Kringgroepbestuursvergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kringgroepbestuursvergadering"

Transcriptie

1 Provinciaal bestuur van de V.D.H. afdeling Gelderland Kringgroepbestuursvergadering Datum: 27 juni 2014 Aanvang: uur Plaats: Clubgebouw van Kgp. D.A.V.G Schelmseweg 111, 6816 SK ARNHEM NOTULEN 1. Opening De voorzitter opent de 2 e kringgroepbestuursvergadering. Ditmaal onder het nieuwe bestuur. Er zijn geen op of aanmerkingen op de agenda. De agenda wordt goedgekeurd. 2. Mededelingen - De vergaderlocatie is gewijzigd. Er is gekozen voor Arnhem bij de D.A.V.G. Dit is voor de meeste kringgroepen een centrale locatie. - De notulen van de vergadering van 7 februari zijn niet met de agenda verstuurd. De notulen zijn gereed echter liggen nog bij de vorige secretaris. Deze worden zodra dit mogelijk is verstuurd naar de secretaris. 3. Voorzitter - Uitleg situatie rondom keurmeesters NIAK. Dit punt is achterhaald. Keurmeesters die niet in bezit van de SV Ausland erkenning hebben werden verzocht zich terug te trekken. N.a.v. mail van de secretaris van het HB van 14 juni 2014 blijkt dit niet te kloppen. Dit punt zal in de AV worden besproken. Na aanleiding hiervan zal er actie worden ondernomen (indien nodig). Echter volgens de vergadering is er meer gebeurd dan wordt geschetst in het VDH blad, de verhalen zijn niet juist! - Huidige manier van vergaderen door het PB agenda/actielijst/besluitenlijst/frequentie. Het nieuwe bestuur heeft reeds 2 bestuursvergaderingen gehouden. Hier is ondermeer de werkwijze van dit bestuur besproken. Werkwijze van het PB: agenda / notulen / actielijst en besluitenlijst. Na elke vergadering zal een actielijst worden gemaakt die bij de volgende vergadering zal worden afgehandeld. Punten die zijn afgehandeld zullen op de besluitenlijst worden gezet. Door deze lijsten krijg je een effectief manier van vergaderen. - Frequentie van vergaderen. De voorjaars- en najaarsvergaderingen worden gepland voor de maanden maart en november. De kringroepbestuursvergadering zal 1x per jaar tussen de 2 AV vergaderingen worden gehouden, wel kijkende naar de evenementen kalender, Dit zal zijn in de periode juni/juli. - Rol van de AV-leden. De AV leden worden bij de bestuursvergadering uitgenodigd. Er is wel een duidelijke structuur. Alleen de bestuursleden kunnen punten op de agenda zetten. De AV leden kunnen wel vragen stellen in de rondvraag en via bestuursleden/voorzitter agendapunten indienen. De AV leden hebben ten alle tijden de mogelijkheid om mee te luisteren en te discussiëren over deze agendapunten. Verantwoordelijk zijn én besluiten nemen blijft de taak van het bestuur. De AV leden worden betrokken in de definitieve notulen. - Web site. De Website wordt aangepast. Zijn er vragen of opmerkingen m.b.t. de website geef dit aan de voorzitter door. Website zal ook frequenter worden bijgewerkt. Contactpersoon van PB Gelderland was voorheen Evert Stap. Contactpersoon is per heden Arjan van der Scheer.

2 4. Commissaris Africhting - PAK 2015 Kringgroep De Grensstreek heeft zich per mail (28 augustus 2014) aangemeld om in aanmerking te komen voor de organisatie van het PAK Reden van organisatie is dat het in dit jaar 45 jaar geleden is dat kringgroep De Grensstreek is opgericht. Op 23 mei 2014 is er een brief gestuurd naar Kringgroep De Grensstreek met toewijzing voor de organisatie van het PAK Nadere invulling, van dit evenement, zal in samenspraak met het PB van Gelderland geschieden. Hierbij is aanspreekpunt de commissaris Africhting van Gelderland. Data s organisatie PAK 2015: 25 en 26 april 2015 of 18 en 19 april Voorkeurdata is 25 en 26 april NK werkhonden. Kringgroep Slingeland heeft zich aangemeld om in aanmerking te komen voor de organisatie van het NK werkhonden Reden van organisatie is het 30 jarige jubileum van de Kringgroep. Op 14 juni 2014 is er een brief naar Kringgroep Slingeland gestuurd met toewijzing van organisatie van het NK werkhonden NKK 2015 Kringgroep Nijmegen heeft zich per mail (1 april 2014) aangemeld om in aanmerking te komen voor de organisatie van het NKK Hierop is positief vanuit het CBA gereageerd. Op 14 augustus 2014 is er een brief naar Kringgroep Nijmegen gestuurd met toekenning van de organisatie van het NKK 201. Data s zijn 28 en 29 maar Deze data s worden meegenomen in kalenderjaar Het kost soms nog wat moeite diverse evenementen/examen uitslagen op de website te krijgen. Dit loopt via de voorzitter. Ook de link naar de examenuitslagen werkt niet naar behoren. De uitslagen kunnen niet ingelezen worden. Hier zal naar worden gekeken. - Deelnemers en data s van de pakwerkerscursus zullen op de website worden geplaatst. - Logistieke aanvraag/afhandeling evenementen Bij een examenaanvraag dient men het volgende te doen: Formulier examen aanvraag van de website VDH downloaden. Kringgroepfunctionaris vult deel t.b.v. kringgroep in. Geef duidelijk aan wanneer het examen wordt gehouden. Tip: even van te voren bellen of de betreffende keurmeester beschikbaar is. Formulier mailen naar commissaris africhting / africhting@vdhgelderland.nl en cc naar vdhgelderland@gmail.com. Na controle stuurt de commissaris africhting dit door naar de VDH. Het CBA controleert de gegevens en verwerkt deze. Daarna stuurt het CBA het volledig ingevulde aanvraag (met nummer) terug naar de betreffende Kringgroep en het PB. Daarna keurmeester aanvragen: De kringgroep download het op naam van de keurmeester gestelde bevestigingsformulier van de CWH website en stuurt dat ingevuld aan de AK. Deze plaatst onderaan het bevestigingsformulier een kruisje voor akkoord en vult de datum in. De desbetreffende AK stuurt vervolgens het formulier naar de CWH met een afschrift naar de organiserende kringgroep.

3 U als kringgroep stuurt niets naar de CWH. Normaliter volgt binnen enkele dagen publicatie op de website van de CWH. Zolang het evenement/examen niet op de site staat vermeld, is er door de CWH voor het desbetreffende evenement (nog) geen toestemming verleent. Na het evenement de uitslag mailen naar CWH, CBA en commissaris africhting van de provincie. Bij een examen zijn dit de ingevulde kwalificatielijsten. Bij een evenement ook graag naast de kwalificatielijsten een catalogus/uitslagenlijst naar CBA en commissaris africhting provincie. Opmerking: is het examen niet afgehandeld gaat de volgende examen ook niet door. Als je als kringgroep in 2015 een evenement wilt organiseren dien je deze vroegtijdig aan te vragen. Afhankelijk van het evenement loopt de aanvraag via de commissaris africhting of commissaris kynologie van de provincie. Zie mail van 19 mei 2014, aanvraag evenementen m.b.t. data s van aanvragen. De kringgroep die een wedstrijd wilt organiseren meldt dit voor 15 augustus Daarbij wel rekening houden met de met sparedatums. - Cursussen (pakwerkers cursus 2014) Om de behoefte aan een pakwerkerscursus te inventariseren is er een trainingsdag geweest. Er waren voor deze trainingsdag 14 aanmeldingen. Daarna kwam er 1 afmelding binnen en 1 pakwerker is niet komen opdagen. De kwaliteit van de pakwerkers viel zeker niet tegen. Na 1 dag met de cursisten is besloten voor een verkorte cursus. De pakwerkers zijn handvaten gegeven die ze bij hun eigen vereniging kunnen gebruiken. Instromers zullen verwezen worden naar de regiodagen. 5. Commissaris Kynologie Provinciale Clubmatch Voor de Provinciale Clubmatch zijn er al 80 honden ingeschreven. De commissaris Kynologie raagt of er kringgroepen zijn die ringtraining geven. 2 kringgroepen zijn bekend. Kringgroep A.V.C. geeft aan hiermee bezig te zijn. De commissaris Kynologie is tevens aanspreekpunt voor de behendigheid. Vanuit de commissaris wordt de vraag gesteld welke kringgroepen behendigheid doen. 1 Kringgroep meldt zich. Dit is de Kringgroep Beuningen. Evenement staan nu vast voor meerdere jaren. Organisatie voor 5 jaar is voor Kringgroep Beuningen. Het organiseren van een evenement is erg hectisch en vergt tijd. Als kringgroep dien je uit te stralen dat je een evenement kan organiseren. Volgende evenementen zullen vastgezet worden voor 3 jaar. Voor 15 augustus dienen aanvragen voor de aankeuring binnen te zijn. - Keurmeesters Gelderse evenementen Op 25 okt. zal de Fgk bij Kringgroep Beuningen plaatsvinden echter er is een probleem met de keurmeester. Normaliter zou Dhr. Nizet keuren. Echter zou dhr. Nizet opgehaald en weggebracht moeten worden. Ook is aangegeven dat Dhr. Nizet niet meer zal keuren en erekeurmeester zal worden. Aan de hand hiervan is gevraagd of de keurmeesters Lijfhijt of Boonemmer willen keuren. Beiden zagen dit niet zitten en vonden dat dit bij dhr. Nizet hoorde.

4 Het HB heeft toestemming gegeven voor een duitse keurmeester. De vergadering vraagt of dit een keurmeester africhting zowel kynologisch is. Wordt hier ook naar gekeken? Jazeker hier wordt rekening mee gehouden. 6. Secretaris De secretaris vraagt aan de vergadering of er behoefte is aan secretaris uitleg avond? Weten de secretarissen van de kringgroepen wat er van hen wordt verwacht? Zijn de taken duidelijk? Volgens de vergadering is dit wel duidelijk. Wel zou er sprake kunnen zijn van kennisoverdracht en ervaringen delen. Ook geeft de vergadering aan dat er informatie gegeven zou kunnen worden m.b.t. overdracht tussen de bestuursleden zelf. Er wordt afgesproken dat er een mail naar de secretarissen wordt gestuurd met vraag of er behoefte is aan een informatieavond. Maar ook de vraag of je hier aan wilt meehelpen. Deze kennis kan op de website worden vermeldt. 7. Penningmeester - Status overdracht financiën Kamer van Koophandel loopt stroef waardoor de overdracht van de bank nog niet geregeld kan worden. Om die reden is de bijdrage PAK / clubmatch nog niet betaald. Als de bankpas binnen en geactiveerd is zal ook de mailing m.b.t. de kringgroepbijdragen aan de kringgroepen worden verzonden. De begroting van de pakwerkerscursus is bekeken en ziet er goed uit. 8. Open discussie Waar hebben de kringgroepen in Gelderland behoefte aan? Welke rol kan het PB hierin betekenen? Wat kan het Provinciaal bestuur voor de Kringgroepen betekenen: - 2x in jaar examen + uv examen. Als Kringgroep ben je niet verplicht jaarlijks een examen te organiseren. Kringgroepen moeten meer onderling organiseren of ga als kringgroep examen doen bij een andere kringgroep. Op de website wordt goed bijgehouden waar examens worden gehouden. Initiatief moet ook vanuit een kringgroep zelf komen! - Vernieuwing brengen binnen de kringgroepen. Hierover praten met andere kringgroepen. - Er zijn veel regels, teven na 31 juni DNA. Deze zijn vastgelegd. Als PB kunnen we hier niks mee. - Dag van de hond: Wat kunnen we hierin doen. Je moet wat uitdragen naar de buitenwereld. Als kringgroep is het erg moeilijk om iets te organiseren. Bij de kringgroepen inventariseren of er behoefte is aan een dag van de hond. - Idee om PAK + provinciale clubmatch in 1 weekend organiseren? Dit dan via social media onder de aandacht brengen. Opmerking wel met goed PR! Het provinciaal bestuur staat al voor 5 jaar vast. Wel wordt dit meegenomen. - Leden/ledenwerving. Dit is een algemeen probleem. - Is het nog attractief voor de jeugd? Hoe gaan we hiermee om en wat kunnen we hierin doen? Sponsoren wordt moeilijker gemotiveerd te krijgen.

5 - Waarom opzegging lidmaatschap: tijd en gezondheid is het meest voorkomende probleem. - Arjan: bewustwording bij leden moet je introduceren. Weten vaak niet wat ze kunnen doen. - Kynologisch/aba cursus is even losgelaten. Gaat hier nog een terugkomdag voor komen. - Diverse informatiedagen met alle kringgroepen. verschillende afdelingen. Speuren, beoordelingsdagen, africhting, kynologie. Dit zal bij de kringgroepen worden neergelegd met vraag of er behoefte is. - Er zal weer een pakwerkers terugkomdag worden georganiseerd. - Spoorleggers cursus is er interesse voor? Mailing volgt via comm. africhting. 9. Stand van zaken rondom de herstructurering (Jan Veeneman) Helaas kan Jan Veeneman niet aanwezig zijn. Hij heeft een begrafenis gehad. In AV is bij de rondvraag door het PB van Gelderland gevraagd wat de status is. Dit n.a.v. verslag van Jan Veeneman in de kringroepvergadering van 7 februari De AV vergadering meldt dat er geen antwoord gegeven kan worden. Ook wilt men dit niet. Dit punt zal in de volgende AV vergadering november aan bod komen. Wel wordt aangegeven dat de werkgroepen goed bezig zijn m.b.t. regiovorming. Voorlopig gaat met op de huidige manier door. 10. Rondvraag - Voorzitter: we zijn op zoek naar redactie. Verslagje/ foto s. Marion: Jaap Verheij. - Zijn er eventueel geïnteresseerden om bij de website te assisteren. Kijk binnen je kringroep. 2 e pakwerkersdag wordt opgepakt door Helga Vonk. Helga Vonk geeft aan vanuit PB mensen te benaderen i.p.v. navraag doen bij kringgroepen. - Er zijn minder kringgroepen bij de vergadering aanwezig dan in Apeldoorn. Ja klopt 5x kringroepen niet aanwezig waarvan 1 zich heeft afgemeld. - Mogelijkheid tot combinatiewedstrijd? Nemen we mee in vragenlijst naar de kringgroepen. - Zijn de datums bekend voor de ALV. 14 november 2014 en 20 maart Gevraagd wordt of de planning begin van het jaar bekend gemaakt kan worden aan de Kringgroepen. 11. Sluiting De voorzitter bedankt DAVG en de aanwezige kringgroepbesturen. Helaas zijn 5 kringgroepen niet aanwezig. Hun afwezigheid zal wel worden uitgezocht. De voorzitter sluit de vergadering. Toegang tot deze vergadering hebben alle bestuursleden van de kringgroepen in de provincie Gelderland op vertoon van een geldige VDH-lidmaatschapskaart van VDH afdeling Gelderland, secretaris@vdhgelderland.nl

Het provinciaal bestuur van de V.D.H. afdeling Gelderland

Het provinciaal bestuur van de V.D.H. afdeling Gelderland Het provinciaal bestuur van de V.D.H. afdeling Gelderland nodigt u uit tot het bijwonen van de NAJAARSVERGADERING Datum: 6 november 2015 Aanvang: 20.00 uur Locatie: Clubgebouw van Kgp. D.A.V.G Schelmseweg

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

Vragen over verschillen in uitvoeringsbepalingen tussen IPO en SchH. en andere aandachtspunten. Update: 5 juni 2008

Vragen over verschillen in uitvoeringsbepalingen tussen IPO en SchH. en andere aandachtspunten. Update: 5 juni 2008 Vragen over verschillen in uitvoeringsbepalingen tussen IPO en SchH. en andere aandachtspunten. IPO SchH. Algemeen Vraag: Update: 5 juni 2008 Op welke leeftijd mag de hond opgaan 12 maanden 15 maanden

Nadere informatie

Inschrijvingsvoorwaarden voor de selectiewedstrijd van het Wereldkampioenschap africhting WUSV.

Inschrijvingsvoorwaarden voor de selectiewedstrijd van het Wereldkampioenschap africhting WUSV. Inschrijvingsvoorwaarden voor de selectiewedstrijd van het Wereldkampioenschap africhting WUSV. Voorwaarden voor deelname. 1. In het jaar van de WUSV Selectiewedstrijd tenminste aan één van de twee prè

Nadere informatie

VDH Herstructurering

VDH Herstructurering VDH Herstructurering 1. Hoofdbestuur (HB.) Het hoofdbestuur is belast met de algemene leiding van de VDH. Het bestuur bestaat uit zeven natuurlijke personen; o Voorzitter o Secretaris o Penningmeester

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN EN VOORSCHRIFTEN VOOR DE SELECTIEWEDSTRIJD VAN HET WERELDKAMPIOENSCHAP AFRICHTING W.U.S.V.

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN EN VOORSCHRIFTEN VOOR DE SELECTIEWEDSTRIJD VAN HET WERELDKAMPIOENSCHAP AFRICHTING W.U.S.V. INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN EN VOORSCHRIFTEN VOOR DE SELECTIEWEDSTRIJD VAN HET WERELDKAMPIOENSCHAP AFRICHTING W.U.S.V. Voorwaarden voor deelname. 1. In het jaar van de WUSV- Selectiewedstrijd op tenminste

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste V.D.H. leden in de Prov. Noord-Brabant. Vacature comm. Africhting. VDH afd. Noord Brabant

Nieuwsbrief. Beste V.D.H. leden in de Prov. Noord-Brabant. Vacature comm. Africhting. VDH afd. Noord Brabant VDH afd. Noord Brabant Nummer 1 Nieuwsbrief Januari 2012 Beste V.D.H. leden in de Prov. Noord-Brabant In dit nummer o.a. Vacature comm. Africhting Uitnodiging AV van Noord Brabant Presentatie IPO-WUSV

Nadere informatie

Een secretariaat in de V.D.H.

Een secretariaat in de V.D.H. Een secretariaat in de V.D.H. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning Ingeschreven Kamer van Koophandel s Gravenhage nr. V40410257 Lid Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Aangesloten

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Notulen van de Najaarsvergadering van de Afdeling Zeeland

Notulen van de Najaarsvergadering van de Afdeling Zeeland PROVINCIAAL BESTUUR van de AFDELING ZEELAND B. de Clerck, secretaris Korenbloemstraat 8 4537 ST TERNEUZEN GSM: 06-10 10 94 95 E- mail: secretariaat@vdhzeeland.nl Notulen van de Najaarsvergadering van de

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

PROVINCIAAL BESTUUR van de AFDELING ZEELAND Hannes Haak, voorzitter Robertstraat 77 4571 AS, Axel Tel: +31-115563907 E-mail: voorzitter@vdhzeeland.

PROVINCIAAL BESTUUR van de AFDELING ZEELAND Hannes Haak, voorzitter Robertstraat 77 4571 AS, Axel Tel: +31-115563907 E-mail: voorzitter@vdhzeeland. PROVINCIAAL BESTUUR van de AFDELING ZEELAND Hannes Haak, voorzitter Robertstraat 77 4571 AS, Axel Tel: +31-115563907 E-mail: voorzitter@vdhzeeland.nl Notulen van de Najaarsvergadering van de Provinciale

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema van activiteiten van de stichting Kindervakantiewerk Tilburg en de aangesloten afdelingen. (incl. algemeen vergaderschema) publicatie: 01-03 uitgave: 4 datum: april 2018 bestand: 01-03.docx Microsoft

Nadere informatie

Aan Commissie van beroep

Aan Commissie van beroep Aan Commissie van beroep e-mail: j.p.van.dorp@ziggo.nl ONDERWERP Klacht tegen het provinciaal bestuur van zeeland Kgr de Westerschelde Calandstraat 7 4551AT Sas van Gent Tel: 06-12831912 Email: famdurinck@zeelandnet.nl

Nadere informatie

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2. Hoofdstuk IV Functionarissen 7. Hoofdstuk V Inschrijving en toelating 9. Hoofdstuk VI Resultaten en uitslagen 11

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2. Hoofdstuk IV Functionarissen 7. Hoofdstuk V Inschrijving en toelating 9. Hoofdstuk VI Resultaten en uitslagen 11 Examen- en Wedstrijdreglement Werkhonden Vanaf 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2 Hoofdstuk II Examens, Evenementen wedstrijden programma s 3 Hoofdstuk III Voorwaarden voor het organiseren

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Kringgroep Informatie. Wat is een Kringgroep? Wat doet Kringgroep Helmond? Kynologie.

Kringgroep Informatie. Wat is een Kringgroep? Wat doet Kringgroep Helmond? Kynologie. Kringgroep Informatie. Met deze folder wil Kringgroep Helmond u inzicht geven in haar activiteiten, haar plaats binnen de Nederlandse rasvereniging van de Duitse Herder en haar doelstellingen. Bovendien

Nadere informatie

Hierbij bieden wij door het hoofdbestuur en de commissies opgestelde jaarverslagen over 2016 aan.

Hierbij bieden wij door het hoofdbestuur en de commissies opgestelde jaarverslagen over 2016 aan. Jaarverslag 2016 van de secretaris. 1. Inleiding Hierbij bieden wij door het hoofdbestuur en de commissies opgestelde jaarverslagen over 2016 aan. 2. Doel, doelgroep (gebruikers), beoogd resultaat Doelgroep

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Verslag. 1. Voorstellen bestuur

Verslag. 1. Voorstellen bestuur Verslag Vergadering 1 e vergadering Buurtvereniging Ludinga met de buurt Datum Donderdag 24 september 2009; 20.00 uur Gehouden te De Piraat te Harlingen Aanwezig van bestuur Jan Tsjerk Loonstra Tineke

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Notulen Bestuursvergadering Datum: 28-3-2011 Aanwezig: Afwezig: Naam: Afkorting: Aanwezig als : Wim v. Dijk WvD Voorzitter Lia Lijffijt LL Secr. / Notulist Dirk de Groot DdG Comm. Africhting Fleuris Veth

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer

Nadere informatie

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren.

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren. OuderVereniging Cortemich E-mail OV: ov-cortemich@hotmail.nl Notulen Datum: 9 september 2015 Onderwerp: OV bestuursvergadering Aanwezig: Anke Willems, Yvonne Sweers, Yvonne Hermans, Rob Vinken, Sanserai

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.!

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.! Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen. Aanwezig: Dick van Zanten (voorzitter), Vincent Stapper (secretaris), Hanney Plugge,

Nadere informatie

Vaststellen agenda Agendapunt 3 wordt na punt 5 behandeld. De agenda wordt verder ongewijzigd vastgesteld.

Vaststellen agenda Agendapunt 3 wordt na punt 5 behandeld. De agenda wordt verder ongewijzigd vastgesteld. Van: Mark Jetten Aan: Mark Jetten, Martine Stijnen, Berber Rulkens, Annemarie Vercoulen, Sandra Leijssen, Raymond op het Roodt Notulen vergadering OC locatie Haelen, dd. 7 april 2014 Aanwezig: Mark, Martine,

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

De voorzitter opent om 20:07 de vergadering en heet iedereen harte welkom.

De voorzitter opent om 20:07 de vergadering en heet iedereen harte welkom. betreft : TKC Afgevaardigden-vergadering aanwezig / afwezig m.k. / afwezig z.k. : Brink, Oud Ootmarsum, Wilskracht, Nijstad, Hertme, Gunne, HKV / Lattrop Breklenkamp / Soasel locatie : Café van Olffen,

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018

Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018 Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018 Aanwezig: Locatie: Jan van Gerven Bea Liebregts Henny van Beers Rob van Overbeek Cees Stofmeel van de Sandestraat 1, Oost-, West- en Middelbeers

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Daphny Paap Hans Nijhuis (voorzitter) Seb Goezinnen Mascha van Trier Monique Hallegraeff (namens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.D.H. KRINGGROEP BEUNINGEN. Conform de statuten uitgegeven door de V.D.H. Nederland

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.D.H. KRINGGROEP BEUNINGEN. Conform de statuten uitgegeven door de V.D.H. Nederland HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.D.H. KRINGGROEP BEUNINGEN Conform de statuten uitgegeven door de V.D.H. Nederland Algemeen 1. Waar in dit reglement wordt genoemd "kringgroep" wordt bedoeld V.D.H. Kringgroep.

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad. Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg. Opening van het overleg

Notulen. Medezeggenschapsraad. Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg. Opening van het overleg Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg Genotuleerd door : Hanneke de Mooij Leden MR personeelsgelding : Corien van Poelgeest (CvP), Jeannette Roerig

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Aanwezig: de bestuursleden; Jan Wijnen, Jan Geraets, Harry Steeghs, Cor Zwiers, Marion Huvenaars, en vertegenwoordigers van alle verenigingen.

Aanwezig: de bestuursleden; Jan Wijnen, Jan Geraets, Harry Steeghs, Cor Zwiers, Marion Huvenaars, en vertegenwoordigers van alle verenigingen. NOTULEN NAJAARSVERGADERING CCUDEN gehouden op donderdag 8 november 2012, om 20:00 uur, in het verenigingslokaal van P.D.V. Gemert Sportlaan 25 te Gemert Aanwezig: de bestuursleden; Jan Wijnen, Jan Geraets,

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans.

Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans. Notulen vergadering 1 oktober 2008 Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans. Afwezig: Theo van Gasteren, Leonie Willemssen. 1. Opening

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 21-11-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas Notulist: Aanwezig Afwezig Ad Buckens Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Femke

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen.

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen. Notulen MR vergadering 12 januari 2015 Aanwezig: Michiel, Ellen, Sanne, Joep, Natascha, Annet en Marielle. Afwezig: -- Ouders: Tamara Luiken en Michiel Dullaert Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord:

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Aanwezig: Afwezig met afmelding: Afwezig zonder afmelding: E. van Aalzum (vz. Rekenkamer) P. van Vliet (lid Rekenkamer) P. de Goede (lid Rekenkamer) J. Smink (secr. Rekenkamer)

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015 In De Hofnar te Valkenswaard. Aanvang 19.

Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015 In De Hofnar te Valkenswaard. Aanvang 19. Valentijndal 3 5551 CT Valkenswaard Tel. 0402019753 Website: www.hbvvalkenswaard.nl email: info@hbvvalkenswaard.nl Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging Happy Planet Professionals

Huishoudelijk reglement vereniging Happy Planet Professionals Huishoudelijk reglement vereniging Happy Planet Professionals Artikel 1 Taken en bevoegdheden van bestuur en bestuursleden 1.1. Het Bestuur van de vereniging bestaat uit ten minste drie (3) personen. 1.2.

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van studievereniging Helios Vergaderreglement Artikel 1 Leden hebben spreekrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Huishoudelijk reglement van studievereniging Helios Vergaderreglement Artikel 1 Leden hebben spreekrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Huishoudelijk reglement van studievereniging Helios Vergaderreglement Artikel 1 Leden hebben spreekrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Artikel 2 Het bestuur vergadert in principe wekelijks.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig met melding: geen

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig met melding: geen Notulen vergadering bestuur 2015/2018 van de oudervereniging van de Oranje Nassau School (ONS) te Badhoevedorp Datum: 10.01.2017 Tijdstip: 19:00 h 20:30 h Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Aanmelden via MijnHOVO hoe werkt het?

Aanmelden via MijnHOVO hoe werkt het? Aanmelden via MijnHOVO hoe werkt het? Aanmelden voor een programma werkt in MijnHOVO anders dan voorheen. Als u zich wilt aanmelden, doorloopt u een proces. Bij iedere stap zal gevraagd worden gegevens

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2016 Aanwezig: 30 leden (inclusief bestuursleden) Voorzitter: Wil Koot Secretaris: Vacant Penningmeester: André Kramer Algemeen bestuurslid: Robert-Jan Post

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Aanwezig: Perry Houtepen (voorzitter), +fam., Angelique Franssen (penningmeester) + Sanne, Melou Jansen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig: geen

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig: geen Notulen vergadering bestuur 2015/2018 van de oudervereniging van de Oranje Naussau School (ONS) te Badhoevedorp Datum: 07.03.2017 Tijdstip: 19.00 h 20.30 h Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor

Nadere informatie

Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht

Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht Datum: 19 oktober 2015 Locatie: PHV D.O.S. te Zeist Bestuur: Vacature (voorzitter) Jeroen Vunderink (secretaris en ad interim voorzitter) Bert van Ede (penningmeester)

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

7.10 LEDENADMINISTRATIE. Geldig tot: december 2016. Functionaris Naam Paraaf. Voorzitter Geert van Poelgeest wg. Ledenadministrateur Els Huijvenaar wg

7.10 LEDENADMINISTRATIE. Geldig tot: december 2016. Functionaris Naam Paraaf. Voorzitter Geert van Poelgeest wg. Ledenadministrateur Els Huijvenaar wg Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging KNNV afdeling Delfland Postbus 133 2600 AC DELFT afdelingdelfland@knnv.nl www.knnv.nl/afdelingdelfland twitter: KNNVafdDelfland facebook: KNNV-afdeling-Delfland

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad notulen Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 11 december 2012, 14.00-16.30 uur Aanwezig Wim (vz.), Erik Meijles, Christian Zuidema, Roselinde van

Nadere informatie

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1 Notulen Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not301018 Bladzijde 1 Vergaderlocatie Aanwezig: BS De Veste Janneke Kemmeren Gerry Biemans Simone de Vos Jadine Spierings Ellen Boonman Eric

Nadere informatie

MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas

MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas VERSLAG Vergadering: Medenzeggenschapsraad Nutsschool Zorgvliet Datum: Donderdag 25 september 2014 Tijd: 19.00-21.00 uur Plaats: School Aanwezig: Peter Molog,

Nadere informatie

Stichting Paul erdős. Onderwerpen

Stichting Paul erdős. Onderwerpen Stichting Paul erdős Voorzitter David Laan Notulist Mike de Haan Aanwezig David Laan, Melin Walet, Mike de Haan Gasten Locatie van de bijeenkomst Brainwave Datum 11 december 2015 11:21 12:08 Onderwerpen

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Plaats: DRU-complex, Hutteweg 24 te Ulft Tijdstip: vrijdag 10-3-2017, 10.30-13.00 uur, incl. lunch en overleg met college/raad. Agenda voor de Bestuursvergadering

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden Algemene ledenvergadering H.S.V. De Snoekbaars Datum: 10-03-2016 Voorzitter Notulist Freek v. Emst Secretaris Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden F. van Emst X Voorzitter

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Verslag oudercommissie 12 juni 2014

Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Metagegevens Leden (aanwezig) Ouder Ouder Ouder John Menge (voorzitter) Jolanda van Weeren (notulist) Monica da Silva Fabeiro (penningmeester) Leden (afwezig) Ouder

Nadere informatie

Verslag van de bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 23 september 2014

Verslag van de bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 23 september 2014 Verslag van de bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 23 september 2014 Aanwezig: van Duijnen (penningmeester), Zeelenberg (voorzitter), Benedict Hamans

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 08 januari 2015, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Helga Spelt (VZ, OL), Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL), Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL) + 6 kandidaten voor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Inleiding Overeenkomstig de statuten (art. 19) kan de vereniging reglementen opstellen

Nadere informatie

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING Datum: 2 september 2013 Aanvang: 20.10u Einde: 22.10u Locatie: NH Hotel, De Maas 2, Best 1. Opening en vaststelling agenda: Afmeldingen: BOBAH, Batadorp, Best oost & Salderes

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

Richtlijn voor het werkoverleg

Richtlijn voor het werkoverleg Richtlijn voor het werkoverleg Nummer: 11.0000274 Versie: 0.1 Vastgesteld door het CMT 10 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/werkoverleg richtlijn Inleiding Communicatie is hét sleutelbegrip als het gaat

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad notulen Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 14 januari 2016, 11.00-13.00 uur Aanwezig Erik, Gerd Weitkamp, Wim Meester, Elroy van Ostheim, Ronald

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke Notulen OR vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:30.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Tim opent

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR OFFICIALS BIJ RASEXAMENS

HANDLEIDING VOOR OFFICIALS BIJ RASEXAMENS HANDLEIDING VOOR OFFICIALS BIJ RASEXAMENS samengesteld met en ten behoeve van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en de Vereniging van Keurmeesters op Kynologisch Gebied in Nederland

Nadere informatie

Commissie Werkhonden Ingesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland

Commissie Werkhonden Ingesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Commissie Werkhonden Ingesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Secretaris.: G. Besselink Oeverstraat 12 7011 CH Gaanderen Tel. 0315-325665 e-mail: cwh@raadwerkhonden.nl website:

Nadere informatie