Hoofdstuk I - algemene bepalingen procedure

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk I - algemene bepalingen procedure"

Transcriptie

1 Hoofdstuk I - algemene bepalingen procedure Artikel 1 : Onderhavige politieverordening is van toepassing op alle danszalen en andere plaatsen (hangaar, tenten, ) waar gelegenheidsdanspartijen georganiseerd worden. Voor iedere danspartij zal bij de aanvraag tot het inrichten van een danspartij het advies van de brandweer gevraagd worden via het gemeentebestuur. Artikel 2 : De indeling van de dansgelegenheid dient volledig overeenstemmend te zijn met het bij de bouwaanvraag bijgevoegd plan. Er mogen geen wijzigingen aangebracht worden zonder voorafgaandelijke toelating. Artikel 3 : Alle openbare danspartijen niet in open lucht ingericht, om het even in welke zaal of plaats zij doorgaan, moeten minstens één maand voordat zij aanvangen, aangegeven worden bij het college van burgemeester en schepenen via een aanmeldingsformulier met vermelding van de identificatiegegevens van de zaal, de eigenaar, de organisator (met aanduiding verantwoordelijken), de discobar/dj en de toezichthouders. Bij de aanvraag dient een verklaring van de eigenaar en/of organisator gevoegd waarin deze verklaart dat de dansgelegenheid op het moment van de activiteit zal voldoen aan alle eisen, gesteld door de publieke overheid en de brandweer. Tevens dient de eigenaar en/of de organisator te verklaren op het moment van de activiteit in orde te zullen zijn met ondermeer : - Sabamvergunning; - Objectieve aansprakelijkheidsverzekering; - Brandvoorkomingsonderzoek; - Brandverzekering; - Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering; - Tapvergunning; Artikel 4 : Het college van burgemeester en schepenen beslist binnen de veertien kalenderdagen over de aanvraag, onder voorbehoud van een gunstig advies van de gemeentelijke en/of gewestelijke brandweerdienst. Deze brandweerdienst verleent haar advies in twee fasen. In een eerste fase inspecteert zij tijdens de week voorafgaand aan de activiteit de lokalen en bezorgt een afschrift van deze inspectie aan de organisator, de eigenaar en het gemeentebestuur. Indien zij constateert dat de lokalen absoluut niet kunnen voldoen aan de hierondervermelde voorwaarden, geeft deze brandweerdienst onmiddellijk een negatief advies waarop het college van burgemeester en schepenen beslist dat de activiteit niet mag plaats vinden. In een tweede fase inspecteert zij vóór aanvang van de activiteit nogmaals deze lokalen en dient de eigenaar en de organisator zich te schikken naar de onderrichtingen van de gemeentelijke en/of gewestelijke brandweerdienst. Indien de eigenaar en de organisator zich niet in orde stelt met deze onderrichtingen, wordt geen toestemming verleend voor de activiteit.

2 Indien de brandweerdienst van oordeel is dat toezicht van de brandweerdienst noodzakelijk is gedurende de activiteit, zullen de kosten van deze permanentie verhaald worden op de organisator. Hoofdstuk II uitrusting gebouw Artikel 5 : Voor de binneninrichting dienen brandbare materialen geweerd. Er mag geen gebruik gemaakt worden van hout, riet, stro, boomschors, papier, brandbare doeken, visnet, plastiekfolie of andere gemakkelijk brandbare stoffen, voor versieringen of inrichting van de binnenbekleding. Evenmin mogen materialen gebruikt worden die bij brand giftige gassen afgeven. Artikel 6 : Indien gebruik gemaakt wordt van een werkplaats mag in de ruimte waar de fuif doorgaat geen stapeling van materialen, gereedschappen of machines aanwezig zijn, zelfs niet achter geïmproviseerde wanden of afschermnetwerk. De aangifte is niet ontvankelijk zonder bijgevoegde verbintenis van de eigenaar dat de ter beschikking gestelde werkplaats volledig zal ontruimd worden om de dansgelegenheid te kunnen organiseren overeenkomstig de bepalingen van deze politieverordening. Slechts bij gemotiveerd advies van de gemeentelijke en/of gewestelijke brandweerdienst kan hiervan afgeweken worden. Hoofdstuk III toe- en uitgangswegen Artikel 7 : De verbindingsdeuren tussen de dansgelegenheid en de lokalen, niet behorende tot de uitbating van de dansgelegenheid en niet zijnde een nooduitgang, dienen op slot te blijven. Artikel 8 : Ingeval de deuren naar buiten openslaan in de richting van de uitgang, moeten deze gemakkelijk kunnen geopend worden. Indien de deuren noodzakelijkerwijze naar binnen opendraaien moeten deze kunnen openslaan tegen een vast gedeelte van het gebouw en er stevig kunnen aan bevestigd worden. Gedurende de openingsuren moeten deze deuren in open stand worden vastgezet. Ook indien de toe- en uitgangswegen bestaan uit automatische of handbediende schuifpoorten en dergelijke, moeten deze poorten in open stand worden vastgezet. Artikel 9 : Een nooduitgang moet voorzien zijn, bij voorkeur aan de tegenovergestelde kant van de ingang van de zaal. Deze nooduitgang moet opendraaien in de richting van de uitgang, moet rechtstreeks of via een open ruimte op de openbare weg uitgeven, zonder dat ingewikkelde gangen of lokalen dienen doorlopen te worden. Betreffende het aanbrengen van een nooduitgang kan in bepaalde gevallen door de burgemeester op advies van de brandweer daarop een afwijking toegestaan worden.

3 Indien een nooduitgang niet rechtstreeks naar buiten leidt maar via een doorgang naar een tweede deur, kan op advies van de gemeentelijke en/of gewestelijke brandweerdienst opgelegd worden dat deze gang eveneens voorzien wordt van veiligheidsverlichting en volledig vrij is van voorwerpen. Artikel 10 : Alle uitgangen dienen te allen tijde aangeduid te zijn met een verlichte aanduiding. Elke uitgang of nooduitgang moet aangegeven worden door reglementaire pictogrammen, derwijze dat deze in alle omstandigheden zichtbaar is. Ze moeten onverminderd de normale verlichting op de noodverlichting worden aangesloten. De veiligheidsverlichting dient in voldoende mate aanwezig te zijn niet alleen aan uitgangen en nooduitgangen maar ook in de ruimte zelf (min 1 toestel TL 8 watt met autonomie 1 u per 100 m²). Deuren en vluchtruimten die niet op een uitgang uitgeven, moet een opschrift geen nooduitgang dragen. De uitgangen en nooduitgangen moeten steeds vrij blijven van hindernissen en een gemakkelijke ontruiming mogelijk maken. Artikel 10 : In de omgeving dienen opritten van privé terreinen door de organisatoren te worden vrijgehouden van parkerende wagens door middel van het plaatsen van duidelijke signalisatie. Hoofdstuk IV - verwarming. Artikel 11 : De dansgelegenheid moet behoorlijk verwarmd en verlucht zijn derwijze dat alle veiligheidsmaatregelen getroffen zijn om verhittingen, ontploffingen en brand te vermijden. Artikel 12 : Er mag absoluut geen gebruik gemaakt worden van open vuren of verplaatsbare verwarmingstoestellen. Artikel 13 : De vuurhaarden van de verwarmingstoestellen en hun brandstofvoorraad worden geplaatst in een goed verlucht lokaal uitsluitend tot dit gebruik voorbehouden en dat niet rechtstreeks op de danszaal uitgeeft. Op de toevoerleiding van de brandstofvoorraad naar de brander moet een afsluitkraan worden geplaatst, op een veilige gemakkelijk bereikbare plaats, buiten de stookplaats gelegen. De plaats en de werking van deze afsluitkraan moet aan elke inrichter meegedeeld worden. In bepaalde gevallen kan door de burgemeester op advies van de brandweer een afwijking toegestaan worden. Hoofdstuk V - verlichting en elektrische installaties Artikel 14 : De lokalen moeten behoorlijk verlicht zijn. De elektriciteit is verplichtend als algemeen verlichtingssysteem.

4 Artikel 15 : De inrichting moet uitgerust zijn met een noodverlichting die voldoende is om de ontruiming van de personen te verzekeren wanneer de kunstmatige verlichting uitvalt. Deze noodverlichting moet automatisch in werking treden zodra de algemene verlichting uitvalt. Deze moet gevoed worden hetzij door een batterij elektrische accumulatoren, hetzij door een electrogeengroep, hetzij met autonome toestellen. Artikel 16 : De elektrische installatie en de noodverlichting dienen om het jaar door een erkend organisme aan een speciaal nazicht onderworpen te worden. Het afgeleverd attest moet te allen tijde aan de controlediensten kunnen worden voorgelegd. Aan de bemerkingen in het attest vermeld, moet onverwijld het passend gevolg worden gegeven. Hoofdstuk VI brandvoorkoming en brandbestrijdingsmiddelen - veiligheid Artikel 17 : Een voldoende hoeveelheid geschikte blusmiddelen moet opgesteld worden op een goed zichtbare en bereikbare plaats, in akkoord met de gemeentelijke of gewestelijke brandweerdienst (min. 1 X 6 kg poeder per 200 m²). Artikel 18 : Deze toestellen dienen minstens éénmaal per jaar door een daartoe bevoegd organisme nagezien en beproefd te worden. De controlekaart moet steeds aan het toestel bevestigd zijn. Artikel 19 : Snelblusapparaten op basis van halogenen zijn ten strengste verboden. Artikel 20 : Er mogen geen licht ontvlambare of gemakkelijk brandbare vloeistoffen of vloeibaar gemaakte gassen in de dansgelegenheid of aanhorigheden opgestapeld worden. De voorraad koolzuur nodig voor het bedienen van de tapinstallatie gedurende de danspartij wordt niet als een opstapeling van vloeibare gassen beschouwd. Artikel 21 : Buiten het gebouw op de gastoevoerleiding zal door de gasmaatschappij een afsluiter worden geplaatst. Deze zal op de voorgevel worden aangeduid met de letter G. De hoofdkraan van de gastoevoer en de hoofdschakelaar van de elektriciteit dienen zoveel mogelijk buiten de eigenlijke danszaal geplaatst te zijn en zo dicht mogelijk bij de openbare weg of tegenaan een der uitgangen. Artikel 22 : Houders, met butaan- of propaangas gevuld, worden in de dansgelegenheid niet toegelaten. Artikel 23 : Alle voorzorgen dienen genomen te worden om brandrisico s afkomstig van het roken te weren. Hoofdstuk VII Veiligheid Artikel 24 :

5 De organisator van een fuif moet over een voldoende aantal stewards en beveiligingsmensen beschikken welke waken over het goede verloop van de fuif. (1per 250 aanwezigen) Artikel 25 : Het gebruik van glazen en flessen op fuiven is verboden. Alle dranken dienen te worden geschonken uitsluitend in plastieken of onbreekbare bekers. Artikel 26 : Aan de ingang van de fuif dient volgende tekst geafficheerd te worden : toegang verboden voor ongehuwde minderjarigen beneden 16 jaar die niet vergezeld zijn door hun vader, moeder, voogd of van de personen aan wiens bewaring zij zijn toevertrouwd. Artikel 27 : Het sluitingsuur voor fuiven wordt vastgesteld op 04u00 uur. Het sluitingsuur dient verplicht in de dansgelegenheid geafficheerd te worden. Artikel 28 : Het gratis aanbieden van alcoholische dranken op fuiven is verboden. Het is verboden bieren te schenken boven de 5,5, andere alcoholische dranken zijn verboden boven de 12. Het openhouden van jenever- en cocktailbars is verboden. Hoofdstuk VII bijzondere bepalingen Artikel 29 : De inrichtingen moeten van een goed verluchtingssysteem worden voorzien. Desgevallend kunnen door de brandweer ventilatiekoepels of rookluiken voorgeschreven worden. Artikel 30 : De uitbating moet minstens één op het openbaar net aangesloten telefoontoestel of een GSMtoestel ter beschikking hebben. Hoofdstuk VIII - controlemaatregelen en strafbepalingen bekendmaking Artikel 31 : De eigenaar(s), huurder(s), uitbater(s) of welkdanige personen die aan de uitbating van de dansgelegenheid deelnemen, zijn verplicht met het oog op een regelmatige controle ten allen tijde toegang te verlenen aan de bevoegde plaatselijke of gewestelijke brandweerbevelhebber alsook aan de lokale politie. Artikel 32 : De niet-naleving van de brandbeveiligingsmaatregelen kan eventueel aanleiding geven tot een onmiddellijke sluiting van de dansgelegenheid op bevel van de burgemeester. Artikel 33 : De burgemeester kan ten allen tijde de organisatie van een fuif in de gemeente verbieden wanneer er gevaar bestaat voor de verstoring van de openbare orde of bij niet-naleving van deze politieverordening. Artikel 34 : De burgemeester kan te allen tijde de organisatie van een fuif in de gemeente verbieden

6 wannneer er gevaar bestaat voor de verstoring van de openbare orde of bij niet-naleving van deze politieverordening. Artikel 35 : Overtredingen van deze verordening worden bestraft met een gevangenisstraf van één tot zeven dagen en/of een geldboete van één tot vijfentwintig frank. Artikel 36 : Bij de inwerkingtreding van dit besluit wordt de verordening van 4 december 1978 op de dansgelegenheden opgeheven. Artikel 37 : Dit besluit wordt bekendgemaakt bij aanplakking. Artikel 38 : Afschrift van dit besluit wordt binnen achtenveertig uren in tweevoud gestuurd aan de gourverneur van de provincie West-Vlaanderen voor kennisgeving aan de bestendige deputatie van de provincieraad en voor melding in het bestuursmemoriaal van de provincie. Tevens wordt van dit besluit dadelijk een afschrift gestuurd aan de griffie van de rechtbank van eerste aanleg te Brugge, en aan de grifie van de politierechtbank te Tielt.

FUIFREGLEMENT PITTEM - EGEM

FUIFREGLEMENT PITTEM - EGEM FUIFREGLEMENT PITTEM - EGEM Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen procedure Art. 1.1. Dit reglement is van toepassing op alle openbare fuiven op het grondgebied Pittem Egem. Bij iedere fuifmelding zal het

Nadere informatie

Ontwerp van wijzigingen aan de algemene politieverordening

Ontwerp van wijzigingen aan de algemene politieverordening Ontwerp van wijzigingen aan de algemene politieverordening Artikel 4.2.6 1. Het gemeentelijk containerpark is enkel toegankelijk voor: inwoners van de gemeente Bredene tweede verblijfhouders te Bredene;

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 28.01.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

www.brugge.be ALGEMENE RICHTLIJNEN dansgelegenheden en dansactiviteiten

www.brugge.be ALGEMENE RICHTLIJNEN dansgelegenheden en dansactiviteiten www.brugge.be 1 ALGEMENE RICHTLIJNEN dansgelegenheden en dansactiviteiten 2 3 Naast een leuke vorm van ontspanning is dansen voor velen een belangrijke manier om mensen te ontmoeten. Het is echter belangrijk

Nadere informatie

Kennisname occasioneel evenement met openbaar karakter in vaste inrichting - Optreden Willem Vermandere op 25 februari 2017.

Kennisname occasioneel evenement met openbaar karakter in vaste inrichting - Optreden Willem Vermandere op 25 februari 2017. Willy Schalk Sint-Michielsstraat 17 2322 Minderhout u w b r i e f v a n u w k e n m e r k o n s k e n m e r k c o n t a c t p e r s o o n t e l e f o o n n u m m e r d a t u m CVT/EG-SVDO/meld17.008 Sharon

Nadere informatie

Tijdig brandveilig. Tips voor een brandveilige zaak met maximaal 49 toegelaten personen

Tijdig brandveilig. Tips voor een brandveilige zaak met maximaal 49 toegelaten personen Tijdig brandveilig Tips voor een brandveilige zaak met maximaal 49 toegelaten personen ALGEMEEN In deze brochure staat telkens het artikel (art.) van het brandveiligheidsreglement vermeld. Wilt u een exemplaar

Nadere informatie

Aandachtspunten voor organisatoren van evenementen, manifestaties en fuiven.

Aandachtspunten voor organisatoren van evenementen, manifestaties en fuiven. ZONE MIDOW Commissaris F. Lapierre Evenementenbeheer Politiezone MIDOW Wielsbekestraat 23 8780 Oostrozebeke 056/67.19.42 bestuurlijk@midow.be Aandachtspunten voor organisatoren van evenementen, manifestaties

Nadere informatie

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN DIT BRANDWEERREGLEMENT IS ZEER BELANGRIJK ONDERMEER VOOR DE UITBATERS VAN KRAMEN WAAR VERWARMINGSTOESTELLEN WORDEN GEBRUIKT. GELIEVE HIERMEE REKENING TE HOUDEN EN NA TE LEVEN VOORAL DE ALINEA S IN HET

Nadere informatie

Administratieve verordening inzake brandveiligheid in de voor het publiek toegankelijke gebouwen, lokalen en plaatsen.

Administratieve verordening inzake brandveiligheid in de voor het publiek toegankelijke gebouwen, lokalen en plaatsen. Administratieve verordening inzake brandveiligheid in de voor het publiek toegankelijke gebouwen, lokalen en plaatsen. DE GEMEENTERAAD : Herzien zijn beslissing van 27 juni 1994 betreffende vaststelling

Nadere informatie

"Tijdelijke politieverordening van kracht op 06/07/2015 nav de doortocht Tour de France"

Tijdelijke politieverordening van kracht op 06/07/2015 nav de doortocht Tour de France "Tijdelijke politieverordening van kracht op 06/07/2015 nav de doortocht Tour de France" Inhoudstafel Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Duur Artikel 4. Doelgroep

Nadere informatie

Dwingende veiligheidsvoorschriften. voor organisaties in inrichtingen van. tijdelijke aard

Dwingende veiligheidsvoorschriften. voor organisaties in inrichtingen van. tijdelijke aard Dwingende veiligheidsvoorschriften voor organisaties in inrichtingen van tijdelijke aard Markt 1 2450 Meerhout T 014 24 99 20 F 014 24 99 57 E info@meerhout.be www.meerhout.be Bijlage 12 - Samenwerkingsprotocol

Nadere informatie

Gemeentereglement betreffende de exploitatie van en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie

Gemeentereglement betreffende de exploitatie van en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie Gemeentereglement betreffende de exploitatie van en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie Artikel 1: Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

Tijdig brandveilig. Tips voor een brandveilige zaak met minimaal 50 toegelaten personen

Tijdig brandveilig. Tips voor een brandveilige zaak met minimaal 50 toegelaten personen Tijdig brandveilig Tips voor een brandveilige zaak met minimaal 50 toegelaten personen ALGEMEEN In deze brochure staat telkens het artikel (art.) van het brandveiligheidsreglement vermeld. Wilt u een exemplaar

Nadere informatie

Reglement voor het bekomen van een tap- en exploitatievergunning voor uitbating van horecazaken

Reglement voor het bekomen van een tap- en exploitatievergunning voor uitbating van horecazaken Reglement voor het bekomen van een tap- en exploitatievergunning voor uitbating van horecazaken Inhoud Hoofdstuk I : Definities... 2 Hoofdstuk II : Aanvraag van de tap- en exploitatievergunning... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

ALGEMENE POLITIEVERORDENING STAD AALST REGLEMENT OP VERHUUR VAN KAMERWONINGEN

ALGEMENE POLITIEVERORDENING STAD AALST REGLEMENT OP VERHUUR VAN KAMERWONINGEN ALGEMENE POLITIEVERORDENING STAD AALST REGLEMENT OP VERHUUR VAN KAMERWONINGEN Hoofdstuk 4: Kamerwonen 1e afdeling: Terminologie Artikel 151: Als inrichting voor kamerwonen wordt beschouwd elk gebouw waarbij

Nadere informatie

AET. 287. De gebouwen mo9ten voorzien zijn van gasmeters, ten getale en ter plaatse door den Kommandant der Brandweer te bepalen*

AET. 287. De gebouwen mo9ten voorzien zijn van gasmeters, ten getale en ter plaatse door den Kommandant der Brandweer te bepalen* AANVULLING en WIJZIGING der ALGEMEENE POMTIE-YEEOEDEHTK'ö, De BTEGEMEESTEB en WETHOUDEES van Amsterdam doen te weten, dat door den Raad dier Gemeente, in zijne vergadering van den l sten Maart 1882, is

Nadere informatie

Tips voor een brandveilige zaak met maximum 49 toegelaten personen

Tips voor een brandveilige zaak met maximum 49 toegelaten personen Tips voor een brandveilige zaak met maximum 49 toegelaten personen ONDERNEMEN EN STADSMARKETING 2 Inhoud Voorwoord... 3 1 Verzekering objectieve aansprakelijkheid... 4 1.1 Wat is de verzekering objectieve

Nadere informatie

Hoofdstuk I : Toepassingsgebied en definities

Hoofdstuk I : Toepassingsgebied en definities Reglement tot vaststelling van de openingsuren voor nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie en tot het bekomen van een vestigingsen uitbatingsvergunning Inhoud Hoofdstuk I : Toepassingsgebied

Nadere informatie

Bijzondere politieverordening over de organisatie van activiteiten tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 2016 BIJLAGE

Bijzondere politieverordening over de organisatie van activiteiten tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 2016 BIJLAGE BIJLAGE Bijzondere politieverordening over de organisatie van activiteiten tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 2016 Goedgekeurd in de gemeenteraad op 25 mei 2016 Bekendgemaakt op Inhoudstafel Hoofdstuk

Nadere informatie

Lokalen: Brandvoorkoming

Lokalen: Brandvoorkoming Lokalen: Brandvoorkoming 1. Toepassingsgebied: Deze bepalingen zijn van toepassing op: lokalen/zalen > 50 personen; lokalen/zalen > 20 personen en totaal gebouw > 80 personen; gebouwen > 100 personen.

Nadere informatie

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN Art. 1. - Dit reglement regelt de verhuur van de volgende lokalen van Theater Krakeel Toneelzaal Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge Foyer Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT STAD MECHELEN AFDELING 20 Pagina 1

POLITIEREGLEMENT STAD MECHELEN AFDELING 20 Pagina 1 STEDELIJK POLITIEREGLEMENT - AFDELING 20 De oude afdeling 20 wordt volledig vervangen door de volgende tekst: Afdeling 20 Maatregelen ter voorkoming en bestrijding van brand in inrichtingen toegankelijk

Nadere informatie

Artikel 3. Sluitingsuren van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie

Artikel 3. Sluitingsuren van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie Artikel 1. Begripsomschrijving Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: uitbater: de natuurlijke persoon of personen, de feitelijke vereniging of de rechtspersoon ongeacht hun eventuele

Nadere informatie

Brandveiligheidsnormen en veiligheid in het algemeen

Brandveiligheidsnormen en veiligheid in het algemeen BIJLAGE 1 Brandveiligheidsnormen en veiligheid in het algemeen 0. Indeling van de inrichtingen. De inrichtingen worden ingedeeld in 3 categorieën: - Categorie 1: de lage gebouwen: dit wil zeggen gebouwen

Nadere informatie

REGLEMENT INRICHTING FUIVEN en SOORTGELIJKE ACTIVITEITEN

REGLEMENT INRICHTING FUIVEN en SOORTGELIJKE ACTIVITEITEN REGLEMENT INRICHTING FUIVEN en SOORTGELIJKE ACTIVITEITEN 1. De inrichting van een fuif en soortgelijke activiteiten is onderworpen aan de voorafgaande aflevering van een vergunning door het gemeentebestuur.

Nadere informatie

De bepalingen m.b.t. het sluitingsuur vermeld in de algemene politieverordening blijven onverminderd gelden. Oppervlakte volledige exploitatie in m²:

De bepalingen m.b.t. het sluitingsuur vermeld in de algemene politieverordening blijven onverminderd gelden. Oppervlakte volledige exploitatie in m²: Aanvraagformulier drankvergunning, kansspelinrichting en/of openingstijden Neem voor bijkomende info contact op met de dienst lokale economie economie@rijkevorsel.be 03 340 00 30 Aanvraag voor (duid aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

Politieverordening betreffende de vestiging en de openingsuren van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie

Politieverordening betreffende de vestiging en de openingsuren van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie Politieverordening betreffende de vestiging en de openingsuren van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 februari 2008 Gewijzigd in de gemeenteraad

Nadere informatie

Fiche 9 (Analyse): Artikel 52 van het ARAB

Fiche 9 (Analyse): Artikel 52 van het ARAB Fiche 9 (Analyse): Artikel 52 van het ARAB Deze fiche herneemt in detail de inhoud en de grote lijnen van artikel 52 Verplichtingen van de werkgever brand voorkomen ieder begin van brand snel bestrijden

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Afdeling : 1ste Pagina 1 Voorwerp : Politieverordening op de verhuring van woongelegenheden. Afschrift aan: Procureur des Konings, Griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg, Griffie van de Politierechtbank

Nadere informatie

Tips voor een brandveilige zaak met meer dan 49 toegelaten personen

Tips voor een brandveilige zaak met meer dan 49 toegelaten personen Tips voor een brandveilige zaak met meer dan 49 toegelaten personen ONDERNEMEN EN STADSMARKETING 2 Inhoud Voorwoord... 3 1 Verzekering objectieve aansprakelijkheid... 4 2.1 Wat is de verzekering objectieve

Nadere informatie

GEMEENTE BRASSCHAAT. Politieverordering op de brandvoorkomingsmaatregelen

GEMEENTE BRASSCHAAT. Politieverordering op de brandvoorkomingsmaatregelen GEMEENTE BRASSCHAAT Politieverordering op de brandvoorkomingsmaatregelen goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 10 april 1986 Hoofdstuk 1: Algemeenheden Deze verordening bevat maatregelen ter bescherming

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

aanvraagformulier tot het organiseren van eenmalige festiviteiten

aanvraagformulier tot het organiseren van eenmalige festiviteiten aanvraagformulier tot het organiseren van eenmalige festiviteiten Wingene // Aan het college van burgemeester en schepenen Oude Bruggestraat 13 8750 Wingene Geachte, Hierbij vragen we de toestemming, om

Nadere informatie

Meldingsformulier Evenementen, (buurt)feesten en fuiven ::.. Aanvraag 3 weken vóór aanvang indienen!

Meldingsformulier Evenementen, (buurt)feesten en fuiven ::.. Aanvraag 3 weken vóór aanvang indienen! Meldingsformulier Evenementen, (buurt)feesten en fuiven ::.. Aanvraag 3 weken vóór aanvang indienen! Naam van de activiteit Datum van de activiteit Administratieve gegevens van de organisator Naam vereniging,

Nadere informatie

GEMEENTE SINT-JANS-MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE PRIVATE TELECOMMUNICATIEBUREAUS EN DE NACHTWINKELS

GEMEENTE SINT-JANS-MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE PRIVATE TELECOMMUNICATIEBUREAUS EN DE NACHTWINKELS GEMEENTE SINT-JANS-MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE PRIVATE TELECOMMUNICATIEBUREAUS EN DE NACHTWINKELS Hoofdstuk I. De vestiging van een nachtwinkel of een privaat bureau voor telecommunicatie Art. 1.

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

BRANDVEILIGHEID IN PTI S

BRANDVEILIGHEID IN PTI S BRANDVEILIGHEID IN PTI S PTI = WAT? PUBIEK TOEGANKELIJKE INRICHTINGEN PTI = VOORBEELDEN? CAFÉS, FEESTZALEN, RESTAURANTS, JEUGDLOKALEN, KANTINES,. INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW 1 WETTELIJKE TAKEN

Nadere informatie

V71/pag.1. BIJLAGE VLAREM.V71 - Schouwspelzalen. Art. 5.32.3.1.

V71/pag.1. BIJLAGE VLAREM.V71 - Schouwspelzalen. Art. 5.32.3.1. V71/pag.1 BIJLAGE VLAREM.V71 - Schouwspelzalen Art. 5.32.3.1. 1. De bepalingen van deze afdeling zijn van toepassing op de volgende schouwspelzalen bedoeld in subrubriek 32.2 van de indelingslijst: 1.bioscopen;

Nadere informatie

Uittreksel uit Code van gemeentelijke politiereglementen Nieuwe gecoördineerde versie 277 2013_CBS_11850

Uittreksel uit Code van gemeentelijke politiereglementen Nieuwe gecoördineerde versie 277 2013_CBS_11850 Uittreksel uit Code van gemeentelijke politiereglementen Nieuwe gecoördineerde versie 277 2013_CBS_11850 TITEL 5 INRICHTINGEN TOEGANKELIJK VOOR PUBLIEK EN RECREATIE Hoofdstuk 1 Inrichtingen toegankelijk

Nadere informatie

Melding evenementen - MAXI Gegevensverzameling en risicoanalyse 1. ALGEMENE GEGEVENS. Evenementen voor meer dan 500 personen

Melding evenementen - MAXI Gegevensverzameling en risicoanalyse 1. ALGEMENE GEGEVENS. Evenementen voor meer dan 500 personen Melding evenementen - MAXI Gegevensverzameling en risicoanalyse Evenementen voor meer dan 500 personen Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te keuren.

Nadere informatie

«GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE GEBOUWEN»

«GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE GEBOUWEN» «GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE GEBOUWEN» Artikel 1 Principe en Definities Het College van Burgemeester en Schepenen mag, onder de voorwaarden van dit reglement en

Nadere informatie

Politiereglement met betrekking tot de brandveiligheid in horecazaken

Politiereglement met betrekking tot de brandveiligheid in horecazaken Politiereglement met betrekking tot de brandveiligheid in horecazaken Artikel 1 : Algemeen 1.1 Doel Deze reglementering bepaalt de minimale eisen waaraan de opvatting, de bouw en de inrichting van horecazaken

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN Gemeente Willebroek HOOFDSTUK 1: Definities en toepassingsgebied Afdeling 1: DEFINITIES Artikel 1: De begrippen en definities vermeld

Nadere informatie

Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45

Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 www.lovendegem.be Algemeen reglement op de gemeentelijke administratieve sancties van toepassing op overtredingen op het stilstaan en parkeren en op de overtredingen

Nadere informatie

TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID. Infozitting woensdag 10 juli 13 WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE

TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID. Infozitting woensdag 10 juli 13 WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE 1 DOEL RICHTLIJNEN 2 FEESTEN IN ONZE (POLITIE) ZONE 3 FEESTEN IN ONZE ZONE 4 FEEST WORDT DRAMA

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid.

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid. STADSBESTUUR IZEGEM HORECAREGLEMENT Artikel 1 Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op elke voor het publiek toegankelijke inrichting, hetzij besloten hetzij in openlucht, waar dranken, alcoholische

Nadere informatie

Artikel 2 - Gebiedsomschrijving Dit reglement is van toepassing voor het volledige grondgebied Ronse.

Artikel 2 - Gebiedsomschrijving Dit reglement is van toepassing voor het volledige grondgebied Ronse. POLITIEVERORDENING BETREFFENDE HET OPSTELLEN VAN TERRASSEN OP HET OPENBAAR DOMEIN Artikel 1: De hiernavolgende verordenende maatregelen hebben betrekking op een tijdelijke en duidelijk begrensde privatisering

Nadere informatie

Politieverordening betreffende de bestrijding van geluidshinder en de muziekactiviteiten niet ingedeeld volgens Vlarem

Politieverordening betreffende de bestrijding van geluidshinder en de muziekactiviteiten niet ingedeeld volgens Vlarem Politieverordening betreffende de bestrijding van geluidshinder en de muziekactiviteiten niet ingedeeld volgens Vlarem Laatst gewijzigd door de gemeenteraad op 17 december 2013 Hoofdstuk 1. Definities

Nadere informatie

stad brugge Leefmilieu

stad brugge Leefmilieu stad brugge Leefmilieu UITTREKSEL UIT HET PROCES-VERBAAL DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 JUNI 2010 Openbare Vergadering VOORAFGAANDELIJKE TITEL - definities Artikel 1 Voor de toepassing van deze

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING Nr 5A05 De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat het door de inwerkingtreding van de Algemene Wet Bestuursrecht noodzakelijk is om de verordeningen en regelingen aan te passen aan deze wet;

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen

Aanvraagformulier Evenementen Uw Ref.nr.: Aanvraagformulier Evenementen 1) Locatie van de activiteit: Aard van de locatie: O Zaal : naam van de zaal. Straat + huisnummer:. Postcode + gemeente: O Openlucht, met route: gelieve een route

Nadere informatie

RICHTLIJNEN STAD ANTWERPEN

RICHTLIJNEN STAD ANTWERPEN TO-1001 SCHOLEN RICHTLIJNEN STAD ANTWERPEN VOOR BOUWEN, BIJBOUWEN, AANBOUWEN EN VERGROTEN VAN SCHOOLGEBOUWEN ONAFGEZIEN DE WETTELIJKE BEPALINGEN TERZAKE VAN HET A.R.A.B. EN EVENTUEEL DEZE VAN HET MINISTERIEEL

Nadere informatie

POLITIEVERORDENING OMTRENT DE BRANDVEILIGHEID IN HORECAZAKEN EN GELIJKAARDIGE INRICHTINGEN

POLITIEVERORDENING OMTRENT DE BRANDVEILIGHEID IN HORECAZAKEN EN GELIJKAARDIGE INRICHTINGEN POLITIEVERORDENING OMTRENT DE BRANDVEILIGHEID IN HORECAZAKEN EN GELIJKAARDIGE INRICHTINGEN Artikel 1 - Doel HOOFDSTUK 1 - ALGEMEEN Deze verordening bepaalt de minimale eisen waaraan de opvatting, de bouw

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS HOOFDSTUK 1: BEGRIPPENKADER Artikel 1: defintities Voor de

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

Model van politieverordening op de begraafplaats(en) Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119, 119bis, 133 en 135, 2;

Model van politieverordening op de begraafplaats(en) Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119, 119bis, 133 en 135, 2; 1 Model van politieverordening op de begraafplaats(en) Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119, 119bis, 133 en 135, 2; Gelet op de artikelen 15bis, 2, tweede lid, 23bis en 32 van

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT HORECA NOORD-LIMBURG

POLITIEREGLEMENT HORECA NOORD-LIMBURG POLITIEREGLEMENT HORECA NOORD-LIMBURG HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1. Doel Deze verordening bepaalt de minimale eisen waaraan de opvatting, de bouw en de inrichting van horecazaken en gelijkaardige inrichtingen

Nadere informatie

Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning. Aanvraag aanbrengen versieringen - supportersmateriaal

Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning. Aanvraag aanbrengen versieringen - supportersmateriaal Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning Handelszaken - NIET HoReCa - OF HoReCa-zaken ZONDER permanente terrasvergunning, kunnen via deze weg alleen een toestemming verkrijgen tot het aanbrengen versieringen

Nadere informatie

Adviesverlening & begeleiding Preventie en welzijn. Brand & evacuatie gebruikers gc Berkenhof 26.11.12

Adviesverlening & begeleiding Preventie en welzijn. Brand & evacuatie gebruikers gc Berkenhof 26.11.12 Adviesverlening & begeleiding Preventie en welzijn Brand & evacuatie gebruikers gc Berkenhof 26.11.12 Agenda Algemeen Vuurdriehoek Brand blussen? Handelingen bij brand Evacuatie van gebouwen Brand in België

Nadere informatie

Wetgeving rond brandveiligheid voor de kinderdagverblijven

Wetgeving rond brandveiligheid voor de kinderdagverblijven Wetgeving rond brandveiligheid voor de kinderdagverblijven Voorstelling Vrijwillig Brandweerkorps Zoersel Brandweertaken Preventie - Lt-dienstchef Yves Sepot - Olt Bart Van Winckel - Bwm Els Haest Wetgeving

Nadere informatie

Meldingsformulier fuiven & feesten

Meldingsformulier fuiven & feesten Meldingsformulier fuiven & feesten Datum van melding: : Naam van de organisatie : Wijze van melding: : website / persoonlijk / e-mail PERSOONSGEGEVENS MELDER & PLAATSVERVANGER (EINDVERANTWOORDELIJKEN)

Nadere informatie

Melding evenementen MAXI voor evenementen van meer dan 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MAXI voor evenementen van meer dan 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Gemeentebestuur Meulebeke Nood en interventieplanning Markt 1, 8760 Meulebeke info@meulebeke.be Melding evenementen MAXI voor evenementen van meer dan 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Nadere informatie

GEMEENTE STEENOKKERZEEL

GEMEENTE STEENOKKERZEEL 1 GEMEENTE STEENOKKERZEEL BIJLAGE AAN GEMEENTERAADSBESLUIT, D.D. 23.02.2006 AFDELING I : STANDPLAATS VOOR CIRCUS Artikel 1. Een standplaats voor een circus op het openbaar domein van de gemeente Steenokkerzeel,

Nadere informatie

1.2 De exploitant stelt op eigen verantwoordelijkheid het maximum aantal aanwezige personen vast, binnen de hieronder aangegeven verhoudingen:

1.2 De exploitant stelt op eigen verantwoordelijkheid het maximum aantal aanwezige personen vast, binnen de hieronder aangegeven verhoudingen: Politieverordening houdende maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in inrichtingen toegankelijk voor het publiek Goedgekeurd in gemeenteraad van 18 december 1995 Artikel 1: Toepassingsgebied

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities :

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities : GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE Artikel 1 Definities : Fietsenparking: de afgescheiden ruimte op niveau -1 van de parking Centrum-Zand onder t Zand in Brugge samen met de ganse

Nadere informatie

Brandpreventie in het bedrijfsleven

Brandpreventie in het bedrijfsleven Brandpreventie in het bedrijfsleven 1 artikel 52 van het ARAB Art.52.1.1 Onverminderd de andere wettelijke of reglementaire bepalingen ter zake, en onverminderd de bijzondere voorwaarden die bij de vergunningsbesluiten

Nadere informatie

Brandweerzone Centrum

Brandweerzone Centrum Brandweerzone Centrum Politieverordening Publiek Toegankelijke Inrichtingen Regelgeving sinds 2003 en 2007 Wijzigingen => nieuw reglement sinds 1 januari 2016 Brandweerzone Centrum Aanleiding 1 januari

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES VAN DE. GEMEENTE KOKSIJDE (Hervastgesteld bij gemeenteraad van 22 juni 2015)

REGLEMENT BETREFFENDE DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES VAN DE. GEMEENTE KOKSIJDE (Hervastgesteld bij gemeenteraad van 22 juni 2015) PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE GEMEENTE KOKSIJDE REGLEMENT BETREFFENDE DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES VAN DE GEMEENTE KOKSIJDE (Hervastgesteld bij gemeenteraad van 22 juni 2015)

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 24 mei 2007 Provincie VLAAMS-BRABANT Arrondissement HALLE-VILVOORDE GEMEENTE 1670 PEPINGEN Aanwezig: de heren De Roubaix A., voorzitter burgemeester;

Nadere informatie

Artikel 1.1 Begripsomschrijving Onder inrichting wordt verstaan een voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde plaats.

Artikel 1.1 Begripsomschrijving Onder inrichting wordt verstaan een voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde plaats. Verordening brandbeveiliging gemeente Gulpen-Wittem 2007. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begripsomschrijving Onder inrichting wordt verstaan een voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde

Nadere informatie

Reglement Kerstdorp 2008

Reglement Kerstdorp 2008 Reglement Kerstdorp 2008 Reglement 2008 Kerstmarkt: Art. 1 Locatie van het kerstdorp Het kerstdorp wordt georganiseerd op volgende locaties: Schapekoppenstraat Zimmerplein De Kerstmarkt in Koningshooikt

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle,Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN DE JAARLIJKSE ROMMELMARKT IN DE VOORSTRAAT OP 14 OKTOBER 2018 EN GOEDKEUREN VAN

Nadere informatie

REGLEMENT FEESTEN & FUIVEN

REGLEMENT FEESTEN & FUIVEN REGLEMENT FEESTEN & FUIVEN Ninoofsesteenweg 116 1670 Pepingen Tel. 02/383.14.38 Fax 02/356.11.50 maya.vanholder@pepingen.be www.pepingen.be BIJZONDER GEMEENTELIJKE POLITIEVERORDENING M.B.T. HET ORGANISEREN

Nadere informatie

Politieverordening omtrent de brandveiligheid in horecazaken en gelijkaardige inrichtingen.

Politieverordening omtrent de brandveiligheid in horecazaken en gelijkaardige inrichtingen. Politieverordening omtrent de brandveiligheid in horecazaken en gelijkaardige inrichtingen. Gelet op de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte

Nadere informatie

ALGEMENE HUURVOORWAARDEN

ALGEMENE HUURVOORWAARDEN Jeugd- en Ontmoetingscentrum STOKRODE vzw Sint-Amandusstraat 18, 3511 Hasselt ALGEMENE HUURVOORWAARDEN ALGEMEEN 1. De verhuring van een ruimte of van materiaal van het Jeugd- en Ontmoetingscentrum Stokrode

Nadere informatie

Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Gemeentebestuur Meulebeke Nood en interventieplanning Markt 1, 8760 Meulebeke info@meulebeke.be Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse 1. Inleiding

Nadere informatie

1. Aanvraagplannen werden ons overgemaakt door 2. Inplantingsplaats: Pijnven - Kerkhoven

1. Aanvraagplannen werden ons overgemaakt door 2. Inplantingsplaats: Pijnven - Kerkhoven ADVIESVERSLAG BRANDWEER BIJ VOORONDERZOEK/BOUWAANVRAAG VOOR AARDGASVERVOERLEIDING uw kenmerk ons kenmerk datum dienst ambtenaar telefoon I. Inleiding: 1. Aanvraagplannen werden ons overgemaakt door 2.

Nadere informatie

Naam activiteit : Datum activiteit : POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE DE MELDING OF VERGUNNINGAANVRAAG VAN OPENBARE EVENEMENTEN

Naam activiteit : Datum activiteit : POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE DE MELDING OF VERGUNNINGAANVRAAG VAN OPENBARE EVENEMENTEN POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE DE MELDING OF VERGUNNINGAANVRAAG VAN OPENBARE EVENEMENTEN Gelet op de gemeentewet; Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op artikel 26 van de Grondwet stellende alle Belgen hebben

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 januari 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 januari 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Vastgoedbeleid. Hombeek. Heruitschrijven van de leidraad voor de marktbevraging voor de vervreemding van de hoeve

Nadere informatie

Veilig organiseren van interne schoolmanifestaties. Welzijnsdag 18 november 2013

Veilig organiseren van interne schoolmanifestaties. Welzijnsdag 18 november 2013 Welzijnsdag 18 november 2013 Open deur Schoolfeest Oudercontact Sportactiviteiten Eetfestijn Veilig organiseren van interne Het aspect veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol. Wordt er bij het organiseren

Nadere informatie

Politieverordening inzake preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen

Politieverordening inzake preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen Politieverordening inzake preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 november 2015 Bekendgemaakt op 17 december 2015 In werking getreden

Nadere informatie

F U I F R E G L E M E N T

F U I F R E G L E M E N T F U I F R E G L E M E N T Regelement goedgekeurd op gemeenteraad van 29 januari 2013. DEEL 1: AANVRAAG/MELDING VAN EEN FUIF Art.1. Toepassingsgebied 1.1. Onder een fuif wordt verstaan: elke publiek toegankelijke

Nadere informatie

Reglement voor het bekomen van een horeca-attest bij de uitbating van horecazaken

Reglement voor het bekomen van een horeca-attest bij de uitbating van horecazaken Reglement voor het bekomen van een horeca-attest bij de uitbating van horecazaken Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 juni 2018 Bekendgemaakt op 28 juni 2018 Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen...

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een wekelijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een horecagelegenheid

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een wekelijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een horecagelegenheid OPNAMERAPPORT Ten behoeve van een wekelijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een horecagelegenheid Opnamerapport gebruiksvoorschriften versie 1.2 / 5 juni 2007 Pagina 1 van 5

Nadere informatie

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse GEMEENTE Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse INGELMUNSTER Nood- en Interventieplanning Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement EVENTNR. 2015/...... MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit minstens 2 maanden vooraf melden aan

Nadere informatie

Bijlage 5. Specifieke brandveiligheidsnormen van toepassing op die toeristische logies overeenkomstig de tabel in bijlage 1 bij dit besluit

Bijlage 5. Specifieke brandveiligheidsnormen van toepassing op die toeristische logies overeenkomstig de tabel in bijlage 1 bij dit besluit Bijlage 5. Specifieke brandveiligheidsnormen van toepassing op die toeristische logies overeenkomstig de tabel in bijlage 1 bij dit besluit Hoofdstuk 1. Algemeen 1.1 Doel De specifieke brandveiligheidsnormen

Nadere informatie

VERGUNNING ONDER VOORWAARDEN VOOR DE INNAME OPENBARE WEG/DOMEIN

VERGUNNING ONDER VOORWAARDEN VOOR DE INNAME OPENBARE WEG/DOMEIN Carier bvba Tom Verlinden Heerbeekweg 14 2310 Rijkevorsel Hoogstraten, 15 december 2016 Ons kenmerk: Evenementenloket/EG-SVDO/-1.758.1/toel16.338 VERGUNNING ONDER VOORWAARDEN VOOR DE INNAME OPENBARE WEG/DOMEIN

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gebouwen. Vervangen van defecte noodverlichting en aanbrengen

Nadere informatie

De raad zendt hiervan binnen achtenveertig uren een afschrift aan de bestendige deputatie van de provincieraad.

De raad zendt hiervan binnen achtenveertig uren een afschrift aan de bestendige deputatie van de provincieraad. DE NIEUWE GEMEENTEWET ( Laatste aanpassing : Wet van 25 april 2007 - B.S. 11 mei 2007 ) Titel II - Bevoegdheden Hoofdstuk I - Bevoegdheden van de gemeenteraad Art. 117. [ ] (Art. 117 gewijzigd bij W. 27.5.1989

Nadere informatie

GAS. Installaties die niet aan de voorschriften voldoen, moeten afgekoppeld worden.

GAS. Installaties die niet aan de voorschriften voldoen, moeten afgekoppeld worden. VEILIGHEIDSREGLEMENT BRUSSELS EXPO GAS 5.1 ALGEMENE BEPALINGEN 5.1.1 Controle De gasinstallaties worden, vóór indienststelling, gekeurd door een EDTC. De standhouder of zijn afgevaardigde zal in zijn eigen

Nadere informatie

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 9 SEPTEMBER 1999. - Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot vaststelling van de uitbatingsvoorwaarden voor statische transformatoren met

Nadere informatie

Richtlijnen aanvraag vergunningen voor de exploitatie van nachtw inkels en private bureaus voor telecommunicatie

Richtlijnen aanvraag vergunningen voor de exploitatie van nachtw inkels en private bureaus voor telecommunicatie Richtlijnen aanvraag vergunningen voor de exploitatie van nachtw inkels en private bureaus voor telecommunicatie I. Uittreksel uit het ABP Afdeling 5. Nachtw inkels en private bureaus voor telecommunicatie

Nadere informatie

ADVIES BRANDVOORKOMINGSMAATREGELEN EN BRANDBESTRIJDINGSMIDDELEN BIJ PRAALWAGENS

ADVIES BRANDVOORKOMINGSMAATREGELEN EN BRANDBESTRIJDINGSMIDDELEN BIJ PRAALWAGENS ADVIES BRANDVOORKOMINGSMAATREGELEN EN BRANDBESTRIJDINGSMIDDELEN BIJ PRAALWAGENS 1. Blustoestellen : de praalwagen dient uitgerust te worden met ten minste volgend brandbestrijdingsmaterieel : draagbare

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie