HBO Tiwos. jaarverslag 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HBO Tiwos. jaarverslag 2012"

Transcriptie

1 HBO Tiwos jaarverslag 2012

2 Van de voorzitter HBO Tiwos Steeds als ik denk dat het beter zal gaan, gaat het toch weer mis. In 2012 kwamen er nieuwe verkiezingen, Gelukkig! dacht ik. Nu gaat er eindelijk wat gebeuren. Niet dus. Alles wat met wonen te maken heeft gaat op de schop. Mensen die in de bouw werken, daar begint het wonen, krijgen massaal ontslag. De bouwvakkers mogen terugkomen bij hun baas als z.z.p.-er. Aannemers gaan failliet. De bouw stagneert hierdoor. Mensen denken dat ze in hun nieuwbouwwoning kunnen op een bepaalde datum. Mooi niet dus. Er moet een nieuwe aannemer gezocht worden, enz. Als het zo doorgaat met deze regering is het exit sociale woningbouw. Er komt, als het aan de regering ligt een zogenaamde huurdersheffing. Hierdoor dreigt 10% van de woningcorporaties failliet te gaan, volgens het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV). Als een woningcorporatie failliet gaat, kunnen andere corporaties de brokken opruimen. Maar de overgebleven corporaties kunnen dat nooit betalen. Als 41 van de 388 corporaties daadwerkelijk failliet gaan. Minister Blok moet daarom zijn plannen radicaal aanpassen als hij niet wil dat dit gebeurt. Directeur van Tiwos, René Scherpenisse, en ik, Jeanny Michielsen, hebben daarom samen een brandbrief ondertekend van de Woonbond aan minister Blok en de Tweede Kamer. Ook hebben wij als bestuur HBO Tiwos een petitie van de Woonbond ondertekend. Samen vinden wij dat minister Blok zijn plannen radicaal moet aanpassen. Anders blijft er dus echt niets meer over van de sociale woningbouw. Het verschil met nu en vroeger is dat de corporaties samen met de huurders actie voeren. In het verleden is dat wel eens anders geweest. Gelukkig hebben we als HBO in Tiwos een goede bondgenoot gevonden. Immers, de verhuurder kan niet zonder huurders en de huurder niet zonder verhuurder. Maar dan wel een sociale verhuurder net als Tiwos. Misschien klopt mijn voorwoord niet meer in april omdat de minister geluisterd heeft naar alle acties, s, handtekeningen en petities. Ik hoop het. Met dank aan management, directie en medewerkers Tiwos voor een wederom zeer goede samenwerking in 2012, laten we het AUB op dezelfde voet voorzetten in Ook dank aan Veronie Lambooij voor haar jarenlange inzet voor het SBO Tilburg en HBO Tiwos. Jeanny Michielsen, Voorzitter HBO Tiwos.

3 2. Hoe zit het overleg tussen huurders en Tiwos in elkaar? 2.1. HBO De Stichting Huurderbelangen Organisatie Tiwos bestaat officieel sinds Daarvoor was er al een aantal jaren overleg met huurders maar dit was niet vastgelegd bij de notaris. De doelen van de stichting HBO Tiwos zijn onder meer het behartigen van de gezamenlijke belangen van de huurders van wooncorporatie Tiwos op het gebied van wonen, woonomgeving en overige zaken die verband houden met volkshuisvesting. Daarnaast waarborgt de stichting de rechtspositie van de huurders van Tiwos of doet waarborgen. De stichting heeft drie organen: - De Algemene Huurders Vergadering. - Het Platform. - Het Bestuur De Algemene Huurders Vergadering Deze wordt één keer per jaar gehouden en is primair bedoeld voor het afleggen van de verantwoordelijkheid van het HBO bestuur voor het afgelopen jaar en de plannen voor de toekomst. Daarnaast worden in de praktijk vaak onderwerpen behandeld welke interessant (kunnen) zijn voor huurders. Alle huurders van Tiwos hebben in principe toegang tot de Algemene Huurders Vergadering Het Platform Het Platform bestaat uit aangewezen afgevaardigde huurders of bewonerscommissies die de verschillende wijken vertegenwoordigen. Met een maximum van twee afgevaardigden per wijk. Het Platform adviseert naar het bestuur. In de praktijk komt het Platform drie keer per jaar bij elkaar Het HBO bestuur De stichting HBO Tiwos heeft een bestuur van tenminste drie en ten hoogste acht personen. De hoofdtaak van het bestuur HBO Tiwos is kort samengevat het uitvoeren van de taken voortvloeiende uit de doelen van de stichting zoals vermeld in de statuten en het huishoudelijk reglement van de stichting. Het HBO bestuur vergadert in de praktijk zo n 12 keer per jaar waarvan 4 keer een overleg met de directie Tiwos en 2 keer een overleg met vertegenwoordigers van de Raad van Toezicht Tiwos.

4 3. Jaarverslag secretaris HBO Tiwos Samenstelling Het HBO bestuur bestond begin 2012 uit de volgende personen: - Jeanny Michielsen, voorzitter. - Frans Schotel, secretaris. - Ron Rothe, penningmeester. - Veronie Lambooij, aftredend lid. - Ans Leijten, kandidaat lid. - Beatrice Jansen, kandidaat lid. - Mariëta Emers, lid. - Ad van Oudheusden, lid. - Jaap Landzaat, lid. Veronie trad in maart af en Ans Leijten moest zich helaas om gezondheidsredenen terugtrekken. Vanaf november trad toe: - Brigit van Helvoirt, kandidaat lid Vergaderingen Het bestuur HBO kwam in 2012 overdag 12 keer bij elkaar, waarvan 4 overleggen met de directie van Tiwos en 2 met vertegenwoordigers van de Raad van Toezicht Tiwos. Daarnaast werden twee vergaderingen belegd van het Platform Tiwos en tevens een Huurdersvergadering Tiwos. Door een communicatiefout van de secretaris werden de leden van het Platform helaas niet uitgenodigd voor de Huurdersvergadering Vertegenwoordigingen Het HBO Tiwos was vertegenwoordigd in het SBO Tilburg door Veronie Lambooij ( tot maart) en door Jeanny Michielsen en Frans Schotel. Jeanny Michielsen had tevens zitting in de Stuurgroep SBO. Bij de regionale bijeenkomsten van de Woonbond werd HBO Tiwos vertegenwoordigd door Jeanny Michielsen en Ad van Oudheusden Opleidingen Mariëta Emers en Beatrice Jansen volgden een cursus moderne communicatiewijzen, speciaal bedoeld voor het Facebook-account van HBO Tiwos Lidmaatschap Het HBO Tiwos is als huurdersvertegenwoordiging lid van de Woonbond Werkbezoek Op een vrijdag in het najaar werd vanuit SBO Tilburg een werkbezoek gebracht aan een wijkje in Doesburg waar op slimme wijze door samenwerking tussen gemeente, woningcorporatie en aannemer ( géén projectontwikkelaar) een project was gerealiseerd met grote huurwoningen met ruime tuinen voor huren rond de 550,-/mnd. Daarnaast goedkope twee-onder-een-kapwoningen met prijzen ver onder gangbare in het land. Het kan dus ook in deze tijd nog wel om goed en betaalbaar te bouwen.

5 3.7. Advisering Het HBO Tiwos heeft zich in 2012 regelmatig laten adviseren door de Woonbond regio Zuid-Nederland, meer specifiek mevr. Joos Hamer. Eind 2012 is de inhoudelijke begeleiding van het HBO bestuur door de Woonbond beëindigd Behandelde onderwerpen In het begin van 2012 heeft het HBO bestuur zich beziggehouden met de afronding en goedkeuring van het Beleidsplan Tiwos In maart en april speelde een discussie over hoe het HBO stond tegenover toepassing door Tiwos van extra huurverhoging voor z.g. scheefwoners met een gezinsinkomen hoger dan ,-. Omdat het wetsvoorstel daarover niet op tijd de Eerste Kamer doorkwam is deze discussie niet voltooid. Aansluitend is de huurverhoging per 1 juli 2012 doorgenomen en heeft het HBO er schoorvoetend mee ingestemd. In het begin van het jaar werd het Jaarverslag HBO Tiwos 2011 opgesteld en afgehandeld met de directie Tiwos en de Huurdersvergadering. Het Jaarverslag Tiwos werd met de directie behandeld en goedgekeurd. Meerdere malen werden rond de zomer van 2012 met de directie pittige gesprekken gevoerd over aangetroffen zaken rond de onderhoudsprojecten Generaal Smutslaan en Loven. Mede op aandrang van Platform en HBO heeft Tiwos een inventarisatie gemaakt van het aanwezig zijn van asbest in de huurwoningen van Tiwos. De resultaten zijn met het HBO besproken en zij heeft ingestemd met de afspraken over aanpak van asbest. In de tweede helft van 2012 is de voorbereiding voor 2013 ter hand genomen zowel door het HBO Tiwos als de directie Tiwos. Dit betreft het activiteitenplan en de begrotingen. De begroting 2013 van Tiwos is in december goedgekeurd door het HBO, maar dit plan is overschaduwd door de vreselijke plannen van de regering voor de huursector, zowel wat betreft huurverhogingen als wat betreft strafafdrachten die de corporaties aan de regering dienen te betalen. Frans Schotel, secretaris HBO Tiwos.

6 4. Financieel jaarverslag 2012 Omschrijving Begroting 2012 Realisatie 2012 Begroting Kosten voor contact met achterban Achterban vergaderingen Zaalhuur en consumpties 1.500, ,00 Sprekers 500, ,00 Activiteiten Telefoonkosten Bijeenkomsten Onderzoek (enquêtes) Publiciteit Advertenties/drukwerk 2.000,00 848, ,00 Bestuurskosten Inschrijving K.v.K. 50,00 24,08 50,00 Consumpties 0 606, ,00 Onkostenvergoeding 4.500, , ,00 Statuten 0? 0 Representatie 500,00 600,06 700,00 Oprichtingskosten Overig 1.000,00 679, ,00 Subtotaal , , ,00 2. Kosten scholing en deskundigheid Scholing/cursussen e.d ,00 479, ,00 Abonnementen 500,00 0,00 500,00 Lidmaatschap Woonbond 8.000, , ,00 Subtotaal , , ,00 3. Kosten advisering en ondersteuning Kosten advisering en ondersteuning door WKA , , ,00 Kosten ondersteuning SBO 5.000, , ,00 Subtotaal , , ,00 Algeheel totaal , , ,00 Saldo ,87

Een bestuur dat staat voor de huurders en al wat mogelijk is om de huren betaalbaar te houden.

Een bestuur dat staat voor de huurders en al wat mogelijk is om de huren betaalbaar te houden. Van de voorzitter van HBO Tiwos. Wat vliegt de tijd: dit jaar bestaat de HBO alweer 10 jaar. 10 Jaar en ik kan zeggen dat ik trots ben op zo n bestuur. Een bestuur dat staat voor de huurders en al wat

Nadere informatie

Ook is de omgangscode ondertekend. Hierin staat hoe huurder en verhuurder met elkaar omgaan en afspraken over verhuis- en inrichtingskosten.

Ook is de omgangscode ondertekend. Hierin staat hoe huurder en verhuurder met elkaar omgaan en afspraken over verhuis- en inrichtingskosten. Van de Voorzitter Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. Huurdersorganisaties krijgen een sterkere positie De gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties bepalen samen op gelijkwaardig

Nadere informatie

HBO - TIWOS JAARVERSLAG 2016

HBO - TIWOS JAARVERSLAG 2016 Overzicht in vogelvlucht BIJ ELK HBO LID IS VERDERE INFO BESCHIKBAAR IN 2016 KREEG TIWOS EEN FRAAIE NIEUWE WEBSITE OOK DE WEBSITE VAN WIZ KREEG EEN OPFRISBEURT DE HBO IS OOK TE VOLGEN VIA FACEBOOK HBO

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2015 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2015 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak.

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2016 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2018 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag 2018 Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg 27 april 2016 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 2 2. Activiteitenplan 3 2.1 Deskundigheidsbevordering 3 Cursussen Vraagbaakfunctie 2.2 Beleidsontwikkeling en -beïnvloeding

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL

HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL BELEIDSPLAN 2019 HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL BELEIDSPLAN 2019 Voorwoord Wanneer begonnen wordt met het schrijven van een beleidsplan voor het komende jaar

Nadere informatie

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 1. De vereniging 1.1 Algemeen De HuurdersBelangenvereniging (HBV) Van Alckmaer komt op voor de belangen van de mensen die een huis huren bij de

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Dit document is samengesteld om u te laten zien hoe een bewonerscommissie wordt opgericht, geïnstalleerd en ondersteund

Nadere informatie

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Dit document is samengesteld om u te laten zien hoe een bewonerscommissie wordt opgericht, geïnstalleerd en ondersteund

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder:

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Klachtencommissie Wij proberen al onze klanten zo snel en correct mogelijk te helpen. Er gaat daarbij helaas wel eens wat mis. Indien er in uw ogen door ons fouten worden gemaakt, zullen we die zo snel

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Activiteitenplan HRHM 2016

Activiteitenplan HRHM 2016 Inleiding Voor u ligt het eerste Activiteitenplan van de Stichting Huurdersorganisatie Regio Hollands- Midden kortweg HRHM. Twee aspecten staan in 2016 centraal. De eerste is het samengaan van de twee

Nadere informatie

St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden. Bouwstenen HRHM 2019

St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden. Bouwstenen HRHM 2019 St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden Bouwstenen HRHM 2019-2 x uitgave magazine Huurbelang - Workshops voor BC vrijwilligers en bestuur - Werving vrijwilligers - Ontwikkeling nieuwe werkgroepen -

Nadere informatie

Werkplan en Begroting 2017

Werkplan en Begroting 2017 Werkplan en Begroting 2017 Bladzijde 1 Inhoud Bladzijde Inleiding----------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1. Organisatie--------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016.

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. 1. Welkom en vaststellen agenda De voorzitter, Albert van Zandt, heet alle aanwezigen van harte welkom. In het

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1 Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats te Enschede Maart 2018 Jaarverslag huurdersplatform 1 1. Algemeen: De Vereniging Huurdersplatform De Woonplaats heeft ook in de belangen behartigd

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Januari Jaarverslag huurdersplatform 1

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Januari Jaarverslag huurdersplatform 1 Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats te Enschede Januari 2015 Jaarverslag huurdersplatform 1 1. Algemeen: De Vereniging Huurdersplatform De Woonplaats heeft ook in de belangen behartigd

Nadere informatie

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH PAGINA 1 DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH Inleiding In het per 1 januari1993 ingevoerde Besluit Beheer Sociale Sector wordt aangegeven, dat iedere woningcorporatie een klachtenprocedure

Nadere informatie

Activiteitenplan 2018

Activiteitenplan 2018 St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden Activiteitenplan 2018 Workshops voor vrijwilligers en bestuur 2 x uitgave van ons magazine Huurbelang Communicatie BC vice versa bestuur Groei vrijwilligers bestand

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. De Stichting: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

R E G L E M E N T O U D E R R A A D

R E G L E M E N T O U D E R R A A D R E G L E M E N T O U D E R R A A D Begripsbepalingen. Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: School: Christelijke basisschool De Hoeksteen, Postbus 13 te Wijk en Aalburg. Bestuur: Ouders: Personeel:

Nadere informatie

Nieuwe huurdersvereniging

Nieuwe huurdersvereniging Nieuwe huurdersvereniging Woningbouwvereniging Reeuwijk 8 juni 2015 9-6-2015 1 Even voorstellen! 2 Waarom vinden we dat er een huurdersvereniging moet komen? Belangen behartiging van de huurders. Samen

Nadere informatie

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion (HVS) Partijen Verhuurder Stichting Staedion hierna te noemen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Januari Jaarverslag huurdersplatform 1

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Januari Jaarverslag huurdersplatform 1 Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats te Enschede Januari 2016 Jaarverslag huurdersplatform 1 1. Algemeen: De Vereniging Huurdersplatform De Woonplaats heeft ook in de belangen behartigd

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam

Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam Van links naar rechts Mirjam Dangerman, Saby Pattipeilohy, Hans Ulrich (voorzitter) Elly van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1 Definities Klager: De huurder of woningzoekende die een klacht aan de commissie voorlegt. Huurder: Een huurder van een woning of woonruimte van Leystromen. Voor de

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Viveste en HuurdersAdviesRaad

Samenwerkingsovereenkomst Viveste en HuurdersAdviesRaad Samenwerkingsovereenkomst Viveste en HuurdersAdviesRaad VESTE 21 maart 2017 Samenwerkingsovereenkomst Viveste en HuurdersAdvlesRaad Partijen Verhuurder Stichting Viveste, hierna te noemen de verhuurder,

Nadere informatie

JAARPLAN 2015 PARTICIPEREN IN WONEN

JAARPLAN 2015 PARTICIPEREN IN WONEN JAARPLAN 2015 PARTICIPEREN IN WONEN Dit jaarplan is samengesteld door Huurders Vereniging Oosterhout om inzicht te geven in de activiteiten 2015 Pagina 2 Jaarplan HVO 2015 Inhoud Inhoud... 2 Speerpunten...

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Postadres: Postbus 123 4800 AC Etten-Leur Bezoekadres: Kraanvogel 22 4872 SB Etten-Leur Telefoonnummer: 076-5040422 E-mailadres: info@springplankettenleur.nl Site: www.springplankettenleur.nl Ouderraad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE de KOMBINATIE

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE de KOMBINATIE REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE de KOMBINATIE Artikel 1: Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder Woningcorporatie: Bestuur: Raad van Toezicht: Woningbouwvereniging de Kombinatie te Zeist de

Nadere informatie

Vrijwilligerscentrum/ vrijwilligersbeleid/ MHO & CMO augustus 2011 1

Vrijwilligerscentrum/ vrijwilligersbeleid/ MHO & CMO augustus 2011 1 Reglement Vrijwilligersraad Welzijn Rijswijk Het belang van inspraak Betrokkenheid van medewerkers is belangrijk voor het goed functioneren van de organisatie. Dat geldt ook voor vrijwillige medewerkers.

Nadere informatie

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Opdracht en uitgangspunten Opdracht op 6/11 door RvT Uitgangspunten: Behoud van de zelfstandigheid van de woningbouwvereniging Maarn Voldoen aan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

INFORMATIE OVER DE NIEUWE STRUCTUUR VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRADEN SPOOR EN OPSO EN KANDIDAATSTELLING

INFORMATIE OVER DE NIEUWE STRUCTUUR VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRADEN SPOOR EN OPSO EN KANDIDAATSTELLING INFORMATIE OVER DE NIEUWE STRUCTUUR VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRADEN SPOOR EN OPSO EN KANDIDAATSTELLING Wat doet de (G)MR Indien een bestuur meer dan twee scholen in standhoudt, is het bestuur

Nadere informatie

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde Jaarverslag 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Huurders Belangen Zeewolde over het jaar 2016. Een jaar waarbij wij als HBZ een belangrijke speler geworden zijn in het overleg met de gemeente

Nadere informatie

Voorwoord. Met vriendelijke groet, Sjaak de Fouw, interim voorzitter van de Huurdersvereniging De Bevelanden.

Voorwoord. Met vriendelijke groet, Sjaak de Fouw, interim voorzitter van de Huurdersvereniging De Bevelanden. Voorwoord. Allereerst wil ik mijn collega-bestuursleden en alle leden van de bewonerscommissies en overige vrijwilligers, die in het afgelopen jaar weer veel werk hebben verzet voor de huurdersvereniging,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de Oudervereniging vastgesteld d.d. 23 december 2005. Definitie Artikel 1 Oudervereniging: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2016Z01227

Nadere informatie

Geschillencommissie. onbelemmerd de ruimte

Geschillencommissie. onbelemmerd de ruimte Geschillencommissie onbelemmerd de ruimte Wat is een geschillencommissie Als u vindt dat u niet juist bent behandeld, of als u klachten hebt over onze dienstverlening, dan kunt u hiermee terecht bij een

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Preambule De Gruitpoort werkt volgens de Code Cultural Governance. De Governance Code biedt een normatief kader voor goed bestuur en toezicht in culturele organisaties. Met

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie woningcorporaties Walcheren

Reglement Geschillencommissie woningcorporaties Walcheren Reglement Geschillencommissie woningcorporaties Walcheren I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Bestuur: het bestuursorgaan van de betreffende corporatie;

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VOORWOORD

Jaarverslag 2016 VOORWOORD Jaarverslag 2016 VOORWOORD Zoals vorige jaren was ook 2016 weer een jaar met veel overleg en gesprekken met Maasdelta en verschillende andere partijen. Waaronder ons vaste overleg met de drie andere Huurdersraden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Januari 2019 Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel verslag

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1 Definities Klager: De verbruiker die een klacht aan de commissie voorlegt. Warmte: Warm water of tapwater bestemd voor ruimteverwarming of -koeling, sanitaire doeleinden

Nadere informatie

vernieuwing, versterking en innovatie

vernieuwing, versterking en innovatie Activiteitenplan HRHM 2017 vernieuwing, versterking en innovatie Gouda januari 2017 1 Activiteitenplan HRHM 2017 Inleiding Voor u ligt het Activiteitenplan 2017 van de Stichting Huurdersorganisatie Regio

Nadere informatie

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen.

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Jaargang 8, nummer 1 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Twee leden van het bestuur van het LHP zijn

Nadere informatie

2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING "DE VESTE".

2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING DE VESTE. 2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING "DE VESTE". ALGEMEEN Artikel 1. 1. Het huishoudelijk reglement heeft de bedoeling, nadere richtlijnen te geven ten aanzien van het bestuur van de Huurdersvereniging

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 9 juni 2015

Jaarverslag 2014. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 9 juni 2015 Jaarverslag 2014 Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 9 juni 2015 Huurdersbelangenvereniging Ookbions Marthastraat 20 7555 DX HENGELO info@ookbions.nl www.ookbions.nl 1 Voorwoord Hierbij ontvangt

Nadere informatie

Ondernemingsraad AB Zuid-Holland

Ondernemingsraad AB Zuid-Holland Ondernemingsraad AB Zuid-Holland Jaarverslag 2016 Voorwoord Beste collega s, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de ondernemingsraad van AB Zuid-Holland. Het jaarverslag gaat over de periode november

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV DEFINITIES Artikel 1 deelnemers bewoner belangenorganisatie bestuur commissie

Nadere informatie

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL DEFINITIE Artikel 1 - Oudervereniging De Kraal: De vereniging van ouders van de school. Opgericht 01-11-2005 en ingeschreven bij de KvK onder nummer 34237720 als een vereniging

Nadere informatie

Activiteitenplan VHB 2014

Activiteitenplan VHB 2014 Activiteitenplan VHB 2014 De Vereniging HuurdersBelangen (VHB) heeft tot taak: het behartigen van de belangen van de huurder die in een woning van de Alliantie regio Amersfoort woont. Wat zijn de belangen

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur

Reglement Raad van Bestuur Reglement Raad van Bestuur Amersfoort, 16 november 2016 Reglement Raad van Bestuur Stichting Diabetes Fonds Preambule In dit reglement wordt de positie van de Raad van Bestuur van de Stichting Diabetes

Nadere informatie

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Profielen van bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform Schollevaar Dit document bevat een omschrijving van de diverse bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform

Nadere informatie

COÖPERATIE HSLNET U.A.

COÖPERATIE HSLNET U.A. COÖPERATIE HSLNET U.A. REGLEMENT LEDENRAAD Artikel 1: Samenstelling 1. De Ledenraad van de coöperatie bestaat uit minimaal 5 en maximaal 15 leden. Gestreefd wordt naar een evenredige verdeling van de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent 6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent ONDERWERP: wijziging HR De geneeskundestudent Uitgaande van het oude HR- 2015: artikels genummerd op HR 2015. DATUM: ALV 9 juni 2017 Algemene HR- wijziging:

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR OBS WIS EN WIERIG SCHOOLJAAR 2016/2017

ACTIVITEITENPLAN MR OBS WIS EN WIERIG SCHOOLJAAR 2016/2017 ACTIVITEITENPLAN MR OBS WIS EN WIERIG SCHOOLJAAR 2016/2017 Watertapweg 1 7011 BP GAANDEREN (0315) 34 16 55 mr@wisenwierig.nl INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Missie en visie MR 3. Samenstelling en taakverdeling

Nadere informatie

HUURDERSVERENIGING S A V A H. Jaarverslag. Secretariaat: Voorofscheweg 211, 2771 MJ Boskoop

HUURDERSVERENIGING S A V A H. Jaarverslag. Secretariaat: Voorofscheweg 211, 2771 MJ Boskoop HUURDERSVERENIGING S A V A H Jaarverslag 2015 Secretariaat: Voorofscheweg 211, 2771 MJ Boskoop Bladzijde Inhoudsopgave 2 Jaarverslag Voorwoord van de voorzitter 3 Van de secretaris 4 Financieel Verslag

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Actieplan Huurders Belangen Vereniging. Samen sterk in wonen

Actieplan Huurders Belangen Vereniging. Samen sterk in wonen Actieplan 2016-2018 Huurders Belangen Vereniging Samen sterk in wonen Inhoud: 1. Inleiding Pag. 3 2. Visie & uitdaging Pag. 4 3. Organisatie Pag. 5 4. Werkpunten 2016/2018 Pag. 6 en 7 Samen sterk in wonen,

Nadere informatie

Wijziging van de Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) per 1 januari 2009

Wijziging van de Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) per 1 januari 2009 > Retouradres Postbus 30941 2500 GX Den Haag Aan: de colleges van burgemeester & wethouders, de besturen van de toegelaten instellingen Aedes, de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS Overzicht Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Doel reglement Artikel 3 Lidmaatschap Artikel 4 Dagelijks Bestuur Artikel 5 Taken Dagelijks

Nadere informatie

Wet op het overleg huurders verhuurder

Wet op het overleg huurders verhuurder Wet op het overleg huurders verhuurder Waaraan moet een huurdersorganisatie of bewonerscommissie voldoen? Huurdersorganisatie Een huurdersorganisatie moet om met de verhuurder te kunnen overleggen aan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Januari 2014 Concept versie 6, oktober 2013 Huurdersvereniging InterWhere Kometenstraat 6 A, 1443 BA Purmerend. tel. 0299-770 014 E-mail: info@interwhere.nl internet www.interwhere.nl

Nadere informatie

MEMO HERZIENING WONINGWET

MEMO HERZIENING WONINGWET MEMO HERZIENING WONINGWET Nieuwe corporatiebestel van kracht op 1 juli 2015 Op 17 maart 2015 heeft de Eerste Kamer unaniem ingestemd met de gewijzigde Woningwet 1 die tot doel heeft het functioneren van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Reglement geschillenadviescommissie

Reglement geschillenadviescommissie Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Corporatie: de in de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken samenwerkende woningcorporaties te weten: RK Bouwstichting St. Joseph

Nadere informatie

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober Programma 1. Inleiding 2. Korte terugblik op 16 oktober 3. De structuur van de huurdersorganisatie

Nadere informatie

Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die bij de school zijn ingeschreven;

Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die bij de school zijn ingeschreven; HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS BRINKSCHOOL TE HAREN DEFINITIES Artikel 1 School: OBS Brinkschool te Haren; Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die bij de school zijn ingeschreven;

Nadere informatie

Werkplan & Begroting 2015 Regionaal Huurdersberaad

Werkplan & Begroting 2015 Regionaal Huurdersberaad Werkplan & Begroting 2015 Regionaal Huurdersberaad Regionaal Huurdersberaad Postbus 13124 3507 LC UTRECHT Tel : 030 236 18 61 Fax : 030 234 29 67 E-mail : secretariaat@regionaalhuurdersberaad.nl www.regionaalhuurdersberaad.nl

Nadere informatie

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 Vastgesteld juli 2014 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET ARRONDISSEMENT MIDDEN-NEDERLAND. Vastgesteld op 31 oktober 2013 tijdens de jaarvergadering van Orde van Advocaten, op grond

Nadere informatie

Oudervereniging t Hooghe Landt

Oudervereniging t Hooghe Landt Oudervereniging t Hooghe Landt Ouders en verzorgers in de Oudervereniging voor de kinderen en de school HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING VAN T HOOGHE LANDT COLLEGE DEFINITIES Artikel 1 Ouders: de

Nadere informatie

Statuten. BelangenVereniging de Kolonel Ede

Statuten. BelangenVereniging de Kolonel Ede Statuten BelangenVereniging de Kolonel Ede De oprichters verklaren een vereniging op te richten en daarvoor de volgende statuten vast te hebben gesteld. Naam, zetel en rechtsbevoegdheid Artikel 1 1. De

Nadere informatie

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN Gewoon goed wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN 2014-2018 2 WONINGSTICHTING BUITENLUST Hierbij presenteren wij met veel plezier ons ondernemingsplan 2014-2018 met als titel: GEWOON GOED WONEN

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huurders Vereniging Woonbelang Postadres: Postbus 75, 6560 AB Groesbeek E-mail: info@hv-woonbelang.nl Telefoon: (024) 397 62 54 (van 19.00 tot 20.00 uur) Website: www.hv-woonbelang.nl Lid van de Nederlandse

Nadere informatie

HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL BELEIDSPLAN 2016

HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL BELEIDSPLAN 2016 HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL BELEIDSPLAN 2016 Voorwoord Het jaar 2015 stond voor een flink gedeelte in de het licht van de invoering van de nieuwe Woningwet op 1 juli 2015. Zoals uit diverse van

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

JAARPLAN 2014 SAMEN STREVEN NAAR BETER WONEN

JAARPLAN 2014 SAMEN STREVEN NAAR BETER WONEN JAARPLAN 2014 SAMEN STREVEN NAAR BETER WONEN Dit jaarplan is samengesteld door Huurders Vereniging Oosterhout om inzicht te geven in de activiteiten 2014 Pagina 2 Jaarplan HVO 2014 Inhoud Voorblad 1 Inhoud...

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Huurdersraad Woningbedrijf Velsen

Jaarverslag. Stichting Huurdersraad Woningbedrijf Velsen 1 Jaarverslag 2017 Stichting Huurdersraad Woningbedrijf Velsen Adres: Planetenweg 2 1973 BG IJmuiden Tel: 06-15246590 email: info-secr@huurdersraadwbvelsen.nl www: huurdersraad-wbvelsen.nl 2 J A A R V

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams INHOUDSOPGAVE blz Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams (FT) 5 Overleg HV InterWhere/Intermaris 5 Woonbond

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie