgevonden.

Nadere informatie

HBO Tiwos. jaarverslag 2012

HBO Tiwos. jaarverslag 2012 HBO Tiwos jaarverslag 2012 Van de voorzitter HBO Tiwos Steeds als ik denk dat het beter zal gaan, gaat het toch weer mis. In 2012 kwamen er nieuwe verkiezingen, Gelukkig! dacht ik. Nu gaat er eindelijk

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Hier zit het goed Op zoek naar een woning Op zoek naar woonruimte 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan,

Nadere informatie

Samen thuis in d e buurt. F&C Annemieke van Berkel adviesaanvraag huuraanpassing 2019

Samen thuis in d e buurt. F&C Annemieke van Berkel adviesaanvraag huuraanpassing 2019 Samen thuis in d e buurt Themawerkgroep huurverhoging uw brief datum 7 februari 2019 nummer behandeld door telefoonnummer onderwerp F&C.02.2019 Annemieke van Berkel 0317-47 16 56 adviesaanvraag huuraanpassing

Nadere informatie

Voordracht nieuw lid voor de Raad van Commissarissen

Voordracht nieuw lid voor de Raad van Commissarissen Inhoudsopgave: Inleiding Samenstelling Algemeen Bestuur Adviezen en werkzaamheden Werkgroep Bewonerscommissies Werkgroep Communicatie Werkgroep Huuradvies Scholing Algemeen Bestuur Voordracht nieuw lid

Nadere informatie

VOORBEELD. Woningwaarderingsstelsel 2015. Tekst en uitleg voor huurdersorganisaties. over het vernieuwde Puntenstelsel. Eerste druk, oktober 2015

VOORBEELD. Woningwaarderingsstelsel 2015. Tekst en uitleg voor huurdersorganisaties. over het vernieuwde Puntenstelsel. Eerste druk, oktober 2015 Woningwaarderingsstelsel 2015 Tekst en uitleg voor huurdersorganisaties over het vernieuwde Puntenstelsel Eerste druk, oktober 2015 WONINGWAARDERINGSSTELSEL 2015 Eerste druk, oktober 2015 2015 Nederlandse

Nadere informatie

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Huurdersplatform Palladion Gerard Jager Jurriën Schuurman Oktober 2014 1 Inhoudsopgave Achtergrond en doel onderzoek (3) Conclusies en aanbevelingen (4)

Nadere informatie

Polderen voor beginners

Polderen voor beginners Jongerenkamer Polderen voor beginners Voorwoord De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. De 150 gekozen Kamerleden gaan met elkaar en de regering in debat over de toekomst van Nederland.

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016.

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. 1. Welkom en vaststellen agenda De voorzitter, Albert van Zandt, heet alle aanwezigen van harte welkom. In het

Nadere informatie

over woningverbetering

over woningverbetering over woningverbetering In deze brochure staat wat u van Lefier kunt verwachten bij een woningverbetering van uw woning. Ook kunt lezen wat wij van u verwachten. wat is woningverbetering? Onder woningverbetering

Nadere informatie

In vijf stappen naar een nieuwe woning

In vijf stappen naar een nieuwe woning In vijf stappen naar een nieuwe woning Zoekt u een huurwoning in Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout? Dan heeft u zelf een actieve rol. Hieronder vertellen we hoe u in vijf stappen een geschikte woning

Nadere informatie

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia Werkplan Huurders Organisatie Patrizia 2016-2017 Een stichting VAN HUURDERS VOOR HUURDERS van alle complexen van Patrizia. Heden & toekomst INLEIDING Wij willen de belangen van alle huurders behartigen.

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 1138271 15 juli 2014

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 1138271 15 juli 2014 gemeentebestuur N D ^ Postbus 15 1440 AA Pui telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 1138271 15 juli 2014 betreft Decentralisatie compensatieregelingen Wtcg en

Nadere informatie

Basisvoorwaarden. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in de Hoeksche Waard moet u minimaal 18 jaar zijn.

Basisvoorwaarden. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in de Hoeksche Waard moet u minimaal 18 jaar zijn. Bent u op zoek naar een sociale huurwoning in de Hoeksche Waard? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij zijn dé aanbieder van sociale huurwoningen in de Hoeksche Waard. Hoe het systeem werkt en verdere

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 16 maart 2017 Agenda: 1. Opening 2. Voorstelronde 3. Stand van zaken en planning 4. Sociaal Statuut; wat is dat? En wat is belangrijk

Nadere informatie

Het woningmarktakkoord: oplossing of verder doormodderen?

Het woningmarktakkoord: oplossing of verder doormodderen? Het woningmarktakkoord: oplossing of verder doormodderen? Magna Charta is een onderdeel van de Academie voor de Rechtspraktijk Jaargang 02 001 Actualiteiten Huurrecht 7 maart 10.00 uur 15.15 uur mr. H.M.

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal 1

Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2014-2015 33 129 Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (huurverhoging op grond van inkomen) 33 330

Nadere informatie

MEMO (vertrouwelijk) In 2017 zijn de huren als volgt verhoogd:

MEMO (vertrouwelijk) In 2017 zijn de huren als volgt verhoogd: MEMO (vertrouwelijk) Aan : leden Koepel Grave en KMAS Van : directie Mooiland Onderwerp : Adviesaanvraag huurverhoging en huurverlaging 1 juli 2018 Datum : 30 januari 2018 Voorgenomen besluit huurverhoging

Nadere informatie

Het zoeken naar een ruilpartner. Heeft u een ruilpartner gevonden? Gesprek met de ruilkandidaat

Het zoeken naar een ruilpartner. Heeft u een ruilpartner gevonden? Gesprek met de ruilkandidaat Woningruil, hoe gaat dat? Woningruil, hoe gaat dat? Als u een huurwoning heeft en u zoekt een andere huurwoning, in Zeewolde of daarbuiten, dan kan woningruil een mogelijkheid zijn. In deze folder leest

Nadere informatie