Bestek verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestek verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan"

Transcriptie

1 Bestek verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan Situatieschets Inwoners van de gemeente Smallingerland kunnen zonder betaling hun groenafval storten bij de milieustraat, het zogenaamde ECO-station. Tegen betaling worden ook groene afvalstromen bij de inwoners opgehaald, met uitzondering van een hoeveelheid tot 1,5 kub; hiervoor wordt niet betaald. Jaarlijks levert dit grote hoeveelheden blad, gras en takken op. Een groot deel van de groene afvalstromen in het openbaar gebied is niet de verantwoordelijkheid van de Gemeente Smallingerland. Betrokken leveranciers hebben de plicht het vrijkomende afval zelf ter verwerking aan te bieden en ook te contracteren. Onderwerp en omvang van de aanbesteding: De gemeente is - naast het groenafval wat door particulieren wordt aangeboden - verantwoordelijk voor het verwerken van het afval wat vrijkomt bij het snoeien van bomen (takken en stobben), bladafval in de herfstperiode. Daarbij gaat het om de ( geschatte) hoeveelheden zoals vermeld op het inschrijfbiljet. Wijze van aanbieden: De groene afvalstromen worden op twee manieren aangeboden, te weten: vanaf ECO-station De Hemmen in Drachten; mits een overslag of verwerkingslocatie van de leverancier binnen een straal van 10 km van ECO-station aan De Hemmen ligt, rechtstreeks aan de poort van de leverancier/verwerker. Leveranciers welke niet beschikken over een overslag of verwerkingseenheid binnen de genoemde straal worden geacht alle groene afvalstromen af te halen bij ECO station De Hemmen. Dit geldt niet voor de stroom hekkelmateriaal. Deze stroom kan niet worden overgeslagen op het ECO-station aan de Hemmen. De leverancier zal daarvoor een overslaglocatie binnen 10 kilometer van het ECO-station De Hemmen moeten bieden. Inzamelen ECO-station De Hemmen Alle groene afvalstromen van particulieren worden verzameld bij Eco station De Hemmen. Voor de afvalstroom takken geldt dat het ECO-station 12 maal is toegestaan om de hoeveelheid takken op locatie te verhakselen. Aanbesteding / Inschrijving Het doel van de aanbesteding is het afsluiten van een overeenkomst met één of meerdere leveranciers voor een periode van één jaar, van 1 mei 2013 tot en met 30 april De opdracht wordt gegund aan de inschrijver met de economisch meest voordelige aanbieding. Het staat een inschrijver vrij in te schrijven voor één, meerdere of alle genoemde afvalstromen. Eventuele vragen kunnen tot 10 april 2013, uitsluitend per mail, worden ingediend. De antwoorden op de vragen zullen worden vastgelegd en, mits bekend, aan alle inschrijvers worden toegezonden.

2 Naast het inschrijvingsbiljet dient de inschrijver bij de inschrijving een kopie van de meest recente vergunning van het bevoegd gezag mee te sturen waarin verklaard wordt dat de betreffende afvalstroom of afvalstromen mogen worden verwerkt. Het inschrijvingsbiljet voorziet in hoeveelheden per soort, vraagt een tariefstelling, maar ook een methode van (eind)verwerking. Gemeente Smallingerland heeft het hergebruik van afval hoog in het vaandel en verlangt ook van haar leveranciers een optimale benutting. Niet voor niets worden ontwikkelingen ten aanzien van biomassacentrales nauwlettend gevolgd. De aanbesteding geschiedt bij inschrijving. Het inschrijfbiljet en de overige inschrijfbescheiden moeten in een gesloten envelop worden aangeboden voor uur op 15 april Zowel voor verzending als het zelf deponeren geldt het volgende adres: Gemeente Smallingerland t.a.v. mevrouw F. van der Veen Tussendiepen AE Drachten o.v.v. ENVELOP NIET OPENEN, BEVAT AANBESTEDINGSDOCUMENTEN, ENVELOP DIRECT AFLEVEREN BIJ MEVROUW F. VAN DER VEEN. Telefoon:

3 Algemene eisen verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan o De verwerker handelt bij de uitvoering van deze overeenkomst conform de wetten, verordeningen, besluiten, maatregelen en voorschriften die door de rijksoverheid, de provinciale en gemeentelijke overheid dan wel door andere daartoe wettelijk aangewezen organen zijn vastgesteld ten aanzien van het verwerken van afval. Voor zover een activiteit (nog) niet valt onder een wettelijke regeling, handelt de verwerker met inachtneming van de vereiste zorg voor het milieu. o Maandelijks dient aan de gemeente Smallingerland een overzicht ter beschikking te worden gesteld van de tonnages verwerkt groenafval of component(en) daarvan, uitgesplitst per week en per aangeleverde vracht. o Minimaal 2 maal per jaar vindt overleg plaats tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer. Het secretariaat van dit overleg ligt bij de opdrachtnemer. o De verwerker dient een contactpersoon aan te wijzen om hem in zaken de dienstverlening betreffende te vertegenwoordigen.. Aanleverplicht opdrachtgever en acceptatieplicht opdrachtnemer o De opdrachtnemer verplicht zich het gemeentelijk groen afval of component(en)daarvan afkomstig uit de gemeente Smallingerland te accepteren voor verwerking in haar inachtneming van de wettelijke voorschriften. o Ingeval het totale afvalaanbod de beschikbare verwerkingscapaciteit van de opdrachtnemer overschrijdt, verplicht de opdrachtnemer zich voor zijn rekening in overleg met de gemeente Smallingerland zorg te dragen voor alternatieve verwerking op milieuverantwoorde wijze. Eventuele meerkosten hiervoor voor het transport zijn tevens voor rekening van de opdrachtnemer. o Het eigendom van het aangeleverde gemeentelijk groenafval of een component daarvan gaat over op de opdrachtnemer op moment van storten/lossen van het gemeentelijk groenafval of een component daarvan in transportmiddel van leverancier of op locatie van de opdrachtnemer. o Na eigendomsoverdracht van het afval is de opdrachtgever door de opdrachtnemer gevrijwaard voor wettelijke aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van het verwerken van het geaccepteerde afval. o De tarieven gelden zonder garanties m.b.t. onderstaande geschatte hoeveelheden 2012, hetgeen inhoudt dat tonnages meer of minder kunnen zijn zonder dat daar meer of minder kosten voor in rekening kunnen worden gebracht. Overslag en transport gemeentelijk groenafval of een component daarvan o De opdrachtnemer dient, indien het gemeentelijk groenafval of een component daarvan niet binnen een straal van 10 kilometer vanaf het ECO-station aan de Hemmen 99 te Drachten, verwerkt wordt, zorg te dragen voor een overslaglocatie die gelegen is binnen genoemde straal van 10 km.

4 o De overslaglocatie is voor een reguliere inzamelwagen of containercombinatie zonder bijzondere hulpmiddelen goed bereikbaar. o De opdrachtnemer draagt verantwoordelijkheid en zorg voor transport van het gemeentelijk groenafval of een component daarvan naar de verwerkingsinrichting. o Het risico van kwaliteitsverlies van het gemeentelijk groenafval (of een component daarvan) ten gevolge van het niet tijdig transporteren van het afval van het overslagstation naar de verwerkingsinrichting, berust geheel bij de opdrachtnemer. Kosten die voortvloeien uit het niet tijdig transporteren van het gemeentelijk groenafval of een component daarvan vanaf het overslagstation, zijn voor rekening van de opdrachtnemer. o De verwerkingsinrichting dan wel de overslaglocatie dient ten behoeve van het aanleveren van gemeentelijk groenafval of een component daarvan door de diensten van de gemeente Smallingerland minimaal geopend te zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot uur. In overleg moet het mogelijk zijn dat bij calamiteiten de openingstijden worden uitgebreid. o De opdrachtnemer dient zorg te dragen voor de, voor transport en afgifte benodigde begeleidingsformulieren en overige documenten. o De weegbonnen en overige relevante gegevens, zulks naar oordeel van de opdrachtgever, dienen wekelijks, uiterlijk de woensdag na afloop van elke kalenderweek, zowel op papier als digitaal ter beschikking gesteld aan de opdrachtgever volgens een in gezamenlijk overleg op te stellen protocol. De weegbonnen zijn leidend en bepalend bij de controle van de facturatie. o De transportwerkzaamheden dienen te worden uitgevoerd met materieel dat afgestemd is op de volgens dit bestek omschreven werkzaamheden. De voertuigen moeten in goede staat van onderhoud verkeren en een behoorlijk aanzien hebben, ten aanzien van lakwerk, plaatwerk en mechanische onderdelen. o Duidelijk dient te zijn dat het voertuig is bestemd voor het transporteren van afvalstoffen en van welk bedrijf het afkomstig is. o Het voertuig moet voldoen aan de voorschriften die ter zake bij of krachtens de wet zijn gesteld. o De transportmiddelen moeten door middel van bijvoorbeeld een mobiele telefoon geschikt zijn voor communicatie met de opdrachtgever. o De maximale lostijd bij de overslaglocatie of de verwerkingsinrichting mag, inclusief vanaf aankomsttijd tot en met vertrektijd, niet meer bedragen dan 20 minuten. Weging en registratie van afvalstoffen o Op de overslaglocatie of bij de verwerkingsinrichting dient het gewicht van het door afdelingen van de gemeente Smallingerland aangeleverde gemeentelijk groenafval of componenten daarvan gewogen te worden door middel van weging van het voertuig voor en na het storten van het afval met behulp van de daartoe bij de opdrachtnemer aanwezige middelen, zijnde minimaal een weegbrug en een wettelijk

5 geijkt registratiesysteem. Van elke weging zal een kopie van de weegbon worden verstrekt aan de opdrachtgever. De aldus vastgestelde gewichten zullen worden gehanteerd ter berekening van de door de gemeente Smallingerland te betalen vergoeding. Samenstelling en kwaliteit van het aangeleverde gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan o De opdrachtnemer dient het aangeleverde gemeentelijk groenafval in ieder geval te accepteren indien dit minimaal 95% organisch en goed composteerbaar materiaal bevat en derhalve 5% niet organisch of slecht composteerbaar materiaal zoals stenen, glas, gips, rubber, metalen, kunststoffen, grof hout etc. Voorwaarden van levering en diensten o Op volgens dit bestek uit te voeren diensten zijn de Algemene Inkoopvoorwaarden van gemeente Smallingerland van toepassing.

6 Inschrijfbiljet (2013) Dit inschrijfbiljet behoort bij de openbare aanbesteding van de gemeente Smallingerland betreffende de verwerking van gemeentelijk groen afval. De prijsstelling dient gebaseerd te zijn op de dienstverlening zoals beschreven staat in de situatieschets. Prijzen dienen te worden opgegeven in euro, exclusief BTW. Naam inschrijver Adres Postcode Plaats Telefoonnummer Faxnummer Naam contactpersoon Functie contactpersoon Verwerking gemeentelijk groenafval Geschatte hoeveelheid Prijs per ton (cat. 1) Prijs per ton (cat. 2) ton n.v.t. Snoeiafval Particulier Snoeiafval Gemeente 110 ton Methode van verwerking Hekkelmateriaal 500 ton n.v.t. Stobben 50 ton Gras/blad particulieren 375 ton n.v.t. Gras/blad gemeente 600 ton Categorie (1): afvalstroom wordt door verwerker afgehaald bij ECO-station De Hemmen Categorie (2): afvalstroom wordt aangeleverd op locatie/overslaglocatie verwerker. Aldus naar waarheid opgemaakt te op 2013 Naam, functie, paraaf en handtekening rechtsgeldige ondertekenaar: Naam (dhr/mevr) : Functie : Handtekening :

Eerste Nota van Inlichtingen Overslag, afvoer en verwerking GFT afval Spaarnelanden 23 maart 2016

Eerste Nota van Inlichtingen Overslag, afvoer en verwerking GFT afval Spaarnelanden 23 maart 2016 NR Verwijzing (Paragraafnummer/NvI) 1 Aanbestedingsdocument: paragraaf 2.1 2 Aanbestedingsdocument paragraaf 2.2 Pg Vraag Antwoord 6 Waarom wordt de term grondstof gebruikt in plaats van afval (mede gelet

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017 BIJLAGE 6 Reglement Milieupark Roermond 2017 Februari 2017 Artikel 1 Definities: a. milieupark: brengvoorziening voor het overslaan van gescheiden aangeboden huishoudelijke afvalstoffen gelegen binnen

Nadere informatie

LEVERINGSVOORWAARDEN GROENAFVAL. Nano KD Zevenaar Postbus AE Zevenaar tel

LEVERINGSVOORWAARDEN GROENAFVAL. Nano KD Zevenaar Postbus AE Zevenaar tel LEVERINGSVOORWAARDEN GROENAFVAL Nano 7-6902 KD Zevenaar Postbus 217-6900 AE Zevenaar tel. 0316 740 777 info@bkcbv.nl GROENAFVAL Tuin- en plantsoenafval is plantaardig en/of organisch afval dat vrijkomt

Nadere informatie

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015 BIJLAGE 6 REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 6, TWEEDE LID, SUB q, VAN HET UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING VAN DE GEMEENTE ROERMOND inzake HET AANBIEDEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK TE ROERMOND

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen offerteaanvraag Afval Landsmeer

Nota van Inlichtingen offerteaanvraag Afval Landsmeer Datum: 6 oktober 2016 Vragen en antwoorden: Nr. Verwijzing Vraag Antwoord 1. Perceel 2, Schouw gemeentewerf d.d. 26-9 Tijdens de schouw werd duidelijk dat er in het programma van eisen niet duidelijk staat

Nadere informatie

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK COLOFON Opdrachtgever : Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Project : Levering interieur

Nadere informatie

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad Theo Beheer BV Kenmerken project Groenafval en uitbreiding veegvuil Verwerkingslocatie Lelystad Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Huidige bedrijfsactiviteiten 3 3 Relatie vigerende omgevingsvergunning 3 4

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk

Nadere informatie

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf Bezoekadres Australiëhavenweg 21 1045 BA Amsterdam Postbus 58292 1040 HG Amsterdam Telefoon 020 587 6250 Fax 020 587 6270 wcs@afvalenergiebedrijf.nl www.afvalenergiebedrijf.nl Acceptatievoorwaarden Voor

Nadere informatie

Inschrijvingshandboek. Inschrijving Agrarisch perceel grond gelegen aan: Pastoor Rientjesstraat te Hellendoorn

Inschrijvingshandboek. Inschrijving Agrarisch perceel grond gelegen aan: Pastoor Rientjesstraat te Hellendoorn Inschrijvingshandboek Inschrijving Agrarisch perceel grond gelegen aan: Pastoor Rientjesstraat te Hellendoorn 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding... 3 3 Projectinformatie... 3 3.1 Doel...

Nadere informatie

NL-Horst: Afvalverwijderingsdiensten 2008/S 92-125668 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten

NL-Horst: Afvalverwijderingsdiensten 2008/S 92-125668 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten 1/5 NL-Horst: Afvalverwijderingsdiensten 2008/S 92-125668 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN): Gemeente Horst aan de Maas, Postbus

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE. Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

EUROPESE COMMISSIE. Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland Ref. Ares(2015)1912187-06/05/2015 EUROPESE COMMISSIE DG COMMUNICATIE Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland Den Haag, 06/05/2015 Geachte mevrouw, geachte heer, Betreft: "Het verlenen van diensten

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Maatstaven en tarieven voor periodiek inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen

Hoofdstuk 1 Maatstaven en tarieven voor periodiek inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen Bijlage verordening afvalstoffenheffing 2017 Tarieventabel Hoofdstuk 1 Maatstaven en tarieven voor periodiek inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen 1. De belasting wordt per perceel berekend naar een

Nadere informatie

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Winner Business Software Europe B.V., gevestigd te Apeldoorn

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Winner Business Software Europe B.V., gevestigd te Apeldoorn Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Winner Business Software Europe B.V., gevestigd te Apeldoorn Artikel 1 Toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten

Nadere informatie

Onderwerp Mogelijke aanpassing milieustraat Oirschot

Onderwerp Mogelijke aanpassing milieustraat Oirschot Onderwerp Mogelijke aanpassing milieustraat Oirschot Inleiding/aanleiding De gemeente Oirschot heeft het beheer van de milieustraat en de afvoer cq. verwerking van de grof afvalstromen per 1 januari 2007

Nadere informatie

Inschrijfvoorwaarden Flextender B.V.

Inschrijfvoorwaarden Flextender B.V. Inschrijfvoorwaarden Flextender B.V. Partijen: 1. Flextender B.V., gevestigd te Eemnes Noordersingel 20-S, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer P.J.R. Groot, Directeur, hierna te noemen Flextender,

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval DE ONDERGETEKENDEN: 1. de gemeente x, vertegenwoordigd door naam, functie, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

Sorteeranalyse grof huishoudelijk restafval 2014. In opdracht van gemeente Brielle

Sorteeranalyse grof huishoudelijk restafval 2014. In opdracht van gemeente Brielle In opdracht van gemeente Brielle verslag Doss. no. 13A585 Tilburg, 13 januari 2015 In opdracht van gemeente Brielle Bureau Milieu & Werk BV Kraaivenstraat 21-15 Postbus 10311 5000 JH Tilburg Tel: 013-5434400

Nadere informatie

Vergunningaanvraag Banieren

Vergunningaanvraag Banieren Vergunningaanvraag Banieren Vergunningaanvraag voor het (laten) plaatsen van banieren in de gemeente Utrecht Voor het in behandeling nemen van deze vergunningaanvraag bent u leges (vrij van BTW) verschuldigd.

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Door deze omissies leiden tot uitsluiting van de inschrijvingen van van Erp en Maton Groep aan verdere deelname aan de opdracht.

Door deze omissies leiden tot uitsluiting van de inschrijvingen van van Erp en Maton Groep aan verdere deelname aan de opdracht. College Onderwerp: Resultaten Europese aanbesteding V200900508 Collegevoorstel Inleiding: Voor het transport en de afvoer afvalstoffen van de milieustraat is een Europees aanbestedingstraject opgestart.

Nadere informatie

Versie Bezoekersreglement Afvalbrengstation gemeente Nissewaard

Versie Bezoekersreglement Afvalbrengstation gemeente Nissewaard Bezoekersreglement Afvalbrengstation gemeente Nissewaard Inhoudsopgave Inleiding... 3 Artikel 1 Begrippen... 3 Artikel 2 Algemene gedragsregels... 3 Artikel 3 handhaving... 4 Artikel 4 aansprakelijkheid...

Nadere informatie

afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Oosterhout 2012 Citeertitel van de regeling Verordening reinigingsheffingen Oosterhout 2012

afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Oosterhout 2012 Citeertitel van de regeling Verordening reinigingsheffingen Oosterhout 2012 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Naam overheidsorganisatie Gemeente Oosterhout Officiële naam van de regeling Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten

Nadere informatie

II.1.2 Type opdracht en plaats van uitvoering van de werken, plaats van levering van de goederen of verlening van de diensten

II.1.2 Type opdracht en plaats van uitvoering van de werken, plaats van levering van de goederen of verlening van de diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Weert 411684491 Beekstraat 54, 6001GJ WEERT ( Nederland ) Ter attentie van: L. van der Ende Telefoon: +31 135434400, Email:

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties De ondergetekenden: A. Nova College statutair gevestigd te Haarlem en kantoorhoudende te Haarlem aan de Buitenrustlaan 9 te Haarlem, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement stationaire breker

Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement stationaire breker Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement voor steenachtige afvalstoffen, dat wordt aangeboden bij de bewerkingsinrichting van V.d. Kraats en

Nadere informatie

REGLEMENT MILIEUSTRAAT WIJK BIJ DUURSTEDE

REGLEMENT MILIEUSTRAAT WIJK BIJ DUURSTEDE REGLEMENT MILIEUSTRAAT WIJK BIJ DUURSTEDE versie: juli 2013 1 1. Algemeen Het Reglement Milieustraat Wijk bij Duurstede is van toepassing op het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen op de milieustraat

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAMELPUNT MILIEUPARK

OVEREENKOMST INZAMELPUNT MILIEUPARK OVEREENKOMST INZAMELPUNT MILIEUPARK DE ONDERGETEKENDEN: 1. De Stichting Vlakglas Recycling Nederland gevestigd en kantoorhoudende aan 2781 RP, Zilverstraat 69 te Zoetermeer, hierna te noemen VRN, te dezen

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing van de milieustraat door middel van verhoging met stortbordes

Onderwerp Aanpassing van de milieustraat door middel van verhoging met stortbordes Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 27 november 2007 Registratienummer: 2007/10 Agendapunt nummer: 10 Onderwerp Aanpassing van de milieustraat door middel van

Nadere informatie

Verkennend onderzoek milieustraat. Gemeente Oirschot

Verkennend onderzoek milieustraat. Gemeente Oirschot Gemeente Oirschot Doss. no. 70225 Tilburg, 11 oktober 2007 Gemeente Oirschot Bureau Milieu & Werk BV Goirkestraat 82 a Postbus 10311 5000 JH Tilburg Tel: 013-5434400 Fax: 013-5443102 E-mail: info@bureaumw.com

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing en reinigingsrecht 2017

Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing en reinigingsrecht 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hilvarenbeek. Nr. 185485 27 december 2016 Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing en reinigingsrecht 2017 De raad der gemeente

Nadere informatie

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Duiven. Nr. 126701 15 september 2016 Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016 Zaaknummer: 15DV02544

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN De algemene voorwaarden je kunt er niet omheen. Maar geen zorgen, we hebben ze hieronder voor je opgesomd. Wanneer je samenwerkt met BURO210 Van de Lens zijn de onderstaande algemene

Nadere informatie

Acceptatie- en verwerkingbeleid

Acceptatie- en verwerkingbeleid Acceptatiereglement voor de ontvangst van afvalstoffen binnen de inrichting van Rijssense Gebouwensloperij b.v., gevestigd aan de Noordermorssingel 1 te Rijssen. Artikel 1 Toepassingsgebied Dit reglement

Nadere informatie

gelet op het voorstel van het college van 8 december 2014, nr. 14/ gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a van de Gemeentewet;

gelet op het voorstel van het college van 8 december 2014, nr. 14/ gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a van de Gemeentewet; Raadsbesluit De raad der gemeente Emmen; gelet op het voorstel van het college van 8 december 2014, nr. 14/ gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016.

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. Behoort bij raadsvoorstel 2016-348, titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 3 november 2015

Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 3 november 2015 t)7?3 Gewijzigde datum raad DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 3 november 2015 Gelet op artikel ; 229,

Nadere informatie

dat het aan de omgevingsvergunning milieuneutraal veranderen d.d. 31 oktober 2012 verbonden voorschrift wordt ingetrokken.

dat het aan de omgevingsvergunning milieuneutraal veranderen d.d. 31 oktober 2012 verbonden voorschrift wordt ingetrokken. BESLUIT Onderwerp Wij hebben op 28 november 216 een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen van de milieustraat Ossontvangen van Gemeente Oss. Het betreft het wijzigen

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP tussen Koraal Groep Valkstraat 14 Postbus 5109, 6130 PC SITTARD vertegenwoordigd door de heer mr. drs. R.W.M. Quik

Nadere informatie

Privacyreglement van de Beheerstichting Hart van Laren. ingevolge de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Versie:

Privacyreglement van de Beheerstichting Hart van Laren. ingevolge de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Versie: Privacyreglement van de Beheerstichting Hart van Laren ingevolge de Algemene Verordening Gegevensbescherming Versie: 25-05-2018 Artikel 1: Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. Naam organisatie:

Nadere informatie

Implementatie administratieve organisatie en interne controle.

Implementatie administratieve organisatie en interne controle. Implementatie administratieve organisatie en interne controle. BLOK A Algemeen U dient een beschrijving van de interne organisatie aan te leveren. Deze beschrijving dient te bevatten: A3 Een organogram

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Offerteaanvraag. Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant

Offerteaanvraag. Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant Offerteaanvraag Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant 1. Algemene informatie Door middel van deze offerteaanvraag wordt u uitgenodigd om een offerte in te dienen

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017

Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017 Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017 De raad van de gemeente Nederweert; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, nummer B&W-16-00982;

Nadere informatie

Aanbesteding gewijzigde huishoudelijke afvalinzameling per 1 april 2007. 1. Raadsbesluit; 2. Analyse aanbiedingen Inkoopbureau West- Brabant (SIW).

Aanbesteding gewijzigde huishoudelijke afvalinzameling per 1 april 2007. 1. Raadsbesluit; 2. Analyse aanbiedingen Inkoopbureau West- Brabant (SIW). Aan de Raad Made, 18 december 2006 Raadsvergadering: 1 februari 2007 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Aanbesteding gewijzigde huishoudelijke afvalinzameling per 1 april 2007 Portefeuillehouder: Bijlagen:

Nadere informatie

Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC. Referentie:

Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC. Referentie: Nota van Inlichtingen Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Omschrijving: Aanbesteding

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING

OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING Onderaannemer Zonder Personeel/ZZP Contractnummer: A. Partijen Ondergetekenden: 1. naam: straat/postbus: postcode: plaats: telefoonnummer: hierna te noemen: de aannemer;

Nadere informatie

Transport van compost

Transport van compost Overeenkomst inzake Transport van compost tussen WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL en OPDRACHTNEMER LOGO OPDRACHTNEMER De ondergetekenden: Waterschap Rijn en IJssel, gevestigd te Doetinchem, Liemersweg 2, te dezen

Nadere informatie

MODEL. LEDIGINGS-/REINIGINGS-CONTRACT Geldig voor de periode van 01/01/2011 tot 31/12/2011

MODEL. LEDIGINGS-/REINIGINGS-CONTRACT Geldig voor de periode van 01/01/2011 tot 31/12/2011 MODEL LEDIGINGS-/REINIGINGS-CONTRACT Geldig voor de periode van 01/01/2011 tot 31/12/2011 t.b.v. Voor de leden van CST- GROEP VZW Kortrijksesteenweg 198 8530 HARELBEKE LC (Contractnummer) LEDIGINGS-/REINIGINGS-CONTRACT

Nadere informatie

gelet op het voorstel van het college van 9 november 2010, nr. 10/1075; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a van de Gemeentewet;

gelet op het voorstel van het college van 9 november 2010, nr. 10/1075; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a van de Gemeentewet; jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2010 RA10.0113 B 12 10/1075 M RIS.4662 Raadsbesluit De raad der gemeente Emmen; gelet op het voorstel van het college van 9 november 2010, nr. 10/1075;

Nadere informatie

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Nota van Inlichtingen Datum : donderdag 9 juli 2015 Kenmerk : Beuningen OPK- 2015 Copyright Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Artikel 5 Belastingjaar Met betrekking tot de belasting die per jaar wordt geheven is het belastingjaar gelijk aan het kalenderjaar.

Artikel 5 Belastingjaar Met betrekking tot de belasting die per jaar wordt geheven is het belastingjaar gelijk aan het kalenderjaar. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Aalburg. Nr. 126014 28 december 2015 Verordening afvalstoffenheffing 2016 Vastgesteld door de gemeenteraad op 8 december 2015 Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Reusel-De Mierden), p/a Postbus 11, 5688 ZG Oirschot (NL). t.a.v.: B. Verbeek (Concern

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schinnen Nr. 232808 28 december 2017 Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018 DE RAAD VAN DE GEMEENTE

Nadere informatie

Schema voor het bepalen van de meldplicht aan het LMA: voor toezichthouders, d.d. 6 juni 2016

Schema voor het bepalen van de meldplicht aan het LMA: voor toezichthouders, d.d. 6 juni 2016 Schema voor het bepalen van de meldplicht aan het LMA: voor toezichthouders, d.d. 6 juni 2016 Moet een inrichting aan het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA)? Valt de inrichting onder categorie 28.4

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL).

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). Internetadres(sen): Adres van

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST GEBRUIK MILIEUSTRAAT PURMEREND

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST GEBRUIK MILIEUSTRAAT PURMEREND DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST GEBRUIK MILIEUSTRAAT PURMEREND DE ONDERGETEKENDEN: 1. de gemeente Purmerend, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Don Bijl, burgemeester, ingevolge artikel 171 van de Gemeentewet

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Opsterland Postbus 10000 9244 ZP Beetsterzwaag Internetadres(sen): http://wwwopsterlandnl Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2016

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schinnen. Nr. 46 4 januari 2016 Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2016 DE RAAD VAN DE GEMEENTE SCHINNEN;

Nadere informatie

Welkom bij PinDirect!

Welkom bij PinDirect! Welkom bij PinDirect! U bent nog maar een paar stappen verwijderd van het huren van een tijdelijke pinautomaat! Vul het aansluitdossier in en voeg kopie(s) legitimatie(s) toe van tekenbevoegde(n). Hulp

Nadere informatie

MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT. REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004

MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT. REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004 ROAD-2004 1 MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004 ROAD-2004 2 Artikel 1 Aanduidingen. Begripsbepalingen Dit reglement verstaat

Nadere informatie

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing.

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing. Artikel 1. Definities 1.1 Opdrachtgever is de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Onlinepoort wordt gesloten. 1.2 Producten en diensten van Onlinepoort

Nadere informatie

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Nota van Inlichtingen Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN AANNEMING

OVEREENKOMST VAN AANNEMING OVEREENKOMST VAN AANNEMING A. Partijen Ondergetekenden: 1. naam: straat/postbus: postcode: plaats: telefoonnummer: hierna te noemen: de opdrachtgever, opererend in de sector bouw en 2. naam: straat/postbus:

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Concept Overeenkomst inzake W-installaties Versie: 1.0 Opgesteld door: Lisanne Hendriks Datum: 16 september 2016 1 van 7 De ondergetekenden:

Nadere informatie

3.1 Opdrachtnemer heeft jegens de uitvoering van de overeenkomst een inspanningsverplichting.

3.1 Opdrachtnemer heeft jegens de uitvoering van de overeenkomst een inspanningsverplichting. Algemene voorwaarden Yvonne Soons Lifecoaching Definities In deze voorwaarden worden de volgende definities gebruikt: Opdrachtnemer: Yvonne Soons Lifecoaching, de eenmanszaak van Yvonne Soons richt zich

Nadere informatie

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan:.

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14;

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer; b

Nadere informatie

Verklaring van Deelname. In verband met deelname aan de Faillissementsveiling: Zeegaande Woonkotter RAN van Onlineveilingmeester.

Verklaring van Deelname. In verband met deelname aan de Faillissementsveiling: Zeegaande Woonkotter RAN van Onlineveilingmeester. Verklaring van Deelname In verband met deelname aan de Faillissementsveiling: Zeegaande Woonkotter RAN van Onlineveilingmeester.nl In origineel getekend en voorzien van kopie paspoort/id-kaart als hierna

Nadere informatie

PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005

PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005 PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005 HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALING, REIKWIJDTE EN DOELEINDEN Artikel 1. Begripsbepaling In dit protocol wordt verstaan onder: Algemene postbus Elektronische

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing 2018

Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hilvarenbeek Nr. 223515 18 december 2017 Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing 2018 De raad der gemeente Hilvarenbeek; gezien

Nadere informatie

1.2 De toepasselijkheid van de door de opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

1.2 De toepasselijkheid van de door de opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Algemene voorwaarden J&S Diensten 1. Algemeen 1.1 Al onze aanbiedingen, overeenkomsten en uitvoering daarvan, worden uitsluitend beheerst door de onderhavige voorwaarden. Afwijkingen dienen uitdrukkelijk

Nadere informatie

Inschrijfvoorwaarden Gemeente Marktplaats

Inschrijfvoorwaarden Gemeente Marktplaats Inschrijfvoorwaarden Gemeente Marktplaats Partijen: 1. Gemeente Marktplaats B.V., gevestigd te Eemnes Noordersingel 20G, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer P.J.R. Groot, Directeur, hierna

Nadere informatie

Resultaat gescheiden afvalinzameling 2018 In vergelijking tot gemeente Drimmelen

Resultaat gescheiden afvalinzameling 2018 In vergelijking tot gemeente Drimmelen Resultaat gescheiden afvalinzameling 2018 In vergelijking tot 2017 gemeente Doss. no. 18AA507 Tilburg, 19 februari 2018 De AfvalSpiegel Kraaivenstraat 21-15 Postbus 1011 5000 JH Tilburg Tel: 085-771995

Nadere informatie

Procedure Deze beschikking is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf 3.2 van de Wabo.

Procedure Deze beschikking is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf 3.2 van de Wabo. BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING MILIEUNEUTRAAL VERANDEREN Onderwerp Wij hebben op 17 april 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen van de inrichting ontvangen van

Nadere informatie

De raad van de gemeente Zoetermeer; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 november 2018

De raad van de gemeente Zoetermeer; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 november 2018 Afvalstoffenverordening 2019 (0637205124) De afvalstoffenverordening Zoetermeer stelt regels op het gebied van inzameling van verschillende afvalstoffen in de gemeente Zoetermeer. Hiermee worden de kaders

Nadere informatie

Toelichting bij de modelovereenkomst

Toelichting bij de modelovereenkomst Toelichting bij de modelovereenkomst Algemeen De Belastingdienst kan op basis van een concrete overeenkomst oordelen over het al dan niet moeten betalen van loonheffingen. Loonheffingen zijn verschuldigd

Nadere informatie

Algemeen acceptatiebeleid

Algemeen acceptatiebeleid Pagina 1 van 7 Algemeen acceptatiebeleid Acceptatiereglement voor de ontvangst van afvalstoffen binnen de inrichting van Hellinga BV, gevestigd aan de Oevers 15 te Steenwijk. Artikel 1 Toepassingsgebied

Nadere informatie

Modelovereenkomst inhuur externe specialist betonwerk Betonsupport.

Modelovereenkomst inhuur externe specialist betonwerk Betonsupport. Modelovereenkomst inhuur externe specialist betonwerk Betonsupport. Partijen Ondergetekenden: naam: straat/postbus: postcode: plaats: telefoonnummer: e-mailadres: KvK-nummer: BTW-nummer: hierna te noemen:

Nadere informatie

De belasting wordt geheven naar de maatstaven en tarieven, opgenomen in de bij deze verordening behorende tarieventabel.

De belasting wordt geheven naar de maatstaven en tarieven, opgenomen in de bij deze verordening behorende tarieventabel. Verordening Afvalstoffenheffing Leeuwarden 2016 DE RAAD VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 oktober 2015; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer;

Nadere informatie

DEEL 3: BERKEL MILIEU N.V. EN CIRCULUS B.V.

DEEL 3: BERKEL MILIEU N.V. EN CIRCULUS B.V. AANBESTEDINGSDOCUMENT AFVALINZAMELING, REINIGING EN TRANSPORT Gemeente Rheden, Berkel Milieu N.V. en Circulus B.V. DEEL 3: BERKEL MILIEU N.V. EN CIRCULUS B.V. Versie: 1.0 Datum: 19 juli 2011 Kenmerk: GM

Nadere informatie

Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV

Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV Artikel 1: Definities a. Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. b. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015, nr ;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015, nr ; De raad van de gemeente Heeze-Leende; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015, nr. 15.61; gelet op: Gemeentewet, art. 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b Wet Milieubeheer,

Nadere informatie

Acceptatiereglement De aanbieder/vervoerder mag geen hinder veroorzaken of de normale gang van zaken op de acceptatieplaats belemmeren.

Acceptatiereglement De aanbieder/vervoerder mag geen hinder veroorzaken of de normale gang van zaken op de acceptatieplaats belemmeren. ARTIKEL 1 Algemeen: Dit reglement is van toepassing op het aanbieden van afvalstoffen aan, en het accepteren van afvalstoffen door Wagro/GMN. De bijlagen 1 tot en met 3 vormen integraal onderdeel van dit

Nadere informatie

gezien het verslag van de inspraakprocedure; besluit vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel.

gezien het verslag van de inspraakprocedure; besluit vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel. Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 juni 2016; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede

Nadere informatie

Bijlage agendapunt 9. Vaststelling belastingverordeningen 2010 (afvalstoffenheffing)

Bijlage agendapunt 9. Vaststelling belastingverordeningen 2010 (afvalstoffenheffing) Bijlage agendapunt 9. Vaststelling belastingverordeningen 2010 (afvalstoffenheffing) In de programmabegroting 2010 is in de paragraaf B. Lokale heffingen een toelichting met onderbouwing opgenomen met

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

Opdrachtnemer verricht de uit te voeren werkzaamheden naar eigen professioneel inzicht en voor eigen risico.

Opdrachtnemer verricht de uit te voeren werkzaamheden naar eigen professioneel inzicht en voor eigen risico. Overeenkomst van opdracht Ondergetekenden: A. * re-integratie bedrijf/ job coach organisatie, rechtsgeldig vertegenwoordigd door * (naam), * (adres), te * (plaats), telefoonnummer, hierna te noemen opdrachtgever,

Nadere informatie

gemeente werkendam De raad van de gemeente Werkendam

gemeente werkendam De raad van de gemeente Werkendam -11- gemeente werkendam De raad van de gemeente Werkendam gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; besluit: vast te stellen de:

Nadere informatie

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Artikel 1: Definities - Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. - Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan: burojohanna.nl.

Nadere informatie

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier]

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier] Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier [Naam leverancier] Pagina 2 / 12 Colofon Datum [datum] Referentie 2016001977 Versie 0.1 Afdeling Servicecentrum Voorzieningen Auteur T. Brummel Saxion. Alle rechten

Nadere informatie

Richtlijnen betreffende het aanleveren van zuiveringsslib van het Waterschap Zuiderzeeland bij GMB BioEnergie Zutphen BV

Richtlijnen betreffende het aanleveren van zuiveringsslib van het Waterschap Zuiderzeeland bij GMB BioEnergie Zutphen BV Richtlijnen betreffende het aanleveren van zuiveringsslib van het Waterschap Zuiderzeeland bij GMB BioEnergie Zutphen BV Openingstijden De aanvoer van het zuiveringsslib geschiedt per as op werkdagen van

Nadere informatie