OMZENDBRIEF ALV/KWA/24

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OMZENDBRIEF ALV/KWA/24"

Transcriptie

1 OMZENDBRIEF ALV/KWA/24 Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus Brussel Tel Fax els.debruyn@lv.vlaanderen.be Omzendbrief ALV/KWA/24 Onderwerp: Aanbieden ter keuring van teelten bestemd voor de zaaizaadproductie van granen, groenvoedergewassen, industriële gewassen en oliehoudende planten en vezelgewassen andere dan vlas, oogstjaar 2009 Referentie: Ministeriële besluiten van 21 december 2001 tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaigranen, van zaaizaad van groenvoedergewassen, van bietenzaad van landbouwrassen, van zaaizaden van groenten en van cichorei voor de industrie, en van zaaizaden van oliehoudende planten en vezelgewassen. Besluit van de Vlaamse Regering van 19 januari 2007 houdende vaststelling van de retributies voor de inschrijving van de rassen in de nationale rassencatalogi, voor de uitoefening van bepaalde beroepen in de sector van het plantaardig teeltmateriaal en voor de keuring van dat materiaal. Bestemming: Kwekers, instandhouders, mandatarissen en erkende handelaarbereiders Correspondent: Motivering: ir. Ann Van Essche Teneinde het aanbieden ter keuring voor het Vlaamse grondgebied op een uniforme wijze te laten gebeuren. 1. Algemeen De omzendbrief omschrijft de procedure van het aanbieden ter keuring van teelten bestemd voor de productie van zaaizaad van landbouwsoorten met uitzondering van vlas. Met het oog op de inschrijving ter keuring van teelten gelegen op het grondgebied van het Vlaamse Gewest voor het oogstjaar 2009, verwijzen wij U naar de reglementering voor de productie, de controle en de certificering van zaaizaad van landbouwsoorten (MB s van ) en het Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de retributies (BVR van ).

2 ALV/KWA/24 2 Wij vestigen uw aandacht in het bijzonder op de opmerkingen, inlichtingen en verklaringen op het formulier inschrijvingsvoorwaarden (zie bijlage 6). 2. De inschrijvingsprocedure 2.1. Fase 1: Inventaris van de ter keuring aangeboden teelten De inschrijvingsnemers dienen op de uiterste data voorzien in het reglement (zie bijlage 4), de afdeling te Brussel (adres zie bijlage 1) in het bezit te stellen van een inventaris van alle ter keuring aangeboden teelten gelegen op het grondgebied van het Vlaamse Gewest. De inventaris bestaat uit een tabel die u elektronisch kan invullen (zie bijlage 3). De desbetreffende Excel-tabel kan u opvragen bij de afdeling te Brussel 1. De inventaris omvat alle noodzakelijke gegevens om een inschrijvingsbulletin op te maken: Identificatie van de inschrijvingsnemer: - naam inschrijvingsnemer; - erkenningsnummer inschrijvingsnemer; - adres inschrijvingsnemer; - telefoonnummer en adres. Teeltgegevens: Identificatie vermeerderaar: - naam vermeerderaar; - operatornummer vermeerderaar: uniek nummer toegekend door de afdeling ; - landbouwernummer vermeerderaar (12 karakters): dit is het uniek identificatienummer toegekend door de afdeling Markt- en Inkomensbeheer. Vermeld alle cijfers (ook de laatste twee) van het landbouwernummer met het platte streepje dat de laatste twee cijfers voorafgaat; - adres vermeerderaar; - telefoonnummer, gsm-nummer vermeerderaar. Identificatie perceel: (gegevens uit de verzamelaanvraag van de afdeling Markt- en Inkomensbeheer van vorig campagnejaar) (adressen afdeling Markt- en Inkomensbeheer zie bijlage 2) - campagnejaar (4 cijfers); - landbouwernummer (12 karakters): het landbouwernummer van de vermeerderaar die het perceel in kwestie in zijn verzamelaanvraag voor de oogst 2008 heeft opgenomen. Vermeld alle cijfers (ook de laatste twee) van het landbouwernummer met het platte streepje dat de laatste twee cijfers voorafgaat. 1 De inventaris is ook terug te vinden op de algemene site van het, sector Plant, thema Zaaizaden :

3 ALV/KWA/24 3 Opgelet het kan zijn dat de vermeerderaar die het perceel in 2008 in zijn verzamelaanvraag heeft opgenomen niet dezelfde is als de vermeerderaar die het in 2009 zal opnemen. De vermeerderaar is verplicht om alle ingeschreven percelen voor zaaizaadvermeerdering eveneens aan te geven met de code Z in de verzamelaanvraag; - volgnummer perceel: het nummer waaronder het perceel in de verzamelaanvraag voor de oogst 2008 werd aangegeven; - ligging perceel: gemeente gelegen op het grondgebied van het Vlaamse Gewest, en de precieze aanwijzing van de ligging. Voor percelen gelegen op de taalgrens beslist de inschrijvingsnemer zelf in welk gewest het perceel wordt ingeschreven; - oppervlakte van het perceel in overeenstemming met de oppervlakte die zal worden aangegeven in de verzamelaanvraag Partijgegevens: - soort; - ras; - beoogde teeltklasse (een keuzelijst is voorzien); - volgnummer teeltjaar voor meerjarige soorten (een keuzelijst is voorzien); - vermeerderingsperceelnummer vorig teeltjaar voor meerjarige soorten: dit is het nummer dat u kan vinden op het veldkeuringsverslag van het voorbije teeltjaar onder de rubriek Perceel ; - volgnummer oogst voor voedergewassen (een keuzelijst is voorzien): voor elke oogst tijdens hetzelfde jaar dient een nieuwe inschrijving te gebeuren met duidelijke aanduiding om welke oogst het gaat; - bestemming oogst (een keuzelijst is voorzien); - type keuring: officieel of privé (een keuzelijst is voorzien): vermelding dat de veldkeuring zal gebeuren door een officiële keurmeester of een officieel erkende keurmeester (privé) in dienst van de inschrijvingsnemer (of in dienst van een andere inschrijvingsnemer indien er een onderling akkoord bestaat; dit akkoord dient voorgelegd te worden aan de afdeling ). Inschrijvingsnemers welke kiezen voor keuring onder officieel toezicht (privé) zullen later verzocht worden een verbintenis te ondertekenen waarin zij bevestigen deze percelen daadwerkelijk door een officieel erkende keurmeester te laten keuren; - teeltklasse moederpartij (een keuzelijst is voorzien): indien ingevoerd zaaizaad wordt gebruikt, moet de buitenlandse klasse vermeld worden onder haar originele benaming. Voorbeeld: Duitse zaden: Vorstüfensaatgut, Basissaatgut, enz. Franse zaden: Semences prébase, semences de base, enz; - partijnummer moederpartij: het nummer van de partij zoals vermeld op de officiële documenten (etiketten, certificaten) dient opgegeven te worden; - gewicht moederpartij (in kg); - certificaatnummers van de moederpartij. De ingevulde inventaris kan via verstuurd worden naar mevrouw ir. Ann Van Essche van de afdeling te Brussel: (ann.vanessche@lv.vlaanderen.be).

4 ALV/KWA/ Fase 2: Bijkomende verplichte gegevens De bijkomende verplichte gegevens dienen eveneens voor de uiterste data voorzien in het reglement bij de afdeling toe te komen. Onder de bijkomende verplichte gegevens dient te worden verstaan: - een ondertekende verklaring aanvaarding van de inschrijvingsvoorwaarden ; - bijkomende gegevens over de moederpartij: de leveringsbonnen van het gebruikte zaaizaad; voor de productie van prebasiszaad de etiketten van het gebruikte kwekerszaad; de nodige toelatingen voor vermeerdering van het ras afgeleverd door de buitenlandse kweker of mandataris van een buitenlandse kweker; alleen nodig voor de productie van prebasiszaad en basiszaad E2 en E3; de officiële UPOV rasbeschrijving voor aangeboden rassen opgenomen op een buitenlandse rassenlijst; de voorlopige rasbeschrijving voor een ras in proef afgeleverd door de betrokken instantie van het land waarin de proef gebeurt; het betreffende document voor een ras in proef (zie bijlage 5); voor rassen in proef waarop de beschikking 2004/842/EG van de Commissie van 1 december 2004 tot vaststelling van de uitvoeringsregels volgens welke de lidstaten toestemming kunnen geven voor het in de handel brengen van zaai- of pootgoed van rassen waarvoor de opname in de nationale rassenlijst voor de landbouw- of groentegewassen is aangevraagd, een kopie van deze toestemming; een bewijs dat een monster van de moederpartij op een controleveld aanwezig is 2 ; het land van bestemming van de vermeerdering indien het gaat om rassen welke niet opgenomen zijn in de nationale rassencatalogus of gemeenschappelijke rassenlijst. Deze gegevens dienen per post opgestuurd te worden naar de afdeling te Brussel op hetzelfde moment als het versturen van de inventaris. Van zodra de afdeling in het bezit is van zowel de inventaris als de bijkomende gegevens kan de afdeling nagaan of een dossier volledig is en/of de aanbiedingen ter keuring conform de voorwaarden zijn zoals beschreven in het MB van , punt 3.1. Bij onvolledigheden en/of onrechtmatigheden wordt de inschrijvingsnemer hiervan op de hoogte gebracht. Daarna krijgt hij/zij twee weken de tijd om zijn/haar dossier(s) in orde te maken Fase 3: Bevestiging van de inschrijvingen Na de periode van nazicht en vervollediging wordt door de afdeling op basis van de opgestuurde inventaris en eventuele vervolledigingen/verbeteringen voorstellen van inschrijvingsbulletins opgemaakt. Een model van voorstel van inschrijvingsbulletin vindt u in bijlage 7. De voorstellen van inschrijvingsbulletins worden naar de inschrijvingsnemers opgestuurd. 2 De inschrijvingsnemer is er verantwoordelijk voor dat van elke partij die voor vermeerdering is bestemd een gemiddeld en representatief monster wordt ingezaaid op een officieel controleveld. De afdeling kan akkoord gaan dat de inschrijvingsnemer zelf een controleveld aanlegt op voorwaarde dat er steeds een officieel referentiemonster mee uitgezaaid wordt.

5 ALV/KWA/24 5 De inschrijvingsnemers dienen de voorstellen van inschrijvingsbulletins na te kijken, te ondertekenen en terug te sturen naar de afdeling te Brussel binnen de 14 dagen na ontvangst. Eventuele wijzigingen aan de inschrijvingen kunnen op dat moment nog aangebracht worden op de voorstellen. Samen met de ondertekende voorstellen van inschrijvingsbulletins dient het bewijs van betaling van de verschuldigde vergoeding meegestuurd te worden. Indien spontane betaling niet kan uitgevoerd worden (behoefte aan een betalingsorder) dient u de afdeling daar zo snel mogelijk van op de hoogte te brengen. De inschrijvingsvergoeding bedraagt: - Voor teelten die officieel (door de afdeling ) worden gekeurd: 15 EURO per perceel. - Voor teelten die onder officieel toezicht worden gekeurd: 20 EURO per perceel. Het totale bedrag wordt gestort op: - rekeningnummer , of - IBAN BE , BIC GKCCBEBB. Door het ondertekenen en terugsturen van de voorstellen van inschrijvingsbulletins verklaart de inschrijvingsnemer zich akkoord met de door hem ingediende inschrijvingen. De afdeling beschouwt vanaf dat ogenblik de inschrijvingen als definitief. Nieuwe inschrijvingen of wijzigingen aan bestaande inschrijvingen die hierna bij de afdeling worden ingediend, worden beschouwd als laattijdig. De vergoeding hiervoor bedraagt dan respectievelijk 18 euro of 23 euro per perceel Fase 4: Meedelen van de ter keuring aangeboden rassen Door de inschrijving geeft de inschrijvingsnemer de afdeling de toelating om aan de kwekers, de instandhouders of hun mandatarissen, op hun verzoek, de volgende gegevens mee te delen: - de identiteit van de inschrijvingsnemer; - de ter keuring aangeboden rassen; - de te produceren klasse. 3. Opwaardering van zaaizaad Met akkoord van de kweker en eventueel de buitenlandse certificeringsdienst kan in uitzonderlijke gevallen de categorie basiszaad tot prebasiszaad of de categorie gecertificeerd tot basiszaad opgewaardeerd worden. De vraag tot opwaardering dient officieel aan de afdeling gesteld te worden en dient vergezeld te zijn van een nieuwe inschrijving en het bovenvernoemde akkoord. De vraag tot opwaardering kan alleen maar aanvaard worden wanneer het uitvoeren van de veldkeuring nog in normale omstandigheden kan plaatsvinden.

6 ALV/KWA/ Percelen gelegen op het grondgebied van het Waals Gewest Inschrijvingsnemers welke percelen gelegen op het grondgebied van het Waals Gewest wensen in te schrijven dienen contact op te nemen met de bevoegde Waalse autoriteit: Ir. C. SCHOLLAERT, Attachée Service Public de Wallonie Direction Générale Opérationnelle Agriculture Ressources Naturelles Environnement Direction de la Qualité 14 Chaussée de Louvain B Namur Tel. : 081/ Fax : 081/ Caroline.SCHOLLAERT@spw.wallonie.be 5. Bijlagen - Adressen afdeling - Adressen buitendiensten van de afdeling Markt- en Inkomensbeheer - Inventaris van ter keuring aangeboden teelten - Zaaizaden - Overzicht van de data waarop de noodzakelijke gegevens voor het aanbieden ter keuring bij de afdeling dienen toe te komen. - Aanvraag tot inschrijving ter keuring van een ras in procedure van inschrijving op de nationale rassencatalogus - Formulier Inschrijvingsvoorwaarden - Model Voorstel van inschrijvingsbulletin 6. Toepassingsmodaliteiten Deze omzendbrief treedt in werking met ingang van 8 december De omzendbrief ALV/KWA/12 van 3 december 2007 met dit onderwerp wordt met ingang van die datum opgeheven. Hoogachtend, N. VAN GINDERACHTER Administrateur-generaal

7 ALV/KWA/24 Bijlage 1 ADRESSEN : BIJLAGE 1 Ellipsgebouw, 4de verdieping Koning Albert II Laan 35, bus 41, 1030 Brussel Tel Fax Website : Brussel Ellips, 4e verdieping Koning Albert II laan 35, bus BRUSSEL Tel Fax GSM: 0479/ ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Zone 1 (Oost en West Vlaanderen) t.a.v. ir. Bartel De Muynck Baron Ruzettelaan Brugge (Assebroek) Tel Fax GSM: bartel.demuynck@lv.vlaanderen.be Zone 2 (Vlaams Brabant, Antwerpen en Limburg) Vlaams-Brabant Ellips, Gelijkvloers Koning Albert II laan 35, bus BRUSSEL Tel Fax GSM : marleen.sevenants@lv.vlaanderen.be

8 ALV/KWA/24 Bijlage 2 ADRESSEN : BIJLAGE 2 Ellipsgebouw, 4de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41, 1030 Brussel Tel Fax Website : Markt - en Inkomensbeheer Buitendienst Vlaams-Brabant Markt- en Inkomensbeheer Vl-Brabant Ellips, Gelijkvloers Koning Albert II laan 35, bus Brussel Tel Fax MIB.vlaamsbrabant@lv.vlaanderen.be Buitendienst Antwerpen Markt- en Inkomensbeheer Buitendienst Antwerpen Lange Kievitstraat bus Antwerpen tel.: MIB.Antwerpen@lv.vlaanderen.be Buitendienst Oost-Vlaanderen Markt- en Inkomensbeheer Buitendienst Oost-Vlaanderen Burgemeester van Gansberghelaan Merelbeke tel MIB.oostvlaanderen@lv.vlaanderen.be Buitendienst West-Vlaanderen Markt- en Inkomensbeheer Buitendienst West-Vlaanderen Baron Ruzettelaan Brugge (Assebroek) tel MIB.westvlaanderen@lv.vlaanderen.be Buitendienst Limburg Markt- en Inkomensbeheer Buitendienst Limburg Vlaams Administratief Centrum (Blok A, niveau 2) Koningin Astridlaan 50 bus Hasselt tel MIB.limburg@lv.vlaanderen.be

9 ALV/KWA/24 Bijlage 3 KWA/ZZ/ Inventaris van ter keuring aangeboden teelten - Zaaizaden Teeltjaar: 2009 Ellipsgebouw, 4de verdieping, Koning Albert II Laan 35 bus 41, 1030 Brussel Tel Fax Website: INSCHRIJVINGSNEMER : naam en erkenningsnummer:: straat en nummer: postnummer en gemeente: tel.: Bezorg het ingevulde formulier terug aan ir. Ann Van Essche Teeltgegevens Partijgegevens Identificatie vermeerderaar: Identificatie perceel (gegevens uit de verzamelaanvraag van vorig Naam vermeerderaar Adres vermeerderaar Tel./ gsm vermeerderaar Operatornummer Landbouwernummer campagnejaar): Campagnej Landbouwernummer aar Volgnummer(s) perceel Opp. (are) Soort Ras Beoogde teeltklasse Volgnr. teeltjaar Ligging vermeerderingsperceel Vermeerderingsperceelsnr. vorig teeltjaar Volgnr. Oogst Bestemming oogst Type keuring Teeltklasse moederpartij Partijnummer moederpartij Gewicht moederpartij (kg) Certificaatnrs.

10 ALV/KWA/24 bijlage 4 OVERZICHT DATA: BIJLAGE 4 Ellipsgebouw, 4de verdieping Koning Albert II Laan 35, bus 41, 1030 Brussel Tel Fax Website : OVERZICHT DATA WAAROP DE NOODZAKELIJKE GEGEVENS VOOR HET AANBIEDEN TER KEURING BIJ DE AFDELING PRODUCTKWALITEITSBEHEER DIENEN TOE TE KOMEN 1. ZAAIGRANEN Inzaaidatum teelten Limietdatum Ingezaaid vóór 31/12 15/01 Ingezaaid tussen 01/01 en 31/03 15/04 Ingezaaid tussen 01/04 en 30/04 15/05 Ingezaaid na 30/04 15 dagen na inzaai 2. ZAAIZAAD VAN GROENVOEDERGEWASSEN Inzaaidatum teelten Limietdatum Ingezaaid vóór 31/12: Festuca spp. 15/02 Andere soorten 15/03 Meerjarige reeds gecontroleerde Festuca spp. 15/02 Meerjarige reeds gecontroleerde andere soorten 15/03 Ingezaaid tussen 31/12 en 31/03 15/04 Ingezaaid tussen 31/03 en 30/04 15/05 Ingezaaid na 30/04 15 dagen na inzaai Tweede zaadoogst hetzelfde jaar 15 dagen na de eerste zaadoogst 3. ZAAIZAAD VAN OLIEHOUDENDE PLANTEN EN VEZELGEWASSEN MET UITZONDERING VAN VEZELVLAS Inzaaidatum teelten Limietdatum Ingezaaid vóór 31/12 15/03 Ingezaaid tussen 01/01 en 31/03 15/04 Ingezaaid tussen 01/04 en 30/04 15/05 Ingezaaid na 30/04 15 dagen na inzaai 4. ZAAIZAAD VAN INDUSTRIËLE SOORTEN Inzaaidatum teelten Limietdatum Voortbrenging van vegetatief materiaal 15/08 Voortbrenging van zaaizaden 15/05

11 ALV/KWA/24 Bijlage 5 Aanvraag voor teeltinschrijving van een plantenras in procedure van inschrijving op de nationale rassencatalogus KWA/ZZPG/ Ellipsgebouw, 4de verdieping Koning Albert II-laan 35, bus 41, 1030 BRUSSEL Tel Fax In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier vraagt u de keuring aan van een plantenras waarvoor een procedure loopt tot registratie in een nationale rassencatalogus. Wie vult dit formulier in? Zowel de kweker, de instandhouder als de mandataris van het bovengenoemde ras kan dit formulier invullen. Gegevens aanvrager voornaam en achternaam straat en nummer postnummer en gemeente hoedanigheid: kweker instandhouder mandataris Gegevens van het plantenras waarvoor de keuring aangevraagd wordt rassencatalogus waarvoor een procedure van inschrijving loopt EU-land waarin de proeven met het plantenras lopen dossiernummer dat het ras bij de aanmelding kreeg soort waartoe het ras behoort referentie van de kweker rasbenaming Belgische nationale rassencatalogus buitenlandse catalogus land huidige status van de rasbenaming voorgesteld aanvaard jaar waarin het OHB-onderzoek plaatsvond jaar waarin het CWG-onderzoek plaatsvond Ondertekening Ik bevestig dat alle gegevens in dit formulier juist ingevuld zijn. Ik vraag hierbij de keuring aan voor het ras dat in dit formulier beschreven staat, met het oog op de inschrijving ervan in de nationale rassencatalogus. datum dag maand jaar handtekening

12 ALV/KWA/24 bijlage 6 INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN Ellipsgebouw, 4de verdieping Koning Albert II Laan 35, bus 41, 1030 Brussel Tel Fax Website : In te vullen door de behandelende afdeling: Ontvangstdatum: 1. Belangrijke opmerkingen en inlichtingen 1.1. Kwekersrecht Inschrijvingsnemers worden eraan herinnerd dat voor rassen welke onderworpen zijn aan een nationaal of Europees kwekersrecht een toelating voor commercialisatie vanwege de kweker, zijn instandhouder of zijn mandataris in België noodzakelijk is Identificatie van het gebruikte zaaizaad Enkel teelten waarvan het partijnummer van het gebruikte uitgangsmateriaal gekend is, kunnen voor inschrijving ter keuring worden aanvaard; dit geldt ook voor kwekerszaad. Voor de productie van basiszaad moet het vermeerderingsperceel zijn ingezaaid met zaaizaad van eenzelfde moederpartij. Voor de productie van prebasiszaad worden de etiketten bij de inschrijving ter beschikking gesteld. Voor zaaizaadproductie van lagere klassen moeten ze worden afgegeven aan het keuringspersoneel. Bewaring van deze etiketten is dus noodzakelijk Identificatie van de percelen: Elk te keuren perceel dient duidelijk zichtbaar te zijn aangeduid door middel van een identificatiebordje. De identificatiestrookjes, voorzien van de noodzakelijke gegevens, worden door de afdeling ter beschikking gesteld. De identificatiebordjes waarop de identificatiestrookjes zijn aangebracht, worden geplaatst bij de toegang van het perceel waar ze zullen blijven tot aan de oogst Voorzorgen bij het zaaien en bij de teelt. De reglementaire vruchtafwisseling en afscheidingen dienen geëerbiedigd te worden. Deze afscheidingen moeten aanwezig zijn bij het laatste (d.i. in vele gevallen ook het eerste en enige) veldbezoek. De nodige opzuiveringen dienen tijdig (d.i. voor het veldbezoek) uitgevoerd te zijn. Indien meerdere bezoeken voorzien zijn, dienen de instructies gegeven door de keurmeester tijdens een voorgaand bezoek uitgevoerd te zijn vóór het volgende bezoek. De inschrijvingsnemer draagt er zorg voor dat de officieel erkende keurmeesters die voor hem percelen keuren dit stipt doen volgens de wetgeving betreffende de productie van zaaizaden, de controlereglementering en alle instructies vanwege de afdeling Splitsing van percelen Ingeval van onderverdeling van een perceel wordt de oorspronkelijke inschrijving geschrapt en vervangen door twee of meer nieuwe laattijdige inschrijvingen Voorzorgen te nemen bij de oogst. Bij de oogst dienen de reglementaire voorschriften nageleefd te worden. Het geoogste product dient van de nodige identificatiegegevens (zie hoger 1.3.) te worden voorzien. 2. Vergoedingen De inschrijvingsvergoedingen moeten bij de aanvraag voor keuring worden gestort (art. 9 van het BVR. van ). De inschrijvingen waarvoor het bewijs van de betaling niet in het bezit is van de afdeling zullen als niet ontvankelijke inschrijvingen worden beschouwd. 3. Verklaringen Ondergetekende inschrijvingsnemer van bovenvermelde teelt, verzoekt de afdeling te keuren. Hij verklaart kennis genomen te hebben van de inlichtingen en instructies hierboven vermeld en verbindt zich ertoe alle reglementaire schikkingen te zullen naleven. Als reglementaire beschikking na te leven met het oog op de inschrijving ter keuring dienen de inschrijvingsnemers eveneens de interprofessionele bijdrage bedoeld in het ministeriële besluit van 14 februari 2000 ter goedkeuring van de interprofessionele akkoorden van een interprofessioneel organisme erkend in het kader van de productie van zaaizaden te betalen. Het is hem bekend dat de gegevens die voorkomen in dit bulletin door de afdeling worden behandeld in overeenstemming met de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Ze kunnen worden verstrekt aan een interprofessionele organisatie erkend in het kader van het K.B. van 5 januari 1998 Datum: Handtekening en naam van de inschrijvingsnemer:

13 ALV/KWA/24 bijlage 7 VOORSTEL VAN INSCHRIJVING PER PERCEEL 1 FORMULIER Ellipsgebouw, 4de verdieping Koning Albert II Laan 35, bus 41, 1030 Brussel Tel Fax Website : In te vullen door de behandelende afdeling: Ontvangstdatum: Partijnummer: 1. Teeltgegevens 2.1. Identificatie van de verbouwer vermeerderaar: Operatornummer: Landbouwernummer (Markt- en Inkomensbeheer): (nummer) (nummer) (naam) (adres, straat + nummer) (adres, gemeente + postcode) (Telnr) (faxnr) (GSM nr) 2.2. Identificatie perceel : Identificatienummer (Markt- en Inkomensbeheer): (nummer) Ligging van het perceel: Gemeente: (postcode) (gemeente) Ligging: (ligging) Oppervlakte: (aantal) aren 2. Inschrijvingsnemer: (Naam) (Adres) (Telnr) (Faxnr) Operatornummer: (erkenningsnummer) 3. Partijgegevens: 3.1. Gebruikte moederpartij: Soort: (soort) Ras: (ras) Categorie en teeltklasse: (categorie en klasse) Partijnummer: (nummer) Hoeveelheid: (gewicht) Certificaatnummers: (nummers) 3.2 Te produceren zaaizaad: Beoogde categorie en teeltklasse: (categorie en klasse) 3.3 Meerjarige soorten: Volgnummer teeltjaar: (nummer) Perceelsnummer vorig teeltjaar: (vorig teeltjaar) 3.4 Voedergewassen: Nummer oogst tijdens zelfde jaar: (nummer) 3.5 Keuring onder toezicht: (officieel/privé) 3.6 Bestemming oogst: (bestemming) Ondergetekende inschrijver van bovenvermelde teelt, verzoekt de afdeling deze teelt te keuren; op het voorstel heeft hij eventueel de nodige verbeteringen aangebracht en geparafeerd; ieder formulier heeft op slechts één perceel betrekking. In ontkennend geval maakt hij zelf 2 of meer vervangende formulieren en zendt deze terug met het oorspronkelijke formulier waarop hij de term zie vervangende voorstellen aanbrengt. Datum: Handtekening van de nemer van de inschrijving:

OMZENDBRIEF ALV/KWA/1

OMZENDBRIEF ALV/KWA/1 OMZENDBRIEF ALV/KWA/1 Simon Bolivarlaan 30, 12de verd., 1000 Brussel Tel. 02 208 41 94 - Fax 02 208 41 84 ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Omzendbrief ALV/KWA/1 Onderwerp: Aanbieden ter keuring van teelten

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/11

OMZENDBRIEF ALV/KWA/11 OMZENDBRIEF ALV/KWA/11 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1000 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

Invoer en binnenbrengen van zaaizaad en pootgoed voor land- en tuinbouw

Invoer en binnenbrengen van zaaizaad en pootgoed voor land- en tuinbouw Omzendbrief NCPP/30 Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling Kwaliteit Dienst Normering en Controle Plantaardige Productie Simon Bolivarlaan 30

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/73

MEDEDELING ALV/KWA/73 MEDEDELING ALV/KWA/73 Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be Mededeling ALV/KWA/73 Onderwerp: Referentie:

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/71

MEDEDELING ALV/KWA/71 MEDEDELING ALV/KWA/71 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1000 Brussel Tel. 02 552 74 44 - Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/74

MEDEDELING ALV/KWA/74 MEDEDELING ALV/KWA/74 Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be Mededeling ALV/KWA/74 Onderwerp: Referentie:

Nadere informatie

Teneinde de aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal zaaizaden op een uniforme wijze te laten verlopen

Teneinde de aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal zaaizaden op een uniforme wijze te laten verlopen MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/2015/3 Onderwerp: Aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal zaaizaden Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/2015/3 Datum: 26/06/2015 Referentie: Bestemming:

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/60

MEDEDELING ALV/KWA/60 MEDEDELING ALV/KWA/60 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 ann.vanessche@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/61

MEDEDELING ALV/KWA/61 MEDEDELING ALV/KWA/61 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 ann.vanessche@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/77

MEDEDELING ALV/KWA/77 MEDEDELING ALV/KWA/77 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1000 Brussel Tel. 02 552 74 44 - Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2016/9

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2016/9 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2016/9 Onderwerp: Aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal zaaizaden Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/KP/2016/9 Datum: 27/06/2016 Referentie:

Nadere informatie

1 LOOFVERNIETIGING 1.1 AANBEVOLEN LOOFDODINGSDATUMS. MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2017/17

1 LOOFVERNIETIGING 1.1 AANBEVOLEN LOOFDODINGSDATUMS. MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2017/17 MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2017/17 Onderwerp: Loofvernietiging, rooien, en stockage van pootaardappelen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2017/17 Datum: 12/07/2017 Referentie:

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/14

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/14 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/14 Onderwerp: Aanvoer, inontvangstneming, stockage en digitale registratie oogst van brutozaaizaden uitgezonderd vezelvlas Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/KP/2017/14

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/15

1 ALGEMEEN. MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/15 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2017/15 Onderwerp: Aanvoer, inontvangstneming en stockage van brutomateriaal vezelvlas Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/KP/2017/15 Datum: 19/06/2017 Referentie:

Nadere informatie

6.1 Nieuwe teelt Overjaarse teelt Overjaarse teelt overgenomen van een andere landbouwer (of andere inschrijver) 3

6.1 Nieuwe teelt Overjaarse teelt Overjaarse teelt overgenomen van een andere landbouwer (of andere inschrijver) 3 Titel: Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden Datum: 17/07/2018 INHOUD: 1. Toelichting... 1 2. Overzicht uiterste indieningsdata... 2 3. Inloggen op het e-loket... 2 4. Tegel: Teeltinschrijving vermeerdering...

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/29

OMZENDBRIEF ALV/KWA/29 OMZENDBRIEF ALV/KWA/29 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2019/30 Onderwerp: Modaliteiten veldkeuring zaaizaadteelten Oogstjaar 2019 Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2019/30

Nadere informatie

Onderwerp: Procedure voor het uitvoeren van de virologische testen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/2015/4 Datum: 1/07/2015

Onderwerp: Procedure voor het uitvoeren van de virologische testen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/2015/4 Datum: 1/07/2015 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/2015/4 Onderwerp: Procedure voor het uitvoeren van de virologische testen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/2015/4 Datum: 1/07/2015 Referentie: Bestemming: Correspondent:

Nadere informatie

I.~\ DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ. i " Vlaanderen. MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2018/25. Onderwerp: Referentie:

I.~\ DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ. i  Vlaanderen. MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2018/25. Onderwerp: Referentie: DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ MEDEDELING Dept. LV/AKKV/KWA/TPT/2018/25 Onderwerp: Nieuw Besluit van de Vlaamse Regering van 1 juni 2018 houdende vaststelling van de retributies voor de toelating van

Nadere informatie

Erkenningsaanvraag Schoolfruit Schooljaar

Erkenningsaanvraag Schoolfruit Schooljaar Erkenningsaanvraag Schoolfruit Schooljaar 2014-2015 (ALV) Markt- en Inkomensbeheer MIB-REF-070SFA-140811 In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit

Nadere informatie

Inhoudstafel: 1 Algemeen Monstername en -grootte Financiering van de onderzoeken... 3

Inhoudstafel: 1 Algemeen Monstername en -grootte Financiering van de onderzoeken... 3 MEDEDELING Dept. LV/AVDKP/KP/2016/10 Onderwerp: Procedure voor het uitvoeren van de virologische testen Identificatiecode: MEDEDELING: Dept. LV/AVDKP/KP/2016/10 Datum: 1/07/2016 Referentie: Bestemming:

Nadere informatie

AANMELDINGSPROCEDURE VOOR DE INSCHRIJVING VAN RASSEN OP DE BELGISCHE RASSENLIJSTEN VIA HET VLAAMS GEWEST

AANMELDINGSPROCEDURE VOOR DE INSCHRIJVING VAN RASSEN OP DE BELGISCHE RASSENLIJSTEN VIA HET VLAAMS GEWEST AANMELDINGSPROCEDURE VOOR DE INSCHRIJVING VAN RASSEN OP DE BELGISCHE RASSENLIJSTEN VIA HET VLAAMS GEWEST Datum 22/01/2018 Entiteit Aan DEPARTEMENT LANDBOUW EN VISSERIJ Afdeling Kennis, Kwaliteit en Visserij

Nadere informatie

Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015

Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015 Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015 Historiek van de aanpassingen Datum Reden aanpassing Auteur Versie 16/12/2015 Els De Bruyn, Frank Hoste 1.0 17/12/2015

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/62

MEDEDELING ALV/KWA/62 MEDEDELING ALV/KWA/62 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 ann.vanessche@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

'l \ Regering. Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen

'l \ Regering. Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen 1. \" _ \ Vlaa se 'l \ Regering \ Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/3

OMZENDBRIEF ALV/KWA/3 OMZENDBRIEF ALV/KWA/3 Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4e verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 BRUSSEL Tel. 02 552 74 40 Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be Omzendbrief ALV/KWA/3 Onderwerp:

Nadere informatie

In deze rubriek vindt u per aanvraagde premie een prognose van het bedrag waarop u recht heeft.

In deze rubriek vindt u per aanvraagde premie een prognose van het bedrag waarop u recht heeft. TOELICHTING BIJ DE PREMIESIMULATIE RECHTSTREEKSE INKOMENSSTEUN (bedrijfstoeslag, specifieke steun voor de inzaai van groenbedekkers en specifieke steun voor de instandhouding van het Piétrainras) campagne

Nadere informatie

Voorlopige resultaten van de perceelsaangiftes

Voorlopige resultaten van de perceelsaangiftes PERSMEDEDELING Dinsdag 26 mei 2015 DEPARTEMENT LANDBOUW EN VISSERIJ Voorlopige resultaten van de perceelsaangiftes De resultaten van een eerste verwerking van de perceelsaangifte zijn bekend. Landbouwers

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/26

OMZENDBRIEF ALV/KWA/26 OMZENDBRIEF ALV/KWA/26 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

LABORATORIUM VOOR ZAADONTLEDING.

LABORATORIUM VOOR ZAADONTLEDING. LABORATORIUM VOOR ZAADONTLEDING www.vlaanderen.be/landbouw/zaaizaden IN DIENST VAN KWALITEIT : MISSIE Het Laboratorium voor Zaadontleding maakt deel uit van de afdeling Productkwaliteitsbeheer van het

Nadere informatie

Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildschade of schade door beschermde soorten

Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildschade of schade door beschermde soorten Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildscde of scde door beschermde soorten ANB-19-091126 ANB Antwerpen Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111/113 bus 63 2018 ANTWERPEN Tel. 03 224 62 62 - Fax

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/46

OMZENDBRIEF ALV/KWA/46 00000000 OMZENDBRIEF ALV/KWA/46 «naam» «adres» «gemeente» Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1000 Brussel Tel. 02 552

Nadere informatie

Nationale Boomgaardenstichting v.z.w. Betreft: aanvraag subsidie hoogstamfruitbomen

Nationale Boomgaardenstichting v.z.w. Betreft: aanvraag subsidie hoogstamfruitbomen Nationale Boomgaardenstichting v.z.w. Vereniging voor pomologie, boomgaard - en landschapsbeheer Leopold-III-straat 8 3724 Vliermaal, tel.: 012/39 11 88; fax: 012/74 74 38 E-mail: info@boomgaardenstichting.be

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 362/21

Publicatieblad van de Europese Unie L 362/21 9.12.2004 Publicatieblad van de Europese Unie L 362/21 BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 1 december 2004 tot vaststelling van uitvoeringsregels volgens welke de lidstaten toestemming kunnen geven voor het

Nadere informatie

Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015

Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015 Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015 Historiek van de aanpassingen Datum Reden aanpassing Auteur Versie 16/12/2015 Els De Bruyn, Frank Hoste 1.0 17/12/2015

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 28 juni 2013 betreffende het landbouw- en visserijbeleid, artikel 4, 5 ;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 28 juni 2013 betreffende het landbouw- en visserijbeleid, artikel 4, 5 ; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 januari 2007 houdende vaststelling van de retributies voor de inschrijving van de rassen in de nationale rassencatalogi,

Nadere informatie

Vereenvoudigde aanvraag van hulpmiddelen en aanpassingen

Vereenvoudigde aanvraag van hulpmiddelen en aanpassingen Vereenvoudigde aanvraag van hulpmiddelen en aanpassingen Waarvoor dient dit formulier? Als u in het verleden al een goedkeuring hebt gekregen voor een tegemoetkoming in de kosten van hulpmiddelen en aanpassingen,

Nadere informatie

LEGENDE. Les variétés qui sont destinées uniquement à l exportation : elles peuvent être certifiées mais pas commercialisées dans l Union européenne

LEGENDE. Les variétés qui sont destinées uniquement à l exportation : elles peuvent être certifiées mais pas commercialisées dans l Union européenne LEGENDE Les variétés qui sont destinées uniquement à l exportation : elles peuvent être certifiées mais pas commercialisées dans l Union européenne Les variétés indiquées avec un délai d écoulement (date

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 63.387/3 van 24 mei 2018 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van de retributies voor de toelating van de rassen tot de rassenlijsten,

Nadere informatie

OMZENDBRIEF ALV/KWA/48

OMZENDBRIEF ALV/KWA/48 OMZENDBRIEF ALV/KWA/48 Agentschap voor Landbouw en Visserij Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 els.debruyn@lv.vlaanderen.be

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WIJZIGING VAN GEGEVENS IN DE KRUISPUNTBANK VOOR ONDERNEMINGEN

AANVRAAGFORMULIER WIJZIGING VAN GEGEVENS IN DE KRUISPUNTBANK VOOR ONDERNEMINGEN AANVRAAGFORMULIER WIJZIGING VAN GEGEVENS IN DE KRUISPUNTBANK VOOR ONDERNEMINGEN Bezorg dit aanvraagformulier aan het juiste adres (zie laatste pagina onderaan). 1. BASISGEGEVENS 1.1 Taalkeuze Nederlands

Nadere informatie

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING OPGELET: 1) Enkel de werken die plaats vinden in de toekomst kunnen het onderwerp vormen van een vraag

Nadere informatie

MEDEDELING ALV/KWA/67

MEDEDELING ALV/KWA/67 1 MEDEDELING ALV/KWA/67 Productkwaliteitsbeheer Ellips, 4 de verdieping Koning Albert II laan 35, bus 41 1030 Brussel Tel. 02 552 74 44- Fax 02 552 74 01 ann.vanessche@lv.vlaanderen.be Mededeling ALV/KWA/67

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor de ecologische bosfunctie

Aanvraag van een subsidie voor de ecologische bosfunctie Aanvraag van een subsidie voor de ecologische bosfunctie Agentschap voor Natuur en Bos Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 81 02 - Fax (02)553 81 05 1 CODE VAN DE AFDELING-001 JJMMDD

Nadere informatie

UITVOERINGSRICHTLIJN 2014/97/EU VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSRICHTLIJN 2014/97/EU VAN DE COMMISSIE L 298/16 16.10.2014 UITVOERINGSRICHTLIJN 2014/97/EU VAN DE COMMISSIE van 15 oktober 2014 tot uitvoering van Richtlijn 2008/90/EG van de Raad wat betreft de registratie van leveranciers en van rassen en

Nadere informatie

PERSMEDEDELING Dinsdag 31 maart 2015

PERSMEDEDELING Dinsdag 31 maart 2015 PERSMEDEDELING Dinsdag 31 maart 2015 DEPARTEMENT LANDBOUW EN VISSERIJ Teelt van hennep voor energiewinning, voederwinning en industriële doeleinden: meldingsplicht en toegelaten rassen Sommige landbouwers

Nadere informatie

Vereenvoudigde aanvraag hulpmiddelen en aanpassingen

Vereenvoudigde aanvraag hulpmiddelen en aanpassingen Vereenvoudigde aanvraag hulpmiddelen en aanpassingen Waarvoor dient dit formulier? Als u in het verleden al een goedkeuring hebt gekregen voor een tegemoetkoming voor hulpmiddelen en aanpassingen, dan

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen AANGIFTE PRODUCTIE HOEVEPOOTGOED (Indienen bij de Provinciale controle-eenheid vóór 31 mei, latere wijzigingen vóór 15 februari) I.A. Naam: (van de vestigingseenheid): Adres: VAK I. Identificatie vermeerderaar

Nadere informatie

Jaarlijkse verklaring van rechtstreekse verkopen van melk en zuivelproducten voor het tijdvak

Jaarlijkse verklaring van rechtstreekse verkopen van melk en zuivelproducten voor het tijdvak Jaarlijkse verklaring van rechtstreekse verkopen van melk en zuivelproducten voor het tijdvak 2014-2015 (ALV) Markt- en Inkomensbeheer MIB-REF-084ME-140313 In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum

Nadere informatie

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven?

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Wanneer er iemand bij u wil komen wonen, dient deze persoon aan alle inschrijvingsvoorwaarden voor de sociale woningbouw te voldoen.

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Raad van het Fonds voor Landbouw en Visserij, gegeven op 14 februari 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Raad van het Fonds voor Landbouw en Visserij, gegeven op 14 februari 2018; Besluit van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van de retributies voor de toelating van de rassen tot de rassenlijsten, voor de registratie van rassen van teeltmateriaal van fruitgewassen in het

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 14.11.2017 COM(2017) 643 final 2017/0297 (COD) Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Beschikking 2003/17/EG van de Raad wat betreft

Nadere informatie

Omzendbrief ABKL/NCDP/ F 4

Omzendbrief ABKL/NCDP/ F 4 Omzendbrief ABKL/NCDP/ F 4 Omzendbrief NCDP/16/2511 Aan de vzw Vlaamse Bedrijfspluimveeen Konijnenhouders Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling

Nadere informatie

Aanvraag van subsidie voor onderhoud en/of (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen

Aanvraag van subsidie voor onderhoud en/of (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen Aanvraag van subsidie voor onderhoud en/of (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen p/a Dienst Milieubeleidsplanning Gouvernementstraat 1 9000 GENT tel. 09

Nadere informatie

HOOGSTAMFRUITBOMEN

HOOGSTAMFRUITBOMEN Bijlage verbintenisaanvraag Dossiernummer: VERBINTENISAANVRAAG INSTANDHOUDING GENETISCHE DIVERSITEIT HOOGSTAMFRUITBOMEN 2013 2017 Besluit van de Vlaamse regering van 21 december 2007 tot het verlenen van

Nadere informatie

Melding van een volledige bedrijfsoverdracht

Melding van een volledige bedrijfsoverdracht Melding van een volledige bedrijfsoverdracht MIB-0101 Agentschap voor Landbouw en Visserij Markt- en Inkomensbeheer Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier meldt u een volledige bedrijfsoverdracht.

Nadere informatie

Vereenvoudigde aanvraag van hulpmiddelen en aanpassingen

Vereenvoudigde aanvraag van hulpmiddelen en aanpassingen Vereenvoudigde aanvraag van hulpmiddelen en aanpassingen Waarvoor dient dit formulier? Als u in het verleden al een goedkeuring hebt gekregen voor een tegemoetkoming in de kosten van hulpmiddelen en aanpassingen,

Nadere informatie

Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen

Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID,

Nadere informatie

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING OPGELET: 1) Enkel de werken die plaats vinden in de toekomst kunnen het onderwerp vormen van een vraag

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor het opstellen van een beheerplan dat voldoet aan de criteria voor duurzaam bosbeheer

Aanvraag van een subsidie voor het opstellen van een beheerplan dat voldoet aan de criteria voor duurzaam bosbeheer Aanvraag van een subsidie voor het opstellen van een beheerplan dat voldoet aan de criteria voor duurzaam bosbeheer Agentschap voor Natuur en Bos Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553

Nadere informatie

Aanvraag om tussenkomst van het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF)

Aanvraag om tussenkomst van het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) Aanvraag om tussenkomst van het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) Agentschap voor Landbouw en Visserij Afdeling Structuur en Investeringen Ellipsgebouw (4 de verdieping) Koning Albert II-laan 35

Nadere informatie

Bestek nr. : INF Dossier nr. : WA 2012/0538/02 OFFERTEFORMULIER

Bestek nr. : INF Dossier nr. : WA 2012/0538/02 OFFERTEFORMULIER Aanbestedende overheid: Sociale Huisvestingsmaatschappij Vooruitzien cvba Burgemeester Geyskensstraat 1 3580 Beringen Opdracht: Verkavelingsproject aan Kleuterweg, Heusden-Zolder Bestek nr. : INF2016-0038

Nadere informatie

Aangifte voor de verkeersbelasting

Aangifte voor de verkeersbelasting Aangifte voor de verkeersbelasting VFP9932-N-190617 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Fiscaliteit

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Fiscaliteit Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Fiscaliteit Bestemd voor de Administratie Datum van ontvangst van de aangifte: AANGIFTE VAN DE TAKS OP DE EFFECTENREKENINGEN 1 voor de referentieperiode

Nadere informatie

Aanvraagformulier. FORM01NLPUR Geldig vanaf 2011-05-09. Administratieve gegevens van de aanvrager (zie Artikel 2) De ondergetekende:

Aanvraagformulier. FORM01NLPUR Geldig vanaf 2011-05-09. Administratieve gegevens van de aanvrager (zie Artikel 2) De ondergetekende: FORM01NLPUR Geldig vanaf 2011-05-09 Aanvraagformulier Administratieve gegevens van de aanvrager (zie Artikel 2) De ondergetekende: In eigen naam In naam van het bedrijf: Bedrijf dat aangegeven dient te

Nadere informatie

Brussel, Betreft : Arbeidsongeval van. Mevrouw, Mijnheer,

Brussel, Betreft : Arbeidsongeval van. Mevrouw, Mijnheer, Uw correspondent : Tel : Fax : +32 (0)2 678 81 48 Email : po.ong@axa.be Onze referte : Brussel, Betreft : Arbeidsongeval van naam van Mevrouw, Mijnheer, Teneinde de problemen te vermijden eigen aan de

Nadere informatie

ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid art. 29 ;

ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid art. 29 ; 1 Advies nr 07/2016 van 24 februari 2016 Betreft: Adviesaanvraag aangaande het ontwerp van besluit van de Waalse regering betreffende de identificatie en registratie van katten (CO-A-2016-004) De Commissie

Nadere informatie

CertifiCering van pootaardappelen. Het keuringsverloop in een notendop

CertifiCering van pootaardappelen. Het keuringsverloop in een notendop CertifiCering van pootaardappelen Het keuringsverloop in een notendop In Vlaanderen heersen gunstige omstandigheden voor de teelt van pootaardappelen. Een vijftigtal pootgoedtelers produceren ongeveer

Nadere informatie

Handleiding: Teeltinschrijving pootaardappelen via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015

Handleiding: Teeltinschrijving pootaardappelen via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015 Handleiding: Teeltinschrijving pootaardappelen via het e-loket van Landbouw en Visserij 5/11/2015 Historiek van de aanpassingen Datum Reden aanpassing Auteur Versie 08/04/2016 Frank Hoste 1.0 INHOUD: 1

Nadere informatie

Vereenvoudigde aanvraag hulpmiddelen en aanpassingen

Vereenvoudigde aanvraag hulpmiddelen en aanpassingen Vereenvoudigde aanvraag hulpmiddelen en aanpassingen Waarvoor dient dit formulier? Als u in het verleden al een goedkeuring hebt gekregen voor een tegemoetkoming voor hulpmiddelen en aanpassingen, dan

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR KANDIDAATSTELLING. Veiling van gebruiksrechten voor radiofrequenties in de band MHz

UITNODIGING VOOR KANDIDAATSTELLING. Veiling van gebruiksrechten voor radiofrequenties in de band MHz 1 UITNODIGING VOOR KANDIDAATSTELLING Veiling van gebruiksrechten voor radiofrequenties in de band 2500 2690 MHz Voor de eerste maal worden gebruiksrechten voor radiofrequenties ter veiling aangeboden in

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Gratis tel. nummer : N Numéro tél. gratuit : INHOUD SOMMAIRE. 168 bladzijden/pages

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Gratis tel. nummer : N Numéro tél. gratuit : INHOUD SOMMAIRE. 168 bladzijden/pages BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE Publicatie overeenkomstig artikelen 472 tot 478 van de programmawet van 24 december 2002, gewijzigd door de artikelen 4 tot en met 8 van de wet houdende diverse bepalingen

Nadere informatie

Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt.

Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt. Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt. Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare vergadering van 21/11/2016. Dit

Nadere informatie

Melding van de sluiting van een risico-inrichting

Melding van de sluiting van een risico-inrichting Melding van de sluiting van een risico-inrichting /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag van een renovatiepremie voor een woning

Aanvraag van een renovatiepremie voor een woning Aanvraag van een renovatiepremie voor een woning Tegemoetkomingen-01-190128 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag aanpassingspremie voor een woning

Aanvraag aanpassingspremie voor een woning Aanvraag aanpassingspremie voor een woning Tegemoetkomingen-01-190601 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

bpost Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr (RPR Brussel) ( bpost NV )

bpost Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr (RPR Brussel) ( bpost NV ) bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) OPROEPING TOT DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 14 MEI

Nadere informatie

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraagdatum:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de

Nadere informatie

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV De Vlaamse Waterweg NV Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking voor aanneming van werken Bestek nr. AAO D ALG 17-37 Offerteformulier Raamovereenkomst: Onderhoudswerken en

Nadere informatie

AANWIJZING AL-01 INTERNATIONAAL VERVOER ZAAIZAAD

AANWIJZING AL-01 INTERNATIONAAL VERVOER ZAAIZAAD NWIJZING L-01 INTERNTIONL VERVOER ZIZD 018 De vaste commissie voor zaaizaden heeft de volgende aanwijzingen voor internationaal vervoer van zaaizaad vastgesteld. De aanwijzingen zijn per hoofdstuk als

Nadere informatie

bochtafbakeningsborden opgesteld langs wegen in het Vlaamse Gewest

bochtafbakeningsborden opgesteld langs wegen in het Vlaamse Gewest 1/ 5 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200 e.proc@publicprocurement.be www.publicprocurement.be

Nadere informatie

Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildschade of schade door beschermde soorten

Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildschade of schade door beschermde soorten Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildscde of scde door beschermde soorten ANB-19-180727 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 162/13

Publicatieblad van de Europese Unie L 162/13 21.6.2008 Publicatieblad van de Europese Unie L 162/13 RICHTLIJN 2008/62/EG VAN DE COMMISSIE van 20 juni 2008 tot vaststelling van bepaalde afwijkingen voor de toelating van landrassen en rassen in de

Nadere informatie

AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A)

AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A) AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A) BELANGRIJK In België gevestigde belastingplichtigen die in juridisch opzicht onafhankelijk zijn, maar op financieel, organisatorisch en

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ECONOCOM GROUP SE VAN 4 NOVEMBER Stemming door volmacht

ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ECONOCOM GROUP SE VAN 4 NOVEMBER Stemming door volmacht ECONOCOM GROUP SE Europese vennootschap die publiek beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Maatschappelijke zetel: Marsveldplein 5, 1050 Brussel Ondernemingsnummer: 0422.646.816 (RPR Brussel) (hierna

Nadere informatie

Aanvraag adoptie-uitkering*

Aanvraag adoptie-uitkering* Aanvraag adoptie-uitkering* Werknemers Stuur dit document zo spoedig mogelijk, ingevuld en ondertekend, terug naar uw ziekenfonds. Wie doet wat? De werknemer die een adoptie-uitkering wil aanvragen, vult

Nadere informatie

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Ontvangstdatum Dossiernummer *Vakken voorbehouden voor de administratie Het aanvraagformulier dient afgegeven te worden tegen ontvangstbewijs

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 fax 050/32.09.52 e-mail: kristin.dekeyser@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of

Nadere informatie

Uitnodiging voor kandidaatstelling. Veiling van 3G-vergunningen

Uitnodiging voor kandidaatstelling. Veiling van 3G-vergunningen Uitnodiging voor kandidaatstelling Veiling van 3G-vergunningen Instructies voor de kandidaat met betrekking tot de uitnodiging voor kandidaatstelling In 2001 werden reeds vier vergunningen ter veiling

Nadere informatie

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN K O N I N K R I J K B E L G I Ë F e d e r a l e o v e r h e i d s d i e n s t B u i t e n l a n d s s Z a k e n, B u i t e n l a n d s e H a n d e l e n O n t w i k k e l i n g s s a m e n w e r k i n

Nadere informatie

AANVRAAG TOT DEELNEMING

AANVRAAG TOT DEELNEMING MET REFERENTIE 2016-017 BIJLAGE 1. AANVRAAG TOT DEELNAME AANVRAAG TOT DEELNEMING Dit formulier dient volledig te worden ingevuld en rechtsgeldig ondertekend door de inschrijver. A. ALGEMENE VERBINTENIS

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. De natuurlijke persoon (naam en voornaam, hoedanigheid of beroep, nationaliteit, adres):

OFFERTEFORMULIER. De natuurlijke persoon (naam en voornaam, hoedanigheid of beroep, nationaliteit, adres): OFFERTEFORMULIER Vlaams indicatorenproject woonzorgcentra: wetenschappelijke ondersteuning voor het verwerken en analyseren van de verzamelde data die de Vlaamse erkende woonzorgcentra halfjaarlijks aan

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TOT HET VERKRIJGEN VAN EEN HINDERATTEST

AANVRAAGFORMULIER TOT HET VERKRIJGEN VAN EEN HINDERATTEST DIENST ECONOMIE AANVRAAGFORMULIER TOT HET VERKRIJGEN VAN EEN HINDERATTEST EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING De instructies opgenomen in de bijlage bij dit formulier aandachtig lezen alvorens het

Nadere informatie

Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement voor de productie van pootaardappelen

Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement voor de productie van pootaardappelen Ministerieel besluit tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement voor de productie van pootaardappelen DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID,

Nadere informatie

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV )

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) OPROEPING TOT DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 13 MEI

Nadere informatie

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING NIEUWSTRAAT 81 8940 WERVIK TEL. : 056 / 31 13 64 FAX.: 056 / 31 03 07 VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE CVBA DE LEIE: DATUM INSCHRIJVING: IDENTIFICATIENUMMER: DATUM TOEWIJZING:

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie