MasterCourse Human Resources and International Mobility

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MasterCourse Human Resources and International Mobility"

Transcriptie

1

2 MasterCourse Human Resources and International Mobility Human Resources & International Mobility Organisaties zijn voor hun economische groei en toekomst steeds meer afhankelijk van het buitenland en zien over de grens kansen om de toegenomen concurrentie het hoofd te bieden. Met deze globalisering van de economische bedrijvigheid is ook de internationale arbeidsmobiliteit toegenomen: arbeidskracht, deskundigen en (top)management zijn in toenemende mate internationaal werkzaam. Daarmee heeft ook de functie van HR manager een internationale dimensie gekregen, waarin niet langer alleen een nationaal referentiekader geldt. In deze nieuwe habitat moet de HR manager rekening houden met de juridische, sociale, financiële en culturele kaders van veel meer landen en met wereldwijde ontwikkelingen die van invloed zijn op de samenstelling en uitvoering van de arbeidsvoorwaarden. Dit heeft geleid tot het ontstaan van een nieuw en uitdagend vakgebied: HR International Mobility (HR IM). Het belang van de HR IM functie voor de organisatie De HR functie is altijd al voorwaarde geweest voor succesvol ondernemen in eigen land. Zodra de organisatie tevens te maken heeft met internationaal opererend personeel wordt deze functie echter een kritische factor bij het slagen van de bedrijfsactiviteiten. Als de HR IM functie niet goed is geborgd en arbeidskrachten niet of niet op tijd aan de slag kunnen of zelfs voortijdig het land moeten verlaten, kunnen werkzaamheden stagneren (of zelfs mislukken) en kunnen investeringen in de (hoge) kosten die grensoverschrijdend werken met zich brengt verloren gaan. Bovendien kan de organisatie te maken krijgen met boetes, schadevergoedingen, intrekking van concessies en werkvergunningen, bedrijfssluiting, reputatieschade en vertrek van getalenteerde medewerkers. Het belang van de HR IM functie mag daarom niet worden onderschat, zelfs al heeft de organisatie slechts een klein internationaal personeelsbestand en zijn de daarmee gepaard gaande werkzaamheden gering.

3 Een opleiding op academisch niveau In toenemende mate wordt onderkend dat HR IM geen louter administratieve functie is, maar een wezenlijke bijdrage levert aan het succes van de organisatie. Van de HR IM functionaris wordt dan ook verwacht dat hij/zij het management team vanuit dat perspectief kan ondersteunen en niet alleen als geloofwaardige HR Business Partner optreedt, maar ook als deskundige gesprekspartner voor externe dienstverleners en overheidsinstanties. Daartoe zal de HR IM functionaris op hetzelfde niveau als deze stakeholders moeten functioneren en dat is een academisch denk- en werkniveau. Bovendien bestaat het werkveld van de HR IM functionaris uit zodanig complexe kennisgebieden dat een academisch denk- en werkniveau noodzakelijk is voor het begrip van die kennisgebieden en het inzicht in de samenhang tussen die kennisgebieden, met als extra complicatie dat niet alleen de bijbehorende regelgeving voortdurend verandert, maar ook de context binnen en buiten de eigen organisatie die steeds nieuwe vormen van te werk stellen en belonen doet ontstaan. Om deze invulling van de HR IM functie aan te kunnen is een opleiding vereist waar kennis en vaardigheden worden opgedaan die onontbeerlijk zijn voor deze discipline. Vanaf oktober 2015 biedt het Fiscaal Economisch Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam deze opleiding: de Mastercourse HR International Mobility. Deze opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met de Expatise Academy. Wat bereikt u met de opleiding Met deze MasterCourse voldoet u aan de kwalificaties voor de nieuwe generatie HR IM functionaris. U begrijpt de samenhang tussen de verschillende disciplines van internationale arbeidsmobiliteit en u bent in staat daarover proactief te adviseren. U kunt externe adviseurs instrueren en hun activiteiten volgen en controleren. U begrijpt hoe juridische stelsels zich in een internationale context ten opzichte van elkaar verhouden en u beschikt over kennis omtrent compliance verplichtingen behorend bij de verschillende verschijningsvormen van internationale tewerkstelling. U kunt het effect van veranderende omstandigheden inschatten en risico s signaleren. U bent in staat als deskundige gesprekspartner proactief op te treden als het gaat over de juiste afwegingen bij de besluitvorming omtrent een internationale tewerkstelling. U kunt de kosten en consequenties daarvan zichtbaar maken en alternatieven aandragen. U bent in staat de juiste afwegingen te maken, zodat de doelstellingen van de organisatie kunnen worden gerealiseerd. U kunt met behoud van kwaliteit kosten reduceren, besparingen realiseren en compliance-risico s mitigeren.

4 Hoe ziet de MasterCourse er uit? De MasterCourse bestaat uit een online zelfstudie ter voorbereiding op in totaal zeven colleges waarin vanuit een cross disciplinaire benadering de theorie wordt doorgenomen en tevens stelsels van andere landen onder de loep worden genomen (Focus op de wereld). De leermethode biedt enerzijds een individueel traject waarin u zich in eigen tijd en tempo intensief voorbereidt en anderzijds een klassikale training waarin het accent ligt op case studies en discussies met docenten en mede-cursisten. Op deze wijze kan in relatief korte tijd diepgaande kennis over en inzicht in het vakgebied HR International Mobility worden verkregen. De online zelfstudie start in september U kunt van dit deel van de cursus uw eigen tempo bepalen; elke online module moet steeds uiterlijk zijn afgerond voorafgaande aan het college dat overeenkomt met de online module. De zeven colleges starten in januari 2016 en vinden eenmaal per maand plaats, in beginsel op de vierde dinsdag van de maand; de maanden juli en augustus zijn uitgeroosterd zodat de laatste bijeenkomst in september plaatsvindt. De colleges starten om 9.30u en eindigen om 17.30u. Voor de colleges wordt ter voorbereiding verdiepend studiemateriaal ter beschikking gesteld. De zomerperiode en de periode oktober- november zijn beschikbaar voor het schrijven van de paper. De verdediging daarvan vindt plaats in december De data van de colleges en de verdediging van de paper worden nog vastgesteld. Aanwezigheid is verplicht. De MasterCourse wordt afgerond met een examen bestaande uit het schrijven en verdedigen van een referaat. De volledige opleiding duurt 1,5 jaar en bestaat uit de volgende modules: Module 1: International HRM & Interculturele competenties Leerdoel International HRM: Begrip van de dynamiek bij grensoverschrijdende bedrijfsactiviteiten, de ontwikkelingen in de rol die Human Resource Management in dat kader vervult, de positionering van de HR IM functie binnen de eigen organisatie en de belangen van stakeholders die betrokken zijn bij de daarmee gepaard gaande internationale arbeidsmobiliteit. Leerdoel Interculturele competenties: Weten wat onder cultuur wordt verstaan, hoe cultuurverschillen zich openbaren, waarom het belangrijk is met cultuurverschillen te kunnen omgaan en welke eigenschappen en vaardigheden je daarvoor nodig hebt.

5 Module 2: Arbeidsrechtelijke aspecten van een internationaal dienstverband Leerdoel algemeen: Weten wat arbeidsrecht inhoudt en begrijpen hoe nationale stelsels zich in een internationale context ten opzichte van elkaar verhouden. Kennis van de systematiek rondom de bepaling wanneer welk arbeidsrecht van toepassing is en weten wat de risico s en gevolgen zijn voor de toepassing en uitvoering van de arbeidsvoorwaarden als blijkt dat het stelsel van een ander land moet worden toegepast. Weten welke uitzendconstructies in de praktijk voorkomen en op welke situaties die toegepast kunnen worden. Leerdoel Focus op de wereld: Inzicht in overeenkomsten en verschillen tussen stelsels van de focuslanden (Nederland plus een aantal geselecteerde landen) en begrip van de gevolgen voor uitzendingen naar/tewerkstellingen in die landen. Module 3: Arbeidsmigratierecht Leerdoel: Inzicht in actuele en verwachte migratiestromen en mondiale tendensen op het gebied van verplichtingen bij arbeidsmigratie in het algemeen en vereiste documenten en procedures in het bijzonder. Inzicht in uitdagingen bij meereizende gezinsleden (zoals samesex couples, adoptie-kinderen, kinderen van gescheiden ouders, meerderjarig worden van meereizende kinderen, werkvergunning voor meereizende partner). Inzicht in de valkuilen en risico s en kennis van de gevolgen van non-compliance. Inzicht in de samenhang tussen arbeidsrecht en arbeidsmigratierecht. Leerdoel Focus op de wereld: Kennis hoe arbeidsmigratie in de focuslanden (Nederland plus een aantal geselecteerde landen) is geregeld en welke profielen kunnen worden onderscheiden, inzicht in de belangrijkste compliance verplichtingen met bijbehorende valkuilen en risico s en kennis van de gevolgen van non-compliance. Module 4: Fiscale aspecten van een internationaal dienstverband Leerdoel algemeen: Weten wat loonbelasting inhoudt en begrijpen hoe nationale stelsels zich in een internationale context ten opzichte van elkaar verhouden. Kennis van de systematiek rondom de bepaling wanneer welk land belasting mag heffen over loonbestanddelen en welke verplichtingen dat met zich brengt voor de werkgever. Inzicht in de samenhang tussen arbeidsrecht, immigratie en fiscaal recht.

6 Leerdoel Focus op de wereld: Kennis van de systematiek van toewijzing bij mobiliteit tussen verdragslanden. Inzicht in overeenkomsten en verschillen tussen stelsels van de focuslanden (Nederland plus een aantal geselecteerde landen) en begrip van de gevolgen voor uitzendingen naar/tewerkstellingen in die landen met bijbehorende valkuilen en risico s, alsmede kennis van de gevolgen van non-compliance. Module 5: Internationale sociale zekerheid Leerdoel algemeen: Weten wat onder sociale zekerheid wordt verstaan en begrijpen hoe nationale stelsels zich in een internationale context ten opzichte van elkaar verhouden. Kennis van de systematiek rondom de toewijzing waar iemand verplicht sociaal verzekerd is, voor welke verzekeringen en onder welke voorwaarden/ verplichtingen. Inzicht in de samenhang tussen arbeidsrecht, immigratie, fiscaal recht en sociale zekerheid. Leerdoel Focus op de wereld: Kennis van de systematiek van toewijzing bij mobiliteit binnen de EU/EER/Zwitserland. Kennis van de systematiek van toewijzing bij mobiliteit tussen verdragslanden. Inzicht in de gevolgen van mobiliteit tussen derde-landen. Inzicht in overeenkomsten en verschillen tussen stelsels van de focuslanden (Nederland plus een aantal geselecteerde landen) en begrip van gevolgen voor uitzendingen naar/tewerkstellingen in die landen met bijbehorende valkuilen en risico s, alsmede kennis van de gevolgen van noncompliance. Module 6: Bijzondere werkrelaties (zzp-ers, intermediairs, dienstverleners) Leerdoel zzp-ers/intermediairs: Weten welke andere werkrelaties in de praktijk voorkomen en begrijpen waarom soms de voorkeur wordt gegeven aan zo n werkrelatie. Weten welke risico s dat met zich kan brengen, wat daarvan de gevolgen kunnen zijn en hoe die kunnen worden vermeden. Leerdoel dienstverleners: In staat zijn de behoefte aan de betreffende dienst te formuleren en externe dienstverleners efficiënt aan te sturen. Module 7: Return on investment Leerdoel: In staat zijn de kosten van een internationale uitzending zichtbaar te maken en de gevolgen van non-compliance risico s onderbouwd te presenteren en een alternatieve oplossing te verdedigen ten overstaan van de stakeholders. In staat zijn de policy uit te leggen en te verdedigen ten overstaan van de assignee.

7 Examinering & uitreiking certificaten De opleiding wordt afgerond met een referaat dat verdedigd moeten worden voor een examencommissie, bestaande uit vooraanstaande experts uit het vakgebied. Wie zijn de docenten De opleiding wordt verzorgd door prominente vakdeskundigen afkomstig uit wetenschap, internationaal bedrijfsleven, uitvoeringsinstanties en gerenommeerde adviesorganisaties. In het gedetailleerde dagprogramma treft u daarvan een overzicht aan. Taal De opleiding wordt voor de onderdelen die betrekking hebben op de Nederlandse wet- en regelgeving in het Nederlands gegeven. De overige onderwerpen worden zoveel mogelijk in het Engels gedoceerd. Bij voldoende belangstelling zal een volledig Engelstalige opleiding worden aangeboden. Voor wie is de opleiding bedoeld De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een opleiding op academisch niveau. Vandaar dat de toelatingseisen zijn gesteld op een voltooide vooropleiding op minimaal HBO-niveau, academisch denkvermogen en relevante werkervaring. Indien u niet over voldoende kennis en/of ervaring beschikt kunt u eerst deelnemen aan een door de Stichting Expatise Academy aangeboden cursus HR International Mobility. Neem daarvoor contact op met de Expatise Academy via academy@expatise.nl. Deelnemers die de opleiding met succes afronden ontvangen een MasterCourse Certificaat van het Fiscaal Economisch Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast vindt vanwege Expatise de Expatise certificering HR International Mobility Advisor (Expatise certified HR IMA) plaats; deze laatste certificering staat los van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wat kost de opleiding De kosten van de MC HR & International Mobility bedragen (all-in) per persoon. Er is geen btw verschuldigd.

8 Start opleiding : september 2015 Locatie Erasmus Universiteit, campus Woudestein Burgemeester Oudlaan PA Rotterdam Inschrijven kan met het inschrijfformulier. Algemene inlichtingen: Coördinator : Dr. Frank M. Werger, , werger@ese.eur.nl mevrouw Astrid C.W. Hamers, , hamers@ese.eur.nl mevrouw Angelique Lieverst, , lieverst@ese.eur.nl Pieter Verbeek, , verbeek@ese.eur.nl of Luuk Touw, , touw@ese.eur.nl (student-assistenten) De algemene voorwaarden van FEI BV treft u aan op onze website. Indien u zich inschrijft ontvangt u de algemene voorwaarden. Het examenreglement kunt u eveneens op de website van FEI BV aantreffen ( De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met

9 MasterCourse Human Resources and International Mobility GEGEVENS DEELNEMER: Naam M/V* Titulatuur Adres privé Postcode en Plaats Geb.datum + -land Telefoon Mobiel Fax Opleiding Relevante werkervaring Werkgever Adres Postcode en Plaats Meldt zich aan voor de MasterCourse Human Resources and International Mobility Correspondentie graag adresseren aan privé-adres/de organisatie.* Het cursusgeld bedraagt all in (geen BTW verschuldigd). Factuur graag adresseren aan privé-adres/de organisatie.* Door ondertekening van dit inschrijfformulier geeft de cursist te kennen de Algemene Voorwaarden van de MasterCourses van het Fiscaal Economisch Instituut te aanvaarden (zie de voor de Algemene Voorwaarden). * doorhalen wat niet van toepassing is. Handtekening: Dit formulier volledig ingevuld sturen aan : FEI BV, H 13-25, Postbus 1738, 3000 DR Rotterdam, of mailen aan feibv@ese.eur.nl

MasterCourse HR International Mobility. Human Resources (HR) & International Mobility. Het belang van de HR IM functie voor de organisatie

MasterCourse HR International Mobility. Human Resources (HR) & International Mobility. Het belang van de HR IM functie voor de organisatie MasterCourse HR International Mobility Human Resources (HR) & International Mobility Organisaties zijn voor hun economische groei en toekomst steeds meer afhankelijk van het buitenland en zien over de

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Post-Master Indirecte Belastingen 2017

Post-Master Indirecte Belastingen 2017 Post-Master Indirecte Belastingen 2017 WELKOM BIJ EFS, ERASMUS UNIVERSITY ROTTERDAM Europese Fiscale Studies (EFS) is een samenwerking van de secties fiscaal recht en fiscale economie van de Erasmus Universiteit

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Vastgoed Fiscaal. Postacademische MasterCourse.

Vastgoed Fiscaal. Postacademische MasterCourse. Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal www.feibv.nl/mastercourse-vastgoedfiscaal deel uitmakend van: Fiscaal Inzicht in vastgoed De hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige

Nadere informatie

Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal. kijk voor onze MasterCourses op mastercourse-vastgoedfiscaal

Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal. kijk voor onze MasterCourses op     mastercourse-vastgoedfiscaal Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal kijk voor onze MasterCourses op www.eur-fta.nl www.feibv.nl/ mastercourse-vastgoedfiscaal Fiscaal Economisch Instituut BV deel uitmakend van: Fiscaal Inzicht

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Deelname aan de cursus levert 52 studiepunten op voor de KNB (onder voorbehoud).

Deelname aan de cursus levert 52 studiepunten op voor de KNB (onder voorbehoud). INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch Instituut BV van de Erasmus Universiteit

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

Opleiding Vermogensbeheer

Opleiding Vermogensbeheer Leidt op tot Medewerker vermogensbeheer pensioenbedrijf Alles over de organisatie van het vermogensbeheer en de administratieve verwerking van vermogensbeheeractiviteiten bij pensioenfondsen Aan beleggingsresultaten

Nadere informatie

Opleidingen Personeel & Arbeid

Opleidingen Personeel & Arbeid VOORJAAR 2015 Zo investeer ik in mijn eigen toekomst... Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid klik hier 2 Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement

Nadere informatie

MSc Management van de Publieke Sector

MSc Management van de Publieke Sector MSc Management van de Publieke Sector September 2015 augustus 2016 Management van de Publieke Sector (MPS) Voor wie bedoeld? Het profiel van het programma De organisatie van het programma Het curriculum

Nadere informatie

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma Voor wie is deze module geschikt? Financieel adviseurs en overige klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact over pensioen(verzekeringen),

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Juridische Aspecten van Hulp- en Dienstverlening

Juridische Aspecten van Hulp- en Dienstverlening Juridische Aspecten van Hulp- en Dienstverlening In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Juridische Aspecten. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als

Nadere informatie

LIMES ACADEMY JAARPLANNING 2018

LIMES ACADEMY JAARPLANNING 2018 LIMES ACADEMY JAARPLANNING 2018 Voor HR professionals SEMINARS Seminar 1 - Internationale sociale zekerheid + verzekeringen Bij internationale tewerkstellingen speelt sociale zekerheid een belangrijke

Nadere informatie

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau Hoe zorgt u er als manager voor dat uw plannen en ideeën door de organisatie als net zo waardevol worden ervaren als door uzelf? In deze cursus beïnvloeden leert u hoe u met geavanceerde technieken op

Nadere informatie

Toelating tot de Vereniging van Register Operational Auditors

Toelating tot de Vereniging van Register Operational Auditors Pasfoto Aanvraagformulier Toelating tot de Vereniging van Register Operational Auditors Retouradres U kunt het ingevulde en ondertekende formulier, inclusief de bijlagen, sturen naar: Secretariaat IIA

Nadere informatie

Postgraduate opleiding Public Auditing. het Zijlstra Center for Public Control and Governance

Postgraduate opleiding Public Auditing. het Zijlstra Center for Public Control and Governance het Zijlstra Center for Public Control and Governance De postgraduate opleiding tot Public Auditor van het Zijlstra Center (VU) richt zich specifiek op het auditing proces in de publieke sector. Deze academische

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

Op elk niveau van hoog niveau

Op elk niveau van hoog niveau VOORJAAR 2015 Zonder dat diploma had ik deze functie nooit gekregen M Hoog slagingspercentage M Persoonlijke begeleiding M Inclusief PE-punten M Op 5 plaatsen in Nederland Opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

Een carrière. als HR-professional? De opleidingen Personeel & Organisatie van Rendement helpen u verder. Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie!

Een carrière. als HR-professional? De opleidingen Personeel & Organisatie van Rendement helpen u verder. Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie! Een carrière als HR-professional? Abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl krijgen 100 korting Premium-abonnees krijgen 130 korting Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie! De opleidingen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD master city developer Ontwikkel een eigen visie Werk je in stedelijke gebiedsontwikkeling of herstructurering dan is de MCD opleiding voor jou een

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

Opleiding Gespecialiseerd Online Mediator. 1. Basisgegevens. 2. Inhoud. International ADR Register. 2.1. Doel van de opleiding:

Opleiding Gespecialiseerd Online Mediator. 1. Basisgegevens. 2. Inhoud. International ADR Register. 2.1. Doel van de opleiding: Page 1 of 6 Opleiding Gespecialiseerd Online Mediator 1. Basisgegevens Naam: Opleiding tot gespecialiseerd online mediator Uitvoering: Juripax B.V. Tijdsduur: ca. 25-30 gecombineerde klok-/contacturen,

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Professionele ontwikkeling voor financieel adviseurs Professionele ontwikkeling naar Adviseur Bedrijfsvoering Door bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Financiële en Fiscale Deskundigheid

Financiële en Fiscale Deskundigheid Financiële en Fiscale Deskundigheid In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Financiën en Fiscaliteit. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht De cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een

Nadere informatie

Premaster Managementwetenschappen

Premaster Managementwetenschappen Premaster Managementwetenschappen Studeren om hogerop te komen Zelfstandig naar een masteropleiding toe werken, maar toch ook weer niet alleen. Studeren in modulen, op momenten dat het je zelf uitkomt,

Nadere informatie

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Aanmeldingsprocedure 1 De Admission Committee heeft de aanmeldingsprocedure en selectie criteria vastgesteld. De aanmelding omvat het volgende:

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Artikel 1: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. cursist : degene die aan het onderwijs, de training of de opleiding waarvoor

Nadere informatie

Administratief Procesrecht

Administratief Procesrecht Administratief Procesrecht In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van administratief procesrecht. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Kent u de verschillende taken en verantwoordelijkheden van een manager;

Kent u de verschillende taken en verantwoordelijkheden van een manager; Middle Management I Middle Management I is opgebouwd uit drie van de zes modules die in het programma van de Leergang Middle Management zitten; te weten; leidinggeven aan teams, organiseren en plannen;

Nadere informatie

MASTERCLASS MOBILITEITSMANAGEMENT

MASTERCLASS MOBILITEITSMANAGEMENT MOBILITY MANAGEMENT ACADEMY De Mobility Management Academy is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met verschillende publieke en private partijen. De Mobility Management

Nadere informatie

Verzoek tot toelating Examen Magister Vini

Verzoek tot toelating Examen Magister Vini Verzoek tot toelating Examen Magister Vini Naam Man Vrouw Voornamen Adres Postcode Woonplaats : Geboortedatum Telefoon Privé Telefoon bedrijf : Fax Privé Fax bedrijf : E-mail Privé¹ E-mail bedrijf¹ : In

Nadere informatie

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement De opleidingen Personeel en Arbeid voor elke fase in uw carrière E 100 KORTING voor abonnees van Rendement Premium-abonnees krijgen maar liefst E 130 KORTING Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Leergang Compliance Officer in de Zorg. Dé Leergang Compliance Officer in de Zorg

Leergang Compliance Officer in de Zorg. Dé Leergang Compliance Officer in de Zorg Leergang Compliance Dé Leergang Compliance Leergang Compliance Dé Leergang Compliance Weet u wat het woord compliance betekent? Misschien herkent u het woord direct en weet u wat de betekenis is, maar

Nadere informatie

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw

Nadere informatie

Professionele Communicatie

Professionele Communicatie Professionele Communicatie In deze opleiding ontwikkelt u uw professionele communicatie. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens de

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E Vakopleiding Payroll Services. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Vakopleiding Payroll Services...

I N H O U D S O P G A V E Vakopleiding Payroll Services. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Vakopleiding Payroll Services... I N H O U D S O P G A V E Vakopleiding Payroll Services Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Vakopleiding Payroll Services... 4 CBLA studies organiseert deze opleiding en heeft zijn hoofdvestiging

Nadere informatie

HBO Vrijstellingsprogramma. Methode EVC

HBO Vrijstellingsprogramma. Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma U heeft inmiddels veel ervaring in uw huidige functie, maar bezit nu nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt u in staat

Nadere informatie

HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC.

HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC. HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma U heeft inmiddels veel ervaring in uw huidige functie, maar bezit nu nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt u in staat

Nadere informatie

Leergang Opleidingsmanagement

Leergang Opleidingsmanagement Leergang Opleidingsmanagement Voor Trainingscoördinatoren Opleidingsmanagers Leidinggevenden met opleidingstaken Hoe kan ik gezond verstand plannen onderbouwen met bewezen modellen en inzichten? Hoe overtuig

Nadere informatie

Op elk niveau van hoog niveau

Op elk niveau van hoog niveau NAJAAR 2015 Zonder dat diploma had ik deze functie nooit gekregen M Hoog slagingspercentage M Persoonlijke begeleiding M Inclusief PE-punten M Op 5 plaatsen in Nederland Opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

Training Zakelijk Duits 2014

Training Zakelijk Duits 2014 Training Zakelijk Duits 2014 Training Zakelijk Duits! Uw bedrijf doet zaken met Duitsland en u heeft regelmatig contact met Duitse klanten of leveranciers. In de verkoop-binnendienst of de buitendienst,

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opleiding wedstrijdleider 4 Wedstrijdleider niveau 1 5 Wedstrijdleider

Nadere informatie

Taskforce Informatiebeveiligingsbeleid.

Taskforce Informatiebeveiligingsbeleid. Taskforce Informatiebeveiligingsbeleid. Cursus 1 2015-2016 plus overnachting Aanleiding: Om het deskundigheidsniveau van instellingen te vergroten, zal een masterclass Privacy georganiseerd worden. Deze

Nadere informatie

MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN

MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN FISCAAL ECONOMISCH INSTITUUT B.V. ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN INTRODUCTIE Het Fiscaal Economisch Instituut B.V. heeft een MasterCourse

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Brochure Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Workshop Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Succesvol voorbereiden, opstellen en bewaken van contractuele afspraken. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Managementupdate Financieel Management

Managementupdate Financieel Management Managementupdate Financieel Management Financieel management is een vakgebied in beweging. De wetgeving is in ontwikkeling. Maatschappelijke discussies over de macht van de aandeelhouders en het Angelsaksische

Nadere informatie

Masterclass Controlling FAMO

Masterclass Controlling FAMO Masterclass Controlling FAMO Een programma voor Controlling bij de lokale overheid Het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit heeft in samenwerking met de FAMO een praktijkprogramma voor Controlling

Nadere informatie

U regelt een goede bak koffie voor uw mensen

U regelt een goede bak koffie voor uw mensen U regelt een goede bak koffie voor uw mensen Wij regelen de rest www.hlbvandaal-hrservices.nl klik op het huisje om terug te gaan naar dit menu klik op elk kopje voor meer informatie OVER HLB VAN DAAL

Nadere informatie

Workshop. Complexe Onderhandelingen

Workshop. Complexe Onderhandelingen Workshop Complexe Onderhandelingen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Opleiding Gespecialiseerd Online Bemiddelaar. 1. Basisgegevens. 2. Inhoud. 2.1. Doel van de opleiding: 2.2. Waarom deze opleiding?

Opleiding Gespecialiseerd Online Bemiddelaar. 1. Basisgegevens. 2. Inhoud. 2.1. Doel van de opleiding: 2.2. Waarom deze opleiding? 1 van 7 Opleiding Gespecialiseerd Online Bemiddelaar 1. Basisgegevens Naam: Opleiding tot gespecialiseerd online bemiddelaar in (echt)scheidingszaken Uitvoering: Juripax B.V. Tijdsduur: 30 gecombineerde

Nadere informatie

MPA. Master of Public Administration. Nederlandse School voor Openbaar Bestuur

MPA. Master of Public Administration. Nederlandse School voor Openbaar Bestuur MPA Master of Public Administration Nederlandse School voor Openbaar Bestuur Voorwoord De NSOB wil opleiden voor een hoogwaardig openbaar bestuur. Met geavanceerde en uitdagende opleidingen voor het topsegment

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ERASMUS CENTRUM VOOR ZORGBESTUUR

ALGEMENE VOORWAARDEN ERASMUS CENTRUM VOOR ZORGBESTUUR ALGEMENE VOORWAARDEN ERASMUS CENTRUM VOOR ZORGBESTUUR ALGEMEEN Artikel 1 Algemene bepalingen a) De algemene voorwaarden zijn van toepassing op de relatie tussen de Programma s van Erasmus Centrum voor

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Boost uw carrière Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Introductie Update uw kennis De wereld om ons heen verandert in een steeds hoger tempo. Hoe goed

Nadere informatie

Tax Control voor Bestuurders

Tax Control voor Bestuurders www.esaa.nl Erasmus School of Accounting & Assurance Executive Program Tax Control voor Bestuurders Erasmus University Rotterdam Make it happen. Erasmus School of Accounting & Header Assurance Erasmus

Nadere informatie

MASTERCLASS TOEZICHT, EFFECTMETING EN COMMUNICATIE

MASTERCLASS TOEZICHT, EFFECTMETING EN COMMUNICATIE MASTERCLASS TOEZICHT, EFFECTMETING EN COMMUNICATIE NYENRODE TOEZICHT ACADEMIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Het functioneren van toezicht en toezichthouders staat in het middelpunt van de politieke

Nadere informatie

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING Diagnose van organisaties Nieuwe netwerken, sociale media, individualisering, decentralisatie, losse samenwerkingsvormen en informelere omgangsvormen, roep om transparantie:

Nadere informatie

Duits voor werkzoekenden

Duits voor werkzoekenden Taaltrainingen & Workshops Duits 2013 Duits voor werkzoekenden Unser Angebot an Sie! & Verbeter je kansen op de arbeidsmarkt! Zakelijk Duits voor Werkzoekenden! U bent op zoek naar werk en u hebt er last

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2010-2011 Wedstrijdleiders

NBF Opleidingsbrochure 2010-2011 Wedstrijdleiders NBF Opleidingsbrochure 2010-2011 Wedstrijdleiders Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, september 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opleiding wedstrijdleider 4 Wedstrijdleider niveau 1 5 Wedstrijdleider

Nadere informatie

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Een voordracht geven, een toespraak houden voor collega s, een kritisch publiek overtuigen of een lezing verzorgen voor vakgenoten,

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie. Inhoudsopgave Woord vooraf... 2

I N H O U D S O P G A V E Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie. Inhoudsopgave Woord vooraf... 2 I N H O U D S O P G A V E Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie... 4 CBLA studies organiseert deze

Nadere informatie

ad Matres Upgrade Functioneel Beheer Word in drie maanden functioneel beheerder Benut je werkervaring Leren in de praktijk Persoonlijke begeleiding

ad Matres Upgrade Functioneel Beheer Word in drie maanden functioneel beheerder Benut je werkervaring Leren in de praktijk Persoonlijke begeleiding Upgrade Functioneel Beheer Leren in de praktijk Benut je werkervaring Opleiding op maat Persoonlijke begeleiding Word in drie maanden functioneel beheerder Upgrade Functioneel Beheer Als je - optimaal

Nadere informatie

Module Auditing IT-Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur

Module Auditing IT-Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur Module Auditing 2018-2019 IT-Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur 3.200,-* Persoonlijke gegevens Achternaam (zoals in paspoort) Roepnaam Voorna(a)m(en) M/V 1) Achternaam

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL )

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Eggens Instituut Module 5: Prudentieel banken en verzekeraars Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial

Nadere informatie

ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen organiseert in samenwerking met de Netwerken Palliatieve Zorg in Midden Nederland een

ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen organiseert in samenwerking met de Netwerken Palliatieve Zorg in Midden Nederland een ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen organiseert in samenwerking met de Netwerken Palliatieve Zorg in Midden Nederland een Basiscursus palliatieve zorg voor verpleegkundigen (start 26 maart 2019) Inleiding

Nadere informatie

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL )

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Eggens Instituut Module 2: Toegang tot financiële markten Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial

Nadere informatie

Aan de leden van de FOV. Geachte dames en heren,

Aan de leden van de FOV. Geachte dames en heren, CFL 27.086, 16 juni 2009 Aan de leden van de FOV Geachte dames en heren, Hierbij zend ik u informatie over een drietal externe bijeenkomsten/cursussen op het gebied van bovenmatige/passende provisie, beheerst

Nadere informatie

Wil jij groeien of bloeien?

Wil jij groeien of bloeien? Wil jij groeien of bloeien? Gratis Samsung Galaxy Tab3 7.0 bij aanschaf van meer dan 500,- aan Icademy trainingen. Kies je ontwikkeltraject... Groeien naar zelfstandig ondernemerschap Doorgroeien bij je

Nadere informatie

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering IPMA B training Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering Doelgroep Projectmanagers die in de afgelopen 8 jaar meer

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursus Zorgvaardigheden Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursusinformatie Inhoud van de scholing Voorbereidingsopdracht Programma van de scholing Thuistoets Praktijkleeropdrachten Certificaat Verrijkingsliteratuur

Nadere informatie

Minor in het buitenland 2016-2017 Mogelijkheden bij de opleiding Geneeskunde

Minor in het buitenland 2016-2017 Mogelijkheden bij de opleiding Geneeskunde Internationalisering Minor in het buitenland 2016-2017 Mogelijkheden bij de opleiding Geneeskunde Minor algemeen Alle studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) volgen in het derde Bachelorjaar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Persoonlijk intakegesprek master 4. Module Verandermanagement 5. Module Marketing & Communicatie 6.

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Persoonlijk intakegesprek master 4. Module Verandermanagement 5. Module Marketing & Communicatie 6. 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Persoonlijk intakegesprek master 4 Module Verandermanagement 5 Module Marketing & Communicatie 6 Rooster 7 Opleidingskosten 7 Netherlands Business Academy Postbus 6546 4802

Nadere informatie

Toelating tot de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO)

Toelating tot de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO) Aanvraag formulier Toelating tot de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO) Niet in te vullen door aanvrager: Diploma akkoord: ja/nee Werkervaring akkoord: ja/nee Documenten akkoord: ja/nee

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Agile & Scrum Projectmanagement De cursus Agile & Scrum Projectmanagement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden De nieuwe generatie E-HRM systemen onderscheidt zich niet alleen door gebruikersgemak

Nadere informatie

Internationale arbeidsmobiliteit. De dienstverlening van AWVN. Vooruitgang door vernieuwend werkgeven

Internationale arbeidsmobiliteit. De dienstverlening van AWVN. Vooruitgang door vernieuwend werkgeven Internationale arbeidsmobiliteit De dienstverlening van AWVN Vooruitgang door vernieuwend werkgeven Internationale arbeidsmobiliteit De dienstverlening van AWVN Het bedrijfsleven internationaliseert in

Nadere informatie

Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding)

Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding) Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding) Strategisch online communicatiemanagement; de uitdaging voor de communicatieprofessional De toename aan vooral digitale media en kanalen,

Nadere informatie

MANAGEN VAN CONFLICTEN OP DE WERKPLEK. Vaardigheidstraining

MANAGEN VAN CONFLICTEN OP DE WERKPLEK. Vaardigheidstraining MANAGEN VAN CONFLICTEN OP DE WERKPLEK Vaardigheidstraining Managen van conflicten op de werkvloer Introductie Conflicten hebben zowel belemmerende als kansrijke aspecten. Naast pijn, verwarring en onzekerheid

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

OPLEIDINGEN MEDEZEGGENSCHAP 3.0 Mens & Organisatie

OPLEIDINGEN MEDEZEGGENSCHAP 3.0 Mens & Organisatie Erkende MZ-opleidingen OPLEIDINGEN MEDEZEGGENSCHAP 3.0 Mens & Organisatie Versterk als OR-lid uw strategische vaardigheden en vergroot uw loopbaanperspectieven Inleiding Maatschappelijke en economische

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Strategie & Beleid 5. Module Sales & Account Management 6. Rooster 7. Docenten 7. Opleidingskosten 8

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Strategie & Beleid 5. Module Sales & Account Management 6. Rooster 7. Docenten 7. Opleidingskosten 8 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Programma 5 Module Strategie & Beleid 5 Module Sales & Account Management 6 Rooster 7 Docenten 7 Opleidingskosten 8 Netherlands Business Academy Postbus 6546 4802 HM Breda T.

Nadere informatie