TORNOOIREGLEMENT KOORTORNOOI 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TORNOOIREGLEMENT KOORTORNOOI 2015"

Transcriptie

1 TORNOOIREGLEMENT KOORTORNOOI 2015 DEPARTMENT CULTUUR Dienst Bibliotheken en Kunsten Inleiding Op verschillende zondagen in maart en/of april 2015 organiseert de provincie Antwerpen een tornooi voor Antwerpse niet-professionele koren. Het doel van dit tornooi is de koren te stimuleren om de kwaliteit van hun uitvoeringen te verhogen. Artikel 1 Definitie Onder koren wordt in dit reglement verstaan: de niet-professionele koren uit de provincie Antwerpen, met een minimumbezetting van twaalf personen. Artikel 2 Voorwaarden voor deelname Om aan het tornooi te kunnen deelnemen, moeten de koren aan volgende voorwaarden voldoen: a. hun zetel en hun lokaal in de provincie Antwerpen hebben; b. op de inschrijvingsdatum ten minste twee jaar actief zijn; c. een permanente werking hebben; d. bestaan uit en optreden met minstens 12 koorleden (dirigent niet inbegrepen); e. optreden met eigen leden, die minimum sedert vijf maanden deel uitmaken van de vereniging (zie ook artikel 5 en artikel 7). Artikel 3 - Jury Het optreden van de koren wordt beoordeeld door een jury, aangesteld door de deputatie. Deze jury bestaat uit een voorzitter, ten minste vier deskundige musici en een secretaris. De jury beoordeelt de uitvoeringen aan de hand van volgende criteria: samenspel, homogeniteit, toonzuiverheid, ritmiek, dictie, stem- en adembeheersing, nuancering, interpretatie, presentatie en keuze van het programma. Zij klasseert de koren volgens kwaliteitsniveau en kent binnen de afdeling punten toe. Zij maakt tevens een schriftelijk verslag met opmerkingen betreffende de uitvoering.

2 Tegen de door de juryleden uitgebrachte beoordeling van de uitvoeringen is geen beroep mogelijk. Artikel 4 - Afdelingen De koren die geslaagd zijn, worden geklasseerd in afdelingen naargelang de kwaliteit en de uitvoering van hun programma. De afdelingen zijn de volgende, van laag naar hoog: -derde afdeling; -tweede afdeling; -eerste afdeling; -afdeling uitmuntendheid; -ereafdeling; -superieure afdeling. Binnen de afdeling worden punten toegekend, gaande van 50% tot 100%. Deze punten worden niet meegedeeld, wel de klassering binnen de behaalde afdeling: -van 50% t.e.m. 69%: met voldoening -van 70% t.e.m. 84%: met onderscheiding -van 85% t.e.m. 94%: met grote onderscheiding -vanaf 95%: met felicitaties van de jury De verworven klassering geldt vier jaar. Het is de koren toegelaten reeds vóór het vervallen van hun klassering aan het tornooi deel te nemen. Artikel 5 Inschrijving Uiterste inschrijvingsdatum: 15 oktober Onvolledige of laattijdige kandidaturen worden niet aanvaard. Info en inschrijvingsformulieren: Provincie Antwerpen Departement cultuur, dienst cultuurspreiding en kunsten t.a.v. cultuurloket Koningin Elisabethlei Antwerpen) T: cultuurloket@provincieantwerpen.be Het inschrijvingsdossier dient volgende documenten te bevatten: a) De volledig ingevulde en ondertekende infofiche. b) Het volledig ingevulde en ondertekende inschrijvingsformulier. c) De volledig ingevulde en ondertekende naamlijst van de uitvoerende leden: per stem in alfabetische volgorde. Na de inschrijving kunnen aan deze naamlijst geen namen meer toegevoegd worden. Er wordt geen enkele uitzondering toegestaan.

3 d) Bij eerste deelname: enkele bewijsstukken die aantonen dat het koor de laatste twee jaar actief was (programmaboekje, affiche, ). e) Een repertoirevoorstel met bijbehorende originele directiepartituren (één exemplaar van elk voorgesteld werk; zie artikel 6 en artikel 7). f) Een gedetailleerd verslag van de activiteiten van het voorbije kalenderjaar. g) Een overzichtelijke uitgavenstaat van het voorbije kalenderjaar. Het bestuur èn de dirigent dienen bij de inschrijving schriftelijk te verklaren kennis te hebben genomen van het subsidiereglement en het tornooireglement 2015 en zich aan de voorschriften ervan te onderwerpen. Artikel 6 Uit te voeren programma De kandidaat-koren dienen zelf een programma voor te stellen. Ook delen uit een werk kunnen voorgesteld worden. Van elk voorgesteld werk (of deel van het werk) moet de afzonderlijke duurtijd vermeld worden. Het programma dient aan volgende voorwaarden te voldoen: a) minimum 15 minuten en maximum 20 minuten duren; b) uit minimum 3 verschillende werken bestaan; c) uit werken van verschillende componisten bestaan; d) minstens één werk van na 1990 van een Vlaamse componist bevatten; e) minstens één werk op een Nederlandstalige tekst bevatten; f) maximum één eenstemmig werk bevatten (uitzondering: kinderkoren); g) geen bij de vorige deelname uitgevoerd werk bevatten; h) maximum twee werken mogen uitgevoerd worden met instrumentale begeleiding (de totale duur van deze twee werken mag niet meer zijn dan de helft van de duur van de voorgestelde werken - uitzondering: kinderkoren en seniorenkoren mogen maximum de helft van de werken uitvoeren met instrumentale begeleiding); i) de werken moeten een ongeveer gelijke moeilijkheidsgraad vertonen. De jury kan een koor verzoeken andere werken voor te stellen. Koren die een recent werk (maximum drie jaar oud in het jaar van de inschrijving) van een Vlaamse componist uitvoeren of een creatie brengen van een werk van een Vlaamse componist, ontvangen hiervoor in het jaar van deelname een extra subsidie (zie artikel 8). Om hiervoor in aanmerking te komen, dienen de koren de uitvoering of de creatie van het betreffende werk uitdrukkelijk aan te vragen bij de inschrijving. Tevens dienen zij te bewijzen dat het betreffende werk maximum drie jaar oud is in het jaar van de inschrijving of dat het betreffende werk door hen zal gecreëerd worden (bijvoorbeeld door opgave van de datum van aangifte bij een auteursrechtenvereniging, een datum van uitgave, een verklaring van de componist). De jury beslist eerst na de uitvoering van het recente werk of het koor in aanmerking komt voor deze extra subsidie.

4 Artikel 7 - Optreden De koren worden ten laatste drie maanden vóór hun optreden op de hoogte gesteld van de datum en de plaats van optreden, alsook van het uit te voeren programma. Bij afwezigheid verbeuren zij alle rechten en voordelen die voortvloeien uit het deelnemen aan het tornooi De koren die na de aanvaarding van hun kandidatuur niet optreden op de hen toegewezen zitting, worden de eerstvolgende twee jaren uitgesloten van deelname aan het tornooi. Alleen de leden, vermeld op de ingezonden naamlijst (en de eventueel schriftelijk aangevraagde en toegestane vervangers) worden tot de uitvoering toegelaten. Zij dienen de controle door het provinciebestuur op basis van hun identiteitskaart te aanvaarden. Personen die niet op de naamlijst voorkomen (zelfs bij vergissing), worden niet tot de uitvoering toegelaten. In uitzonderlijke gevallen kunnen een aantal eigen leden vervangen worden door nieuwe leden: sopraan door sopraan, alt door alt, enz. Elk deelnemend koor kan maximaal 10% van het aantal ingeschreven leden vervangen. Hiervoor dient een aanvraag ingediend te worden, ten laatste twee weken vóór het optreden. Op de dag van het tornooi dient de jury nog in het bezit gesteld te worden van twee bijkomende directiepartituren van elk uit te voeren werk. Boetes die voortvloeien uit het onrechtmatig gebruik van kopieën zijn ten laste van de koren. Elk koor mag het optreden beginnen met een kort lied om in te zingen. Dit lied zal door de jury niet gequoteerd worden. Voor de koren wordt een piano ter beschikking gesteld, zonder begeleider. Indien werken worden uitgevoerd met een andere instrumentale begeleiding dient het koor zelf voor deze instrumenten te zorgen. Na elke zondagzitting vindt er een proclamatie en een korte nabespreking plaats. De auteursrechten betreffende de op de provinciale koortornooien uitgevoerde programma s zijn ten laste van de provincie en worden rechtstreeks betaald aan het auteursrechtenbureau. Artikel 8 Subsidiëring (zie ook Subsidiereglement koren en orkesten, artikel 5) De subsidiebedragen werden door de deputatie vastgesteld op: Derde afdeling Tweede afdeling Eerste afdeling Afdeling uitmuntendheid Ereafdeling Superieure afdeling 400 EUR 480 EUR 560 EUR 640 EUR 720 EUR 800 EUR Extra subsidie uitvoering recent Vlaams werk: 60 EUR

5 Artikel 9 De verenigingen nemen alle risico s op zich en ontslaan de provincie Antwerpen van alle aansprakelijkheid voor eventuele schadelijke gevolgen die zouden voortvloeien uit het deelnemen aan dit tornooi, overkomen hetzij aan de vereniging, hetzij aan de leden. Artikel 10 De deputatie doet uitspraak over alle klachten en gevallen van niet-naleving van het reglement, alsook over alle gevallen die niet voorzien zijn in dit reglement.

WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN EN KLEINE ENSEMBLES BLAZERS, SLAGWERKERS EN ENSEMBLES REGLEMENT VLAMO WEST-VLAANDEREN

WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN EN KLEINE ENSEMBLES BLAZERS, SLAGWERKERS EN ENSEMBLES REGLEMENT VLAMO WEST-VLAANDEREN WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN EN KLEINE ENSEMBLES BLAZERS, SLAGWERKERS EN ENSEMBLES REGLEMENT VLAMO WEST-VLAANDEREN A. ALGEMENE BEPALINGEN A.1. PROVINCIALE SELECTIEWEDSTRIJD A.1.1. Inschrijving en wedstrijdverloop

Nadere informatie

PROVINCIAAL ORKESTENTORNOOI VLAAMS-BRABANT

PROVINCIAAL ORKESTENTORNOOI VLAAMS-BRABANT PROVINCIAAL ORKESTENTORNOOI VLAAMS-BRABANT Artikel 1 - Doel Binnen de perken van de goedgekeurde begrotingskredieten verleent de provincie Vlaams-Brabant subsidies aan liefhebbersverenigingen voor instrumentale

Nadere informatie

WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN STRIJK-, TOETS- EN TOKKELINSTRUMENTEN REGLEMENT

WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN STRIJK-, TOETS- EN TOKKELINSTRUMENTEN REGLEMENT WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN STRIJK-, TOETS- EN TOKKELINSTRUMENTEN REGLEMENT A. Provinciale selectiewedstrijd A.1. INSCHRIJVING EN WEDSTRIJDVERLOOP 1. De wedstrijd wordt ingedeeld in de volgende disciplines:

Nadere informatie

REGLEMENT WEDSTRIJD VOOR PERCUSSIE-ENSEMBLES MARCHING

REGLEMENT WEDSTRIJD VOOR PERCUSSIE-ENSEMBLES MARCHING REGLEMENT WEDSTRIJD VOOR PERCUSSIE-ENSEMBLES MARCHING Goedgekeurd door de raad van bestuur Vlamo 1. Deelname De wedstrijd staat open voor DRUMBANDS, TAMBOERKORPSEN, RITMISCHE PERCUSSIE- ENSEMBLES en MELODISCHE

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016

Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016 Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016 deze versie: dinsdag 6 oktober 2015 Dit reglement is samengesteld voor de voorrondes en het finaleweekend die onderdeel uitmaken van het Nederlands Koor Festival

Nadere informatie

KONINKLIJK NEDERLANDS ZANGERSVERBOND

KONINKLIJK NEDERLANDS ZANGERSVERBOND KONINKLIJK NEDERLANDS ZANGERSVERBOND REGLEMENT NATIONALE- EN REGIONALE CONCOURSEN Algemeen: Begrippen en adressen Dit reglement is samengesteld voor nationale- en regionale concoursen van het Koninklijk

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Korenfestival Vlaanderen

Korenfestival Vlaanderen Korenfestival Vlaanderen Algemene Organisatie Een organisatie van het kinder- en jeugdkoor Dainavimo (voorheen Konsinjoorkes), Kontich i.s.m. Koor&Stem vzw 1. Zowel kinderkoren, jeugdkoren als volwassenenkoren

Nadere informatie

15 de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019

15 de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019 15 de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019 Vrijdag 4 oktober - Zondag 6 oktober 2019 De VZW "Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen" en de stad Genk organiseren voor de vijftiende keer de tweejaarlijkse

Nadere informatie

WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN STRIJK-, TOETS- EN TOKKELINSTRUMENTEN REGLEMENT

WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN STRIJK-, TOETS- EN TOKKELINSTRUMENTEN REGLEMENT WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN STRIJK-, TOETS- EN TOKKELINSTRUMENTEN REGLEMENT REGLEMENT VLAMO WEST-VLAANDEREN A. Provinciale selectiewedstrijd A.1. INSCHRIJVING EN WEDSTRIJDVERLOOP 1. De wedstrijd wordt ingedeeld

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen

Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen 1 Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen Doelstelling en toepassingsgebied Artikel 1 In het kader van haar Internationaliseringsbeleid,

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

Artikel 6 De koorfestivalcyclus staat open voor gemengde koren, vrouwen-, mannen-, jeugd- en kinderkoren.

Artikel 6 De koorfestivalcyclus staat open voor gemengde koren, vrouwen-, mannen-, jeugd- en kinderkoren. Organiek reglement in uitvoering van artikels 3 en 4 van het provinciaal reglement voor de subsidiëring van de amateurkoren en de koorfederatie gevestigd in West-Vlaanderen Besluit: Het organiek reglement

Nadere informatie

Subsidiereglement Tijdelijke jeugdcultuurprojecten voor en door jongeren

Subsidiereglement Tijdelijke jeugdcultuurprojecten voor en door jongeren Subsidiereglement Tijdelijke jeugdcultuurprojecten voor en door jongeren Goedgekeurd door de provincieraad op 27/10/2016 Artikel 1. - Doel Met dit reglement wil het provinciebestuur actoren uit het lokaal

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

Reglement voor het toelatingsexamen van accountant en/of belastingconsulent

Reglement voor het toelatingsexamen van accountant en/of belastingconsulent Reglement voor het toelatingsexamen van accountant en/of belastingconsulent 1. Algemeenheden 1.1. Het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, afgekort IAB, dient overeenkomstig artikel

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VOIX NOUVELLES 2018 DEELNEMERSVOORWAARDEN

WEDSTRIJDREGLEMENT VOIX NOUVELLES 2018 DEELNEMERSVOORWAARDEN WEDSTRIJDREGLEMENT VOIX NOUVELLES 2018 DEELNEMERSVOORWAARDEN 1.1 Deelnemers De audities staan open voor zangers jonger dan 32 jaar (op 30 juni 2017) komende uit, verblijvend of schoolgaand in één van de

Nadere informatie

REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015

REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015 REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015 1. INLEIDING Met de formule van de evaluatieconcerten wil Vlamo Antwerpen vzw ondersteuning bieden aan alle types van orkesten (disciplines) in onze provincie.

Nadere informatie

Reglement. Nederlands Kampioenschap voor Solisten en Ensembles blaasmuziek

Reglement. Nederlands Kampioenschap voor Solisten en Ensembles blaasmuziek Reglement Nederlands Kampioenschap voor Solisten en Ensembles blaasmuziek Geldig vanaf 2018 KNMO Utrecht info@knmo.nl www.knmo.nl 1 Reglement Nederlands Kampioenschap voor solisten en ensembles blaasmuziek

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR:

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR: SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR: de indeling bij het regionale niveau van en toekenning van een werkingssubsidie aan erkende, regionaal ingedeelde

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING Artikel 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de sportverenigingen die beschikken over een kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken):

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken): REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR DE VERFRAAIING OF DE RENOVATIE VAN GEVELS VAN GEBOUWEN IN DE CENTRUMLANEN EN DE BEURS Artikel 1: Onder voorbehoud van de naleving van

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst INLEIDING De Erfgoedcel Aalst sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant af voor de beleidsperiode 2009-2014. In

Nadere informatie

"Reglement organisatie driejaarlijkse Provinciale Koorwedstrijd" Reglement subsidiëring koorwereld Limburg werkingssubsidie

Reglement organisatie driejaarlijkse Provinciale Koorwedstrijd Reglement subsidiëring koorwereld Limburg werkingssubsidie Reglement organisatie driejaarlijkse Provinciale Koorwedstrijd Reglement subsidiëring koorwereld Limburg werkingssubsidie Waarom deze reglementen? De driejaarlijkse Provinciale Koorwedstrijd wordt door

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 92 Monumentenzorg en Cultuurpatrimonium Provincieraadsbesluit betreft verslaggever HERWERKING REGLEMENTEN PRIJZEN CULTUUR EN MONUMENTENZORG reglement prijs provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT 'OOST-VLAAMSE SPORTTROFEEËN wijziging samenstelling van de jury mevrouw Hilde Bruggeman De Provincieraad,

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK V DE COMMISSIES Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der Statuten worden Commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de perken

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT dd. 28/09/2016 HOOFDSTUK V Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der statuten worden commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/18 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar 2015-2016 PIMP YOUR FLUO JACKET

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar 2015-2016 PIMP YOUR FLUO JACKET WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2015-2016 PIMP YOUR FLUO JACKET Artikel 1 Organisatie XIUvzw, Gentsesteenweg 109, 8500 Kortrijk organiseert de PIMP YOUR FLUOJACKET wedstrijd. De wedstrijd loopt

Nadere informatie

STADSCARNAVAL ORDE VAN DE PIETERMANNEN LEUVEN

STADSCARNAVAL ORDE VAN DE PIETERMANNEN LEUVEN STADSCARNAVAL ORDE VAN DE PIETERMANNEN LEUVEN REGLEMENT EN VOORSCHRIFTEN VOOR DE VERKIEZING PRINSES VAN VLAAMS-BRABANT 2019 ART 1: ART 2: ART 3: ART 4: DE VERKIEZING WORDT INGERICHT DOOR STADSCARNAVAL

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever HERWERKING REGLEMENTEN PRIJZEN CULTUUR EN MONUMENTENZORG reglement prijs provincie Oost-Vlaanderen voor beeldende kunst

Nadere informatie

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN PROVINCIE ANTWERPEN Dienst Welzijn Boomgaardstraat 22 - bus 101 2600 Berchem-Antwerpen Tel : 03-240 61 61 Fax : 03-240 61 62 Provinciale Directie INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN INDIVIDUELE TOELAGE

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht.

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Algemeen Reglement Vlaams-Brabant Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Inhoudstafel 1. ALGEMEEN... 2

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG 1 SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG REGLEMENT Vastgesteld door de Provincieraad in vergadering van 24 oktober 1984, nadien gewijzigd in vergadering van 20 september

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het Nederlandstalig volksontwikkelingswerk in verenigingen

Reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het Nederlandstalig volksontwikkelingswerk in verenigingen 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het Nederlandstalig volksontwikkelingswerk in verenigingen HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2017-2018 THE FLUO CHALLENGE Inleiding THE FLUO CHALLENGE is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de vzw XIU. Scholen die deelnemen aan deze wedstrijd proberen

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen Internationale uitwisselingen tussen Aalsterse verenigingen en groepen/verenigingen in andere landen kunnen bij de betrokken

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Sportverenigingen Subsidiereglement

Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 13 november 2014 Gepubliceerd op de gemeentelijke website op 27 november 2014 Artikel 1.- Algemene bepalingen. Binnen

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN Artikel 1 Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van De Haan kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende sociaal-culturele

Nadere informatie

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst Gemeente Zandhoven Liersebaan 12 2240 Zandhoven Sportdienst 03-484 16 65 sport@zandhoven.be Reglement inzake subsidie sportverenigingen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 juni 2008 Publicatie

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap solisten en kleine ensembles blazers 2016

Nederlands Kampioenschap solisten en kleine ensembles blazers 2016 Nederlands Kampioenschap solisten en kleine ensembles blazers 2016 Datum: 1 oktober 2016 Locatie: ZIMIHC theater Zuilen te Utrecht Organisatie: KNMO Inschrijfgeld: Solisten 10,00 - Ensembles 20,00 Deelname:

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

BASIS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE CULTURELE EN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN

BASIS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE CULTURELE EN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN STAD KORTRIJK BASIS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE CULTURELE EN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN artikel 1: beleidskader Het cultuurbeleidsplan voorziet in een aantal ondersteuningsinitiatieven voor het culturele

Nadere informatie

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger ALGEMEENHEDEN Artikel 1. Doel Met het uitreiken van de culturele prijzen wordt gestreefd naar de bevordering van het culturele

Nadere informatie

Reglement Bovenlokale culturele projecten

Reglement Bovenlokale culturele projecten Reglement Bovenlokale culturele projecten HOOFDSTUK I Doel, doelgroep en definities Artikel 1. Doel van het subsidiereglement De provincie Antwerpen is dé bovenlokale partner en promotor van een diverse,

Nadere informatie

De leiding van concoursen, festivals en concoursen annex festivals berust bij het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten.

De leiding van concoursen, festivals en concoursen annex festivals berust bij het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten. ALGEMEEN Artikel 1 De leiding van concoursen, festivals en concoursen annex festivals berust bij het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten. Artikel 2 Aan concoursen, festivals en concoursen annex festivals

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Reglement provincie Vlaams-Brabant

Reglement provincie Vlaams-Brabant Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Provinciaal reglement inzake de promotie van uitwisseling tussen Noord en Zuid Artikel 1 - Doel Binnen de perken van de daartoe op het

Nadere informatie

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering 1. vooraf In 2014 organiseert de VRP de Vlaamse Ruimtelijke

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

REGLEMENT ONDERSTEUNING

REGLEMENT ONDERSTEUNING REGLEMENT ONDERSTEUNING Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 24 mei 2016 Binnen de perken van de budgettaire mogelijkheden ondersteunt Vlamo de artistieke, organisatorische en technische werking van

Nadere informatie

HOOFDSTUK I Doel, doelgroep en definities

HOOFDSTUK I Doel, doelgroep en definities HOOFDSTUK I Doel, doelgroep en definities Reglement Artikel 1. Doel van het subsidiereglement De provincie Antwerpen is dé bovenlokale partner en promotor van een diverse, duurzame en toegankelijke culturele

Nadere informatie

zoals bedoeld In de Branchetoetsdocumenten Specialist Keuring en onderhoud, vastgesteld door FOCWA en BOVAG.

zoals bedoeld In de Branchetoetsdocumenten Specialist Keuring en onderhoud, vastgesteld door FOCWA en BOVAG. REGLEMENT voor het afnemen van het examen SPECIALIST KEURING EN ONDERHOUD ONDERSTEL CARAVAN EN AANHANGWAGENS SPECIALIST KEURING EN ONDERHOUD ELEKTRO CARAVAN SPECIALIST KEURING EN ONDERHOUD OPBOUW CARAVAN

Nadere informatie

WEDSTRIJDNORMEN SOLISTEN -/ ENSEMBLEWEDSTRIJDEN UITGAVE Muziekcommissie Oud Limburgs Schuttersfederatie

WEDSTRIJDNORMEN SOLISTEN -/ ENSEMBLEWEDSTRIJDEN UITGAVE Muziekcommissie Oud Limburgs Schuttersfederatie WEDSTRIJDNORMEN SOLISTEN -/ ENSEMBLEWEDSTRIJDEN UITGAVE 2018 Muziekcommissie Oud Limburgs Schuttersfederatie HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEGRIPPEN EN BEPALINGEN Artikel 1a. Algemene begrippen In dit reglement

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

TOELATINGSPROEVEN WOORDKUNST - DRAMA

TOELATINGSPROEVEN WOORDKUNST - DRAMA TOELATINGSPROEVEN WOORDKUNST - DRAMA 2019-2020 Organisatie Er worden dit jaar drie data voorzien om proeven af te leggen. sessie 1: zaterdag 27 april 2019 eerste en tweede graad sessie 2: donderdag 27

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar SHINE OP STRAAT

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar SHINE OP STRAAT WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2016-2017 SHINE OP STRAAT Artikel 1 Organisatie XIUvzw, Gentsesteenweg 109, 8500 Kortrijk organiseert de wedstrijd SHINE OP STRAAT. De wedstrijd begint op 7/11/2016

Nadere informatie

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Artikel 1. Binnen de perken van de daartoe op de begroting van

Nadere informatie

Toetsreglement Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

Toetsreglement Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) Toetsreglement Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) Inleiding Dit toetsreglement is vastgesteld door het bestuur van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) op 1 maart 2017. Dit toetsreglement

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 10e Directie Dienst 101 Economie Provincieraadsbesluit betreft SUBSIDIEREGLEMENT Subsidiëring van exportbevorderdende initiatieven Gecoördineerde tekst (Provincieraadsbesluiten van 9/12/1999, 12/12/2001,13/11/2003,

Nadere informatie

Subsidiereglement Culturele verenigingen

Subsidiereglement Culturele verenigingen Subsidiereglement Culturele verenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Cultuurvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als basisdoelstelling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK Artikel 1: Dit subsidiereglement wil Glabbeekse sportverenigingen stimuleren tot de kwalitatieve verbetering van hun sportaanbod. Het totale subsidiekrediet wordt jaarlijks

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

Subsidiereglement culturele verenigingen. Zitting van 18 december Gepubliceerd op 23 december 2014.

Subsidiereglement culturele verenigingen. Zitting van 18 december Gepubliceerd op 23 december 2014. Subsidiereglement culturele verenigingen Zitting van 18 december 2014. Gepubliceerd op 23 december 2014. Hoofdstuk 1. Lidmaatschap van de culturele raad (CR) Artikel 1. Categorieën Er zijn twee categorieën

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden:

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: ALGEMENE VOORWAARDEN Art.1. Art.2. Art.3. Art.4. Binnen

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT RED CROSS ART CONTEST 2015

WEDSTRIJDREGLEMENT RED CROSS ART CONTEST 2015 WEDSTRIJDREGLEMENT RED CROSS ART CONTEST 2015 Art. 1 Voorwaarden van de wedstrijd Dit reglement legt de voorwaarden vast van de wedstrijd georganiseerd door Rode Kruis- Vlaanderen, afdeling Ronse-Kluisbergen,

Nadere informatie

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN Artikel 1. De Stafhouder, de Vice-Stafhouder en de gewone leden van de Raad, worden jaarlijks in de loop van de maand juni rechtstreeks gekozen door de Algemene Vergadering van de Orde, waarvoor alle van

Nadere informatie