Naar aanleiding van de bijeenkomst Opleiders 12 april 2013 Toelichting op het onderdeel Gespreks- en benaderingstechnieken. 1.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naar aanleiding van de bijeenkomst Opleiders 12 april 2013 Toelichting op het onderdeel Gespreks- en benaderingstechnieken. 1."

Transcriptie

1 Naar aanleiding van de bijeenkomst Opleiders 12 april 2013 Toelichting op het onderdeel Gespreks- en benaderingstechnieken 1. Aanmelden Wanneer meld ik kandidaten aan? Bij voorkeur zo vroeg mogelijk maar ten minste 4 weken voor de examendatum. Tot 4 weken vóór de examendatum van een kandidaat kan de examendatum kosteloos gewijzigd c.q. geannuleerd worden. Daarna zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen voor een aanpassing van de datum en is kosteloos annuleren niet meer mogelijk. Kan ik een tijdstip voor een kandidaat of een groep kandidaten reserveren? Nee. U kunt wel bij aanmelding uw voorkeur aangeven (bijv in de middag gezien de woonplaats van de kandidaten). Wij houden hier, waar mogelijk, rekening mee. Wat is de examenlocatie? De meeste examens worden tot op heden in Amersfoort afgenomen. Op verzoek en in overleg kan ExTH de mogelijkheden bij een andere erkende locatie bekijken. Geef uw eventuele voorkeur aan bij aanmelding. 2. Het examen Wie beoordelen de kandidaten? Getrainde beoordelaars die zelf werkzaam zijn als teamleiders van een groep Boa s in een handhaversorganisatie. Ervaringen en vragen worden periodiek met de beoordelaars en rollenspelers gedeeld met het doel de eenduidigheid van afname en de objectiviteit van beoordelen te bevorderen. ExTH werkt met wisselende koppels zodat de beoordelaar en rollenspeler elkaar scherp kunnen houden mbt hun rol en werkwijze. Wie treden op als rollenspelers? Geschoolde trainingsacteurs uit de pool van acteurs tbv de vaardigheidsexamens MTV en HTV.

2 Kunnen wij het beoordelingsformulier ontvangen? Wij delen het beoordelingsformulier dat de beoordelaar hanteert niet met de opleiders of kandidaten. Hierin zijn nl. een aantal exameneisen en daarbij behorende prestatie indicatoren gecomprimeerd. Het op de juiste manier lezen, interpreteren en inzetten van dit formulier vereist achtergrond kennis. Uitgangspunt voor het vormgeven van het beoordelingsformulier zijn de exameneisen en prestatie indicatoren. Wij verwijzen u daarom daarnaar voor het ontwikkelen van uw training. Hoe bewaken jullie de objectiviteit van de beoordelaars? - Elk examenmoment wordt opgenomen en ad random worden door examenleiders examens beoordeeld. Deze beoordeling van de beoordelaar en de examenleider worden met elkaar vergeleken. Bij afwijkingen wordt actie ondernomen - Kandidaten vullen een evaluatieformulier in. Deze worden doorgenomen en waar nodig wordt actie ondernomen. - De scores van de individuele beoordelaars worden met elkaar vergeleken. Als een beoordelaar afwijkt van het gemiddelde wordt actie ondernomen. - Door bijscholingsdagen wordt de competenties verder ontwikkeld. We horen van kandidaten terug dat niet altijd de juiste juridische begrippen worden gehanteerd. Klopt dit? Ja, in dit examen gaat het om gepreks- en benaderingstechnieken. Het doel is dat de Boa de burger kan informeren over de overtreding, de reden dat de Boa overgaat tot sanctioneren, en de procedure die daarop volgt. In dit gesprek met de burger kunnen de volgende begrippen door elkaar gehanteerd worden: Ontheffing en vergunning, strafbeschikking en bekeuring, bezwaar en verzet zonder dat dit voor de beoordeling consequenties inhoudt. Hoeveel keer mag een kandidaat dit examen herkansen? Onbeperkt. Hoeveel weerstand biedt de rollenspeler/burger? De burger biedt gemiddelde weerstand. Als de kandidaat de gesprekstechnieken niet juist hanteert (bijv handelt uit macht of hij raakt de burger aan) dan stijgt de irritatie cq weerstand van de burger. De rollenspelers hebben alle hun eigen karakter dat ze inbrengen en waar ze mee spelen: de ene keer is de burger timide maar vasthoudend, de ander keer opvliegend, de volgende keer sarcastisch en weer een andere keer expressief. De kandidaat moet aantonen dat hij door inzet van de juiste gespreks- en benaderingtechnieken het sanctioneringsgesprek kan voeren. Het gedrag dat de rollenspeler toont betreft altijd A of B gedrag en nooit C gedrag.

3 De irritatie groeit bij een foutieve benadering (bijv reageren vanuit macht, niet luisteren naar de burger) en zakt bij een juiste benadering. Moet de kandidaat het ID vorderen? Nee, de burger overhandigt het ID als de kandidaat daarom vraagt. Moet een kandidaat in uniform het examen afleggen? In principe wel. Kandidaten die geen uniform hebben krijgen in Amersfoort een jas aangereikt (S, M, L, of XL). Op andere locaties krijgt de kandidaat te horen dat hij moet handelen alsof hij in uniform optreedt. Welke informatie/hulpmiddelen krijgt de kandidaat aangereikt? Voor het subonderdeel G&Bt een aanteken- en bonnenboekje. Voor het subonderdeel Combi-bon: een bonnenboekje, het ID van de kandidaat en zijn adresgegevens, de feitcode en bijbehorende tekst, de categorie, de letter en het indien van toepassing het boetebedrag. De overige informatie die de kandidaat nodig heeft voor het opmaken van de combibon haalt hij uit de briefing en de casus. Voor de volledigheid ligt er voor de kandidaat het feitcodeboekje plus model APV en ASV (VNG) ter inzage. Deze worden tijdens het examen gehanteerd als zijnde de APV en ASV van Amersfoort. Echter deze informatie hoeven de kandidaten voor het juist invullen van de bon niet te raadplegen. Welke casuïstiek krijgt de kandidaat? De casuïstiek is, waar mogelijk, afgestemd op het domein waar de kandidaat werkzaam is. Kandidaten in domein 1,3, 5 en 6 krijgen casuïstiek afgestemd op de 10 meest voorkomende situaties uit de lijst 2012 als vermeld door het CJIB Zie voor het volledige bericht op gemeente.nu van 10 april 2012 onderstaande link: ExTH hanteert momenteel de onderstaande casussen Bedelen, Hondenpoep, Containers op de stoep, Vuilnis te vroeg buiten, Alcohol op straat, Slapen op straat, Flyeren, Vuil weggooien op straat, Collecteren, Vernieling, Posters plakken, Wildplassen en Tuinafval op straat. De kandidaat ontvangt steeds de noodzakelijke gegevens om het gesprek aan te gaan naast de feitcode met tekst, het boetebedrag, de categorie, letter op de bon. ExTH behoudt zich het recht voor casuïstiek in te zetten die niet met de opleiders is gedeeld. Zijn alle velden van de combibon cruciaal? Vanaf 1 januari 2013 trad een vernieuwde versie van de combibon in werking. Vanaf die datum examineert ExTH ook met behulp van deze combibon. Op deze nieuwe combibon is door het CJIB aangegeven welke velden er verplicht moeten worden ingevuld. 12/invulinstructiecombibon.aspx

4 Deze velden zijn op het onderstaand voorbeeldmodel combibon grijs gearceerd. Het CJIB heeft deze eisen gesteld om een combibon goed in te kunnen voeren. De examencommissie ExTH stelt echter nog een aanvullende eis: ook de velden cautie en bijlage opmerkingen verbalisant zijn verplichte velden in het examen. Dit vanuit het perspectief dat de kandidaat een bon moet kunnen schrijven die én inbaar is én een rechterlijke toets kan doorstaan. Van de examenkandidaat wordt verwacht dat hij/zij in staat is om de combibon volledig en foutloos in te vullen. De velden die bij het examen als kritieke velden zullen worden beoordeeld, zijn op het bijgevoegde voorbeeldmodel combibon grijs en geel gearceerd. Het niet invullen of verkeerd invullen van een grijs of geel veld heeft tot gevolg dat dit examenonderdeel niet met een voldoende zal worden beoordeeld. Bij casuïstiek waar de kandidaat de burger naar een ontheffing/vergunning vraagt is het niet noodzakelijk dat de kandidaat op de bon vermeld dat hij dit op het kantoor is nagegaan. Dit zou te veel inlevingsvermogen van de kandidaat vragen daar er geen kantoor is waar hij dit na kan gaan. Hoeveel tijd heeft een kandidaat voor het invullen van de combibon? 20 minuten. We wijzen kandidaten hierop als zij aan dit onderdeel beginnen en raden kandidaten aan deze tijd ook zelf (mede) te bewaken. Als een kandidaat nog geen verbalisantnummer heeft, wat moet hij dan op de bon vermelden?

5 Deze kandidaat vermeldt op de bon het verbalisantnummer Op deze wijze is voor de beoordelaar meteen inzichtelijk dat de kandidaat (nog) geen eigen nummer heeft. Sommige kandidaten zijn heel zenuwachtig. Het is niet hun dagelijks werk, ze zijn ouder, hun baan hangt ervan af en/of hebben examenvrees. Wordt hier rekening mee gehouden? In de opvang en de begeleiding van de kandidaten wel ; in de wijze van beoordelen niet. De beoordelaars proberen de kandidaten zoveel mogelijk gerust te stellen. Dat dit gewaardeerd wordt zien we o.a. terug in de evaluaties van de kandidaten. Tijdens de afname van het examen wordt elke kandidaat gelijk beoordeeld. Een kandidaat die zo zenuwachtig is dat hij geen bon kan uitschrijven in de casus, straalt door houding en gedrag geen gezag uit en de beoordelaar kan daarom dit aspect niet met een voldoende beoordelen. Gezien de examentijd die voor elke kandidaat is uitgetrokken, kan de beoordelaar geen extra tijd uittrekken. Krijgt een kandidaat meteen de uitslag? Nee, deze wordt binnen 5 werkdagen aan de kandidaat g d. De opleider krijgt een overzicht van de behaalde resultaten. 3. Na afloop Evaluatieformulieren We vragen iedere kandidaat het evaluatieformulier in te vullen. Aan het einde van een examendag worden deze formulieren door de beoordelaar en rollenspeler doorgenomen en de volgende dag worden deze door een medewerker van ExTH nagelopen. Mocht hiervoor aanleiding zijn dan wordt navraag gedaan bij beoordelaar en/of rollenspeler en wordt zo nodig actie ondernomen. Wat als de kandidaat het niet eens is met de beoordeling? De kandidaat kan bezwaar aantekenen. De procedure is terug te vinden op onze site onder het kopje Examen.

6 4. Tot slot Met een aantal aanwezigen is ExTH momenteel in gesprek om hun vragen en opmerkingen door te nemen. Mochten daar zaken uit komen die voor alle opleiders relevant zijn dan melden we dit of op de site en/of in onze nieuwsbrief. ExTH is er alles aan gelegen het examen zo goed mogelijk te organiseren en neer te zetten. Wij zijn blij met alle feedback die wij mogen ontvangen om het proces en de afname van de examens nog beter neer te zetten zodat de kandidaten hun vaardigheden in een zo optimale omgeving en omstandigheden kunnen tonen. Mocht u als opleider vragen hebben, ons feedback willen geven of concrete tips hebben dan vernemen wij die graag. Ons mailadres is info@exth.nl Samen met u werken wij aan een goed examenproduct dat recht doet aan de inspanning van de kandidaat en u als opleider!! Ery van Bladel

Domein II Milieu. Voorbereidingsdocument Sanctionerend Optreden

Domein II Milieu. Voorbereidingsdocument Sanctionerend Optreden 1 Domein II Milieu Voorbereidingsdocument Sanctionerend Optreden Inleiding Hieronder leest u informatie die voor u, als examenkandidaat, belangrijk is in het kader van uw examen PHB Domein II Milieu: Sanctionerend

Nadere informatie

Ten behoeve van de examenkandidaat: Informatie m.b.t. praktijkexamens HTV:

Ten behoeve van de examenkandidaat: Informatie m.b.t. praktijkexamens HTV: Ten behoeve van de examenkandidaat: Informatie m.b.t. praktijkexamens HTV: Hieronder leest u informatie die voor u, als HTV examenkandidaat, belangrijk is. Wij raden u aan de informatie, voorafgaand aan

Nadere informatie

Agenda informatiebijeenkomst Particuliere Opleiders. 27 oktober 2015 Grand Café, Plotterweg 1 in Amersfoort

Agenda informatiebijeenkomst Particuliere Opleiders. 27 oktober 2015 Grand Café, Plotterweg 1 in Amersfoort Agenda informatiebijeenkomst Particuliere Opleiders 27 oktober 2015 Grand Café, Plotterweg 1 in Amersfoort Aan: Vertegenwoordigers Particuliere Opleiders Ery van Bladel en Hester Brenninkmeijer (ExTH)

Nadere informatie

Nieuwsbrief ExTH december 2011

Nieuwsbrief ExTH december 2011 Nieuwsbrief ExTH december 2011 In deze Nieuwsbrief is informatie opgenomen over de volgende onderwerpen. Nieuwe voorzitter examencommissie Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) Combibon Tariefsverhoging

Nadere informatie

Agenda Regiobijeenkomst ROC s. 9 april 2015 H02, Plotterweg 1 in Amersfoort

Agenda Regiobijeenkomst ROC s. 9 april 2015 H02, Plotterweg 1 in Amersfoort Agenda Regiobijeenkomst ROC s 9 april 2015 H02, Plotterweg 1 in Amersfoort Aan: Vertegenwoordigers ROC s Ery van Bladel en Hester Brenninkmeijer (ExTH) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Nieuwe aanmeldapplicatie

Nadere informatie

Exameninstelling Toezicht en Handhaving Postbus 1230, 3800 BE Amersfoort (033) 450 46 78 www.exth.nl Info@exth.nl

Exameninstelling Toezicht en Handhaving Postbus 1230, 3800 BE Amersfoort (033) 450 46 78 www.exth.nl Info@exth.nl Exameninstelling Toezicht en Handhaving Postbus 1230, 3800 BE Amersfoort (033) 450 46 78 www.exth.nl Info@exth.nl Verslag Voorlichtingsbijeenkomst ROC s Ontwikkelingen HTV/BOA 24 januari 2013 Programma:

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst ExTH ten behoeve van ROC Opleiders Bladzijde 1

Verslag informatiebijeenkomst ExTH ten behoeve van ROC Opleiders Bladzijde 1 Agenda informatiebijeenkomst ROC s 12 november 2015 Grand Café, Plotterweg 1 in Amersfoort Aan: Vertegenwoordigers ROC s Ery van Bladel en Hester Brenninkmeijer (ExTH) 1. Opening 2. Vaststellen agenda

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst ROC s 13 april 2017

Verslag informatiebijeenkomst ROC s 13 april 2017 Verslag informatiebijeenkomst ROC s 13 april 2017 Aanwezig: Albeda College, Alfa College, MBO Amersfoort, ROC Flevoland, ROC de Friese Poort Horizon College, ROC Kop van Noord Holland, Landstede ROC de

Nadere informatie

PHB boa domein 2. Bijeenkomst opleiders 31 januari 2019

PHB boa domein 2. Bijeenkomst opleiders 31 januari 2019 PHB boa domein 2 Bijeenkomst opleiders 31 januari 2019 Examenprogramma - onderdelen Onderdeel 1 Theorie examen Strafrecht (algemeen), Strafvordering Onderdeel 2 Theorie examen Strafrecht (milieu), WED,

Nadere informatie

Examenprotocol Infra Kwaliteit SW-010(5)

Examenprotocol Infra Kwaliteit SW-010(5) Postbus 154, 3990 DD HOUTEN Tel: 030-290 1625 Email: info@infrakwaliteit.nl www.infrakwaliteit.nl Examenprotocol Infra Kwaliteit SW-010(5) Opgesteld door : Cie 9101 d.d. 8 september 2017 Cie 9142 d.d.

Nadere informatie

Examenprotocol Infra Kwaliteit SW-010(1) 2019

Examenprotocol Infra Kwaliteit SW-010(1) 2019 Postbus 154, 3990 DD HOUTEN Tel: 030-290 1625 Email: info@infrakwaliteit.nl www.infrakwaliteit.nl Examenprotocol Infra Kwaliteit SW-010(1) 2019 Opgesteld door : Cie 9101 d.d. 25 november 2018 Cie 9142

Nadere informatie

Informatiebrochure. Energieprestatiecertificaat voor Utiliteitsbouw

Informatiebrochure. Energieprestatiecertificaat voor Utiliteitsbouw Informatiebrochure Energieprestatiecertificaat voor Utiliteitsbouw Energieprestatiecertificaat voor utiliteitsbouw Inleiding Cito neemt in opdracht van Cito neemt in opdracht van ISSO (Kennisinstituut

Nadere informatie

Handleiding MijnExTh voor medewerkers van onderwijsinstellingen

Handleiding MijnExTh voor medewerkers van onderwijsinstellingen Handleiding MijnExTH [versie 1.1] Inhoudsopgave 1.1 Registreren 1.2 Inloggen 1.3 Onderhoud account 2 Kandidaten 3 Groepen 4.1 Aanmeldingen 4.2 Examenmomenten op locatie 5 Uitnodigingen 6.1 E-mail notificaties

Nadere informatie

Informatiebrochure Energieprestatiecertificaat voor woningen

Informatiebrochure Energieprestatiecertificaat voor woningen Informatiebrochure 2008 Energieprestatiecertificaat voor woningen Energieprestatiecertificaat voor woningen Inleiding Cito neemt in opdracht van KBI (kwaliteitsborging installatiesector) het examen Energieprestatiecertificaat

Nadere informatie

Bijlage 1 bij jaarverslag 2016 SKM Examencommissie. Tevredenheidsonderzoek Organisatie Theorie-examens Mediation

Bijlage 1 bij jaarverslag 2016 SKM Examencommissie. Tevredenheidsonderzoek Organisatie Theorie-examens Mediation Bijlage 1 bij jaarverslag 2016 SKM Examencommissie Tevredenheidsonderzoek Organisatie Theorie-examens Mediation 2016 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Werkwijze 4 3. Resultaten 5 Tevredenheidsonderzoek theorie-examen

Nadere informatie

Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt

Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt Samenwerking tussen de VNG Academie en SPV staat garant voor de professionalisering van het BOA onderwijs VNG Academie en Politie Vorming Centrum hebben

Nadere informatie

Examenreglement Boa Openbaar Vervoer Examenreglement Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer

Examenreglement Boa Openbaar Vervoer Examenreglement Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer Examenreglement Boa Openbaar Vervoer 2018 Examenreglement Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer Colofon Opleiding Samensteller(s) Opdrachtgever Uitgifte Datum laatste gewijzigde druk Copyright

Nadere informatie

Onderwijs- en examenreglement ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES

Onderwijs- en examenreglement ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES Onderwijs- en examenreglement ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES ARTIKEL 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. de opleiding: de beroepsopleiding voor bedrijfsjuristen; b. de examencommissie:

Nadere informatie

Examenreglement. Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf

Examenreglement. Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf Examenreglement Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf Baarn, januari 2008 Kenmerk: SVS-006 Versie: 2008-01 Pagina 1 van 8 1. De Examencommissie a. Het bestuur van de Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf

Nadere informatie

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Opleiding tot radiodiagnostisch/radiotherapeutisch laborant Datum Maart 2017 Versie 1 Versie 1 maart 2017 Handleiding Eindgesprek Radiodiagnostisch Therapeutisch

Nadere informatie

Bijlage 1 bij jaarverslag 2018 SKM Examencommissie. Tevredenheidsonderzoek Organisatie Schriftelijke theorie-examens Mediation

Bijlage 1 bij jaarverslag 2018 SKM Examencommissie. Tevredenheidsonderzoek Organisatie Schriftelijke theorie-examens Mediation Bijlage 1 bij jaarverslag 2018 SKM Examencommissie Tevredenheidsonderzoek Organisatie Schriftelijke theorie-examens Mediation 2018 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Werkwijze 4 3. Resultaten 5 Tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Examenreglement VCH. Examenreglement VCH Examens

Examenreglement VCH. Examenreglement VCH Examens Examenreglement VCH Examenreglement VCH Examens 1. Werkingsgebied en geldigheid Dit reglement is van toepassing op de examens Veiligheid Certificaat Haven(VCH). De Stichting Veilige Haven (SVH) adviseert

Nadere informatie

Ontwikkelingen BOA Consequenties HTV examinering. Hester Brenninkmeijer 24 januari 2013

Ontwikkelingen BOA Consequenties HTV examinering. Hester Brenninkmeijer 24 januari 2013 Ontwikkelingen BOA Consequenties HTV examinering Hester Brenninkmeijer 24 januari 2013 Publicatie domeinlijst 2011 Consequentie HTV Uitbreiding wet- en regelgeving 2 nieuwe theorietoetsen Wettelijke kaders

Nadere informatie

ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES

ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES ARTIKEL 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a) de opleiding: de beroepsopleiding voor bedrijfsjuristen; b) de examencommissie: de examencommissie

Nadere informatie

Examenreglement Boa Openbaar Vervoer Examenreglement Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer

Examenreglement Boa Openbaar Vervoer Examenreglement Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer Examenreglement Boa Openbaar Vervoer 2016 Examenreglement Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer Colofon Opleiding Samensteller(s) Opdrachtgever Uitgifte Datum laatste gewijzigde druk Copyright

Nadere informatie

Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO

Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO Op alle examens die in opdracht van HTM door de Management- Sharing worden afgenomen zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing. Kandidaten

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Inzage en bezwaar Brandweeronderwijs

Uitvoeringsregeling Inzage en bezwaar Brandweeronderwijs Uitvoeringsregeling Inzage en bezwaar Brandweeronderwijs Instituut Fysieke Veiligheid Bureau Toezicht Examinering en Certificering Postbus 7010 6801 HA Arnhem Kemperbergerweg 783, Arnhem www.ifv.nl info@ifv.nl

Nadere informatie

Gespreksdocument Inleiding Doel Werkwijze

Gespreksdocument Inleiding Doel Werkwijze Gespreksdocument Inleiding Het portfolio is gevuld met bewijslast voor de behaalde competenties op het gevraagde niveau Het laatste studiepunt wordt behaald met het schrijven van het gespreksdocument.

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Cateringmedewerker (OCC-B)

Uitvoeringsreglement Cateringmedewerker (OCC-B) Uitvoeringsreglement Cateringmedewerker (OCC-B) STATUS : Definitief DATUM : 1 september 2019 ONDERWERP : uitvoeringsreglement OCC-B VERSIE : 3, september 2019 NUMMER : 2283728 Dit examenreglement is door

Nadere informatie

Examenprogramma Boa OV. Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer

Examenprogramma Boa OV. Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer Examenprogramma Boa OV Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer Colofon Opleiding Samensteller(s) Opdrachtgever Vormgeving Buitengewoon opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer (Boa OV) Projectteam

Nadere informatie

0. Preambule In het examenreglement zijn alle rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen.

0. Preambule In het examenreglement zijn alle rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen. Examenreglement ExSI 0. Preambule In het examenreglement zijn alle rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen. 1. Begrippen Artikel 1.1 Dit examenreglement verstaat onder de volgende begrippen:

Nadere informatie

Stappenplan: Borging praktijkexaminering

Stappenplan: Borging praktijkexaminering Stappenplan: Borging praktijkexaminering De teams die de examinering in de beroepspraktijk laten plaatsvinden dienen steekproefsgewijs bij de examens aanwezig te zijn om toe te zien op een correcte uitvoering

Nadere informatie

Uitslagformulier gespreks- en benaderingstechnieken Boa OV

Uitslagformulier gespreks- en benaderingstechnieken Boa OV Uitslagformulier gespreks- en benaderingstechnieken Boa OV Uitslag: (voldoende/onvoldoende) Datum eindbeoordeling: Naam kandidaat: (+ evt. personeelsnummer) Geboortedatum: Geboorteplaats: Naam assessor:

Nadere informatie

REGELING. met betrekking tot het afleggen van een PROEVE VAN BEKWAAMHEID. bij IBKI, als onderdeel van de totale examinering van een kwalificatie

REGELING. met betrekking tot het afleggen van een PROEVE VAN BEKWAAMHEID. bij IBKI, als onderdeel van de totale examinering van een kwalificatie REGELING met betrekking tot het afleggen van een PROEVE VAN BEKWAAMHEID bij IBKI, als onderdeel van de totale examinering van een kwalificatie IBKI Nieuwegein, Juni 2016. INHOUD Hoofdstuk I Algemene bepalingen...

Nadere informatie

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015 Instructie Inleiding Gemeenten en cursusinstellingen kunnen online kandidaten aanmelden voor het centraal inburgeringsexamen. Daarvoor kunt u gebruik maken van het Online Aanmeld Systeem Examens (). is

Nadere informatie

Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (woningen)

Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (woningen) Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (woningen) Augustus 2011, versie 8 KBI Postbus 857 3000 AW Rotterdam Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit examenreglement wordt

Nadere informatie

Examenreglement. Examenreglement. Opleidingen in Zorg, Wonen en Welzijn 1

Examenreglement. Examenreglement. Opleidingen in Zorg, Wonen en Welzijn 1 Examenreglement Opleidingen in Zorg, Wonen en Welzijn 1 Opleidingen in Zorg, Wonen en Welzijn 2 Inhoudsopgave Examenreglement EVV opleiding... 5 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen... 7 Artikel 1 Verklarende

Nadere informatie

b. De examencommissie bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een aantal leden.

b. De examencommissie bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een aantal leden. Samenwerking van Quasir en De Bureaus Reglement Examen Opleiding Herstelcoach d.d. 13 december 2016 Artikel 1. Begripsbepalingen Instelling : samenwerking van Quasir en De Bureaus Bevoegd gezag : directie

Nadere informatie

Schriftelijk Onder schriftelijk wordt verstaan verzending per brief, drukwerk of elektronische berichten.

Schriftelijk Onder schriftelijk wordt verstaan verzending per brief, drukwerk of elektronische berichten. Examenreglement Stichting EBFS 0. Preambule In het examenreglement zijn rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen, voor zover deze onder de verantwoordelijkheid van exameninstituut EBFS vallen.

Nadere informatie

Bijlage 1 bij jaarverslag 2017 SKM examencommissie. Tevredenheidsonderzoek Organisatie Live-assessment Mediation

Bijlage 1 bij jaarverslag 2017 SKM examencommissie. Tevredenheidsonderzoek Organisatie Live-assessment Mediation Bijlage 1 bij jaarverslag 2017 SKM examencommissie Tevredenheidsonderzoek Organisatie Live-assessment Mediation 2017 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Werkwijze 4 3. Resultaten 5 Tevredenheidsonderzoek organisatie

Nadere informatie

titel Examen Nederlands [vaardigheden en niveaus]

titel Examen Nederlands [vaardigheden en niveaus] titel Examen Nederlands [vaardigheden en niveaus] Inhoudsopgave Informatie voor alle betrokkenen 2 Examenboekje voor de kandidaat 3 Informatie voor de toetsleider 5 Informatie voor de gesprekspartner/-leider

Nadere informatie

Beoordelingsvoorschift

Beoordelingsvoorschift Beoordelingsvoorschift Praktijkexamen Stichting Praktijkleren. Auteursrechten voorbehouden. Niets uit dit werk mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming worden openbaar gemaakt en/of verveelvoudigd

Nadere informatie

Examenreglement. PCE-examens

Examenreglement. PCE-examens Examenreglement voor PCE-examens Begrippenlijst a. Kandidaat : Iemand die is toegelaten tot het examen b. Exameninstituut : Instituut voor Technische Vakexamens B.V. c. Examenlocatie : De plaats waar het

Nadere informatie

Examenreglement Contactlensspecialist

Examenreglement Contactlensspecialist 2017-2018 BRANCHEOPLEIDING VERSIE : : 1v1 september 2017 REGLEMENT Voor het afnemen van de examens van de opleiding SOESV T: 030 6087616 E: info@soesv.nl W: www.soesv.nl Nieuwegein, 1 september 2017 (hierbij

Nadere informatie

Copyright September 2015 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden.

Copyright September 2015 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden. Copyright September 2015 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden. Hoewel dit examenreglement met zorg is samengesteld, aanvaardt Examenbureau LSSO B.V. geen

Nadere informatie

Examenplan BIG Herregistratie verpleegkundigen

Examenplan BIG Herregistratie verpleegkundigen Examenplan BIG Herregistratie verpleegkundigen Versie 6.0 Vastgesteld op: 27 juni 2018 Door: Vaststellingscommissie BIG Herregistratie MBO Raad en Examencommissie BIG Herregistratie ROC Midden Nederland

Nadere informatie

Dit examenreglement is door het bestuur VASN vastgesteld op 7 juni 2016.

Dit examenreglement is door het bestuur VASN vastgesteld op 7 juni 2016. STATUS : Definitief DATUM : juni 2016 ONDERWERP : tot Agrarisch Specialist in het Notariaat NUMMER : 20457789 Dit examenreglement is door het bestuur VASN vastgesteld op 7 juni 2016. 1 Het bestuur van

Nadere informatie

Examenreglement Financieel Kenniscentrum

Examenreglement Financieel Kenniscentrum 1 Examenreglement Financieel Kenniscentrum Artikel 1 doel en strekking Artikel 1 Dit Examenreglement heeft betrekking op de door FKC afgenomen (Wft-)examens en Wft-PE Examens en heeft als doel belanghebbenden

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Praktijkopleider

Uitvoeringsreglement Praktijkopleider Uitvoeringsreglement Praktijkopleider STATUS : definitief DATUM : 1 januari 2016 ONDERWERP : uitvoeringsreglement Praktijkopleider NUMMER : 20361449 Dit uitvoeringsreglement is vastgesteld door het bestuur

Nadere informatie

Handleiding gebruik landelijke Sportexamens Angerenstein V2

Handleiding gebruik landelijke Sportexamens Angerenstein V2 1 Handleiding gebruik landelijke Sportexamens Angerenstein V2 Inleiding Uit ervaring van gebruikers van de landelijke examenproducten blijkt dat niet altijd duidelijk is wat er nog geregeld moet worden

Nadere informatie

UITVOERINGSREGLEMENT. Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief. Dit uitvoeringsreglement is vastgesteld door het bestuur in januari 2016.

UITVOERINGSREGLEMENT. Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief. Dit uitvoeringsreglement is vastgesteld door het bestuur in januari 2016. UITVOERINGSREGLEMENT Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief DATUM : 1 januari 2016 ONDERWERP : uitvoeringsreglement OCC-C NUMMER : 20195778 Dit uitvoeringsreglement is vastgesteld door het bestuur

Nadere informatie

1. Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan

1. Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan 1. Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Regeling van de examens Het examen Herkansen van examens

Nadere informatie

Algemeen 1 Het examen kan niet in delen worden afgelegd. 2 Dit reglement geldt voor alle door de Stichting afgenomen examens.

Algemeen 1 Het examen kan niet in delen worden afgelegd. 2 Dit reglement geldt voor alle door de Stichting afgenomen examens. EXAMENREGLEMENT Begripsomschrijving Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Beroepscommissie een door het Bestuur benoemde commissie, bestaande uit drie ter zake deskundige onafhankelijke leden,

Nadere informatie

Handboek PROCES VERBAAL 2018

Handboek PROCES VERBAAL 2018 Handboek PROCES VERBAAL 2018 Domein 1 Openbare Ruimte Met voorbeeld processen verbaal, uitleg en tips over diverse formuleringen aangaande overtredingen van de APV, Wetboek van Strafrecht en bijzondere

Nadere informatie

Examenreglement Spectrum Benelux Wft Examens versie 20-04-2015

Examenreglement Spectrum Benelux Wft Examens versie 20-04-2015 Examenreglement Spectrum Benelux Wft Examens versie 20-04-2015 Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: Spectrum Benelux: CDFD: DUO: Website: Kandidaat: Examencommissie: Toezichthouder: Toetscentra:

Nadere informatie

Examenreglement SW-013(4)

Examenreglement SW-013(4) Postbus 154, 3990 DD HOUTEN Tel: 030-290 1625 Email: info@infrakwaliteit.nl www.infrakwaliteit.nl Examenreglement SW-013(4) Het onderhavige examenreglement is vastgesteld door de Stichting Infra Kwaliteit,

Nadere informatie

Copyright Januari 2016 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden.

Copyright Januari 2016 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden. Copyright Januari 2016 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden. Hoewel dit examenreglement met zorg is samengesteld, aanvaardt Examenbureau LSSO B.V. geen

Nadere informatie

UITVOERINGSREGLEMENT. Cateringmedewerker (OCC-B) Dit uitvoeringsreglement is vastgesteld in de bestuursvergadering van 18 september 2012.

UITVOERINGSREGLEMENT. Cateringmedewerker (OCC-B) Dit uitvoeringsreglement is vastgesteld in de bestuursvergadering van 18 september 2012. UITVOERINGSREGLEMENT Cateringmedewerker (OCC-B) STATUS : definitief DATUM : 25 juli 2012 ONDERWERP : uitvoeringsreglement OCC-B, september 2012 NUMMER : notitie-11-1798a-occ Dit uitvoeringsreglement is

Nadere informatie

Examenreglement Wft- en PEplus-examens

Examenreglement Wft- en PEplus-examens Examenreglement Wft- en PEplus-examens Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Doelstelling

Nadere informatie

Opleidingen BOA Rechtskennis Gespreks- en benaderingstechnieken

Opleidingen BOA Rechtskennis Gespreks- en benaderingstechnieken Opleidingen BOA Rechtskennis Gespreks- en benaderingstechnieken Adres Spoorstraat 5 5975 RK Sevenum Openingstijden Maandag t/m vrijdag 08:30-17:00 uur E-mail: info@112academy.nl Website: www.112academy.nl

Nadere informatie

Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen

Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen Inhoudsopgave 1.1 Registreren 1.2 Inloggen 1.3 Onderhoud account 2 Kandidaten 3 Groepen 4.1 Aanmeldingen 4.2 Examenmomenten op locatie 5

Nadere informatie

Examenplan BIG Herregistratie verpleegkundigen

Examenplan BIG Herregistratie verpleegkundigen Examenplan BIG Herregistratie verpleegkundigen Versie 8.0 Vastgesteld op: 19 februari 2019 Door: Vaststellingscommissie BIG Herregistratie MBO Raad en Examencommissie BIG Herregistratie ROC Midden Nederland

Nadere informatie

Dossier Informatieblad praktijkopleider: voorbereiden en beoordelen proeve van bekwaamheid, niveau 2 en 3

Dossier Informatieblad praktijkopleider: voorbereiden en beoordelen proeve van bekwaamheid, niveau 2 en 3 Dossier 2012-2013 Informatieblad praktijkopleider: voorbereiden en beoordelen proeve van bekwaamheid, niveau 2 en 3 Examinering hout & meubelopleidingen Aan het eind van de opleiding moet een kandidaat

Nadere informatie

Examenreglement Beveiligingsadviseur Luchtvracht

Examenreglement Beveiligingsadviseur Luchtvracht Examenreglement Beveiligingsadviseur Luchtvracht Cito B.V. Arnhem Reglement Beveiligingsadviseur Luchtvracht november 2015 pagina 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit examenreglement

Nadere informatie

Deze notitie beperkt zicht sec tot het creëren van de functie BOA openbare ruimte (OR).

Deze notitie beperkt zicht sec tot het creëren van de functie BOA openbare ruimte (OR). Raad: Beslissing: Voorstel aan de raad Raadsvergadering : 3 juni 2010 Portefeuillehouder : Frans Ronnes Behandeld door : Ad Priems Registratienummer : 219 Onderwerp : Het inzetten van een BOA (Buitengewone

Nadere informatie

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Atletiekunie Afdeling Opleidingen September 2018 September 2018 Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3-2. Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3... - 4-2.1 Algemene informatie...

Nadere informatie

Wijze waarop de NTTB invulling geeft aan het Toetsreglement Sport

Wijze waarop de NTTB invulling geeft aan het Toetsreglement Sport Wijze waarop de NTTB invulling geeft aan het Toetsreglement Sport Dit document is gebaseerd op het Toetsingsreglement Sport, waarvan het model is vastgesteld door de Algemene leden vergadering van NOC*NSF

Nadere informatie

Examenreglement live-assessment MfN Registermediator

Examenreglement live-assessment MfN Registermediator Examenreglement live-assessment MfN Registermediator 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Mediatorsfederatie Nederland, hierna MfN, stelt zich ten doel examinering aan te bieden teneinde de kandidaat in staat

Nadere informatie

Examenreglement parkeercontroleur VEXPAN

Examenreglement parkeercontroleur VEXPAN Examenreglement parkeercontroleur VEXPAN Bladzijde 1 van 7 A. Begripsbepalingenn Bestuur Commissie van Beroep Diploma Examen Examencommissie Examenlocatie Examenonderdeel Examenreglement Examenleider Kandidaat

Nadere informatie

UITVOERINGSREGLEMENT. Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief

UITVOERINGSREGLEMENT. Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief UITVOERINGSREGLEMENT Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief DATUM : 13 april 2010 ONDERWERP : uitvoeringsreglement OCC-C NUMMER : 20195778 Dit uitvoeringsreglement is vastgesteld door de Examencommissie

Nadere informatie

Schriftelijk Onder schriftelijk wordt verstaan verzending per brief, drukwerk of elektronische berichten.

Schriftelijk Onder schriftelijk wordt verstaan verzending per brief, drukwerk of elektronische berichten. Examenreglement Stichting EBFS 0. Preambule In het examenreglement zijn rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen, voor zover deze onder de verantwoordelijkheid van exameninstituut EBFS vallen.

Nadere informatie

Examenreglement MBO Utrecht

Examenreglement MBO Utrecht Examenreglement MBO Utrecht 2014-2016 Colofon Examenreglement Vastgesteld door het Management Team op : 30 maart 2015 Definitief vastgesteld door het College van Bestuur op : 22 april 2015 Instemming Ondernemingsraad

Nadere informatie

Examenreglement Quasir Opleiding klachtenfunctionaris zorgsector

Examenreglement Quasir Opleiding klachtenfunctionaris zorgsector Examenreglement Quasir Opleiding klachtenfunctionaris zorgsector Reglement Examen opleiding klachtenfunctionaris zorgsector D.d. 30 september 2013 Artikel 1. Begripsbepalingen Instelling : Quasir BV Bevoegd

Nadere informatie

SRM Strategisch communicatiemanagement - BNP niveau 5 (D)

SRM Strategisch communicatiemanagement - BNP niveau 5 (D) Examenreglement SRM Strategisch communicatiemanagement - BNP niveau 5 (D) Algemeen 1. Het examen ter verkrijging van het SRM-diploma SRM Strategisch communicatiemanagement - BNP niveau 5 (D) wordt afgenomen

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT 'BETONLABORANT BV'

EXAMENREGLEMENT 'BETONLABORANT BV' EXAMENREGLEMENT 'BETONLABORANT BV' Uitgave september 2013 Artikel 1 Inleiding Dit reglement is van toepassing op het examen ter verkrijging van het diploma Betonlaborant BV, uitgeschreven door de Betonvereniging.

Nadere informatie

Inhoudsopgave EXAMENREGLEMENT. Code: Versienummer: Datum: Pagina: REGL / 10

Inhoudsopgave EXAMENREGLEMENT. Code: Versienummer: Datum: Pagina: REGL / 10 Examenreglement (her-)examens van de STEK Exameninstelling 1 / Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 2 2. EXAMEN... 3 2.1 Inschrijving... 3 2.2 Bevestiging... 3 2.3 Toelating... 3 2.4 Examen... 4 2.5 Speciaal examen...

Nadere informatie

Examenreglement NIBE SVV

Examenreglement NIBE SVV Examenreglement NIBE SVV BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: NIBE SVV: De business unit NIBE SVV Examens. Website : www.nibesvv.nl Kandidaat: Degene die zich voor

Nadere informatie

Aanmelden. Kandidaten. Tweede en/of derde tijdvak. Karin Sikkema DUO/Examendiensten 11 februari 2019

Aanmelden. Kandidaten. Tweede en/of derde tijdvak. Karin Sikkema DUO/Examendiensten 11 februari 2019 Aanmelden Kandidaten Tweede en/of derde tijdvak Karin Sikkema DUO/Examendiensten 11 februari 2019 1 Inhoud Voorafgaand aan de aanmelding Aanmelden examenkandidaten Correctie en beoordeling examenwerk Resultaten

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving

EXAMENREGLEMENT Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving EXAMENREGLEMENT Examen Integraal Adviseren Begripsomschrijving Artikel 1 Assessor Beroepscommissie Bestuur Commissie Vakbekwaamheid Directeur Fraude Examengecommitteerde Kandidaat Toetstermen Reglement

Nadere informatie

Examenreglement Opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM), Jaar 1, Sonnevelt Opleidingen BV

Examenreglement Opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM), Jaar 1, Sonnevelt Opleidingen BV Examenreglement Opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM), Jaar 1, Sonnevelt Opleidingen BV Artikel 1. Instelling: Sonnevelt Opleidingen B.V. te Zaltbommel (ingeschreven bij KvK Tiel onder nummer

Nadere informatie

Examenreglement Fittest Examen. Vastgesteld door AVAG Bestuur Opgesteld door: AVAG werkgroep Fittest. Versie: 3.0

Examenreglement Fittest Examen. Vastgesteld door AVAG Bestuur Opgesteld door: AVAG werkgroep Fittest. Versie: 3.0 Examenreglement Fittest Examen Vastgesteld door AVAG Bestuur Opgesteld door: AVAG werkgroep Fittest Versie: 3.0 Vastgesteld op: 04-12-2105 Update: 22-04-2016 Artikel 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN In dit reglement

Nadere informatie

UITVOERINGSREGLEMENT Cateringmedewerker (OCC-B)

UITVOERINGSREGLEMENT Cateringmedewerker (OCC-B) UITVOERINGSREGLEMENT Cateringmedewerker (OCC-B) STATUS : Definitief DATUM : 1 januari 2016 ONDERWERP : uitvoeringsreglement OCC-B januari 2016 NUMMER : 20460620 Dit uitvoeringsreglement is vastgesteld

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT VOOR EXAMENS IN CURAÇAO EN SURINAME EXAMENBUREAU LSSO

EXAMENREGLEMENT VOOR EXAMENS IN CURAÇAO EN SURINAME EXAMENBUREAU LSSO Examenbureau EXAMENREGLEMENT VOOR EXAMENS IN CURAÇAO EN SURINAME EXAMENBUREAU LSSO Copyright april 2017 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden. Hoewel dit

Nadere informatie

Examenplan BIG Herregistratie verpleegkundigen

Examenplan BIG Herregistratie verpleegkundigen Examenplan BIG Herregistratie verpleegkundigen Versie 3.0 Vastgesteld op: 30 augustus 2017 Door: Vaststellingscommissie Kennisnetwerk en Examencommissie BIG Herregistratie ROC MN Examenplan BIG Herregistratie

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET AFNEMEN VAN PRAKTIJKEXAMENS EN EXAMENS CE-HERKENNING EN -IDENTIFICATIE

REGLEMENT VOOR HET AFNEMEN VAN PRAKTIJKEXAMENS EN EXAMENS CE-HERKENNING EN -IDENTIFICATIE REGLEMENT VOOR HET AFNEMEN VAN PRAKTIJKEXAMENS EN EXAMENS CE-HERKENNING EN -IDENTIFICATIE Vaststelling door : Examencommissie Kenmerk : EXA-OCE.007 Versie : 2015-01 (vorige versie 2012-01) Vaststellingsdatum

Nadere informatie

Examenreglement KGH Douaneopleidingen

Examenreglement KGH Douaneopleidingen KGH Douaneopleidingen Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Examencommissie Examen Herexamen Examendatum Een commissie bestaande uit leden afkomstig van de Douane en uit het bedrijfsleven.

Nadere informatie

geboortedatum geslacht kandidaatsnummer examenplaats opleidersnummer loc. voor de categorie aanvraagdatum volgnummer

geboortedatum geslacht kandidaatsnummer examenplaats opleidersnummer loc. voor de categorie aanvraagdatum volgnummer afgelegd door Uitslagformulier geboren te geboortedatum geslacht kandidaatsnummer examenplaats opleidersnummer loc. voor de categorie aanvraagdatum volgnummer examendatum examentijd wijziging examendatum

Nadere informatie

Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (Woningen)

Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (Woningen) Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (Woningen) December 2014 ISSO Postbus 857 3000 AW Rotterdam Cito B.V. Arnhem Examenreglement EPA Opnemer en EPA Adviseur Woningen versie december 2014 pagina

Nadere informatie

Examineren & Diplomeren doe je zo

Examineren & Diplomeren doe je zo Examineren & Diplomeren doe je zo Brochure Examineren & Diplomeren School voor ZSW, alle opleidingen t/m cohort 2015 2016 Versie 1.2 Wat staat in deze brochure? In deze brochure lees je alles omtrent examineren

Nadere informatie

Reglement Examencommissie ExTH

Reglement Examencommissie ExTH Reglement Examencommissie ExTH 1. Benoeming en samenstelling Examencommissie 1. De Examencommissie bestaat uit natuurlijke personen ten getale van ten minste vijf (5) en ten hoogste negen (9) leden. 2.

Nadere informatie

Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer

Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer Baarn, juli 2018 2018 Examenbureau RFEA 1/8 Opmerking vooraf Door deelname aan het examen bevestigt de examenkandidaat kennis te hebben genomen van de

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 4546 16 maart 2011 Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie d.d. 15 maart 2011, nr. 5687494/11, houdende de

Nadere informatie

Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen

Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen Inhoudsopgave 1.1 Registreren 1.2 Inloggen 1.3 Onderhoud account 2 Kandidaten 3 Groepen 4.1 Aanmeldingen 4.2 Examenmomenten op locatie 5

Nadere informatie

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op alle door NIBE-SVV afgenomen DSI PT examens.

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op alle door NIBE-SVV afgenomen DSI PT examens. Examenreglement DSI PT BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: NIBE-SVV: De business unit NIBE-SVV Examens. Website: www.nibesvv.nl Kandidaat: Degene die zich voor

Nadere informatie

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op de door NIBE SVV afgenomen Wft, PE Plus en PEexamens.

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op de door NIBE SVV afgenomen Wft, PE Plus en PEexamens. Examenreglement NIBE SVV Wft Examens Begripsomschrijvingen: Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: NIBE SVV: De business unit NIBE SVV Examens. CDFD: College Deskundigheid Financiële Dienstverlening.

Nadere informatie

Gebruik Uw Academie.

Gebruik Uw Academie. Gebruik Uw Academie https://naamacademie.mijneigenacademie.nl Inhoud Doelstelling van de Academie Wat kun je met de Academie? Aan de slag: Eigen profiel invullen/wijzigen Aan de slag: Bekwaamheidsdossier

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT. Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving

EXAMENREGLEMENT. Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving EXAMENREGLEMENT Examen Integraal Adviseren Begripsomschrijving Artikel 1 Assessor Beroepscommissie Bestuur Commissie Vakbekwaamheid Directeur Fraude Examengecommitteerde Kandidaat Toetstermen Reglement

Nadere informatie

Stichting Jachtopleidingen Nederland. Reglement op het examen KENNIS & BEHEER VAN REEËN

Stichting Jachtopleidingen Nederland. Reglement op het examen KENNIS & BEHEER VAN REEËN Stichting Jachtopleidingen Nederland Reglement op het examen KENNIS & BEHEER VAN REEËN Uitgave januari 2016 Het secretariaat van de Stichting Jachtopleidingen Nederland is gevestigd te Amersfoort Amsterdamseweg

Nadere informatie

Beroep: Indien u het niet eens bent met de uitkomst van een besluit op een ingediend bezwaar kunt u in beroep gaan.

Beroep: Indien u het niet eens bent met de uitkomst van een besluit op een ingediend bezwaar kunt u in beroep gaan. 0672 EXAMENREGLEMENT WFT-EXAMENS 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Doel Dit examenreglement beschrijft de procedures met betrekking tot het afnemen van de Wftexamens door WFT Benelux. Dit examenreglement heeft

Nadere informatie

Reglement Incompanyexamens Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a.

Reglement Incompanyexamens Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a. Reglement Incompanyexamens 2017-2018 Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a. Nederlandse Associatie voor Examinering v.1.0 1 Voorwoord Met opleiders die op hun eigen locatie een examen

Nadere informatie