In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken;"

Transcriptie

1 Werkplan STOK 2017

2 De prioriteiten van STOK STOK is de stedelijke organisatie van huurders bij de Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex. Bewonerscommissies, actief op de wooncomplexen vormen de leden van vereniging. Het realiseren van betaalbare, beschikbare en kwalitatief verantwoorde huisvesting voor alle burgers is van oudsher in de Nederlandse samenleving verankerd. Huisvesting is als recht in diverse nationale en internationale verdragen vastgelegd, maar het is niet vanzelfsprekend. Voor STOK betekent dat bouwen aan een organisatie waarin huurders meer en actiever invloed gaan uitoefenen op het beleid van woningcorporatie Bo-Ex en hun eigen woonsituatie. STOK wil dat bereiken door de achterban te inspireren en te verenigen rond actuele kwesties en thema s van belang voor de sociale huisvesting. Het ontwikkelen van de eigen kracht en het mede willen bepalen van de overlegagenda met Bo-Ex is daarvan een gevolg. De nieuwe Woningwet 2015 biedt huurdersorganisatie mogelijkheden zich verder te ontwikkelen als een dynamische vereniging die slagvaardig en effectief de belangen behartigt van alle huurders van Bo-Ex. Huurders(organisaties) worden als derde partij erkend en krijgen meer invloed op het beleid van de woningcorporatie (goedkeuring van fusieplannen) en op het gemeentelijk beleid rond sociale huisvesting (Prestatieafspraken). Er is werk aan de winkel voor STOK. Vanaf heeft de overheid, met Blok als minister Wonen, een beleid ontwikkeld dat voortdurend beknibbelt op de positie van de sociale huisvesting in het algemeen (bouw, nieuwbouw, renovatie). Voor huurders zijn de huren tot ver boven inflatie gestegen, terwijl inkomsten en uitkeringen dat niet deden. De verhuurderheffing vanaf 2013 is een (belasting)aanslag op de woningcorporaties in Nederland. De woningcorporaties als Bo-Ex hebben deze bijna geheel doorberekend aan de huurders. Ook wat de capaciteit (met name nieuwbouw) en de kwaliteit (renovatie) betreft zijn plannen teruggedraaid. Inmiddels lopen de wachtlijsten op en verkeren huurders in onzekerheid. In het afgelopen jaar is al een begin meegemaakt.om met elan de nieuwe mogelijkheden op grond van de Nieuwe Woningwet op te pakken. Niet zonder soms felle discussie. Door de uitbreiding van het bestuur met nieuwe leden was het moeilijk aan elkaar te wennen en opvattingen over visie en werkwijze soepel met elkaar af te stemmen Maar de contouren voor een actueel beleid zijn ook duidelijker geworden en met instemming van de ALV vastgelegd in het Bestuursplan In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken; 1) Meer invloed huurder op beleid en eigen woonomgeving 2) Verbetering van de betaalbaarheid van de huren, 3) Vergroting van de capaciteit van het aantal woningen in de sociale huisvesting 4) verbetering van de kwaliteit (waaronder duurzaamheid).

3 1. MEER INVLOED VAN HUURDERS OP BELEID EN EIGEN WOONOMGEVING Versterking van de eigen organisatie van bewoners is nodig om meer invloed uit te kunnen oefenen op de eigen woonomgeving. Dat vraagt met name om versterking van de bestaande en te vormen bewonerscommissies op de complexen en verder komen tot een verbetering van het functioneren van STOK. In 2017 gaat STOK daartoe het Bestuursplan, met instemming goedgekeurd, door de ALV van 9 oktober uitvoeren; a. Verstevigen van eigen huurdersorganisatie STOK 1.a.1.) Effectief en besluitvaardig vergaderen 1.a.1.1. Onder leiding van een nieuwe voorzitter concrete besluiten nemen op basis van goede voorbereiding door leden van het bestuur verantwoordelijk/trekker van het agendapunt. 1.a1.2. maandelijks (10 keer per jaar) 1.a.1.3. bestuursdag (1 maal) 1.a.1.4. evaluatie en verbeteren van eigen functioneren. 1.a.2.) Verbeteren van communicatie met de achterban 1.a.2.1. Onderhouden door elk bestuurslid van contact met een aantal hem/haar toegewezen bewonerscommissie. 1.a.2.3. Uitbouwen van de website met mogelijkheden voor informatie-uitwisseling over actuele thema s en discussie. 1.a.2.4. Aanboren en benutten van de kennis en knowhow bij leden van bewonerscommissies en actieve huurders. 1.a.2.5. Uitbrengen van Nieuwsbrief en Nieuwsmail (elk 4 maal per jaar). 1.a.2.6. Organiseren van thematische bijeenkomsten over actuele onderwerpen (zie ook huurbeleid, renovatie en duurzaamheid). 1.a.2.7. Uitwerken van de resultaten van enquête Bo-Ex-panel over participatie en beheer en die ism. Bo-Ex inzetten in een informatiecampagne ( ). 1.a.2.8. Opzetten van een frequente ledenraadpleging via de internet website Argu.com 1.a.2.9. Organiseren van nader te bepalen ALV-themabijeenkomsten (circa 5 par jaar) naast de formele ALV-vergadering (2 maal per jaar). 1.a Formuleren van een scholingsbeleid dat voorziet in behoefte en mogelijkheden van de diverse portefeuillehouders. 1.a.2.11 Wijzigen van statuten (indien nodig). b. Versterken van bewonerscommissies op complexen 1.b.1. Faciliteren van ontwikkelen en uitvoeren van plannen op complexen, zo nodig met externe advisering. 1.b.2. Uitbreiden van het aantal bewonerscommissie binnen de Bo-Ex met nominaal drie. 1.b.3. Formuleren van een scholingsbeleid dat voorziet in behoefte en mogelijkheden van actieve bewoners en leden van bewonerscommissies (ism. Bo-Ex). 1.b.4. Aanvullen van informatie op website met thema-informatie en archief om kennis te delen.

4 c. Benutten van overlegvormen met Bo-Ex 1.c.1. Deelnemen aan bestuurlijk overleg tussen bestuur(sleden) STOK met bestuur van Bo-Ex over actuele kwesties die leven binnen STOK en op de complexen (vier maal per jaar). 1.c.2. Deelnemen aan overleg in drie werkgroepen (Energie, Participatie & Communicatie) Huur- & voorraadbeleid in samenwerking met medewerkers Bo-Ex. 1.c.3. Deelnemen aan overleg met commissarissen. 1.c.4. Deelnemen aan driepartijenoverleg met gemeente en Bo-Ex. 1.c.5. Deelnemen aan overleg met Geschillencommissie (afhankelijk van ontwikkelingen op het gebied van geschillen). 1.c.6. Vernieuwen van de samenwerkingsovereenkomst STOK-Bo-Ex. d. Deelnemen aan stedelijke organisatie van huurders 1.d.1. Deelname activiteiten van stedelijk overleg in nieuwe vorm 1.d.2. Deelname organisatie van stedelijke startbijeenkomst

5 2. BETAALBAAR HOUDEN VAN HUISVESTING Na jaren (vanaf ) van (bijna) maximale huurverhogingen laat ook het huurbeleid van Bo-Ex een trendbreuk zien. De huren stijgen beneden maximaal, behalve voor de inkomensgroep boven de ,-. In de primaire en secundaire doelgroepen betaalt 92% meer dan de advieshuur van het NIBUD. In 2010 was het aandeel huur in het inkomen (huurquote) 17%, en nu is dat voor sommige huurders al 30%. Waar huidige huurders getroffen zijn door maatregelen in het verleden (maximale huurverhogingen, verhoging huur bij mutatie) of heden (daling van het inkomen) zijn herstelmaatregelen nodig Voorbereiden door het bestuur van een inhoudelijke discussie over het gewenste huurbeleid in Verzamelen van informatie (factsheets) voor de te voeren discussie over het herstelbeleid en dat verspreiden onder de leden van bewonerscommissies en actieve huurders Benutten door STOK van het overleg met Bo-Ex in de werkgroep Huur- & Voorraadbeleid om alternatieven aan te dragen voor huurmatiging (vier maal per jaar) Ontwikkelen van alternatieven door STOK samen met Bo-Ex en andere partijen in de stad om een verder herstelbeleid door te voeren voor huurders die zijn getroffen door de sterk gestegen huurprijzen 2.5. Beoordelen door STOK van het nieuwe stelsel van woningtoewijzing op de effecten voor alle inkomensgroepen Communiceren van de ontwikkelingen middels het uitbrengen van een Nieuwsbrief over het huurbeleid en de gevolgen voor huurders en verder op de website het actueel houden van de informatie over dit onderwerp.

6 3. BESCHIKBAARHEID VAN SOCIALE HUISVESTING VOOR ALLE MENSEN DIE IN UTRECHT WILLEN HUREN De vraag naar woonruimte in de stad neemt steeds meer toe. Starters en lage inkomensgroepen komen steeds moeilijker in een kwalitatief goede woning. Het tekort groeit door het huidige beleid. STOK wil meer nieuwbouw (met het oog op midden- en hogere inkomens) en starters en uitbreiding van kernvoorraad voor lage inkomens Voorbereiden door het bestuur van een inhoudelijke thema-avond over de gewenste beschikbaarheid van woningen voor huidige en toekomstige huurders Verzamelen van informatie (factsheets) over de alternatieven voor meer nieuwbouw door het bestuur en dat verspreiden onder de leden van bewonerscommissies en actieve huurders Benutten door STOK van het overleg met Bo-Ex in werkgroep Huur-en voorraadbeleid om alternatieven aan te dragen voor de huurverhoging (vier maal per jaar) Verzet door STOK tegen plannen voor sloop van bestaande woonruimte (Queridostraat). Indien kan worden aangetoond dat dat per saldo meer woningen voor de laagste inkomensgroepen oplevert /bijdraagt aan een uitbreiding van de kernvoorraad is dat een heroverweging waard Ontwikkelen door STOK samen met Bo-Ex en andere partijen in de stad van alternatieve plannen voor meer nieuwbouw, tegen sloop en voor de beschikbaarheid van zoveel mogelijk woningen voor sociale huisvesting (Het Nieuwe Wonen) Meezoeken naar locaties en aandragen van alternatieven voor verdichting (notitie over hoog wonen en over in het groen of in het rood bouwen ) door STOK binnen het stedelijk overleg met huurders, corporaties en de gemeente. 3.7 Communiceren van de ontwikkelingen middels het uitbrengen van een Nieuwsbrief over de beschikbaarheid van sociale huurwoningen en de gevolgen voor huurders en verder op de website het actueel houden van de informatie over dit onderwerp.

7 4. KWALITEIT Kwaliteit behelst twee aspecten: duurzaamheid en renovatie. Met het oog op de toekomst, het huidig woongenot en de noodzaak om door een actief duurzaamheidsbeleid het klimaatbeleid in te vullen, is voortdurende aandacht voor bouwtechnische veranderingen nodig. Met het oog op de financiële positie van Bo-Ex, het probleem om nieuwbouw te realiseren, onder meer door het gebrek aan locaties, lijken er meer mogelijkheden voor renovatie (versnelling?), maar ook met de voortdurende veranderende inzichten in het energie- en klimaatbeleid moet STOK op dit terrein actief beleid maken. a. Bevorderen van duurzaamheid 4.a.1 Voorbereiden door het bestuur van een inhoudelijke thema-avond over duurzaamheid van woningen voor huidige en toekomstige huurders. 4.a.2. Verzamelen van informatie (factsheets) inzake de alternatieven op het gebied van duurzame nieuwbouw door het bestuur en dat en verspreiden onder de leden van bewonerscommissies en actieve huurders. 4.a.3. Inventariseren door STOK van bestaande wensen, knelpunten en mogelijkheden voor participatie & beheer op complexniveau (eenmalig). 4.a.4. Actief deelnemen door STOK aan de Informatiecampagne Bewonersparticipatie en beheer 4.a.5. Actief deelnemen door STOK aan het overleg met Bo-Ex in de werkgroep Communicatie en participatie. b. Aanmoedigen van renovatie 4.b.1.Voorbereiden door het bestuur van een inhoudelijke thema-avond over renovaties. 4.b.2. Verzamelen van informatie (factsheets) inzake de alternatieven op het gebied van meer nieuwbouw door het bestuur en dat en verspreiden onder de leden van bewonerscommissies en actieve huurders. 4.b.3. Inventariseren door STOK van bestaande wensen, knelpunten en mogelijkheden voor renovatie (eenmalig). 4.b.4. Opstellen door STOK van een handboek Renovatie en die beschikbaar stellen aan bewonerscommissies. 4.b.5. Onderzoeken door STOK bij de bewoners van het Querido-complex naar de behoefte aan informatie en de mogelijkheid om een bewonerscommissie op te richten.

STOK Werkplan 2016 / Vastgesteld in ALV 8 december

STOK Werkplan 2016 / Vastgesteld in ALV 8 december STOK WERKPLAN 2016 Huurdersorganisatie STOK is een vereniging van huurders die zich allemaal vrijwillig inzetten om de belangen van huurders van Bo-Ex te behartigen. De vereniging wordt gevormd door haar

Nadere informatie

STOK WERKPLAN Op basis van de ervaringen van de laatste tijd stelt STOK de volgende doelen voor 2007 centraal:

STOK WERKPLAN Op basis van de ervaringen van de laatste tijd stelt STOK de volgende doelen voor 2007 centraal: STOK WERKPLAN 2007 VOORAF De vereniging STOK behartigt de belangen van huurders van Bo-Ex wanneer het gaat over zaken, die vele of alle huurders aangaan. Het STOK-bestuur heeft elke maand een reguliere

Nadere informatie

WERKPLAN STOK 2019 Onverdroten

WERKPLAN STOK 2019 Onverdroten WERKPLAN STOK 2019 Onverdroten verder Vooraf Het bestuur heeft de aanwezigen op de ALV van 4 september gevraagd om ideeën voor het Werkplan 2019 aan te leveren. Dat heeft bijna 30 nieuwe voorstellen opgeleverd.

Nadere informatie

STOK Werkplan 2013 / vastgesteld op 3 december

STOK Werkplan 2013 / vastgesteld op 3 december STOK WERKPLAN 2013 De vereniging STOK behartigt de belangen van huurders van Bo-Ex wanneer het gaat over zaken, die vele of alle huurders aangaan. Het STOK-bestuur vergadert maandelijks en heeft circa

Nadere informatie

Aan Bo-Ex T.a.v. dhr. J. Klinkenberg Postbus GD Utrecht. Utrecht, 16 december 2015

Aan Bo-Ex T.a.v. dhr. J. Klinkenberg Postbus GD Utrecht. Utrecht, 16 december 2015 Aan Bo-Ex T.a.v. dhr. J. Klinkenberg Postbus 3151 3502 GD Utrecht Utrecht, 16 december 2015 Betreft: Verloop en uitkomsten prestatieafspraken met Bo-Ex Geachte heer Klinkenberg, STOK heeft zich in haar

Nadere informatie

STOK Werkplan 2012 / vastgesteld in ALV

STOK Werkplan 2012 / vastgesteld in ALV STOK WERKPLAN 2012 De vereniging STOK behartigt de belangen van huurders van Bo-Ex wanneer het gaat over zaken, die vele of alle huurders aangaan. Het STOK-bestuur heeft maandelijks een bestuursbijeenkomst

Nadere informatie

Aan de gemeente Utrecht T.a.v. dhr. Ir. P.F.C. Jansen, wethouder Postbus CE Utrecht. Utrecht, 16 december 2015

Aan de gemeente Utrecht T.a.v. dhr. Ir. P.F.C. Jansen, wethouder Postbus CE Utrecht. Utrecht, 16 december 2015 Aan de gemeente Utrecht T.a.v. dhr. Ir. P.F.C. Jansen, wethouder Postbus 16200 3500 CE Utrecht Utrecht, 16 december 2015 Betreft: Verloop en uitkomsten prestatieafspraken met Bo-Ex Geachte heer Jansen,

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2017

ACTIVITEITENPLAN 2017 HUURDERSNETWERK MITROS ACTIVITEITENPLAN 2017 Januari 2017 1 - Inleiding In 2016 heeft HNM zich nadrukkelijk gepresenteerd. Op diverse manieren. Dat doen we ook in 2017, maar we zetten er wel wat tandjes

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Bo-Ex en STOK

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Bo-Ex en STOK Prestatieafspraken 2018 2022 Gemeente Utrecht, Bo-Ex en STOK Inhoud: 1. INLEIDING... 3 2. PRESTATIEAFSPRAKEN 2018-2022... 3 3. ONDERTEKENING... 8 4. BIJLAGE 1 VOORRAAD BO-EX... 9 5. BIJLAGE 2 PRODUCTIEPROGRAMMA

Nadere informatie

d. Bo-Ex zal senioren niet uitsluiten van een huurverhoging

d. Bo-Ex zal senioren niet uitsluiten van een huurverhoging Prestatieafspraken 2019 vergelijking uitgangspunten De blauwe tekst verwijst naar de schriftelijke reactie van Bo-Ex op de standpunten van STOK Huurmatiging a. 0% huurverhoging voor alle huurders a. Gematigde

Nadere informatie

STOK Werkplan 2014 / vastgesteld in ALV 19 november 2013 1

STOK Werkplan 2014 / vastgesteld in ALV 19 november 2013 1 STOK WERKPLAN 2014 De STOK is de vereniging van bewonerscommissies, bestaande uit huurders van Bo-Ex die zich vrijwillig actief inzetten voor hun complex en directe woonomgeving, en heeft als doel de belangen

Nadere informatie

Participatie en zelfbeheer. ALV STOK Trevor James 31 mei 2016

Participatie en zelfbeheer. ALV STOK Trevor James 31 mei 2016 Participatie en zelfbeheer ALV STOK Trevor James 31 mei 2016 Woningwet 2015 Woonvisie & prestatieafspraken Verandering in relatie huurdersorganisatie, woningcorporatie en gemeente Woonvisie en prestatieafspraken:

Nadere informatie

Addendum Prestatieafspraken

Addendum Prestatieafspraken Addendum Prestatieafspraken 2017 2020 Gemeente Utrecht, corporatie Mitros en huurdersorganisatie HNM Utrecht, 23 november 2016 Prestatieafspraken 2017-2020 Mitros Pagina 1 van 7 Inhoud INLEIDING... 3 1.

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland

Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland Gemeente Groningen Woonzorg Nederland Oktober 2018 Inleiding Wettelijk kader Met de invoering van de nieuwe Woningwet 2015 moeten corporaties

Nadere informatie

Addendum Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, corporatie GroenWest en huurdersorganisatie HV Weidelanden

Addendum Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, corporatie GroenWest en huurdersorganisatie HV Weidelanden Addendum Prestatieafspraken 2017 2020 Gemeente Utrecht, corporatie GroenWest en huurdersorganisatie HV Weidelanden Utrecht, 23 november 2016 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. INVESTERINGSRUIMTE EN FINANCIËLE

Nadere informatie

Jaarplan 2016 concept HBV Leiden

Jaarplan 2016 concept HBV Leiden Jaarplan 2016 concept HBV Leiden CONCEPT Jaarplan HBV Leiden 2016 1 Actuele ontwikkelingen Nieuwe Woningwet De nieuwe Woningwet heeft grote impact op de corporaties. De corporatie moet zich richten op

Nadere informatie

Wet op het overleg huurders verhuurder

Wet op het overleg huurders verhuurder Wet op het overleg huurders verhuurder Waaraan moet een huurdersorganisatie of bewonerscommissie voldoen? Huurdersorganisatie Een huurdersorganisatie moet om met de verhuurder te kunnen overleggen aan

Nadere informatie

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober Programma 1. Inleiding 2. Korte terugblik op 16 oktober 3. De structuur van de huurdersorganisatie

Nadere informatie

Werkplan en Begroting 2017

Werkplan en Begroting 2017 Werkplan en Begroting 2017 Bladzijde 1 Inhoud Bladzijde Inleiding----------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1. Organisatie--------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Boxmeer Herzieningswetproof. Annemarieke Sandee FRAEY Partners in Publieke Waarde 3 maart 2016

Boxmeer Herzieningswetproof. Annemarieke Sandee FRAEY Partners in Publieke Waarde 3 maart 2016 Boxmeer Herzieningswetproof Annemarieke Sandee FRAEY Partners in Publieke Waarde 3 maart 2016 Programma Deel 1: Informatie: Woningwet en ontwikkelingen in de volkshuisvesting Deel 2: Discussie: Verkennen

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Missie: In ons nieuwe beleidsplan blijft de missie ongewijzigd. Het blijft de beste zin die precies uitdrukt wie wij willen zijn en hoe we willen werken. Rijnhart Wonen creëert kansen

Nadere informatie

Jaarplan. begroting HVG

Jaarplan. begroting HVG Jaarplan en begroting 2017 HVG 1 Inhoud Inleiding blz 3 1. Organisatie blz 4 a. Het bestuur b. Contacten c. Inbreng van leden d. Communicatie e. Inbreng prestatieafspraken f. Relatie met verhuurder(s)

Nadere informatie

Werkplan Accio 2017 (2018)

Werkplan Accio 2017 (2018) Werkplan Accio 2017 (2018) Voorwoord 1. Accio: ontwikkeling van de vereniging 2. Participatie: beïnvloeden van woonbeleid 3. Bestuur en besturing: werken aan goed bestuur 4. Communicatie en relatie: contact,

Nadere informatie

22 maart 2017 HUURDERS BELANGEN VERENING NOORD -KENNEMERLAND (HBV) Werkplan/jaarplan 2017/2018

22 maart 2017 HUURDERS BELANGEN VERENING NOORD -KENNEMERLAND (HBV) Werkplan/jaarplan 2017/2018 22 maart 2017 HUURDERS BELANGEN VERENING NOORD -KENNEMERLAND (HBV) Werkplan/jaarplan 2017/2018 Voorwoord Het bestuur van de HBV heeft tezamen met haar vaste commissieleden de keuzes voor een toekomstig

Nadere informatie

Overlegwet en bewonerscommissies

Overlegwet en bewonerscommissies Overlegwet en bewonerscommissies Op 1 januari 2009 is de vernieuwde overlegwet ingegaan. Deze gaat gelden voor alle corporaties ongeacht het aantal woningen. Voor de particuliere verhuurders geldt dit

Nadere informatie

HOOD. Beleidsplan 2010

HOOD. Beleidsplan 2010 HOOD Beleidsplan 2010 Inhoudsopgave Voorwoord Doelstelling en interne activiteiten Doelstelling Bestuur Bewonerscommissies Werkgroepen Overlegonderwerpen Middelen Activiteiten met Ons Doel Overleg met

Nadere informatie

Reglement participatie van Bewonerscommissies

Reglement participatie van Bewonerscommissies Reglement participatie van Bewonerscommissies Definities Omnia Wonen: Stichting Omnia Wonen, gevestigd te Harderwijk Bewoner of huurder: een meerderjarig persoon die met betrekking tot een woongelegenheid

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2016Z22662

Nadere informatie

WERKPLAN 2018 STOK Utrecht, november 2017

WERKPLAN 2018 STOK Utrecht, november 2017 WERKPLAN 2018 STOK Utrecht, november 2017 Inhoud Inleiding... 3 De ontwikkelingen op de Utrechtse woningmarkt... 4 De uitdagingen voor 2018... 5 1. Betaalbaarheid... 5 2. Meer participatie van de huurders

Nadere informatie

Nieuwe huurdersvereniging

Nieuwe huurdersvereniging Nieuwe huurdersvereniging Woningbouwvereniging Reeuwijk 8 juni 2015 9-6-2015 1 Even voorstellen! 2 Waarom vinden we dat er een huurdersvereniging moet komen? Belangen behartiging van de huurders. Samen

Nadere informatie

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen.

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Jaargang 8, nummer 1 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Twee leden van het bestuur van het LHP zijn

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010 STEDELIJK OVERLEG KOMMISSIES BO-EX (STOK)

JAARVERSLAG 2010 STEDELIJK OVERLEG KOMMISSIES BO-EX (STOK) JAARVERSLAG 2010 STEDELIJK OVERLEG KOMMISSIES BO-EX (STOK) Voor u ligt het jaarverslag over 2010 van STOK. Dit jaarverslag is door het STOK-bestuur opgesteld en op de ALV van 8 maart 2011 vastgesteld.

Nadere informatie

Uitslagen enquêtes onder HVB leden

Uitslagen enquêtes onder HVB leden Uitslagen enquêtes onder HVB leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Huurders Organisatie Patrizia VAN HUURDERS VOOR HUURDERS We werken voor de belangen van alle huurders Ons streven: U BENT TEVREDEN MET HOE U WOONT

Nadere informatie

gemeenteraad Leidschendam-Voorburg 2002 van de fractie GBLV inzake Rechtsongelijkheid huurders binnen één wooncomplex

gemeenteraad Leidschendam-Voorburg 2002 van de fractie GBLV inzake Rechtsongelijkheid huurders binnen één wooncomplex Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Datum 29 augustus 2017 Onderwerp Raadsbrief: Beantwoording schriftelijke vragen ex artikel 42 van het Reglement van orde voor de gemeenteraad Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Passend toewijzen: leidt tot inkomenssegregatie? Vera Beuzenberg (Platform31), Steven Kromhout en Wouter Schepers (RIGO)

Passend toewijzen: leidt tot inkomenssegregatie? Vera Beuzenberg (Platform31), Steven Kromhout en Wouter Schepers (RIGO) Passend toewijzen: leidt tot inkomenssegregatie? Vera Beuzenberg (Platform31), Steven Kromhout en Wouter Schepers (RIGO) Agenda 1. Evaluatie Passend Toewijzen 2. Veranderingen huur- en toewijzingsbeleid

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS

INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS Huurdersorganisatie Vulcanus www.ho-vulcanus.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING...1 2. BEWONERSPARTICIPATIE...2 3. ROL BEWONERSCOMMISSIE...2 4. BEWONERSCOMMISSIE...3 Verkiezingsprocedure

Nadere informatie

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia Werkplan Huurders Organisatie Patrizia 2016-2017 Een stichting VAN HUURDERS VOOR HUURDERS van alle complexen van Patrizia. Heden & toekomst INLEIDING Wij willen de belangen van alle huurders behartigen.

Nadere informatie

Jaarverslag STOK (concept d.d. 19 februari ter bespreking in de ALV van STOK op )

Jaarverslag STOK (concept d.d. 19 februari ter bespreking in de ALV van STOK op ) Jaarverslag STOK 2018 (concept d.d. 19 februari ter bespreking in de ALV van STOK op 26-2-2019) Inleiding In dit Jaarverslag treft u de activiteiten aan die STOK in 2018 heeft ondernomen en de resultaten

Nadere informatie

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober Programma 1. Inleiding 2. Conclusies uit bewonersbijeenkomsten september 3. Trends huurdersparticipatie

Nadere informatie

STOK Werkplan 2015 / vastgesteld in de ALV 18 november

STOK Werkplan 2015 / vastgesteld in de ALV 18 november STOK WERKPLAN 2015 De STOK is de vereniging van bewonerscommissies, bestaande uit huurders van Bo-Ex die zich vrijwillig actief inzetten voor hun complex en directe woonomgeving, en heeft als doel de belangen

Nadere informatie

WERKPLAN Huurders Vereniging Woonbelang. Inleiding. Identiteit van de huurdersvereniging

WERKPLAN Huurders Vereniging Woonbelang. Inleiding. Identiteit van de huurdersvereniging Huurders Vereniging Woonbelang Postadres: Postbus 75, 6560 AB Groesbeek E-mail: info@hv-woonbelang.nl Telefoon: (024) 397 62 54 (van 19.00 tot 20.00 uur) Website: www.hv-woonbelang.nl Lid van de Nederlandse

Nadere informatie

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen A) WONINGWET: ALGEMEEN 1. Wat is de nieuwe Woningwet? De nieuwe Woningwet geeft nieuwe regels voor de sociale huursector. Met de herziening wil de overheid

Nadere informatie

ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE?

ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE? ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE? WWW.AEDES.NL MAART 2015 DE NIEUWE ONINGWET Vanaf 1 juli 2015 gelden nieuwe regels voor woningcorporaties. De invoering van de nieuwe Woningwet betekent dat ook

Nadere informatie

Kruisjeslijst Huurdersplatform Palladion/de Alliantie Amsterdam - 1 -

Kruisjeslijst Huurdersplatform Palladion/de Alliantie Amsterdam - 1 - Kruisjeslijst Huurdersplatform Palladion/Alliantie Amsterdam Op 25 juni 2007 ondertekende Huurdersplatform Palladion en de Alliantie de kruisjeslijst die deel uit maakt van de op 1 oktober 2007 ondertekende

Nadere informatie

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld 12 november 2015 19.30 uur tot ca. 21.00 uur Aanwezig: Bestuur Huurdersvereniging Domesta Hoogeveen - Alya Assen - Karin Koers (Domesta) - Huurders: dhr.

Nadere informatie

Reglement participatie van Bewonerscommissies

Reglement participatie van Bewonerscommissies Reglement participatie van Bewonerscommissies Definities Omnia Wonen: Stichting Omnia Wonen, gevestigd te Harderwijk Bewoner of huurder: een meerderjarig persoon die met betrekking tot een woongelegenheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2015

Nieuwsbrief najaar 2015 Nieuwsbrief najaar 2015 Velen van u zullen gemerkt hebben dat de woningen aan de Purmerlaan een metamorfose hebben ondergaan. In de vorige nieuwsbrief hebben we hier bij stilgestaan. Ondertussen zijn de

Nadere informatie

Nieuwsflits 16 september 2015

Nieuwsflits 16 september 2015 reacties@hbvzflats.nl Gisteren, op de derde dinsdag van september maakte het Kabinet zijn beleidsvoornemens voor het komende jaar (en de jaren daarna) bekend. In de Rijksbegroting 2016 is over (de te sturen

Nadere informatie

Prestatieafspraken gemeente Assen Woonservice

Prestatieafspraken gemeente Assen Woonservice Prestatieafspraken gemeente Assen Woonservice 2017 Prestatieafspraken Assen Woonservice 2017 Colofon Status: definitief 01 12 2016 Prestatieafspraken Assen 1 1 Inleiding Met de invoering van de nieuwe

Nadere informatie

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Woonzorg Nederland Bewonerscommissies Ankerhof, Peelerhof en Binnenveste

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Woonzorg Nederland Bewonerscommissies Ankerhof, Peelerhof en Binnenveste Prestatieafspraken Gemeente Assen Woonzorg Nederland Bewonerscommissies Ankerhof, Peelerhof en Binnenveste 2017 Prestatieafspraken Gemeente Assen Woonzorg Nederland Bewonerscommissies Ankerhof, Peelerhof

Nadere informatie

Activiteitenplan VHB 2014

Activiteitenplan VHB 2014 Activiteitenplan VHB 2014 De Vereniging HuurdersBelangen (VHB) heeft tot taak: het behartigen van de belangen van de huurder die in een woning van de Alliantie regio Amersfoort woont. Wat zijn de belangen

Nadere informatie

Beleidsplan 2010-2015

Beleidsplan 2010-2015 Beleidsplan 2010-2015 In dit beleidsplan vindt u onderwerpen waaraan de huurdersvereniging werkt en wil blijven werken. Voor een deel staan in dit plan uitgangspunten vermeld die u terugvindt in de Statuten

Nadere informatie

a) Onze Minister: Onze Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

a) Onze Minister: Onze Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; WET OP HET OVERLEG HUURDERS VERHUURDER (OVERLEGWET geldig per 1 januari 2009) HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: a) Onze

Nadere informatie

WET OP HET OVERLEG HUURDERS- VERHUURDER

WET OP HET OVERLEG HUURDERS- VERHUURDER WET OP HET OVERLEG HUURDERS- VERHUURDER Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 1. In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: a) Onze Minister: Onze Minister van Volkshuisvesting,

Nadere informatie

Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties

Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties Bijlage 2 Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties 1 De thema s en de prestatieafspraken op hoofdlijnen 1.1 Thema Betaalbaarheid

Nadere informatie

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Omnia Wonen Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Omnia Wonen Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen Prestatieafspraken Omnia Wonen Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen 2017 Prestatieafspraken Omnia Wonen Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen 2017 Omni~ Wonen S1ichl1ng Huurdersorganisalie Omnia

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion 23 juni 2016 Reglement participatie van Bewonerscommissies Staedion Overwegingen dat de verhuurder Staedion met dit reglement nadere invulling

Nadere informatie

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 1. De vereniging 1.1 Algemeen De HuurdersBelangenvereniging (HBV) Van Alckmaer komt op voor de belangen van de mensen die een huis huren bij de

Nadere informatie

HUURDERSRAAD WATERWEG WONEN JAARVERSLAG Hoeveel houden we deze maand over?

HUURDERSRAAD WATERWEG WONEN JAARVERSLAG Hoeveel houden we deze maand over? HUURDERSRAAD WATERWEG WONEN JAARVERSLAG 2015 Hoeveel houden we deze maand over? Alle huurders van Waterweg Wonen zijn automatisch lid van de Huurdersraad 1 van de 7 Voor u ligt het Jaarverslag 2015 van

Nadere informatie

Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van..., nr..., Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving;

Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van..., nr..., Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving; Besluit van tot wijziging van het Besluit huurprijzen woonruimte (aanpassing woningwaarderingsstelsel) Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van..., nr...., Directie

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Accio. Nijmegen, zaterdag 26 november Welkom

Algemene Ledenvergadering Accio. Nijmegen, zaterdag 26 november Welkom Algemene Ledenvergadering Accio Nijmegen, zaterdag 26 november 2016 Welkom Algemene Ledenvergadering Accio Nijmegen, zaterdag 26 november 2016 Opening eerste ALV Accio Voorzitter oprichtingsbestuur Accio,

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Portaal en Huurdersraad Portaal regio Utrecht

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Portaal en Huurdersraad Portaal regio Utrecht Prestatieafspraken 2018 2022 Gemeente Utrecht, Portaal en Huurdersraad Portaal regio Utrecht Inhoud: 1. INLEIDING... 3 2. PRESTATIEAFSPRAKEN 2018-2022... 3 3. ONDERTEKENING... 86 4. BIJLAGE 1A VOORRAAD

Nadere informatie

Verslag van de Jaarbijeenkomst op 20 oktober 2016 in Hotel van der Valk

Verslag van de Jaarbijeenkomst op 20 oktober 2016 in Hotel van der Valk Verslag van de Jaarbijeenkomst op 20 oktober 2016 in Hotel van der Valk De heer Jan Bostelaar, die deze avond zal leiden, opent om 19.30 uur de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Op deze

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 27 926 Huurbeleid Nr. 216 HERDRUK 1 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN EN RIJKSDIENST Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Verenigingsplan

Verenigingsplan HUURDERSVERENIGING PATRIMONIUM VEENENDAAL Verenigingsplan 2016 2020 Samen staan we sterk 29 april 2016 1 1. Inleiding 2015 was een belangrijk jaar voor de volkshuisvesting en vooral voor huurdersorganisaties.

Nadere informatie

Activiteitenplan Voorjaar 2018 Bijeenkomst

Activiteitenplan Voorjaar 2018 Bijeenkomst Huurders030 Marnixlaan 170, 3552 HH Utrecht Activiteitenplan Voorjaar 2018 Bijeenkomst Belangenbehartiging voor Utrechtse huurders Huurders030 is de belangenbehartiger (stedelijk) voor alle Utrechtse huurders.

Nadere informatie

Beleidsvoornemens

Beleidsvoornemens Beleidsvoornemens 2015-2016 De Bewonersraad signaleert voor de komende jaren belangrijke en voor huurders ingrijpende wijzigingen op het gebied van de volkshuisvesting. Wijzigingen die voor een belangrijk

Nadere informatie

Nieuwe vormen van huurdersparticipatie. Inhoud

Nieuwe vormen van huurdersparticipatie. Inhoud Nieuwe vormen van huurdersparticipatie Jaap van der Veen -Stade Advies 25 november 2015 ALV HBV Nieuwkoop Nieuwe vormen van huurdersparticipatie 1 Inhoud Huurdersparticipatie algemeen -Wat is het -Motieven

Nadere informatie

Activiteitenplan Hestia 2015 Opgesteld 28 november 2014 Vastgesteld ALV 16 april 2015. Activiteitenplan 2015

Activiteitenplan Hestia 2015 Opgesteld 28 november 2014 Vastgesteld ALV 16 april 2015. Activiteitenplan 2015 Activiteitenplan Hestia 2015 Opgesteld 28 november 2014 Vastgesteld ALV 16 april 2015 Activiteitenplan 2015 Inleiding Doelstellingen van Hestia blijven ongewijzigd. Deze zijn: Het vergroten van de zichtbaarheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 HUURDERSVERENIGING "CROMSTRIJEN" Postbus 7304 3280AC Numansdorp. telefoon: 0186-655205 Internet: www.huurdersverenigingcromstrijen.nl E-mail: hvcromstrijen@kpnmail.nl Nieuwsbrief december 2017 Geachte

Nadere informatie

Beleidsplan Leefbaarheid en Participatie vervolg 2016

Beleidsplan Leefbaarheid en Participatie vervolg 2016 Beleidsplan 2017-2018. Leefbaarheid en Participatie vervolg 2016 Opgemaakt door het bestuur van de Stichting Huurdersbelangen Zuid Limburg. Bestemd voor: Voorzitter Bewonerscommissies aangesloten bij SHZL.

Nadere informatie

Thema Huurbeleid. Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID. Jaarlijkse ledenvergadering. Aanleiding

Thema Huurbeleid. Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID. Jaarlijkse ledenvergadering. Aanleiding Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID Thema Huurbeleid Aanleiding Op de jaarlijkse ledenvergadering is het thema Huurbeleid besproken. Ook TBV-wonen was uitgenodigd om hun huurbeleid toe te lichten.

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

Overeenkomst voor samenwerking

Overeenkomst voor samenwerking Overeenkomst voor samenwerking annex: bijlagen 1 en 2 De partijen: Verhuurder: de te 4538 BV Terneuzen, Communicatielaan 2, gevestigde stichting: Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, hierna te noemen: de woningcorporatie,

Nadere informatie

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015 Back to the future Goed Wonen Special Woningwet 2015 De Woningwet 2015 geeft duidelijke spelregels voor de sociale huursector. In deze special van Goed Wonen leggen we uit wat er verandert, wat we als

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

Concept Beleidsplan 2014-2018. Huurdersvereniging Brederode

Concept Beleidsplan 2014-2018. Huurdersvereniging Brederode Concept Beleidsplan 2014-2018 Huurdersvereniging Brederode 1 1. Voorwoord In dit beleidsplan vindt u onderwerpen waaraan de huurdersvereniging werkt en wil blijven werken. Voor een deel staan in dit plan

Nadere informatie

Brief van de minister voor Wonen en Rijksdienst

Brief van de minister voor Wonen en Rijksdienst 27926 Huurbeleid Nr. 216 Herdruk 1 Brief van de minister voor Wonen en Rijksdienst Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 21 maart 2014 Hierbij doe ik u het volgende toekomen:

Nadere informatie

Hoek van Holland, 3 april Geachte heer Korthorst, beste Marcel,

Hoek van Holland, 3 april Geachte heer Korthorst, beste Marcel, Hoek van Holland, 3 april 2019 Geachte heer Korthorst, beste Marcel, Hierbij ontvangt u het advies van de huurdersvereniging Houdt Zicht betreffende de huurverhoging 2019. Het bestuur heeft zich daarbij

Nadere informatie

De rol van huurdersorganisaties in de woningwet' WoONcongres, 7 april 2016

De rol van huurdersorganisaties in de woningwet' WoONcongres, 7 april 2016 De rol van huurdersorganisaties in de woningwet' WoONcongres, 7 april 2016 Guus Terlingen (FRAEY) en Maarten Groen (Woonbond Kennis- en Adviescentrum) Vandaag De Woningwet over de invloed van huurders

Nadere informatie

de huurders van verschillende inkomensgroepen met het rninimale huishoudbudget rond kunnen

de huurders van verschillende inkomensgroepen met het rninimale huishoudbudget rond kunnen Woningstichting Rochdale Raad van Bestuur Mevrouw H. van Buren Postbus 56659 1040 AR Amsterdam AM STERDAM ONSKENMERK 12 maart 2015 COSM/15.005 UW KEKMERK BEHANOEIO DOOR Dagelijks Bestuur ONDERV/ERP TELEFOON

Nadere informatie

Kruisjeslijst AAHA/Alliantie - 1 -

Kruisjeslijst AAHA/Alliantie - 1 - Kruisjeslijst behorende bij de samenwerkingsovereenkomst de Alliantie dd. 8 maart 2002 en ondertekend op 7 maart 2006 Op 8 maart 2002 ondertekende samenwerkingsovereenkomst en de Alliantie een samenwerkingsovereenkomst.

Nadere informatie

Oktober 2009 HANDLEIDING VOOR BEWONERSCOMMISSIES

Oktober 2009 HANDLEIDING VOOR BEWONERSCOMMISSIES Oktober 2009 HANDLEIDING VOOR BEWONERSCOMMISSIES 1 Inhoudsopgave Reglement bewonerscommissies Checklist voor toepassen Overlegwet Samenvatting Overlegwet Suggesties voor inwerkprogramma Suggesties voor

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Mitros en Huurdersnetwerk Mitros

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Mitros en Huurdersnetwerk Mitros Prestatieafspraken 2018 2022 Gemeente Utrecht, Mitros en Huurdersnetwerk Mitros Inhoud: 1. INLEIDING... 3 2. PRESTATIEAFSPRAKEN 2018-2022... 3 3. ONDERTEKENING... 6 4. BIJLAGE 1A VOORRAAD MITROS... 7 5.

Nadere informatie

Werkplan & Begroting 2015 Regionaal Huurdersberaad

Werkplan & Begroting 2015 Regionaal Huurdersberaad Werkplan & Begroting 2015 Regionaal Huurdersberaad Regionaal Huurdersberaad Postbus 13124 3507 LC UTRECHT Tel : 030 236 18 61 Fax : 030 234 29 67 E-mail : secretariaat@regionaalhuurdersberaad.nl www.regionaalhuurdersberaad.nl

Nadere informatie

WERKPLAN. HBV Valkenswaard

WERKPLAN. HBV Valkenswaard WERKPLAN HBV Valkenswaard Versie: 1.1 Datum: Oktober 2015 1 Inhoud Hoofdstuk 1: Versterken van de structuur.... 3 1.1 Betrekken van huurders.... 3 1.2 Versterken communicatie met andere groepen.... 3 1.3

Nadere informatie

De Algemene Leden Vergadering heeft besloten de werkgroep participatie op te richten. De opdracht aan de werkgroep is door het bestuur geformuleerd:

De Algemene Leden Vergadering heeft besloten de werkgroep participatie op te richten. De opdracht aan de werkgroep is door het bestuur geformuleerd: RAPPORT WERKGROEP PARTICIPATIE 1. Opdracht werkgroep De Algemene Leden Vergadering heeft besloten de werkgroep participatie op te richten. De opdracht aan de werkgroep is door het bestuur geformuleerd:

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht Midden-Groningen 2019

Activiteitenoverzicht Midden-Groningen 2019 ACTIVITEITENOVERZICHT 2019 MIDDEN-GRONINGEN juni 2018 1. INLEIDING Voor u ligt het activiteitenoverzicht 2019 van Actium aan de gemeente Midden-Groningen, met daarin de voorgenomen activiteiten van Actium

Nadere informatie

VOORWOORD... 2 RESULTATEN SPEERPUNTEN...

VOORWOORD... 2 RESULTATEN SPEERPUNTEN... Inhoudsopgave VOORWOORD... 2 1. RESULTATEN SPEERPUNTEN... 2 1.1. HUURBELEID... 2 1.2. PARTICIPATIE... 2 1.3. PROFESSIONALISERING... 3 2. PUBLICITEIT... 3 3. CONTACT HUURDERS... 3 3.1. ALGEMENE LEDENVERGADERING...

Nadere informatie

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort HBVA-AMERSFOORT SNEEUWUIL 85 3815XS AMERSFOORT TEL:033-4653164 SECR@VERENIGINGHUURDERSBELANGEN.NL WWW.VERENIGINGHUURDERBSELANGEN.NL

Nadere informatie

Actieplan Huurders Belangen Vereniging. Samen sterk in wonen

Actieplan Huurders Belangen Vereniging. Samen sterk in wonen Actieplan 2016-2018 Huurders Belangen Vereniging Samen sterk in wonen Inhoud: 1. Inleiding Pag. 3 2. Visie & uitdaging Pag. 4 3. Organisatie Pag. 5 4. Werkpunten 2016/2018 Pag. 6 en 7 Samen sterk in wonen,

Nadere informatie

VERSLAG HUURDERSRAADPLEGING WESTLAND 25 APRIL 2019

VERSLAG HUURDERSRAADPLEGING WESTLAND 25 APRIL 2019 VERSLAG HUURDERSRAADPLEGING WESTLAND 25 APRIL 2019 Rudy wildeman van de Huurdersraad in gesprek met huurders van Westland Donderdagavond 25 april was het zover: de Huurdersraadpleging Westland vond toen

Nadere informatie

Factsheet Haag Wonen

Factsheet Haag Wonen Factsheet Haag Wonen Als puur Haagse corporatie is Haag Wonen nauw betrokken bij haar huurders, hun woning en hun buurt. Wij bieden passende, betaalbare en goed onderhouden woningen aan mensen die daar

Nadere informatie

Stookjerijk2015 Apeldoorn. Kansen huurdersparticipatie vanuit de nieuwe Woningwet. Vooroverleg met raadsleden, do 16 april, 19.00u

Stookjerijk2015 Apeldoorn. Kansen huurdersparticipatie vanuit de nieuwe Woningwet. Vooroverleg met raadsleden, do 16 april, 19.00u Stookjerijk2015 Apeldoorn Kansen huurdersparticipatie vanuit de nieuwe Woningwet Vooroverleg met raadsleden, do 16 april, 19.00u Onderdelen presentatie Doel Stookjerijk Beleid SER akkoord 2013 Actuele

Nadere informatie

Concernparticipatieraad Woonbron (CPRW)

Concernparticipatieraad Woonbron (CPRW) Concernparticipatieraad Woonbron (CPRW) Vereniging tot en met 13 december 2017, stichting vanaf 14 december 2017. 14 december 2017 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 2. BELANGENBEHARTIGING

Nadere informatie