Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen per spoor door Assen In relatie tot de ontwikkeling van het GGZ-terrein

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen per spoor door Assen In relatie tot de ontwikkeling van het GGZ-terrein"

Transcriptie

1 Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen per spoor door Assen In relatie tot de ontwikkeling van het GGZ-terrein projectnr HA78 revisie ei 2009 Save Postbus AH Deventer (0570) Opdrachtgever BügelHajea Vaart NZ GN Assen datu vrijgave beschrijving revisie 01 goedkeuring vrijgave 27 ei 2009 definitief GV NR

2 Colofon Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Alle rechten voorbehouden. Behoudens uitzonderingen door de wet gesteld, ag zonder schriftelijke toesteing van de rechthebbenden niets uit dit docuent worden verveelvoudigd en/of openbaar worden geaakt door iddel van druk, fotokopie, digitale reproductie of anderszins of worden toegepast op situaties waarvoor dit rapport oorspronkelijk niet bedoeld was. Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade voorvloeiend uit onderzoek waarbij gebruik is geaakt van rekenprograa's waarvan het gebruik van overheidswege verplicht is gesteld. Ook voor verschillen in uitkosten et eerdere en/of toekostige versies van deze rekenprograa's kan Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. niet verantwoordelijk worden gehouden.

3 Inhoud Blz. 1 Inleiding 3 2 Externe veiligheid 4 3 Uitgangspunten Trajectgegevens Vervoerscijfers Bevolking Huidige situatie Toekostige situatie 8 4 Resultaten Plaatsgebonden risico Groepsrisico 11 5 Conclusie Plaatsgebonden risico (PR) Groepsrisico (GR) Verantwoordingsplicht 14 Bijlage 1 RBMII-frequentieberekening ware BLEVE confor protocol Ware Bleve 15 Bijlage 2 Bevolking 18 Bijlage 3 RBMII bestanden 22

4 1 Inleiding GGZ Drenthe heeft het voorneen het GGZ-terrein locatie Dennenweg te Assen te herontwikkelen. Het te ontwikkelen GGZ-terrein ligt nabij het spoortraject Assen- Groningen binnen het invloedsgebied van het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor. Als gevolg van dit vervoer bestaan er externeveiligheidsrisico's voor de ogeving. Figuur 1.1 bevat een weergave van het GGZ-terrein ten opzichte van het spoor. Figuur 1.1 GGZ-terrein (rood okaderd) BügelHajea heeft, in opdracht van GGZ Drenthe, Oranjewoud/Save gevraagd te onderzoeken wat de effecten zijn van de geplande herontwikkeling van het GGZ-terrein op de externe veiligheid. Dit in relatie tot het gevaarlijkestoffentransport over het spoor. In onderhavig rapport wordt verslag gedaan van dit onderzoek. Leeswijzer In hoofdstuk 2 worden de relevante externeveiligheidsbegrippen toegelicht. Hoofdstuk 3 gaat in op de gehanteerde uitgangspunten voor de berekening waaronder de vervoerscijfers en de bevolkingsinventarisatie. Hoofdstuk 4 gaat in op de resultaten van de risicoanalyse en tenslotte geven wij in hoofdstuk 5 de conclusie.

5 2 Externe veiligheid Externe veiligheid beschrijft de risico's die ontstaan als gevolg van opslag of handelingen et gevaarlijke stoffen. Dit kan betrekking hebben op inrichtingen (bedrijven) of transportroutes. Op beide categorieën is verschillende wet- en regelgeving van toepassing. Het huidige beleid voor transportodaliteiten staat beschreven in de circulaire "Risiconorering vervoer gevaarlijke stoffen" (crvgs), dat op terijn vervangen zal worden door het 'Besluit transportroutes externe veiligheid' (Basisnet). Binnen het beleidskader voor externe veiligheid staan twee kernbegrippen centraal: het plaatsgebonden risico en het groepsrisico. Hoewel beide begrippen onderlinge saenhang vertonen zijn er belangrijke verschillen. Hieronder worden beide begrippen verder uitgewerkt. Plaatsgebonden Risico (PR) Het plaatsgebonden risico (PR) geeft de kans, op een bepaalde plaats, o te overlijden ten gevolge van een ongeval bij een risicovolle activiteit. De kans heeft betrekking op een fictief persoon die de hele tijd op die plaats aanwezig is. Het PR kan op de kaart van het gebied worden weergeven et zogeheten risicocontouren: lijnen die punten verbinden et eenzelfde PR. Binnen de 10-6 /jaar-contour (welke als wettelijk harde nor fungeert) ogen geen nieuwe kwetsbare objecten geprojecteerd worden. Voor beperkt kwetsbare objecten geldt de 10-6 /jaar-contour niet als grenswaarde, aar als een richtwaarde. Groeprisico (GR) Het groepsrisico (GR) is een aat voor de kans dat bij een ongeval een groep slachtoffers valt van een bepaalde ovang. Het GR is daaree een aat voor de aatschappelijke ontwrichting bij een calaiteit. Het GR wordt bepaald binnen het invloedsgebied van een risicovolle activiteit. Dit invloedsgebied wordt begrensd door de 1% letaliteitsgrens (tenzij anders bepaald): de afstand waarop nog 1% van de blootgestelde ensen in de ogeving kot te overlijden bij een calaiteit et gevaarlijke stoffen. Het GR kan niet 'op de kaart' worden weergegeven, aar wordt weergegeven in een grafiek waar de kans (f) afgezet wordt tegen het aantal slachtoffers (N): de fn-curve. Figuur 2.1 Weergave plaatsgebonden risicocontouren, invloedsgebied en groepsrisicografiek et oriëntatiewaarde voor transport

6 3 Uitgangspunten In dit hoofdstuk worden de uitgangspunten betreffende de externeveiligheidsberekening ten gevolge van het vervoer van gevaarlijke stoffen gegeven. Deze bestaan uit de bepaling van het onderzochte vervoerstraject, de kenerken van het onderzochte traject, de inventarisatie van de vervoerscijfers en de inventarisatie van de personendichtheden. De berekeningen zijn uitgevoerd et het RBMII-rekenpakket, versie Build 247. Het RBMII-rekenpakket voldoet aan het gestelde in PGS 3 [1]. Het RBMII-prograa is ontwikkeld voor de evaluatie van de externe veiligheid ten gevolge van het transport van gevaarlijke stoffen. 3.1 Trajectgegevens Het spoortraject is zo gedefinieerd dat het plangebied in het idden van het traject ligt. De lengte is zo gekozen dat het traject 500 eter aan weerszijden van het GGZ-terrein doorloopt. Dit resulteert in een trajectlengte van ongeveer 1,8 kiloeter. Bij spoortrajecten (zeker in bebouwd gebied) kan het voorkoen dat er wissels dan wel overwegen in het traject liggen. Bij de aanwezigheid van overwegen en wissels is een toeslag vereist. In het geval van overweg/wissels geldt de correctie/toeslag van 500 voor de overweg/wissel tot 500 na de overweg en/of wissel. Vanwege de aanwezigheid van wissels en 2 gelijkvloerse overwegen is het gedefinieerde traject opgedeeld in 3 gedeeltes. Voor het gehele traject geldt een baanvaksnelheid van > 40 k/uur. Tabel 3.1 Overzicht trajectgegevens Naa Lengte [] Wissels Overwegen Frequentie 1) [jr -1 ] Trajectdeel 1, Noord 510 ja 2 7, Trajectdeel 2, Midden 310 ja 1 6, Trajectdeel 3, Zuid 990 nee - 2, ) De ingevoerde spoorbreedte is 8 eter (geeten). 2) De faalfrequentie is opgebouwd uit de volgende onderdelen [2]: basisfaalfrequentie van 2, per wagenkiloeter; hoge baanvaksnelheid factor van 1,26; wisseltoeslag van 3, voor aanwezigheid van wissels; overwegtoeslag 0, per wagenkiloeter per overweg vanwege de aanwezigheid van 1 overweg. In figuur 3.1 wordt een weergave gegeven van de ligging per trajectdeel.

7 OW WS OW Figuur 3.1 Trajectdelen: Noord (blauw), Midden (rood) en Zuid (paars) OW = gelijkvloerse overweg WS = Wissel

8 3.2 Vervoerscijfers Voor dit onderzoek wordt ten aanzien van het doorgaande vervoer uitgegaan van de eest recente prognosecijfers, te weten de prognosecijfers 2007 et richtinginforatie. Deze cijfers geven een prognose voor het vervoer in In tabel 3.2 is een overzicht gegeven van de vervoerscijfers langs het traject Assen - Groningen. Tabel 3.2 Overzicht vervoerscijfers A (brandbaar gas B2 (toxisch gas) C3 (zeer brandbare vloeistof) D3 (toxische vloeistof) D4 (zeer toxische vloeistof) bont/blok bont/blok bont/blok bont/blok bont/blok Prognosecijfers / / / /- 180/- Overige uitgangspunten: verhouding vervoer dag/nacht: 33% resp. 67% (defaultwaarde); verhouding vervoer werkweek/weekend 71,4% resp. 28,6% (defaultwaarde); De eteorologische gegevens van Eelde zijn gebruikt. Ten aanzien van de berekeningen et prognosecijfers 2007 is het scenario ware BLEVE van toepassing vanwege de cobinatie brandbaar/toxisch gas (A en B2) en brandbare vloeistoffen (C3) in bonte treinen. De frequentieberekening voor de ware BLEVE is weergeven in bijlage 1 van dit docuent. 3.3 Bevolking Huidige situatie Ten aanzien van de bevolking is voor de nulsituatie uitgegaan van de ogevingssituatie, gebaseerd op besteingsplannen in cobinatie et een GBKN-kaart door de geeente Assen aangeleverd. De situatie is gebaseerd op de bestaande ruitelijke situatie. De ogevingssituatie is bepaald tot eter aan weerszijden van het spoor, binnen deze eter zijn twee zones et aanwezigen bepaald: 1. binnen de plaatsgebondenrisicocontour (circa 280 eter) gedetailleerd (op straatniveau); 2. tussen 280 en eter globaal per wijk (uitgesplitst naar wonen en werken). Uitgebreide bevolkingsgegevens et aantallen en locaties zijn opgenoen in bijlage 2.

9 3.3.2 Toekostige situatie De toekostige situatie is gebaseerd op de huidige situatie et daaraan aangepast de geplande wijzigingen voor het GGZ-terrein. Figuur 3.2 en 3.3 zijn scheatische weergaven van dit terrein in de huidige situatie (2009) en in de toekostige situatie (2015). Figuur 3.2 Invulling GGZ terrein intraurale cliënten huidige situatie (2009)

10 Figuur 3.3 Invulling GGZ-terrein intraurale cliënten toekostige situatie (2015) De in figuur 3.2 en 3.3 ingevulde cijfers nabij ocirkelde gebouwen betreffen het aantal intraurale cliënten (= binnen de uren) gehuisvest op het terrein. Deze aantallen zijn specifiek per ocirkelde locatie ingevoerd in RBMII. Naast de intraurale cliënten bevinden zich nog abulante cliënten (= niet bedlegerig) en edewerkers op het terrein. De abulante cliënten en edewerkers bevinden zich eer verspreid over het terrein en zijn o die reden in RBMII verdeeld over het gehele terrein. In tabel 3.3 zijn de verschillen tussen de situatie 2009 en situatie 2015 zichtbaar geaakt. Tabel 3.3 Beschrijving Aanwezigheidsgegevens GGZ-terrein huidige situatie vs. toekostige situatie Personen huidige situatie Personen toekostige situatie intraurale cliënten abulante cliënten personeel Totaal Uit de tabel blijkt dat het aantal personen verspreid over het GGZ-terrein afneet. Voor verdere inforatie ten aanzien van bevolking wordt verwezen naar bijlage 2.

11 4 Resultaten In dit hoofdstuk staan de uitkosten van de berekeningen die zijn uitgevoerd et het prograa RBM II. Op basis van deze uitkosten worden hier ook de conclusies getrokken. Uitgebreide rapportages van de berekeningen zijn opgenoen in bijlage Plaatsgebonden risico Ten aanzien van het plaatsgebonden risico geldt dat het aantal aanwezige personen geen invloed heeft op de grootte van de plaatsgebondenrisicocontouren. Derhalve wordt hier volstaan et het eenaal weergeven van de contouren. Figuur 4.1 PR-contouren traject Assen -Groningen rood = risicocontour blauw = risicocontour groen = risicocontour Uit berekening in het risicoberekeningsodel RBMII blijkt dat het vervoer van gevaarlijke stoffen alleen ter hoogte van deeltraject 1 een plaatsgebondenrisicocontour van 10-6 per jaar oplevert van circa 5 eter. In tabel 4.1 is een weergave gegeven van de reikwijdte per contour. De afstanden zijn geeten vanuit het idden van de buitenste twee spoorbanen.

12 Tabel 4.1 Maxiale reikwijdte plaatsgebondenrisicocontouren Plaatsgebondenrisicocontour Afstand in eters 10-6 /jaar /jaar /jaar Groepsrisico Het groepsrisico wordt naast de ovang van het vervoer bepaald door de bevolking die zich binnen het invloedsgebied bevindt. Door de aanwezigheid van D4 betreft het axiale invloedsgebied eter 1. De bevolking is echter tot eter geïnventariseerd (zie hoofdstuk 3). Uit de berekening blijkt dat na 1,5 kiloeter de bevolkingdichtheid geen invloed eer heeft op het groepsrisico. In deze QRA zijn 2 bevolkingssituaties beschouwd: huidige bevolkingssituatie; toekostige bevolkingssituatie (huidig + plan). Voor de huidige bevolkingssituatie en de toekostige bevolkingssituatie is het groepsrisico over de eest risicovolle kiloeter berekend. In figuur 4.2 wordt de ligging van de eest risicovolle kiloeter weergegeven. Deze weergave geldt voor beide bevolkingssituaties. 1. 1%-letaliteitsafstand die het prograa RBMII bij D4 berekent.

13 Figuur 4.2 Ligging berekende hoogste groepsrisico per kiloeter (blauwe bolletjeslijn)

14 In figuur 4.3 wordt het groepsrisico van de huidige en toekostige situatie over het eest risicovolle kiloeter weergegeven. Figuur 4.3 Het berekende groepsrisico Groen: huidige bevolkingssituatie Rood: toekostige bevolkingssituatie Uit de grafiek blijkt dat het groepsrisico arginaal verandert als gevolg van de ontwikkeling van het GGZ-terrein. Het berekende groepsrisico overschrijdt in de huidige bevolkingssituatie de oriëntatiewaarde et een factor 2,52 bij circa 625 slachtoffers. In de toekostige bevolkingssituatie wordt het groeprisico overschreden et een zelfde factor 2,52 bij 625 slachtoffers. De overschrijding van de oriëntatiewaarde neet niet toe of af als gevolg van het herontwikkelen van het GGZ-terrein langs het spoor te Assen.

15 5 Conclusie In de geeente Assen vindt over het spoor vervoer van gevaarlijke stoffen plaats. Aan het vervoer van gevaarlijke stoffen zijn risico's verbonden. In het kader van het te herontwikkelen GGZ-terrein heeft advies- en ingenieursbureau Oranjewoud/Save een onderzoek naar het aspect externe veiligheid uitgevoerd voor het doorgaande vervoer over het spoor. Het onderzoek heeft geleid tot de onderstaande conclusies. 5.1 Plaatsgebonden risico (PR) Rekenen et de Prognosecijfers 2007 (Deze cijfers geven een prognose voor het vervoer in 2020) geeft een contour van circa 5 eter vanuit het idden van de buitenste twee sporen. Binnen de contour zijn geen (beperkt) kwetsbare objecten gelegen. Het plaatsgebonden risico, ten gevolge van het vervoer van gevaarlijke stoffen over het traject Assen-Groningen, vort geen beleering voor de beoogde ontwikkelingen van het GGZterrein locatie Dennenweg te Assen. 5.2 Groepsrisico (GR) Op basis van de berekeningen blijkt dat zowel in de huidige situatie als de toekostige situatie het groepsrisico boven de oriëntatiewaarde ligt. Vergelijking van de huidige et de toekostige situatie laat zien dat door de ontwikkeling van het GGZ-terrein de overschrijding van het groepsrisico niet verandert. 5.3 Verantwoordingsplicht In de circulaire "Risiconorering vervoer gevaarlijke stoffen"crvgs is een verplichting tot verantwoording van het groepsrisico opgenoen. Vanuit de 'circulaire' dient aandacht aan de verantwoording gegeven te worden wanneer het groepsrisico boven de oriëntatiewaarde ligt of wanneer het groepsrisico (significant) toeneet. Bij de verantwoordingsplicht dient het bevoegd gezag op een juiste wijze de toenae en ligging van het groepsrisico te onderbouwen en te verantwoorden. Hierbij geeft het bevoegd gezag aan of het groepsrisico in de betreffende situatie aanvaardbaar wordt geacht. De verantwoordingsplicht van het groepsrisico dient naast de rekenkundige hoogte van het groepsrisico, dat berekend wordt door iddel van deze kwantitatieve risicoanalyse (QRA), tevens rekening te houden et een aantal kwalitatieve aspecten zoals ogelijke bronaatregelen, bestrijdbaarheid, zelfredzaaheid. Maar gegeven de richtlijnen uit het concept "Besluit transportroutes externe veiligheid" (BTEV) kan die verantwoording achterwege blijven.

16 Bijlage 1 RBMII-frequentieberekening ware BLEVE confor protocol Ware Bleve Toelichting In RBMII wordt het risico van een ware BLEVE geodelleerd et behulp van de paraeter "aantal C3-Wagons" 2. De paraeter kan alleen worden ingevoerd waneer er sprake is van gecobineerd vervoer (bonte treinen), brandbaar gas en brandbare vloeistoffen. Deze waarde betreft de verhouding tussen een ware en koude Bleve en wordt confor het rekenprotocol berekend et de volgende relatie: Nbvl Lage snelheid: 40k / hr 19,5 * * P( contact) Nbg k hr Hoge snelheid: 40 / 39 * * P ( contact) N N bvl bg N bvl = geiddeld aantal wagens brandbare vloeistof in een bonte trein voor een baanvak; N bg = geiddeld aantal wagens brandbaar gas in een bonte trein voor een baanvak; P contact = de kans op het naast elkaar (koen te) staan van een wagen et brandbaar gas en een wagen et brandbare vloeistof in dezelfde trein. 2 Standaardwaarde 2

17 Waarin: N N bg bvl N N N bont N bont bg bont 100 / GS bvl bont 100 / GS N tot N tot N tot = geiddelde aantal wagens in een trein (= 20 wagens). Deze factor is nodig o weer het geiddelde aantal wagens et gevaarlijke stof per trein te berekenen. N bvl(bont) N bg(bont) = totaal aantal wagens brandbare vloeistof of brandbaar gas in bonte treinen voor een baanvak N bont = totaal aantal wagens et gevaarlijke stoffen in bonte treinen voor een baanvak GS = percentage vervoer van voor externe veiligheid relevante gevaarlijke stoffen (=10%) 3 N tot = geiddelde aantal wagens in een trein (= 20 wagens). Deze factor is nodig o weer het geiddelde aantal wagens et gevaarlijke stof per trein te berekenen. P contact 2 N tot N (N tot (N tot 2) N bg (N tot N bg 1) N bg 1) N tot (N tot 1) (N tot 1) (N tot 2) bg N tot = totaal aantal wagens in een trein N bg = geiddeld aantal wagens brandbaar gas (of toxisch gas) in een trein 3 10% GS is gebaseerd op de "second opinion Basisnet Spoor" van het RIVM d.d. 13 aart % is het landelijk geiddelde.

18 Berekening Invoergegevens Aantal wagons A 1430 Ntot 20 (bont) B2 910 GS 10% C D D4 180 Nbg 0,5 Nbvl 0,9 P-contact Pa: Pz = 1,00E-01 Pbg = 2,37E-02 Pa = 2,37E-03 (= Pz * Pbg) Pb: P = 9,00E-01 P1 = 2,37E-02 Pr-nl = 2,44E-02 Pb = 4,33E-02 (= P * (P1 + Pr-nl) (= P * (P1 + Pr-nl) P3 = 0,05 Invoeren in RBMII <40k/hr (19,5 nbvl/nbg*p-contact) 1,7 >40k/hr (39 nbvl/nbg*p-contact) 3,4

19 Bijlage 2 Bevolking Inventarisatie van de personendichtheden De inventarisatie van de personendichtheden vindt plaats door: de besteing in het besteingsplan te bepalen; de besteing te herleiden tot personendichtheid; de personendichtheid geografisch vast te leggen. De ogevingssituatie is bepaald tot eter aan weerszijden van het spoor, binnen deze eter zijn twee zones et verblijvende bepaald: 3. binnen 280 eter, oftewel de 10-8 contour gedetailleerd (op straatniveau); 4. tussen 300 en eter globaal per wijk (uitgesplitst naar wonen en werken). Hierbij zijn de volgende aannaes gedaan (gebaseerd op PGS 1 en de Handreiking Verantwoordingsplicht Groepsrisico). Bij het opstellen van de huidige bevolkingssituatie is gebruikgeaakt van de geleverde GBKN-kaart en de volgende besteingsplankaarten: Assen Zuid Assen Noord Assen buitengebied Port Natal 2005 Figuur B2.1 geeft de ingevoerde bevolkingsvlakken weer.

20 Figuur B2.1 bevolkingsvlakken Uitgangspunten bevolkingsbestand algeeen: Per woning 2,4 persoon, 50% aanwezig in de dag en 100% in de nacht (confor PGS 3); rustige woonwijken, 25 personen per hectare, 50% aanwezig in de dag en 100% in de nacht; Drukke woonwijken, 70 personen per hectare, 50% aanwezig in de dag en 100% in de nacht; Stads bebouwing, 120 personen per hectare, 50% aanwezig in de dag en 100% in de nacht; Agrarisch gebied, 1 personen per hectare, 50% aanwezig in de dag en 100% in de nacht; Industrieterrein bedrijven opslag/transport, 15 personen per hectare, 100% aanwezig in de dag en 21% in de nacht; Maatschappelijke doeleinden, gelijkgeschaard aan overige dienstverlening (par 3.1 PGS 1 deel 6) 35 personen per hectare, 100% aanwezig in de dag en 100% in de nacht. Na kantoor, gelijkgeschaard aan overige dienstverlening (par 3.1 PGS 1 deel 6) 35 personen per hectare, 100% aanwezig in de dag en 1% in de nacht; Ziekenhuis op basis van kerngegevens, 260 bedden FTE personeel + 70 FTE specialisten. 80% aanwezig in de dag en 39% in de nacht (PGS1 deel 6); Hendrik van Boeienoord, 400 cliënten (400 * 3) personeelsleden = personen. 80% aanwezig in de dag en 39% in de nacht (PGS1 deel 6).

21

22 Uitgangspunten GGZ terrein 2009/2015: Intraurele patiënten: Abulante patiënten: o in 2009: 150 o in 2015: 150 Personeel: o in 2009: 924 o in 2015: 865 Gezien de aard van het GGZ-terrein is aangenoen dat de personen zowel in de dag als in de nacht 100% aanwezig zijn op het terrein.

23 Bijlage 3 RBMII bestanden

24 Rapportage EV GGZ terrein Assen 2009 Versie: Build: 247 Releasedatu: Datu: , tijd: 17:07:01

25 Project: EV GGZ terrein Assen Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa EV GGZ terrein Assen 2009 Oschrijving EV GGZ terrein Assen 2009 Modaliteit Spoor Weerfile Eelde Totale lengte van de route 1808 Berekend PR noch GR Geiddelde afstand tot de contouren Contour 1/j Afstand 10-5 Niet aanwezig 10-6 Niet aanwezig 10-7 Niet aanwezig 10-8 Niet aanwezig Oppervlak onder de contouren Contour 1/j Oppervlak 10-5 Niet aanwezig 10-6 Niet aanwezig 10-7 Niet aanwezig 10-8 Niet aanwezig 1.2 Versies Onderdeel Versie Datu RBM_II.exe Build: /10/2008 Paraeters /10/2008 Weer Scenariobestand Stoffenbestand v Helpbestand Systeedatu Werkgebied Punt X-waarde Y-Waarde Linksonder

26 Project: EV GGZ terrein Assen Rechtsboven Algeene gegegevens Eigenschap Waarde Projectnaa EV GGZ terrein Assen 2009 Oschrijving huidige situatie Extra inforatie Geen inforatie Projectcode HA78 Datu afronding Niet ingevuld Uitgevoerd door Analist G.A. van der Veen Telefoon E-ail gre.vanderveen@oranjewoud.nl Bedrijf Oranjewoud/Save Postadres postbus 24 Postcode 8440AA Plaats Heerenveen In opdracht van Naa B gel Hajea Telefoon E-ail Organisatie contactpersoon Postadres Vaart NZ 50 Postcode 9402GN Plaats Assen check Niet ingevuld Weer: Eelde Weerstation Eelde Specificaties CPR 18E pag Aantal windrichtingen 12 Aantal weersklassen 6 Begin van de dag (hh:) 08:00 Begin van de nacht (hh:) 18:30 Meteo gegevens Meteo gegevens Stabiliteit B D D D E F Windsnelh. /s 3,0 1,5 5,0 9,0 5,0 1,5 6:0 o/o 1,800 0,900 1,800 1,000 0,000 0,000 0:1 o/o 2,400 1,100 1,700 1,100 0,000 0,000 1:1 o/o 2,600 1,000 2,000 1,900 0,000 0,000 1:2 o/o 2,600 1,100 2,100 2,100 0,000 0,000 2:2 o/o 2,100 0,900 1,700 1,500 0,000 0,000 2:3 o/o 1,200 0,800 1,400 0,800 0,000 0,000 3:3 o/o 1,500 1,100 2,500 2,200 0,000 0,000 3:4 o/o 1,700 1,200 3,900 5,500 0,000 0,000 4:4 o/o 1,600 1,100 3,900 7,900 0,000 0,000 4:5 o/o 1,900 1,100 3,600 6,100 0,000 0,000 5:5 o/o 1,500 1,000 2,900 3,400 0,000 0,000 5:6 o/o 1,500 0,900 2,300 2,200 0,000 0,000 Meteo gegevens

27 Project: EV GGZ terrein Assen Stabiliteit B D D D E F Windsnelh. /s 3,0 1,5 5,0 9,0 5,0 1,5 6:0 o/o 0,000 0,900 0,700 0,300 0,300 1,400 0:1 o/o 0,000 1,200 1,000 0,300 0,700 2,200 1:1 o/o 0,000 1,100 2,000 1,400 1,300 2,800 1:2 o/o 0,000 1,200 2,200 1,500 1,500 2,600 2:2 o/o 0,000 1,400 1,800 1,000 0,900 2,200 2:3 o/o 0,000 1,200 1,400 0,700 0,500 1,700 3:3 o/o 0,000 1,500 2,700 2,000 0,900 2,000 3:4 o/o 0,000 1,800 4,600 4,500 1,600 2,500 4:4 o/o 0,000 1,500 4,000 5,200 1,600 2,300 4:5 o/o 0,000 1,700 2,800 2,700 1,100 2,600 5:5 o/o 0,000 1,400 1,500 1,200 0,400 1,800 5:6 o/o 0,000 0,900 1,100 0,600 0,300 0,200 2 Situatie plot + PR-contouren Figuur 1 3 Groepsrisico s Geen groepsrisico berekend

28 Project: EV GGZ terrein Assen Route en transportgegevens 4.1 Spoorroute: traject 3 Eigenschap Waarde Unit Oschrijving geen wissels/geen ow Type spoorwegtraject Hoge snelheid Breedte 8 Frequentie (1/vtg.k) 2,772E-008 Beginpunt is eindpunt voorgaand traject Niet waar Coordinaten X (rd) Y (rd) , , , ,96 Transport van voorgaand traject Transport Niet waar Stof Aantal transp. Transp. iddel Transp. overdag Transp. werkweek 1/jaar o/o o/o Aantal C3 wagons A (brandbare gassen) B2 (giftige gassen) C3 (zeer brandbare vloeistoffen) D3 (giftige vloeistoffen) D4 (zeer giftige vloeistoffen) Wissels 1430 SKW druk (bonte trein) 33 71,4 3,4 910 SKW druk (bont 33 71,4 3,4 trein) 5620 SKW vloeistof 33 71,4 NVT 1110 SKW zeer giftige vloeistof 180 SKW zeer giftige vloeistof Nee 33 71,4 NVT 33 71,4 NVT Aantal overgangen 0 1/k Lengte Spoorroute: traject 2 Eigenschap Waarde Unit Oschrijving wissels/ 1 ow Type spoorwegtraject Hoge snelheid Breedte 8 Frequentie (1/vtg.k) 6,872E-008 Beginpunt is eindpunt voorgaand traject Waar Coordinaten X (rd) Y (rd) , , , ,85 Transport van voorgaand traject Transport Waar

29 Project: EV GGZ terrein Assen Stof Aantal transp. Transp. iddel Transp. overdag Transp. werkweek 1/jaar o/o o/o Aantal C3 wagons A (brandbare gassen) B2 (giftige gassen) C3 (zeer brandbare vloeistoffen) D3 (giftige vloeistoffen) D4 (zeer giftige vloeistoffen) Wissels 1430 SKW druk (bonte trein) 33 71,4 3,4 910 SKW druk (bont 33 71,4 3,4 trein) 5620 SKW vloeistof 33 71,4 NVT 1110 SKW zeer giftige vloeistof 180 SKW zeer giftige vloeistof Ja 33 71,4 NVT 33 71,4 NVT Aantal overgangen 1 1/k Lengte Spoorroute: traject 1 Eigenschap Waarde Unit Oschrijving wissels/ 2 ow Type spoorwegtraject Hoge snelheid Breedte 8 Frequentie (1/vtg.k) 7,672E-008 Beginpunt is eindpunt voorgaand traject Waar Coordinaten X (rd) Y (rd) , , , , , , , ,90 Transport van voorgaand traject Transport Waar Stof Aantal transp. Transp. iddel Transp. overdag Transp. werkweek 1/jaar o/o o/o Aantal C3 wagons A (brandbare gassen) B2 (giftige gassen) C3 (zeer brandbare vloeistoffen) D3 (giftige vloeistoffen) D4 (zeer giftige vloeistoffen) Wissels 1430 SKW druk (bonte trein) 33 71,4 3,4 910 SKW druk (bont 33 71,4 3,4 trein) 5620 SKW vloeistof 33 71,4 NVT 1110 SKW zeer giftige vloeistof 180 SKW zeer giftige vloeistof Ja 33 71,4 NVT 33 71,4 NVT Aantal overgangen 2 1/k Lengte 513

30 Project: EV GGZ terrein Assen Standaard bebouwing 5.1 vak 1 Naa vak 1 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 72 woningen Y (rd) , , , , , , , ,41 Aantal ensen Dag 446,4 Nacht 898,1 Oppervlak 1926, vak 2 Naa vak 2 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 86 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , ,40 Aantal ensen Dag 74,5 Nacht 149

31 Project: EV GGZ terrein Assen Oppervlak 13825,4 5.3 vak 3 Naa vak 3 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 96 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , ,25 Aantal ensen Dag 154,7 Nacht 309,4 Oppervlak 7434, vak 4 Naa vak 4 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 48 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,16 Aantal ensen Dag 30,32

32 Project: EV GGZ terrein Assen Nacht 60,11 Oppervlak 19131,3 5.5 vak 5 Naa vak 5 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 48 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , ,81 Aantal ensen Dag 127,5 Nacht 252,8 Oppervlak 4549, vak 7 Naa vak 7 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 88 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,34

33 Project: EV GGZ terrein Assen , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,71 Aantal ensen Dag 49,72 Nacht 98,98 Oppervlak 21318,1 5.7 vak 8 Naa vak 8 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 20 woningen Y (rd) , , , , , , , , , ,73 Aantal ensen Dag 265,3 Nacht 530,6 Oppervlak 904,653

34 Project: EV GGZ terrein Assen vak 9 Naa vak 9 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 85 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , ,20 Aantal ensen Dag 53,57 Nacht 107,1 Oppervlak 19041,7 5.9 vak 10 Naa vak 10 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 12 woningen Y (rd) , , , , , , , ,43 Aantal ensen Dag 35,04 Nacht 72,59 Oppervlak 3995,16

35 Project: EV GGZ terrein Assen vak 11 Naa vak 11 Oschrijving X (rd) Aasen Oost, 23 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , ,24 Aantal ensen Dag 35,64 Nacht 70 Oppervlak 7856, vak 12 Naa vak 12 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 9 woningen Y (rd) , , , , , , , ,87 Aantal ensen Dag 170 Nacht 340 Oppervlak 647,15

36 Project: EV GGZ terrein Assen vak 13 Naa vak 13 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 15 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , ,30 Aantal ensen Dag 115,1 Nacht 230,2 Oppervlak 1564, vak 14 Naa vak 14 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 4 woningen Y (rd) , , , , , , , ,24 Aantal ensen Dag 21,32 Nacht 42,64 Oppervlak 2345,08

37 Project: EV GGZ terrein Assen vak 15 Naa vak 15 Oschrijving X (rd) Assen Oost, vooralige Ericaschool, aatschappelijke doeleinden Y (rd) , , , , , , , ,46 Aantal ensen Dag 35 Nacht 35 Oppervlak 5769, vak 16 Naa vak 16 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 64 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,60 Aantal ensen Dag 26,29 Nacht 52,57

38 Project: EV GGZ terrein Assen Oppervlak 29291, vak 17 Naa vak 17 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 25 woningen Y (rd) , , , , , , , , , ,22 Aantal ensen Dag 96,95 Nacht 193,9 Oppervlak 3094, vak 18 Naa vak 18 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 8 woningen stichting de noorderbrug wonen Anreperstraat Y (rd) , , , , , , , ,27 Aantal ensen Dag 111,9 Nacht 212,6 Oppervlak 893,695

39 Project: EV GGZ terrein Assen vak 19 Naa vak 19 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 14 woningen Y (rd) , , , , , , , ,09 Aantal ensen Dag 46,1 Nacht 92,2 Oppervlak 3687, vak 20 Naa vak 20 Oschrijving X (rd) WZA, ziekenhuis Y (rd) , , , , , , , , , , , , , ,43 Aantal ensen Dag 150,9 Nacht 73,63 Oppervlak 60438,1

40 Project: EV GGZ terrein Assen vak 21 Naa vak 21 Oschrijving X (rd) Assen Zuid, bedrijventerrein Schepersaat (groothandel, transport, distributie) Y (rd) , , , , , , , , , , , , , ,36 Aantal ensen Dag 15 Nacht 3 Oppervlak Vak 22 Naa Vak 22 Oschrijving X (rd) Assen Zuid, kantoren (Na), overige diensverlening Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,30

41 Project: EV GGZ terrein Assen Aantal ensen Dag 35 Nacht 4 Oppervlak Vak 23 Naa Vak 23 Oschrijving X (rd) Assen Zuid, 40 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,20 Aantal ensen Dag 8,492 Nacht 16,98 Oppervlak 56522,4

42 Project: EV GGZ terrein Assen Vak 24 Naa Vak 24 Oschrijving X (rd) GBKN, Kantoren, overige dienstverlening Y (rd) , , , , , , , ,39 Aantal ensen Dag 35 Nacht 4 Oppervlak 11158, Vak 25 Naa Vak 25 Oschrijving X (rd) GBKN, Station Y (rd) , , , , , , , ,01 Aantal ensen Dag 0 Nacht 0 Oppervlak 14107,3

43 Project: EV GGZ terrein Assen Vak 26 Naa Vak 26 Oschrijving X (rd) GBKN, 70 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,54 Aantal ensen Dag 218,6 Nacht 437,1 Oppervlak 3843, Vak 27 Naa Vak 27 Oschrijving X (rd) GBKN, 63 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,25

44 Project: EV GGZ terrein Assen Aantal ensen Dag 21,93 Nacht 43,58 Oppervlak 34647, Vak 28 Naa Vak 28 Oschrijving X (rd) GBKN, 50 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , ,65 Aantal ensen Dag 97,49 Nacht 195 Oppervlak 6154, Vak 29 Naa Vak 29 Oschrijving Boeijenoord, 400 clienten, 1200 edewerkers X (rd) Y (rd) , , , , , , , , , , , , , ,42

45 Project: EV GGZ terrein Assen , , , , , , , ,58 Aantal ensen Dag 28,47 Nacht 13,88 Oppervlak vak 30 Naa vak 30 Oschrijving X (rd) Buitengebied, 1 p/h Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,50 Aantal ensen Dag 1 Nacht 1 Oppervlak 3,2932E006

46 Project: EV GGZ terrein Assen Vak 31 Naa Vak 31 Oschrijving X (rd) Buitengebied, 1 p/h Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,35 Aantal ensen Dag 1 Nacht 1 Oppervlak 1,7072E Vak 32 Naa Vak 32 Oschrijving X (rd) rustige woonwijk, 25 p/h Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,69

47 Project: EV GGZ terrein Assen , , , , , , , ,02 Aantal ensen Dag 13 Nacht 25 Oppervlak 97609, Vak 33 Naa Vak 33 Oschrijving X (rd) Drukke Woonwijk, 70 p/h Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,50 Aantal ensen Dag 35 Nacht 70 Oppervlak

48 Project: EV GGZ terrein Assen Vak 34 Naa Vak 34 Oschrijving X (rd) Drukke Woonwijk, 70 p/h Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,83 Aantal ensen Dag 35 Nacht 70 Oppervlak Vak 35 Naa Vak 35 Oschrijving X (rd) Drukke Woonwijk, 70 p/h Y (rd) , , , , , , , , , , , , , ,50 Aantal ensen Dag 35 Nacht 70

49 Project: EV GGZ terrein Assen Oppervlak Vak 36 Naa Vak 36 Oschrijving X (rd) Drukke Woonwijk, 70 p/h Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,60 Aantal ensen Dag 35 Nacht 70 Oppervlak Vak 37 Naa Vak 37 Oschrijving X (rd) Stadsbebouwing, 120 p/h Y (rd) , , , , , , , ,97 Aantal ensen Dag 60 Nacht 120

50 Project: EV GGZ terrein Assen Oppervlak GGZ Lindenlaan Naa GGZ Lindenlaan Oschrijving 90 X (rd) Y (rd) , , , , , , , , , , , , , ,60 Aantal ensen Dag 99,25 Nacht 99,25 Oppervlak 9068, GGZ De Olle Naa GGZ De Olle Oschrijving 13 X (rd) Y (rd) , , , , , , , ,41 Aantal ensen Dag 12,72 Nacht 12,72

51 Project: EV GGZ terrein Assen Oppervlak 10223, GGZ De Kliop Naa GGZ De Kliop Oschrijving 12 X (rd) Y (rd) , , , , , , , ,74 Aantal ensen Dag 52,71 Nacht 52,71 Oppervlak 2276, GGZ De Vlint Naa GGZ De Vlint Oschrijving 36 X (rd) Y (rd) , , , , , , , , , , , , , ,43 Aantal ensen Dag 69,6 Nacht 69,6 Oppervlak 5172,34

52 Project: EV GGZ terrein Assen GGZ Hoge Wal Naa GGZ Hoge Wal Oschrijving 27 X (rd) Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , ,34 Aantal ensen Dag 31,25 Nacht 31,25 Oppervlak 8641, GGZ Calendula Naa GGZ Calendula Oschrijving 2 X (rd) Y (rd) , , , , , , , ,80 Aantal ensen Dag 20,64 Nacht 20,64 Oppervlak 968,802

53 Project: EV GGZ terrein Assen GGZ De Vierackes/De Boog Naa GGZ De Vierackes/De Boog Oschrijving 153 X (rd) Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,70 Aantal ensen Dag 67,75 Nacht 67,75 Oppervlak 22581, GGZ De Meander Naa GGZ De Meander Oschrijving 35 X (rd) Y (rd) , , , , , , , , , , , ,89 Aantal ensen Dag 74,15 Nacht 74,15

54 Project: EV GGZ terrein Assen Oppervlak 4720, GGZ Opnae paviljoen Naa GGZ Opnae paviljoen Oschrijving 45 X (rd) Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,50 Aantal ensen Dag 42,77 Nacht 42,77 Oppervlak 10522, GGZ De Wieken Naa GGZ De Wieken Oschrijving 58 X (rd) Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,46 Aantal ensen

55 Project: EV GGZ terrein Assen Dag 59,87 Nacht 59,87 Oppervlak 9687, GGZ FPK Naa GGZ FPK Oschrijving 73 X (rd) Y (rd) , , , , , , , , , , , ,06 Aantal ensen Dag 35,36 Nacht 35,36 Oppervlak 20643, GGZ Denneweg Naa Oschrijving X (rd) GGZ Denneweg personeel + abulante patienten Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,22

56 Project: EV GGZ terrein Assen , , , , , ,03 Aantal ensen Dag 22,81 Nacht 22,81 Oppervlak Bedrijven dagdienst 6.1 vak 6 Naa vak 6 Oschrijving X (rd) Assen Oost, kantoren Bedrijven (dagdienst) Y (rd) , , , , , , , , , , , ,74 Aantal ensen Dag 35 Nacht Dag 0,05 Nacht Oppervlak 2270,52

57 Rapportage EV GGZ terrein Assen situatie 2015 Versie: Build: 247 Releasedatu: Datu: , tijd: 15:28:35

58 Project: EV GGZ terrein Assen situatie Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa EV GGZ terrein Assen situatie 2015 Oschrijving EV GGZ terrein Assen situatie 2015 Modaliteit Spoor Weerfile Eelde Totale lengte van de route 1812 Berekend PR noch GR Geiddelde afstand tot de contouren Contour 1/j Afstand 10-5 Niet aanwezig 10-6 Niet aanwezig 10-7 Niet aanwezig 10-8 Niet aanwezig Oppervlak onder de contouren Contour 1/j Oppervlak 10-5 Niet aanwezig 10-6 Niet aanwezig 10-7 Niet aanwezig 10-8 Niet aanwezig 1.2 Versies Onderdeel Versie Datu RBM_II.exe Build: /10/2008 Paraeters /10/2008 Weer Scenariobestand Stoffenbestand v Helpbestand Systeedatu Werkgebied Punt X-waarde Y-Waarde Linksonder

59 Project: EV GGZ terrein Assen situatie Rechtsboven Algeene gegegevens Eigenschap Waarde Projectnaa EV GGZ terrein Assen situatie 2015 Oschrijving huidige situatie Extra inforatie Geen inforatie Projectcode HA78 Datu afronding Niet ingevuld Uitgevoerd door Analist G.A. van der Veen Telefoon E-ail gre.vanderveen@oranjewoud.nl Bedrijf Oranjewoud/Save Postadres postbus 24 Postcode 8440AA Plaats Heerenveen In opdracht van Naa B gel Hajea Telefoon E-ail Organisatie contactpersoon Postadres Vaart NZ 50 Postcode 9402GN Plaats Assen check Niet ingevuld Weer: Eelde Weerstation Eelde Specificaties CPR 18E pag Aantal windrichtingen 12 Aantal weersklassen 6 Begin van de dag (hh:) 08:00 Begin van de nacht (hh:) 18:30 Meteo gegevens Meteo gegevens Stabiliteit B D D D E F Windsnelh. /s 3,0 1,5 5,0 9,0 5,0 1,5 6:0 o/o 1,800 0,900 1,800 1,000 0,000 0,000 0:1 o/o 2,400 1,100 1,700 1,100 0,000 0,000 1:1 o/o 2,600 1,000 2,000 1,900 0,000 0,000 1:2 o/o 2,600 1,100 2,100 2,100 0,000 0,000 2:2 o/o 2,100 0,900 1,700 1,500 0,000 0,000 2:3 o/o 1,200 0,800 1,400 0,800 0,000 0,000 3:3 o/o 1,500 1,100 2,500 2,200 0,000 0,000 3:4 o/o 1,700 1,200 3,900 5,500 0,000 0,000 4:4 o/o 1,600 1,100 3,900 7,900 0,000 0,000 4:5 o/o 1,900 1,100 3,600 6,100 0,000 0,000 5:5 o/o 1,500 1,000 2,900 3,400 0,000 0,000 5:6 o/o 1,500 0,900 2,300 2,200 0,000 0,000 Meteo gegevens

60 Project: EV GGZ terrein Assen situatie Stabiliteit B D D D E F Windsnelh. /s 3,0 1,5 5,0 9,0 5,0 1,5 6:0 o/o 0,000 0,900 0,700 0,300 0,300 1,400 0:1 o/o 0,000 1,200 1,000 0,300 0,700 2,200 1:1 o/o 0,000 1,100 2,000 1,400 1,300 2,800 1:2 o/o 0,000 1,200 2,200 1,500 1,500 2,600 2:2 o/o 0,000 1,400 1,800 1,000 0,900 2,200 2:3 o/o 0,000 1,200 1,400 0,700 0,500 1,700 3:3 o/o 0,000 1,500 2,700 2,000 0,900 2,000 3:4 o/o 0,000 1,800 4,600 4,500 1,600 2,500 4:4 o/o 0,000 1,500 4,000 5,200 1,600 2,300 4:5 o/o 0,000 1,700 2,800 2,700 1,100 2,600 5:5 o/o 0,000 1,400 1,500 1,200 0,400 1,800 5:6 o/o 0,000 0,900 1,100 0,600 0,300 0,200 2 Situatie plot + PR-contouren Figuur 1

61 Project: EV GGZ terrein Assen situatie Groepsrisico s Geen groepsrisico berekend 4 Route en transportgegevens 4.1 Spoorroute: traject 3 Eigenschap Waarde Unit Oschrijving geen wissels/geen ow Type spoorwegtraject Hoge snelheid Breedte 8 Frequentie (1/vtg.k) 2,772E-008 Beginpunt is eindpunt voorgaand traject Niet waar Coordinaten X (rd) Y (rd) , , , ,96 Transport van voorgaand traject Transport Niet waar Stof Aantal transp. Transp. iddel Transp. overdag Transp. werkweek 1/jaar o/o o/o Aantal C3 wagons A (brandbare gassen) B2 (giftige gassen) C3 (zeer brandbare vloeistoffen) D3 (giftige vloeistoffen) D4 (zeer giftige vloeistoffen) Wissels 1430 SKW druk (bonte trein) 33 71,4 3,4 910 SKW druk (bont 33 71,4 3,4 trein) 5620 SKW vloeistof 33 71,4 NVT 1110 SKW zeer giftige vloeistof 180 SKW zeer giftige vloeistof Nee 33 71,4 NVT 33 71,4 NVT Aantal overgangen 0 1/k Lengte Spoorroute: traject 2 Eigenschap Waarde Unit Oschrijving wissels/ 1 ow Type spoorwegtraject Hoge snelheid Breedte 8 Frequentie (1/vtg.k) 6,872E-008 Beginpunt is eindpunt voorgaand traject Waar Coordinaten X (rd) Y (rd) , ,96

62 Project: EV GGZ terrein Assen situatie , ,85 Transport van voorgaand traject Transport Waar Stof Aantal transp. Transp. iddel Transp. overdag Transp. werkweek 1/jaar o/o o/o Aantal C3 wagons A (brandbare gassen) B2 (giftige gassen) C3 (zeer brandbare vloeistoffen) D3 (giftige vloeistoffen) D4 (zeer giftige vloeistoffen) Wissels 1430 SKW druk (bonte trein) 33 71,4 3,4 910 SKW druk (bont 33 71,4 3,4 trein) 5620 SKW vloeistof 33 71,4 NVT 1110 SKW zeer giftige vloeistof 180 SKW zeer giftige vloeistof Ja 33 71,4 NVT 33 71,4 NVT Aantal overgangen 1 1/k Lengte Spoorroute: traject 1 Eigenschap Waarde Unit Oschrijving wissels/ 2 ow Type spoorwegtraject Hoge snelheid Breedte 8 Frequentie (1/vtg.k) 7,672E-008 Beginpunt is eindpunt voorgaand traject Waar Coordinaten X (rd) Y (rd) , , , , , , , ,90 Transport van voorgaand traject Transport Waar Stof Aantal transp. Transp. iddel Transp. overdag Transp. werkweek A (brandbare gassen) B2 (giftige gassen) C3 (zeer brandbare vloeistoffen) D3 (giftige vloeistoffen) D4 (zeer giftige vloeistoffen) Wissels 1/jaar o/o o/o Aantal C3 wagons 1430 SKW druk (bonte trein) 33 71,4 3,4 910 SKW druk (bont 33 71,4 3,4 trein) 5620 SKW vloeistof 33 71,4 NVT 1110 SKW zeer giftige vloeistof 180 SKW zeer giftige vloeistof Ja 33 71,4 NVT 33 71,4 NVT Aantal overgangen 2 1/k

63 Project: EV GGZ terrein Assen situatie Lengte Standaard bebouwing 5.1 vak 1 Naa vak 1 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 72 woningen Y (rd) , , , , , , , ,41 Aantal ensen Dag 446,4 Nacht 898,1 Oppervlak 1926, vak 2 Naa vak 2 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 86 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , ,40 Aantal ensen Dag 74,5 Nacht 149

64 Project: EV GGZ terrein Assen situatie Oppervlak 13825,4 5.3 vak 3 Naa vak 3 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 96 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , ,25 Aantal ensen Dag 154,7 Nacht 309,4 Oppervlak 7434, vak 4 Naa vak 4 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 48 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,16 Aantal ensen

65 Project: EV GGZ terrein Assen situatie Dag 30,32 Nacht 60,11 Oppervlak 19131,3 5.5 vak 5 Naa vak 5 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 48 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , ,81 Aantal ensen Dag 127,5 Nacht 252,8 Oppervlak 4549, vak 7 Naa vak 7 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 88 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,02

66 Project: EV GGZ terrein Assen situatie , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,71 Aantal ensen Dag 49,72 Nacht 98,98 Oppervlak 21318,1 5.7 vak 8 Naa vak 8 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 20 woningen Y (rd) , , , , , , , , , ,73 Aantal ensen Dag 265,3 Nacht 530,6 Oppervlak 904,653

67 Project: EV GGZ terrein Assen situatie vak 9 Naa vak 9 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 85 woningen Y (rd) , , , , , , , , , , , ,20 Aantal ensen Dag 53,57 Nacht 107,1 Oppervlak 19041,7 5.9 vak 10 Naa vak 10 Oschrijving X (rd) Assen Oost, 12 woningen Y (rd) , , , , , , , ,43 Aantal ensen Dag 35,04 Nacht 72,59 Oppervlak 3995,16

Rapportage Bestemmingsplan FPDV bestaande situatie

Rapportage Bestemmingsplan FPDV bestaande situatie Rapportage Besteingsplan FPDV bestaande situatie Versie: 1.3.0 Build: 247 Releasedatu: 30-10-2008 Datu: 12-4-2010, tijd: 11:09:59 Project: Besteingsplan FPDV bestaande situatie 2 1 Projectgegevens 1.1

Nadere informatie

Rapportage Plan Droste Tuindorpstraat

Rapportage Plan Droste Tuindorpstraat Rapportage Plan Droste Tuindorpstraat Versie: 1.2.1 Build: 222 Releasedatu: 5-5-2008 Datu: 16-10-2009, tijd: 16:17:21 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Plan Droste Tuindorpstraat Oschrijving

Nadere informatie

Rapportage Amersfoort Oost

Rapportage Amersfoort Oost Rapportage Aersfoort Oost Versie: 2.0.0 Build: 270 Releasedatu: 28-11-2011 Datu: 10-4-2012, tijd: 14:01:57 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Aersfoort Oost Aersfoort Oost Modaliteit Spoor

Nadere informatie

Rapportage BP Soesterkwartier

Rapportage BP Soesterkwartier Rapportage BP Soesterkwartier Versie: 1.3.0 Build: 247 Releasedatu: 30-10-2008 Datu: 28-10-2011, tijd: 15:35:11 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa BP Soesterkwartier Oschrijving BP Soesterkwartier

Nadere informatie

Rapportage BP Overgooi

Rapportage BP Overgooi Rapportage BP Overgooi Versie: 1.3.0 Build: 247 Releasedatu: 30-10-2008 atu: 12-8-2011, tijd: 12:30:58 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Oschrijving Modaliteit Weerfile Totale lengte van de

Nadere informatie

Rapportage Niet ingevuld

Rapportage Niet ingevuld Rapportage Versie: 1.3.0 Build: 247 Releasedatu: 30-10-2008 atu: 12-8-2011, tijd: 12:09:05 Project: 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Modaliteit Weerfile Totale lengte van de route Berekend

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse

Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheid transportroute A4/A58 Kwantitatieve Risicoanalyse In kader van actualisatie besteingsplan Buitengebied, 1 e herziening Matteburgh en Boerderij Lindonk Externe veiligheid transportroute

Nadere informatie

Rapportage Borgerhof

Rapportage Borgerhof Rapportage Versie: 2.3.0 Build: 535 Releasedatu: atu: 07/10/2014, tijd: 13:19:13 Project: 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Modaliteit Weerfile Totale lengte van de route Berekend Geiddelde

Nadere informatie

Rapportage BP Noorderplassen

Rapportage BP Noorderplassen Rapportage BP Noorderplassen Versie: 1.3.0 Build: 247 Releasedatu: 30-10-2008 Datu: 5-3-2012, tijd: 15:56:36 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Modaliteit Weerfile Totale lengte van de route

Nadere informatie

Rapportage BP Realiteit

Rapportage BP Realiteit Rapportage BP Realiteit Versie: 1.3.0 Build: 247 Releasedatu: 30-10-2008 Datu: 29-3-2011, tijd: 11:18:39 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Modaliteit Weerfile Totale lengte van de route Berekend

Nadere informatie

Rapportage Berg Utrechtseweg Spoor

Rapportage Berg Utrechtseweg Spoor Rapportage Berg Utrechtseweg Spoor Versie:.. Build: 7 Releasedatu: 8-11-11 Datu: 16-3-1, tijd: 11:16: 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting de Projectnaa Oschrijving Modaliteit Weerfile Totale lengte van de

Nadere informatie

Rapportage Meerstad-Midden West

Rapportage Meerstad-Midden West Rapportage Meerstad-Midden West Versie: 2..0 Build: 55 Releasedatu: 4--20 atu: 4-4-207, tijd: 8:05:0 2 Projectgegevens. Saenvatting Projectnaa Modaliteit Weerfile Totale lengte van de route Berekend Geiddelde

Nadere informatie

GEMEENTE TYNAARLO 25 AUGUSTUS 2011 ANALYSE EXTERNE VEILIGHEID SPOOR PARALLELWEG TYNAARLO

GEMEENTE TYNAARLO 25 AUGUSTUS 2011 ANALYSE EXTERNE VEILIGHEID SPOOR PARALLELWEG TYNAARLO GEMEENTE TYNAARLO 25 AUGUSTUS 2011 ANALYSE EXTERNE VEILIGHEID SPOOR PARALLELWEG TYNAARLO Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Leeswijzer... 2 Hoofdstuk 2 Beleid & Wet en Regelgeving...

Nadere informatie

Friesestraatweg Groningen. Groepsrisicobeschouwing

Friesestraatweg Groningen. Groepsrisicobeschouwing Project : Friesestraatweg Groningen Opdrachtgever : Aeres Milieu Projectnr. : M16 164 Referentie : QR/SL/M16 164.803 Datum : 10 juni 2016 Onderwerp : Groepsrisicobeschouwing 1. Inleiding In opdracht van

Nadere informatie

Risicoberekening vervoer gevaarlijke stoffen Randweg Zundert

Risicoberekening vervoer gevaarlijke stoffen Randweg Zundert Risicoberekening vervoer gevaarlijke stoffen projectnr. 196747 revisie 00 december 2010 Opdrachtgever Gemeente Zundert datum vrijgave beschrijving revisie 00 goedkeuring vrijgave December 2010 Menno de

Nadere informatie

Rapportage BP bedrijventerreinen

Rapportage BP bedrijventerreinen Rapportage BP bedrijventerreinen Versie: 2.0.0 Build: 2 Releasedatu: 28-11-2011 atu: 8-5-2012, tijd: 13:14:36 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Modaliteit Weerfile Totale lengte van de route

Nadere informatie

Onderzoek Externe Veiligheid voorgenomen Doornroosje-complex

Onderzoek Externe Veiligheid voorgenomen Doornroosje-complex Onderzoek Externe Veiligheid voorgenoen Doornroosje-coplex Geeente Nijegen 19 noveber 2010 Definitief rapport 9W2050.01 SAMENVATTING Binnen het stationsgebied van de geeente Nijegen bestaan de plannen

Nadere informatie

Rapportage Nieuwland

Rapportage Nieuwland Rapportage Versie: 2.3.0 Build: 535 Releasedatu: 14-11-2013 atu: 27-10-2014, tijd: 9:00:42 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Oschrijving Modaliteit Weerfile Totale lengte van de route Berekend

Nadere informatie

Rapportage Vathorst en Hooglanderveen

Rapportage Vathorst en Hooglanderveen Rapportage Vathorst en Hooglanderveen Versie:..0 Build: 503 Releasedatum: 4-8-01 Datum: 4-9-01, tijd: 13:5:53 1 Projectgegevens 1.1 Samenvatting Projectnaam Modaliteit Weerfile Totale lengte van de route

Nadere informatie

Rapportage Maintenance Value Park berekening GR huidige situatie

Rapportage Maintenance Value Park berekening GR huidige situatie Rapportage Maintenance Value Park berekening GR huidige situatie Versie: 2.2.0 Build: 503 Releasedatum: 24-Aug-12 Datum: 01-Mar-13, tijd: 09:41:34 2 1 Projectgegevens 1.1 Samenvatting Projectnaam Maintenance

Nadere informatie

Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen per spoor

Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen per spoor Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen per spoor Bestemmingsplan Molenstraat, gemeente Best projectnr. 204395 mei 2010 Auteur ing. Kim den Otter Opdrachtgever Gemeente Best t.a.v. de heer Krijger

Nadere informatie

NOTITIE QRA QUICKSCAN ERMELO

NOTITIE QRA QUICKSCAN ERMELO NOTITIE QRA QUICKSCAN ERMELO Project : Gemeente Ermelo Kerklaan-postlaantje Onderwerp : Quickscan QRA spoor Referentie : GERW-N-1-0 Datum : 7 november 2016 Auteur : H.J. van Horssen BSc 1 Inleiding In

Nadere informatie

QRA's Zeedijk Lemmer Kwantitatieve risicoanalyses Zeedijk, A6 en Rondweg

QRA's Zeedijk Lemmer Kwantitatieve risicoanalyses Zeedijk, A6 en Rondweg QRA's Zeedijk Leer Kwantitatieve risicoanalyses Zeedijk, A6 en Rondweg projectnr. 237684 revisie 0.1 noveber 2011 Auteur M. Beteras MSc. Opdrachtgever Ter Steege Vastgoed T.a.v. de heer ir. S.D. Werner

Nadere informatie

Rapportage 47 woningen OBV

Rapportage 47 woningen OBV Rapportage 47 woningen OBV Versie: 2.0.0 Build: 270 Releasedatum: 28-11-2011 Datum: 15-8-2012, tijd: 13:35:57 2 1 Projectgegevens 1.1 Samenvatting Projectnaam 47 woningen OBV 47 woningen OBV Modaliteit

Nadere informatie

Rapportage. Maintenance Value Park berekening GR toekomstige situa. Versie: Build: 503 Releasedatum: 24-Aug-12 Datum: 22-Nov-13, tijd: 16:05:23

Rapportage. Maintenance Value Park berekening GR toekomstige situa. Versie: Build: 503 Releasedatum: 24-Aug-12 Datum: 22-Nov-13, tijd: 16:05:23 Rapportage Maintenance Value Park berekening GR toekomstige situa Versie: 2.2.0 Build: 503 Releasedatum: 24-Aug-2 Datum: 22-Nov-3, tijd: 6:05:23 2 Projectgegevens. Samenvatting Projectnaam Maintenance

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Overzicht van bedrijfsactiviteiten in of vanuit woningen, niet milieurelevant*, Bestemmingsplan Noordgeest, opgesteld 27 april 2009

BIJLAGE 1. Overzicht van bedrijfsactiviteiten in of vanuit woningen, niet milieurelevant*, Bestemmingsplan Noordgeest, opgesteld 27 april 2009 BIJLAGE 1 Bedrijven en ilieuzonering (Aanwezige bedrijven binnen het plangebied) (Bedrijfsactiviteiten in of vanuit woningen binnen het plangebied) (Aanwezige bedrijven in een gebied van 100 eter rondo

Nadere informatie

Kazerneterrein Venlo-Blerick QRA spoorlijn Venlo - Eindhoven

Kazerneterrein Venlo-Blerick QRA spoorlijn Venlo - Eindhoven Kazerneterrein Venlo-Blerick QRA spoorlijn Venlo - Eindhoven projectnr. 232989 revisie 03 16 januari 2012 Auteur M. de Jonge F. Kriellaars Opdrachtgever Gemeente Venlo Afdeling Milieu t.a.v. de heer ing.

Nadere informatie

Actualisatieonderzoek Externe Veiligheid Eilandweg. Eilandweg Broek in Waterland

Actualisatieonderzoek Externe Veiligheid Eilandweg. Eilandweg Broek in Waterland Actualisatieonderzoek Externe Veiligheid Eilandweg Eilandweg Broek in Waterland 24 juli 2009 Kenerk R001-4666740EBJ-ya-V02-NL Verantwoording Titel Externe Veiligheid Eilandweg Opdrachtgever Geeente Waterland

Nadere informatie

Opdrachtgever Gemeente Zaltbommel Postbus DA Zaltbommel. Risicoberekening A2 tbv bestemmingsplan 'Zaltbommel, Van Voordenpark'

Opdrachtgever Gemeente Zaltbommel Postbus DA Zaltbommel. Risicoberekening A2 tbv bestemmingsplan 'Zaltbommel, Van Voordenpark' tbv bestemmingsplan 'Zaltbommel, Van Voordenpark' revisie 3 auteur(s) Tom van der Linde Opdrachtgever Gemeente Zaltbommel Postbus 1.2 53 DA Zaltbommel datum vrijgave beschrijving revisie 3.1 goedkeuring

Nadere informatie

Opdrachtgever Gemeente Zaltbommel Postbus DA Zaltbommel. Risicoberekening A2 tbv bestemmingsplan 'Zaltbommel, Van Voordenpark'

Opdrachtgever Gemeente Zaltbommel Postbus DA Zaltbommel. Risicoberekening A2 tbv bestemmingsplan 'Zaltbommel, Van Voordenpark' tbv bestemmingsplan 'Zaltbommel, Van Voordenpark' projectnr. 219575 revisie 03.1 auteur(s) Tom van der Linde Opdrachtgever Gemeente Zaltbommel Postbus 10.002 5300 DA Zaltbommel datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

Rapportage Berg Utrechtseweg Spoor

Rapportage Berg Utrechtseweg Spoor Rapportage Berg Utrechtseweg Spoor Versie:.. Build: 7 Releasedatu: 8-11-11 Datu: 15-3-1, tijd: 15:3:53 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting de Projectnaa Oschrijving Modaliteit Weerfile Totale lengte van

Nadere informatie

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 2787 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 2787 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's 1 Projectgegevens 1.1 Algeene gegevens 1.2 Versies Modaliteit Weg Weerfile Rotterda Totale lengte van de route 2787 Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's Onderdeel Versie Release datu RBMII.exe 1.1.1

Nadere informatie

Risicoberekeningen spoorvervoer Wierden Uitbreiding Albert Heijn Anjelierstraat 3

Risicoberekeningen spoorvervoer Wierden Uitbreiding Albert Heijn Anjelierstraat 3 Risicoberekeningen spoorvervoer Wierden Uitbreiding Albert Heijn Anjelierstraat 3 projectnr. 217962 100273 - HB28 revisie 02 8 april 2010 Save Postbus 321 7400 AH Deventer Opdrachtgever Brunsman Onroerend

Nadere informatie

$ &&3 ( 3 6'"## (!457 8 99# ( #!56, #)9 ( !" #" $ %%%!" #" 8 2 2'1! &!"## 6'"## : : #;9/+8"!# 5 47

$ &&3 ( 3 6'## (!457 8 99# ( #!56, #)9 ( ! # $ %%%! # 8 2 2'1! &!## 6'## : : #;9/+8!# 5 47 !" &# '! 1'22 ( )*)+",,)-./0 ( $ &&3 ( 3 2 &!"## ( 2 ( 455 '" 6'"## (!457 8 99# ( #!56, #)9 ( 8 2 2'1! &!"## 6'"## : : #;9/+8"!# 5 47!" #" $ %%%!" #" # #;9/+8"!# )22!&" )!#)+" 2?;!@&& A " # #$%& "; B=0/BB=6

Nadere informatie

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 996 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 996 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's 1 Projectgegevens 1.1 Algeene gegevens 1.2 Versies Modaliteit Weg Weerfile Rotterda Totale lengte van de route 996 Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's Onderdeel Versie Release datu RBMII.exe 1.1.1

Nadere informatie

Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen uitbreiding vakantiepark Koeveringsedijk 5

Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen uitbreiding vakantiepark Koeveringsedijk 5 Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen uitbreiding vakantiepark Koeveringsedijk 5 Transport over de A50 projectnr. 233615 revisie 01 oktober 2010 Auteur Ing. F.A.M. Kriellaars Opdrachtgever Gemeente

Nadere informatie

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 1717 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 1717 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's 1 Projectgegevens 1.1 Algeene gegevens 1.2 Versies Modaliteit Weg Weerfile Rotterda Totale lengte van de route 1717 Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's Onderdeel Versie Release datu RBMII.exe 1.1.1

Nadere informatie

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 996 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 996 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's 1 Projectgegevens 1.1 Algeene gegevens 1.2 Versies Modaliteit Weg Weerfile Rotterda Totale lengte van de route 996 Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's Onderdeel Versie Release datu RBMII.exe 1.1.1

Nadere informatie

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 6719 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 6719 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's 1 Projectgegevens 1.1 Algeene gegevens 1.2 Versies Modaliteit Weg Weerfile Rotterda Totale lengte van de route 6719 Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's Onderdeel Versie Release datu RBMII.exe 1.1.1

Nadere informatie

Bestemmingsplan Roodeschool - Eemshaven Risicoberekeningen vervoer gevaarlijke stoffen

Bestemmingsplan Roodeschool - Eemshaven Risicoberekeningen vervoer gevaarlijke stoffen Bestemmingsplan Roodeschool - Eemshaven Risicoberekeningen vervoer gevaarlijke stoffen projectnr. 268405.01 revisie 01 22 januari 2015 Opdrachtgever Railinfra Solutions in opdracht van ProRail Afdeling

Nadere informatie

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 1717 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 1717 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's 1 Projectgegevens 1.1 Algeene gegevens 1.2 Versies Modaliteit Weg Weerfile Rotterda Totale lengte van de route 1717 Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's Onderdeel Versie Release datu RBMII.exe 1.1.1

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening BP Bedrijventerreinen Door: R Polman

Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening BP Bedrijventerreinen Door: R Polman Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening BP Bedrijventerreinen Door: R Polan Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied... 4 2.2 Relevante leidingen... 4 2.3 Invloedsgebied...

Nadere informatie

Rapportage Meerstad-Midden West

Rapportage Meerstad-Midden West Rapportage Meerstad-Midden West Versie: 2.3.0 Build: 535 Releasedatum: 14-11-2013 atum: 14-4-2017, tijd: 18:09:23 2 1 Projectgegevens 1.1 Samenvatting Projectnaam Modaliteit Weerfile Totale lengte van

Nadere informatie

SAS VAN GENT Woonzorgcentrum Canadalaan. Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Sluiskil aansl. Zelzate (B)

SAS VAN GENT Woonzorgcentrum Canadalaan. Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Sluiskil aansl. Zelzate (B) SAS VAN GENT Woonzorgcentrum Canadalaan Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Sluiskil aansl. Zelzate (B) Sas van Gent Woonzorgcentrum Canadalaan Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Sluiskil aansl.

Nadere informatie

Rapportage A7 Oosterpoort

Rapportage A7 Oosterpoort Rapportage A7 Oosterpoort Versie: 1.3.0 Build: 247 Releasedatu: 30-10-2008 Datu: 20-1-2011, tijd: 9:10:27 2 1 Projectgegevens 1.1 Saenvatting Projectnaa Oschrijving Modaliteit Weerfile Totale lengte van

Nadere informatie

MER Wegomlegging N355 Zuidhorn

MER Wegomlegging N355 Zuidhorn Steunpunt externe veiligheid Groningen MER Wegolegging N355 Zuidhorn Inventarisatie externe veiligheid Opdrachtgever: B. Koster, geeente Zuidhorn Opgesteld door: W. Niessink Steunpunt externe veiligheid

Nadere informatie

Rapportage BP literatuurwijk/gooisekant na planbesluit

Rapportage BP literatuurwijk/gooisekant na planbesluit Rapportage BP literatuurwijk/gooisekant na planbesluit Versie: 2.3.0 Build: 535 Releasedatum: 14-11-2013 Datum: 3-5-2016, tijd: 9:46:14 2 1 Projectgegevens 1.1 Samenvatting Projectnaam BP literatuurwijk/gooisekant

Nadere informatie

QRA wegvervoer N329. Bestemmingsplan N329. Auteurs: G.A. van der Veen T.A. van der Linde. Opdrachtgever Gemeente Oss Postbus 5 5340 BA Oss

QRA wegvervoer N329. Bestemmingsplan N329. Auteurs: G.A. van der Veen T.A. van der Linde. Opdrachtgever Gemeente Oss Postbus 5 5340 BA Oss QRA wegvervoer N329 Bestemmingsplan N329 projectnr. 217799 revisie 01 15 maart 2010 Auteurs: G.A. van der Veen T.A. van der Linde Opdrachtgever Gemeente Oss Postbus 5 5340 BA Oss datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

Rapportage. Berekening PR en GR N252 toekomstige situatie met MV. Versie: Build: 503 Releasedatum: 24-Aug-12 Datum: 22-Nov-13, tijd: 15:42:15

Rapportage. Berekening PR en GR N252 toekomstige situatie met MV. Versie: Build: 503 Releasedatum: 24-Aug-12 Datum: 22-Nov-13, tijd: 15:42:15 Rapportage Berekening PR en GR N252 toekomstige situatie met MV Versie: 2.2.0 Build: 503 Releasedatum: 24-Aug-2 Datum: 22-Nov-3, tijd: 5:42:5 2 Projectgegevens. Samenvatting Projectnaam Berekening PR en

Nadere informatie

Risicoberekening Spoor Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk

Risicoberekening Spoor Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Risicoberekening Spoor Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Omgevingsdienst Veluwe IJssel/Achterhoek/Noord Veluwe Team Externe Veiligheid Auteur: Ingrid Riegman Tweede lezer: Frans Geurts

Nadere informatie

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 8148 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's

Eigenschap Waarde Eenheid Modaliteit Weerfile Rotterdam Totale lengte van de route 8148 m Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's 1 Projectgegevens 1.1 Algeene gegevens 1.2 Versies Modaliteit Weg Weerfile Rotterda Totale lengte van de route 8148 Berekend Plaatsgebonden- en groepsrisico's Onderdeel Versie Release datu RBMII.exe 1.1.1

Nadere informatie

Risicobeschouwing transport gevaarlijke stoffen Helmond QRA spoorvervoer tbv. bestemmingsplan Medevoort Noord

Risicobeschouwing transport gevaarlijke stoffen Helmond QRA spoorvervoer tbv. bestemmingsplan Medevoort Noord Risicobeschouwing transport gevaarlijke stoffen Helond QRA spoorvervoer tbv. besteingsplan Medevoort Noord projectnr. 248048 revisie 1.1 auteur(s) M. Beteras Opdrachtgever Geeente Helond datu vrijgave

Nadere informatie

Kwantitatieve Risico analyse (QRA) A27 Hoef en Haag

Kwantitatieve Risico analyse (QRA) A27 Hoef en Haag Hoef en Haag revisie 01 19 augustus 2011 Save Postbus 321 7400 AH Deventer Opdrachtgever Gemeente Vianen Postbus 46 4130 EA Vianen datum vrijgave beschrijving revisie 01 goedkeuring vrijgave 19 augustus

Nadere informatie

N307 Passage Dronten Quickscan externe veiligheid

N307 Passage Dronten Quickscan externe veiligheid N307 Passage Dronten Quickscan externe veiligheid projectnr. 265270 revisie 01 23 januari 2015 Opdrachtgevers Provincie Flevoland Gemeente Dronten datum vrijgave beschrijving revisie 00 goedkeuring vrijgave

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid Brukske Deel A: Risico inventarisatie en kwantitatieve risicoanalyse N270

Onderzoek externe veiligheid Brukske Deel A: Risico inventarisatie en kwantitatieve risicoanalyse N270 revisie 1.1 22 augustus 2011 Auteur M. Beteras MSc. Opdrachtgever Geeente Venray T.a.v. de heer J. Roerink Postbus 500 5800 AM VENRAY datu vrijgave beschrijving revisie 0.1 goedkeuring vrijgave Augustus

Nadere informatie

Rapportage BP "De streek" (nieuwe verkaveling)

Rapportage BP De streek (nieuwe verkaveling) Rapportage BP "De streek" (nieuwe verkaveling) Versie: 2.3.0 Build: 535 Releasedatum: 4--203 Datum: 8--205, tijd: 4:3:43 2 Projectgegevens. Samenvatting Projectnaam Modaliteit Weerfile Totale lengte van

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN HOEVELAKEN QUICK SCAN EXTERNE VEILIGHEID SPOORVERVOER

BESTEMMINGSPLAN HOEVELAKEN QUICK SCAN EXTERNE VEILIGHEID SPOORVERVOER QUICK SCAN EXTERNE VEILIGHEID SPOORVERVOER 2 oktober 2009 definitief Inhoud 1 Inleiding 3 2 Wet- en regelgeving 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Beleid 3 2.3 Circulaire Risiconormering vervoer gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

VENLO Van Cranenbroek. Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Venlo-Oost Kaldenkirchen (D)

VENLO Van Cranenbroek. Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Venlo-Oost Kaldenkirchen (D) VENLO Van Cranenbroek Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Venlo-Oost Kaldenkirchen (D) Venlo Van Cranenbroek Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Venlo Oost Kaldenkirchen (D) identificatie status

Nadere informatie

Risicoberekening rijksweg A28 Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk

Risicoberekening rijksweg A28 Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Risicoberekening rijksweg A28 Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Omgevingsdienst Veluwe IJssel/Achterhoek/Noord Veluwe Team Externe Veiligheid Auteur: Ingrid Riegman Tweede lezer: Frans

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden

Onderzoek externe veiligheid Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden Onderzoek externe veiligheid Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden projectnr. 264750 140059 - HF41 revisie 02 10 februari 2014 Opdrachtgever Aveco de Bondt Postbus 202 7460 AE RIJSSEN voor: KNSF Vastgoed

Nadere informatie

GEMEENTE ASSEN 1 AUGUSTUS 2011 ANALYSE EXTERNE VEILIGHEID SPOOR STADSBEDRIJVENPARK

GEMEENTE ASSEN 1 AUGUSTUS 2011 ANALYSE EXTERNE VEILIGHEID SPOOR STADSBEDRIJVENPARK GEMEENTE ASSEN 1 AUGUSTUS 2011 ANALYSE EXTERNE VEILIGHEID SPOOR STADSBEDRIJVENPARK Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Leeswijzer... 2 Hoofdstuk 2 Beleid & Wet en Regelgeving...

Nadere informatie

Kazerneterrein Venlo-Blerick

Kazerneterrein Venlo-Blerick Kazerneterrein Venlo-Blerick QRA spoorlijn Venlo - Eindhoven projectnr. 232989 revisie 02 21 juni 2011 Auteur M. de Jonge F. Kriellaars Opdrachtgever Gemeente Venlo Afdeling Milieu t.a.v. de heer ing.

Nadere informatie

Risicoberekening Betuweroute Pannenhuis II

Risicoberekening Betuweroute Pannenhuis II Risicoberekening Betuweroute Pannenhuis II Omgevingsdienst Regio Arnhem Colofon: Plaats en datum: Arnhem, 2 november 2016 Versie: 03 Opdrachtgever Gemeente Lingewaard Postbus 15 6680 AA Bemmel Contactpersoon

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid. Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden

Onderzoek externe veiligheid. Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden definitief revisie 03 29 augustus 2016 Inhoudsopgave Blz. 1 Inleiding 1 1.1 Leeswijzer 1 2 Beleidskader 2 3 Beschouwing risicobronnen 4 3.1 Rijksweg A1 4 3.2 Utrechtse Vecht 5 3.3 Maxisweg 6 3.4 Hogedruk

Nadere informatie

Quickscan Externe Veiligheid N240

Quickscan Externe Veiligheid N240 Quickscan Externe Veiligheid N240 projectnr. 194453 revisie 0.1 februari 2009 Auteur M. Beterams MSc. Opdrachtgever Gemeente Wieringermeer Postbus 1 1770 AA Wieringerwerf datum vrijgave beschrijving revisie

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid Weesp Stedelijk Gebied kwantitatieve risicoanalyse N236

Onderzoek externe veiligheid Weesp Stedelijk Gebied kwantitatieve risicoanalyse N236 Onderzoek externe veiligheid Weesp Stedelijk Gebied projectnr. 240828 revisie 1 december 2012 auteur(s) M. Beterams MSc. Opdrachtgever Gemeente Weesp dhr. R. Schutte / dhr. M. van Eijden datum vrijgave

Nadere informatie

Wateringse Veld Noord. Locatie Zonnepit-Populier-Steijnhof-Leyhof Quickscan externe veiligheid

Wateringse Veld Noord. Locatie Zonnepit-Populier-Steijnhof-Leyhof Quickscan externe veiligheid Wateringse Veld Noord Locatie Zonnepit-Populier-Steijnhof-Leyhof concept revisie 01 9 november 2015 SEQ Part \r0 \h ColofonInhoud Kop 1 Bijlage Wateringse Veld Noord: Zonnepit-Populier- Steijnhof-Leyhof

Nadere informatie

Het plangebied is gesitueerd op minimaal 30 meter van de autosnelweg A67. Onderstaande figuur 1 geeft de topografische situering.

Het plangebied is gesitueerd op minimaal 30 meter van de autosnelweg A67. Onderstaande figuur 1 geeft de topografische situering. notitie Produktieweg 1g 6045 JC Roermond T +31 475 420 191 F +31 475 568 855 E info@m-tech-nederland.nl datum 31 augustus 2017 1 Rom.Lie.17.EV BP-01 onderzoek externe veiligheid in het kader van een ruimtelijke

Nadere informatie

Externe veiligheid. MER Neherkade. Achtergrondrapport

Externe veiligheid. MER Neherkade. Achtergrondrapport Externe veiligheid MER Neherkade Achtergrondrapport Ingenieursbureau TAUW januari 2013 Kenerk R003-4715997DTW-evp-V02-NL 1 Onderzoeksethodiek 1.1 Inleiding In de ogeving van de transportroutes voor gevaarlijke

Nadere informatie

Quickscan externe veiligheid Woningbouw Merellaan te Capelle aan den IJssel

Quickscan externe veiligheid Woningbouw Merellaan te Capelle aan den IJssel Woningbouw Merellaan te Capelle aan den IJssel projectnr. 201716 revisie 00 november 2009 Auteur ing. S. M. O. Krutzen Opdrachtgever Gemeente Capelle aan den IJssel Afdeling Stedelijke Ontwikkeling Postbus

Nadere informatie

Ontwikkeling Bedrijventerrein Katingerveld te Balkbrug

Ontwikkeling Bedrijventerrein Katingerveld te Balkbrug Ontwikkeling Bedrijventerrein Katingerveld te Balkbrug Onderzoek externe veiligheid N377 (traject Coevorderweg) Ontwikkeling Bedrijventerrein Katingerveld te Balkbrug Onderzoek externe veiligheid vanwege

Nadere informatie

Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen N50 door Kampen

Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen N50 door Kampen Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen N50 door Kampen Herziening externeveiligheidsonderzoek Melmerpark N50 projectnr. 195982 090074 - DE13 revisie 00 20 januari 2009 Save Postbus 321 7400 AH Deventer

Nadere informatie

Extern veiligheidsonderzoek. Molenzicht Valburg

Extern veiligheidsonderzoek. Molenzicht Valburg definitief revisie 3.0 28 september 2017 HI87 definitief revisie 3.0 28 september 2017 Adviesgroep SAVE Opdrachtgever Wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Postbus 37 2990 AA Barendrecht Colofon

Nadere informatie

Quickscan externe veiligheid Landgoed 'Klein Wolfswinkel' te Renswoude

Quickscan externe veiligheid Landgoed 'Klein Wolfswinkel' te Renswoude projectnr. 172050 revisie 01 december 2008 Auteur drs. T. (Tim) Artz Opdrachtgever Boom Holding BV Hamersveldweg 109 3833 GM Leusden datum vrijgave beschrijving revisie 01 goedkeuring vrijgave december

Nadere informatie

De Goor - Wageningen. Onderzoek externe veiligheid - RBM II. Definitief. In opdracht van: Wageningen UR

De Goor - Wageningen. Onderzoek externe veiligheid - RBM II. Definitief. In opdracht van: Wageningen UR De Goor - Wageningen Onderzoek externe veiligheid - RBM II Definitief In opdracht van: Wageningen UR Grontij Nederland B.V. De Bilt, 31 deceber 2010 W&E-1029445-IV, revisie D1.1 Inhoudsopgave 1 1.1 Inleiding...

Nadere informatie

Risicoanalyse transport gevaarlijke stoffen A1 en spoor Amersfoort-Deventer t.b.v woningbouwplan Bijenvlucht te Hoevelaken

Risicoanalyse transport gevaarlijke stoffen A1 en spoor Amersfoort-Deventer t.b.v woningbouwplan Bijenvlucht te Hoevelaken Risicoanalyse transport gevaarlijke stoffen A1 en spoor Amersfoort-Deventer t.b.v woningbouwplan Bijenvlucht te Hoevelaken Bezoekadres Oostzeestraat 2 Deventer Postadres 1 ste Weerdsweg 96 7412 WV Deventer

Nadere informatie

betreft Indicatieve berekening PR en GR Apeldoorn Kanaalzone

betreft Indicatieve berekening PR en GR Apeldoorn Kanaalzone Notitie betreft Indicatieve berekening PR en GR Apeldoorn Kanaalzone projectnr. 180220 080482 - DB22 aan H. Heinen Geeente Apeldoorn van Jelte Janzen Oranjewoud/Save kopie Gert Hoftijzer Oranjewoud/Save

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid A15 en Betuweroute Ontwikkelingen Tiel-Oost

Onderzoek externe veiligheid A15 en Betuweroute Ontwikkelingen Tiel-Oost Onderzoek externe veiligheid A15 en Betuweroute Ontwikkelingen Tiel-Oost geeente Tiel Opdrachtgever : Geeente Tiel Project : Onderzoek externe veiligheid, A15 en Betuweroute, Tiel-Oost Nuer : 74300136

Nadere informatie

datum 26 februari 2015 aan Ben van der Waal Gemeente Muiden Joris Jennen Roel Kouwen

datum 26 februari 2015 aan Ben van der Waal Gemeente Muiden Joris Jennen Roel Kouwen Notitie nummer 150127 - AA49 datum 26 februari 2015 aan Ben van der Waal Gemeente Muiden van Joris Jennen Roel Kouwen Antea Group Antea Group kopie Erwin de Bos SAB project Bestemmingsplan Bredius, gemeente

Nadere informatie

t Zand Fase 2 Kwantitatieve risicoanalyse N9 projectnummer: datum: status: concept projectleider: C. Tasma

t Zand Fase 2 Kwantitatieve risicoanalyse N9 projectnummer: datum: status: concept projectleider: C. Tasma t Zand Fase 2 Kwantitatieve risicoanalyse N9 identificatie planstatus projectnummer: datum: status: 20170058.002 12-7-2018 concept projectleider: C. Tasma auteur: BSc H.M. Smit Inhoud 1. Inleiding 3 1.1.

Nadere informatie

Rotterdam. Trainingsaccommodatie SC Feyenoord en Feyenoord Academy. Kwantitatieve risicoanalyse spoor

Rotterdam. Trainingsaccommodatie SC Feyenoord en Feyenoord Academy. Kwantitatieve risicoanalyse spoor Rotterdam Trainingsaccommodatie SC Feyenoord en Feyenoord Academy Kwantitatieve risicoanalyse spoor identificatie planstatus projectnummer: datum: status: 207463 04-2-207 Versie projectleider: Mw. I. De

Nadere informatie

RISICO-INVENTARISATIE EXTERNE VEILIGHEID NAPOLEONSWEG 116 TE NEER

RISICO-INVENTARISATIE EXTERNE VEILIGHEID NAPOLEONSWEG 116 TE NEER RISICO-INVENTARISATIE EXTERNE VEILIGHEID NAPOLEONSWEG 116 TE NEER Datu: 21 april 2011 Rapportnuer 211-NNa116-ev-v1 Napoleonsweg 116 te Neer M & A Milieuadviesbureau BV Project Opdrachtgever Datu rapport

Nadere informatie

Tonnaer. de heer G. Veugen. WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax.

Tonnaer. de heer G. Veugen. WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax. Opdrachtgever: Tonnaer Contactpersoon: de heer G. Veugen Uitgevoerd door: Contactpersoon: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72 ing.

Nadere informatie

sa p SCHOONDERBEEK EN PARTNERS A D V I E S B V M I L I E U, G E L U I D, B O U W A D V I E S, B R A N D V E I L I G H E I D, R U I M T E L I J K E O R

sa p SCHOONDERBEEK EN PARTNERS A D V I E S B V M I L I E U, G E L U I D, B O U W A D V I E S, B R A N D V E I L I G H E I D, R U I M T E L I J K E O R sa p SCHOONDERBEEK EN PARTNERS A D V I E S B V M I L I E U, G E L U I D, B O U W A D V I E S, B R A N D V E I L I G H E I D, R U I M T E L I J K E O R D E N I N G, B E L E I D S A D V I E S weh 10635.R01

Nadere informatie

Goirle, Vennerode. Onderzoek externe veiligheid. Auteur(s) drs. M. de Jonge. Opdrachtgever Woonstichting Leyakkers Postbus 70 5120 AB Rijen

Goirle, Vennerode. Onderzoek externe veiligheid. Auteur(s) drs. M. de Jonge. Opdrachtgever Woonstichting Leyakkers Postbus 70 5120 AB Rijen Goirle, Vennerode Onderzoek externe veiligheid projectnr. 183803 revisie 02 31 maart 2009 Auteur(s) drs. M. de Jonge Opdrachtgever Woonstichting Leyakkers Postbus 70 5120 AB Rijen datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

Rapportage quickscan externe veiligheid

Rapportage quickscan externe veiligheid BIJLAGE 7 Rapportage quickscan externe veiligheid revisie D0 februari 2008 Auteur ing. A. A. Zoethout drs. M. de Jonge Opdrachtgever Dhr. S. Weidenaar It Rak 1 8406 EX TIJNJE datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

Quickscan Externe Veiligheid uitbreiding recreatieterrein d'olde Kamp te Ansen

Quickscan Externe Veiligheid uitbreiding recreatieterrein d'olde Kamp te Ansen Quickscan Externe Veiligheid uitbreiding recreatieterrein d'olde Kamp te Ansen projectnr. 169666 revisie 01 24 februari 2010 Auteur: A.S. Veger MSc. Opdrachtgever d' Olde Kamp Fam. Van Zanten Dwingelerweg

Nadere informatie

RUD Utrecht. Externe Veiligheid Nieuwbouw AFAS Olmenlaan Leusden. : Gemeente Leusden, de heer P. van der Heijden. : de heer R.

RUD Utrecht. Externe Veiligheid Nieuwbouw AFAS Olmenlaan Leusden. : Gemeente Leusden, de heer P. van der Heijden. : de heer R. RUD Utrecht Externe Veiligheid Nieuwbouw AFAS Olmenlaan Leusden Opdrachtgever : Gemeente Leusden, de heer P. van der Heijden Adviseur : RUD Utrecht Auteur : de heer R. Polman Projectnummer : Z-HZ_AEV-2015-3796

Nadere informatie

Externe veiligheid Nijmegen Hermesterrein Risicoberekening spoortraject

Externe veiligheid Nijmegen Hermesterrein Risicoberekening spoortraject Risicoberekening spoortraject projectnr. 260979 revisie 00 24 mei 2013 auteur(s) Tom van der Linde Opdrachtgever Gemeente Nijmegen t.a.v. John Groeneweg Postbus 9105 6500 HG Nijmegen datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden

Onderzoek externe veiligheid Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden Onderzoek externe veiligheid Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden projectnr. 264750 140059 - HF41 revisie 02 10 februari 2014 Adviesgroep SAVE Opdrachtgever Aveco de Bondt Postbus 202 7460 AE RIJSSEN voor:

Nadere informatie

Memo. Inleiding. Beleidskader

Memo. Inleiding. Beleidskader Memo datum 13 maart 2013 aan Hester van Griensven Croonen Adviseurs van Roel Kouwen Antea Group kopie Jeroen Eskens Antea Group project Bestemmingsplan Gezondheidscentrum Labouréstraat, Beek projectnummer

Nadere informatie

Opdrachtgever Gemeente Hof van Twente Postbus AB Goor

Opdrachtgever Gemeente Hof van Twente Postbus AB Goor projectnr. 263961 130626 - HE88 revisie 01 22 augustus 2013 auteur(s) Save Opdrachtgever Postbus 54 7470 AB Goor datum vrijgave beschrijving revisie 01 goedkeuring vrijgave 22 augustus 2013 opmerkingen

Nadere informatie

Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost

Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost Gemeente Deventer september 2011 Definitief Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost dossier : BA7081 registratienummer : MD-AF20111742/MVI versie :

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid Sportpark Van den Wildenberg

Onderzoek externe veiligheid Sportpark Van den Wildenberg Sportpark Van den Wildenberg projectnr. 196264 revisie 01 juli 2009 Auteur ing. F.A.M. (Frank) Kriellaars Opdrachtgever Gemeente Goirle Postbus 17 5050 AA Goirle datum vrijgave beschrijving revisie 01

Nadere informatie

BOOT organiserend ingenieursburo BV. QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen

BOOT organiserend ingenieursburo BV. QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen BOOT organiserend ingenieursburo BV QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen Projectkenmerk: Datum: Versie: 3.0 Opdrachtgever: Uitgevoerd door: BOOT organiserend ingenieursburo BV TOP-Consultants

Nadere informatie

Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen

Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen 21 augustus 2014 Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen Bestemmingsplan Gemeenschapspolder E. Dolman 1 Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen Bestemmingsplan Gemeenschapspolder E. Dolman Bezoekadres

Nadere informatie

Inventarisatie Externe Veiligheid voormalig kazerneterrein Venlo

Inventarisatie Externe Veiligheid voormalig kazerneterrein Venlo Inventarisatie Externe Veiligheid voormalig kazerneterrein Venlo projectnr. 184733 revisie 01 21 juni 2011 Auteur: A.S. Veger Msc ing. R. Steenbergen Opdrachtgever Gemeente Venlo Postbus 3434 5902 RK VENLO

Nadere informatie

Rapport: Resultatentabel Model: 2015 Resultaten voor model: 2015 NO2 - Stikstofdioxide Referentiejaar: 2015

Rapport: Resultatentabel Model: 2015 Resultaten voor model: 2015 NO2 - Stikstofdioxide Referentiejaar: 2015 Rekenresultaten NO2 Regionale milieudienst West-Brabant Rapport: Resultatentabel Model: 2015 Resultaten voor model: 2015 Stof: NO2 - Stikstofdioxide Referentiejaar: 2015 Naam Omschrijving X-coördinaat

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid vervoer gevaarlijke stoffen Hanzelijn In het kader van het plan "Hanzekwartier Dronten"

Onderzoek externe veiligheid vervoer gevaarlijke stoffen Hanzelijn In het kader van het plan Hanzekwartier Dronten Onderzoek externe veiligheid vervoer gevaarlijke stoffen Hanzelijn In het kader van het plan "Hanzekwartier Dronten" projectnr. 232879 1372 HB60 revisie 02 12 april 2011 Save Postbus 321 7400 AH Deventer

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid transport gevaarlijke stoffen over de weg voor het bestemmingsplan Morskwartier

Onderzoek externe veiligheid transport gevaarlijke stoffen over de weg voor het bestemmingsplan Morskwartier Onderzoek externe veiligheid transport gevaarlijke stoffen over de weg voor het besteingsplan Morskwartier Datu 20 april 2012 Referentie 20120573-03 Referentie 20120573-03 Rapporttitel Onderzoek externe

Nadere informatie