Eens de hardware werd geselecteerd en op de juiste voorgeschreven locatie werd gemonteerd werkt het Air Creative procédé als volgt in 3 stappen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eens de hardware werd geselecteerd en op de juiste voorgeschreven locatie werd gemonteerd werkt het Air Creative procédé als volgt in 3 stappen:"

Transcriptie

1 Sedert ruim 18 jaar werkt en bestudeert Air Creative de impact van olfactorische waarneming. Air Creative beschikt over een uniek geurlabo waar samen met wetenschappers aan onderzoek wordt gedaan de effecten en de impact van diverse geurmolecules. Deze discipline uit de Neuromarketing wekt steeds meer aandacht omdat alsmaar duidelijker wordt in welke mate ons reukzintuig onze emoties, ons gedrag en onze beslissingen beïnvloeden. Vaak worden begrippen als aromatherapie, geurmarketing, geurmanagement, scent events en Olfactorische Neuromarketing te pas en te onpas door elkaar gebruikt. Aangename geurtjes verspreiden, al dan niet van chemische oorsprong is niet wat wij bij Air Creative onder Olfactorische communicatie verstaan. Medewerkers en klanten die in dergelijke overbegeurde locaties (al dan niet van chemische oorsprong) vertoeven krijgen vaak al na korte tijd last van hoofdpijn. Binnen het kader van dit document is het niet mogelijk om alle aspecten toe te lichten, maar laten we toch proberen een en ander te verduidelijken.. Wat kan u van Air Creative niet verwachten? Een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in binnenspeeltuinen, contacteerde ons met de vraag naar popcorn geur Een supermarktuitbater vroeg naar chocoladegeur, in de veronderstelling hierdoor méér te verkopen. Een rusthuis wilde de problemen op de afdeling zwaar zorgbehoevende incontinente residenten, aanpakken door intensief citrusgeur te verspreiden Voor dergelijke, gaparfumeerde oplossingen moet u niet bij Air Creative zijn! Air Creative is géén geurtjesleverancier. Het vakgebied waarbinnen Air Creative actief is, is dat van de natuurlijke luchtveredeling of Olfactorische Communicatie en Olfactorische Neuromarketing. Dit gebeurt met natuurzuivere essenties, héél discreet op het niveau van het onderbewustzijn, bijgevolg niet actief waarneembaar en bijgevolg nooit storend. Wij leggen u kort onze werkwijze is. Air Creative reikt totaaloplossingen aan. Meestal hangen de kwaliteit van de lucht en de aanwezige geur(en) van het toeval af en van interne of externe factoren die men niet altijd onder controle heeft. Via het door Air Creative ontwikkelde procédé heeft men de mogelijkheid om de kwaliteit van de lucht en de geuratmosfeer 24/24uur zelf te bepalen. Op die manier kan men op een bepaalde locatie of afdeling (ziekenhuis-rusthuis-hotel-winkel-kantoor-restaurant) zélf de lucht- en geuratmosfeer gaan bepalen in functie van diverse criteria en doelstellingen. Een voorbeeld: De incontinentieproblematiek of de problemen op palliatieve zorgen zijn van een andere orde dan de transpiratiegeur die in een textielzaak de sfeer in de pascabines verstoort, of een sanitaire lucht die de sfeer in een restaurant of hotel verstoort.

2 Het spreekt voor zich dat al naar gelang de sector en het beoogde objectief de aanpak én de oplossingen verschillend zullen zijn. (een palliatieve of geriatrische afdeling stelt andere problemen dan bijvoorbeeld de rookruimte binnen een ziekenhuis) Dat betekent dat Air Creative éérst zal nagaan of er, en zo ja, welke olfactorische stoorfactoren permanent of acuut aanwezig zijn. Dat verschilt volgens locatie, volgens afdeling en sector. Zelfs binnen één zelfde sector of bij filialen van eenzelfde groep kunnen er grote verschillen zijn. Air Creative ruimtelijke analyse Eérst en vooral zal Air Creative ter plaatse een ruimteanalyse uitvoeren. In functie van het type activiteit en de locatie (volume(s) van de ruimte(s) de kleur het interieur aanwezige stoorfactoren - lucht traffic aanwezigheid van verwarmings- en luchtzuiveringsinstallaties) wordt de strategische inplanting van het type apparatuur gebudgeteerd en bepaald. Hieraan gekoppeld wordt het soort en de intensiteit van de diverse producten bepaald. In de éérste plaats de geurneutralisatie die de lucht 24/24 zuivert en ontgeurt. Daarna ook het type en de intensiteit van de natuurzuivere essentiële essentieassemblage in functie van de individuele situatie en problematiek. Bij Air Creative zal men zelden of nooit single geuren aanwenden zoals bvb Lavendel, Kaneel, Sinaasappel, omdat deze heel snel overlast bezorgen. Air Creative werkt via met zorg samengestelde essentie assemblages naar het voorbeeld van de natuur. Eens de hardware werd geselecteerd en op de juiste voorgeschreven locatie werd gemonteerd werkt het Air Creative procédé als volgt in 3 stappen: 1. Eérst wordt de aangezogen lucht gefilterd en van stofpartikels gezuiverd. 2. Als tweede stap wordt de luchtkwaliteit geurneutraal gemaakt 24/24u. Air Creative onderscheidt zich als énige firma op wereldvlak, die in staat is om zowel sporadisch opduikende, als permanente olfactorische stoorfactoren (noem het onaangename geuren, geurhinder, stank ) permanent te neutraliseren. 3. Als derde en laatste stap wordt de lucht opnieuw verrijkt en discreet terug in harmonie gebracht dmv gedoseerde essenties. Dit gebeurt op het niveau van de onbewuste waarneming. De essenties zijn wél degelijk in de lucht aanwezig en brengen frisheid en harmonie. De aanwezige geurmolecules worden (ook al nemen we deze niet actief waar) onmiddellijk door ons lichaam en het lymbische systeem in onze hersenen waargenomen, waar ze een directe impact uitoefenen op onze emoties en ons gedrag, maar de consument en medewerkers zijn zich daar niet actief van bewust en kunnen er bijgevolg geen hinder van ondervinden.

3 Luchtveredeling en geurmanagement is olfactief maatwerk. De selectie van de ontgeurneutralisatie alsook de samenstelling en de intensiteit van deze essentiële essenties gebeurt in functie van diverse criteria zoals; de soort activiteit, de locatie, het volume van de locatie en de praktische prioriteiten of objectieven die nagestreefd worden. Via olfactieve communicatie kan men onder andere : Patiënten rustiger maken of ze daarentegen stimuleren. Dit komt omdat geurmolecules al na weinige minuten in de bloedbaan worden opgenomen waardoor ze onmiddellijk een directe invloed uitoefenen op ons lymbische systeem dat onze hormonenproductie regelt en onze emoties stuurt. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de productie af te remmen van de stresshormonen Cortisol en Adrenaline en de productie van het relaxhormoon Serotonine te stimuleren. Onrustige patiënten (in een artsenwachtkamer) worden daardoor rustiger. Op dezelfde manier is het mogelijk om andere lichaamsfuncties te stimuleren bijvoorbeeld bij ouderen bij wie de eetlust is afgenomen of die te weinig drinken. Via olfactorische communicatie en middels de juiste geurassemblage, is het mogelijk om het honger en dorstgevoel aan te wakkeren en de spijsveretering te stimuleren. Op afdelingen waar de incontinentieproblematiek de verblijfsfeer danig aantast, creëren we opnieuw een fris en aangenaam verblijfsklimaat, niet alleen voor de residenten, maar minstens even belangrijk voor de zorgverstrekkers, de medewerkers en de bezoekers. Via olfactorische communicatie kan men op diverse gevoelsniveaus en emoties invloed uitoefenen; De doelstellingen van Air Creative Olfactorische Communicatie en Olfactorische Marketing : Het uiteindelijke doel is om een evenwichtige en aangename verblijfatmosfeer te creëren en te handhaven door o.a de luchtkwaliteit en de geurwaarneming niet langer van het toeval te laten afhangen. Wij streven er naar om het welzijnsgevoel van de consumenten te optimaliseren. Het handhaven én controleren van een harmonische frisse luchtatmosfeer men zich goed voelt en waar factoren die de geurgewaarwording kunnen verstoren, geen kans krijgen. Voorwaarde is wel dat de geur NOOIT stoort of overlast bezorgt. Discreet Wie niet weet hoe Olfactorische Neuromarketing werkt, is vaak nog van mening dat : hoe beter het ruikt, des te beter het werkt. Niets is minder waar! Wanneer het Air Creative procédé perfect functioneert, dan zal men de luchtveredeling nauwelijks waarnemen. Van zodra men de geur écht ruikt spreken we het over parfumeren en bestaat het risico dat er bij klanten en medewerkers een aversie ontstaat. Niets is vervelender dan een geur te moeten opsnuiven waar men een afkeer voor heeft of waar men niet tegen kan. Olfactorische Neuromarketing gebeurt bijgevolg discreet, op het niveau van het onderbewustzijn of daar net boven.

4 Positieve verwachtingen: Olfactorische Neuromarketing resulteert in een positieve weerslag op àlle activiteiten die binnen deze aangename, frisse en harmonische atmosfeer plaatsvinden. Een goede en evenwichtige luchtatmosfeer hebben een positieve impact op het humeur, de concentratie en de prestaties van medewerkers en werknemers. Door de natuurlijke antisceptische werking van de essentiële essenties stelde men ook een significante daling van het ziekteverzuim vast omdat luchtgebonden virussen, bacteriën en schimmelsporen worden vernietigd en er minder infectieziekten ontstaan. In directe relatie tot het gedrag van consumenten is in een onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Paderborn* aangetoond, dat Olfactorische Neuromarketing het welzijnsgevoel van de consument beduidend doet toenemen. Dat is essentieel. Professor Peter Weinberg van het instituut voor gedragsonderzoek van de Universiteit Saarland : Waar de lucht en geurimpressie aangenaam is (niet stoort), voel ik me goed. Waar ik me goed voel, vertoef ik graag Een goede lucht en geuratmosfeer draagt er toe bij dat een patiënt zich relaxer voelt, daardoor staat hij onbewust meer open voor het aanbod en voor aanbevelingen van medewerkers/ artsen. Dat heeft dan weer een positieve invloed op de aanbevelingen van de arts. Een harmonische frisse en aangename luchtomgeving en dito geuratmosfeer scheppen een gevoel van welbehagen (voor iedereen die in deze omgeving vertoeft) en deze ervaring wordt als positieve herinnering onbewust geregistreerd in het lange termijngeheugen van de patiënt/ bezoeker met een gunstig gevolg op omzet en rendement. Ook de medewerkers die in een dergelijke harmonische omgeving functioneren ervaren een stijgend welzijnsgevoel, wat een gunstige invloed heeft om het humeur en de contacten met patiënten. Olfactorische communicatie brengt een aangenaam werkklimaat en zorgt voor een betere harmonieuze luchtatmosfeer, bevrijd van hinderlijke stoorfactoren, wat het welzijnsgevoel ten goede komt. Maar ook in probleemafdelingen brengt het Zwitseres Air Creative procédé als enige procédé in zijn soort; échte oplossingen en dit zonder gebruik van chemische middelen. Denk maar aan de palliatieve afdeling, de incontinentieproblematiek op de geriatrische afdelingen, de dialyseafdeling, op neonatale, het OK bij darmoperaties, moratorium. Het creëren vaan een optimale luchtkwaliteit door het permanent elimineren van de aanwezige stoorfactoren, discreet zonder ooit aanleiding te geven tot overlast, dàt is de essentie van AIR CREATIVE Olfactorische Communicatie. Dcg.Baert Senior Air Designer

5

Representatief onderzoek Geuren in een werkomgeving

Representatief onderzoek Geuren in een werkomgeving Representatief onderzoek Geuren in een werkomgeving Geuren in een werkomgeving" Geuren in een werkomgeving In december 214 hield Net-request een online enquête in Duitsland, in opdracht van onze hoofdvestiging

Nadere informatie

met 50% Reduceer uw incontinentieafval mobiele Inkonaut vacuüm verpakker

met 50% Reduceer uw incontinentieafval mobiele Inkonaut vacuüm verpakker Reduceer uw incontinentieafval met 50% Verwijder hinderlijke geuren Hygiënische opslag en transport 50% kostenbesparing op afvalverwerking voor na mobiele Inkonaut vacuüm verpakker Frisse lucht in de gezondheidszorg

Nadere informatie

Deluxe wandunit MSZ-FH. Kent en herkent u. Klimatisering op maat met de Deluxe wandunit

Deluxe wandunit MSZ-FH. Kent en herkent u. Klimatisering op maat met de Deluxe wandunit Deluxe wandunit MSZ-FH Kent en herkent u Klimatisering op maat met de Deluxe wandunit NIEUWE WANDUNIT MSZ-FH 09/2012 MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE Nieuwe Deluxe wandunit met 3D I-see Sensor Het doel voor ogen.

Nadere informatie

aromatherapie AROMATHERAPIE

aromatherapie AROMATHERAPIE AROMATHERAPIE Bij aromatherapie wordt gewerkt met etherische oliën. Deze oliën bevatten vluchtige bestanddelen van bloemen, planten, wortels, zaden, vruchten, houtsoorten of harsen. Deze oliën beschermen

Nadere informatie

CWS Paradise Air Bar. Geurconcept voor elke ruimte.

CWS Paradise Air Bar. Geurconcept voor elke ruimte. CWS Paradise Air Bar. Geurconcept voor elke ruimte. Maak indruk met een aangename geur. Aangepast en eenvoudig voor elke ruimte. De CWS Air Bar is een nieuw geurconcept dat het algehele welbevinden bevordert.

Nadere informatie

De werking van geurbeleving uitgelegd. ScentAir Nederland

De werking van geurbeleving uitgelegd. ScentAir Nederland De werking van geurbeleving uitgelegd ScentAir Nederland www.scentyourbrand.nl In vijf stappen naar een ideale geurbeleving Geurmarketing is een hot item in Nederland. Tegelijkertijd is er nog veel onduidelijkheid

Nadere informatie

Wat als een goede maaltijdzorg onvergetelijk wordt? Aline Le Clef Senior Concept Development Manager Seniors Market

Wat als een goede maaltijdzorg onvergetelijk wordt? Aline Le Clef Senior Concept Development Manager Seniors Market Wat als een goede maaltijdzorg onvergetelijk wordt? Aline Le Clef Senior Concept Development Manager Seniors Market AGENDA 1. Prevalentie van ondervoeding 2. Oorzaken van ondervoeding 3. Gevolgen van ondervoeding

Nadere informatie

Structureel resultaat. Eenvoudige integratie. Helder inzicht. Onze klanten

Structureel resultaat. Eenvoudige integratie. Helder inzicht. Onze klanten Structureel resultaat Met INSIGHTNOW wordt de kwaliteit van het binnenmilieu op hoog niveau gehandhaafd tegen een fractie van de kosten van infrastructurele maatregelen en verbeteringen. Het inzicht in

Nadere informatie

Digibiz en Stevens Van Dijck realiseren dynamische en aansprekende website

Digibiz en Stevens Van Dijck realiseren dynamische en aansprekende website Digibiz en Stevens Van Dijck realiseren dynamische en aansprekende website Digibiz.com - (073) 6 100 795 PAGINA 1 VAN 5 1 of 15 SAMENWERKING MET AMBITIE 'Kunnen jullie voor ons een website bouwen die beter

Nadere informatie

Quality LifeStyle. - Ervaar de kracht van onze geuren! -

Quality LifeStyle. - Ervaar de kracht van onze geuren! - Quality LifeStyle - Ervaar de kracht van onze geuren! - Quality LifeStyle Quality LifeStyle is uw partner in geurmarketing. Door onze jarenlange ervaring bij gerenommeerde bedrijven zijn wij in staat om

Nadere informatie

Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld

Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld Vermogensbeheer met meerwaarde Een vermogen biedt de mogelijkheid om toekomstwensen te vervullen. Voor uzelf én voor de wereld. ASN Vermogensbeheer

Nadere informatie

Notitie: Visie op een Gastvrij SEH Atrium MC versie 2 februari 2014

Notitie: Visie op een Gastvrij SEH Atrium MC versie 2 februari 2014 Visie op gastvrijheid binnen de SEH Hieronder vindt u een beknopte weergave van de visie op gastvrijheid voor de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Atrium MC. Gastvrijheid als kernwaarde Gastvrijheid is

Nadere informatie

tuberculose en contactonderzoek

tuberculose en contactonderzoek tuberculose en contactonderzoek Inhoudsopgave p. 3 Waarom ontvangt u deze folder? Meedoen is belangrijk! p. 4 Belangrijk om te weten over tuberculose p. 5 Word ik nu ziek p. 6 Contactonderzoek: meedoen!

Nadere informatie

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY Das Original FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY EEN LUCHTBEVOCHTIGER + LUCHTREINIGER VOOR ALLE JAARGETIJDEN U voelt zich fitter, u slaapt beter, u bent zelden ziek. Geurtjes van huisdieren en elektrostatische

Nadere informatie

Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie

Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie Een comfortabele leefomgeving is uw goed recht. Door de opwarming van de aarde is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Om u toch

Nadere informatie

Intensieve veehouderij en gezondheid. Henk Jans, arts MG/chemicus Renske Nijdam 15 juni 2009

Intensieve veehouderij en gezondheid. Henk Jans, arts MG/chemicus Renske Nijdam 15 juni 2009 Intensieve veehouderij en gezondheid Henk Jans, arts MG/chemicus Renske Nijdam 15 juni 2009 Inhoud presentatie Actualiteit Componenten Beleving Kansen en bedreigingen Onderzoeksvoorstel Actualiteit Handtekeningenactie

Nadere informatie

BUURTONDERZOEK BP. BP Buurtonderzoek 2014

BUURTONDERZOEK BP. BP Buurtonderzoek 2014 BUURTONDERZOEK BP 2014 1 INHOUDSTAFEL Inleiding Doelstelling Methodologie Bespreking resultaten Besluit Aanbevelingen 2 INLEIDING 2 à 3 jaarlijks onderzoek Veiligheid- en communicatiebeleid 600 enquêtes

Nadere informatie

reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN

reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN Laat de juiste locatie snel en gratis voor u vinden. Op zoek naar het juiste hotel, een geschikte vergaderlocatie of optimale congresfaciliteiten? Wij zetten

Nadere informatie

In Balans Annemie Mestdagh

In Balans Annemie Mestdagh In Balans Annemie Mestdagh Interview Genieten nr 152 November 2010 Tekst: Liesbeth Cooymans Fotografie: Luc Viatour Geef je woning energie met Shen Dao Op haar visitekaartje staat voetreflexologie en dat

Nadere informatie

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld meer liefde 39 Oefen je met de buitenwereld meer evenwicht

Nadere informatie

GIDS. voor een. rustige nacht

GIDS. voor een. rustige nacht GIDS voor een rustige nacht Lekker geslapen? Lekker slapen en uitgerust wakker worden. Voor veel mensen is het een verre droom. Naar schatting één op de vijf mensen in ons land kampt geregeld met slaapproblemen.

Nadere informatie

Neuromarketing. Ontdek en benut de mening van het brein. Eline L.E. de Vries, MSc. Rapport RUGCIC ISBN

Neuromarketing. Ontdek en benut de mening van het brein. Eline L.E. de Vries, MSc. Rapport RUGCIC ISBN Neuromarketing Ontdek en benut de mening van het brein Eline L.E. de Vries, MSc. Rapport RUGCIC-2013-01 ISBN 978-90-367-5936-6 CIC 2 Inhoudsopgave Managementsamenvatting pag. 3 Waarom Neuromarketing? pag.

Nadere informatie

Hmaars hotels and suites

Hmaars hotels and suites Hmaars hotels and suites maars hotels and suites Andere tijden, andere kamers Het gevoel dat je welkom bent. In een omgeving waar alles draait jouw aanwezigheid. Dat is wat je verwacht van een hotel, wat

Nadere informatie

Mijn ervaringen met zintuigen

Mijn ervaringen met zintuigen Mijn ervaringen met zintuigen Zien Animaties bij muziek Bij steeds meer muziek evenementen spelen zichtbare animaties een belangrijke rol en maken zij deel uit van de act. De animaties dragen bij aan een

Nadere informatie

hoofdstuk 2-4 hoofdstuk 2

hoofdstuk 2-4 hoofdstuk 2 Samenvatting Het doel van het onderzoek, zoals beschreven in dit proefschrift, is het identificeren van fysiologische parameters voor het meten van stress bij vleesvarkens. Stress, veroorzaakt door de

Nadere informatie

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken Parkeerproblematiek Vrachtwagens Raf Venken 1 Studie parkerende vrachtwagens in woonkernen in Haspengouw VOEREN 2 Context Oorzaak Vrachtwagens van werknemers uit logistieke sector Parkeren dicht bij huis

Nadere informatie

I. DE AANVRAGER. Voornaam :. . Nationaal nummer :.. Tel :... E-mail : Bankrekening : nr...

I. DE AANVRAGER. Voornaam :. . Nationaal nummer :.. Tel :... E-mail : Bankrekening : nr... Inlichtingenformulier SOCIALE VERZEKERING TEN VOORDELE VAN ZELFSTANDIGEN IN MOEILIJKHEDEN, GECONFRONTEERD MET EEN AANZIENLIJKE DALING VAN DE OMZET OF DE INKOMSTEN DIE HEM IN EEN ZODANIGE ECONOMISCHE SITUATIE

Nadere informatie

Werkingscriteria en modaliteiten van de controle op de werking van tussenkomende organismen

Werkingscriteria en modaliteiten van de controle op de werking van tussenkomende organismen Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten Werkingscriteria en modaliteiten van de controle op de werking van tussenkomende organismen Versie 30/05/07 Referenties :

Nadere informatie

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST ADVIES (BRUGEL-ADVIES-20140620-191) betreffende de Klantendienst in de nabijheid van de afnemers - Implementatie Opgesteld op basis

Nadere informatie

NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE

NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE De NAQI massage lotions zijn ontwikkeld om de huid van de therapeut als van de patiënt in een goede conditie en optimaal evenwicht te houden. Bij een therapeutische massage

Nadere informatie

Ouder worden met smaak

Ouder worden met smaak Ouder worden met smaak Stefanie Kremer Consumer Science and Intelligent Systems, Wageningen UR De vergrijzing Groter beroep op: gezondheidszorg medische en sociale diensten Gevolg: toenemende behoefte

Nadere informatie

Visie, Missie, Strategie en Waarden

Visie, Missie, Strategie en Waarden Visie, Missie, Strategie en Waarden Onze Visie s Werelds meest toonaangevend coatingsbedrijf te zijn door op consistente wijze kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame oplossingen te leveren waarop

Nadere informatie

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY INDOOR AIR EXPERTS SINCE 1981 FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY EEN LUCHTBEVOCHTIGER + LUCHTREINIGER VOOR ALLE JAARGETIJDEN U voelt zich fitter, u slaapt beter, u bent zelden ziek. Geurtjes van huisdieren

Nadere informatie

Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten.

Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten. Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten. Om je zeker en krachtig te voelen zijn geen ingewikkelde technieken nodig.

Nadere informatie

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Dagelijks zijn mensen mobiel en reizen om verschillende redenen en op diverse manieren van de ene locatie naar de andere. Per spoor, over het water, te voet, per fiets maar

Nadere informatie

Nummer 1 in HVAC HOGE EFFICIËNTIE LAAG GELUIDSNIVEAU APP BEDIENING (OPTIE) ZUIVERE LUCHT. Discreet comfort. In alle modi

Nummer 1 in HVAC HOGE EFFICIËNTIE LAAG GELUIDSNIVEAU APP BEDIENING (OPTIE) ZUIVERE LUCHT. Discreet comfort. In alle modi Nummer 1 in HVAC HOGE EFFICIËNTIE LAAG GELUIDSNIVEAU APP BEDIENING (OPTIE) ZUIVERE LUCHT Discreet comfort In alle modi Wat is een lucht/lucht warmtepomp? Warmtepompen onttrekken de energie (warmte) aan

Nadere informatie

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 1 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 2 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren Slaap jij ook zo slecht? Uit onderzoek blijkt dat één op de tien jongeren zo nu en dan last

Nadere informatie

GEURMARKETING. Gebakken lucht of het neusje van de zalm?

GEURMARKETING. Gebakken lucht of het neusje van de zalm? GEURMARKETING!! Gebakken lucht of het neusje van de zalm? Reuk is het sterkste menselijke zintuig. Geur is niet te negeren. >80% van onze smaak wordt bepaald door geur. De reukklier staat in directe verbinding

Nadere informatie

Joris bouwt! Aanleiding. Leefplein. Ruimte

Joris bouwt! Aanleiding. Leefplein. Ruimte Joris bouwt! Zorg Aanleiding Goede dag meneer, goede dag mevrouw, wat kan ik voor u doen? Wilt u misschien een kopje koffie? Neemt u vast plaats in het grandcafé of op het terras. Het zonnetje schijnt

Nadere informatie

Merkanalyse rapport Vakantieveilingen - Mike Janssen -

Merkanalyse rapport Vakantieveilingen - Mike Janssen - Merkanalyse rapport Vakantieveilingen - - 1. Merkgedrag 1.1 Externe communicatie Het merk Vakantieveilingen.nl is binnen een paar jaar als een begrip in de markt gezit. Het merk vakantieveilingen.nl is

Nadere informatie

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje De nieuwe airco s van AGPO Ferroli Een koud kunstje Airco s van AGPO Ferroli Heerlijk, die zomers. Ze worden steeds warmer. Maar in uw huis is die zomerse warmte vaak niet gewenst. AGPO Ferroli heeft voor

Nadere informatie

Inlichtingenformulier

Inlichtingenformulier Inlichtingenformulier SOCIALE VERZEKERING TEN VOORDELE VAN ZELFSTANDIGEN IN MOEILIJKHEDEN, GECONFRONTEERD MET EEN AANZIENLIJKE DALING VAN DE OMZET OF VAN ZIJN INKOMSTEN DIE HEM IN EEN ZODANIGE ECONOMISCHE

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden EU aanbesteding Vertaaldiensten, ref.: COR/LEG/DM/NV 2012.19

Vragen & Antwoorden EU aanbesteding Vertaaldiensten, ref.: COR/LEG/DM/NV 2012.19 1. Om te voldoen dient de kandidaat min. 4 verschillende revisoren in vast dienstverband tewerk te stellen -> Moet dit 1 revisor zijn per doeltaal of mag er voor 1 doeltaal ook een revisor ontbreken? Wij

Nadere informatie

Online Compass, your digital effectiveness guide

Online Compass, your digital effectiveness guide Met de studie Online Compass, uitgevoerd tijdens het tweede semester van 2012, komt IP tegemoet aan de vraag van mediacentrales die hun digitale strategie willen verfijnen door precies die online reclameformats

Nadere informatie

Omgaan met slapeloosheid

Omgaan met slapeloosheid Omgaan met slapeloosheid Beste patiënt Vrijwel iedereen heeft wel eens een slapeloze nacht. Sommigen daarentegen genieten zelden of nooit van een heerlijke nachtrust. Dat is vervelend. Samen kunnen we

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr. Rapport Inhoudsopgave Inleiding Conclusie Resultaten Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.nl Inleiding Meest patiëntvriendelijk De prijs voor meest

Nadere informatie

Persbriefing. College van 3 juli 2015

Persbriefing. College van 3 juli 2015 Persbriefing College van 3 juli 2015 Stad Antwerpen creëert ruimte voor industrie en logistiek en pakt kantoorleegstand aan... 2 Antwerpen brengt stille stukjes stad onder de aandacht... 5 Persbriefing

Nadere informatie

Verwijzing naar de klinisch psycholoog

Verwijzing naar de klinisch psycholoog Verwijzing naar de klinisch psycholoog Deze folder geeft u informatie over de manier van werken van de klinisch psycholoog. Waar in deze folder gesproken wordt over u, kan het ook om uw kind gaan. Aan

Nadere informatie

GORDIJNEN- SERVICE. Open een wereld van gemak. Samen voor de grote PLUS

GORDIJNEN- SERVICE. Open een wereld van gemak. Samen voor de grote PLUS GORDIJNEN- SERVICE Open een wereld van gemak Samen voor de grote PLUS Geen omkijken meer naar uw gordijnen Met onze gordijnenservice heeft u geen omkijken meer naar reiniging en onderhoud van alle soorten

Nadere informatie

WIE IS DE BAAS IN ONS BREIN?

WIE IS DE BAAS IN ONS BREIN? WIE IS DE BAAS IN ONS BREIN? EMOTIE EN INTUÏTIE ZIJN MEER DE BAAS DAN ONS VERSTAND WIL TOEGEVEN. NIEUWE ONTDEKKINGEN IN DE NEUROLOGIE NIEUWE KANSEN IN HET VERKOOPGESPREK (deel 2 uit een serie van 6 whitepapers)

Nadere informatie

De psychologische aspecten van pijn. Au! Marian Rikkert, GZ-psycholoog, Afdeling Medische Psychologie, Ziekenhuis Rivierenland Tiel

De psychologische aspecten van pijn. Au! Marian Rikkert, GZ-psycholoog, Afdeling Medische Psychologie, Ziekenhuis Rivierenland Tiel De psychologische aspecten van pijn Au! Marian Rikkert, GZ-psycholoog, Afdeling Medische Psychologie, Ziekenhuis Rivierenland Tiel Wat is pijn? Definitie: pijnis eenonplezierige, zintuiglijkeen emotioneleervaring

Nadere informatie

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever?

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever? Dat is de vraag! Natuurlijk is werk nog steeds vanzelfsprekend voor mensen maar het is niet meer zo vanzelfsprekend om voor de duur van het leven die ene baas te kiezen. Mensen maken enorm veel keuzes.

Nadere informatie

Engelse Verpleegster Gebruikt HeartMath met Multiple Sclerose patiënten

Engelse Verpleegster Gebruikt HeartMath met Multiple Sclerose patiënten Engelse Verpleegster Gebruikt HeartMath met Multiple Sclerose patiënten Een verpleegkundige in Engeland die is gespecialiseerd in patiënten met multiple sclerose / MS voerde een informele studie uit waarbij

Nadere informatie

Selfservice = Extra service

Selfservice = Extra service Selfservice = Extra service Grote Nederlandse bedrijven overtuigd van winstgevendheid selfservice Dacht u ook dat bedrijven selfservice alleen maar inzetten om kosten te verlagen? En dat bedrijven selfservice

Nadere informatie

1-2-3-Schoon. Schoonmakers die vooruitdenken. De juiste mensen op de juiste plek

1-2-3-Schoon. Schoonmakers die vooruitdenken. De juiste mensen op de juiste plek 1-2-3-Schoon Schoonmakers die vooruitdenken De juiste mensen op de juiste plek 1-2-3-Schoon In drie stappen naar een schone school 1-2-3 Gom maakt in overleg met u een transparant maatwerkplan op basis

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Griep: Aanbevelingen voor de zieken en hun omgeving. Voor meer informatie : www.influenza.be. info@influenza.be

Griep: Aanbevelingen voor de zieken en hun omgeving. Voor meer informatie : www.influenza.be. info@influenza.be 0800/99.777 Griep: Interministerieel Commissariaat Influenza Eurostation II Victor Hortaplein 40 Bus 10 1060 Brussel Voor meer informatie : Aanbevelingen voor de zieken en hun omgeving www.influenza.be

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

Fijn stof in Vlaanderen; gezondheidseffecten, oorsprong en reductiemaatregelen

Fijn stof in Vlaanderen; gezondheidseffecten, oorsprong en reductiemaatregelen Fijn stof in Vlaanderen; gezondheidseffecten, oorsprong en reductiemaatregelen Fijn stof kost de Vlaming tot 3 gezonde levensjaren. Vlaanderen zal ook in de toekomst moeite hebben om aan de Europese fijn

Nadere informatie

Aangenaam binnenklimaat geeft gasten relaxed gevoel

Aangenaam binnenklimaat geeft gasten relaxed gevoel H o t e l Aangenaam binnenklimaat geeft gasten relaxed gevoel Rust, sfeer, design, kleur- en materiaalgebruik, multimediafaciliteiten, verlichting, vriendelijke medewerkers én een aangenaam binnenklimaat.

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

Onderzoek strategische overkappingen. Juni 2015

Onderzoek strategische overkappingen. Juni 2015 Onderzoek strategische overkappingen Juni 2015 Inleiding Overkappingsonderzoek 12 - inzichten - Vandaag en op middellange termijn is er een probleem van (1) luchtkwaliteit, (2) geluidsbelasting en (3)

Nadere informatie

INVESTEREN IN LIVE COMMUNICATIE LIVE COMMUNICATIE IS EEN KRACHTIG MIDDEL OM ALS BEDRIJF OP EEN UNIEKE WIJZE IN CONTACT TE KOMEN MET DE DOELGROEP

INVESTEREN IN LIVE COMMUNICATIE LIVE COMMUNICATIE IS EEN KRACHTIG MIDDEL OM ALS BEDRIJF OP EEN UNIEKE WIJZE IN CONTACT TE KOMEN MET DE DOELGROEP INVESTEREN IN LIVE COMMUNICATIE LIVE COMMUNICATIE IS EEN KRACHTIG MIDDEL OM ALS BEDRIJF OP EEN UNIEKE WIJZE IN CONTACT TE KOMEN MET DE DOELGROEP De laatste vijf jaar is er een continue stijging te zien

Nadere informatie

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Steeds meer aankopen worden online gedaan, terwijl de aankopen en

Nadere informatie

i. 18 bedrijven met 50% regeling; ii. 16 bedrijven zonder 50% regeling; c. bij normenset 2: 26 bedrijven:

i. 18 bedrijven met 50% regeling; ii. 16 bedrijven zonder 50% regeling; c. bij normenset 2: 26 bedrijven: Gevolgen voor de bedrijven Hieronder zijn de bevindingen van de resultaten weergegeven ten aanzien van de gevolgen voor de bedrijven. 1. De totale geuremissie in de gemeente Cuijk bedraagt: a. in de referentiesituatie

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: september 2009 Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Doelgroepanalyse welgestelde consument Wat is een welgestelde consument?

Nadere informatie

1001 REDENEN OM BETER EN GEZONDER TE SLAPEN

1001 REDENEN OM BETER EN GEZONDER TE SLAPEN 1001 REDENEN OM BETER EN GEZONDER TE SLAPEN ER IS MAAR 1 MANIER OM BETER EN GEZONDER TE SLAPEN freshbed Deze brochure wordt u aangeboden door FreshBed. Bedenkers van een gepatenteerd systeem dat een enorme

Nadere informatie

Inclusief frisse lucht.

Inclusief frisse lucht. Inclusief frisse lucht. Geberit DuoFresh Nieuw Geberit montage-elementen met extra functie. Er bestaan meerdere manieren om het geurprobleem in de badkamer op te lossen, maar helaas is er niet één echt

Nadere informatie

Dorstproef. Afdeling Interne geneeskunde

Dorstproef. Afdeling Interne geneeskunde Dorstproef Afdeling Interne geneeskunde In deze patiënteninformatie wordt uitgelegd wat de dorstproef inhoudt en hoe deze verloopt. Er is een woordenlijst als bijlage bijgevoegd om sommige woorden te verduidelijken.

Nadere informatie

minstens 80% van de respondenten akkoord + helemaal akkoord, minstens 80% van de respondenten niet akkoord + helemaal niet akkoord,

minstens 80% van de respondenten akkoord + helemaal akkoord, minstens 80% van de respondenten niet akkoord + helemaal niet akkoord, 4.7. Itemlijst postenquête PST-leden In het onderstaande deel bespreken we de itemlijst die in de enquête voor de leden van het PST was opgenomen. De itemlijst werd samengesteld op basis van de definities

Nadere informatie

BLINDISME: EEN OSTEOPATISCHE BENADERING Martin Ott

BLINDISME: EEN OSTEOPATISCHE BENADERING Martin Ott BLINDISME: EEN OSTEOPATISCHE BENADERING Martin Ott Twee vragen: Wat is osteopathie en hoe kan zij de blik op blindisme verrijken? Kan zij een invloed op blindisme hebben? Hoe is de osteopathie ontstaan

Nadere informatie

Monitoring. Voorkomen is beter dan genezen! Kon ik maar in de toekomst kijken!

Monitoring. Voorkomen is beter dan genezen! Kon ik maar in de toekomst kijken! Monitoring ieder bedrijf heeft te maken met IT. IT is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering. Binnen het MKB zijn de bedrijven vaak te klein om de benodigde specifieke IT kennis in

Nadere informatie

Slechte adem? Oorzaken en oplossingen

Slechte adem? Oorzaken en oplossingen Slechte adem? Oorzaken en oplossingen Slechte adem: geen zeldzaam verschijnsel Mensen die het hebben merken het niet omdat ze het niet ruiken. Hun omgeving ruikt het des te beter: slechte adem, ook wel

Nadere informatie

Zehnder Clean Air Solutions: Meer succes in de recyclingbranche. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder Clean Air Solutions: Meer succes in de recyclingbranche. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Clean Air Solutions: Meer succes in de recyclingbranche. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering De ervaring laat zien dat onze klanten voor de volgende uitdagingen staan: Strenge certificeringseisen:

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Het delier. Informatie voor familie en betrokkenen terTER_

Patiënteninformatie. Het delier. Informatie voor familie en betrokkenen terTER_ Patiënteninformatie Het delier Informatie voor familie en betrokkenen 1234567890-terTER_ Het delier Informatie voor familie en betrokkenen. U heeft een afspraak in Tergooi gehad voor een behandeling.

Nadere informatie

Een pak melk moet meer rendement opleveren! 10-10-2014 Symposium 3D Schets Melkveehouderij

Een pak melk moet meer rendement opleveren! 10-10-2014 Symposium 3D Schets Melkveehouderij 1. Jumbo Hollak 2. Rendement supermarkt 2013 3. Melk in de supermarkt 4. Rendement maken op melk 1. Jumbo Hollak 1993 850 m2 verkoop oppervlakte 35 parkeerplaatsen 40 medewerkers 8000 artikelen 2014 1400

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

GEZOND GROEN OP DE WERKPLEK. Gezondheidseffecten van planten op de werkplek

GEZOND GROEN OP DE WERKPLEK. Gezondheidseffecten van planten op de werkplek GEZOND GROEN OP DE WERKPLEK Gezondheidseffecten van planten op de werkplek Droge keel? Branderige ogen? Vaak hoofdpijn? Verbeter het werkklimaat met planten! Binnenklimaat Het is niet makkelijk om op kantoor

Nadere informatie

en professionele Wie geen verandering probeert aan te brengen in zal uiteindelijk zelf door het probleem word

en professionele Wie geen verandering probeert aan te brengen in zal uiteindelijk zelf door het probleem word 26 26 en professionele Wie geen verandering probeert aan te brengen in zal uiteindelijk zelf door het probleem word 27 Door Louis van de Meugheuvel cultuur E Een voetbalcoach stelt elf spelers op. Hij

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Reno System, Duco Comfort System en DucoTronic System

Nadere informatie

JOB DIAGNOSE. Inleiding

JOB DIAGNOSE. Inleiding JOB DIAGNOSE Inleiding De Job Diagnose is een instrument om uw huidige of laatst uitgeoefende werksituatie door te lichten en de grote lijnen van uw gewenste werksituatie te schetsen. De uitkomsten van

Nadere informatie

SAMENVATTING EVALUATIE PROGRAMMA SCHAKEL!

SAMENVATTING EVALUATIE PROGRAMMA SCHAKEL! SAMENVATTING EVALUATIE PROGRAMMA SCHAKEL! Aanleiding Het Vervangingsfonds voert regelmatig grootschalige projecten of programma s uit om een extra impuls te geven aan de aanpak van het ziekteverzuim in

Nadere informatie

Beleidsregel ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Reimerswaal

Beleidsregel ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Reimerswaal Beleidsregel ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Reimerswaal Ontwerpbeleidsregel, vastgesteld door de burgemeester op 13 augustus 2012 afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving 1 Beleidsregel

Nadere informatie

1 3 4 5 6 7 Psst niet verder vertellen, motorcross Geen format, geen doelgroepen, geen marketingformule Meer dan 450 voorstellingen en meer dan 800 artiesten 12 14 15 16 Aanlegplaatsen voor kanovaren

Nadere informatie

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht De Digitale Academie Grafische & Webdesign opleidingen Opleidingsoverzicht Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Door personeel

Nadere informatie

Hart voor de Zorg Programma. Hartcoherentie training voor zorgverleners

Hart voor de Zorg Programma. Hartcoherentie training voor zorgverleners Hart voor de Zorg Programma Hartcoherentie training voor zorgverleners HeartMath Hart voor de Zorg Programma De hedendaagse hectische, steeds veranderende en veeleisende zorgomgeving vraagt veel energie

Nadere informatie

Getting in touch again, een verrijkte omgeving. Hanne Strauven, Judit Kelchtermans, Ellen Decroos, Greet Gelin

Getting in touch again, een verrijkte omgeving. Hanne Strauven, Judit Kelchtermans, Ellen Decroos, Greet Gelin Getting in touch again, een verrijkte omgeving Hanne Strauven, Judit Kelchtermans, Ellen Decroos, Greet Gelin Inhoud inleiding verzorging is veel meer dan proper maken en calorieën toedienen multi-sensoriële

Nadere informatie

lucht Geur schept herinnering en brengt ambiance. Iets dat stinkt verdrijft uw gasten, maar de geur van appeltaart verwelkomt hen.

lucht Geur schept herinnering en brengt ambiance. Iets dat stinkt verdrijft uw gasten, maar de geur van appeltaart verwelkomt hen. lucht Geur Ventilatie Buitenlucht Emotie Geur schept herinnering en brengt ambiance. Iets dat stinkt verdrijft uw gasten, maar de geur van appeltaart verwelkomt hen. Innovatieve geursystemen helpen u op

Nadere informatie

De vier onmetelijke vermogens van de geest

De vier onmetelijke vermogens van de geest De vier onmetelijke vermogens van de geest Geluk is alleen mogelijk als er liefde is. Ware liefde heeft het vermogen iedere situatie waarin we ons bevinden te genezen en te veranderen, en ons leven een

Nadere informatie

Dak- en gevelbegroening geschikt voor niveau 4

Dak- en gevelbegroening geschikt voor niveau 4 Keuzedeel mbo Dak- en gevelbegroening geschikt voor niveau 4 gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0310 Penvoerder: Sectorkamer voedsel, groen en gastvrijheid Gevalideerd door: Sectorkamer

Nadere informatie

Mandaat- en profielbeschrijving van een onafhankelijk lid van het Gemeenschappelijk Auditcomité van de Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid

Mandaat- en profielbeschrijving van een onafhankelijk lid van het Gemeenschappelijk Auditcomité van de Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid Mandaat- en profielbeschrijving van een onafhankelijk lid van het Gemeenschappelijk Auditcomité van de Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid 1. Functiecontext De Openbare Instellingen van Sociale

Nadere informatie

Stress Reductie Programma

Stress Reductie Programma Stress Reductie Programma HeartMath Stress Reductie Programma Het programma is gebaseerd op jarenlang onderzoek van het Heartmath Instituut (gevestigd in Californië, USA) in samenwerking met neurologen

Nadere informatie

Vertrouwen na hersenletsel, hoe zit dat?

Vertrouwen na hersenletsel, hoe zit dat? Vertrouwen na hersenletsel, hoe zit dat? Hersenen een populair item Hersenen een populair item Hersenen een populair item Hersenen een populair item Hersenen een populair item Hersenen een populair item

Nadere informatie

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Organiseren werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Inhoud 1. Organiseren is keuzes maken 6. Planning en digitaal organiseren 7. E-mail organiseren Pagina

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF pg1/5 DOELSTELLINGEN EN SITUERING IN DE ORGANISATIE (cfr organogram) Vanuit onze opdrachtsverklaring is het de taak van elke medewerker om de zorg

Nadere informatie

Doorbraak in onderzoek naar ME

Doorbraak in onderzoek naar ME Doorbraak in onderzoek naar ME Gezaghebbende Amerikaanse overheidsinstanties hebben opnieuw bij MEpatiënten een virus aangetroffen. Al eerder berichtte EenVandaag over de ontdekking van het XMRV-virus

Nadere informatie

BedrijfsGezondheidsIndex 2007

BedrijfsGezondheidsIndex 2007 BedrijfsGezondheidsIndex 2007 Oudere werknemers zijn vitaler Oudere werknemers zijn vitaler en ervaren een betere mentale gezondheid dan hun jongere collega s. Dit komt mede doordat ze een gezondere leefstijl

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Medische Psychologie. Informatie over neuropsychologisch onderzoek

Patiënteninformatie. Medische Psychologie. Informatie over neuropsychologisch onderzoek Patiënteninformatie Medische Psychologie Informatie over neuropsychologisch onderzoek Medische Psychologie Informatie over neuropsychologisch onderzoek U bent door een specialist van het ziekenhuis verwezen

Nadere informatie

Middelen Proces Producten / Diensten Klanten

Middelen Proces Producten / Diensten Klanten Systeemdenken De wereld waarin ondernemingen bestaan is bijzonder complex en gecompliceerd en door het gebruik van verschillende concepten kan de werkelijkheid nog enigszins beheersbaar worden gemaakt.

Nadere informatie

Hierbij ontvang je 14 tips over het ouderschap

Hierbij ontvang je 14 tips over het ouderschap Hierbij ontvang je 14 tips over het ouderschap Tip 1 De sleur van de dag is minstens zo belangrijk als het einddoel van je kind. Geniet er als ouder bewust van om te zien hoe je kind opgroeit en zich ontwikkelt.

Nadere informatie