Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling en Verwerking van Oud Papier en Karton in gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel Doc.nr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling en Verwerking van Oud Papier en Karton in gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel Doc.nr."

Transcriptie

1 Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling en Verwerking van Oud Papier en Karton in gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel Doc. JMA Opmerking van de aanbestedende dienst: Bij inschrijving dient gebruik gemaakt te worden van de laatst gepubliceerde versie van standaardformulier 7. Volg Pag. Art. Vraag Antwoord 1 28 Wat verstaat met onder 'in redelijkheid en billijkheid' aanpassen van de omvang van de opdracht'? Hieronder wordt verstaan dat het aantal huishoudens c.q. wooncomplexen in beide gemeenten jaarlijks kan fluctureren in geval van nieuwbouw of sloop van woningen Hoe bewijzen dat opdrachtnemer materiaal vergeten is op te halen? Indien de opdrachtgever meerdere meldingen krijgt van inwoners (onafhankelijk van elkaar) dat in een bepaalde straat bij meerdere adressen geen OPK is opgehaald, zal opdrachtgever concluderen dat opdrachtnemer vergeten is materiaal op te halen. Hier wordt door de opdrachtgever pragmatisch mee omgegaan Wat wordt verstaan onder het woord " voldoende" veiligheidskleding, en wat wordt verwacht van veiligheidskleding? Per inzamelende vrijwilliger gaat het om 1 reflecterend veiligheidshesje en 1 stel passende werkhandschoenen. Werkschoenen/veiligheidsschoenen worden door de vrijwilligers/verenigingen zelf verzorgd. 4 Gelden de eisen voor personeel opdrachtnemer ook voor de vrijwilligers van de verenigingen? De eisen zoals opgenomen in artikel 5 lid 3 onder a tot en met l gelden ook voor de vrijwilligers van de verenigingen Er staat dat opdrachtnemer tenminste 2 dagen voor de inzameldag afstemming heeft met contactpersoon van vereniging. Wat is de eis in de tussenliggende periode bij wijzigingen vanuit verenigingen, bijvoorbeeld beschikbaarheid aantal in te zetten vrijwilligers? Verenigingen dienen in dit geval zo spoedig mogelijk aan de opdrachtnemer door te geven of het aantal in te zetten vrijwilligers wijzigt. Indien het minimum aantal in te zetten vrijwilligers door een vereniging niet gerealiseerd kan worden, geldt artikel 2 lid 12 op blz vaste chauffeurs per inzamelende vereniging. Geldt zoiets ook voor aantal vaste vrijwilligers Nee.

2 U vraagt om een auto met verbrede treeplank, daarnaast verwacht u Euro 5 of vergelijkbaar. Verbrede treeplanken zijn niet meer toegestaan als de belader geen verticale handgreep loodrecht boven de treeplank heeft, alle jonge auto's hebben dus geen brede treeplank meer. Komt deze eis te vervallen? De eis voor gebruik van een voertuig voor euro 5 of hoger vervalt voor alleen de inzameling bij HCB Hoe te handelen als de vrijwillige belader opzettelijk verzuimd de instructie tot zich te nemen? In dit geval dient opdrachtnemer dit aan opdrachtgever te melden. De opdrachtgever neemt contact op met betreffende vereniging om er voor zorg te dragen dat betreffende persoon niet meer als vrijwillige belader zal worden ingezet. In de praktijk is dit echter nog niet voorgekomen Inzamelvoertuigen hoeven niet van camera's voorzien te zijn? Ja, een camera is verplicht g u schrijft maximaal ongeveer 1 meter, de woorden maximaal en ongeveer conflicteren met elkaar. Miniumum hoogte is vanuit machinerichtlijnen 1 meter, wat is de maximaal toegestane hoogte? De minimumhoogte is 1 meter, de maximumhoogte is ongeveer 1.10 meter Graag bevestiging dat te allen tijde de opdrachtnemer beslist in wel of niet doorgaan van een route als gevolg van weersomstandigheden, immers opdrachtgever vrijwaart zich in alle gevallen van aansprakelijkheid in het document. Conform artikel 8.3 vindt een besluit om niet in te zamelen als gevolg van weerstomstandigheden in overleg tussen opdrachtgever en opdrachtnemer plaats. Vanzelfsprekend zal bij dit besluit het professionele advies van de opdrachtnemer en het feit dat hij verantwoording draagt voor vrijwilligers een grote rol spelen Graag deze eis nog opnieuw formuleren, is hier niet bedoeld dat beladers het papier vanaf het trottoir en/of berm moeten inzamelen? Kan de typering berijdbare vervangen worden door doorgaande Ter bevestiging: een woonhuisaansluiting wordt dus 13 keer per jaar ontzorgd van z'n papier, niet maandelijks? Bedoeld wordt dat inwoners het OPK buiten plaatsen op het troittoir of - bij afwezigheid van een trottoir- in de berm. De term 'berijdbare' wegen wordt niet vervangen door de term 'doorgaande' wegen. Dit klopt.

3 punt 2 Mag een ondernemer zelfstandig inschrijven en voor een andere ondernemer als onderaannemer fungeren? Ja, dit mag mits hij als onderaannemer niet tevens een derde is (zie artikel 3.1 lid 2, tweede volzin) artikel 17 U vraagt ingezameld gewicht van de rolcontainers te rapporteren. Dienen rolcontainers individueel gewogen te worden of mag er een gemiddeld gewicht, per volume maat per container lediging, vastgesteld worden om op te nemen in registratie en om op af te rekenen? Indien wegen het antwoord is; Welke eis(en) stelt u dan aan het weegsysteem om deze rolcontainers te wegen? Bij voorkeur dient elke container bij lediging gewogen te worden. Als alternatief is toegestaan dat het totaal gewicht van al het OPK bij wooncomplexen per inzamelronde wordt geregistreerd. Tijdens de inzameling van OPK bij wooncomplexen mag niet in dezelfde inzamelronde ook OPK van bijvoorbeeld bedrijven worden ingezameld Wie neemt deel aan het verificatiegesprek? ( aantal personen en functies) Kunt u aangeven of dit artikel ook de ingezette verenigingen vrijwaart van alle aanspraken. Of zijn zij zelf aansprakelijk en wordt dit in een separate overeenkomst met de vereniging afgestemd? Dit is nog niet bekend. Hierover zijn met de verenigingen geen nadere afspraken gemaakt Kunt u opnemen dat reclamaties binnen 14 dagen plaatsvinden. Nee, dit wordt niet opgenomen Op welke manier is aantoonbaar dat de opdrachtnemer verzuimd heeft? Indien de opdrachtgever dit wenst mag hij na elke instructie de betreffende vrijwilligers de gegeven instructie laten afparaferen, zodat helder is of de instructie wel of niet gegeven is. Mocht de opdrachtgever niet elke instructieronde hebben laten afparaferen door de vrijwilligers, dan geldt de verklaring van de vrijwilligers omtrent het wel of niet hebben ontvangen van de instructies. De instructie moet elke eerste inzamelronde van elke jaar opdracht mondeling worden uitgevoerd. Bij een inzamelronde waarbij een nieuwe vrijwiller aanwezig is, dient de instructie ook mondeling te worden uitgevoerd. Bij alle andere inzamelrondes mag de instructie schriftelijk worden gegeven.

4 Indien incidenteel geen of onvoldoende vrijwilligers komen opdagen zijn wij verplicht om de inzameling doorgang te laten vinden. Dit betekent dat wij hiervoor extra personeel moeten inschakelen. Mogen hiervoor extra kosten worden berekend en is het mogelijk om minimaal 24 uur van te voren dit kenbaar te maken zodat er op tijd extra personeel ingeschakeld kan worden Dit zal behoudens plotselinge ziekte etc maximaal 24 uur van te voren aan de opdrachtgever worden gemeld. Mocht dit korter van te voren gebeuren dan zal in overleg tussen opdrachtgever en opdrachtnemer een praktische oplossing tegen een redelijke en billijk tarief gezocht worden plan van aanpa k Wie neemt deel aan het beoordelingsteam en met welke functie Het beoordelingsteam bestaat voor gemeente Boxtel uit de senior beleidsmedewerker/beheerder reiniging, de beleidsmedewerker duurzaamheid en de afdelingscontroler afdeling Openbare Ruimte. In gemeente Sint-Michielsgestel bestaat het beoordelingsteam uit de beleidsmedewerker beheer, de administratief juridisch medewerker, beleidsmedewerker juridische zaken plan van aanpa k De beoordeling verloopt via punten met zeer goed tot zeer slecht. Kunt u dit verder uitdiepen. Wat is voor u zeer goed en wat betekent zeer slecht voor u standa In de checklist zijn de open vragen niet meegenomen, onder welke ardfor tab nummer mogen deze toegeveogd worden? mulier Vraag; Hoe wordt bekeken of het voertuig de route wel/niet gereden heeft. Meerdere adressen geeft geen garantie dat er niet is ingezameld in de bewuste straat. De inzamelaar zou graag in de gelegenheid gesteld worden te kunnen bewijzen dat er wel in de bewuste straat is ingezameld bijvoorbeeld door het overleggen van een uitdraai vanuit een tracking/tracing systeem uitdraai, is dit mogelijk? Toekenning van de punten vindt plaats op grond van de genoemde rapportcijfers en de daarbij behorende omschrijving. Deze mogen onder tab 7 worden toegevoegd. Indien de opdrachtgever meerdere meldingen krijgt van inwoners (onafhankelijk van elkaar) dat in een bepaalde straat bij meerdere adressen geen OPK is opgehaald, zal opdrachtgever concluderen dat opdrachtnemer vergeten is materiaal op te halen.

5 Hoe ziet de gemeente een dergelijke afspraak in de praktijk m.b.t. tijd tussen verzoek en uitvoering en verrekening van extra inzet? Met deze omschrijving kan te allen tijde gevraagd worden om alsnog dezelfde dag of een volgende werkdag opnieuw in te zamelen. Kan dit preciezer omschreven worden zodat duidelijk is dat dit alleen bij een kortdurende calamiteit geldt en bijvoorbeeld niet voor (weg)werkzaamheden. De op het inschrijvingsbiljet opgegeven prijs per containerlediging geldt in dit geval als verrekenprijs. Uit de praktijk is gebleken dat dit sporadisch voorkomt. Indien het voorkomt, dient uiterlijk binnen 2 dagen de container bij een wooncomplex wordt geledigd. Deze bepaling geldt alleen indien het een kortdurende calamiteit betreft en niet bij afsluitingen/werkzaamheden die pas na uur op betreffende inzameldag opgeheven/afgerond zijn Gunni PvA serviceverhoging, Aspect onder a. ngscrit U vraag om een aanpak om het aantal klachten te verminderen, eria kunt u inzicht geven in het aantal en de aard van de klachten op percee jaarbasis? l Artikel 3.4 sub 5 lijkt overbodig gezien hetgeen gesteld is in lid 6. Stemt u ermee in dat lid 5 kan komen te vervallen? Voor Sint- Michielsgestel is dit circa 30 stuks per jaar, met name over OPK dat bij inzameling vergeten is in te zamelen. Soms betreft dit een enkel adres, soms een hele straat niet ingezameld. Artikel 3.4 sub 5 vervalt Artikel 3.4. sub 6, gesteld wordt dat een kopie van een 403 verklaring kan aantonen dat de inschrijver voldoet aan de financiële draagkracht. Stemt u ermee in dat een kopie van de 403 verklaring zoals gedeponeerd bij de kamer van koophandel voldoende is? Ja, een kopie van de 403 verklaring zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel is voldoende Artikel 5.9 Gezien het proportionaliteitsbeginsel, stemt u ermee in dat bij artikel 5.9. een bepaling wordt opgenomen dat de aansprakelijkheid van opdrachtnemer wordt beperkt tot directe schade en tot 1 miljoen per jaar? Nee, artikel 5.9 blijft ongewijzigd.

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Nota van Inlichtingen Datum : donderdag 9 juli 2015 Kenmerk : Beuningen OPK- 2015 Copyright Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Nota van Inlichtingen Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling Huishoudelijk Afval gemeente Duiven Doc.nr. JMA Inz

Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling Huishoudelijk Afval gemeente Duiven Doc.nr. JMA Inz Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling Huishoudelijk Afval gemeente Duiven Doc.nr. JMA20150703Inz Volg nr. Pag. nr. Art. nr. Vraag Antwoord 1 8 1.1 De gemeente gaat Diftar invoeren op basis van

Nadere informatie

Inzameling en vermarkting (ter verwerking) papier en karton Aanbestedende Dienst: Gemeente Venlo Referentie:

Inzameling en vermarkting (ter verwerking) papier en karton Aanbestedende Dienst: Gemeente Venlo Referentie: Nota van Inlichtingen Inzameling en vermarkting (ter verwerking) papier en karton Aanbesteding Inzameling en vermarkting (ter verwerking) papier en karton Aanbestedende Dienst: Gemeente Venlo Referentie:

Nadere informatie

Beleidsregels inzameling papier en karton Waalwijk 2017

Beleidsregels inzameling papier en karton Waalwijk 2017 Beleidsregels inzameling papier en karton Waalwijk 2017 Het College van Waalwijk, gelet op de Afvalstoffenverordening Waalwijk 2017 en het Aanwijzingsbesluit Afvalstoffenverordening Waalwijk 2017; besluit

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren, die bijdragen aan duurzame afvalscheiding;

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren, die bijdragen aan duurzame afvalscheiding; CVDR Officiële uitgave van Goeree-Overflakkee. Nr. CVDR611379_1 11 juli 2018 Subsidieregeling oud papier Goeree-Overflakkee 2018 Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee; overwegende dat het gewenst

Nadere informatie

Datum: 23 oktober 2014 Versie: 1.0 Definitief. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie: van 9

Datum: 23 oktober 2014 Versie: 1.0 Definitief. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie: van 9 2 de Nota van Inlichtingen van de Europese Aanbesteding volgens de openbare procedure voor het Klantenpanel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie:

Nadere informatie

Aanbesteding gewijzigde huishoudelijke afvalinzameling per 1 april 2007. 1. Raadsbesluit; 2. Analyse aanbiedingen Inkoopbureau West- Brabant (SIW).

Aanbesteding gewijzigde huishoudelijke afvalinzameling per 1 april 2007. 1. Raadsbesluit; 2. Analyse aanbiedingen Inkoopbureau West- Brabant (SIW). Aan de Raad Made, 18 december 2006 Raadsvergadering: 1 februari 2007 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Aanbesteding gewijzigde huishoudelijke afvalinzameling per 1 april 2007 Portefeuillehouder: Bijlagen:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Aan de commissie Grondgebiedzaken

Aan de commissie Grondgebiedzaken Made, 28 augustus 2002 Commissievergadering d.d. 17 september 2002 Aan de commissie Grondgebiedzaken Agendapunt: Onderwerp: Inzameling Oud papier en Karton uit huishoudens Toelichting: INLEIDING: Uw commissie

Nadere informatie

Instructies Oud Papier & Karton

Instructies Oud Papier & Karton Instructies Oud Papier & Karton Memo KENMERK: Aan: Chauffeurs vrijwilligers oud papier en kartoninzameling (OPK) Van: Betreft: Veiligheidsinstructie Kopie: Datum: Maart 2015 Beste chauffeurs en vrijwilligers,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen offerteaanvraag Afval Landsmeer

Nota van Inlichtingen offerteaanvraag Afval Landsmeer Datum: 6 oktober 2016 Vragen en antwoorden: Nr. Verwijzing Vraag Antwoord 1. Perceel 2, Schouw gemeentewerf d.d. 26-9 Tijdens de schouw werd duidelijk dat er in het programma van eisen niet duidelijk staat

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

M E M O R A N D U M. beantwoording vragen inzake raadsvoorstel inzameling oud papier met minicontainers

M E M O R A N D U M. beantwoording vragen inzake raadsvoorstel inzameling oud papier met minicontainers M E M O R A N D U M Aan: Van: De leden van de gemeenteraad College van B&W Datum: 11 januari 2007 Onderwerp: beantwoording vragen inzake raadsvoorstel inzameling oud papier met minicontainers Op 4 januari

Nadere informatie

CONCEPT VERORDENING VERLENING VAN INZAMELVERGOEDINGEN AAN NON-PROFITINZAMELAARS VAN OUD PAPIER 2010

CONCEPT VERORDENING VERLENING VAN INZAMELVERGOEDINGEN AAN NON-PROFITINZAMELAARS VAN OUD PAPIER 2010 CONCEPT VERORDENING VERLENING VAN INZAMELVERGOEDINGEN AAN NON-PROFITINZAMELAARS VAN OUD PAPIER 2010 Titel 1 Inzamelvergunningen Artikel 1 Inzameling van uit huishoudens afkomstig oud papier is slechts

Nadere informatie

FAQ papiercontainers Zevenaar Veelgestelde vragen met betrekking tot de invoering van de papiercontainers in gemeente Zevenaar.

FAQ papiercontainers Zevenaar Veelgestelde vragen met betrekking tot de invoering van de papiercontainers in gemeente Zevenaar. FAQ papiercontainers Zevenaar Veelgestelde vragen met betrekking tot de invoering van de papiercontainers in gemeente Zevenaar. 1. Wat verandert er voor mij?...3 2. Verandert ook mijn tarief voor de afvalstoffenheffing?...3

Nadere informatie

Papierproef minicontainers Bennekel, Eindhoven. Evaluatie. Opdrachtgever: Peter van der Linden. Auteur: Paul Wacanno

Papierproef minicontainers Bennekel, Eindhoven. Evaluatie. Opdrachtgever: Peter van der Linden. Auteur: Paul Wacanno Papierproef minicontainers Bennekel, Eindhoven Evaluatie Opdrachtgever: Peter van der Linden Auteur: Paul Wacanno Datum: 16/04/2013 Inhoudsopgave 1. Achtergronden... 3 2. Resultaten... 3 3. Projectorganisatie...

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Advies 43. 1.2 De totale opdrachtwaarde bedraagt circa 1 miljoen inclusief btw per jaar.

Advies 43. 1.2 De totale opdrachtwaarde bedraagt circa 1 miljoen inclusief btw per jaar. Advies 43 1. Feiten 1.1 Op 6 september 2013 heeft beklaagde een aankondiging gepubliceerd met betrekking tot een Europese openbare aanbestedingsprocedure "met als doel het selecteren van een bedrijf voor

Nadere informatie

Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC. Referentie:

Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC. Referentie: Nota van Inlichtingen Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Omschrijving: Aanbesteding

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: OLOGWB28. Frequentie ophalen GFT-afval in de zomer. Inleiding. Feitelijke informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: OLOGWB28. Frequentie ophalen GFT-afval in de zomer. Inleiding. Feitelijke informatie Collegevoorstel Inleiding Tijdens de raadsvergadering van 12 juli 2011 is toegezegd dat bekeken wordt of er mogelijkheden zijn om in de zomer frequenter GFT-afval op te halen (actiepunt BABS nummer 749).

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

) ~O~ o Nee. verrnelden op bijlage. GEMEf~! ~~~NEVElD N~SC>~D. 13 MEI {OIl ~\LO. Nr. Onderwerp: Memo Papier inzameling

) ~O~ o Nee. verrnelden op bijlage. GEMEf~! ~~~NEVElD N~SC>~D. 13 MEI {OIl ~\LO. Nr. Onderwerp: Memo Papier inzameling t' ~~ gemeente Barneveld Aan het college van burgemeester I I -, en wethouders ng~om8n stukken.. 2 B Onderwerp: Memo Papier inzameling Nr. GEMEf~! ~~~NEVElD N~SC>~D 13 MEI {OIl t Gevraagde beslissing:

Nadere informatie

Toelichting: Hierbij de derde Nota van Inlichtingen. Zie tevens twee nieuwe bestanden. Inschrijfstaat voor perceel 1 en 2.

Toelichting: Hierbij de derde Nota van Inlichtingen. Zie tevens twee nieuwe bestanden. Inschrijfstaat voor perceel 1 en 2. Nota van Inlichtingen Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Omschrijving: Aanbesteding

Nadere informatie

Veiligheidsinstructie inzameling oud papier en karton met vrijwilligers

Veiligheidsinstructie inzameling oud papier en karton met vrijwilligers Veiligheidsinstructie inzameling oud papier en karton met vrijwilligers November 2018 1 1. Inleiding Sinds lange tijd vervullen vrijwilligers in Heusden een belangrijke rol in de inzameling van oud papier

Nadere informatie

Beoogd maatschappelijk resultaat Een kosten-efficiënte inzameling van het oud papier waarbij de werkwijze met de verenigingen wordt voortgezet.

Beoogd maatschappelijk resultaat Een kosten-efficiënte inzameling van het oud papier waarbij de werkwijze met de verenigingen wordt voortgezet. Ambtelijke toelichting / voorstel aan het college Zaaknummer : 420237 Steller : Bert Jonker Portefeuillehouder : wethouder C.G. (Kees) Boender Onderwerp : Inzameling oud papier 2016 Gevraagd besluit: Het

Nadere informatie

DEEL 3: BERKEL MILIEU N.V. EN CIRCULUS B.V.

DEEL 3: BERKEL MILIEU N.V. EN CIRCULUS B.V. AANBESTEDINGSDOCUMENT AFVALINZAMELING, REINIGING EN TRANSPORT Gemeente Rheden, Berkel Milieu N.V. en Circulus B.V. DEEL 3: BERKEL MILIEU N.V. EN CIRCULUS B.V. Versie: 1.0 Datum: 19 juli 2011 Kenmerk: GM

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN NOTA VAN INLICHTINGEN Deze maakt integraal onderdeel uit van het Aanbestedingsdocument behorend bij de Europese aanbesteding medische adviezen gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 4 augustus 2009 Raadsvergadering : 1 oktober 2009 Agendapunt : 09-X-06 Bijlage(n) : Kenmerk : VROM/AvE Commissie : Grondgebied Portefeuille : wethouder

Nadere informatie

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN 1. Ben ik verplicht om afval te scheiden? Het is aan u of u uw afval wilt scheiden of niet. Wij stimuleren het als gemeente uiteraard wel,

Nadere informatie

Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058

Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058 Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058 Par NTA 8058 Eis NTA 8058 Aard van de zelfverklaring Aard van onderliggende bewijsmateriaal 7.2 De certificerende instelling mag geen commercieel,

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Derde Nota van Inlichtingen leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Projectnummer: DP20141104 Status: Definitief Colofon: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Gevolgen Wet DBA bij tussenkomst

Gevolgen Wet DBA bij tussenkomst Gevolgen Wet DBA bij tussenkomst Per 1 mei 2016 is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) in werking getreden waardoor de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) is komen te vervallen. Met ingang

Nadere informatie

Klachtenreglement AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam)

Klachtenreglement AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam) Klachtenreglement AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam) Klachtenreglement in de zin van artikel 2 Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector van de vennootschap onder firma AZOMA, kantoorhoudende te Amsterdam

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 Rapport Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Haarlem zijn veelvuldige meldingen en een klacht over het niet legen van twee GFT-bakken voor zijn

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN 1 INZAKE DE EUROPESE AANBESTEDING. inzameling, transport en verwerking afval TEN BEHOEVE VAN WATERSCHAP GROOT SALLAND

NOTA VAN INLICHTINGEN 1 INZAKE DE EUROPESE AANBESTEDING. inzameling, transport en verwerking afval TEN BEHOEVE VAN WATERSCHAP GROOT SALLAND NOTA VAN INLICHTINGEN 1 INZAKE DE EUROPESE AANBESTEDING inzameling, transport en verwerking afval TEN BEHOEVE VAN WATERSCHAP GROOT SALLAND 1 Nr. Betreft par./blz. Vraag / opmerking / bezwaar vraag 1. Bijlage

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Van: Aan: H.P.A. Kerkers de leden van de Gemeenteraad Onderwerp: Inzamelen oud papier en karton Steller: M. Pardoen Datum: 17 februari 2012 Nr.: RIB-HK-1208 Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal)

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) en de bijbehorende dienstverlening Publicatienummer: 2015/S 198-358953 Procedure: Openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Ingediende motie CDA, DDE 2002 en DMP: extra inzamelronden GFT-afval in de zomerperiode.

Ingediende motie CDA, DDE 2002 en DMP: extra inzamelronden GFT-afval in de zomerperiode. Collegevoorstel Inleiding: Op 12 december 2006 is door de raadsfracties CDA, DDE 2002 en DMP een motie ingediend inzake de inzameling van GFT-afval in de zomer. De motie houdt in het verrichten van nader

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT RESULTATEN VAN DE AANBESTEDINGSPROCEDURE

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT RESULTATEN VAN DE AANBESTEDINGSPROCEDURE Richtlijn 2014/24/EU AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT RESULTATEN VAN DE AANBESTEDINGSPROCEDURE Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Gemeente Oude IJsselstreek

Nadere informatie

Offerteaanvraag voor:

Offerteaanvraag voor: Offerteaanvraag voor: het inzamelen en vermarkten van huishoudelijk oud papier en karton en verpakkingsglas van de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot,

Nadere informatie

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326 Nota van Inlichtingen EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbesteding EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN WORKSHOPS

ALGEMENE VOORWAARDEN WORKSHOPS ALGEMENE VOORWAARDEN WORKSHOPS 2015 2016 Een goede samenwerking van Bibliotheek Theek 5 en de deelnemende collega bibliotheken is van belang om de organisatie en communicatie van het aanbod workshops zo

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake

Nadere informatie

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504 Nota van Inlichtingen Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbesteding Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie:

Nadere informatie

Vraag 1: Hoe kan het dat er na 15 mei toch nog aanslagen afvalstoffenheffing over belastingjaar 2010 zijn verstuurd?

Vraag 1: Hoe kan het dat er na 15 mei toch nog aanslagen afvalstoffenheffing over belastingjaar 2010 zijn verstuurd? Rotterdam, 18 december 2012. Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid M.J.W. Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) over kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Aan de Gemeenteraad.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal

Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal Inhoud Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Berg en Dal voor anders afval inzamelen?...

Nadere informatie

AFVALINZAMELING IN DE GEMEENTE MOERDIJK

AFVALINZAMELING IN DE GEMEENTE MOERDIJK AFVALINZAMELING IN DE GEMEENTE MOERDIJK Gemeente Moerdijk Oktober 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2018/109 Datum Oktober

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013

behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013 Naam van de aanbestedende dienst: Productschap Vis Eigen verklaring 1 inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013 Aankoop pootaal 2013 Plaats van uitvoering:

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB26. Proef GFT-verzamelcontainer

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB26. Proef GFT-verzamelcontainer Collegevoorstel Inleiding Op 12 juli 2011 is door de raadsfractie CDA een motie ingediend betreffende de scheiding van rest- en GFTafval (BABS nummer 151). De motie houdt in dat gevraagd wordt te onderzoeken

Nadere informatie

Besluit van de raad d.d. 7 december 2017 tot vaststelling van de Verordening afvalstoffenheffing

Besluit van de raad d.d. 7 december 2017 tot vaststelling van de Verordening afvalstoffenheffing Besluit van de raad d.d. 7 december 2017 tot vaststelling van de Verordening afvalstoffenheffing 2018. De raad van de gemeente Laarbeek; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 november

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inzameling en verwerking van oud papier en karton gemeente Castricum

Nota van Inlichtingen Inzameling en verwerking van oud papier en karton gemeente Castricum Nota van Inlichtingen Inzameling en verwerking van oud papier en karton gemeente Castricum Referentie 201501 Status: definitief Datum 9 april 2015 Nr. vraag Betreft par./blz. Vraag 1 1.1 /blz. 3 U spreekt

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne Afvalspecial 2019 1 Wat doen we met ons afval? Het scheiden van afval bespaart ook geld. Elke kilo afval voor de verbrandingsinstallatie, kost de gemeente dit jaar 22 cent. Dat wordt via de afvalstoffenheffing

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Circulus-Berkel Arbowetgeving. Arbowetgeving. Veiligheidsvoorschriften. Arbowetgeving. Inhoud veiligheidsinstructie oud papier inzamelen

Circulus-Berkel Arbowetgeving. Arbowetgeving. Veiligheidsvoorschriften. Arbowetgeving. Inhoud veiligheidsinstructie oud papier inzamelen Arbowetgeving Circulus-Berkel Veiligheidsinstructie Oud papier inzamelen 20 januari 2016 Wat staat er samengevat in artikel 10? Elke werkgever is er verantwoordelijk voor dat derden geen gevaar lopen door

Nadere informatie

Bestek verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan

Bestek verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan Bestek verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan Situatieschets Inwoners van de gemeente Smallingerland kunnen zonder betaling hun groenafval storten bij de milieustraat, het zogenaamde

Nadere informatie

Deze algemene verkoopvoorwaarden van ITH Connect B.V., gevestigd te Beverwijk, zijn gedeponeerd bij de KvK te Haarlem.

Deze algemene verkoopvoorwaarden van ITH Connect B.V., gevestigd te Beverwijk, zijn gedeponeerd bij de KvK te Haarlem. Algemene Verkoop en Leveringsvoorwaarden van ITH Connect B.V. ingeschreven onder nr.56699034 bij de KvK te Haarlem. ITH Connect B.V. is gevestigd op Biesland 17, 1948 RJ te Beverwijk. Deze algemene verkoopvoorwaarden

Nadere informatie

Omschrijving: Het leveren, verhuren, wisselen en ledigen van afvalcontainers en het verwerken/afvoeren van verschillende afvalstromen

Omschrijving: Het leveren, verhuren, wisselen en ledigen van afvalcontainers en het verwerken/afvoeren van verschillende afvalstromen Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Afval Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Raamovereenkomst Afval Stichting Saxion 2015002159 (1199) /me Omschrijving: Het leveren, verhuren, wisselen en

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Inhoud 1. Wat gaat er veranderen?... 2 2. Wanneer wordt mijn container gebracht?... 2 3. Kan ik later nog van maat wisselen?... 2 4. Waarom krijgen

Nadere informatie

Stel u belandt in een conflict met de NFG. Wat zijn dan uw rechten en plichten? Hoe verloopt de

Stel u belandt in een conflict met de NFG. Wat zijn dan uw rechten en plichten? Hoe verloopt de Spelregels NFG Stel u belandt in een conflict met de NFG. Wat zijn dan uw rechten en plichten? Hoe verloopt de procedure? Allemaal vragen die op u af zullen komen. In dit stuk vindt u dat allemaal terug.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Wat houdt de nieuwe manier van afvalstoffenheffing in? In de kern komt het er op neer dat ieder huishouden betaalt voor de hoeveelheid restafval die het aanbiedt.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Groningen op 16 april 2002, onder depotnummer 02071111 Organisatie-adviesburo WEER LICHT op de zaak Kraneweg 76-5 9718 JV Groningen;

Nadere informatie

b) Opdrachtgever is in deze de klant die gebruik maakt van de aangeboden diensten van KORBEE COMMUNICATIE.

b) Opdrachtgever is in deze de klant die gebruik maakt van de aangeboden diensten van KORBEE COMMUNICATIE. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR PARTICULIEREN: KORBEE COMMUNICATIE, vanzelfsprekend presenteren! 1. Algemeen a) KORBEE COMMUNICATIE (ook genoemd: opdrachtnemer), is opgericht door Yvette Korbee gevestigd in

Nadere informatie

Klachtenregeling. Versie 01-08-2012. Postbus 930 3800 AX Amersfoort tel. 033-2570645 fax. 033-2570646 e.mail: info@kpoa.nl

Klachtenregeling. Versie 01-08-2012. Postbus 930 3800 AX Amersfoort tel. 033-2570645 fax. 033-2570646 e.mail: info@kpoa.nl Klachtenregeling Versie 01-08-2012 Postbus 930 3800 AX Amersfoort tel. 033-2570645 fax. 033-2570646 e.mail: info@kpoa.nl Artikel 1. Begripsbepalingen (a) Stichting: (b) Het bestuur: (c) Scholen: (d) Directeur:

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

gemeente werkendam De raad van de gemeente Werkendam

gemeente werkendam De raad van de gemeente Werkendam -11- gemeente werkendam De raad van de gemeente Werkendam gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; besluit: vast te stellen de:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemeen

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemeen ALGEMENE VOORWAARDEN Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten met Artishock events & marketing B.V.. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn uitsluitend bindend,

Nadere informatie

Inschrijfvoorwaarden Flextender B.V.

Inschrijfvoorwaarden Flextender B.V. Inschrijfvoorwaarden Flextender B.V. Partijen: 1. Flextender B.V., gevestigd te Eemnes Noordersingel 20-S, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer P.J.R. Groot, Directeur, hierna te noemen Flextender,

Nadere informatie

Wij voegen de woorden door opdrachtnemer toe na de 1e zin van 10.2.

Wij voegen de woorden door opdrachtnemer toe na de 1e zin van 10.2. Nota van Inlichtingen Afvalstromen Aanbesteding Afvalstromen Aanbestedende Dienst: Provincie Noord-Holland Referentie: 473983 Omschrijving: Het leveren, verhuren, wisselen en ledigen van afvalcontainers

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid reformatorische basisschool Zevensprong 1-3 2907 TK Capelle aan den IJssel Telefoon: (010) 451 10 55 e-mail: info@rehobothschool-capelle.nl pag. 1 Inhoud 0. Inleiding

Nadere informatie

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Versie 2.0-29/9/2011 Veelgestelde vragen ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS In dit document kunt u verschillende vragen terugvinden over de ondergrondse containers. De vragen

Nadere informatie

Wij zijn u graag van dienst. Voorwaarden. Algemene Voorwaarden A.A.S. verhaalservice

Wij zijn u graag van dienst. Voorwaarden. Algemene Voorwaarden A.A.S. verhaalservice Algemene Voorwaarden A.A.S. verhaalservice Voorwaarden 1. Het verhalen van uw autoschade op de tegenpartij is gratis voor alle relaties van A.A.S. Autoschade EKAS. Wij kunnen deze service gratis aanbieden

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase

Nota van Inlichtingen Selectiefase Niet Openbare Europese aanbesteding Communicatieadviseurs en diensten 2015 1 ste Nota Nota van Inlichtingen Selectiefase Datum: 7-12-2017 1 Nr. Document/ Hoofdstuk/ paragraaf/ artikel Pagina nr. Vraag

Nadere informatie

Vraag en antwoord Regeling diverse wijzigingen taxiwetgeving

Vraag en antwoord Regeling diverse wijzigingen taxiwetgeving Vraag en antwoord Regeling diverse wijzigingen taxiwetgeving Wanneer gaan de wijzigingen in? De wijzigingen worden gepubliceerd in de Staatscourant en gaan 1 januari 2016 in. 1. Vrijstelling van de eis

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op de dienstverlening van ADVIOM (Adviesbureau Omgevingsrecht). A. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die aan opdrachtnemer

Nadere informatie

FORMULIER TECHNISCHE VRAGEN RAADSCOMMISSIE (en eventueel politieke vragen)

FORMULIER TECHNISCHE VRAGEN RAADSCOMMISSIE (en eventueel politieke vragen) FORMULIER TECHNISCHE VRAGEN RAADSCOMMISSIE (en eventueel politieke vragen) DATUM VERGADERING: 24 maart 2015 PARTIJ: PvdA/GroenLinks DATUM BINNENKOMST VRAGEN: 17 maart 2015 NUMMER AGENDAPUNT VRAAG 1 RC

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties.

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD 2016-2017 Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. 1 PLAN VAN AANPAK Inleiding. De gemeente heeft een wettelijke taak

Nadere informatie

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden Out of Bounds Webdesign Algemene Voorwaarden blad 2 van 8 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden

Nadere informatie

HOE AFVAL INZAMELEN IN APPARTEMENTS- GEBOUWEN? Informatiebrochure voor bouwpromotoren en syndici

HOE AFVAL INZAMELEN IN APPARTEMENTS- GEBOUWEN? Informatiebrochure voor bouwpromotoren en syndici HOE AFVAL INZAMELEN IN APPARTEMENTS- GEBOUWEN? Informatiebrochure voor bouwpromotoren en syndici HOE BIEDT U UW AFVAL CORRECT AAN ALS U IN EEN APPARTEMENT WOONT? Limburg.net biedt drie types afvalophalingen

Nadere informatie

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder Gemeente Noordoostpolder Meest gestelde vragen over nieuwe manier van afval inzamelen in Noordoostpolder extra container voor oud papier en karton extra container voor plastic, lege pakken en blik 1. Twee

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van

Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van postdiensten Aanbesteding Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van postdiensten

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Slochteren Nationale identificatie: Postadres: Hoofdweg 10 Plaats: Slochteren Postcode: 9621AL Land: NL Contactpunt(en):

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Nota van inlichtingen Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober 2016 Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Project Europese aanbesteding Onderwijs Leer Pakket Deze nota van inlichtingen wordt

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

Richtlijnen voor het vervoer. van leerlingen van de RK bs Kardinaal de Jong

Richtlijnen voor het vervoer. van leerlingen van de RK bs Kardinaal de Jong Richtlijnen voor het vervoer van leerlingen van de RK bs Kardinaal de Jong Inleiding; In deze richtlijnen worden afspraken beschreven betreffende veiligheid bij schoolse activiteiten wanneer we met leerlingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk Artikel 1- Algemeen 1. Plaatsing : Kinderdagverblijf Villa Vrolijk biedt tegen betaling ouder(s) en of verzorger(s) kinderopvang en verzorging van hun

Nadere informatie

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing.

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing. Inkoop 2016 Jeugdhulp Midden-Limburg-oost en Midden-Limburg-west Nota van inlichtingen (NvI) 9 juni 2015 Nota van inlichtingen behorend bij de Procedure Inkoop en aanbesteding, (publicatiedatum 27 mei

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

4.1 Opdrachtnemer voert de werkzaamheden in het kader van de opdracht uit naar beste inzicht, deskundigheid en vermogen.

4.1 Opdrachtnemer voert de werkzaamheden in het kader van de opdracht uit naar beste inzicht, deskundigheid en vermogen. Artikel 1 Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Opdrachtnemer: Fysiotherapie van Huijkelom

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 10 mei 2012

Nota van Inlichtingen 10 mei 2012 Nota van Inlichtingen 10 mei 2012 In het kader van de aanbesteding van het inzamelen en vermarkten van huishoudelijk oud papier en karton en verpakkingsglas van de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel,

Nadere informatie

PROTOCOL LEERLINGENVERVOER

PROTOCOL LEERLINGENVERVOER PROTOCOL LEERLINGENVERVOER CBS de VerreKijker Waardhuizen 38 te Waardhuizen,verklaart het onderhavig protocol van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer van leerlingen van en naar

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Rijkswaterstaat Noord-Nederland Contractnummer 31052658 Rijkswaterstaat Noord-Nederland Met 10 n Nota van inlichtingen behorend bij contractnummer 31052658, verstrekt aan gegadigden voor Voor het coördineren en uitvoeren van de gladheidbestrijding

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Moorthamer Products Axel

Algemene Voorwaarden Moorthamer Products Axel Algemene Voorwaarden Moorthamer Products Axel Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Artikel 3 - Toepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbod Artikel 5 - De overeenkomst

Nadere informatie