Beroep: Indien u het niet eens bent met de uitkomst van een besluit op een ingediend bezwaar kunt u in beroep gaan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beroep: Indien u het niet eens bent met de uitkomst van een besluit op een ingediend bezwaar kunt u in beroep gaan."

Transcriptie

1 0672 EXAMENREGLEMENT WFT-EXAMENS 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Doel Dit examenreglement beschrijft de procedures met betrekking tot het afnemen van de Wftexamens door WFT Benelux. Dit examenreglement heeft als doel belanghebbenden duidelijkheid te verschaffen over de regels met betrekking tot de examens van WFT Benelux Gebruik Het examenreglement wordt gebruikt door WFT Benelux, Examenleiders, Surveillanten, kandidaten, toezichthouders en alle andere belanghebbenden Uitsluiting Dit reglement bevat niet de procedures met betrekking tot de Omwisselactie van diploma s door WFT Benelux. Hiervoor bestaat een apart reglement DUO en CDFD In gevallen waarin dit examenreglement in strijd is met reglementen en regelingen van CDFD dan wel DUO, gelden de reglementen van laatstgenoemden. 2 DEFINITIES Beroep: Indien u het niet eens bent met de uitkomst van een besluit op een ingediend bezwaar kunt u in beroep gaan. Bezwaar: Indien u het niet eens bent met een besluit kunt u bezwaar maken tegen het besluit. CDFD: College Deskundigheid Financiële Dienstverlening. Het CDFD is verantwoordelijk voor de inhoudelijke kant van het examineren. DUO: Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. DUO is verantwoordelijk voor de technische kant van de examinering. Examenleider: De persoon die door WFT Benelux is aangesteld om leiding te geven aan en toezicht te houden op het correct verlopen van het examen. Kandidaat: De persoon die zich heeft aangemeld voor een examen bij WFT Benelux.

2 Klacht: Een klacht kan worden ingediend tegen de inhoud van een examen of tegen de manier van afnemen c.q. de omstandigheden waaronder een examen is afgenomen. Surveillant: De persoon die, onder leiding van een Examenleider, door WFT Benelux is aangesteld om toezicht te houden op het correct verlopen van het examen. Wft: Wet op het Financieel Toezicht 3 AANMELDING EXAMENS 3.1. Aanmelding De kandidaat kan zich tot 14 dagen voor een beschikbare examendatum inschrijven via of de website van WFT Benelux. Aangemelde examenkandidaten ontvangen een mail met daarin de plaats, datum en aanvangstijdstip van het examen. Van deze mail wordt een leesbevestiging gevraagd en gearchiveerd Betalingsvoorwaarden Indien een kandidaat zich voor een examen heeft ingeschreven en aan de betalingsvoorwaarden heeft voldaan, ontvangt hij een examenoproep waarin de examendatum, -locatie en -tijdstip zijn opgenomen Toelating tot examen Op het examen moet de kandidaat de originele oproep en een geldig legitimatiebewijs meenemen. Onder een geldig legitimatiebewijs wordt uitsluitend verstaan: paspoort, rijbewijs, Europese identiteitskaart of verblijfsdocument Annulering Wanneer men 10 werkdagen of meer voorafgaand aan de examendatum annuleert wordt het examengeld minus administratiekosten gerestitueerd. Indien de periode tussen annulering en examendatum 10 werkdagen of minder bedraagt vindt geen restitutie plaats. Uitzondering op deze regel is het overlijden of ernstig ziek worden van de kandidaat of zijn/haar familie in de 1e lijn waarbij restitutie plaatsvindt minus administratiekosten. Het is wel noodzakelijk om hiervoor schriftelijk bewijs te overleggen. 4 EXAMENAFNAME 4.1. Afname examen, duur en wijze Een examen betreft een zogeheten CBT-examen (Computer Based Testing), dat via de computer wordt afgenomen op basis van de daartoe ontwikkelde examenbank. De vragen en antwoordmogelijkheden verschijnen op het beeldscherm. Het CDFD bepaalt het aantal vragen, de duur en de cesuur van de afzonderlijke

3 examens. De duur van het examen is afhankelijk van de module die de kandidaat kiest en wordt bij de inschrijving en voorafgaand aan het examen aan de kandidaat bevestigd. De voertaal bij het examen is Nederlands. 4.2 Toegang tot examen De afname van de examens is niet openbaar. Tot de examenruimte worden slechts toegelaten de kandidaten (in het bezit van een oproep en geldig legitimatiebewijs), Examenleiders en Surveillanten van WFT Benelux, vertegenwoordigers van het CDFD, vertegenwoordigers van de Stichting Examenkamer en/of DUO. 4.3 Fraude en onregelmatigheden De kandidaat verliest zijn recht om examen te doen, indien: 1. de kandidaat niet op de aangegeven dag en tijd op de examenlocatie aanwezig is. 2. de gegevens van de oproep niet overeenkomen met het identiteitsbewijs. 3. de kandidaat zich aan het begin van het examen niet kan identificeren met een geldig identiteitsbewijs. 4. de kandidaat de instructies van de Examenleider ten aanzien van het examen niet opvolgt. 5. de kandidaat de rust en orde van het examen verstoort. 6. de kandidaat frauduleuze handelingen verricht. Indien frauduleus handelen van een kandidaat wordt geconstateerd na afloop van het afleggen van een examen kan de examencommissie het examen ongeldig verklaren. 4.4 Dyslexie en aanpassingen Een kandidaat in het bezit van een dyslexieverklaring komt op verzoek in aanmerking voor een verlenging van de examenduur met 25%. Hetzelfde geldt voor een slechtziende kandidaat, in het bezit van een medische verklaring. Deze kandidaten dienen dat bij de aanmelding van het examen direct te melden aan WFT Benelux. In geval van andere, bijzondere handicaps van een kandidaat waarvoor het examenbureau geen oplossing kan bieden, zal WFT Benelux overleggen met het CDFD voor een passende oplossing. 4.5 Examenregels 1. De kandidaat dient op tijd aanwezig te zijn, na aanvang van het examen wordt de kandidaat niet meer toegelaten. 2. De kandidaat is verplicht zich tijdens het examen te legitimeren d.m.v. een geldig identiteitsbewijs. Zonder geldig identiteitsbewijs kan de kandidaat niet deelnemen aan het examen. Het originele identiteitsbewijs dient tijdens het examen in de linker- of rechterbovenhoek van de tafel aanwezig te zijn.

4 3. De examenruimte mag tijdens het examen niet verlaten worden. Verlaat de kandidaat de examenruimte voordat hij/zij klaar is met het examen dan wordt de kandidaat afgewezen. 4. Tijdens het examen mag er niet overlegd worden en er mag geen cursusmateriaal op de tafel aanwezig zijn. Alle benodigde materialen worden door het examenbureau verstrekt. Bij constatering van fraude wordt de kandidaat verwijderd uit de examenruimte en is deze afgewezen. 5. Mobiele telefoons, beeld- en geluidsdragers, elektronica, hardware, t.b.v. van zend-, opname -, ontvangst- en scanapparatuur mogen niet in de examenruimte worden mee genomen. Bij constatering dient de kandidaat de examenruimte te verlaten en is deze afgewezen. 6. Als de kandidaat iets wil vragen doet deze dat door middel van het opsteken van een hand, dan komt de examenleider of een surveillant naar de kandidaat toe. 7. Als de kandidaat klaar is met het examen dient de kandidaat alle verstrekte materialen in te leveren. Het achterhouden van materialen zal worden beschouwd als ongeoorloofd toe-eigenen van materialen. Hiervan zal altijd aangifte bij de Politie worden gedaan. Tevens zal het examen ongeldig worden verklaard. 8. Klachten over de uitvoering van het examen kunt u melden aan de Examenleider Klachten over de inhoud van het examen worden alleen in behandeling genomen als ze voor het bekend maken van de uitslag aan de Examenleider zijn doorgegeven. Formulieren waarop u uw klacht kunt indienen en het klachtenreglement kunt u verkrijgen bij de Examenleider. 4.6 Examenleiders De examenleider is met name verantwoordelijk voor: - de ontvangst en instructie van kandidaten; - de administratieve afhandeling van het examen; - het bewaken van de examenprocedure; - de ontvangst en controle van examenmiddelen; - het instrueren en leidinggeven aan surveillanten; - het toezicht op het examen en de daarmee verband houdende organisatorische werkzaamheden; - het controleren van de identiteit van de kandidaten; - het uitreiken en innemen van de door het exameninstituut te verstrekken hulpmiddelen (waaronder in ieder geval een rekenmachine en schrijfmateriaal); - het handhaven van de orde tijdens het examen. De examenleider zal kandidaten die te laat komen en zich niet kunnen legitimeren de toegang tot het examen weigeren.

5 4.7 Beoordeling en uitslag De definitieve uitslag van het examen wordt in principe in overeenstemming met richtlijnen en normeringen van het CDFD binnen 48 uur na het afleggen van het examen vastgesteld. De uitslag wordt per aan de kandidaat verstrekt door DUO. Eventuele aanpassingen in examenvragen worden niet meegenomen in de uitslag. Om deze reden is er een correctiefactor verwerkt in de cesuur. De cesuur is verlaagd naar 68%. 4.8 Bewaartermijn Afgenomen examens en de daaraan toegekende resultaten worden door DUO bewaard gedurende vijf jaar na afloop van het examen. De uitslagen worden 50 jaar bewaard. 5 INZAGE, BEZWAAR, KLACHTEN EN BEROEP 5.1 Inzage Een kandidaat, die het examen niet met goed gevolg heeft afgelegd, kan inzage krijgen in het door hem gemaakte examenwerk als de uitslag tenminste een 4 is. De kandidaat richt hiertoe binnen twee weken nadat de definitieve uitslag is meegedeeld een verzoek tot inzage in bij DUO. DUO bepaalt vervolgens de plaats, de datum en het tijdstip waarop de inzage kan plaatsvinden. 5.2 Bezwaar tegen de uitslag van het examen Kandidaten kunnen geen bezwaar aantekenen tegen de uitslag van een examen. 5.3 Bezwaar tegen de wijze van examineren Kandidaten kunnen bezwaar aantekenen bij de Stichting Examenkamer als een kandidaat het niet eens is met de afhandeling van het examen door het examenbureau. 5.4 Klachten Kandidaten kunnen direct na afloop van hun examen, als zij menen dat het examen niet ordentelijk is verlopen, dit melden aan de examenleider. Die neemt de melding op in de Verklaring van Ordentelijk Verloop (VOV). WFT Benelux kan op grond van het bepaalde in Bgfo art 11b tweede lid onder f maatregelen treffen bij constatering van onregelmatigheden. Een kandidaat die een klacht of bezwaar wenst in te dienen tegen de wijze waarop een examen is afgenomen, dient zijn bezwaar en of klacht in bij de Examencommissie uiterlijk binnen twee weken nadat de uitslag schriftelijk is medegedeeld. Met betrekking tot overige inhoudelijke zaken kunnen klachten worden ingediend bij het examenbureau die dit doorgeeft aan het CDFD. Dit dient schriftelijk, binnen 6 weken na afloop van het examen te gebeuren. 5.5 Beroep tegen de uitslag van het examen Men kan geen beroep aantekenen tegen de uitslag van een examen.

6 6 SLOTBEPALINGEN 6.1 Overmacht Indien de uitvoering van de verplichtingen uit dit reglement door WFT Benelux door overmacht of andere buitengewone omstandigheden wordt verhinderd, is WFT Benelux gerechtigd om zonder gerechtelijke tussenkomst, zijn uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen op te schorten tot het moment dat WFT Benelux alsnog is staat is om aan de ze verplichtingen te voldoen, zonder dat WFT Benelux in verzuim raakt ten aanzien van de nakoming van die verplichtingen en zonder dat hij tot enige schadevergoeding kan worden gehouden Aansprakelijkheid WFT Benelux kan niet aansprakelijk geacht worden voor de technische kant van examinering dan wel de inhoudelijke kan van de examinering. Klachten of bezwaren hierover worden doorverwezen naar DUO of CDFD.

Examenreglement Spectrum Benelux Wft Examens versie 20-04-2015

Examenreglement Spectrum Benelux Wft Examens versie 20-04-2015 Examenreglement Spectrum Benelux Wft Examens versie 20-04-2015 Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: Spectrum Benelux: CDFD: DUO: Website: Kandidaat: Examencommissie: Toezichthouder: Toetscentra:

Nadere informatie

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op de door NIBE SVV afgenomen Wft, PE Plus en PEexamens.

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op de door NIBE SVV afgenomen Wft, PE Plus en PEexamens. Examenreglement NIBE SVV Wft Examens Begripsomschrijvingen: Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: NIBE SVV: De business unit NIBE SVV Examens. CDFD: College Deskundigheid Financiële Dienstverlening.

Nadere informatie

Examenreglement Financieel Kenniscentrum

Examenreglement Financieel Kenniscentrum 1 Examenreglement Financieel Kenniscentrum Artikel 1 doel en strekking Artikel 1 Dit Examenreglement heeft betrekking op de door FKC afgenomen (Wft-)examens en Wft-PE Examens en heeft als doel belanghebbenden

Nadere informatie

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op de door NIBE SVV afgenomen Wft, PE Plus en PE examens.

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op de door NIBE SVV afgenomen Wft, PE Plus en PE examens. Examenreglement NIBE-SVV Wft- en PE Plus examens BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: NIBE SVV: De business unit NIBE SVV Examens. CDFD: College Deskundigheid Financiële

Nadere informatie

Schriftelijk Onder schriftelijk wordt verstaan verzending per brief, drukwerk of elektronische berichten.

Schriftelijk Onder schriftelijk wordt verstaan verzending per brief, drukwerk of elektronische berichten. Examenreglement Stichting EBFS 0. Preambule In het examenreglement zijn rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen, voor zover deze onder de verantwoordelijkheid van exameninstituut EBFS vallen.

Nadere informatie

Schriftelijk Onder schriftelijk wordt verstaan verzending per brief, drukwerk of elektronische berichten.

Schriftelijk Onder schriftelijk wordt verstaan verzending per brief, drukwerk of elektronische berichten. Examenreglement Stichting EBFS 0. Preambule In het examenreglement zijn rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen, voor zover deze onder de verantwoordelijkheid van exameninstituut EBFS vallen.

Nadere informatie

Examenreglement Wft- en PEplus-examens

Examenreglement Wft- en PEplus-examens Examenreglement Wft- en PEplus-examens Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Doelstelling

Nadere informatie

Inhoudsopgave EXAMENREGLEMENT. Code: Versienummer: Datum: Pagina: REGL / 10

Inhoudsopgave EXAMENREGLEMENT. Code: Versienummer: Datum: Pagina: REGL / 10 Examenreglement (her-)examens van de STEK Exameninstelling 1 / Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 2 2. EXAMEN... 3 2.1 Inschrijving... 3 2.2 Bevestiging... 3 2.3 Toelating... 3 2.4 Examen... 4 2.5 Speciaal examen...

Nadere informatie

Examenreglement Wft examens en Wft PE examens

Examenreglement Wft examens en Wft PE examens 2015 Examenreglement Wft examens en Wft PE examens. Learncare Academy B.V. Examenreglement Learncare Academy B.V. Wft- examens Versie 1.1 24-2-2015 Inhoudsopgave Artikel 1: Doelstelling, status en algemene

Nadere informatie

Examenreglement 1 Versie april 2017

Examenreglement 1 Versie april 2017 Examenreglement 1 Inhoud 1 Definities...3 2 Algemeen...4 3 Bestuur...4 4 Examens...4 5 Examendata...5 6 Examenduur...5 7 Examengeld...6 8 Inschrijving voor het examen...6 9 Betaling...6 10 Wijzigen van

Nadere informatie

Algemeen 1 Het examen kan niet in delen worden afgelegd. 2 Dit reglement geldt voor alle door de Stichting afgenomen examens.

Algemeen 1 Het examen kan niet in delen worden afgelegd. 2 Dit reglement geldt voor alle door de Stichting afgenomen examens. EXAMENREGLEMENT Begripsomschrijving Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Beroepscommissie een door het Bestuur benoemde commissie, bestaande uit drie ter zake deskundige onafhankelijke leden,

Nadere informatie

E X A M E N R E G L E M E N T

E X A M E N R E G L E M E N T E X A M E N R E G L E M E N T Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Uitvoeringsbesluit VCA januari 2012 van ECABO Dit reglement sluit aan op het Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Examenreglement. Inhoudsopgave. Toepasselijkheid van de regeling. Vaststelling en wijziging van de regeling

Examenreglement. Inhoudsopgave. Toepasselijkheid van de regeling. Vaststelling en wijziging van de regeling Examenreglement Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Artikel 1.1 Artikel 1.2 Artikel 1.3 Algemene bepalingen Toepasselijkheid van de regeling Begripsbepalingen Vaststelling en wijziging van de regeling Hoofdstuk

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT. Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving

EXAMENREGLEMENT. Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving EXAMENREGLEMENT Examen Integraal Adviseren Begripsomschrijving Artikel 1 Assessor Beroepscommissie Bestuur Commissie Vakbekwaamheid Directeur Fraude Examengecommitteerde Kandidaat Toetstermen Reglement

Nadere informatie

Examenreglement NIBE SVV

Examenreglement NIBE SVV Examenreglement NIBE SVV BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: NIBE SVV: De business unit NIBE SVV Examens. Website : www.nibesvv.nl Kandidaat: Degene die zich voor

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving

EXAMENREGLEMENT Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving EXAMENREGLEMENT Examen Integraal Adviseren Begripsomschrijving Artikel 1 Assessor Beroepscommissie Bestuur Commissie Vakbekwaamheid Directeur Fraude Examengecommitteerde Kandidaat Toetstermen Reglement

Nadere informatie

Examenreglement Hermès Exameninstituut

Examenreglement Hermès Exameninstituut Examenreglement Hermès Exameninstituut Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Artikel 1.1 Artikel 1.2 Artikel 1.3 Algemene bepalingen Toepasselijkheid van de regeling Begripsbepalingen Vaststelling en wijziging van

Nadere informatie

Examenreglement. Examens Bodemenergie

Examenreglement. Examens Bodemenergie Examenreglement Examens Bodemenergie Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit examenreglement wordt verstaan onder: 1. Examencommissie: de door BodemenergieNL ingestelde Examencommissie.

Nadere informatie

Examenreglement Hermès Exameninstituut

Examenreglement Hermès Exameninstituut Examenreglement Hermès Exameninstituut Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Artikel 1.1 Artikel 1.2 Artikel 1.3 Algemene bepalingen Toepasselijkheid van de regeling Begripsbepalingen Vaststelling en wijziging van

Nadere informatie

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op alle door NIBE-SVV afgenomen DSI PT examens.

Artikel 2 Dit Examenreglement heeft betrekking op alle door NIBE-SVV afgenomen DSI PT examens. Examenreglement DSI PT BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: NIBE-SVV: De business unit NIBE-SVV Examens. Website: www.nibesvv.nl Kandidaat: Degene die zich voor

Nadere informatie

Reglement ten behoeve van de hercertificeringsbijeenkomsten A-RMT en K- RMT

Reglement ten behoeve van de hercertificeringsbijeenkomsten A-RMT en K- RMT Reglement ten behoeve van de hercertificeringsbijeenkomsten A-RMT en K- RMT 1. Doelstelling en status 1.1 Dit reglement verschaft de procedures met betrekking tot de hercertificeringsbijeenkomsten A-RMT

Nadere informatie

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA- Basis, VCA- VOL en VIL- VCU

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA- Basis, VCA- VOL en VIL- VCU EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA- Basis, VCA- VOL en VIL- VCU Page 1 of 6 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Annulering...3 2. Legitimatiebewijs...3 3. Aanvang Examen...3 4. Te laat komen...4 5.

Nadere informatie

Examenreglement Examens Betonkernactivering

Examenreglement Examens Betonkernactivering Examenreglement Examens Betonkernactivering Dec 2014 ISSO Postbus 557 3000 AN Rotterdam Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit examenreglement wordt verstaan onder: 1 Examencommissie:

Nadere informatie

Examenreglement 1 Versie 1.4 1 oktober 2015

Examenreglement 1 Versie 1.4 1 oktober 2015 Examenreglement 1 Inhoud 1 Definities... 3 2 Algemeen... 4 3 Bestuur... 4 4 Examens... 4 5 Examendata... 5 6 Examenduur... 5 7 Examengeld... 6 8 Inschrijving voor het examen... 6 9 Betaling... 6 10 Wijzigen

Nadere informatie

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA Page 1 of 6 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Annulering... 3 2. Legitimatiebewijs... 3 3. Aanvang Examen... 4 4. Te laat komen... 4 5. Examenduur... 4 6. Regels

Nadere informatie

SPO. Examenreglement. Algemene bepalingen

SPO. Examenreglement. Algemene bepalingen SPO Examenreglement Algemene bepalingen Artikel 1 1. Dit examenreglement is van toepassing op de examens van SPO. In de hieronder genoemde bijlagen bij dit examenreglement staan de specifieke rechten en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO

Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO Op alle examens die in opdracht van HTM door de Management- Sharing worden afgenomen zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing. Kandidaten

Nadere informatie

IBEX EXAMENREGLEMENT CERTIFICATIE VAN VAKBEKWAAMHEID. Voor IECEX 05 examens module 001

IBEX EXAMENREGLEMENT CERTIFICATIE VAN VAKBEKWAAMHEID. Voor IECEX 05 examens module 001 IBEX EXAMENREGLEMENT CERTIFICATIE VAN VAKBEKWAAMHEID Voor IECEX 05 examens module 001 R107 Examenreglement IECEX05 IBEX Page 1 of 8 Inhoudsopgave 1. Doelstelling, status en algemene bepalingen blz 3 2.

Nadere informatie

Examenreglement Fittest Examen. Vastgesteld door AVAG Bestuur Opgesteld door: AVAG werkgroep Fittest. Versie: 3.0

Examenreglement Fittest Examen. Vastgesteld door AVAG Bestuur Opgesteld door: AVAG werkgroep Fittest. Versie: 3.0 Examenreglement Fittest Examen Vastgesteld door AVAG Bestuur Opgesteld door: AVAG werkgroep Fittest Versie: 3.0 Vastgesteld op: 04-12-2105 Update: 22-04-2016 Artikel 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN In dit reglement

Nadere informatie

Examenreglement Beveiligingsadviseur Luchtvracht

Examenreglement Beveiligingsadviseur Luchtvracht Examenreglement Beveiligingsadviseur Luchtvracht Cito B.V. Arnhem Reglement Beveiligingsadviseur Luchtvracht november 2015 pagina 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit examenreglement

Nadere informatie

Examenreglement CIHEX 2015

Examenreglement CIHEX 2015 Examenreglement CIHEX 2015 Opgesteld door: De directie van CIHEX B.V., Ridderstraat 60, 4902 AC Oosterhout Nb. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in

Nadere informatie

Examenreglement Examens Ventilatie Woningen

Examenreglement Examens Ventilatie Woningen Examenreglement Examens Ventilatie Woningen December 2014 ISSO Postbus 557 3000 AN Rotterdam Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit examenreglement wordt verstaan onder: 1 Examencommissie:

Nadere informatie

Examenreglement. PCE-examens

Examenreglement. PCE-examens Examenreglement voor PCE-examens Begrippenlijst a. Kandidaat : Iemand die is toegelaten tot het examen b. Exameninstituut : Instituut voor Technische Vakexamens B.V. c. Examenlocatie : De plaats waar het

Nadere informatie

Examenreglement. Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf

Examenreglement. Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf Examenreglement Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf Baarn, januari 2008 Kenmerk: SVS-006 Versie: 2008-01 Pagina 1 van 8 1. De Examencommissie a. Het bestuur van de Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf

Nadere informatie

Copyright September 2015 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden.

Copyright September 2015 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden. Copyright September 2015 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden. Hoewel dit examenreglement met zorg is samengesteld, aanvaardt Examenbureau LSSO B.V. geen

Nadere informatie

VCA-HANDBOEK Conform Uitvoeringsbesluit VCA, versie 3.1, 29 augustus 2007

VCA-HANDBOEK Conform Uitvoeringsbesluit VCA, versie 3.1, 29 augustus 2007 VCA-HANDBOEK Conform Uitvoeringsbesluit VCA, versie 3.1, 29 augustus 2007 Deel III van VII: Examenreglement tbv de kandidaten NIBHV Hoofdweg 240 3067 GJ ROTTERDAM Telefoon: (010) 289 28 88 Fax: (010) 289

Nadere informatie

Examenreglement 1 Versie 1.0 22 maart 2014

Examenreglement 1 Versie 1.0 22 maart 2014 Examenreglement 1 Inhoud 1 Definities... 3 2 Algemeen... 4 3 Bestuur... 4 4 Examens... 4 5 Examendata... 5 6 Examenduur... 5 7 Examengeld... 6 8 Inschrijving voor het examen... 6 9 Betaling... 6 10 Wijzigen

Nadere informatie

Copyright Januari 2016 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden.

Copyright Januari 2016 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden. Copyright Januari 2016 Examenbureau LSSO B.V. Druk-, zetfouten, wijzigingen en prijswijzigingen voorbehouden. Hoewel dit examenreglement met zorg is samengesteld, aanvaardt Examenbureau LSSO B.V. geen

Nadere informatie

0. Preambule In het examenreglement zijn alle rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen.

0. Preambule In het examenreglement zijn alle rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen. Examenreglement ExSI 0. Preambule In het examenreglement zijn alle rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen. 1. Begrippen Artikel 1.1 Dit examenreglement verstaat onder de volgende begrippen:

Nadere informatie

Examenreglement Wijn SDEN-niveau 1 t/m 3. Opgesteld door Stichting Dranken Examens en Normering

Examenreglement Wijn SDEN-niveau 1 t/m 3. Opgesteld door Stichting Dranken Examens en Normering Examenreglement Wijn SDEN-niveau 1 t/m 3. Opgesteld door Stichting Dranken Examens en Normering Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

E X A M E N R E G L E M E N T. Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2015

E X A M E N R E G L E M E N T. Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2015 E X A M E N R E G L E M E N T Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2015 IBEX Instituut voor Beroepsexamens IBEX Instituut voor

Nadere informatie

Examenreglement Contactlensspecialist

Examenreglement Contactlensspecialist 2017-2018 BRANCHEOPLEIDING VERSIE : : 1v1 september 2017 REGLEMENT Voor het afnemen van de examens van de opleiding SOESV T: 030 6087616 E: info@soesv.nl W: www.soesv.nl Nieuwegein, 1 september 2017 (hierbij

Nadere informatie

Datum inwerkingtreding: 14 november 2017 (hiermee vervallen alle voorgaande versies van dit reglement)

Datum inwerkingtreding: 14 november 2017 (hiermee vervallen alle voorgaande versies van dit reglement) REGLEMENT voor het afnemen van het examen BEVOEGDHEIDSVERLENGING KEURMEESTER CARAVAN EN CAMPER zoals bedoeld In de Branchetoetsdocumenten Bevoegdheidsverlenging Keurmeester Caravan en Camper. Goedgekeurd

Nadere informatie

Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (woningen)

Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (woningen) Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (woningen) Augustus 2011, versie 8 KBI Postbus 857 3000 AW Rotterdam Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit examenreglement wordt

Nadere informatie

Examenreglement VCH. Examenreglement VCH Examens

Examenreglement VCH. Examenreglement VCH Examens Examenreglement VCH Examenreglement VCH Examens 1. Werkingsgebied en geldigheid Dit reglement is van toepassing op de examens Veiligheid Certificaat Haven(VCH). De Stichting Veilige Haven (SVH) adviseert

Nadere informatie

Reglement Incompanyexamens Nederlandse Associatie voor Examinering

Reglement Incompanyexamens Nederlandse Associatie voor Examinering Reglement Incompanyexamens 2018-2019 Nederlandse Associatie voor Examinering Nederlandse Associatie voor Examinering v.2.0 1 Voorwoord Met opleiders die op hun eigen locatie een examen van de Associatie

Nadere informatie

Examenreglement Drogisterijcollege

Examenreglement Drogisterijcollege Examenreglement Drogisterijcollege 2014 Inhoudsopgave A1 Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Begripsbepalingen Drogisterijcollege-Examencommissie Inhoud

Nadere informatie

zoals bedoeld In de Branchetoetsdocumenten Specialist Keuring en onderhoud, vastgesteld door FOCWA en BOVAG.

zoals bedoeld In de Branchetoetsdocumenten Specialist Keuring en onderhoud, vastgesteld door FOCWA en BOVAG. REGLEMENT voor het afnemen van het examen SPECIALIST KEURING EN ONDERHOUD ONDERSTEL CARAVAN EN AANHANGWAGENS SPECIALIST KEURING EN ONDERHOUD ELEKTRO CARAVAN SPECIALIST KEURING EN ONDERHOUD OPBOUW CARAVAN

Nadere informatie

Examenreglement Lindenhaeghe WFt-examens

Examenreglement Lindenhaeghe WFt-examens Examenreglement Lindenhaeghe WFt-examens Op transparante en doelgerichte wijze vakinhoudelijk examineren E x a m e n r e g l e m e n t L i n d e n h a e g h e W F t - e x a m e n s EXAMENREGLEMENT LINDENHAEGHE

Nadere informatie

Examenreglement. voor het afnemen van het examen INBOUWSPECIALIST BEVEILIGINGSSYSTEMEN

Examenreglement. voor het afnemen van het examen INBOUWSPECIALIST BEVEILIGINGSSYSTEMEN Examenreglement voor het afnemen van het examen INBOUWSPECIALIST BEVEILIGINGSSYSTEMEN zoals bedoeld in de VbV regeling erkenning inbouwbedrijven beveiligingssystemen in/op voertuigen en werkmaterieel Vastgesteld

Nadere informatie

EXAMENREGELEMENT Versie en ingangsdatum 19 maart 2015

EXAMENREGELEMENT Versie en ingangsdatum 19 maart 2015 De bepalingen uit dit reglement zijn van toepassing op examens van het Praktijk Centrum Bomen. Het examenreglement is beschikbaar via de website www.pcbomen.nl. Voor examens die ten behoeven van derden

Nadere informatie

Examenreglement. Examenreglement. September 2014

Examenreglement. Examenreglement. September 2014 Examenreglement September 2014 Inhoud 1 Begripsbepalingen 3 2 Grondslag 4 3 Directie 4 4 Examens 4 5 Examendata 5 6 Examenduur 5 7 Examengeld 5 8 Inschrijving voor het examen 5 9 Bevestiging van een examen

Nadere informatie

Examenreglement EPN-adviseur (Energieprestatiecertificaat Utiliteitsbouw Nieuwbouw)

Examenreglement EPN-adviseur (Energieprestatiecertificaat Utiliteitsbouw Nieuwbouw) Examenreglement EPN-adviseur (Energieprestatiecertificaat Utiliteitsbouw Nieuwbouw) December 2014 ISSO Postbus 857 3000 AW Rotterdam Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit examenreglement

Nadere informatie

Examenreglement opleiding AA/RA-Belastingaccountant Inleidende bepalingen

Examenreglement opleiding AA/RA-Belastingaccountant Inleidende bepalingen Examenreglement opleiding AA/RA-Belastingaccountant Inleidende bepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder; a. NBA: de Nederlandse Beroepsorganisatie van accountants; b. bestuur: het bestuur

Nadere informatie

E X A M E N R E G L E M E N T. Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2017

E X A M E N R E G L E M E N T. Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2017 E X A M E N R E G L E M E N T Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2017 IBEX Instituut voor Beroepsexamens IBEX Instituut voor

Nadere informatie

Examenreglement MBO Utrecht

Examenreglement MBO Utrecht Colofon Examenreglement Vastgesteld door de Examencommissie op : 5 september 2016 Definitief vastgesteld door het College van Bestuur op : 21 december 2016 Instemming Ondernemingsraad op : 20 december

Nadere informatie

Examenreglement NIBE SVV

Examenreglement NIBE SVV Examenreglement NIBE SVV BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: NIBE SVV: De business unit NIBE SVV Examens. Website : www.nibesvv.nl Kandidaat: Degene die zich voor

Nadere informatie

PROCEDUREHANDBOEK STE EXAMENBUREAU. Procedure nr: 2 Titel: EXAMENREGLEMENT. Examenreglement

PROCEDUREHANDBOEK STE EXAMENBUREAU. Procedure nr: 2 Titel: EXAMENREGLEMENT. Examenreglement Examenreglement 1 EXAMENREGLEMENT 2.1 Organisatie De organisatie van STE Examenbureau B.V. bestaat uit: De directie en een examensecretariaat bestaande uit: - Directeur/Adviseur - Operationeel Manager

Nadere informatie

Examenreglement Wft Eureka Examens B.V.

Examenreglement Wft Eureka Examens B.V. Examenreglement Wft Eureka Examens B.V. Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Annuleringskosten: kosten welke in rekening worden gebracht wanneer een examen wordt geannuleerd. Dit betreft eventueel een percentage

Nadere informatie

Examenreglement SPO. Geldig vanaf 1 juli 2016

Examenreglement SPO. Geldig vanaf 1 juli 2016 Examenreglement SPO Geldig vanaf 1 juli 2016 Examenreglement SPO Algemene bepalingen Artikel 1 1. Dit examenreglement is van toepassing op de examens van SPO. In de hieronder genoemde bijlagen bij dit

Nadere informatie

EXAMENREGELS VCA. Examenregels VCA PlusPort. Versie mei Page 1 of 10

EXAMENREGELS VCA. Examenregels VCA PlusPort. Versie mei Page 1 of 10 EXAMENREGELS VCA Page 1 of 10 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Annulering door exameninstituut...3 2. Annulering door kandidaat...3 3. Examenpakket...4 4. Voorbereiding...5 5. Legitimatie...5 6. Aanvang

Nadere informatie

Examenreglement MBO Utrecht

Examenreglement MBO Utrecht Examenreglement MBO Utrecht 2014-2016 Colofon Examenreglement Vastgesteld door het Management Team op : 30 maart 2015 Definitief vastgesteld door het College van Bestuur op : 22 april 2015 Instemming Ondernemingsraad

Nadere informatie

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de vakexamens Drogist, Assistent-Drogist en Verkoop in

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de vakexamens Drogist, Assistent-Drogist en Verkoop in EXAMENREGLEMENT In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de vakexamens Drogist, Assistent-Drogist en Verkoop in de drogisterij van de Stichting geregeld. Het reglement wordt jaarlijks vastgesteld

Nadere informatie

Examenreglement beeldschermexamen (CBT)

Examenreglement beeldschermexamen (CBT) Examenreglement beeldschermexamen (CBT) 1 EXAMENREGLEMENT 2.1 Organisatie De organisatie van STE Examenbureau B.V. verder te noemen STE bestaat uit: De directie en een examensecretariaat bestaande uit:

Nadere informatie

Examenreglement parkeercontroleur VEXPAN

Examenreglement parkeercontroleur VEXPAN Examenreglement parkeercontroleur VEXPAN Bladzijde 1 van 7 A. Begripsbepalingenn Bestuur Commissie van Beroep Diploma Examen Examencommissie Examenlocatie Examenonderdeel Examenreglement Examenleider Kandidaat

Nadere informatie

Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (Woningen)

Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (Woningen) Examenreglement EPA-opnemer en EPA-adviseur (Woningen) December 2014 ISSO Postbus 857 3000 AW Rotterdam Cito B.V. Arnhem Examenreglement EPA Opnemer en EPA Adviseur Woningen versie december 2014 pagina

Nadere informatie

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Bronnen: - Examenreglement ROC Menso Alting - Diplomamodel (Staatscourant 2012 nr. 10761, 4 juni 2012) 1. Organisatie van examens in de BPV 1.1 Het examen Een

Nadere informatie

IBEX EXAMENREGLEMENT CERTIFICATIE VAN VAKBEKWAAMHEID. Voor alle Vakbekwaamheidsprofielen Proactieve Beveiliging

IBEX EXAMENREGLEMENT CERTIFICATIE VAN VAKBEKWAAMHEID. Voor alle Vakbekwaamheidsprofielen Proactieve Beveiliging IBEX EXAMENREGLEMENT CERTIFICATIE VAN VAKBEKWAAMHEID Voor alle Vakbekwaamheidsprofielen Proactieve Beveiliging pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Doelstelling, status en algemene bepalingen blz 3 2. Termen

Nadere informatie

REGELING. met betrekking tot het afleggen van een PROEVE VAN BEKWAAMHEID. bij IBKI, als onderdeel van de totale examinering van een kwalificatie

REGELING. met betrekking tot het afleggen van een PROEVE VAN BEKWAAMHEID. bij IBKI, als onderdeel van de totale examinering van een kwalificatie REGELING met betrekking tot het afleggen van een PROEVE VAN BEKWAAMHEID bij IBKI, als onderdeel van de totale examinering van een kwalificatie IBKI Nieuwegein, Juni 2016. INHOUD Hoofdstuk I Algemene bepalingen...

Nadere informatie

REGLEMENT. Eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten. voor het afnemen van het examen. Allround IM-hulpverlener

REGLEMENT. Eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten. voor het afnemen van het examen. Allround IM-hulpverlener REGLEMENT Eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten voor het afnemen van het examen Allround IM-hulpverlener Nieuwegein, 12 juni 2017 INHOUD Hoofdstuk I Algemene bepalingen 3 Hoofdstuk II Het

Nadere informatie

Examenreglement BIG Herregistratie verpleegkundige. Versie 4.0 Vastgesteld op: 20 december 2017 Door: College van Bestuur ROC Midden Nederland

Examenreglement BIG Herregistratie verpleegkundige. Versie 4.0 Vastgesteld op: 20 december 2017 Door: College van Bestuur ROC Midden Nederland Versie 4.0 Vastgesteld op: 20 december 2017 Door: College van Bestuur ROC Midden Nederland Examenreglement BIG Herregistratie Verpleegkundige 1. Begrippenlijst Deze begrippenlijst is onderdeel van het

Nadere informatie

Examen Preventiemedewerker

Examen Preventiemedewerker Examenreglement voor de Organisator en Examinator Examen Preventiemedewerker NIBHV Examenreglement Preventiemedewerker Revisie: 1 03-11-2006 1 / 10 Dit examenreglement bestaat uit twee delen Deel I beschrijft

Nadere informatie

Examenreglement Lindenhaeghe WFt-examens

Examenreglement Lindenhaeghe WFt-examens Examenreglement Lindenhaeghe WFt-examens Op transparante en doelgerichte wijze vakinhoudelijk examineren E x a m e n r e g l e m e n t L i n d e n h a e g h e W F t - e x a m e n s EXAMENREGLEMENT LINDENHAEGHE

Nadere informatie

Examenreglement ten behoeve van de diploma s SPORTMASSAGE MASSAGE MASSAGETHERAPIE SPORTTHERAPIE LYMFETHERAPIE WELLNESSMASSAGE

Examenreglement ten behoeve van de diploma s SPORTMASSAGE MASSAGE MASSAGETHERAPIE SPORTTHERAPIE LYMFETHERAPIE WELLNESSMASSAGE Examenreglement ten behoeve van de diploma s SPORTMASSAGE MASSAGE MASSAGETHERAPIE SPORTTHERAPIE LYMFETHERAPIE WELLNESSMASSAGE copyright 2004 correctie 28-07-2015 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De instelling

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT CERTOPLAN

EXAMENREGLEMENT CERTOPLAN EXAMENREGLEMENT CERTOPLAN Voor deelname aan VCA examens en het verkrijgen van VCA diploma s CertoPlan B.V. Postbus 341 2800 AH GOUDA Groningenweg 10 2803 PV GOUDA Telefoon (0182) 82 04 80 Telefax (0182)

Nadere informatie

VCA-HANDBOEK Conform Uitvoeringsbesluit VCA, versie 8.0, september 2012

VCA-HANDBOEK Conform Uitvoeringsbesluit VCA, versie 8.0, september 2012 VCA-HANDBOEK Conform Uitvoeringsbesluit VCA, versie 8.0, september 2012 Deel III van VII: Examenreglement tbv de kandidaten NIBHV Hoofdweg 240 3067 GJ ROTTERDAM Telefoon: (010) 289 28 88 Fax: (010) 289

Nadere informatie

Examenreglement: Energieprestatiecertificaat voor Utiliteitsbouw

Examenreglement: Energieprestatiecertificaat voor Utiliteitsbouw Examenreglement: Energieprestatiecertificaat voor Utiliteitsbouw December 2014 ISSO Postbus 857 3000 AW Rotterdam Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit examenreglement wordt

Nadere informatie

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de vakexamens voor de vakdiploma s Drogist, Assistent-

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de vakexamens voor de vakdiploma s Drogist, Assistent- EXAMENREGLEMENT In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de vakexamens voor de vakdiploma s Drogist, Assistent- Drogist en Verkoop in de drogisterij van de Stichting Pharmacon geregeld. Het

Nadere informatie

Reglement en Bezwaarprocedure

Reglement en Bezwaarprocedure Reglement en Bezwaarprocedure Examens NVC Verpakkingskundige Stichting NVC Examens Filenaam: Reglement en Bezwaarprocedure Publicatiedatum: 28 februari 2014 Dit document is goedgekeurd door de Stichting

Nadere informatie

STE EXAMENBUREAU EXAMENREGLEMENT. Examenreglement EPBD. Inhoudsopgave

STE EXAMENBUREAU EXAMENREGLEMENT. Examenreglement EPBD. Inhoudsopgave Examenreglement EPBD Inhoudsopgave 1 01 Doelstelling en algemene bepalingen 02 Toelatingsvoorwaarden 03 Examencommissie 04 Algemene regels bij uitvoering van het examen 05 Beoordeling 06 inzage 07 Klachten,

Nadere informatie

Examenreglement SPO. Geldig vanaf 1 september 2017

Examenreglement SPO. Geldig vanaf 1 september 2017 Examenreglement SPO Geldig vanaf 1 september 2017 Examenreglement SPO Algemene bepalingen Artikel 1 1. Dit examenreglement is van toepassing op de examens van SPO. In de hieronder genoemde bijlagen bij

Nadere informatie

Examenreglement Hoffelijk Financiële Examens N.V. Artikel 1 Begripsomschrijvingen. Artikel 2 Doel van het reglement

Examenreglement Hoffelijk Financiële Examens N.V. Artikel 1 Begripsomschrijvingen. Artikel 2 Doel van het reglement Examenreglement Hoffelijk Financiële Examens N.V. Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Annuleringskosten: kosten welke in rekening worden gebracht wanneer een examen wordt geannuleerd. Dit betreft eventueel

Nadere informatie

Examenreglement Schriftelijk theorie-examen MfN registermediator

Examenreglement Schriftelijk theorie-examen MfN registermediator Examenreglement Schriftelijk theorie-examen MfN registermediator 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Mediatorsfederatie Nederland, hierna MfN, stelt zich ten doel examinering aan te bieden teneinde de kandidaat

Nadere informatie

EXAMENREGELS ATEX, NEN 3140, GEVAARLIJKE STOFFEN EN ATEX

EXAMENREGELS ATEX, NEN 3140, GEVAARLIJKE STOFFEN EN ATEX EXAMENREGELS ATEX, NEN 3140, GEVAARLIJKE STOFFEN EN ATEX Legitimatie U dient zich te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, Nederlands rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument).

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 4546 16 maart 2011 Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie d.d. 15 maart 2011, nr. 5687494/11, houdende de

Nadere informatie

Examenreglement KGH Douaneopleidingen

Examenreglement KGH Douaneopleidingen KGH Douaneopleidingen Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Examencommissie Examen Herexamen Examendatum Een commissie bestaande uit leden afkomstig van de Douane en uit het bedrijfsleven.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Energieprestatiecertificaat voor Utiliteitsbouw

Informatiebrochure. Energieprestatiecertificaat voor Utiliteitsbouw Informatiebrochure Energieprestatiecertificaat voor Utiliteitsbouw Energieprestatiecertificaat voor utiliteitsbouw Inleiding Cito neemt in opdracht van Cito neemt in opdracht van ISSO (Kennisinstituut

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT TER VERKRIJGING VAN HET DIPLOMA VAN DE CURSUS DECLARANT

EXAMENREGLEMENT TER VERKRIJGING VAN HET DIPLOMA VAN DE CURSUS DECLARANT Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek EXAMENREGLEMENT TER VERKRIJGING VAN HET DIPLOMA VAN DE CURSUS DECLARANT In dit reglement wordt verstaan onder: Artikel 1 Definities FENEX : FENEX (Nederlandse

Nadere informatie

Examenreglement Van de examendienst van IPC Groene Ruimte BV

Examenreglement Van de examendienst van IPC Groene Ruimte BV Examenreglement Van de examendienst van IPC Groene Ruimte BV Inleiding Het examenreglement beschrijft regels, procedures en voorschriften die van toepassing zijn op de organisatie en beoordeling van examens.

Nadere informatie

Examenreglement. Da Vinci College

Examenreglement. Da Vinci College Examenreglement van het Regionaal Opleidingencentrum Zuid-Holland Zuid Da Vinci College Dit reglement is vastgesteld op 2013 door het College van Bestuur en treedt in werking op 1 augustus 2013 Da Vinci

Nadere informatie

Reglement Mijn Sociale Hygiëne

Reglement Mijn Sociale Hygiëne Reglement Mijn Sociale Hygiëne 1. Doelstelling en status 1.1 Dit Reglement verschaft de procedures met betrekking tot de voorbereiding en uitvoering van examinering van Sociale Hygiëne, conform de richtlijnen

Nadere informatie

REGLEMENT. voor het afnemen van het examen TACHOGRAAFTECHNICUS

REGLEMENT. voor het afnemen van het examen TACHOGRAAFTECHNICUS REGLEMENT voor het afnemen van het examen zoals bedoeld in de artikelen die betrekking hebben op de eisen te stellen aan gekwalificeerd personeel en die zijn vastgelegd in de Ministeriële regeling houdende

Nadere informatie

Reglement Incompanyexamens Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a.

Reglement Incompanyexamens Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a. Reglement Incompanyexamens 2017-2018 Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a. Nederlandse Associatie voor Examinering v.1.0 1 Voorwoord Met opleiders die op hun eigen locatie een examen

Nadere informatie

Examenreglement Europees Examen Instituut (EEI)

Examenreglement Europees Examen Instituut (EEI) Examenreglement Europees Examen Instituut (EEI) Dit examenreglement is een onbewaakte uitgifte. Wijzigingen worden niet automatisch toegestuurd. Het is eigendom van het Europees Examen Instituut B.V. te

Nadere informatie

1. Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan

1. Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan 1. Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Regeling van de examens Het examen Herkansen van examens

Nadere informatie

Informatiebrochure Energieprestatiecertificaat voor woningen

Informatiebrochure Energieprestatiecertificaat voor woningen Informatiebrochure 2008 Energieprestatiecertificaat voor woningen Energieprestatiecertificaat voor woningen Inleiding Cito neemt in opdracht van KBI (kwaliteitsborging installatiesector) het examen Energieprestatiecertificaat

Nadere informatie

Examenreglement RAS-Examenbureau

Examenreglement RAS-Examenbureau RAS-Examenbureau RAS-Examenbureau 2016.01 Pagina 1 van 5 1 ALGEMEEN... 3 2 UITVOERING VAN HET EXAMEN... 3 2.1 Wijze en duur van de examens... 3 2.2 Legitimatie... 3 2.3 Het examen... 3 2.4 Locatie... 3

Nadere informatie

Examenreglement basisexamen inburgering.

Examenreglement basisexamen inburgering. JU Examenreglement basisexamen inburgering Regeling van de Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie van 14 februari 2006, nr. 5403488/06, tot vaststelling van het examenreglement voor het basisexamen

Nadere informatie

Examenreglement Hoffelijk Financiële Examens N.V. Artikel 1 Begripsomschrijvingen. Artikel 2 Doel van het reglement

Examenreglement Hoffelijk Financiële Examens N.V. Artikel 1 Begripsomschrijvingen. Artikel 2 Doel van het reglement Examenreglement Hoffelijk Financiële Examens N.V. Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Annuleringskosten: kosten welke in rekening worden gebracht wanneer een examen wordt geannuleerd. Dit betreft eventueel

Nadere informatie