BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD.26 JUNI 2007 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR & PERSONEEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD.26 JUNI 2007 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR & PERSONEEL"

Transcriptie

1 BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD.26 JUNI 2007 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR & PERSONEEL 001 Aanvraag compensatie inkomensverlies vanwege schepen Omer Bovy: - gemeenteraadsbesluit van 27 maart 2007 tot niet aanvaarding van deze aanvraag - besluit van de gouverneur van 16 mei 2007 tot schorsing gemeenteraadsbesluit. Het besluit van de gemeenteraad van 27 maart 2007 houdende niet-aanvaarding van de aanvraag van schepen Omer Bovy tot compensatie van zijn loonverlies ten bedrage van 8.828,19 EUR (aan spilindex ;23 EUR aan index 1,4002) werd door de Gouverneur bij besluit van 16 mei 2007 geschorst. Ter zitting overhandigt schepen Omer Bovy een nieuwe aanvraag tot gedeeltelijke compensatie van zijn inkomensverlies en dit ten bedrage van EUR aan index 1,4002. De gemeenteraad beslist: - haar besluit van 27 maart 2007 in te trekken - de voornoemde aanvraag tot compensatie ten bedrage van EUR aan index 1,4002 te aanvaarden. 002 Organogram van de gemeentelijke diensten. Het organogram geeft de organisatiestructuur van de gemeentelijke diensten weer en geeft de gezagsverhoudingen aan. Het organogram is ook bepalend voor de samenstelling van het managementteam en uiteraard ook voor de personeelsformatie. Het voorgesteld organogram werd voorbereid door de secretaris, ontvanger en de diensthoofden en uiteraard besproken met het college en wordt ter zitting door de secretaris voorgesteld. Overeenkomstig het artikel 75 van het Gemeentedecreet stelt de gemeenteraad het organogram van de gemeentelijke diensten vast. 003 Samenstelling van het managementteam. Het artikel 96 van het Gemeentedecreet bepaalt dat elke gemeente dient te beschikken over een managementteam. Dit managementteam bestaat uit de gemeentesecretaris, de ontvanger/financieel beheerder en de personeelsleden die in overeenstemming met het organogram in dit team opgenomen dienen te worden.

2 Derhalve besluit de raad om benevens de gemeentesecretaris en de ontvanger/financieel beheerder de diensthoofden van de cellen burgerzaken & informatie, vrije tijd, wonen & leven en infrastructuur in het MT op te nemen. 004 Vaststelling van de personeelsformatie. In huidige zitting wordt het organogram van de gemeentelijke diensten vastgesteld. De personeelsinvulling van dit organogram vereist een aanpassing van de personeelsformatie die laatst gewijzigd werd op 28 januari De gewijzigde personeelsformatie wordt goedgekeurd en zal per afzonderlijke zending aan het Agentschap voor Binnenlands Bestuur overgemaakt worden. 005 Deontologische code van het gemeentepersoneel. Het artikel 112 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 bepaalt dat de gemeenteraad de deontologische code voor het gemeentepersoneel dient vast te stellen. Het ontwerp van deontologische code hetwelk in overleg tussen het Schepencollege en de diensthoofden opgemaakt werd wordt door de Raad goedgekeurd. II. ONDERGESCHIKTE BESTUREN 006 OCMW - wijziging meerjarenplan nr.1 - budgetwijziging nr.1 Door de raad van het OCMW werd op 20 juni ll. een eerste budgetwijziging met wijziging van het meerjarenplan tot gevolg goedgekeurd. Uit deze wijzigingen blijkt dat er een verhoging van de gemeentelijke bijdrage gevraagd wordt van ,00 tot Toelichting bij deze wijzigingen : 1. Subactiviteitencentrum: Administratie 100/01 Het negatieve saldo van 100/01 wordt met ,43 verhoogd tot ,43 Subactiviteitencentrum 100/01 is de financiële weerslag van de algemene organisatie van het OCMW. Alle kosten en opbrengsten die betrekking hebben op het functioneren van het OCMW als instelling zijn hier terug te vinden. De oplopende debetrente voor de rekening courant en de tegenvallende toelage van het gemeentefonds zorgen voor een forse verhoging van het negatieve saldo. Deze debetrente zal zeer binnenkort wegvallen na het afronden van de verkoop van landbouwgrond. 2. Subactiviteitencentrum: Sociale Dienst 100/02 Het negatieve saldo van 100/02 wordt met 9.057,67 verhoogd tot ,67 De opdracht aan het OCMW, nl. aan alle inwoners van Gingelom een menswaardig leven te garanderen, wordt hoofdzakelijk cijfermatig in dit subactiviteitencentrum weergegeven. De verhoging van het negatieve saldo is een gevolg van het stijgend aantal verwarmingstoelagen (wintersteun). Eind vorig jaar is hieromtrent meer promotie gevoerd nadat gebleken was dat heel wat rechthebbenden geen aanvraag voor verwarmingstoelage indienden. Ook het aantal toegekende medicatietoelagen is fors gestegen.

3 3. Subactiviteitencentrum: Vreemdelingen 100/03 Het negatief saldo van 100/03 wordt met verhoogd tot In dit subactiviteitencentrum is de verhoging van het negatieve saldo te wijten aan het huren van een extra woning voor de opvang van asielzoekers en de vier toegewezen asielzoekers waar we maar 50% van de financiële steun van terugkrijgen. Dit komt omdat we hen destijds geen woning konden aanbieden. Begin juni is bij de bevoegde diensten in Brussel een aanvraag ingediend voor regularisatie van deze dossiers zodat we de toegekende financiële steun vanaf mei 2007 volledig zouden terugkrijgen. 4. Subactiviteitencentrum Thuiszorg: 100/04 Het negatieve saldo van 100/04 wordt met verhoogd tot Onder dit subactiviteitencentrum vallen de volgende thuisdiensten: poetsdienst warme maaltijden boodschappendienst Minder Mobielen Centrale Hier zorgt vooral het groeiend succes van de Minder Mobielen Centrale voor extra uitgaven. 5. Subactiviteit Residentiële zorg: 100/05 Het negatieve saldo van 100/05 wordt behouden op Voor dit subactiviteitencentrum blijven de budgetten gehandhaafd. 6. Subactiviteit Activiteiten voor senioren: 100/06 Het negatieve saldo van 100/06 wordt met verminderd tot De eindejaarsactie voor alle 80-plussers van Gingelom wordt overgenomen door de vzw Lokaal Dienstencentrum Het Park van de Vriendschap zonder de toelage aan deze vzw te verhogen. 7. Subactiviteitencentrum Gezinszorg: 100/07 Het positief saldo wordt met ,10 verhoogd tot ,10 De verhoging van het positieve saldo is te danken aan het verlagen van de loonlast van 10 naar 9 VTE. Op dit ogenblijk hebben we 13 gezinsverzorgsters in dienst, goed voor 9,7 VTE. Door langdurige ziekte, zwangerschaps- en ouderschapsverlof zullen we op het einde van dit jaar uitkomen op een loonlast voor 9 VTE. 8. Subactiviteitencentrum Dienstencheques: 100/08 Het positief saldo wordt met verlaagd tot De verlaging van het positieve saldo heeft met twee factoren te maken: De premie voor de verzekering arbeidsongevallen: Blijkbaar wordt er sinds 2003 verkeerde percentages gebruikt voor het berekenen van premies. Dit is ook de verklaring waarvoor deze post bij iedere budgetwijziging van de laatste jaren een vast gegeven was. Voor het administratief personeel berekenden wij de bijdrage op 0,30% van het loon, terwijl dit 0,55% moet zijn. Voor de thuiswerkers werd de bijdrage eveneens berekend op 0,30% van het loon, terwijl dit 1,90% moet zijn. Dit verklaart het grote verschil. Voor het subactiviteitencentrum dienstencheques komt dit neer op Ook in de andere subactiviteitencentra moet hier een rechtzetting gebeuren. Minder opbrengsten van de dienstencheques: Het budget is opgemaakt voor 16 VTE. We hebben ook 16 VTE in dienst. Uit de cijfers van de eerste 5 maanden van 2007 blijkt dat door langdurige ziekte, zwangerschap, ouderschapsverlof en loopbaanonderbreking we op het einde van het jaar slechts een tewerkstelling gerealiseerd zullen hebben van 13 VTE, zowel qua inkomsten als uitgaven.

4 Aangezien we per VTE een overschot voorzien hadden van 2.350, moet dit overschot verminderd worden met Bij de analyse van de budgetwijziging blijkt dat er voor bijna extra uitgaven inzitten die te wijten zijn aan zaken die het OCMW zelf niet in de hand heeft of aan het onverwacht succes van bepaalde toelagen of diensten. Hierbij denken we ondermeer aan de hoge kosten voor debetrente, het gemeentefonds, de verwarmingstoelage en de Minder Mobielen Centrale. Financieel meerjarenplan Vanaf het dienstjaar 2008 werd bij de opmaak van de meerjarenplanning en de berekening van de gemeentelijke bijdrage voor de komende jaren in mindering gebracht van de gemeentelijke bijdrage voor 2007: debetrente die door de verkoop van landbouwgrond zal wegvallen meer ontvangsten bij de terugvordering van de steun voor vreemdelingen. Tevens werd een jaarlijkse stijging van 1,50% voorzien. Dit geeft het volgende resultaat : Dienstjaar Gemeentelijke bijdrage , , , , ,00 De budgetwijziging en het gewijzigd meerjarenplan worden door de raad goedgekeurd. III. FINANCIEN 007 Begrotingswijziging nr. 2 - Gewone dienst nr. 3 - Buitengewone dienst De begrotingswijziging van de gewone dienst nr.2 en van de buitengewone dienst nr.3 worden met onderstaand resultaat goedgekeurd : TABEL I Samenvattingstabel begrotingswijziging nr. 2 van de gewone dienst Alg.resultaat begrotingsrekening 2005 Definitief resultaat begrotingsrekening 2006 Definitief alg. resultaat begrotingsrekening 2006 Volgens de oorspronkelijke begroting Verhoging + Verlaging - Na de voorgestelde wijziging , , , , , , ,55 Begrotingswijziging 2007 Ontvangsten van het eigen dienstjaar Uitgaven van het eigen dienstjaar Ontvangsten vorige jaren

5 Uitgaven vorige jaren Ontvangsten overboekingen Uitgaven overboekingen Geraamd resultaat van de begroting 2007 GERAAMD ALGEMEEN BEGROTINGSRESULT AAT ,55 TABEL I Samenvattingstabel begrotingswijziging nr. 3 van de buitengewone dienst Alg.resultaat begrotingsrekening 2005 Definitief resultaat begrotingsrekening 2006 Definitief alg. resultaat begrotingsrekening 2006 Volgens de oorspronkelijke begroting Verhoging + Verlaging - Na de voorgestelde wijziging , , , , , , ,54 Begrotingswijziging 2007 Ontvangsten van het eigen dienstjaar Uitgaven van het eigen dienstjaar Ontvangsten vorige jaren Uitgaven vorige jaren Ontvangsten overboekingen Uitgaven overboekingen Geraamd resultaat van de begroting 2007 GERAAMD ALGEMEEN BEGROTINGSRESULT AAT ,54 Deze budgetwijziging wordt per afzonderlijke zending aan het Agentschap voor Binnenlands Bestuur overgemaakt.

6 IV. RUIMTELIJKE ORDENING 008 Afsluiten overeenkomst met de Vlaamse Grondenbank betreffende het ontvangen, controleren en doorsturen van aanbiedingen van het recht van voorkoop in kader van de Wooncode en in kader van de Ruimtelijke Ordening De gemeente is begunstigde in de rechten van voorkoop zoals gesteld in de decreten over Wonen en Ruimtelijke Ordening. Momenteel worden deze rechten van voorkoop aangeboden door de instrumerende ambtenaren (vooral notarissen). Vanaf 1 augustus verandert deze procedure evenwel. Alle rechten van voorkoop dienen dan te passeren via de Vlaamse Grondenbank (nieuwe afdeling van de VLM). Zij zullen de aanvragen ontvangen, doorsturen en controleren op hun juridische context. De uiteindelijke beoordeling over de opportuniteit van het uitoefenen van het voorkooprecht blijft wel in handen van de gemeente. De VLM vraagt nu aan de gemeente om een kosteloze overeenkomst af te sluiten om de aanbiedingen in verband met rechten van voorkoop te ontvangen en te controleren. Volgens de VLM levert dit een werk- en tijdsbesparing voor de gemeente op omdat de juridische controle door gemeente wegvalt. De raad besluit deze overeenkomst af te sluiten. V. ONDERWIJS 009 Intergemeentelijke Samenwerking deeltijds kunstonderwijs (Academie Haspengouw): - verlenging overeenkomst. De huidige intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst voor deeltijds kunstonderwijs in de studierichtingen Beeldende kunsten, Muziek, Woord en Dans eindigt op 31 augustus Het Beheerscomité van de Haspengouwse Academies besliste op haar vergadering van 22 mei ll. unaniem dat de verlenging van het bestaande contract onder dezelfde voorwaarden kan gebeuren. De Raad besluit ook goedkeuring te verlenen voor de verlenging van voornoemde overeenkomst voor de duur van zes schooljaren met ingang van 1 september VI. CULTUUR 010 Erkenning gemeentelijke cultuurraad. De raad neemt kennis van de hersamenstelling van de cultuurraad overeenkomstig haar statuten. De cultuurraad is ingedeeld in secties volgens hun cultuurbeoefening of culturele activiteiten. De sectievoorzitters en de voorzitter en ondervoorzitter van de cultuurraad vormen het Bestuur van de cultuurraad. Twee deskundigen zijn bijkomend in het bestuur opgenomen.

7 VII. POLITIE 011 Aanvullend politiereglement op het wegverkeer: uitbreiding bebouwde kom in de Heiseltstraat te Jeuk. Daar men de verkeersveiligheid van en naar de basisschool te Jeuk langs de Heiseltstraat wenst te verhogen en er in deze straat bovendien de laatste jaren veel huizen zijn bijgekomen waardoor de straat het aanzien krijgt van een echte woonstraat is het nodig de bebouwde kom in de Heiseltstraat uit te breiden tot aan de woning met huisnummer 26. De raad besluit hier een verordening voor te treffen 012 Politiereglement betreffende de openbare rust, veiligheid en gemak van doorgangaanpassing inzake de controle van de verplichtingen om de huurprijs van een woongelegenheid te vermelden in de publiciteit. In het gewijzigd artikel 1716 van het Burgerlijk Wetboek met betrekking tot huurcontracten wordt bepaald dat verhuurders voortaan de verplichting hebben om in de publiciteit die zij voeren voor de verhuur van een woning of kamer, de huurprijs en de gemeenschappelijke lasten te vermelden. De raad besluit deze bepaling op te nemen in het algemeen politiereglement dat door de drie gemeenten Sint-Truiden,Gingelom, Nieuwerkerken werd goedgekeurd. 012A Politiereglement betreffende de openbare rust, veiligheid en gemak van doorgangaanpassing. Daar uit recent onderzoek van de Vereniging voor Alcohol en andere Drugsproblemen (CAD) en het lokale jonderenadviescentrum (JAC) blijkt dat het alcoholgebruik bij jongeren sterk toegenomen is en het de taak is van een gemeentebestuur het verbruik van alcohol, inzonderheid door jongeren, niet te faciliteren besluit de Raad, tevens op voorstel van de lokale politie St-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, het verbod op de verkoop van alcoholische dranken via drankautomaten, opgesteld op de openbare weg of in publiek toegankelijke plaatsen, in te voeren middels het opnemen van een bijkomend artikel in het politiereglement betreffende de openbare rust, veiligheid en gemak van doorgang. VIII. GEHEIME ZITTING 013 Aanstelling waarnemend secretaris - Dirk Schalenborgh. De raad besluit Dirk Schalenborgh, diensthoofd technisch dienst, vanaf 16 juli 2007 tot en met 15 augustus 2007 aan te stellen als waarnemend secretaris. De secretaris Houbey Marcel is die periode met verlof.

8 014 Pensioenaanvraag Vanham Nico, onderwijzer gemeentelijke basisschool De Groeiboog, vanaf 1 november De raad keurt de aanvraag van Dhr. Nico Vanham, onderwijzer aan de Gemeentelijke Basisschool Mielen De Groeiboog, tot het bekomen van zijn rustpensioen vanaf 1 november 2007 goed. Charly Moyaerts Voorzitter gemeenteraad

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

Budget OCMW Gingelom. Financieel beheerder: Frank Forier. OCMW-raad: 30 november 2016 Laatste budgettaire journaalnummer:

Budget OCMW Gingelom. Financieel beheerder: Frank Forier. OCMW-raad: 30 november 2016 Laatste budgettaire journaalnummer: Budget 2017 OCMW Gingelom Sint-Pieterstraat 1, 3890 Gingelom Nis-code: 71017 OCMW-raad: 30 november 2016 Secretaris: Marc Bovy Financieel beheerder: Frank Forier INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 1 1 Beleidsnota...

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Herziening meerjarenplan

Herziening meerjarenplan Herziening meerjarenplan 2014 - OCMW Gingelom Secretaris: Marc Bovy Steenweg 111 Financieel beheerder: Frank Forier 3890 Gingelom Nis-code: 71017 Laatste budgettaire journaalnummer : 000273 Herziening

Nadere informatie

Gezien de budgetwijziging geen wijzigingen voor de gemeente inhouden neemt de gemeenteraad akte van de budgetwijziging.

Gezien de budgetwijziging geen wijzigingen voor de gemeente inhouden neemt de gemeenteraad akte van de budgetwijziging. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 6.10.2015 DAGORDE I. FINANCIEN. 001 Kerkfabriek Sint Petrus Boekhout: budgetwijziging 2015-1 Volgens de goedgekeurde jaarrekening 2014 bedraagt het investeringsoverschot

Nadere informatie

OCMW Lede - Beleidsnota 2010. Sociale dienstverlening. Financiële steun

OCMW Lede - Beleidsnota 2010. Sociale dienstverlening. Financiële steun OCMW Lede - Beleidsnota 2010 Deze beleidsnota hoort bij het budget 2010. Dit budget maakt deel uit van het financieel meerjarenplan 2008-2012. Het opgemaakte budget 2010 past binnen de opgemaakte meerjarenplanning

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 11/10/2017 Uw

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Dagorde Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Datum zitting 26/11/2014 Aanvangsuur zitting 19:00 OPENBARE VERGADERING

Dagorde Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Datum zitting 26/11/2014 Aanvangsuur zitting 19:00 OPENBARE VERGADERING Dagorde Raad voor Maatschappelijk Welzijn Datum zitting 26/11/2014 Aanvangsuur zitting 19:00 Locatie Raadzaal OPENBARE VERGADERING NOTULEN VAN DE VORIGE VERGADERING 01 GOEDKEURING NOTULEN OPENBARE VERGADERING

Nadere informatie

Budget OCMW Gingelom. Financieel beheerder: Frank Forier. OCMW Raad: 25 november 2015 Laatste budgettaire journaalnummer :

Budget OCMW Gingelom. Financieel beheerder: Frank Forier. OCMW Raad: 25 november 2015 Laatste budgettaire journaalnummer : Budget 2016 OCMW Gingelom Steenweg 111, 3890 Gingelom Nis-code: 71017 OCMW Raad: 25 november 2015 Secretaris: Marc Bovy Financieel beheerder: Frank Forier INHOUDSTAFEL 1 Beleidsnota... 2 1.1 Doelstellingennota...

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE POLITIERAAD VAN

TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE POLITIERAAD VAN TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE POLITIERAAD VAN 23-10-2017 Personeel Dienst Interventie - Eedaflegging 1. Notulen politieraad dd. 12/06/2017 Goedkeuring Overeenkomstig artikel 27/1 van de wet op de geïntegreerde

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

OCMW Lede - Beleidsnota 2009. Sociale dienstverlening. Financiële steun. Tewerkstelling

OCMW Lede - Beleidsnota 2009. Sociale dienstverlening. Financiële steun. Tewerkstelling OCMW Lede - Beleidsnota 2009 Deze beleidsnota hoort bij het budget 2009. Dit budget maakt deel uit van het financieel meerjarenplan 2008-2012. Het opgemaakte budget 2009 past binnen de opgemaakte meerjarenplanning

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 15 september 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

001 Akteneming van het ontslag van gemeenteraadslid de Heer Wouter Hermans.

001 Akteneming van het ontslag van gemeenteraadslid de Heer Wouter Hermans. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 SEPTEMBER 2008 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR 001 Akteneming van het ontslag van gemeenteraadslid de Heer Wouter Hermans. De Raad neemt akte van het ontslag

Nadere informatie

Volgens de oorspronkelijke begroting dienstjaar Uitgaven van het eigen

Volgens de oorspronkelijke begroting dienstjaar Uitgaven van het eigen BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 23 juni 2009 I. ALGMEEN BESTUUR 001 Jaarverslag 2008. De raad neemt kennis van het jaarverslag 2008. II. FINANCIEN 002 Begrotingsrekening 2008 De begrotingsrekening

Nadere informatie

Inhoud Beleidsnota...5 Doelstellingennota... 7 Doelstellingenbudget Financiële toestand Lijst overheidsopdrachten Lijst daden van

Inhoud Beleidsnota...5 Doelstellingennota... 7 Doelstellingenbudget Financiële toestand Lijst overheidsopdrachten Lijst daden van Budget OCMW 216 3 Inhoud Beleidsnota...5 Doelstellingennota... 7 Doelstellingenbudget... 11 Financiële toestand... 13 Lijst overheidsopdrachten... 16 Lijst daden van beschikking... 17 Lijst nominatieve

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn. Zitting van 30 mei 2018 om 19:00 uur VERSLAG OPENBARE ZITTING

Raad voor maatschappelijk welzijn. Zitting van 30 mei 2018 om 19:00 uur VERSLAG OPENBARE ZITTING Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 30 mei 2018 om 19:00 uur VERSLAG OPENBARE ZITTING 01 Kennisgeving aanstelling van rechtswege van de Algemeen directeur. In zitting van 27 maart 2018 besliste

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Budget OCMW Gingelom Secretaris: Marc Bovy Steenweg 111 Financieel beheerder: Frank Forier 3890 Gingelom Nis-code: 71017

Budget OCMW Gingelom Secretaris: Marc Bovy Steenweg 111 Financieel beheerder: Frank Forier 3890 Gingelom Nis-code: 71017 Budget 2014 OCMW Gingelom Secretaris: Marc Bovy Steenweg 111 Financieel beheerder: Frank Forier 3890 Gingelom Nis-code: 71017 INHOUDSTAFL 1 Beleidsnota... 2 1.1 Doelstellingennota... 2 1.2 Schema B1 -

Nadere informatie

Budget OCMW Gingelom Secretaris: Marc Bovy Steenweg 111 Financieel beheerder: Frank Forier 3890 Gingelom Nis-code: 71017

Budget OCMW Gingelom Secretaris: Marc Bovy Steenweg 111 Financieel beheerder: Frank Forier 3890 Gingelom Nis-code: 71017 Budget 215 OCMW Gingelom Secretaris: Marc Bovy Steenweg 111 Financieel beheerder: Frank Forier 389 Gingelom Nis-code: 7117 Laatste budgettaire journaalnummer : 215273 INHOUDSTAFL 1 Beleidsnota... 2 1.1

Nadere informatie

BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD DAGORDE I. ONDERGESCHIKTE BESUTREN. 001 Kerkfabriek Sint - Saturninus Mielen : - budget 2009

BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD DAGORDE I. ONDERGESCHIKTE BESUTREN. 001 Kerkfabriek Sint - Saturninus Mielen : - budget 2009 BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 24.02.2009 DAGORDE I. ONDERGESCHIKTE BESUTREN 001 Kerkfabriek Sint - Saturninus Mielen : - budget 2009 In uitvoering van het decreet van 7 mei 2004 betreffende

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Algemene Administratie 1. Overleg tussen een delegatie van de gemeenteraad en een delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. Notulen van de vergadering van 20 januari 2005.

Nadere informatie

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend.

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend. NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 01.12.2015 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands L. De boeck burgemeester Bornem voorzitter K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra.

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD Geacht raadslid, U wordt overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraadszitting die zal plaats hebben in de raadzaal

Nadere informatie

LIJST DER BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN OPENBARE ZITTING VAN 15 DECEMBER 2011

LIJST DER BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN OPENBARE ZITTING VAN 15 DECEMBER 2011 Ref. BB/1-455 LIJST DER BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN OPENBARE ZITTING VAN 15 DECEMBER 2011 001 Notulen van de openbare vergadering van 24 november 2011 De notulen van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 december 2011, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid VANDEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 september 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00650 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 25/09/2006 voor het stadseigendom

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 07/03/2018 Uw

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Dagorde. Openbare zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 16 april 2014. Bijeenroeping raad voor maatschappelijk welzijn

Dagorde. Openbare zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 16 april 2014. Bijeenroeping raad voor maatschappelijk welzijn ocmw voorzitter Contactpersoon Paula Verhoeven Telefoon 03/660.68.10 E-mail paula.verhoeven@ocmwkapellen.be Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn 16 april 2014 Bijeenroeping raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

001 Inter-Media: buitengewone algemene vergadering van woensdag 17 december 2014.

001 Inter-Media: buitengewone algemene vergadering van woensdag 17 december 2014. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD16.12.2014 DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID 001 Inter-Media: buitengewone algemene vergadering van woensdag 17 december 2014. Op de agenda van de voornoemde buitengewone

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00991 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 26/10/2015 voor het onroerend goed

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00723 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging van de huurovereenkomst voor het onroerend goed

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00904 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging en uitbreiding van een huurovereenkomst betreffende

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: S. Smeulders, H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, leden

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 23 januari 2009 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 151;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 23 januari 2009 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 151; 1 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het decreet van 23 januari 2009 tot wijziging van het Gemeentedecreet, de uitvoering en inwerkingtreding van

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Aanpassing van het lokaal pensioenreglement.

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Mobiel werken - Technische wijzigingen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Mobiel werken - Technische wijzigingen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00518 Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Mobiel werken - Technische wijzigingen - Goedkeuring Beknopte

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst van HISK en Atoomproef 3 in de Leopoldskazerne - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst van HISK en Atoomproef 3 in de Leopoldskazerne - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00711 Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst van HISK en Atoomproef 3 in de Leopoldskazerne -

Nadere informatie

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 1 juli 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR Carina, schepenen;

Nadere informatie

Dagorde Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Datum zitting 18/03/2015 Aanvangsuur zitting 19:00 OPENBARE VERGADERING

Dagorde Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Datum zitting 18/03/2015 Aanvangsuur zitting 19:00 OPENBARE VERGADERING Dagorde Raad voor Maatschappelijk Welzijn Datum zitting 18/03/2015 Aanvangsuur zitting 19:00 Locatie Raadzaal OPENBARE VERGADERING NOTULEN VAN DE VORIGE VERGADERING 01 GOEDKEURING NOTULEN OPENBARE VERGADERING

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

NOTA AAN HET VERENIGD COLLEGE VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE

NOTA AAN HET VERENIGD COLLEGE VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST DE MINISTERS, LEDEN VAN HET VERENIGD COLLEGE VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE BIJSTAND AAN PERSONEN REGION BRUXELLES-CAPITALE LES MINISTRES, MEMBRES DU COLLÈGE

Nadere informatie

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1. Kennisneming budgetwijziging boekjaar 2013 van de Kerkfabriek O.L. Vrouw Geboorte Niel De raad wordt verzocht om kennis te nemen

Nadere informatie

ZITTING VAN 2 JUNI 2014

ZITTING VAN 2 JUNI 2014 ZITTING VAN 2 JUNI 2014 Aanwezig: Katrien Vandecasteele, voorzitter; Kurt Windels, burgemeester (vanaf punt 12); Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries Couckuyt, Fien Debeuf,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 16 S E PT EMBER 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Jaarverslag politiezone

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karlien, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 4 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01260 Onderwerp: Sluiten van een huurovereenkomst voor het onroerend goed gelegen te Sint-Amandsberg, Groot

Nadere informatie

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Proces-Verbaal. Gemeenteraad

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Proces-Verbaal. Gemeenteraad Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Aanwezig Verontschuldigd Afwezig --- Proces-Verbaal Vergadering van 18 december 2012 J. Meeus, Burgemeester-Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems,

Nadere informatie

OPENBAAR GEDEELTE. Het verslag van de vorige zitting wordt goedgekeurd. DE RAAD

OPENBAAR GEDEELTE. Het verslag van de vorige zitting wordt goedgekeurd. DE RAAD VERSLAG OCMW-RAAD 23 JUNI 2015 Aanwezig: Frank Vroonen, voorzitter; Hannah Billen, Sven Luyck, Sis Luyckx, Carine Meyers, Jo Vandercappellen, Peter Vanhoutteghem, Piet Wijgaerts en Pierrette Putzeys, OCMW-raadsleden;

Nadere informatie

001 Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad: aanpassing.

001 Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad: aanpassing. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 10 NOVEMBER 2009 I. ALGEMEEN BELEID & COORDINATIE 001 Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad: aanpassing. Ingevolge het decreet van 23 januari 2009 tot

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen P. Bolle Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier Onderwerp Personeel. Wijziging van de personeelsformatie. Zitting

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 08 november. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Ontslag politieraadslid intrekking besluit.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, DE BRUYNE Patrick, VERZELE Jozef, DE FEYTER

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA IN OPENBARE VERGADERING 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 30 november

Nadere informatie

Inhoud Verzelfstandiging in het gemeentedecreet Budgethouderschap IVA s 2

Inhoud Verzelfstandiging in het gemeentedecreet Budgethouderschap IVA s 2 Budgethouderschap en intern verzelfstandigde agentschappen Studiedag 8 maart 2007 Mechelen Inhoud Verzelfstandiging in het gemeentedecreet Budgethouderschap IVA s 2 Inhoud Verzelfstandiging in het gemeentedecreet

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

5 KERKFABRIEKEN BUDGETTEN AKTENAME De gemeenteraad neemt akte van de budgetten 2019 van onderstaande kerkfabrieken:

5 KERKFABRIEKEN BUDGETTEN AKTENAME De gemeenteraad neemt akte van de budgetten 2019 van onderstaande kerkfabrieken: MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 november 2018 OPENBARE ZITTING 1 GOEDKEUREN NOTULEN GEMEENTERAAD D.D. 25-10-2018 Het ontwerp van de notulen van de gemeenteraad d.d. 25 oktober

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 12 april 2016 Tegenwoordig: mevr. Rita Meyns - voorzitter,

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

27 JANUARI Kennisgeving ontslag OCMW-raadslid Guilliams Erwin en eedaflegging Koninckx Rudi.

27 JANUARI Kennisgeving ontslag OCMW-raadslid Guilliams Erwin en eedaflegging Koninckx Rudi. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 27 JANUARI 2015 DAGORDE I. Algemeen bestuur. 001 Eedaflegging raadsleden. De opvolgende raadsleden JORIS Dimitri en GUILLIAMS Erwin LEGGEN de eed af in handen van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Stad Scherpenheuvel-Zichem Zitting van 29 oktober 2015 Wijziging van de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel. Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd:

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010 VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010 Aanwezig :. Afwezig: CYRIEL SWEVERS voorzitter; GILBERTE MULS, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER, ALFONS

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

2. UITVOEREN AUDIT VERZEKERINGSPORTEFEUILLE DOOR RISKSOLU- TIONS BVBA

2. UITVOEREN AUDIT VERZEKERINGSPORTEFEUILLE DOOR RISKSOLU- TIONS BVBA 08 juni 2015 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op dinsdag 16 juni om 20 uur in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie