Huishoudelijk reglement BSC Unisson

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk reglement BSC Unisson"

Transcriptie

1 Huishoudelijk reglement BSC Unisson Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in de statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van de vereniging. Artikel 2 Lidmaatschap 1. Het lidmaatschap wordt verkregen door een besluit tot toelating, door het algemeen bestuur genomen, op grond van een schriftelijke aanmelding. 2. De aanmelding geschiedt door middel van een door het algemeen bestuur ter beschikking te stellen formulier met vragenlijst. Het algemeen bestuur kan eisen dat de in het formulier vermelde gegevens door deugdelijke bewijzen worden gestaafd. 3. Het algemeen bestuur maakt de aanmelding bekend op de wijze, als voor dergelijke bekendmaking zal zijn bepaald. 4. Opzegging van het lidmaatschap door een lid dient schriftelijk te gebeuren bij het algemeen bestuur. 5. Elk lid is verplicht contributie te betalen. Voor de algemene leden wordt de hoogte vastgesteld door de algemene vergadering van de vereniging. Voor de sportbeoefende leden wordt de hoogte vastgesteld in de algemene vergadering van de betreffende afdeling. Artikel 3 Het algemeen bestuur 1. Het algemeen bestuur beheert de geldmiddelen en de bezittingen van de vereniging, draagt zorg voor de naleving van de statuten, het huishoudelijk reglement en voor de uitvoering van de genomen besluiten. 2. Voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijksbestuur. Het dagelijksbestuur behandelt die zaken, die geen uitstel gedogen, alsmede die het wordt opgedragen. Het deelt zijn besluiten ter bekrachtiging op de eerstvolgende algemeen bestuursvergadering mede. Artikel 4 Taak algemeen bestuur Aan het algemeen bestuur zijn de volgende taken opgedragen: 1. Algemene zaken, die de gehele vereniging betreffen. 2. De vereniging vertegenwoordigen. 3. Zorg voor het beschikbaar hebben van sportaccommodaties en het onderhoud hiervan. 4. Zorg voor opbergruimten voor speelmaterialen en het onderhoud hiervan. 5. Zorg voor huur en verhuur van sportaccommodaties. 6. Afsluiten van overeenkomsten met financiële consequenties en/of verplichtingen, o.a. ten aanzien van trainers, beheer en onderhoud, sponsors, reclame enz.. 7. Verzekeringen. 8. Overleg met overheidsinstanties.

2 9. Aanvragen van subsidies. 10. Kadervorming en begeleiding. 11. Financieel beheer. 12. Toto-Lotto. 13. Organiseren en verzorgen vergunningen voor acties als loterijen, rommelmarkten, donateuracties e.d Zorg voor ontspanningscommissie. 15. Verantwoordelijkheid voor het clubblad. 16. Houden van jaar- en ledenvergaderingen. 17. Zorg voor de algemene leden. Artikel 5 Taak afdelingsbestuur Aan het afdelingsbestuur zijn de volgende taken opgedragen: 1. Zorg voor de leden, die tot de afdeling behoren. 2. Zorg voor de begeleiding van spelers, teams, trainers en leiders. 3. Aanstellen van vrijwillige trainers. 4. Aanstellen van leiders en aanvoerders. 5. Aanstellen van clubscheidsrechters. 6. Voorstellen doen voor het aanstellen van betaalde trainers aan het algemeen bestuur. 7. Contacten met de betreffende landelijke sportbond. 8. Zaaldienst 9. Aanvragen wedstrijden en scheidsrechters bij de betreffende sportbond 10. Zorg voor een goed gebruik van de sportaccommodaties. 11. Voorstellen doen en adviseren over zaken, die het algemeen bestuur betreffen. 12. Houden van afdelingsvergaderingen Artikel 6 Commissies 1. Met uitzondering van de kascommissie stelt een bestuur commissies in, die het bestuur in bepaalde onderdelen van haar taak bijstaan. 2. Het bestuur geeft elke commissie haar taakomschrijving. 3. Leden van een commissie worden door een bestuur benoemd en eventueel door datzelfde bestuur ontheven Artikel 7 De voorzitter

3 1. De voorzitter geeft leiding aan en houdt toezicht op het verenigingsleven. Hij is de officiële woordvoerder van de vereniging. 2. Hij leidt de algemene vergaderingen en de algemeen bestuursvergaderingen en stelt daarin de orde van de dag vast, behoudens het recht van de vergadering om daarin wijzigingen aan te brengen. 3. Hij heeft het recht de beraadslagingen te doen eindigen, indien hij meent dat de vergadering voldoende is ingelicht, doch is verplicht deze te doen hervatten, als 2/3 van de ter vergadering aanwezige leden het verlangen daartoe kenbaar maken. 4. De voorzitter kan alle vergaderingen van afdelingen en commissies bijwonen. Hij heeft in deze vergaderingen een adviserende stem. Artikel 8 De secretaris 1. De secretaris voert de administratie van de vereniging, voor zover deze niet is opgedragen aan anderen. 2. Hij is belast met: a) Het notuleren van de vergaderingen. b) Het voeren van de correspondentie, waarbij hij verplicht is van alle uitgaande stukken een afschrift te houden. c) Het bijhouden van het ledenregister, voor zover dit niet aan een ander is opgedragen, waaruit de aard van elk lidmaatschap blijkt. d) De samenstelling van het jaarverslag, dat aan de algemene vergadering wordt uitgebracht. e) Het beheer van het verenigingarchief. Artikel 9 De penningmeester. 1. De penningmeester is belast met het beheer van de geldmiddelen van de vereniging. Voor zijn beheer is hij persoonlijk verantwoordelijk. 2. Hij is ook verantwoordelijk voor de stromen van contant geld, die zich voordoen bij commissies als b.v. kantine commissie. Hiervoor zet hij met betrokkenen een deugdelijke verantwoording op, die een juist handelen en een goede controle mogelijk maken 3. Hij draagt zorg voor de inning van de contributie en bijdragen, de betaling van door de vereniging verschuldigde bedragen en houdt hiervan nauwkeurig boek. 4. Betalingen uit de verenigingskas worden door hem niet gedaan dan tegen behoorlijke kwitantie. 5. Gelden, welke niet nodig zijn voor het bestrijden van lopende uitgaven, worden door hem belegd overeenkomstig door het algemeen bestuur vast te stellen regels. 6. Hij brengt de algemene vergadering verslag uit over zijn beheer. Tevens dient hij in de betreffende vergadering een begroting in betreffende de inkomsten en uitgaven voor het nieuwe verenigingsjaar. 7. De penningmeester en met hem het algemeen bestuur, wordt voor zijn beheer gedéchargeerd bij besluit van de algemene vergadering. 8. Hij is gehouden de kascommissie inzage te geven van de kas en de administratie en overigens alle inlichtingen te verstrekken, welke de commissie ter zake van zijn beheer mocht verlangen. Dezelfde verplichting bestaat voor hem jegens het algemeen bestuur, dat hem te allen tijde ter verantwoording kan roepen. Artikel 10 Kascommissie

4 Naast de controle van de jaarrekening heeft de kascommissie de taak, om op enig tijdstip de stromen van contant geld van alle kassen te controleren. Artikel 11 Algemene vergadering 1. Zo mogelijk worden er twee algemene vergaderingen gehouden per jaar, n.l. één binnen 6 maand na beëindiging van het verenigingsjaar, waar het algemeen bestuur verantwoording aflegt over het door haar gevoerde beleid en één voor het begin van het nieuwe verenigingsjaar, waarin zij de begroting voor dat jaar indient en haar voorgenomen beleid mededeelt. 2. De algemene vergadering heeft het recht van initiatief, amendement en interpellatie. 3. Bij stemmingen stelt de voorzitter drie leden aan, die de commissie van stemopneming vormen. Artikel 12 Verenigingskleuren artikel 12a Vlag De vlag van de vereniging is rood-zwart horizontaal gestreept met de aanduiding vv Unisson (zie bijlage 1) artikel 12b Tenue 1. Het verenigingtenue bestaat uit: Donkerrood shirt Donkerblauwe broek Donkerblauwe sokken of kousen 2. Het algemeen bestuur heeft het recht om toe te staan in een andere kleur uit te komen. 3. Tevens heeft het algemeen bestuur het recht om maatregelen te treffen, als het tenue van leden niet aan de gestelde eisen voldoet. Artikel 13 Wedstrijden 1. Leden, die verhinderd zijn gevolg te geven aan een ontvangen uitnodiging voor deelneming aan wedstrijden, dienen uiterlijk 36 uur voor de aanvang hiervan melding te maken bij de daarvoor aangewezen personen. 2. Een speler dient uiterlijk tien minuten voor de aanvang van een wedstrijd aanwezig te zijn, als het niet op tijd zijn hinderlijk is voor de medespelers en/ of de tegenstander 3. Een speler, die aan het bepaalde in lid 1 en/of 2 niet voldoet, verliest daarbij het recht om die, of de eerst volgende wedstrijd te spelen. 4. Bij herhaling kan het afdelingsbestuur overgaan tot een schorsing. 5. Indien een lid binnen de vereniging meer dan één sport beoefent, waarbij het mogelijk geacht mag worden dat het lid niet altijd tot het behoorlijk uitoefenen van beide sporten in staat kan zijn, zal het lid dienen aan te geven, welke sport in voorkomende gevallen de voorrang zal genieten. Artikel 14 Aansprakelijkheid en straffen.

5 Beschadiging of verlies van de eigendommen van de vereniging op de eigen accommodatie, of van die van andere verenigingen, of van derden, door opzet of roekeloosheid ontstaan, alsmede boetes komen ten laste van degene, die de beschadiging of boete heeft veroorzaakt. Artikel 15 Slotbepalingen 1. Voor zover van toepassing gelden de artikelen ook voor de afdelingen. 2. In alle gevallen waarin dit reglement of de statuten niet voorzien, beslist het algemeen bestuur. 3. Ieder lid wordt geacht de bepalingen van de statuten en van het huishoudelijk reglement, alsmede alle verdere wettig vastgestelde en behoorlijk bekend gemaakte regels en bepalingen te kennen. 4. Een voorstel tot het wijzigen van het huishoudelijk reglement kan slechts worden behandeld in een algemene vergadering. Het behoeft om te worden aangenomen een meerderheid van tenminste 2/3 van het aantal geldig uitgebrachte stemmen.

6 Bijlagen Huishoudelijk reglement Bijlage 1: Dit Huishoudelijk Reglement is bijgewerkt n.a.v. ALV 29 oktober 2013.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. ArtikeM.NAAMENZETEL De vereniging draagt de naam sportclub Olympus. Zij is gevestigd te Tilburg. De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Handbalvereniging Brummen. Zij werd opgericht op 5 februari 1946 en is gevestigd te Brummen. De kleuren

Nadere informatie

R.K.S.V. Ulysses. Huishoudelijk Reglement

R.K.S.V. Ulysses. Huishoudelijk Reglement R.K.S.V. Ulysses Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave 1 Naam en Zetel... 3 2 Duur, doel en middelen ter beschikking van het doel:... 3 3 Leden... 3 4 Werkende leden... 3 5 Ondersteunende leden... 3 6

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Nieuw Schoonebeek, 23 augustus 2004 Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam Schoonebeek. Zij is gevestigd te Nieuw Schoonebeek. De verenigingskleuren

Nadere informatie

H.V. The Flyers - Wijchen HUISHOUDELIJK REGLEMENT. zoals vastgesteld op algemene ledenvergadering van 17 maart 2011.

H.V. The Flyers - Wijchen HUISHOUDELIJK REGLEMENT. zoals vastgesteld op algemene ledenvergadering van 17 maart 2011. H.V. The Flyers - Wijchen HUISHOUDELIJK REGLEMENT zoals vastgesteld op algemene ledenvergadering van 17 maart 2011. 1 Algemeen Artikel 1.1 Huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement s.v. DBGC

Huishoudelijk Reglement s.v. DBGC november 2011 Oude-Tonge Huishoudelijk Reglement s.v. DBGC Artikel 1 De vereniging draagt de naam sportvereniging DBGC. Zij is gevestigd te Oude Tonge. De kleuren van de vereniging zijn: blauw/wit. Het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHUTTERIJ DE EENDRACHT DIDAM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHUTTERIJ DE EENDRACHT DIDAM ARTIKEL 1: NAAM EN ZETEL De vereniging is genaamd Schutterij De Eendracht. Opgericht in 1875. Zij heeft haar zetel in Didam, gemeente Montferland. ARTIKEL 2: VERENIGINGSKLEUREN De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

LEDEN, ERELEDEN, LEDEN VAN VERDIENSTE, SPELERS EN BEGUNSTIGERS.

LEDEN, ERELEDEN, LEDEN VAN VERDIENSTE, SPELERS EN BEGUNSTIGERS. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ALKMAARSE BEDRIJFS TAFELTENNISBOND. Opgericht 18 september 1959. NAAM EN ZETEL. 1 1. De vereniging is genaamd "ALKMAARSE BEDRIJFS TAFELTENNISBOND", hierna te noemen "A.B.T.T.B.",

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Art. 1. Naam, doel en zetel De vereniging draagt de naam v.v. EENDRACHT ARNHEM Zij heeft haar zetel te Arnhem. Het doel van de vereniging en de middelen daartoe

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT oktober 2009 HANDBALVERENIGING MONNICKENDAM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT oktober 2009 HANDBALVERENIGING MONNICKENDAM HUISHOUDELIJK REGLEMENT oktober 2009 HANDBALVERENIGING MONNICKENDAM Huishoudelijk Reglement van de Handbal Vereniging Monnickendam gevestigd te Monnickendam Algemeen. Artikel 1. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SC BUITENBOYS. De vereniging heeft de naam S.C. Buitenboys en is gevestigd te Almere, De verenigingskleuren zijn blauw en wit.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SC BUITENBOYS. De vereniging heeft de naam S.C. Buitenboys en is gevestigd te Almere, De verenigingskleuren zijn blauw en wit. HUISHOUDELIJK REGLEMENT SC BUITENBOYS Naam en zetel Artikel 1 De vereniging heeft de naam S.C. Buitenboys en is gevestigd te Almere, De verenigingskleuren zijn blauw en wit. Duur en doel Artikel 2 De duur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 2016 Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 Artikel 1. Naam en zetel 1. De vereniging genaamd Vv de Treffer 16, hierna te noemen "de vereniging"

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in het statuut opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van de verenging.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE. Volleybalvereniging AMVJ Martinus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE. Volleybalvereniging AMVJ Martinus HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE Volleybalvereniging AMVJ Martinus Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de Volleybalvereniging AMVJ Martinus *, vast gesteld in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Volleybalvereniging Taurus

Huishoudelijk Reglement. Volleybalvereniging Taurus Volleybalvereniging Taurus Algemene bepalingen Artikel 1 Het is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de Statuten van de vereniging, zoals deze laatstelijk zijn gewijzigd en geheel opnieuw vastgesteld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART Artikel 1, algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd handbalvereniging Geel-Zwart, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT NAAM EN ZETEL De vereniging draagt de naam : Rotterdamse Christelijke Sport Vereniging ZESTIENHOVEN. Zij is gevestigd te Rotterdam. Artikel 2 TENUE De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van volleybalvereniging ViP te Purmerend

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van volleybalvereniging ViP te Purmerend 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van volleybalvereniging ViP te Purmerend Artikel 1: Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam ViP (Volleybal in Purmerend) en is gevestigd te Purmerend. 2. De vereniging ViP

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB-modelstatuten voor een voetbalvereniging.

Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB-modelstatuten voor een voetbalvereniging. MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB-modelstatuten voor een voetbalvereniging. Artikel 1, algemene bepalingen 1. De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/AH Gorredijk

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/AH Gorredijk HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/AH Gorredijk (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn vastgelegd

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportvereniging Hellendoorn 1 januari 2016

Huishoudelijk reglement Sportvereniging Hellendoorn 1 januari 2016 Huishoudelijk reglement Sportvereniging Hellendoorn 1 januari 2016 Artikel 1. Algemene bepalingen 1. Sportvereniging Hellendoorn, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht op 12

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/Rinsma Fashion (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten.

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten. Huishoudelijk reglement van de bridgeclub "Sans Atout" te Barendrecht Artikel 1 - Begrippen In dit huishoudelijk reglement worden verder aangeduid: a. De Bridgeclub "Sans Atout" als "SA" b. Het Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voetbalvereniging Rood Zwart

Huishoudelijk reglement voetbalvereniging Rood Zwart Huishoudelijk reglement voetbalvereniging Rood Zwart Vastgesteld in de ALV vergadering d.d. 7 november 2011 Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB-modelstatuten

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Algemeen HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Artikel 1 1. Dit huishoudelijk reglement is conform artikel 21 lid 3 van de statuten van Next Volley Dordrecht vastgesteld tijdens

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij Artikel 1 - Inleiding 1. Dit reglement is opgesteld als richtlijn en ter aanvulling op de bestuurlijke taak- en rolverdeling, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden opgenomen in de statuten van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Nederlandse Vereniging Van Zwemsport Trainers (NVVZT). Herziene versie, ter goedkeuring op de ALV van 21 februari 2015. Inhoudsopgave Artikel Algemene bepalingen 1 Overige rechten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Voetbalvereniging Bunnik 73 Huishoudelijk Reglement Versie d.d. 12 juli 1991 Gedigitaliseerd 31 maart 2007 Blad 1 van 8 Algemene bepalingen. Artikel 1 De v.v. Bunnik '73 is ontstaan door samengaan van

Nadere informatie

BIJLAGE 2.1 HUISHOUDELIJKE REGLEMENT

BIJLAGE 2.1 HUISHOUDELIJKE REGLEMENT BIJLAGE 2.1 HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Artikel 1: Algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd voetbalvereniging s.v. Grol. Hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht op 18 september

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Whiskyclub Groningen

Huishoudelijk reglement Whiskyclub Groningen Huishoudelijk Reglement Whiskyclub Groningen Algemeen Doelstelling van de Whiskyclub Groningen is: Het bevorderen van het (verantwoord) genieten van whisky, alsmede het verzamelen en verspreiden van kennis

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportvereniging Twello

Huishoudelijk reglement Sportvereniging Twello Huishoudelijk reglement Sportvereniging Twello 6 maart 2006 Artikel 1. Algemene bepalingen 1. Sportvereniging Twello, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht op 1 juni 2006 en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015-3. - LEDEN Artikel 3 Leden, Ereleden en Bijzondere leden (statuten) 1. Indien anderen, dan leden,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB modelstatuten voor een voetbalvereniging.

Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB modelstatuten voor een voetbalvereniging. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB modelstatuten voor een voetbalvereniging. Artikel 1, algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Artikel 1 : algemene bepalingen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Artikel 1 : algemene bepalingen HuishoudelijkReglement sv Grol Oktober 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd voetbalvereniging s.v. Grol. Hierna te noemen de vereniging is bij notariële

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) Overwegende: dat de algemene ledenvergadering ingevolge het bepaalde in artikel 21 van de notarieel vastgelegde statuten (gedateerd:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Hoofdstuk 1 LIDMAATSCHAP VAN DE VERENIGING Aanvullend op de statuten artikel 6.1 t/m 6.4 Artikel 6.1.1 : Zij, die lid van de vereniging willen worden geven zich op doormiddel van het daartoe bestemde (website)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 - Algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd voetbalvereniging Beuningse Boys, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht op 22 juli 1945 en is

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement WSV 1930

Huishoudelijk Reglement WSV 1930 Huishoudelijk Reglement WSV 1930 Artikel 1: Naam en vestiging De vereniging draagt de naam: Wormer Sport Vereniging WSV 1930. Zij is gevestigd te Wormer, gemeente Wormerland. Artikel 2: Kleuren van de

Nadere informatie

TWISKER SPORT VERENIGING Opgericht, 21 augustus 1940

TWISKER SPORT VERENIGING Opgericht, 21 augustus 1940 TWISKER SPORT VERENIGING Opgericht, 21 augustus 1940 Huishoudelijk reglement van de Twisker Sportvereniging Artikel 1 - Algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd voetbalvereniging De Twisker Sportvereniging,

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Haastrecht. Huishoudelijk reglement

Voetbal Vereniging Haastrecht. Huishoudelijk reglement Voetbal Vereniging Haastrecht Huishoudelijk reglement versie 10-2010 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen... 3 2. Leden... 3 3. Donateurs... 3 4. Het Lidmaatschap... 4 5. Aanneming nieuwe leden... 4 6.

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement VVSB

Huishoudelijk reglement VVSB Huishoudelijk reglement VVSB Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB-modelstatuten voor een voetbalvereniging. Artikel 1 - Algemene bepalingen 1. De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1, algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd voetbalvereniging Jonathan, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht op 10 april 1946 en is gevestigd

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Paragraaf 1 Algemene bepalingen 1. Het Huishoudelijk Reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de statuten van de vereniging, zoals deze zijn vastgesteld bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Inhoud 1. Begripsomschrijving 2. Lidmaatschap 3. Geldmiddelen 4. Bestuur 5. Kascommissie 6. Trainingen 7. Materiaal 8. Wedstrijden 9. Overige bepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SV De Kruithoorn

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SV De Kruithoorn HUISHOUDELIJK REGLEMENT SV De Kruithoorn Artikel 1. Algemene bepalingen 1. De vereniging, genaamd schietsportvereniging De Kruithoorn, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht op

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Historische Vereniging Den Dolder

Historische Vereniging Den Dolder Historische Vereniging Den Dolder HUISHOUDELIJK REGLEMENT HISTORISCHE VERENIGING DEN DOLDER HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Naam en Plaats van Vestiging. Art. 1: De Historische Vereniging Den Dolder is opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Versie juni 2016 Lidmaatschap Rechten van gewone leden De rechten van gewone leden zijn: 1. Het bijwonen van algemene ledenvergaderingen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. GLIMMEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. GLIMMEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. GLIMMEN Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB-statuten voor voetbalverenigingen. Artikel 1, Algemene bepalingen 1. De vereniging

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie